ABCDE GALLRING AV VISSA HANDLINGAR VID SALUHALLSFÖRVALTNINGEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ABCDE GALLRING AV VISSA HANDLINGAR VID SALUHALLSFÖRVALTNINGEN"

Transkript

1 Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN DNR /02 SID 1 (8) SSA 2004: PROMEMORIA GALLRING AV VISSA HANDLINGAR VID SALUHALLSFÖRVALTNINGEN ÄRENDET Saluhallsförvaltningen inkom den 4 december 2002 med en gallringsframställan till Stadsarkivet. I framställan föreslås gallring av vissa handlingar rörande projekt, fastighetsförvaltning, kontrakt, ekonomisk redovisning, registratur, personaladministration m.m. Som bilaga återfinns en sammanställning över de gallringsbeslut som gäller för förvaltningen. Dessutom refereras till det lokala gallringsbeslut som fattats för handlingar av tillfällig eller ringa betydelse enligt stadens gallringsanvisningar ( ). Saluhallsförvaltningen har inhämtat Juridiska avdelningens och Revisionskontorets yttranden, varefter framställan har överlämnats till Stadsarkivet för beslut. Den aktuella framställan har föregåtts av en inventering, följd av en bevarande- och gallringsutredning av förvaltningens handlingsbestånd. Utredningen genomfördes år 2002 av Christina Hellman, projektanställd arkivarie. Den bestod i huvudsak av en värdering av handlingarnas informationsinnehåll från bevarande- och gallringssynpunkt med hänsyn tagen till förvaltningens informationsbehov på kort och lång sikt. REMISSINSTANSERNAS SYNPUNKTER Juridiska avdelningen har i sitt yttrande rekommenderat att avtal inte gallras tidigare än 10 år efter avtalstidens utgång. Som skäl anför avdelningen att preskriptionstiden är 10 år för sådana fodringar som inte riktar sig mot konsumenter. Utöver detta har inte juridiska avdelningen redovisat några ytterligare synpunkter. Revisionskontoret har i sitt svar meddelat att kontoret inte haft något att erinra emot förslaget. STADSARKIVETS SYNPUNKTER Allmänt Även om arkivlagens huvudprincip är att samtliga allmänna handlingar ska bevaras, tillåter lagen gallring. Gallring anses nödvändig för att skapa överblick i myndigheters hand- B OX 22063, S TOCKHOLM, B ESÖKSADRESS: KUNGSKLIPPAN 6 T FN: , F AX:

2 DNR /02 SID 2 (8) lingsbestånd och informationsmängder samt för att minska förvarings- och lagringskostnaderna. Regelverket ålägger varje myndighet att pröva förutsättningarna för gallring men också att säkerställa att relevant information bevaras för nutida och framtida behov. Efter förfrågan från stadens myndigheter fattar Stadsarkivet beslut om bevarande och gallring av handlingar i Stockholms stad. Varje myndighet kan själv fatta lokala gallringsbeslut för handlingar som har ringa eller tillfällig betydelse enligt stadens gallringsansvisningar. Förutsättningen för att en myndighet ska få gallra allmänna handlingar är att de handlingar som återstår efter gallring kan tillgodose informationsbehovet för: - allmänhetens rätt att ta del av allmänna handlingar, - förvaltningen, - individens rättssäkerhet, samt - forskningen. Denna avvägning har Saluhallsförvaltningen gjort inom ramen för sin bevarande- och gallringsutredning, vilken som tidigare nämnts har föregått gallringsframställan. Stadsarkivet har med ledning av detta underlag samt remissinstansernas synpunkter föreslagit bevarande och gallring av nämnda handlingar. Stadsarkivet vill poängtera att stadens generella bevarande- och gallringsbeslut för handlingar i upphandlingsärenden (SSA 2003:13) inte fanns vid den tidpunkt då Saluhallsförvaltningen inkom med sin gallringsframställan. Det innebär att de upphandlingshandlingar som tas upp i framställan tidigare inte omfattades av något gallringsbeslut, men i dagsläget gör det. Därför har Stadsarkivet valt att utesluta dessa handlingar från föreliggande gallringsbeslut. Stadsarkivet har även undantagit en löneadministrativ handling från det aktuella gallringsbeslutet eftersom den kan gallras i enlighet med stadens generella bevarande- och gallringsbeslut för handlingar inom löneoch personaladministration i Stockholms stad (SSA 1999:5). Vid bedömningen av framställan har Stadsarkivet även jämfört med de kriterier för bevarande och gallring som Riksarkivet ställt upp i olika dokument av policy- eller rådgivande karaktär; - Riksarkivets bevarande- och gallringspolicy Bevarandet av nutiden (1995), - Riksarkivets riktlinjer för gallring av vissa handlingar hos kommuner och landsting (RA-FS 1997:8), - Riksarkivets allmänna råd om bevarande och gallring av handlingar rörande teknisk verksamhet, mark och fastigheter samt bostadsförsörjning hos kommuner och landsting (RA-FS 1995:2). Gallringsförslaget Framställan omfattar vissa handlingar som direkt eller indirekt rör Saluhallsförvaltningens centrala verksamhet; att främja livsmedelstillförseln i Stockholm genom uthyrning av mark och lokaler till hyresgäster i stadens partihandelsområden och saluhallar med torg.

3 DNR /02 SID 3 (8) Dessa lokaler hyresgästanpassar förvaltningen genom renoveringar, ombyggnationer m.m. Arbetet utförs av entreprenörer som förvaltningen upphandlat. Riksarkivets bevarandeoch gallringspolicy anger att sådana handlingar som tillkommer inom en myndighets kärnverksamhet bör bevaras i större utsträckning än sådana handlingar som genereras inom administrativa stödprocesser. Saluhallsförvaltningen har delat in de handlingar som föreslås gallras i följande kategorier: 1. Äldre handlingar som påträffats vid förvaltningens inventering, 2. Handlingar inom upphandling, byggnationer och projekt 3. Handlingar avseende hyreskontrakt och hyresdebitering 4. Handlingar inom ekonomiredovisningen som inte ingår i ekonomiredovisningssystemet EDIT-/EMIL. Saluhallsförvaltningen har i framställan redogjort för det urval av handlingar som föreslås gallras, motiverat gallringen samt föreslagit gallringsfrister. Dessa refereras till nedan: Följande handlingar föreslår Saluhallsförvaltningen kan gallras: 1. Äldre handlingar Handlingarna är med få undantag upprättade före år Enligt stadens arkivregler är det enbart Stadsarkivet som kan fatta beslut om sådana handlingar. Det gäller även om handlingarna innehållsmässigt bedöms vara av tillfällig eller uppenbart ringa betydelse enligt kriterierna i stadens gallringsanvisningar. - Hyresavtal för parkering, kopior, år Enligt framställan bevaras samtliga upphörda hyresavtal i original. Uppgifter saknas om mängden kopior. Förutsättningen för gallring är att kopiorna inte har påförts någon ytterligare information jämfört med originalen samt att kopiorna inte har annan sorteringsordning är originalen och som härigenom gör dem till en viktig sökingång. Stickprov bör enligt Stadsarkivets uppfattning göra bland originalen för att säkerställa att de bevarats. Under förutsättning att förvaltningen gör dessa kontroller har Stadsarkivet inget att erinra emot omgående gallring. - Kvittensbok över registraturskrivelser, år Vilka uppgifter som förts i kvittensboken framgår inte av framställan. Bokens omfattning och exakta användningsområde framgår inte heller. Med tanke på att den har använts under trettio år bör den rimligtvis ha haft betydelse över tid. Framställan hänvisar till att samma information finns i diariet. Det är dock inte uppenbart om boken i sig ger en snabbare överblick av vilka skrivelser som kommit in eller upprättats inom förvaltningen eller om dess innehåll ställts upp på ett sätt som utgör ytterligare en sökväg till de diarieförda handlingarna. Trots dessa oklarheter och förutsatt att Saluhallsförvaltningen kan påvisa att innehållet i boken inte tillför mer än diariets uppgifter, tillstyrker Stadsarkivet omgående gallring. - Tillståndsbevis utfärdade av Polismyndigheten, år , kopior.

