Tertialrapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tertialrapport"

Transkript

1

2 ~ LANDSTINGET SÖRMLAND ~ RegioYL'fukhusel Ka~mdden Tertialrapport Tertialrapport Katrineholm den 19 september 2008 ~~~ Kenth Persson cheföverläkarejförvaltningschef Katrineholm Tel växel fax ORG NR SID 1(7)

3 ~ LANDSTINGET SÖRMLAND ~ Region.'1ukh1l<el Karsudden Tertialrapport Sammanfattning En övervägande majoritet av patienter som vårdas på (RSK) är dömda enligt Lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV) och utgör mer än 90 %. Övriga patienter kommer i huvudsak från kriminalvården. Under årets första åtta månader har mycket präglats av den höga beläggningen som varit på RSK. I en jämförelse med samma period 2007 har RSK knappt tre fler vårdplatser belagda. Som en följd av den höga beläggningen redovisar RSK ett gott ekonomiskt resultat där det även på vissa kostnadsposter går att utläsa en minskning i jämförelsen. Trots den ökade belastningen på RSKs personal har den totala sjukfrånvaron minskat. Samtidigt har utbildningsinsatser pågått med fokus på psykiatrisk kunskap, dokumentation, säkerhet och patientsäkerhet. Av sammanlagt tolv beslutade mål enligt genomförandeplanen kommer RSK, helt eller delvis, ha genomfört de uppsatta målen. För de återstående målen finns planerade aktiviteter för att slutföra målen efter Katrineholm Tel växel fax ORG NR SID 2(7)

4 ~ LANDSTINGET SÖRMLAND ~ RegiomjukhuseI Kar.wdden Tertialrapport Analys och kommentarer 2.1 Medborgarperspektiv (Patient-brukare-kund) Lagöverträdare med allvarlig psykisk störning ska i Sverige dömas till och beredas högspecialiserad rättspsykiatrisk vård. På RSK vårdas huvudsakligen patienter som är dömda till rättspsykiatrisk vård samt en liten grupp från kriminalvården. Undantagsvis vårdas dessutom patienter med ett vårdbehov som inte kan tillgodoses inom allmänpsykiatrin. De vårddömda utgör mer än 90 % av patienterna och någon förändring av patientsammansättningen har inte ägt rum under det aktuella tertialet. Vårdtiderna inom den rättspsykiatriska vården är vanligen fleråriga och diagnospanoramat är mycket stort, några förändringar avseende dessa förhållanden har inte iakttagits under året. Den somatiska hälsan är sämre hos psykiskt sjuka patienter. Psykofarmaka ökar risken för insjuknande i somatiska sjukdomar såsom diabetes och hjärt- kärlsjukdomar. Provtagningsrutiner har införts för att förebygga dessa sjukdomar. Under senare delen av 2007 och under 2008 har en allmänläkare haft mottagningsbesök med en viss regelbundenhet på plats på RSK. Tydliga förbättringar har skett under denna korta tid, både vad gäller patienters engagemang av sin egen hälsa samt att vid behov så remitteras patienter på ett fungerande sätt Katrineholm Tel växel fax ORG NR SID 3(7)

5 ~ LANDSTINGET SÖRMLAND ~ Region'ijukhuset Karsudden Tertialrapport Verksamhetsperspektiv Beläggning Fortsatt har beläggningen på RSK varit mycket hög, vilket har försämrat möjligheten till ett flexibelt nyttjande av vårdplatserna. De tekniska vårdplatserna går i riktning mot att användas mer permanent i verksamheten vilket minskar flyttbarheten av patienter för att bryta eventuella konflikter mellan patientgrupper. Utifrån antal avtalade platser har Stockholm en något lägre beläggning än vad som är avtalat där även Västra Götaland ligger något under den avtalade volymen. Fr.o.m har beslut tagits i Landstinget Sörmland om att avtalsmässigt utöka från 20 till 25 vårdplatser på RSK, samt att vid ingången av 2010 ska den avtalade volymen vara på 30 vårdplatser. För att klara det totala åtagandet planerar RSK att öppna en tomställd avdelning i början av Den volymökning som finns är till största del en följd av att fler sörmlandspatienter är dömts enligt LRV. Utöver de avtalade platserna beläggs RSK i snitt med fem patienter från andra köpare än de som ingår i huvudavtalet, vilket är lägre än under motsvarande period Period: t.o.m. augusti I Antal iavtalade! platser Stockholm 60 Västra Götaland 24 Sörmland Övriga Totalt 109 Vårddagar I Omräknat i antal i nyttjade platser I ,0 61, ,2 i 23, ,8 16, , ,2 6, ,2 108,6 Procentuell nyttjandegrad ,7% 101,8% 96,6% 99,6% 116,4%1 84,3% Genomsnittlig beläggning i procent: ,9% 104,4% Katrineholm Tel växel fax ORG NR SID 4(7)

6 ~ LANDSTINGET SÖRMLAND ~ Tertialrapport Avvikelsehantering På RSK rapporteras och bearbetas avvikelser fortlöpande i det nya avvikelse-/patientsäkerhetssystemet Synergi 500 som infördes vid ingången av Införandet har inneburit en fortlöpande utbildningsinsats där alla chefer samt annan berörd personal fått utbildning i systemet. Återrapportering till all personal, av registrerade avvikelser, sker vid arbetsplatsträffar och temadagar avdelningsvis. Jämförelse av rapporterade avvikelser 2007/2008 Tertial Tertial Arbetsmiljö Hot/våld 9 72 Informationshantering 2 7 Klagomål 1 1 Läkemedel Medicinsk omv. process Säkerhetsärende Medicinteknisk utrustning 2 O Övrigt O 7 I och med införandet av det nya avvikelserapporteringssystemet går det att avläsa ett visst ändrat beteende vad gäller rapportering samt att det kan finnas eftersläpning av vissa händelsekategorier. Vidare har det nya systemet medfört en viss osäkerhet vid val av händelsekategorier. Minskningen av rapportering av hot och våld beror på ett ändrat rapporteringsförfarande. Jämförelse av Tvångsåtgärder 2007/2008 Tertial Tertial Tvångsåtgärder Fastspänning Avskilj ande Tvångsmedicinering Antal patienter I jämförelsen är noterbart att tvångsåtgärder är kopplat till ett fåtal patienter, - en patient står för 84 av de 119 tvångsåtgärderna Katrineholm Tel växel fax ORG NR SID 5(7)

7 ~ LANDSTINGET SÖRMLAND ~ Region.~/ukhusetKorsudden Tertialrapport Personalperspektiv Personalmått Den långa sjukfrånvaron är stabil på en låg nivå. Däremot har korttidssjukfrånvaron ökat något Personalkostnadsanalys Totalt sett har personalkostnaderna ökat med 7,62 % i jämförelse med motsvarande period Den största enskilda kostnadsposten månadslön har ökat med 7,71 % och delas i analysen upp i fyra delar. Förändringar i de nya löneavtal har inneburit en förändring på 7,84 % vilket motsvarar en kostnadsökning på 3,2 mnkr. Det händer att personal även får löneförändringar vid andra tidpunkter än vid de ordinarie avtalstillfållena. Denna typ av förändring har under året ökat med 0,73 %. Löner förändras även vid personalomsättning, d v s när nytillträdande personal får en annan lön än den avgående. Denna post har minskat personalkostnaden med 0,80 %. Den sista komponenten i månadslöneutvecklingen är volymförändringen, vilken resulterat i en kostnadsminskning på 0,06%. Antalet arbetade timmar har totalt sett minskat, trots att antalet arbetade timmar för timanställda har ökat något Kompetensutveckling En sammanställd plan för medarbetarnas kompetensutveckling bygger på ett uttalat behov från medarbetare och sjukhusledning. Planen följs och under det första halvåret har fokus legat på utbildning i Psykiatrisk kunskap, Dokumentation och Säkerhet. 2.4 Ekonomiperspektiv Kostnader och intäkter Efter årets första åtta månader redovisas ett positivt resultat på 15,5 mnkr vilket kan hänföras till den beläggning som ligger utöver den avtalade volymen. Det enda kostnadspost som ökat är personalkostnader och är till största del hänvisad till avtalsförändringar under året (se personalkostnadsanalys). På omkostnadssidan har det i jämförelse varit en marginell negativ kostnadsutveckling, d.v.s. kostnaderna 2008 är lägre än för motsvarande period En betydande del är att undervisning som tidigare skett i kommunal regi nu sker med personal anställd på RSK. Helårsprognosen för 2008 beräknas hamna på ett överskott på 19,0 mnkr Katrineholm Tel växel fax ORG NR SID 6(7)

8 ~ LANDSTINGET SÖRMLAND ~ Tertialrapport Investeringar En upphandling och återanskaffning av traktor som används till bl.a. trädgårdsskötsel och snöröjning är klar och är levererad. En planerad om- och tillbyggnad av intagningsavdelningen är påbörjad och beräknas vara klar under senare delen av Om- och tillbyggnaden möjliggör ett säkrare och lugnare omhändertagande av patienter vid intagning. 2.5 Avstämning fastställda mål Av sammanlagt tolv beslutade mål enligt genomförandeplanen kommer RSK att helt ha genomfört ett av målen under första tertialet. Atta av målen anses vara uppfyllda vid verksamhetsårets slut. Tre av målen kommer delvis att vara uppfyllda vid årets slut. Fyra av de mål som inte kommer vara helt uppfyllda är aktiviteter som alltid ska pågå. För de två återstående målen finns planerade aktiviteter/grupper som dock inte hinner slutföra målen under Internkontroll RSK har av Hälso- och sjukvårdsnämnden en fastställd internkontrollplan. Planen är utarbetad enligt perspektiven medborgare, verksamhet, personal och ekonomi. Under det andra tertialet har RSK bedrivit kontrollarbetet enligt planen där fyra kontrollmoment ska genomföras. På perspektiv verksamhet är kontrollmomentet att genomföra en händelseanalys vid varje tillfälle då patient avviker från personal. Resultat: Ingen händelseanalys är utförd då ingen patient avvikit från personal. På perspektiv ekonomi är kontrollmomentet syfte att periodisering av intäkter och personalkostnader skett på ett rättvisande sätt. Resultat: Vid kontrollpunkt har ingen periodisering utförts då förväntade intäkter är bokförda på rätt period samt att alla lönerevision är klara för På perspektiv personal är kontrollmomentet om alla enheter har upprättat en plan för sitt systematiska arbetsmiljöarbete, alternativt uppdaterat denna. Samt om alla har enheter följt fastslagna rutiner för introduktion av nyanställda. Resultat: Av fem enheter är det en som ännu inte har en upprättad plan för sitt systematiska arbetsmiljöarbete, men planen är att det ska ske under slutet av året. Alla enheter svarar att de följer de fastslagna rutiner för introduktionen av nyanställda Katrineholm Tel växel fax ORG NR SID 7(7)

9 LANDSTINGET SÖRMLAND DATUM DIARIENR Redogörelse för hur arbetar med den mångkulturella kompetensen bland personal. har ett samarbete med Huddinge sjukhus. Genom detta samarbete har RSK fått kontakt med Transkulturellt Centrum i Stockholm Läns Landsting. Under våren 2008 har en tredagars utbildning utarbetats. Kursen kommer att genomföras med start under hösten Innehållet i kursen är; Om migration och dess inverkan på hälsan Kultur och kommunikation Olika perspektiv på hälsa, sjukdom och trauma Uppföljning och fördjupning enligt deltagarnas önskemål Psykiatrisk vård för vuxna asylsökande/annan etnisk tillhörighet Samtal med tolk i psykiatriskt arbete Aktuellt om asylsökande, regelverk Utöver denna utbildning finns ett avsnitt i sjukhusets Omvårdnadsutbildning om de mångkulturella aspekterna i vården. Namn: Titel: Telefon (Direkt): Mobil: Eva Wing PA-ansvarig E-post: Besöksadress: Postadress: eva.wing@dilse Katrineholm Fax: Telefon (Växel): E-post (Landstinget): karsudden@dllse arg NR Y:\KarsuddenWerksamhetsplanering\Månadsrapportering\2008\8 Aug\Redogörelse för hur arbetar med den Sidan 1(1) mangkulturella kompetensen bland personal.doc Utskriftsdatum: :17

10 Avrapportering åtgärder l) Måluppfyllelse 3 Målet är helt uppfyllt (vid tidpunkten för nämndens beslut) 2 Målet bedöms bli helt uppfyllt under verksamhetsåret I Målet bedöms bli delvis uppfyllt under verksamhetsåret O Målet bedöms inte bli påbörjat under verksamhetsåret Medborgarperspektiv Målupp;.. fyllelse l) Kartlägga s patienters somatiska hälsa l Kartläggningen av patienters somatiska hälsa enligt fokus lj;~bofrämjande och sj..kdqjn~l""örebygga"de arbete med fokusområde på tandhälsa, blodtryck, övervikt och diabetes och om eventuell ohälsa påvisas införa förbättringsåtgärder. områdena är utförd och förslag på förbättringsåtgärder är under utformning. Åtgärderna kan inte slutföras helt under verksamhetsåret då det är kontinuerlig process. Till~än~li~het Fortsätta följa RSK's avtal med avtalspartners. 3 Tillgängligheten är uppfyllt och vid eventuella avsteg från avtalade volymer görs i samråd med avtalspartner. Bemötande Fortsätta och utveckla det humanistiska synsättet med ett öppet 2 Under våren ha utbildningsinsatser utförts samt arbete i förhållningssätt. utsedda grupper arbetar kontinuerligt med bl a etik och kvalitet. Dialo~ Erbjuda anhörigdagar. 2 Kommer att genomföras under hösten Verksamhetsperspektiv Verksamhetsutveckling Nationellt diskuteras och undersöks möjligheten att införa ett 2 RSK är aktivt delaktiga i utformningen. Fr.o.m. den 1 kvalitetsregister. Som aktiv deltagare i framtagande av ett 1 Iapril är alla RSKs patienter inregistrerade i

11 Avrapportering åtgärder kvalitetsregister kan RSK vara med och påverka innehåll och Ikvalitetsregistret. resursfördelning. I Miljö RSK ska fortsätta arbeta aktivt för att följa Landstinget Sörmlands miljöledningssystem. Il IArbetet är en pågående process. Intern samverkan Il Att ur ett länsperspektiv utreda och föreslå en lokalt förankrad ISamtal förs med de ps!.'kiatriska klinikerna i LtS angående öppenvårdsstruktur för sörmländska LRV-patienter. den nya vårdformen "Oppen rättspsykiatrisk vård". Personalperspektiv Kom.petens- och resurssäkrin2 Fortsätta att driva och utveckla arbetet i sjukhusets "Utbildnings 2 Utbildningarna genomförs enligt fastställd grupp" och därigenom säkerställa den långsiktiga kompetensförsörj utbildningsplan. nmgen. Arbetsmiljö och hälsa Arbeta vidare med de handlingsplaner som har upprättats i 2 Arbetet fortgår och sker löpande. "Programmet för Arbetsmiljö och Hälsa". Mån2kulturell kompetens Att fortsätta stärka den mångkulturella kompetensen. 2 I samarbete med Karolinska Sjukhuset/Huddinge kommer en upphandling ske av utbildning i "Transkulturell Psykiatri". Utbildningen beräknas starta under hösten Den mångkulturella kompetensen tas alltid i beaktande vid rekryteringar.

12 Avrapportering åtgärder Ekonomiperspektiv Resultat Att aktivt arbeta med vardagsrationaliseringar samt att planlägga större aktiviteter på lång sikt. 2 Arbete med vardagsrationaliseringar pågår kontinuerligt. RSK kommer att klara resultatkravet får Påbörja arbetet med nytt avtal. 2 Avtal kommer vara klart under 2008.

13 Chvks22 Verksamhetens intäkter Utomlänsvård - externa intäkter Inomlänsvård - interna intäkter Övriga intäkter Summa verksamhetens intäkter Verksamhetens kostnader Kostn för arbetskraft (kki4) Övriga kostnader Summa verksamhetens kostnader Avskrivnin ar Verksamhetens nettoresultat Finansiella intäkter Finansiella kostnader Resultat efter finansnetto Förändring av eget kapital Intäkter per kundgrupp Landstinget Sörmland: Uppdragsersättning O O O O O Landstinget Sörmland: Övriga Andra landsting Statliga myndigheter Primärkommuner O O 29 Företag och organisationer Privat ersoner umma

14 Chvks22 TILLG NGAR Anläggningstillgångar Imateriella tillgångar Byggnader Mark och markanlaggningar Pågående ny-, till- eller ombyggnad IT Övr maskiner och inventarier Konst Aktier och andelar Långfristiga fordringar Summa anläggningstillgångar O O Omsättningstillgångar Varulager Kortfristiga fordringar Kassa/Bank Summa omsättningstillgångar O O SUMMATILLG NGAR O O EGET KAP, AVSÄTTN, SKULDER Eget kapital Eget kapital :::... -darav årets resultat 1$~$) rh:h:~ :4.QQ :~:~:~:~:~:~:~:r~:~ n~ooq r~rr :.:mt:1.~7 -därav särskilt avsatta medel Ml1~7 Summa eget kapital O O Avsättningar Avsatt till pensioner Avsatt till ersättningsreserv LÖF Summa avsättningar O O O O O Långfristiga skulder Checkkredit (I) Långfristiga skulder Summa långfristiga skulder O O Kortfristiga skulder Sem.skuld inkl uppeh löneskuld (exkl PO) Komp skuld (exkl PO) Övriga kortfristiga skulder Summa kortfristiga skulder O O SUMMA EGET KAP, AVSATTN. OCH SKULDER O O 93931

15 Chvks22 INVESTERINGAR Imateriella tillgångar Byggnader Mark och markanläggningar Pågående ny-, till- eller ombyggnad IT Landstingshjälpmedel (endast Hjälpm.nämnden) Övriga maskiner och inventarier varav medicinteknisk utrustning Konst Delsumma Hjälpmedel avseende kommun/annan huvudman "Externa" byggnader Delsumma 2 O O O O O SUMMA INVESTERINGAR FÖRSÄLJNINGAR Byggnader Mark och markanläggningar IT Övriga maskiner och inventarier Konst SUMMA FÖRSÄLJNINGAR O O O O O UTRANGERING Typ av anläggningstillgång: SUMMA UTRANGERING O O O O O NYLEASING Typ av anläggningstillgång: SUMMA NYLEASING O O O O O

16 Chvks22 Soliditet, % Andel lokalhyra av verksamh kostn Osäkra fordrin ar, tkr

17 Chvks22 ARBETAD TID Arbetad tid (1 000 tim) 298,0 299,1 - varav övertidifyllnadstid (1 000 tim) 2,4 2,4 - varav övertidifyllnadstid (%) 0,8% 0,8% - varav timtid (1 000 tim) 45,1 42,9 - varav timtid (%) 15,1% 14,3% - varav inh rd ersonai tim 0,0 0,0 ANTAL ANSTALLDA Antal med tillsvidareanställning inkl AT Antal med tidsbegränsad anställning exkl AT Summa anställda (exkl tim) Andel med tidsbegränsad anställning (%) 5,3 7,4 Antal anställda omräknat till heltid 277,2 278,3 Antal timanställda PERSONALOMSATTNING Antal nya tillsvidareanställda i landstinget 7 13 Antal tillsvidareanställda som lämnat landstinget varav på egen begäran varav ålderspension varav sjukersättning O O - varav särskild avtalspension O O - varav uppsagda O O - varav övri t O O FR NVARO Frånvaro avseende perioden S:a frånvaro (dgr/anst) OBSI Exkl flex 62,3 61,8 - varav sjukfrånvaro (dgr/anst) 11,5 12,3 Frånvaro vid viss tidpunkt Antallångtidssjukskrivna > 90 dgr % av antal anställda 3,2% 4,9% Antal långtidssjuka (> 90 dgr) sjukskrivna på deltid av sin tjänstgöringsgrad % av antal långtidssjuka (> 90 dgr) totalt 77,8% 857% Frånvaro avseende 12 månader Antal anställda m fler än 6 sjukfrånvarotillfällen % av antal anställda hela perioden 5,8 4,2 Antal nytillkomna fall m sjukfrånvaro> 28 dgr % av antal anställda hela perioden 7,3 6,9 Antal anställda utan sjukfrånvaro % av antal anställda hela erioden 36,4 35,8

18 PERSONALKOSTNADSANALYS Förvaltning: Karsudden Period: IT22008 I Kostnad, tkr Timmar, 1 OOO-tal Kostnadspost (exkl POl Utfall 2008 Utfall 2007 Förändring mot 2007 % Förändring mot 2007 tkr Utfall 2008 Utfall 2007 Förändring mot 2007 % Förändring mot tal Månadslön, totalt Reducering engångsbelopp månadsavlönade juni 07 Reducering ev uppbokning Månadslön, totalt exkl uppbokning - varav nytt avtal, (kostnad period) - varav individuelliöneförändring utöver avtal - varav löneförändring pga personalomsättning - varav volymförändring Externt inhyrd personal 0,0 0,0 0,0 Timlön ,57 45,1 42,9 5,13 2,2 1ntjänad övertid ,24 2,4 2,4 0,00 0,0 Uttagen komptid ,45 1,9 1,5 26,67 0,4 Intjänad jour ,20 0,3 1,4-78,57 -I, l Uttagen jour ,47 Summa grundlön ,73 Ob-tillägg ,89 Semester ,31 Lönekostnad ej arbetad tid ,55 Rekryteringskostnader (exkl tid) ÖVriga personalkostnader O , ,44 Summa exkl PO ,64 PO Reducering ev uppbokning SUMMA O

Tertialrapport 2 2007. Regionsjukhuset Karsudden 641 96 Katrineholm Tel växel 0150-560 10 fax 0150-545 90 ORG NR 232100-0032 SID 2(10)

Tertialrapport 2 2007. Regionsjukhuset Karsudden 641 96 Katrineholm Tel växel 0150-560 10 fax 0150-545 90 ORG NR 232100-0032 SID 2(10) Regionsjukhuset Karsudden Tertialrapport 2 2007 1 Sammanfattning... 3 2 Analys och kommentarer... 4 2.1 Medborgar- patientperspektiv... 4 2.2 Verksamhetsperspektiv... 5 2.2.1 Vården... 5 2.2.2 Beläggning...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. för. Regionsjukhuset Karsudden (RSK)

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. för. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 för Regionsjukhuset Karsudden (RSK) 1. Sammanfattning Under 2008 har en förlängning av det avtal som reglerar uppdraget kring slutenvård mellan RSK och Landstinget Sörmland,

Läs mer

Budget för. Hälso- och sjukvårdsnämnden. Regionsjukhuset Karsudden (RSK)

Budget för. Hälso- och sjukvårdsnämnden. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Budget 2009 för Hälso- och sjukvårdsnämnden Regionsjukhuset Karsudden (RSK) 1. Sammanfattning RSK är en av landets största enheter för rättspsykiatrisk vård med 60 vårdplatser för Stockholms läns landsting,

Läs mer

17/09 Bilaga 1 Avrapportering mål och specifika uppdrag 2009 Handikapp & Habilitering och Sjukresor Habilitering & Hjälpmedel och Sjukresor 1) Måluppfyllelse 3 Målet är helt uppfyllt (vid tidpunkten för

Läs mer

Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011, Dnr VOHJS12-004

Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011, Dnr VOHJS12-004 Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011, Dnr VOHJS12-004 Version 120217 Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Nämndens uppdrag 3 Nämnden ansvarar för länets hjälpmedelsförsörjning

Läs mer

Förvaltningsrapport. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 1(15)

Förvaltningsrapport. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 1(15) Förvaltningsrapport Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 1(15) Innehållsförteckning 1. Förvaltningsberättelse... 3 1.1 Sammanfattande analys...3 1.2 Väsentliga

Läs mer

Antal brukare som erhållit hjälpmedel

Antal brukare som erhållit hjälpmedel Bilaga 1 Antal brukare som erhållit hjälpmedel Barn respektive vuxna (oavsett hjälpmedlets grundansvar) De fyra senaste åren De fyra senaste tertialen 15 1 125 1288 13671 13938 7 6 5 5388 6473 6648 5765

Läs mer

Ledningsrapport december 2018

Ledningsrapport december 2018 Resultat före finansnetto är +220 mnkr vilket är 94 mnkr bättre än budget och 59 mnkr sämre än föregående år. Finansnettot är negativt med 70 mnkr vilket helt beror på orealiserad värdereglering av pensionsportföljen

Läs mer

Tertialrapport nr 1 2008. för. Folktandvården Sörmland

Tertialrapport nr 1 2008. för. Folktandvården Sörmland Tertialrapport nr 1 2008 för Folktandvården Sörmland 1. Sammanfattning Folktandvården Sörmland är till för de många sörmlänningarna och vi skall var det självklara valet för dem Vi har sedan hösten 2007

Läs mer

Budget för enheterna på. Regionsjukhuset Karsudden (RSK)

Budget för enheterna på. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Budget 2009 för enheterna på Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Befolkningsperspektiv Förbättra den fysiska hälsovården för Karsuddens patienter. - RSK kommer att fortsätta arbeta med det hälsofrämjande och

Läs mer

Överenskommelse om vårdplatser på regionsjukhuset Karsudden

Överenskommelse om vårdplatser på regionsjukhuset Karsudden TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Caroline Dexfalk Juridiska staben +46155245767 2015-11-19 LS-LED15-1619-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen M Ö T E S D A

Läs mer

4 Jord och Skog, Verksamhetsberättelse 2005. Redovisades verksamhetsberättelse för Jord och Skog enligt bilaga.

4 Jord och Skog, Verksamhetsberättelse 2005. Redovisades verksamhetsberättelse för Jord och Skog enligt bilaga. PROTOKOLL DATUM DIARIENR Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet 2006-02-08 KUS04 011 4 Jord och Skog, Verksamhetsberättelse 2005 Redovisades verksamhetsberättelse för Jord och Skog enligt

Läs mer

Tertialrapport nr för. Dammsdal

Tertialrapport nr för. Dammsdal Tertialrapport nr 1 2009 för Dammsdal 1. Sammanfattning Under tertialen har samtliga platser på Dammsdalskolan varit belagda. Urvalsprocessen för elever som ska ersätta elever som slutar sin skolgång till

Läs mer

5. Bokslutsdokument och noter

5. Bokslutsdokument och noter 5. Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 187 055 108 619 Verksamhetens kostnader 2-6 473 945-5 934

Läs mer

Tertialrapport nr för. Hjälpmedelscentralen

Tertialrapport nr för. Hjälpmedelscentralen Diarienr HJ-HJM09-018 Tertialrapport nr 1 2009 för Hjälpmedelscentralen 1. Sammanfattning Hjälpmedelscentralen drivs gemensamt för länets kommuner och landsting genom en särskild överenskommelse med gemensam

Läs mer

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Sida 23(28) Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 119 194 89 192 Verksamhetens kostnader 2-5 213 230-5 026 834

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut

Arbetsutskottets förslag till beslut Länssjukvårdsnämnden FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2011-05-04 LSN-HSF11-155 31 Delårsrapport 1, 2011 för Regionsjukhuset Karsudden Arbetsutskottets förslag till beslut Länssjukvårdsnämnden godkänner Regionsjukhuset

Läs mer

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April 2015 Ekonomi l Resultat januari april 37 mnkr (67mnkr) l Nettokostnadsökning 8,1 % (1,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,7 % (4,9 %) l Helårsprognos 170 mnkr

Läs mer

Delårsbokslut 10, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland

Delårsbokslut 10, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland Rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena 2004-11-18./. 1 (5) Landstingsstyrelsen 581 91 LINKÖPING Delårsbokslut 10, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland Medborgare/kund Rättspsykiatriskt centrum

Läs mer

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Habilitering & Hälsa 2017-04-20 16:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1703 1603 Verksamhetens intäkter 216 418 208 792 Verksamhetens kostnader -217 797-207 086 Avskrivningar

Läs mer

Ledningsrapport januari 2019

Ledningsrapport januari 2019 Verksamhetens resultat är +5 mnkr vilket är i nivå med budget och 31mnkr sämre än föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 6,8 procent jämfört med samma period föregående år medan skatter och statsbidrag

Läs mer

Bokslutskommuniké 2016

Bokslutskommuniké 2016 Bokslutskommuniké 2016 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen i april 2017.

Läs mer

Delårsrapport 1. Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Hjälpmedelscentralen Delår

Delårsrapport 1. Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Hjälpmedelscentralen Delår Diarienummer: SOVIS15-0045 Delårsrapport 1 Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Hjälpmedelscentralen Delår 1 2015 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet

Läs mer

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd 8 (46) Protokoll från Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd, 2018-01-25 2 Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Diarienummer HSNG 2018-00012 Beslut 1. Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 412 018 398 661 Verksamhetens kostnader 2-419 307-400 438 Avskrivningar och nedskrivningar 4-5 856-5 129 Verksamhetens

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Naturbruksstyrelsen 2018-04-19 07:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 69 173 71 871 Verksamhetens kostnader -71 142-84 165 Avskrivningar och

Läs mer

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten.

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten. 6 (25) Protokoll från styrelsen för, 2018-02-01 1 Årsredovisning 2017 Diarienummer ANS 2018-00021 Beslut 1. Styrelsen för Angereds närsjukhus godkänner årsredovisning 2017 efter överenskomna redaktionella

Läs mer

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2017-01-18 16:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1612 1512 Verksamhetens intäkter 1 1 274 610 1 196 250 Verksamhetens kostnader 2-1 265 736-1 196 368 Avskrivningar

Läs mer

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2018-01-18 12:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 1 358 033 1 274 610 Verksamhetens kostnader 2-1 358 150-1 265 736 Avskrivningar

Läs mer

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2018-04-16 17:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 222 723 216 418 Verksamhetens kostnader -226 723-217 797 Avskrivningar och nedskrivningar -1

Läs mer

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2017-09-19 07:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 580 198 566 129 Verksamhetens kostnader -559 281-532 977 Avskrivningar och nedskrivningar -3

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 169 071 157 996 Verksamhetens kostnader 2-176 078-163 092 Avskrivningar och nedskrivningar 4-2 399-2 153 Verksamhetens

Läs mer

GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013

GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013 GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013 Sammanfattning Vår bedömning är att Hållbarhetsnämnden i stort bedrivit verksamhet utifrån fullmäktiges mål och beslut. Bedömningen är att årets bokslut

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Frölunda Specialistsjukhus Resultat- och balansräkning samt kassaflödesanalys Belopp i tkr Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 143 002 139 275 Verksamhetens kostnader 2,3-138

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:16 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 1 784 2 441 Verksamhetens kostnader 2-27 220-22 569 Avskrivningar och nedskrivningar 0 0

Läs mer

1/ :57 Not Utfall Utfall Resultaträkning

1/ :57 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1/3 Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2018-04-18 08:57 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 358 387 333 415 Verksamhetens kostnader 2,3-364 783-332 080 Avskrivningar

Läs mer

Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010

Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010 Datum 2010-09-08 Ärende 6, 100928 Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010 Helhet Delaktighet Samordning Uppföljningsrapport 2 Sjuktransportförvaltningen Sammanfattning och slutsats Verksamhet Ambulans

Läs mer

bokslutskommuniké 2013

bokslutskommuniké 2013 Ärende 29 bokslutskommuniké 2013 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2013 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014 Datum 2014-08-29 ~~ ~, Antal sidor REGIONFÖRBUNDET JÖNKÖPINGS LÄN 1(2) Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014 Kommentarer till det ekonomiska utfallet Det ekonomiska utfallet för det första halvåret 2014

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Miljönämnden 2019-09-13 11:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1908 1808 Verksamhetens intäkter 1 2 488 1 505 Verksamhetens kostnader 2,3-56 384-60 393 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Periodrapport Maj 2015

Periodrapport Maj 2015 Periodrapport Maj 2015 Ekonomi l Resultat januari maj -20 mnkr (26 mnkr) l Nettokostnadsökning 7,7 % (2,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,5 % (5,3 %) l Helårsprognos 170 mnkr (246 mnkr) Omvärldsanalys I

Läs mer

SÄKERHETSANPASSNING. Hälso- och sjukvård Psykiatriska kliniken MSE

SÄKERHETSANPASSNING. Hälso- och sjukvård Psykiatriska kliniken MSE Hälso- och sjukvård Psykiatriska kliniken MSE HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Åsa Wallén Verksamhetssamordnare Tfn 016-10 40 23 2007-11-29 Säkerhet vid sjukvårdsinrättningar som ger psykiatrisk tvångsvård och

Läs mer

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 13 (22) Protokoll från Primärvårdsstyrelsen, 2017-04-24 28 Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 Diarienummer PVV 2017-00019 Beslut 1. Primärvårdsstyrelsen godkänner delårsrapport mars 2017. Sammanfattning

Läs mer

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6 1 (1) ASSR Årsredovisning sammanställning RR 728 Resultaträkning (mnkr) Årsvärden Avvikelse Förändring Utfall Budget Utfall budget/ utfall/utfall 1512 1512 1412 utfall % Regioninternt såld vård, avtal

Läs mer

Ledningsrapport januari 2018

Ledningsrapport januari 2018 Periodens resultat är + 32 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 8 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 5,3% jämfört med samma period föregående år. Periodens nettokostnaderna är 16 mkr lägre än budget.

Läs mer

Bokslutskommuniké 2017

Bokslutskommuniké 2017 Bokslutskommuniké 2017 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen i april 2018.

Läs mer

Tertialrapport januari - april 2007

Tertialrapport januari - april 2007 Kultur & Utbildning HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Marita karlsson 2007-05-23 KUS-KN 06-003 För kännedom Verksamhetschefer PA-konsult Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet Tertialrapport januari

Läs mer

Antal brukare som erhållit hjälpmedel

Antal brukare som erhållit hjälpmedel Antal brukare som erhållit hjälpmedel Barn respektive vuxna (oavsett hjälpmedlets grundansvar) De fyra senaste åren De fyra senaste tertialen 15000 10000 12880 13671 13938 11627 8000 7000 6000 5000 6648

Läs mer

I enlighet med RKR 22 ska Borås Stad upprätta en sammanställd delårsrapport.

I enlighet med RKR 22 ska Borås Stad upprätta en sammanställd delårsrapport. I enlighet med RKR 22 ska Borås Stad upprätta en sammanställd delårsrapport. Bolagen ska lämna RR och BR enligt nedan, korrekt periodiserade. Det är ett delårsbokslut som lämnas och då ska siffrorna spegla

Läs mer

Katastrofmedicinskt Centrum

Katastrofmedicinskt Centrum Katastrofmedicinskt Centrum Kommentarer till helårsbedömningen period 10, år 2005. Ekonomi Trots minskat bidrag från landstinget med 600 tkr beräknas resultatet till minus 31 kr. Detta förklaras främst

Läs mer

ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF:

ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF: ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF: Formulär för kvalitetsuppföljning av verksamheten Fyll i formuläret så korrekt och sanningsenligt som möjligt. Syftet är inte bara att kvalitetssäkra verksamheten utan

Läs mer

GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013

GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013 GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013 Sammanfattning Vår bedömning är att Hållbarhetsnämnden i stort bedrivit verksamhet utifrån fullmäktiges mål och beslut. Bedömningen är att årets bokslut

Läs mer

Delårsbokslut 04, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland

Delårsbokslut 04, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland Rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena 2004-05-24./. 1 (5) Landstingsstyrelsen 581 91 LINKÖPING Delårsbokslut 04, 2004 Rättspsykiatriskt centrum i Östergötland Medborgare/kund Rättspsykiatriskt centrum

Läs mer

Ledningsrapport april 2018

Ledningsrapport april 2018 Periodens resultat är + 54 mnkr, en positiv avvikelse mot budget med 56 mnkr men en försämring med 36 mnkr jmf föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 3,3 procent jämfört med samma period föregående

Läs mer

Ansvarig: Personalchefen

Ansvarig: Personalchefen Enhet: Personalenheten Utarbetad av: Personalenheten Giltig från: 2013-04-04 Ansvarig: Personalchefen Dokumentnamn: Jämställdhetsplan för Alvesta kommun 2013-2015 Ersätter: Alvesta kommuns jämställdhetsplan

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 298 33 562 Verksamhetens kostnader 2-2 624 004-2 462 301 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

Ledningsrapport december 2017

Ledningsrapport december 2017 Periodens resultat är + 302 mkr, en negativ avvikelse mot budget med 10 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 1,5 % jämfört med samma period föregående år vilket är 56 mkr högre än budget. Divisionerna redovisar

Läs mer

5 b) Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 BESLUTSFÖRSLAG. Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 har upprättats och skickats till Kommunstyrelsen.

5 b) Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 BESLUTSFÖRSLAG. Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 har upprättats och skickats till Kommunstyrelsen. 5 b) BESLUTSFÖRSLAG Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 har upprättats och skickats till Kommunstyrelsen. Styrelsen föreslås besluta: Ärendet läggs till handlingarna.

Läs mer

Ledningsrapport september 2018

Ledningsrapport september 2018 Periodens resultat är + 243 mnkr, en positiv avvikelse mot budget med 117 mnkr men en försämring med 40 mnkr jmf föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 3,1 procent jämfört med samma period föregående

Läs mer

Personalekonomisk redovisning

Personalekonomisk redovisning Personalekonomisk redovisning Årsredovisningen innehåller uppgifter i form av fakta, analyser och nyckeltal. Redovisningen gäller hela kommunen. All statistik avser tiden mellan 1/1 31/12 respektive år

Läs mer

Kultur & Utbildning, kvartalsrapport per september 2016

Kultur & Utbildning, kvartalsrapport per september 2016 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Marita Karlsson Stab (Kultur & Utbildning Sörmland) +46155247088 2016-10-19 KN-KUS16-0003-11 Ä R E N D E G Å N G M Ö T E S D A

Läs mer

Regionstyrelsen 15 april 2019

Regionstyrelsen 15 april 2019 Regionstyrelsen 15 april 2019 Ekonomisk information Månadsrapport mars (prel) Årsredovisning 2018 Årsredovisning 2018 (beslutsärende) 2019-04-15 10 Resultat +65 mnkr jämfört budget +103 mnkr Resultat är

Läs mer

Övergripande mål och fokusområden

Övergripande mål och fokusområden Övergripande mål och fokusområden Regionfullmäktiges mål och fokusområden 3 strategiska mål Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt av jobb och företag i hela regionen En sammanhållen

Läs mer

Resultatbudget (Mkr) progn 2000 2001 2002 2003

Resultatbudget (Mkr) progn 2000 2001 2002 2003 BILAGA 1 Resultatbudget (Mkr) progn 2000 2001 2002 2003 Specialdestinerade statsbidrag 2 126 2 146 2 202 2 259 Övriga intäkter 3 289 3 296 3 348 3 401 Verksamhetens intäkter 5 415 5 442 5 550 5 660 Personalkostnader

Läs mer

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Till Landstingsstyrelsen ENHETSCHEFENS KOMMENTAR Måste tyvärr justera helårsbedömningen från minus 5 mkr till minus 10 mkr. Orsakerna är

Läs mer

Bokslut 2014 Landstinget Blekinge

Bokslut 2014 Landstinget Blekinge Bokslut 2014 Landstinget Blekinge 1 2 Resultat 2014 Årets resultat + 49,2 mnkr Nettokostnadsutveckling 4,0 % 3 Engångskostnader 2014 Nedskrivningar fastigheter 48,6 mnkr Komponentredovisning 20,6 mnkr

Läs mer

Delårsrapport augusti 2017

Delårsrapport augusti 2017 1 (1) Tjänsteutlåtande Datum 2017-09-08 Diarienummer KUN 2017-00199 Västra Götalandsregionen Koncernkontoret Handläggare: Dick Wesström Telefon: 076-2 919132 E-post: dick.wesstrom@vgregion.se Till kulturnämnden

Läs mer

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Bokslutsdokument RR KF BR Västtrafik AB 2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Verksamhetens intäkter 7 596 854 7 071 871 Verksamhetens kostnader -7 207 998-6 905 657 Avskrivningar

Läs mer

Jämställdhetsplan med mångfalldsperspektiv. Försvarsutbildarna Ystad

Jämställdhetsplan med mångfalldsperspektiv. Försvarsutbildarna Ystad 2016-04-30 Jämställdhetsplan med mångfalldsperspektiv Försvarsutbildarna Ystad 2016 1 Jämställdhetsplan med mångfaldsperspektiv Lagar Fr.o.m. 1 januari 2009 gäller, Diskrimineringslag, (2008:567). Lagen

Läs mer

Bokslutskommuniké 2013

Bokslutskommuniké 2013 Bokslutskommuniké 2013 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen

Läs mer

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna Detaljbudget 2019 Patientnämnderna UTKAST Beslutsunderlag 181101Patientnämnderna Dnr: PNN 2018-00089 Dnr: PNG 2018-00066 Dnr: PNS 2018-00065 Dnr: PNV 2018-00064 Dnr: PNÖ 2018-00066 Detaljbudget 2019 2019

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005

Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005 Centrumchef 2005-09-20 Landstingsstyrelsen Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005 Vision: Rekonstruktionscentrum (RC) skall vara ett betydande regionalt kunskapscentrum

Läs mer

Bilaga 1 571 Pensionsförvaltningen Resultaträkning (tkr) Bokslut 2014 Budget 2014 Bokslut 2013 Not Personalkostnader Arbetsgivaravgifter 441 847 464 212 390 752 Övriga personalkostnader -518 163-502 216-484

Läs mer

Omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR

Omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR RESULTATRÄKNING (tkr) Utfall Utfall Budget helår 2018 Verksamhetens intäkter 25129 24524 37508 Verksamhetens kostnader -16459-16010 -25918 Avskrivningar/nedskrivningar -3665-3640 -5985 Verksamhetens nettokostnader

Läs mer

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr)

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Redovisningen är upprättad enligt de anvisningar som lämnats från Västra Götalandsregionen. Anvisningarna bygger på kommunallagen, lagen om kommunal redovisning

Läs mer

54/16 Kultur & Utbildning, kvartalsrapport per september 2016

54/16 Kultur & Utbildning, kvartalsrapport per september 2016 Nämnden för kultur utbildning och friluftsverksamhet PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(1) D A T U M D I A R I E N R 2016-12-08 KN-KUS16-0003-13 54/16 Kultur & Utbildning, kvartalsrapport per september 2016 Behandlat

Läs mer

bokslutskommuniké 2011

bokslutskommuniké 2011 bokslutskommuniké 2011 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2011 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Totalt landstinget Budget 2015 Bokslut Avvikelse. Verksamhetens nettokostnader Återbetalning av AFA

Totalt landstinget Budget 2015 Bokslut Avvikelse. Verksamhetens nettokostnader Återbetalning av AFA Årsrapport 2015 Totalt landstinget Budget 2015 Bokslut Avvikelse Verksamhetens nettokostnader -6 953-7 245-292 Återbetalning av AFA 50 +50 Skatteintäkter 5 496 5 490-6 Generella statsbidrag 1 608 1 618

Läs mer

Detaljbudget. Patientnämnderna Patientnämnderna

Detaljbudget. Patientnämnderna Patientnämnderna Detaljbudget Patientnämnderna 2018 Patientnämnderna Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Årsredovisning. Revisorskollegiet

Årsredovisning. Revisorskollegiet Årsredovisning Revisorskollegiet Helår 2017 Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Viktigaste händelserna under perioden...3 1.2 Verksamhetens miljöarbete...3 1.3 Folkhälsa...3 1.4 Mänskliga rättigheter

Läs mer

bokslutskommuniké 2012

bokslutskommuniké 2012 bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2012 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Delårsrapport. Januari-augusti /Regionstab Ekonomi 1

Delårsrapport. Januari-augusti /Regionstab Ekonomi 1 Delårsrapport Januari-augusti 2016 2016-09-27/Regionstab Ekonomi 1 Resultatrapport Region Gävleborg Januari-augusti 2016, mnkr Utfall Budget Avvikelse Föregående år Förändring % Verksamhetens intäkter

Läs mer

Inom Barn- och ungdomshabiliteringen överstiger hjälpmedelskostnaderna ersättningen med uppskattningsvis 3 mkr.

Inom Barn- och ungdomshabiliteringen överstiger hjälpmedelskostnaderna ersättningen med uppskattningsvis 3 mkr. Till Landstingsstyrelsen Närsjukvården i centrala Östergötland Helårsbedömning 08 2005 I helårsbedömningen befaras ett underskott efter åtgärder på 30 mkr. För att hantera underskottet krävs i första hand

Läs mer

KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI Uppdragsgrupp: Period: jan-feb Månad

KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI Uppdragsgrupp: Period: jan-feb Månad KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2014 Styrelse/Nämnd: Psykiatrin Halland Driftnämnden Psykiatri Uppdragsgrupp: HSS Period: jan-feb Månad 1-2 2014 : -8,5 mkr Helårsprognos orsaker till betydande avvikelser

Läs mer

Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland. Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa

Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland. Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa Delårsrapport Jan okt 2009 Barn- o kvinnocentrum i Östergötland Tillsammans för kvinnors och barns allra bästa hälsa 1 Innehållsförteckning Enhetschefens reflektion 3 Bilagor Bilaga 1, RESULTATRÄKNING,

Läs mer

Handlingsprogram avvikelsehantering

Handlingsprogram avvikelsehantering Diarienr Författare Version Godkänd av Giltigt fr o m Handlingsprogram avvikelsehantering Handlingsprogrammets syfte: tydliggöra ansvar, rutiner och arbetssätt för arbetet med avvikelser på enheten. Handlingsprogrammet

Läs mer

Periodrapport OKTOBER

Periodrapport OKTOBER Periodrapport OKTOBER 2013 l Resultat januari oktober -102 mnkr (219 mnkr) l Nettokostnadsökning 3,0 % (2,7 %) l Skatter och statsbidrag 2,3 % (3,3 %) l Helårsprognos -190 mnkr (136 mnkr) Omvärldsanalys

Läs mer

Ledningsstaben Annika Hjertkvist

Ledningsstaben Annika Hjertkvist Blankett 1 Ledningsstaben 2005-04-27 Annika Hjertkvist Resultaträkning Produktionsenhets chefens godkännande: - obs anges i tkr Finansieringsanalys 2005 Tillförda medel 2005 Landstingsbidrag Koncernbidrag

Läs mer

Emil Forsling Auktoriserad revisor. Revisionsrapport Övergripande granskning av intern kontroll inom Landstinget Dalarna 2014

Emil Forsling Auktoriserad revisor. Revisionsrapport Övergripande granskning av intern kontroll inom Landstinget Dalarna 2014 Emil Forsling Auktoriserad revisor Revisionsrapport Övergripande granskning av intern kontroll inom Landstinget Dalarna 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Uppdrag och revisionsfråga... 3 1.2

Läs mer

Landstingets finanser

Landstingets finanser 5 Landstingets finanser Landstingets finanser Avsnittet behandlar lanstingets ekonomi. I tabellerna har i vissa fall en uppdelning skett mellan landstinget och hela landstingskoncernen där samtliga landstingsägda

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

MSEK, 1 september - 30 april 2013/2014 2012/2013. Nettoomsättning 15 994 17 236 Kostnader för sålda varor -15 141-16 370

MSEK, 1 september - 30 april 2013/2014 2012/2013. Nettoomsättning 15 994 17 236 Kostnader för sålda varor -15 141-16 370 Resultaträkningar Kommentarer till de första två tertialen, verksamhetsåret 2013/2014 Ackumulerat rörelseresultat efter 8 månader 55 MSEK (föregående år 13 MSEK) Stabila volymer och marknadsandelar Positiv

Läs mer

Årsredovisning 2004. Centrum för verksamhetsutveckling

Årsredovisning 2004. Centrum för verksamhetsutveckling Årsredovisning 2004 Centrum för verksamhetsutveckling Förvaltningsberättelse för CQ Centrum för verksamhetsutveckling 2004 CQ:s Vision: Steget före. CQ:s Uppdrag: Att stödja verksamhetsansvariga chefer

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab HR

Koncernkontoret Koncernstab HR Koncernkontoret Koncernstab HR Bo Friberg 044-3093357 Bo.friberg@skane.se Datum 2014-11-17 Version 1 1 (5) Bilaga 4 definitioner medarbetare årsredovisning 2014 Definitioner och förklaringar av ingående

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2016 Kv 1 Kv 1 Helår Omsättning, Mkr 86,6 81,4 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,7 11,1-30,9 Rörelsemarginal, % 14,7 13,7 neg Resultat efter finansiella poster, Mkr 12,2 10,9-31,8

Läs mer

Ledningsrapport mars 2017

Ledningsrapport mars 2017 Periodens resultat är + 54 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 14mkr. Nettokostnaderna är 2,2 % högre än samma period föregående år men ca 1,4 % lägre än budget (27 mkr). Divisionerna redovisar ett

Läs mer

Delårsrapport jan - okt , Lunnevads folkhögskola

Delårsrapport jan - okt , Lunnevads folkhögskola www.lio.se Delårsrapport jan - okt 2009 563, Lunnevads folkhögskola Till Landstingsstyrelsen ENHETSCHEFENS REFLEKTION Folkbildningen, genom studieförbunden och folkhögskolorna, uppvisar fortsatt en imponerande

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27 2010-08-27 Delårsrapport januari juni 2010 April Juni i sammandrag Nettoomsättningen uppgick till 5 705 (5 744). Rörelseresultatet uppgick till -564 (57). Rörelseresultatet efter finansiella poster och

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer