Aktivitetsstöd Importfunktion

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Aktivitetsstöd Importfunktion"

Transkript

1 Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20)

2 Datum: Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd Lägga till importerad medlem i grupp Sidan 2 (20)

3 1. Inledning Denna manual beskriver Aktivitetsstöds importfunktion. Importfunktionen innebär att användare av Aktivitetsstöd (behörighet föreningsadministratör) kan importera föreningens medlemmar från ett annat register(ett eget föreningsregister med medlemmar) till Aktivitetsstöd förutsatt att detta görs enligt det format som finns dokumenterat i manualen Aktivitetsstöd Filspecifikation för import. Denna manual bör läsas innan start av filimport i Aktivitetsstöd för att säkerställa att importfilen har rätt format ett korrekt utseende vad det gäller kolumner och information i filen. I denna fil ska alla medlemmar/ledare sparas/finnas som ska importeras till Aktivitetsstöd Information om annan funktionalitet i Aktivitetsstöd - läs manualer för Aktivitetsstöd - föreningsadministratör eller Aktivitetsstöd - ledare. Om föreningen har ett medlemsregister hos Riksidrottsförbundets system IdrottOnline - då är det i detta system som export/kopiering av medlemmar sker till en fil. Denna fil kan sedan läsas in av Aktivitetsstöd. Läs mer om hur det går till att exportera ett medlemsregister på IdrottOnlines hjälp-sidor. I Aktivitetsstöd finns både benämningen Deltagare samt Medlem dessa benämningar betyder samma sak och båda benämningarna förekommer i olika bilder, i Aktivitetsstöd. Viktigt att tänka på! Importfilen bör innehålla ledarnas namn och deras personuppgifter för att grupperna ska kunna färdigställas direkt efter import. Det går dock att lägga till ledarna i efterhand när grupper skapas/ändras se manual för Aktivitetsstöd - föreningsadministratör eller manual Aktivitetsstöd - ledare. Sidan 3 (20)

4 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd 1. Logga in i Aktivitetsstöd och ange användarnamn och lösenord. 2. Välj menyvalet Administration Importera medlemmar. 3. Nu visas sidan för att kunna importera medlemmar och föreningen är automatiskt förvald i fältet Förening. Sidan 4 (20)

5 4. Det finns en s.k. hjälp-länk på sidan, klicka på denna länk och en dialogruta visas på skärmen för visning av hur filuppbyggnad kan se ut vid import. Se även manual Aktivitetsstöd Filspecifikation för import. För att stänga aktuell dialogruta - klicka på knappen Stäng. Importprocessen i Aktivitetsstöd består av 3 delar: val ska göras av den fil som ska importeras granskning ska göras av urvalet innan import utförs import slutförs 5. Välj filtyp, i fältet Välj typ av import genom att klicka på pilen gör valet RF. Sidan 5 (20)

6 Viktigt att tänka på! Det filformat som används i Aktivitetsstöd är det filformat som används idag i systemet IdrottOnline. Detta val kallas RF Riksidrottsförbundet. Om annat val görs i listan, innebär det att importen inte kommer att fungera. 6. Inget val behöver göras i fältet Ange rad för kolumnrubriker - det är ett automatiskt val som sker vid importen. 7. Välj den fil som ska importeras, i fältet Välj fil att importera. Klicka på knappen Bläddra. Sidan 6 (20)

7 Nu visas dialogrutan Välj fil. Leta upp platsen på datorn som filen med föreningens medlemsregister finns sparad på. 8. När filen är funnen som ska importeras, dubbelklicka på den eller öppna den genom att markera den och klicka på Öppna knappen. Sidan 7 (20)

8 9. Nu har Aktivitetsstöd hittat filens sökväg och filen är färdig för inläsning. Klicka på knappen Läs in fil. När filen är inläst i Aktivitetsstöd kan det finnas olika val att göra - dessa val beskrivs i texten som olika status. Viktigt att tänka på! Läs vad status innebär här görs val för hur Aktivitetsstöd ska hantera dessa statusar. 10. Om en rad har fått grönt status(blivit grön markerad) - innebär det att medlemmen inte är importerad sen tidigare och medlemmen kommer att importeras. 11. Om en rad har fått röd status(blivit röd markerad) innebär detta att medlemmen är redan importerad detta år och ett val måste göras för att hantera hur importen ska göra med informationen. För att hantera detta måste val göras i fälten för Ersätt, Lägg till i listan eller Avbryt. Dessa val finns under texten Åtgärd om medlemmen tidigare importerats: Sidan 8 (20)

9 Välj Ersätt om föregående importlista ska tas bort helt och en ny importlista ska läggas in igen med medlemmar. Välj Lägg till i listan om den tidigare gjorda importlistan ska behållas samt att alla nya medlemmar ska läggas till. Välj Avbryt om inget val ska göras nu, importen avbryts. 12. Om en rad har fått röd i status(är röd markerad) och är överstruken - innebär det att det finns ett fel på formatet på denna rad. Om det inte går att se direkt på raden vad som är felaktigt - klicka på ikonen som visar ett i: Sidan 9 (20)

10 13. Nu visas raden, inläst i en dialogruta, på skärmen. Det är formatet på personnumret som är felaktigt i exempelbilden. För att stänga dialogrutan, klicka på knappen Stäng. Rätta det som är felaktigt i importfilen och gör om körningen för importen i Aktivitetsstöd genom att klicka på knappen Föregående. 14. Nu visas skärmbilden för att kunna importera medlemmar. Importfilen måste läsas in igen efter att den har blivit rättad. Sidan 10 (20)

11 15. För att komma vidare i importen, klicka på knappen Nästa. Nu visas en lista över de medlemmar som kommer att importeras i Aktivitetsstöd. Det går fortfarande att ändra sig om något inte stämmer genom att klicka på knappen Föregående. 16. För att slutföra importen, klicka på knappen Slutför. 17. Nu visas slutlig status på skärmen, i text, för att informera om hur det gick med importen. Nu går det att använda de importerade medlemmarna i Aktivitetsstöd för att skapa grupper. Sidan 11 (20)

12 3. Lägga till importerad medlem i grupp 1. För att arbeta vidare med de importerade medlemmarna, gå till menyvalet Närvaro Deltagare. Viktigt att tänka på! Välj in rätt grupp som ska fyllas med importerade medlemmar, i fältet Grupp denna grupp som väljs här är den som får tillägg av importerade medlemmar. Om inte ett val av grupp görs - kommer inte knappen Hämta lista att bli klickbar. Sidan 12 (20)

13 2. Välj in grupp, i fältet Grupp. Klicka sedan på knappen Hämta lista. 3. Om det finns färre än 100 medlemmar i den importerade listan så kan den visas i sin helhet, i dialogrutan Lägg till deltagare från lista. Det går att scrolla i listan (dra i listknappen upp eller ned) för att titta på medlemmarna i listan. Sidan 13 (20)

14 4. Om det är fler medlemmar än 100 st. som visas i den importerade listan kan det ta ett tag att ladda listan på skärmen. Det finns även en röd text som beskriver att den sökning som görs vid inläsning av sidan, har resulterat i fler än 100 träffar. Det innebär att det inte går att se alla importerade medlemmar på en och samma gång, i listan. Sökningar måste göras i fälten för att hitta t.ex. en specifik medlem eller alla medlemmar som är födda ett visst år. Det går även att kombinera sökningar i flera fält. 5. För att minska ett stort urval i den importerade listan gör enskilda val i fälten Födelse år, Förnamn eller Efternamn. Sidan 14 (20)

15 Exempel på sökningar som kan göras: Här skrivs året 1990 i fältet Födelse år och det blir träff på tre medlemmar när klick görs på knappen Sök medlemmar-knappen. I det här exemplet görs en sökning i två fält samtidigt, Födelse år samt Förnamn och två träffar fås. Sidan 15 (20)

16 Viktigt att tänka på! I dialogrutan Lägg till deltagare från lista finns också text och val som kan göras för att undvika konflikter(dubbletter av medlemmar) i systemet. Här beskrivs valen nedan vid uppdatering/tillägg av medlemmar i Aktivitetsstöd. Texten Vid eventuell konflikt, vill du lösa den genom att innebär: Val 1: Uppdatera befintliga medlemmar (inlagda medlemmar i Aktivitetsstöd sedan tidigare) med information ifrån de importerade medlemmarna(med information från importfilen). De medlemmar som inte finns sedan tidigare i systemet läggs automatiskt till. Om medlemmar t.ex. fått nytt postnr, bytt efternamn välj detta val om medlemmar ska uppdateras med sin nya information. Val 2: Lägga till alla importerade medlemmar men inte uppdatera informationen på befintliga medlemmar i systemet. De medlemmar som inte finns sedan tidigare i systemet läggs automatiskt till. När importen körs ett annat år eller en gång till under innevarande år då kan detta alternativ vara det som ska användas om inte befintliga medlemmar i Aktivitetsstöd ska uppdateras. Val 3: Lös alla eventuella konflikter var för sig manuellt. En fråga om tillägg av medlem kommer att ställas innan uppdatering sker av systemet. 6. För att välja en importerad medlem som ska flyttas över från importlistan, till vänster i bilden, till vald grupp - bocka för kryssrutan längst till vänster, i listan. I bilden nedan finns inga medlemmar ännu, i gruppen Dans måndagar. Sidan 16 (20)

17 7. Ett meddelande om att Laddar sidan visas på skärmen eftersom en sökning görs först i Aktivitetsstöd efter samma medlem. Viktigt att tänka på! Medlemmar kan inte läggas till flera gånger i Aktivitetsstöd, om medlemmen sedan tidigare finns, i vald grupp, visas ett meddelande om att medlemmen finns inlagd och medlemmen inte kommer att läggas till. 8. När en medlem ska flyttas över till en grupp måste val göras som gäller t.ex. Handikappad, Ledare och Kommuntillhörighet. Om ett val inte görs för kommuntillhörighet så kommer det första valet i listan, att väljas in automatiskt. Dessa val går även att anges senare i formuläret Deltagare genom att klicka på penikonen sidan om medlemmen i listan. Men det bör göras här för att inte glömmas bort i senare skede. Sidan 17 (20)

18 Viktigt att tänka på! Det inte går att flytta flera medlemmar samtidigt om de inte har samma kommuntillhörighet. Om medlemmar har olika kommuntillhörighet måste de markeras upp var och en för sig och de måste de flyttas var för sig. Därför är det bra att markera upp medlemmar som tillhör samma kommun och flytta dessa samtidigt. Sidan 18 (20)

19 9. När arbetet med att flytta över medlemmar, till höger i bilden, är färdigt - klicka på knappen Stäng. Medlemmarna är nu sparade i sin grupp. Viktigt att tänka på! Om en medlem väljs, i listan till vänster och läggs till i en grupp, går det inte att flytta tillbaka medlemmen i denna dialogruta. Medlemmen får istället tas bort i gruppen, i formuläret Deltagare senare. 10. Stäng dialogrutan Lägg till deltagare från lista. Nu visas formuläret Deltagare igen och det går att redigera medlemmar här. Sidan 19 (20)

20 11. Om borttagning av en nyss invald medlem, i en viss grupp, ska göras markera kryssrutan i listan framför deltagare och klicka på knappen Ta bort deltagare från grupp och ett meddelande fås på skärmen Detta raderar de markerade deltagarna från gruppen, men påverkar ej redan skapade närvarokort. Vill du fortsätta? 12. Klicka på OK knappen för att radera medlemmen annars välj Avbryt. Lycka till! För mer information kring importfunktionen i Aktivitetsstöd kontakta Åsa Jarlstam, tfn: eller e-post: asa.jarlstam@argentum.se Sidan 20 (20)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inloggning och skapa kommunfil i IdrottOnline... 3 2. Import av kommunfil till Aktivitetsstöd... 5 3. Kontrollera

Läs mer

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör OBS! NY MANUAL Aktivitetsstöd Föreningsadministratör Datum: 2012-01-19 Version 1.3 Sidan 1 (41) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd...

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline Medlemsregistret i IdrottOnline Här följer en beskrivning över hur ni lägger in era medlemmar i IdrottOnline. För att få tillgång till medlemsregistret behöver du ha rollen Huvudadministratör eller Klubbadministratör.

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Ledare 2 (37) Datum 2013-01-09 Version: 1.4 Innehållsförteckni ning ng 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Aktivitetsstöd Ledare

Aktivitetsstöd Ledare Aktivitetsstöd Ledare Sidan 1 (18) Datum: 2012 01 11 Version 1.0 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 6 1.4 Huvudmeny

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Importera medlemmar via Excel 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet En tjänst för bidragsgrundande närvarorapportering. Kundsupport vardag kl 8-17 090-16 16 60, välj 2 Inloggningsuppgifter föreningsadministratör: asa.borglund@vallentuna.se Manual

Läs mer

Se till att posten är i Ändringsläge. Gå till rullgardinsmenyn under Föremål och välj Lägg in bild.

Se till att posten är i Ändringsläge. Gå till rullgardinsmenyn under Föremål och välj Lägg in bild. Bilder (11) Det går att lägga en eller flera bilder till varje föremålspost. Det enklaste är att lägga in en bild, från den registrerade föremålsposten. Det går också att lägga in ett större antal bilder

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IDROTTONLINE KLUBB MEDLEMSREGISTRET... 2 Så loggar du in... 2 Systemets uppbyggnad... 2 Medlemmar... 3 Vad är medlemsfliken?/medlemmar... 3 Lägg till ny medlem/medlemmar...

Läs mer

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ NKÖPING PRESENTATION En presentation av applikationen Aktivitetsstöd för NÄRVAROREGISTRERING Ett begrepp vi vill försöka använda oss av MEN FÖRSTF RST Finns det några idrottsföreningar

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Anna-Karin Larsson 2013-08-16

Anna-Karin Larsson 2013-08-16 FHS LMS ItsLearning Användarstöd för administratörer Anna-Karin Larsson 2013-08-16 Support: lms@fhs.se eller tfn: 0729-63 63 44 Innehåll Skapa användarkonton och skicka inloggningsuppgifter... 1 Skapa

Läs mer

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media Manual Astrakan Kursplan ESF Edition Publikt användargränssnitt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehållsförteckning Publikt användargränssnitt... 3 Allmän... 3 Personlig... 4 Presentation av Kurstillfälle...

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (17) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

Föra över ett befintligt register via importfil

Föra över ett befintligt register via importfil Föra över ett befintligt register via importfil Har ni ett befintligt medlemsregister, som ni kan få ut i Microsoft Excel-format, kan du enkelt föra över hela detta register till IdrottOnline via en importfil.

Läs mer

LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare

LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare Version 1.0 2011-05-09 LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare Registrera sammankomst Menyval Tryck på "Närvarokort" i den vänstra menyn. Välj rätt närvarokort Välj det närvarokort du vill registrera

Läs mer

MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN)

MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN) MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN) Manual för föreningsadministratör (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Inlogg... 2 Lägg upp ledare... 2 Ta bort ledare... 2 Närvarokort...

Läs mer

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs.

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. Uppdatera Mobilus Professional till version 1.0.6 Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. OBS! Innan du påbörjar uppdateringen till version 1.0.6 måste du ladda ner och installera

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering.

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering. Manual för registrering av laglicenser. Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar. Se även videomanualen för licenshantering. Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund redigera kontaktuppgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsadministratör

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsadministratör Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsadministratör Manual för föreningsledare (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Inlogg... 2 Lägg upp ledare... 2 Ta bort ledare... 2 Närvarokort...

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

För föreningar som gjort fullständig LOK-stödsansökan i IdrottOnline

För föreningar som gjort fullständig LOK-stödsansökan i IdrottOnline För föreningar som gjort fullständig LOK-stödsansökan i IdrottOnline Beskrivning för Skapa kommunfil i IdrottOnline och Importera närvaro från RF till Aktivitetsstöd. IdrottOnline 1. Gå till föreningens

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN)

Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN) Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN) Aktivitetskort på Nätet är ett digitaliserat system för att registrera och ansöka om kommunalt aktivitetsstöd. Registrera föreningsadministratör

Läs mer

Skapa fil som ska exporteras

Skapa fil som ska exporteras Funktionen Importera förälder används för att läsa in förälder för elever i Skola24. Importen sker genom att en fil innehållande elev och dess förälder läses in via Skola24 webbgränssnitt. De elever som

Läs mer

Schemala tt Export till HOGIA lo n plus

Schemala tt Export till HOGIA lo n plus Schemala tt 6.0 - Export till HOGIA lo n plus Inledning Denna lathund beskriver hur man utför export av grundschema och lönetransaktioner från Schemalätt 6.0 till HOGIA Lön plus. Lathunden visar också

Läs mer

Läsa dokument/information i advantum

Läsa dokument/information i advantum Läsa dokument/information i advantum Förhandsgranskning Välj vilken funktion du vill ha på fönstret genom att klicka på knappen i fönstrets övre högra hörn. Intryckt knapp = du granskar varje dokument

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

RiWiCon Hovslagare. Import från HippoHov. Kontakter, Hästar, Journalposter Version 1.3.x

RiWiCon Hovslagare. Import från HippoHov. Kontakter, Hästar, Journalposter Version 1.3.x Sida 1 (8) Import från HippoHov Kontakter, Hästar, Journalposter Version 1.3.x Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Arbetsgång... 3 Placera filerna i en mapp på lämplig disk.... 3 Installera... 3

Läs mer

Användarmanual: Ledare

Användarmanual: Ledare Användarmanual: Ledare Version: WMC-L-20130412 Omfattning: Översiktlig beskrivning om vad man som användare med behörighetsnivå Ledare kan utföra och få tillgång till i WebMan Club www.webmanclub.se Inloggning

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Administration av porttelefon SO-3396-GSM. cloud.tidomat.com

Administration av porttelefon SO-3396-GSM. cloud.tidomat.com cloud.tidomat.com Innehåll Administration av porttelefon... 3 Konto... 3 Logga in första gången... 3 Språkval... 3 Navigering i cloud.tidomat.com... 3 Navigera till olika vyer... 4 Lägga till ny lägenhet...

Läs mer

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare Manual för föreningsledare (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Registrera sammankomst... 2 Välj rätt närvarokort... 2 Välj vad ni gjorde och

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr.

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr. Lathund Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org.nr. 556565-2590 SE INNEHÅLL LATHUND, INTERAXO... 2 1 Varför är det olika färg och utseende

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Handbok för det kommunala aktivitetsansvaret i hypernet Regional samverkan

Handbok för det kommunala aktivitetsansvaret i hypernet Regional samverkan Handbok för det kommunala aktivitetsansvaret i hypernet Regional samverkan Innehållsförteckning Det kommunala aktivitetsansvaret... 4 Aktivitetsansvaret... 5 Rapportera till SCB... 5 Sysselsättning...

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

LICENSAKTIVERINGSGUIDE. Design Collaboration Suite

LICENSAKTIVERINGSGUIDE. Design Collaboration Suite LICENSAKTIVERINGSGUIDE Design Collaboration Suite 2014 Varje kapitel representerar en viss typ av licensmetod. På ditt licenscertifikat står det vilken licenstyp du har. Hitta din licenstyp i listan nedan

Läs mer

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Uppdaterad 2011-03-09 Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas

Läs mer

Manual för beställning via Capitex

Manual för beställning via Capitex Manual för beställning via Capitex BESTÄLLNING 1. Välj objekt och bilder att exportera: I valfri objektlista börja du med att markera det objekt du vill arbeta med. Klicka på Utför, välj Diakrit och därefter

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Skapa kommunfil. kommunens hemsida Sökord: närvaroregistrering. e-tjänst aktivitetsstöd

Skapa kommunfil.  kommunens hemsida Sökord: närvaroregistrering.  e-tjänst aktivitetsstöd 1 Skapa kommunfil Manual för idrottsföreningar som registrerat närvaro i IdrottOnline (IOL) eller andra system som kan integreras med IOL och som skall överföras till Kultur- och fritidsförvaltningens

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Messit Webb användarhandledning

Messit Webb användarhandledning Messit Webb användarhandledning Logga in Börja med att logga in i Generic Mobiles gränssnitt som heter Messit Webb, adress http://www.genericmobile.se/. Klicka på Kundlogin i menyn. Logga in genom att

Läs mer

Senast uppdaterad 2015-09-23

Senast uppdaterad 2015-09-23 Senast uppdaterad 2015-09-23 Manual- projekt 1 Starta ett projekt 2 Lägga till information om projektet 4 Bygga upp en mapp-struktur 6 Lägga till en produkt från systemet 8 Lägga till en egen produkt 10

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera dataöverföringar

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera dataöverföringar IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera dataöverföringar Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera dataöverföringar...4

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2013-12-03 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna

Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna Uppdaterad 2012-10-10 Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Utskick av respondentenkät

Utskick av respondentenkät 1 Survey&Report steg för steg: Utskick av respondentenkät 2013-05-05 Ola Stjärnhagen 2 Utskick av respondentenkät 1. Efter att ha avslutat konstruktionen av respondentenkäten (anonym eller icke-anonym)

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER

MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER - ARKIVERA UPPSATSER/EXAMENSARBETEN I DiVA Bilden visar processen för hur uppsatser/examensarbeten ska hanteras. Den inringade aktiviteten beskrivs i den här manualen.

Läs mer

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker Steg för steg Så här förbereder du din förskola/skola för att arbeta i Unikum Detta är en guide för dig som administratör för förskola/skola, som skall förbereda din förskola eller skola för att börja

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp en

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet IdrottOnline Förbund Administrera behörighet Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet umea.se/aktivitetskort Vad är Aktivitetskort på nätet? Aktivitetskort på nätet är en tjänst för aktivitetsbidragsgrundande närvarorapportering. Tjänsten har sedan lanseringen den

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report Läs mer https://www.artologik.com/se/surveyandreport.aspx Kontakta oss https://www.artologik.com/se/kontakt.aspx Innehållsförteckning GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report... 3 Personuppgifter

Läs mer

Manual Administration digitala läromedel

Manual Administration digitala läromedel Manual Administration digitala läromedel I SAMARBETE MED DIG Manual för Gleerups digitala läromedel På www.gleerupsportal.se finns alla Gleerups digitala läromedel. Här kan du begära nytt lösenord, logga

Läs mer

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK MANUAL FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK Innehåll Logga in... 3 Översikt... 4 Kurs...4 Register...4 Kurstillfällen... 5 Skapa kurstillfälle...5 Redigera kurstillfälle...5 Ta bort ett kurstillfälle...6 Bokningar...

Läs mer

Importen kan hantera samtliga korrekta svenska personnummerformat, med eller utan bindestreck.

Importen kan hantera samtliga korrekta svenska personnummerformat, med eller utan bindestreck. Importera föräldrar CSV Funktionen Importera föräldrar används för att läsa in förälder för elever i Skola24. Importen sker genom att en fil innehållande elev och dess förälder läses in via Skola24 webbgränssnitt.

Läs mer

Manual webb-förening. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-förening. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-förening Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning 2. Föreningsregister på webben 3. Logga

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Hemknappen klicka på loggan Vem är inloggad? Meny

Hemknappen klicka på loggan Vem är inloggad? Meny Guide för att redovisa in dragna avgifter, på två olika sätt. Webblista registrering av avgifter, beskrivning klicka här >> Filer redovisning av avdragsfil, beskrivning klicka här >> För att logga in anger

Läs mer

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem För att komma ifrån problemet med olika versioner av dokument ska alla webbdokument läggas in i dokumenthanteringssystemet Sharepoint. Så här laddar du upp

Läs mer