Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013"

Transkript

1 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013 Aktuella datum 2/4 Drop ut på Linsbo 9/4 Föräldramöte på Ekomyran kl 18 10/4 Föräldramöte skolan kl 18 14/4 Trädgårdsdag Skabersjö 16/4 Stängt pga fortbildning 18/4 Föräldramöte Linsbo kl 18 18/4 Föräldramöte förskolan Skabersjö kl 18 20/4 Trädgårdsdag Linsbo 20/4 Trädgårdsdag Ekomyran 23/4 Prao för treorna 24/4 Gemensam skogsdag för knyttar-lufsare i Törringelund (Knoppar stannar kvar på sin gård) 4/5 Aktivitetsdag med bl a lufsarnas loppmarknad i Skabersjö kl /5 Dagläger för småknyttar 7-8/5 Storknytteläger 7-8/5 Mulleläger 14/5 Fritidshemmensdag 16/5 Förskolansdag med vårfest i Skabersjö 16/5 Förskolansdag med vårfest på Linsbo 16/5 Förskolansdag med vårfest på Ekomyran 16/5 Förskolansdag med vårfest i Skabersjö 29-31/5 Lufsarläger 30-31/5 Strövarläger 4-5/6 Storströvarläger 20/5 Deadline för kommande nummer av NYTT (juni/juli/augusti) Verksamhetens önskemål återanvändning! Keyboard eller elpiano (större eller mindre) (Skabersjö, musik, Petra/Johanna) T-shirts i vuxenstorlek att använda som målartröjor (Skabersjö, fritids, Petra) Vita ritpapper, går bra med reklamloggor på. (Skabersjö, Linda)

2 Mullebarnen i Skabersjö Rim! Mullebarnen på förskolan i Skabersjöby rimmar mycket nu, bla på paraply. Läser böcker och spelar rimmemory hela dagen och gör vår hemliga rimpåse av bara farten! Att göra egna rim är ganska lätt Vi lär oss på många olika sätt. Men att en hund som heter Hugo kan räkna till tjugo det tror nog Eva på för hon vill att vi ska sjunga det då och då! 2-3:ornas klassfest 3 lag fick i uppdrag att bygga högst torn med marshmallows och spaghetti på 10 minuter.

3 F-1:ornas klassfest Så här kul kan man ha det när det är klassfest. Fritids del 1 På fettisdagen var det Semla till mellanmål. Alla fick göra fick göra sin egen Semla. Ingredienserna man hade till sitt förfogande var bulle, grädde, mandelmassa och florsocker. Ibland öppnar vi Snickis på fritids. I Snickis finns det hammare, spik, såg, skruvtvingar, borr, färg, sandpapper och mycket mer. Vi brukar alltid få skapa vad vi vill och det är alltifrån träsvärd till båtar som stolta byggare har tagit med sig hem.

4 18-22/2 Sportlov Sportlovet på I Ur och Skur Skabersjöskolan bjöd på olika aktiviteter. Bakning, eldning, grilla korv, marmorering, konstutställning, yoga, Snickis och mycket mer. Här på bilderna är vi på Möllegården i Åkarp och bygger skrotinstrument. På första sportlovsdagen förvandlades fritids till skaparverkstad. Barnen tittade på konstverk från tre konstnärer (van Gogh, Monet och Picasso) och provade på att måla som dem. Konstböckerna var intressanta, och även andra konstnärers verk kopierades. Barnens alster sattes upp på kulisser i gymnastiksalen, popcorn poppades och förskolebarnen bjöds på vernissage.

5 Vattentema på Linsbo I vårt vattentema har vi jobbat med olika experiment, här kollar vi vad som händer när man sätter ner en flaska med varmt färgat vatten i en hink med kallt klart vatten OJ det blev ett vulkanutbrott! 27/2 Reflexrunda förskolan Skabersjö Vi började kvällen med att äta korv och bröd vid vindskyddet. Lite varm kanelkryddad äppeldryck till det och sen var alla redo för Djur om natten! Innan den lilla rundan på gården gicks kunde alla få göra en liten lysmask och måla självlysande kort. Lysmasken gjordes av en lite bit ståltråd och självlysande Nabbipärlor från Panduro. På de små korten kunde man spritsa ut självlysande färg, många valde att skriva sitt namn. När skymningen kom ledde reflexerna ner barn och föräldrar i allén där fakta om ugglan, fladdermusen, vargen m fl var utplacerade vid träden. En mysig kväll med populärt pyssel, nästa år blir det nytt tema! Drop ut på Ekomyran Den 28/2 bestämde vi oss på Ekomyran för att ha en drop ut. Inför vår drop ut bakade vi och barnen kanelbullar som vi skulle bjuda på. Vi ordnade även en tipsrunda för föräldrar och barn att gå. Det blev en liten runda runt Ekomyran och uppslutningen blev bra! Det uppskattades av såväl föräldrar och barn och så även av oss som jobbar på Ekomyran.

6 Förberedelser inför Drop ut på Linsbo Barnen på Lövet bakar pizzabullar som ska serveras på drop ut, som blev flyttat till tisdagen den 2/4 pga storm. Miljösamling i Skabersjö Som en del i Håll Sverige Rents Grön Flaggarbete har förskole- och skolbarnen miljösamling ungefär en gång i månaden. Innehållet i samlingarna varierar beroende på vilket tema vi jobbar kring och vad miljörådet (bestående av elever och pedagoger) bestämt att det ska innehålla. Denna termin inriktas arbetet på träd och andra växter i vår närmiljö samt odling. Vid miljösamlingen ovan delades skolbarnen in i grupper och fick ett faktakort per grupp om olika träd som finns på skolgården. Varje grupp förberedde sig för att sedan berätta för övriga barn och pedagoger om sitt träd. De fick gärna också presentera sitt träd med en dikt, vers eller sång. De inplastade korten hänger i träden på skolgården så alla som är intresserade kan titta och läsa.

7 Grått och tråkigt på förskolan i Skabersjö?!? Nääää precis tvärtom, hur kul som helst med rollekar i det fantastiska lervädret. Inga problem alls att komma på maträtter när naturen bjuder på alla ingredienserna. Vårhälsningar från oss! 6/3 Lufsarnas första skogsdag Årets första skogsdag var solig och skön! Lufsarna var i skrotskogen där de högg ved, diskuterade varifrån olika skräp från början kommer och vad som händer när det hamnar i naturen och inte tas hand om. Men vi hann också mysa och bara ha det skönt. Njuta av att våren var på väg! Trodde vi...

8 14/3 Strövarnas besök på Åstradgården Strövarna läser ett projekt om hur det var att vara barn på 1900-talet och var på studiebesök hos fyra härliga pensionärer på Åstradgården i Staffanstorp. Där fick barnen se och känna på saker från bl a skomakaren, skräddaren, bagaren, bonden och från sockerbruket. Dagen fortsatte sen på biblioteket och i Balders Hage.

9 Snart är våren hos förskolan i Skabersjö! Vi förbereder barnen på vårens plantering och sådd genom att samtidigt jobba med språket utifrån hur tankarna på vårt trädgårdsland infinner sig. Svenska med lufsarna En underbar vårvintermorgon strax innan påsk gick lufsarna iväg till möllan för att ha svenska. Var och en slog sig ner i snön och med utsikten för ögonen så skrev de var och en varsin dikt. När man sedan skrivet färdigt plockade man ut ordklasserna ur texten. Vi hittade många substantiv, adjektiv och verb. Så här skrev en lufsare: Högt uppe på en kulle, ligger en kvarn. Där leker många barn ofta om våren. det kommer nya med åren. Kvarnen är gammal men hel, när barn leker blir det aldrig fel. Vindarna viner, kvarnen den skiner. Fritids del 2 På fritids har vi gjort massor. Vi har bakat, haft svettiga innebandymatcher i gympasalen, spelat spel och fotboll och såklart lekt en massa i den härliga snön. På bilderna påskpysslar vi och målar muggar.

10 Påskfest Linsbo På vår påskfest lekte vi många roliga lekar. Vi började med att ha äggrullning utomhus. Att det var snö gjorde att det var ganska svårt att hitta det vita ägget när det rullade iväg, vi gick in och fortsatte med att måla våra ägg och leka tipp (russinleken). Till lunch serverades som vanligt en god påskbuffé som vi åt vid långbord. Glad Påsk önskar alla på Linsbo!

11 Påskfest Ekomyran Den 21/3 var det dags för påskfest! Inför påskfesten ordnade Mikaela så att barnen fick göra påskpyssel, barnen fick göra olika kycklingar. Kycklingarna blev gjorda på både toarulle och papper, barnen tyckte detta var väldigt roligt och barnen var väldigt stolta över sina fina kycklingar! På själva påskfesten laddade de påskfina barnen upp med att leka massor ute i snön, när vi kom in hade Kaj dukat upp ett fint långbord!

12 Påskfest Skabersjö Alla barn och pedagoger samlades i solskenet och sjöng några påsksånger innan alla gick iväg i åldersblandade grupper och gjorde påskskulpturer i snön och påskpyntade påskbusken. När alla tittat runt på varandras skapelser lektes Kom alla mina kycklingar och Heta ägget innan det var dags att gå in i den fint dukade matsalen och avnjuta påskbuffé. Under tiden maten intogs kunde man lyssna till berättelser om bl a hur man firade påsk förr, att springa barfota i snön, påskrisets uppkomst, påsklekar mm. En påskgubbe? En påskhare Ett påskägg En påskkärring Blåkulla och påskägg Kom alla mina kycklingar Final i Heta ägget Påskbuffén presenteras i den dukade matsalen Mellis: Påskbakelse Våffeldagen De gamla gjutjärnsvåffeljärnen letades fram ur sina gömmor. Två storströvare satte igång elden och smeten blandades. Vi smörade in järnen och hällde i smeten. Med lite experimenterande (och några misslyckade svarta) så kunde både fritids- och förskolebarn njuta av nygräddade våfflor.

13 Säljes/köpes Passa på att annonsera gratis! Det finns säkert mycket urväxta prylar som någon annan kan bli glad för! Maila din annons till för införande i nästa nummer! Telefonnummer Ekomyran Telefonnummer Linsbo När verksamheten är igång och ingen svarar var vänlig använd telefonsvararen! Linsbo har nytt postnummer: Bara. Telefonnummer Skabersjö Rektor, Mathilda. Se vidare nedan Ledarna i verksamheten (Sjukanmälningar mm) När verksamheten är igång och ingen svarar var vänlig använd telefonsvararen! Förskolegrupp Ekomyran Veronica Trollblad (Tova och Alva) Vicky Persson (Terje) Sophie Bering (Vitus och Dante) Förskolegrupp Linsbo Pernilla Edström (Aron) Anna Selfvén (Jode) Cecilia Molin (Valdemar) Förskolegrupp Skabersjö Helena Petersen Schön (Ella) Kahidija Folarin (Benjamin) Lisbeth Franzén (Mattias) v.trollblad@live.se vicyp@hotmail.com dunderdonnan@yahoo.se pernilla.edstrom@implema.se anna_selfven@hotmail.com cecilia.dahlen@gmail.com helena.petersen.schon@svt.se idija@me.com lisbethfrantzen@hotmail.com Skolgrupp Skabersjö Lufsarförälder Bodil Andersson (Tor) bodil-niclas@tele2.se Lufsar/storströvarförälder Sylvia Bianconi (Isabella/Cristian) sylvia@svenconi.se Storströvarförälder Sofia Samuelsson (Alvin) samuelsson@mbox315.swipnet.se Strövarförälder Linda Rosenberg (Moa) trollet80@hotmail.com Strövarförälder Magnus Kämpelycke (Cody/Kyle) kampelycke@gmail.com Mailadresser Mathilda: mathilda@skabersjoskolan.se Övriga ledare: fornamnefternamn@skabersjoskolan.se Rektor och förskolechef Mathilda Lindström mathilda@skabersjoskolan.se Måndagar: Linsbo Tisdag-torsdag: Skabersjö Biträdande rektor Peter Nilsson peternilsson@skabersjoskolan.se

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013 33333333333333333333333333 Rektor har ordet Välkomna nya och gamla familjer till ett nytt läsår! Efter en solig och skön sommar är vi alla laddade för nya utmaningar och upplevelser tillsammans med era

Läs mer

Knopparnas dag på Ekomyran Den 24/4 fick små- och storknyttarna åka till Törringeskogen för en heldag där med olika aktiviteter. Kvar på Ekomyran stannade knopparna, efter frukosten tog barnen med sig

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 Aktuella datum 6/4 Trädgårdsdag i Skabersjö Söndagen den 6:e april är det dags att

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Aktuella datum 2/10 Studiedag. Fritids öppet med vikarier 3/10 All verksamhet stängd 4/10 Trädgårdsdag

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 Aktuella datum 7/12 Kulturfest för skolbarnen 13/12 Lucia Linsbo 15.45

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 Aktuella datum 14/2 Skolbarnens vintershow med Eurovisiontema 27/2 Reflexrunda

Läs mer

OKTOBER NOVEMBER 2013

OKTOBER NOVEMBER 2013 33333333333333333333333333 Aktuella datum 6/10 Trädgårdsdag i Skabersjö kl 10-14. Välkomna hela familjen! Hälsar Trädgårdsgruppen 9/10 Alla Mullebarn hälsar på skolbarnen i Skabersjö 9/10 Föräldramöte

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Aktuella datum 12/2 Genrep Vintershow kl 10.00 för de som vill; förskolebarn, släkt och vänner. 12/2

Läs mer

Linsbo sjunger in julen Här deltar barnen i "Sjunga in julen" i Bara centrum tillsammans med alla andra förskolor från Bara.

Linsbo sjunger in julen Här deltar barnen i Sjunga in julen i Bara centrum tillsammans med alla andra förskolor från Bara. 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2014 Aktuella datum 12/2 Genrep inför Vintershowen. Förskolebarn samt skolbarnens

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år! Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2014 JANUARI 2015 Aktuella datum 11/12 Lucia Ekomyran 15.45 11/12 Lucia Linsbo 15.45 11/12 Lucia Skabersjö 17.00

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Februari- Mars 2017 Vad händer framöver? 16/2 Skolbarnen vintershow kl. 18.30 för föräldrar och syskon. Övrig släkt och

Läs mer

Trevlig Sommar! Önskar alla ledare

Trevlig Sommar! Önskar alla ledare 333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2014 Aktuella datum 3-5/6 Lufsarläger 4-5/6 Strövarläger 5/6 Världsmiljödagen 6/6 Sveriges nationaldag:

Läs mer

NYTT. April-Maj Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

NYTT. April-Maj Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem NYTT April-Maj 2019 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer: 7/4 Trädgårdsdag Skolan 9/4 STÄNGT Fortbildning 11/4 Påskfest Ekomyran 11/4 Påskfest

Läs mer

JUNI JULI - AUGUSTI 2015

JUNI JULI - AUGUSTI 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem JUNI JULI - AUGUSTI 2015 Vi önskar alla en skön och avkopplande sommar! Hälsningar Mathilda med

Läs mer

En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra.

En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra. 333333333333333333333333333 Viktiga datum 4-5/10 Strövarläger Aktuella datum 4-5/10 Strövarläger 8/10 Fotografering Ekomyran 9/10 Förskolegruppsmöte Linsbo kl 18 17/10 Mullebarn på besök på Skabersjöskolan

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem APRIL-MAJ 2016 Aktuella datum 14/4 F-klass besöker Ekomyran 17/4 Trädgårdsdag FSK-Skabersjö 19/4

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem April- Maj 2017 1/4 Trädgårdsdag FSK Skabersjö 1/4 Trädgårdsdag Ekomyran 6/4 Påskfest Ekomyran 6/4 Påskfest FSK Skabersjö

Läs mer

Juni - juli - augusti 2019

Juni - juli - augusti 2019 Juni - juli - augusti 2019 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer: Sommarlov!!! Tack alla för ett härligt läsår, önskar er en skön sommar! Glöm inte

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Juni Juli August 2017

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Juni Juli August 2017 N Y T T Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Juni Juli August 2017 8-9/6 Torsdag-fredag Strövarläger Skrylle 8-9/6 Torsdag-fredag Storströvarläger Krankesjön

Läs mer

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Illustrationer: Anders Worm Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Kommentar från Håll Sverige Rent 2013-02-06 11:43: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 12-13/10 tor-fre Strövarläger 14/10 Trädgårdsdag Ekom. 9.00-13.00 14/10 Trädgårdsdag Skabersjö förskola 9.00-13.00

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem OKTOBER-NOVEMBER 2015 Aktuella datum 3/10 Trädgårdsdag Ekomyran 3/10 Trädgårddsdag och barnloppis

Läs mer

Oktober- November 2016

Oktober- November 2016 I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Oktober- November 2016 13-14/ 10 Strövarläger 16/10 Trädgårdsdag skolan 18/10 F-klassen besöker

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den!

Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den! Viktiga datum 11/4 Föräldramöte för skolföräldrar kl 18.00 17/4 All verksamhet är stängd. 19/4 Föräldramöte Linsbo kl 17.00 19/4 Föräldramöte förskolan Skabersjö kl 18.00 21/4 Trädgårdsdag Ekomyran 21/4

Läs mer

Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den!

Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den! Viktiga datum 12/6 Linsboloppet 12/6 Skabersjöloppet 15/6 Skolavslutning i kyrkan 10.00 med efterföljande tårtbuffé (förhoppningsvis i gröngräset) 7-9/8 Fritidsläger 17/8 All verksamhet stängd då ledarna

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke I huvudet på Linda Hej igen, Det är med stor förundran jag inser att det redan nalkas sommar och terminsavslut. Ett tydligt tecken är att det snart

Läs mer

December-Januari 2018

December-Januari 2018 December-Januari 2018 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 13/12 Luciafirande Skabersjö förskola kl 15.45 13/12 Luciafirande Ekomyran kl 15.45

Läs mer

Vi firade också förskolans dag den 12 maj! Detta gjordes med dans och disco ute på skolgården och en ma

Vi firade också förskolans dag den 12 maj! Detta gjordes med dans och disco ute på skolgården och en ma Hej! Här kommer Akvariets månadsbrev. Under maj månad har vi fått se solen lysa en hel del! Vi firade också förskolans dag den 12 maj! Detta gjordes med dans och disco ute på skolgården och en ma Som aktivitet

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

APRIL. Fritiden i Grums

APRIL. Fritiden i Grums 2019 APRIL Fritiden i Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 (Maud svarar i telefonen)

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

September Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

September Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem September 2018 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 4/9 Föräldramöte skolan kl 18.00 5/9 Skördefest förskolan Skabersjö 10/9 Fotografering Skabersjö

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 12 barn, 10 flickor och 2 pojkar 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 Personal

Läs mer

Påsklovsprogram.

Påsklovsprogram. Påsklovsprogram 2006 www.ekebyfritids.se Måndag 10 april Idag åker vi och badar i Billesholm. Tyvärr gick det inte att boka badet så det är öppet för allmänheten. Vi har hyrt buss och åker alla på en gång.

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Gruppens sammansättning Vi har 11 barn, 8 flickor och 3 pojkar 2 barn födda 16 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Salvägens förskola 30 maj 2012

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Salvägens förskola 30 maj 2012 Illustrationer: Anders Worm Grön Flagg-rapport Salvägens förskola 30 maj 2012 Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-05-30 11:12:15: Ni har tagit er an tema Livsstil och hälsa från många olika håll och

Läs mer

NORRBACKA FÖRSKOLOR PEDAGOGISK VERKSAMHETSPLAN VATTEN LÄSÅR 2011-2012. Lyan, Skutan, Norrbacka, dagbarnvårdare

NORRBACKA FÖRSKOLOR PEDAGOGISK VERKSAMHETSPLAN VATTEN LÄSÅR 2011-2012. Lyan, Skutan, Norrbacka, dagbarnvårdare NORRBACKA FÖRSKOLOR PEDAGOGISK VERKSAMHETSPLAN VATTEN LÄSÅR 2011-2012 Lyan, Skutan, Norrbacka, dagbarnvårdare Norrbacka förskolor består av förskolan Lyan som är en dygnet-runtförskola med avdelningarna

Läs mer

Hej alla föräldrar och barn!

Hej alla föräldrar och barn! Hej alla föräldrar och barn! Nu är det dax att börja i förskoleklass, vi förstår att ni har många frågor och funderingar. Därför har vi pedagoger i förskoleklasserna skrivit en liten förberedande saga

Läs mer

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag.

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Veckobrev v.8 Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Det är tillåtet att smygträna på sportlovet F-klass: Hej! Måndagen

Läs mer

21/11 2015 Kl. 11-15

21/11 2015 Kl. 11-15 21/11 2015 Kl. 11-15 BASARHÄFTE Waldorfbasar Lördag den 21 november 2015 kl. 11 15. Basaren är en fest för att sprida glädje och gemenskap. Välkommen med ditt bidrag! SYFTE Huvudsyftet med basaren är

Läs mer

Då har det blivit dags för terminens sista månadsbrev. Ett stort tack för uppslutningen på uppspelet och vilka duktiga barn ni har!!!

Då har det blivit dags för terminens sista månadsbrev. Ett stort tack för uppslutningen på uppspelet och vilka duktiga barn ni har!!! Hej alla! Då har det blivit dags för terminens sista månadsbrev. Ett stort tack för uppslutningen på uppspelet och vilka duktiga barn ni har!!! Solkräm Värmen har slagit till och vi hoppas att den stannar

Läs mer

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli Vad gjorde ni på midsommar? Vi lekte och dansade runt årets vackraste midsommarstång, åt fantastisk lunch- och middagsbuffé och hade kareokee-disco

Läs mer

Grundfakta: På Trumman har vi haft 16 barn i åldrarna 2-4 år. Under året har fyra pedagoger arbetat i barngruppen.

Grundfakta: På Trumman har vi haft 16 barn i åldrarna 2-4 år. Under året har fyra pedagoger arbetat i barngruppen. Kvalitets redovisning för Notens Förskola 2013 2014 Grundfakta: På Trumman har vi haft 16 barn i åldrarna 2-4 år. Under året har fyra pedagoger arbetat i barngruppen. Vi har delat in gruppen i två åldersgrupper

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN Omslaget Titta på bilden på omslaget och berätta vad du ser. Svara på frågorna: 1. Vad ser du på bilden? 2. Var är de? 3. Vilket yrke har kvinnan? 4. Vilken årstid är det på bilden?

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2012

Kvalitetsredovisning 2012 Kvalitetsredovisning 2012 Läsåret 2011/2012 Klöverträsk förskola Ansvarig rektor: 2:1 Normer och värden Kvalitetsredovisning 2011-2012 Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar respekt för att

Läs mer

SÖRGÅRDENS TEMAARBETE HT-13-VT-14 HELA HUSET ARBETAR MED TEMAT KONSUMTION FRÅN GRÖN FLAGG

SÖRGÅRDENS TEMAARBETE HT-13-VT-14 HELA HUSET ARBETAR MED TEMAT KONSUMTION FRÅN GRÖN FLAGG SÖRGÅRDENS TEMAARBETE HT-13-VT-14 HELA HUSET ARBETAR MED TEMAT KONSUMTION FRÅN GRÖN FLAGG VI UPPLEVER ATT VI LEVER I EN VÄRLD AV SLIT OCH SLÄNG. VI VILL GE BARNEN MÖJLIGHET ATT UPPTÄCKA, UTFORSKA OCH UPPLEVA

Läs mer

TITANIC. Vårterminen 2015. Stenänga Förskola. Krokodilgruppen. Marina Undenius och Carina Nilsson

TITANIC. Vårterminen 2015. Stenänga Förskola. Krokodilgruppen. Marina Undenius och Carina Nilsson TITANIC Vårterminen 2015 Stenänga Förskola Krokodilgruppen Marina Undenius och Carina Nilsson Under hösten 2014 fanns ett intresse för Titanic hos några barn i barngruppen. När vårterminen startade hade

Läs mer

Planeringsdagar för pedagogerna. Förskolan stängd. Inskolning Sigge.

Planeringsdagar för pedagogerna. Förskolan stängd. Inskolning Sigge. Grovplanering HT 15 Varje jämn torsdag har vi planering 16.00-19.00, barnen hämtas då senast 15.45. Varje ojämn torsdag går Kottarna på heldagsutflykt med matsäck. Vi tänker att barnen har med sig ryggsäck

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem. December-januari

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem. December-januari I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem December-januari 2016-2017 8/12 Kulturfest Ekomyran 13/12 Lucia firande FSK kl: 15.45 13/12 Lucia

Läs mer

Humlans månadsbrev maj 2014

Humlans månadsbrev maj 2014 Humlans månadsbrev maj 2014 Maj månad har som vanligt bjudit på en hel del! Vi har träffat alla er förälder i enskilda avslutningssamtal. Det känns lite vemodigt att tänka på att släppa iväg våra barn

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

Bonusmaterial Hej Kompis!

Bonusmaterial Hej Kompis! Bonusmaterial Hej Kompis! Innehåll Min bok om vänskap framsida i färg 2 Hur man kan bli sams igen skylt i färg 3 Den gyllene regeln skylt i färg 4 Vi är alla olika boktips och uppgifter 5 7 Att känna sig

Läs mer

Intervjuer med Greta och Isak

Intervjuer med Greta och Isak 1 Intervjuer med Greta och Isak Bild: Emilia Altin Greta tycker att skolan är bra och att inget ska förbättras. Hon tycker att maten är ok. Hon tycker skolgården är ok. Hon älskar sina kompisar! Text:

Läs mer

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten.

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten. Elevråd 2016-12-13 Närvarande: Saga 1a, Agnes 1b, Isak 2a, Emelie 2b,Thea 3a, Therese 3b, Tyra 4a, Lowe 4b, Isabella 5a, Max 5b, Hampus 6, Alva 6, Cecilia Jones, Sofia Sundström. Vi börjar med att gå en

Läs mer

- Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö.

- Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö. - Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö. Vår grupp var ny, med 3-åringar som kom från olika förskolor och med olika erfarenheter. Vi började

Läs mer

GROVPLANERING HT.-11 LINDENS FRITIDSHEM.

GROVPLANERING HT.-11 LINDENS FRITIDSHEM. GROVPLANERING HT.-11 LINDENS FRITIDSHEM. Höstens tema: Natur. Vi fortsätter med vårt tema som bestämdes demokratiskt ihop med Lindens barn. Några rubriker vi kommer att ta upp är: Svampar. Ätliga och giftiga.

Läs mer

1:a gången på vårt NTA arbete.

1:a gången på vårt NTA arbete. 1:a gången på vårt NTA arbete. TEMA LUFT- för barn födda -05 1 april Vi började med att samla alla barnen och berätta att vi vid 5 st tillfälle ska experimentera och lära oss mer om luft. Vi frågade vad

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

VÅGA VILJAS MÅNADSBREV

VÅGA VILJAS MÅNADSBREV VÅGA VILJAS MÅNADSBREV OKTOBER 2012 Hösten är här för att stanna och vi njuter av klar luft, sol, regn, vattenpölar och all den roliga lek som oktober erbjuder på gården och i omgivningarna! Vi vill be

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 Januari. Välkommen tillbaka alla glada! MFK

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 Januari. Välkommen tillbaka alla glada! MFK MARIA KLUBBNYTT 12 16 Januari Välkommen tillbaka alla glada! MFK aktiviteter på MFK 12 16 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist SAL 3 Frågesport (Istvan) 14.40 Dubbeldriva 3:or 15.30

Läs mer

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15 Allmän information Hej alla föräldrar Jag vill tacka för denna händelserika, lärorika och roliga termin tillsammans med era barn. Under terminen har barnen och pedagogerna upplevt många givande stunder

Läs mer

Elinsborgsbladet. Våren 2017 nummer 85. TEMA: Fadderdagen 14 februari

Elinsborgsbladet. Våren 2017 nummer 85. TEMA: Fadderdagen 14 februari Elinsborgsbladet Våren 2017 nummer 85 TEMA: Fadderdagen 14 februari 2017 1 Skolledningen Det värmer i hjärtat av allt det fina som skapades under Fadderdagen. Hjärtan, armband, reflexer, kuddar, pyssel

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen.

Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen. Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen. Namn på nya kompisar Det har önskats från föräldrarådet att vi ska skriva ut namnen på den nya barnen i månadsbreven detta

Läs mer

Veckan pingisturner ing bjöd på årets bästa

Veckan pingisturner ing bjöd på årets bästa j Veckan pingisturner ing bjöd på årets bästa 2 april 6 april MÅNDAG Stängt TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Lov - Kul TVspelsturnering Jonas, Fatih Påskbollen Olof, Jonas, Babis Ritidsklubb Olof Frisbeegolf

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Lalo trummar Av Eva Susso och Benjamin

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Välkomna till oss på Lugnets skola!

Välkomna till oss på Lugnets skola! Välkomna till oss på Lugnets skola! Förskoleklasserna 2019/20 Lugnets skola 3 juni 2019 Hej! Nu är det bara en lång skön sommar kvar innan skolan börjar! Här kommer lite information om de första veckorna,

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Följ med in i det lilla huset och knacka

Läs mer

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll.

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll. Vårt tema När vi planerar det aktuella temat följer vi Läroplanen för förskolan 2010. De mål som vi på förskolan ska sträva mot kan sammanfattas i följande punkter: Värdegrundsfrågor Under en dag på förskolan

Läs mer

Namn/Arbetslag/Enhet: Förskolan Tvingeling, avd.blåbäret FÖRSKOLA OCH HEM

Namn/Arbetslag/Enhet: Förskolan Tvingeling, avd.blåbäret FÖRSKOLA OCH HEM Namn/Arbetslag/Enhet: Förskolan Tvingeling, avd.blåbäret FÖRSKOLA OCH HEM Arbetslaget skall föra fortlöpande samtal med barnens föräldrar om trivsel, utveckling och lärande både i och utanför förskolan

Läs mer

Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016

Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016 Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016 En vecka på fritids Måndag: Gemensamma lekar Tisdag: Vi tränar inför vår kabaré Onsdag: Prova på aktiviteter, teknikkul och pyssel/spelaktiviteter Torsdag: Utedag för

Läs mer

Nyckelpigan. Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98

Nyckelpigan. Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98 Nyckelpigan Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98 Normer och värden Avsnittet Normer och värden i läroplanen handlar om att vi som personal ska se till att barnen får träna sig i att förstå att man

Läs mer

1. Miljöråd. 2. Tema, mål & aktiviteter

1. Miljöråd. 2. Tema, mål & aktiviteter Rapporten godkänd 2010-12-02 Kommentar: Vilkent roligt och kreativt sätt att presentera frågeställningarna till barnen! Era mål är välformulerade och ni har härliga bilder som visar er verksamhet, vi skulle

Läs mer

Påskpynta Gummifabriken Välkommen till en kväll där vi pyntar Gummifabriken i påskens alla färger. Vi bjuder på påskfika!

