Tjänsteskrivelse Diarienummer: Bygg- och miljökontoret Handläggare Enar Nordvik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tjänsteskrivelse. 2013-04-22 Diarienummer: Bygg- och miljökontoret 2011-3577 Handläggare Enar Nordvik"

Transkript

1 Tjänsteskrivelse Diarienummer: Bygg- och miljökontoret Handläggare Enar Nordvik Bygg- och miljönämnden Samrådsredogörelse Detaljplan för kvarteret Oden i stadsdelen Centrala stan i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Upprättad i april av bygg- och miljökontoret, planavdelningen. Sammanfattning Planhandlingarna har justerats enligt kommentarerna. Utöver nämnda justeringar har endast redaktionella förändringar genomförts. Bygg- och miljökontorets förslag till Bygg- och miljönämndens beslut: Detaljplanen godkänns för granskning. Beslutsunderlag Bygg- och miljökontorets tjänsteskrivelse Bygg- och miljökontoret Planavdelningen Harriet Wistemar Kommunarkitekt Enar Nordvik arkitekt Skellefteå kommun Bygg- och miljökontoret Planavdelningen Telefon: Postadress: Skellefteå Besöksadress: Trädgårdsgatan 7 Skellefteå kundtjanst@skelleftea.se Organisationsnummer: Sida

2 Beskrivning av ärendet Samrådet Detaljplanen upprättas med normalt planförfarande, och berörda sakägare har beretts möjligheten att yttra sig vid ett samrådsmöte som genomfördes den 9 april samt också yttra sig i ett skriftligt samråd som ägt rum under tiden 30 mars 20 april. Under samrådstiden har 12 skriftliga yttranden inkommit. Samrådsmötet Under samrådsmötet fördes minnesanteckningar samt en deltagarförteckning upprättades. Femton deltagare, varav fyra kvinnor. Minnesanteckningarna sammanfattas enligt följande: Det rörde sig om avstånd mellan nytt hus och bef bostadshus, vibrationer och störningar under byggtiden, skuggor mot Missionskyrkan, Boströmsbäckens översvämningar. Förutom detta kom det frågor om hur lägenheter ser ut, stambyten etc ser ut etc. Generellt var de flesta allmänt positiva. Planen har efter samrådet arbetats om och påbyggnaden av Oden 8 har strukits. Översvämningar, planlösningar och störningar under byggtiden är inte kopplat till arbetet med detaljplanen. Inkomna yttranden Yttranden med synpunkter har inkommit enligt nedanstående förteckning. Dessa sammanfattas och kommenteras. Vissa yttranden återges i sin helhet i form av bilagor. Under samrådstiden har 12 skriftliga yttranden inkommit: Länsstyrelsen För att Länsstyrelsen ska kunna ta ställning till planens påverkan på hälsa måste en tydligare redovisning av buller- och trafiksituationen samt den negativa påverkan av miljökvalitetsnormen för luft göras i utställningshandlingarna. Planområdets läge påverkas av trafikbuller från Kanalgatan och i planhandlingarna ska det redogöras och motiveras till varför avsteg från huvudregeln för planering av nya bostäder föreslås inom bullerutsatta områden. Miljökvalitetsnormen för luft längs Kanalgatan och Viktoriagatan/E4 överskrids redan idag och den ökade trafiken som exploateringen påverkar miljökvalitetsnormerna för luft. Konsekvenserna av en fortsatt hög exponering av luftföroreningar, kopplat mot hälsorisker, ska redovisas. Bland övriga synpunkter av vikt nämns att byggnadsvolymen på innergården är för centrala Skellefteås förhållanden i en stor skala och avviker markant från den befintliga, omkringliggande bebyggelsesmiljön. Kontrasten mellan en 10 våningar hög byggnad och omgivningarna talar för att förslaget ej tar tillräcklig hänsyn till stadsbilden och kulturvärdena på platsen. En god helhetsverkan går förlorad och för att Sida 2(10)

3 belysa följderna av planförslaget bör planförslaget innehålla en konsekvensanalys gällande stadsbilden. I planbeskrivningen saknas en redogörelse av gestaltningen och utförandet av den kommande bebyggelsen. För ett sådant centralt läge i staden rekommenderar länsstyrelsen att ett gestaltningsprogram utarbetas. Länsstyrelsen förutsätter således att kommande utställningshandlingar kompletteras med relevanta beskrivningar av projektets gestaltning och ett säkerställande via planbestämmelser så att projektet når en hög arkitektonisk nivå. Särskilt ska den dominerande högdelen beaktas. Vidare torde en volymstudie eller annat visuellt underlag i handlingarna ge en bättre bild och insikt i vilka förändringar som föreslås. Vidare ska det anges från vilket våningsplan en ljuddämpad sida med max 55 db(a) ekvivalent ljudnivå ska klaras, och planbestämmelsen k 1 ska peka på specifika avsnitt i beskrivningen för att ha rättsligt stöd. För Boströmsbäcken gäller sedan 1979 undantag från strandskyddet. Länsstyrelsen betonar avslutningsvis värdet av ett färdigställande av den fördjupade översiktsplanen för de centrala delarna, då mycket planering sker idag som skulle kräva en översiktlig planering först. Planen har efter samrådet arbetats om och påbyggnaden av Oden 8 har strukits. En tydligare redovisning av buller, trafik och luft (och hälsa) har arbetats in i granskningsskedet, liksom motiv för bulleravsteg. Bygg- och miljökontoret anser att Odens innergård är en av de platser i rutnätsstaden där det kan fungera med en avvikelse från stadens övriga skala, ex. beaktat hur ett nytt hus skulle te sig från E4. Det nya huset ska dock i utställningshandlingarna kompletteras med relevanta beskrivningar av projektets gestaltning, inklusive volymstudier. Övriga synpunkter av mer formell karaktär (K 1, ljuddämpad sida, strandsskydd) har arbetats in i planförslaget. Trafikverket Trafikverket har inga erinringar, och ser positivt på ambitionen att använda parkeringslösningarna för att påverka till mer hållbara res- och transportsätt genom detaljplanens skrivningar om bilplatser, cyklar och kollektivtrafik. Kollektivtrafikkommittén Kollektivtrafikkommittén har inga erinringar, men påpekar att planförslaget med ett utökat antal bostäder påverkar kollektivtrafiken på åtminstone två områden: De boende i området har stor tillgänglighet till den busstrafik som finns dels utefter S Kanalgatan (lokalbussarna) och dels på Busstorget (matarlinjer och stomlinjer) Sida 3(10)

4 Till detta bör fogas framtida boendes eventuella behov av färdtjänst med både taxibil och färdtjänstbuss. I dessa fall bör angöringsmöjligheterna för främst de något större färdtjänstbussarna beaktas så att smidiga lösningar kan uppnås. I samrådshandlingen nämns närheten till på- och avstigningar i Centrum men även busshållplatserna vid E4. Vad beträffar busshållplatserna vid E4 behövs en genomgång av funktionerna inte minst med tanke på framtida resecentrum med olika möjligheter till angöring av resecentrum. I dagsläget finns flera funktioner men en del saknas, ex vis en motsvarighet till hållplatsen vid Norran på S Kanalgatan. Vid resor från både norr och söder finns avstigningsmöjlighet vid Norran-hållplatsen. Påstigningsmöjlighet för södergående trafik finns vid Ungdomens hus. För norrgående trafik finns påstigningsmöjlighet efter busstorget först vid den gc-planskildhet som finns söder om cirkulationsplatsen E4/Torsgatan. I dessa fall är mycket kopplat till Kanalgatornas framtida status. Synpunkterna har arbetats in i planförslaget. Räddningstjänsten Kravet om andra utrymningsväg stämmer så som du beskriver det att räddningstjänsten över ett visst antal meter inte kan användas för att vara andra utrymningsväg och att det då krävs byggnadstekniska lösningar. Om våningsantalet av någon anledning sänks så pass att räddningstjänsten ska utgöra andra utrymningsväg måste detta tas med i planen för att möjligöra åtkomst samt uppställning. Tillträdet till punkthuset är av intresse för räddningstjänsten då det vid en räddningsinsats kan vara enormt försvårande om fordon inte kan ställas upp i aktuell byggnads närhet. Normalt accepteras ett gångavstånd på högst 50 meter från uppställningsplats av fordon till entre på byggnad eller annan tillträdes väg. Att vid en brand i punkthuset ställa upp brandfordon i parkeringsgaraget är inte att föredra och det kommer försvåra och fördröja en insats om fordonet ställs upp i det fria men att inträngning görs genom parkeringsgarage och sedan in i byggnaden (kan kräva att en till station kommer på plats innan inträngning kan påbörjas). Det bör alltså vara möjligt att kunna ta sig in byggnaderna direkt från exempelvis husets östra sida. Räddningstjänsten förväntas utgöra andra utrymningsväg från den södra byggnad där det redan idag är lite problem med byggnadens nordöstra plan. Hänsyn till detta, samt utrymning från övriga lägenheter i byggnaden, måste tas i planen. Detta är beroende av om lägenheterna är tvärgående samt om det är möjligt/omöjligt att ställa upp höjdfordon på innergården. Planen har efter samrådet arbetats om och påbyggnaden av Oden 8 har strukits. Planförslaget har även arbetats om utifrån synpunkterna, så att innergården nu inte längre är helt överbyggd eller bilfri. Även övriga synpunkter har arbetats in i planförslaget. Sida 4(10)

5 Tekniska kontoret (verksamhetsansvar) Tekniska kontoret har genom Anders Mellberg (gatu- och parkchef) och Hans Andersson (teknisk chef) lämnat synpunkter på parkering, cykelparkering, trafikbuller, Boströmsbäcken, vatten/avlopp och avfallshantering. Man saknar ett helhetsgrepp för parkeringsbehovet i planförslaget, och anser att uppgifter om och konsekvensbeskrivning av hur planen påverkar parkeringsbehovet för befintliga verksamheter inom planområdet saknas, samt redovisning av hur de tillsammans med de tillkommande parkeringsbehoven planeras att bli lösta i planen. Det antal parkerings-/garageplatser, särskilda platser för rörelsehindrade och cykelparkeringar, som finns idag för personal, boende och besökares behov, behöver beskrivas och det bör framgå hur behovet löses efter planens genomförande. Tekniska kontoret har gjort uppskattningar av fastighetsytorna enligt det nya detaljplaneförslaget och i jämförelse med nuvarande parkeringsnorm från 1981, för att kunna bedöma det framtida, totala behovet av parkeringsplatser. I en bilaga till detta yttrande, redovisas hur bedömningen är gjord (8 p/1000 m 2 bruttoarea bostad, p/1000 m 2 bruttoarea kontor, p/1000 m 2 bruttoarea affär). Denna norm pekar på ett totalt parkeringsbehov för detaljplan kv. Oden på ca 160 platser. De parkeringsplatser som totalt kan tillgodoräknas inom detaljplaneområdet, befintliga och nytillkommande, blir cirka 100 stycken. Man konstaterar att detta innebär ett underskott på ca 60 parkeringsplatser. Tekniska kontoret anser därför att de 24 parkeringsplatserna inom Kanalgatans mittremsa, mellan Skeppargatan och E4:an, bör införlivas i detaljplanen som Tp-område (tekniska anläggning, parkering). Mittremsan är idag allmän parkering med lågt nyttjande. Utöver den åtgärden bör möjligheten att tillskapa fler nya p-platser utredas i planen, t ex. genom ytterligare ett parkeringsplan under den nya byggnaden. Vidare betonas att cykelparkeringarna bör helst ges en kvalitet och en utformning som stimulerar cykling, t.ex låsbara ställ under tak, och att en särskild utredning om detta bör göras. Bullerberäkningar visar att det nya 10-våningshuset på de mest utsatta platserna i riktning mot Kanalgatan/E4 kommer att utsättas för trafikbuller vid ytterfasad på värden mellan 60 till 65 db(a). Boströmsbäcken inklusive omgivande parkmark måste vara tillgängligt för drift-och underhåll, rensning av kulvertgaller etc. Innebär att ett normalt underhållsfordon, typ lätt lastbil, måste kunna köras fram och ställas upp vid släntkrönet, utan att vara till hinder för övrig trafik i området. Synpunkter på vatten/avlopp, avfall, cykelparkeringar och buller är inarbetade i planförslaget. Planen har efter samrådet arbetats om och påbyggnaden av Oden 8 har Sida 5(10)

