Priser som passar din verksamhet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Priser som passar din verksamhet."

Transkript

1 Elpriser. Priser som passar din verksamhet.

2 2 Ny energi. Inom E.ON tar vi hand om 35 miljoner kunder, vilket gör oss till Europas största privatägda energiföretag. I Sverige levererar vi el, gas och värme - och tack vare vår långa erfarenhet, kan vi ge värdefulla råd som förenklar och förbättrar våra kunders vardag. Vi lägger all vår kraft på din energi.

3 3 Vilket elpris passar ditt företag? Vill du på förhand veta vad elen kostar? Eller är du beredd att ta en risk för att få lägsta elpris? Vill du slippa följa elmarknaden? Eller vill du kunna påverka priset allt eftersom? Skulle du rentav vilja kunna göra lite både och? Inget företag är det andra likt. Man tänker olika, prioriterar olika och har olika resurser i form av tid och personal. Vi på E.ON har stor kunskap om elmarknaden och kan därför ge dig råd som både förenklar ditt arbete och bidrar till ett elpris som du kan motivera inom ditt företag. På de följande sidorna presenteras våra prisalternativ. Du kan också läsa om hur några av våra kunder har resonerat kring sitt val. Kanske känner du igen dig? Kontakta oss gärna på , så ska vi gemensamt hitta den lösning som är bäst för din verksamhet, riskbenägenhet och ekonomi. Mer information finns också på PS. Samtliga priser presenterade här i broschyren avser handelspriset på el. Nätavgifter, elcertifikatsavgift, skatt och moms ligger utanför avtalen.

4 4 Fastpris. För dig som på vill veta på förhand. Känns det tryggt med ett känt elpris? Är din verksamhet konjunkturkänslig? Är energin en stor kostnad för ditt företag? Behöver du ha kontroll över kostnader och vinstmarginaler? Fastpris gör det enkelt för dig. Du väljer hur lång avtalstid du vill ha, 1 5 år vi hanterar inköp, prissäkring och administration. Priset bestäms dels av den avtalslängd du bestämmer dig för, dels av priset som gäller på elbörsen den dag du tecknar avtalet. Väljer du 1 5-årigt avtal är priset samma under hela avtalstiden, oavsett vad som händer på elbörsen. Väljer du 12 månaders rullande avtal uppdateras priset inför varje ny 12-månadersperiod, med ett nytt marknadsanpassat pris. Dagspriser för olika avtalslängder får du genom din kontaktperson hos oss.

5 5 Behovet av kända kostnader gör taktiken enkel för svensk fotbolls nationalarena: Fastpris. Svenska Fotbollförbundets och Råsunda Fotbollstadions avspark för ett bra elpris. Hög förbrukning under dyraste perioden på året sätter spelplanen för KB Råsunda Fotbollstadion. Genom att välja Fastpris har de fått kontroll på sina kostnader en viktig förutsättning som hyresvärd. Runt 35 matcher spelas på svensk fotbolls nationalarena, och lika många träningar går av stapeln. Under tiden lyses planen upp av lux från 256 maffiga strålkastare. Så det är klart att elpriset är i rampljuset för Råsunda Fotbollstadion. Fastigheten omfattar kvadratmeter. Förutom själva fotbollsplanen och dithörande lokaler rör det sig om kontor där bland annat Axfood och Svenska Fotbollförbundet huserar. Fastpris ger känd kostnad. Totalt förbrukas 3,5 GWh el om året, fördelat på hälften schablon och hälften timavräknat. Elkostnaden uppgår till cirka 15 procent av fastighetsbolagets bruttointäkt och 35 procent av utgifterna. Sedan flera år tillbaka har man Fastpris. Vi måste känna till våra kostnader i god tid. Fastighetsbolaget lever nämligen på vad fastigheten genererar i hyror, och bara i viss mån på inträden, säger Sven-Erik Nyström, som har hand om den tekniska förvaltningen. Tätt taktiksnack. Eftersom förbrukningen är som störst när priset är som högst gäller det att ha rätt taktik. I början av samarbetet hade man ett rörligt pris som så småningom låstes i ett fastpris. Täta kontakter föregick avtalet. Vår kontakt på E.ON är en bra samtalspart. Målet med ett bra elpris var att kunna behålla så mycket pengar som möjligt inom fotbollen det kan ju bli guld värt, säger Sven-Erik Nyström.

6 6 Flexipris. För dig som vill vara trygg men ändå kunna agera. Med Flexipris vet du vad du ska betala tre månader framåt i tiden. Du binder dig nämligen för ett elpris per kalenderkvartal. Priset sätts efter terminspriserna. Dessa svänger inte lika mycket som dagspriserna. Du minskar därmed risken för att råka ut för oförutsedda pristoppar. Samtidigt har du flexibilitet att agera en månad innan ett nytt kvartal och byta till Fastpris eller Rörligt pris om de verkar vara mer fördelaktiga. Flexipris ger dig större frihet och sannolikt ett lägre pris över en längre tid. Risken är bara att du kan få en ojämn prisutveckling över året. Priset justeras inför varje nytt kalenderkvartal och följer med när terminspriserna går ner, men även när de går upp.

7 7 Bröderna Karlsson uppskattar valfrihet var tredje månad och att slippa oväntade prissvängningar. Bröderna Karlsson Fastigheter tar ett kvartal i taget. Ett bundet elpris som samtidigt kan dra fördel av säsongsmässiga prisvariationer. Det såg Bröderna Karlsson Fastigheter i Nybro som en bra möjlighet för sin verksamhet. Bröderna Karlsson Fastigheter drivs av Karl- Johan och Nils-Erik Karlsson. Bolaget äger och förvaltar 21 mindre fastigheter, både lokaler och bostäder, i Nybro med omnejd. När vårt tidigare avtal gick ut, valde vi Flexipris, säger Nils-Erik Karlsson. Vi fick direkt ett lägre pris, och med Flexipris är vi bara bundna ett kvartal i taget. Mellan kvartalen varierar det med prisutvecklingen på den nordiska elbörsen. Detta ger både trygghet och en flexibilitet att agera när alternativen verkar mer fördelaktiga. Goda råd är inte dyra. En gång i kvartalet tittar bröderna över elpriserna. Hittills har det aldrig varit idé att byta till något annat. Vi är inga stora elförbrukare, bara kwh om året, så fokus ligger egentligen inte på elkostnaden. Men vi vill ha valfrihet och en rimlig prisbild, och det har vi med Flexipris. Och så förbinder vi oss inte långa perioder. Dessutom måste jag tillägga att vi har en mycket bra dialog med vår rådgivare på E.ON, Anna Willstein. Hon känner oss och vår verksamhet väl. Vi uppskattar den här lokala förankringen och kontakten i ett samarbete, säger Nils-Erik Karlsson. Allt samlat gör det enklare. Bröderna Karlsson Fastigheter startade 1998 och har i dag 112 uthyrningsobjekt, både bostäder och lokaler. Bolaget har också valt Samlingsfaktura för att begränsa den administrativa hanteringen. Varje kvartal får vi en enda faktura där samtliga fastigheter är redovisade. Det är smidigt, lätt att hantera och enkelt att hålla kontroll över energikostnaderna, säger Nils- Erik.

8 8 Rörligt pris. För dig som är beredd att ta en risk. Med Rörligt pris följer du med när marknaden går upp och ner. Priset fastställs i efterhand månad för månad, baserat på månadens medelpris på elbörsen. Din förbrukning beräknas utifrån en schablonprofil. Om du vill, kan vi fakturera efter verklig förbrukning. Det förutsätter att du ger oss information om din mätarställning före varje månadsskifte. Det är enkelt att göra på under rubriken Mitt E.ON. Med Rörligt pris tar du visserligen risker, men å andra sidan betalar du ingen trygghetspremie. Ofta ger Rörligt pris det lägsta priset över tiden.

9 9 Enkelt! John-William Momark valde Rörligt pris som följer med i elmarknadens svängningar. En bra affär för Willmans Lantoch Skärgårdsbutik. Som ung entreprenör på väg att öppna sin första butik fanns det mycket att tänka på. Tack vare ett ramavtal genom sin huvudgrossist Axfood och E.ON fick Willmans Lant- och Skärgårdsbutik rätt på elpriset direkt. Willmans Lant- och Skärgårdsbutik ligger i Blankaholm, mellan Oskarshamn och Västervik. Ett par hundra personer bor permanent på orten, men under sommaren mångdubblas befolkningen. Under julimånad är omsättningen tre gånger så stor som under vintern, berättar John-William Momark. Bara 21 år gammal är detta är hans första butik. Efter att ha läst i lokaltidningen att Konsumbutiken skulle säljas slog han till. Nu är butiken omgjord till en Handlar n-butik. Rörligt ett enkelt beslut. Jag hade bråttom att öppna. Och det var mycket att fixa, bland annat ville jag fräscha till butiken och byta ut frysar och kylar för att spara energi. Tack vare samarbetet mellan min huvudgrossist Axfood och E.ON slapp jag lägga tid på att kolla upp elpriser och att ordna elavtal. Jag hängde bara på ramavtalet om Rörligt pris. Oerhört skönt, säger John- William Momark. Ett klokt val har det också visat sig. Svängningarna på elbörsen har hittills varit mycket positiva för den lilla matvarubutiken. Tidigare ägare hade en elkostnad på kronor om året, lite drygt kronor i månaden. Min första månadsfaktura låg på kronor. Håller detta i sig, ligger jag bra till. Kostnadskontroll skapar konkurrenskraft. Blankaholm ligger bara fyra mil från Västervik, där det finns många stora lågprisbutiker. John-William är medveten om att det krävs mycket för att hans butik ska locka kunder: Jag har mina planer. Men min lönsamhet handlar om mer än bara att vara en bra affär för mina kunder. Jag måste vara kostnadsmedveten.

10 10 Kundens Val. Du väljer ditt elpris, så tar vi hand om resten. Kundens Val innebär att du slipper bevaka elpriserna på markanden för att hitta rätt tillfälle att låsa priset. Du bestämmer vid vilken nivå du vill låsa elpriset. Nivån baseras i huvudsak på vad du anser är ett rimligt pris samt på vår kunskap om elmarknaden och dess möjliga prisrörelser. Vi bevakar sedan elmarknaden medan du ägnar all kraft åt företagets kärnverksamhet. Om ditt valda pris inte infrias har du full frihet för nya beslut. Steg för steg till konkurrenskraftigt elpris. 1. Du väljer prisnivå, bevaknings- och avtalsperiod. Vi hjälper gärna till med rådgivning om så önskas. 2. Kundens Val-avtal tecknas och bevakningen läggs upp. 3. När det valda priset infaller, låser vi det till överenskommet Fastpris. Du får en bekräftelse av oss. 4. Avtalet om Kundens Val upphör om priset inte infaller under bevaknings perioden. Naturligtvis hör vi i så fall av oss i god tid för att gemensamt titta på de nya förutsättningarna för ett nytt elavtal.

11 11 Axel Karlsson, marknadschef på Sportex, kan sätta in alla krafter på kedjans utveckling. Agneta Gunnarsson, kundansvarig på E.ON, bevakar priset som Sportex valt. Sportex svettas inte över elpriset. Sportex har alltid varit starka på cyklar. Nu expanderas inte bara varumixen utan även antalet butiker. Det ställer krav på koncentration och kostnadsmedvetenhet. Kundens Val bidrar effektivt till både och. Sportex vill bidra till att alla ska ha möjlighet till en aktiv fritid. Ända sedan starten 1956 har företaget varit stora på cyklar; dels med egna varumärken som Kungs, dels som återförsäljare av Crescent, Monark, Bianchi m.m. Nackdelen med fokuseringen är att intäkterna blir ojämna över året. Därför har sortimentet utökats med bland annat golf, fotboll, hockey och jogging. Tummen på priset. Med sportbranschens känsligaste näsa för vad som gäller och med tummen ständigt på priset, kan vi tack vare vår storlek erbjuda allt som behövs till bästa möjliga pris, säger Axel Karlsson, marknadschef på Sportex. Det är ett framgångsrikt recept. I skrivande stund finns ett 20-tal Sportexbutiker. Målet är att etablera fler, samt att bygga om de befintliga. Perfekta lägen för Sportex är stora köpcentra där butikerna är lättillgängliga. Ibland ingår elen i lokalhyran, men för huvudkontoret och övriga butiker köps elen in med samma höga medvetenhet som sortimentet. Än så länge rör det sig om cirka 1 GWh om året. Elen är en stor utgiftspost, men långt ifrån den största, säger Siv Dahlquist, ekonomiansvarig på Sportex. Men samarbetet är viktigt för oss. Speciellt med tanke på att vi växer så det knakar. Ingen av oss kan lägga ner mycket tid på elinköp och administrationen kring det vi behöver jobba med annat! Nära kontakt. Siv Dahlquists kontakt sedan många år tillbaka är Agneta Gunnarsson på E.ON. Allra först hade Sportex Fastpris, och de var tidiga med vår prisbevakning. När Siv skulle köpa in el för 2006 var det naturligt att rekommendera utvecklingen Kundens Val. Sportex mål är ett så lågt pris som möjligt på ett rationellt och bra sätt. Det gäller även elen. Kundens Val är därför en jättebra produkt för oss. Agneta skickar över fakta och servar oss med råd och information. Vi valde 27 öre/kwh som vårt pris Det var en tuff målsättning, men är man ute i god tid kan man ha ett tuffare mål. I januari 2005 slog vårt pris in. Både före och efter har priserna varit högre, så vi har helt klart sparat en slant med Kundens Val, berättar Siv Dahlquist.

12 12 E.ON Försäljning Sverige AB Carl Gustafs väg Malmö T F Hilanders ABC 00/ /2005

Ett bra elpris värt mer än kronor och ören.

Ett bra elpris värt mer än kronor och ören. Elpriser företag. Ett bra elpris värt mer än kronor och ören. 2 Ny energi. Inom E.ON tar vi hand om 35 miljoner kunder, vilket gör oss till Europas största privatägda energiföretag. I Sverige levererar

Läs mer

El kan köpas på många sätt. Ett av dem är bäst för företaget.

El kan köpas på många sätt. Ett av dem är bäst för företaget. www.eon.se 020 22 99 00 Ny energi Inom E.ON tar vi hand om 35 miljoner kunder, vilket gör oss till Europas största privatägda energiföretag. I Sverige levererar vi el, gas och värme och tack vare vår långa

Läs mer

Mälarenergi. Elavtal för privatkund.

Mälarenergi. Elavtal för privatkund. Mälarenergi. Elavtal för privatkund. Mälarenergi och elmarknaden. Över 150 år av erfarenhet. Den 3:e april 1861 bildades Gaslysnings Aktiebolaget i Westerås. På den tiden hade företaget fullt upp med att

Läs mer

Elreformen som gick snett?

Elreformen som gick snett? Elreformen som gick snett? Bättre konkurrens, billigare elpriser och mer kundinflytande. Det var målen med avregleringen av svensk elmarknad. Men dagens ägarkoncentration, höga elpriser och krångliga elräkningar

Läs mer

Allt du inte visste om Kronofogden

Allt du inte visste om Kronofogden Allt du inte visste om Kronofogden Vi vill hjälpa, inte stjälpa Många känner rädsla eller obehag när de hör talas om Kronofogden. Ändå vet de flesta inte särskilt mycket om oss. Vi arbetar för att göra

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Kraftsamlingen. Dala Elfond. Framtidens elmarknad blir oroligare. Kundförmåner. Nya sättet att handla el tillsammans. Så möter vi utmaningen

Kraftsamlingen. Dala Elfond. Framtidens elmarknad blir oroligare. Kundförmåner. Nya sättet att handla el tillsammans. Så möter vi utmaningen Kraftsamlingen Information och erbjudanden från Dalakraft november 2013 Dala Elfond Nya sättet att handla el tillsammans Framtidens elmarknad blir oroligare Så möter vi utmaningen Kundförmåner Hotellpaket

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

Så kan du spara 15 000 kr per år! Så sänker du din bolåneränta! Här får du råd med ditt livs affär. 10

Så kan du spara 15 000 kr per år! Så sänker du din bolåneränta! Här får du råd med ditt livs affär. 10 ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Compricer i samarbete med Newsfactory AB ANNONS DistribuerasiExpressenseptember2009 Så sänker du din bolåneränta! Här får du råd med ditt livs affär. 10 Börja

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

2 JUNI 2009 HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET

2 JUNI 2009 HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Nr.2 / Juni 2009 LEASING 3TIPS INVESTERA UTAN ATT BINDA DITT KAPITAL Leasa i stället för att köpa: Ett smart alternativ i lågkonjunktur

Läs mer

Förhandling. Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor)

Förhandling. Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor) BOLÅNEBOK #1 Förhandling Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor) En lyckad förhandling kräver: o Att du har en någorlunda god privatekonomi

Läs mer

December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark

December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark I Bastuträsk har man gjort korv till försäljning i 118 år, det är en fin Västerbottnisk mattradition som man ser att ägarna Mattias Berg och

Läs mer

Frågor och svar om el

Frågor och svar om el Frågor och svar om el Fråga: Varför ser fakturan annorlunda ut nu? Istället för en räkning från Söderhamn NÄRA så har jag fått två? Du som har Källmärkt el från Söderhamn NÄRA elhandel undrar kanske varför

Läs mer

Flytta hemifrån. - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt.

Flytta hemifrån. - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt. Flytta hemifrån - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt. Flytta hemifrån Göteborg Stad - Förvaltningen för Konsument och Medborgarservice 2 Innehåll: Sammanfattning, 3 Bakgrund, 3 Syfte,

Läs mer

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga?

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga? BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2015 www.ludvikahem.se Så här används dina hyrespengar sidan 4 Tävla om biljetter till CIRKUS BRAZIL JACK Personalnytt Vi välkomnar Tomas

Läs mer

Frågor och svar. Sandviken Energi + Bixia = sant Ver. 1.3

Frågor och svar. Sandviken Energi + Bixia = sant Ver. 1.3 Frågor och svar Sandviken Energi + Bixia = sant Ver. 1.3 ÖVERGRIPANDE Fråga 1: Fråga 2: Fråga 3: Fråga 4: Fråga 5: Fråga 6: Varför blir Sandviken Energi nu Bixia? Vi går samman med Bixia för att bli starkare

Läs mer

elementärt Vinn Bli ditt eget elbolag! Med solceller på taket gör du din egen el

elementärt Vinn Bli ditt eget elbolag! Med solceller på taket gör du din egen el elementärt F r å n e l v e r k e t n r 1 2 0 1 3 Vinn solcellsdriven husnummerlampa! Aldrig mer överraskad av elräkningen Betalsmart TM - samma summa varje månad Lär din villa kolla vädret Elpiloten TM

Läs mer

Välj rätt bolagsform

Välj rätt bolagsform AV ANNIKA ROSELL SMÅFÖRETAGARE Välj rätt bolagsform Vilken bolagsform passar mig bäst? Den frågan måste både gamla och nya företagare ställa sig. Här kan du läsa om för- och nackdelar med olika alternativ.

Läs mer

Johanna Rygaard och Nora Hjertén. Första flytten

Johanna Rygaard och Nora Hjertén. Första flytten Johanna Rygaard och Nora Hjertén Första flytten FF Första Flytten är till för dig som är på väg eller funderar på att flytta hemifrån för första gången inom Linköping. Vi kommer att besvara viktiga frågor

Läs mer

E-handeln i Norden 2015

E-handeln i Norden 2015 E-handeln i Norden 2015 Innehåll Om rapporten...2 Norden, en e-handelsmarknad i framkant...3 Tillgänglighet och valfrihet allt viktigare... 4 Norden... 6 E-handel för drygt 140 miljarder kronor...6 Det

Läs mer

KLOK BOKEN. Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi

KLOK BOKEN. Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi KLOK BOKEN Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi lindorff.se Den här boken är producerad av Lindorff Sverige tillsammans med Syre AB. Illustrationerna är gjorda av Helene Gedda och texterna

Läs mer

VIVI-ANNE SEGERTOFT FIA ERIXON ORDNING OCH REDA.

VIVI-ANNE SEGERTOFT FIA ERIXON ORDNING OCH REDA. VIVI-ANNE SEGERTOFT FIA ERIXON ORDNING OCH REDA. Överlevnadsguiden för dig som drar ner rullgardinen så fort någon säger budget, moms och ekonomistyrning, men ändå vill lyckas med ditt företag. PROLOG

Läs mer

Bankuellt Nr 9 Maj 2013

Bankuellt Nr 9 Maj 2013 Bankuellt Nr 9 Maj 2013 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Nu är bokslutet för 2012 klart. Och återigen kan vi konstatera att vi gör ett fantastiskt år. Bergslagens Sparbank går

Läs mer

Finansiering för nyföretagare

Finansiering för nyföretagare Finansiering för nyföretagare Innehåll Finansiering för nyföretagare 3 Svett och egna pengar 4 Banklån 6 Det här tittar banken på Vad kan banken hjälpa till med? Leasing eller avbetalning 7 Vad kan Almi

Läs mer

Visita en del av en växande framtidsbransch

Visita en del av en växande framtidsbransch Bli medlem Visita en del av en växande framtidsbransch FÖR DIG SOM VERKAR INOM BESÖKSNÄRINGEN HAR Visita jobbat i över hundra år. Vi har sedan starten arbetat för branschens utveckling och för att våra

Läs mer

en fördjupad rapport om fjärrvärmepriser Prisvärd fjärrvärme?

en fördjupad rapport om fjärrvärmepriser Prisvärd fjärrvärme? en fördjupad rapport om fjärrvärmepriser Prisvärd fjärrvärme? Förord Priserna på energi har ökat kraftigt i Sverige under 2000-talet. De mest dramatiska exemplen är el- och oljeprisen, som flerdubblats

Läs mer

De som har gott om pengar kan exempelvis tjäna pengar på fastigheter, det är en typ av passiva inkomster.

De som har gott om pengar kan exempelvis tjäna pengar på fastigheter, det är en typ av passiva inkomster. Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

Finansiera ditt företag

Finansiera ditt företag 24-SIDIG HANDBOK Finansiera ditt företag Så hittar du kapital för att starta och växa Värde 79 kr I samarbete med: Idag hjälper vi ytterligare företag att växa! Varje dag får 100 svenska företag rådgivning,

Läs mer

Tore Wizelius VINDKRAFT. tillsammans

Tore Wizelius VINDKRAFT. tillsammans Tore Wizelius VINDKRAFT tillsammans Handbok för vindkooperativ Tore Wizelius Vindform förlag Research: Eva Maria Fasth, Carin Persson Foto: Jonny Mattsson, omslag samt sid. 7, Linnéa Liljegren, sid. 22

Läs mer