Kommunen som arbetsgivare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunen som arbetsgivare"

Transkript

1 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Karlstad Lina Helgerud, Kommunen som arbetsgivare Tematisk månadsrapport av indikatorer i strategisk plan Målområde: Arbetsgivarperspektiv Övergripande mål: Bra ledarskap och medarbetarskap Indikator: Ledarindex (LMU) Indikator: Medarbetarindex (LMU) Indikator: Engagemangsindex (LMU) Övergripande mål: Karlstads kommun ska vara en attraktivs arbetsgivare Indikator: Jag är stolt över att jobba inom koncernen Karlstads kommun (LMU) Indikator: Jag tycker att koncernen Karlstads kommun är en bra arbetsgivare (LMU) Övergripande mål: Karlstads kommun ska erbjuda goda utvecklingsmöjligheter Indikator: Det finns förutsättningar att lära nya saker och utvecklas i mitt arbete (LMU) Indikator: Andel kvinnor som är chefer i förhållande till andel kvinnor som är anställda i koncernen Karlstads kommun (KLK) Övergripande mål: Jämställdheten och mångfalden inom kommunen ska öka Indikator: Jämställdhetsindex (Nyckeltalsinstitutets JÄMIX-undersökning) Indikator: Andel yrkesgrupper där könsfördelningen är minst 40/60 procent (Nyckeltalsinstitutets JÄMIX-undersökning) Indikator: Andel anställda inom koncernen Karlstads kommun som är födda utanför Norden (SCB) Postadress: Kommunledningskontoret, Karlstad Besöksadress: Tage Erlandergatan 8 karlstad.se Tel: Fax: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: Säte: Karlstad Bankgiro:

2 sid 2 (7) Ledarskap och medarbetarskap Resultatet från ledar- och medarbetarundersökningen, LMU, år 2014 visar att ledarindex för hela koncernen gått upp från 73 till 74 jämfört med resultatet år Indexet består av nio frågor utifrån koncernens ledar- och medarbetarpolicy. Det är resultatet för männen som förbättrats, kvinnorna ligger kvar på samma höga nivå. Ledarindex för koncernen Karlstads kommun, betygsindex Ledarindex, totalt Män Kvinnor Källa: Ledar- och medarbetarundersökningen (LMU) De verksamheter som höjt sitt index är barn- och ungdomsförvaltningen, från 73 till 76, kultur- och fritidsförvaltningen från 69 till 76, Karlstads Energi från 73 till 77, miljöförvaltningen från 61 till 73, stadsbyggnadsförvaltningen från 79 till 84. Teknikoch fastighetsförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen har däremot gått bakåt något. Resultatet från LMU visar också att koncernens medarbetarindex har gått från 78 till 79. Indexet består av elva frågor utifrån koncernens ledar- och medarbetarpolicy. Resultatet har förbättrats både bland kvinnor och bland män men kvinnorna ligger fortsatt på en lite högre nivå. Medarbetarindex för koncernen Karlstads kommun, betygsindex Medarbetarindex, totalt Män Kvinnor Störst höjning har Karlstads Elnät, som har gått från 66 till 74. Stadsbyggnadsförvaltningen har gått från 74 till 80. Den verksamhet som gått tillbaka mest är Karlstads Airport, som minskat från 69 till 60. Engagemangsindex är ett index som innehåller nio frågor som SKL rekommenderar alla kommuner att ställa i sina respektive ledar- och medarbetarundersökningar. Från undersökningen år 2012 har koncernens index gått från 79 till 80. I jämförelsebasen som Sveriges kommuner och landsting, SKL, har är medelvärdet 78. Det är 48 kommuner som har rapporterat in sina värden till SKL.

3 sid 3 (7) Engagemangsindex för koncernen Karlstads kommun, betygsindex Engagemangsindex, totalt Män Kvinnor För samtliga tre ovanstående index har kvinnorna överlag ett något högre index än männen. Attraktiv arbetsgivare På LMU-frågan; Jag är stolt över att jobba inom koncernen Karlstads kommun ligger koncernens värde kvar på samma nivå som vid förra mätningen. Det gäller också för de könsuppdelade resultaten. Jag är stolt över att jobba inom koncernen Karlstads kommun, betyg 1-5 Koncernen Karlstads kommun 3,9.. 4,0.. 4,0 Män.... 3,9.. 3,9 Kvinnor.... 4,0.. 4,0 Två verksamheter har minskat sina resultat. Störst tillbakagång har Karlstads Airport, som gått från 3,8 vid förra mätningen till årets resultat på 3,1. Gymnasieförvaltningen har minskat från 3,7 till 3,6 vid årets mätning. Även på frågan; Jag tycker att koncernen Karlstads kommun är en bra arbetsgivare ligger resultaten kvar på samman nivå som vid förra mätningen. Det gäller både det sammantagna resultat för koncernen och det könsuppdelade resultaten. Koncernen som helhet ligger kvar på samma värde (3,9) som tidigare år. Jag tycker koncernen Karlstads kommun är en bra arbetsgivare, betyg 1-5 Koncernen Karlstads kommun 4,0.. 3,9.. 3,9 Män.... 3,9.. 3,9 Kvinnor.... 4,0.. 4,0 Även här är det Karlstads Airport som gjort den största tillbakagången, från 3,8 till 3,1 vid årets mätning. Gymnasieförvaltningen har vid årets mätning minskat från 3,6 till 3,5. Noterbart är att bolag som tillexempel KBAB ligger på 4,4 i snitt på båda dessa frågor trots att man skulle kunna tänka sig att medarbetare i bolag skulle kunna känna en längre distans till koncernen än medarbetare i förvaltningarna. Kvinnorna är överlag något mer nöjda än männen på dessa två frågor.

4 sid 4 (7) Utvecklingsmöjligheter LMU:n visar även att koncernens resultat på frågan; Det finns förutsättningar för att lära sig nya saker och utvecklas i mitt arbete ligger kvar på samma nivå som tidigare mätning. Det finns förutsättningar för att lära nya saker och utvecklas i mitt arbete, betyg 1-5 Koncernen Karlstads kommun.... 3,9.. 3,9 Män.... 3,9.. 3,9 Kvinnor.... 3,9.. 3,9 Vid jämförelse mellan verksamheterna ligger Karlstads Airport lägst med 2,8 och sedan gymnasieförvaltningen med 3,6. Noterbart är att Karlstads Elnät har gått från 3,6 vid förra mätningen till 4,1 i årets. Ingen skillnad finns mellan män och kvinnors upplevelser. Andel kvinnor som är chefer i förhållande till andel kvinnor som är anställda i koncernen är ett mått på karriärmöjlighet. För koncernen har förhållandet förbättrats något från förra året men resultatet ligger fortsatt under värdet från år För tidsperioden har medianen för deltagande kommuner ökat från 0,88 till 0,94, vilket är betydligt högre än Karlstads 0,66. Andel kvinnor som är chefer i förhållande till andel kvinnor som är anställda i koncernen Karlstads kommun, värde 1,0 innebär en helt jämn fördelning Andel kvinnor som är chefer dividerat på andel kvinnor som är anställda 0,73 0,72 0,63 0,60 0,66 Median deltagande kommuner 0,88 0,91 0,91 0,92 0,94 Källa: Nyckeltalsinstitutets JÄMIX-undersökning Av alla anställda i koncernen är 74,3 procent kvinnor och 25,7 procent män. Bland cheferna i koncernen är förhållandet 48,9 procent kvinnor och 50,1 procent män. Sett enbart till cheferna i koncernen uppfyller vi jämställdhet utifrån fördelningen 40/60 men som indikatorn visar har vi fortsatt en väg att gå för att nå jämställdhet i karriärmöjligheter om könsfördelningen ska motsvara könssammansättningen bland koncernens anställda. Jämställdhet och mångfald JÄMIX-undersökningen baseras på uppgifter utifrån tillsvidareanställd personal med månadslön för hela koncernen, även Räddningstjänsten ingår som en del i underlaget. Resultatet för Karlstads kommun visar ett förbättrat index från 81 poäng år 2012 till 105 poäng år Median för alla kommuner i undersökningen är 116. Av de 23 deltagande kommunerna ligger Karlstad på en 6:e plats.

5 sid 5 (7) Jämställdhetsindex för koncernen Karlstads kommun, JÄMIX Jämställdhets arbete Yrkesgrupper Karlstads kommun Föregående år Ledningsgrupp Tillsvidare anställda 5 0 Karriär möjligheter Heltidstjänster Lön Föräldradagar Långtids sjukfrånvaro Källa: Nyckeltalsinstitutets JÄMIX-undersökning JÄMIX-undersökningen är indelad i nio kategorier och följande fyra kategorier bidrar till ökningen av vårt jämställdhetsindex: Ledningsgrupp, heltidstjänster, jämställdhetsarbete och tillsvidareanställning. Resultatet visar också att följande tre kategorier drar ner Karlstads resultat i förhållande till andra deltagande kommuner; Karriärmöjlighet, löner och föräldraledigt. När det gäller karriärmöjligheter visar resultatet att även om det finns en jämn könsfördelning bland cheferna, så speglar fördelningen inte den totala könssammansättningen inom koncernen. Utifrån JÄMIX-resultatet och den definition av karriärmöjligheter som undersökningen använder visar resultatet för Karlstad att kvinnor har sämre karriärmöjligheter än män i koncernen. För den andra kategorin, löner, visar resultatet att kvinnornas lön generellt ligger 10 procent lägre än männens löner. Resultatet visar också att löneskillnaderna är större i Karlstad än bland de andra deltagande kommunerna i undersökningen, där medelskillnaden är 2 procent. Vid jämförelse med resultatet från förra året ligger Karlstad kvar på samma nivå. Däremot visar kommunens löneöversyn, som genomförs i samband med antagandet av nya JäMå-planer, inte på några osakliga löneskillnader ur ett jämställdhetsperspektiv samt att koncernens löneöversyn inte heller visar på några osakliga skillnader inom olika grupper. Är det ändå okej med så jämförelsevis stora skillnader? Den tredje kategorin som påverkar resultatet i negativ riktning är föräldraledighet. Där kvinnors andel av föräldraledighet är betydligt högre i Karlstad än övriga kommuner.

6 sid 6 (7) Karlstads index är 90 medan index är 48 för deltagande kommuner. I Karlstad motsvarar kvinnorna andel av föräldraledigheten 144 dagar medan den för männen motsvarar 55 dagar. Indexet baseras på skillnaden i antal dagar av föräldraledighet mellan kvinnor och män i organisationen. Långtidssjukfrånvaro och yrkesgrupper med jämn könsfördelning (40/60) är två kategorier med generellt ganska låga värden för alla kommuner, vilket inte påverkar Karlstads placering i förhållande till de andra deltagande kommunerna. Andelen yrkesgrupper inom koncernen med en könsfördelning på minst 40/60 visar att koncernen är en segregerad arbetsmarknad och att det har sett ut så över tid. Yrkesgrupper med könsfördelningen minst 40/60 procent Andel för Karlstad, % Median deltagande kommuner Källa: Nyckeltalsinstitutets JÄMIX-undersökning En förklaring till resultatet är att det inom koncernen finns ett stort antal yrkesgrupper med få anställda, vilket gör att förändringar som sker med påverkan på förhållandet kvinnliga och manliga anställda inom dessa yrkesgrupper ger stora utslag på indikatorn. Sedan förra året har ingen djupare analys gjorts av resultatet för de yrkesgrupperna med fler än 25 anställda. Ett sätt att mäta mångfalden i koncernen är att jämföra andelen anställda födda utanför Norden med andelen bland Karlstadsbor, år, födda utanför Norden. Siffrorna för år 2013 visar att andelen anställda inom koncernen födda utanför Norden ligger i nivå med föregående år. Däremot har andelen Karlstadsbor, födda utanför Norden ökat. Det är framförallt andelen män födda utanför Norden som ökat. Andel anställda inom koncernen Karlstads kommun som är födda utanför Norden 12,0 Procent 10,0 8,0 6,0 4,0 2,0 Män folkbokförda i Karlstad Kvinnor folkbokförda i Karlstad Män anställda i koncernen Kvinnor anställda i koncernen 0, Källa: SCB. Observera att år 2012 saknas i tidsserien.

7 Jämförelsen mellan koncernens verksamheter visar på tydliga skillnader i andel anställda födda utanför Norden. Ingen av verksamheterna kommer i nivå med fördelningen bland Karlstadsborna. Med högst andel har vård- och omsorgsförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen. Lägst andel finns inom Karlstads Elnät, Karlstads energi och Karlstads bostadsbolag. Möjligheterna att styra utvecklingen är något begränsad eftersom resultatet dels är beroende av in- och utflyttning till och från kommunen samt anställningar inom koncernen. Men en medvetenhet kring utvecklingen är viktig om målsättningen är att avspegla kommunens befolkningssammansättning. sid 7 (7)

Kommunen som arbetsgivare

Kommunen som arbetsgivare Sid 1(5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 2015-03-31 Lina Helgerud, 054-540 10 40 lina.helgerud@karlstad.se Kommunen som arbetsgivare Tematisk månadsrapport av indikatorer i strategisk plan Eftersom ledar-

Läs mer

Arbetsgivarperspektivet

Arbetsgivarperspektivet Sid 1(8) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 2016-05-10 Malin Ronnby, 054-540 10 40 Malin.ronnby@karlstad.se Arbetsgivarperspektivet Arbetsgivarperspektiv Övergripande mål: Bra ledarskap och medarbetarskap

Läs mer

för Askim-Frölunda-Högsbo

för Askim-Frölunda-Högsbo JÄMIX 2013 för Askim-Frölunda-Högsbo Utgiven mars 2014 En mer detaljerad rapport med alla bakomliggande siffror, har skickats till er kontaktperson JÄMIX är ett sammanfattande jämställdhetsindex det grundar

Läs mer

Bra ledarskap och medarbetarskap. Viktiga händelser. Ledarskapsindex 73 Medarbetarindex 78 Engagemangsindex 79. Förvaltningsberättelse

Bra ledarskap och medarbetarskap. Viktiga händelser. Ledarskapsindex 73 Medarbetarindex 78 Engagemangsindex 79. Förvaltningsberättelse Arbetsgivarperspektiv Finansiellt perspektiv Vårda tillgångar Styrsystem/ kvalitetsarbete Arbetsgivarperspektiv Alla som arbetar i koncernen Karlstads kommun gör det på uppdrag av medborgarna. Vår uppgift

Läs mer

Nöjdhet och förtroende

Nöjdhet och förtroende Sid 1(6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning, 214-1-2 Lina Helgerud, 54-54 1 4 lina.helgerud@karlstad.se Nöjdhet och förtroende Tematisk månadsrapport av indikatorer i strategisk plan Målområde:

Läs mer

JÄMIX 2010 för Högskolan i Gävle jämfört med 5 högskolor

JÄMIX 2010 för Högskolan i Gävle jämfört med 5 högskolor JÄMIX för jämfört med 5 högskolor En mer detaljerad pappersrapport, med alla bakomliggande siffror, har skickats till er kontaktperson. JÄMIX 1 JÄMIX Jämställdheten i Din organisation - en jämförelse med

Läs mer

Miljö- och byggnadskontoret jämställdhetsplan 2012 2014

Miljö- och byggnadskontoret jämställdhetsplan 2012 2014 Miljö- och byggnadskontoret jämställdhetsplan 2012 2014 Inledning och bakgrund Syftet med Sollentuna kommuns jämställdhetsplan är att främja kvinnor och mäns lika rätt ifråga om arbete, anställnings- och

Läs mer

Arbetsgivarperspektiv

Arbetsgivarperspektiv Arbetsgivarperspektiv ArbetsgIvarperspektiv Alla som arbetar i koncernen Karlstads kommun gör det på uppdrag av medborgarna. V år uppgift är att ge medborgarna bästa tänkbara tjänster och service. Medborgarnas

Läs mer

ArtDatabanken. JÄMIX Caroline Uppling Arbetsgrupp för social arbetsmiljö Rikard Sundin

ArtDatabanken. JÄMIX Caroline Uppling Arbetsgrupp för social arbetsmiljö Rikard Sundin JÄMIX Caroline Uppling Arbetsgrupp för social arbetsmiljö Rikard Sundin JÄMIX Jämställdhetsindex Nyckeltalsinstitutet Nyckeltal framtagna i samverkan med JämO Staten leder Jämt jämställdhetsprojekt 2009

Läs mer

LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2012. Karlstads kommun

LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2012. Karlstads kommun LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2012 Karlstads kommun Genomförd av CMA Research AB Januari 2013 Svarsfrekvens Per förvaltning och bolag Karlstads Kommun Airport ASF BUF FD/VD GYF KBAB KEAB

Läs mer

En attraktiv arbetsgivare

En attraktiv arbetsgivare Sid 1(6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- och verksamhetsstyrning, 2017-12-07 Malin Ronnby, 054-540 10 40 malin.ronnby@karlstad.se En attraktiv arbetsgivare Pilarna anger indikatorernas förändring för det

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2014-2016 för stadsbyggnadsförvaltningens

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2014-2016 för stadsbyggnadsförvaltningens Jämställdhets- och mångfaldsplan 2014-2016 för stadsbyggnadsförvaltningens Bakgrund Stadsbyggnadsförvaltningens jämställdhets- och mångfaldsplan har sin utgångspunkt i Diskrimineringslagen (2008:567) och

Läs mer

JÄMIX 2012 för SDF Östra Göteborg. Utgiven april 2013

JÄMIX 2012 för SDF Östra Göteborg. Utgiven april 2013 JÄMIX för Utgiven april 2013 JÄMIX Innehållsförteckning Övergripande resultat 2 ÖVRIGA NYCKELTAL Läsanvisningar 4 Styrelse 25 Internrekrytering 26 Organisationsspecifika resultat Externrekrytering 27 Trappan

Läs mer

JÄMIX 2013 för Bromma sdf. Utgiven mars 2014

JÄMIX 2013 för Bromma sdf. Utgiven mars 2014 JÄMIX för Utgiven mars 2014 JÄMIX Innehållsförteckning Övergripande resultat 2 ÖVRIGA NYCKELTAL Läsanvisningar 4 Styrelse 23 Internrekrytering 24 Organisationsspecifika resultat Externrekrytering 25 Trappan

Läs mer

Arbete och försörjning

Arbete och försörjning KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Karlstad 2015-03-10 Lina Helgerud, lina.helgerud@karlstad.se Marie Landegård, marie.landegard@karlstad.se Arbete och försörjning Tematisk månadsrapport av indikatorer

Läs mer

LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014. Karlstads kommun

LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014. Karlstads kommun LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014 Karlstads kommun Genomförd av CMA Research AB Mars 2014 Fakta om undersökningen Syfte Metod Att utveckla styrning, ledning och ge de förtroendevalda bra

Läs mer

JÄMIX 2014 för Region Skåne. Utgiven april 2015

JÄMIX 2014 för Region Skåne. Utgiven april 2015 JÄMIX för Utgiven april 2015 JÄMIX Innehållsförteckning Övergripande resultat 2 ÖVRIGA NYCKELTAL Läsanvisningar 4 Styrelse 23 Internrekrytering 24 Organisationsspecifika resultat Externrekrytering 25 Trappan

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2013-2014 för kommunledningskontoret

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2013-2014 för kommunledningskontoret sid 1 (7) Jämställdhets- och mångfaldsplan 2013-2014 för kommunledningskontoret Postadress: Kommunledningskontoret, 651 84 Karlstad Besöksadress: Tage Erlanderg 8 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax:

Läs mer

Reviderad Jämställdhetsplan för Järfälla kommun

Reviderad Jämställdhetsplan för Järfälla kommun Reviderad 2016-06-13 1 (10) Dnr: Kst 2015/452 Jämställdhetsplan 2016-2018 för Järfälla kommun Inledning Jämställdhet är tillsammans med mångfald ett av fokusområdena i Järfälla kommuns Personalpolicy 1.

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2014-2016 för teknik- och fastighetsförvaltningen

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2014-2016 för teknik- och fastighetsförvaltningen Jämställdhets- och mångfaldsplan 2014-2016 för teknik- och fastighetsförvaltningen Dnr TFN-2013-1773 Dpl 16 Bakgrund Syftet med jämställdhetsarbetet är att främja lika rättigheter och möjligheter oavsett

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 5 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

295 (236 Kvinnor 61 Män) Undersköterskor 23 291 23 289 23 577 23 425 21 350 21 030 24 600 24 850

295 (236 Kvinnor 61 Män) Undersköterskor 23 291 23 289 23 577 23 425 21 350 21 030 24 600 24 850 sid 1 (10) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Vård- och omsorgsförvaltningens jämställdhetsoch mångfaldsplan 2014-2016 Dnr VON-2014-19 Dpl 08 Inledning och bakgrund Jämställdhet och mångfald är en förutsättning

Läs mer

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Jämställdhets- och mångfaldsplan

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Jämställdhets- och mångfaldsplan Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Sid 1 (10) 2015-12-09 Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Jämställdhets- och mångfaldsplan 2016 stockholm.se Sid 2 (10) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Samverkan... 4 3 Arbetsförhållanden...

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING.

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING. FÖR Vilka är de? Jämställdhetsplan 2013 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING malm SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING DNR 1280-2012-1.1 SID 1 (10) JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLAN 2013-2015... 2 Inledning... 2

Läs mer

JÄMSTÄLLDHETS OCH MÅNGFALDSPLAN FÖR KARLSTADS-HAMMARÖ GYMNASIENÄMNDS VERKSAMHETSOMRÅDE 2015-2016

JÄMSTÄLLDHETS OCH MÅNGFALDSPLAN FÖR KARLSTADS-HAMMARÖ GYMNASIENÄMNDS VERKSAMHETSOMRÅDE 2015-2016 Sid 1(6) JÄMSTÄLLDHETS OCH MÅNGFALDSPLAN FÖR KARLSTADS-HAMMARÖ GYMNASIENÄMNDS VERKSAMHETSOMRÅDE 2015-2016 För allas lika värde, rättigheter och möjligheter i jobbet Sid 2(6) 1 Inledning och bakgrund Jämställdhets-

Läs mer

Arbetsgivarperspektiv

Arbetsgivarperspektiv Arbetsgivarperspektiv Alla som arbetar i koncernen Karlstads kommun gör det på uppdrag av medborgarna. Vår uppgift är att ge medborgarna bästa tänkbara tjänster och service. Medborgarnas bedömning av kommunen

Läs mer

JÄMSTÄLLDHETPLAN

JÄMSTÄLLDHETPLAN Administrativa enheten NOK 671-2010 JÄMSTÄLLDHETPLAN 2010-2011 JÄMIX Jämställdhetsdelen i Likabehandlingsplanen för 2010-2011 utgår i huvudsak ifrån NyckeltalsInstitutet AB:s jämställdhetsindex JÄMIX men

Läs mer

JÄMIX 2014 för Karolinska Institutet. Utgiven juni 2015

JÄMIX 2014 för Karolinska Institutet. Utgiven juni 2015 JÄMIX för Utgiven juni 2015 JÄMIX Innehållsförteckning Övergripande resultat 2 ÖVRIGA NYCKELTAL Läsanvisningar 4 Styrelse 23 Internrekrytering 24 Organisationsspecifika resultat Externrekrytering 25 Trappan

Läs mer

Personalekonomiska nyckeltal och index visar var på kartan ni är och vart ni bör gå. Våra index!

Personalekonomiska nyckeltal och index visar var på kartan ni är och vart ni bör gå. Våra index! Personalekonomiska nyckeltal och index visar var på kartan ni är och vart ni bör gå Våra index! Att använda personalnyckeltal Mäta Jämföra Analysera Agera! Mäta är ett första steg i analysen som behöver

Läs mer

UPPFÖLJNING JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLANEN

UPPFÖLJNING JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLANEN ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (8) 2010-01-27 UPPFÖLJNING JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLANEN Sammanfattning Sedan jämställdhets- och mångfaldsplanen antogs 2009 har resultatet för jämställdheten i förvaltningen

Läs mer

Personalekonomiska nyckeltal och index visar var på kartan ni är och vart ni bör gå. Våra index!

Personalekonomiska nyckeltal och index visar var på kartan ni är och vart ni bör gå. Våra index! Personalekonomiska nyckeltal och index visar var på kartan ni är och vart ni bör gå Våra index! Att använda personalnyckeltal Mäta Jämföra Analysera Agera! Mäta är ett första steg i analysen som behöver

Läs mer

STRATEGISK PLAN UPPFÖLJNING I SIFFROR

STRATEGISK PLAN UPPFÖLJNING I SIFFROR UP AP PD RI ATE L 20 RAD 15 STRATEGISK PLAN UPPFÖLJNING I SIFFROR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun ska växa på ett sätt som är ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart. Den strategiska planen, tillsammans

Läs mer

Styrning och ledning HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN

Styrning och ledning HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Styrning och ledning HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN 1 Göteborgs Stads styrsystem VÅRA UTGÅNGSPUNKTER Lagar och författningar Den politiska viljan Invånare brukare kunder Delarna och helhet i det som sammanfattas

Läs mer

Farsta stadsdelsförvaltning JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLAN

Farsta stadsdelsförvaltning JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLAN Farsta stadsdelsförvaltning JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLAN 2013-2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Lagar 1 2. Bakgrund och inledning 3 3. Utvärdering av 2010 2012 års plan 3 4. Arbetsförhållanden 5 Kartläggning

Läs mer

Jämställdhetsplan för Värmdö kommun

Jämställdhetsplan för Värmdö kommun Jämställdhetsplan för Värmdö kommun 1 Inledning Värmdö kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare med jämställda arbetsplatser och gott medarbetarskap där vi möter varandra med respekt och öppenhet. Ett

Läs mer

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR!

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR! VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR! I det här dokumentet finner du exempel på frågor vi ofta får och hur vi brukar svara på dem. Först kommer frågor och svar om vårt Arbetsvillkorindex, AVI, därefter följer frågor

Läs mer

Alla tematiska rapporter i kommunledningsutskottet 2015

Alla tematiska rapporter i kommunledningsutskottet 2015 Alla tematiska rapporter i kommunledningsutskottet 2015 KARLSTADS KOMMUN Sid 1(9) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 2015-01-14 Lina Helgerud, 054-540 10 40 lina.helgerud@karlstad.se Marie Landegård 054-540

Läs mer

Nyckeltalsinstitutets. årsrapport 2012

Nyckeltalsinstitutets. årsrapport 2012 Nyckeltalsinstitutets årsrapport 2012 För 17:e året i rad sammanställer Nyckeltalsinstitutet en rad olika personalnyckeltal. För elfte året presenteras Attraktiv Arbetsgivarindex AVI och för åttonde året

Läs mer

Tematisk månadsrapport av indikatorer i strategisk plan. Indikator: Total turismomsättning/konsumtion i Karlstads kommun i miljoner kronor

Tematisk månadsrapport av indikatorer i strategisk plan. Indikator: Total turismomsättning/konsumtion i Karlstads kommun i miljoner kronor KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Karlstad 2014-06-04 Marie Landegård, marie.landegard@karlstad.se Besöksnäringen Tematisk månadsrapport av indikatorer i strategisk plan Målområde: Tillväxt Besöksnäringen

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Jämställdhetsplan

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Jämställdhetsplan ÖREBRO LÄNS LANDSTING Jämställdhetsplan 2013 2015 1 Örebro läns landsting 2013 Grafisk form: LoVS Kommunikation. Foto: Nina Hellström Papper: inlaga, Multi design smooth white, 130 g, omslag, Multiart

Läs mer

Hälsa. k plan. Sid. mig själv (ELSA) procent. i nära relation. Karlstads kommun. 651 84 Karlstad. E-post. Webbplats karlstad.se k.

Hälsa. k plan. Sid. mig själv (ELSA) procent. i nära relation. Karlstads kommun. 651 84 Karlstad. E-post. Webbplats karlstad.se k. Sid 1(7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Karlstad 2015-02-04 Lina Helgerud, 054-540 10 40 lina.helgerud@karlstad.se Hälsa Vi kan fortsatt se att en stor andel av barnen och eleverna uppgerr

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Jämställdhets- och mångfaldsplan 2015-2017 för Sollentuna kommun Antagen av fullmäktige 2015-09-17, 90, Dnr 2014/0523 KS Innehållsförteckning Inledning... 2 Definitioner... 2 Ett område i kommunens personalpolicy...

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan

Jämställdhets- och mångfaldsplan Jämställdhets- och mångfaldsplan 2014-2016 Antaget av kommunfullmäktige 2013-10-30 2 0 1 4-2 0 1 6 Jämställdhets- och mångfaldsplan Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33

Läs mer

JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDS- PLAN

JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDS- PLAN STADSLEDNINGSKONTORET Bilaga 3 SID 1 (10) 2012-11-28 JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDS- PLAN FÖR STADSLEDNINGSKONTORET 2013-2015 SID 2 (10) Definition av begreppet mångfald och jämställdhet Mångfalden är en

Läs mer

Utvärdering av Strategisk plan med övergripande mål

Utvärdering av Strategisk plan med övergripande mål Kommunfullmäktiges måloch utvärderingsutskott Utvärdering av sk plan med övergripande mål Mandatperioden 2007 2010 Del 3 Utvärdering av mål och strategier för ekonomi och personal Augusti 2010 Lars Åke

Läs mer

Nyckeltalsinstitutets. årsrapport 2015

Nyckeltalsinstitutets. årsrapport 2015 Nyckeltalsinstitutets årsrapport 2015 Sedan 1996 sammanställer Nyckeltalsinstitutet en rad olika personalekonomiska nyckeltal. Dessa nyckeltal ger tillsammans en bild över företagens och organisationernas

Läs mer

Hagfors kommun har delat ut en medarbetarenkät till alla medarbetare med månadslön varje år sedan starten 2012.

Hagfors kommun har delat ut en medarbetarenkät till alla medarbetare med månadslön varje år sedan starten 2012. MEDARBETAR- BAROMETERN RESULTAT 2016 Hej! Hagfors har delat ut en medarbetarenkät till alla medarbetare med månadslön varje år sedan starten 2012. Syftet med undersökningen är att medarbetare ska kunna

Läs mer

Plan för lika rättigheter och möjligheter i Kumla kommun

Plan för lika rättigheter och möjligheter i Kumla kommun 1(10) 2015-06-17 KS 2015/156 Kommunstyrelsen Plan för lika rättigheter och möjligheter i Kumla kommun 2015-2018 2(10) Innehåll Plan för lika rättigheter och möjligheter i Kumla kommun 2015-2018... 1 1.

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan

Jämställdhets- och mångfaldsplan Jämställdhets- och mångfaldsplan 2015-2017 Tillväxt- och regionplaneförvaltningen 2 (13) Gäller från: 2015 01-01 2017-12-31 Reviderad: 2016-05-13 Framtagen: av HR avdelningen Beslutad av: förvaltningschefen

Läs mer

JÄMIX 2014. Koncernkontoret Koncernstab HR. Analys av Jämix 2014 Datum 2015-11-27 Dnr 1 (24)

JÄMIX 2014. Koncernkontoret Koncernstab HR. Analys av Jämix 2014 Datum 2015-11-27 Dnr 1 (24) Koncernkontoret Koncernstab HR Nicholas Burman Verksamhetscontroller 040-675 30 66, 0725-99 71 75 nicholas.burman@skane.se Analys av Jämix Datum 2015-11-27 Dnr 1 (24) JÄMIX Postadress: 291 89 Kristianstad

Läs mer

Utbildning och kunskap

Utbildning och kunskap Sid 1(9) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 215-1-14 Lina Helgerud, 54-54 1 4 lina.helgerud@karlstad.se Marie Landegård 54-54 8 15 marie.landegard@karlstad.se Utbildning och kunskap Tematisk månadsrapport

Läs mer

PERSONAL I FARSTA STADSDELS- FÖRVALTNING 2012

PERSONAL I FARSTA STADSDELS- FÖRVALTNING 2012 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING HR-AVDELNINGEN BENGT WALLENIUS SID 1 (6) 2012-12-27 PERSONAL I FARSTA STADSDELS- FÖRVALTNING 2012 Alla uppgifter avser tillsvidareanställd personal om inte annat anges. Anställda

Läs mer

MÅLANALYS EN ATTRAKTIV ARBETSGIVARE

MÅLANALYS EN ATTRAKTIV ARBETSGIVARE MÅLANALYS EN ATTRAKTIV ARBETSGIVARE Karlstads kommun Målområdet En attraktiv arbetsgivare är ett av fyra målområden i kommunens strategiska plan. Detta målområde innefattar tre övergripande mål: Karlstads

Läs mer

STRATEGISK PLAN UPPFÖLJNING I SIFFROR (BILAGA TILL ÅRSREDOVISNING 2013) KARLSTADS KOMMUN

STRATEGISK PLAN UPPFÖLJNING I SIFFROR (BILAGA TILL ÅRSREDOVISNING 2013) KARLSTADS KOMMUN STRATEGISK PLAN UPPFÖLJNING I SIFFROR (BILAGA TILL ÅRSREDOVISNING 2013) KARLSTADS KOMMUN INDIKATORER I UPPFÖLJNINGEN Karlstads kommun ska växa på ett sätt som är ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart.

Läs mer

Likabehandlingsplan Göteborgs Stad Lundby

Likabehandlingsplan Göteborgs Stad Lundby Likabehandlingsplan 2016 Göteborgs Stad Lundby 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Nyckeltal... 4 2.1 Arbetsförhållanden... 4 2.2 Rekrytering... 6 2.3 Lönefrågor... 6 3. Uppföljning av aktiviteter

Läs mer

Mångfaldsrapport år 2017 Familjen Helsingborg. Datum:

Mångfaldsrapport år 2017 Familjen Helsingborg. Datum: Mångfaldsrapport år 2017 Familjen Helsingborg Upprättad av: Malin Hansson, Landskrona stad Datum: 2017-09-21 Bakgrund För Familjen Helsingborg är mångfald viktigt. Vi ser mångfald som ett verktyg för att

Läs mer

Medarbetarundersökning 2009

Medarbetarundersökning 2009 Medarbetarundersökning 2009 Mars 2009 Genomförd av CMA Centrum för Marknadsanalys AB www.cma.nu Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medarbetarundersökning 2009, sid 1 Resultat och sammanfattning Förbättrat

Läs mer

Utbildning måste löna sig!

Utbildning måste löna sig! SIDAN 1 Utbildning måste löna sig! Personaldirektör Eva Frunk Lind Stockholms stad Så här fungerar Stockholms stad 794 000 invånare VÄLJER 43 000 medarbetare inom Stockholms stad GENOMFÖR 101 ledamöter

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan för Rinkeby-Kista 2017

Jämställdhets- och mångfaldsplan för Rinkeby-Kista 2017 Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Sid 1 (11) 2016-12-01 Jämställdhets- och mångfaldsplan för Rinkeby-Kista 2017 stockholm.se Sid 2 (11) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Samverkan... 5 3 Arbetsförhållanden...

Läs mer

Ledning och styrning

Ledning och styrning Ledning och styrning för jämställdhetsintegrering på riktigt Långsiktighet Systematik Integrering i det ordinarie Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Delegationer Stadsledningskontoret Valberedning Stadsrevisionen

Läs mer

Farsta stadsdelsförvaltning UPPFÖLJNING 2011 JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLAN

Farsta stadsdelsförvaltning UPPFÖLJNING 2011 JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLAN Farsta stadsdelsförvaltning UPPFÖLJNING 2011 AV JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSPLAN 2010-2012 Handlingsplan för jämställdhet och mångfald 2010 Stockholms stads integrationsprogram strävar bland annat till

Läs mer

Jämställdhetsplan

Jämställdhetsplan Jämställdhetsplan 2015-2017 Tyresö kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare för såväl kvinnor som män. Alla individer ska ges lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön. Det ska finnas

Läs mer

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram Handläggare Datum Carina Petersson 2019-02-15 Lillian Alverö Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram år 2018 Del 1: Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsarbete för barn och ungdomar Mål:

Läs mer

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Plan Kommunstyrelsen Dokumentansvarig Förvaring Dnr Personalenheten Castor

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Plan Kommunstyrelsen Dokumentansvarig Förvaring Dnr Personalenheten Castor Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Plan Kommunstyrelsen 2016-09-28-09-27 Dokumentansvarig Förvaring Dnr Personalenheten Castor KS.2016.126 Dokumentinformation Mångfaldsplan 2 (9) Bakgrund

Läs mer

Vi utvecklar humankapitalet och ökar lönsamheten för företag

Vi utvecklar humankapitalet och ökar lönsamheten för företag Vi utvecklar humankapitalet och ökar lönsamheten för företag Om oss Progressiera AB, en naturlig samarbetspartner för offentlig sektor, myndighet och landsting Specialiserade inom Medarbetarundersökningar

Läs mer

MÅNGFALDSOCH JÄMSTÄLLDHETSPLAN FÖR SIGTUNA KOMMUN PLANEN AVSER 2012 2015. 2012-05-10 Arbetsgivardelegationen. Dnr 2012:128

MÅNGFALDSOCH JÄMSTÄLLDHETSPLAN FÖR SIGTUNA KOMMUN PLANEN AVSER 2012 2015. 2012-05-10 Arbetsgivardelegationen. Dnr 2012:128 MÅNGFALDSOCH JÄMSTÄLLDHETSPLAN FÖR SIGTUNA KOMMUN PLANEN AVSER 2012 2015 Dnr 2012:128 2012-05-10 Arbetsgivardelegationen 2 Förord Kommunens mångfalds- och jämställdhetsplan 2012 2015 beskriver inriktningen

Läs mer

Plan för jämställdhet och mångfald 2015-2017

Plan för jämställdhet och mångfald 2015-2017 Plan för jämställdhet och mångfald 2015-2017 Innehållsförteckning Inledning... 2 Mål och åtgärder 2015-2017... 4 Arbetsförhållanden...4 Underlätta förvärvsarbete och föräldraskap...5 Trakasserier och sexuella

Läs mer

ARBETSGIVARFRÅGOR - MED GEMENSAM KRAFT. Gunilla Nilsson HR-direktör

ARBETSGIVARFRÅGOR - MED GEMENSAM KRAFT. Gunilla Nilsson HR-direktör ARBETSGIVARFRÅGOR - MED GEMENSAM KRAFT Gunilla Nilsson HR-direktör ARBETSGIVARFAKTA Ca 7000 medarbetare Drygt 300 chefer Ca 500 olika yrken 300 arbetsplatser 77% kvinnor och 23% män Medelålder 45 år Lönekostnad

Läs mer

Dnr 392/16. Likabehandlingsplan 2017

Dnr 392/16. Likabehandlingsplan 2017 2016-09-26 Dnr 392/16 Likabehandlingsplan 2017 Innehåll 1. Utgångspunkter och struktur för planen... 3 1.1 Struktur för planen... 3 2. Arbetsförhållanden... 4 2.2 Delmål i affärsplanen... 4 2.3 Aktiviteter...

Läs mer

Plan för lika rättigheter & möjligheter 2012-2014

Plan för lika rättigheter & möjligheter 2012-2014 Arbetsförhållande Utveckling och lönefrågor Plan för lika rättigheter & möjligheter 2012-2014 Föräldraskap Rekrytering Trakasserier Antagen av kommunfullmäktige 80 2012-05-24 Ystads kommun ska tillämpa

Läs mer

Attraktiv stad uppföljning av mål

Attraktiv stad uppföljning av mål Sid 1(8) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi och verksamhetsstyrning, 216-9-13 Mona Stensmar Petersen, 54-54 1 28 mona.petersen@karlstad.se Attraktiv stad uppföljning av mål Sammanfattning Karlstadsborna har

Läs mer

MEDARBETARBAROMETERN RESULTAT 2018

MEDARBETARBAROMETERN RESULTAT 2018 MEDARBETARBAROMETERN RESULTAT 2018 Hagfors kommun mäter upplevelsen av arbetsmiljön för sjunde året i rad. Motiverad medarbetarindex, dvs ett medelvärde på samtliga frågor som besvaras i skalan 1-5 ligger

Läs mer

Jämställdhet- och mångfaldsplan

Jämställdhet- och mångfaldsplan VK300S v1.0 040416, Flik 6.1 Jämställdhet- och mångfaldsplan FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 6.1 1 (8) Antagen av kommunfullmäktige 2016-02-08, 3 Ersätter Jämställdhetsplan 2011-2014 antagen av KF 2010-12-13,

Läs mer

Likabehandlingsplan Gö tebörgs Stad Lundby

Likabehandlingsplan Gö tebörgs Stad Lundby Likabehandlingsplan 2018 Gö tebörgs Stad Lundby 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Nyckeltal... 4 2.1 Arbetsförhållanden... 4 2.2 Rekrytering... 6 2.3 Lönefrågor... 7 3. Uppföljning av aktiviteter

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för jämställdhet Program för jämställdhet 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Arbetsmiljöbokslut. år 2012

Arbetsmiljöbokslut. år 2012 Arbetsmiljöbokslut 2 Personalredovisning till nämndens årsredovisning Antal anställningar den 1 november 2012 Befattningsbenämning Antal personer Antal anställningar Antal årsarbetare Medelålder Administratörer

Läs mer

Avseende period

Avseende period Södermalms stadsdelsnämnd Dnr 1008-2015-1.1. Sid 1 (14) 2015-12-09 Södermalms stadsdelsnämnd Jämställdhets- och mångfaldsplan 3-årsplan Avseende period 2016-2018 stockholm.se Sid 2 (14) Innehållsförteckning

Läs mer

Anställda med utländsk bakgrund

Anställda med utländsk bakgrund Anställda med utländsk bakgrund 2018 STADSKONTORETS UTREDNINGSENHET Utredare Sofia Wixe Layout Lena Holmberg Omslag Varje figur representerar en procent. Kontakt www.jonkoping.se/statistik sofia.wixe@jonkoping.se

Läs mer

Ansvarig: Personalchefen

Ansvarig: Personalchefen Enhet: Personalenheten Utarbetad av: Personalenheten Giltig från: 2013-04-04 Ansvarig: Personalchefen Dokumentnamn: Jämställdhetsplan för Alvesta kommun 2013-2015 Ersätter: Alvesta kommuns jämställdhetsplan

Läs mer

Trelleborgs kommuns jämställdhetspolicy. Trelleborgs kommuns tidigare jämställdhetsarbete

Trelleborgs kommuns jämställdhetspolicy. Trelleborgs kommuns tidigare jämställdhetsarbete Jämställdhetsplan Antagen 2014-xx-xx Framtagen av Vendela Muhrén, Annika Ekberg och Magnus Dahlberg, Kommunledningsförvaltningen Revideras vart tredje år Innehåll 2 (12) Trelleborgs kommuns tidigare jämställdhetsarbete...

Läs mer

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram år 2017

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram år 2017 Handläggare Datum Lillian Alverö/Ida Johansson 2018-03-02 0480-45 30 01 Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram år 2017 Del 1: Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsarbete med barn och

Läs mer

Personalbokslut 2014, gymnasieförvaltningen

Personalbokslut 2014, gymnasieförvaltningen Tjänsteskrivelse 1 (1) 2015-03-26 Handläggare: Lotta Frisk GN 2015.0058 Gymnasienämnden Personalbokslut 2014, gymnasieförvaltningen Sammanfattning Gymnasieförvaltningen tar varje år fram ett personalbokslut.

Läs mer

Bilaga 6 Resultat av 2016 års löneanalys

Bilaga 6 Resultat av 2016 års löneanalys 1 (8) Bilaga 6 Resultat av 2016 års löneanalys Sammanfattning Det finns höga förväntningar på Uppsala kommuns arbete med normkritiskt jämställdhetsarbete, inte minst ur ett arbetsgivarperspektiv. Även

Läs mer

Sigtuna kommuns jämställdhetsplan 2008-2011. Antagen av kommunstyrelsen den 14 april 2008

Sigtuna kommuns jämställdhetsplan 2008-2011. Antagen av kommunstyrelsen den 14 april 2008 Sigtuna kommuns jämställdhetsplan 2008-2011 Antagen av kommunstyrelsen den 14 april 2008 Fotograf: Mikael Sjöberg Konstnär: Hans Kündig Skulpturen Rondo, 4 meter bred och 4 meter hög, stod på plats till

Läs mer

Plan för medarbetares lika rättigheter och möjligheter

Plan för medarbetares lika rättigheter och möjligheter Tjänsteutlåtande 0 Österåker Kommunstyrelsens kontor Datum 2015-10-20 Dnr KS 2015/0342 Till Kommunfullmäktige Plan för medarbetares lika rättigheter och möjligheter Sammanfattning Arbetet med lika rättigheter

Läs mer

BILAGA 3. MÅNGFALDS- OCH JÄMSTÄLLDHETSPLAN

BILAGA 3. MÅNGFALDS- OCH JÄMSTÄLLDHETSPLAN MILJÖFÖRVALTNINGEN 2007-10-11 SID 1 (5) Kontaktperson Ingegärd Bergsmark BILAGA 3. MÅNGFALDS- OCH JÄMSTÄLLDHETSPLAN Inledning Arbetet med mångfald och jämställdhet styrs av lagstiftning och stadens interna

Läs mer

Jämställdhetsplan

Jämställdhetsplan PLAN Jämställdhetsplan 2016 2018 Fastställd av regionfullmäktige Framtagen av ledningskontoret Datum 2015-10-12 Gäller 2016 2018 Ärendenr RS 2015/71 Innehåll Region Gotlands Likabehandlingspolicy... 2

Läs mer

Handlingsplan för äldrenämndens jämställdhetsarbete avseende förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare Bilaga 3

Handlingsplan för äldrenämndens jämställdhetsarbete avseende förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare Bilaga 3 Handlingsplan för äldrenämndens jämställdhetsarbete avseende förhållandet mellan arbetsgivare arbetstagare 2015. Bilaga 3 Nämndens uppdrag till förvaltningen Prioriterat mål: De som vill arbeta heltid

Läs mer

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsplan Kommunledningskontoret, HR-avdelningen Kontaktperson: Mattias Wirsén, tfn 13 55 23 Likabehandlingsplan 2016-2019 För lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet Antagen av Kommunstyrelsen 2016-05-25.

Läs mer

Mångfalds- och jämställdhetsplan för trafikkontoret

Mångfalds- och jämställdhetsplan för trafikkontoret 1 (8) Mångfalds- och jämställdhetsplan för trafikkontoret 2013-2015 Inledning Trafikkontorets styrgrupp för mångfalds- och jämställdhetsgrupp, med representanter från alla avdelningar, de fackliga organisationerna

Läs mer

Tematisk månadsrapport av indikatorer i strategisk plan

Tematisk månadsrapport av indikatorer i strategisk plan 1() KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning, -11- Mona Stensmar Petersen, 4-4 28 mona.petersen@karlstad.se Natur och miljö Tematisk månadsrapport av indikatorer i strategisk plan Vi är långt ifrån måluppfyllelse

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan

Jämställdhets- och mångfaldsplan Jämställdhets- och mångfaldsplan Dokumenttyp Plan Fastställd/upprättad 2012-12-20 av Kommunfullmäktige, 96 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Kommunövergripande Giltighetstid 2013-2015 Dokumentansvarig

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 1 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING PLAN FÖR LIKA RÄTTIGHETER, SKYLDIGHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR MEDARBETARE I MARKS KOMMUN

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING PLAN FÖR LIKA RÄTTIGHETER, SKYLDIGHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR MEDARBETARE I MARKS KOMMUN Kf 2012-09-27, 116 Blad 1(9) PLAN FÖR LIKA RÄTTIGHETER, SKYLDIGHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR MEDARBETARE I MARKS KOMMUN Inledning Samhället präglas allt mer av mångfald, med människor från exempelvis olika

Läs mer

MEDARBETAR- BAROMETERN RESULTAT 2015

MEDARBETAR- BAROMETERN RESULTAT 2015 MEDARBETAR- BAROMETERN RESULTAT 2015 Hej! I slutet av år 2015 fick alla våra medarbetare med månadslön möjlighet att fylla i den årliga medarbetarenkäten. Syftet med undersökningen är att man anonymt ska

Läs mer

TöREBODA KOMMUN. Pu 43. Sida 1 av 8 Datum jämställdhets- och. mångfaldsplan f')- 'i T?

TöREBODA KOMMUN. Pu 43. Sida 1 av 8 Datum jämställdhets- och. mångfaldsplan f')- 'i T? TöREBODA KOMMUN Pu 43 Sida 1 av 8 jämställdhets- och mångfaldsplan 2016-2018 f')- 'i T? TÖREBODA KOMMUN Pu 43 Sida 2 av 8 jämställdhets- och mångfaldsplan 2016-2018 Töreboda kommun ska vara en arbetsplats

Läs mer

Främjandeplan för likabehandling, jämställdhet och mångfald

Främjandeplan för likabehandling, jämställdhet och mångfald Främjandeplan för likabehandling, jämställdhet och mångfald 2019-01-01 Box 53 Besöksadress: Telefon: E-mail: Hemsida: 243 21 Höör Södergatan 28 0413-280 00 kommun@hoor.se www.hoor.se 1 Innehåll Innehåll...

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Kulturförvaltningens jämställdhets- och mångfaldsplan

Kulturförvaltningens jämställdhets- och mångfaldsplan KULTURFÖRVALTNINGEN VP 2016 Sida 1 (11) Kulturförvaltningens jämställdhets- och mångfaldsplan 2016-2018 Inledning För Kulturförvaltningen som arbetsgivare är det viktigt att alla ska ha samma möjligheter

Läs mer

Aktiva åtgärder för jämställdhet

Aktiva åtgärder för jämställdhet Aktiva åtgärder för jämställdhet Sida 2 av 13 Innehåll Bakgrund... 3 En jämställd arbetsplats... 3 Arbetssätt... 3 Handlingsplaner och dokumentation... 4 Prioriterade områden... 5 Nyckeltal... 5 Dagsläget...

Läs mer