Raporter och medelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Raporter och medelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/2014"

Transkript

1 Raporter och medelanden Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/ november 2013

2 1(17) Olle Tingstam, Ordförande Vi har fått en härlig start på året. Det började med en sommarträff för kansliet i Uddevalla, där vi fick lära känna varann. Sedan vi möttes i Linköping igen kring Nolle-p har vi haft sju styrelsemöten, vilket är fler än vad sektionens styrelse brukar ha. Styrelsemötena fungerar riktigt bra, dels för att det som tas upp oftast är väl förberett av våra medlemmar och utskott, dels för att styrelsen är effektiv och lägger fokus på det som faktiskt räknas. Särskilt kul är det att se nya arrangemang komma till och förändringar av arrangemang som funnits tidigare. Det finns många driftiga och engagerade sektionsmedlemmar och utskott som tar initiativ och prövar nya koncept och fester. Det hoppas jag vi kommer få se ännu mer av under året. Kontakta gärna styrelsen om du också har idéer om vad som borde göras! Den största delen av mitt arbete handlar om att hålla koll på vad som händer inom sektionen och vad som ska göras. Det innebär för det mesta att hålla kontakt med utskotten, andra sektioner och LinTek, att organisera styrelsemöten och vara en första kontakt utåt för sektionen.

3 2(17) Frida Sundberg, Vice ordförande Efter en grundlig och väl planerad överlämning från förra årets styrelse har både styrelsen och kansliet kommit igång med sitt arbete på ett bra sätt. Vi kom igång med mycket planeringsarbete redan under våren och sommaren och har därför kunnat fokusera på vad som händer just nu. Utöver kontinuerligt styrelse- och kanslietarbete i form av möten, granskning av budgetar och så vidare har jag tillsammans med kansliet och/eller styrelsen hittills till exempel: Hjälpt YF under nolle-p och fått säga hej till nollan (och oftast matat nollan) Anordnat Det här är Y-sektionen -föreläsning för de nya studenterna Anordnat en sök utskott -pub Marknadsfört Y-sektionens utbildningar för basårsstudenterna i Norrköping Anordnat en kick-off/utbildningseftermiddag för sektionsaktiva som avslutades med en sittning Planerat inför höstmötet och tagit fram riktlinjer för valberedningens arbete Närmast så kommer jag träffa alla medlemmar i kansliet enskilt för en första uppföljning av den versamhetsplan vi tog fram gemensamt på vår sommarträff. Dessutom så ser jag fram emot att få besök från F-styrelserna från Lund, Umeå, KTH och Chalmers då det är dags för Linköping att anordna nästa träff med FY-världen november. Om ni vill säga hej till dem får ni gärna komma på AktUs fredagspub den 22a! :)

4 3(17) Catharina Petersén, Skattmästare Arbetet som skattmästare har rullat på bra under hösten. Förutom mitt rullande arbete med fakturering, fakturabetalningar, växelkassor och bokföring har jag även arbetat med vissa förändringar. Jag har samarbetat med Näringslivsutskottet för att förbättra rutinerna kring fakturering av företag, samt med Pubutskottet för att förbättra deras redovisningsunderlag. Jag har även arbetat med förbättringar av de mallar för bokföring som föregående års skattmästare, Sofia, tog fram. Arbetet i styrelsen och kansliet har också rullat på med regelbundna möten. I styrelsen har vi granskat och godkänt ett antal budgetar samt bland annat hjälpt till med arbetet kring FYvärlden, i form av input och feedback. Hittills har vi även i kansliet arrangerat en sök-utskotts-pub och i styrelsen anordnat en kickoff för alla sektionsaktiva. Det har varit en hel del att sätta sig in i men arbetet har varit väldigt roligt och omväxlande. Jag har fått en ordentlig genomgång av Sofia och det var även hon som föreslog de förbättringar som jag hittills har arbetat med. Jag kommer under året att fortsätta arbeta kontinuerligt med att förbättra sektionens ekonomiska rutiner och att samarbeta med de andra kassörerna för att genomföra förbättringar som vi alla gagnas av.

5 4(17) Ema Becirovic, Chefsbyråkrat Hej, hej! Utöver styrelsearbete och protokollföring vid styrelsemöten (som man kan hitta på Y-sektionens hemsida) har jag: Uppdaterat maillistor så att alla sektionens mailadresser ska gå till rätt personer Har satt ihop en arkivgrupp som har börjat lära känna sig i arkivet Gjort ett straffregister på kansliet som hänger utanför Cybercom Börjat planerat årets Yulkalender

6 5(17) Klara Renström, Ledamot Arbetet i styrelsen och kansliet har gått bra hittills. I kansliet har vi haft möten och vi hjälpte också YF lite under nolle-p. I styrelsen har det varit kontinuerligt arbete med styrelsemöten, lunchmöten och budgetgranskning mm. Vi har även arrangerat en kickoff för alla sektionsaktiva med informationspass och sittning. Utöver detta har jag också jobbat lite med arbetsuppgifter som MafU normalt har ansvar för då det ännu inte finns något utskott ännu. Detta innefattar mestadels att starta upp hemmissioneringen.

7 6(17) Carl Karlsson Schmidt, Intendent och Ledamot Hej! Mitt arbete som intendent började redan i somras då overallerna beställs innan nollan kommer. Märkesbacken målas även några dagar innan nolle-p börjar. Förutom att försöka hålla lite ordning i sektionsrummen har vi även kastat massa skräp från A15-förrådet så det är lite rymligare igen. Prylförsäljningen har gått riktigt bra och vi har hittills sålt bättre än hela förra året. Jag och mitt utskott YMV (Y-sektionens MaterialVerk) arrangerade en cykelverkstad som var öppet för sektionens medlemmar där de kunde komma och få lite tips och hjälp med cykelreparationer. Väldigt uppskattat av de som kom dit.

8 7(17) Daniel Löfström, Informationsansvarig och Ledamot Som informationsutskottsansvarig har jag skickat ut en hel del nyhetsbrev. Fotokatalogsarbetet är igång och är nu i redigeringsstadiet. Som ledamot i styrelsen arbetar jag kontinterligt med styrelsearbete och granskande av budgetar och motioner inför styrelsemöten.

9 8(17) Lucas Nilsson, Ordförande aktivitetsutskottet För aktivitetsutskottet började terminen lite annorlunda. Vi var i år med och hade hand om stora delar av yngves korvfest under nolle-p, där vi både planerade upp det mesta medans vi också jobbade hela kvällen. Det blev i år en lekrundapåväg till skytte-c med moment så som elektronikkross-med-slägga, spikslagartävling och byggstation. Det visade sig bli en mycket rolig och lyckad kväll. I början av terminen så höll vi i den klassiska bokbytardagen, med ovanligt många besökare. Efter det började planerna inför ett paintballevent som vi höll den 5:e oktober. Vi fick ett samtal ca 3 dagar innan med info att paintballbanan inte kunde ta emot oss den dagen. Raskt ringde vi runt och försökte hitta en backup plan. Vi fick ett mycket bra erbjudande av ett paintballföretag som låg i åtvidaberg (40km) och en billig buss, så det hela slutade med samma kostnader. Det hela på den nya banan kändes mycket professionellt, vi hade M16 vapen som paintballgevär, bra och stor bana, rökminor och rökmaskiner på planen och olika speltyper (capture the flag och raketavfyrning). Det hela blev mycket lyckat och uppskattat! Sedan var det snart dags för CSN-sittningen som vi höll i den 2:a november, en klassisk trerätters sittning med mycket fokus på shots. Vi åkte till Tyskland den 19:e oktober där vi köpte både öl och sprit till sittningen. Det gjorde att vi kunde sänka biljettpriset ytterligare en aning till jämförelse med tidigare år då vi endast köpte sprit. Vi hade ca 50st förköpsbiljetter till tentakravallen och 130 sittningsbiljetter, vilka av samtliga blev sålda. Tillsammans med de ambitiösa toastmasters Jonathan Carlin och Alexander Poole så blev denna sittningen mycket trevlig och lyckad! November är för oss en fullspäckad månad, förutom CSN, med, Y-LAN, Y-Pub och Herr- och Damsittning. I läsande stund har Y-LAN nu i helgen hållits. Y-LAN är ett koncept som startade i fjolåret och som nu har utvecklats mycket. Denna gång kommer det vara på CreActive i Mjärdevi där vi har plats för ca 120 datorer. Med större utrymmen för andra aktiviteter så som biljard, sällskapsspel, streaming, konsollspel samt det världsomspännande Oculus Rift. 10 personer från 2 företag kommer sitta med och spela på lanet och en grupp hobby-spel-programmerare (GameJam) på pers kommer sitta i samma lokal och programmera spel som kommer kunna testas av lanare. Vi har förhoppningar om att det kommer bli väldigt roligt! Framtiden har utrymme för många andra roliga arrangemang, vilket några är de återkommande Ä&P-sittningen och diverse sportevent som inträffar efter årsskiftet. Håll ögon och öron öppna! Glada hälsningar från AktU 13/14!

10 9(17) Olof Zetterlund, Kommendör YF Då YF:s verksamhet är förskjuten mot de övriga utskotten har det mesta av allt arbete som ska göras redan genomförts. YF har anordnat fadderpub vilket medförde att runt 100 faddrar rekryterades. Sedan har YF planerat och genomfört Nolle-P 2013 med mycket gott betyg. Nu har skägget och håret klippts av och det YF har kvar att göra är att genomföra nolle-p reunion samt genomföra en överlämning till nyf.

11 10(17) Gabriel Fredriksson, Ordförande Internationella Utskottet Hittills detta läsår har det internationella utskottet anordnat vår årliga informationskväll om utlandsstudier. Där fick de besökande all matnyttig information som de kan tänkas behöva inför ett år utomlands av studievägledare, programansvariga och LITH International. Samtidigt fick de fråga och förhöra några äldre studenter med utlandserfarenheter. Sammanfattningsvis verkade kvällen vara lyckad och det faktum att vi lyckades attrahera 70 personer, en ökning från 30 personer förra året är vi riktigt nöjda över. Under året har dessutom en hel del sammarbeten skapats. Vi har sett till så att det är möjligt för y:are att åka utomlands på EESTEC event gratis, den första y:aren att delta åker till talinn i november. Ett samarbete med D:arna i EESTEC har arbetats fram och syftet är främst att öka chansen för EESTECs överlevnad i Linköping. Samarbetet innebär att D:are får åka på våra resor men att man nästa år också ska ha folk med i EESTEC gruppen. Dessutom håller vi på att förhandla om ett samarbete med ESN med syftet att inspirera Y-are att resa utomlands genom att utbytesstudenter får berätta om deras skolor. Vi har också sett till så att det är möjligt för y:are att åka utomlands på EESTEC event gratis. Dessutom höll Y-sektionen i årets första LaCuX-träff med fullt av glada entusiaster. I framtiden har vi dock en mängd fler aktiviteter i åtanke. De konkreta evenemang som vi planerar att genomföra är följande. LaCuX pub på hg. Där tanken är att alla deltagare drar på HG istället och att vi delar upp oss så man kan prata de språk man är intresserad av över en öl. Utöver detta fortgår planeringsarbetet med LiU World Cup samt vårt kommande EESTEC-evenemang som vi planerar att arrangera i april. Gällande EESTEC-evenemanget är en preliminär budget klar. Dessutom har vi fått ett intresse från EF-nämnden att sponsra evenemanget.

12 11(17) Tobias Johansson, Ordförande näringslivsutskottet Hittills har näringslivsutskottet arrangerat två evenemang. Det ena var en lunchföreläsning i samarbete med D-sektionen och Cybercom. Uppslutningen var mycket god och studenterna fick höra tre intressanta perspektiv på hur man kan göra karriär inom teknikområdet. Det andra var när Casegruppen, en del av NärU, anordnade en introduktion till caselösning där ett trettiotal Y:are fick utbildning och praktisk erfarenhet av caselösning. Även detta event var mycket lyckat och Casegruppen planerar att följa upp detta med ett flertal evenemang dels under hösten men framförallt under våren, håll öron och ögon öppna! NärU har också varit en stor drivkraft i arbetet med att utveckla Y-LAN genom att dels förlägga det i en ny lokal och dels ta in sponsorer för att kunna erbjuda mer saker till mindre kostnad för studenterna. Vid tillfället detta skrivs har evenemanget inte genomförts men allt pekar mot att blir det lyckat. För att inte konkurrera med LINK-dagarna kommer NärU att ligga lågt i november men följande är i nuläget inplanerat: Teknikseminarium med Attentec, kvällen den 14 november Lunchföreläsning med KIC Innoenergy Sweden, lunchen den 29 november Utöver detta har mycket energi lagts på att strukturera det interna arbetet. Bland annat har det införts en styrgrupp bestående av tre personer som fungerar som bollplank för mig som ordförande. Vi har också börjat använda det webbaserade projekthanteringssystemet Podio vilket gör att vi äntligen kan samla all information lättillgänglig och på samma ställe! Framöver kommer vi att fortsätta arbeta efter våra ledord "kvalité framför kvantiet". Har du förslag på intressanta evenemang/företag får du mer än gärna kontakta mig eller någon annan i näringslivsutskottet!

13 12(17) Erika Drageryd, Ordförande Pubutskottet Hittills i år har Y-sektionens Pubutskott tillsammans med diverse utskott från sektionen hunnit hålla i tre av sex pubar denna termin. Pubarna har haft diverse teman, t.ex. gjordes det tidigt efter Nolle-P en Sök-Utskotts-Pub tillsammans med Y-sektionens Kansli och LINK har haft en Sök-Värd-Pub. Pubarna har än så länge varit välbesökta och det verkar som att Nollan har förstått att pubarna är något man ska gå på. Från och med första puben har nollan varit en flitig besökare på Y-pub, något som Pubutskottet självklart är väldigt glada över. Tack vare gott samarbete med DC och DA så utökas ölutbudet för varje pub och vi har som mål det alltid ska finnas något nytt för Y:aren att kittla sina sinnen med vilket vi hoppas också märks.

14 13(17) Fanny Sjöqvist, Sexmästare Y6 Y6 smygstartade året redan i maj med att arrangera Sommar-y. En trevlig grillkväll som bjöd på grillat och traditionsenlig nederbörd. Kvällen förflöt i stort sätt bra och vi tog med oss en hel del värdefulla lärdomar in i detta läsår. Exempelvis att 66 kg potatis tar lång tid att skala och att jobbchips inte är bättre än jobbgodis. Efter sommaren ägde som bekant ett väldigt bra och välplanerat nolle-p rum. Under denna period hjälpte vi Yf vid ett antal arrangemang vilket var väldigt roligt! Som avslutning på nolle-p arrangerade vi nollesittningen, sittningen då nollan lyckligtvis blev upphöjd till ettan. Efter sittningen hade vi ett eftersläpp tillsammans med D-group och Bi6. Kvällen blev mycket lyckad och, från vad vi har förstått, uppskattad av nollan. Annars har Y6 lagt ner mycket tid på planeringen för den intensiva period som väntar med HHH, Yulbord, TK och VSR tätt inpå varandra. Vi är väldigt taggade på allt roligt som väntar och hoppas ni är det också! Snart är det VSR!

15 14(17) Rasmus Andersson, Ordförande SNY Studienämndens arbete har under hösten rullat på som planerat, även om några saker fick omplaneras då vi tappade vår kandidatledamot. Y:arens guide till galaxen del 1 färdigställdes i början av juni och skickades ut till nollan tillsammans med YFs utskick. Arbetet med del 2 har påbörjats och är planerad att kunna distribueras till treorna under början av vårterminen, i god tid innan valen. Nya klassrepresentanter och språkrepresentanter har rekryterats i alla klasser och vi har full bemanning i årskurs 1-3. Extra glädjande är att intresset var så pass stort bland ettan att vi lyckades rekrytera alla 15 vi behövde därifrån redan under klassrumsbesöken i nolle-p. På masternivå har intresset tyvärr varit betydligt svalare och vi saknar fortfarande väldigt många profilrepresentanter. Om någon är intresserad finns det alla möjligheter att haka på arbetet från och med HT2. Utvärderingsarbetet med HT1s kurser är för närvarande i full gång. Resultatet av dessa kommer att göras tillgängliga för sektionens medlemmar i slutet av november via sektionens hemsida och kommer i samband med det även att presenteras för kursledningarna, EF-nämnden och LinTek. När de finns upplagda kommer det att meddelas via nyhetsbrevet. Jag tillsammans med Jonas Hartman och Mikael Walter företräder sektionens medlemmar i EFnämnden (Programnämnden som äger våra program och beställer våra kurser) och i den tillhörande programplanegruppen. I år har än så länge de flesta diskussioner gällt uppdateringen av studiehandboken 2014 där den största förändringen är den nya mekanikkursen för MED och Yi som kommer att implementeras nästa höst och kandidatprojekten för Y som kommer att implementeras i vår (MED tjuvstartade redan i våras). Även andra saker som exempelvis institutionernas ersättningar och enskilda problemkurser har diskuterats. Som studienämndsordförande representerar jag även Y-sektionen i LinTeks utbildningsråd (UR). Förutom det vanliga löpande arbetet har vi där beslutat att i år arbeta kring alternativa undervisningsmetoder, hur rektorns initiativ om det så kallade pedagogiska språnget ska kunna förbättra undervisningen och även hur kontakten med studievägledningen ska kunna förbättras då den tycks fungera betydligt sämre på LiTH än på de övriga fakulteterna. Något som diskuterats flitigt i både EF-nämnden och UR är de utvärderingar av alla högskoleutbildningar som universitetskanslerämbetet (UKÄ, tidigare högskoleverket) har genomfört. Där fick Y/Yi betyget Hög kvalitet vilket är glädjande, även om EF-nämnden kommer att arbeta för att höja betyget till Mycket hög kvalitet inför nästa utvärderingsomgång om några år. Eftersom ingen har utexaminerats från MED ännu fanns det inte tillräckligt med underlag för att utvärdera programmet denna omgång. Mer information finns på hemsidan och i nyhetsbrevet v. 45. Avslutningsvis: Om ni upplever problem med era kurser och/eller enskillda lärare eller har allmänna synpunkter på er utbildning är ni varmt välkomna att kontakta oss i SNY så ska vi göra vad vi kan för att förbättra situationen.

16 15(17) Jesper Otterholm, Webmaster Under hösten har Webbgruppen inlett ett omfattande arbete om att bygga om Y-sektionens hemsida. Detta för att öka användarvänligheten för sektionens medlemmar såväl som för framtida webbgrupper. Arbetet kommer troligen ta upp större delen Webbgruppens tid under åter. Parallellt planeras serverunderhåll i form av mjukvaruuppdateringar, samt backup av hemsidans innehåll mot CYD-polen. Uppdateringen av hemsidans SSL-certifikat har nu äntligen slutförts. Webbgruppen arbetar också för att bistå övriga utskott i sektionen med att skapa och lägga upp hemsidor för uppkommande evenemang. Dessa inkluderar Hic Haec Hoc 2013, VSR 2014 samt ett planerat evenemang anordnat av Yvette.

17 16(17) Izabelle Syrén, Yvetteordförande Dagen innan nolle-p började anordnade vi en fika på blå-havet för alla tjejer som skulle börja på Y. Det var många som kom, vilket var väldigt roligt att se. Under nolle-p arrangerade vi, likt förra året, Musselmiddagen för alla tjej- nollan och faddrar. Det blev (som alltid) en uppskattad sittning med god mat och fantastisk underhållning. Under Strumpebandskvällen fick alla tjejer möjligheten att sy sig ett traditionsenligt strumpeband. Det blev en mysig kväll, dock lite hetare än vi tänkt. Och inte i positiv bemärkelse. I början av oktober bokade vi en sysal på Kungsbergsskolan under två kvällar för att ge nollan en möjlighet att sy revärer och märken på sina nya overaller. I år såg vi till att alla som ville komma fick boka in sig på en tid, vilket gjorde att det inte blev så trångt i salen och alla hade möjlighet att använda symaskinerna. Vi har även sett till att alla Nollan kunnat inviga sina overaller på rätt sätt under Overallsinvigningen. Det gjordes med en fulvinsrunda ut till skytte-c, där det hölls en mycket minnesvärd sittning med eftersläpp. Det blev helt enkelt en väldigt lyckad kväll. Vi har under hösten även arbetat med Teq, som är en teknikkonferens för tjejer som vi planerar att hålla i slutet av mars. Vi har bland annat haft möte med NärU-Ordförande angående sponsarbetet. Just nu planerar vi en Dam- och Herrsittning i slutet av november tillsammans med AktU. Vi har även andra roliga evenemang som vi kommer vilja genomföra under våren.

18 17(17) Joel Glemne, projektledare LINK LINK-dagarna har i år tagit ytterligare ett steg mot att bli en etablerad arbetsmarknadsmässa på universitetet. För de som inte vet det är det enbart andra året som LINK anordnas, innan hette det IT-dagarna och hade inte alls samma proportioner. När vi började året lade vi tillsammans i styrelsen fram en gemensam målbild. Det tydligaste målet var att det i år skulle vara kvalitet på allt vi gjorde. Jag och de andra ansåg att om vi inte jobbar fram en stabil grund att stå på finns det risk att LINK-dagarna dör ut. Jag tycker vi har lyckats väldigt bra med detta. Jag är ytterst nöjd med hur hela gruppen har jobbat så här långt och tror att LINK-dagarna kommer att bli riktigt bra. Om man kollar till budget ligger vi bra till; vi tror att vi hamnar på beräknat resultat. Konkreta resultat på mässan är att vi har ökat antalet deltagare med fem st (åtminstone) samt höjt grundpriset med 20 %. Om det är någon som undrar något mer är man varmt välkommen att höra av sig.

Lathund till årsbudget 16/17. 14 april 2016

Lathund till årsbudget 16/17. 14 april 2016 till årsbudget 16/17 14 april 2016 1(6) Inledning Detta dokument förklarar betydelsen av de olika posterna i årsbudgeten. Sist i dokumentet finns även en lista med kommentarer till själva budgeten med

Läs mer

Arbetsordning för Linköpings Y-teknologsektion

Arbetsordning för Linköpings Y-teknologsektion Arbetsordning för Linköpings Y-teknologsektion Verksamhetsåret 2014/2015 25 mars 2014 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid fördelning av ansvar och arbete

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Sida 1 av 6 Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014 Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Kallade: Sektionens medlemmar, representant från LinTek Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Rapporter och meddelanden

Rapporter och meddelanden Rapporter och meddelanden Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2014/2015 2015-11-11 1(18) Klas Gudmundsson, Ordförande Arbetet satte igång ganska mjukt redan vid tilllträdet den första juli då styrelen

Läs mer

Rapporter och meddelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/2014

Rapporter och meddelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/2014 Rapporter och meddelanden Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2013/2014 28 mars 2014 1(19) Olle Tingstam, Ordförande Y-sektionens verksamhet flyter på. Vi i styrelsen har nu kommit in i det operativa arbetet,

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Y-sektionens äskanden år 2018

Y-sektionens äskanden år 2018 Y-sektionens äskanden år 2018 Information om sektionen Y-sektionen är sektionen för studenter på civilingenjörsutbildningarna Teknisk fysik och elektroteknik (Y), Teknisk fysik och elektroteknik internationell

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Verksamhetsdokument 2014-2015

Verksamhetsdokument 2014-2015 Verksamhetsdokument 2014-2015 N-Sektionen 2014-04-05 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Sektionsstyrelsen... 2 2.1 Organisation... 2 2.2 Ansvarsområden... 2 2.2.1 Ordförande... 2 2.2.2 Vice ordförande... 2

Läs mer

Y-sektionen 2014-10-06 Teknisk fysik och Elektroteknik Medicinsk teknik

Y-sektionen 2014-10-06 Teknisk fysik och Elektroteknik Medicinsk teknik Linköpings Y-teknologsektions styrelsemöte #3 Måndagen den 6 oktober 2014 kl 17:15 Kallade: Styrelsen & Revisorerna Maja Ilestrand, Sofia Martinsson, Björn Tallberg, Robert Svensk, Lucas Nilsson, Rasmus

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

Pluggstugan har inte gått så bra, intresset finns helt enkelt inte hos ettorna. Diskussioner kring om vi ska fortsätta hålla den ska äga rum.

Pluggstugan har inte gått så bra, intresset finns helt enkelt inte hos ettorna. Diskussioner kring om vi ska fortsätta hålla den ska äga rum. Bilaga 1 Rapporter och meddelanden Ordförande, Jacob Fredriksson Efter höstmötet anordnade och höll jag i utvecklingssamtal med alla i styrelsen. Utvecklingssamtalen syftade till att få åsikter om styrelse

Läs mer

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande.

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Rapporter och meddelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2014/2015

Rapporter och meddelanden. Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2014/2015 Rapporter och meddelanden Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2014/2015 3 mars 2015 1(21) Elin Andersson, Ordförande Det har varit en intensiv period sedan höstmötet med många stora budgetar att granska

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Reviderad 2014-09- 18 Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 Verksamhetsberättelse 2012/2013 1 Visionen 1.1 Inledning Visionen är en långsiktig beskrivning av i vilken riktning vi vill att sektionen ska röra sig. Visionen innehåller önskningar av relativt abstrakt

Läs mer

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4 Innehåll Festerichefernas mål är att:... 4 1 Under 2016 har förändringar gjorts både inom styrelsen och dess utskott. Detta har resulterat i ett behov av en framtagning av en modernare verksamhetsplan.

Läs mer

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Närvarande: Lisa Roslund, ordförande samt festerichef Escort Erik Andersson, sekreterare Maria Modin, kassör Valerie Dahl, studienämndsordförande

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2012-09-12 Tid: 18:15 Plats: P18 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Sara Nilsson, Sonja Troberg,

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2013

Verksamhetsplan för KogVet 2013 Verksamhetsplan för KogVet 2013 Samtliga utskott ska: - Främja god gemenskap mellan medlemmarna. - Bevaka och tillvarata medlemmarnas intressen i utbildningsfrågor. - Vara officiellt kontaktorgan gentemot

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

Logistiksektionens styrelsemöte 2014-09-17 Tid: 17.15 19.10 Plats: Tp41. Närvarande: 1 Mötets öppnande. 2 Justeringspersoner

Logistiksektionens styrelsemöte 2014-09-17 Tid: 17.15 19.10 Plats: Tp41. Närvarande: 1 Mötets öppnande. 2 Justeringspersoner Logistiksektionens styrelsemöte 2014-09-17 Tid: 17.15 19.10 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Isabella Ostojic, sekreterare Karin Ström, kassör Therese Haga, studienämndsordförande KTS

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Linköpings Y-teknologsektions Höstmöte 2015

Linköpings Y-teknologsektions Höstmöte 2015 1(9) Linköpings Y-teknologsektions Höstmöte 2015 Onsdag 11 november 2015, kl 17:15, lokal: C4 Kallade: Sektionens medlemmar Närvarande: Se bifogad närvarolista. 1 Mötets öppnande Föredragare: Klas Gudmundsson,

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Innehåll: Vice SNO... 2 Vice NLG... 2 Den som säljer grejer (DSSG)... 3 Sektionslokalsansvarig... 3 Valberedning... 3 Boll-Kalle... 3 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Logistiksektionen styrelsemöte 2014-01-21. Tid 17:15-19:00, plats TP54

Logistiksektionen styrelsemöte 2014-01-21. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Logistiksektionen styrelsemöte 2014-01-21. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Närvarande: Lisa Roslund, ordförande Erik Andersson, sekreterare Maria Modin, kassör Nina Alfredsson, studienämndsordförande FTL Valerie

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Efterträdare: Carolina Altenstedt, Emma Tapani

Efterträdare: Carolina Altenstedt, Emma Tapani Logistiksektionens styrelsemöte 2014-11-11 Tid: 17.15 19.20 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Isabella Ostojic, sekreterare Karin Ström, kassör Nina Alfredsson, studienämndsordförande

Läs mer

Mötesprotokoll. Datum: 2015-05-20. Tid: 12:15. Plats: R19. Närvarande:

Mötesprotokoll. Datum: 2015-05-20. Tid: 12:15. Plats: R19. Närvarande: Mötesprotokoll Datum: 2015-05-20 Tid: 12:15 Plats: R19 Närvarande: Amund Lindgren, Terese Eriksson, Sophie Sandberg, Viktor Eriksson, Hanna Ericson, Carl Westin, Cecilia Skalk, Simon Berntsson, William

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2014

Verksamhetsplan för KogVet 2014 Verksamhetsplan för KogVet 2014 Samtliga utskott ska: Främja god gemenskap mellan medlemmarna. Bevaka och tillvarata medlemmars intressen i utbildningsfrågor. Vara officiell kontaktorgan gentemot universitetet

Läs mer

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16 Styrelseposter i verksamhetsåret 15/16 Samtliga styrelseposter skriver testamente till sin efterträdare samt ser till att dela dessa med samtliga i styrelsen. Avgående styrelsemedlem ska finnas tillgänglig

Läs mer

Rapporter och meddelanden

Rapporter och meddelanden Rapporter och meddelanden Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2015/2016 2016-04-20 1(18) Klas Gudmundsson, Ordförande Sedan vintermötet har det varit mycket småarbete med olika saker. Det mesta har varit

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-03-28 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Johan Karlelid Tomas Mo Gabriel Larsson Jonas Larsson 84

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

Förändringar från tidigare år beskrivs nedan för respektive verksamhet.

Förändringar från tidigare år beskrivs nedan för respektive verksamhet. Äskning 2013 Maskinteknologsektionens äskning till programnämnden. En sammanställning av äskningen för Maskinteknologsektionen vid LiTH finns i Bilaga 1. De beräknade kostnaderna för de verksamheter vi

Läs mer

Y-sektionens a skanden a r 2019

Y-sektionens a skanden a r 2019 Y-sektionens a skanden a r 2019 Information om sektionen Y-sektionen är sektionen för studenter på civilingenjörsutbildningarna Teknisk fysik och elektroteknik (Y), Teknisk fysik och elektroteknik internationell

Läs mer

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40 Protokoll vid möte 2018-09-12 Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40 1. Mötets öppnande Victoria Eriksson öppnade mötet. 2. Val av justerare Erik Johansson och Niklas Waldt valdes till justerare. 3. Mötets

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Närvarande: Jonas Bergström, Aktu-ordförande Gustav Nilsson Orviste, Ngm-ordförande Robin Gustavsson, Verkmästare Benjamin Mattsson,

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: torsdag 20 februari 2014 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: torsdag 20 februari 2014 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: torsdag 20 februari 2014 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av vice ordförande Kajsa. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10 och 12 byter plats i dagordning som sedan fastställs i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10 och 12 byter plats i dagordning som sedan fastställs i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-11-14 Tid: 17:15 Plats: R19 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-12-11. Styrelsen tillsatte en grupp som arbetade med underlag från det senaste stormötet.

Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-12-11. Styrelsen tillsatte en grupp som arbetade med underlag från det senaste stormötet. Stormöte, PROTOKOLL Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: torsdag 11 december 2014 kl. 17.00 Plats: Hollywood, Kårhuset Ärenden: 1. Mötet öppnas 2. Val av mötessekreterare: Louise Lyckvik väljs

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016. Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter.

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport Kleindagarna 2012 - Snabbrapport 1. Vad är din samlade intryck av dagarna? 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 2. Kommentera gärna ditt svar ovan: Antal svarande: 10 - Mycket lärorikt, trevligt, väldigt

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Logistiksektionen styrelsemöte Tid 17:15-18:50, plats TP54

Logistiksektionen styrelsemöte Tid 17:15-18:50, plats TP54 Logistiksektionen styrelsemöte 2013-11-05. Tid 17:15-18:50, plats TP54 Närvarande: Lisa Roslund, ordförande samt festerichef Escort Erik Andersson, sekreterare Maria Modin, kassör Stina Odebo, studienämndsordförande

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-08-31, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-07 Tid: 17:15 Plats: S2 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Benjamin

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö Verksamhetsberättelse 2014 Utrikespolitiska Föreningen, Växjö 1 Sammanfattning av 2014 2014 har varit ett intressant och framgångsrikt år för Utrikespolitiska Föreningen, Växjö. Ny styrelse valdes in i

Läs mer

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00.

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 1. OFMÖ Klockan 12:15 2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Elias Friberg väljs till justeringsperson.

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 14 M-aktivas lades till dagordning som sedan fastställdes i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 14 M-aktivas lades till dagordning som sedan fastställdes i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-10-17 Tid: 12:10 Plats: P18 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Sonja

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-11-24, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll vid möte Mötestid: 17:16-18:27 Plats: TP 40

Protokoll vid möte Mötestid: 17:16-18:27 Plats: TP 40 Protokoll vid möte 2018-10-10 Mötestid: 17:16-18:27 Plats: TP 40 1. Mötets öppnande Victoria Eriksson öppnade mötet. 2. Val av justerare 3. Mötets behöriga utlysande Niklas Waldt och Veronika Andrijević

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-11-27 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Dea Ternström Karolina Lundh Eleonora Grönlund Pernilla Lindau Johannes Corbee Daniel

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarar mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne väljs till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarar mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne väljs till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2013-04-24 Tid: 17:15 Plats: R19 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara

Läs mer

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte Agenda Formalia 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av sekreterare 4 Val av justeringspersoner tillika rösträknare 5 Behörighetsutlysande 6 Beslutsmässighet 7 Fastställande av dagordning Ärenden

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

Alexandra Sterne, Ordförande Har varit på PPG-möte för M och DPU. Har informerat mastersstudenterna om sektionen samt haft möte med Albin.

Alexandra Sterne, Ordförande Har varit på PPG-möte för M och DPU. Har informerat mastersstudenterna om sektionen samt haft möte med Albin. Mötesprotokoll Datum: 2012-08-29 Tid: 18:30 Plats: P18 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

Verksamhetsdokument 2011/2012

Verksamhetsdokument 2011/2012 Verksamhetsdokument 2011/2012 Innehållsförteckning 1Inledning...2 2Sektionsstyrelsen...2 2.1Organisation...2 2.2Ansvarsområden...2 2.2.1Ordförande...2 2.2.2Vice Ordförande...2 2.2.3Kassör...2 2.2.4Sekreterare...3

Läs mer

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP52. 00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP52. 00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Närvarande: Philip Karlsson, Ordförande Mike Persson, Festerichef Alexander Lagerbielke, Rekrytering Erik Wetterin, Webb/Tryck/PR Elias Olsson, Näringsliv Jerry Sundin, SnOrdf Niklas Bohman, Vice SnOrdf

Läs mer

Inledning. Med vänliga hälsningar

Inledning. Med vänliga hälsningar ALUMNIMATRIKEL 2014 Inledning Det har hänt mycket under 2013/2014 på Teknisk fysik. Det största var nog att programmet fick bedömningen mycket hög kvalitet av Universitetskanslersämbetet, UKÄ (f.d HSV).

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 13.1 lades till och dagordningen fastställdes sedan i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 13.1 lades till och dagordningen fastställdes sedan i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2013-09-17 Tid: 17:15 Plats: R43 Närvarande: Amer Ali, Felicia Bindekrans, Josefine Strömsrud, Victor Norberg, Hiren Kerai, Jenny Strömberg, Kristin Ulding, Marcus Lundmark, Anton

Läs mer

Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: Plats: Hos Linnea, Stockholm

Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: Plats: Hos Linnea, Stockholm Styrelsemöte SthlmUP Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: 802488-6403 2017-03-20 Plats: Hos Linnea, Stockholm Närvarande: Linnea Hjerpe, Lisa Sindsjö, Klara Fogelberg Skoglösa, Patrik

Läs mer

ORDFÖRANDES ARBETSUPPGIFTER BESTÅR TILL HUVUDSAK AV: NUVARANDE ORDFÖRANDE OSCAR BESKRIVER POSTEN SÅHÄR:

ORDFÖRANDES ARBETSUPPGIFTER BESTÅR TILL HUVUDSAK AV: NUVARANDE ORDFÖRANDE OSCAR BESKRIVER POSTEN SÅHÄR: POSTBESKRIVNINGAR ORDFÖRANDE Som ordförande i FF-styrelsen kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda möten för att samordna festeristvärlden. Dessa möten är till för att underlätta samarbetet

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08 Stockholm 2015-04-08 Styrelsemöte 8 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:15 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande... 3 Sekreterare... 4 Programansvarig student (PAS)... 4 Studienämndens Ordförande (SNO)... 4 Näringslivsgruppens

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande tillika sekreterare... 2 Kassör... 2 Kommunikationsansvarig tillika webmaster... 3 Ledamot med ansvar för studiefrågor...

Läs mer

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Y-sektionens Kansli Verksamhetsåret 2015/2016 2016-11-11 1 2(19) Klas Gudmundsson, Ordförande Detta år har varit mycket lärorikt, mycket ha hänt och många timmar har lagts ned. Förutom den ordinarie verksamheten

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-09-18 Adress: (Hemma hos Amanda Sievers) Styrelsemöte nr 2, VÅ 2014/2015 Datum: 2014-09-18 Tid: 18.50 21.14 Närvarande: Amanda Sievers (Mottagningsansvarig),

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll 20120914 Logistiksektionen styrelsemöte 20120912 Närvarande: Jonas Hutter, ordförande Erica Andersson, sekreterare Victor Ottosson, studienämndsordförande KTS Viktor Westin, studienämndsordförande FTL

Läs mer

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-18:35 Plats: TP40

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-18:35 Plats: TP40 Protokoll vid möte 2018-11-07 Mötestid: 17:15-18:35 Plats: TP40 1. Mötets öppnande Victoria Eriksson öppnade mötet. 2. Val av justerare 3. Mötets behöriga utlysande Veronika Andrijević och Erik Johansson

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer