Förvaltningsrapport. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 1(15)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förvaltningsrapport. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 1(15)"

Transkript

1

2 Förvaltningsrapport Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 1(15)

3 Innehållsförteckning 1. Förvaltningsberättelse Sammanfattande analys Väsentliga förhållanden och händelser Bedömning inför framtiden Intern kontroll Medborgarperspektivet Medborgarna får tjänster av god kvalitet, känner sig delaktiga och blir respektfullt bemötta Landstingets verksamheter arbetar för att uppnå jämlikhet i hälsa för länets invånare Landstinget verksamheter arbetar aktivt för att vara öppet för alla oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller social tillhörighet Personalperspektivet Landstinget är en attraktiv arbetsgivare med kompetenta och engagerade medarbetare Landstingets personal upplever en god arbetsmiljö som bidrar till personlig utveckling, delaktighet och arbetsglädje Landstingets personal deltar aktivt i utveckling en av verksamheten och ser sin roll i helheten Personalförhållanden Förnyelseperspektivet Landstinget bedriver, genom tydlig ledning och styrning, ett kontinuerligt och systematiskt kvalitetsarbete med effektivitet, kvalitet, långsiktighet och tillgänglighet som ledord Landstinget utgör en aktiv part i en regional utveckling som är ekonomiskt, ekologiskt och socialt långsiktigt hållbar Miljöperspektivet Landstinget bedriver ett effektivt miljöarbete Landstinget fokuserar på att minimera negativ klimatpåverkan Ekonomiperspektivet Landstinget uppnår och behåller en ekonomi i balans som är långsiktigt ekonomiskt hållbar Resultat för perioden januari-mars...14 Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 2(15)

4 1. Förvaltningsberättelse 1.1 Sammanfattande analys Medborgare (patient, kund) Den rättspsykiatriska vården på RSK är allsidig och kunskapsbaserad. En omfattande utbildningsverksamhet samt resurser för handledning ger en trygg och välutbildad personalgrupp som grund för det ansvarsfyllda uppdraget att vårda med tvång. Tillgängligheten till sjukhusets resurser är god vilket återspeglas i den höga beläggningen. Patientgruppen är svårt belastad med benägenhet till utagerande beteende men inslaget av tvångsåtgärder i vården är begränsat. Samhällsskyddsaspekten beaktas väl i vården på RSK, trots omfattande verksamhet utanför vårdavdelningarna och sjukhuset har ingen patient avvikit från personal hittills under året Personal På RSK fortsätter långtidssjukfrånvaron att minska. Dock ligger den totala sjukfrånvaron över målsättningen för. Aktiviteter pågår som är kopplade till friskvårdsaktiviteter samt tidiga samtal med medarbetare som kan bedömas vara i behov av riktade insatser. För närvarande finns en god bemanning av tjänster, såväl inom legitimerade kategorier. Dock kommer pensionsavgångar under året skapa en viss brist på grupper som är svårrekryterade, främst på läkarsidan Förnyelse Under planeras flera insatser kopplat till underhåll av fastigheten. De lite större insatserna är kopplat till den granskning som genomförts av Socialstyrelsen. Alla slusspartier in till vårdavdelningarna måste bytas ut då de inte uppfyller dagens standard. Totalt är det 24 dörrpartier som byts och beräknad kostnad ligger på 1,5 mnkr. Vid varje enhet finns en promenadgård med omgärdade staket. Staketet har nått den tidpunkt då det behöver bytas ut, kostnadsuppskattning saknas för tillfället. Som helhet för fastighetsbeståndet pågår nu arbete att ta fram en fastighetsutvecklings-/idéplan tillsammans med FM-organisationen och externa konsulter Miljö Miljöledningsrutiner med tillhörande instruktioner för RSK är klara och redo för att implementeras på RSK under hösten. Som ett led i att minimera den negativa klimatpåverkan har RSK återinvesterat i mer miljövärdiga fordon för verksamhetsändamål, i första hand för att minska CO2 utsläpp Ekonomi Prognostiserat resultat för ligger på 11,0 mnkr som är över resultatkravet. I jämförelse med motsvarande period 2009 ligger de förändringar inom pris- och volymförändring kopplat till avtal och beläggning. 1.2 Väsentliga förhållanden och händelser Nuvarande psykiatrisk tvångslagstiftning som trädde ikraft 1992 behöver anpassas till samhällsutvecklingen och aktuellt kunskapsläge inom psykiatrin. Regeringen har därför tillsatt Psykiatrilagsutredningen som har i uppdrag att föreslå en ny, pedagogisk och lättillgänglig Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 3(15)

5 lagstiftning inom psykiatrisk och rättspsykiatrisk vård. Enligt direktiven ska uppdraget redovisas april Målsättningen från utredaren är att den nya lagstiftningen ska träda ikraft SKL har en överenskommelse med regeringen om att kartlägga den psykiatriska heldygnsvården i Sverige. Slutenvårdsbehovet i Sörmland för rättspsykiatriska patienter förefaller lågt jämfört med närliggande landsting av motsvarande storlek. Kartläggningen ska vara klar 31 mars men någon skriftlig återkoppling har ännu ej skett. 1.3 Bedömning inför framtiden Utvecklingen mot ökat säkerhetstänkande med avskiljning och inlåsning understryker behovet av en vårdavdelningsmiljö som lämnar utrymme för såväl behandlingsinsatser som fritidsaktiviteter. Dagens avdelningsmiljö på RSK är lämpat för boende med behandlings- och fritidsaktiviteter utanför vårdavdelningen. På avdelningarna saknas idag bra möjligheter för behandling, samtal och aktiviteter. Sannolikt kommer den nya tvångslagstiftningen ha stor påverkan på verksamheten och kommer att ställa andra krav på vårdorganisationen och den fysiska miljön. 1.4 Intern kontroll RSKs interna kontrollmoment ska vara en del i försäkran av att verksamheten bedrivs på ett ändamålsenligt och effektivt sätt samt att tillämpliga lagar, policys och rutiner följs. Rapportering ska vara tillförlitlig och ske enligt god redovisningssed. Avrapportering sker vid delårsbokslut samt vid årsbokslut. Medborgarperspektivet Säkerställa att det finns en uppdaterad vårdplan för varje patient Kontrollmål: Vårdplan ska vara uppdaterad var 6:e månad. Omvårdnadsplanen ska vara uppdaterad vid utgång av varje tertial. Kontrollmoment: Genomgång av vård- och omvårdnadsplaner Redovisning: Vård- och omvårdnadsplanen kommer redovisas vid delårsbokslut två och vid årsbokslut. Personalperspektivet Systematisk arbetsmiljöarbete Kontrollmål: Har alla enheter upprättat en plan för sitt systematiska arbetsmiljöarbete, alternativt uppdaterat denna Kontrollmoment: Berörda chefer inom RSK tillfrågas via e-post Redovisning: Resultatet av kontrollmålen sammanställs i delårsbokslut två enligt: -antalet tillfrågade -antalet som inte uppfyllt kravet Miljöperspektivet Köptrohet mot avtal Kontrollmål: Inköp av rengöringsmedel Kontrollmoment: Uppföljning ifrån vilken leverantör inköp sker av. Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 4(15)

6 Redovisning: Utbildning och information har förmedlats till personal som ansvarar för inköp om vilka avtal och inköpskanaler som ska användas. Uppföljning och redovisning saknas till delårsbokslut ett och redovisas vid delårsbokslut två. Förnyelseperspektiv Rutinkontroll Kontrollmål: Har en händelseanalys utförts då avvikning från personal skett Kontrollmoment: Genomgång av avvikningar/händelseanalyser Redovisning: Ingen avvikning från personal har under perioden skett. Ekonomiperspektivet Säkra en rättvisande redovisning Kontrollmål: Har periodisering skett Kontrollmoment: Kontroll av periodisering avseende -externa intäkter -personalkostnader Redovisning: Ingen periodisering av varken externa intäkter eller personalkostnader har under perioden skett. Externa intäkter har konterats på rätt period och inga avtal kring personalkostnader har behövts periodiserats. Attestregler Kontrollmål: Har kontrollattest skett när beslutsattestanten är jävig Kontrollmoment: Kontroll av leverantörsfakturor genom stickprov Redovisning: Kontroll av leverantörsfakturor sker genom stickprov - tio verifikationer har under perioden granskas. Av dessa saknade en verifikation kontrattest. Resor i tjänsten Kontrollmål: -Sker bokningar av resor och boende på det sätt som anvisas på Insidan -Följs särskilda riktlinjer för utlandsresor -Finns bildagbok i s.k. behovsbilar och fylls den i enligt policyn -Utvecklingen distansmöten (video, telefon) kontra fysiska möten (medför resa) Kontrollmoment: Kontroll genom stickprov Redovisning: Bokningar av resor och boende sker enligt anvisning genom receptionist och inga utlandsresor är genomförda under perioden. Bildagbok finns i varje behovsbil och fylls enligt rutin i efter varje resa. Sedan lämnas bildagboken in till receptionen för redovisning. Telefonmöten sker där så är möjligt och förvaltningen undersöker behovet av att skapa ett rum med utrustning för distansmöten genom video viket väntas vara klart innan årsbokslut. Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 5(15)

7 2. Medborgarperspektivet 2.1 Medborgarna får tjänster av god kvalitet, känner sig delaktiga och blir respektfullt bemötta Bibehålla tillgänglighet Utifrån antal avtalade platser har Stockholm en marginellt lägre beläggning än vad som är avtalat och Västra Götaland ligger även under den avtalade volymen. För sörmländska patienter har ökningen gått från i genomsnitt 25 till 30 patienter vilket för är på den avtalade volymen. Utöver de avtalade platserna beläggs RSK i snitt med strax över fem patienter från andra köpare än de som ingår i huvudavtalet, vilket är något högre än under motsvarande period Totalt har RSK en beläggning på strax under 103 % utifrån de avtalade volymerna. Diskussioner förs alltid innan inskrivning med respektive part. Andel inkomna remisser som avvisas Måltal 100 % 100 % Utifrån gällande avtal med Stockholms läns landsting, Västra Götalandsregionen och Landstinget Sörmland ska RSK uppfylla och ta emot patienter enligt avtalade volymer. Inga inkommande remisser har under perioden avvisats. Diskussioner förs alltid innan inskrivning med respektive part Minska tvångsåtgärder Generellt är det få patienter som står för tvångsåtgärderna, så även för årets första tre månader. I verksamheten görs individuella insatser kring de mest utsatta patienterna. Andel patienter utsatta för tvångsåtgärder Måltal Följa andelen patienter som vid något tillfälle blir utsatta för tvångsåtgärder RSK genomför utbildningar som är kopplade till gällande psykiatrisk kunskap och lagstiftning kring tvångsåtgärder. På avdelningarna avsätts tid för att föra dialog kring hur arbetet ska ske med patienter för att undvika tvångsåtgärder Förbättra bemötande. Generellt ska alla patienter mötas på likvärdigt sätt och få ta del av det framtagna informationsmaterial som finns tillgängligt. Lika viktigt som information om rutiner är att personal hålls uppdaterade och har verktyg för att möta patienten vilket sker genom utbildningar men även genom handledning och diskussioner i personalgruppen. Andel svar från patienter angående bemötande Måltal 90 % Mätningar görs genom årligt genomförda patientenkäter. Sammanställning är klar hösten. Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 6(15)

8 2.1.8 Förbättra hälsotillstånd Ett strukturerat arbete pågår för att förbättra och utveckla arbetsprocesser och som under perioden riktat in sig på att påverka och ändra patienters livsstilsmönster kopplat till t.ex. kost, motion och tobak. Andel patienter med upplevt förbättrat hälsotillstånd Måltal 80 % Mätning kommer ske genom den årliga patientenkäten där sammanställning sker under hösten. Fortlöpande sker utbildningar och samtal kring bemötande av patienten. Genom ett gott kontakmannaskap kan personal finnas tillgänglig och nära patienten och där kontaktpersonen är mer insatt i patienten. 2.2 Landstingets verksamheter arbetar för att uppnå jämlikhet i hälsa för länets invånare Förbättra hälsotillstånd Fortsatt tar RSK in tandläkare och allmänläkare som har mottagningsbesök med en viss regelbundenhet på sjukhuset för patienter med somatiska sjukdomstillstånd. Tydliga förbättringar är noterbart vad gäller patienters engagemang av sin egen hälsa. Andel patienter som genomgått tandvårdsscreening Måltal 80 % Aktiviteten är ännu inte påbörjad. Plan ska läggas upp med tandläkare för genomförande under årets andra hälft Patient får kontakt med rätt vårdnivå i rätt tid Utsedda personer på avdelningarna har ansvar att informera patienter om möjlighet till listning i Hälsoval Sörmland samt att RSK hjälper patienten i kontakten. Andel patienter som är listade i hälsoval. Måltal 100 % Sammanställning sker för delårsrapport två Öka tillgänglighet För har avtal tecknats med Paramedicin för dietistkonsultation. Antal skickade remisser som avvisas av andra vårdinstanser Måltal 0 % 0 % Inga remisser har avvisats under perioden. Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 7(15)

9 2.3 Landstinget verksamheter arbetar aktivt för att vara öppet för alla oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller social tillhörighet Öka kunskap Utbildningen i Transkulturell Psykiatri bedrivs inom ramen av HUKA-samarbetet (Huddinge/RSK). Utbildare är Transkulturellt Centrum i Stockholm och utbildningens syfte är att ge medarbetare en förståelse för migration och asylprocessen, samt hur andra kulturer ser på psykisk sjukdom. Kursen ska även ge medarbetaren redskap för att arbeta med tolk tolka vad tolken säger, att förstå patienten och förmedla empati. Övriga utbildningsinsatser som pågår är: Fortsatt stöd till 4 sjuksköterskor som läser till specialistsjuksköterskor på halvtid. Genomförd kurs i suicidologi. Genomförda och påbörjade kurser i HLR-bas och S-HLR Utbildningen i psykiatrisk kunskap för personalen på tre vårdavdelningar har påbörjats Våra två lärare har gått en utbildning i pedagogik för att undervisa analfabeter RSK har påbörjat och nästan slutfört arbetet med att skapa en interaktiv utbildning som är en del av introduktionsutbildningen. Andel medarbetare som deltagit i riktade utbildningsinsatser Måltal 95 % Den transkulturella utbildningen går av stapeln i maj och då beräknas 14 personer delta, vilket är 2 fler än avtalat. Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 8(15)

10 3. Personalperspektivet 3.1 Landstinget är en attraktiv arbetsgivare med kompetenta och engagerade medarbetare Ledarutveckling Omsättningen på chefer inom RSK är låg och merparten av cheferna har deltagit i utbildningen för ledarutveckling. Biträdande chefer som inte har deltagit i utbildningen har nu fått möjligheten och är anmälda till utbildningen under. Andelen chefer som deltagit i av landstinget fastställd ledarutvecklingsprogram eller motsvarande. Måltal 75 % 100 % Alla chefer (inkl. bitr.chefer) har gått eller är anmälda till utbildning som anordnas av Landstinget Sörmland Jämställdhet Att beakta jämställdheten i verksamheten inom RSK pågår ständigt. RSK har ett generellt mål att öka antalet kvinnliga medarbetare så att den totala könsfördelningen ska bli 40 % kvinnor och 60 % män. Personalomsättningen bland chefer på RSK är mycket låg med då rekrytering kommer att bli aktuellt kommer styrtalet aktivt att beaktas. Måltal Andel kvinnliga chefer jämfört med andelen kvinnor bland medarbetarna Av totalt 12 chefer (inkl. bitr.chefer) är 2 kvinnor Följa utveckling av könsfördelning Förvaltningen ska aktivt verka för en jämnare könsfördelning vid chefstillsättningar Att verksamheten har rätt kompetenssammansättning utifrån behovet RSK har kommit en bit på vägen vad gäller kompetensinventering. Befattningsbeskrivningar finns för samtliga befattningar inom verksamheten. RSK inväntar den nya versionen av ELLSA för att få systemstöd och därigenom kunna fullborda arbetet fullt ut med kompetensplaner samt identifiering av nyckelpersoner på ett systematiserat sätt. Antal identifierade nyckelkompetenser Andelen verksamheter som har verksamhetsspecifika kompetensplaner. Måltal Bedömning och kartläggning ska genomföras på samtliga enheter Arbete pågår. 100 % Arbete pågår. Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 9(15)

