Britta Carlén, Kerstin Johansson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Britta Carlén, Kerstin Johansson"

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Anders Schagerholm (s) Malin Källén (s) Kenneth Bergslätt (m) Jan-Stefan Karlsson (kd) Övriga närvarande Björn Lindeberg förvaltningschef Jonas Månsson, rektor 1 Karin Strutz förvaltningsekonom Ann-Catrin Ottosson nämndsekreterare Justerande Britta Carlén, Kerstin Johansson Plats och tid Kommunkontoret den 13 februari 2013 för justering Paragrafer 1-12 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Ann-Catrin Ottosson Britta Carlén Kerstin Johansson ANSLAGSBEVIS Fokusnämndens prot är justerat Tillkännages genom anslag. Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift

2 1 Information från Utsikten, Dnr Jonas Månsson, rektor Utsikten informerar om läget och sökbilden till Utsikten inför hösten Hittills har man 17 elever som är förstahandssökande varav 6 från Norge och 2 från Danmark. Man ska besöka en mässa i Norge under vecka 8. Tackar för informationen. Expedieras: Rektor Utsikten 2(20)

3 2 Uppföljning enkätsvar FOKUS-nämnden, Dnr Under läsåret genomfördes enkäter med eleverna som då gick i årskurs 5 och 8. Dessa elever går idag i årskurs 6 och 9. Årskurs 9 svarade dessutom på en liknande enkät under höstterminen FOKUS-nämnden har tagit del av resultatet och önskat ytterligare presentation/analys av resultatet och arbetet med att utveckla områden med svaga, eller låga enkätresultat. En plan har upprättats för att, under vårterminen 2013, undersöka några av frågeställningarna djupare. Det är tre områden, som dels fått låga resultat, dels kan anses vara centrala för upplevelsen och kvalitén på skolan, som kommer att aktualiseras. De utvalda områdena är: Elevmedverkan Arbetsro Nöjdhet Enkätuppföljningen kommer att genomföras vid 4 tillfällen med olika elevgrupper enligt schema nedan: vecka 2 alla elever 4-9 analys av tidigare svar, förslag på förändring vecka 13 elever år 6 och år 9 arbeta med resultatet från v2 vecka 17 alla elever 4-9 sammanställning av resultatet från v13, chans till ytterligare förslag och förändring vecka 21 för alla elever presentation av hela uppföljningsarbetet, vilka förändringar som föreslagits och som kommer att finnas med inför planeringen av nästkommande läsår. Uppföljningsarbetet leds av rektor, med hjälp av arbetslagsledarna i utvecklingsgruppen. Det skall ligga till grund för planeringen av nästa läsår, och de förslag till förbättringar som tas fram under vårterminen skall beaktas. Beredning Tjänsteskrivelse rektor Hagaskolan FOKUS-nämndens arbetsutskott , 2 3(20)

4 Forts 2 Godkänna handlingsplan för uppföljning av Hagaskolans elevenkäter. Expedieras: Rektor Hagaskolan 4(20)

5 3 Lokalutredning skola och barnomsorg - information, Dnr Sammanfattning Sedan 2008 har lokalbehoven för skola och barnomsorg varit under översyn i form av flera utredningar och processer. Vid kommunstyrelsens sammanträde redovisade teknisk chef och förvaltningschef för Fokus uppdrag enligt tidigare beslut i kommunstyrelsen Redovisningen byggde på tre olika alternativ för ombyggnad av Hagaskolan som i olika mån uppfyllde intentionerna i uppdraget. Kommunstyrelsen beslutade uppdra åt förvaltningschef FOKUS att utifrån de tre redovisade alternativen enligt ovan upprätta ett underlag innehållande: 1. konsekvensanalys av alternativen (en tydlig beskrivning av vad respektive alternativ leder till för effekter såväl pedagogiskt, organisatoriskt som arbetsmiljö- och driftsmässigt samt eventuella behov av kompletterande investeringar) 2. beräkning för genomförande av etapp 2 (ombyggnad för en sammanhållen F-9 skola samt en konsekvensanalys enligt ovan) 3. ombyggnation och underhåll av Snörrumskolan (dels de nuvarande underhålls- och uppvärmningsbehoven och dels de åtgärder som krävs i det fall som all förskoleverksamhet ska hanteras på Snörrumskolan) Kommunstyrelsen beslutade vidare att överlämna åt FOKUS-nämnden att utifrån förvaltningschefens underlag, besluta om den fortsatta beredningen och förankringen av ärendet genom en kommunikationsplan gentemot berörda parter samt därefter återkomma till kommunstyrelsen med ett förslag till beslut baserat på FOKUSnämndens bedömning som facknämnd av skolans framtida behov. FOKUS-nämndens förslag till beslut ska vara av den karaktären att kommunstyrelsen kan använda förslaget som underlag för projektering, upphandling och genomförande, under förutsättning att erforderlig finansiering kan uppnås. Kommunstyrelsen önskade vidare att FOKUS-nämnden genomför en informationsinsats kring vad en F-9 skola innebär och på vilka sätt den kan organiseras. Efter kommunstyrelsens beslut ovan har tidigare förvaltningschefen avslutat sin anställning. Kommunchefen har därför under hösten arbetat vidare med uppdraget enligt ovan och redovisar en utredning med förutsättningar och fem stycken alternativ för att anpassa och optimera skolans och barnomsorgens lokaler utifrån nuvarande och kommande behov. 5(20)

