Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024"

Transkript

1 Dok nr OSF/AU-18:024 Delegeringsmodulen Innehåll 1 Logga in Delegeringsmodulen Ikoner i verktygsraden Mitt skrivbord Sök efter personal som redan har en delegering Sök efter personal utan tilldelad delegering Skapa ny delegering Öppna en delegering Acceptera/signera delegering Delegatören accepterar/signerar delegeringen Mottagaren accepterar/signerar delegeringen i Genomförandewebb Ompröva delegering Kopiera delegering Komplettera delegering Ta bort delegering Ta bort arbetsuppgift i delegering Skriv ut delegering Lägg till bevakning i delegering Skapa dokument i delegering Dokumentinformation Treserva Manual Delegering (26)

2 Dok nr OSF/AU-18:024 1 Logga in Delegeringsmodulen Klicka på ikonen Delegering på ditt Treserva skrivbord för att komma till Startbilden i Delegeringsmodulen 2 Ikoner i verktygsraden 2.1 Mitt skrivbord Olästa meddelanden: Om mottagaren av en delegering signerat och därmed accepterat en delegering i Genomförande webb skickas ett automatiskt meddelande till dig som delegerat detta. Bevakningar: Klicka på Bevakningar för att se vilka delegeringar du lagt bevakningar på att följa upp/förlänga. Treserva Manual Delegering (26)

3 Dok nr OSF/AU-18: Sök efter personal som redan har en delegering För att söka upp all personal på din enhet som har en gällande delegering Utför en sökning med alternativet Sök personal med delegering. Klicka på Sök. Det är endast personal som har delegering registrerad i Treserva som inkluderas i sökresultatet. Du kan även göra en mer specifik sökning på personal som har en gällande delegering genom att klicka på Sök personal. Här söker du på Personnummer, Efternamn, Förnamn eller Utförarenhet. Treserva Manual Delegering (26)

4 Dok nr OSF/AU-18: Sök efter personal utan tilldelad delegering Tips: För att söka på all personal utan tilldelade delegeringar, på samtliga utförarenheter som du har behörighet till, behöver du endast välja alternativet Sök personal utan delegering och klicka på Sök. 3 Skapa ny delegering Fyll i personnummer, namn eller efternamn på den person som ska få en delegering. Klicka på Sök i verktygsraden och utför en sökning efter personal. Treserva Manual Delegering (26)

5 Sökresultaten visas i nedre delen av vyn Dok nr OSF/AU-18:024 Klicka på Ny delegering Klicka på Ny arbetsuppgift Under Arbetsuppgifter att delegera markerar du en arbetsuppgift som du vill delegera och klickar på högerpil (>). När du markerar en arbetsuppgift visas tillhörande beskrivning i fältet längst till höger i vyn (om en beskrivning har registrerats för arbetsuppgiften). Upprepa detta steg om delegeringen ska omfatta flera arbetsuppgifter. Valda arbetsuppgifter flyttas till det högra fältet. Under Gäller för utförarenhet markerar du den eller de utförarenheter som de delegerade arbetsuppgifterna får utföras på. Du klickar på högerpil (>) för att flytta en markerad enhet till det högra fältet. Treserva Manual Delegering (26)

6 Dok nr OSF/AU-18:024 Om de delegerade arbetsuppgifterna endast ska avse en specifik vårdtagare anger du vårdtagarens fullständiga personnummer (med 10 siffror) i fältet under Vårdtagare. Säkerställ att den förvalda sekelsiffran (19) i det första fältet är korrekt och ändra vid behov. Kontrollera även att alternativet Gäller för är förvalt. Klicka på Välj när du är klar. Om vårdtagaren finns registrerad i Treserva fylls vårdtagarens förnamn och efternamn i automatiskt i fältet till höger om personnumret, i annat fall visas ett felmeddelande. Viktigt: Om de delegerade arbetsuppgifterna ska gälla för samtliga vårdtagare vid den valda utförarenheten utom den specifika vårdtagaren väljer du alternativet Undantagen och klickar sedan på Välj. Klicka på Lägg till för att lägga till arbetsuppgiften. Klicka på Spara Meddelande att delegering har utförts skickas automatiskt till den person du tilldelat delegeringen. Informationen finns på personens skrivbord. Klicka Ja för att skicka ett meddelande till in enhetschef att delegering är utförd på person xxxxx. Treserva Manual Delegering (26)

7 4 Öppna en delegering Klicka på Sök i verktygsraden Dok nr OSF/AU-18:024 Utför sökningen med alternativet Sök personal med delegering. Sökresultatet presenteras i den nedre delen av vyn. Här kan du söka på personnummer, efternamn eller förnamn på den person du ska utfärda delegeringen till. Klicka på Öppna Vyn Delegering öppnas, med fullständig information om delegerade arbetsuppgifter, utförarenhet och eventuell vårdtagare. Du kan nu välja att lägga till eller ta bort arbetsuppgifter, göra en omprövning, kopiera, komplettera eller skapa dokument för delegeringen. Du kan även välja att öppna en specifik arbetsuppgift i delegeringen för att redigera den. Treserva Manual Delegering (26)

8 Dok nr OSF/AU-18:024 För att skriva ut delegeringsbeslutet, att godkännas och undertecknas av båda parter, klickar du på Skriv ut. I den pdf-fil som skapas finns detaljerad information om de arbetsuppgifter som ingår i delegeringen, samt uppgift om utförarenhet och eventuell vårdtagare. Klicka på Stäng för att stänga vyn och återgå till listan. 5 Acceptera/signera delegering När delegeringen är skapad finns två alternativ att delegeringen accepteras av mottagaren. Inom Lidingö stad använder vi alternativet 5.1 Delegatören accepterar delegeringen 5.1 Delegatören accepterar/signerar delegeringen Som ett alternativ till att mottagaren signerar delegeringen kan delegatören välja att Acceptera den, men först efter att ha gått igenom innehållet i delegeringen tillsammans med mottagaren. Utför en sökning med alternativet Sök personal med delegering. Klicka på Sök. Treserva Manual Delegering (26)

9 Dok nr OSF/AU-18:024 Klicka på Öppna på raden för önskad person Vyn Delegering lista öppnas, där personens delegeringar visas utifrån de sökvillkor du angav vid sökningen. På raden för varje delegering visas information om giltighetstid, omprövning, eventuell åtgärd med datum för åtgärden, delegatör och om delegeringen är accepterad (J för Ja, N för Nej). Klicka på Öppna på raden för önskad delegering för att visa detaljerad information. Vyn Delegering öppnas, med fullständig information om delegerade arbetsuppgifter, utförarenheter och eventuell vårdtagare. Klicka på Acceptera i raden av knappar i vyns nedre del. Ett popup-fönster öppnas. Ange ditt lösenord (som du använder för att komma in i Lidingö stads nätverk) i fältet Lösenord och klicka på Bekräfta. Delegeringen är nu accepterad. Treserva Manual Delegering (26)

10 Dok nr OSF/AU-18: Mottagaren accepterar/signerar delegeringen i Genomförandewebb Observera att denna ej används i Lidingö stad. Be mottagaren logga in i Treserva. Från skrivbordet klicka på Delegering Klicka på Signera Klicka på OK Om mottagaren har signerat delegeringen i Genomförandewebb är knappen Acceptera inaktiverad och statusen för delegeringen har automatiskt ändrats till Accepterad = J. Treserva Manual Delegering (26)

11 Dok nr OSF/AU-18:024 6 Ompröva delegering Det är endast en delegering som har signerats eller har statusen Accepterad = J som kan omprövas. Om du gör en omprövning av en delegering som ursprungligen registrerats av en annan användare kommer du att stå som delegatör när omprövningen sparats. Utför en sökning med alternativet Sök personal med delegering. Klicka på Sök. Sökresultatet presenteras i den nedre delen av vyn. Klicka på Öppna på raden för önskad person i sökresultatet. Vyn Delegering lista öppnas, där personens delegeringar visas (utifrån de sökvillkor du angav vid sökningen). På raden för varje delegering visas information om giltighetstid, omprövning, eventuell åtgärd (med datum för åtgärden), delegatör och om delegeringen är accepterad (J för Ja, N för Nej). Vyn Delegering lista öppnas. Klicka på Öppna på raden för önskad delegering för att visa detaljerad information. Treserva Manual Delegering (26)

12 Dok nr OSF/AU-18:024 Klicka på Omprövning i raden av knappar i vyns nedre del. Vyn Omprövning delegering öppnas. I fältet Omprövningsdatum visas dagens datum som standard. Du kan ändra till ett framtida datum vid behov. Under Åtgärd väljer du ett av följande alternativ: Förlängd t o m: Innebär att delegeringen förlängs till och med det datum du anger i datumfältet. Förlängning kan göras förutsatt att den totala delegeringslängden inte överskrider 12 månader. En delegering som förlängs måste på nytt accepteras av delegatören i samråd med mottagaren. Treserva Manual Delegering (26)

13 Dok nr OSF/AU-18:024 Upphörd: Innebär att delegeringen avslutas vid det datum du anger i datumfältet. Detta alternativ väljs om t.ex. mottagarens anställning upphör inom delegeringens giltighetstid. Avsagd: Innebär att delegeringen avslutas vid det datum du anger i datumfältet. Detta alternativ väljs om mottagaren frånsäger sig delegeringen på grund av t.ex. hög arbetsbörda eller otillräcklig kompetens. Återkallad: Innebär att delegeringen avslutas vid det datum du anger i datumfältet. Detta alternativ väljs om delegatören bedömer att mottagaren inte kan genomföra de arbetsuppgifter som delegeringen innefattar. Treserva Manual Delegering (26)

14 Dok nr OSF/AU-18:024 7 Kopiera delegering Kopiering av en befintlig delegering kan t.ex. användas om 12 månader gått och den befintliga delegeringen inte kan förlängas. Arbetsuppgifter och giltighetsperiod kan redigeras i den kopierade delegeringen. I samband med att delegeringen sparas skickas ett automatiskt meddelande till mottagaren på samma sätt som när en helt ny delegering skapas. En kopierad delegering accepteras av delegatören i samråd med mottagaren. Utför en sökning med alternativet Sök personal med delegering. Klicka på Sök. Sökresultatet presenteras i den nedre delen av vyn. Klicka på Öppna på raden för önskad person i sökresultatet. Vyn Delegering lista öppnas, där personens delegeringar visas utifrån de sökvillkor du angav vid sökningen. På raden för varje delegering visas information om giltighetstid, omprövning, eventuell åtgärd med datum för åtgärden, delegatör och om delegeringen är accepterad (J för Ja, N för Nej). Klicka på Öppna på raden för önskad delegering för att visa detaljerad information. Treserva Manual Delegering (26)

15 Dok nr OSF/AU-18:024 Vyn Delegering öppnas, med fullständig information om t.ex. delegerade arbetsuppgifter, utförarenheter och eventuell vårdtagare. Klicka på Kopiera i raden av knappar i vyns nedre del. Delegeringen kopieras och ett meddelande informerar om att du kan redigera uppgifterna i den kopierade delegeringen innan du sparar den. Klicka på OK i meddelandet. Du är kvar i vyn Delegering, och den delegering som nu visas är den du kopierat. Klicka på Öppna. Du kan nu göra förändringar av innehållet i den kopierade delegeringen, som t.ex. att lägga till eller ta bort arbetsuppgifter. Klicka på Spara. Ett automatiskt meddelande skickas till den person som du har delegerat arbetsuppgifter till. Du tillfrågas även om du vill skicka ett meddelande till ytterligare personer. Svara Ja för att gå till vyn Meddelanden, eller svara Nej för att stanna kvar i vyn Delegering. Klicka på Stäng för att återgå till sökresultatet. Treserva Manual Delegering (26)

16 Dok nr OSF/AU-18:024 8 Komplettera delegering En delegering som har signerats, eller har statusen accepterad, är normalt låst. Via funktionen Komplettera kan du dock lägga till ytterligare arbetsuppgifter i delegeringen i efterhand, inom ramen för delegeringens ursprungliga giltighetstid. En delegering som har kompletterats måste på nytt accepteras av delegatören i samråd med mottagaren. Statusen för Accepterad ändras automatiskt till N (nej) när du sparar den ändrade delegeringen. Om du kompletterar en delegering som ursprungligen registrerats av en annan användare kommer du att stå som delegatör när kompletteringen har sparats. Utför en sökning med alternativet Sök personal med delegering. Klicka på Sök. Sökresultatet presenteras i den nedre delen av vyn. Klicka på Öppna på raden för önskad person i sökresultatet. Vyn Delegering lista öppnas, där personens delegeringar visas utifrån de sökvillkor du angav vid sökningen. På raden för varje delegering visas information om giltighetstid, omprövning, eventuell åtgärd med datum för åtgärden, delegatör och om delegeringen är accepterad (J för Ja, N för Nej). Klicka på Öppna på raden för önskad delegering för att visa detaljerad information. Vyn Delegering öppnas, med fullständig information om delegerade arbetsuppgifter, utförarenheter och eventuell vårdtagare. Treserva Manual Delegering (26)

17 Dok nr OSF/AU-18:024 Klicka på Komplettera Ett meddelande innebär att delegeringen måste accepteras på nytt, alternativt signeras av mottagaren i Genomförandewebb. Klicka på OK i meddelandet. Klicka på Ny arbetsuppgift i vyn Delegering. Vyn expanderas med funktioner för att lägga till arbetsuppgifter, utförarenheter och vårdtagare Fortsätt som rubrik 3. Skapa ny delegering Treserva Manual Delegering (26)

18 Dok nr OSF/AU-18:024 9 Ta bort delegering Du kan endast ta bort en delegering med statusen Accepterad = N (nej). Funktionen används om du upptäcker att du har felregistrerat en ny delegering. Utför en sökning med alternativet Sök personal med delegering. Klicka på Sök. Sökresultatet presenteras i den nedre delen av vyn. Klicka på Öppna på raden för önskad person i sökresultatet. Vyn Delegering lista öppnas, där personens delegeringar visas utifrån de sökvillkor du angav vid sökningen. På raden för varje delegering visas information om giltighetstid, omprövning, eventuell åtgärd med datum för åtgärden, delegatör och om delegeringen är accepterad (J för Ja, N för Nej). Klicka på Öppna på raden för önskad delegering för att visa detaljerad information. Vyn Delegering öppnas, med fullständig information om t.ex. delegerade arbetsuppgifter, utförarenheter och eventuell vårdtagare. Treserva Manual Delegering (26)

19 Dok nr OSF/AU-18:024 Klicka på Ta bort Du ombeds bekräfta åtgärden genom att svara Ja. 10 Ta bort arbetsuppgift i delegering Du kan endast ta bort en arbetsuppgift i en delegering som ännu inte är accepterad, dvs. som har statusen Accepterad = N (nej). Utför en sökning med alternativet Sök personal med delegering. Klicka på Sök. Sökresultatet presenteras i den nedre delen av vyn. Treserva Manual Delegering (26)

20 Dok nr OSF/AU-18:024 Klicka på Öppna på raden för önskad person i sökresultatet. Vyn Delegering lista öppnas, där personens delegeringar visas utifrån de sökvillkor du angav vid sökningen. På raden för varje delegering visas information om giltighetstid, omprövning, eventuell åtgärd med datum för åtgärden, delegatör och om delegeringen är accepterad (J för Ja, N för Nej). Klicka på Öppna på raden för önskad delegering för att visa detaljerad information. Vyn Delegering öppnas, med fullständig information om t.ex. delegerade arbetsuppgifter, utförarenheter och eventuell vårdtagare. För att ta bort en specifik arbetsuppgift i delegeringen klickar du på Ta bort längst till höger på raden för arbetsuppgiften. Arbetsuppgiften tas bort genast, utan att du ombeds bekräfta åtgärden. 11 Skriv ut delegering Du kan alltid skriva ut en delegering, oavsett status, då detta är en originalhandling och ska arkiveras i 10 år. Utför en sökning med alternativet Sök personal med delegering. Klicka på Sök. Sökresultatet presenteras i den nedre delen av vyn. Treserva Manual Delegering (26)

21 Dok nr OSF/AU-18:024 Klicka på Öppna på raden för önskad person i sökresultatet. Vyn Delegering lista öppnas, där personens delegeringar visas utifrån de sökvillkor du angav vid sökningen. På raden för varje delegering visas information om giltighetstid, omprövning, eventuell åtgärd med datum för åtgärden, delegatör och om delegeringen är accepterad (J för Ja, N för Nej). Klicka på Öppna på raden för önskad delegering för att visa detaljerad information. Vyn Delegering öppnas, med fullständig information om delegerade arbetsuppgifter, utförarenheter och eventuell vårdtagare. Klicka på Skriv ut i raden av knappar i vyns nedre del för att skriva ut delegeringen till en pdf-fil. Treserva Manual Delegering (26)

22 Dok nr OSF/AU-18: Lägg till bevakning i delegering Du kan lägga till en bevakning på en delegering både i vyn Delegering och i vyn Omprövning delegering. Samtliga bevakningar visas under panelen Bevakningar på ditt skrivbord. Klicka på knappen Bevaka. Om ingen pågående bevakning finns är knapptexten grön (om pågående bevakning finns är knapptexten blå). Vyn Delegering - Bevakning öppnas. I fältet Bevakningstyp väljer du en lämplig typ. I fältet Bevakningsdatum väljer du ett slutdatum för bevakningen, om fältet är aktiverat. För vissa bevakningstyper är bevakningsdatum fördefinierat och kan inte ändras. I fältet Notering kan du göra en anteckning i fritext kring bevakningen. I fältet Bevakas av är den inloggade användarens namn förvalt, men du kan lägga till ytterligare bevakare vid behov. Endast aktörer som har tilldelats en verksamhetsroll som inkluderar rolltypen Delegatör av HSL-insatser kan väljas i rutan Välj aktör. Klicka på Spara när du är klar. Ett meddelande om att bevakning har sparats visas. Klicka på Stäng för att stänga vyn och återgå till vyn Delegering eller Omprövning delegering. Treserva Manual Delegering (26)

23 Dok nr OSF/AU-18: Skapa dokument i delegering Du kan skapa ett dokument i en delegering, för anteckningar och kommentarer under givna rubriker. Du når funktionen via knappen Dokument, som finns tillgänglig i vyerna Delegering och Omprövning delegering. Gör så här för att skapa ett dokument för anteckningar i en delegering: Klicka på Sök i verktygsraden och utför en sökning med alternativet Sök personal med delegering. Sökresultatet presenteras i den nedre delen av vyn. Klicka på Öppna på raden för önskad person i sökresultatet. Vyn Delegering lista öppnas, där personens delegeringar visas (utifrån de sökvillkor du angav vid sökningen). På raden för varje delegering visas information om giltighetstid, omprövning, eventuell åtgärd (med datum för åtgärden), delegatör och om delegeringen är accepterad (J för Ja, N för Nej). Klicka på Öppna på raden för önskad delegering för att visa detaljerad information. Vyn Delegering öppnas, med fullständig information om t.ex. delegerade arbetsuppgifter, utförarenheter och eventuell vårdtagare. Treserva Manual Delegering (26)

24 Dok nr OSF/AU-18:024 Klicka på Dokument. Vyn Dokument öppnas. Välj lämplig "rubrik" för anteckningen i fältet Dokumentation. I fältet Datum visas dagens datum som standard. Du kan ändra till ett tidigare eller senare datum vid behov genom att placera markören i fältet och välja ett datum från kalendern som visas. Observera att detta datum inte nödvändigtvis behöver avse datum för anteckningens tillblivelse; datum för när en anteckning skapas (eller ändras) tilldelas av systemet automatiskt (och kan inte ändras). Treserva Manual Delegering (26)

25 Dok nr OSF/AU-18:024 Skriv själva anteckningen i fältet Text. För att stavningskontrollera texten klickar du på ikonen ABC i textfältets nedre vänstra kant. Klicka på Spara när du är klar. Anteckningen läggs till som en post i listan i vyns nedre del. Observera att de olika posterna i listan hänför sig till rubriker inom ett och samma dokument. Du kan aldrig skapa mer än ett dokument per delegering. Tips: För att redigera en sparad anteckning klickar du på Öppna på raden för önskad anteckning och gör sedan dina ändringar eller tillägg i fältet Text. När du klickar på Spara visas information om datumet för ändringen samt vem som har gjort ändringen på raden för anteckningen i listan. För att skriva ut hela dokumentet till en pdf-fil klickar du på Skriv ut. Du kan sedan välja att öppna pdf-filen direkt eller spara den på valfri plats. Samtliga gjorda anteckningar (motsvarande "poster" i vyn Dokument) är inkluderade i pdf-filen, tillsammans med information om vem som har gjort anteckningen, samt datum för när anteckningen skapades eller ändrades. Du kan även skriva ut dokumentet från vyn Omprövning delegering. Klicka på Stäng för att stänga vyn Dokument. Treserva Manual Delegering (26)

26 14 Dokumentinformation Översikt Treserva Manual Delegering Dok nr OSF/AU-18:024 Information Område Version Omsorgs och socialförvaltningen, Lidingö stad A Relaterade dokument - Dokumentnummer Ersätter tidigare utgåva Godkännande Roll Namn Signatur Datum Godkänd Marina Stenman MS Utvecklingsstrateg Mikaela Schmidt Historik Version Status Datum Författare Ändringssammanfattning PA 1 Utkast Linda Hermansson Nytt dokument A Klar Linda Hermansson Rättning från granskning B Klar Linda Hermansson Tillägg till kap. 6 Förtydligande kring Omprövning Förlängd tom: A Anna Remning Wahlstedt Cecilia Lewenhaupt Förtydligande kring omprövning förlängning och kopiering av delegering. Treserva Manual Delegering (26)

Handbok Treserva Delegering för leg. personal

Handbok Treserva Delegering för leg. personal Socialtjänsten HSL Delegering Dokumentation Upprättad: 2014-06-25 Handbok Treserva Delegering för leg. personal I Treserva kommer du till Delegering via verktygsknappen alternativt via meny Genvägar Delegering.

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver K Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning Växla användare Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver K Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning Växla användare Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Handbok Treserva uppföljning delegeringar

Handbok Treserva uppföljning delegeringar Socialtjänsten Datum 2014-07-04 Handbok Treserva uppföljning delegeringar Denna handbok beskriver tillvägagångssättet för att följa upp aktuella delegeringar på enheten och vänder sig till enhetschefer.

Läs mer

Lathund Genomförandewebben

Lathund Genomförandewebben Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2018-11-26 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Användarhandbok Användare Kapitel 45 Avvikelsehantering webb

Användarhandbok Användare Kapitel 45 Avvikelsehantering webb Användarhandbok Kapitel 45 Avvikelsehantering webb +46 (0)8 6702000 Kapitel 45 Avvikelsehantering webb 2017-12-04 1.1 1 (20) Innehållsförteckning Registrering av ny avvikelse 3 Registrera ny avvikelse

Läs mer

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen Handbok vårdplan Innehållsförteckning: 1. sök vårdplan.sid. 1 2. skapa vårdplan och lägg till sökord..sid. 2 3. redigera anteckningar i vårdplan..sid. 4 4. ta bort/avsluta sökord och anteckning i vårdplansdelen

Läs mer

Inloggning till Treserva via extern dator

Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Lathund. Genomförandewebben. Diarienummer: IT. Gäller från: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF

Lathund. Genomförandewebben. Diarienummer: IT. Gäller från: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2015-11-12 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben Omvårdnadspersonal Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben Omvårdnadspersonal Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2018-03-14 Omvårdnadspersonal 1.0.3 Sida 2 av 26 Innehåll Mitt skrivbord...

Läs mer

Treserva Genomförandewebb

Treserva Genomförandewebb Socialtjänsten Datum 2016-06-07 Treserva Genomförandewebb Manual för verkställighet Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Sida 2 (41) Innehållsförteckning Snabbguide...

Läs mer

Treserva Lathund för enhetschefer

Treserva Lathund för enhetschefer Socialtjänsten Treserva Lathund för enhetschefer Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan E-post: kommun@tibro.se, www.tibro.se, Växel: 0504-180 00 Sida 2 (19) Enligt gällande

Läs mer

Rapport, sök journalanteckningar

Rapport, sök journalanteckningar Rapport, sök journalanteckningar 1. Sök dokumentation för en eller flera enheter/områden 2. Sök dokumentation för specifik patient 3. Sök i vårdplan 4. Aktuellt och Observera 5. Läs hela journalen 1. Söka

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2 Sida 2 av 25 Innehåll Mitt skrivbord...

Läs mer

Innehåll. Dok nr ÄHO/AV 13:068, Ver E Utfo rarenheten

Innehåll. Dok nr ÄHO/AV 13:068, Ver E Utfo rarenheten Utfo rarenheten Innehåll 1 Ta emot och fördela uppdrag... 2 1.1 Fördelabild... 5 2 Återkalla insats tillfälligt... 8 3 Omfördela insats... 10 4 Rätta verkställighet... 12 5 Skapa ny journal, om det ej

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

Lathund för dokumentation i Treserva

Lathund för dokumentation i Treserva RUTIN 1(12) 2015-08-03 VON 2015/12, nr 2015.504 Socialförvaltningen Socialförvaltningens stab Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Lathund för dokumentation i

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförandewebben för IFO IFO utförare öppenvård 1.0

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförandewebben för IFO IFO utförare öppenvård 1.0 Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförandewebben för IFO Treserva Senast reviderad: Manual för: Version: 2018-08-31 IFO utförare öppenvård 1.0 Innehållsförteckning Startbild... 4 List i överkanten...

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post:

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post: UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare Procapita VoO Användarnamn. Support Telefon: 248450 E-post: dsoit-support@nykoping.se 1 Mina sidor... 3 Kom ihåg... 4 Nya Meddelanden... 5 Läsa, skriva och skicka meddelanden...

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Version: 1.0.5.2015 2 Innehåll 1. Förnyad konkurrensutsättning

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN INSTRUKTION Sid: 1 (16) GENOMFÖRANDEWEBB -16 Områdeschef område 3 (arbetsgrupp social dokumentation) 1 2014-11-25 Chef utföraravdelningen Instruktion Genomförandewebb Godkänd

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Manual - Symfoni - Kommunanvändare

Manual - Symfoni - Kommunanvändare Sidan 1 av 32 1. Symfoni för kommunanställda........................................................................... 2 1.1 Boendeenheter..................................................................................

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Datum 2018-04-27 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar

Läs mer

Outlook 2010 kalender m.m.

Outlook 2010 kalender m.m. Outlook 2010 kalender m.m. Kalmar kommun, datautbildningar 1 ( 13) 2016-03-02 Innehåll Kalendern... 3 Anpassa programfönstret... 3 Vyer i Kalendern... 3 Skapa avtalade tider... 4 Skriv direkt i kalendern...

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Magna Cura IFO. Verkställighet

Magna Cura IFO. Verkställighet Magna Cura IFO Verkställighet 2 Innehållsförteckning Inlog i Magna Cura..3 Lägga upp en ny klient - BISTÅND...3 Fortsatt insats.. 4 Avslutad insats.4 Akten..4 Uppdatera aktbilden.4 Kronologisk journal..

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra.

Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra. Platon Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra. Grundbild Grundbild är den flik som syns när du startar ett nytt eller öppnar ett befintligt ärende. Här återfinns information

Läs mer

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion Sid 1 (21) Lathund Journalanteckningar och Meddelandefunktion utförare Sid 2 (21) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Skapa journal/arbetsanteckning... 4 2.1 Skapa journal från kundens process...

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Manual delegering i Procapita

Manual delegering i Procapita 2019-04-25 1 (7) Omsorgsavdelningen Ansvarig Upprättad den Systemförvaltare 2011-01-10 Upprättad av Reviderad den Susanne Ahlqvist, Yvonne Ljungdahl 2019-04-25 Manual delegering i Procapita Lägg in ny

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster 1 (32) Lathund Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Sida 1/32 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

Huvudfönstret för GroupWise

Huvudfönstret för GroupWise Huvudfönstret för Det mesta arbetet i utförs i huvudfönster. Huvudfönstrets olika delar beskrivs nedan. HUVUDMENY visas längst upp i och innehåller menypunkter: Arkiv, Redigera, Visa, Åtgärder, Verktyg,

Läs mer

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report Läs mer https://www.artologik.com/se/surveyandreport.aspx Kontakta oss https://www.artologik.com/se/kontakt.aspx Innehållsförteckning GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report... 3 Personuppgifter

Läs mer

Delegering i Procapita, manual

Delegering i Procapita, manual 2016-05-30 1 (9) Omsorgsavdelningen Ansvarig Susanne Ahlqvist, Karin Broholm Upprättad av Susanne Ahlqvist, Yvonne Ljungdahl Upprättad den oktober 2011 Reviderad den 2016-06-17 Delegering i Procapita,

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa.

Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa. Platon STs ärendehanteringssystem IRMA Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa. IRMA IRMA i Portalen fungerar

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0 Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0 Innan du börjar Gå in på tillvaxtverket.se/checkar för att se om ditt företag och ditt projekt passar för en affärsutvecklingscheck

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0 Sida 2 av 23 Innehåll Skrivbordet...

Läs mer

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) g nya S Felanmäl alla tekniska fel till 010-241 41 41, internt 141 41 f S län Länk till informationssidan om Webcert

Läs mer

Snabbguide till de nya funktionerna

Snabbguide till de nya funktionerna Snabbguide till de nya funktionerna INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning - Manual för användare Version: 1.0.1.2013 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg Procapita Vård och Omsorg 2013-10-23 Sida 2/48 Innehållsförteckning 1 Om Lifecare Utförare...4 1.1 Övergång till Lifecare Utförare...4 1.2 Inloggning...4 2 Systemadministration...5 2.1 Systemadministration

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer

Logga in. Placera barn. Kolumner Ändra ordning på kolumner. Spara egna kolumnval. Urval. Ändra taxekategori. Sök. Uppsägning av plats

Logga in. Placera barn. Kolumner Ändra ordning på kolumner. Spara egna kolumnval. Urval. Ändra taxekategori. Sök. Uppsägning av plats 2013-01-25 1 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Ändra ordning på kolumner Urval Spara egna kolumnval Excelformat av urval Välja antal barn som visas i urvalet Sök Snabbsök Söka med filter

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Lathund Manuell fakturering i Sida 1/20 shistorik Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2012-09-25 Första version 0.2 2012-11-14 Ändrat från Tandbågen 2 till i texten 0.3 2012-11-26 Ändrat länken till 0.4 2012-12-07

Läs mer

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna 1 (35) Lathund remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna Allmän tandvård för barn och unga vuxna 2 (35) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Skapa remiss som remittent...

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal Lathund Procapita Omvårdnadspersonal 1 Innehåll 1. Logga in och byt lösen... 3 2. Mina Sidor... 4 3. Nya meddelanden... 5 4. Sök dokumentation Hänt sen sist... 6 5. Digital signering Delegeringsbeslut...

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

FirstClass Klient 7.0 Manual

FirstClass Klient 7.0 Manual av Sven E Carlsson FirstClass Klient 7.0 Manual till MS Windows FirstClass FAQ... 2 Knappar på Skrivbord och Mailbox... 3 Förkortningar i FirstClass manualen... 4 Koppla upp... 4 Läsa meddelande... 5 Skapa

Läs mer

Manual - chef grund. (Version 1.0)

Manual - chef grund. (Version 1.0) Manual - chef grund (Version 1.0) Innehållsförteckning Logga in och navigera... 2 Hjälp och inställningar... 3 Ditt skrivbord - förstasidan... 5 Läsa ansökningar... 6 - CV... 8 - Personligt brev... 9 -

Läs mer

Användarmanual Outlook-plugin för Mina meddelanden

Användarmanual Outlook-plugin för Mina meddelanden 1 Användarmanual Outlook-plugin för Mina meddelanden 2 Mina meddelanden Mina meddelanden är en tjänst för säker digital post från myndigheter och kommuner till privatpersoner och företag. Läs mer om tjänsten

Läs mer

Manual - rekryterare

Manual - rekryterare Manual - rekryterare Version 1.0 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Skapa annons & Hantera kandidater/cv:n... 2 Ditt skrivbord - förstasidan... 2 Snabbsökning av CV eller rekrytering... 3 Skapa

Läs mer

Behörighetsadministration i Meddix SVP

Behörighetsadministration i Meddix SVP 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 150512 Ändrat från Landstinget i Östergötland

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Steg 1 - Utfärdaren, exempelvis projektledare, skapar ett nytt ärende och fyller i uppgifter enligt nedan.

Steg 1 - Utfärdaren, exempelvis projektledare, skapar ett nytt ärende och fyller i uppgifter enligt nedan. Sida 1 av 6 Delegering Ärendetypen Delegering kan primärt användas för att utse elsäkerhetsledare och tilldela montörer kontrolluppgifter enligt fastlagd rollbeskrivning. En stor fördel med att göra detta

Läs mer

Marknadsföringslistor

Marknadsföringslistor Marknadsföringslistor Inledning I dokumentet beskrivs hur man i MiRiaM skapar en så kallad marknadsföringslista. En marknadsföringslista är en lista över personer i MiRiaM som man valt ut för ett specifikt

Läs mer

Inera Medcert Testspecifikation

Inera Medcert Testspecifikation Inera Medcert Testspecifikation Inledning Innan man kan börja testa måste man ha tillgång till en installation av Medcert, och för att Medcert skall fungera korrekt måste samtliga funktioner vara rätt

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Manual Svevacadministratör

Manual Svevacadministratör SVEVAC Manual Svevacadministratör Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1,0 111121 Första utgåvan Anna Skogsberg 1,1 120116 Lagt till ändra lösenord Anna Skogsberg Sida 2 av 9 Innehållsförteckning

Läs mer

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg Procapita Vård och Omsorg 2013-05-22 Sida 2/38 Innehållsförteckning 1 Om Lifecare Utförare...4 1.1 Inloggning...4 2 Systemadministration...5 2.1 Systemadministration Procapita...5 2.1.1 Procapitas handläggarregister...5

Läs mer

Användarhandbok Kommunala utförare

Användarhandbok Kommunala utförare Användarhandbok Kommunala utförare 2018-06-20 stockholm.se 1 Knappar i toppmenyn... 4 2 Logga in i ParaGå privat... 5 2.1 Starta ParaGå privat med genväg... 5 2.2 Starta ParaGå privat utan genväg... 5

Läs mer

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen)

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen) TIME CARE POOL WEBB Öppna Time Care Pools webbsida Du kommer till Time Care Pools webbsida genom att skiva in följande adress direkt i webbläsaren: http://timepoolweb.linkoping.se Inloggning Nu ska du

Läs mer

Aktivitetsstöd Ledare

Aktivitetsstöd Ledare Aktivitetsstöd Ledare Sidan 1 (18) Datum: 2012 01 11 Version 1.0 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 6 1.4 Huvudmeny

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP Klicka på ärendevyn (fliken) SIP Klicka för åtkomst till SVU Finns en pågående vårdperiod går det öppna SVU-processen från SIP-översikten genom att klicka på

Läs mer

Lägg till Timavlönad

Lägg till Timavlönad Sida 1 av 5 Lägg till Timavlönad Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

Uppdrag/beställning HSL

Uppdrag/beställning HSL 2014-10-03 Vård- och omsorgsförvaltningen Uppdrag/beställning HSL Lathund för Hälso-sjukvårdspersonal Innehåll Nytt uppdrag... 2 Komplettering av tidigare beställning... 5 Bevakning (möjlighet till egen

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning 2010-10-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Bevakningar i Nyps Referat Denna handledning riktar sig till

Läs mer