Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014"

Transkript

1 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 Aktuella datum 6/4 Trädgårdsdag i Skabersjö Söndagen den 6:e april är det dags att träffas - föräldrar barn och lärare, för att rensa, laga/bygga och städa tillsammans på vår härliga gård. Ta tillfället i akt, att under trevliga former jobba och prata, lära känna varandra och varandras barn samt att göra fint för våra barn i deras utemiljö. Kom någon gång mellan kl Ta med alla de verktyg du tror kan behövas. Innan grinden stängs kl kommer ni ha hunnit umgås med trevligt folk, ätit gott, druckit gott, samt fixat och donat på gården. Anslag sitter i trapphuset med specifika uppgifter. Det blir lunch och fika som vanligt. Hälsningar Gröna Gruppen 9/4 Föräldramöte för skolan 10/4 Påskfest Ekomyran 10/4 Påskfest Linsbo 10/4 Påskfest förskolan i Skabersjö 11/4 Påskfest för skolbarnen i Skabersjö 23/4 Törringelund. Gemensam skogsdag för knytte, mulle, strövare och lufsare. 23/4 Knoppdag 26/4 Trädgårdsdag Linsbo 26/4 Trädgårdsdag Ekomyran Lördag 26/4 är det dags för trädgårdsdag. Vi hoppas att många föräldrar dyker upp och vill hjälpa till att göra fint på vår gård. Vi behöver bland annat sätta nytt tak på lilla röda stugan, vi behöver nytt nät till våra sandlådor så att katterna inte använder dem vid behov och vi ska även sätta upp vår nya Ekomyranskylt. 29/4 Aktivitetsdag för barn och föräldrar, förskolan Skabersjö kl /4 Valborgsmässoafton. All verksamhet stänger kl 16 3/5 Öppet Hus kl i Skabersjö Aktivitetsdag på I Ur och Skur Skabersjöskolan lördagen den 3 maj kl Alla är välkomna! Aktiviteter för barnen, loppis, korvgrillning, trollkarsbesök m.m. Om någon förälder vill hjälpa till med korvgrillning och kaffeförsäljning tar vi tacksamt emot det! Hör av dig till Mathilda. Pengarna för loppisen går till en fjällresa för eleverna i nuvarande 2-3:an när de blir 4-5:or. Vi behöver föräldrar som hjälper till här, mer info kommer. Alla har möjlighet att skänka saker och kläder till loppisen! Vi tar tacksamt emot det måndag till onsdag 28-30/4. 20/5 Deadline för kommande NYTT (juni/juli/augusti) Du vet väl att du kan gilla vår Facebooksida och få statusuppdateringar från Ekomyran, Linsbo och Skabersjö? Sök: I Ur och Skur Skabersjöskolan. (Var noga med versaler och gemener!)

2 Verksamhetens önskemål Dockvagn för utomhusbruk (Ekomyran/Jessica) Barbiedockor (Ekomyran/Jessica) Barbiekläder (Ekomyran/Jessica) Dockkläder till vanliga dockor (Ekomyran/Jessica) Småbilar (Ekomyran/Jessica) kastruller och stekjärn (Ekomyran/Jessica) Har ni något som vi kan återanvända?? Grillgaller/ugnsgaller (Linsbo/Karina) Knappar, kapsyler, annat man kan limma pyssla med (Linsbo/Karina) Dräneringsrör i plast, raka (Linsbo/Karina) Plywoodskivor (Linsbo/Karina) Gamla penslar (Linsbo/Karina) Syskonvagn/dubbelvagn (Linsbo/Helena) Böcker för barn i skolåldern. Skönlitteratur, faktaböcker för barn mellan 6-12 år (Biblioteket/Petra) Gamla stekjärn och kastruller till sandlådan. De plasthinkar vi beställer inte håller så länge. Det är mer miljövänligt att återbruka gamla kastruller än att beställa plastgrejor som går i sönder.(förskolan Skabersjö/Eva) Spillbitar och brädor att snickra med (Fritids/Peter) Spik och skruv till snickis (Fritids/Peter) Dockor och dockvagnar för utelek (Skola/fritids/Anna) Legogubbar (Skola/fritids/Anna) Vita ritpapper, går bra med reklamloggor på. (Skola/fritids/Linda) Lufsarnas vinteräventyr Lufsarnas vinteräventyr avslutades med en heldag i Malmö där vi stadsorienterade, gick på teater, samt besökte det spännande biblioteket. Innan avslutningen hann vi med att bada, åka skridskor, träna livräddning i vatten och på is. Vi har experimenterat med värmehållning, undersökt vad vi måste ha på oss på vintern, pratat om fotosyntes och förbränning, undersökt vad som blir kvar när vi eldat upp veden och allt detta har vi upplevt med alla våra sinnen och hela vår kropp.

3 3/2 Drop-ut på Ekomyran Den 3/2 hade vi på Ekomyran droput/reflexrunda. Där fick föräldrar och barn bland annat gå en runda och hitta reflexerna som hade satts ut, de fick även prova på kåsrally som innebär att man drar en kåsa genom en tråd som fästs upp mellan träd och buskar. Slutligen fick de också para ihop djur, mat och land. Förskolebarn i Skabersjö skapar Detta är den svenska flaggan gjord av två förskolebarn på Skabersjö. Visst är den härlig!

4 28/2 Matrådet har träffats Två stora punkter på mötet diskuterades, dels hur vi skall få det lugnare i matsalen, där hade barnen många bra idéer som vi ledare tar till oss och försöker genomföra. Den andra punkten vi pratade om var ett nytt namn till matsalen. Vi enades om att varje klass ska rösta fram ett förslag. Hela skolan skall sedan rösta på de tre förslag som kommit in. Vidare pratade vi kring olika förslag på maträtter och mellanmål som barnen önskar. Jenny tar med sig förslagen till sin planering av matlistan. Det var många olika förslag som kom in både nyttiga och mindre nyttiga. Jenny tycker det är roligt när barnen kommer med förslag på maträtter som ni lagar hemma och har därför satt upp en förslagslåda där man kan lägga ett recept på en maträtt man gillar. Linsbobarnens fadderprojekt Vi jobbar vidare med vårt fadderprojekt. Nu har barnen valt att våra pantpengar ska gå till en brunn med rent vatten. Hurra! Pengarna räckte och är ivägskickade till Plan. Nu jobbar vi mot nya mål. Hälsningar från alla barn på Lövet o Helena o Karina

5 Värdegrundsarbete på Lövet på Linsbo På Lövet jobbar vi med kompisrelationer och värdegrunder genom att använda Kungaskogsmaterialet. På bilderna ritar barnen de olika djuren som är med i Kungaskogen som vi sen sätter fast på vår stora tavla. Petter och hans fyra getter Hälsning från småknyttarna i Skabersjö. Småknyttarna i Skabersjöby har målat till boken Petter och hans getter. Vi målade getterna, Murre svart och Sixten och trollet Ludenben. Att experimentera med färgerna på tallriken var en upplevelse som vi pratade om länge... - Vi behöver mer färg, Eva! - Vi vill göra det igen!

6 Petter och hans fyra getter Hälsning från storknyttarna i Skabersjö. Vi har läst sagan många, många gånger, under flera veckors tid. Upptäckt att det rimmar. Rimmat på ord vi kommer på. Pratat om vad som händer i sagan. T ex hur kan getterna komma ut ur trollets mage igen, utan att magen gick sönder? Fundera på det. Vi har föreställt figurerna själva. Och vi har ritat figurerna och spelar upp sagan tillsammans. Vi kan sagan utantill nu må ni tro. Vännen Sixten och geten Röd, geten Gul och trollet Ludenben, Petters stuga, geten Blå är några av figurerna i sagan. Mullebarnen på Linsbo har varit på skogsdag Lite vårbilder från mullegruppens skogsdag. De tittade på olika knoppar och spelade knoppmemory. Sedan tog de en fika i solen. Hälsningar från mullegruppen och Karina

7 Mullebarnens första skogsdag (Skabersjö) Första skogsdagen började med kraftig vind, detta gjorde vi till en positiv väderlek. Fika i jakttornet och påsdrakar var uppskattat och vi fick många skratt när vi jagade drakpåsarna som smet iväg emellanåt. Strövarnas första skogsdag Iväg kom vi för onsdagarnas första skogsdag med solen i våra ansikten. Efter första stoppet där vi intog vår förmiddagsfika till en saga så fortsatte vi vidare till vår skog. Väl framme på vår plats blev vi lite snopna då det såg annorlunda ut. Ännu fler träd hade ramlat sedan vi var där sist, men det innebar ju också att det fanns fler ställen att bygga kojor på. Ett par barn hittade ett rep och byggde en gunga mellan två träd, toppenroligt tyckte deras klasskamrater som gungade glatt. Det går ju även utmärkt att klättra i de träd som ligger ner, en utmärkt balansövning. Gruppen delades in i två smågrupper där ena halvan fick lära sig göra upp eld med Ellen och den andra halvan lagade chili con carne med Linda. Nästa gång byter grupperna aktivitet. Efter lunchen lekte vi och gick sedan vidare till vårt mellanmålsstopp. Trötta men glada och nöjda gick vi tillbaka till skolan. Skabersjös förskolebarns fadderbarn Förskolebarnen på Skabersjö har ställt frågor och ritat till vårt fadderbarn i Kenya. Här ser ni några teckningar med frågor, resten finns att beskåda nere på förskolan.

8 Vårhälsningar från Ekomyran Terminen har dragit igång med råge och nu den 19/3 är det även dags för Ekomyrans första skogsdag. I övrigt kantas dagarna av diverse aktiviteter så som yoga, vi lär oss om världen och dess olika djur, vi har olika sorters motorikbanor och vi har varit ute och letat efter olika vårtecken! Säljes/köpes/Bortskänkes Passa på att annonsera gratis! Det finns säkert mycket urväxta prylar som någon annan kan bli glad för! Maila din annons till strovarna@skabersjoskolan.se för införande i nästa nummer!

9 Telefonnummer Ekomyran Telefonnummer Linsbo Linsbos nya postnummer: Bara Vänligen använd telefonsvararen om vi inte svarar! Telefonnummer Skabersjö Rektor, Mathilda. Se vidare nedan Ledarna i verksamheten (Sjukanmälningar mm) När verksamheten är igång och ingen svarar var vänlig använd telefonsvararen! Förskolegrupp Ekomyran Veronica Trollblad (Tova och Alva) Vicky Persson (Terje) Sophie Bering (Vitus och Dante) Förskolegrupp Linsbo Anna Selfvén (Jode) Cecilia Molin (Valdemar) Elna Mattsson (Rebecca) Förskolegrupp Skabersjö Kahidija Folarin (Benjamin) Lisbeth Franzén (Mattias och Rasmus) Irene Salling (Simon och Cornelia) v.trollblad@live.se vicyp@hotmail.com dunderdonnan@yahoo.se anna_selfven@hotmail.com cecilia.dahlen@gmail.com elna.mattsson@telia.com idija@me.com lisbethfrantzen@hotmail.com irene.salling@safegate.com Skolgrupp Skabersjö Lufsarförälder Bodil Andersson (Tor) bodil-niclas@tele2.se Lufsarförälder Sofia Samuelsson (Alvin) samuelsson@mbox315.swipnet.se Lufsar/storströvarförälder Sylvia Bianconi (Isabella/Cristian) sylvia@svenconi.se Strövarförälder Linda Rosenberg (Moa) trollet80@hotmail.com Mailadresser Mathilda: mathilda@skabersjoskolan.se Övriga ledare: fornamnefternamn@skabersjoskolan.se Rektor och förskolechef Mathilda Lindström mathilda@skabersjoskolan.se Måndagar: Linsbo Tisdag-torsdag: Skabersjö Biträdande rektor Peter Nilsson peternilsson@skabersjoskolan.se

OKTOBER NOVEMBER 2013

OKTOBER NOVEMBER 2013 33333333333333333333333333 Aktuella datum 6/10 Trädgårdsdag i Skabersjö kl 10-14. Välkomna hela familjen! Hälsar Trädgårdsgruppen 9/10 Alla Mullebarn hälsar på skolbarnen i Skabersjö 9/10 Föräldramöte

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Aktuella datum 2/10 Studiedag. Fritids öppet med vikarier 3/10 All verksamhet stängd 4/10 Trädgårdsdag

Läs mer

Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år! Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2014 JANUARI 2015 Aktuella datum 11/12 Lucia Ekomyran 15.45 11/12 Lucia Linsbo 15.45 11/12 Lucia Skabersjö 17.00

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 Aktuella datum 7/12 Kulturfest för skolbarnen 13/12 Lucia Linsbo 15.45

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013 33333333333333333333333333 Rektor har ordet Välkomna nya och gamla familjer till ett nytt läsår! Efter en solig och skön sommar är vi alla laddade för nya utmaningar och upplevelser tillsammans med era

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 Aktuella datum 14/2 Skolbarnens vintershow med Eurovisiontema 27/2 Reflexrunda

Läs mer

Linsbo sjunger in julen Här deltar barnen i "Sjunga in julen" i Bara centrum tillsammans med alla andra förskolor från Bara.

Linsbo sjunger in julen Här deltar barnen i Sjunga in julen i Bara centrum tillsammans med alla andra förskolor från Bara. 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2014 Aktuella datum 12/2 Genrep inför Vintershowen. Förskolebarn samt skolbarnens

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Aktuella datum 12/2 Genrep Vintershow kl 10.00 för de som vill; förskolebarn, släkt och vänner. 12/2

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem OKTOBER-NOVEMBER 2015 Aktuella datum 3/10 Trädgårdsdag Ekomyran 3/10 Trädgårddsdag och barnloppis

Läs mer

Knopparnas dag på Ekomyran Den 24/4 fick små- och storknyttarna åka till Törringeskogen för en heldag där med olika aktiviteter. Kvar på Ekomyran stannade knopparna, efter frukosten tog barnen med sig

Läs mer

Trevlig Sommar! Önskar alla ledare

Trevlig Sommar! Önskar alla ledare 333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2014 Aktuella datum 3-5/6 Lufsarläger 4-5/6 Strövarläger 5/6 Världsmiljödagen 6/6 Sveriges nationaldag:

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013 Aktuella datum 2/4 Drop ut på Linsbo 9/4 Föräldramöte på Ekomyran kl 18 10/4 Föräldramöte

Läs mer

JUNI JULI - AUGUSTI 2015

JUNI JULI - AUGUSTI 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem JUNI JULI - AUGUSTI 2015 Vi önskar alla en skön och avkopplande sommar! Hälsningar Mathilda med

Läs mer

Kvalitetsrapport läsår 2014/2015. I Ur och Skur Vattendroppens

Kvalitetsrapport läsår 2014/2015. I Ur och Skur Vattendroppens Kvalitetsrapport läsår 2014/2015 I Ur och Skur Vattendroppens Inledning Förskolan I Ur och Skur Vattendroppen bedrivs med I Ur och Skur pedagogik. Vi bedriver verksamheten till största delen ute i naturen,

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013

Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Informationsbrev förskolan Pusslet september 2013 Vi hälsar alla nya och gamla barn och föräldrar välkomna till ett nytt verksamhetsår. Hoppas att sommaren varit till belåtenhet med mycket sol och bad.

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser Vi valde att arbeta utifrån en saga. Sagan fick heta Gumman Gunnel och var inte färdigskriven från början utan hittades på efter hand beroende på

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

Kattens Janssons månadsbrev

Kattens Janssons månadsbrev Kattens Janssons månadsbrev Okt-14 Hej föräldrar! Vi har fortfarande ett fokus på skogen och naturens härliga lekplats, dock är våra utflykter lite beroende på väder och vilka kläder barnen haft på sig

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Helena Dahlström Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall Blixt Malin Persson

Läs mer

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* Vår

Läs mer

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv.

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv. 6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv Låt oss säga att du vill tänka en positiv tanke, till exempel Jag klarar det här galant. och du vill förbli positiv och fortsätta tänka den här

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Februari- Mars 2017 Vad händer framöver? 16/2 Skolbarnen vintershow kl. 18.30 för föräldrar och syskon. Övrig släkt och

Läs mer

Kvalitetsarbete. Kungshöjdens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson

Kvalitetsarbete. Kungshöjdens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson Kvalitetsarbete Kungshöjdens förskola 2014 Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson Innehåll Grundfakta och förutsättningar... 3 Kartläggning av barnens intressen...

Läs mer

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll.

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll. Vårt tema När vi planerar det aktuella temat följer vi Läroplanen för förskolan 2010. De mål som vi på förskolan ska sträva mot kan sammanfattas i följande punkter: Värdegrundsfrågor Under en dag på förskolan

Läs mer

En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra.

En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra. 333333333333333333333333333 Viktiga datum 4-5/10 Strövarläger Aktuella datum 4-5/10 Strövarläger 8/10 Fotografering Ekomyran 9/10 Förskolegruppsmöte Linsbo kl 18 17/10 Mullebarn på besök på Skabersjöskolan

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus AFFÄRSPLAN Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus Innehållsförteckning Affärsidé s. 2 Företagsnamn och logotyp s. 2 Historia s. 2 Verksamhet & Aktiviteter s. 2 Utflykter s. 3 Logi s. 3 Kunder & Målgrupp s.

Läs mer

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR 11:ans medlemsblad Brf Stockholmshus nr 11 Gubbängen www.stockholmshus11.se Nummer 1 Våren 2013 VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR Snön

Läs mer

VÅREN 2015 SNÖVIT 3-8 år lörd 17/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 21-22/1 kl:9:30 lörd 24/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 28-29/1 kl:9:30

VÅREN 2015 SNÖVIT 3-8 år lörd 17/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 21-22/1 kl:9:30 lörd 24/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 28-29/1 kl:9:30 Veckans kulturtipps! Tant klavers föreställningar var några av de mest uppskattade under alla år som jag var iväg med barngrupper, så när jag såg den här inbjudan så tänkte jag att jag gärna ville dela

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

NR 1 2014-2015 MILSTENSBLADET

NR 1 2014-2015 MILSTENSBLADET NR 1 2014-2015 MILSTENSBLADET Här kommer läsårets första nummer av tidningen Milstensbladet. Bladet kommer ca fyra - fem gånger per år och innehåller information om samt glimtar från vår verksamhet här

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem April- Maj 2017 1/4 Trädgårdsdag FSK Skabersjö 1/4 Trädgårdsdag Ekomyran 6/4 Påskfest Ekomyran 6/4 Påskfest FSK Skabersjö

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Vetlanda kommun Kvarnens förskola Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Barnen på Ugglan är sugna på Äventyr igen. Genom vår egen Uggla Hedvig har vi fått kontakt med en god Sagofe som heter Miranda. Hon

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 12-13/10 tor-fre Strövarläger 14/10 Trädgårdsdag Ekom. 9.00-13.00 14/10 Trädgårdsdag Skabersjö förskola 9.00-13.00

Läs mer

Ditt äckel Elevmaterial

Ditt äckel Elevmaterial SIDAN 1 Dramaturgi Dramaturgi handlar om hur en berättelse är uppbyggd rent strukturellt. Det är även läran om hur man bygger upp en berättelse på ett bra och ändamålsenligt sätt. Boken Ditt äckel! är

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Stjärnans plan för småbarnsfostran. Innehållsförteckning. 1. Gruppfamiljedaghemmet Stjärnan. 2. Målsättning och värdegrund

Stjärnans plan för småbarnsfostran. Innehållsförteckning. 1. Gruppfamiljedaghemmet Stjärnan. 2. Målsättning och värdegrund Stjärnans plan för småbarnsfostran Innehållsförteckning 1. Gruppfamiljedaghemmet Stjärnan 2. Målsättning och värdegrund 3. Egenvårdarmodellen - Med barnaögon 4. Gruppfamiljedagvårdarens roll inom småbarnsfostran

Läs mer

Styrelsen informerar.

Styrelsen informerar. Nr 3 December 2013 Styrelsen informerar. Året går snart mot sitt slut och vi vill passa på att tacka alla ideella som hjälpt till att driva föreningen. Cafeterian har haft bättre/mer öppet detta termin

Läs mer

Fjäderns Bokslut 2015

Fjäderns Bokslut 2015 Fjäderns Bokslut 2015 Utforska vär(l)den genom böcker. Fokus under året På Fjädern har vi i år lyft det språkliga, det etiska och det demokratiska lärandet i förskolan. Förskolan ska sträva efter att varje

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg sidan 1 Författare: Gertrud Malmberg Vad handlar boken om? Saras mamma ska ut och handla och Sara har inget att göra. Mamma föreslår att Sara ska ringa Maja som hon har sällskap med till skolan. Men mamma

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 43 Denna vecka har hela skolan haft en gemensam temavecka där alla klasser har fått fördjupat sig i matematik och fysik genom olika aktiviteter och utmaningar.

Läs mer

Skogsgruppen Träsktrollen

Skogsgruppen Träsktrollen Skogsgruppen Träsktrollen Från och med v.10 startar vi upp skogsgruppen träsktrollen.tanken med gruppen är att vi ska lära oss att vistas i naturen på ett glädjefyllt sätt och enligt allemansrättens regler

Läs mer

Döda bergen Lärarmaterial

Döda bergen Lärarmaterial Lärarmaterial sidan 1 Författare: Cecilie Eken Vilka handlar böckerna om? Berättarjaget i böckerna om den svarta safiren är pojken Aram och äventyret utspelar sig när han är 13 år. Aram bor i staden Rani

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa. Text och foto: Hanna Klingenberg

GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa. Text och foto: Hanna Klingenberg GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa Text och foto: Hanna Klingenberg Det är bara några timmar kvar till sportlovet, men barnen på Gerby Skolas Eftis verkar inte rastlösa. - Det ska nog bli roligt på sportlovet,

Läs mer

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

Verksamhetsplanering, läsåret 2015-2016. Trappgränds montessoriförskola

Verksamhetsplanering, läsåret 2015-2016. Trappgränds montessoriförskola Verksamhetsplanering, läsåret 2015-2016. Trappgränds montessoriförskola Solgläntan Solgläntan är en småbarnsavdelning med 16 barn ht-15 i åldrarna ett - tre år. Personalen består from okt 2014 av en förskollärare/

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Flanosaga -Kalle träffar Fnork (med elavfall)

Flanosaga -Kalle träffar Fnork (med elavfall) Flanosaga -Kalle träffar Fnork (med elavfall) Gör så här Skriv ut sagan och bilderna. Laminera gärna för bättre hållbarhet. Bilderna kan därefter få en baksida av flanokartong eller så kan de användas

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem APRIL-MAJ 2016 Aktuella datum 14/4 F-klass besöker Ekomyran 17/4 Trädgårdsdag FSK-Skabersjö 19/4

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Flanosaga -Kalle träffar Fnork

Flanosaga -Kalle träffar Fnork Flanosaga -Kalle träffar Fnork Gör så här Skriv ut sagan och bilderna. Laminera gärna för bättre hållbarhet. Bilderna kan därefter få en baksida av flanokartong eller så kan de användas med exempelvis

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

Grön Flagg Tema Vatten 2009-2011

Grön Flagg Tema Vatten 2009-2011 Grön Flagg Tema Vatten 2009-2011 Våra 5 mål Kretslopp alla ska kunna redogöra för vattnets kretslopp Liv i vatten alla ska kunna berätta om något som lever i vatten Rädd om vatten alla ska förstå att det

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Josephine A. Andersson Daniela Lundin-Hatje. AL Publishing

Josephine A. Andersson Daniela Lundin-Hatje. AL Publishing Josephine A. Andersson Daniela Lundin-Hatje AL Publishing Välkomna Hit En pedagogisk familjebok för nyanlända om livet i Sverige koncept och text illustrationer och omslag grafisk formgivning Josephine

Läs mer

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar.

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. V 3 När jag tänker tillbaka på terminen som gått så dyker flera härliga bilder upp, flera av dem har pedagogera

Läs mer

Bonusmaterial Hej Kompis!

Bonusmaterial Hej Kompis! Bonusmaterial Hej Kompis! Innehåll Min bok om vänskap framsida i färg 2 Hur man kan bli sams igen skylt i färg 3 Den gyllene regeln skylt i färg 4 Vi är alla olika boktips och uppgifter 5 7 Att känna sig

Läs mer

Fröken spöke och den svarta katten

Fröken spöke och den svarta katten SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om tvillingarna Ebba och Ivar, som en morgon får se en katt som mystiskt förvinner när Fröken Sparre

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande

Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande 2013-02-06 Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport,

Läs mer

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 1 [11] Kvalitetsstöd

Läs mer

Låt Stå. /fröken 2A. Matilda Sköld

Låt Stå. /fröken 2A. Matilda Sköld Låt Stå /fröken 2A Matilda Sköld LåtSas Hon sitter i tamburen. Vill inte gå till skolan. Har inga vänner där. Barnen i klassen tycker nog inte ens om henne. Lärarna spelar bara. Men som fröken får man

Läs mer

1. Grinden in. Hur ser din personliga livsgrind ut och vart leder den dig? Jordband & själsvingar Susanne Bergman

1. Grinden in. Hur ser din personliga livsgrind ut och vart leder den dig? Jordband & själsvingar Susanne Bergman 1. Grinden in Grinden stod välkomnande på glänt. Handtaget var rostigt trots att grinden var ganska nymålad. Dofter av blommor och gräs hälsade mig och fick mig att tänka på min barnsdoms trädgård, klätterträdets

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK

Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK Måsen Oxelösunds Skyttegille Oxelösunds Boulesällskap Korpen

Läs mer

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Schemalagd lunch Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Hur länge har du varit rektor på skolan? Ca 12 år. Hur många elever och vilka årskurser har ni på

Läs mer

Oktober- November 2016

Oktober- November 2016 I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Oktober- November 2016 13-14/ 10 Strövarläger 16/10 Trädgårdsdag skolan 18/10 F-klassen besöker

Läs mer

Likabehandlingsplanen = Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplanen = Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplanen = Plan mot kränkande behandling Det här är Likabehandlingsplanen. Här kan du läsa vad du inte får göra i skolan. Det står också vad som är bra att göra. Alla elever och alla lärare

Läs mer

Hej, Dock eller ovanligt att arbeta med Earth Hour för det gör vi. och går djupare in i varför vi släcker osv.

Hej, Dock eller ovanligt att arbeta med Earth Hour för det gör vi. och går djupare in i varför vi släcker osv. EARTH HOUR EARTH HOUR 2015 2015 LEKTIONSPLANERING INSKICKAD TILL WWF I SAMBAND MED EARTH HOUR 2015 Förskola: Kåsan, Enköping Kontakt: Sara Vennström, sara.vennstrom@enkoping.se Sammanfattning: Kåsan både

Läs mer

BOX BARNTRÄDGÅRD PLAN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN - 1 - (14)

BOX BARNTRÄDGÅRD PLAN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN - 1 - (14) BOX BARNTRÄDGÅRD PLAN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN - 1 - (14) Innehållsförteckning 1 ENHETENS VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.1 PRIMÄR UPPGIFT... 3 1.2 VÄRDEN... 3 1.3 INLÄRNINGSSYN... 3 1.4 SPECIALDRAG, STYRKA, TYNGDPUNKTER

Läs mer

1. Brief och förberedelser. Förberedelser. Skicka ut en inbjudan till alla som deltagit i er SPN-undersökning

1. Brief och förberedelser. Förberedelser. Skicka ut en inbjudan till alla som deltagit i er SPN-undersökning Att göra något tillsammans är ofta ett trevligt sätt att lära sig nya saker. En gemensam aktivitet där lärare, föräldrar och elever träffas är ett bra tillfälle att berätta om vad man lärt sig, att diskutera

Läs mer

Resultat Björksätraskolan åk 3, våren 2015

Resultat Björksätraskolan åk 3, våren 2015 Datum 2015-04-09 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Björksätraskolan åk 3, våren 2015 2013 36 svarande av 45 elever, 17 flickor och 18 pojkar (enligt Procapita 6/2) dvs 80 % 2014 32 svarande

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet Mata fåglar Mata fåglar Studiehandledning till Mata SOF Niklas Aronsson fåglar En studiehandledning från Studiefrämjandet Vad är en studiecirkel? En studiecirkel är en liten grupp människor som samlas

Läs mer

Östbergsskolans loggbok!

Östbergsskolans loggbok! Östbergsskolans loggbok! Dag 1 det första vi gjorde var att gå varvet runt och lärde oss varandras namn. Det gick ganska snabbt,gruppen var ganska blandad,vissa gick i 6:an vissa i 7:an och några från

Läs mer