Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Zabina Nilsson.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Zabina Nilsson."

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Roger Johansson (s) Zabina Nilsson (s) Tomas Fahlén (mp) Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd) Kjell-Inge Mörk, förvaltningschef Hans Åkerlundh, rektor, Anna Månsson rektor, CG Strutz rektor, Naima Melin förskolechef 30 CG Strutz rektor 31 Naima Melin förskolechef 32 Närvarande icke tjänstgörande: Noel Pickett (c) Kerstin Sandqvist fritids-kulturchef 33, 34,37,43 Karin Strutz förvaltningsekonom 32, Ann-Catrin Ottosson, sekreterare Justerande Britta Carlén, Zabina Nilsson Plats och tid Kommunkontoret den 3 april 2007 för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande ANSLAGSBEVIS Fokusnämndens prot är justerat Tillkännages genom anslag. Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift

2 30 Utbildningsinspektion i Dals-Eds kommun, Dnr Skolverket har genomfört inspektion i Dals-Eds kommun av förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen, grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Inspektionen har genomförts under perioden 5 september 2006 t o m 19 oktober Vid utbildningsinspektion tar Skolverket ställning till i vad mån verksamheten ger förutsättningar för barn, ungdomar och vuxenstuderande i kommunen att nå de nationella målen. Inspektionen granskar utbildningens kvalitet samt bedömer om kommunen uppfyller de krav som författningarna ställer på verksamheten. Inspektionsrapport med beslut har kommit från Skolverket. Representanter från Skolverket har varit i Dals-Ed och redogjort för rapporten. Förvaltningschefen informerar nämnden om innehållet i inspektionsrapporten. Verksamhetsansvariga kommenterar sina verksamheter och vilka åtgärder som vidtagits/skall vidtas för att uppfylla kraven i rapporten. Tagit del av rapporten och uppdrar till förvaltningschefen att tillsammans med verksamhetsansvariga formulera svar till Skolverket. Svaret redovisas på Fokusnämndens sammanträde den 23 maj. Förvaltningschefen Rektor Hagaskolan Rektor Snörrumskolan Förskolechefen Rektor Utsikten 2(16)

3 31 Utsikten - lokalbehov, Dnr Rektor för Utsiktens gymnasieskola informerar om lokalbehov och planer inför framtiden för Utsiktens gymnasieskola. Utsiktens utbildningar har god tillströmning av sökande. Man planerar för 175 elever höstterminen 2007, och det kommer att nyanställas 7-10 personer inför hösten. Fullt utbyggt (2008) räknar man med ca 180 elever och ca 60 helårsanställda. Sammanställning över behoven av mer undervisningslokaler och elevbostäder har gjorts och ett förslag till om/tillbyggnad av Utsikten har gjorts. Man önskar att projektet Utsikten etapp III delas upp, med en mindre etapp under 2007 och en större insats under Man får då våren på sig att med sakkunnig hjälp ta fram det bästa alternativet för Utsiktens framtid. Under 2007 vill man genomföra: - Tillbyggnad och inre ändringar i D-huset (entré, undervisningsytor) - Flytt av vaktmästarlokaler i hus H Detta ger fler undervisningsytor, samt några personalutrymmen. Priset för denna etapp blir ca 1,3 Mkr. - Den gamla delen av Almen, elevhemmet för Turismledarprogrammets åk 1, där ett 40-tal elever bor är i stort behov av renovering. Rektor Utsikten anhåller om att Servicenämnden genomför renovering av Almen under Man vill ha en dialog med nämnden om hur detta ska gå till, vad som ska prioriteras etc. Kostnaden för renoveringen är beräknad till 0,7 Mkr Inför 2008 vill man planera och uppföra en ny huskropp om 600 m2 i anslutning till nuvarande byggnader. För att möta den hårdnande konkurrensen om framtidens allt färre gymnasieelever är det av avgörande betydelse att såväl lokaler och boende som undervisning håller högsta klass. De lokaler i Sykes som används idag fungerar men passar inte in i den vision för framtiden om Utsikten som en sammanhållen skola som skall bli Sveriges bästa gymnasieskola. En preliminär beräkning pekar mot en investeringskostnad om 10 Mkr och en årlig kapitalkostnad om 300 kkr, vilken beräknas rymmas inom Utsiktens budgetram. Eftersom hyran på Sykes är 160 kkr per år utökas den kostnaden med 140 kkr. forts 3(16)

4 Forts 31 Beredning Tjänsteskrivelse rektor Utsikten Fokusnämndens arbetsutskott 9, Komplettering skrivelse Utsiktens lokaler samt kalkyl, tjänsteskrivelse rektor Utsikten För att även i framtiden kunna rekrytera elever till Utsiktens gymnasium anhåller Fokusnämnden hos Kommunstyrelsen om att - elevhemmet Almen renoveras under 2007 till en kostnad av 0,7 Mkr. Finansiering enligt ekonomichefens förslag. Det innebär att Utsiktens driftsbudget för 2007 belastas med 0,3 Mkr - Om- och tillbyggnad av hus D och H görs under Finansiering enligt ekonomichefens förslag. Från 2008 ökas Utsiktens hyra med 215 kkr/år. - Projektering och kostnadsberäkning av ny huskropp görs under 2007 med sikte på byggnation Kommunstyrelsen 4(16)

5 32 Kösituation inom barnomsorgen våren 2007, Dnr Förskolechefen informerar om läget inom barnomsorgen och kösituationen under våren För att klara barnomsorgen under våren behövs mer lokalutrymmen. På övervåningen i Förskolan Stallbacken kan man göra en provisorisk lösning. Man delar upp barnen i yngre och äldre och då placeras de äldre barnen på övervåningen. För att klara dessa behov behövs: Personal 1,75 tjänst i 3 månader = kr Inventarier = kr Grovstädning = ca kr Diverse el och barnsäkerhetsåtgärder, nödvändig uppfräschning samt kostnader för mat och städ. Beredning Fokusnämndens arbetsutskott Anordna förskoleverksamhet under april-juni enligt förskolechefens förslag. Finansiering genom revidering av budget skolskjutsar med kronor Förskolechefen inbjuds till nämndens sammanträde den 25 april för att informera om situationen hösten Expediering: Förskolechef Förvaltningsekonom 5(16)

6 33 Förbättringsförslag - om konsthall i nuvarande bowlinglokal, Dnr Förbättringsförslag har inkommit från en kommuninvånare. Förslaget är att om bowlinghallen ska flyttas till Jordbron kan man använda den tomma hallen till konsthall samt erbjuda släktforskarna en större och bättre lokal. Fritids- och kulturchefen har i tjänsteskrivelse inlämnat yttrande i ärendet och föreslår kommunstyrelsen att utreda alternativa lösningar för konsthall/kulturhus/bibliotek. Beredning Yttrande fritids- och kulturchefen Fokusnämndens arbetsutskott 10, Nämnden tackar för synpunkterna om konsthall m m. Behov av lokal finns men nuvarande bowlinghallen lämpar sig inte för ändamålet. Ärendet hänskjuts till kommunens lokalgrupp. Förslagsställaren Fritids-kulturchefen Lokalgruppen 6(16)

7 34 Tankar och förslag angående konsthall och bibliotek i Dals-Eds kommun, Dnr Skrivelse med tankar och förslag angående konsthall och bibliotek i Dals-Eds kommun har inkommit från en kommuninvånare. Fritids-/kulturchefen föreslår att fokusnämnden tar initiativ till en kartläggning av behov/önskemål av lokaler/anläggningar för fritids- och kulturverksamheten i kommunen. En sådan kartläggning bör göras i samråd med föreningslivet. I arbetet bör också ingå att göra en (grov) uppskattning av kostnaderna för de olika projekten. Skrivelse från kommuninvånare Beredning Tjänsteskrivelse fritids- och kulturchefen Fokusnämndens arbetsutskott 11, Fokusnämnden tar initiativ till en kartläggning av behov/önskemål av lokaler/anläggningar för fritids- och kulturverksamheten i kommunen. En sådan kartläggning bör göras i samråd med föreningslivet. I arbetet bör också ingå att göra en (grov) uppskattning av kostnaderna för de olika projekten. Fritids-kulturchefen uppdras att göra en kartläggning av behov/önskemål. Uppdraget presenteras för Fokusnämndens arbetsutskott den 15 augusti. Fritids-kulturchefen 7(16)

8 35 Avtal ang Bollhall m m 2007, Dnr Eds idrottsallians svarar för bokningar och övriga frågor, som rör föreningarnas utnyttjande av Bollhallen och Hagaskolans idrottshall. Kommunens och idrottsalliansens åtaganden regleras genom ett avtal, som förlängs med ett år i taget. Förslag till avtal för 2007 föreligger. I avtalet har föreningens hyra räknats upp med 2%, till kr. Betalningsdatum för hyran föreslås förskjutas med 3 månader, så att hyra för första halvåret 2007 betalas den 15 september. Beredning Tjänsteskrivelse fritids- och kulturchefen Fokusnämndens arbetsutskott 12, Godkänna föreliggande förslag till avtal angående bollhall. Avtalet undertecknas av ordförande Fokusnämnden och ordförande Eds Idrottsallians. Eds Idrottsallians Fokusnämndens ordförande 8(16)

9 36 Behovsanalys inom vilka områden nämnden önskar utbildningar/föreläsningar, Dnr Kommunstyrelsen har beslutat 30, att uppdra till samtliga nämnder att göra en behovsanalys avseende inom vilka områden nämnden önskar utbildningar/föreläsningar. Nämndsarbete och fortsatt utbildning i kommunallagen och sekretesslagen är önskemål från Fokusnämnden. Kommunstyrelsen 9(16)

10 37 Förslag - Kriterier för framtida satsningar på fritidsaktiviteter, Dnr Dals-Eds kommun har ett blomstrande föreningsliv. Det finns över 100 registrerade föreningar med bra verksamheter och hängivna medlemmar. Verksamheterna täcker tillsammans de flesta av fritidsaktiviteterna som kan utövas i en mindre kommun i glesbygd. Under har det inkommit önskemål från några av föreningarna om att få möjligheten att utveckla sina verksamheter ytterligare. Kommunledningskontoret har tagit fram förslag på kriterier som ska kunna göra det lättare för politikerna att prioritera och ta kloka beslut samtidigt som föreningarna får klarhet i hur politikerna har tänkt innan de tagit sina beslut. Skrivelse från kommunledningskontoret med förslag på kriterier. Kommunstyrelsen har 44, remitterat förslag till kriterier för framtida satsningar på fritidsaktiviteter till fokusnämnden för synpunkter. Fritids- och kulturchefen har i tjänsteskrivelse inlämnat synpunkter på föreslagna kriterier. Beredning Fokusnämndens arbetsutskott 14, Fokusnämnden har för avsikt att i samband med arbetet med Fokusnämndens verksamhetsplaner göra en fritid/kulturplan med prioriteringar. Nämnden ber att få återkomma i ärendet. Kommunstyrelsen Fritids-kulturchefen 10(16)

11 38 Bokslut 2006, Dnr Fokusnämnden lämnar ett bokslut med 1,5 Mkr i överskott för 2006 driftbudgeten. Överskottet har uppstått pga: - Kostnaderna för interkommunala avgifterna kommunens gymnasieelever blev ca 0,7 Mkr lägre än beräknad. - Familjedaghem, 3 vakanta tjänster hösten 2006, ca 0,4 Mkr. - Utsiktens gymnasieskola, ca 0,4 Mkr. Underskott 2004 och Utsiktens lönekostnader har överstigit budgeten med ca 1,5 Mkr och intäkterna med ca 1,7 Mkr. Utsiktens budget har inte reviderats under året, vilket har medfört dessa stora differenser mot budget. Av investeringsbudgeten återstår kronor som har begärts överförd till Beredning Fokusnämndens arbetsutskott 16, Tagit del av Bokslut 2006 och överlämnar det till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen 11(16)

12 39 Verksamhetsuppföljning och prognos 2007, Dnr En genomgång av verksamheternas kostnader och intäkter pågår, dels inför budgetrams diskussioner 2008 samt inför budgetuppföljning kvartal Fokusnämnden ser ut att kunna klara ett +/- 0 resultat Det kan dock bli aktuellt att ansöka om tilläggsanslag för kostnader under 2007 för nytillkomna kommuninvånare, t ex SFI. En del justeringar av budgeten inför hösten 2007 kommer att påverka även budget 2008; förskola och särskolebarn. Beredning Fokusnämndens arbetsutskott 17, Har tagit del av redovisningen och lägger den till handlingarna. Förvaltningsekonomen Ekonomichefen för kännedom 12(16)

13 40 Budget 2008, Dnr Intern fördelning av en preliminär budgetram 2008 diskuteras inom förvaltningen. Ekonomichefen har reviderat ramen utifrån ny befolkningsprognos. Jämförelse mellan Fokusnämndens kostnader för de olika verksamheterna samt statsbidragstilldelningen kommer att tas fram för att tydliggöra behov, kostnader och ram tilldelning. Ett förslag till interna ramar har tagits fram och verksamhetsansvariga kommer att få i uppdrag att utifrån förslaget till ramar lägga en preliminär budget med nyckeltal och konsekvensbeskrivningar. Fokusnämnden skall senast 25 maj lämna yttrande till kommunstyrelsen. Beredning Fokusnämndens arbetsutskott 18, Har tagit del av informationen och lägger den till handlingarna. Ekonomichefen 13(16)

14 41 Informationsärenden, Dnr Regeringens beslut angående ansökningar om riksrekrytering för gymnasieutbildning 2. Protokoll Kommunala Handikapprådet och Kommunala Pensionärsrådet samt kallelser till sammanträde Kommunalförbundets förväntningar på Fyrbodals Gymnasieskola Uppdragsbeskrivning, bilaga 4. Verksamhetsberättelse och bokslut 2006, Fyrbodals Gymnasieskola, bilaga 5. Beslut lokalisering Ungdomsgård kortsiktig lösning Noterar informationsärendena och lägger dessa till handlingarna. Fyrbodals gymnasieskola 14(16)

15 42 Delegationsärenden, Dnr Läsårstider 2007/2008 Grundskolan och Utsiktens gymnasium. Littera 2.08 och Delegat förvaltningschef Fokus 7. Protokoll Fokusnämndens arbetsutskott Delegationsärendena har redovisats och läggs till handlingarna. 15(16)

16 43 Ansökan om medfinansiering till aktivitetshall, Dnr Eds Ryttarsällskap ansöker i skrivelse om kommunal medfinansiering med 30% av kostnaden för nybyggnad av ett ridhus/allaktivitetshus. Totalkostnaden uppgår till kr, och från kommunen söker man ett bidrag på Att den egna kommunen tar ett beslut om att bidra med 30% av kostnaden är en förutsättning för att Boverket ska behandla ansökan om bidrag. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 48, Tjänsteskrivelse fritid-kulturchefen Ärendet återremitteras till Eds Ryttarsällskap med begäran om kompletterande handlingar, de handlingar som ska bifogas i ansökan till Boverket. Uppdra till fritids-kulturchefen att kalla till möte med Eds Ryttarsällskap. Övriga som kallas: Ekonomichefen Ordförande Fokusnämnden Kommunchefen Förvaltningschefen Eds Ryttarsällskap Fritids-kulturchefen Ordförande Fokusnämnden Kommunchefen Förvaltningschefen 16(16)

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15. Beslutande. Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd)

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15. Beslutande. Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd) DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge

Läs mer

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-03-09 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Roger Johansson (s) Veronica Horn

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 8.30 11.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tomas Fahlén. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tomas Fahlén. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-04-25 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 13.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-4-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 86 Karin Strutz, förvaltningsekonom 82 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 86 Karin Strutz, förvaltningsekonom 82 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-11-10 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 08-05-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Larsinge Fahlén (s) Jukka Päkkilä (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl Britta Carlén, Larsinge Fahlén. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl Britta Carlén, Larsinge Fahlén. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-09-26 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.45 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-06-22 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

Lars Bennersten, förvaltningschef Linda Andersson 66 Camilla Adler bitr. rektor, CG Strutz rektor 68-70

Lars Bennersten, förvaltningschef Linda Andersson 66 Camilla Adler bitr. rektor, CG Strutz rektor 68-70 DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-09-02 Plats och tid Utsiktens gymnasium kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-01-12 Plats och tid Kommunkontoret, kl 13.00 16.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2006-05-10 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Lisbeth Schagerholm (c) Kenneth Gustavsson (c) Roger

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-06-23 Plats och tid Utsikten kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2017-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan 08.00-12.00. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Niklas Johansson (C) Jan-Stefan Karlsson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-05-19 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan 8.00 16.00. Beslutande Anna Johansson (C ) ordf Kenneth Bergslätt (M) Öyvind Höiberg (MP) Linus

Läs mer

Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-04-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 18 april, 2007 klockan 19.00 21.00 Beslutande Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15. Tommy Olsson (kd) 08.30-12.00, 56-61, 65 Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Johanna Molander (kd)

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15. Tommy Olsson (kd) 08.30-12.00, 56-61, 65 Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Johanna Molander (kd) DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2006-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Lisbeth Schgerholm (c) Kenneth Gustavsson (c) Stig Edman

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-08-31 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, kl:08.30-13.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kenneth Bergslätt

Läs mer

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-04-09 Plats och tid Utvecklingscenter 8.30-12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

Britta Carlén och Kerstin Johansson

Britta Carlén och Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-02-05 Plats och tid Beslutande Utsikten Konferensrum L kl:08-30-12.30 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Justerande. Britta Carlén, Jukka Päkkilä

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Justerande. Britta Carlén, Jukka Päkkilä DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2008-08-27 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Jukka Päkkilä (s) Tomas Fahlén (mp)

Läs mer

Britta Carlén och Anders Schagerholm

Britta Carlén och Anders Schagerholm DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-10-01 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-10-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 oktober, 2005 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

Lars Bennersten, förvaltningschef Karin Strutz förvaltningsekonom Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvaltningschef Karin Strutz förvaltningsekonom Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-11-11 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 11.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson(s)

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-12-10 Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Plats och tid Stallbackens förskola :45

Plats och tid Stallbackens förskola :45 DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2008-06-11 Plats och tid Stallbackens förskola 08.30 12:45 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Jukka Päkkilä (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl 13.00-14.40 Ajournering: 13.55-14.05 Beslutande Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) 27-29 Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 Övriga deltagare

Läs mer

Kjell-Inge Mörk, förvaltningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 83,84 Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 93,94 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Kjell-Inge Mörk, förvaltningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 83,84 Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 93,94 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-08-29 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.45 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

Plats och tid Utsiktens gymnasium, onsdag den 10 juni 2015, klockan 8.00 11.15.

Plats och tid Utsiktens gymnasium, onsdag den 10 juni 2015, klockan 8.00 11.15. DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-06-10 Plats och tid Utsiktens gymnasium, onsdag den 10 juni 2015, klockan 8.00 11.15. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Jan-Stefan Karlsson (KD) Kenneth Bergslätt

Läs mer

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer.

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2009-02-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 februari 2009 klockan 19.00 19.50 Beslutande Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & Fritid kl 17.00-18.15 ande Jörgen Strende, Socialdemokraterna Ellen Johansson, Socialdemokraterna Roger Magnusson, Socialdemokraterna Stefan Grad, Centerpartiet Tommy Jacobsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-02-01 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Kl:08.30-12.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl Sida 1/8 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 16.40 Ajournering, kl. 14.30 14.40 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Christer Laurell (C) Torsten Vigre (M)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10)

Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10) Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-03-10, kl 13.00-16.05 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Ann-Christine

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-03-16 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan 18.00 19.30 Beslutande Närvarande xx ordinarie ledamöter och x tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.30-19.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.30. Beslutande Britta Bergström (s) Luiza Kaminska (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-03-01

Sammanträdesdatum 2007-03-01 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Fullmäktigesalen, Stadshuset klockan 08.00-12:00 Pia Tysklind (s) Johanna Franson (s) tjg ers Björn-Ole Adamsson ( stp) Rita

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.15 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Alléskolan, kl.13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Rexhell, S Astrid-Marie Jonsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Fågelviksgymnasiet, kl.13.30-17.00 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotssson (C) Erik Lundgren

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 41-51. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Lena Ringensjö Andersson

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 41-51. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Lena Ringensjö Andersson Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-25 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.00-15.15 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Sigvard Olsson (s), för Jörgen Banck Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-04-30 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom/henne.

Läs mer

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, 08.30 12.15 Beslutande Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten, förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-11-18 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30 Beslutande Övriga närvarande Justerande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18) 1(18) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 13.00 ande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare och övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Eje Engstrand, s, ordf Toni Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Thord

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-12-10 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 08:00-13:15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Anders Hansson (c), ers f Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-03-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-03-21, kl 0900-1620 ande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.20 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :27 Ajournering kl. 14:54 15:05. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :27 Ajournering kl. 14:54 15:05. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16:27 Ajournering kl. 14:54 15:05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (L) Fredrik Jönsson (C) Angelie Fröjd (M) tjänstgörande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 13.20

Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Sida 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Kaj Seger, ledamot ( 12-20) Marianne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 64-68 Plats och tid Lurö, klockan 9.30 15.30 (mötet ajouneras kl 10.45-11.10, 65) Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg ers. Irené Ekberg

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Barn- och utbildningsnämnden, Gröna rummet 14:00-16:05 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M)

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, 08.30 12.30. Beslutande Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten, förvaltningschef Astrid Edström, sekreterare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer