Lars Bennersten, förvaltningschef Karin Strutz förvaltningsekonom Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lars Bennersten, förvaltningschef Karin Strutz förvaltningsekonom Ann-Catrin Ottosson, sekreterare"

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson(s) Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd) Övriga närvarande Lars Bennersten, förvaltningschef Karin Strutz förvaltningsekonom Ann-Catrin Ottosson, sekreterare Justerande Britta Carlén, Larsinge Fahlén Plats och tid Kommunkontoret den 18 november 2009 för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande ANSLAGSBEVIS Fokusnämndens prot är justerat Tillkännages genom anslag. Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift

2 86 Kulturskolans stipendium 2009, Dnr Kulturskolans stipendium 2009 ska delas ut. Vid ansökningstidens utgång har 2 ansökningar inkommit. Stipendiet är på 5000 kronor Kulturskolans stipendium 2009 tilldelas Elin Johansson. Stipendiaten Rektor Kulturskolan 2(13)

3 87 Skrivelse från föräldrar till barn födda 2003 angående antal klasser år 1, Dnr Skrivelse ställd till ledamöter i FOKUSnämnden har kommit in från föräldrar till barn födda 2003: Vid föräldramötet för förskoleklasserna (barn födda 2003) informerade Lena Bernhardsson om att Fokusnämnden planerar för att det höstterminen 2010 kommer att bli två stycken första klasser. Med nuvarande elevantal i förskolan skulle detta resultera i 27 elever per klass. Besparingen/år motsvarar 40% av en heltidstjänst. En överväldigande majoritet av föräldrarna var via handuppräckning eniga om att detta måste vi protestera emot. Undertecknade föräldrar utsågs att skriva ett brev till de beslutande politikerna. Vi föräldrar anser: - att det på sikt blir ännu större klasser eftersom inflyttning inte är ovanligt - att stora klasser leder till att det blir stökigt och bråkigt vilket motverkar goda pedagogiska resultat - att färre vuxna/elev leder till tidigare utslagning och ökad mobbing, vilket på sikt driver upp kostnaderna för kommunen, dvs detta är ingen besparing i långa loppet utan precis tvärtom - att besparingen i sig själv är orimligt liten i proportion till dess konsekvenser - att större klasser fungerar som negativ reklam för kommunen som önskar att resursstarka familjer flyttar hit - att det tillskott på 3 miljoner som tillförts kommunen borde bl a användas till att bibehålla klassernas storlek till färre än 25 elever/klass som tidigare varit en inriktning för kommunen Därför önskar vi att politikerna omprövar sin politik och ger ekonomiska ramar till Snörrumskolan så att det kan bildas 3 skolklasser för åk 1 höstterminen FOKUS-nämndens arbetsutskott , 75 Besvara skrivelsen enligt följande: FOKUS-nämnden får sin ram från Kommunfullmäktige utifrån den demografiska bilden för barn och elever 1 19 år. Inom FOKUS finns modeller för att fördela resurserna utifrån antalet barn och elever i nämndens olika verksamheter, så kallad elev- och barnomsorgspeng. Avstämningar 3(13)

4 Forts 87 sker 2 gånger per år (februari och september). Det är sedan rektor som utifrån den givna ramen organiserar verksamheten. Under budgetarbetet görs en preliminär organisation som visar hur resurserna kan användas. Dals-Eds kommun, och således även FOKUSnämnden lever i en ansträngd ekonomisk vardag. Det är viktigt att alla verksamheter håller de givna ekonomiska ramarna och att resurserna används på ett för alla barn och elevers bästa. En övergång till en två-parallellig verksamhet ger organisationen möjligheter till ett flexiblare användande av resurser. Therese Olsson (s) anmäler jäv och deltar inte i beslutet. Föräldrar Rektor Snörrumskolan KS för kännedom 4(13)

5 88 Sammanträdestider 2010, Dnr Förslag till Sammanträdestider 2010 för FOKUS-nämnden, arbetsutskottet och MBL 19 och 11 har tagits fram. FOKUS-nämndens arbetsutskott , 76 Godkänna sammanträdestider 2010 för FOKUS-nämnden, dess arbetsutskott och MBL 19 och 11. Ledamöter FOKUS-nämnden Enhetschefer KS 5(13)

6 89 Digitalisering av Svea Bio, Dnr I framtiden kommer digitalisering att vara en förutsättning för de biografer som ska leva kvar. Det finns redan idag ett stort antal biografer som har infört denna teknik och kan köra digitala filmkopior vid sidan av de vanliga 35 mm-filmerna. I vår grannkommun har Odéon-biografen i Bengtsfors goda erfarenheter av tekniken och har kunnat utveckla verksamheten så att man kan bjuda publiken på opera- och teaterföreställningar från när och fjärran. Efter många, långa diskussioner har filmvärlden bestämt sig för en gemensam standard på tekniken, den s k 2Kstandarden. Svenska filminstitutet har nu avsatt pengar för ett projekt med syfte att digitalisera 20 biografer i Sverige samt att stimulera digital biografdistribution av svensk film och utländsk kvalitetsfilm. Samtliga biografer har möjlighet att ansöka om att bli en av de 20 utvalda biograferna. De biografer som väljs ut får stöd med 60 % av kostnaden för digitalisering. Totalkostnaden beräknas till ca kr. Utvecklingen mot digitalisering har tagit fart i Sverige. Experterna i filmbranschen tror att det redan om några år kommer att bli svårigheter för de biografer som inte har den nya tekniken. Jag har själv erfarenheter av att filmer som vi önskat visa på Svea Bio enbart funnits som digitala kopior. Om vi ska ha en biograf i Dals-Ed i framtiden kommer det alltså att bli nödvändigt att satsa pengar på att digitalisera biografen. Det kommer inte att finnas möjligheter att få stora statliga stöd för alla biografer. Ett deltagande i det aktuella projektet skulle innebära dels att kommunens biograf inte kommer på efterkälken och dels att 60 % av kostnaden skulle erhållas i bidrag. Kommunens satsning skulle bli ca kr istället för kr. Sista ansökningsdag är 15 november. Tjänsteskrivelse Fritids-kulturchefen FOKUS-nämndens arbetsutskott , 77 Fokusnämnden beslutar att godkänna att Svea Bio, Ed ansöker om att delta som en av de 20 biograferna i Svenska filminstitutets digitalprojekt. Fritids-kulturchefen 6(13)

7 90 Internkontrollplan Fokusnämnden 2009, Dnr Dals-Eds kommun har antagit reglemente för internkontroll. Reglementet syftar till att nämnder och styrelser upprätthåller en tillfredsställande intern kontroll. Bl a ska med rimlig grad av säkerhet säkerställas att lagar, föreskrifter och riktlinjer efterlevs, att rapportering om finanser och verksamhet är tillförlitlig samt att ändamålsenlig och kostnadseffektiv verksamhet bedrivs. Internkontroll är primärt ett verktyg med väsentlig betydelse för både den politiska ledningen och förvaltningen. Syftet är att både säkra en effektiv förvaltning och att undvika allvarliga fel. Den interna kontrollen är tvådelad, en redovisningskontroll och en administrativ kontroll. Redovisningskontroller syftar till att skapa säkerhet i system och rutiner samt att ge rättvisande räkenskaper. Administrativa kontroller syftar till att säkerställa effektiv organisation och förvaltning. Fokusnämnden upprättar årligen inför kommande verksamhetsår en plan för uppföljning av verksamheten internkontroll. När det gäller ekonomi, volym och kvalitet är planen detaljerat med olika typer av redovisning och mätningar löpande över året. I övrigt sker fortlöpande uppföljningar och/eller kontroller som i huvudsak redovisas i samband med bokslutet års interkontroll vad gäller ekonomi, volym och kvalitet har i huvudsak följts fullt ut. Två punkter återstår; framtagande av gymnasieelevers resultat vid skolgång i andra kommuner samt faktisk mätning inom förskola och fritidshem. Mätningen kommer att genomföras i slutet av oktober eller början av november. Övrig uppföljning/kontroller sker löpande eller har genomförts. Det återstår dock att ta fram rutiner för kontroll av bensinförbrukning samt mätarställning fordon. Rutinerna vid användande av mobiltelefoner och privatsamtal måste ses över utifrån nya avtalet. En grundstruktur för kommunens interna kontrollarbete har tagits fram. Utifrån denna samt uppföljning av 2009 års interplan, kommer en intern kontrollplan 2010 Fokusnämnden att tas fram. FOKUS-nämndens arbetsutskott Godkänna föreliggande plan för interkontroll 2009 Fokusnämnden och överlämna den till Kommunstyrelsen Förvaltningsekonom, Ekonomichef, Kommunstyrelsen 7(13)

8 91 Plan för uppföljning av verksamheten intern kontroll, Dnr Dals-Eds kommun har antagit reglemente för internkontroll. Reglementet syftar till att nämnder och styrelser upprätthåller en tillfredsställande intern kontroll. Bl a ska med rimlig grad av säkerhet säkerställas att lagar, föreskrifter och riktlinjer efterlevs, att rapportering om finanser och verksamhet är tillförlitlig samt att ändamålsenlig och kostnadseffektiv verksamhet bedrivs. Internkontroll är primärt ett verktyg med väsentlig betydelse för både den politiska ledningen och förvaltningen. Syftet är att både säkra en effektiv förvaltning och att undvika allvarliga fel. Den interna kontrollen är tvådelad, en redovisningskontroll och en administrativ kontroll. Redovisningskontroller syftar till att skapa säkerhet i system och rutiner samt att ge rättvisande räkenskaper. Administrativa kontroller syftar till att säkerställa effektiv organisation och förvaltning. Fokusnämnden upprättar årligen inför kommande verksamhetsår en plan för uppföljning av verksamheten internkontroll. När det gäller ekonomi, volym och kvalitet är planen detaljerat med olika typer av redovisning och mätningar löpande över året. I övrigt sker fortlöpande uppföljningar och/eller kontroller som i huvudsak redovisas i samband med bokslutet års interkontroll vad gäller ekonomi, volym och kvalitet har i huvudsak följts fullt ut. Två punkter återstår; framtagande av gymnasieelevers resultat vid skolgång i andra kommuner samt faktisk mätning inom förskola och fritidshem. Mätningen kommer att genomföras i slutet av oktober eller början av november. Övrig uppföljning/kontroller sker löpande eller har genomförts. Det återstår dock att ta fram rutiner för kontroll av bensinförbrukning samt mätarställning fordon. Rutinerna vid användande av mobiltelefoner och privatsamtal måste ses över utifrån nya avtalet. Mall för sammanställning av anmälda tillbud för information till Fokusnämnden ska tas fram. En grundstruktur för kommunens interna kontrollarbete har tagits fram. Utifrån denna samt uppföljning av 2009 års interplan, har en intern kontrollplan för 2010 Fokusnämnden tagits fram. FOKUS-nämndens arbetsutskott , 79 Godkänna föreliggande plan för interkontroll 2010 Fokusnämnden. Enhetschefer FOKUS Förvaltningsekonom, Kommunstyrelsen 8(13)

9 92 Verksamhetsuppföljning Fokusnämnden 2009, Dnr Uppföljning av FOKUS-nämndens verksamheter till och med kvartal 3 redovisas. Efter 3:e kvartalet uppvisar FOKUSnämndens verksamheter en prognos för 2009 i stort sett i balans med budget. Farhågor finns alltid vad gäller barn och elever i behov av särskilt stöd. Effektivitets- och produktivitetsmått visar på fortsatt bra siffror för Snörrumskolan och fritidshem. Hagaskolan har ett uppdrag om förbättring under hösten Förskolorna har färre antal barn under hösten. Från 2010 har förskolor och familjedaghem ett mera långsiktigt uppdrag med anpassning av verksamheterna i och med införandet av barnomsorgspeng. FOKUS-nämndens arbetsutskott Tagit del av redovisningen och överlämnar den till Kommunstyrelsen. Rektor Hagaskolan inbjuds till FOKUS-nämnden den 16 december för redovisning av kvartalsuppföljning och studeiresultat. Kommunstyrelsen Ekonomichefen Förvaltningsekonomen Rektor Hagaskolan 9(13)

10 93 Yttrande över budgetberedningens förslag till budgetram 2010 FOKUSnämnden, Dnr Yttrande över budgetberedningens förslag till budgetram 2010 FOKUS-nämnden är framtagen. FOKUS-nämndens arbetsutskott FOKUS-nämnden godkänner förslag till yttrande över budgetberedningens förslag till budgetram 2010 med följande tillägg: Tidigare inlämnade motioner om fria arbetskläder till förskolepersonal samt borttagande av avgifter för gymnasieelevernas luncher har inte beaktats i 2010 års budget. Kommunfullmäktige med yttrande daterat Förvaltningsekonomen 10(13)

11 94 Utökade lokaler för kultur och biblioteket, Dnr Vid sammanträde den 10 juni i år, 55, beslutade Fokusnämnden att anmäla intresse för postlokalerna och föreslog att en utredning skulle göras avseende lokalernas användning för biblioteksändamål. Fritids-kulturchefen föreslår i tjänsteskrivelse att Fokusnämnden påminner om att intresset finns. Dalslands sparbank har hyrt en del av de lokaler som posten tidigare disponerade. Vid ett besök i den lediga lokalen, som ligger i anslutning till bibliotekets hiss och trappuppgång, konstaterades att denna lokal skulle vara ett oerhört värdefullt tillskott till nuvarande lokaler. Med detta tillskott kunde man tillskapa ett tidnings- och internetrum, som kan hållas öppet större delen av dagen. Det skulle bli helt andra möjligheter att anordna utställningar och program. Man skulle kunna inrymma turistinformation och inrätta medborgarkontor. Om polisen önskar hyra in sig i en kommunal lokal kan även detta vara tänkbart. Samtliga dessa verksamheter kräver centralt belägna lokaler för att fungera på ett bra sätt och nå ut till allmänheten. Den centrala delen av samhället skulle vinna i attraktionskraft. Samordnings- och synergivinster skulle uppnås, som till stor del uppväger den ökade hyran. I biblioteksplanen uttrycks på flera ställen en vilja att utöka lokalerna för att kunna utveckla verksamheten. Ändamålsenliga lokaler är en viktig förutsättning för utveckling. Även när det gäller tillgängligheten ställs idag betydligt högre krav än när nuvarande bibliotek planerades för mer än 30 år sedan. Tjänsteskrivelse Fritids-kulturchefen FOKUS-nämndens arbetsutskott , 82 FOKUSnämnden beslutar att hyra delar av den tillgängliga lokalen att användas till exempelvis tidningsrum, internetrum, utställningslokal mm, under förutsättning att de ekonomiska konsekvenserna kan lösas. Då flera verksamheter kan dra nytta av lokalerna föreslås att kommunstyrelsen undersöker möjligheterna till finansiering. Kommunstyrelsen Fritids-kulturchefen 11(13)

12 95 Uppföljning aktuella ärenden och Informationsärenden, Dnr Förvalningschefen informerar enligt följande: - Yttrande inskickat till barn-och elevombudet - Uppstarten av Ungdomens Hus - Redovisning av Jämförelseprojektet den 11 december - Arbete med barnomsorgs-/skolpeng - Förskola i Nössemark - Möte med elevvårdsteamet - Läsårstider 2010/ Lokal- och Organisationsutredningen - Fadderverksamhet i FOKUS Tagit del av informationen 12(13)

13 96 Delegationsärenden FOKUS-nämnden , Dnr Lotteritillstånd beviljat för klass 8a, Hagaskolan för tiden Littera Delegat fritids-kulturassistent 30. Beslut om placering i särskild undervisningsgrupp. Littera Delegat Rektor Snörrumskolan 31. Protokoll FOKUS-nämndens arbetsutskott Delegationsärendena har redovisats. 13(13)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2017-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan 08.00-12.00. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Niklas Johansson (C) Jan-Stefan Karlsson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 86 Karin Strutz, förvaltningsekonom 82 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 86 Karin Strutz, förvaltningsekonom 82 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-11-10 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-01-12 Plats och tid Kommunkontoret, kl 13.00 16.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-4-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 8.30 11.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-03-09 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Roger Johansson (s) Veronica Horn

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-06-22 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

Lars Bennersten, förvaltningschef Linda Andersson 66 Camilla Adler bitr. rektor, CG Strutz rektor 68-70

Lars Bennersten, förvaltningschef Linda Andersson 66 Camilla Adler bitr. rektor, CG Strutz rektor 68-70 DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-09-02 Plats och tid Utsiktens gymnasium kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15. Beslutande. Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd)

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15. Beslutande. Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd) DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tomas Fahlén. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tomas Fahlén. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-04-25 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 13.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 08-05-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Larsinge Fahlén (s) Jukka Päkkilä (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Zabina Nilsson.

Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Zabina Nilsson. DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-03-28 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 15.00, lunch 13.00 13.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-05-19 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15. Tommy Olsson (kd) 08.30-12.00, 56-61, 65 Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Johanna Molander (kd)

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15. Tommy Olsson (kd) 08.30-12.00, 56-61, 65 Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Johanna Molander (kd) DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2006-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Lisbeth Schgerholm (c) Kenneth Gustavsson (c) Stig Edman

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-06-23 Plats och tid Utsikten kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2006-05-10 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Lisbeth Schagerholm (c) Kenneth Gustavsson (c) Roger

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan 8.00 16.00. Beslutande Anna Johansson (C ) ordf Kenneth Bergslätt (M) Öyvind Höiberg (MP) Linus

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-08-31 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, kl:08.30-13.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kenneth Bergslätt

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl Britta Carlén, Larsinge Fahlén. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl Britta Carlén, Larsinge Fahlén. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-09-26 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.45 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (11) Plats och tid Silen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Justerande. Britta Carlén, Jukka Päkkilä

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Justerande. Britta Carlén, Jukka Päkkilä DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2008-08-27 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Jukka Päkkilä (s) Tomas Fahlén (mp)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Thord

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 41-51. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Lena Ringensjö Andersson

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 41-51. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Lena Ringensjö Andersson Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-25 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.00-15.15 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Sigvard Olsson (s), för Jörgen Banck Torbjörn

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Robin Olsson (M) Mårten

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-14.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, Ordförande (S) Bernt Christoffersson, V. ordförande (C) Mårten Karlsson (S) Payman Garmiani (S)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, kl. 15:00 16:10 ande Lars-Bertil Ohlsson (KD) 46-52, ordförande, Johan Skog (M), Pär Elfström (S) (ersätter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

KALLELSE. Nämnd/Styrelse Omsorgsnämnd. Sammanträdesdatum Hamngatan 12 våning 1 Långön

KALLELSE. Nämnd/Styrelse Omsorgsnämnd. Sammanträdesdatum Hamngatan 12 våning 1 Långön KALLELSE 1(13) Tid Tisdag kl 13:15 Plats Hamngatan 12 våning 1 Långön Tid för justering Föredragningslista Nr Ärende Diarienummer Föredragande 1. Fastställande av dagordning Robert Sten 2. Val av justerare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-02-01 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Kl:08.30-12.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Britta Carlén och Anders Schagerholm

Britta Carlén och Anders Schagerholm DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-10-01 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S)

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) 1 Sid 1 (11) 2019-06-12 Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 15.15 ande ledamöter Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson, sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, måndag 23 november 2009 kl

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, måndag 23 november 2009 kl - DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-11-23 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, måndag 23 november 2009 kl 8.30-12.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer.

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2009-02-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 februari 2009 klockan 19.00 19.50 Beslutande Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-10-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 oktober, 2005 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

Handlingar till Utbildningsnämndens sammanträde den 29 oktober 2013

Handlingar till Utbildningsnämndens sammanträde den 29 oktober 2013 Handlingar till Utbildningsnämndens sammanträde den 29 oktober 2013 Sidan 3 av 33 Ärende 1 Sidan 4 av 33 Sidan 5 av 33 Utbildningskontoret Handläggare Datum Vår beteckning Karin Soffiantini-Yildiz 2013-10-17

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-12-12 1 Innehållsförteckning Ärende 96 VFU och rekryteringsstrategi... 3 97 Ekonomisk månadsrapport... 4 98 Uppföljning kränkande behandling... 5 99 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-12-10 Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-01-22 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Arvoden och ersättningar till förtroendevalda... 3 2 Praktisk information för förtroendevalda... 4 3 Val av ersättare till presidiet... 5 4 Ekonomisk uppföljning...

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Maria Liljedahl. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Maria Liljedahl. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 12-18 Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00 18.50 ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Åsa Göransson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silbodalskolan, kl 12.00-18.00 Beslutande Bo Malm, ordförande (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp)

Läs mer

Britta Carlén och Kerstin Johansson

Britta Carlén och Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-02-05 Plats och tid Beslutande Utsikten Konferensrum L kl:08-30-12.30 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen kl. 15.30 17.40 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L), till kl.

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-23 1(9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd onsdagen 23 januari 2008 kl. 14.00 16.00 Gert Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 Beslutande Britt-Marie Johansson (M)ordf Yvonne Simonsson (S) 2:e vice ordf Eva A Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.30-19.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-04-09 Plats och tid Utvecklingscenter 8.30-12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer