Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00. Beslutande"

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Lisbeth Schagerholm (c) Kenneth Gustavsson (c) Roger Johansson (s) Ramadan Dauti (s) Liselotte Fahlander (s) Tommy Olsson (kd) , Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Övriga närvarande Kjell-Inge Mörk, förvaltningschef CG Strutz, rektor Karin Strutz förvaltningsekonom 40,45-46, Ann-Catrin Ottosson, sekreterare Justerande Britta Carlén, Roger Johansson Plats och tid Kommunkontoret den 17 maj 2006 för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande ANSLAGSBEVIS Fokusnämndens prot är justerat Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift Tillkännages genom anslag.

2 40 IT grundskolan, Dnr Skrivelsen har sitt ursprung i den utredning av IT-läget på Hagaskolan, som gjordes av Tomas Fahlén och sammanfattades vid ett IT-möte på Hagaskolan i juni Inget har förändrats till det bättre sedan det skrevs, utan snarare tvärtom. Dokumenten ger alltså fortfarande en korrekt beskrivning och bifogas därför. IT-läget för Snörrumskolan är om möjligt än mer bristfälligt. För att råda bot på den brist som utredningen påvisar vill vi föreslå följande: Alla anställda med behov av bärbar dator inom grundskolan utrustas med en sådan från och med hösten Anställdas datorer ska kopplas upp på det administrativa nätet. Alla stationära maskiner överförs till elevnätet och används i elevnätet som tunna klienter. Nya tider nya krav Det torde vara allmänt känt att det hela tiden ställs nya och högre krav på oss människor när det gäller att handha och tillämpa ny teknik. Den kan i många fall hjälpa oss att utföra vårt arbete på ett bättre och effektivare sätt. Rent konkret vill vi i huvudsak anföra följande skäl till stöd för förslaget: IT-strategi för Dals-Eds kommun Förslaget ger oss en rimlig möjlighet att uppfylla målen i kommunens IT-strategi. Det pedagogiska uppdraget För att kunna utveckla elevernas färdigheter behöver personalen själva vara väl förtrogna med verktyget och dess möjligheter. I förslaget tillförs eleverna fler enheter och en plan upprättas för att vidareutveckla tillgång och tillämpning för eleverna. Individuella utvecklingsplaner För samtliga elever skall från och med en individuell utvecklingsplan upprättas och allt mer kommer omdömen, betyg och underlag att skötas digitalt. Förslaget är en förutsättning för detta. Informationskanaler Allt mer information sköts via e-post eller intranät (VK Virtuella kontoret ). För att det skall vara möjligt för de anställda, krävs att var och en har tillgång till verktygen. Närvarostatistik och Schematillgänglighet För att ta fasta på synpunkter i revisionsrapporten från U Bernhage 2005 kommer dokumentation av elevers tid i skolan att föras digitalt på Hagaskolan från läsåret (20)

3 forts. 40 På Hagaskolan behöver samtliga lärare tillgång till aktuell schemafil, inklusive klassoch grupplistor, vilket möjliggörs genom förslaget. Med hänvisning till ovanstående föreslås Fokusnämnden bevilja förslag från rektorerna grundskolan att - till läsåret leasa alt. köpa in datorer till anställda inom grundskolan (max 60 enheter). - kostnaden fördelas på 3 år och får inte överstiga totalt kr ( kr/år). - finansiering sker inom befintliga anslag inom driftbudget. - upphandling sköts av kommunens IT-enhet. IT-enheten har tagit in anbud på datorer samt finansiering (leasing) giltighet t o m Beredning Fokusnämndens arbetsutskott 20, Fokusnämnden 26, Fokusnämndens arbetsutskott 32, Alla anställda med behov av bärbar dator inom grundskolan utrustas med sådan från och med hösten Alla anställda skall kopplas upp på det administrativa nätet. Alla resterande stationära maskiner används i elevnätet som tunna klienter. IT-ansvarig uppdras att teckna avtal. Rektorer Snörrum och Hagaskolan IT-ansvarig Förvaltningsekonom 3(20)

4 41 Taxa för barnomsorg och skolbarnsomsorg i Dals-Eds kommun, Dnr Skolverket har reagerat på vår taxa eftersom de som har en tillsynstid på mer än 39 tim/vecka inte får något avdrag för allmän förskola. Den nuvarande taxan innehåller tre avgiftsnivåer. Fokusnämnden har , 6 föreslagit en taxa med endast en nivå. Kommunfullmäktige har beslutat , 17 att återremittera frågan om ny taxa till fokusnämnden. Nytt förslag har tagits fram av förskolechefen. Dels den nuvarande taxan, ett förslag från Kenneth Gustavsson (c) samt förslag 1 och 2 med två nivåer. Taxan bör träda i kraft 1 september 2006, i samband med höstens start i allmän förskola. Tjänsteskrivelse förskolechefen Beredning Fokusnämnden , 6 Kommunstyrelsen , 24 Kommunfullmäktige , 17 Fokusnämndens arbetsutskott , 33 Bibehålla den nuvarande taxan för barnomsorg/skolbarnsomsorg. För barn i allmän förskola (4-5-åringar) reduceras kostnaden med 27% 12 månader/år (ingen avgiftsfri månad). Taxan bör träda i kraft 1 september Överlämna ärendet till kommunstyrelsen för beslut. Kommunstyrelsen 4(20)

5 42 Reglemente kommunala handikapprådet, Dnr Reglemente för kommunala handikapprådet har tidigare skickats ut förslag på remiss för synpunkter. Nytt förslag till reglemente har därefter tagits fram för ytterligare synpunkter. Beredning Fokusnämndens arbetsutskott , 34 Fokusnämnden har inget att erinra mot det nya förslaget till reglemente. Sekreterare kommunala handikapprådet 5(20)

6 43 Samarbetsavtal vuxenutbildningen Dals-Ed - Bengtsfors, Dnr Förslag till samverkansavtal mellan Bengtsfors kommun och Dals-Eds kommun om köp av rektorstjänst för vuxenutbildningen i Dals-Ed har tagits fram. Avtalet föreslås gälla från till Uppsägningstid är sex månader. Om ingen part säger upp avtalet, löper avtalet ett år i taget. Beredning Fokusnämndens arbetsutskott , 36 Godkänna förslag till avtal mellan Bengtsfors och Dals-Eds kommuner om köp av rektorstjänst till vuxenutbildningen i Dals-Ed. Kultur- och Utbildningsnämnden Bengtsfors Rektor vuxenutbildningen 6(20)

7 44 Timplan läsåret grundskolan år 1-9, Dnr Rektorer för Snörrumskolan och Hagaskolan har inlämnat förslag till timplan för läsåret 2006/2007 grundskolan år 1 9. Beredning Fokusnämndens arbetsutskott , 37 Godkänna föreslagen timplan för grundskolan år 1-9 att gälla tills vidare. Rektorer grundskolan 7(20)

8 45 Budgetförutsättningar 2007, Dnr Ekonomikontoret har skickat ut underlag för ramar och riktlinjer för budget 2007 samt planer för på remiss. I förslaget ingår att löner, övriga kostnader samt intäkter skall justeras med 2 %, vilket ligger i ramen. Under kommunstyrelsen kommer ett anslag motsvarande 1% att ligga för prioriteringar. Övriga justeringar för Fokusnämndens del i underlaget är följande: kronor - sista delen av Wernerssonpengarna in i statsbidraget kronor resterande del av sparbeting barnomsorg kronor återföring av lån för avgångsvederlag milj kronor minskande antal barn och elever. 1,1 milj kronor särskolebarn och elever helår ,4 milj kronor nytt skolskjutsavtal helår 2007 Nytt skolskjutsavtal kommer troligtvis att tecknas från hösten 2007, vilket kan medföra att kostnaden för 2007 blir ca kronor I övrigt är Fokusförvaltningens förhoppning att förslaget till ram skall ge ett underlag för att driva verksamhet. Fokusförvaltningen har inte sett över investeringsbehovet, men kommer från och med 2006 att arbeta med att öka IT användandet i förvaltningen. Bl a är behovet av informationskanaler som t ex VK prioriterade. Vidare skall pedagogiska verksamheterna från och med 1/ arbeta med Individuella Utvecklingsplaner (IUP) för samtliga barn/elever, vilket kräver It som verktyg. I övrigt bör investeringsanslaget inte understiga kronor Beredning Fokusnämndens arbetsutskott , 39 Fokusnämnden har tagit del av förslaget till ramar och riktlinjer för budget 2007 samt planer för Att ramen justeras utifrån förändringar av barn-/elevantalet är självklart. Dock vill nämnden påtala att besparingar blir svåra att genomföra när antalet klasser har reducerats till ett minimum. Om två klasser återstår med vardera 20 elever är det olämpligt att göra en klass med 40 elever. 8(20)

9 Forts 45 Fokusförvaltningen vill även påminna om att under 2007 kommer en utvärdering av nya organisationen för fritidshem och grundskola. Lönerevision 2006 med prioriterade satsningar innebär ca kronor i ökade kostnader. Detta kommer även att höja kostnaderna i framtida budgetar. Ekonomichefen Kommunstyrelsen Förvaltningsekonomen 9(20)

10 46 Budgetuppföljning kvartal 1, helår 2006, Dnr Fokusnämndens resultat för 1:a kvartalet visar på en procentuell nettoförbrukning med 23 %, bruttokostnader 28 % och bruttointäkter 42 %. Lönekostnaderna under årets första månader ligger klart under motsvarande period förra året. Verksamhetsansvariga har lämnat egna redovisningar för uppföljningen per 1:a kvartalet Förskoleverksamheten har problem med att få in de budgeterade intäkterna med ca kronor. Detta föreslås dock åtgärdas genom fortsatt återhållsamhet på personalsidan under året. Snörrumskolan med förskoleklass, fritidshem och grundskola redovisar ett nettounderkott med kronor Kostnader för särskolebarn/elever för hösten 2006 redovisas med kronor Dock kommer fritidshem samt övriga kostnader att ge ett nettoöverskott med kronor Hagaskolan, Kulturskolan, fritid- och kulturverksamhet redovisar en uppföljning som följer budget. Dock kan kostnaden för övertidskrav komma att behöva täckas genom Fokusnämndens reserv. Utsikten redovisar en uppföljning något bättre än budget. Externt gymnasium med interkommunala avgifter, inackorderingsbidrag och resor visar på ett eventuellt överskott med kronor Dock föreslår förvaltningen att denna summa inte räknas som ett överskott vid denna uppföljning. Valen inför ht-06 är fortfarande inte klara. Eleverna har möjligheter att välja om fram tills mitten av maj-06. Central verksamhet kan eventuellt ge ett litet överskott om inga ytterligare rehabiliteringsåtgärder behöver sättas in. Haga- och Snörrumskolan har i sina uppföljningar räknat in kostnader för satsningen på datorer för personalen med halva kostnaden under 2006 (kronor ). Inför lönerevisionen 2006 har beslut tagits om prioriterad satsning för bl a förskollärarna. Detta innebär en extra kostnad med ca kronor för (600 kronor x 30 st x 9 mnd + 42 %). Fokusnämnden samt övriga nämnder/styrelser har i budget 2006 endast anslag för en lönerevision motsvarande 2 % löneökning. 10(20)

11 forts 46 Kostnader för försenade uppsägningar har beräknats kronor 1,1 milj. Fokusnämnden har inlämnat anhållan om tilläggsanslag till Kommunstyrelsen. Dock har inget beslut om att bevilja tilläggsanslag tagits. Om inget tilläggsanslag beviljas kommer Fokusnämnden att uppvisa ett underskott motsvarande denna summa för Fokusnämnden räknar med att klara budgetramen 2006 under förutsättningar tilläggsanslag för försenade uppsägningar samt prioriterade satsningar lönerevison-06 beviljas. Beredning Fokusnämndens arbetsutskott , 40 Höstens kostnader för särskolebarn/elever täcks genom Fokusnämndens reserv med kronor Resterande belopp kronor täcks genom omfördelning av budget inom ansvarsområdet 5400 för fritidshem och övrigt stöd. Hos Kommunstyrelsen föreslå att kostnaden för prioriterad satsning i lönerevision 2006 ca kronor täcks genom tilläggsanslag. Hos Kommunstyrelsen återigen anhålla om tilläggsanslag för att täcka kostnader för försenade uppsägningar med kronor 1,1 milj. Ekonomichefen Kommunstyrelsen Förvaltningsekonomen 11(20)

12 47 Kulturstipendium 2006, Dnr Fokusnämndens Kulturstipendium 2006 ska delas ut. Fyra förslag på kulturstipendiater har inkommit års kulturstipendium tilldelas 2 personer: Roger Henriksson, Jaren Nössemark och Freddy Svensson, Jaren Nössemark. Stipendiaterna får ett stipendium på kronor vardera. Stipendiaterna Förslagsgivarna Fritids-kulturchefen Ordförande fokus 12(20)

13 48 Utbildningsinspektion i Dals-Eds kommun information, Dnr Nämnden informeras om Skolverkets utbildningsinspektion i september oktober 2006 i Dals-Eds kommun. Skolverket skall på regeringens uppdrag genomföra utbildningsinspektion i samtliga landets kommuner och skolor under en sexårsperiod. De verksamhetsområden som blir föremål för inspektion är förskoleverksamheten, skolbarnsomsorgen, barn- och ungdomsutbildningen samt vuxnas lärande. Bland annat syftar inspektionen till att bedöma hur verksamheterna arbetar i riktning mot de nationella målen och att kontrollera att nationella krav i skolförfattningarna följs. En väsentlig del av inspektionen är att granska kommunens och enheternas eget kvalitetsarbete och förmåga att utveckla kvaliteten. Noterar informationen och lägger den till handlingarna. 13(20)

14 49 Kommunalt uppföljningsansvar, Dnr Ärendet bordläggs och tas upp till behandling vid senare tillfälle. Rektor Utsikten Kommunstyrelsen 14(20)

15 50 Kvalitetsredovisning Utsiktens gymnasium 2005, Dnr Kvalitetsredovisning 2005 för Utsiktens gymnasium redovisas. Godkänner redovisningen och lägger den till handlingarna. Rektor Utsikten Förvaltningsekonom 15(20)

16 51 Kvalitetsredovisning förskoleverksamheten 2005, Dnr Kvalitetsredovisning för förskoleverksamheten 2005 redovisas. Godkänner redovisningen och lägger den till handlingarna. Förskolechefen Förvaltningsekonomen 16(20)

17 52 Lokaler förskolan, Dnr Förutom lokalerna på Snörrums bedrivs förskoleverksamheten också i ombyggda lägenheter på Toppen och Ängsvallen. Lägenheterna har anpassats för verksamheten, men både inomhus- och utomhusmiljön är i stort behov av upprustning. En utredning har tidigare gjorts om nybyggnad av förskola. När utredningen gjordes var efterfrågan på lägenheter i kommunen stor. Efterfrågan på lägenheter har minskat och ett alternativ till nybyggnad är att göra en upprustning av de befintliga lokalerna och utelekplatserna på Toppen och Ängsvallen. Nämnden önskar att en utredning görs med alternativa lösningar av lokalfrågan för förskoleverksamheten. Uppdra till förvaltningschefen att ta fram alternativa lösningar till lokaler för förskolan som presenteras för nämnden den 4 oktober Beslut i nämnden 13 december för att därefter behandlas i kommunstyrelsen. Förvaltningschefen 17(20)

18 53 Kvalitetsredovisning Kulturskolan och Ungdomsgården 2005, Dnr Kvalitetsredovisning för Kulturskolan och Ungdomsgården 2005 redovisas. Ledamöterna tar del av redovisningen till nästa sammanträde den 14 juni och framför då eventuella synpunkter. 18(20)

19 54 Delegationsärenden, Dnr Avstängning skolbarnsomsorg. Delegat rektor Snörrumskolan 13. Lotteritillstånd beviljat för Dals-Eds Lions Club Littera Delegat Marie Kemppainen 14. Protokoll Fokusnämndens arbetsutskott Delegationsärendena har redovisats och läggs till handlingarna. 19(20)

20 55 Informationsärenden, Dnr Organisation förskoleklass läsåret Beslut KS , 71 angående ansökan om kartbidrag i samband med SM-tävlingar. Diarienr 06.52/ Utsiktens policy, information av rektor Utsikten, CG Strutz 4. Yttrande från Skolverket angående ansökan om riksintag för utbildningen Turismledarprogrammet vid Utsiktens gymnasium, Diarienr 05/ Faktablad förskoleverksamheten och fritidshem 2006 Noterar informationen och lägger den till handlingarna. 20(20)

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-01-12 Plats och tid Kommunkontoret, kl 13.00 16.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15. Tommy Olsson (kd) 08.30-12.00, 56-61, 65 Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Johanna Molander (kd)

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15. Tommy Olsson (kd) 08.30-12.00, 56-61, 65 Lena Högfeldt (fp) Annelie Jansson (m) Johanna Molander (kd) DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2006-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Lisbeth Schgerholm (c) Kenneth Gustavsson (c) Stig Edman

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15. Beslutande. Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd)

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15. Beslutande. Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd) DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 14.45, lunch 12.30-13.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-06-22 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 8.30 11.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tomas Fahlén. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tomas Fahlén. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-04-25 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 13.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-03-09 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Roger Johansson (s) Veronica Horn

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-4-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-08-31 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, kl:08.30-13.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kenneth Bergslätt

Läs mer

Lars Bennersten, förvaltningschef Linda Andersson 66 Camilla Adler bitr. rektor, CG Strutz rektor 68-70

Lars Bennersten, förvaltningschef Linda Andersson 66 Camilla Adler bitr. rektor, CG Strutz rektor 68-70 DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-09-02 Plats och tid Utsiktens gymnasium kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-05-19 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Zabina Nilsson.

Plats och tid Kommunkontoret, kl , lunch Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Zabina Nilsson. DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-03-28 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 15.00, lunch 13.00 13.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2017-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan 08.00-12.00. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Niklas Johansson (C) Jan-Stefan Karlsson

Läs mer

Britta Carlén och Anders Schagerholm

Britta Carlén och Anders Schagerholm DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-10-01 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-06-23 Plats och tid Utsikten kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl Britta Carlén, Larsinge Fahlén. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl Britta Carlén, Larsinge Fahlén. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-09-26 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.45 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan 8.00 16.00. Beslutande Anna Johansson (C ) ordf Kenneth Bergslätt (M) Öyvind Höiberg (MP) Linus

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 86 Karin Strutz, förvaltningsekonom 82 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 86 Karin Strutz, förvaltningsekonom 82 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-11-10 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

Kjell-Inge Mörk, förvaltningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 83,84 Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 93,94 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Kjell-Inge Mörk, förvaltningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 83,84 Kerstin Sandqvist, fritids-kulturchef 93,94 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-08-29 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.45 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Zabina Nilsson

Läs mer

Plats och tid Utsiktens gymnasium, onsdag den 10 juni 2015, klockan 8.00 11.15.

Plats och tid Utsiktens gymnasium, onsdag den 10 juni 2015, klockan 8.00 11.15. DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-06-10 Plats och tid Utsiktens gymnasium, onsdag den 10 juni 2015, klockan 8.00 11.15. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Jan-Stefan Karlsson (KD) Kenneth Bergslätt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 08-05-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Larsinge Fahlén (s) Jukka Päkkilä (s) Tomas Fahlén

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-12-09 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 FÖREDRAGNINGSLISTA december 2015, 15.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare Godkännande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Justerande. Britta Carlén, Jukka Päkkilä

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Justerande. Britta Carlén, Jukka Päkkilä DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2008-08-27 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Jukka Päkkilä (s) Tomas Fahlén (mp)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-12-21 Sid:121 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Diana Brandin (S) ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-04-09 Plats och tid Utvecklingscenter 8.30-12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-12-10 Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset 24 januari kl. 13.30 17.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande M Elise Benjaminsson S Jessica Rodén L Niklas Herneryd SD Natalia E Henriksson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-05-06 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s), vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret onsdagen den 7 september 2005 kl. 13.00-14.50. Beslutande Irma Folkesson (c), ordförande 24-30 Ann Ludwigsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Plats och tid 2011-04-19, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45

Plats och tid 2011-04-19, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45 BARN- OCH BILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45 Beslutande Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Ola Ekblom (FP) Övriga Anneli Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare 2014-10-23 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 23 oktober 2014, kl 08 00-16 15. Ajournering för lunch 12 15-13 15. Beslutande Birgita Sigfridsson (c) ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.30-19.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Anslås under tiden

Anslås under tiden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-19 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.30 Beslutande Håkan Svensson (s), ordf. Monica Forsgren (s) Lars Söderström (s) Jenny Hellström

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-27 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 27 november 2007 kl. 13.00 17.10 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande Sune

Läs mer

Lars Bennersten, förvaltningschef Karin Strutz förvaltningsekonom Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvaltningschef Karin Strutz förvaltningsekonom Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-11-11 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 11.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson(s)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

157 Justering av Maxtaxa inom förskola och fritidshem

157 Justering av Maxtaxa inom förskola och fritidshem PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2015-06-08 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN Dnr KSF 2015/179 157 Justering av Maxtaxa inom förskola och fritidshem Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta:

Läs mer

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m)

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m) Barn- och utbildningsnämnden 2005-04-14 1 Plats och tid Rådhuset, Säter, kl 10.00 16.30 Beslutande Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-05-05. Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-05-05. Administrativa avdelningen 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 19.40 Ajournering 18.00 18.05, 18.30 19.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (19)

Sammanträdesprotokoll 1 (19) Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Susanne Aronsson DeKinnaird (M), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S)

Susanne Aronsson DeKinnaird (M), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Plats och tid Kommunhuset, lokal Tryggö Kungshamn, kl. 08.00-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Justerare Susanne Aronsson DeKinnaird (M), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson

Läs mer

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-28 85 Meddelanden 86 Anmälan om delegationsbeslut 87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 88 Delårsrapport 2010:2 per 31 augusti och

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 13.20 14.15 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson förvaltningschef

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18) 1(18) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 13.00 ande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare och övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Eje Engstrand, s, ordf Toni Andersson,

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-05-26 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Gun Holmquist (KD) ersättare för Eva A Johansson

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) 13 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. 14 Godkännande av dagordningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.15 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela

Läs mer