Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare"

Transkript

1 Malmö stad Fritidsförvaltningen Ledare

2 2 (37) Datum Version: 1.4 Innehållsförteckni ning ng 1. Ledare Internetadress Inloggning och glömt lösenord Låst lösenord Huvudmeny i Aktivitetsstöd Val av anläggning Lägga upp favoritlokaler Ta bort favoritlokaler Hantera deltagare Deltagare Lägga in en deltagare i ny grupp Lägga till deltagare i befintlig grupp Hämta lista Närvarorapportering Skapa ett nytt tillfälle Klarmärk ett tillfälle Historik Lokalstöd Kopiera deltagare Rapporter Ta ut rapporter - statistik Övriga menyer Min sida Ändra uppgifter om dig själv som användare Byt lösenord... 36

3 3 (37) 1. Ledare L Det finns två behörighetsnivåer i Aktivitetsstöd för varje förening. Dessa behörigheter är föreningsadministratör och ledare. Det går att ha flera inloggningar per behörighet och de är personliga. Denna manual beskriver behörigheten Ledare som hanterar att lägga till deltagare i befintlig grupp, att skapa tillfällen, att närvarorapportera och att klarmarkera närvarorapporter. 1.1 Internetadress Internetadress till Aktivitetsstöd: aktmal.argentum.se 1.2 Inloggning och glömt lösenord 1. Logga in med dina inloggningsuppgifter som du fått sedan tidigare via e-post. Detta skickas ut automatiskt från Aktivitetsstöd. Det är föreningsadministratören i din förening som skapat din inloggning och är den som kan låsa upp en låst inloggning. 2. Om du har glömt ditt lösenord klicka på länken Glömt lösenordet? Nu visas ett nytt fönster med rubriken Begär nytt lösenord med ett fält för E-post. 3. Fyll i din e-postadress som är registrerad sedan tidigare på dig i Aktivitetsstöd, i fältet E-post.

4 4 (37) Observera ervera! Den angivna e-postadressen måste vara densamma som den du har angett tidigare vid uppläggning av dig som användare. 4. Nu skickas det automatiskt ett nytt lösenord till den angivna e- postadressen, från Aktivitetsstöd. 5. När du fått ett nytt lösenord - fyll i ditt användarnamn och det nya lösenordet i fälten vid inloggningen. Vissa lösenord kan vara svåra att återge kopiera det som du har fått via e-post och klistra in det i fältet. 6. Om du anger en e-postadress som inte finns angiven på dig som användare fås följande felmeddelande: Ingen användare är registrerad med den angivna e-postadressen! 7. Om du anger fel lösenord ett antal gånger så kommer ditt användarkonto att låsas. Kontakta din föreningsadministratör så låser han/hon upp ditt konto. 1.3 Låst lösenord När en användare försökt logga in med ett felaktigt lösenord ett antal gånger i följd kommer Aktivitetsstöd att låsa inloggningen /användarkontot. 1. Om en användare försöker logga in med ett felaktigt lösenord fås följande felmeddelande: Inloggningen misslyckades! Försök igen.

5 5 (37) 2. Föreningsadministratören är den användare med behörighet att låsa upp ett låst användarkonto. Gå till menyvalet Administration - Användare.

6 6 (37) 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd När du är inloggad som ledare så ser du följande huvudmenyval: - Närvaro - Rapporter - Min sida Under varje menyval i huvudmenyn finns undermenyer. De fälls ut när du klickar på ett menyval t.ex. Närvaro: - Deltagare - Närvarorapportering - Historik 2.. Val av anläggning Under menyraden Administration välj favoritlokaler:

7 7 (37) Ledaren kan se både sina egna och föreningens favoriter, men kan enbart ändra sina egna favoriter. Föreningens favoriter är utgråade och därmed inte möjligt att ändra: 2.1 Lägga upp favoritlokaler Ledaren lägger till favoriter genom att bocka för de anläggningar han/hon vill ha till favoriter och sedan trycka på knappen Lägg till favoriter! Lägg märke till att samtliga valda favoriter hamnar som egna favoriter. Dessa ändringar sparas automatiskt utan att användaren behöver göra något extra.

8 8 (37) 2.1 Ta bort favoritlokaler Ledaren har möjlighet att ta bort egna favoriter genom att markera dessa och sedan trycka på knappen Ta bort favoriter :

9 9 (37) 3.. Hantera deltagare 3.1 Deltagare Under menyvalet Närvaro - Deltagare kan du lägga till, ändra och ta bort deltagare och söka bland redan inlagda deltagare Lägga in en e deltagare i ny grupp 1. Välj in en grupp i fältet Grupp, en lista fälls ut när du klickar i fältet. Nu visas en sida utan deltagare inlagda om du inte matat in deltagare i gruppen sedan tidigare. 2. Fyll i en ny deltagares personnummer i fältet Personnummer. Formatet kan vara ÅÅÅÅMMDD-XXXX eller så kan det vara ett icke fullständigt personnummer i formatet ÅÅÅÅMMDD.

10 10 (37) Observera! Det går enbart att ange ett icke fullständigt personnummer om detta val har makerats vid gruppen under menyval Administration Grupp (Se avsnitt 2.1.1) 3. För att mata in en deltagare utan de fyra sista siffrorna, fyll i de första åtta siffrorna i fältet Födelsedatum i formatet ÅÅÅÅDDMM. Fyll sedan i Förnamn, Efternamn och välj Kommun. 4. Ange postnummer för deltagaren. Lägg märke till att systemet inte tillåter deltagare utan postnummer:

11 11 (37) 5. Markera i fälten för Man eller Kvinna, markera om deltagaren har en funktionsnedsättning genom att markera kryssrutan för Handikappad samt om det är en Deltagare eller en Ledare. Klicka sedan på Sparaknappen. Funktionen "Sök i befolkningsregistret" finns i Aktivitetsstöd. Detta innebär att ni kan kontrollera om en medlem är en "malmö"-bo och för denna kontroll krävs det ett fullt personnummer. 6. Välj i Huvudmenyn Närvaro -> Deltagare.

12 12 (37) 7. Välj in den grupp som deltagaren ska tillhöra, i fältet Grupp. 8. Mata in personnumret i fältet Personnummer, enligt formatet: ÅÅÅÅMMDD-NNNN. 9. Klicka på Sök-knappen. Nu kontrollerar Aktivitetsstöd först och främst bland de deltagare som finns angivna sedan tidigare i Aktivitetsstöd alltså manuellt inmatade sedan tidigare eller hämtade tidigare via Befolkningsregistret. Om personen hittas inom Aktivitetsstöd kommer uppgifter fyllas i fälten automatiskt. Det innebär att om något är felstavat eller felaktigt kommer detta inte att rättas av befolkningsregistersökningen i och med att personen är inlagd i systemet sedan tidigare. Om personen finns i befolkningsregistret så kommer följande information att fyllas i automatiskt: Förnamn, Efternamn och Kommun. Om det ifyllda personnumret skulle finnas inlagt sedan tidigare, i gruppen så fås följande meddelande på skärmen: Finns redan en deltagare med det personnumret.

13 13 (37) Observera! Om inte Aktivitetsstöd hittar personnumret bland tidigare inlagda deltagare söker funktionen först därefter i befolkningsregistret. Befolkningsregistret innehåller enbart upptagningsområde för Malmö. Om personen som kontrolleras inte är en "Malmö"-bo kommer ingen information att fyllas i fälten. Ett meddelande på skärmen kommer att visas: Den sökta deltagaren finns inte 10. Markera sedan i fälten Handikappad, Deltagare eller Ledare. 11. Klicka på Spara-knappen för att spara deltagaren i den valda gruppen.

14 14 (37) 12. Det går att fylla i fälten utan att göra en sökning i befolkningsregistret. En kontroll av personnummer utförs och om ett felaktigt personnummer matas in i fältet kommer ett felmeddelande att visas på skärmen. 13. Glöm inte att lägga till ledaren till gruppen och kryssa i rutan för Ledare. 14. Klicka på Spara-knappen för att spara uppgifterna. Deltagaren/Ledaren läggs till i gruppen. 15. För att ta bort en deltagare i en grupp, markera deltagaren och tryck på knappen Ta bort deltagare från grupp, då raderas deltagaren ur listan. Ett meddelande visas på skärmen som upplyser användaren om att deltagaren tas bort, men att redan skapade närvarokort inte påverkas och om användaren vill fortsätta.

15 15 (37) 16. Klicka på OK knappen för att radera deltagare. Nu tas deltagaren bort från listan. 17. Klicka på pennikonen om du vill ändra information angående en deltagare. Då öppnas fälten upp och förändringar kan göras Lägga till deltagare i befintlig grupp 1. Välj in en grupp i fältet Grupp, en lista fälls ut när du klickar i fältet. 2. Nu läser Aktivitetsstöd in den valda gruppens medlemmar på sidan. 3. Fyll i en ny deltagares personnummer och klicka på Sök-knappen. Nu görs en sökning i befolkningsregistret. Vissa uppgifter hämtas automatiskt och fylls i de fälten. 4. Det går också att fylla i fälten utan att göra en sökning i befolkningsregistret. Det finns en kontroll av personnummer, om ett

16 16 (37) felaktigt personnummer fylls i fältet, kommer ett felmeddelande att visas på skärmen. 5. Glöm inte att lägga till ledaren till gruppen och kryssa i rutan för Ledare. 6. Klicka på Spara-knappen för att spara uppgifterna. Deltagaren/Ledaren läggs till i gruppen. Observera: Det går enbart att ange ett icke fullständigt personnummer om detta val har makerats vid gruppen under menyval Administration Grupp Hämta lista Denna funktion används för att lägga till användare från en importerad lista Importera medlemmar. Trycker man på knappen då dyker den importerade listan upp. Man kan söka med födelseår i listan. När man är klar då markerar man de medlemmar man vill i importerade listan och väljer att lägga till dem i den valda gruppen. Observera! Det kan förekomma att de medlemmar man valt för att lägga till, finns redan i den valda gruppen. Det finns tre olika alternativ att lösa detta problem: 1- Uppdatera alla med information ifrån den importerade medlemmen, de som inte finns läggs automatiskt till Information om medlemmar som finns i gruppen, skrivs över med information från den importerade listan. Skulle medlemmen inte finnas, så läggs han/hon till i gruppen.

17 17 (37) 2- Lägga till alla och hämta informationen från befintliga medlemmar, de som inte finns läggs automatiskt till Information om medlemmar som finns i gruppen skriver över den information som finns i importerade listan. Skulle medlemmen inte finnas, så läggs han/hon till i gruppen. 3- Lösa alla eventuella konflikter var för sig manuellt Här får man lösa varje problem för sig och göra ett val när det gäller information som ska användas. 3.2 Närvarorapportering Under menyvalet Närvaro - Närvarorapportering kan du söka, skapa och ändra uppgifter om närvarorapporteringen Skapa ett nytt tillfälle 1. För att skapa nya tillfällen/aktiviteter klicka på knappen Nytt tillfälle. 2. I fältet Datum fyll i det datum aktiviteten har utförts. 3. Välj in starttid i fältet Starttid. 4. Välj in sluttid i fältet Sluttid. 5. Välj in vilken verksamhet som har utförts i fältet Verksamhet. 6. Välj anläggning/lokal Här finns en ny meny innehållande lokaler. Dessa lokaler kan vara egna favoriter, föreningens favoriter men även övriga lokaler.

18 18 (37) OBS! Det är enbart Annan plats som gör att aktiviteten blir berättigad för lokalkostnadsbidrag. Kommunens anläggningar är INTE berättigade till lokalkostnadsbidrag. Detta kan föreningsadministratören se i slutet av varje rad vid signering Vill man se alla valbara lokaler ska man välja Visa alla lokaler.

19 19 (37) Det är möjligt att härifrån lägga till nya favoriter till egna favoriter. Genom att välja en lokal och trycka på stjärnan hamnar dessa lokaler bland egna favoriter: Valet ovan visas i egna favoriter:

20 20 (37) Visning av favoriter skapade av ledaren visas genom en gulfärgad stjärna : Visning av favoriter skapade av föreningsadministratören visas med en gulfärgad stjärna med stort F :

21 21 (37) Vid närvarorapportering måsta en lokal väljas innan tillfället kan sparas, annars får man ett meddelande av systemet om detta: 7. Klicka på knappen Spara för att spara det nya tillfället.

22 22 (37) Observera: Systemet informerar om de deltagare som saknar postnummer samtidigt som dessa tillfällen skapa. De skapade tillfällen går inte att klarmarkera om det finns deltagare utan postnummer i tillfället. Dessa ska rättas till för att kunna klarmarkera tillfället.

23 23 (37) Nu uppdateras sidan med alla de deltagare som ingår i gruppen, som kopplats med deltagare tidigare. För att närvaromarkera deltagarna, markerar man för de deltagare som varit närvarande och sedan trycker men på knappen Närvaromarkera. Detta gör att de deltagare som varit närvarande markeras med. Samma process gäller när man vill markera en viss deltagare som ledare.

24 24 (37) Observera! Om det finns tillfällen skapade sen tidigare i din tillfälleslista och du försöker skapa ett exakt likadant tillfälle som finns i listan, så visas ett meddelande på skärmen: Datumet och tiden överlappar ett annat tillfälle! Samma meddelande fås om du försöker skapa ett tillfälle som redan är närvarorapporterat och klarmarkerat. 8. Skulle det finnas fler deltagare än vad som får plats på skärmen, då finns det en rullningslista man kan rulla ner och se hela listan.

25 25 (37) 9. Om flera deltagare har tillkommit i listan så kan det vara bra att klicka på knappen Uppdatera deltagarelistan för att dessa ska kunna närvarorapporteras. 10. När alla tillfällen är skapade, är det Ledaren som ska närvarorapportera deltagarna, se manual för Ledare. Ledaren ska även klarmarkera alla sina tillfällen genom att trycka på knappen Klarmärk tillfälle.

26 26 (37) Klarmärk ett tillfälle 1. Välj menyvalet Närvaro Närvarorapportering. 2. Välj in en grupp i fältet Grupp och välj ett tillfälle. 3. Markera kryssrutan framför deltagarens namn. Markeringen sparas automatiskt. Kontrollera att ledaren finns med i listan. Observera: Systemet informerar om de deltagare som saknar postnummer samtidigt som dessa tillfällen skapa. De skapade tillfällen går inte att klarmarkera om det finns deltagare utan postnummer i tillfället. Dessa ska rättas till för att kunna klarmarkera tillfället.

27 27 (37) 4. När du har markerat alla dina deltagare vid detta tillfälle, klicka sedan på knappen Närvaromarkera. 5. När du är klar med närvaromarkeringen, kan du trycka på knappen Klarmärk tillfälle för att klarmärka det.

28 28 (37) Ett meddelande Klarmärk tillfälle visas på skärmen. Observera: När tillfället är närvaromarkerat, då kan man klarmärka tillfället. Detta innebär att man signerar tillfället. Skulle man klarmärka ett tillfälle som inte ägt rum ännu, då får man ett felmeddelande om detta. Observera! Vid denna klarmärkning tar ledaren ett ansvar för att aktiviteterna har följt Fritidsnämndens bidragsregler. 6. Klicka på Ok knappen för att klarmarkera tillfället. Nu är tillfället klarmarkerat och väntar på att signeras av föreningsadministratören. Sedan ska uppgifterna transporteras till Booking för vidare hantering. 7. Om ledare saknas i gruppen vid klarmarkeringen så visas ett felmeddelande om detta på skärmen.

29 29 (37) Historik Under rapporter kan ledaren se närvarostatistik över sina grupper i föreningen Lokalstöd Fältet Kommun har ersatts av fältet Möjligt för lokalstöd (Ja/Nej). Systemet kontrollerar om ett tillfälle är berättigad till lokalstöd och markerar sedan raden med ett Ja eller Nej. OBS! Lägg märke till att detta enbart informerar användaren om möjligheten att söka lokalstöd för det aktuella tillfället och därmed ingenting om lokalstöd är sökt eller inte för tillfället.

30 30 (37) Bild från systemet med fält Kommun som har blivit ersatt av det nya fältet Möjligt för lokalstöd (Ja/Nej) : 3.3 Kopiera deltagare Under menyvalt Närvaro, finns funktionen Kopiera deltagare. Genom att välja denna funktion får både föreningsledare och föreningsadministratören möjlighet att kopiera deltagare från en grupp till en annan. Dessutom får man välja om deltagaren som ska flyttas ska vara ledare eller om deltagaren är funktionsnedsatt. När användaren trycker på Kopiera markerade deltagare sorteras högra tabellen efter senast tillagd där senast tillagd deltagare kommer högst upp. Innan man har sparat, har man möjlighet att radera enbart de deltagare som man själv har kopierat till en annan grupp. Befintliga deltagare i gruppen kan inte raderas.

31 31 (37) När deltagare väl är tillagda och användaren klickat på Spara knappen, betyder det att tillagda deltagare är sparade i vald grupp. Efter det att man sparat, är det inte möjligt att radera någon deltagare. För att hantera deltagare i olika grupper, måste föreningsadministratören göra detta genom menyraden Närvaro Deltagare.

32 32 (37)

33 33 (37) 4. Rapporter 4.1 Ta ut rapporter - statistik 1. Välj i huvudmenyn Rapporter Statistik. Här går det att göra flera urval för att få fram olika rapporter. 2. Här kan man välja att visa statistik för alla grupper, enbart aktiva grupper eller enbart inaktiva grupper. Om man har valt en specifik grupp, då blir valet av aktiva/inaktiva grupper utgråat och ej möjligt att välja. 3. När du har gjort ditt urval i fälten, klicka på knappen Hämta data. Ett meddelande visas under knappen Hämta data: Data hämtad, klicka här för rapporten.

34 34 (37) 3. Klicka på texten och, beroende på gruppval, visas olika rapporter på skärmen: Alla grupper: Endast aktiva grupper:

35 Endast inaktiva grupper: 35 (37)

36 36 (37) 5.. Övriga menyer 5.1 Min sida s Under detta menyval finns dina inmatade uppgifter för dig som användare. Du kan ändra alla öppna fält men inte användarnamn, behörighet samt grupper. Du kan också byta lösenord här Ändra uppgifter om dig själv som användare 1. Fyll i nya uppgifter i fälten om användaren. 2. Klicka på Spara-knappen för att spara den nya informationen Byt lösenord 1. Mata in det lösenord som kom via e-post i fältet Gammalt lösenord. 2. Fyll i det nya lösenordet i fältet Nytt lösenord.

37 37 (37) 3. Repetera det nya lösenordet i fältet Repetera nytt lösenord. Observera att om dessa två fält - Nytt lösenord och Repetera nytt lösenord - inte matchar varandra så får du ett felmeddelande om detta på skärmen. Ändra då så lösenorden är exakt likadana i båda fälten. Aktivitetsstöd kräver bokstäver, 4. Klicka på Spara-knappen när du ska spara det nya lösenordet. För hjälp och support i olika ärenden kontakta supporten via e-post forening@malmo.se

Aktivitetsstöd Ledare

Aktivitetsstöd Ledare Aktivitetsstöd Ledare Sidan 1 (18) Datum: 2012 01 11 Version 1.0 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 6 1.4 Huvudmeny

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör OBS! NY MANUAL Aktivitetsstöd Föreningsadministratör Datum: 2012-01-19 Version 1.3 Sidan 1 (41) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8 Lathund Länk via www.linkoping.se/foreningskalender eller http://aktlin.argentum.se/login.aspx Föreningsledarens uppgifter Innehåll Sid Logga in 2 Byta lösenord, glömt lösenord, spärrad inloggning 2 Registrera

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ NKÖPING PRESENTATION En presentation av applikationen Aktivitetsstöd för NÄRVAROREGISTRERING Ett begrepp vi vill försöka använda oss av MEN FÖRSTF RST Finns det några idrottsföreningar

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inloggning och skapa kommunfil i IdrottOnline... 3 2. Import av kommunfil till Aktivitetsstöd... 5 3. Kontrollera

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline Medlemsregistret i IdrottOnline Här följer en beskrivning över hur ni lägger in era medlemmar i IdrottOnline. För att få tillgång till medlemsregistret behöver du ha rollen Huvudadministratör eller Klubbadministratör.

Läs mer

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare Manual för föreningsledare (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Registrera sammankomst... 2 Välj rätt närvarokort... 2 Välj vad ni gjorde och

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Version

Version 2 Inloggning i Viltdata För att registrera eller administrera uppgifter i viltdata, navigera till webbplatsen www.viltdata.se På startsidan finns allmän information och nyheter samt kontaktuppgifter till

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Handbok för Aktivitetskort på nätet ADJÖ! R E P P PA Handbok för Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på Nätet (ApN) är den e-tjänst där fritidsförvaltningens föreningar ska närvarorapportera. Systemet

Läs mer

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn Manual Spelarregistrering Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp och tilldelar fasta spelarnummer. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IDROTTONLINE KLUBB MEDLEMSREGISTRET... 2 Så loggar du in... 2 Systemets uppbyggnad... 2 Medlemmar... 3 Vad är medlemsfliken?/medlemmar... 3 Lägg till ny medlem/medlemmar...

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att fylla i närvarokort - ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att fylla i närvarokort - ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Att fylla i närvarokort - ledare 2 (10) Innehåll Innehåll... 2 Registrera sammankomst... 3 Menyval... 3 Välj närvarokort... 3 Välj vad ni gjorde och när ni gjorde det...

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet En tjänst för bidragsgrundande närvarorapportering. Kundsupport vardag kl 8-17 090-16 16 60, välj 2 Inloggningsuppgifter föreningsadministratör: asa.borglund@vallentuna.se Manual

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Manual om registrering av aktivitetsnärvaro för Idrottonline

Manual om registrering av aktivitetsnärvaro för Idrottonline Manual om registrering av aktivitetsnärvaro för Idrottonline Här kommer äntligen den manual jag lovade vid kurstillfället, har dock tagit en del tid. Vid din genomgång av denna så vill jag att du kontaktar

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Handbok för Aktivitetskort på nätet ADJÖ PAPPER! Handbok för Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på Nätet (ApN) är den e-tjänst där fritidsförvaltningens föreningar ska närvarorapportera. Systemet medför

Läs mer

AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET

AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET Föreningsbidrag Värmdö Kommun med närvarorapportering i ApN Version 2 2014-03-18 Innehållsförteckning Innehåll Varför ApN?... 3 Kontaktuppgifter... 3 Tillgång till systemet...

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Manual Administration digitala läromedel

Manual Administration digitala läromedel Manual Administration digitala läromedel I SAMARBETE MED DIG Manual för Gleerups digitala läromedel På www.gleerupsportal.se finns alla Gleerups digitala läromedel. Här kan du begära nytt lösenord, logga

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare

LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare Version 1.0 2011-05-09 LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare Registrera sammankomst Menyval Tryck på "Närvarokort" i den vänstra menyn. Välj rätt närvarokort Välj det närvarokort du vill registrera

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

Manual för administration av användare i Postens Kundportaler

Manual för administration av användare i Postens Kundportaler Uppdaterat 2010-09-10 Manual för administration av användare i Postens Kundportaler Innehåll Inledning 3 Begrepp 4 Sök användare 5 Sökområde 5 Hur man söker 5 Skapa ny användare 6 Användarinformation 6

Läs mer

LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL

LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL 2016-02- 16 Nu har det äntligen blivit dags att lansera första delen av det uppdaterade gränssnittet i Journal Digital. Fokus i vår utveckling har legat på att skapa

Läs mer

Att fylla i närvarokort - ledare

Att fylla i närvarokort - ledare Att fylla i närvarokort - ledare 1 2 Innehåll Registrera sammankomst 4 Välj närvarokort 4 Välj vad ni gjorde och när ni gjorde det 4 Lägg till deltagare på närvarokortet 5 Fyll i närvaromarkeringar 5 Spara

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Guide för behörighetssystemet i Matilda

Guide för behörighetssystemet i Matilda Guide för behörighetssystemet i Matilda Guiden är uppdaterad t o m Matildaversion 4.7.0. Eftersom olika personer med olika arbetsuppgifter och funktioner inom kostverksamheten använder Matilda på olika

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att hantera närvarokort - Föreningsadministratör

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att hantera närvarokort - Föreningsadministratör Malmö stad Fritidsförvaltningen Att hantera närvarokort - Föreningsadministratör 2 (12) Innehåll Innehåll... 2 Skapa ny ledare... 3... 3 Skapa ledare... 3 Ta bort/inaktivera ledare... 4... 4 Ta bort ledare...

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet umea.se/aktivitetskort Vad är Aktivitetskort på nätet? Aktivitetskort på nätet är en tjänst för aktivitetsbidragsgrundande närvarorapportering. Tjänsten har sedan lanseringen den

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2013-04-15 Lathund Klubbmedlem 1 1 FUNKTIONER Din förenings IdrottOnline sida är portalen för medlemmarna där du kan hitta information om vad som händer i din förening. Med ditt personliga

Läs mer

Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0

Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0 Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0 Innehåll 1. Logga in i VASS... 1 2. Behörighetssystem... 2 3. Rekommenderat arbetssätt för undersökningarna... 2 4. Välj kommun... 2 5. Skapa urval av frågor

Läs mer

Användarmanual: Ledare

Användarmanual: Ledare Användarmanual: Ledare Version: WMC-L-20130412 Omfattning: Översiktlig beskrivning om vad man som användare med behörighetsnivå Ledare kan utföra och få tillgång till i WebMan Club www.webmanclub.se Inloggning

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att fylla i närvarokort - ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att fylla i närvarokort - ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Att fylla i närvarokort - ledare 2 (12) 3 (12) Innehåll Innehåll... 3 Registrera sammankomst... 4 Menyval... 4 Välj närvarokort... 4 Välj vad ni gjorde och när ni gjorde

Läs mer

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09 TERSUS SKOLSYSTEM AB Ansökan Barnomsorgen 2014-12-09 Innehåll Ansökan... 4 Inställningar Adela Administration... 5 Inställningar Ansökan... 6 Ansökan uppdatera kontaktuppgifter för existerande personer...

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Användarhandbok Kommunala utförare

Användarhandbok Kommunala utförare Användarhandbok Kommunala utförare 2018-06-20 stockholm.se 1 Knappar i toppmenyn... 4 2 Logga in i ParaGå privat... 5 2.1 Starta ParaGå privat med genväg... 5 2.2 Starta ParaGå privat utan genväg... 5

Läs mer

MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN)

MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN) MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN) Manual för föreningsadministratör (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Inlogg... 2 Lägg upp ledare... 2 Ta bort ledare... 2 Närvarokort...

Läs mer

Akzo Nobel AB. Användarguide - FAQ Externa användare. Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06

Akzo Nobel AB. Användarguide - FAQ Externa användare. Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06 Akzo Nobel AB Användarguide - FAQ Externa användare Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06 Innehållsförteckning Registrera sig som användare... 3 Söka jobb med en redan registrerad

Läs mer

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile E-tjänst-Aktivitetsstöd htp:/aktjon.argentum.se Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...2 Om denna dokumentation...3 Teckenförklaring...3 Revisionshistorik...3

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Manual Svevacadministratör

Manual Svevacadministratör SVEVAC Manual Svevacadministratör Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1,0 111121 Första utgåvan Anna Skogsberg 1,1 120116 Lagt till ändra lösenord Anna Skogsberg Sida 2 av 9 Innehållsförteckning

Läs mer

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: (Klicka på låset uppe till höger)

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via:   (Klicka på låset uppe till höger) MANUAL 2017-01-01 Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: http://sli.se/apps/sli/?db=59 (Klicka på låset uppe till höger) 1 Registrera konto För att logga in eller skapa ett konto (bli

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på Nätet (ApN) är den e-tjänst där kultur- och fritidsförvaltningens bidragsberättigade idrottsföreningar ska närvarorapportera. Systemet medför flera fördelar för

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Version 3.1.1 2017-03-03 Inledning Detta dokument ger praktisk information till användare om hur ett konto skapas för rapportering till vaccinationsregistret.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guiden beskriver hur Räddningstjänsternas kontaktpersoner ska godkänna och prioritera sina anställdas anmälningar till kurser och program som anordnas av

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

Digital Närvarorapportering Hur gör man?

Digital Närvarorapportering Hur gör man? Digital Närvarorapportering Hur gör man? Logga in med dina personliga uppgifter på sidan app.folkuniversitetet.se. Välj rätt cirkel ur listan, och kontrollera att alla uppgifter stämmer. Se till att du

Läs mer

Åtkomst Du kommer till ditt system via en webblänk som erhålles från oss. Via denna länk ges tillgång till sökning i bibliotekets katalog.

Åtkomst Du kommer till ditt system via en webblänk som erhålles från oss. Via denna länk ges tillgång till sökning i bibliotekets katalog. Handledning för BIBBLAN bibliotekssystem BIBBLAN är ett svensktutvecklat biblioteksprogram helt webbaserat, som innebär att man endast behöver en uppkopplad dator mot nätet. Man slipper dessutom tänka

Läs mer

Lathund till e-listor för cirkelledare ABF Malmö

Lathund till e-listor för cirkelledare ABF Malmö Lathund till e-listor för cirkelledare ABF Malmö Inloggningsuppgifter För att få inloggning till närvarowebben (narvaro.abf.se) kontaktar du den avdelning du är ledare åt. Du måste uppge en giltig e-postadress,

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare...

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare... Elevkö 2014-02-05 Innehållsförteckning Att skapa elevkön... 3 Att arbeta med elevkön... 5 Ändra ködatum... 9 Vanliga frågor från vårdnadshavare... 10 2 Att skapa elevkön 1. Innan arbetet med elevkön påbörjas

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Aktivitetskort på nätet Hur gör jag?

Aktivitetskort på nätet Hur gör jag? 1 Aktivitetskort på nätet Hur gör jag? Föreningsadministratör är den/de som är huvudansvarig för föreningen och ansvarar för att aktivitetsredovisningen sköts på ett riktigt sätt i föreningen. Föreningsadministratörernas

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem 2-31 Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem Innehåll Logga in på Lagets hemsida Truppen administration av spelare Nyheter E postutskick Träningar Aktivitet

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator

Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator http://www.easylabelcreator.se/customer/lantmannen/ Innehållsförteckning Om tjänsten... 2 Snabbguide... 3 Inloggning... 5 Skapa konto... 5 Glömt användarnamn... 6

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

LATHUND. Import från Idrott Online till kommunens Aktivitetsstöd. För idrottsföreningar som söker LOK-stöd från Riksidrottsförbundet

LATHUND. Import från Idrott Online till kommunens Aktivitetsstöd. För idrottsföreningar som söker LOK-stöd från Riksidrottsförbundet 1(8) LATHUND Import från Idrott Online till kommunens Aktivitetsstöd För idrottsföreningar som söker LOK-stöd från Riksidrottsförbundet Mia Fors 2014-09-09 Kommunens Aktivitetsstöd levereras av 1. Registrera

Läs mer

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord.

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord. Guide för att logga in på Portal (F5) som ersätter Mobility Guard Ett nytt sätt och ny adress att logga in/ut på. Adressen är portal.trollhattan.se Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten

Läs mer