Rapporter och meddelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapporter och meddelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/2014"

Transkript

1 Rapporter och meddelanden Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/ mars 2014

2 1(19) Olle Tingstam, Ordförande Y-sektionens verksamhet flyter på. Vi i styrelsen har nu kommit in i det operativa arbetet, som tar en stor del av styrelsens tid. I och med det har vi även börjat identifiera var det finns utrymme för förbättringar som skulle göra arbetet smidigare för sektionsaktiva och förhoppningsvis bättre för sektionsmedlemmarna. Vi ser också sektionsaktiva som tar initiativ till nya idéer och som vill pröva nya evenemang och idéer. Vi försöker till det yttersta stödja varje rimlig idé och är inte särskilt svåra att övertala att pröva nya saker. Samtidigt vill vi identifiera vad Y:are är missnöjda med. Ett ställe där vi gör det lättast är i Prevas men det går även att skicka e-post till oss med klagomålen. Det absolut vanligaste klagomålet rör längden på sektionsmöten något som nästan varje Y:are verkar ha en riktig hatkärlek till. Styrelsen ser med återhållsam nyfikenhet på hur många oförståeliga insider[skämt]frågor som kommer dyka upp likaså vilka favoritfärger kandidater har. När kallelsen skickas ut så är styrelsen och några från kansliet på väg till Göteborg för att träffa motsvarande ledningar från fysikprogrammen i Sverige, SaFt. SaFt anordnades även i Linköping i höstas. Förhoppningsvis kan vi ta med oss en del idéer och inspiration till Y-sektionen. Vi ser också fler samarbeten växa fram i Linköping, för nu finns nästan ett råd för varje ansvarspost där man möts mellan olika sektioner för att utbyta idéer. Sammantaget så har året så här långt varit bra. Vi som sitter i styrelsen uppskattar det goda samarbetet med alla se

3 2(19) Frida Sundberg, Vice ordförande Det här verksamhetsåret har gått sjukt fort och det är svårt att förstå att det snart är över. Styrelse- och kanslietarbetet har fortgått med möten, möten och möten. På det stora hela så tycker jag att det känns som att det fortsätter att rulla på bra för sektionen. Här följer ett litet urval av vi gjort som styrelse/kansli sedan höstmötet, förutom det kontinuerliga arbetet: Helgen efter höstmötet kom styrelserna från KTH, Chalmers, Lund och Umeå hit så det var vår tur att anordna en träff för samarbetet som innan helgen började hette FY-världen och idag heter SaFt. Det var en givande helg där vi sammanställde ett samarbetsdokument för att lägga en grund för det fortsatta samarbetet. Vi införskaffade och utsmyckade en Dumväst till sektionen. Sen var det dags för en kick-off för alla sektionsaktiva i december. Vi har anordnat alumniföreläsningar för de som ska välja profil till hösten. De senaste dagarna har varit fulla av förberedelser inför vårmötet. Framöver ser vi fram emot och planerar: Sektionsaktivas, vilket blir en heldag som tack till alla aktiva inom sektionen. En gedigen överlämning till våra efterträdare så att de blir varma i kläderna så tidigt som möjligt.

4 3(19) Catharina Petersén, Skattmästare Skattmästararbetet är uppdelat i det postspecifika kassörsarbetet och styrelsearbetet. Båda delarna har under året flutit på bra. Jag känner att sektionens ekonomi är stabil och inga stora oförutsedda utgifter har uppkommit. Kassörsarbetet har främst bestått i löpande arbete där jag bokfört, fakturerat, gjort betalningar och bistått utskotten i ekonomiska frågor. I början av året gjorde jag en budgetuppföljning av årsbudgeten så att alla utskott på sektionen fick en möjlighet att få en överblick av sitt resultat. Det går inte att dra några ordentliga slutsatser av en såpass tidig uppföljning, men det ger en bild av sektionens ekonomi så här långt. Jag har även arbetat för att ta fram tydliga riktilijer för vad sektionens ekonomiska mål att gå plus minus noll på lång siktfaktiskt innebär rent praktiskt, både för sektionen, Y6, YF och Yvette. Min tanke är att det ska leda till en tydligare resovisning av sektionens ekonomi och göra det lättare både för styrelsen och sektionens medlemmar att få grepp om hur alla delar av sektionen faktiskt ligger till. Senaste tiden har kassörsarbetet mest bestått i att ta fram ett förlag på årsbudget till nästkommande år baserat på resultatet hittills och föregående års resultat. Sektionen har från och med i år en ny utformning av budgeten som ger en mycket tydligare redovisning och underlag för utskottens ekonomi. Eftersom budgeten är ny så har det funnits vissa saker som utskotten tyck varit otydliga eller som bör redovisas annorlunda. Jag har därför jobbat på att förbättra budgeten enligt utskottens önskemål vilket har inneburit en del ommöbleringer. Styrelsearbetet har till stor del bestått i att granska budgetar och förbereda vårmötet. Det löpande kassörsarbetet fortsätter under våren och utöver det ska jag fokusera på att göra en omfattande revideringa av Skattmästarmanualen, det dokument som innehåller allt Skattmästaren måste hålla reda på och även tjänar som testamente. Manualen har inte uppdaterats sen 2010 och behöver dörför både revideras och utökas. Jag ska även fokusera på att göra en bra överlämning till nästa års styrelse.

5 4(19) Ema Becirovic, Chefsbyråkrat Hej, hej! Utöver styrelsearbete och protokollföring vid styrelsemöten (som man kan hitta på Y-sektionens hemsida) har jag: Uppdaterat maillistor så att alla sektionens mailadresser ska gå till rätt personer Fixat med Yulkalendern Framöver väntar: En bra överlämning till min efterträdare

6 5(19) Klara Renström, Ledamot Halloj! Jag har en liten text här nedan till dig. Arbetet i styrelsen har fortlöpt under året. Under styrelsemöten har vi godkänt budgetar för olika arrangemang som genomförts av utskott och andra sektionsmedlemmar. Sedan har jag, tillsammans med resterade styrelsen, förberett vårmötet. Utöver detta har jag, tillsammans med Daniel, ordnat profilföreläsningar. Där det var alumner från de olika profilerna på Y som kom och berättade om sin profil och vad de arbetar med i syfte att visa på vad de olika profilerna kan leda till. Sedan är det även dax för vårens SaFt i Göteborg och det finns planer på sektionsaktivas.

7 6(19) Carl Karlsson Schmidt, Intendent och Ledamot Hej! Sedan höstmötet har det inte hänt något speciellt utöver det vanliga arbetet. Har gjort en provförsäljning av cykellysen som var väldigt lyckad så fler är på väg!

8 7(19) Daniel Löfström, Informationsansvarig och Ledamot Informationsutskottet har hunnit med en del sedan sist. En hel del nyhetsbrev har skickats ut och dessutom har en fotokatalog skapats (tackar Julius och YF-kukarna Andreas och Margareta, bra gjort!!) och lämnats ut. I övrigt har inget speciellt skett, hemsidan hålls uppdaterad och även Facebook.

9 8(19) Lucas Nilsson, Ordförande aktivitetsutskottet Efter höstmötet har AktU köttat vidare med en rad nyttiga arrangemang för alla stolta Y:are. Vi höll, nära inpå mötet, för första gången någonsin en Herr- och damsittning tillsammans med damföreningen Yvette. Denna mystiska afton med masktema hölls på hg] i skillda skilda lokaler. Ett nytt koncept provades på som involverade mentometer-röstande och diverse live sexualkunskap. Här kunde vardera könsgrupp skicka förfrågningar och funderingar till de motsatta som besvarades genom röstningen. En mycket uppfriskande kväll minst sagt! Året fortsatta med att vi arrangerade en Y-pub något så ovanligt som på en fredag. Här serverades fläskfilé med potatisgratäng, pepparsås och en jäkla lyxig sallad allt såklart tillsammans med en god kall. Nära säljrekord och en härlig drös teknologer från utomstads säger nog allt om utslagen som denna pub bjöd på. Tåget åker vidare mot juletider där AktU som vanligt var redo med varma ugnar och kliande bakfingrar. Vi bjöd in alla Y:are för en break i pluggandet, ett ljus i vintermörkret, en hjälpande hand upp efter fallet, en kramande famn i splittringen och en svalkande rabarber i vinterhettan. Jag snackar såklart om AdventsmYset, det bjöds på pepparkakor, knäck, ischoklad, lussebullar, glögg och julmust. Här kunde man samlas för att spela sällskapsspel eller bara snacka bajs. Ljuvliga tider! Julen var kort, året var inte lika kort, tenta-p var inte heller lika kort var dig nu i pannan och AktU smyger fram på dig som en,jag vet inte vad, och anordnar samling för BokbYte! Strax därpå var det dags för allt och ingenting, Valla Saucer Rennen! Vi tänkte att det vore jäkligt najs att bjuppa på Bakisbrunch till alla de som kämpat igenom denna otroligt fantastiska helg. Sagt och gjort, en lätt rulle tittades på medans man kunde njuta av Bacon i mängder, scrambled eggs, mackor, yrsel, juice, cola, bakisbrus, grönsaker, vindruvor, meloner, tarmobehag och en kopp kaffe. Nu senaste fixade vi en mindre pokerturnering. Sedan var vi igång igen för att bjuda alla Y:are till att göra gott för att få smaka gott. Jag snackar såklart inte om mun mot kebab metoden, utan klädskänkning synkat med semelbjudningen på fettisdagen! Många glada Y:are kom och lämnade gamla kläder samtidigt som de kunde utan att skämmas ta en semla och lite blandsaft. I läsande stund kommer vi ha anordnat Ärtort & Punsch sittningen, Y:arens mest gedigna sittning! Punschförsäljningsrekord är målet och kvällen kommer bli mycket bra! För punsch, det är gott.

10 9(19) Olof Zetterlund, Kommendör YF Det mastodontlika Y-Fadderiet Klanen MacAlistair med Kung 1 Kommendör Olof i täten har sedan höstmötet bedrivit följande verksamhet Haft en Häng-med-YF-på-och-prata-Nolle-P-minnen-samt-träffa-nYF-Kommendören-Pub på [hg]. Höjt upp Christian från odugling till möjlig aspirant till en eventuellt Kommendörs-post (läs: troligtvis inte alls) Genomfört Nolle-P Reunion 2 med lyckat resultat och slutsålda biljetter. Arrangerat FYFAN TM3 Överlämnat testamen och gjort en formell överlämning till nyf. Glidit runt i kilt En sittning med tillhörande fulvinsspår 3 Fadderistfesten som YF ANordnar

11 10(19) Gabriel Fredriksson, Ordförande Internationella Utskottet Sedan höstmötet har största fokus legat på att göra klart alla planeringar inför EESTEC-veckan mellan den 28 april och 4 maj. Planeringarna är nu klara och ca 45 personer har Under året har ett arbete med att organisera medlemmar som vill åka utomlands skett, vi har i nuläget organiserat 47 medlemmar som är intresserade att åka på ett event. Vi har skickat iväg en person till Talinn, en till Lille(Frankrike) och en till Sarajevo. Samtliga är mycket nöjda med deras besök. Vi kommer också att skicka iväg en person till årsmötet i Aten. Utöver detta fortgår planeringsarbetet med LiU World Cup, en fotbolls turnering vi kommer arrangera i början av maj. Dessutom har LaCux pågått som vanligt varannan vecka

12 11(19) Tobias Johansson, Ordförande näringslivsutskottet Hej! Sedan höstmötet har näringslivutskottet arrangerat företagsevenemang så som studiebesök, lunchföreläsningar och nu senast en pub! Vi har också förmedlat massvis med information till Y- sektionens medlemmar om allt från finansjobb till elektroniktävlingar (Prevas Student Embedded Awards). Innan det är dags för sommarledighet står följande aktiviteter på schemat Studiebesök hos SSAB, Oxelösund, 9/4 Lunchföreläsning med Sogeti, Campus Valla, 29/4 Studiebesök hos Saab, Linköping, 8/5 Näringslivsutskottet har i år lagt mycket fokus på att genomföra event som är intressanta för sektionens medlemmar och inte bara genererar intäkter. Detta resonemang har lett till att vi genomfört färre men i vår mening mer kvalitativa evenemang än tidigare. Något motsägelsefullt har vi (tack vare uppdaterade priser och bättre rutiner) ändå lyckats ökat sponsorintäkterna med 10 Just nu arbetar vi mycket med att lägga en grund inför det kommande verksamhetsåret där vi försöker utvärdera hur vi kan utveckla sektionens stora kontrakt till att ge ännu mer studentnytta. Även fast förhandlingarna är långt ifrån klara kan vi meddela att det blir en del nyheter till hösten som vi tror och hoppas att sektionens medlemmar kommer att uppskatta!

13 12(19) Erik Sköld, Ordförande marknadsföringsutskottet Sedan senaste mötet har ett MafU satts ihop. Vi har tagit över ansvaret för hemmissioneringen och administrerat denna. I skrivande stund har inte så många som vi har hoppats på genomfört sin hemmissionering trots ganska bra anmälningsläge. Vi har även tagit upp en beställning av sektionströjor som är hos tryckaren i skrivande stund och snart bör levereras. MafU har representerat Y och LiU på ett antal besöksdagar för gymnasiestudenter samt hållit information för basårsstudenter. Vi har även besökt gymnasieskolor i stan med alla TekFak-MafU:n och informerat om LiU:s utbildningar. Detta projekt är nytt för i år och det har varit TBI-sektionen som har styrt. Tyvärr har deltagandet varit lågt på skolorna pga. att vi fick pass efter ordinarie undervisning, och eleverna gick hellre hem. Projektet ska snart utvärderas och jag hoppas det fortsätter nästa år. Efter uppmaning från Origo har vi även börjat se över sidorna för blivande studenter på webben. Gammal info har rensats bort och ersatts med ny. Detta är inte klart och MafU 13/14 hoppas lämna sidorna i gott skick till nästa år. Väl mött!

14 13(19) Erika Drageryd, Ordförande Pubutskottet Pubutskottet har jobbat på som vanligt och arrangerat pubar. Vi har försökt lägga lite mer pengar på större portioner och roligare mat i år. Vår jubileumspub gjorde succé där vår köttebuffé var väldigt omtyckt så förhoppningsvis blir det något liknande nästa år. Vi jobbar nu mest med en gemensam pub med M-sektionens pubutskott som kommer att ske den 6 maj. Där kommer det förutom gasquen också att vara öppet i amfiteatern och det kommer finnas lite aktiviteter för att lära känna M-sektionens medlemmar lite mer.

15 14(19) Fanny Sjöqvist, Sexmästare Y6 Sedan höstmötet har Y6 genomförd en rad arrangemang. Några dagar efter höstmötet var det dags för HHH. Det var en rolig (och blöt) heldag på slätten. En måndag i december intog Y6 gasquenköket för att laga ett hejdundrande yulbord till sektionens medlemmar. I december hade vi även pub tillsammans med PubU. Efter jullovet"kickade vi igång terminen på somrigaste vis med TK. Efter lyckad marknadsföring sålde kravallen slut i en väldans fart och den 23:e januari smällde det. Kvällen bjöd på bra drag och trevlig stämning. Två veckor senare var det äntligen dags för VSR. Det var tre intensiva och mycket roliga dagar. Vi har även anordnat en halvtidsfest för sektionens 3:or. Nu förbereder Y6 sig för överlämning och jag vill även passa på att tacka för oss! Vi har haft ett fantastisk år och jag hoppas ni har haft det skojigt på våra arrangemang!

16 15(19) Rasmus Andersson, Ordförande SNY Studienämndens arbete har under hösten och vintern rullat på som planerat. Y:arens guide till galaxen del 2 färdigställdes i januari och delades i februari ut till studenterna i årskurs 3 i samband med en föreläsning. Överblivna exemplar har därefter funnits att hämta i Prevas. Utvärderingsarbetet med VT1s kurser är för närvarande i full gång. Resultatet av dessa kommer att göras tillgängliga för sektionens medlemmar i slutet av april via sektionens hemsida och kommer i samband med det även att presenteras för kursledningarna, EF-nämnden och LinTek. Jag vill passa på att tacka alla klass-/spåk- och profilrepresentanter för ett mycket väl utfört arbete under höstterminen som har resulterat i att totalt 53 olika kurser utvärderats. De flesta kurserna tycks överlag ha fungerat bra och de som inte har gjort det har diskuterats med respektive examinator för att försöka identifiera problemområden och ta fram förbättringsförslag. Tidigare under våren har ni som sektionsmedlemmar haft möjlighet att nominera kandidater till LinTeks lärarpris Gyllene moroten och Y-sektionens egna lärarpris. Vi i studienämnden har agerat jury och har utifrån era nomineringar utsett vinnaren av sektionens lärarpris och sektionens nominering till Gyllene Moroten. Vi fick in många nomineringar i år på lärare som alla förtjänar att uppmärksammas varför det inte varit ett enkelt val, men vi är mycket nöjda med de slutliga vinnarna. Jag tillsammans med Jonas Hartman och Mikael Walter företräder sektionens medlemmar i EFnämnden (Programnämnden som äger våra program och beställer våra kurser) och i den tillhörande programplanegruppen. Under hösten har en stor del av arbetet handlat om att förändra och korrekturläsa studiehandboken för 2014, förändring av enskillda kurser och analysering av UKÄs utvärderingar. Det som är aktuellt i EF-nämnden för närvarande är bland annat att förbättra rutinerna kring examensarbeten. Trots att EF var den enda programnämnden som fick minst betyget Hög Kvalitet på samtliga av sina utbildningar i UKÄs utvärdering i höstas noterades ett antal punkter som var bristfälliga i väldigt många av de examensarbeten som låg till grund för utvärderingarna. Man jobbar därför på att ta fram riktlinjer och krav på examensarbetena som ska vara gemensamma för alla institutioner. Det har även arbetats med att konstruera en ny mekanik del2 för Yi, som ska bygga vidare på den nya mekanikkursen TFYA76 för MED och Yi. Nämnden har gett uppdrag till IFM och IEI att ta fram varsitt förslag på kursplan varefter nämnden kommer att ta ställning till vilken av de föreslagna kurserna som ska ges. Beslut kommer att fattas senare under våren. Som studienämndsordförande representerar jag även Y-sektionen i LinTeks utbildningsråd (UR). Förutom det vanliga löpande arbetet har mycket av diskussionerna rört sektionsöverskridande utbildningsbevakning och hur vi ska få sektionernas medlemmar att engagera sig i studierelaterade frågor. Vi har även inlett ett samarbete med studievägledningen för att se hur deras arbete kan förbättras. Avslutningsvis: Om ni upplever problem med era kurser och/eller enskillda lärare eller har allmän-

17 16(19) na synpunkter på er utbildning är ni varmt välkomna att kontakta oss i SNY så ska vi göra vad vi kan för att förbättra situationen.

18 17(19) Jesper Otterholm, Webmaster Under våren har webbgruppen i huvudsak fortsatt arbetet med en ny hemsida för sektionen. Vi håller även på att uppdatera servermjukvara samt fixa automatisk backup av våra servrar och datorer. Webbgruppen har även bistått Y-sex i skapandet av VSR-hemsidan. En stor del av det fortsatta arbetet under våren kommer läggas på att få klart en första version av den nya hemsidan. Denna version kommer sedan att utvärderas för att avgöra hur vi bäst går vidare med utvecklingen.

19 18(19) Izabelle Syrén, Yvetteordförande I slutet av november arrangerade Yvette tillsammans med AktU en herr- och damsittning på Ryds Herrgård. Under kvällen besvarades stora frågor så som vilken typ av rumpa sektionens medlemmar föredrar. Evenemanget blev en succé som vi hoppas kommer genomföras fler gånger! Under Yulbordet gick Yvette tillsammans med Y6, YF och nyf-kommendören i ett traditionsenligt lyciatåg som bjöd på oanad underhållning med innovativa texter. Dikten framförd av lycian (aka Erik) lämnade få oberörda. Tillsammans med Combitech anordnades en ölprovning för sektionens tjejer i slutet av mars. Det blev en hemskt trevlig och uppskattad kväll på Ville Valla för både studenter och företagsrepresentanter. Framöver så har vi några roliga och mysiga evenemang på gång, så håll utkik! Peace

20 19(19) Joel Glemne, projektledare LINK Sedan höstmötet har Arbetsmarknadsgruppen lyckats anordna LINK-dagarna för andra året någonsin och det överlägset viktigaste att nämna är att det gick väldigt bra! Anledningar till varför vi anser att det gick bra är följande: Det var anmärkningsvärt mycket besökare på mässan, i princip alla företagen gav lovord över detta. Största anledning till detta anser vi var tack vare en väl utförd marknadsföring. Också en starkt bidragande orsak till det höga trycket på föreläsningarna. Vi lyckades få hit fler företag än förra året trots att alla priser höjdes. Återkoppling från företagen har varit rakt igenom mycket positiv. Alla evenemang som arrangerades utfördes väl och var omtyckta Saker att jobba mer med nästa år: Projektet Small And Expanding vars mål är att få hit fler mindre företag med fokus på teknik i framkant och med nyskapande idéer. Ytterligare vidga vår marknadsföring så att verkligen hela målgruppen (alla inblandade sektioner) känner sig delaktiga i LINK. Jag som projektledare är mycket nöjd med hur min projektgrupp har jobbat och är nöjd med hur arbetsfördelningen har varit inom gruppen. Ska bli spännande att se utvecklingen av LINK med Alexandra Stroh som ny projektledare. Det har gjorts en ordentlig utvärdering av både gruppens arbete och resultat vilket har förts vidare och förhoppningsvis ska hjälpa nästa årets grupp. Angående nästa års LINK vill jag kvasicitera min föregångare: LINK 2013 gick väldigt bra. LINK 2014 kommer att gå bättre. Joel Glemne Projektledare LINK 2013

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Sida 1 av 6 Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014 Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Kallade: Sektionens medlemmar, representant från LinTek Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Raporter och medelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/2014

Raporter och medelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/2014 Raporter och medelanden Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/2014 8 november 2013 1(17) Olle Tingstam, Ordförande Vi har fått en härlig start på året. Det började med en sommarträff för kansliet i

Läs mer

Arbetsordning för Linköpings Y-teknologsektion

Arbetsordning för Linköpings Y-teknologsektion Arbetsordning för Linköpings Y-teknologsektion Verksamhetsåret 2014/2015 25 mars 2014 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid fördelning av ansvar och arbete

Läs mer

Rapporter och meddelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2014/2015

Rapporter och meddelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2014/2015 Rapporter och meddelanden Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2014/2015 3 mars 2015 1(21) Elin Andersson, Ordförande Det har varit en intensiv period sedan höstmötet med många stora budgetar att granska

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Lathund till årsbudget 16/17. 14 april 2016

Lathund till årsbudget 16/17. 14 april 2016 till årsbudget 16/17 14 april 2016 1(6) Inledning Detta dokument förklarar betydelsen av de olika posterna i årsbudgeten. Sist i dokumentet finns även en lista med kommentarer till själva budgeten med

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Y-sektionens äskanden år 2018

Y-sektionens äskanden år 2018 Y-sektionens äskanden år 2018 Information om sektionen Y-sektionen är sektionen för studenter på civilingenjörsutbildningarna Teknisk fysik och elektroteknik (Y), Teknisk fysik och elektroteknik internationell

Läs mer

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4 Innehåll Festerichefernas mål är att:... 4 1 Under 2016 har förändringar gjorts både inom styrelsen och dess utskott. Detta har resulterat i ett behov av en framtagning av en modernare verksamhetsplan.

Läs mer

Förändringar från tidigare år beskrivs nedan för respektive verksamhet.

Förändringar från tidigare år beskrivs nedan för respektive verksamhet. Äskning 2013 Maskinteknologsektionens äskning till programnämnden. En sammanställning av äskningen för Maskinteknologsektionen vid LiTH finns i Bilaga 1. De beräknade kostnaderna för de verksamheter vi

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10 och 12 byter plats i dagordning som sedan fastställs i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10 och 12 byter plats i dagordning som sedan fastställs i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-11-14 Tid: 17:15 Plats: R19 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Y-sektionen 2014-10-06 Teknisk fysik och Elektroteknik Medicinsk teknik

Y-sektionen 2014-10-06 Teknisk fysik och Elektroteknik Medicinsk teknik Linköpings Y-teknologsektions styrelsemöte #3 Måndagen den 6 oktober 2014 kl 17:15 Kallade: Styrelsen & Revisorerna Maja Ilestrand, Sofia Martinsson, Björn Tallberg, Robert Svensk, Lucas Nilsson, Rasmus

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00.

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 1. OFMÖ Klockan 12:15 2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Elias Friberg väljs till justeringsperson.

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Rapporter och meddelanden

Rapporter och meddelanden Rapporter och meddelanden Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2015/2016 2016-04-20 1(18) Klas Gudmundsson, Ordförande Sedan vintermötet har det varit mycket småarbete med olika saker. Det mesta har varit

Läs mer

Pluggstugan har inte gått så bra, intresset finns helt enkelt inte hos ettorna. Diskussioner kring om vi ska fortsätta hålla den ska äga rum.

Pluggstugan har inte gått så bra, intresset finns helt enkelt inte hos ettorna. Diskussioner kring om vi ska fortsätta hålla den ska äga rum. Bilaga 1 Rapporter och meddelanden Ordförande, Jacob Fredriksson Efter höstmötet anordnade och höll jag i utvecklingssamtal med alla i styrelsen. Utvecklingssamtalen syftade till att få åsikter om styrelse

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm Inledning Detta är en sammanställning av Speak-up day vårterminen 2012. Speak-up day arrangerades av Föreningen Ekonomernas Utbildningsutskott för första gången på Företagsekonomiska institutionen vid

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

Studentföreningen Agoras verksamhetsberättelse

Studentföreningen Agoras verksamhetsberättelse Studentföreningen Agoras verksamhetsberättelse Juli - augusti Allting började, den 1 juli 2011 då vi som styrelse helt plötsligt står för nya, spännande och roliga utmaningar. Under vår första månad var

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Y-sektionens a skanden a r 2019

Y-sektionens a skanden a r 2019 Y-sektionens a skanden a r 2019 Information om sektionen Y-sektionen är sektionen för studenter på civilingenjörsutbildningarna Teknisk fysik och elektroteknik (Y), Teknisk fysik och elektroteknik internationell

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-10-21

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-10-21 Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi PROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: 2014-10- 21 kl. 12.00 Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande: Joel Oredsson (Ordf), Hedda

Läs mer

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte Agenda Formalia 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av sekreterare 4 Val av justeringspersoner tillika rösträknare 5 Behörighetsutlysande 6 Beslutsmässighet 7 Fastställande av dagordning Ärenden

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-02 Tid: 12.15 Plats: P30 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Gustav

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-01-24, kl. 18.30 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Mötesprotokoll. Datum: 2015-05-20. Tid: 12:15. Plats: R19. Närvarande:

Mötesprotokoll. Datum: 2015-05-20. Tid: 12:15. Plats: R19. Närvarande: Mötesprotokoll Datum: 2015-05-20 Tid: 12:15 Plats: R19 Närvarande: Amund Lindgren, Terese Eriksson, Sophie Sandberg, Viktor Eriksson, Hanna Ericson, Carl Westin, Cecilia Skalk, Simon Berntsson, William

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarar mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne väljs till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarar mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne väljs till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2013-04-24 Tid: 17:15 Plats: R19 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-08-31, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Universitetsgatan KARLSTAD Postadress Internet Bankgiro Organisations nr

Universitetsgatan KARLSTAD  Postadress Internet Bankgiro Organisations nr Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2012-04-23 Plats: 1B-347 Närvarande: Stefan Orbaum Fredriksson, Viktoria Pettersson, Hampus Gerlach, Jonas Björkman, Kristin Eriksson, Simon Strid, Gustav Johansson,

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Närvarande: Lisa Roslund, ordförande samt festerichef Escort Erik Andersson, sekreterare Maria Modin, kassör Valerie Dahl, studienämndsordförande

Läs mer

Biomedicinarnas Riks Organisation BRO

Biomedicinarnas Riks Organisation BRO Sida 1 av 5 Biomedicinarnas Riks Organisation BRO PROTOKOLL Typ av sammanträde Sammanträdesdatum BRO s årsmöte 2008-11-22 Sekreterare Justeringsperson Mia Ländin Rebecca Andersson Närvarande Linköping:

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Närvarande: Jonas Bergström, Aktu-ordförande Gustav Nilsson Orviste, Ngm-ordförande Robin Gustavsson, Verkmästare Benjamin Mattsson,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-11-03, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Styrelsemöte den 20 november 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:19. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Alla förutom Lukas Häggström.

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Ett kvällsledningsgruppsmöte har arrangerats vilket uppskattades av såväl heltidare som deltidare.

Ett kvällsledningsgruppsmöte har arrangerats vilket uppskattades av såväl heltidare som deltidare. 1 (13) Under punkten presidiet kommer styrelsen genom presidiet redogöra inför FuM om hur arbetet inom LinTek flutit på, främst då inom ledningsgruppen. Men även vissa gemensamma delar eller kring forum

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande.

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 13.1 lades till och dagordningen fastställdes sedan i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 13.1 lades till och dagordningen fastställdes sedan i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2013-09-17 Tid: 17:15 Plats: R43 Närvarande: Amer Ali, Felicia Bindekrans, Josefine Strömsrud, Victor Norberg, Hiren Kerai, Jenny Strömberg, Kristin Ulding, Marcus Lundmark, Anton

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16 Styrelseposter i verksamhetsåret 15/16 Samtliga styrelseposter skriver testamente till sin efterträdare samt ser till att dela dessa med samtliga i styrelsen. Avgående styrelsemedlem ska finnas tillgänglig

Läs mer

Ekonomiguide. Del 1 - Budget

Ekonomiguide. Del 1 - Budget Ekonomiguide Del 1 - Budget Innehållsförteckning Årsbudget 3 Vad, vem, varför? 3 Förklaring av årsbudgetmallen 4 Budgetens segment 5 Dokumentets kodning 7 Utskottsbudget 8 Vad, vem, varför? 8 Förklaring

Läs mer

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort.

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort. Styrelsemöte 20140306 1. OFMÖ Klockan 12:12 2. Godkännande av dagordning och tid Dagordning godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Emanuel Mettmann väljs till justeringsperson. 4. Eventuella

Läs mer

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll 20120914 Logistiksektionen styrelsemöte 20120912 Närvarande: Jonas Hutter, ordförande Erica Andersson, sekreterare Victor Ottosson, studienämndsordförande KTS Viktor Westin, studienämndsordförande FTL

Läs mer

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy.

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy. Styrelseledamöter Styrelseledamöterna är en del av föreningens styrelse och fyra till antalet. De medverkar på styrelsemöten varannan vecka under terminerna. Inför dessa möten rapporterar de om hur arbetet

Läs mer

Logistiksektionens styrelsemöte 2014-09-17 Tid: 17.15 19.10 Plats: Tp41. Närvarande: 1 Mötets öppnande. 2 Justeringspersoner

Logistiksektionens styrelsemöte 2014-09-17 Tid: 17.15 19.10 Plats: Tp41. Närvarande: 1 Mötets öppnande. 2 Justeringspersoner Logistiksektionens styrelsemöte 2014-09-17 Tid: 17.15 19.10 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Isabella Ostojic, sekreterare Karin Ström, kassör Therese Haga, studienämndsordförande KTS

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011/2012

Verksamhetsberättelse 2011/2012 Allmän verksamhet Styrelsen Då styrelsen tillträdde var nio av tio ledamöter tillsatta. Den tionde, PR-ansvarig, tillsattes under verksamhetsårets första sektionsmöte. Till att börja med fanns tre ledamöter

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2012-09-12 Tid: 18:15 Plats: P18 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Sara Nilsson, Sonja Troberg,

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-11-27 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Dea Ternström Karolina Lundh Eleonora Grönlund Pernilla Lindau Johannes Corbee Daniel

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-18:35 Plats: TP40

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-18:35 Plats: TP40 Protokoll vid möte 2018-11-07 Mötestid: 17:15-18:35 Plats: TP40 1. Mötets öppnande Victoria Eriksson öppnade mötet. 2. Val av justerare 3. Mötets behöriga utlysande Veronika Andrijević och Erik Johansson

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Rapporter och meddelanden

Rapporter och meddelanden Rapporter och meddelanden Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2014/2015 2015-11-11 1(18) Klas Gudmundsson, Ordförande Arbetet satte igång ganska mjukt redan vid tilllträdet den första juli då styrelen

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

00000 Mötets öppnande Ordförande Tobias Edström förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP51.

00000 Mötets öppnande Ordförande Tobias Edström förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP51. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Simon Kronmar, Kassör Andreas Lundqvist, SnOrdf Elias Olsson,

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-10-14 Styrelsemöte 2014, 14 oktober 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Hanna Sofia N, Melinda P, Fredrik T, Hanna Maria N, Jonatan P, Art V, Hannah E, Ebba D, Tor M, Julia M,

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Projektarbete. Inledning

Projektarbete. Inledning Projektarbete Inledning Som projektarbete har vi valt att arrangera klassen studentskiva och flaket. Varför vi just valde detta projektarbete var för att vi under våren i årskurs 2 insåg att ingen ville

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6)

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6) Styrelsemöte 2017-09-19 Protokoll 1 Mötet öppnas 17.20 2 Val av mötesordförande Frida Granath 3 Val av mötessekreterare Oliver Ekström 4 Val av en justerare Emmy Göransson 5 Adjungeringar Christoffer Maljanovski

Läs mer

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30 Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30 1 Mötets öppnande Fiona Rolander (ordf styrit) förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Sektionen väljer Josef

Läs mer

Reglemente för Lingsektionen 2015/2016

Reglemente för Lingsektionen 2015/2016 Reglemente för Lingsektionen 2015/2016 Reglemente för Lingsektionen vid Linköpings universitet, organisationsnummer 822001-9262 Fastställt under sektionsmötet 2015-04-22. 1 Innehåll 1 Sektionsmöte 5 1.1

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 3 2014-11-13 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 13:e november 2014, klockan 12.00. Styrelserummet, Department of Peace

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

PROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi

PROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi Styrelsemöte 2015-05-26 PROTOKOLL Styrelsemöte, Tid: 2015-05-26, kl. 12.00-12.40 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande : Joel Oredsson (Ordf), Hedda Nilsson (Vice-ordf), Louise Lyckvik (Admin),

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2013

Verksamhetsplan för KogVet 2013 Verksamhetsplan för KogVet 2013 Samtliga utskott ska: - Främja god gemenskap mellan medlemmarna. - Bevaka och tillvarata medlemmarnas intressen i utbildningsfrågor. - Vara officiellt kontaktorgan gentemot

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20131030 Tid: 15:0017:00 Plats: Luftrummet, Kårallen. Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson, Filippa

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande tillika sekreterare... 2 Kassör... 2 Kommunikationsansvarig tillika webmaster... 3 Ledamot med ansvar för studiefrågor...

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Reviderad 2014-09- 18 Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-17

Styrelsemöte 2015-09-17 Närvarande Johanna Persson Jonas Barsing Rasmus Sjögren Carl-Philip Bertilsson Jennie Karlsson Andreas Trägårdh Hanna Bertilsson Tobias Bengtsson Peter Hedman Adjungerande David Randa Frånvarande Max Nilsson

Läs mer

THTY42 Teknisk kommunikation på tyska II - del 2

THTY42 Teknisk kommunikation på tyska II - del 2 1 (6) THTY42 Teknisk kommunikation på tyska II - del 2 Sändlista Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Fredrik Wiklund Håkan Örman Christoph Röcklinberg Johan Holtström Kurskod THTY42 Examinator Christoph

Läs mer

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA?

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA? Bilaga 4 - Projektgrupp: Aras Amin och Louise Jönsson Medverkande i utredningen: Christopher Lin, Frida Wallentheim, Nora Malmberg och Mikael Holmgren Presenterades: 2018-05-29 Syfte Att diskutera och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande............................... 1 2.2 Vice ordförande tillika ekonomiskt ansvarig.............

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö Verksamhetsberättelse 2014 Utrikespolitiska Föreningen, Växjö 1 Sammanfattning av 2014 2014 har varit ett intressant och framgångsrikt år för Utrikespolitiska Föreningen, Växjö. Ny styrelse valdes in i

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-03-21 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Tomas Mo

Läs mer