Påskpynta Gummifabriken Välkommen till en kväll där vi pyntar Gummifabriken i påskens alla färger. Vi bjuder på påskfika! Påskpynta Gummifabriken Välkommen till en kväll där vi pyntar Gummifabriken i påskens alla färger. Vi bjuder på påskfika! Tid: 15.30-20.00 Plats: Gummifabrikens Allaktivitetshus Övrigt: Ingen föranmälan

Läs mer

Våra tre huvudmål för vår verksamhet med fokus på hållbarhet utveckling Vi personal ställde oss frågan; Vad är det viktigaste att ge våra barn i dag

Våra tre huvudmål för vår verksamhet med fokus på hållbarhet utveckling Vi personal ställde oss frågan; Vad är det viktigaste att ge våra barn i dag Våra tre huvudmål för vår verksamhet med fokus på hållbarhet utveckling Vi personal ställde oss frågan; Vad är det viktigaste att ge våra barn i dag i den värld vi lever med miljöförstöring, stress, konflikter

Läs mer

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se Öppen förskola Höstterminen 2014 Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Hemsida: www.lund.se/kulan Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Månadsbrev mars-13. men inte skymmer andra och man kan inte prata hela tiden även om man vill. (förskolan ska

Månadsbrev mars-13. men inte skymmer andra och man kan inte prata hela tiden även om man vill. (förskolan ska Månadsbrev mars-13 Mars månad har präglats av flera roliga utflykter och påskpyssel. Vi har besökt biblioteket två gånger. Första gången var det Filiokus Fredrik som trollade för oss och andra gången var

Läs mer

Grönflaggarbete på Stralsund och Naturförskolan

Grönflaggarbete på Stralsund och Naturförskolan Grönflaggarbete på Stralsund och Naturförskolan Grön Flagg representanterna tillsammans med Barnrådet spelar en viktig roll i att driva Grön Flagg-arbetet framåt. Grön Flagg representanter (pedagogerna)

Läs mer

Välkommen till Galjonens förskola

Välkommen till Galjonens förskola Välkommen till Galjonens förskola Innehållsförteckning ATT BÖRJA I FÖRSKOLAN... 3 Förälderns roll under inskolningen... Pedagogens roll under inskolningen... Lämning... Uppföljning... LÄMNING OCH HÄMTNING

Läs mer

Inomhus vill vi öka den fysiska aktiviteten genom att använda oss av miniröris och sångoch danslekar.

Inomhus vill vi öka den fysiska aktiviteten genom att använda oss av miniröris och sångoch danslekar. Grön Flagg Vi arbetar med tre mål inom temat Livsstil och Hälsa. Arbetet kommer att fortgå under terminerna ht 2013/vt 2015 Grön Flagg handlingsplan 2013-2015 - Tranbäret Utvecklingsområde 1 - Öka de fysiska

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Vi hälsar alla nya och gamla barn och föräldrar välkomna till ett nytt verksamhetsår. Hoppas att sommaren varit till belåtenhet med mycket sol och bad.

Läs mer

Klass 3a på Grimstaskolan i Vällingby har skrivit dikter om sina tankar och minnen från närområdet höstterminen 2014.

Klass 3a på Grimstaskolan i Vällingby har skrivit dikter om sina tankar och minnen från närområdet höstterminen 2014. Tankar från Grimsta Klass 3a på Grimstaskolan i Vällingby har skrivit dikter om sina tankar och minnen från närområdet höstterminen 2014. Tillsammans har träffats här. har en del av denna plats. har en

Läs mer

Orange Centrals Förskola

Orange Centrals Förskola Orange Orange Centrals Förskola Vi som arbetar på Orange heter Ulrica, Sara, Lisbeth och Hafije. Telefonnumret till avdelningen är 044-13 49 62. Arbetslaget består av två förskollärare, två barnskötare.

Läs mer

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Norrgårdens Förskola Hudiksvall April 2017 - Februari 2018 VÅR RESA GICK I MÅL 23 FEBRUARI 2018 HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Tack för er rapport om er Grön Flagg-resa, härligt att läsa om allt ni

Läs mer

September Aktuella datum. Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

September Aktuella datum. Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem September 2016 Aktuella datum 25/8 Skördefest Linsbo 4/9 Bokskogens dag 6/9 Skördefest skolan

Läs mer