Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi"

Transkript

1 Protokoll Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi Närvarande: De fackliga företrädarna, Ann Gerhartz-Fa (ST-ATF), Calle Carling (Lärarförbundet, TCO), Ingegerd Gudmundsson (SACO). Företrädare för arbetsgivaren, Prefekt Lennart Öhlund, Ekonom Jörgen Karlsson samt sekreterare Helena Pettersson. Tid: måndagen den 1/9 08:30-11:30 Plats: 31: Mötets öppnande samt godkännande av föredragningslistan och föregående protokoll. Föredragningslistan godkändes efter följande justeringar; punkten Tid för fackligt förtroendevald 41 tas upp som sista punkt på föredragningslistan. Föregående protokoll föredrogs och godkändes. Verksamhetsberättelsen har nu fastställts, tryckts samt distribuerats ut. Lokalenkäten är utskickad och de inlämnade svaren har sammanställts. Sammanställningen av lokalenkäten tas upp under 44 Lokalenkät. På föregående sammanträde var två sekreterare närvarande eftersom Lena Thavlein då skulle lämna över till Helena Pettersson. Föregående protokoll skall läggas ut på hemsidan. 38 Rehabiliteringssamtal Den psykosociala handlingsplanen, som är en del av Verksamhetsplanen för 2004, tar upp betydelsen av att ha rehabiliteringssamtal vid långtidssjukskrivningar. Rehabiliteringssamtalen bör vara individanpassade och individens önskemål skall ligga till grund för rehabiliteringssamtalen. Behovet av rehabiliteringssamtal kan växla. En del kan behöva flera samtal kontinuerligt under sjukskrivningen medan det för andra räcker med ett samtal innan återkomst till arbetet. Olika är också vem individen vill skall medverka på samtalet från arbetsplatsen. 1(6)

2 En text som mer preciserar formerna för rehabiliteringssamtalen skall lägags till den befintliga texten i psykosociala handlingsplanen. Där skall stå att målet med samtalen är att den som varit sjukskriven skall ges möjligheten att komma tillbaka till arbetsplatsen på ett så smidigt sätt som möjligt samt att samtalet skall vara individanpassat. Läkarintyg om sjukskrivning lämnas till personalavdelningen. Vi på institutionen bör ha bättre kontakt med personalavdelningen så att vi kontinuerligt får veta när sjukskrivning startat och avslutats. Detta skall tas upp på nästa möte med PA-nätverket. Rehabiliteringssamtal har förts på lokal och central nivå. På de centrala rehabiliteringssamtalen har representanter från personalavdelningen, företagshälsovården och försäkringskassan medverkat och de har fungerat som en utvärdering av rehabiliteringssamtalen på lokal nivå. Som en del av förebyggande åtgärder togs det in en ergonom för något år sedan. Det föreslås att vi nästa år tar in en ergonom igen som ser över våra arbetsplatser. 39 Deltidspension vid 61 Från och med den 1 januari 2003 omfattas alla statliga anställda av ett delpensionsvatal. Den anställde som är intresserad av delpension ansöker hos sin arbetsgivare, prefekt, och fyller i blanketten som hittas på; Statens Löne- och Pensionsverk (SPV) beräknar och betalar ut delpensionen För att kunna ansöka om delpension skall du ha minst 120 månaders kollektivavtalad pensionsrätt, vilken inte behöver vara statlig. Avtalet omfattar inte personer som har sjukbidrag eller förtidspension om minst 50 procent från Försäkringskassan eller som redan idag arbetar 50 procent eller mindre. Delpension beviljas tidigast från och med den månad man fyller 61 år och betalas som längst ut till 65 års ålder. Som mest kan man gå ner till 50 procent av ett heltidsarbete. Löneförlusten vid delpension kompenseras med 60 procent. Delpension på verkar delvis din framtida ålderspension. 40 Oönskade etc. i datorn Följande text är tagen från Högskolans IT-policy (texten rör e-post); E-post 1 Mål Målet för Högskolan i Gävles e-post är 2(6)

3 att e-post ska vara ett primärt medel för intern och extern kommunikation. 2 Strategi Anställda och studenter ska använda e-post för överföring av för sådan distribution lämpade dokument. I sådana fall då pappersutskrift erfordras av mottagaren eller merparten av mottagarna, ska dock traditionell distribution tillämpas, i förekommande fall i kombination med överföring med hjälp av e- post. Användandet av e-post ska ske med särskilt beaktande av den i tryckfrihetsförordningen och sekretesslagen stadgade rätten att ta del av allmänna handlingar, liksom reglerna i personuppgiftslagen. Till följd därav ska bland annat allmänna handlingar hållas åtskilda från andra handlingar. Allmänhetens insyn i högskolans verksamhet får inte heller försvåras då e- postsystemet nyttjas. Även skyddet av sekretessbelagda uppgifter i upptagningar som är allmänna handlingar bör vara sådant att insynen enligt tryckfrihetsförordningen inte försvåras. Uppgifter i upptagningar som är allmänna handlingar bör inte heller innehålla förkortningar, koder och liknande som kan försvåra för den enskilde att ta del av handlingen. Våren e-post på högskolan är personlig och högskolans centrala enhet får inte stänga ute som är adresserat till någon personligen. Därför kan vi inte stoppa oönskade centralt. Däremot kan varje enskild person själv filtrera sin e-post genom att i mailprogrammet bestämma vilka som skall filtreras bort. När vi får vårt nya e-post system Lotus Notes bör vi gå igenom hur vi själva filtrerar bort oönskade Psykosocial arbetsmiljö Den psykosociala handlingsplanen är en del av Verksamhetsplanen för Den tas först upp på institutionskongressen, sedan LSG och fastställts slutligen på institutionsstyrelsen. Verksamhetsplanen revideras årligen och därigenom också den psykosociala handlingsplanen. Ambitionen är att vi skall ägna en halvdag per termin åt den psykosociala handlingsplanen. Där det i texten i den psykosociala handlingsplanen står att det är ämnesvadelningen som är ansvarig så har ämnesföreträdaren det övergripande ansvaret och där det står att institutionen är ansvarig är det prefekten som har det övergripande ansvaret. Alla har dock ansvaret för att punketrna i den psykosociala handlingsplanen genomförs. Antecknas till protokollet att Ingegerd Gudmundsson avviker från mötet kl och var närvarande t o m Verksamhetsplan 2004 På institutionsstyrelsen den 25 augusti beslutades att förslag till Verksamhetsplan nu är färdig att skickas ut inför institutionskongressen den 23 3(6)

4 oktober. Efter behandling på institutionskongressen tas Verksamhetsplanen upp i LSG den 28 november och fastställs på institutionsstyrelsen den 11 december. Verksamhetsplanen skall läggas ut på hemsidan. 44 Lokalenkät De flesta vill, enligt resultatet av lokalenkäten, ha eget rum. Möjligheten till att erbjuda alla eget rum är begränsad. Just nu arbetar vi för att skapa en bra kontorsmiljö i hus 96. I rum 96:205 skall vi skapa ett kontorslandskap med 9 st arbetsplatser som skall avskärmas och det skall utredas hur det skall byggas för att ljudnivån skall dämpas så mycket som möjligt. Rum 51:333 vill vi bygga om till flera rum. Ombyggnaden av detta rum skulle då göra att möjligheten för fler att få eget rum ökar. För att vi skall kunna göra det bästa av det utrymme vi har föreslås att vi tar in någon utifrån som ger förslag på hur vi bäst kan utnyttja de rum vi har och göra dessa så trivsamma som möjligt. För att underlätta rumsfördelningen är ett alternativ också att fördela ett antal rum till respektive ämnesavdelning så får de i sin tur fördela rummen. För de som delar rum samt för de som har små rum och mycket studentkontakter så kanske det skulle underlätta om det fanns grupprum som kunde bokas för studentkontakter. Alternativt att de som delar rum sätter anslag om besökstider och kommer överens om när de kan ha rummet för sig själva timme/vecka för friskvård Den som vill skall från och med nu få möjligheten att konvertera 1 timme/vecka av sina kompetensutvecklingsdagar till friskvård. Detta skall vara under en prövotid fram till årsskiftet då ny budget förhandlas. Då skall möjligheten att avsätta medel i budget utredas. 41 Tid för fackligt förtroendevald Idag är tid för fackligt förtroendevald 0,75 dag per möte, vilket är samma som ledamöterna i institutionsstyrelsen. Detta gäller fram till årsskiftet 2003/2004. Arbetsgivaren skall jämföra hur tiden räknas på andra institutioner samt hur det räknas centralt och sedan räkna om det till institutionsnivå. Kravet från de fackliga förtroendevalda är att det skall räknas som 1,5 dag per möte. Frågan hänskjuts till nästa sammanträde. 4(6)

5 46 Övriga frågor Nästa möte är fredagen den 3 oktober kl Den 11 augusti gick ansökningstiden ut för amanuenstjänsterna i pedagogik. Den 20 augusti intervjuades åtta av totalt nio sökanden, en av de sökanden drog tillbaka sin ansökan. Vi har nu erbjudit fyra av dessa tjänster som amanuenser i pedagogik, med inriktning mot Våld och mobbning, Specialpedagogik med inriktning mot läsforskning, Lärande särskilt inom gymnasieksolan samt inom Vårdpedagogiska området. Av dessa har tre tackat ja och en har bett att få betänketid. Den 1 augusti gick ansökningstiden ut vad gäller den utannonserade tjänsten som ekonom med tillsättning den 1 januari Där kommer vi att plocka ut tre för intervju. På gång är också en tjänst som gästprofessor i specialpedagogik med planerad tillsättning vid årsskiftet samt en adjungerad professor i musik som är under utredning. Tjänster som skall utannonseras är vikariat som universitetsadjunkt i pedagogik på grund av föräldraledighet, lektorat i didaktik med inriktning mot de äldre barnen samt lektorat i pedagogik med inriktning mot pedagogikens kärna Lennart Öhlund, prefekt Helena Pettersson, sekreterare Ingegerd Gudmundsson, SACO skyddsombud Calle Carlig, LF Ann Gerhartz-Fa, ST/ATF Jörgen Karlsson, ekonom 5(6)

6 6(6)

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi Protokoll Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi 031003 Närvarande: De fackliga företrädarna, Ann Gerhartz-Fa (ST-ATF), Inger Hedman (Lärarförbundet, TCO), Bengt-Åke

Läs mer

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi Protokoll Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi 040123 Närvarande: De fackliga företrädarna, Ann Gerhartz-Fa (ST-ATF), Inger Hedman (Lärarförbundet, TCO), Bengt-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Bo Hasselblad (M) Ulf Dahl (S), ersättare

Läs mer

21 Mötets öppnande samt godkännande av föredragningslistan och föregående protokoll

21 Mötets öppnande samt godkännande av föredragningslistan och föregående protokoll Protokoll (3) Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi 080404 Närvarande fackliga företrädare; Ingegerd Gudmundson (SACO), Gun-Britt Hall (LF), Camilla Gustafsson

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2016-12-01 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

O,dföc:- \\,~ ~~ Mane\~öderqvist, Hässleholms kommun. ]9 -?-n Lexfo,,Wb. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Plats och tid

O,dföc:- \\,~ ~~ Mane\~öderqvist, Hässleholms kommun. ]9 -?-n Lexfo,,Wb. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Plats och tid 16) Plats och tid Stadshuset, kl. 08:30-11 :00 Ordförande Tjänstemän Marie Söderqvist Johan Lex fors Maria Hallgren Rebecca Nordström Simon Pribe Personalchef HR-strateg HR-strateg HR-specialist PA-student

Läs mer

PARTSSAMVERKAN FÖR NYBÖRJARE. Partssamverkan för nybörjare

PARTSSAMVERKAN FÖR NYBÖRJARE. Partssamverkan för nybörjare PARTSSAMVERKAN FÖR NYBÖRJARE Partssamverkan för nybörjare Det är inte helt lätt att förstå sig på alla delar av Samverkan Göteborg om du för första gången har fått ett fackligt uppdrag. Komplexiteten beror

Läs mer

SAMVERKAN FÖR UTVECKLING VID HÖGSKOLAN KRISTIANSTAD

SAMVERKAN FÖR UTVECKLING VID HÖGSKOLAN KRISTIANSTAD Sidan 1 av 4 2012-03-21 Dnr: 2012-114-127 SAMVERKAN FÖR UTVECKLING VID HÖGSKOLAN KRISTIANSTAD Lokalt kollektivavtal om medbestämmande (MBA) Högskolans personalpolitik framgår av detta avtal samt de personalpolitiska

Läs mer

Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås

Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås Dnr 844-14 Gäller fr o m 2014-10-20 Arbetsmiljöarbetet vid Högskolan i Borås Med hänvisning till de centrala parternas gemensamma värderingar till grund för

Läs mer

Riktlinjer för Malmö högskolas anpassnings- och rehabiliteringsverksamhet

Riktlinjer för Malmö högskolas anpassnings- och rehabiliteringsverksamhet MAH / Förvaltning Personalavdelningen 1(6) 2009-03-19 Dnr Mahr 49-09/180 Riktlinjer för Malmö högskolas anpassnings- och rehabiliteringsverksamhet Mål Medarbetare med nedsatt arbetsförmåga ska få stöd

Läs mer

Kollektivavtal för samverkan, hälsa och arbetsmiljö på Energikontor Sydost AB

Kollektivavtal för samverkan, hälsa och arbetsmiljö på Energikontor Sydost AB Energikontor Sydost är en regional kraft och vägvisare till ett hållbart energi- och transportsystem. Kollektivavtal för samverkan, hälsa och arbetsmiljö på Energikontor Sydost AB 1 Parterna träffar överenskommelse

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

Handbok för arbetsplatsombud

Handbok för arbetsplatsombud Välkommen som arbetsplatsombud för Arbetsplatsombudets kännedom om institutionens/enhetens verksamhet och medlemmarnas villkor är en tillgång för att bättre ta tillvara medlemmarnas intressen. Ombudets

Läs mer

Förvaltningsgruppen. Protokoll nr 1

Förvaltningsgruppen. Protokoll nr 1 Sida 1 (6) 2017-01-26 Förvaltningsgruppen Protokoll nr 1 Närvarande: Lena Holmdahl Peter Dacke Christina Berends Susanne Brinkenberg Susanne Karlsdotter Helena Aldén Kamilla Lantz Marcus Sjöberg Laila

Läs mer

Bromma stadsdelsförvaltning Personalenheten Helena Aldén Förvaltningsgruppen. Tidpunkt: kl

Bromma stadsdelsförvaltning Personalenheten Helena Aldén Förvaltningsgruppen. Tidpunkt: kl Bromma stadsdelsförvaltning Personalenheten Helena Aldén 508 06032 Protokoll Sida 1 (5) 2016-06-07 Förvaltningsgruppen Närvarande: Lena Holmdahl Peter Dacke Susanne Karlsdotter Helena Aldén Lena Genberg

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-05-24 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-02-15 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Personalchef F örhandlingssekreterare Arbetsmiljöcontroller HR-strateg

Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Personalchef F örhandlingssekreterare Arbetsmiljöcontroller HR-strateg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, kl. 08:30-11 :00 Ordförande Tjänstemän Marie Söderqvist Lotta Carlsson Folke Lindgren Johan Lex fors Personalchef F örhandlingssekreterare Arbetsmiljöcontroller

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN 2003 Kommunledningskontoret. Samverkanssystem i Lysekils kommun (U92).

