Releasedokument Pulsen Combine 1.11

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Releasedokument Pulsen Combine 1.11"

Transkript

1 1(15) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson Releasedokument Pulsen Combine 1.11

2 2(15) Releasehantering Version Beskrivning Författare Datum 1.0 Dokumentet upprättas Kristoffer Helgesson

3 3(15) Introduktion I nedanstående dokument beskrivs vad som är utvecklat i Pulsen Combine i och med release Inloggning samt nytt utseende vid processer 1.1 Inloggning När användaren nu loggar in i Pulsen Combine laddas alla menybehörigheter utifrån användarens behörighetsgrupper. Om användaren har fler än en roll så får denne välja vilken roll den ska logga in som. En nyhet här är att det numera är möjligt att ange en s.k. Titel kopplat till användarrollen som kan styras per användare. Det är denna titel som visas vid inloggning och som också används vid underskrifter. 1.2 Processer Vyn Mina processer har bytt namn till Processer och det är numera möjligt att här även se andras processer eller se dem utifrån en organisation. Vyn processer har en urvalsdel där det är möjligt att göra urval på ett antal olika sätt.

4 4(15) Endast aviserade (fetmarkerade processer) visar de processer där en förändring har skett. Denna del utgår liksom Mina processer från användarens egna processrelationer. Vid urval på Mina processer kan användaren välja vilken eller vilka relationer som ska användas samt om den även ska ta med avslutade relationer. Om användaren bockar i Endast aktuella relationer så kommer listan att filtrera bort alla avslutade relationer, och därmed även avslutade processer.

5 5(15) Vid val att visa Annans processer är det också möjligt att filtrera utifrån relationstyp samt att enbart visa aktuella relationer eller även avslutade. Man kan även välja vilken del av organisationen man vill söka utifrån.

6 6(15) Utöver urval på Mina, Annans eller Organisationens processer är det även möjligt att filtrera resultatet på en enda kund/brukare/klient. Välj först vilket av ovanstående urval som ska göras (t.ex. Mina processer) och fyll därefter i namn eller personnummer på kunden i fältet Kund. Dessutom är det möjligt att göra urval på vilken status processerna ska ha som visas i resultatet. (Bild på urval på processtatus) I utförardelen finns ett ytterligare ett urval, Beställningsstatus.

7 7(15) Resultatdelen Resultatdelen har fått en ny kolumn, Organisation som visar processens primära organisation.

8 8(15) 2 Avsluta beslut 2.1 Avsluta beslut Möjligt att skicka avbeställning innan bekräftelse inkommit i utförarvalet Tidigare har det funnits ett krav på att en beställning skickad från myndigheten måste vara bekräftad innan det går att avsluta beslut där insatsen ingår eller avbeställa insatsen. Detta krav är borttaget och det går nu att avbeställa en beställning så snart en beställning är skickad. Om man avslutar ett beslut där insatser ingår i skickade beställningar så skickas en automatisk avbeställning. 2.2 Avsluta beslut Återta beställing Det går nu att återta (ångra) en skickad beställning så länge behandlingen av denna inte är påbörjad på utförarsidan (dvs har öppnat upp och tittat på beställningen). På beställningssteget i myndighetens process finns nu tre alternativ efter det att beställningen är skickad och fram till dess att den är bekräftad: Beställningen har ännu inte anlänt till utföraren och kan därför ännu inte återtas Denna text kommer nästan alltid visas direkt efter att knappen för att skicka beställningen är klickad. Beställningen är på väg till utförarsystemet, men är ännu inte registrerad där. Beställningen är ännu inte behandlad hos utförare och kan därför återtas. Beställningen har anlänt till utföraren, och ingen på utförarsidan har ännu öppnat upp beställningen. Beställningen är mottagen och behandlad hos utföraren, och kan därför inte längre återtas. Beställningen har öppnats på utförarsidan och behandlingen av denna är därför påbörjad. Det går endast att återta beställningen efter det att den är registrerad (vilket bör ske några sekunder efter att den är skickad, men kan ta upp emot ett par minuter beroende på belastning) och innan dess att beställningen är öppnad av någon i utförarsystemet. Genom att klicka på Ladda om dokument i processens verktygsfält så uppdateras beställningsstatusen.

9 9(15) 3 Användbarhet 3.1 Användbarhet - Välj fontstorlek i fullskärmsredigering Textstorleken i fulltextredigeringsläge kan ökas eller minskas stegvis efter användarens önskemål. Tre storlekslägen för textvisning i fulltextredigeringsfönstret har införts, vilka kontrolleras av knappar i fullskärmsredigeringens verktygsfält. Vald textstorlek kvarstår till nästa användning av fullskärmsredigeringen (dock endast inom samma session). 3.2 Användbarhet Välj formulär vid infoga data från dokument samt kopiera Mål och insatser Funktionen för att kopiera data mellan processer (tex kopiera utredning) har förändrats och bereder nu användaren en större kontroll över vilken information som skall kopieras mellan dokument. Ett ytterligare steg efter momentet där användaren valt vilken t.ex. utredning man vill kopiera information ifrån har tillkommit. Det nya steget tillåter användaren att välja ut vilka formulär i t.ex. en utredning man vill kopiera över till sin nya utredning.

10 10(15) I myndighetstjänsten bereder den nya funktionen även användaren möjligheten att kopiera mål och insatser i utredningsdokumentet. Kopierade mål och insatser skapas vid kopieringen precis som att de hade lagts till som vanligt och ärver endast de egenskaper som anges när målet eller insatsen läggs till som nya. Efter att användaren har klickat på ikonen för Infoga data från ett annat dokument, valt ett dokument i listan och klickar på Nästa presenteras ett dialogfönster där det valda dokumentets formulär listas.

11 11(15) Ett formulär är enbart valbart i listan om något av formulärets fält har något värde (t.ex. text) angivet. Uppgifter i formulärfält med direkt koppling till process eller person (ex. kontakter, hushåll, personuppgifter och Tidigare kännedom) kan i regel inte infogas. Dessa komponenter presenterar alltid aktuell data för respektive brukare/process. Uppgifter som kan kopieras är i regel textrutor, där handläggaren själv skrivit text. Undantaget till denna regel är mål och insatser. Om ett formulär innehåller mål/insatser, som konfigurerats i processmallen med alternativet Inkludera vid infoga data, samtidigt som processen som det valda dokumentet tillhör innehåller någon insats att kopiera kommer raden/formuläret för mål/insatser att vara valbart. En bockruta till vänster om rubriken Formulär fungerar som genväg för att markera alla valbara formulär. Då användaren klickar på Spara begär tjänsten slutligen att åtgärden bekräftas, tillsammans med en upplysning om att befintlig formulärdata kommer att ersättas i dokumentet. Varningen är till för att hålla användaren uppmärksam på att formulärdata i det öppna dokumentet sparas över i samband med åtgärden. Infogade mål och insatser skriver dock inte över eventuellt redan tillagda. De kopierade målen och insatserna kommer att läggas till de eventuellt förut tillagda insatserna i processen. 3.3 Användarbarhet - Förändringar i komponent för målsättning För att underlätta för användaren har komponetenten för Mål och insatser förändrats till en popup-vy. Designen för pop-upen är gjord för att underlätta för användaren att lägga till/redigering insatser.

12 12(15) 3.4 Användbarhet - Översikt ärende/processer I vyn Ärenden/processer presenteras nu även Ansvarig för varje process och initering. Detta gäller både i Myndighetsvyn och i Utförarvyn. Nedan visas Ärenden/processer i Utförarvyn.

13 13(15) 4 Fält för larmnummer Numera finns ett fält för att ange ett larmnummer för en brukare i tjänsten. Via Personakter-> Personinformation->Upplysningar finns numera ett fält för att ange ett larmnummer och sparas via Sparaknappen. 5 Boendehantering 5.1 Boendehantering - Platser och placeringar, tillägg för parboende Myndighet och Utförare Information om parboende kan nu anges i myndighetsvyn på platser: Myndighet: Arbetsöversikt -> Resurser -> Platser

14 14(15) Information visas också i listan över platser. Information om parboende skickas också med till utföraren via funktionen Skicka till utförare, och visas i listan över platser på samma sätt på utförarsidan.

15 15(15) Utförare: Arbetsöversikt -> Resurser -> Platser och placeringar Platser som är lämpliga för parboende behöver markeras som sådana via denna nya funktion.

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun MANUAL UTFÖRARE Combine version 1.15 2018-06-08 Nacka kommun Innehållsförteckning 1 Begrepp i Pulsen combine... 3 2 Översikt i Combine... 3 3 Information som visas i vyerna... 5 4 Söka initieringar...

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Pulsen combine Nacka kommun

MANUAL UTFÖRARE. Pulsen combine Nacka kommun MANUAL UTFÖRARE Pulsen combine 2017-04-26 Nacka kommun Innehållsförteckning 1 Begrepp i Pulsen combine... 3 2 Information som visas i vyerna... 3 3 Söka initieringar... 4 4 Inkomna beställningar... 5 5

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun MANUAL UTFÖRARE Combine version 1.18 2019-01-24 Nacka kommun Innehållsförteckning 1 Begrepp i Pulsen combine... 4 2 Översikt i Combine... 4 3 Information som visas i vyerna... 6 4 Söka initieringar...

Läs mer

1(9) Lathund: Genomförandeplan utförare KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson.

1(9) Lathund: Genomförandeplan utförare KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson. 1(9) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson Genomförandeplan 2(9) Releasehantering Version Beskrivning Författare Datum 1.0 Dokumentet upprättas Tobias Alvo 2015-03-27

Läs mer

1(16) Lathund: Journal utförare KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson. Journal

1(16) Lathund: Journal utförare KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson. Journal (6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson Journal (6) Releasehantering Version Beskrivning Författare Datum.0 Dokumentet upprättas Kristoffer Helgesson. Ändrat hela

Läs mer

Lathund ta emot beställning från myndighet Vuxen

Lathund ta emot beställning från myndighet Vuxen Sid 1 (25) Lathund ta emot beställning från myndighet Vuxen Sid 2 (25) Innehållsförteckning Releasehantering... 3 1. Lathund... 4 2. Logga in i Pulsen combine... 4 3. Bekräfta en beställning... 6 4. Inkomna

Läs mer

Lathund Pulsen Combine Utförarvy (IBIC SoL & LSS) Innehållsförteckning. Introduktion Beställning ( Uppdrag till utförare )...

Lathund Pulsen Combine Utförarvy (IBIC SoL & LSS) Innehållsförteckning. Introduktion Beställning ( Uppdrag till utförare )... (4) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Baehre Lathund Pulsen Combine Utförarvy (IBIC SoL & LSS) Innehållsförteckning Introduktion.... Beställning ( Uppdrag till utförare )....

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun

MANUAL UTFÖRARE. Combine version Nacka kommun MANUAL UTFÖRARE Combine version 1.20 2019-05-27 Nacka kommun Innehållsförteckning 1 Begrepp i Pulsen combine... 4 2 Översikt i Combine... 4 3 Information som visas i vyerna... 6 4 Söka initieringar...

Läs mer

Releasedokument Pulsen Combine 1.15 utförarvy. Förändringar i kundkort. 1(27) Releasedokument Pulsen Combine

Releasedokument Pulsen Combine 1.15 utförarvy. Förändringar i kundkort. 1(27) Releasedokument Pulsen Combine 1(27) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson utförarvy Förändringar i kundkort Förändringar i kundkortet är gjord i och med funktionalitet för ändringsbeställningar.

Läs mer

Information om release 1.14 av Pulsen Combine - utförarvyn

Information om release 1.14 av Pulsen Combine - utförarvyn 2017-09-06 1 (5) Information om release 1.14 av Pulsen Combine - utförarvyn Pulsen combine uppdateras till en ny version (release 1.14) den 14/9. I samband med detta kommer ett antal förbättringar samt

Läs mer

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion Sid 1 (21) Lathund Journalanteckningar och Meddelandefunktion utförare Sid 2 (21) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Skapa journal/arbetsanteckning... 4 2.1 Skapa journal från kundens process...

Läs mer

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare)

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) Datum: 2017-09-12 Innehåll: 1. Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) 3. Återrapportering Ny ikon 4. Tydligare presentation vid ändrad

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

Måluppföljning Vuxen

Måluppföljning Vuxen Sid 1 (12) Lathund Måluppföljning Vuxen Ändrad av Madeleine Hedqvist Sid 2 (12) 1 Releasehantering Version Beskrivning Författare Datum 0.1 Dokumentet upprättat Madeleine Hedqvist 2014-11-23 Ändrad av

Läs mer

IBIC utförare. Lathund

IBIC utförare. Lathund Lathund IBIC utförare 2. IBIC SoL... 4 2.1 Bekräfta beställning... 4 2.1.1 Aktualisering... 4 2.1.2 Grovplanering... 7 2.2 Genomförandeplan... 10 2.3 Rutinbeskrivning... 15 2.4 Uppföljning... 17 2.4.1

Läs mer

Generella funktioner Pulsen Combine utförarvy. Innehållsförteckning. Introduktion Process Personakter Journalanteckning...

Generella funktioner Pulsen Combine utförarvy. Innehållsförteckning. Introduktion Process Personakter Journalanteckning... (6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson Generella funktioner Pulsen Combine utförarvy Innehållsförteckning Introduktion.... Process.... Vad är en process.... Funktionen

Läs mer

Lathund Avvikelser. Chef

Lathund Avvikelser. Chef Information: Lathund avvikelser Chef Avser: Pulsen combine Utförare Skapad av: Caroline Ghafari Verksamhet: Utförare ÄO, HSL, LSS Upprättat datum: 2017-10-03 Reviderat datum: 2018-02-12 Lathund Avvikelser

Läs mer

Releasedokumentation 1.16

Releasedokumentation 1.16 Release 1.16 Sid 1 (22) Välj ett byggblock. Releasedokumentation 1.16 Sid 2 (22) Innehållsförteckning 1 Releasedokumentet... 3 2 Generell funktionalitet... 4 2.1 Byte av personnummer från ett tillfälligt

Läs mer

Lathund Avvikelser Rapportör

Lathund Avvikelser Rapportör Information: Manual Avvikelser Rapportör Verksamhet: Utförare SoL/HSL/LSS Avser: Pulsen combine Utförare Upprättat datum: 2017-10-03 Skapad av: Caroline Reviderat datum: 2017-10-20 Lathund Avvikelser Rapportör

Läs mer

I nedanstående dokument beskrivs vad som är utvecklat i Pulsen Combine i och med release Releasedokumentation 1.18 Utförare...

I nedanstående dokument beskrivs vad som är utvecklat i Pulsen Combine i och med release Releasedokumentation 1.18 Utförare... Lathund: Pulsen Combine 1(10) KOMMUNLEDNINGSKONTOR KLK Soc support Angelika Wandel Releasedokumentation 1.18 Utförare Introduktion I nedanstående dokument beskrivs vad som är utvecklat i Pulsen Combine

Läs mer

Scanning. Lathund. Myndighet

Scanning. Lathund. Myndighet Scanning Lathund Myndighet Innehållsförteckning Scanna in dokument... 4 Infoga scannat dokument till Combine... 6 Koppla dokument till en personakt... 9 Lägg till dokument i utredningsprocess... 13 Releasehantering

Läs mer

Releasedokumentation 1.17

Releasedokumentation 1.17 Releasedokumentation 1.17 25 nov - 2018 Innehåll 1 Releasedokument... 3 2 Generell funktionalitet... 4 2.1 Funktion för hopslagning av personer... 4 2.1.1 Vad som menas med hopslagning... 4 2.2 Sök dokumentation

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Genomförandeplan Barn och unga - BBIC Maria Huber

MANUAL UTFÖRARE. Genomförandeplan Barn och unga - BBIC Maria Huber MANUAL UTFÖRARE Genomförandeplan Barn och unga - BBIC 2018-11-15 Maria Huber Innehållsförteckning 1 Skriva genomförandeplan... 3 1.1 Slutredigera genomförandeplanen... 8 1.2 Avge genomförandeplan... 10

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

MeetingDocs. Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar

MeetingDocs. Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar MeetingDocs Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar 1. Bakgrund Tjörns kommun har, i ett led att i större utsträckning effektivisera och digitalisera, börjat arbeta i ett nytt dokument

Läs mer

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt 1. Inställningar / Kontaktuppgifter Uppgifter som matas in i den vyn ovan visas i sidfoten på hemsidan: 2. Skapa nya sidor Om man

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg Procapita Vård och Omsorg 2013-10-23 Sida 2/48 Innehållsförteckning 1 Om Lifecare Utförare...4 1.1 Övergång till Lifecare Utförare...4 1.2 Inloggning...4 2 Systemadministration...5 2.1 Systemadministration

Läs mer

Krister Holm. EPiServer Att skapa formulär, old school

Krister Holm. EPiServer Att skapa formulär, old school 2016-12-18 Krister Holm Innehållsförteckning 1 Introduktion 2 2 Det äldre formulärfunktionen 2 2.1 Redigera ditt nya formulär 4 2.2 Tabelllayout och Formulärfält 4 2.2.1 Flervalslista, alternativknapp,

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Lathund Ta emot beställningar i Combine version 2

Lathund Ta emot beställningar i Combine version 2 Lathund Ta emot beställningar i Combine version 2 I denna lathund kommer ni dels att få en introduktion till vad de olika funktionerna innebär och hur ni hittar i Combine. Lathunden kommer även ge en ingående

Läs mer

Ta emot en beställning BBIC

Ta emot en beställning BBIC Sid 1 (13) Ta emot en beställning BBIC Ta emot beställning BBIC.docx Skapad av Caroline Sjöblom Sid 2 (13) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Ta emot en beställning från myndigheten BBIC...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg Procapita Vård och Omsorg 2013-05-22 Sida 2/38 Innehållsförteckning 1 Om Lifecare Utförare...4 1.1 Inloggning...4 2 Systemadministration...5 2.1 Systemadministration Procapita...5 2.1.1 Procapitas handläggarregister...5

Läs mer

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014.

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. RELEASE 14.3 Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. i andra webbläsare än Internet Explorer I och med denna release har vi migrerat alla de sidor man som kundföretag

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter!

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter! Manual Logga in 1. Klicka på Logga in överst på sidan 2. Fyll i lägenhetsnummer och lösenord och tryck på knappen Logga in 3. Lyckas inloggningen kommer man till lägenhetens profilsida. OBS! Kontrollera

Läs mer

Marknadsföringslistor

Marknadsföringslistor Marknadsföringslistor Inledning I dokumentet beskrivs hur man i MiRiaM skapar en så kallad marknadsföringslista. En marknadsföringslista är en lista över personer i MiRiaM som man valt ut för ett specifikt

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata

Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata PM 1(17) Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata PM 2(17) 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning... 2 2 Inledning... 3 3 Webbformulär för metadata... 3 3.1 Översikt...

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Namnge formuläret och klicka på Ok. Man kommer då till denna vy.

Namnge formuläret och klicka på Ok. Man kommer då till denna vy. Hemsida - Formulär I den här manualen ska vi gå igenom hur man skapar ett formulär. Börja med att logga in på er IdrottOnline-sida och gå in under Redigeraläge. När ni gjort detta så klickar ni upp resursfönstret,

Läs mer

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE Vellinge juni-10 Gunilla Andersson INLOGGNING Dubbelklicka på ikonen Logga in med användarnamn och lösenord, för att komma in i Centralen. Till vänster i fönstret finns Navigeringslistorna.

Läs mer

Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog

Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog Innehåll Första fliken Mina sidor... 2 Fliken Ekonomi... 3 Fliken - Mina kontaktpersoner... 6 Fliken - Nyhetsarkiv... 6 Fliken - Frågor & svar...

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

LATHUND SJÄLVBETJÄNINGSPORTALEN

LATHUND SJÄLVBETJÄNINGSPORTALEN 1 (5) LAHUND SJÄLVBEJÄNINGSPORALEN ROLL:BESÄLLARE Detta dokument vänder sig till dig som har rollen som beställare av behörigheter i Landstinget Dalarnas I-miljö för kommunanvändare. Inloggning till Självbetjäningsportalen

Läs mer

GUIDE TILL ANVÄNDARHANTERINGEN

GUIDE TILL ANVÄNDARHANTERINGEN Sida 1 av 9 Version: 1 (EL) GUIDE TILL ANVÄNDARHANTERINGEN Användarhanteringen sker i ett verktyg som heter Användaradmin och man kan också göra en del saker direkt på intranätet. I användarhanteringen

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07 Tillvalsbeskrivning Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07 Sida 2/27 Innehållsförteckning 1 Inledning - syfte...3 2 Installation...3 3 Systemadministration...4 3.1 TSS...4 3.1.1 Roller...4 3.1.2 CentralenAdministration...5

Läs mer

Manual - rekryterare

Manual - rekryterare Manual - rekryterare Version 1.0 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Skapa annons & Hantera kandidater/cv:n... 2 Ditt skrivbord - förstasidan... 2 Snabbsökning av CV eller rekrytering... 3 Skapa

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post:

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post: UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare Procapita VoO Användarnamn. Support Telefon: 248450 E-post: dsoit-support@nykoping.se 1 Mina sidor... 3 Kom ihåg... 4 Nya Meddelanden... 5 Läsa, skriva och skicka meddelanden...

Läs mer

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2018-11-25 2 0(14) 2018-11-25 2 1(14) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Användarmanual konsult

Användarmanual konsult Användarmanual konsult Innehållsförteckning 1. Registrera konto 2. Logga in 3. Fylla i kontouppgifter och prenumerationstyp 4. Byta lösenord 5. Inaktivera konto 6. Radera konto 7. Skapa profil 8. Editera

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Nyheter och förändringar i advantum release 3.0

Nyheter och förändringar i advantum release 3.0 1(5) Fastighetsavdelning 2007-04-03 Nyheter och förändringar i advantum release 3.0 Nedan följer en mer detaljerad förteckning över de nyheter och förändringar som genomförts i den nya releasen av advantum.

Läs mer

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP Klicka på ärendevyn (fliken) SIP Klicka för åtkomst till SVU Finns en pågående vårdperiod går det öppna SVU-processen från SIP-översikten genom att klicka på

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

11.0.0 W i n T i d. Nyheter version 11.0.0 och Dashboard version 4.0.0 Logica Norge AS

11.0.0 W i n T i d. Nyheter version 11.0.0 och Dashboard version 4.0.0 Logica Norge AS 11.0.0 W i n T i d Nyheter version 11.0.0 och Dashboard version 4.0.0 Logica Norge AS Innehållsförteckning OM DOKUMENTET... 4 1.1 DOKUMENTETS ANVÄNDNING... 4 1.2 VEM ÄR DOKUMENTET SKRIVET FÖR?... 4 1.3

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

Instruktioner för användare av Meetings Plus app

Instruktioner för användare av Meetings Plus app Instruktioner för användare av Meetings Plus app Revisionsnummer: Dokument-ID: 007433 Datum:08--7 08--7 Formpipe Software AB. All rights reserved. (9) Innehåll Introduktion...4 Registrera organisation

Läs mer

Introduktion till Gmail

Introduktion till Gmail Introduktion till Gmail Innehållsförteckning Logga in till Gmail (webbläsare)... 2 Översikt Gmail... 2 Läsa e-post... 3 Svara på och vidarebefordra e-post... 3 Skicka e-post... 4 Bifoga bilagor med e-post...

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare)

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome,

Läs mer

Namnge formuläret och klicka på Ok. Man kommer då till denna vy.

Namnge formuläret och klicka på Ok. Man kommer då till denna vy. Hemsida - Formulär I den här manualen ska vi gå igenom hur man skapar ett formulär. Börja med att logga in på er IdrottOnline-sida och gå in under Redigeraläge. När ni gjort detta så klickar ni upp resursfönstret,

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2019-02-17 Platsvård Närvaroregistrering Utökade kontroller vi hämtning av kontaktpersoner på plats, avdelning och placering. Justering ny plats, vård ansvarig. Rättade anrop från personbilden

Läs mer

Lathund Återrapportering för utförare i Nacka

Lathund Återrapportering för utförare i Nacka Sid 1 (9) Lathund Återrapportering för utförare i Nacka Hedqvist Sid 2 (9) Gemensamt alla Klicka på Arbetsöversikt. Klicka på Återrappotering och Återrapportering av insatser alt. Frånvaro. Hedqvist Sid

Läs mer

Datum Version 1.2. Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog

Datum Version 1.2. Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog INLOGGNING I HSA Du måste vara inloggad mot Region Västmanlands nätverk och ha ett SITHS-kort för att komma åt regionens HSA-katalog.

Läs mer

Lathund Genomförandeplan Vuxen

Lathund Genomförandeplan Vuxen Sid 1 (12) Genomförandeplan Vuxen genomförandeplan Vuxen.docx Skapad 2014-11-05 av Madeleine Hedqvist Sid 2 (12) 1. Klicka på navigeringsfliken Arbetsöversikt. 2. Markera den person du önskar upprätta

Läs mer

Hur skapar man ett formulär (enkät) i EPI?

Hur skapar man ett formulär (enkät) i EPI? Hur skapar man ett formulär (enkät) i EPI? Innehåll 1. Skapa sida där formuläret skall placeras 2. Skapa själva formuläret 3. Skapa frågorna i formuläret 4. Lägga till obligatorisk kryssruta om samtycke

Läs mer

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024 Dok nr OSF/AU-18:024 Delegeringsmodulen Innehåll 1 Logga in Delegeringsmodulen... 2 2 Ikoner i verktygsraden... 2 2.1 Mitt skrivbord... 2 2.2 Sök efter personal som redan har en delegering... 3 2.3 Sök

Läs mer

Lathund FRIDA Fordonsdokument för trafikföretag

Lathund FRIDA Fordonsdokument för trafikföretag Lathund FRIDA Fordonsdokument för trafikföretag Version 1.2 Inledning För att möjliggöra för användare att kunna koppla diverse dokument till fordon har Nordic Port i FRIDA utvecklat en funktion som heter

Läs mer

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Inloggning Hemsida: mail.hogsby.se Om länken inte fungerar eller om du befinner utanför kommunens nätverk, logga in via Mobility

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

Bg Autogiro. December Medgivande via Hemsida

Bg Autogiro. December Medgivande via Hemsida December 2016 Bg Autogiro Medgivande via Hemsida Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60 00 Org.nr:

Läs mer

Kom igång med Upphandling i ibinder.com

Kom igång med Upphandling i ibinder.com Kom igång med Upphandling i ibinder.com Skapa urval När man använder ibinder Bygg och ska skapa en offentlig upphandling, kan man på ett enkelt sätt skapa ett urval från ibinder Bygg till ibinder Upphandling.

Läs mer

CAB Plan. Release Notes 5.2

CAB Plan. Release Notes 5.2 Release Notes 5.2 CAB Plan Push notiser Till release 5.2 inför vi ett gränssnitt för att via pushteknik skicka ut meddelande till er direkt i CSPplattformen. När ett meddelanden har sänts till er kommer

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Hembokat Kom igång guide

Hembokat Kom igång guide Hembokat Kom igång guide Introduktion till er nya brf-hemsida... 2 För användaren... 3 Starta ditt konto... 3 Logga in... 3 Byt lösenord... 4 Anslagstavlan... 5 Bokningskalendern... 6 För styrelsen...

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

1. Börja med att logga in på CoopEgenkontroll (http://coop.storedriver.se) med dina ordinarie inloggningsuppgifter.

1. Börja med att logga in på CoopEgenkontroll (http://coop.storedriver.se) med dina ordinarie inloggningsuppgifter. Gör din skyddsrond i CoopEgenkontroll (via webben) Här kan du läsa om hur du startar ett formulär, besvarar uppgifter samt följer upp och stänger eventuella öppna avvikelser via webben. Logga in på CoopEgenkontroll

Läs mer

So ka artiklar och annan litteratur

So ka artiklar och annan litteratur 1 So ka artiklar och annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur vare sig du letar efter böcker eller artiklar. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom

Läs mer