4 DNR /02 SID 4 (8) Eftersom dessa tillstånd för försäljare att idka torg- och marknadshandel har diarieförts och bevarats bland de diarieförda handlingarna, menar förvaltningen att kopiorna bör kunna gallras. Under förutsättning att några stickprovskontroller görs bland de diarieförda handlingarna och att dessa visar att originalen finns kvar, tillstyrker Stadsarkivet omgående gallring. 2. Handlingar inom upphandling, byggnation och projekt Avtal (pappersform) - Ramavtal Ramavtalen förekommer inom projekteringsverksamheten och ingås med entreprenörer och tekniska konsulter. Enligt förvaltningen överstiger avtalstiden i många fall två år. Från ramavtalen görs avrop. Förvaltningen uppger att information om ramavtalen har dokumenterats och diarieförts inom ramen för varje upphandling. Vidare uppges att garantitiden för projekten vanligtvis sträcker sig två år efter projektets avslutande. Eftersom projekten tidsmässigt kan sträcka sig maximalt ett år över garantitiden, föreslår förvaltningen att ramavtalen samt avropen gallras tre år efter avtalstidens utgång eller när garantin upphört. Föreslagen gallringsfrist för ramavtal avviker från gallringsfristen för avtal och kontrakt (involverar ramavtal) i det generella gallringsbeslutet för handlingar i upphandlingsärenden inom Stockholms stad. Enligt beslutet ska avtal bevaras i upphandlingar av byggande, drift och underhåll i ny- och ombyggnadsprojekt som leder till påtaglig exteriör eller interiör förändring eller får avsevärd betydelse för stadsbilden, alternativt rör konstnärlig utsmyckning. I andra upphandlingsärenden får avtalen gallras 10 år efter avtalstidens utgång. Den gallringsfrist som förvaltningen föreslagit för ramavtal är dock längre än den gallringsfrist som rekommenderas i Riksarkivets allmänna råd om bevarande och gallring av vissa handlingar i kommunernas och landstingens arkiv (RA-FS 1997:8). Där föreslås ramavtal, liksom avtal och kontrakt, gallras två år efter avtalstidens utgång. Förslaget avviker även från de rekommenderade gallringsfristerna för entreprenadavtal och konsultavtal i Riksarkivets allmänna råd om bevarande och gallring av handlingar rörande teknisk verksamhet, mark och fastigheter samt bostadsförsörjning hos kommuner och landsting (RA-FS 1995:2). I de allmänna rådens avsnitt 3.1 om Anläggnings- och projekthandlingar rekommenderas att entreprenadkontrakt/beställningar bevaras medan konsultavtal kan gallras 10 år efter avtalstidens utgång, men bevaras då de rör byggnader som är så kulturhistoriskt värdefulla att de inte får förändras eller rivas. Förvaltningen har således föreslagit en mer långtgående gallring än vad som anges i RA-FS 1995:2. Utöver detta uppfyller förslaget till gallringsfrist inte juridiska avdelningens rekommendation att samtliga avtal med hänsyn till preskriptionstider bör gallras tidigast 10 år efter avtalstidens utgång.

5 DNR /02 SID 5 (8) Stadsarkivets bedömning är att Saluhallsförvaltningen ifråga om ramavtalen ska följa de gallringsfrister för avtal och kontrakt som anges i stadens generella gallringsbeslut för handlingar i upphandlingsärenden. Stadsarkivet har därför valt att undanta ramavtal från föreliggande gallringsbeslut. - Avrop Avrop är egentligen inga regelrätta avtal utan baseras på de ramavtal som träffas inom projekteringsverksamheten, se närmare ovan. Avropen träffas efter att upphandlingsprocessen är avslutad. De omfattas därmed inte av det generella gallringsbeslutet för handlingar i upphandlingsärenden. I den dokumenthanteringsplan som Stadsarkivet exemplifierade handlingarna i upphandlingsprocessen med, har dock avrop föreslagits kunna gallras två år efter avtalstidens utgång. Förvaltningens förslag till gallringsfrist är tre år efter avtalstidens utgång eller när garantin upphört. Denna gallringsfrist är längre än den frist som anges i RA-FS 1997:8, där avropen föreslås gallras två år efter avtalstidens utgång. Avrop nämns däremot inte specifikt i RA-FS 1995:2. Stadsarkivet tillstyrker den ett år längre gallringsfristen som förvaltningen föreslagit. Övriga avtal De övriga avtalen utgörs av avtal för drift- och skötsel, nyttjanderätt, servitut samt service för huvudkontorets lokaler. Dessa avtal är i samtliga fall resultatet av olika slags upphandlingar. Därför bör förvaltningen följa stadens generella gallringsbeslut för handlingar i upphandlingsärenden med dess alternativ; bevaras eller gallras 10 år efter avtalstidens utgång. - Avtal för drift och skötsel Förvaltningen har föreslagit att avtal för drift och skötsel gallras tre år efter avtalstidens utgång eller när garantin upphört. Det överensstämmer inte med Juridiska avdelningens generella rekommendation för avtal, d.v.s. att gallring sker tidigast 10 år efter avtalstidens utgång. Fristen ligger inte heller i linje med det generella gallringsbeslutet för handlingar i upphandlingsärenden enligt vilket avtal och kontrakt beroende på typ av avtal ska gallras 10 år efter avtalstidens utgång eller bevaras. Stadsarkivet har därför valt att undanta avtal för drift och skötsel från det nu aktuella gallringsbeslutet. - Nyttjanderättsavtal Förvaltningen har föreslagit att nyttjanderättsavtal gallras två år efter avtalstidens utgång. Det överensstämmer inte med gallringsbeslutet för handlingar i upphandlingsärenden som anger bevarande eller 10 år efter avtalstidens gång beroende på upphandlingens art. Fristen innebär även ett avsteg från juridiska avdelningens generella rekommendation att gallring tidigast bör ske 10 år efter avtalstidens utgång. I RA-FS 1995:2 rekommenderas däremot gallring vid inaktualitet. Stadsarkivet har valt att utesluta nyttjanderättsavtalen från föreliggande gallringsbeslut med hänsyn till att Stadsarkivet tolkar det som ett upphandlat avtal som därmed omfattas av stadens generella gallringsbeslut för upphandlingshandlingar. - Servitutsavtal

6 DNR /02 SID 6 (8) Servitutsavtalen har förvaltningen föreslagit ska gallras två år efter avtalstidens utgång. Denna gallringsfrist överensstämmer varken med juridiska avdelningens rekommenderade gallringsfrist 10 år efter avtalstidens utgång eller med RA-FS 1995:2 som rekommenderar ett bevarande (med motivet att det är nödvändigt att överlämna till köparen vid fastighetsförsäljning). Det faller även utanför ramen för gallringsbeslutet för upphandlingshandlingar som beroende på typ av upphandling anger bevarande eller gallring 10 år efter avtalstidens utgång. Stadsarkivet anser därför att förvaltningen ska tillämpa stadens generella bevarande- och gallringsbeslut för upphandlingshandlingar. Servitutsavtalen behandlas därmed inte inom ramen för det nu aktuella gallringsbeslutet. - Serviceavtal Rör telefonabonnemang, lokalvård, kaffeautomat m.m. för huvudkontoret. Dessa avtal föreslår förvaltningen gallras två år efter avtalstidens utgång. Detta är ett avsteg från vad juridiska avdelningen generellt rekommenderat för avtal, nämligen att de tidigast bör gallras tio år efter avtalstidens utgång. Däremot korresponderar förvaltningens föreslagna gallringsfrist med RA-FS 1997:8. Handlingen förekommer inte i RA-FS 1995:2. Även denna typ av avtal tolkar Stadsarkivet som resultatet av en upphandlingsprocess varför förvaltningen enligt Stadsarkivets uppfattning bör tillämpa stadens generella gallringsbeslut för upphandlingshandlingar. - Drift- och skötselinstruktioner Saluhallsförvaltningen har föreslagit gallring vid inaktualitet av manualer och beskrivningar för drift och underhåll av de fastigheter som förvaltningen förvaltar. Mer specifikt avses att handlingarna sparas så längre de används vid driften av fastighetsobjekten. Vid om- eller nybyggnation ersätter förvaltningen dem med nya instruktioner. Försalget till gallringsfrist överensstämmer med RA-FS 1995:2. Handlingen ingår däremot inte i RA-FS 1997:8. Stadsarkivet ställer sig bakom förvaltningens förslag att drift- och skötselinstruktioner gallras vid inaktualitet, d.v.s. när de ersätts av nya instruktioner. 3. Hyresdebitering - Kredit- och soliditetsupplysningar över hyresgäster Saluhallsförvaltningen har föreslagit att kredit- och soliditetsupplysningar ska få gallras vid inaktualitet. Med detta avses att upplysningarna, som idag förvaras i anslutning till hyreskontrakten, gallras när kontrakten sägs upp eller upphör av annan anledning. Stadsarkivet har i det generella gallringsbeslutet för handlingar i upphandlingsärenden. funnit exempel på att soliditetsupplysningar över anbudsgivare ska gallras två år efter avtalstidens utgång. Däremot anges exempelvis i RA-FS 1997:8 att soliditetsupplysningar bör gallras vid inaktualitet, d.v.s. när en affärsförbindelse upphört eller när en ny upplysning tagits. Stadsarkivet ställer sig dock något tveksam till att dessa upplysningar kan komma att bli kvar under lång tid genom att förvaltningen har föreslagit en gallringsfrist som relateras till när kontrakten upphör. Detta förhållande stämmer inte riktigt överens med bestämmelserna och intentionerna i kreditupplysningslagen ( ). För att uppgifter ska vara aktuella samt av hänsyn till den enskilde (som inte ska belastas för alltid med en uppgift om en

7 DNR /02 SID 7 (8) enstaka betalningsförsummelse), en näringsidkare eller en juridisk person, stadgar lagen att kreditupplysningföretag ska gallra uppgifter om privatpersoners ekonomiska förhållanden samt uppgifter om betalningsanmärkningar som rör näringsidkare senast tre år efter den dag då anmärkningen tillkom, uppgifter om skuldsanering ska gallras senast fem år efter den dag då anmärkningen tillkom samt uppgifter om missbrukade kontokort får finnas kvar i två år från den dag kreditavtalet sades upp på grund av missbruket. För juridiska personer får uppgifterna finnas kvar i fem år. När förvaltningen begär kredit- och soliditetsupplysningar för sina hyresgäster kommer de till skillnad från hos kreditupplysningsföretagen inte att få lika bred spridning. Eftersom de är allmänna handlingar hos förvaltningen kan de dock begäras utlämnade. Sannolikt kan de också vara till men för den enskilde om de innehåller anmärkningar, omdömen eller upplysningar av olika slag. Uppgifterna behöver inte enbart röra ekonomi utan kan också omfatta personliga förhållanden t.ex. civilstånd. Enligt Stadsarkivets tolkning reglerar lagen enbart kreditupplysningsföretagens hantering av kreditupplysningar. Det talar för att förvaltningen kan bortse från lagens gallringsfrister och istället välja gallringsfrist utifrån det egna ändamålet med upplysningarna. Att förvaltningen valt gallringsfristen vid inaktualitet, d.v.s. när kontrakten sägs upp eller upphör av annan anledning innebär att man bedömt att ändamålet kvarstår under hela hyrestiden. Stadsarkivet tillstyrker att berörda upplysningar gallras vid inaktualitet, d.v.s. när hyresrelationen upphör. Stadsarkivet vill dock få in tillägget eller när ny upplysning begärs. Avslutningsvis vill Stadsarkivet bara påpeka att om förvaltningen skulle överväga att förvara upplysningarna åtskilda från hyreskontrakten skulle det kunna möjliggöra att upplysningarna gallrades tidigare än idag, förutsatt att de inte behövde vara kvar under hela hyrestiden. 4. Redovisningshandlingar - Redovisningshandlingar/-uppgifter som inte ingår i redovisningssystemet EDIT/EMIL Handlingarna uppges i framställan utgöra underlag till förvaltningens löpande inkomster och kostnader. De föreslås gallras två år efter räkenskapsårets utgång eller senare om de behövs i verksamheten. Stadsarkivet anser att förvaltningen bör välja en av dessa gallringsfrister. Eftersom framställan inte specificerar vilka handlingar det gäller har Stadsarkivet valt att undanta denna grupp av handlingar från föreliggande gallringsbeslut. Förvaltningen får istället återkomma med en precisering ifråga om vilka handlingsslag det gäller, så att Stadsarkivet därefter kan besluta om ett tillägg till föreliggande gallringsbeslut. Stadsarkivet vill avslutningsvis bara påminna om att det finns ett generellt gallringsbeslut för vissa räkenskapshandlingar för förvaltningar och bolag/stiftelser som inte är anslutna till stadens redovisningssystem EDIT/EMIL (SSA 1997:8). Enligt detta beslut kan t.ex. underlag till verifikationer och sådana handlingar som använts vid avstämning/uppföljning och övrig löpande räkenskapskontroll gallras två år efter räkenskapsårets utgång. 5. Övrigt - Namnlistor över försäljare önskan om tidigare stängning av affärerna på lördagar (fyra volymer)

8 DNR /02 SID 8 (8) Handlingarnas upphov och vilket affärsområde de rör är okänt. Stadsarkivet anser att handlingarna har ett historiskt intresse genom att de representerar en intressegrupp som ställt krav på förvaltningen. Stadsarkivets bedömning är att handlingarna trots sitt okända ursprung inte bör gallras och har därför valt att undanta dem från detta förslag till gallringsbeslut. - Listor över utkvitterade lunchkuponger Saluhallsförvaltningen har föreslagit en gallringsfrist på 10 år med hänsyn till att handlingarna dels är räkenskapshandlingar och samtidigt lönegrundande. Stadsarkivet anser att listorna inte ska behandlas inom ramen för gallringsförslaget då handlingarna omfattas av stadens generella beslut om gallring och bevarande av allmänna handlingar inom löne- och personaladministration (SSA 1999:5). Med undantag av de handlingar i framställan som Stadsarkivet valt att bortse från på grund av att de synes omfattas av stadens olika generella gallringsbeslut m.m., anser Stadsarkivet att gallring kan medges enligt Saluhallsförvaltningens förslag utan att de ändamål som anges i 3 arkivlagen åsidosätts. FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsarkivet föreslås besluta om gallring enligt Saluhallsförvaltningens framställan, med undantag av de handlingar som Stadsarkivet redan fattat gallringsbeslut för genom stadens olika generella gallringsbeslut staden samt de äldre handlingar som Stadsarkivet ansett värdefulla för forskning. Susanne Strangert Enheten för tillsyn och rådgivning

G A L L R I N G S B E S L U T 2005:7. Nämnd/Förvaltning Saluhallskontoret, Fastighets- och saluhallskontoret

G A L L R I N G S B E S L U T 2005:7. Nämnd/Förvaltning Saluhallskontoret, Fastighets- och saluhallskontoret Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN H A N D L Ä G G A R E: S U S A N N E S T R A N G E R T GALLRINGSBESLUT 2005:7 SID 1 (1) DNR 1513-5081/05 2005-05-27 G A L L R I N G S B E S L U T 2005:7

Läs mer

G A L L R I N G S B E S L U T 2002:1. Beslutets huvudsakliga innehåll Handlingar vid Socialtjänstförvaltningens olika verksamheter

G A L L R I N G S B E S L U T 2002:1. Beslutets huvudsakliga innehåll Handlingar vid Socialtjänstförvaltningens olika verksamheter ABCDE Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN GALLRINGSBESLUT 2002:1 SID 1 (1) Dnr 53-3588/01 2002-04-12 G A L L R I N G S B E S L U T 2002:1 Nämnd/Förvaltning Socialtjänstnämnden/Socialtjänstförvaltningen

Läs mer

G A L L R I N G S B E S L U T 2003:14

G A L L R I N G S B E S L U T 2003:14 Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN H A N D L Ä G G A R E: S U S A N N E S T R A N G E R T GALLRINGSBESLUT 2003:14 SID 1 (1) DNR 54-9115/02 2003-12-03 G A L L R I N G S B E S L U T 2003:14

Läs mer

Gallringsbeslut 2010:2 Dnr Kst 2010/201 Gallring av vissa handlingar inom Förskola och grundskola, barn- och ungdomsnämnden.

Gallringsbeslut 2010:2 Dnr Kst 2010/201 Gallring av vissa handlingar inom Förskola och grundskola, barn- och ungdomsnämnden. DELEGERINGSBESLUT 2010-05-11 1 (6) 1 bilaga Beslutet i original till: Kopia av beslutet till: Kommunstyrelsen Barn- och ungdomsnämnden Gallringsbeslut 2010:2 Dnr Kst 2010/201 Gallring av vissa handlingar

Läs mer

Nämnd/Bolag/Stiftelse Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Beslutet gäller retroaktivt.

Nämnd/Bolag/Stiftelse Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Beslutet gäller retroaktivt. Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Arkivmyndighetens beslut 2019:02 Sida 1 (7) 2019-01-22 Nämnd/Bolag/Stiftelse Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Beslutets omfattning Arkivmyndigheten beslutar

Läs mer

ABCDE G A L L R I N G S B E S L U T 2003:4. Nämnd/Förvaltning Gatu- och fastighetskontoret. SSA dnr /03

ABCDE G A L L R I N G S B E S L U T 2003:4. Nämnd/Förvaltning Gatu- och fastighetskontoret. SSA dnr /03 ABCDE Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN GALLRINGSBESLUT 2003:4 SID 1 (1) DNR 1513-5343/03 2003-05-23 G A L L R I N G S B E S L U T 2003:4 Nämnd/Förvaltning Gatu- och fastighetskontoret

Läs mer

GALLRING AV INFORMATION AV TILLFÄLLIG ELLER RINGA BETYDELSE HOS SAMTLIGA MYNDIGHETER I STOCKHOLMS STAD ÄRENDET

GALLRING AV INFORMATION AV TILLFÄLLIG ELLER RINGA BETYDELSE HOS SAMTLIGA MYNDIGHETER I STOCKHOLMS STAD ÄRENDET Stadsarkivet Verksamhetsområde Informationsförsörjning Handläggare: Christina Moberg DNR 5.1.2-9593/2015 Sida 1 (7) 2016-02-03 2016:01 Promemoria GALLRING AV INFORMATION AV TILLFÄLLIG ELLER RINGA BETYDELSE

Läs mer

G A L L R I N G S B E S L U T

G A L L R I N G S B E S L U T Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN H A N D L Ä G G A R E: S U S A N N E S T R A N G E R T GALLRINGSBESLUT 2003:15 SID 1 (1) DNR 1513-16547/03 2003-12-15 G A L L R I N G S B E S L U T

Läs mer

G A L L R I N G S B E S L U T

G A L L R I N G S B E S L U T Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN GALLRINGSBESLUT 2000:3 SID 1 (1) 2000-08-14 G A L L R I N G S B E S L U T 2000:3 Nämnd/styrelse S:t Erikshälsan AB SSA dnr 54-828/00 Beslutets huvudsakliga

Läs mer

Dokumenthanteringsplan Styrande och stödjande processer i Mölndals stad

Dokumenthanteringsplan Styrande och stödjande processer i Mölndals stad KS 399/14 Dokumenthanteringsplan Styrande och stödjande processer i Mölndals stad 2.6 Lokalförsöjning Antagen av Kommunstyrelsen 26:e november år 2014 Gäller från och med 2015-01-01 Verksamhetsområde 2.Stödjande

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för Upphandlingsprocessen

Dokumenthanteringsplan för Upphandlingsprocessen Dokumenthanteringsplan för sprocessen Fastställd 2013-10-17, dnr TSN 2013/53 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Direktupphandling... 2 Övriga upphandlingar...

Läs mer

G A L L R I N G S B E S L U T 2003:11

G A L L R I N G S B E S L U T 2003:11 Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN H A N D L Ä G G A R E: A N N I K A R O D H E GALLRINGSBESLUT 2003:11 SID 1 (1) DNR 1513-11408/03 2003-11-07 G A L L R I N G S B E S L U T 2003:11 Nämnd/Förvaltning

Läs mer

Arkivfrågor när en myndighet startar

Arkivfrågor när en myndighet startar Avdelningen för offentlig informationshantering Tillsynsenheten GENERELL RÅDGIVNING 1 (6) Arkivfrågor när en myndighet startar Planera för arkivfrågor när en myndighet bildas Reglerna som styr arkivområdet

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos SGA Fastigheter AB

Hantering av allmänna handlingar hos SGA Fastigheter AB Inspektionsrapport DNR 9.3-13148/13 Sida 1 (9) 2013-12-03 SSA 2013:06 Hantering av allmänna handlingar hos SGA Fastigheter AB Närvarande från bolaget: Susanne Tiderman Arkivansvarig/ekonomi- och personalchef

Läs mer

I STOCKHOLM AB ÄRENDET

I STOCKHOLM AB ÄRENDET Stockholms Stadsarkiv Handläggare: Joakim Bendroth DNR 9.4-14320/2013 Sida 1 (16) 2013-12-11 2013:32 Promemoria GALLRING AV INFORMATION VID BOSTADSFÖRMEDLINGEN I STOCKHOLM AB ÄRENDET Bostadsförmedlingen

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SVENSKA BOSTÄDER

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SVENSKA BOSTÄDER STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-18590/10 SID 1 (8) 2011-02-21 SSA 2011:2 AB Svenska Bostäder Att: Klas Heldesten Kopia: Revisionskontoret Stockholms stadshus

Läs mer

G A L L R I N G S B E S L U T 2005:5

G A L L R I N G S B E S L U T 2005:5 Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN H A N D L Ä G G A R E: S U S A N N E S T R A N G E R T GALLRINGSBESLUT 2005:5 SID 1 (1) DNR 1513-18898/04 2005-03-31 G A L L R I N G S B E S L U T

Läs mer

Närvarande från Stadsholmen AB: Klas Heldesten Chefsjurist Svenska bostäder, arkivansvarig Christina Lillieborg Affärsomårdeschef/Stadsholmen

Närvarande från Stadsholmen AB: Klas Heldesten Chefsjurist Svenska bostäder, arkivansvarig Christina Lillieborg Affärsomårdeschef/Stadsholmen Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-16191/07 SID 1 (6) 2007-11-09 SSA 2007:18 HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS S TADSHOLMEN AB Närvarande från Stadsholmen

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar. Kommunicera och samverka externt

Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar. Kommunicera och samverka externt Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar Verksamhetsområde 5 Kommunicera och samverka externt Version: 1.6 Detta dokument anger hur handlingar vid KI ska hanteras och gäller för hela

Läs mer

Arkivbeskrivning för Landsarkivet i Uppsala

Arkivbeskrivning för Landsarkivet i Uppsala Dnr ULA 16-2012/12407 Arkivbeskrivning för Landsarkivet i Uppsala Organisation och arbetsuppgifter Landsarkiven var regionala statliga arkivmyndigheter med det särskilda ansvaret för den statliga arkivverksamheten

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos fastighetskontoret

Hantering av allmänna handlingar hos fastighetskontoret Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-2011/2014 Sida 1 (7) 2014-06-02 SSA 2014:08 Hantering av allmänna handlingar hos fastighetskontoret Närvarande från fastighetskontoret:

Läs mer

Riktlinjer för gallring i sociala medier KS-2011/1100

Riktlinjer för gallring i sociala medier KS-2011/1100 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2011/1100 2011-12-01 Kommunstyrelsen Riktlinjer för gallring i sociala medier KS-2011/1100 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för Upphandlingsprocessen

Dokumenthanteringsplan för Upphandlingsprocessen Dokumenthanteringsplan för Upphandlingsprocessen Reviderad: 2015-10-22, Dnr TSN 2015/62 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Tekniska enheten Upphandling Dokumenthanteringsplan Datum 2015-10-22

Läs mer

G A L L R I N G S B E S L U T 2000:1. Beslutets huvudsakliga innehåll Gallring medges enligt bilaga till Stadsarkivet promemoria.

G A L L R I N G S B E S L U T 2000:1. Beslutets huvudsakliga innehåll Gallring medges enligt bilaga till Stadsarkivet promemoria. ABCDE Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN GALLRINGSBESLUT 2000:1 DNR : SID 1 (1) 2000-01-31 G A L L R I N G S B E S L U T 2000:1 Nämnd Brand- och räddningsnämnden SSA dnr 53-338/00 Beslutets

Läs mer

RAPPORT FRÅN INSPEKTION AV LÄNSKRIMINALPOLISAVDELNINGEN (POLISMYNDIGHETEN I STOCKHOLMS LÄN)

RAPPORT FRÅN INSPEKTION AV LÄNSKRIMINALPOLISAVDELNINGEN (POLISMYNDIGHETEN I STOCKHOLMS LÄN) STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-17157/10 SID 1 (5) 2011-01-12 SSA 2010:24 RAPPORT FRÅN INSPEKTION AV LÄNSKRIMINALPOLISAVDELNINGEN (POLISMYNDIGHETEN I STOCKHOLMS

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS TINGSRÄTT

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS TINGSRÄTT STOCKHOLMS STADSARKIV L ANDSA RKI V FÖR S TOCKHOLMS L ÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-16303/11 SID 1 (6) 2011-12-13 SSA 2011:16 Stockholms tingsrätt Att: Anders Eka HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stads Parkerings AB

Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stads Parkerings AB Handläggare: Harald Löfgren Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1757/15 Sida 1 (7) 2015-04-01 SSA 2015:4 Hantering av allmänna handlingar hos Stockholms stads Parkerings AB Närvarande från bolaget: Boris Amsköld

Läs mer

Närvarande från förvaltningen: Kjell Sahlin, enhetschef för USK Stab och arkivansvarig Margaret Olsson, registrator Lisbeth Weibull, personalstrateg

Närvarande från förvaltningen: Kjell Sahlin, enhetschef för USK Stab och arkivansvarig Margaret Olsson, registrator Lisbeth Weibull, personalstrateg Stockholms stadsarkiv HANDLÄGGARE: MARTIN STÅHL INSPEKTIONSRAPPORT DNR 1513-17892/06 SID 1 (5) 2007-01-25 SSA 2007:01 Utrednings- och statistikkontoret Att: Kjell Sahlin H ANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SOLNA FÖRSAMLING

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SOLNA FÖRSAMLING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2009-02-25 DNR 9.3-15934/08 SSA 2009:3 Solna församling Att: Tommy Östher INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR

Läs mer

Regler om gallring och återlämnande av handlingar från upphandling vid Högskolan Dalarna

Regler om gallring och återlämnande av handlingar från upphandling vid Högskolan Dalarna Regler om gallring och återlämnande av handlingar från upphandling vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2015-02-23 Reviderad: - Dnr: DUC 2015/244/10 Ersätter: Relaterade dokument: Policy för upphandling,

Läs mer

Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Linköping

Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Linköping 1 (5) Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Linköping Inledning Den 16 januari 2015 aviserade Riksarkivet en brevledes inspektion av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden

Läs mer

Arkivreglemente för Staffanstorps kommun

Arkivreglemente för Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 1.4 [1] Antaget av kommunfullmäktige 126/14 2014-KS-124 Arkivreglemente för Staffanstorps kommun Förutom de i arkivlagen (SFS 1991:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelserna

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN Kommunförvaltningen Stöd och Service Administrativa avdelningen Första giltighetsdatum: Dnr: ks

DOKUMENTHANTERINGSPLAN Kommunförvaltningen Stöd och Service Administrativa avdelningen Första giltighetsdatum: Dnr: ks DOKUMENTHANTERINGSPLAN Kommunförvaltningen Stöd och Service Administrativa avdelningen Första giltighetsdatum:2018-05-30 Dnr: ks2018-208 Dokumenthanteringsplanen är kommunens sätt att hålla en god ordning

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-19717/08 SID 1 (7) 2009-04-20 SSA 2009:13 HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB Närvarande från bolaget: Joachim

Läs mer

Arkivbeskrivning för S:t Erik Markutveckling AB

Arkivbeskrivning för S:t Erik Markutveckling AB Styrelsen 2011-05-17 Arkivbeskrivning för S:t Erik Markutveckling AB Historik Bolaget S:t Erik Markutveckling AB bildades 2004 i samband med att Stockholms stad beslutade om tre strategiska fastighetsförvärv

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS LJUSTERÖ- KULLA FÖRSAMLING

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS LJUSTERÖ- KULLA FÖRSAMLING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2009-12-09 DNR 9.3-19393/08 SSA 2009:22 Ljusterö-Kulla församling Att: Anna Nedergård INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS IDROTTSFÖRVALTNINGEN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS IDROTTSFÖRVALTNINGEN S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN SID 1 (9) 2007-12-21 DNR 9.3-16337/07 SSA 2007:14 Idrottsnämnden HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS IDROTTSFÖRVALTNINGEN Närvarande från Idrottsförvaltningen:

Läs mer

Dnr Kst 2016/194 Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun

Dnr Kst 2016/194 Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-09-27 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2016/194 Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen och

Läs mer

Dnr. 24/09 67 2009-05-28

Dnr. 24/09 67 2009-05-28 2009-05-28 Dnr. 24/09 67 Bilaga till dokumenthanteringsplan - Tillämpningsanvisningar för gemensam dokumenthanteringsplan för upphandlingsområdet inom Västra Götalandsregionen Bakgrund Upphandlingslagstiftningen,

Läs mer

Verkskansliet Datum Dnr RA 230-2011/4207 2011-09-15 Ulrika Sturesdotter Andersson

Verkskansliet Datum Dnr RA 230-2011/4207 2011-09-15 Ulrika Sturesdotter Andersson PM Verkskansliet Datum Dnr RA 230-2011/4207 2011-09-15 Ulrika Sturesdotter Andersson Gallring av EU-revisionsunderlag Riksarkivet får ibland frågor om hur myndigheterna ska hantera handlingar som kan vara

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HOTELL- OCH RESTAURANGSKOLA SKOLA

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HOTELL- OCH RESTAURANGSKOLA SKOLA S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2011-12-20 DNR 9.3-16638/11 SSA 2011:14 Stockholms hotell- och restaurangskola Att: Hans Kristian Widberg Kopia: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONAL OCH KANSLIAVDELNINGEN

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONAL OCH KANSLIAVDELNINGEN SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONAL OCH KANSLIAVDELNINGEN GALLRINGSUTREDNING DNR 005-746/2008 SID 1 (5) 2008-09-01 Stadsarkivet GALLRINGSUTREDNING INFORMATION I KONTAKTCENTER 1. Beskrivning 1.1. VERKSAMHETSOMRÅDE

Läs mer

Riktlinjer för hantering av arkiv i Ånge kommun

Riktlinjer för hantering av arkiv i Ånge kommun RIKTLINJER ARKIV 1 (6) Kommunstyrelsen Riktlinjer för hantering av arkiv i Ånge kommun Fastställd: Kommunfullmäktige, 2018, 128, KS 18/319 Omfattar: Ånge kommunkoncern Dokumentägare/dokumentansvarig: Kommunstyrelsen

Läs mer

Arkiv- och informationshantering i Stockholms stad en introduktion April 2019

Arkiv- och informationshantering i Stockholms stad en introduktion April 2019 April 2019 Dnr: 5.3-05746/2019 Utgivare: Stockholms stadsarkiv Kontaktperson: Christina Moberg 3 (11) Inledning... 4 Ansvar och organisation... 5 Framställning och arkivering... 6 Gallring... 7 Redovisa...

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MÄSSFASTIGHETER I STOCKHOLM AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MÄSSFASTIGHETER I STOCKHOLM AB S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN HANDLÄGGARE : MATILDA EKSTRÖM INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2011-08-08 DNR 9.3-2554/11 SSA 2011:5 Mässfastigheter i Stockholm AB Att: Sven Lundgren

Läs mer

Arkivredovisning enligt RA-FS 2008:4 på KTH. Märta Nyman Arkivarie Ulf Nilsson Arkivchef Kontakt ulfnil@kth.se

Arkivredovisning enligt RA-FS 2008:4 på KTH. Märta Nyman Arkivarie Ulf Nilsson Arkivchef Kontakt ulfnil@kth.se Arkivredovisning enligt RA-FS 2008:4 på KTH Märta Nyman Arkivarie Ulf Nilsson Arkivchef Kontakt ulfnil@kth.se Bakgrund och förutsättningar Ingen befintlig eller planerad övergripande kartläggning av KTHs

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Knutbyskolan

Hantering av allmänna handlingar hos Knutbyskolan Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-001342/2014 Sida 1 (7) 2014-03-25 SSA 2014:02 Hantering av allmänna handlingar hos Knutbyskolan Närvarande från herrängens skola: Lena Hellström

Läs mer

Bevara, rensa och gallra

Bevara, rensa och gallra Rutin Process: Arkivera/gallra Område: Administrativt stöd Giltig fr.o.m: 2017-05-08 Faktaägare: Caroline Svensson, Arkivansvarig Fastställd av: Anders Pettersson, Enhetschef Revisions nr: 2 Innehållsförteckning

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SKARPNÄCKS SKOLA

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SKARPNÄCKS SKOLA S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2011-11-25 DNR 9.3-16647/11 SSA 2011:13 Skarpnäcks skola, Att: Patrik Forshage Kopia: Utbildningsförvaltningen, Astrid

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HAMN AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HAMN AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2013-05-21 DNR 9.3-2193/13 SSA 2013:3 Stockholms Hamn AB Att: Gun Rudeberg HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS

Läs mer

Återlämnande eller gallring av handlingar vid upphandling

Återlämnande eller gallring av handlingar vid upphandling Återlämnande eller gallring av handlingar vid upphandling Vägledning Version 1.0 Datum: 2019-01-28 1 Riksarkivets skrifter för offentlig förvaltning Riktar sig i första hand till statliga myndigheter men

Läs mer

Kompletterande bestämmelser om upphandling. Anmälan av svar på remiss från kommunstyrelsen.

Kompletterande bestämmelser om upphandling. Anmälan av svar på remiss från kommunstyrelsen. Dnr Sida 1 (5) 2016-01-12 Handläggare Nils Matsson 08-508 279 48 Till Trafiknämnden 2016-02-04 Kompletterande bestämmelser om upphandling. Anmälan av svar på remiss från kommunstyrelsen. Förslag till beslut

Läs mer

6. Gallring. Innehållsförteckning ARKIVHANDBOK 2010-04-30. Landstingsarkivet

6. Gallring. Innehållsförteckning ARKIVHANDBOK 2010-04-30. Landstingsarkivet ARKIVHANDBOK 2010-04-30 Landstingsarkivet 6. Gallring Innehållsförteckning Gallring.....2 Gallra, rensa och gallringsfrist... 2 Rensning... 2 Gallring av allmänna handlingar... 3 Gallring vid överföring

Läs mer

G A L L R I N G S B E S L U T 2005:13

G A L L R I N G S B E S L U T 2005:13 Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN H A N D L Ä G G A R E: N I K L A S G U S T A F S S O N GALLRINGSBESLUT 2005:13 SID 1 (1) DNR 1513-1429/05 2005-08-10 G A L L R I N G S B E S L U T

Läs mer

SAMMANFATTNING City polismästardistrikt, som med sina 1200 anställda är det största polismästardistriktet

SAMMANFATTNING City polismästardistrikt, som med sina 1200 anställda är det största polismästardistriktet Stockholms stadsarkiv LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN HANDLÄGGARE: MARTIN STÅHL INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-4062/07 SID 1 (6) 2007-06-18 SSA 2007:08 City polismästardistrikt Att: Catharina Espmark HANTERING

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola

Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-1341/2014 Sida 1 (6) 2014-04-22 SSA 2014:01 Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola Närvarande från herrängens skola: Philip Olsson

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan Dokumenthanteringsplan 20041209 Dokumenthanteringsplan för Destination Norrköping KB, Norrköpings stadsarkivs beteckning 02 Fastställd av styrelsen för Destination Norrköping KB den 9 december 2004, 12.

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERORTS VUXENGYMNASIUM

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERORTS VUXENGYMNASIUM S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2008-11-10 DNR 9.3-13611/08 SSA 2008:7 Söderorts vuxengymnasium Att: Ingrid Fäldt Kopia: Arkivansvarig, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

BEVARANDE & GALLRING INOM LÖNE- OCH PERSONALADMINISTRATION

BEVARANDE & GALLRING INOM LÖNE- OCH PERSONALADMINISTRATION BEVARANDE & GALLRING INOM LÖNE- OCH PERSONALADMINISTRATION KOMMENTARER TILL RA-FS 2006:5 RIKSARKIVET 2007 RAPPORT 2007:1 Riksarkivets rapportserie riktar sig i första hand till statliga myndigheter men

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Ansvarig utgivare: Efwa Westre Stövander Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd om gallring och utlån av räkenskapsinformation ; beslutade den 21 maj

Läs mer

Arkivreglemente för Vännäs kommun Dnr 2011/

Arkivreglemente för Vännäs kommun Dnr 2011/ Kommunledningskontoret Antaget av kommunfullmäktige 1(6) Arkivreglemente för Vännäs kommun Dnr 2011/112-004 1 Tillämpningsområde Detta reglemente gäller för kommunfullmäktige och kommunens myndigheter.

Läs mer

2013-10-30 Dnr RA 231-2013/4384

2013-10-30 Dnr RA 231-2013/4384 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Stockholms universitet, Universitetsförvaltningen den 23 september 2013 Riksarkivet (RA) inspekterade arkivverksamheten vid Stockholms universitet under tre dagar den

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Livförsäkring AB

Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Livförsäkring AB Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-10209/2016 Sida 1 (6) 2016-10-27 SSA 2016:11 Hantering av allmänna handlingar hos S:t Erik Livförsäkring AB Närvarande från bolaget:

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS NORRTÄLJE- MALSTA FÖRSAMLING

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS NORRTÄLJE- MALSTA FÖRSAMLING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2008-12-11 DNR 9.3-15052/08 SSA 2008:9 Norrtälje-Malsta församling Att: Anne Menander INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar

Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar Verksamhetsområde 5 Kommunicera och samverka externt Version: 1.7 Gäller från 20190101 Detta dokument anger hur handlingar vid KI ska hanteras

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÄLDREFÖRVALTNINGEN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÄLDREFÖRVALTNINGEN STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2013-05-21 DNR 9.3-2196/13 SSA 2013:4 Äldreförvaltningen Att: Barbara Ahlmark HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÄLDREFÖRVALTNINGEN

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för FritidsnämndenTrelleborgs kommun

Dokumenthanteringsplan för FritidsnämndenTrelleborgs kommun Dokumenthanteringsplan för FritidsnämndenTrelleborgs kommun Dokumenttyp Styrdokument Dokumentnamn Fritidsnämndens dokumenthanteringsplan Antagen Beslutsinstans Fritidsnämnden Dokumentansvarig Framtagna

Läs mer

Arkivreglemente för Skara kommun

Arkivreglemente för Skara kommun 1(6) Beslutad av Skara kommun Kommunfullmäktige 151 2015-11-30 Arkivreglemente för Skara kommun Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) intagna bestämmelserna om arkivvård gäller

Läs mer

Riktlinjer för hantering av arkiv i Gävle kommun

Riktlinjer för hantering av arkiv i Gävle kommun Sid 1 (6) Författningssamling Dnr 16KS82 Riktlinjer för hantering av arkiv i Gävle kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2016-10-24 4 Inga ändringar har beslutats. Utöver de bestämmelser om arkiv som finns

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för ekologienheten

Dokumenthanteringsplan för ekologienheten Dokumenthanteringsplan för ekologienheten Fastställd 2014-10-21, dnr KS 2014/170 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Innehållsförteckning Dokumenthanteringsplan för ekologienheten... 2 Gallring...

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR HÄRRYDA KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR HÄRRYDA KOMMUN ARKIVREGLEMENTE FÖR HÄRRYDA KOMMUN Gällande från den 26 februari 2018 Fastställt av kommunfullmäktige den 26 februari 2018, 31 Arkivreglemente för Härryda kommun Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782)

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÖSMO-TORÖ FÖRSAMLING

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÖSMO-TORÖ FÖRSAMLING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2009-12-18 DNR 9.3-15053/08 SSA 2009:24 Ösmo-Torö församling Att: Bertil Flodin INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS NYA ELEMENTAR

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS NYA ELEMENTAR S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2009-01-20 DNR 9.3-13893/08 SSA 2008:16 Nya Elementar Att: Lars Gustavsson Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Närvarande från stadsarkivet: Matilda Ekström, inspektionsförrättare Christina Moberg, protokollförare

Närvarande från stadsarkivet: Matilda Ekström, inspektionsförrättare Christina Moberg, protokollförare Inspektionsrapport DNR 9.3-2041/14 Sida 1 (8) 2014-04-25 SSA 2014:4 Närvarande från bolaget: Thomas Mundebo Chef Affärsstöd, Stab arkivansvarig Anders Törnkvist Bostadsuthyrning Marie Nogén Löneansvarig/HR

Läs mer

Förutsättningar för gallring efter skanning 1 (5) Tillsynsavdelningen Datum Dnr RA 01-2011/1121 Håkan Lövblad 2011-10-26

Förutsättningar för gallring efter skanning 1 (5) Tillsynsavdelningen Datum Dnr RA 01-2011/1121 Håkan Lövblad 2011-10-26 Tillsynsavdelningen Datum Dnr RA 01-2011/1121 Håkan Lövblad 2011-10-26 1 (5) Förutsättningar för gallring efter skanning För att myndighet ska få gallra pappershandlingar efter skanning fordras det myndighetsspecifika

Läs mer

BESLUT OM GALLRING AV INFORMATION HOS AB FAMILJEBOSTÄDER

BESLUT OM GALLRING AV INFORMATION HOS AB FAMILJEBOSTÄDER Stadsarkivet Arkivmyndighetens beslut 2016:16 DNR 5.1.2-8432/2016 Sida 1 (5) 2016-07-06 BESLUT OM GALLRING AV INFORMATION HOS AB FAMILJEBOSTÄDER Bolag AB Familjebostäder Beslutets omfattning Arkivmyndigheten

Läs mer

Arkivreglemente för Götene kommun

Arkivreglemente för Götene kommun 1(6) Arkivreglemente för Götene kommun Upprättad: 2016-11-01 Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-27, 18 Att gälla från och med 2017-04-01. Bilaga: Tillämpningsanvisningar till arkivreglemente för Götene

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MICASA FASTIGHETER I STOCKHOLM AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MICASA FASTIGHETER I STOCKHOLM AB S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (9) 2008-07-17 DNR 9.3-6604/08 SSA 2008:2 Styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STIFTELSEN HOTELLHEM I STOCKHOLM

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STIFTELSEN HOTELLHEM I STOCKHOLM STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-05440/10 SID 1 (10) 2010-06-09 SSA 2010:12 Stiftelsen Hotellhem i Stockholm Att: Ann Hilmersson Kopia: Revisionskontoret HANTERING

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÄRVUX

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÄRVUX S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (7) 2010-03-01 DNR 9.3-21575/09 SSA 2010:1 Särvux Att: Carina Frisk Kopia: Agnetha Styrwoldt-Alfheim, Utbildningsförvaltningen

Läs mer

ÄNDAMÅLSENLIG ARKIVHANTERING

ÄNDAMÅLSENLIG ARKIVHANTERING 2008-10-22 ÄNDAMÅLSENLIG ARKIVHANTERING Grundläggande information för myndigheter RIKSARKIVET Avdelningen för tillsyn 2 Inledning Syftet med denna information är att hjälpa myndigheter med ändamålsenlig

Läs mer

Granskningsredogörelse Dokumenthantering Norrlands Etanolkraft AB

Granskningsredogörelse Dokumenthantering Norrlands Etanolkraft AB Granskningsredogörelse Dokumenthantering Norrlands Etanolkraft AB Bo Rehnberg Cert. kommunal revisor Robert Bergman Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...2 2.1. Bakgrund...2 2.2. Revisionsfråga...2

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SVENSKA KYRKAN I HUDDINGE

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SVENSKA KYRKAN I HUDDINGE STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2009-01-21 DNR 9.3-15936/08 SSA 2008:19 Svenska kyrkan i Huddinge Att: Christer Pettersson INSPEKTION AV HANTERINGEN AV

Läs mer

STOCKHOLMS STADSARKIV. Att. värdera och. information i stockholms stad

STOCKHOLMS STADSARKIV. Att. värdera och. information i stockholms stad STOCKHOLMS STADSARKIV Att värdera och gallra information i stockholms stad Att värdera och gallra information i stockholms stad Version 1, 2009 Författare: Martin Ståhl Innehållsförteckning inledning...1

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS HÄSSELBY VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS HÄSSELBY VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-2192/13 SID 1 (6) 2013-04-26 SSA 2013:02 Hässelby Vällingby Stadsdelsförvaltning Att: Staffan Stavling Kopia: Revisionskontoret

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Notarius publicus i Sundsvall den 21 maj och den 18 juni 2013

Inspektion av arkivvården vid Notarius publicus i Sundsvall den 21 maj och den 18 juni 2013 1 (6) Inspektion av arkivvården vid Notarius publicus i Sundsvall den 21 maj och den 18 juni 2013 Närvarande Från Notarius publicus i Sundsvall: Ordinarie notarius publicus, advokat Biträdande notarius

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERTÄLJE KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERTÄLJE KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2008-12-11 DNR 9.3-15051/08 SSA 2008:10 Södertälje kyrkogårdsförvaltning Att: Lennart Schånberg INSPEKTION AV HANTERINGEN

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos serviceförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos serviceförvaltningen Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-9455/2014 Sida 1 (8) 2014-10-08 SSA 2014:10 Hantering av allmänna handlingar hos serviceförvaltningen Närvarande från serviceförvaltningen: Christer

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS VAXHOLMS FÖRSAMLING

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS VAXHOLMS FÖRSAMLING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2009-02-25 DNR 9.3-19391/08 SSA 2009:4 Vaxholms församling Att: Kristina Sätterström INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS JÄRFÄLLA KYRKOFÖRVALTNING

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS JÄRFÄLLA KYRKOFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2008-12-11 DNR 9.3-15935/08 SSA 2008:11 Järfälla kyrkoförvaltning Att: Thomas Waltin INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Statens geotekniska institut den 3 april 2013

Inspektion av arkivvården vid Statens geotekniska institut den 3 april 2013 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Statens geotekniska institut den 3 april 2013 Närvarande Från Statens geotekniska institut: administrativ chef, arkivansvarig registrator, arkivredogörare, HIT-ansvarig

Läs mer

Betänkandet E-legitimationsnämnden och Svensk e-legitimation SOU 2010:104

Betänkandet E-legitimationsnämnden och Svensk e-legitimation SOU 2010:104 1 (5) Datum Dnr RA 04-2011/00584 2011-04-18 Ert Dnr N2011/559/ITP Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Betänkandet E-legitimationsnämnden och Svensk e-legitimation SOU 2010:104 Riksarkivet har tagit del

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1694/15 Sida 1 (8) 2015-06-29 SSA 2015:08 Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen Närvarande från Utbildningsförvaltningen:

Läs mer

Arkivreglemente för Helsingborgs stad

Arkivreglemente för Helsingborgs stad DNR:738/2010 SID 1(5) Arkivreglemente för Helsingborgs stad Utöver bestämmelserna i arkivlagen (1990:782) gäller inom Helsingborgs stad följande regler meddelade med stöd av 16 arkivlagen. 1 Tillämpningsområde

Läs mer

Närvarande från Stadsarkivet: Karin Arvidsson Inspektionsförrättare

Närvarande från Stadsarkivet: Karin Arvidsson Inspektionsförrättare Stockholms stadsarkiv L ANDSARKIV FÖR S TOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-5891/07 SID 1 (7) 2007-08-24 SSA 2007:12 HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS S TADSBYGGNADSKONTORET Närvarande från Stadsbyggnadskontoret:

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos AB Stokab

Hantering av allmänna handlingar hos AB Stokab Stadsarkivet Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-9873/14 Sida 1 (7) 2014-11-07 SSA 2014:12 Hantering av allmänna handlingar hos AB Stokab Närvarande från bolaget: Marie Bornehed Åsa

Läs mer

Systemavveckling BEVARA OCH GALLRA VERKSAMHETSINFORMATION. Koncernkontoret

Systemavveckling BEVARA OCH GALLRA VERKSAMHETSINFORMATION. Koncernkontoret Koncernkontoret Området för informationsförsörjning och regionarkiv Enheten för informationsstyrning och förvaltning Dokumentslag: Styrande Datum: 2017-01-25 Dokumenttyp: Instruktion Version: 1.0 Systemavveckling

Läs mer

Regler för gallring av handlingar uppkomna inom projekt och EUprojekt vid Högskolan Dalarna

Regler för gallring av handlingar uppkomna inom projekt och EUprojekt vid Högskolan Dalarna HÖGSKOLAN DALARNA BESLUT DUC 2015/863/10 Rektor 2015-05-18 Regler för gallring av handlingar uppkomna inom projekt och EUprojekt vid Högskolan Dalarna Ärendet I samband med utarbetande av regler för gallring

Läs mer

2013-11-14. Arkivlagen Socialtjänstlagen LSS Patientdatalagen Råd om bevarande och gallring

2013-11-14. Arkivlagen Socialtjänstlagen LSS Patientdatalagen Råd om bevarande och gallring Per Matsson Per Matsson Konsult AB per@permatssonkonsult.se Arkivlagen Socialtjänstlagen LSS Patientdatalagen Råd om bevarande och gallring Allmänna handlingar får gallras Vid gallring skall beaktas att

Läs mer