LYSEKILS KOMMUN 2003 Kommunledningskontoret. Samverkanssystem i Lysekils kommun (U92). LYSEKILS KOMMUN 2003 Kommunledningskontoret Samverkanssystem i Lysekils kommun (U92). Inledning Samverkan avser främst Medbestämmandelagen (MBL) och Arbetsmiljölagen (AML). Medbestämmande- och arbetsmiljöfrågor

Läs mer

Handbok för LSG-ombud

Handbok för LSG-ombud Handbok för LSG-ombud Välkommen som LSG-ombud för! Att vara Saco-representant i en lokal samverkansgrupp (LSG) är ett betydelsefullt förtroendeuppdrag. LSG-ombudets kännedom om institutionens/enhetens

Läs mer

1 Avtalets formella grund och tillämpningsområde

1 Avtalets formella grund och tillämpningsområde Fördelning av årsarbetstid för lärare 1 Avtalets formella grund och tillämpningsområde Parterna sluter detta avtal med stöd av ALFA 1 kap. 3 samt bilaga 5. Avtalet innehåller tillägg till och undantag

Läs mer

Medbestämmande-, arbetsmiljö- och hälsofrågorna integreras i Samverkanssystemet

Medbestämmande-, arbetsmiljö- och hälsofrågorna integreras i Samverkanssystemet Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunstyrelsen Fastställelsedatum: 2007-10-11 Cesam Ansvarig: Personalchef Revideras: Följas upp: SAMVERKANSAVTAL Vårt lokala avtal bygger på synsättet från

Läs mer

Tid: måndag den 16 maj 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132

Tid: måndag den 16 maj 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 4/11 1 / 7 2011-05-16 Tid: måndag den 16 maj 2011, kl 09.00 13.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

S a m v e r k a n s a v t a l G ä v l e k o m m u n F AS F ö r n y e l s e Ar b e t s m i l j ö - S a m v e r k a n

S a m v e r k a n s a v t a l G ä v l e k o m m u n F AS F ö r n y e l s e Ar b e t s m i l j ö - S a m v e r k a n S a m v e r k a n s a v t a l G ä v l e k o m m u n F AS F ö r n y e l s e Ar b e t s m i l j ö - S a m v e r k a n 2007-12-17 Sid 1 (7) Utgångspunkter Medbestämmandelagen (MBL), arbetsmiljölagen (AML)

Läs mer

Landstinget Dalarnas. Rehabiliteringsoch. anpassningsarbete

Landstinget Dalarnas. Rehabiliteringsoch. anpassningsarbete Landstinget Dalarnas Rehabiliteringsoch anpassningsarbete Om ohälsa i form av sjukdom eller arbetsskada inträffar är vår målsättning att genom lämpliga insatser rehabilitera den anställda tillbaka i arbete

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten 2007-06-07 Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut 1. om anslagsframställningar, årsredovisningar, budget, verksamhetsberättelse

Läs mer

~ Hässleholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Central samverkan. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Folke Lindgren Johan Lexfors

~ Hässleholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Central samverkan. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Folke Lindgren Johan Lexfors ~ ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Sammanträdesdatum Diarienummer 1(5) Plats och tid Stadshuset, kl. 08:30-11 :00 Ordförande Tjänstemän Folke Lindgren Johan Lexfors Arbetsmiljöcontroller Personalstrateg Facldiga

Läs mer

Vem gör vad i rehabiliteringsprocessen? Prefekt 1 )

Vem gör vad i rehabiliteringsprocessen? Prefekt 1 ) 1 (8) BESLUT 2009-04-23 Personalchefsbeslut Dnr SU 679-0650-09 Dok 2 Vem gör vad i rehabiliteringsprocessen? Prefekt 1 ) I rehabiliteringsansvaret ligger att själv eller med stöd av annan person svara

Läs mer

Samverkansavtal för Landstinget i Östergötland

Samverkansavtal för Landstinget i Östergötland 1(6) Samverkansavtal för Landstinget i Östergötland Medbestämmandeavtal 2002 har här, av parterna gemensamt, utvecklats utifrån FAS 05. 1. Utgångspunkter för samverkan Medbestämmandelagen (MBL), arbetsmiljölagen

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Christofer Bergenblock (C), ordförande Jeanette Qvist (S), vice ordförande Hanna Netterberg (M) Morgan Börjesson (KD) Kent Norberg (S)

Christofer Bergenblock (C), ordförande Jeanette Qvist (S), vice ordförande Hanna Netterberg (M) Morgan Börjesson (KD) Kent Norberg (S) Kommunstyrelsens personalutskott 2019-06-27 1-9 Plats och tid Stadshus A, gröna rummet klockan 13.30-17.06. Paus 15.10-15.25. ande Övriga deltagare Utses att justera Christofer Bergenblock (C), ordförande

Läs mer

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund.

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet Stadgar för Saco-S-rådet vid Linköpings universitet 1 Definitioner Saco-S-rådet är Saco-S lokala arbetstagarorganisation vid LiU. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet

Läs mer

ARBETSMILJÖPLAN. Arbetsmiljöansvarig. Montessoriförskolan Makrillen. Carolina Jansson, förskolechef. Telefon: 0702-513247

ARBETSMILJÖPLAN. Arbetsmiljöansvarig. Montessoriförskolan Makrillen. Carolina Jansson, förskolechef. Telefon: 0702-513247 ARBETSMILJÖPLAN Montessoriförskolan Makrillen Arbetsmiljöansvarig Carolina Jansson, förskolechef. Telefon: 0702513247 DOKUMENTVERSION UPPDATERAD VEM 1 20140103 Carolina Jansson 1 Ambition och Mål Vi skall

Läs mer

FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter

FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter 1(5) 2011-06-15 FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter Dessa tillämpningsföreskrifter har tillkommit för att förtydliga vad som framgår av FAS-avtalet. Till tillämpningsföreskrifterna

Läs mer

Personalavdelningens PA och arbetsmiljöhandbok SAMVERKAN UDDEVALLA. Lokalt samverkansavtal för Uddevalla kommun 2008-01-01

Personalavdelningens PA och arbetsmiljöhandbok SAMVERKAN UDDEVALLA. Lokalt samverkansavtal för Uddevalla kommun 2008-01-01 Personalavdelningens PA och arbetsmiljöhandbok SAMVERKAN UDDEVALLA Lokalt samverkansavtal för Uddevalla kommun 2008-01-01 Inledning Insatserna för samverkan, arbetsorganisation, hälsa, arbetsmiljö, rehabilitering,

Läs mer

Styrdokument. Central samverkansgrupp, CSG Lokal samverkansgrupp, LSG Arbetsplatsträffar, APT. Riktlinjer för tillämpning av samverkansavtalet:

Styrdokument. Central samverkansgrupp, CSG Lokal samverkansgrupp, LSG Arbetsplatsträffar, APT. Riktlinjer för tillämpning av samverkansavtalet: Styrdokument Riktlinjer för tillämpning av samverkansavtalet: Central samverkansgrupp, CSG Lokal samverkansgrupp, LSG Arbetsplatsträffar, APT Partsgemensamt fastställd 2012-04-02 Dnr 20-1023/10 2012-04-02

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (7) 2016-05-12 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör Anneli Hilmersson, Medborgarservice Britt Karlsson, Förskola och fritid, tf.

Läs mer

Rutiner för Arbetsanpassning och rehabilitering

Rutiner för Arbetsanpassning och rehabilitering HÖGSKOLAN DALARNA HDa dnr: F2001/1766/12 1 Rutiner för Arbetsanpassning och rehabilitering INLEDNING Bakgrund Personalen är Högskolans viktigaste resurs såväl ur ekonomisk som kompetensmässig aspekt. Förebyggande

Läs mer

Samverkansavtal Lunds kommun

Samverkansavtal Lunds kommun 1 (6) Jörgen Hultman/Jan Krantz 046-35 53 84, 046-35 59 77 jorgen.hultman@lund.se, jan.krantz@lund.se Samverkansavtal Lunds kommun Utgångspunkter och syfte Samverkansavtalet i Lunds kommun har sin avtalsmässiga

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Vice ordförande, ersätter ordföranden som sammankallande eller förhandlare.

Vice ordförande, ersätter ordföranden som sammankallande eller förhandlare. LOKAL AKADEMIKERFÖRENING - FÖRTROENDEVALD Att ha ett uppdrag som förtroendevald innebär att du fått medlemmarnas förtroende att företräda dem på arbetsplatsen. Din viktigaste uppgift är därför att ta tillvara

Läs mer

PROTOKOLL 2009:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 2009:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum Tid: Onsdag den 25 november kl 09:00-15:00 Plats: 55:311, hus Tor Närvarande ledamöter Elisabeth Björklund, företrädare för lärarna Peter Gill, företrädare för lärarna (till kl 12.00) Göran Fransson, företrädare

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-12-13 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 13 december 2010, klockan 10.00 14:00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Områdeschef Hälso- och sjukvård, ordförande. Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande

Områdeschef Hälso- och sjukvård, ordförande. Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande Protokoll LSG 2016-02-02 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2016-02-02, kl. 13-15 Plats: Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter:

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Reviderad 2012-02-13 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Denna arbetsordning syftar till att vara en vägledning för institutionens

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Plats och tid för sammanträdet Föredragande FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

ARBETSMILJÖAVTAL. för försäkringsbranschen FAO FÖRSÄKRINGSBRANSCHENS ARBETSGIVAREORGANISATION FTF FÖRSÄKRINGSTJÄNSTE- MANNAFÖRBUNDET

ARBETSMILJÖAVTAL. för försäkringsbranschen FAO FÖRSÄKRINGSBRANSCHENS ARBETSGIVAREORGANISATION FTF FÖRSÄKRINGSTJÄNSTE- MANNAFÖRBUNDET ARBETSMILJÖAVTAL för försäkringsbranschen FAO FÖRSÄKRINGSBRANSCHENS ARBETSGIVAREORGANISATION FTF FÖRSÄKRINGSTJÄNSTE- MANNAFÖRBUNDET ARBETSMILJÖAVTAL för försäkringsbranschen (från och med 1 januari 1995)

Läs mer

Institutionsstyrelsen Institutionen för Pedagogik, didaktik 3(6) 2006-05-12 och psykologi /agf

Institutionsstyrelsen Institutionen för Pedagogik, didaktik 3(6) 2006-05-12 och psykologi /agf HÖGSKOLAN I GÄVLE Protokoll Institutionsstyrelsen Institutionen för Pedagogik, didaktik 3(6) 2006-05-12 och psykologi /agf Tid Fredagen den 12 maj Plats Högskolan i Gävle, 31:470 klockan 09:00-12:00 Närvarande:

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Campus, kl 08.00-15.55 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman, tjg ers

Läs mer

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00 . 1(5) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 13.00-16:00 Ordförande Tjänstemän Fackliga representanter Marie Söderqvist Maria Bengtsson Rebecca Nordström Kristina Rauer Angela Arnesen Marie Lundgren

Läs mer

Institutionsstyrelsen beslutade att: godkänna föredragningslistan.

Institutionsstyrelsen beslutade att: godkänna föredragningslistan. HÖGSKOLAN I GÄVLE Protokoll, Institutionsstyrelsen Institutionen för Pedagogik, didaktik 4(6) 2007-06-12 och psykologi /agf Tid Tisdagen den 12 juni Plats Högskolan i Gävle, 31:470 klockan 09:00-12.00

Läs mer

Lokal samverkansöverenskommelse. för Örgryte Stadsdelsförvaltning 2010

Lokal samverkansöverenskommelse. för Örgryte Stadsdelsförvaltning 2010 Lokal samverkansöverenskommelse för Örgryte Stadsdelsförvaltning 2010 SAMVERKAN GÖTEBORG 1 Samverkan Göteborg är ett lokalt kollektivavtal igenom vilket formella rättigheter och skyldigheter enligt medbestämmandelagen

Läs mer

Helena Götesdotter Marie Pålsson. Jenny Jönsson. Monica Augustsson

Helena Götesdotter Marie Pålsson. Jenny Jönsson. Monica Augustsson 1(5) Plats och tid Hässleholmsgården, kl. 08:30-09:30 Beslutande Pär Palmgren Ordf. PU, Moderaterna Ledamöter Tjänstgörande Lars-Göran Wiberg Ledamot PU, Centern Lena Wallentheim Ledamot PU, Socialdemokraterna

Läs mer

R E H A B I L I T E R I N G

R E H A B I L I T E R I N G GÖTEBORGS UNIVERSITET R E H A B I L I T E R I N G Mål och rutiner Gäller fr. o. m. 1 januari 1992 Uppdaterad 2005-04-28 Innehåll Sid Arbetsgivarens ansvar 1 Mål för arbetslivsinriktad rehabilitering 1

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(5) Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00. Hanna Olofsson. Anna Borgius. Lena Hansen, Kommunal

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(5) Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00. Hanna Olofsson. Anna Borgius. Lena Hansen, Kommunal Vård- och omsorgsförvaltningen Protokoll 1(5) Samverkansgrupp Förvaltningsövergripande Plats: Bangatan 10 A, Lund Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00 Närvarande För arbetsgivaren

Läs mer

Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1

Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1 Högskolan Dalarna Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1 Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna ska i sin verksamhet driva Saco-S fackliga politik och fullgöra

Läs mer

Basutbildningar. För styrelseledamot i klubb eller förening

Basutbildningar. För styrelseledamot i klubb eller förening Kursprogram 2015 Basutbildningar För styrelseledamot i klubb eller förening FTFs basutbildningar ger dig som är ledamot i föreningens eller klubbens styrelse de kunskaper du behöver för att på bästa sätt

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar för lärare vid Högskolan i Gävle

Lokalt kollektivavtal om arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar för lärare vid Högskolan i Gävle HÖGSKOLAN I GÄVLE 2000-08-29 Lokalt kollektivavtal om arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar för lärare vid Högskolan i Gävle 1 Bemyndigande Avtalet sluts med stöd av 1 kap 3 ALFA samt bilaga 5

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun

Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Personaldelegationen Personalchef Anne Elgmark 2014-12-09 1 (5) Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun

Läs mer

Fastställt av: HR-avdelningen För revidering ansvarar: HR-avdelningen För eventuell uppföljning och tidplan ansvarar: Dokumentet gäller för: chefer

Fastställt av: HR-avdelningen För revidering ansvarar: HR-avdelningen För eventuell uppföljning och tidplan ansvarar: Dokumentet gäller för: chefer ARBETSMILJÖPOLICY Fastställt av: HR-avdelningen För revidering ansvarar: HR-avdelningen För eventuell uppföljning och tidplan ansvarar: Dokumentet gäller för: chefer och medarbetare 3 (5) 1 INLEDNING För

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(5)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(5) 1(5) Tid: kl. 08.30 11.00 Närvarande Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Järbur Björn Thång Per-Olof Ödman Per ordförande ers f L Westerhäll ers f Å Larsson Företrädare för arbetstagarna Brandt Peter

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

Södertörns brandförsvarsförbund

Södertörns brandförsvarsförbund Södertörns brandförsvarsförbund Policy Rehabilitering Dnr: 2013-109 Datum: 2013-09-13 Rehabilitering innebär att en medarbetare får hjälp med att återvinna sin arbetsförmåga och ges möjlighet att återuppta

Läs mer

Samverkansavtal. Kalmar kommun

Samverkansavtal. Kalmar kommun Samverkansavtal Kalmar kommun 2007 Samverkan är grunden för att Kalmar kommun ska vara en attraktiv, utvecklande och effektiv kommunal arbetsplats. Det handlar om delaktighet och inflytande för alla anställda

Läs mer

Föreskrift: Organisering av arbetsmiljöarbete vid Högskolan i Gävle

Föreskrift: Organisering av arbetsmiljöarbete vid Högskolan i Gävle Föreskrift: Organisering av arbetsmiljöarbete vid Högskolan i Gävle HIG-STYR 2016/91 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2016-06-21 Reviderad: Giltighetstid: Tillsvidare Högskolan i Gävle sätter människan

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12 1 (6) Tid: Kl 10.15-13.45 med avbrott för lunch kl 12.10-12.50 Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430 Närvarande ledamöter: Dahlström, Mats Gunnarsson Lorentzen, David Harrysson, Julia Johannisson,

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (5) 2016-01-21 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, tf stadsdelsdirektör Britt Karlsson, Förskola och fritid Lena Thorson, Socialtjänsten Charlotte

Läs mer

NYTT FRÅN SACO. Inför årsmötet + lite info. Var en MEDarbetare Sacos guide för civilkurage på jobbet. Arbetsmiljöorganisation vid SLU.

NYTT FRÅN SACO. Inför årsmötet + lite info. Var en MEDarbetare Sacos guide för civilkurage på jobbet. Arbetsmiljöorganisation vid SLU. NYTT FRÅN SACO Saco-S vid SLU, nyhetsbrev Nummer 7 april 2019 Inför årsmötet + lite info Onsdagen den 24 april har vi vårt årsmöte. Dagordning mm finns på sidan 4 i detta nyhetsbrev efter lite annan intressant

Läs mer

Ordföran~P ~ ~:_~""b~--.::p'

Ordföran~P ~ ~:_~b~--.::p' Hässleholms kommun SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Central samverkan Sammanträdesdatum 2014-11-21 Diarienummer 1(6) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande Stadshuset, kl. 08:30-10:00 Lars-Göran Wiberg

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

RESURSTILLDELNINGSDOKUMENT 20XX

RESURSTILLDELNINGSDOKUMENT 20XX RESURSTILLDELNINGSDOKUMENT 20XX Allmänt Dokumentet tar sin utgångspunkt i det lokala avtalet om arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar för lärare vid Mittuniversitetet ( MIUN 2011/641). Resurstilldelningsdokumentet

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-01-24 Tid Måndag den 24 januari 2011 klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Lugnet, Falun Datum och tid torsdagen den 18 december, kl 09.30 14.15 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Klockargården, Tällberg Datum och tid torsdagen den 15 september, kl 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Dokumenttyp: Regel Dnr: 100-828-10 Område: Beslutsfattare: Universitetsstyrelsen

Läs mer

REHABILITERINGS- POLICY

REHABILITERINGS- POLICY REHABILITERINGS- POLICY Fastställt av: HR-avdelningen För revidering ansvarar: HR-avdelningen Dokumentet gäller för: chefer och medarbetare 3 (5) 1 INLEDNING I Höganäs kommun är arbetet med förebyggande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29 1(5) Plats och tid: fredagen den 29 november 2013. Livin Hotell-Vandararhem-Lägenhetshotell, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Katarina Renström, studievägledare Sara

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Marisa Lindblom, personalchef Sara Widströmer, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Marisa Lindblom, personalchef Sara Widströmer, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 10:00 torsdagen den 19 januari 2017, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund

Läs mer

REGLEMENTE. Barn- och utbildningsnämndens reglemente

REGLEMENTE. Barn- och utbildningsnämndens reglemente REGLEMENTE Barn- och utbildningsnämndens reglemente REGLEMENTE antas av kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer reglemente och överlämnar därmed åt nämnderna att ansvara för skilda verksamhetsområden,

Läs mer

Att bifalla motionen Utskottet bifaller FS förslag Att bifalla motionen. Att avslå motionen Utskottet bifaller FS förslag Att avslå motionen

Att bifalla motionen Utskottet bifaller FS förslag Att bifalla motionen. Att avslå motionen Utskottet bifaller FS förslag Att avslå motionen Förbundsmötet 2014 Utskott nummer 6 Sekreterare: Olof Ambjörn 2014-09-27 Sida 1 Motion med förslag Motion nr 51: Lika förutsättningar för lokala RIM Att bifalla motionen Utskottet bifaller FS förslag Att

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte och lokal skyddskommitté, 2013-04-04:

Minnesanteckningar från samverkansmöte och lokal skyddskommitté, 2013-04-04: Malmö högskola / Fakulteten för Hälsa och samhälle Kansli Personalassistent 1(5) 2013-04-04 Minnesanteckningar från samverkansmöte och lokal skyddskommitté, 2013-04-04: Närvarande: Tapio Salonen Ewa Strömsten

Läs mer

Jämställdhetsplan 2011 2013

Jämställdhetsplan 2011 2013 Jämställdhetsplan 2011 2013 Antagen av institutionsstyrelsen 2011-06-08 Innehåll Jämställdhet mellan kvinnor och män... 2 Ansvarsfördelning... 2 Jämställdhetsplanen antagen 2007... 3 Läget vt- 11... 3

Läs mer

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Kinna, klockan 09.00 12.15, Paus 10.15 10.40 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Styrdokument. Trakasserier och kränkande särbehandling. Hanteringsanvisning för studenter och medarbetare vid Högskolan i Gävle

Styrdokument. Trakasserier och kränkande särbehandling. Hanteringsanvisning för studenter och medarbetare vid Högskolan i Gävle Styrdokument Trakasserier och kränkande särbehandling Hanteringsanvisning för studenter och medarbetare vid Högskolan i Gävle Beslutat av rektor 2012-08-21 Dnr HIG 2012/1028 1 Trakasserier och kränkande

Läs mer

Ledighet för facklig förtroendeman 2007-09-13

Ledighet för facklig förtroendeman 2007-09-13 Ledighet för facklig förtroendeman 2007-09-13 Anmälan av facklig förtroendeman Anmälan av facklig förtroendeman till arbetsgivaren är en förutsättning för att förtroendemannalagen och avtalet om fackliga

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2005-09-19 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Utsikten, kl 9.00-12.00 Beslutande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf, ej 23 Christer

Läs mer

Arbetsmiljöplan för Institutionen för psykologi 2018

Arbetsmiljöplan för Institutionen för psykologi 2018 PSYK 2018/94 Doss. 2:7 Fastställd av institutionsstyrelsen 2018-03-09 Uppdaterad av Arbetsmiljögruppen 2018-03-09 Arbetsmiljöplan för Institutionen för psykologi 2018 Inledning Arbetet vid Institutionen

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 8-2011 Fört vid möte i 2011-03-04 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen Lennart Roth Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Rose-Marie Alnered Sandra Karlsson Susanne Larsson Forman fr

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter Högskolan i Gävle 2011-11-23 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter Enligt arbetsmiljölagen 3 kap 2 skall arbetsgivaren vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagaren utsätts för ohälsa

Läs mer

Arbetsmiljö systematiskt arbetsmiljöarbete. göteborgs stad lundby stadsdelsförvaltning

Arbetsmiljö systematiskt arbetsmiljöarbete. göteborgs stad lundby stadsdelsförvaltning Arbetsmiljö 2010 systematiskt arbetsmiljöarbete göteborgs stad lundby stadsdelsförvaltning Vi jobbar för en god arbetsmiljö I SDF Lundby arbetar vi systematiskt med arbetsmiljön enligt arbetsmiljölagen,

Läs mer

Riktlinje rörande rutiner och regler för fackliga förtroendemän

Riktlinje rörande rutiner och regler för fackliga förtroendemän 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal Handläggare Ulf Åkesson Telefon 08-123 146 02 E-post ulf.akesson@sll.se Riktlinje rörande rutiner och regler för fackliga förtroendemän Inledning En

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 9-2011 Fört vid möte i 2011-03-11 Närvarande: Åsa Jacobsson Lena Svangren Lennart Roth Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Rose-Marie Alnered Susanne Larsson Forman Heléne Hellström Mörk

Läs mer

Protokoll Bjurslättsskolan

Protokoll Bjurslättsskolan 1 (5) Protokoll Bjurslättsskolan Ärende: SSG, särskild samverkansgrupp Tid: tisdag 8 nov 2016. Kl. 15:30-17:00 Plats: Rektorsexpeditionen Ledamöter: Johan Gilberth arbetsgivaren, ordförande Martina Nydén

Läs mer

Vem gör vad i rehabiliteringsprocessen? Prefekt 1 )

Vem gör vad i rehabiliteringsprocessen? Prefekt 1 ) 1 (8) BESLUT 2009-04-23 Personalchefsbeslut Dnr SU 679-0650-09 Dok 2 Vem gör vad i rehabiliteringsprocessen? Prefekt 1 ) I rehabiliteringsansvaret ligger att själv eller med stöd av annan person svara

Läs mer