6 Forts 3 Kommunchefen presenterade utredningen vid kommunfullmäktiges sammanträde och därefter har den varit tillgänglig att ta del av och lämna synpunkter för allmänheten via kommunens hemsida och facebook. Utredningen kommer även att redovisas för berörda parter i enlighet med utredningens kommunikationsplan och vid ett informationsmöte för allmänheten den 16 januari Målsättningen är att kommunstyrelsen kan fatta beslut i ärendet under april 2013 och att detta beslut föregås av beredning inom partigrupper och FOKUS-nämnden. Kommunstyrelsen har att vid dagens sammanträde ta ställning till den fortsatta beslutsprocessen av ärendet. FOKUS-nämnden beslutade att kvarstå vid bedömning och viljeinriktning från nämligen en samlad grundskola och färre förskolor med fler avdelningar som mest lämpligt utifrån kvalitetssynpunkt och för att undgå framtida kostnadsökningar för de nya krav som ställs på skolan och förskolan. FOKUS-nämnden överlämnade ärendet till kommunstyrelsen för fortsatt process och fråga om finansiering. Kommunstyrelsen har att ta ställning till den fortsatta beredningen av ärendet. Beslutsunderlag Utredning Framtida lokalbehov för skola och barnomsorg i Dals-Ed, Kommunstyrelsen överlämnar ärendet och utredningen vidare till FOKUSnämnden för beredning av beslutsförslag gällande inriktning för lokalbehovet utifrån de redovisade alternativen. Beslutsförslaget tillställs kommunstyrelsen som har att under våren 2013 fatta beslut om inriktning. Vald inriktning ska därefter utredas i detalj innan slutgiltigt beslut fattas av kommunfullmäktige. Förvaltningschefen redovisar Utredningsalternativ inom Framtida lokalbehov för skola och barnomsorg i Dals-Ed Utredningen inleddes Utgångspunkten för utredningsarbetet var: 1. Anpassa och optimera lokalerna utifrån den demografiska utvecklingen 2. Rätta till arbetsmiljö- och kvalitetsmässiga brister i lokalerna 3. Verksamhetsutveckla och kvalitetssäkra förskolans och skolans verksamheter Redan 2008 inleddes samråd med personal, elever, vårdnadshavare. Diskussionsgrupper organiserades. Med konsulthjälp togs skisser fram utifrån pedagogisk utveckling lämnar FOKUS-nämnden över den fortsatta utredningen till Kommunstyrelsen efter att ha uttryckt Alternativ A som viljeinriktning. 6(20)

7 Forts 3 Den fortsatta utredningen fördjupar studierna i ett kommunövergripande perspektiv. Ekonomiska beräkningar och underlag tas fram i större omfattning. Det kommunövergripande perspektivet inbegriper bland annat frågan om tillagningskök och Utsiktens lokaler. Kostnader för närliggande underhållsbehov tas fram. Kostnader kommunen står inför alldeles oavsett lokalprojektet i övrigt, men som byggs bort i samband med ett lokalprojekt. Omfattningen av dessa beräknas till: Snörrum 5-6 mkr Haga A,B,C 7,1 mkr Haga E,F,G 4-5 mkr Haga övrigt. mkr Totalt: 16- mkr (Till detta kommer barnomsorgens lokalbehov.) presenteras fem alternativ: Alternativ 1 och 4 83 mkr Renovering och nybygge Haga A, B, C samt Snörrum. Återstår: Haga E, F, G, H, I samt översyn barnomsorg Alternativ 2 16 mkr Upprustning Haga A samt Snörrum Återstår: Haga B, C, D, E, F, G, H, I samt förskolelokaler Alternativ 3 27 mkr Upprustning Haga A, B, C samt Snörrum Återstår: Haga D, E, F, G, H, I samt förskolelokaler Alternativ 5 46 mkr Upprustning Haga A, B, C, D, E, F, G samt Snörrum och 3 nya förskoleavdelningar Återstår: Haga H, I FOKUS-nämnden har att vid nämnden i mars lämna sitt yttrande angående de alternativ som presenterats. 7(20)

8 Forts 3 Tagit del av informationen. Ärendet behandlas vid FOKUS-nämndens arbetsutskott för beslut vid FOKUS-nämndens sammanträde den 13 mars.. Expedieras: FOKUS-nämndens arbetsutskott 8(20)

9 4 Första året med den nya lokalpolicyn - en uppföljning, Dnr Den lokalpolicy som beslutades av kommunfullmäktige , 92, har legat till grund för hyres- och driftsavtal med ett antal föreningar. I enlighet med policyn har även bidrag beviljats för lokalkostnader under året. Kommunstyrelsen beslutar om avtal medan FOKUS-nämnden beslutar om bidrag. Hur har policyn fungerat i praktiken? Finns det anledning att göra ändringar och förtydliganden? Lokalpolicyn syftar till att ge föreningarna goda förutsättningar att bedriva sin verksamhet, samt att skapa rättvisa villkor. Ingen förening har protesterat mot att betala en minimihyra på 3000 kr, men flera föreningar har en ansträngd ekonomi. Kommunstyrelsen beslutar om avtal och FOKUS-nämnden svarar för bidrag. När det gäller hyres- och driftsavtal har principen varit att behandla hyra och bidrag var för sig. Vid diskussionerna om avtal har dock frågan om eventuellt bidrag varit av stor betydelse i vissa fall. Policyn ger tydliga riktlinjer för bidrag till föreningsägda samlingslokaler. För övriga bidrag blir huvudreglerna styrande i de flesta fall, men det är nödvändigt att ibland göra andra bedömningar. De avtal som träffats utgår också från de förutsättningar som gäller i det enskilda fallet. För de föreningsägda anläggningarna är utgångspunkten 50 % av driftskostnaderna. Med ledning av kriterierna i policyn får en bedömning göras från fall till fall om det är befogat med högre eller lägre bidrag. Detsamma gäller bidrag för hyreskostnader. För hyreskostnader föreslås dock principbeslut för pensionärsföreningarna och föreningar med betydande ungdomsverksamhet enligt nedan. Fritids- och kulturchefen föreslår i tjänsteskrivelse : För PRO:s och SPF:s föreningslokaler föreslås att bidrag ska beviljas med hela det hyresbelopp som överstiger 3000 kr. Föreningarna bedriver en verksamhet som syftar till att engagera pensionärer i alla åldrar i verksamhet, bygga nätverk och stimulera till social samvaro. För föreningslokaler där organiserad ungdomsverksamhet av större omfattning bedrivs, föreslås att bidrag beviljas med hela det hyresbelopp som överstiger 3000 kr. Föreningen ska redovisa ungdomsverksamheten i samband med ansökan om aktivitetsstöd. Ridhuset är fortfarande i uppbyggnadsskedet. För 2013 föreslås att Eds Ryttarklubb beviljas ett årsbidrag på kr att användas till drift och/eller 9(20)

10 investering. Eds Atlet föreslås få bidrag med 30 % av den hyreskostnad som överstiger 3000 kr. När avtalet om bowlinghallen ska revideras föreslås kommunstyrelsen överväga möjligheten att minska skolans kostnadsfria tid och istället ge KS Edsbowlarna gratis tid för ungdomsverksamhet några timmar i veckan. Beredning Tjänsteskrivelse Fritids- och kulturchefen FOKUS-nämndens arbetsutskott , 3 Återremittera ärendet till fritids- och kulturchefen att redovisa skolans kostnadsfria del i sista punkten gällande bowlingen. I övrigt besluta enligt fritids- och kulturchefens förslag. Expedieras: Fritids- och kulturchefen 10(20)

11 5 Bokslut 2012, Dnr Bakgrund Årsredovisningen för Dals-Eds kommun fastställs Bokslutet för årsredovisningen ligger ännu ej klart. Nämnden har att rapportera sitt bokslut inför årsredovisningen. Sammanfattning Det preliminära bokslutet visar på stor avvikelse från tidigare prognoser. I tredje kvartalsuppföljningen 2012 beskrevs i prognosen ett befarat minusresultat om ca 5 mkr. Det preliminära bokslutet pekar på ett minusresultat om ca 7,5 mkr. Orsakerna till denna avvikelse beskrivs nedan. Till detta kommer det faktum att kommunikationen i halvårsbokslutet samt i tredje kvartalsuppföljningen har brustit och endast synts förvarna om ett underskott kring 2,5 mkr. Orsakerna till detta analyseras och hanteras tillsammans med kommunledningen. Preliminärt resultat per verksamhetsansvar FOKUS-nämndens ordförande 67 tkr Fvch FOKUS -268 tkr Kostnader elevassistent elev i behov av särskilt stöd. Delvis med i prognos. Fv-ekonom tkr Obligatorisk särskola. Delvis med i prognos. SYV-konsulent tkr Interkommunala avgifter för elever i gymnasie- och gymnasiesärskola. Delvis med i prognos. Skolkurator 13 tkr Skolsköterska 7 tkr Skolskjutsansvarig -304 tkr Entreprenör upphört. Nytt, kort avtal för läsåret. Fritid och Kultur 316 tkr Fritidsassistent -1 tkr Barn- ungd.-bibliotekarie 91 tkr Hagaskolan -431 tkr Anpassningar gjorda utifrån halvårsbokslut om -300 tkr. Läraravtalet tillkom i november och gick utöver budgetanslaget. Snörrum och Fritids -544 tkr För Fritids utökad verksamhet pga ökat behov av fritidsplatser fr.o.m. augusti (1,3 tjänst). F till 3 läraravtalet tillkom i november och gick utöver budgetanslaget (-179 tkr) 11(20)

12 Forts 5 Dals-Eds gymnasium tkr Anpassning av verksamheten utifrån minskade intäkter ej tillräckliga. Kostnader för lansering av det nya programmet har överstigit budget med ca 400 tkr, vilket ej var prognosticerat. Utbildning i SFI för ensamkommande står för -100 tkr, ej prognosticerat. Läraravtalet tillkom i november och gick utöver budgetanslaget. Dals-Eds gymnasium internat -3 tkr Gymnasiesärskolan elevboende -389 tkr Tre boende flyttade under hösten, varför anpassningar i personalresurs genomfördes motsvarande 2,6 tjänst utöver tidigare planering. Ej helårseffekt Gymnasiesärskolan -742 tkr Utifrån halvårsbokslutet har anpassningar av personalresurs gjorts. Dessutom har verksamheten anpassats till elevminskning under hösten. Huvuddelen av underskottet beror på Arbetsförmedlingens ändrade regler för bidrag till praktikhandledning. Merparten om ett förväntat bidrag om 600 tkr uteblev. Läraravtalet tillkom i november och gick utöver budgetanslaget. Vuxenutbildningen 680 tkr Statliga bidrag för yrkesvux samt särskilda insatser för utbildning för ungdomar har genererat ett överskott. Förskola tkr Förskola tkr Förskoleverksamhet samt pedagogisk barnomsorg har fått fler barn än beräknat. Ett tilläggsanslag täckte inte den utökade verksamheten fullt ut. Läraravtalet tillkom i november och gick utöver budgetanslaget. Kulturskola 149 tkr Totalt: tkr Sammanfattning huvudsakliga avvikelser från prognos: 1. Obligatoriska särskolan. Under hösten tillkommande elever (skola, tilläggsbelopp, skolskjuts) ca 700 tkr. 2. Ny metod för beräkning av semesterskuld. (Utreds vidare). Normal omfattning ca 400 tkr ca 900 tkr. 3. Lanseringskostnader gymnasieskolans nya program. Överstiger budget med ca 400 tkr. 4. Uteblivet bidrag från Arbetsförmedlingen för praktikhandledning om 600 tkr. 5. Ökad kostnad för SFI avvikelse från prognos med ca 100 tkr. Bedömning Utifrån tidigare prognoser har verksamhetsansvariga redan iscensatt en mängd åtgärder på respektive område för att anpassa kostnaderna Dock måste ytterligare åtgärder till för att möta de avvikelser från prognos som redovisats ovan. Frågan om rapportstrukturen i kommunens ekonomiska uppföljningssystem måste också hanteras. 12(20)

13 Forts 5 Åtgärder 1. Utifrån tredje kvartalsprognosen i arbetet med budget 2013 beslutade FOKUSnämnden att vidta en rad åtgärder som nu trätt i kraft. De syftar till att frysa delar av anslagen tills nästa uppföljning ger en klarare bild av det ekonomiska läget. Bland annat kostnader för del av läromedel, kompetensutveckling, friskvård samt trivsel, totalt ca 1,1 mkr, låses under 2013 tills dess att utredningsuppdrag och övriga anpassningar har redovisats. Under 2013 prövas och beslutas samtliga återbesättningar av tjänster t ex vikariat, projekt, fyllnad samt tillsvidare av förvaltningschefen. Målet är att kunna minska kostnaderna med ca 0,7 Mkr. 2. Lanseringskostnaderna avslutas i samband med det preliminära söket i februari Lönekontoret klargör nya rutiner för beräkning av semesterskuld alternativt rättar. 4. Ansvaret för och organisationen av Obligatoriska särskolan ändras (samplaneras med Utsiktens gymnasiesärskola). 5. Nya verksamheter inom särskolans område utvecklas såsom sommarverksamhet och Sär-vux-utbildning. 6. Åtgärder genomförs utifrån resultaten av utredningen av Övriga kostnader (kost, städ, ledning, elevhälsa, assistentresurs, läromedel mm) 7. Översyn av lokalbehov pågår. Förslag till förändring föreligger. 8. Omorganisation av gymnasiet utifrån behov och möjligheter till samplanering övriga verksamheter. FOKUS-nämnden har tagit del av informationen om det preliminära bokslutet och delegerar till FOKUS-nämndens arbetsutskott att besluta om årsredovisning för år Årsredovisningen ska skickas ut till FOKUS-nämndens ledamöter via e-post. Att FOKUS-nämnden samlas kl för fördjupad information om organisationsförändringar för Dals-Eds gymnasium som en följd av avvikelserna i bokslutet. Expedieras: FOKUS-nämndens arbetsutskott 13(20)

14 6 Budget 2013, Dnr Förvaltningsekonomen förevisade en ny presentationsstruktur för nämndredovisning av budget Nämnden förordar den nya presentationsstrukturen för redovisning och uppdrar åt förvaltningsekonomen att vid nästa nämnd redogöra för budget 2013 enligt denna. Expedieras: Förvaltningsekonomen 14(20)

15 7 Internkontrollplan uppföljning, Dnr En god intern styrning och kontroll syftar till att säkra en ändamålsenlig och effektiv förvaltning samt att undvika att allvarliga fel och skador uppstår. En god intern kontroll begränsar även risken för oegentligheter och andra former av bedrägligt beteende. Den interna kontrollen i Dals-Eds kommun styrs av "Reglemente för intern kontroll" antaget av kommunfullmäktige och reviderad i kommunfullmäktige Här framgår att kommunstyrelsen har det övergripande ansvaret för att tillse att det finns en god intern kontroll. I detta ligger ett ansvar för att en intern kontrollorganisation upprättas inom kommunen samt tillse att denna utvecklas utifrån kommunens kontrollbehov. Därvid skall förvaltningsövergripande anvisningar och regler upprättas. Nämnderna har det yttersta ansvaret för den interna kontrollen inom respektive verksamhetsområde. Den enskilda nämnden har därvid att tillse att en organisation upprättas för den interna kontrollen samt att regler och anvisningar antages för den interna kontrollen. Utöver processer i internkontrollplanen sker kontroll av om verksamheterna bedrivs på ett ändamålsenligt och kostnadseffektivt sätt genom verksamhets- och skolplan. Redovisning av detta sker i Stratsys enligt uppgjorda tidsplaner och på olika nivåer. En ny grundstruktur för kommunens interna kontrollarbete har tagits fram. Uppföljning av interkontrollen 2012 har skett enligt denna nya struktur. Utifrån under år 2012 genomförda kontroller har ett flertal avvikelser noterats. För dessa avvikelser har åtgärder för förbättring tagits fram. Åtgärderna kommer att genomföras under Av kontrollen framgår bl a att det saknas en del rutinbeskrivningar för hur och vad som ska kontrolleras. Beredning FOKUS-nämndens arbetsutskott , 6 Har tagit del av uppföljning av interkontrollen 2012 och godkänner den. Internkontrollplan 2012 uppföljning överlämnas till kommunstyrelsen för information. Expedieras: Verksamhetsansvariga FOKUS, KS för information 15(20)

16 8 Internkontrollplan 2013 FOKUS-nämnden, Dnr En god intern styrning och kontroll syftar till att säkra en ändamålsenlig och effektiv förvaltning samt att undvika att allvarliga fel och skador uppstår. En god intern kontroll begränsar även risken för oegentligheter och andra former av bedrägligt beteende. Den interna kontrollen i Dals-Eds kommun styrs av "Reglemente för intern kontroll" antaget av kommunfullmäktige och reviderad i kommunfullmäktige Här framgår att kommunstyrelsen har det övergripande ansvaret för att tillse att det finns en god intern kontroll. I detta ligger ett ansvar för att en intern kontrollorganisation upprättas inom kommunen samt tillse att denna utvecklas utifrån kommunens kontrollbehov. Därvid skall förvaltningsövergripande anvisningar och regler upprättas. Nämnderna har det yttersta ansvaret för den interna kontrollen inom respektive verksamhetsområde. Den enskilda nämnden har därvid att tillse att en organisation upprättas för den interna kontrollen samt att regler och anvisningar antages för den interna kontrollen. Utöver denna internkontrollplan sker kontroll av om verksamheterna bedrivs på ett ändamålsenligt och kostnadseffektivt sätt genom verksamhets- och skolplan. Redovisning av detta sker i Stratsys enligt uppgjorda tidsplaner och på olika nivåer. En ny grundstruktur för kommunens interna kontrollarbete har tagits fram. Uppföljning av interkontrollen 2012 har skett enligt denna nya struktur. Utifrån under 2012 år genomförda kontroller har ett flertal avvikelser noterats. För dessa avvikelser har åtgärder för förbättring tagits fram. Åtgärderna kommer att genomföras under års nya internkontrollplan utgör en dokumenterad bedömning utifrån väsentlighet och risk och bedömningen är att processer och kontrollmoment ska ligga kvar även för Beredning FOKUS-nämndens arbetsutskott , 7 Godkänna föreliggande plan för internkontroll 2013 FOKUS-nämnden. Internkontrollplan 2013 FOKUS-nämnden överlämnas till kommunstyrelsen för information. Expedieras: Verksamhetsansvariga FOKUS, KS för information 16(20)

17 9 Skolinspektionen granskar studie- och yrkesvägledning i grundskolan, Dnr Skolinspektionen har i november 2012 granskat studie- och yrkesvägledningen vid Hagaskolan i Dals-Ed. Skolinspektionen har i uppdrag att granska kvaliteten i sådan utbildning och pedagogisk verksamhet som står under myndighetens tillsyn. Beslut har inkommit där den sammanfattande bedömningen är att studieoch yrkesvägledningen på Hagaskolan fungerar i stort sett väl. Skolans studie- och yrkesvägledare arbetar för att ge eleverna en grund för att kunna göra val till gymnasiet. Elevernas vägledning inför språkvalet behöver dock förbättras så att antalet elever som avbryter sina studier i moderna språk minskar. Inte heller ges eleverna tillgång till en kontinuerlig vägledning. I syfte att höja kvalitet bedömer Skolinspektionen att ett utvecklingsarbete i första hand behöver inledas inom följande områden: - Ansvaret för verksamheten - Kontinuerlig vägledning - Huvudmannens och rektorns kvalitetsarbete. Huvudmannen ska senast den 22 augusti 2013 redovisa till Skolinspektionen vilka åtgärder som vidtagits eller planerats utifrån de utvecklingsområden som myndigheten identifierat. Beredning Beslut från Skolinspektionen Tagit del av Skolinspektionens beslut angående kvalitetsgranskningen av studie- och yrkesvägledningen vid Hagaskolan i Dals-Eds kommun. Uppdra till rektor att senast den 22 augusti redovisa till Skolinspektionen vilka åtgärder som vidtagits eller planerats utifrån de utvecklingsområden som myndigheten identifierat. Expedieras: Rektor Hagaskolan 17(20)

18 10 Uppföljning aktuella ärenden och informationsärenden 2013, Dnr Information om personalförändringar - Ändring av datum för arbetsutskottet från 27/3 till torsdag 21/3 - Nuläget barnomsorgskön - Utredning utomhusförskola och utomhusfritids - Kartläggning av läget IKT (informations- och kommunikationsteknologi) - Utredning LSS-boendet - Organisation av elevhälsan - Byte av tid för MBL-informationsmöten - Delegationsordning FOKUS-nämnden - Dokumenthanteringsplan - Investeringsrutiner - Riktlinjer för mentorer som handleder nyanställda - Villkor Lärarlyftet 2 - Kunskapsspridning till barn och unga - Oktoberdagarna 4 5 oktober Läsårstider 2013/ Gymnasiesamverkansavtal ersätts med Avsiktsförklaring inom Fyrbodal - Avstängning elev - Förfrågan om förlustgaranti för resa till Gothia Cup - Målarbete den 10 april FOKUS verksamheters gemensamma mål - Isbanan vid Hagaskolan - Diskussion om eventuellt indragning av busslinjer Tagit del av informationen 18(20)

19 11 Delegationsärenden, Dnr Bidrag till investeringar Nössemarks hembygds och samhällsförening 5000 kronor Eds Boxningsklubb 5000 kronor Håbols byalag 5000 kronor Bidrag till investeringar Eds boxningsklubb material kronor Littera 16.07, delegat fritids-/kulturchef Kerstin Sandqvist 2. Läsårstider 2013/2014 grundskola och gymnasium, Dals-Ed. Littera 2:03, delegat Björn Lindeberg förvaltningschef. Delegationsärendena har redovisats. 19(20)

20 12 Informationsärenden, Dnr Protokoll Arbetsmiljökommittén Avvikelserapporter redovisade vid Arbetsmiljökommitten Stöd ur Allmänna Arvsfonden för inredning av ridhusskal 4. Utredning arvode och ersättningar förtroendevalda, beslut KF Sammanträdestider 2013 och kungörelse av kommunfullmäktiges sammanträden, beslut KF 98, Tagit del av informationen 20(20)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2017-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan 08.00-12.00. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Niklas Johansson (C) Jan-Stefan Karlsson

Läs mer

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-03-09 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Roger Johansson (s) Veronica Horn

Läs mer

Britta Carlén och Anders Schagerholm

Britta Carlén och Anders Schagerholm DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-10-01 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-01-12 Plats och tid Kommunkontoret, kl 13.00 16.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-06-22 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-4-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan 8.00 16.00. Beslutande Anna Johansson (C ) ordf Kenneth Bergslätt (M) Öyvind Höiberg (MP) Linus

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 8.30 11.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-08-31 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, kl:08.30-13.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kenneth Bergslätt

Läs mer

Britta Carlén och Kerstin Johansson

Britta Carlén och Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-02-05 Plats och tid Beslutande Utsikten Konferensrum L kl:08-30-12.30 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c)

Läs mer

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-12-10 Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-04-09 Plats och tid Utvecklingscenter 8.30-12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15. Beslutande. Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd)

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15. Beslutande. Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd) DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Zabina Nilsson.

Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Zabina Nilsson. DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-03-28 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 15.00, lunch 13.00 13.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson

Läs mer

Lars Bennersten, förvaltningschef Linda Andersson 66 Camilla Adler bitr. rektor, CG Strutz rektor 68-70

Lars Bennersten, förvaltningschef Linda Andersson 66 Camilla Adler bitr. rektor, CG Strutz rektor 68-70 DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-09-02 Plats och tid Utsiktens gymnasium kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-06-23 Plats och tid Utsikten kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15. Tommy Olsson (kd) 08.30-12.00, 56-61, 65 Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Johanna Molander (kd)

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15. Tommy Olsson (kd) 08.30-12.00, 56-61, 65 Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Johanna Molander (kd) DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2006-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Lisbeth Schgerholm (c) Kenneth Gustavsson (c) Stig Edman

Läs mer

Plats och tid Utsiktens gymnasium, onsdag den 10 juni 2015, klockan 8.00 11.15.

Plats och tid Utsiktens gymnasium, onsdag den 10 juni 2015, klockan 8.00 11.15. DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-06-10 Plats och tid Utsiktens gymnasium, onsdag den 10 juni 2015, klockan 8.00 11.15. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Jan-Stefan Karlsson (KD) Kenneth Bergslätt

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 86 Karin Strutz, förvaltningsekonom 82 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 86 Karin Strutz, förvaltningsekonom 82 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-11-10 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tomas Fahlén. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tomas Fahlén. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-04-25 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 13.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

2. berakning for genornforande av etapp 2 (ornbyggnad tor en sammanhallen F-9 skola samt en konsekvensanalys enligt ovan)

2. berakning for genornforande av etapp 2 (ornbyggnad tor en sammanhallen F-9 skola samt en konsekvensanalys enligt ovan) Dals-Eds kommun Kommuntullmakttqe Sarnmantrbdesprotokoll 2013-04-17 19 Framtida lokalbehov for skola och bamomsorg i Dals-Ed, Dnr 2011-000133.291 Sammanfattning Sedan 2008 har lokalbehoven for skola och

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Lars Bennersten, förvaltningschef Karin Strutz förvaltningsekonom Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvaltningschef Karin Strutz förvaltningsekonom Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-11-11 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 11.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson(s)

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-02-01 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Kl:08.30-12.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-10-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 oktober, 2005 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.15 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-05-19 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-03-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer.

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2009-02-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 februari 2009 klockan 19.00 19.50 Beslutande Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl Britta Carlén, Larsinge Fahlén. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl Britta Carlén, Larsinge Fahlén. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-09-26 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.45 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Lennart Fernström verksamhetschef Anna Elmqvist, sekreterare Agneta Greek, förskolechef 23 Martin Bollner, ekonom 24-25

Lennart Fernström verksamhetschef Anna Elmqvist, sekreterare Agneta Greek, förskolechef 23 Martin Bollner, ekonom 24-25 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.20 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

FOKUS-förvaltningen Datum: 2015-08-04 Björn Lindeberg

FOKUS-förvaltningen Datum: 2015-08-04 Björn Lindeberg Budgetuppföljning FOKUS-nämnden Bakgrund Vid FOKUS-nämndens sammanträde 2015-06-10 avvaktade man med ytterligare förslag till åtgärder för att komma i balans 2015, då utfallet för Utsiktens gymnasieskola

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Malin Svan (C) 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S)

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) 1 Sid 1 (11) 2019-06-12 Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 15.15 ande ledamöter Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson, sekreterare

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(9) Plats och tid Gymnasieskolan expedition Åmotfors kl 13.00 16.40 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) Övriga

Läs mer

BN AU PROTOKOLL BUDGET

BN AU PROTOKOLL BUDGET BN AU PROTOKOLL BUDGET HEDEMORA KOMMUN 1-;t;i HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Ledamöter Anki Rooslien (S), ordf. Karin

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Blåsippans förskola, klockan 15.00 18.30 ande Övriga närvarande Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) 20-32 Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10)

Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10) Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-03-10, kl 13.00-16.05 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Ann-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 13.00 15.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Cariné Ahlfeldt (-) Justeringens

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 08-05-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Larsinge Fahlén (s) Jukka Päkkilä (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:40-10:35

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:40-10:35 Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:40 11:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Förskolan Äventyret, Grästorp, kl. 13.00 16.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-03-01

Sammanträdesdatum 2007-03-01 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Fullmäktigesalen, Stadshuset klockan 08.00-12:00 Pia Tysklind (s) Johanna Franson (s) tjg ers Björn-Ole Adamsson ( stp) Rita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Britta Carlén och Elisabeth Forsdahl

Britta Carlén och Elisabeth Forsdahl DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2013-12-11 Plats och tid Beslutande Utsikten Konferensrum L, Kl:8.30-12.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c)

Läs mer

PROTOKOLL 2015-03-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-03-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 12 Sida 1 av 12 Tid och plats Onsdagen den 18 mars kl. 18.30-20.45 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-03-16 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan 18.00 19.30 Beslutande Närvarande xx ordinarie ledamöter och x tjänstgörande ersättare,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-12-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Val av protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.10 Ulf Olofsson (S), ordförande Eva Andersson (S)

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-14.40 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-01-21 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00-12:30 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Denny

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2015-03-25 Sammanträdestid 13.15-16.40 Ajournering 14.20-14.50 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice

Läs mer