11 3.1.8 Samverkan med utbildningsinrättningar Aktiv samverkan sker kontinuerligt med flera olika utbildningsaktörer. Detta har pågått under flera år och kommer så att fortsätta. Nya kontaktvägar skapas hela tiden och RSK bedriver ett aktivt och systematiserat utbildningsarbete vilket i sin tur ställer höga krav på samverkan med andra aktörer på marknaden. Antal elever Måltal Erbjuda aktörer att RSK tar emot samma antal elever som för 2009 vad gäller omvårdnadspersonal. För perioden har RSK tagit emot 45 elever/studerande, fördelade på 26 från högskola och 19 från omvårdnadsprogrammen, vilket är 8 fler än planerat. 3.2 Landstingets personal upplever en god arbetsmiljö som bidrar till personlig utveckling, delaktighet och arbetsglädje Minska sjukfrånvaro RSK bedriver ett aktivt och systematiserat arbete kring sjukfrånvaro. Som grund används de landstingsövergripande policys och riktlinjer som finns. Dessa kompletteras med ett internt aktivt arbete och arbetet bedrivs målinriktat för att så många medarbetare som möjligt ska behålla hälsan och kunna vara på sitt arbete. Måltal Sjukfrånvarotid i relation till ordinarie arbetstid. 7,0 % 4,8 % Andelen verksamheter/enheter som under året haft hälsofrämjande aktiviteter utifrån de prioriterade områden som är definierade i policyn för hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbetet. Hälsodiplomering ska vara genomförd på RSK Samarbete är igång med Korpen. 3.3 Landstingets personal deltar aktivt i utveckling en av verksamheten och ser sin roll i helheten Öka delaktighet RSK ska under året delta i den landstingsövergripande medarbetarenkäten som ska genomförs. RSK är en platt organisation där närhet till chefer och ledningsgrupp är kort. Att driva utvecklingsfrågor eller forskning inom verksamheten är alltid möjlig och uppmuntras. Måltal Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 10(15)

12 Andelen medarbetare som upplever att de är engagerade i utvecklingen av verksamheten. Andelen medarbetare som upplever att de är engagerade i utvecklingen av verksamheten. Mätningen ska under året genomföras genom en medarbetarenkät som är gemensam för förvaltningarna. 3.4 Personalförhållanden Totalt sett har den arbetade tiden ökat något i jämförelse med motsvarande period Dels beror ökningen på att RSK öppnade en ny avdelning under februari 2009 men ökningen består även i läkartid då det är en läkare mer i jämförelsen. Personalkostnaderna ökat med 5,1 % och den enskilda största kostnadsposten månadslön har ökat med 5,7 %. Förändringen kan analyseras i fyra olika delar: Förändringar i de nya löneavtal har inneburit en ökning på 3,8 % vilket motsvarar en kostnadsökning på 0,6 mnkr. Det händer att personal även får löneförändringar vid andra tidpunkter än vid de ordinarie avtalstillfällena. Denna typ av förändring har under året ökat med 0,2 %. Löner förändras även vid personalomsättning, d v s när nytillträdande personal får en annan lön än den avgående. Denna post har minskat personalkostnaden med 0,1 %. Den sista komponenten i månadslöneutvecklingen är volymförändringen, vilken resulterat i en kostnadsökning på 1,6 %. I timmar motsvarar det ungefär timmar. Trenden att långtidssjukfrånvaro fortsätter att minska. RSK följer beslutade policys och riktlinjer som möjliggör för medarbetarna att återkomma i arbete. Antal medarbetare som är helt utan sjukfrånvaro har ökat jämfört med föregående period. Trots att orsakerna till sjukfrånvaro är svåranalyserad är RSKs förhoppning att de insatser som genomförs i verksamheten kring sjukfrånvaron har gett, och ger, effekt för att nå det uppsatta målet för. Dessutom kommer även ett arbete, med hjälp av Korpen, igång med att hälsodiplomera RSK som förhoppningsvis ska bidra till att sänka sjukfrånvarotalen. Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 11(15)

13 4. Förnyelseperspektivet 4.1 Landstinget bedriver, genom tydlig ledning och styrning, ett kontinuerligt och systematiskt kvalitetsarbete med effektivitet, kvalitet, långsiktighet och tillgänglighet som ledord Effektivare vård RSK har påbörjat strukturarbetet som ska ligga till grund för ledningssystem. Tills vidare läggs arbetet i vila för att RSK ska följa av landstinget framtagen struktur för ledningssystem. Måltal Antal processer i ledningssystemet som är uppdaterade/genomarbetade Arbete pågår. 4.2 Landstinget utgör en aktiv part i en regional utveckling som är ekonomiskt, ekologiskt och socialt långsiktigt hållbar Utökad samverkan Kontakter med både kommuner och landsting har sedan en tid tillbaka formaliserats, tydliga rutiner har införts där RSK inleder kontakten. Kontakt med alla patienters hemkommun är tagen och dialog förs kontinuerligt med patienterna hemlandsting. Andel patienter där kontakt är förd med hemkommun Andel patienter där kontakt är förd med hemlandsting Måltal 100 % Arbetssätt för mätningar är påbörjade och mätvärden väntas bli klara till slutet av. 100 % Arbetssätt för mätningar är påbörjade och mätvärden väntas bli klara till slutet av. Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 12(15)

14 5. Miljöperspektivet 5.1 Landstinget bedriver ett effektivt miljöarbete. Måltal Alla förvaltningar ska ha inarbetat och infört ett certifierbart miljöledningssystem enligt ISO Ledningssystemet 100 % infört Miljöledningsrutiner med tillhörande instruktioner för RSK är klara. Behandlas centralt under maj månad för att därefter implementeras på RSK under hösten. All personal ska erbjudas tillgång till grundläggande interaktiv miljöutbildning enligt fastställt utbildningsprogram 100 % av cheferna och 95 % av övriga medarbetare ska ha genomfört grundläggande interaktiv miljöutbildning innan årets slut Webbutbildning Miljö är klar för att pilottestas under maj. Därefter finns möjlighet att påbörja utbildningsinsatserna. 5.2 Landstinget fokuserar på att minimera negativ klimatpåverkan Minimera negativ klimatpåverkan Alla förvaltningar ska ha inarbetat och infört ett certifierbart miljöledningssystem enligt ISO Andel av leasade och korttidshyrda fordon som är miljöfordon, enligt den statliga miljöbilsdefinitionen. Antal utbildade i ECO-driving Landstingets elenergiförbrukning i jämförelse med 2008 Måltal Sänka utsläpp av CO2 från tjänsteresor med 10 %, utgångsvärde % biogasdrivna leasade personbilar. 100 % miljöklassade korttidshyrda personbilar. Utbildning i ECO-driving för 10 st personal med lång körsträcka. Sänka elenergiförbrukning med 2 % Miljöledningsrutiner med tillhörande instruktioner för RSK är klara. Behandlas centralt under maj månad för att därefter implementeras på RSK under hösten. Utbyte av bilar till biogasdrift har genomförts på 6 av 10 behovsbilar i början av. Ytterligare två fordon till byts ut Upphandling av ECO-driving utbildning pågår och är tidigast klart efter sommaren. Alla glödlampor/lysrör byts vartefter till miljövänliga alternativ. Dessutom ska rörelsedetektorer monteras i allmänna utrymmen. Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 13(15)

15 6. Ekonomiperspektivet 6.1 Landstinget uppnår och behåller en ekonomi i balans som är långsiktigt ekonomiskt hållbar Hållbar resurshantering RSK har ett resultatkrav på 6,0 mnkr för vilket beräknas uppfyllas. Avvikelse mot budgeterat resultat i tkr Arbetad tid omräknat till årsarbetare - 12 månader Arbetad tid omräknat till årsarbetare 1 månad Personalkostnad per arbetad timme 12 månader Personalkostnad per arbetad timme - 1 månad Måltal 5,9 mnkr 6,0 mnkr Resultatkravet för är 6,0 mnkr. 293 årsarbetare 303 årsarbetare 284 kr/timme 274 kr/timme Ska följas under året. Ska följas under året. Ska följas under året. Ska följas under året. Mått årsarbetare för mars Baseras på arbetade timmar (inkl. timtid och ävertid) och är baserat på ett genomsnitt de senaste 12 månaderna. Se diagram i bilaga. Mått årsarbetare för mars Baseras på arbetade timmar (inkl. timtid och ävertid) och är månadsvis rapporterin de senaste 12 månaderna. Se diagram i bilaga. Mått kr/timme för mars Baseras på arbetade timmar i förhållande till personalkostnader i genomsnitt över en 12 månadersperiod. Se diagram i bilaga. Mått kr/timme för mars Baseras på arbetade timmar i förhållande till personalkostnader månadsvis de senaste 12 månaderna. Se diagram i bilaga Bibehålla en hög soliditet Genomsnittlig förändring av eget kapital de senaste tre åren. Eget kapital delårsbokslut 1, 83,0 mnkr Måltal Motsvarande: ,7 mnkr ,7 mnkr. 6.2 Resultat för perioden januari-mars Resultaträkning RSK visar ett positivt ekonomiskt resultat för perioden på 5,9 mnkr vilket kan dels hänföras till den beläggning som ligger utanför den avtalade volymen samt att beläggningen är högre än med Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 14(15)

16 jämförande period Intäkterna har i jämförelsen ökat med 5,9 %. 2,4 % av dessa kan kopplas till prispåverkan (årets indexuppräkning) och resterande till volymökning (ökad beläggning). Verksamhetens kostnader (exkl. kapitalkostnader) har ökat med 2,5 % och ökningen ligger på personalkostnader. Prognosen för läggs på 11,0 mnkr med en viss osäkerhet på om vissa underhållsåtgärder hinner genomföras under året Balansräkning Inga investeringar på byggnad är under året påbörjade. En under 2009 planerad upprustning av en tomställd byggnad till en ny utbildningslokal och övernattningsrum påbörjas innan sommaren. Inget anmärkningsvärt finns att rapportera kopplat till balansräkningen. Regionsjukhuset Karsudden, Förvaltningsrapport 15(15)

17 PERSONALKOSTNADSANALYS Förvaltning: Karsudden Period: K1 Kostnad, tkr Timmar, tal Kostnadspost (exkl PO) 2009 Förändring mot 2009 % Förändring mot 2009 tkr 2009 Förändring mot 2009 % Förändring mot tal Månadslön, totalt , ,0 Reducering ev uppbokning Månadslön, totalt exkl uppbokning , ,0 5,71 971,0 111,3 109,9 1,27 1,4 - varav nytt avtal, (kostnad period) 3,80 646,5 - varav individuell löneförändring utöver avtal 0,20 34,0 - varav löneförändring pga personalomsättning 0,12 20,4 - varav volymförändring 1,59 270,0 Externt inhyrd personal #DIVISION/0! 0,0 0,0 0,0 #DIVISION/0! 0,0 Timlön 1 259, ,0 3,88 47,0 10,2 10,4-1,92-0,2 Intjänad övertid 209,0 240,0-12,92-31,0 0,9 1,2-25,00-0,3 Uttagen komptid -91,0-78,0 16,67-13,0 0,1 0,1 0,00 0,0 Intjänad jour 854,0 504,0 69,44 350,0 0,1 0,1 0,00 0,0 Uttagen jour -68,0-15,0 353,33-53,0 Summa grundlön , ,0 6, ,0 122,6 121,7 0,74 0,9 Ob-tillägg 2 424, ,0 3,86 90,0 Semester 1 844, ,0 0,99 18,0 Lönekostnad ej arbetad tid 586,0 582,0 0,69 4,0 Rekryteringskostnader (exkl tid) 34,0 0,0 #DIVISION/0! 34,0 Övriga personalkostnader 274,0 269,0 1,86 5,0 Summa exkl PO , ,0 5, ,0 PO , ,0 2,94 289,0 Reducering ev uppbokning SUMMA , ,0 5, ,0

18 Chvks22 Delår 1.xls Rapportering Mått - Förnyelseperspektiv Förvaltning: Period: Regionsjukhuset Karsudden -03 Tom period Helår Budget Prognos Bokslut Antal vårdplatser Antal avtalade vårdplatser, totalt 114,0 109,0 114,0 110,5 114,0 - varav Stockholm 60,0 60,0 60,0 60,0 60,0 - varav Västra Götaland 24,0 24,0 24,0 24,0 24,0 - varav Sörmland 30,0 25,0 30,0 26,5 30,0 Antal vårddagar, totalt , , , , ,0 - varav Stockholm 5 324, , , , ,0 - varav Västra Götaland 2 063, , , , ,0 - varav Sörmland 2 694, , , , ,0 - varav övriga 471,0 441, , ,0 Antal vårddagar omräknat i antal nyttjade platser, totalt 117,2 113,0 114,0 119,0 115,0 - varav Stockholm 59,2 58,8 60,0 60,0 59,4 - varav Västra Götaland 22,9 24,1 24,0 24,0 24,4 - varav Sörmland 29,9 25,1 30,0 30,0 26,5 - varav övriga 5,2 4,9 5,0 4,7 Antal vårddagar omräknat till procentuell nyttjandegrad - varav Stockholm 98,6% 98,1% 100,0 100,0 99,0% - varav Västra Götaland 95,5% 100,6% 100,0 100,0 101,5% - varav Sörmland 99,8% 83,6% 100,0 100,0 88,4% Beläggning, genomsnittlig % 98,0% 94,1% 100,0% 100,0% 1,0%

19 Chvks22 Delår 1.xls Rapportering Mått - Personalperspektiv Förvaltning: Period: Regionsjukhuset Karsudden -03 Tom period 2009 ANTAL ANSTÄLLDA Antal med tillsvidareanställning Antal med tidsbegränsad anställning 10 9 Summa anställda (exkl tim) Andel med tidsbegränsad anställning (%) 3,4 3,0 ANTAL ANSTÄLLDA OMRÄKNAT TILL HELTID Antal med tillsvidareanställning omräknat till heltid 282,6 287,0 Antal med tidsbegränsad anställning omräknat till heltid 9,5 8,5 Summa anställda omräknat till heltid (exkl tim) 292,1 295,5 PERSONALOMSÄTTNING Antal nya tillsvidareanställda i landstinget 3 7 Antal tillsvidareanställda som lämnat landstinget varav på egen begäran varav ålderspension varav sjukersättning varav särskild avtalspension varav uppsagda varav övrigt 0 0 FRÅNVARO Frånvaro avseende perioden S:a frånvaro (dgr/anst) OBS! Exkl flex 14,1 14,7 - varav sjukfrånvaro (dgr/anst) 4,8 4,4 Frånvaro vid viss tidpunkt Antal långtidssjukskrivna > 90 dgr % av antal anställda 1,0% 2,0% Antal långtidssjuka (> 90 dgr) sjukskrivna på deltid av sin tjänstgöringsgrad % av antal långtidssjuka (> 90 dgr) totalt 0,0% 66,7% Frånvaro avseende 12 månader Antal anställda utan sjukfrånvaro % av antal anställda hela perioden 31,7 26,5

20 Chvks22 Delår 1.xls Rapportering Mått - Ekonomiperspektiv Förvaltning: Period: Regionsjukhuset Karsudden-03 Tom period Helår Budget Prognos Bokslut Soliditet, % 66% 59% 0% 0% 63% Andel lokalhyra av verksamh kostn Osäkra fordringar, tkr

21 Chvks22 Rapportering Spec resultaträkning Förvaltning: Period: Regionsjukhuset Karsudden -03 (tkr) Tom period Helår Budget Prognos Bokslut Verksamhetens intäkter Utomlänsvård - externa intäkter Inomlänsvård - interna intäkter Övriga intäkter Summa verksamhetens intäkter Verksamhetens kostnader Kostn för arbetskraft (kkl 4) Övriga kostnader Summa verksamhetens kostnader Avskrivningar Verksamhetens nettoresultat Finansiella intäkter Finansiella kostnader Resultat efter finansnetto Förändring av eget kapital Intäkter per kundgrupp Landstinget Sörmland: Uppdragsersättning Landstinget Sörmland: Övriga Andra landsting Statliga myndigheter Primärkommuner Företag och organisationer Privatpersoner Summa

22 Rapportering Chvks22 Balansräkning Förvaltning: Period: Regionsjukhuset Karsudden-03 (tkr) Tom period Helår Budget Prognos Bokslut TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Imateriella tillgångar Byggnader k och markanläggningar Pågående ny-, till- eller ombyggnad IT Övr maskiner och inventarier Konst Aktier och andelar Långfristiga fordringar Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Varulager Kortfristiga fordringar Kassa/Bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR EGET KAP, AVSÄTTN, SKULDER Eget kapital Eget kapital därav årets resultat därav särskilt avsatta medel Summa eget kapital Avsättningar Avsatt till pensioner Avsatt till ersättningsreserv LÖF Summa avsättningar Långfristiga skulder Checkkredit (I) Långfristiga skulder Summa långfristiga skulder Kortfristiga skulder Sem.skuld inkl uppeh löneskuld (exkl PO) Komp skuld (exkl PO) Övriga kortfristiga skulder Summa kortfristiga skulder SUMMA EGET KAP, AVSÄTTN. OCH SKULDER

23 Chvks22 Rapportering Investeringsspecifikation Förvaltning: Period: Regionsjukhuset Karsudden -03 (tkr) Tom period Helår Budget Prognos Bokslut INVESTERINGAR Imateriella tillgångar Byggnader k och markanläggningar Pågående ny-, till- eller ombyggnad IT Landstingshjälpmedel (endast Hjälpm.nämnden) Övriga maskiner och inventarier varav medicinteknisk utrustning Konst Delsumma Hjälpmedel avseende kommun/annan huvudman "Externa" byggnader Delsumma SUMMA INVESTERINGAR FÖRSÄLJNINGAR Byggnader k och markanläggningar IT Övriga maskiner och inventarier Konst SUMMA FÖRSÄLJNINGAR UTRANGERING Typ av anläggningstillgång: SUMMA UTRANGERING NYLEASING Typ av anläggningstillgång: SUMMA NYLEASING

24 STYRTAL EKONOMI Förvaltning: Regionsjukhuset Karsudden MÅTT 1 Arbetad tid omräknat till årsarbetare (1700 tim/år) - 12 månader Arbetad tid omräknat till årsarbetare - 12 mån Apr 09 Maj 09 Jun 09 Jul 09 Aug 09 Sep 09 Okt 09 Nov 09 Dec 09 Jan 10 Feb MÅTT 2 Arbetad tid omräknat till årsarbetare (1700 tim/år) - 1 månad Arbetad tid omräknat till årsarbetare - 1 mån Apr 09 Maj 09 Jun 09 Jul 09 Aug 09 Sep 09 Okt 09 Nov 09 Dec 09 Jan 10 Feb 10 10

25 MÅTT 3 Personalkostnad per arbetad timme - 12 månader Personalkostnad per arbetad timme - 12 månader Jan 09 Feb Apr 09 Maj 09 Jun 09 Jul 09 Aug 09 Sep 09 Okt 09 Nov 09 Dec 09 Jan 10 Feb 10 MÅTT 4 Personalkostnad per arbetad timme - 1 månad Kostnad per arbetad timme - 1 månad Apr 09 Maj 09 Jun 09 Jul 09 Aug 09 Sep 09 Okt 09 Nov 09 Dec 09 Jan 10 Feb 10 10

Budget för. Hälso- och sjukvårdsnämnden. Regionsjukhuset Karsudden (RSK)

Budget för. Hälso- och sjukvårdsnämnden. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Budget 2009 för Hälso- och sjukvårdsnämnden Regionsjukhuset Karsudden (RSK) 1. Sammanfattning RSK är en av landets största enheter för rättspsykiatrisk vård med 60 vårdplatser för Stockholms läns landsting,

Läs mer

FÖRSLAG. 28 Åtagande styrtal 2011

FÖRSLAG. 28 Åtagande styrtal 2011 Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2010-09-20 KN-KUS10-004 28 Åtagande styrtal 2011 Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet beslut 1. Nämnden för

Läs mer

Tertialrapport 2 2007. Regionsjukhuset Karsudden 641 96 Katrineholm Tel växel 0150-560 10 fax 0150-545 90 ORG NR 232100-0032 SID 2(10)

Tertialrapport 2 2007. Regionsjukhuset Karsudden 641 96 Katrineholm Tel växel 0150-560 10 fax 0150-545 90 ORG NR 232100-0032 SID 2(10) Regionsjukhuset Karsudden Tertialrapport 2 2007 1 Sammanfattning... 3 2 Analys och kommentarer... 4 2.1 Medborgar- patientperspektiv... 4 2.2 Verksamhetsperspektiv... 5 2.2.1 Vården... 5 2.2.2 Beläggning...

Läs mer

Förändringar i styrtal - Karsudden.

Förändringar i styrtal - Karsudden. Förändringar i styrtal - Karsudden. som togs bort inför budget 2012 Att bedriva evidensbaserad behandling riktad mot riskbeteende. Att bedriva evidensbaserad vård riktad mot riskbeteende under öppenvårdsförhållanden.

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut

Arbetsutskottets förslag till beslut Länssjukvårdsnämnden FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2011-05-04 LSN-HSF11-155 31 Delårsrapport 1, 2011 för Regionsjukhuset Karsudden Arbetsutskottets förslag till beslut Länssjukvårdsnämnden godkänner Regionsjukhuset

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden. Hälso- och sjukvårdsnämnden; Paragrafen förklarades omedelbart justerad.

Hälso- och sjukvårdsnämnden. Hälso- och sjukvårdsnämnden; Paragrafen förklarades omedelbart justerad. Hälso- och sjukvårdsnämnden FÖRSLAG DATUM 2010-10-27 74 Styrtal till budget 2011 - Hälso- och sjukvården Beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden; 1. Antar hälso- och sjukvårdens förslag på styrtal till budget

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. för. Regionsjukhuset Karsudden (RSK)

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. för. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 för Regionsjukhuset Karsudden (RSK) 1. Sammanfattning Under 2008 har en förlängning av det avtal som reglerar uppdraget kring slutenvård mellan RSK och Landstinget Sörmland,

Läs mer

Nämnd/förvaltning: Hälso- sjukvården - Primärvården. Perspektiv/Mål Åtagande Styrtal Måltal Mätmetod

Nämnd/förvaltning: Hälso- sjukvården - Primärvården. Perspektiv/Mål Åtagande Styrtal Måltal Mätmetod Perspektiv/Mål Åtagande Styrtal Måltal Mätmetod Medborgare (patient, kund) Mål 1. Medborgare får tjänster av god kvalitet, känner sig delaktiga och blir respektfullt bemötta Primärvården ska bedriva patientfokuserad

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens budget för. Regionsjukhuset Karsudden (RSK)

Hälso- och sjukvårdsnämndens budget för. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Hälso- och sjukvårdsnämndens budget 2010 för Regionsjukhuset Karsudden (RSK) 1 Verksamhetens uppdrag Rättspsykiatrisk vård är en del av den högspecialiserad hälso- och sjukvården. Brott utgör en förutsättning

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-08-31 LS-LED10-447 145 Styrtal 2010 för hälso- och sjukvården. Revidering Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen fastställer de reviderade

Läs mer

17/09 Bilaga 1 Avrapportering mål och specifika uppdrag 2009 Handikapp & Habilitering och Sjukresor Habilitering & Hjälpmedel och Sjukresor 1) Måluppfyllelse 3 Målet är helt uppfyllt (vid tidpunkten för

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens budget Regionsjukhuset Karsudden (RSK)

Hälso- och sjukvårdsnämndens budget Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Hälso- och sjukvårdsnämndens budget 2011 Regionsjukhuset Karsudden (RSK) 1 1 Inledning 1.1 Verksamhetens uppdrag Rättspsykiatrisk vård är en del av den högspecialiserad hälsooch sjukvården. Brott utgör

Läs mer

Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011, Dnr VOHJS12-004

Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011, Dnr VOHJS12-004 Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011, Dnr VOHJS12-004 Version 120217 Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Nämndens uppdrag 3 Nämnden ansvarar för länets hjälpmedelsförsörjning

Läs mer

Tertialrapport

Tertialrapport ~ LANDSTINGET SÖRMLAND ~ RegioYL'fukhusel Ka~mdden Tertialrapport 2 2008 Tertialrapport 2 2008 Katrineholm den 19 september 2008 ~~~ Kenth Persson cheföverläkarejförvaltningschef 641 96 Katrineholm Tel

Läs mer

Intern kontroll. Plan för intern kontroll. Nämnd/styrelse: Kulturnämnden. Gäller år: Dnr: KUN

Intern kontroll. Plan för intern kontroll. Nämnd/styrelse: Kulturnämnden. Gäller år: Dnr: KUN Intern kontroll Plan för intern kontroll Nämnd/styrelse: Kulturnämnden Gäller år: 2017 Dnr: KUN 2016-00566 Fastställd av kulturnämnden 2016-12-08 Y Genomförda kontroller enligt plan för intern kontroll

Läs mer

Ledningsrapport december 2018

Ledningsrapport december 2018 Resultat före finansnetto är +220 mnkr vilket är 94 mnkr bättre än budget och 59 mnkr sämre än föregående år. Finansnettot är negativt med 70 mnkr vilket helt beror på orealiserad värdereglering av pensionsportföljen

Läs mer

Budget för enheterna på. Regionsjukhuset Karsudden (RSK)

Budget för enheterna på. Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Budget 2009 för enheterna på Regionsjukhuset Karsudden (RSK) Befolkningsperspektiv Förbättra den fysiska hälsovården för Karsuddens patienter. - RSK kommer att fortsätta arbeta med det hälsofrämjande och

Läs mer

Nämndens delårsrapport. Regionsjukhuset Karsudden

Nämndens delårsrapport. Regionsjukhuset Karsudden Nämndens delårsrapport Regionsjukhuset Karsudden Innehållsförteckning Sammanfattande analys... 3 Perspektiv... 4 Medborgare (patient, kund)... 4 Personal... 8 Förnyelse... 10 Miljö... 10 Ekonomi... 13

Läs mer

GRANSKNING AV LANDSTINGET SÖRMLANDS DELÅRSRAPPORT

GRANSKNING AV LANDSTINGET SÖRMLANDS DELÅRSRAPPORT GRANSKNING AV LANDSTINGET SÖRMLANDS DELÅRSRAPPORT 2013-08-31 BAKGRUND Revisorerna ska enligt kommunallagen bedöma om resultatet i den lagstadgade delårsrapporten är förenligt med de av fullmäktige fastställda

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Miljönämnden 2019-09-13 11:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1908 1808 Verksamhetens intäkter 1 2 488 1 505 Verksamhetens kostnader 2,3-56 384-60 393 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Delårsrapport. Januari-augusti /Regionstab Ekonomi 1

Delårsrapport. Januari-augusti /Regionstab Ekonomi 1 Delårsrapport Januari-augusti 2016 2016-09-27/Regionstab Ekonomi 1 Resultatrapport Region Gävleborg Januari-augusti 2016, mnkr Utfall Budget Avvikelse Föregående år Förändring % Verksamhetens intäkter

Läs mer

Nämndens delårsrapport 2 2011 Landstingsstyrelsens beställarbudget Landstingsstyrelsens beställarbudget, Nämndens delårsrapport 1(11) Innehåll Inledning... 2 Ekonomi... 3 Resultat för perioden januari

Läs mer

Bokslutskommuniké 2013

Bokslutskommuniké 2013 Bokslutskommuniké 2013 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen

Läs mer

Antal brukare som erhållit hjälpmedel

Antal brukare som erhållit hjälpmedel Antal brukare som erhållit hjälpmedel Barn respektive vuxna (oavsett hjälpmedlets grundansvar) De fyra senaste åren De fyra senaste tertialen 15000 10000 12880 13671 13938 11627 8000 7000 6000 5000 6648

Läs mer

Nämndens delårsrapport 1 2012

Nämndens delårsrapport 1 2012 Nämndens delårsrapport 1 2012 Gemensam nämnd för vård, omsorg och hjälpmedel Hjälpmedelscentralen Dnr HH-HOH 12-077 VOHJS 12-016 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Perspektiv... 4 2.1 Medborgare (patient,

Läs mer

Bokslutskommuniké 2017

Bokslutskommuniké 2017 Bokslutskommuniké 2017 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen i april 2018.

Läs mer

MÅNADSRAPPORT 2009. STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Månadsrapport 2009 Nya Karolinska Solna INNEHÅLLSFÖRTECKNING

MÅNADSRAPPORT 2009. STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Månadsrapport 2009 Nya Karolinska Solna INNEHÅLLSFÖRTECKNING STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Månadsrapport MÅNADSRAPPORT INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT... 1 2 UPPFÖLJNING AV HUVUDMÅL... 1 3 VERKSAMHETENS OMFATTNING OCH INNEHÅLL... 2 4 VERKSAMHETENS

Läs mer

Delårsrapport 1. Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Hjälpmedelscentralen Delår

Delårsrapport 1. Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Hjälpmedelscentralen Delår Diarienummer: SOVIS15-0045 Delårsrapport 1 Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Hjälpmedelscentralen Delår 1 2015 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet

Läs mer

Jämställdhetsplan med mångfalldsperspektiv. Försvarsutbildarna Ystad

Jämställdhetsplan med mångfalldsperspektiv. Försvarsutbildarna Ystad 2016-04-30 Jämställdhetsplan med mångfalldsperspektiv Försvarsutbildarna Ystad 2016 1 Jämställdhetsplan med mångfaldsperspektiv Lagar Fr.o.m. 1 januari 2009 gäller, Diskrimineringslag, (2008:567). Lagen

Läs mer

Delårsrapport Jan-mar 2014 Trafiknämnden. Dnr TN

Delårsrapport Jan-mar 2014 Trafiknämnden. Dnr TN Delårsrapport Jan-mar 2014 Trafiknämnden Dnr TN 2014-3 I trafiknämndens delårsbokslut och delårsrapporter redovisas ekonomiperspektivet. Medborgar- och processperspektivet återfinns i den landstingsövergripande

Läs mer

Gemensam värdegrund för. personalfrågor

Gemensam värdegrund för. personalfrågor Gemensam värdegrund för personalfrågor Det öppna landstinget för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region Landstingets vision Värdegrunden utgår från Landstinget Sörmlands vision

Läs mer

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Sida 23(28) Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 119 194 89 192 Verksamhetens kostnader 2-5 213 230-5 026 834

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSENS FÖRVALTNING

LANDSTINGSSTYRELSENS FÖRVALTNING Landstingsstyrelsens förvaltning Textkommentar Mars månad LANDSTINGSSTYRELSENS FÖRVALTNING (EXKL VÅRDKÖP) MÅNADSBOKSLUT 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT...3 2. UTFALL FÖR PERIODEN

Läs mer

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

Bokslutskommuniké 2016

Bokslutskommuniké 2016 Bokslutskommuniké 2016 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen i april 2017.

Läs mer

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Förvaltningsberättelse...4 Ekonomi...4 Resultat...4 Investeringar...5 Personal...6 Antal anställda...6 Hälsa och

Läs mer

Tertialrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per mars 2017

Tertialrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per mars 2017 1 (1) TJÄNSTEUTLÅTANDE -05-17 TRN -0026 Handläggare: Ann Lundell Tillväxt- och regionplanenämnden Tertialrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per mars Ärendebeskrivning Ekonomisk tertialrapport

Läs mer

Månadsuppföljning januari juli 2015

Månadsuppföljning januari juli 2015 Resultatet uppgår till 47 Mkr för juli månad. Nettokostnaderna har t.o.m. juli tagit i anspråk 57 % av årsbudgeten. Riktpunkten är 58 %. Hittills under året har kommunen investerat för 103 Mkr. Fyra av

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Månadsuppföljning januari mars 2018

Månadsuppföljning januari mars 2018 Resultatet uppgår till 24 mkr för mars månad. Nettokostnaderna har t.o.m. mars tagit i anspråk 24 % av årsbudgeten. Riktpunkten är 25 %. Hittills under året har kommunen investerat för 46 mkr. Samtliga

Läs mer

Antal brukare som erhållit hjälpmedel

Antal brukare som erhållit hjälpmedel Bilaga 1 Antal brukare som erhållit hjälpmedel Barn respektive vuxna (oavsett hjälpmedlets grundansvar) De fyra senaste åren De fyra senaste tertialen 15 1 125 1288 13671 13938 7 6 5 5388 6473 6648 5765

Läs mer

5. Bokslutsdokument och noter

5. Bokslutsdokument och noter 5. Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 187 055 108 619 Verksamhetens kostnader 2-6 473 945-5 934

Läs mer

Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010

Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010 Datum 2010-09-08 Ärende 6, 100928 Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010 Helhet Delaktighet Samordning Uppföljningsrapport 2 Sjuktransportförvaltningen Sammanfattning och slutsats Verksamhet Ambulans

Läs mer

Befolkningen uppgick efter vecka 21 till vilket är 747 fler jämfört med vid årsskiftet.

Befolkningen uppgick efter vecka 21 till vilket är 747 fler jämfört med vid årsskiftet. 1 (9) 2 Sammanfattning Befolkningen uppgick efter vecka 21 till 156 564 vilket är 747 fler jämfört med vid årsskiftet. Resultatet per maj uppgick till minus 155 mnkr vilket innebär en minskning jämfört

Läs mer

1 September

1 September September 2019 2019 1 1 Sammanfattning Befolkningen uppgick efter vecka 39 till 162 728 vilket är 1 694 fler jämfört med årsskiftet. För september månad görs nu en helårsprognos och det är små förändringar

Läs mer

Månadsbokslut Psykiatri och habilitering Maj

Månadsbokslut Psykiatri och habilitering Maj Månadsbokslut Psykiatri och habilitering Maj 2015 1 Psykiatri och habilitering 2015-06-11 Dnr 2015/ Landstingsdirektörens stab Sammanfattning Det kommer bli tufft men förvaltningen räknar med att hålla

Läs mer

Bokslutskommuniké 2015

Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommuniké 2015 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen

Läs mer

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6 1 (1) ASSR Årsredovisning sammanställning RR 728 Resultaträkning (mnkr) Årsvärden Avvikelse Förändring Utfall Budget Utfall budget/ utfall/utfall 1512 1512 1412 utfall % Regioninternt såld vård, avtal

Läs mer

bokslutskommuniké 2013

bokslutskommuniké 2013 Ärende 29 bokslutskommuniké 2013 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2013 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

- genomför samgranskningar med Göteborgs stad och Borås stads revision

- genomför samgranskningar med Göteborgs stad och Borås stads revision Sida 1(6) Delårsrapport augusti Revision 1. Sammanfattning Revisionen bedriver ett kontinuerligt granskningsarbete i syfte att kunna bedöma om regionens verksamheter har skötts på ett sådant sätt, att

Läs mer

Trafiknämndens verksamhetsplan 2013

Trafiknämndens verksamhetsplan 2013 2012-11-08 Dnr TN 2012-49 Trafiknämndens verksamhetsplan 2013 - årsbudget - 2012-11-12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING _Toc340145143 Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Årsbudget... 4 Bilaga 1: Resultaträkning,

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 1 (6) Ekonomiavdelningen, LLK 2012-11-15 Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 Ekonomi Tack vare en engångsåterbetalning för AFA-försäkringar för åren 2007-2008 prognostiseras ett utfall för

Läs mer

1/ :57 Not Utfall Utfall Resultaträkning

1/ :57 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1/3 Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2018-04-18 08:57 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 358 387 333 415 Verksamhetens kostnader 2,3-364 783-332 080 Avskrivningar

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:16 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 1 784 2 441 Verksamhetens kostnader 2-27 220-22 569 Avskrivningar och nedskrivningar 0 0

Läs mer

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Habilitering & Hälsa 2017-04-20 16:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1703 1603 Verksamhetens intäkter 216 418 208 792 Verksamhetens kostnader -217 797-207 086 Avskrivningar

Läs mer

Månadsrapport januari februari

Månadsrapport januari februari Månadsrapport januari februari Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet före finansiella poster för perioden januari-februari visar ett överskott på 21 mkr, vilket är 25 mkr bättre än budget. Grafen

Läs mer

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Till Landstingsdirektören CIRKULÄR E1213 Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé: Vår verksamhetsidé är att genom samverkan tillgänglighet och

Läs mer

~?- locum. Jlt: I. Månadsrapport för januari-oktober samt januarinovember. Ärendet ÄRENDE 15 ] ANMÄLAN 1 (1) LOC

~?- locum. Jlt: I. Månadsrapport för januari-oktober samt januarinovember. Ärendet ÄRENDE 15 ] ANMÄLAN 1 (1) LOC locum. VÄRDEN FOR VÄRDEN 2016-02-25 - ÄRENDE 15 ] ANMÄLAN 1 (1) 2016-01-22 LOC 1501-0234 Styrelsen för Locum AB Månadsrapport för januari-oktober samt januarinovember 2015 för Locum AB Ärendet Anmälan

Läs mer

Ledningsrapport januari 2019

Ledningsrapport januari 2019 Verksamhetens resultat är +5 mnkr vilket är i nivå med budget och 31mnkr sämre än föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 6,8 procent jämfört med samma period föregående år medan skatter och statsbidrag

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 412 018 398 661 Verksamhetens kostnader 2-419 307-400 438 Avskrivningar och nedskrivningar 4-5 856-5 129 Verksamhetens

Läs mer

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Förvaltningsberättelse... 4 Ekonomi... 4 Resultat... 4 Investeringar... 5 Personal... 6 Antal anställda... 6 Hälsa

Läs mer

Ledningsrapport april 2018

Ledningsrapport april 2018 Periodens resultat är + 54 mnkr, en positiv avvikelse mot budget med 56 mnkr men en försämring med 36 mnkr jmf föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 3,3 procent jämfört med samma period föregående

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Naturbruksstyrelsen 2018-04-19 07:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 69 173 71 871 Verksamhetens kostnader -71 142-84 165 Avskrivningar och

Läs mer

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2018-04-16 17:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 222 723 216 418 Verksamhetens kostnader -226 723-217 797 Avskrivningar och nedskrivningar -1

Läs mer

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2017-09-19 07:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 580 198 566 129 Verksamhetens kostnader -559 281-532 977 Avskrivningar och nedskrivningar -3

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 169 071 157 996 Verksamhetens kostnader 2-176 078-163 092 Avskrivningar och nedskrivningar 4-2 399-2 153 Verksamhetens

Läs mer

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Bokslutsdokument RR KF BR Västtrafik AB 2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Verksamhetens intäkter 7 596 854 7 071 871 Verksamhetens kostnader -7 207 998-6 905 657 Avskrivningar

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 13 (22) Protokoll från Primärvårdsstyrelsen, 2017-04-24 28 Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 Diarienummer PVV 2017-00019 Beslut 1. Primärvårdsstyrelsen godkänner delårsrapport mars 2017. Sammanfattning

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport* Granskning av delårsrapport Tyresö kommun September 2007 Anders Hägg Frida Enocksson Jonas Eriksson *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning...5

Läs mer

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd 8 (46) Protokoll från Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd, 2018-01-25 2 Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Diarienummer HSNG 2018-00012 Beslut 1. Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2008

Granskning av delårsrapport 2008 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2008 Smedjebackens kommun September 2008 Robert Heed Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning... 2 1.2 Kommunfullmäktiges mål

Läs mer

Ledningsrapport september 2018

Ledningsrapport september 2018 Periodens resultat är + 243 mnkr, en positiv avvikelse mot budget med 117 mnkr men en försämring med 40 mnkr jmf föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 3,1 procent jämfört med samma period föregående

Läs mer

Delårsrapport per april 2019

Delårsrapport per april 2019 Dnr 2019-104A Delårsrapport per april 2019 Patientnämndens rapport till Regionstyrelsen Antagen av Patientnämnden 2019-05-21 www.regionvasterbotten.se INNEHÅLL 1. INLEDNING... 3 1.1 Nämndens/styrelsens

Läs mer

Övergripande mål och fokusområden

Övergripande mål och fokusområden Övergripande mål och fokusområden Regionfullmäktiges mål och fokusområden 3 strategiska mål Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt av jobb och företag i hela regionen En sammanhållen

Läs mer

Ledningsrapport januari 2018

Ledningsrapport januari 2018 Periodens resultat är + 32 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 8 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 5,3% jämfört med samma period föregående år. Periodens nettokostnaderna är 16 mkr lägre än budget.

Läs mer

Katastrofmedicinskt Centrum

Katastrofmedicinskt Centrum Katastrofmedicinskt Centrum Kommentarer till helårsbedömningen period 10, år 2005. Ekonomi Trots minskat bidrag från landstinget med 600 tkr beräknas resultatet till minus 31 kr. Detta förklaras främst

Läs mer

KONCERNFINANSIERING MÅNADSBOKSLUT

KONCERNFINANSIERING MÅNADSBOKSLUT april KONCERNFINANSIERING MÅNADSBOKSLUT INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT... 3 2. OMSTÄLLNINGSÅTGÄRDER MED ANLEDNING AV STRUKTURFÖRÄNDRINGAR... 3 3. EKONOMISKT RESULTAT... 3 3.1.

Läs mer

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten.

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten. 6 (25) Protokoll från styrelsen för, 2018-02-01 1 Årsredovisning 2017 Diarienummer ANS 2018-00021 Beslut 1. Styrelsen för Angereds närsjukhus godkänner årsredovisning 2017 efter överenskomna redaktionella

Läs mer

MÅNADSRAPPORT. Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Hälsa och funktionsstöd Februari 2015 2015-03-24 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSUPPDRAG

MÅNADSRAPPORT. Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Hälsa och funktionsstöd Februari 2015 2015-03-24 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSUPPDRAG MÅNADSRAPPORT Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Hälsa och funktionsstöd Februari 2015 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSUPPDRAG Sammanfattning och analys Efter februari redovisar förvaltningen ett plus på 1,7

Läs mer

Dnr2014-00048. Delårsrapport Januari-oktober 2014 Katastrofmedicinskt Centrum 2014-11-25. Bild

Dnr2014-00048. Delårsrapport Januari-oktober 2014 Katastrofmedicinskt Centrum 2014-11-25. Bild Delårsrapport Januari-oktober 2014 Katastrofmedicinskt Centrum Dnr2014-00048 2014-11-25 Bild Innehållsförteckning Produktionsenhetschefens reflektion 1 Fördjupad ekonomisk analys 2 Bilaga 1: Helårsbedömning

Läs mer

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2018-01-18 12:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 1 358 033 1 274 610 Verksamhetens kostnader 2-1 358 150-1 265 736 Avskrivningar

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 298 33 562 Verksamhetens kostnader 2-2 624 004-2 462 301 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Uppföljning personalkostnadsanalys. Ägarutskottet

Uppföljning personalkostnadsanalys. Ägarutskottet Uppföljning personalkostnadsanalys Ägarutskottet 2015-02-17 Uppdraget Bakgrund: Fler anställda Ökande personalkostnader Ökad sjukfrånvaro Varför? Föranlett ett antal analyser och utredningar under 2014

Läs mer

Textkommentarer för månadsbokslut april månad år 2005

Textkommentarer för månadsbokslut april månad år 2005 Textkommentarer för månadsbokslut april månad år 2005 (exkl vård) Verksamhet Konsolideringen av den nya organisation av (LSF) pågår. Utbildningsverksamheten inkl SLIF har från och med 2005 överförts till

Läs mer

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2017-01-18 16:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1612 1512 Verksamhetens intäkter 1 1 274 610 1 196 250 Verksamhetens kostnader 2-1 265 736-1 196 368 Avskrivningar

Läs mer

PERSONAL I FARSTA STADSDELS- FÖRVALTNING 2012

PERSONAL I FARSTA STADSDELS- FÖRVALTNING 2012 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING HR-AVDELNINGEN BENGT WALLENIUS SID 1 (6) 2012-12-27 PERSONAL I FARSTA STADSDELS- FÖRVALTNING 2012 Alla uppgifter avser tillsvidareanställd personal om inte annat anges. Anställda

Läs mer

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017 Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017 Sammanfattning Årets resultat 150 mnkr (budget 20 mnkr) Nettokostnadsökning 5,7 % (3,9 %) Verksamhetsresultat -139 mnkr (31 mnkr) Lönekostnadsökning

Läs mer

Tertialrapport nr 1 2008. för. Folktandvården Sörmland

Tertialrapport nr 1 2008. för. Folktandvården Sörmland Tertialrapport nr 1 2008 för Folktandvården Sörmland 1. Sammanfattning Folktandvården Sörmland är till för de många sörmlänningarna och vi skall var det självklara valet för dem Vi har sedan hösten 2007

Läs mer

Finansiella ramar Invånarantalet i kommunen som ligger till grund för de finansiella ramarna är 6720.

Finansiella ramar Invånarantalet i kommunen som ligger till grund för de finansiella ramarna är 6720. Dnr 9016/129.109 Budget 2017 och plan 2018 2019 Utdebitering Skattesatsen för år 2017 fastställs till kronor 23:15 per skattekrona God ekonomisk hushållning Finansiella mål Att de löpande intäkterna täcker

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014 Datum 2014-08-29 ~~ ~, Antal sidor REGIONFÖRBUNDET JÖNKÖPINGS LÄN 1(2) Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014 Kommentarer till det ekonomiska utfallet Det ekonomiska utfallet för det första halvåret 2014

Läs mer

Delårsbokslut med helårsbedömning HjälpmedelsCentrum i Östergötland

Delårsbokslut med helårsbedömning HjälpmedelsCentrum i Östergötland Till Landstingsstyrelsen Delårsbokslut med helårsbedömning HjälpmedelsCentrum i Östergötland Förvaltningsberättelse 2004-08 Verksamheten fortsätter genomlysas och utvecklas. Vi fokuserar på att tydliggöra

Läs mer

Delårsrapport jan-okt , Resurscentrum L E A N

Delårsrapport jan-okt , Resurscentrum L E A N Delårsrapport jan-okt 2010 572, Resurscentrum L E A N 2010-11-23 sidan 2 av 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Ekonomiperspektivet 4 HELÅRSBEDÖMNING...

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Granskning av delårsrapport per

Granskning av delårsrapport per Revisionsrapport Granskning av delårsrapport per 2009-08-31 Motala kommun 2009-10-01 Karin Jäderbrink Matti Leskelä Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Inledning...2 2.1 Bakgrund...2 2.2 Syfte,

Läs mer

Blekingesjukhuset. Hälso- och sjukvårdsnämnden

Blekingesjukhuset. Hälso- och sjukvårdsnämnden 1 Blekingesjukhuset Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-06-26 2 Vårdproduktion Jan-Maj 2012-2014 2012 2013 2014 Diff - Antal Diff - Procent Vårdtillfällen 9873 10250 10192-58 -0,6% Vårddagar 59016 61380 60407-973

Läs mer

Resultat september 2017

Resultat september 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Bergmark, Magnus Datum -10-18 Diarienummer SCN--0157 Socialnämnden Resultat september Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att lägga informationen till handlingarna

Läs mer

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April 2015 Ekonomi l Resultat januari april 37 mnkr (67mnkr) l Nettokostnadsökning 8,1 % (1,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,7 % (4,9 %) l Helårsprognos 170 mnkr

Läs mer

Omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR

Omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR RESULTATRÄKNING (tkr) Utfall Utfall Budget helår 2018 Verksamhetens intäkter 25129 24524 37508 Verksamhetens kostnader -16459-16010 -25918 Avskrivningar/nedskrivningar -3665-3640 -5985 Verksamhetens nettokostnader

Läs mer