6 strukits, liksom delar av överbyggnaden. Detta innebär att färre parkeringar behövs, men också att färre parkeringar kan skapas under överdäckningen. Parkeringsnormen är under omarbetande, och kommer att justeras markant vad gäller verksamheter, men mer marginellt vad gäller bostäder. Givet de goda förutsättningarna för hållbara sätt att resa (resa kollektivt, cykla, gå) kan antalet bilplatser minskas ytterligare något. Totalt uppskattas därför ett behov på 60 boendeplatser och 8 besökare (bilar) och till detta cykelplatser för varje lägenhet. Utöver detta finns ett behov på ett antal platser för parkering (arbetsplatsparkering och besökare) för verksamheter i såväl Oden 8 som 9. Om man kör bil till arbetet, bör man inte kunna räkna med att parkera precis i närheten av sin arbetsplats. Det kan dock bli nödvändigt med ytterligare ett parkeringsplan under det höga huset. Att utöka planområdet till att innefatta Kanalgatan är dock inte aktuellt, då den redan står inför många omdaningar framöver. Tekniska kontoret (hyresgäst) Tekniska kontoret har genom Johan Stålnacke (administrativ chef) och Hans Andersson (teknisk chef) lämnat synpunkter gällande bilparkeringar, tillgänglighet (inkl. parkerignar för rörelsehindrade), cykelparkering och avfall. Förutom de synpunkter som framförts som verksamhetsansvarig (och som kommenteras där) vill Tekniska kontoret som hyresgäst särskilt framhålla nedanstående Det antal parkerings-/garageplatser för personal, tjänstebilar, cyklar och särskilda platser för rörelsehindrade mm, som tekniska kontoret har tillgång till idag, behövs även efter föreslagna åtgärder i detaljplanen. Det är av särskild vikt att tekniska kontorets rörelsehindrade kunder kan erbjudas det antal p-platser som de har idag, då tekniska kontoret ansvarar för de särskilda P- tillstånd som utfärdas i kommunen och har därmed många kundbesök av funktionshindrade trafikanter. Vidare så måste lokalerna och särskilt receptionen ha god tillgänglighet för funktionshindrade medborgare, bl. a rörelsehindrade. Tekniska kontoret har, hos nuvarande fastighetsägare, begärt att få en godkänd handikappramp till huvudentren, då nuvarande entré via innergård och soutterängplan, inte upplevs attraktiv eller särskilt tillgänglig. Detta behov bör beaktas i ny plan eller i de krav som ställs på fastighetsägaren i samband med byggnadslov och/eller försäljning. Hantering av avfall och hushållssopor inom Oden 8 måste lösas så att god arbetsmiljö erhålls för personalen i huset och vid hämtning av avfallet. Nuvarande soprum verkar försvinna till följd av ny innergård, nytt soprum eller sopbehållare måste anläggas inom rimliga avstånd för oss som hyresgäst. Tekniska kontoret förutsätter att förhållandena i övrigt för dem som hyresgäster i Oden 8, utöver de synpunkter som tagits upp gällande parkering och avfall, inte ska Sida 6(10)

7 försämras avseende kvalitet, tillgänglighet, arbetsmiljö, ekonomi etc. De förutsätter att de får möjlighet att vara kvar som hyresgäst under lång tid framåt. Det av dessa frågor som inte ryms inom detaljplanens handläggning och beslut, bör föras vidare till kommande tillståndsgivning eller förhandlingar mellan nuvarande och eventuell ny fastighetsägare. Tekniska kontoret förutsätter att de får vara en aktiv del i den dialogen och förhandlingen. Antalet parkeringsplatser har justerats, om än inte fullt ut enligt tekniska kontorets önskemål. Övriga synpunkter har bearbetats in i förslaget. Skanova Skanova har inget att erinra mot planförslaget. Skellefteå Missionsförsamling Missionsförsamlingen har synpunkter på Boströmsbäcken, skuggning, mark som inte får bebyggas mot bäcken samt på byggskedet. Missionsförsamlingen anser att detaljplaneområdet skall utökas till att omfatta hela Boströmsbäcken från Kanalgatan och fram till Nygatan, samt vidare över Panterntorget, och att det i en sådan plan bör framgå att hela den sträckan från Kanalgatan och fram till Nygatan av bäckravinen skall åtgärdas och snyggas till. Vidare anser man att det i planen ska framgå att den flaskhals som bäckens nuvarande lopp under Pantertorget utgör måste åtgärdas. Denna flaskhals har orsakat ett flertal översvämningar uppströms Nygatan med stora skador på kringliggande fastigheter. Lämpligen kan bäcken friläggas även där och på så sätt bli ett positivt tillskott till centrumbilden. Vad gäller skuggeffekter av påbyggnader av fastigheten Oden 9 anser man att innan planändring fastställs som tillåter högre byggnadshöjd på fastigheten Oden 9, bör skuggkartor framtagas som visar på skuggeffekten för Missionskyrkans uteplats under framförallt sommarhalvåret. Kyrkans planer på att rusta och nyttja denna uteplats har ännu ej realiserats p.g.a. de återkommande översvämningarna. Man anser också att ingen ytterligare byggnation skall tillåtas på fastigheten Oden 9 mot bäcken (mitt emot Missionskyrkans uteplats) innan Boströmsbäckens översvämningsproblematik är löst. Prickmarksbeteckningen (bestämmelsen mark som inte får bebyggas ) ska därför kvarstå på denna del av fastigheten. Avslutningsvis understryker man att det är av yttersta vikt att förebygga och följa upp eventuella vibrationsskador som kan uppstå på kyrkobyggnaden under byggnationstiden i kvarteret Oden, samt att restriktioner införs för de tidpunkter då byggverksamhet riskerar att allvarligt störa vår verksamhet. Sida 7(10)

8 Bäcken har varit ett stort problem i flera år, men står nu under kontinuerlig bevakning och nytt galler finns på plats. Dock kvarstår många utmaningar att lösa i alla fall, med en del av bäcken (Panterplatsen) i privat ägo. Planen har efter samrådet arbetats om och påbyggnaden av Oden 8 har strukits, varför några kompletterande skuggstudier inte tagits fram. Planförslaget tillåter inte byggnationer mot bäcken. Byggskedet regleras inte av detaljplanen. Max Hamburgerrestauranger AB Max ser positivt på att det byggs fler bostäder i området. Max utgår i från att man respekterar att vi sedan länge har en väl fungerande verksamhet i området och att den verksamheten i och med den nya detaljplanen ej äventyras. Max förutsätter också att det inte kommer ställas framtida nya krav på Max vad gäller buller och ljus. Max deltar gärna i det fortsatta arbetet. Bygg- och miljökontoret ser ingenting i planförslaget som äventyrar restaurangens verksamhet. Det buller som E4 och Kanalgatan i sig åstadkommer torde vara mer än restaurangens och ljusinstallationer riktar sig mot gatan. Skellefteå museum Skellefteå museum anför att även om man, efter de ombyggnader som genomfördes på det södra huset mot Nygatan 2004, strök detta (Oden 9) från listan över särskilt värdefulla hus i centrum, ligger huset fortfarande mitt i det område bestående av kv Pantern, kv Oden samt delar av kv Oxen och kv Mimer, som utgör det bäst bevarade och mest sammanhållna området med det röda teglets 50-talsarkitektur som i så hög utsträckning präglar Skellefteå centrum. Detta innebär att man även på Oden 9 har att ta hänsyn till hur förändringar och påbyggnader påverkar omgivningen och området i stort. En påbyggnad i en våning brukar ofta kunna anpassas relativt väl. Med en påbyggnad i två våningar blir det betydligt svårare. Skellefteå museum ser det som positivt att planförslaget begränsar våningsantalet på norra huset (Oden 8) till tre våningar och förser byggnaden med en varsamhetsbestämmelse i planen. Detta är ett av de främsta exemplen på den arkitektur som beskrivits ovan och skulle inte tåla några påbyggnader. Möjlighet för uppförande av ett nytt, högt hus mellan de befintliga har museet i sak inget att invända mot. Hur huset utformas har dock stor betydelse för hur kvarteret och området kommer att uppfattas i framtiden. Stor vikt måste läggas vid gestaltningen. En gestaltning som utan att imitera de befintliga byggnaderna ändå måste hitta ett uttryck som fungerar väl ihop med dessa, och som lämnar största möjliga ytor fria mellan det nya huset och de befintliga. Sida 8(10)

9 Planen har efter samrådet arbetats om och påbyggnaden av Oden 8 har strukits. Synpunkterna har så långt möjligt arbetats in i planförslaget. Det nya huset har i utställningshandlingarna kompletterats med relevanta beskrivningar av projektets gestaltning, inklusive bl a volymstudier och karaktär. Boende, Oden 9 (Wikman) Boende anser att påbyggnaden med två vån skulle vara perfekt med bra grundförutsättningar, men tror inte att de finns eller att fastigheten klarar en påbyggnad (tunna väggar, sprickbildning finns etc). Att ändra befintliga lgh enl. ny byggnorm ses inte som realistiskt. Man föreslår istället att Skebo satsar på nya fönster/dörrar och stammar i den befintliga fastigheten och att detta bör samordnas med nyprojekteringen (dags att renovera, pengar att spara mm) Tvivel finns även på grundläggningen angående det nya huset. Man anser också att balkongerna bör vara mot väster - för liten plats med 12 m mellan husen åt söder. Ang. Boströmsbäcken tycker man att kommunen ska planera en lösning för hela sträckningen från Kanalgatan till Strandgatan. Planen har efter samrådet arbetats om och påbyggnaden av Oden 8 har strukits. Av planhandlingen framgår att ytterligare geotekniska undersökningar kan krävas. Det är upp till byggherren att visa att påbyggnader och nybyggnader blir stabila. Fastighetsägaren avgör när det är läge att byta stammar mm. Om det finns olägenheter på något sätt ska det påtalas till hyresvärd eller hyresgästförening. Många frågor återstår om Boströmsbäcken, de flesta blir inte lösta i denna plan (se vidare svaret till Missionsförsamlingen). Ang. avståndet mellan husen är 12 meter inget orimligt avstånd, men detta ska studeras vidare. Boende, Oden 9 (Andersson) Boende anser att de blir drabbade av sämre utsikt mot norr från sina tre fönster samt balkongdörr. De önskar därför att balkonger som ev kommer att sättas upp inte placeras på nybyggnadens södra sida (vilket ytterligare skulle minska avståndet från de meter). Ang. avståndet mellan husen är 12 meter inget orimligt avstånd, men detta ska studeras vidare. Sida 9(10)

10 Beslutet sänds till: Sida 10(10)

Detaljplan för kv Ringduvan inom stadsdelen Prästbordet i Skellefteå kommun, Västerbottens län.

Detaljplan för kv Ringduvan inom stadsdelen Prästbordet i Skellefteå kommun, Västerbottens län. SAMRÅD Referens 2012-03-19 2012-0180 Bygg- och miljökontoret Planavdelningen Enar Nordvik Rebecca Bohman Samrådsredogörelse Detaljplan för kv Ringduvan inom stadsdelen Prästbordet i Skellefteå kommun,

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för kv Duvan 13 upprättas med standardförfarande, vilket innebär att samrådet kommer att följas av ett granskningsförfarande

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRINGAR

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Detaljplanens syfte Planläggningen syftar till att pröva möjligheten att uppföra flerbostadshus i den norra delen av kvarteret Fältläkaren.

Detaljplanens syfte Planläggningen syftar till att pröva möjligheten att uppföra flerbostadshus i den norra delen av kvarteret Fältläkaren. PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Eleonore Albenius 2016-01-11 PBN 2013-002906. Normalt planförfarande Detaljplanens syfte Planläggningen syftar till att pröva möjligheten att

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

inom Centrala stan, Skellefteå kommun, Västerbottens län Detaljplanen upprättas med utökat förfarande.

inom Centrala stan, Skellefteå kommun, Västerbottens län Detaljplanen upprättas med utökat förfarande. 2017-02-20 Referens: 2011-1534 Samrådsredogörelse Detaljplan för Kv Perseus inom Centrala stan, Skellefteå kommun, Västerbottens län Detaljplanen upprättas med utökat förfarande. Synpunkter som kommit

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Höken 6 inom centrala stan, Skellefteå kommun, Västerbottens län. Hur samrådet har gått till.

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Höken 6 inom centrala stan, Skellefteå kommun, Västerbottens län. Hur samrådet har gått till. 2015-11-04 Referens: 2013-0258 Samrådsredogörelse Detaljplan för Höken 6 inom centrala stan, Skellefteå kommun, Västerbottens län Synpunkter som kommit in under samrådet redovisas nedan, tillsammans med

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Referens: Dnr Detaljplan för kv Heimdall inom stadsdelen Centrala stan, Skellefteå kommun, Västerbottens län

Referens: Dnr Detaljplan för kv Heimdall inom stadsdelen Centrala stan, Skellefteå kommun, Västerbottens län 2014-03-31 Referens: Dnr 2013.0414 Samrådsredogörelse Detaljplan för kv Heimdall inom stadsdelen Centrala stan, Skellefteå kommun, Västerbottens län Synpunkter som kommit in under samrådet redovisas nedan,

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter:

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter: 1 Antagandehandling 2014-05-05 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2014-03-26

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Emilia Hammer 2016-11-02 018-727 43 20 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 9 november 2016 Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd Remiss

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande Tillägg del 1 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 9 augusti 2016 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. (rutan tas bort,

Läs mer

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen.

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. 2018-11-05 Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. Lönsboda, Osby kommun, Skåne län Förslag till detaljplan har varit på granskning under tiden 2017-09-01 2017-09-21

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1648/2017 Dnr ByggR: P 2017-43 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i Rådhuset

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Granskningsutlåtande 1(8) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Tulpanen 18 inom Gamla staden i Norrköping den 11 april 2013 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 Detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan för kv Grunnan inom stadsdelen Anderstorp, Skellefteå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för kv Grunnan inom stadsdelen Anderstorp, Skellefteå kommun, Västerbottens län 2015-04-27 Referens: 2014-3607 Samrådsredogörelse Detaljplan för kv Grunnan inom stadsdelen Anderstorp, Skellefteå kommun, Västerbottens län På grund av personuppgiftslagen, PUL, kan detta dokument inte

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN för Laxen 14 i Hedemora stad, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad 9 februari 2015 SAMRÅDET Samrådstid: 24 oktober 21 november (4 veckor) Samrådstiden förlängdes t o

Läs mer

Detaljplan för del av Torsken 3

Detaljplan för del av Torsken 3 SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2012-11-22 SBN/2011:220 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Torsken 3 inom stadsdelen Bergshamra, upprättad i november 2012 Handlingar Utöver

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

G RANSKNINGSUTLÅTANDE maj 2017

G RANSKNINGSUTLÅTANDE maj 2017 Antagandehandling Dnr: MK BN 2015/00012 Detaljplan för Morkarlby nedre skola och Zornska Morkarlby 21:9, 21:18 i Mora kommun, Dalarnas län G RANSKNINGSUTLÅTANDE maj 2017 Hur granskningen har bedrivits

Läs mer

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 2/5 INLEDNING

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning 2013-06-06 1/12 JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder inom kvarteret Uttern i Norrtälje kommun. Förslaget

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Samrådshandling förslag till detaljplan för del av Innerstaden, del av Södra hamnen, del av Innerstaden 2:1

Samrådshandling förslag till detaljplan för del av Innerstaden, del av Södra hamnen, del av Innerstaden 2:1 1 Miljönämnden 2008 02 21 12 1 Dnr 2008 0170 Samrådshandling förslag till detaljplan för del av Innerstaden, del av Södra hamnen, del av Innerstaden 2:1 Ärendebeskrivning Miljönämnden har erhållit rubricerat

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-01-18 Syftet med detaljplanen är att skapa planmässiga förutsättningar för att bygga en förskola

Läs mer

Teglagärdet m.fl. B404. Särskilt utlåtande Upprättad 2014-03-03. Dnr. 2013-1686. Ändring av detaljplan för. Skara kommun, Västra Götalands län

Teglagärdet m.fl. B404. Särskilt utlåtande Upprättad 2014-03-03. Dnr. 2013-1686. Ändring av detaljplan för. Skara kommun, Västra Götalands län B404 Dnr. 2013-1686 Ändring av detaljplan för Teglagärdet m.fl. Skara kommun, Västra Götalands län Särskilt utlåtande Upprättad 2014-03-03 SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Parkeringsnorm Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 Parkeringsnorm vid bygglovsprövning i Strömstads kommun Godkänd av kommunstyrelsen 2011-02-02 Antagen

Läs mer

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser (separat karta) denna planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015.

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(3) Datum Vår beteckning 2015-11-05 KS 2013/34 nr. 48 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Förslag

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

Björknäs 1:969 (Hjortängsvägen 26B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus

Björknäs 1:969 (Hjortängsvägen 26B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-06-05 B 2014-000352 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Björknäs 1:969 (Hjortängsvägen 26B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus Förslag till beslut Bygglov ges med

Läs mer

STUBBARP 39:2 m fl (14/07) och STUBBARP 39:3 m fl (1/13)

STUBBARP 39:2 m fl (14/07) och STUBBARP 39:3 m fl (1/13) KS/2015/726 SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR TILLÄGG TILL GÄLLANDE DETALJPLANER FÖR STUBBARP 39:2 m fl (14/07) och STUBBARP 39:3 m fl (1/13) HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-03-16 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Kommunstyrelsen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00223 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 &

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret reviderad

Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret reviderad GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret 2018-02-20 reviderad 2018-05-22 2018-05-22 HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Spiran 2 2018-10-11 Centrum Motala kommun Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr 17-SB0029 SAMRÅD Ett förslag till detaljplan har tagits fram för del av fastigheten Spiran2. Syftet

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Samråd och granskning

Samråd och granskning Detaljplan för Kvarteret Kokillen 1 och 2 inom stadsdelen Edvinshem Ystads kommun, Skåne län, inklusive ändring av detaljplan. Antagen av: SAMBN 2017-10-18, 184 Laga Kraft: Genomförandetiden slutar: SAMBN

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för fastigheterna APOTEKAREN 2 M.FL, Vindelns kommun, Västerbottens län

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för fastigheterna APOTEKAREN 2 M.FL, Vindelns kommun, Västerbottens län 1(8) Detaljplan för fastigheterna APOTEKAREN 2 M.FL, Vindelns kommun, Västerbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Samrådsredogörelse planprogram - Plankarta - Planbeskrivning - Bilaga: Rapport, Kv Apotekaren,

Läs mer

Totalt kom det in 11 skriftliga synpunkter som redovisas på nästföljande sidor.

Totalt kom det in 11 skriftliga synpunkter som redovisas på nästföljande sidor. Ett förslag till detaljplaneändring för Kolbäcks centrum (f.d. Myran) i Hallstahammars kommun har varit ute på samråd mellan 3 juni och 4 juli 2019. Förslaget har skickats ut till en samrådskrets bestående

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-11-03 Diarienummer: 0370/14 Aktbeteckning: 2-5266 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer