Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Britta Carlén, Kenneth Bergslätt"

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll Plats och tid Utsikten kl Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén (mp) Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd) Elisabeth Forsdahl (c) Lars Bennersten, förvalningschef Jonas Månsson, rektor 46, 53 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare Justerande Britta Carlén, Kenneth Bergslätt Plats och tid Kommunkontoret den 30 juni 2010 för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Ann-Catrin Ottosson Britta Carlén Kenneth Bergslätt ANSLAGSBEVIS Fokusnämndens prot är justerat Tillkännages genom anslag. Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift

2 41 Lokal- och organisationsfrågor Fokusnämnden, Dnr Organisationsförändringen inom förvaltningen är igångsatt och nästa steg är lokalförsörjningen. Flera förslag har tagits fram under processens gång och det förslag som nu har utkristalliserats är alternativ 3 med en mindre modifikation. Förvaltningschefen föreslår att nämnden går vidare med alternativ 3 att geografiskt samla hela grundskolans F-9 verksamhet till Hagaskolan. Att fyra förskoleavdelningar och dagbarnvårdarlokaler förläggs till nuvarande Snörrumskolan samt att Stallbacken blir kvar med två förskoleavdelningar. Tidigare framtagna underlag visar på en kostnadsbild överstigande 30 miljoner kronor. Genomförandet måste ske i två etapper, först skoldelen och sedan när Snörrumskolan är utrymd förskoledelen. Detta ger en preliminär kostnadsbild på steg ett miljoner kronor och steg två miljoner kronor. För närvarande hyr Fokusförvaltningen tre externa förskolor med två avdelningar vid vardera. Dessutom hyr förvaltningen en extern lokal för familjedaghemmens verksamhet. Kostnaderna för två av förskolorna samt lokalen för familjedaghemmen har en hyres- och elkostnad/år på 0,7 mkr och städkostnaden för motsvarande lokaler ligger på 0,5 Mkr. Beredning FOKUS-nämndens arbetsutskott 21, Överlämna ärendet till Kommunstyrelsen för vidare handläggning enligt förvaltningschefens förslag. Kommunstyrelsen Förvaltningschefen 2(14)

3 42 Inbjudan att delta i upphandling - Media till biblioteken, Dnr Dals-Eds kommun har inbudits att delta i samordnad upphandling som gäller Media till Biblioteken. Uddevalla är samordnande kommun och genomför denna upphandling. Dals-Eds kommun önskar delta i den samordnade upphandlingen avseende Media till Biblioteken. Uddevalla kommun Fritids-kulturchefen 3(14)

4 43 AVTAL angående Bollhall m m, Dnr Förslag till Avtal angående Bollhallen mm mellan Dals-Eds kommun, FOKUSnämnden och Eds Idrottsallians har tagits fram. Avtalet gäller från och med till och med Hyra erläggs med kronor för 2010 och betalas halvårsvis med förfallodatum 15/3 och 15/9. Fritids- och kulturchefen har tagit fram en blankett för egenkontroll för Bollhallen som samtliga användare ska fylla i efter genomförda aktiviteter. Fram till kl är boll- och gymnastikhallar Fokusnämndens ansvar. Skolans vaktmästare gör en besiktning av lokalerna vid skoldagens slut. FOKUSnämnden har beslutat att fritids-kulturchefen kallar till ett samråd mellan alliansen för att diskutera hur internkontrollen kan fungera. Då utomhussäsongen är i full gång och hallen används mycket litet, planerar fritidskulturchefen att vänta med samrådsträffen till hösten. För att inga tveksamheter ska uppstå föreslår Fritids-kulturchefen att avtalet med Bollhallen godkänns. Beredning: FOKUS-nämndens arbetsutskott 18, FOKUSnämnden 21, Tjänsteskrivelse fritids-kulturchefen FOKUS-nämndens arbetsutskott 28, Godkänna avtal angående Bollhall m m Kommunens revisor Torgny Arvidsson utses som revisor i Alliansen.. Nämnden önskar redovisning från Alliansen varje år. Fritids-kulturchefen kallar till samråd med alliansen under hösten. Alliansen Fritids-kulturchefen Revisor Torgny Arvidsson 4(14)

5 44 Gymnasiefrågor Fyrbodal, Dnr Styrelsen för Fyrbodals gymnasieskola har översänt förslag till kommunerna för beslut enligt följande: - att fritt sök ska gälla som huvudprincip i de kommuner som ingår i avtal - att enskild kommun får besluta om att tillämpa frisök enligt lag - att de strukturförändringar som kommer att måste varje kommun ta ansvar för - att ekonomgruppen får fortsatt uppdrag tills ett förslag på pris per program presenteras i juni 2010 för kalenderåret att kvalitetsprogrammet genomförs - att ett kommungemensamt reglemente för rese- och inackorderingsregler skall gälla för fritt sök och frisök - att en funktion (samordning, intagning, prislista, kvalité) inrättas inom kommunalförbundet Fyrbodal för samarbete avseende gymnasieskola - att bemanning av funktionen skall ske i samråd mellan FGAU samt förundsdirektören - att även fortsättningsvis skall samverkan benämnas Fyrbodals gymnasieskola Beredning FOKUS-nämndens Arbetsutskott 29, Ställa sig bakom ovanstående förslag från styrelsen för Fyrbodals gymnasieskola. Fyrbodals gymnasieskola, direktionen 5(14)

6 45 Ansökan från Affärseffekt Framtidsskola AB om rätt till bidrag och statlig tillsyn för fristående gymnasieskola i Strömstads kommun, Dnr Af Affärseffekt Framtidsskola AB har hos Skolinspektionen ansökt om rätt till bidrag och statlig tillsyn för fristående gymnasieskola i Strömstads kommun från och med läsåret 2011/12. Dals-Eds kommun har givits tillfälle att yttra sig i ärendet. Beredning FOKUS-nämndens arbetsutskott 30, FOKUSnämnden har inget att erinra över ansökan. Skolinspektionen Kommunstyrelsen för kännedom 6(14)

7 46 Programutbud på Utsikten höstterminen 2011, Dnr I den nya gymnasiepropositionen GY11 sker stora förändringar i gymnasieskolan. Antalet specialutformade program minskar dramatiskt och fler utbildningar ska rymmas inom de 18 nationella programmen. Möjlighet till särskilda varianter inom de nationella programmen finns dock kvar om det finns ett behov på arbetsmarknaden som inte kan tillgodoses på annat sätt. En sådan utbildning kan i fortsättingen vara riksrekryterande om elevunderlaget i närområdet är alltför begränsat. Turismledarprogrammet konverteras in i en särskild variant av det nationella programmet Hotell och turism med namnet, Upplevelsebaserad Turism. På grund av osäkerheten i beslutet om Dals-Ed får godkänt på den särskilda varianten och riksrekrytering ämnar Dals-Ed även erbjuda Hotell och Turism-programmet med intag i fyrbodal. I båda dessa utbildningar planeras samarbete med Strömkulleskolan i fråga om personal och resurser. Den kompetens som idag finns på Utsikten ger också möjlighet att erbjuda Barn och fritidsprogrammet med inriktingarna Fritid & hälsa samt Pedagogiskt arbete. Även detta program har intag i fyrbodal och ger möjligheter att ha elever i lärlingsutbildningar i kommunen som läser kärnämnen tillsammans med elever på Barn och fritidsprogrammet. Eftersom rekrytering av elever till ovanstående utbildningar måste inledas redan tidigt i höst behöver ett beslut tas redan nu. Beredning Tjänsteskrivelse Jonas Månsson rektor Utsikten Inrätta Hotell & Turismprogrammet med den nationella inriktningen Hotell & Resor på Utsikten med start i augusti Elevrekrytering i fyrbodal. Inrätta Barn och fritidsprogrammet med den nationella inriktningen Fritid & Hälsa med start i augusti Elevrekrytering i fyrbodal. Ansöka om att starta Hotell & Turismprogrammet med den särskilda varianten Upplevelsebaserad turism på Utsikten med start i augusti Eleverna rekryteras i hela landet via riksrekrytering. Rektor Utsikten 7(14)

8 47 REMISS - förslag till Regional biblioteksplan, Dnr Riksdagen beslutade i december 2004 att utöka bibliotekslagen med en paragraf som ålägger kommunerna att anta planer för biblioteksverksamheten. Kommunfullmäktige beslutade att anta biblioteksplan för Dals-Eds kommun. Västra Götalandsregionen har arbetat fram förslag till Regional biblioteksplan för Västra Götaland. Förslaget har utsänts till regionens samtliga kommuner för synpunkter. Bifogat finns ett frågeformulär som skall besvaras och som skickats till några utvalda aktörer och bibliotekshuvudmän. Fritids-kulturchefen och barnbibliotekarien har sammanställt svar på frågorna i frågeformuläret vilka redovisas och diskuteras. Beredning FOKUS-nämndens arbetsutskott FOKUSnämnden har inga synpunkter på förslag till Regional biblioteksplan. Svaren på frågorna i frågeformuläret godkänns och skickas in till regionen av fritidskulturchefen. Fritids-kulturchefen Kommunstyrelsen för kännedom 8(14)

9 48 Likabehandlingsplan 2010/2011, Dnr Skolan ska varje år upprätta två planer för likabehandlingsarbetet, en likabehandlingsplan enligt 3 kap. 16 i diskrimineringslagen och en plan mot kränkande behandling enligt 14 a kap 7 skollagen. I Dals-Eds kommun har man valt att sammanföra planerna, eftersom arbetet mot diskriminering och trakasserier och arbetet mot kränkande behandling har många beröringspunkter och likheter. All personal ska vara bekant med och arbeta i ovanstående lagars anda. En övergripande likabehandlingsplan för FOKUS-nämnden har tagits fram. Beredning FOKUS-nämndens arbetsutkott Godkänna den övergripande likabehandlingsplan som tagits fram för FOKUSnämnden. Rektor skolorna 9(14)

10 49 Verksamhetsuppföljning 2010, Dnr Förvaltningschefen redovisar ekonomisk uppföljning till och maj månad. Arbetet med anpassning av verksamheterna utifrån förutsättningar samt budget har gett önskade resultat. FOKUSnämnden har beviljats ett tilläggsanslag på 1,6 mkr för interkommunala avgifter gymnasie- och gymnasiesärskola. Tagit del av redovisningen Förvaltningsekonomen Förvaltningschefen 10(14)

11 50 Uppföljning aktuella ärenden och informationsärenden, Dnr Förvaltningschefen informerar: - Besök i kommunstyrelsen angående medborgarförslag Nössemark - V8 samverkan angående kompetensutveckling - Stratsys digitalt system för planering och utvärdering - Anställning rektor Förskoleverksamheten - Boende gymnasiesärskolans elever Tagit del av informationen Förvaltningschefen 11(14)

12 51 Informationsärenden FOKUSnämnden , Dnr Protokoll Miljö- och Folkhälsoforum Beslut KSau 127, Kommunal feriepraktik 3. Kompetensutvecklingsdagar FOKUS läsåret 2010/2011 grundskola och gymnasium 4. Beslut KSau 129, Sparförslag Protokoll Fyrbodals gymnasieskola, styrelsen Budgetramar 2011 planer , KF Kortare öppettider i växel 1/6-31/8 2010, beslut KS , Meddelande om deltagande i interregprojekt, skrivelse fritids-kulturchefen Protokoll Kommunala Pensionärsrådet Protokoll Kommunala Handikapprådet Tagit del av informationen 12(14)

13 52 Kriterier för upprättande av klassindelning, Dnr Det finns ett beslut från Barn- och Utbildningsnämnden om fastställande av kriterier för upprättande av klassindelning enligt följande: - bostadsområden (närhet, men ej segregering) - hänsyn till barn med särskilda behov - arbetsbelastning för personalen - antalet flickor/pojkar Idag finns det så många andra kriterier att ta hänsyn till, så bostadsområde är inte längre det viktigaste. Man känner till många av barnen genom Förskola 1-5 och kan då se att en annan indelning i klasser vore att föredra. Rektor på Snörrumskolan föreslår att delegera till rektor och förskolechef att göra klassindelning utifrån den kunskap som finns om barnen och att hänsyn skall tas till barn i behov av särskilt stöd. Beredning Tjänsteskrivelse Lena Bernhardsson rektor Delegera till rektor och förskolechef att göra klassindelning utifrån den kunskap som finns om barnen och att hänsyn skall tas till barn i behov av särskilt stöd. Rektor Snörrumskolan Förskolechef 13(14)

14 53 Information rektor Utsikten Rektor Utsikten, Jonas Månsson presenterar sig för nämnden och lämnar en nulägesbeskrivning av verksamheten på TL samt det fortsatta arbetet med GY11. Tackar för informationen. 14(14)

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-4-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-01-12 Plats och tid Kommunkontoret, kl 13.00 16.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15. Beslutande. Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd)

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15. Beslutande. Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd) DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 8.30 11.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-06-22 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-05-19 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-03-09 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Roger Johansson (s) Veronica Horn

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 08-05-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Larsinge Fahlén (s) Jukka Päkkilä (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15. Tommy Olsson (kd) 08.30-12.00, 56-61, 65 Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Johanna Molander (kd)

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15. Tommy Olsson (kd) 08.30-12.00, 56-61, 65 Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Johanna Molander (kd) DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2006-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Lisbeth Schgerholm (c) Kenneth Gustavsson (c) Stig Edman

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Zabina Nilsson.

Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Zabina Nilsson. DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-03-28 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 15.00, lunch 13.00 13.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 86 Karin Strutz, förvaltningsekonom 82 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 86 Karin Strutz, förvaltningsekonom 82 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-11-10 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2017-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan 08.00-12.00. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Niklas Johansson (C) Jan-Stefan Karlsson

Läs mer

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-12-10 Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Lars Bennersten, förvaltningschef Linda Andersson 66 Camilla Adler bitr. rektor, CG Strutz rektor 68-70

Lars Bennersten, förvaltningschef Linda Andersson 66 Camilla Adler bitr. rektor, CG Strutz rektor 68-70 DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-09-02 Plats och tid Utsiktens gymnasium kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tomas Fahlén. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tomas Fahlén. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-04-25 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 13.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-08-31 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, kl:08.30-13.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kenneth Bergslätt

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-02-01 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Kl:08.30-12.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Gun Magnberg Pål Magnussen Arne Engström

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Gun Magnberg Pål Magnussen Arne Engström Nr Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Dalslandsrummet klockan 08.30 12.20, därefter studiebesök på Åsebro skola Beslutande Per-Axel Andersson (s) Harald

Läs mer

Britta Carlén och Anders Schagerholm

Britta Carlén och Anders Schagerholm DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-10-01 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan 8.00 16.00. Beslutande Anna Johansson (C ) ordf Kenneth Bergslätt (M) Öyvind Höiberg (MP) Linus

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2006-05-10 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Lisbeth Schagerholm (c) Kenneth Gustavsson (c) Roger

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl Britta Carlén, Larsinge Fahlén. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl Britta Carlén, Larsinge Fahlén. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-09-26 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.45 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Thord

Läs mer

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s)

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s) Barn-, kultur- och utbildningsnämndens 2013-03-15 Blad 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum Almen kl 10.00-11.00 Beslutande Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica

Läs mer

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-04-09 Plats och tid Utvecklingscenter 8.30-12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 13.00 15.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Justerande. Britta Carlén, Jukka Päkkilä

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Justerande. Britta Carlén, Jukka Päkkilä DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2008-08-27 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Jukka Päkkilä (s) Tomas Fahlén (mp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.15 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Ann-Christin Dåderman (S)

Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Ann-Christin Dåderman (S) 1(2) Plats och tid Hedslund, Insikten 13:00-15:30 Beslutande Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Ann-Christin Dåderman (S) Ersättare och övriga närvarande Lars Kratz, förvaltningschef

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen 1(2) Plats och tid Insikten, Hedslund 13:00-15:30 Beslutande Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Ann-Christin Dåderman (S) ersättare för Barbro Aastrup (S) Ersättare och övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.20 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-05-06 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s), vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Barbro Aastrup (S) Ann-Christin Dåderman (S) ersättare för Rickard Möller (S)

Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Barbro Aastrup (S) Ann-Christin Dåderman (S) ersättare för Rickard Möller (S) 1(2) Plats och tid Insikten 13:00-16.30 Beslutande Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Barbro Aastrup (S) Ann-Christin Dåderman (S) ersättare för Rickard Möller (S) Ersättare

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-12-09 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 FÖREDRAGNINGSLISTA december 2015, 15.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare Godkännande

Läs mer

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C)

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kindla, kommunhuset, Lindesberg, kl. 10.00 12.00 ande Övriga deltagande Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (12) Plats och tid Silen, 15.30 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2008-01-31 1 Plats och Tid Norrtull, kl 13.00 17.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-11-18 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Gunnemar Olsson (FP)) Kenneth Hermansson (C) Mona Olausson (S)

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Protokoll 2013-03-18

Protokoll 2013-03-18 2013-03-18 Gymnasienämnd Plats och tid Rum Kumla, stadshuset, 2013-03-18, klockan 15:00-15:57 Beslutande Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Marie Eriksson (S) Margareta Engman (M) Thomas Andersson (S) Anna

Läs mer

Britta Carlén och Kerstin Johansson

Britta Carlén och Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-02-05 Plats och tid Beslutande Utsikten Konferensrum L kl:08-30-12.30 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen kl. 15.30 17.40 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L), till kl.

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby.

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby. Protokoll 2014-10-21 Gymnasienämnd Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-10-21 klockan 15:00 Beslutande Stefan Svensson S Ordförande Carina Bäck S Per Holm KD Gruppledare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare

Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell, förvaltningsekonom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 39 UTN 35/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Thoren Business

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-12-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Val av protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-03-01

Sammanträdesdatum 2007-03-01 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Fullmäktigesalen, Stadshuset klockan 08.00-12:00 Pia Tysklind (s) Johanna Franson (s) tjg ers Björn-Ole Adamsson ( stp) Rita

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.15-18.40 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Stefan

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-06-18 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Michael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Beslutande Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer