Vill du också synas bättre?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vill du också synas bättre?"

Transkript

1 Vill du också synas bättre?

2 Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd. Det är inte bara andra blomsterhandlare och blomförsäljarna i dagligvaruhandeln som slåss om samma uppmärksamhet som du. Kunderna väljer även att lägga pengarna på alternativa produkter som exempelvis choklad, biobiljetter och vin. Du som befinner dig mitt i detta kanske känner av förändringarna. För att du ska höras och synas bland alla lockande erbjudanden och skrikande varumärken ställs det hårdare krav på din marknadsföring. Samtidigt som du lägger ner mer tid och pengar på din marknadsföring så måste du också satsa på det personliga bemötandet i butiken och på personalens kreativa utveckling. Hur får man den ekvationen att gå ihop? Hur får man kunderna att hitta till butiken bland all annonsering i ett stökigt gatuvimmel utan att ruinera sig? Hur kan man få leverera kvalité med personlig finess och kunna ta betalt för det, när lågprisbutiken runt hörnet lockar? Och finns det möjlighet att i dagsläget inte bara gå runt utan att faktiskt utveckla butiken och bli mer framgångsrik? FÖLJ MED FRAMÅT MED INTERFLORA Vi har ett svar. Bli medlem i Interflorakedjan. Som medlem får du ett av Sveriges allra starkaste varumärken att luta dig emot. Ett varumärke som 97 % av Sveriges befolkning vet vad det står för och förknippar med kvalité och trygghet. Ett varumärke som för dig inte bara innebär att du syns och kan öka din omsättning utan även betyder en möjlighet för dig att kunna lägga fokus på din kärnverksamhet; blommorna och kunderna i butiken. Vi vet att det fungerar, för samtidigt som konkurrensen ökar, så blir Interfloras varumärke allt starkare i konsumenternas medvetande. Kunderna vill handla hos Interflora och betalar gärna för det arbete och det kunnande som finns i butiken eftersom de vet vad de får. Detta innebär naturligtvis även en trygghet för dig som handlare. På följande sidor hittar du våra framgångsfaktorer.

3 Framgångsfaktor 1 Lokal marknadsföring gör din butik starkare Att det går bra för medlemmarna i Interflorakedjan är ingen hemlighet. Vi har definierat fem faktorer som tillsammans med ditt unika kunnande kommer att forma dina framgångsfaktorer som Interflorabutik. Framgångsfaktor nummer ett är vår gemensamma marknadsföring. Varje år görs ett flertal större annonskampanjer som marknadsför alla butikerna i kedjan. Syftet med dessa är att öka kundflödet och stimulera försäljningen lokalt i butik. Därför placeras annonserna i din lokaltidning med din butik som avsändare. Med ett snyggt, genomarbetat och återkommande annonsmaterial så kommer du att bli mer konkurrenskraftig, ta mer plats och synas bättre på din lokala marknad. DIN BUTIK I KUNDERNAS CENTRUM Tillsammans med annonserna i lokalpress följer också matchande butiksmaterial som skapar en igenkänningseffekt hos kunderna under kampanjperioden. Du får bland annat affischer, fönsterdekaler och prisskyltar. Dessutom får du specialbroschyrer för företagsförsäljning och bröllop. Utöver detta tillkommer det material du får som Blommogramombud. För dig som tidigare planerat och utformat all din marknadsföring själv kommer detta att innebära en stor förbättring både ekonomiskt och tidsmässigt. Fönsterdekal Bröllopsbroschyr DR-vykort Bröllopsaffisch Förslutningsdekaler Hälsningskort Hyllvippor Exempel på annonser i lokalpress. Vepa Affisch 50x70 Affischer 50x70 + butiksaffischer A5

4 LÅT TIDNINGEN GÖRA JOBBET Som medlem får du tillgång till Interfloras intranät där du, bland mycket annat, kan se de färdiga annonserna och kampanjsortimentet. För många underlättar detta när de vill planera sina egna butiksaktiviteter. En del butiker väljer också att göra egna reklamkampanjer. Medlemmar inom samma område brukar ofta samarbeta och köra sina kampanjer samtidigt, allt för att underlätta planering och inköp och få ut ett lägre pris. Oavsett hur du vill göra så finns allt marknadsföringsmaterial du behöver lätt tillgängligt på Interfloras intranät. Du kan använda bilderna i bildbanken eller ge din lokaltidning tillstånd att själv hämta hem färdiga annonser eller bilder. Vill du göra eget butiksmaterial som affischer, skyltar, vepor och broschyrer så finns även tryckklara enheter färdiga på intranätet. Framgångsfaktor 2 Tillsammans betyder lägre priser En av anledningarna till att Interflorakedjan grundades var att blomsterhandlarna skulle få det lättare att förhandla fram priser från grossisterna. Vår samverkan är fortfarande en av våra starkaste fördelar. Vi gör gemensamma inköp och får det bästa priset. Dessutom har vi egen grossistverksamhet både i Sverige och Holland som gör att vi alltid kan leverera kvalitetsprodukter till våra butiker. Har du egna upparbetade kontakter för inköp som du inte vill släppa, så står det dig fritt att fortsätta använda dessa när du blir medlem. Vi har en mängd samarbetspartners, inte bara för färsk- och torrvara utan även inom inredning, försäkring, finansiering, kort, datalösningar och telefoni. Kedjans gemensamma inköp ger dig som butik ett lägre pris, som du som enskild butik kanske inte kan förhandla fram själv. DU FÅR 3% I MARKNADSFÖRINGSBIDRAG Det finns alltså inga måsten. Men när du blir medlem så får du däremot 3 % i marknadsföringsbidrag. Det betalas ut när du handlar från våra listade samarbetspartners. Bidraget finansierar din marknadsföring och delas ut tack vare kedjans gemensamma inköp. DU ÄR MED OCH STYR I början av året får du en aktivitetsplan som gör det enkelt för dig att se upplägget för den gemensamma marknadsföringen. Du får också detaljerad information i god tid inför varje enskild kampanj skickad till butiken. Kampanjerna tas fram tillsammans med en referensgrupp från kedjan. Efter kampanjens slut kan alla medlemmar tycka till. Med hjälp av dessa åsikter kan vi kontinuerligt förbättra marknadsföringen så att den uppfyller butikernas önskemål.

5 Framgångsfaktor 3 Du bestämmer hur din butik ska se ut och utvecklas Under de senaste åren har Interflora genomgått stora förändringar. Vi lägger stort fokus på att hjälpa våra butiker att bli framgångsrika. Ord som öppenhet, samverkan och valfrihet styr vårt arbete. Vad betyder det för dig? Jo, när du väljer att bli medlem så väljer du också på vilket sätt du vill dra nytta av allt som ingår i ditt medlemskap. Du vet bäst själv vad just din butik behöver för att bli mer framgångsrik. Vi håller helt enkelt bara fram verktygen, hur du vill använda dem bestämmer du. VAR MED OCH SÄTT TRENDEN Samtidigt är det bra att veta att Interflora ägs av alla de butiker som är medlemmar. Det är upp till varje medlem att själv avgöra hur mycket man vill vara med att påverka. Kanske anser du att det räcker med att få ta del och inspireras av det färdiga material och de produkter som kedjan tar fram eller så känner du lust att själv vara med att sätta trender och ta fram nya idéer. För den som är intresserad så blir avståndet kort mellan den egna butiken och besluten som fattas. ETT VINNANDE RECEPT SMAKEN AVGÖR DU Varumärkets styrka tillsammans med de gemensamma och återkommande reklamkampanjerna, kommer att göra dig mer synlig på din lokala marknad. Det är ett koncept som vi vet fungerar. En del av din lokala framgång kommer att bero på att kunden känner igen varumärkets logotyp som återfinns i alla våra butiker. Därför använder vi profilkläder och rekommenderar också att du använder Interfloras egen inredning. Vi vet av erfarenhet att den ökar försäljningen och ger kunderna en positiv upplevelse i butiken. Det innebär inte att vi kommer och gör om hela din butik eller bestämmer exakt vilket sortiment du ska ha. Du känner din marknad och vet vad som fungerar på din hemmaplan, trenderna i Sverige kan skilja sig ganska mycket från norr till söder. Framgångsfaktor 4 God miljö är en bra affär På en allt tuffare marknad gäller det att hitta det där lilla extra som ger just dig konkurrensfördelar. Ett aktivt miljöarbete är en sådan fördel. Alla Interflorakedjans butiker arbetar därför medvetet med miljöfrågor. De är dessutom miljödiplomerade vilket väger tungt i affärsförhandlingar med företag, kommun och stat där miljökraven är viktiga. Utan ett miljöprogram är det lätt att de förbiser dig som leverantör. När du blir medlem i Interflorakedjan är detta inte längre ett problem.

6 Framgångsfaktor 5 Mer tid för kunderna och dig själv Många med egen butik anser att det administrativa arbetet tar alldeles för mycket tid i anspråk, tid som hellre skulle användas till jobbet i butiken, till kontakten med kunderna och för att utvecklas kreativt. När du blir medlem i Interflorakedjan kan du minska tiden på kontoret avsevärt. Du kan byta veckor av planering mot timmar. Mycket av tidsbesparingen handlar om den gemensamma marknadsföringen, men du kan även få hjälp och rådgivning inom andra områden såsom; hyresförhandlingar, personalfrågor, butiksekonomi, avtal för telefon, försäkring vi ger dig handfasta råd och hjälper dig att förhandla. Dessutom får du fördelaktig finansiering om du vill inreda eller bygga om din butik eller till exempel behöver en ny kyl eller bil. EGEN UTVECKLING TILLSAMMANS MED KOLLEGOR Som medlem i Interflorakedjan finns det många tillfällen då du kan utbyta erfarenheter med andra. Kanske behöver du tips eller råd i en speciell fråga. Under möten och andra träffar har du chans att bolla ledarskapsfrågor, konkurrenssituationen och företagandet med andra blomsterhandlare som inte är dina konkurrenter! Många upplever detta som en av de allra största fördelarna med att vara medlem i Interflorakedjan. Det är en chans att få ta del av erfarenheter och kunskaper från andra som gått igenom samma process som du. En annan källa till inspiration är de utbildningar och evenemang som du blir inbjuden till varje år, då du får nya influenser från ledande namn inom blomsterbranschen. Det största evenemanget är Inspirationsdagarna med olika seminarier i bland annat bransch- och ledarskapsfrågor samt trendoch blomsterdemonstrationer.

7 Bli en del av ett varumärke som syns Som medlem i Interflorakedjan blir du en del av ett framgångskoncept. Du får ett starkt varumärke att luta dig mot och effektiv marknadsföring som gör dig synlig på hemmaplan och ökar din försäljning. Slår man ut vad ett medlemskap kostar dig per dag och räknar in vad du får så är det en väl värd investering. Det finns faktiskt ingen annan att jämföra med. Interflora är ensamma om att kunna erbjuda dig alla de fördelar som ingår i medlemskapet. Vill du ta del av Interfloras framgångsfaktorer för att växa och bli mer framgångsrik men fortsätta att vara personlig och unik? Vill du satsa på marknadsföring och synas utåt men inte tappa den nära kontakten med dina kunder? Då ska du ta chansen att bli medlem i Interflorakedjan du också. Vill du veta mera? Ring oss idag på Interflora ab, Gustavslundsvägen 151 e, Bromma. Tel

Finansiera ditt företag

Finansiera ditt företag 24-SIDIG HANDBOK Finansiera ditt företag Så hittar du kapital för att starta och växa Värde 79 kr I samarbete med: Idag hjälper vi ytterligare företag att växa! Varje dag får 100 svenska företag rådgivning,

Läs mer

Syns du finns vi. Att vara ombud i Lärarförbundet

Syns du finns vi. Att vara ombud i Lärarförbundet Syns du finns vi Att vara ombud i Lärarförbundet Välkommen som ombud! Du som är ombud på arbetsplatsen är en viktig person i Lärarförbundet både för medlemmarna på din arbetsplats och för hela förbundet.

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

Smarter Commerce Makten ligger hos kunden. så kan det bli marknadsförarens fördel

Smarter Commerce Makten ligger hos kunden. så kan det bli marknadsförarens fördel Smarter Commerce Makten ligger hos kunden så kan det bli marknadsförarens fördel Smarter Commerce Sammanfattning En ny typ av kund håller på att förändra dynamiken mellan köpare och säljare och arenan

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Att profilera sig som statlig arbetsgivare

Att profilera sig som statlig arbetsgivare Att profilera sig som statlig arbetsgivare Utgiven av Arbetsgivarverket 2009 Text: Linus Holmgren & Annika Lagerhorn, Talent talk Redaktör: Lars Andrén, Arbetsgivarverket Produktion & grafisk form: Arbetsgivarverket

Läs mer

NU BLIR VI NOBINA! Vi förenklar människors vardagsresor

NU BLIR VI NOBINA! Vi förenklar människors vardagsresor Vi förenklar människors vardagsresor NU BLIR VI NOBINA! Från och med den 1 december byter samtliga bolag inom Concordia Bus-koncernen (utom Swebus Express) namn till Nobina. Med det nya varumärket får

Läs mer

Ta plats på arenan STUDIEMATERIAL. En intressepolitisk grundutbildning för funktionshindersföreningar i samverkan

Ta plats på arenan STUDIEMATERIAL. En intressepolitisk grundutbildning för funktionshindersföreningar i samverkan Ta plats på arenan En intressepolitisk grundutbildning för funktionshindersföreningar i samverkan STUDIEMATERIAL Om mänskliga rättigheter Om hur Sverige styrs Om samverkan Om påverkansarbete Om att vara

Läs mer

Steg 7. Marknadsplan hur man skaffar kunder

Steg 7. Marknadsplan hur man skaffar kunder 1 Träningsprogram för entreprenörer Innehåll: Tommy Jansson Steg 7. Marknadsplan hur man skaffar kunder Det viktigaste för ett nystartat företag är att få tag i de första kunderna. Den första är allra

Läs mer

Starta. företag 2015:1. Fundera Jag funderar på att starta företag. Vad ska jag tänka på? Starta

Starta. företag 2015:1. Fundera Jag funderar på att starta företag. Vad ska jag tänka på? Starta 2015:1 Fundera Jag funderar på att starta företag. Vad ska jag tänka på? Starta Jag har bestämt mig för att starta företag. Hur gör jag? Starta företag Information från myndigheterna Lättläst Driva Jag

Läs mer

Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska

Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska Upphandlingsreglerna en introduktion på lättläst svenska Innehåll 1. Inledning 7 --De som ska följa lagen om offentlig upphandling, LOU 8 --Det

Läs mer

Visste du att? Elever har rättigheter!

Visste du att? Elever har rättigheter! Visste du att? Elever har rättigheter! Index Vad är det här? Foldern Visste du att? Elever har rättigheter! försöker på ett kort och begripligt vis engagera dig i frågor som berör elevers rättigheter.

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTREDNING Projekt: Författare: Version: Elever i behov av särskilt IT-stöd v3.3.017 Förvaltning/avdelning: Godkänd av beställare: Senast ändrad: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

LANDSBYGDENS LILLA GRÖNA. - Tips och idéer för en levande landsbygd i Kalmar län

LANDSBYGDENS LILLA GRÖNA. - Tips och idéer för en levande landsbygd i Kalmar län LANDSBYGDENS LILLA GRÖNA - Tips och idéer för en levande landsbygd i Kalmar län Inledning: SMÅ ORTER MED STORA MÖJLIGHETER Med hjälp av enkla idéer, olika samarbeten och lokalt engagemang kan du få din

Läs mer

bra Framtidsprogram frisk resor barn hälsa får vänner umgås god liv familj oberoende för det goda åldrandet i Karlskrona kunna friska mer barnbarn

bra Framtidsprogram frisk resor barn hälsa får vänner umgås god liv familj oberoende för det goda åldrandet i Karlskrona kunna friska mer barnbarn umgås vänner fritid barn pension ekonomiskt hälsan får resor frisk bra mer kunna bo god familjen liv Framtidsprogram för det goda åldrandet i Karlskrona oberoende friska barnbarnen hälsa resa göra arbete

Läs mer

LRF Mer Mjölk. Nordiska Undersökningsgruppen 2012-04-05

LRF Mer Mjölk. Nordiska Undersökningsgruppen 2012-04-05 Ansvarig för rapporten: Lars lindqvist, NU-gruppen Ellen Källberg, NU-gruppen LRF Mer Mjölk 2012 Nordiska Undersökningsgruppen 2012-04-05 NORDISKA UNDERSöKNINGSGRUPPEN (SCANDINAVIAN SURVEY GROUP) Slottsgatan

Läs mer

ATT STARTA FÖRETAG Vad ska du bli när du blir stor?

ATT STARTA FÖRETAG Vad ska du bli när du blir stor? Vad ska du bli när du blir stor? Svaret blir förmodligen olika beroende på vem som frågar. Men säkert är att CSN- blanketternas och tentornas tid är den period i livet då du bestämmer hur resten skall

Läs mer

Ärlighet ska löna sig! Hur du upptäcker och tipsar om anbudskarteller vid offentliga upphandlingar.

Ärlighet ska löna sig! Hur du upptäcker och tipsar om anbudskarteller vid offentliga upphandlingar. Ärlighet ska löna sig! Hur du upptäcker och tipsar om anbudskarteller vid offentliga upphandlingar. Asfaltkartellen Sveriges största anbudskartell Sveriges hittills största kartellhärva kallas asfaltkartellen.

Läs mer

Nytänkande och innovationer inom vård och omsorg. Exempel på förnyelse och kreativitet i sektorn

Nytänkande och innovationer inom vård och omsorg. Exempel på förnyelse och kreativitet i sektorn Nytänkande och innovationer inom vård och omsorg Exempel på förnyelse och kreativitet i sektorn Tillväxtverkets publikationer finns att beställa eller ladda ner som pdf på tillvaxtverket.se/publikationer.

Läs mer

Är du ett med din företagsidé?

Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Testa Dig själv 1 Varför vill Du starta företag? 2 Är det rätt tillfälle för dig? 3 Har du lämpliga erfarenheter och kunskaper? DINA SLUTSATSER

Läs mer

Ledarutveckling för kvinnor

Ledarutveckling för kvinnor Ledarutveckling för kvinnor En ledarskapskurs för kvinnor Det här är en kurs för kvinnor som vill utvecklas. Du behöver inte vara chef idag för att gå kursen. Kursen ger dig ett verktyg för att kunna utvecklas

Läs mer

Att bygga tillväxtföretag genom människor. Några råd på vägen

Att bygga tillväxtföretag genom människor. Några råd på vägen Att bygga tillväxtföretag genom människor Några råd på vägen I CONNECT-serien ingår hittills: Så skriver Du en vinnande affärsplan En praktisk handledning. Sthlm 1999. 23 s. IVA-R 428. Att starta och driva

Läs mer

SAY IT! - en handbok i kommunikation

SAY IT! - en handbok i kommunikation SAY IT! - en handbok i kommunikation SAY IT! - en handbok i kommunikation TEXT, ILLUSTRATIONER, LAYOUT och METODUTVECKLING: Jonas Nilsson / Organisationsutvecklare / jonas.nilsson@viunga.se MED FEEDBACK,

Läs mer

Transportplanering. bättre evenemang till lägre kostnad. Idéskrift för arrangörer med smarta tips, inspiration & goda exempel

Transportplanering. bättre evenemang till lägre kostnad. Idéskrift för arrangörer med smarta tips, inspiration & goda exempel Transportplanering bättre evenemang till lägre kostnad foto Thomas Sättermann Idéskrift för arrangörer med smarta tips, inspiration & goda exempel transportplanering vid evenemang 1 foto Lina Axelsson

Läs mer

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN Foto: Mostphotos Metodbok Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Läs mer

Konsten att effektivt och pricksäkert skaffa nya kunder. Nya kunder

Konsten att effektivt och pricksäkert skaffa nya kunder. Nya kunder Konsten att effektivt och pricksäkert skaffa nya kunder. Nya kunder Konsten att effektivt och pricksäkert skaffa nya kunder. Vare sig du säljer kläder eller bilar, TV-apparater eller pizzor så har du ständigt

Läs mer

ANNONSERING I TIDSKRIFTER GER EFFEKT

ANNONSERING I TIDSKRIFTER GER EFFEKT ANNONSERING I TIDSKRIFTER GER EFFEKT INNEHÅLL 1. Tidskriftens själ 2. Vad är effekt? 3. Bevisad effekt 4. Vilken effekt? 5. Internationella effekter 6. Case riktiga kampanjer 7. Ekonometriska modeller

Läs mer