THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS DISTRIKT 101-SV

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS DISTRIKT 101-SV"

Transkript

1 Distriktsguvernör 101 SV Verksamhetsberättelse för 101 SV DR-electmöte i Ljungby den 12 juni Uppstartsmöte för det nya distriktsrådet genomfördes i Ljungby. Vår uppdaterade handlingsplan för kommande år gicks igenom och likaså hade omvärldsanalysen uppdaterats inför mötet. Nytt för året är att DG kommer att ha ett extra distriktsmöte i samband med distriktskonferensen. Anette Axelsson och Bo Sigeback presenterade sin handlingsplan för Lions Skill Training Centre, LWSTC. Eventuellt skulle vi kunna få hjälp av distrikt 101S med att kunna fullfölja och säkra Nepalskolans framtid. DR-elect i 101S uttalade sig positivt för ett stödjande av verksamheten i Nepal. Vi har för detta året tecknat avtal med Specsavers, för insamling av glasögon. Nytt för året är att vi skall undersöka vilka möjligheter det finns på högskoleorterna att bilda Campusklubbar. I övrigt så skall vi satsa extra kraftigt på LQ, fadder- och volontärverksamhet, likt föregående verksamhetsår. Distriktsrådsmöte 1 Vårt första distriktsrådsmöte genomfördes i Ängelholm i dess stora och fina lokal på biblioteket. Verksamhetsplanerna för respektive kommitté gicks igenom inför presentationen på distriktskonferensen dagen efter. Åke Björkman, Lions representant i forskningsfonden redovisade att man önskade att extra medel avsattes till fonden. Alla kommittéordförandena redovisade för sina uppdrag, dess uppstart och framtid. Diocres Mashongole från Tanzania, inbjuden via LC Perstorp berättade om LC Perstorps projekt i Tanzania där Mashongole är verksam med hjälp för sina medmänniskor. Dagordningen för det extra distriktsmötet och distriktskonferensen gicks igenom och fastställdes.

2 DG redogjorde för idéerna kring en ny distriktsindelning där en arbetsgrupp på 3 personer tillsatts. Arbetsgruppen består av Bengt-Åke Johansson LC Gävle, Åke Lind LC Wä och Jan Hulth LC Eskilstuna. DG ser med oro på tankarna med ny distriktsindelning där varje distrikt skall ha 1600 medlemmar, vilket innebär sammanslagningar av distrikt. DG anser även att det är att kapitulera kring vår oförmåga att rekrytera nya medlemmar i den takt som avgången sker. Distriktsrådet beslutade att tillsätta en arbetsgrupp för att se över vår situation och föreslå åtgärder. Olof Ejdeblad utses att leda arbetsgruppen där de övriga medarbetarna skall rekryteras från HR. Arbetsgruppen skall vara klar med sitt arbete i god tid till guvernörsrådsmötet i Sundsvall den februari 2011, så att ärendet kan behandlas där. Våra partners besökte keramikfabriken i Munka Ljungby, Tomarps gård, Hembygdsparken i Ängelholm. Söndagen ägnades åt shopping. Extra distriktsmöte, distriktskonferens DG öppnade konferensen och hälsade alla deltagare välkomna till Ängelholms bibliotek och årets extra distriktsmöte och distriktskonferens. DG överlämnade strax klubban till Staffan Wyke för att leda distriktsmötet. Föregående års distriktsråds verksamhetsberättelse samt resultat och balansräkning förevisades och godkändes och lades därefter till handlingarna. Distriktsmötet beslutade att ge klubbarna i vårt distrikt en rekommendation om att ge ytterligare 5000:- per klubb till Lions forskningsfond. Därefter tog DG över klubban och fortsatte med distriktskonferensen. Respektive kommittéordförande redogjorde för hur arbetet startats upp och hur det skall drivas under året. En av våra tre GMT-ansvariga i MD101 Kenneth Persson var inbjuden till att prata om de förändringar som är på gång, där MERL skall ersättas av GMT och GLT (Global Leader Ship Team). Förändringen skall verkställas till nästa fiskalår. Kenneth Persson lät även meddela att han kandiderar till ID. Volontärerna Sara Nilsson och Julia Lindberg visar och berättar om sina volontärarbeten i Tanzaniaprojektet som drivs av LC Perstorp. Vår DK Magnus Johansson redovisar en ny ersättningspolicy för distriktsrådets medlemmar, lunch 100:-, middag 150:-, logi för enkelrum 650:-, skattefri milersättning 18,50:-/mil.

3 Distriktsrådsmöte 2 Distriktsrådet genomförde sitt andra DR-möte i Vittsjö/Bjärnum, i dess klubblokal på Wittsjö Skog. Mötet ägde rum den 27 november 2010 utan partners. Sedvanlig redovisning från respektive kommittéordförande om hur framdriften i de olika kommittéerna framskridit. Annette Sjöberg från LC Harplinge var inbjuden att berätta om deras projekt e-sreen, ett projekt där ungdomar på nätet kan kontrollera om de ligger i riskzoner avseende droger. Aktiviteten sker i samråd med Karolinska sjukhuset. Då projektet är kostnadskrävande så diskuterades det huruvida det kunde bli en distriktsangelägenhet. Distriktsrådet ansåg inte kriterierna uppfyllda för att det skulle kunna bli ett distriktsprojekt. VB-insamlingen pågår och hittills så har 81 miljoner kronor samlats in, förväntat resultat den 31/ är 83 miljoner kronor. Nya profilprojekt för VB behövs, distriktsrådet anmodade DG att föreslå GR om byggande av ny skola i Nepal. Vår dragning i Conventionlotteriet gick till LC Hässleholm och Skillingaryd/Vaggeryg som vardera får 19000:- att spendera för Convention som äger rum i Seattle den 4 8 juli Distriktsrådsmöte 3 Distriktsrådet genomförde sitt tredje DR-möte i LC Gnosjö klubblokal belägen i centrala Gnosjö. Snö och kyla mötte oss i de småländska djupa skogarna. IPDG Olof Ejdeblad redovisade för distriktsrådet sitt och HRs arbete med skrivelsen och förslag beträffande tankarna kring ny distriktsindelning. Staffan Wyke hade samlat statistik kring medlemsutvecklingen fom 2003 till dags datum där det framgår att de största distrikten tappar mest procentuellt. Olof redogjorde även för en alternativ distriktsorganisation, allt i syfte att hålla nere kostnaderna. Förslaget skall tas upp och diskuteras framöver. VB-insamlingen avslutades med :- Från Specsavers och det arbete vi lagt ner där så har Lions MD erhållit :- Vi i distriktsrådet ser mycket positivt på dessa aktiviteter och det stora reklamvärde det ger oss. Kent Benediktsson var inbjuden att berätta om de nyaste rönen kring GMT/GLT som skall ersätta MERL fom nya fiskalåret. Den 15 mars skall MD har utsett en ny GMTansvarig samt en GLT-ansvarig. Varje distrikt skall under maj månad utse kandidater till distriktets GMT resp GLT. Våra partners besökte Hyltens industrimuseum och därefter ett secondhandvaruhus.

4 Distriktsrådsmöte 4 Distriktsrådet genomförde sitt fjärde DR-möte på Medborgarskolan i Falkenberg fredagen den 15 april som ett förberedande möte inför distriktsmötet den 16 april. Agendan för distriktsmötet gicks igenom och klubbades och mötet enades om att föreslå Rolf Täljegård LC Oskarström att leda DM. Distriktsmöte Distriktsmötet invigdes i Falkenbergs nya kyrka där presidenten för LC Falkenberg, Sören Ramnewall hälsade alla välkomna. Kommunalrådet Marie-Louise Wernersson hälsade också alla välkomna och informerade om kommunens verksamhet. PDG Sven Steffner ledde parentationen för våra avlidna Lions. Förhandlingarna: till ordförande valdes Rolf Täljegård LC Oskarström. Revisionsberättelse lämnades och mötet beviljade föregående års distriktsråd ansvarsfrihet för det år revisionen avsåg. De från distriktet föreslagna kandidaterna till DG: Hans Hallberg LC Falkenberg, VDG: Per-Ivar Hellberg LC Lönsboda samt 2 VDG: Sten-Åke Ödman LC Hyltebruk valdes enhälligt. Under distriktsmötet genomfördes ett så kallat Inflytandetorg där samtliga närvarande deltagare fick gå runt till ett antal stationer som var bemannade och diskutera med varandra och sedan lämna sina synpunkter till stationsansvarig. Syftet med denna modell är att öka engagemanget och förbättra demokratiprocessen i samband med dessa möten. Följande beslut togs under mötet avseende uttaxering till klubbarna : Lions Quest Barndiabetes Lions Forskningsfond Ungdomsverksamhet (Ungdomsläger Volontärverksamhet) Nepal 10 kr/medlem 50 kr/medlem 100 kr/medlem 100 kr/medlem 40 kr/medlem Distriktsavgiften kvarstår på 130 kr/medlem

5 Guvernörsrådsmöten Vårt första guvernörsrådsmöte ägde rum i Sidney i samband med Convention. Vårt andra guvernörsrådsmöte ägde rum i Falun den 27/8 29/8. Vårt tredje guvernörsrådsmöte ägde rum i Ängelholm på Erikslund den 19/11 21/11 Vårt fjärde guvernörsrådsmöte ägde rum i Hyvinge i Finland i samband med NSR den 28/1 30/ Jag vill framhålla det som tidigare DG sagt, att vi har ett väl fungerande distrikt där både klubbar och zoner arbetar/fungerar mycket bra, och det är med stor glädje jag har varit DG i detta distrikt. NSR NSR hölls i Hyvinge i Finland den 28/1 30/ Det genomfördes en del olika seminarier främst kring ledarskap (GLT), medlemsfrågor (GMT) samt nyordningen kring det nya GMT/GLT. Hade förväntat mig att samtliga DG från norden skulle få träffas och ha lite erfarenhetsutbyte, kunna diskutera kring gemensamma frågor med mera, men det fanns varken tid eller utrymme för detta. Förmodligen är det så att vi behöver de här NSR-träffarna, men då med lite nytänkande, ny struktur och sträva efter att hålla nere kostnaderna. Zonbesök Tillsammans med VDG Hans Hallberg och 2 VDG P-I Hellberg så har vi besökt ett antal zoner i distriktet. Zonbesöken är viktiga för oss, då vi får kontakt med många klubbar samtidigt och kan få en hint om hur klubbarna mår och även zonen. Vi har då haft möjlighet att ge lägesrapporter och lämna diverse info från MD-nivå. DG-teamet har även besökt ett antal klubbar. Jubileum LC Jönköping har firat 60-årsjubileum och av olika skäl så kunde ingen i DG-temet uppvakta. LC Hyltebruk har firat 50-årsjubileum och uppvaktades av VDG Hans Hallberg med hustrun Gun-Sofie. LC Harplinge har firat 40-årsjubileum, tyvärr så kunde ingen i DG-teamet uppvakta då vi hade DR3-möte samma dag.

6 LC Hyltebruk firade Helge Palmqvist som varit medlem i Lions i 50 år, DG uppvaktade tillsammans med hustru Carina. Samtidigt så uppvaktades 2 st som varit medlemmar i 20 år och 2 st som varit medlemmar i 10 år. Det var en inspirerande och fin kväll som klubben ordnat. Distriktets ekonomi Den ekonomiska situationen för distriktet är fortfarande god. Detta är andra året som vår DK Magnus Johansson skött räkenskaperna, och han har skött detta föredömligt. AVSLUTNINGSVIS Det har varit ett fantastiskt år för mig och min hustru Carina att ha fått förmånen att leda distriktet under Det har varit många inspirerande och intressanta zon och klubbesök med givande samtal om aktuella frågor på alla nivåer. Förutom medlemstillväxt så hade jag två områden som jag ville att vi skulle satsa på och det var att säkerställa fortsättningen för driften av vår skola i Nepal samt att intensifiera Lions Quest arbetet i distriktet där LC Harplinge tagit initiativet till nya arbetsmetoder och får sina kostnader för detta täckta av distriktet ett år framåt. Medlemsutvecklingen i distriktet har varit god, mitt mål var +1 i distriktet och vi låg länge på positiv nivå men föll mot slutet. Jag är ändå otroligt nöjd med resultatet då vi minskade tappet som vi haft tidigare år. Beklagar att vår DG Hans får ta över förlusten av en klubb men det är min förhoppning att vi under året kan hjälpas åt i hela distriktet att återbilda LC Markaryd, det är vårt gemensamma ansvar i hela distriktet. Ett stort tack till alla Lion i 101 SV för ett gott samarbete och väl genomförda aktivteter. Paul Månsson med hustru Carina IPDG 101 SV

Distriktsguvenör 101 SV. Verksamhetsberättelse för 101 SV 110701 120630. Sida 1. DR-electmöte i Ljungby den 11 juni 2011.

Distriktsguvenör 101 SV. Verksamhetsberättelse för 101 SV 110701 120630. Sida 1. DR-electmöte i Ljungby den 11 juni 2011. Sida 1 Distriktsguvenör 101 SV Verksamhetsberättelse för 101 SV 110701 120630 DR-electmöte i Ljungby den 11 juni 2011. Uppstartsmöte för det nya distriktsrådet genomfördes i Ljungby. Kalendarium för verksamhetsåret

Läs mer

Protokoll. fört vid distriktsmötet i Glimåkra den 22 april 2017 Invigningen

Protokoll. fört vid distriktsmötet i Glimåkra den 22 april 2017 Invigningen Lions Club International Distrikt 101sv Protokoll fört vid distriktsmötet i Glimåkra den 22 april 2017 Invigningen Distriktsmötet invigdes vid en samling i Glimåkra kyrka där Anna och Daniel Björk sjöng.

Läs mer

Distriktsmötestryck. Distriktsmötet i Hyltebruk den 13 april 2013.

Distriktsmötestryck. Distriktsmötet i Hyltebruk den 13 april 2013. Distriktsmötestryck Distriktsmötet i Hyltebruk den 13 april 2013. Bilaga 1: Förslag agenda Bilaga 2: Avgifter 2013-2014 att besluta om Bilaga 3: Presentationer kandidater Bilaga 4: Budget 2013-2014 Bilaga

Läs mer

Distriktsmötestryck. Distriktsmötet i Jönköping den 18 april.

Distriktsmötestryck. Distriktsmötet i Jönköping den 18 april. Distriktsmötestryck Distriktsmötet i Jönköping den 18 april. Bilaga 1: Förslag agenda Bilaga 2: Avgifter 2009-2010 att besluta om Bilaga 3: Presentationer kandidater (3 sidor) Bilaga 4: Budget 2009-2010

Läs mer

Verksamhetsrapport

Verksamhetsrapport Lions Clubs International MD 101 Distrikt 101 SM Verksamhetsrapport 2018-07-01 2019-03-31 Lions hjälper - Lions finns på plats - Lions gör det möjligt Distriktet består av 38 klubbar, 1 LEO-klubb och 1119

Läs mer

Distrikt 101-SV Lia

Distrikt 101-SV Lia Protokoll Distriktsrådsmöte nr 1 Lia 2011-09-24 Närvarande: Hans Hallberg LC Falkenberg; Anette Sjöberg, LC Harplinge, Bert Oredsson LC Vittsjö/Bjärnum, Staffan Wyke LC Älmhult; Paul Månsson LC Åstorp;

Läs mer

Ändringsförslag arbetsordning 101-O

Ändringsförslag arbetsordning 101-O Redovisad arbetsordning I handlingar till Distriktskonferens 16 mars är identisk med tidigare redovisat för slag förutom att stavningar och kommatering har rättats fram till inkomna förslag t.o.m. 2019-03-04.

Läs mer

LIONS CLUBS INTERNATIONAL MD 101 DISTRIKT 101SM WE SERVE. Verksamhetsrapport

LIONS CLUBS INTERNATIONAL MD 101 DISTRIKT 101SM WE SERVE. Verksamhetsrapport Verksamhetsrapport 2017-07-01-2018-06-30 Vårt motto för de närmaste tre åren är We serve Detta 101:a Lionsår fortsätter vi med hjälpverksamheten och målet är fortfarande att hjälpa 200 000 000 varje år

Läs mer

Mars Hej Lionsvänner

Mars Hej Lionsvänner Hej Lionsvänner Jag har tillsammans med mina DGkolleger Hans och PI besökt våra zoners zonmöten. Jag har själv varit på alla Zonmöten utom ett i Zon 6. Det är lika fantastiskt och roligt att träffa alla

Läs mer

4. Val av justerare Per-Eric Peje Josefsson LC Bålsta valdes till justerare för mötet.

4. Val av justerare Per-Eric Peje Josefsson LC Bålsta valdes till justerare för mötet. 1. Mötets öppnade Mötet öppnades av DG Stig Lundqvist som hälsade alla välkomna till Tierp. 2. Val av ordförande att leda mötet Stig Lundqvist valdes till ordförande för mötet. 3. Val av sekreterare DS

Läs mer

Vi hjälper. NYHETSBREV nr. 5 november 2017

Vi hjälper. NYHETSBREV nr. 5 november 2017 Vi hjälper NYHETSBREV nr. 5 november 2017 Så har då hösten kommit på allvar, klockorna är omställda till vintertid, det är blåsigt och kallt och det blir mörkare för var dag. I går, 29 oktober var det

Läs mer

Fört vid distriktsmöte i Simlångsdalen lördagen den 26 april 2014.

Fört vid distriktsmöte i Simlångsdalen lördagen den 26 april 2014. Lions Club Distrikt 101 SV Protokoll Fört vid distriktsmöte i Simlångsdalen lördagen den 26 april 2014. Invigning Distriktsmötet invigdes med samling i Breareds kyrka. Klockringning. För kärlekens Skull,

Läs mer

Protokoll fört vid DR-möte med 101-B Nr 1 2012-2013

Protokoll fört vid DR-möte med 101-B Nr 1 2012-2013 Protokoll fört vid DR-möte med 101-B Nr 1 2012-2013 Plats: Bångbro Herrgård Tid: Lördagen den 15 september 2012 1Mötets öppnande Sivert Bäck från Lions Club Kopparberg, som redan 1992/1993 var DG hälsade

Läs mer

LP Norrtälje Rolf Hammarberg önskade alla välkomna till Norrtälje Han berättade om Roslagens Huvudstad Norrtälje och dess historia genom århundraden.

LP Norrtälje Rolf Hammarberg önskade alla välkomna till Norrtälje Han berättade om Roslagens Huvudstad Norrtälje och dess historia genom århundraden. LP Norrtälje Rolf Hammarberg önskade alla välkomna till Norrtälje Han berättade om Roslagens Huvudstad Norrtälje och dess historia genom århundraden. 1. Mötets öppnade Mötet öppnades av DG Stig Lundqvist

Läs mer

Distrikt 101-SV Protokoll från Distriktsrådsmöte nr 2 Bredaryd

Distrikt 101-SV Protokoll från Distriktsrådsmöte nr 2 Bredaryd Distrikt 101-SV Protokoll från Distriktsrådsmöte nr 2 Bredaryd 2012-11-24 1 Mötets öppnande: DG Per-Ivar Hellberg hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Val av sekreterare: Till sekreterare valdes

Läs mer

Protokoll distriktsmöte 101A lördagen den 23 april 2016 Scandic Hotel Scandic Väst, Linköping

Protokoll distriktsmöte 101A lördagen den 23 april 2016 Scandic Hotel Scandic Väst, Linköping Plats Protokoll distriktsmöte 101A lördagen den 23 april 2016 Scandic Hotel Scandic Väst, Linköping 1 Välkommen Distriktsguvernör Björn Andersson hälsade alla välkomna till årets distriktsmöte och PDG

Läs mer

Protokoll distriktsmöte i Åseda Lionsdistrikt Nya 101S

Protokoll distriktsmöte i Åseda Lionsdistrikt Nya 101S Sida 1 av 7 Protokoll distriktsmöte 2019-04-27 i Åseda Lionsdistrikt Nya 101S Efter musikunderhållning och historieberättande hälsade LP Jan Tidblad, LC Uppvidinge oss alla välkomna till dagens möte i

Läs mer

Lions Clubs International Distrikt 101-B protokoll distriktsrådsmöte nr 2, lördagen den 15:e november, hotell Stinsen i Hallsberg 2014.

Lions Clubs International Distrikt 101-B protokoll distriktsrådsmöte nr 2, lördagen den 15:e november, hotell Stinsen i Hallsberg 2014. Lions Clubs International Distrikt 101-B protokoll distriktsrådsmöte nr 2, lördagen den 15:e november, hotell Stinsen i Hallsberg 2014. 1 Mötets öppnande DG Ingemar Karlsson hälsade samtliga välkomna och

Läs mer

Protokoll distriktsmöte i Västervik Lionsdistrikt 101-SM

Protokoll distriktsmöte i Västervik Lionsdistrikt 101-SM Sida 1 av 5 Protokoll distriktsmöte 2018-04-21 i Västervik Lionsdistrikt 101-SM LP Ulf Wiberg, LC Västervik, hälsade oss alla välkomna och informerade lite kring dagens aktiviteter. Därefter berättade

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID LIONS DISTRIKT 101-SM DISTRIKTMÖTE 2012-04-14

PROTOKOLL FÖRT VID LIONS DISTRIKT 101-SM DISTRIKTMÖTE 2012-04-14 Sida 1 av 5 PROTOKOLL FÖRT VID LIONS DISTRIKT 101-SM DISTRIKTMÖTE 2012-04-14 1. Mötets öppnande och invigning. DG, Torgny Rönnestad, hälsade alla varmt välkomna till 2012 års första distriktmöte (DM) och

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR DISTRIKT MD101-O

ARBETSORDNING FÖR DISTRIKT MD101-O ARBETSORDNING FÖR DISTRIKT MD101-O Utöver vad som framgår av stadgar och arbetsordning för Lions Clubs International och Multipeldistrikt 101 Sverige skall för distrikt 101-O gälla följande: ARBETSORDNING

Läs mer

Framtidsgruppen Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg

Framtidsgruppen Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg Framtidsgruppen Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg Framtidsutredning 2015-2017 Framtidsutredning, RM 2010-2011 Framtidsutredning 2006-2007 UPPDRAG från GR 2015 Lions framtid Konkurrenter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Distrikt 101U avseende år

Verksamhetsberättelse för Distrikt 101U avseende år THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS Lions Clubs International Verksamhetsberättelse för Distrikt 101U avseende år 2011-2012 Internationell President har under året varit Dr Win-Kun Tam, Hongkong,

Läs mer

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS Lions Clubs International DISTRIKT 101U

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS Lions Clubs International DISTRIKT 101U THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS Lions Clubs International DISTRIKT 101U Protokoll vid Distriktsmöte den 13 oktober 2018 på Träffpunkten, Uppsala 1. Mötets öppnande DG Torkel Gille öppnade

Läs mer

3 Val av protokolljusterare ZO Lars Allan Widell, zon 1, och ZO Åke Nyquist, zon 2/3, valdes att justera protokollet.

3 Val av protokolljusterare ZO Lars Allan Widell, zon 1, och ZO Åke Nyquist, zon 2/3, valdes att justera protokollet. Protokoll fört vid 101B DR-möte nr 1 2011-2012 Plats: Eurostop Örebro Tid: Lördagen den 27 augusti 2011-08-27 1 Mötets öppnande DG Roland Thorstensson hälsade deltagarna välkomna och inledde med att presentera

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Distrikt 101U avseende året

Verksamhetsberättelse för Distrikt 101U avseende året THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS Lions Clubs International Verksamhetsberättelse för Distrikt 101U avseende året 2011-2012 Internationell President har under året varit Dr Win-Kun Tam, Hongkong,

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR DISTRIKT MD101-O

ARBETSORDNING FÖR DISTRIKT MD101-O ARBETSORDNING FÖR DISTRIKT MD101-O Utöver vad som framgår av stadgar och arbetsordning för Lions Clubs International och Multipeldistrikt 101 Sverige skall för distrikt 101-O gälla följande: Arbetsordning

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET

PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET Sida 1 av 6 PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Plats: Lenhovdas tingshus Tid: 2012-01-28 Närvarande: Jan Karlsson, Monica Jönsson, Lennart Svensson, Jan-Erik Thoft, Madeleine Eriksson,

Läs mer

DISTRIKTSGUVERNÖRENS TEAM

DISTRIKTSGUVERNÖRENS TEAM Kapitel 1 DISTRIKTSGUVERNÖRENS TEAM I dagens snabbt föränderliga värld måste medlemmarna förena familj, arbete och frivilliginsatser. Med anledning av att distriktsguvernörens roll är komplex och krävande

Läs mer

NYHETSBREV NR 8 februari 2017

NYHETSBREV NR 8 februari 2017 THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS DISTRIKT 101-U Vi gör det tillsammans NYHETSBREV NR 8 februari 2017 Vår medlemsstatus jan/feb 2017-01-27 Just nu är vi 984 medlemmar i distriktet. Vi har fått

Läs mer

Lions Clubs International Distrikt 101-B protokoll distriktsrådsmöte nr 4, fredagen den 15 april 2016, Elite Stadshotellet, Västerås.

Lions Clubs International Distrikt 101-B protokoll distriktsrådsmöte nr 4, fredagen den 15 april 2016, Elite Stadshotellet, Västerås. Lions Clubs International Distrikt 101-B protokoll distriktsrådsmöte nr 4, fredagen den 15 april 2016, Elite Stadshotellet, Västerås. 1 Mötets öppnas. DG Åke Nyquist hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM

PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Sida 1 av 5 PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Plats: Ynde vandrarhem, Sölvesborg Tid.: 2012-09-01, kl 09.15 ~ 15.00 Närvarande: Monica Jönsson, Jan-Erik Thoft, Jan Karlsson, Lennart

Läs mer

Protokoll distriktsmöte i Vetlanda Lionsdistrikt 101-SM

Protokoll distriktsmöte i Vetlanda Lionsdistrikt 101-SM Sida 1 av 5 Protokoll distriktsmöte 2017-04-22 i Vetlanda Lionsdistrikt 101-SM Innan mötet berättade LP Maj Löfberg, LC Vetlanda, lite om klubbens verksamhet. Därefter hölls parentation för avlidna medlemmar

Läs mer

PROTOKOLL. Zonmöte Siriuslokalen, Strandgatan 4, Halmstad

PROTOKOLL. Zonmöte Siriuslokalen, Strandgatan 4, Halmstad Zonmöte 2 2011-11-15 Siriuslokalen, Strandgatan 4, Halmstad Närvarande: Enligt bifogad närvarolista 1 Mötets öppnande Zo Kjell A Svensson öppnade verksamhetsårets första zonmöte och hälsade de närvarande

Läs mer

Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM

Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM Sida 1 av 5 Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM Vad: Distriktsråds/styrelsemöte När: 2017-04-21 Var: LC Vetlandas klubblokal, Vetlanda Närv: Anders Hult, Jan Falk, Christer

Läs mer

Vi hjälper. NYHETSBREV nr. 6 December Välkommen till december månads nyhetsbrev.

Vi hjälper. NYHETSBREV nr. 6 December Välkommen till december månads nyhetsbrev. Vi hjälper NYHETSBREV nr. 6 December 2017 Välkommen till december månads nyhetsbrev. Verksamhetsåret närmar sig halvtid, och i skrivande stund har vi 930 medlemmar, en nettominskning med 36 medlemmar detta

Läs mer

Protokoll DR möte 101 B den 29 oktober 2016 i Örebro. DG Margaretha von Wachenfeldt, Lc Eda öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Protokoll DR möte 101 B den 29 oktober 2016 i Örebro. DG Margaretha von Wachenfeldt, Lc Eda öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll DR möte 101 B den 29 oktober 2016 i Örebro. Dagordning 1. Mötets öppnande DG Margaretha von Wachenfeldt, Lc Eda öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Val av sekreterare Till sekreterare

Läs mer

Lions Club 101B Protokoll från Distriktsmöte den 12 april 2014 Silbodalskolans aula, Årjäng

Lions Club 101B Protokoll från Distriktsmöte den 12 april 2014 Silbodalskolans aula, Årjäng Mötet öppnas av DG Ulf Bengtsson Mötet ajourneras därefter för lunch 1 Mötet återupptas av DG Ulf Bengtsson. 2 Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställdes, 62 delegater från 32 klubbar närvarande.

Läs mer

Verksamhetsplan för 101 B För samhällsansvar och livskvalité Sveriges Lions gör det gemensamt. Planen gäller 1 juli juni 2018

Verksamhetsplan för 101 B För samhällsansvar och livskvalité Sveriges Lions gör det gemensamt. Planen gäller 1 juli juni 2018 Verksamhetsplan för 101 B För samhällsansvar och livskvalité Sveriges Lions gör det gemensamt. Planen gäller 1 juli 2017 30 juni 2018 Verksamhetsmål 2017 2018 Sveriges Lions ska gemensamt med medlemmarna

Läs mer

Verksamhetsplan för 101B

Verksamhetsplan för 101B 1 Verksamhetsplan för 101B För samhällsansvar och livskvalité Årets slogan: vi gör det tillsammans. Planen gäller from 1 juli 2016 tom 30 juni 2017 Inledning Hushållens disponibla inkomster och deras andel

Läs mer

Förslag: Verksamhetsplan etsplan för Distrikt 101-A, 2016-2017

Förslag: Verksamhetsplan etsplan för Distrikt 101-A, 2016-2017 2016-04-20 Sida 1(5) Verksamhetsplan etsplan för Distrikt 101-A, 2016-2017 Förslag: 4F Framtiden i vårt samhälle kommer att innebära utmaningar, ex naturkatastrofer, krig och flyktingströmmar. Förändring

Läs mer

Raja Eloranta, LC Heby Morgongåva, önskade alla välkomna till Vittinge församlingshem

Raja Eloranta, LC Heby Morgongåva, önskade alla välkomna till Vittinge församlingshem Raja Eloranta, LC Heby Morgongåva, önskade alla välkomna till Vittinge församlingshem 1. Mötets öppnade Mötet öppnades av DG Stig Lundqvist som hälsade alla välkomna till Vittinge. 2. Parentation Tyst

Läs mer

Vi hjälper. Lions Clubs Distrikt 101-U Vi gör det tillsammans. Nyhetsbrev Nr 4. Oktober 2017

Vi hjälper. Lions Clubs Distrikt 101-U Vi gör det tillsammans. Nyhetsbrev Nr 4. Oktober 2017 Vi hjälper Lions Clubs Distrikt 101-U Vi gör det tillsammans Nyhetsbrev Nr 4. Oktober 2017 Så har vi då kommit till årets tionde månad, oktober. En månad som sprakar av färger och naturen doftar av klar

Läs mer

2 Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställdes, 80 delegater från 37 klubbar närvarande i salen.

2 Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställdes, 80 delegater från 37 klubbar närvarande i salen. Lions Distrikt 101B Församlingshemmet, Lindesberg Mötet öppnas av DG Agneta Andersson Mötet ajourneras därefter för lunch 1 Mötet återupptas av DG Agneta Andersson 2 Fastställande av röstlängd Röstlängden

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET

PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET Sida 1 av 6 PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Plats: Tingshuset, Lenhovda Tid: 2011-11-19, kl 10.00 - - 15. Närvarande: Torgny Rönnestad, Jan-Erik Thoft, Anders Eriksson, Madeleine

Läs mer

Protokoll distriktsmöte i Oskarshamn Lionsdistrikt 101 SM

Protokoll distriktsmöte i Oskarshamn Lionsdistrikt 101 SM Sida 1 av 6 Protokoll distriktsmöte 2017-09-23 i Oskarshamn Lionsdistrikt 101 SM LP Johnny Maurits, LC Oskarshamn, hälsade oss alla varmt välkomna till Oskarshamns Folkhögskola och dagens förhandlingar.

Läs mer

Verksamhetsplan för distrikt 101-B

Verksamhetsplan för distrikt 101-B Verksamhetsplan för distrikt 101-B 2011-2012 Ansvar och mål GLT Ledarutveckling Utbilda nuvarande och pågående klubbfunktionärer Sprida lionskunskap i klubbarna Utbilda ZO och VZO Informera nya Lions i

Läs mer

Protokoll distriktsmöte 2016-04-16 i Hultsfred Lionsdistrikt 101-SM

Protokoll distriktsmöte 2016-04-16 i Hultsfred Lionsdistrikt 101-SM Sida 1 av 5 Protokoll distriktsmöte 2016-04-16 i Hultsfred Lionsdistrikt 101-SM Innan mötet fick vi ta del av underbar pianomusik av världspianisten Yelena Allidawi tillsammans med Marcel Allidawi. Vi

Läs mer

Inbjudan till Distriktsmöte och Barentskonferens 8 10/5 2015 I Skellefteå

Inbjudan till Distriktsmöte och Barentskonferens 8 10/5 2015 I Skellefteå Inbjudan till Distriktsmöte och Barentskonferens 8 10/5 2015 I Skellefteå Celeber föredragshållare: ID Svein Berntsen, Norge (Nordens representant i Lions internationella styrelse) Barentskonferensen och

Läs mer

Protokoll DR-möte101 B den 3 september 2016 i Arvika. DG Margaretha von Wachenfeldt, Lc Eda öppnande mötet och hälsade alla välkomna.

Protokoll DR-möte101 B den 3 september 2016 i Arvika. DG Margaretha von Wachenfeldt, Lc Eda öppnande mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll DR-möte101 B den 3 september 2016 i Arvika. Dagordning 1 Mötets öppnande DG Margaretha von Wachenfeldt, Lc Eda öppnande mötet och hälsade alla välkomna. 2 Val av sekreterare Till sekreterare

Läs mer

Protokoll distriktsmöte 2014-09-13 i Emmaboda Lionsdistrikt 101-sm

Protokoll distriktsmöte 2014-09-13 i Emmaboda Lionsdistrikt 101-sm Sida 1 av 5 Protokoll distriktsmöte 2014-09-13 i Emmaboda Lionsdistrikt 101-sm LP Jan-Erik Björnsson, Emmaboda hälsade oss alla varmt välkomna till dagens förhandlingar. Han delade därefter ut en MJF till

Läs mer

Distriktguvernörens nyhetsbrev mars 2017

Distriktguvernörens nyhetsbrev mars 2017 Distriktguvernörens nyhetsbrev mars 2017 Lions 100 år. Lions i världens 210 länder firar nu hundraårsjubiléet. På bilden ser du hur Lionsklubben Pasadena i Texas har slagit på stort och byggt ett jättelejon.

Läs mer

Distriktsrådsmöte 4. Protokoll

Distriktsrådsmöte 4. Protokoll Protokoll Fredagen den 21 april 2017 kl 15.00 Plats: Scandic Väst Örebro Dagordning 1 DG Margareta von Wachenfeldt förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. 2 Till sekreterare valdes VDG Britt

Läs mer

Lions Distrikt 101B Protokoll från Distriktsmöte den 14 april 2012 Quality Hotel, Västerås

Lions Distrikt 101B Protokoll från Distriktsmöte den 14 april 2012 Quality Hotel, Västerås Lions Distrikt 101B Protokoll från Distriktsmöte den 14 april 2012 Quality Hotel, Västerås Mötet öppnas av DG Roland Thorstensson Mötet ajourneras därefter för lunch 1 Mötet återupptas av DG Roland Thorstensson

Läs mer

NYHETSBREV NR 4 oktober

NYHETSBREV NR 4 oktober THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS DISTRIKT 101-U Vi gör det tillsammans NYHETSBREV NR 4 oktober 2016-09-01 Så övergår september så sakteliga till den klassiska höstmånaden oktober. När jag växte

Läs mer

PROTOKOLL DISTRIKTSMÖTE 2013-09-28 I VETLANDA LIONSDISTRIKT 101 SM

PROTOKOLL DISTRIKTSMÖTE 2013-09-28 I VETLANDA LIONSDISTRIKT 101 SM Sida 1 av 5 PROTOKOLL DISTRIKTSMÖTE 2013-09-28 I VETLANDA LIONSDISTRIKT 101 SM 1. Inledning Anita Hult från LC Vetlanda hälsade samtliga varmt välkomna till Vetlanda och dagens distriktsmöte och överlämnade

Läs mer

Verksamhetsplan för distrikt 101-B

Verksamhetsplan för distrikt 101-B Verksamhetsplan 2012-2013 för distrikt 101-B Ansvar och mål GLT Ledarutveckling Utbilda nuvarande och pågående klubbfunktionärer Sprida lionkunskap i klubbarna Utbilda ZO och VZO Vara mentor till framtida

Läs mer

Distrikt 101 SM Verksamhetsplan 2014-2015

Distrikt 101 SM Verksamhetsplan 2014-2015 Distrikt 101 SM Verksamhetsplan 2014-2015 För samhällsansvar och livskvalitet Inledning Lions bidrar till hjälpinsatser som gör skillnad lokalt, nationellt och internationellt. En världsomspännande organisation

Läs mer

Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM

Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM Sida 1 av 6 Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM Vad: Distriktsråds/styrelsemöte När: 2017-01-28 Var: Tingshuset, Lenhovda Närv: Anders Hult, Monica Jönsson, Dan Jönsson,

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DistriktsMÖTE

PROTOKOLL FRÅN DistriktsMÖTE Sida 1 av 6 PROTOKOLL FRÅN DistriktsMÖTE LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Distriktsmöte i Vetlanda 2011-09-24 1 Mötets öppnande Distriktsguvernören, Torgny Rönnestad, hälsade ett 70-tal medlemmar från 31 klubbar

Läs mer

Protokoll distriktsmöte i Tranås Lionsdistrikt 101 SM

Protokoll distriktsmöte i Tranås Lionsdistrikt 101 SM Sida 1 av 5 Protokoll distriktsmöte 2016-09-10 i Tranås Lionsdistrikt 101 SM LP Håkan Björk, LC Tranås, hälsade oss alla varmt välkomna till Tranås och dagens förhandlingar. Innan mötet sångunderhållning

Läs mer

Protokoll från distriktsrådsmöte Lions Clubs, distrikt 101-SM

Protokoll från distriktsrådsmöte Lions Clubs, distrikt 101-SM Sida 1 av 5 Protokoll från distriktsrådsmöte Lions Clubs, distrikt 101-SM Vad: Distriktsrådsmöte När: 2015-06-13 Var: Scandic Hotel, Växjö Närv: Anders Eriksson, Monica Jönsson, Dan Jönsson, Hans Folkesson,

Läs mer

Liberty Intelligence Our Nations Safety

Liberty Intelligence Our Nations Safety Liberty Intelligence Our Nations Safety ( Frihet Klokhet Vårt Lands Trygghet) -12 Lions organisation. (vårt distrikt) Klubbar (38 st) Zoner (6 st) Distrikt 101-SM (10 st) 101. Multipeldistriktet MD (1

Läs mer

Stadgar för D 21 av Zonta International

Stadgar för D 21 av Zonta International Stadgar för D 21 av Zonta International 1 Medlemskap Zontaklubbarna i Sverige och Lettland utgör Distrikt 21. Distriktet skall vara indelat i sex områden (areas) på följande sätt: Area 01: Norrbottens,

Läs mer

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS. Lions Clubs International. Nr 4 Oktober 2013

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS. Lions Clubs International. Nr 4 Oktober 2013 THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS Lions Clubs International Lions 101-U Nyhetsbrev Nr 4 Oktober 2013 Här kommer mitt fjärde nyhetsbrev som DG för distrikt 101 U. Nu har vi rivstartat med vårt

Läs mer

Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM

Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM Sida 1 av 5 Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM Vad: Distriktsråds/styrelsemöte När: 2017-11-25 Var: Företagarnas Hus, Växjö Närv: Monica Jönsson, Dan Jönsson, Hans Folkesson,

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM

PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Sida 1 av 6 PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Plats: Scandic Hotel i Växjö Tid: 2013-01-26, kl 09.00 ~ 16.15 Närv: Monica Jönsson, Lennart Svensson, Sören Fohlström, Johnny Berggren,

Läs mer

Framtidsgruppen. Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg

Framtidsgruppen. Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg Framtidsgruppen Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg Framtidsutredning 2015-2017 Framtidsutredning, RM 2010-2011 Framtidsutredning 2006-2007 UPPDRAG från GR 2015 Lions framtid Konkurrenter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011-2012

VERKSAMHETSPLAN 2011-2012 VERKSAMHETSPLAN 2011-2012 För Samhällsansvar och Livskvalitét Vår omvärld Varje dag får vi information via media om naturkatastrofer, krig och andra våldshandlingar som gör att människor lider och behöver

Läs mer

Lions Distrikt 101B Bergslagen

Lions Distrikt 101B Bergslagen Lions Distrikt 101B Bergslagen Distriktsguvenörens Handbok 2013-2014 Nellie Modin målade teckninen som var Lions Distrikt 101B Bergslagens bidrag i Lions internationella fredsaffichtävling 2013-2014. Lions

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DistriktsMÖTE

PROTOKOLL FRÅN DistriktsMÖTE Sida 1 av 6 PROTOKOLL FRÅN DistriktsMÖTE LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Distriktmötesprotokoll Plats: Borgen Lenhovda Tid: 2010-09-25. Kl 10.00 ca 15.00 Närvarande: Enligt röstlängd 1 Distriktsmötets öppnande

Läs mer

Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM

Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM Sida 1 av 5 Protokoll från distriktsråds/styrelsemöte Lions Clubs, distrikt 101-SM Vad: Distriktsråds/styrelsemöte När: 2019-01-26 Borgen, Lenhovda Var: Närv: Dan Jönsson, Hans Folkesson, Britt-Marie Sellbrink,

Läs mer

Protokoll distriktsmöte 2015-09-12 i Vimmerby Lionsdistrikt 101 SM

Protokoll distriktsmöte 2015-09-12 i Vimmerby Lionsdistrikt 101 SM Sida 1 av 5 Protokoll distriktsmöte 2015-09-12 i Vimmerby Lionsdistrikt 101 SM LP Veine Johansson, Vimmerby samt LP Kerstin Karre, Linnea Vimmerby hälsade oss alla varmt välkomna till dagens förhandlingar.

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET

PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET Sida 1 av 5 PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Plats : Tingshuset, Lenhovda Tid: Lördagen den 22 januari 2011, kl: 10:00 ~ 15:30 Närv: Monica Jönsson, Madeleine Eriksson, Lennart

Läs mer

Protokoll Zonmöte zon

Protokoll Zonmöte zon Protokoll Zonmöte zon3 2013-09-02 ZO Johnny Berggren öppnade mötet och hälsade alla närvarande välkomna. Närvarande LC Borgholm 1 LC Färjestaden 4 LC Mörbylånga 1 LC Nybro 3 LC Kalmar 1 LC Kalmar U 2 LC

Läs mer

Nyhetsbrev 101B mars. Axplock från Distriktsmöte den 18 februari i Örebro

Nyhetsbrev 101B mars. Axplock från Distriktsmöte den 18 februari i Örebro Axplock från Distriktsmöte den 18 februari i Örebro Lions Cancerforskningsfond PDG Roland Torstensson, LC Kilsbergen, redovisade aktuell information om Lions Cancerforskningsfond. (LCFF) Han påminde även

Läs mer

Fört vid zonmöte med zon 6 Distrikt 101-SM den 12-09-17. Plats: Klostergården, Hultsfred Närvaro: enligt bilaga 1

Fört vid zonmöte med zon 6 Distrikt 101-SM den 12-09-17. Plats: Klostergården, Hultsfred Närvaro: enligt bilaga 1 PROTOKOLL Fört vid zonmöte med zon 6 Distrikt 101-SM den 12-09-17. Plats: Klostergården, Hultsfred Närvaro: enligt bilaga 1 1 Mötets öppnande ZO Olle Ahlstöm öppnade mötet och hälsade alla välkomna till

Läs mer

DISTRIKTSKOORDINATOR ANSÖKNINGSPAKET

DISTRIKTSKOORDINATOR ANSÖKNINGSPAKET DISTRIKTSKOORDINATOR ANSÖKNINGSPAKET De medlemmar som uppfyller kraven för distriktets jubileumskoordinator kan utnämnas till denna post. Be kandidaterna att ta del av ansvarsområdena och kvalifikationerna,

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM

PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Sida 1 av 6 PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Plats: Scandic hotell, Växjö Utskickat som e-post DR och HR 2012-11-30 Tid. 2012-11-24, kl 09.00 ~ kl 16.15 Närvarande: Monica Jönsson,

Läs mer

Distriktskonferens. Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober Innehåll. Nynäshamn där havet och livet möts

Distriktskonferens. Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober Innehåll. Nynäshamn där havet och livet möts Preliminär utgåva 2018-10-03 Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober 2018 Nynäshamn där havet och livet möts Fotograf Johan Gustavsson Innehåll Utöver detta

Läs mer

Protokoll distriktsmöte i Kalmar Lionsdistrikt 101 SM

Protokoll distriktsmöte i Kalmar Lionsdistrikt 101 SM Sida 1 av 7 Protokoll distriktsmöte 2018-09-22 i Kalmar Lionsdistrikt 101 SM LP Anders Ibohm, LC Kalmar/Unionen samt ställföreträdande LP Anders Johansson, LC Kalmar, hälsade oss alla varmt välkomna till

Läs mer

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS. Lions Clubs International. Protokoll fört vid Distriktsrådsmöte i Distrikt 101-U den 18 augusti 2012

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS. Lions Clubs International. Protokoll fört vid Distriktsrådsmöte i Distrikt 101-U den 18 augusti 2012 Protokoll fört vid Distriktsrådsmöte i Distrikt 101-U den 18 augusti 2012 Närvarande: se Bilaga 1 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av Christer Pehrson som hälsade alla välkomna. 2 Val av ordförande att

Läs mer

Distriktets mål och handlingsplaner Information om att bekräfta mål

Distriktets mål och handlingsplaner Information om att bekräfta mål För att distriktets mål och handlingsplaner om medlemsutveckling och ledarutveckling ska anses som slutliga måste mål och handlingsplaner skickas in på webbplatsen av följande personer*: Mål för ledarutveckling

Läs mer

Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad.

Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad. Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad. 1. Årsmötets öppnande. DG Christer Harplinger, Halmstad-Gamletull RK, hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

DG Margaretha von Wachenfeldt, Lc Eda, öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Till sekreterare valdes 2:e VDG Ulf Carlsson, Lc Kungsör.

DG Margaretha von Wachenfeldt, Lc Eda, öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Till sekreterare valdes 2:e VDG Ulf Carlsson, Lc Kungsör. Protokoll DR möte 101 B den 18 februari 2017 i Örebro. Dagordning 1. Mötets öppnande DG Margaretha von Wachenfeldt, Lc Eda, öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Val av sekreterare Till sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Kortfristiga placeringar 1100 FORDRINGAR AVGIFTER M.M ,00-323, ,00 S:a Kortfristiga placeringar 7 765,00-323, ,00

Kortfristiga placeringar 1100 FORDRINGAR AVGIFTER M.M ,00-323, ,00 S:a Kortfristiga placeringar 7 765,00-323, ,00 Lions Clubs Int. Distr 101-A ADM Sida: 1 Balansrapport Utskrivet: 16-09-11 Räkenskapsår: 15-07-01-16-06-30 Senaste vernr: 190 Ing balans Period Utg balans TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar Fordringar 1200

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

LIONS CLUBS Lions Clubs International Distrikt 101-U Zon 6

LIONS CLUBS Lions Clubs International Distrikt 101-U Zon 6 Zonmötesprotokoll 3 2017/2018 Lions 101-U, zon 6, zon-möte 3, 2017/2018. Plats: tisdag 20 februari 2018 kl. 18:30, Lejonkulan, Åkersberga. Närvarande: LC Danderyd: Arne Axelson LC Täby: Carl-Olof Gillgren,

Läs mer

Distriktsmötestryck. Distriktsmöte i Glimåkra den 22 april Bilaga 2: Avgifter att besluta om för Presentation av kandidater (4 sidor)

Distriktsmötestryck. Distriktsmöte i Glimåkra den 22 april Bilaga 2: Avgifter att besluta om för Presentation av kandidater (4 sidor) Distriktsmötestryck Distriktsmöte i Glimåkra den 22 april 2017 Bilaga 1: Förslag agenda Bilaga 2: Avgifter att besluta om för 2017-18 Bilaga 3: Presentation av kandidater (4 sidor) Bilaga 4: Budget 2017-18

Läs mer

Reglemente för lionsdistrikt 107-O

Reglemente för lionsdistrikt 107-O Reglemente för lionsdistrikt 107-O 1. NAMN Distriktets namn är LIONSDISTRIKT 107-O I detta reglemente benämns föreningen distrikt. Distriktets verksamhetsområde är ett av deldistrikten i multipeldistrikt

Läs mer

Distriktsmötestryck. Distriktsmöte i Falkenberg den 23 april Lions Forskningsfond mot folksjukdomar vid hälsouniversitetet i Linköping

Distriktsmötestryck. Distriktsmöte i Falkenberg den 23 april Lions Forskningsfond mot folksjukdomar vid hälsouniversitetet i Linköping Distriktsmötestryck Distriktsmöte i Falkenberg den 23 april 2016 Bilaga 1: Förslag agenda Bilaga 2: Avgifter att besluta om för 2016 17 Bilaga 3: Handläggning av budgetförslag 2016-2017 Bilaga 4: Presentation

Läs mer

Kent Benediktsson Lars Kuntze Per Janson Annica Nordell Matthias Öberg. Revisorspoolen Matsson & Co AB. Revisorspoolen Matsson & Co AB

Kent Benediktsson Lars Kuntze Per Janson Annica Nordell Matthias Öberg. Revisorspoolen Matsson & Co AB. Revisorspoolen Matsson & Co AB 2015-09-26 13. Tidsschema för förtroendevalda Nedanstående tabell skall underlätta vid kontroll av valbarhet, tidslängden på uppdraget samt om omval är möjligt att göra. Befattning IPGRO 1 år, väljs ej,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Bassetklubbens Fullmäktige 6 april 2014 på Vätterleden

Protokoll fört vid Svenska Bassetklubbens Fullmäktige 6 april 2014 på Vätterleden Sida 1 av 5 Protokoll fört vid Svenska Bassetklubbens Fullmäktige 6 april 2014 på Vätterleden Årsmötets öppnande. Ingemar Olofsson hälsade alla välkomna och förklarade fullmäktige öppnat kl.10.00 1 Justering

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

PROTOKOLL DISTRIKTSRÅDsmöte LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM

PROTOKOLL DISTRIKTSRÅDsmöte LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Sida 1 av 7 PROTOKOLL DISTRIKTSRÅDsmöte LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Plats: Scandic Hotel i Växjö Tid: 2013-06-15, kl 10.00 ~ 16.00 Närv: Monica Jönsson, Jan-Erik Thoft, Ulf Olofsson, Jan Almqvist, Sören

Läs mer

Rotary lnternationals distrikt 1410 rf

Rotary lnternationals distrikt 1410 rf 1(5) Registernummer: 153.337 FO-nummer: 2627258-1 FÖRENINGENS STADGAR Namn: Rotary lnternationals distrikt 1410 rf Hemort: Åbo Adress: Röyttä Reijo Matias Trädgårdsgatan 16 C 51 20100 ÅBO Registernummer:

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Välkommen till årets PETS i Nacka!

Välkommen till årets PETS i Nacka! ROTARY INTERNATIONAL Distrikt 2370 Lars Olof Nilsson Guvernör 2016-2017 KALLELSE med SLUTLIGT PROGRAM President Elect Training Seminar (PETS), Distriktssamråd och Distriktsfondens budgetmöte Välkommen

Läs mer