Summer Camp G n e s t a.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Summer Camp 2014. G n e s t a. www.gnestahalsa.se"

Transkript

1 Summer Camp 2014 L ördagen den 30 augusti G n e s t a

2 Schema finner du på baksidan, och nyheter denna gång är löpskolning, backintervall samt multibana! Föredrag Ta det onda med det goda Ann Jansson Järpling, Leg naprapat, håller föredrag om idrottsskador. Det är härligt att träna och vi mår bra, men vad gör jag när det gör ont? När ska jag träna och inte? Summer Camp 2014 Gnesta Hälsa Friskvård AB har sedan 2012 haft visionen att skapa ett lokalt projekt i hälsans tecken. Vi vill erbjuda ett träningsevent i Gnesta, med utmanande och roliga pass och få konceptet att växa med tiden. Nu två år senare anordnar vi det fjärde konventet Välkomna! Lördagen den 30 augusti i och omkring Dansutskolan, Gnesta Inskrivning mellan samt praktisk information Lunch samt frukt och kaffe under dagen ingår i priset som är 600 SEK (ink moms) Frågor eller funderingar över vilka pass som ska väljas hör av dig via e-post eller telefon (bjorn@gnestahalsa.se alt ) Anmälan skickas till bjorn@gnestahalsa.se Vi går igenom de vanligaste idrottsskadorna och pratar om hur man förebygger, behandlar och rehabiliterar dem. Marie-Louise Andersson Arbetar som redovisningsekonom på Södertuna slott där jag även är friskvårdsansvarig. Uppvuxen i en idrottsfamilj som provade på det mesta. Tävlade i pingis och ishockey som ungdom. Numera är det stora intresset motion i allmänhet med längdskidåkning som det största intresset. Har nyligen åkt Vasaloppet och genomfört halvklassikern. Stavgång började jag med för 4-5 år sedan i Björns grupp "Träna inför Vasaloppet". Stavgångsträningen är en utmärkt förberedelse träning inför skidsäsongen eller för den som bara vill hålla sig i trim. Ger så mycket mer än att bara ta en rask promenad eller joggingrunda. Att få aktivera fler muskler i kroppen förebygger skador och att komma väl förberedd till en tävling man anmält sig till är så mycket roligare. Ann Jansson Järpling Legitimerad naprapat sedan 1995 med examen från Naprapathögskolan i Stockholm. Jag har tidigare haft en klinik på World Class i Vällingby och arbetat med friskvård på företag. Jag har hållit på med många olika idrotter. Framför allt ridning och fäktning med framgångar på tävlingsbanorna. Numera är det orientering och orienteringsskytte som är det stora idrottsintresset. På fritiden tränar jag orienteringsungdomar, njuter av skärgårdssegling eller kopplar av i stugan i fjällen.

3 Linda T Bingman Började med yoga I kombination med löpträningen upptäckte jag att yogan gjorde mig starkare, smidigare och mer uthållig började jag min yoga lärarutbildning och har sedan dess haft både grupp- och individuell träning. Under höstterminen 2011 gick jag en fördjupad kurs i min utbildning för internationell licensiering enligt Yoga Alliance. Jag arbetar även som lärare i ämnet Idrott och Hälsa. Rörelse, träning och en hälsosam livsstil för kropp och själ är det jag brinner för och det jag vill inspirera till, i mina möten med stora som små. Josefin Edvall 21 år gammal och bor i Bromma. Jag tränar friidrott på elitnivå och min huvudgren är 400 m häck. En vanlig vecka brukar jag köra ca 6-8 pass. De senaste två åren har jag studerat och tränat friidrott på ett college i Colorado, USA. Eftersom jag är väldigt sport- och träningsintresserad har jag läst ett program som heter "Exercise and Sport Science". Förutom friidrott är jag hästintresserad, spelar mycket golf och åker snowboard. Friidrott är en väldigt påfrestande idrott med stora skaderisker. Jag har sedan flera år tillbaka fått behandlingar och otroligt bra hjälp från Björn här i Gnesta. Vinyasa Yoga - Nybörjare & Medel Detta är en individanpassad yogaform där alla tränar och utvecklas efter sin förmåga. Den har sitt ursprung i Hatha yoga (fysisk yoga) och består av en kombination av rörelse och positioner tillsammans med en fokuserad andning. Vi sänker stressnivån och håller oss friska och energifulla. M -Aerobox Moveoometoden ger utrymme för oregelbundenhet, instabilitet, rotationer och framför allt en lustfylld utmaning. Kroppen får helt enkelt stärkas och utvecklas på ett naturligt utmanande sätt. I Aerobox använder vi gummiband och handskar som främsta redskap. Vi arbetar med snabba och effektiva rörelser samt arbetar mer med rörelsen än tekniken. Framför allt har vi roligt! Löpskolning En förbättrad löpteknik ger ett effektivare löpsteg och en högre fart i din löpning. Du spar energi och orkar springa längre. Löptekniken kan tränas upp med hjälp av löpskolning. Här får du testa på ett antal olika övningar som ger dig möjlighet att avsevärt förbättra ditt löpsteg.

4 Björn Jansson Sedan 2008 driver Björn företaget Gnesta Hälsa Friskvård AB. Björn är utbildad friskvårdskonsulent, Personlig Tränare (PT) och certifierad Massör. I de unga åren tränade Björn orientering på elitnivå, samtidigt spelande fotboll och ishockey. Det har även blivit några starter i multisporttävlingar, i Lidingöloppet och på senare år Vasaloppet samt Cykelvasan. Zumba - Nybörjare Välkommen att upptäcka glädjen och energin i Zumba! Vi möter dansstilar såsom Merengue, Salsa, Reggeaton och Cumbia i passet. Även influenser av belly dance, flamenco, tango och samba finns med. Passar alla som älskar att röra sig till medryckande musik på ett kravlöst sätt. Här finns inga rätt och fel - din egen stil och rörelseglädje är det som räknas! Enkel koreografi så alla kan hänga med. Kettle Boll Kettlebell är en gjutjärnsvikt som liknar en kanonkula med ett handtag. I Kettlebellträningen får du; träning av de långsamma och de explosiva muskelfibrerna, stärkt kärnmuskulatur samt träning av både styrka och uthållighet. Medicinbollträning involverar både balans och koordination. Styrkebelastningen kan varieras genom olika tyngd, men också med hjälp av avstånd. I Kettle Boll passet sammanför vi dessa två redskap och utmanar både oss själva och varandra! Backintervall Varför är backintervaller bra för mig? Det stärker viktiga lårmuskler samtidigt som det ger en hel del träning för syreupptagningen. Backintervaller konserverar dessutom träningen, d v s leder och ligament håller kvar formen längre. Här utmanar vi kroppen på ett av de tyngsta sätten genom att springa i uppförsbackar. Sedan 2002 har Björn arbetat heltid med friskvård och varit instruktör inom gruppträning på bl a Scanias friskvårdsanläggning Gröndal, Korpen Södertälje och åt Smedsta Gymnastikförening. Björn är utbildad instruktör inom funktionell styrketräning, Box o Kick, gympa, vattengympa, spinning, styrka i grupp, coretraining, coreballtraining, cirkelträning, Moveoo konceptet mm. Katarina Sterner Jansson Till vardags arbetande som Financial analyst på Hewlett-Packard Sverige AB, med nordiskt ansvar för outsourcade ekonomiska processer till center runt om i världen. Jobbar mycket med projekt vilket innebär samarbete och utmaningen att arbeta med olika kulturer och tidszoner. Suppleant i bolaget Gnesta Hälsa Friskvård AB. Stort intresse av friskvård och gruppträning. Har arbetat som instruktör i 30 år, både med barn, ungdomar och vuxna. Utbildningar genom Svenska Gymnastikförbundet, AerobicWeekends samt Zumba Fitness (licencierad Zumba -instruktör/zumba Core instruktör). Instruerar i vattengymnastik/aerobics, Zumba och EFIT/ Box i Smedsta Gymnastikförening och är också ordförande för föreningen.

5 Nordic Walking CORE Multibana Lightvarianten av Tough Viking. Vi arbetar oss runt en bana i skogen som utmanar balans, styrka, smidighet och kondition. Vi möter ett antal hinder på vägen var beredd på det oväntade. Oömma kläder och handskar rekommenderas för detta pass. EFIT I Effektiv Funktionell Intensiv Träning tränas både styrka och uthållighet med hjälp av funktionella övningar, med egna kroppsvikten eller med redskap. Övningarna görs ofta under hög intensitet. Ibland görs övningarna med ett visst antal upprepningar, och ibland med flesta möjliga upprepningar under en viss tid. I EFIT tränar man dessutom rörlighet, explosivitet, snabbhet, koordination, precision, smidighet och balans. OffTrail Funktionell löpning, Outdoor training eller OffTrail är populära namn som egentligen är det vi kallar orientering. Löpträning i terräng bedrivs utan några som helst redskap. Vi springer genom skog och mark, underlaget varierar och kroppen utmanas av underlag och terräng. Det är viktigt att ha kläder efter väderlek och som tål att bli smutsiga/tål väta. MTB MTB handlar om teknik och uthållighet. Vi cyklar på stigar, grusvägar och genom våtmarker så leran stänker. För att få en rolig och fartfylld färd behöver vi få en bra teknik vad gäller växling i uppför resp utförsbacke samt den tekniska svårigheten som kan uppstå vid rötter, stenar och våtmarker. Under passet tränar vi på hur vi kan framföra cykeln på ett enkelt och smidigt sätt i skog och mark. Egen MTB cykel medtages. Nordic Walking är en en effektiv konditionsträning som passar alla. Positiva effekter: -Ökad kaloriförbrukning -Ökad puls -Ökad energiförbrukning -Ökad rörlighet, minskad belastning Det är tempot, hur länge, samt i vilken terräng man tränar som avgör om det blir lätt och enkelt,eller tufft och svårt. Vi börjar med en teknikgenomgång för att sedan ge oss ut i terrängen. Bålen kallas ibland kroppens kärna (Core) och består av många små muskler som ligger djupt inne i kroppen nära ryggraden. Deras främsta uppgift är att stabilisera ryggen och att överföra kraft från överkropp ner till benen. Eftersom bålen involveras i så gott som alla styrkeövningar är en stark bål en förutsättning för att man ska kunna träna andra muskelgrupper med god teknik och få ut maximalt av övningen.

Winter Camp 2015. G n e s t a. www.gnestahalsa.se

Winter Camp 2015. G n e s t a. www.gnestahalsa.se Winter Camp 2015 L ördagen den 10 januari G n e s t a www.gnestahalsa.se Har du problem med inflammationer i kroppen? -> Medicinsk laser är behandlingsmetoden för dig Har du ofta huvudvärk? -> Terapeutisk

Läs mer

Summer Camp 2012. Passbeskrivningar:

Summer Camp 2012. Passbeskrivningar: Summer Camp 2012 Afrodans (22): Passbeskrivningar: Följ med på en resa genom den afrikanska kontinenten! Skönt barfotapass med enkel koreografi & grundade rörelser till afrikanska rytmer. Mycket träning

Läs mer

Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig!

Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig! Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig! Vi erbjuder över 70 gruppträningspass per vecka! Du får alltid vägledning av en instruktör så att du får ut så mycket som möjligt av

Läs mer

Convent 2012 ÖSTERSUND 25 augusti 2012

Convent 2012 ÖSTERSUND 25 augusti 2012 Convent 2012 ÖSTERSUND 25 augusti 2012 Schema: Tider Hall 1 2 3 8.30-9.00 9.00-9.30 Inskrivning Gemensam uppvärmning Dans HALL 1+2 9.40-10.30 1. Funktionell styrka med core 2.E-fit Viktor 3.Afro Dance

Läs mer

GRUPPTRÄNINGSSCHEMA Kvarteret Kronoberg våren 2011 Gäller vecka 2-22. Med reservation för förändringar. Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag 08.00 YOGA 45 min * * * * 09.00 PILATES 55 min 10.00 PUMP 55

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kiruna Vårterminen 2013 Deltagande aktörer Actic Adolf Hedinsvägen 37 0980-702 88 981 33 Kiruna www. Friskis & Svettis c/o Berit Karkiainen Hjalmar Lundbohmsvägen

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2015 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix www.flowkalix.se Kalix Gymnastikklubb Hästholmsv. 15 0923-67 00 76 952 95 Båtskärsnäs

Läs mer

Inspirationsdag Gruppträning 2018

Inspirationsdag Gruppträning 2018 Inspirationsdag Gruppträning 2018 Östersund 1 september 2018 Tid Schema Info för dagen och presentation av instruktörer B-hall C-hall Vattengympa 9,00 Kom igång gympa Evalena Lindvall Pilates Sofia Sterner

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Höstterminen 2017 Vårterminen 2017 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se GK Nordstjärnan Mattila 82 0922-103

Läs mer

Convent 2013 ÖSTERSUND 24 augusti 2013

Convent 2013 ÖSTERSUND 24 augusti 2013 Convent 2013 ÖSTERSUND 24 augusti 2013 Schema: Tider Hall 1 (stora salen PC) 2 (Lilla salen PC) 3 (Körfältskolan) 8.30-9.00 Inskrivning 9.00-9.30 Gemensam uppvärmning HALL 1 Kersti 9.40-10.30 1. Gymmix

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2019 Vårterminen 2017 DELTAGANDE AKTÖRER Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63 Kalix 952 31 Kalix hjart-lung.se/kalix Kalix Gymnastikklubb

Läs mer

GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2015

GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2015 GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2015 TRÄNINGSVÄRKET I LULEÅ, LÖRDAG 14 NOVEMBER Sista anmälningsdag: 31 oktober VARMT VÄLKOMNA! SENIORSTYRKA SENIORSTYRKA NORR Tider: SCHEMA GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2015 09:30-09:50 Inregistrering

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Program & Klassbeskrivning

Program & Klassbeskrivning Program & Klassbeskrivning En fartfylld dag med fantastiska instruktörer och inspiratörer som ger dig sina bästa aktiviteter för att ge dig inspiration som räcker lääääänge! 07.00 - Registrering öppnar

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Vårterminen 2017 Vårterminen 2017 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se GK Nordstjärnan Mattila 82 0922-103

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Höstterminen 2018 Vårterminen 2017 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se GK Nordstjärnan Mattila 82 0922-103

Läs mer

GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2017 EN INSPIRATIONSDAG FÖR ALLA TRÄNINGSINTRESSERADE 14 OKTOBER, TRÄNINGSVÄRKET I LULEÅ

GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2017 EN INSPIRATIONSDAG FÖR ALLA TRÄNINGSINTRESSERADE 14 OKTOBER, TRÄNINGSVÄRKET I LULEÅ GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2017 EN INSPIRATIONSDAG FÖR ALLA TRÄNINGSINTRESSERADE 14 OKTOBER, TRÄNINGSVÄRKET I LULEÅ Tider SCHEMA GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2017 09:30-09:50 Inregistrering 09:50-10:00 Välkommen gemensam

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Diabetesföreningen Gungträskv. 6 0923-500 20 950 42 Morjärv www.diabetes.se Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2012 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Höstterminen 2013 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se everybody Strandgatan 33 070-471 45 20 953 31

Läs mer

8 9 oktober. Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65

8 9 oktober. Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65 8 9 oktober Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65 Livsglädje att leva livet hela livet Det finns så mycket att njuta av och bli glad av i livet,

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Vårterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2017 Vårterminen 2017 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix flowkalix.se Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Nora kommun

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Nora kommun FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Nora kommun 2017 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Kroppskännedom... 4 Styrketräning... 4 Vattenaktiviteter... 5 För pensionärer...

Läs mer

Hälso och Träningsweekend 16-18 september

Hälso och Träningsweekend 16-18 september Hälso och Träningsweekend 16-18 september Träning, rörelse och näringsriktig god mat, i vacker fjällmiljö. En helg för att öka din hälsa och ditt välbefinnande. Fyll på med ny kunskap och motivation. Nya

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Höstterminen 2016 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se GK Nordstjärnan Mattila 82 0922-103 28 953 35

Läs mer

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag C POLAR CYKEL 45 Lena Li C RPM 30 Annica L

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag C POLAR CYKEL 45 Lena Li C RPM 30 Annica L 19.05 19.35 L* 18.55-19.25 C RPM 30 Lena 19.00-19.30 L 19.40-20.35 L N N 19.05-19.35 C POLAR CYKEL 30 Niklas 19.45-20.15 Y YOGA 30 Tove W Inga pass Dag före helgdag (Nationaldagen) 18.55-19.25 C RPM 30

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2017 Vårterminen 2017 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix flowkalix.se Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63 Kalix

Läs mer

Hitta inspiration och styrkan att göra hållbara livsstilsförändringar när du återvänder hem till vardagen.

Hitta inspiration och styrkan att göra hållbara livsstilsförändringar när du återvänder hem till vardagen. Hälso- och Träningsweekend Sälens Högfjällshotell 19-20 sept Träning, rörelse och näringsriktig god mat, i vacker fjällmiljö. En helg för att öka din hälsa och ditt välbefinnande. Fyll på med ny kunskap

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Höstterminen 2012 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se everybody Strandgatan 33 070-471 45 20 953 31

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Piteå Vårterminen 2013 AKTÖRER Actic Norra Björklundsvägen 4 0911-69 63 90 941 31 Öjebyn www.nautilus.com Iyengar Yogaskolan Yogahuset,prästgårdsgatan 11

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Nora kommun

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Nora kommun FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Nora kommun 2017 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Kroppskännedom... 4 Styrketräning... 5 Vattenaktiviteter... 5 För pensionärer...

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2014 DELTAGANDE AKTÖRER Diabetesföreningen Gungträskv. 6 0923-500 20 950 42 Morjärv www.diabetes.se Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix www.flowkalix.se

Läs mer

VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 24 juni 12 juli 2015

VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 24 juni 12 juli 2015 VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 24 juni 12 juli 2015 Foto: Kicki Dafgård Utbildningar för Instruktörer, träningsintresserade m fl inom Gruppträning, Trupp och Barn- & ungdom

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro 2017 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Styrketräning... 4 Utomhusaktiviteter... 5 Aktiviteter på egen hand...

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro 2016 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Styrketräning... 5 Mat, fysisk aktivitet och beteendeförändring

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kiruna Höstterminen 2015 Deltagande aktörer Actic Adolf Hedinsvägen 37 0980-702 88 981 33 Kiruna www.actic.se EnerQi Arent Grapegatan 14 0980-26 90 00 www.enerqi.cc

Läs mer

Gymmix gruppträning. Fotograf: Andreas Svensson, Westphoto

Gymmix gruppträning. Fotograf: Andreas Svensson, Westphoto gruppträning Fotograf: Andreas Svensson, Westphoto UTbILdnInG I RöRELSE Gymnastikförbundet är ett av de största förbunden inom Riksidrottsförbundet. Vi ser oss gärna som en folkrörelse inom friskvården

Läs mer

365DAYS FUNCTIONAL OUTDOOR TRAINING

365DAYS FUNCTIONAL OUTDOOR TRAINING En helhetssyn av människan, samspelet mellan fysisk aktivitet, mindfullness och kost är 365DAYS filosofi i sitt arbete med sina klienter. Allt det ska hjälpa dig till ett hälsosam och lycklig livstil.

Läs mer

Passbeskrivning. Jympa och annan gruppträning

Passbeskrivning. Jympa och annan gruppträning Passbeskrivning Jympa och annan gruppträning Jympa Soft Rörelsevalet är lätt att hänga på. Passet genomsyras av en hållningsbefrämjande medvetenhet som ger en säker och effektiv träning. Att bibehålla

Läs mer

Dina ben kan rädda liv!

Dina ben kan rädda liv! 29:e mars 2014 Träningsmagasinet i Kungälv Dina ben kan rädda liv! Vad händer under dagen? Detta är ett event för alla! Vi öppnar därför upp klubben för alla och framförallt för barnen. Vi kommer att köra

Läs mer

PÅ MALLORCA OSS TRÄFFAR NI UNDER TRÄNINGSVECKAN: MAJ Micael Bindefeld Pr-guru och Mallorca fantast.

PÅ MALLORCA OSS TRÄFFAR NI UNDER TRÄNINGSVECKAN: MAJ Micael Bindefeld Pr-guru och Mallorca fantast. TRÄNINGSVECKA PÅ MALLORCA 19-26 MAJ 2018 Vi bor på Sunprime Waterfront Hotel, Playa de Palma, Mallorca. OSS TRÄFFAR NI UNDER TRÄNINGSVECKAN: Martina Bonnier Damernas Världs chefredaktör. Micael Bindefeld

Läs mer

Apollo & AerobicWeekends Sweden presenterar. Playitas Fuerteventura Canary Islands

Apollo & AerobicWeekends Sweden presenterar. Playitas Fuerteventura Canary Islands Apollo & AerobicWeekends Sweden presenterar Playitas Fuerteventura Canary Islands Vi erbjuder ett unikt tillfälle till inspiration, välbefinnande och värme! Följ med på en unik resa till Playitas Resort

Läs mer

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA Måndag 9/1 15.30 17.00 Bassängtid simma i din egen takt och väck kroppen efter flygresan 18.00 Rundvandring på anläggningen 18.20 Välkomstmöte Tisdag

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2016 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix flowkalix.se Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63 Kalix 952 31 Kalix

Läs mer

Styrka och rörlighet grunden för ökad livskvalitet

Styrka och rörlighet grunden för ökad livskvalitet LEG. LÄKARE HANS SPRING MEDICINSK CHEF FÖR REHABZENTRUM (CENTRUM FÖR REHABILITERING) OCH SWISS OLYMPIC MEDICAL CENTER I LEUKERBAD, SCHWEIZ OCH LANDLAGSLÄKARE FÖR SCHWEIZISKA HERRLANDSLAGET I ALPIN SKIDÅKNING

Läs mer

OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller bokningen på www.strand-fysio.se

OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller bokningen på www.strand-fysio.se Receptionen bemannad: Kontakt: Mån-Tor: 07:30-0921-139 00 Fre: 07:30-17:00 www.strand-fysio.se Lör: -12:00 (Stängt JULI) Sön: 15:30- Slussen öppen: 05:00-23:00 OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Piteå Höstterminen 2012 AKTÖRER Actic Norra Björklundsvägen 4 0911-69 63 90 941 31 Öjebyn www.nautilus.com Iyengar Yogaskolan Yogahuset,prästgårdsgatan 11

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2016 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix flowkalix.se Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63 Kalix 952 31 Kalix

Läs mer

FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors

FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors 2017 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 5 Styrketräning... 5 Utomhusaktiviteter...

Läs mer

Gymnastikförbundet Mitt hälsar dig välkommen till. Gymmix Träningskonvent 2014

Gymnastikförbundet Mitt hälsar dig välkommen till. Gymmix Träningskonvent 2014 Gymnastikförbundet Mitt hälsar dig välkommen till Gymmix Träningskonvent 2014 Njurundahallen, Sundsvall den 23 augusti 2014 Datum: 23 augusti 2014 Plats: Njurundahallen, Sundsvall Tid: 08.00-17.00 (Registrering

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hallsbergs kommun

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hallsbergs kommun FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hallsbergs kommun 2016 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 5 Ridning... 5 Styrketräning...

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

ViPR finns i olika vikter från 4 kg och uppåt vilket skapar en mängd olika kombinationsmöjligheter för personer med olika nivåer och kondition.

ViPR finns i olika vikter från 4 kg och uppåt vilket skapar en mängd olika kombinationsmöjligheter för personer med olika nivåer och kondition. KLASSBESKRIVNINGAR GRIT SERIES: GRIT series är en förkorograferad HIT-klass (High Intensity Training) designat för att på ett effektivt sätt utmana dig fysiskt genom högintensiv intervallträning. Serierna

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Vårterminen 2014 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se Friteko Balans Anttila 5 070-941 59 68 952 96 Lappträsk

Läs mer

GRIT STRENGTH GRIT PLYO

GRIT STRENGTH GRIT PLYO GRIT STRENGTH LES MILLS GRIT series är designade för att på ett effektivt sätt utmana dig fysiskt genom högintensiv intervallträning. Serierna är 30 minuter långa och uppdelade i tre grenar med olika fokus.

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Vårterminen 2016 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Laponia Fysiocenter Järnvägsgatan 4 tel. 0970-233

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 1. Bra träning

Jag en individuell idrottare. 1. Bra träning 1. Bra träning Fundera och diskutera! Fundera en stund över nedanstående områden. Sätt ett kryss i den ruta som du tycker bäst passar in på din uppfattning om vad som är viktigast för din idrott. Jämför

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Lindesberg - Storå

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Lindesberg - Storå FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Lindesberg - Storå 2014 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Bollaktiviteter... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 4 Styrketräning...

Läs mer

Allmänt om träningslära Text - Bernt Johansson

Allmänt om träningslära Text - Bernt Johansson Allmänt om träningslära Text - Bernt Johansson För att använda pulsen som en mätare behöver du veta hur snabbt ditt hjärta kan slå maximalt, med andra ord vad du har för maxpuls. Det är viktigt att notera

Läs mer

Kvissleby 29 oktober 2016

Kvissleby 29 oktober 2016 Träningskonvent 2016 Kvissleby 29 oktober 2016 Schema: Tid 08.00 Registrering 08.30 Gemensam uppvärmning, presentation av instruktörer B-hallen C-hallen 09.00 Feel the Flow Sofia Get fit Lena 10.00 Medelgympa

Läs mer

FJÄLLVANDRING MED TOPPBESTIGNING

FJÄLLVANDRING MED TOPPBESTIGNING FJÄLLVANDRING MED TOPPBESTIGNING D et är alltid bra att lägga tid på förberedelser inför en vandring. Börja i god tid och planera din vandring omsorgsfullt. När du valt resmål, färdkamrater och kanske

Läs mer

Gymmix gruppträning. Fotograf Mårten Neiman. Utbildningsutbud

Gymmix gruppträning. Fotograf Mårten Neiman. Utbildningsutbud gruppträning Fotograf Mårten Neiman Utbildningsutbud UTBILDNING I RÖRELSE Gymnastikförbundet är ett av de största förbunden inom Riksidrottsförbundet. Våra utbildningar sätter rörelse och ledarskap i centrum,

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Laxå kommun

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Laxå kommun FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Laxå kommun 2017 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Bollaktiviteter... 4 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 5 Styrketräning...

Läs mer

Trä ning och trä ningsplänering

Trä ning och trä ningsplänering Trä ning och trä ningsplänering Alla mår bättre av motion och för att motion och träning ska bli en del av din vardag är det viktigt att hitta något som passar dig och som du tycker är roligt. En del människor

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Laxå kommun

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Laxå kommun FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Laxå kommun 2016 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Bollaktiviteter... 4 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 5 Styrketräning...

Läs mer

Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden. Hitta träningsglädjen!

Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden. Hitta träningsglädjen! Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden Vi erbjuder ett unikt tillfälle till inspiration, välbefinnande och värme FormaKroppen Träningsresa Följ med på en unik resa till Playitas Resort

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Nora kommun

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Nora kommun FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Nora kommun 2016 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedom... 5 Styrketräning... 5 Vattenaktiviteter... 5 För

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Piteå Vårterminen 2014 AKTÖRER Actic Norra Björklundsvägen 4 0911-69 63 90 941 31 Öjebyn www.nautilus.com Iyengar Yogaskolan Yogahuset,prästgårdsgatan 11

Läs mer

Kom igång programmet - Efter 2 månader kommer du kunna springa i 45min

Kom igång programmet - Efter 2 månader kommer du kunna springa i 45min Kom i programmet - Efter 2 månader kommer du kunna springa i 45min LÅT KROPPEN VÄNJA SIG VID BELASTNINGEN ATT SPRINGA Oavsett om du är helt nybörjare eller har haft ett långt uppehåll så är det viktigt

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Piteå Höstterminen 2013 AKTÖRER Actic Norra Björklundsvägen 4 0911-69 63 90 941 31 Öjebyn www.nautilus.com Betty-Anne 3f. Storgatan 45 0730-80 63 22 Personlig

Läs mer

Hasse Castergren Annie Thoren.

Hasse Castergren Annie Thoren. Hasse Castergren Som naprapat ser Hasse till helheten hos individen och arbetar samt behandlar hela kroppen och rörelseapparaten: skelett, rygg, leder och muskler. Hasse tog naprapatexamen 2005 och har

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Vårterminen 2014 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Korpen Gällivare/Malmberget Järnvägsgatan

Läs mer

Träningssupport inför hinderlopp

Träningssupport inför hinderlopp Träningssupport inför hinderlopp Utveckla kondition och uthållighet inför hinderlopp som THOUGEST eller liknade. Ett terränglopp med olika hinder såsom TOUGHEST har blivit allt mer vanligt förekommande

Läs mer

Metoder att träna kondition på!

Metoder att träna kondition på! Metoder att träna kondition på! På vilket sätt kan du träna kondition och vilket sätt är effektivast? Träna kondition! Det finns flera olika sätt att träna kondition på som jag nämnt under de lektioner

Läs mer

Träningslära 1. Uppvärmning Uthållighetsträning/kondition Skador

Träningslära 1. Uppvärmning Uthållighetsträning/kondition Skador Träningslära 1 Uppvärmning Uthållighetsträning/kondition Skador Uppvärmning Förbereder oss fysiskt och mentalt Fysiskt O Huvudsyfte med uppvärmning är att förebygga skador, lederna smörjs och blodcirkulationen

Läs mer

Gruppaktiviteter Huddinge Gym

Gruppaktiviteter Huddinge Gym Gruppaktiviteter Huddinge Gym Gruppaktivitetsschema... 2 Passförklaringar... 3 Kurser... 5 Japanskt Karate... 5 Zumba... 6 Magdans... Fel! Bokmärket är inte definierat. Yoga... 7 Pilates... 8 Kangoo Jumps...

Läs mer

Program för träningsresa på Mallorca med M-magasin den maj 2019

Program för träningsresa på Mallorca med M-magasin den maj 2019 Program för träningsresa på Mallorca med M-magasin den 11-18 maj 2019 LÖRDAG 11/5 14.30 Informationsmöte för de som ankommer på fm LOBBYN 15.30-16.00 Water aerobics - SATS POOLEN 15.30-16.00 Core - SATS

Läs mer

En träningsform på väg tillbaka

En träningsform på väg tillbaka Spinning En träningsform på väg tillbaka När spinningen slog igenom för snart 20 år sedan blev konditionscykling i grupp snabbt det självklara valet för många träningsentusiaster. Och det är inte så svårt

Läs mer

Aktivitetskatalog LERUM 2009

Aktivitetskatalog LERUM 2009 Aktivitetskatalog LERUM 2009 Aktiviteter i Lerum I denna FaR -katalog finner Du några tips på aktiviteter Lerum erbjuder Dig som har fått ett FaR -recept. Aktiviteterna är uppdelade i tre olika delar/nivåer

Läs mer

VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 24 juni 8 juli 2013

VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 24 juni 8 juli 2013 VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 24 juni 8 juli 2013 Foto: Kicki Dafgård Utbildningar för Instruktörer, träningsintresserade m fl inom Gruppträning, Trupp och Barn- & ungdom

Läs mer

Personlig tränare. Daniel Pineda The exercise is the test, the test is the exercise -Cheek

Personlig tränare. Daniel Pineda The exercise is the test, the test is the exercise -Cheek Personlig tränare Daniel Pineda The exercise is the test, the test is the exercise -Cheek Vad är träning? Träning är en målmedveten fysisk aktivitet som sker i kontinuitet. Den är planerad, strukturerad

Läs mer

Maximalstyrkan är direkt avgörande i de flesta idrotter på elitnivå.

Maximalstyrkan är direkt avgörande i de flesta idrotter på elitnivå. Maximalstyrkan är direkt avgörande i de flesta idrotter på elitnivå. Maximalstyrkefaktorn är väldigt avgörande för prestationen på elitnivå. Sedan skiljer det givetvis mellan olika idrotter hur stark man

Läs mer

Träningskonvent 2015 Bräcke 22 augusti 2014

Träningskonvent 2015 Bräcke 22 augusti 2014 Träningskonvent 2015 Bräcke 22 augusti 2014 Schema: Tider Hall 1 (Lilla hallen) 2 (Stora hallen) 3 (Folkets Hus) 4 (Outdoor) 8.00-8.30 Inskrivning 8.30-9.00 Gemensam uppvärmning HALL 2 Anki 9.00-9.50 1.

Läs mer

... Ett gympapass med en kort konditionsdel som följs av en styrkedel där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen.

... Ett gympapass med en kort konditionsdel som följs av en styrkedel där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen. Friskvårdsutbud... Gympa Ryggympa Stretchgympa Vinyl Hela Core Cirkelträning Ett konditions- och styrkepass utan svåra stegkombinationer där fokus ligger på enkla men roliga rörelser. (Passet finns i olika

Läs mer

www.gymnastik.se/mellansvenska www.facebook.com Gymnastikförbundet Mellansvenska Vårt kansli, beläget i Örebro, med tre anställda idrottskonsulenter.

www.gymnastik.se/mellansvenska www.facebook.com Gymnastikförbundet Mellansvenska Vårt kansli, beläget i Örebro, med tre anställda idrottskonsulenter. Regionen bildades den 1 januari 2010 till nuvarande form. Vi är tillsammans ca 32 500 medlemmar i 192 föreningar i Södermanland, Värmland, Västmanland, Örebro län och Östergötland (som alla tidigare var

Läs mer

Träningsdagbok. OBS! minst varannan dags träningsuppehåll för din återhämtning! Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag

Träningsdagbok. OBS! minst varannan dags träningsuppehåll för din återhämtning! Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Träningsdagbok Träningsdagboken har många fördelar Du kan följa din egen utveckling i träningen och vet hur du tränat tidigare. Du kan jämföra träningen med tidigare resultat och få reda på vilken träningsform

Läs mer

GRATTIS till ditt Bodyweight Training System - ett redkap med vilket du kan träna när och var du vill!

GRATTIS till ditt Bodyweight Training System - ett redkap med vilket du kan träna när och var du vill! MAGE GRATTIS till ditt Bodyweight Training System - ett redkap med vilket du kan träna när och var du vill! Vi har vidareutvecklat tekniken och funktionen av de äldre bandträningsredskapen och därefter

Läs mer

Presentation av instruktörer/inspiratörer och pass

Presentation av instruktörer/inspiratörer och pass Presentation av instruktörer/inspiratörer och pass Leif Gustafsson, Skellefteå Ordförande för Sveriges Fritids- & kulturchefsförening och fritidschef i Skellefteå. Upptaktsföreläsningen Från Badaremästare

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 -

TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 - TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 - Karlstad Stadslopp är ett arrangemang som alltid legat mig extra varmt om hjärtat. Jag har under åren haft flera tuffa duster runt de 10 000 metrarna. Så det finns minst

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Degerfors

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Degerfors FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Degerfors 2014 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Bollaktiviteter... 4 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 6 Ridning... 6

Läs mer

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Program Turkiet / Side 8 oktober 2011 Vår idé om helhetstänk / Zentaio: ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Alla gör vi vår egen resa, ensam

Läs mer

Idrott och Hälsa. Rytm & rörelse

Idrott och Hälsa. Rytm & rörelse Idrott och Hälsa Rytm & rörelse Idrott och Hälsa - Rytm och rörelse Checklista Att sätta ihop ett rytm och rörelsepass 1. Gör en grovplanering Bestäm vilka som ska ta med musik till skolan. Fundera på

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Boden Höstterminen 2015 Deltagande aktörer Bodens BK - SIM Prinsgatan 31B 0921-154 80 961 31 Boden www.bbksim.se Bodens Petanque Arcitique Boule Björkelundsvägen

Läs mer

Fysträning. Fysiska krav inom alpint. Kondition. Styrka. för r alpina ungdomar. - Hög g aerob kapacitet. - Bra allmän n styrka - Skadeförebygga

Fysträning. Fysiska krav inom alpint. Kondition. Styrka. för r alpina ungdomar. - Hög g aerob kapacitet. - Bra allmän n styrka - Skadeförebygga Fysträning för r alpina ungdomar Tom Pietilä Idrottsmedicin Umeå Universitet Kondition - Hög g aerob kapacitet Fysiska krav inom alpint - För r att orka träna - För r bra återhämtning - Bra anaerob kapacitet

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2017 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi Majorsgatan 20 tel. 070-319 81 84 983 36 Malmberget happa78@hotmail.com Laponia

Läs mer

Paket 2 Fysisk utmaning

Paket 2 Fysisk utmaning Paket 1 MotionsRace Express För vem? Företag som vill etablera en rolig tävling och motionsutmaning där alla kan delta. Vad? En lagom blandning av aktivitetsformer och enkla men peppande regler. Kostnadseffektiv

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Piteå Höstterminen 2015 AKTÖRER Actic Norra Björklundsvägen 4 0911-69 63 90 941 31 Öjebyn www.nautilus.com Hjärt och Lungsjukas Prästgårdsgatan 3 070-517

Läs mer

CONVENT GYMMIX 14 AUGUSTI 2010 GRIMSLÖVS FOLKHÖGSKOLA

CONVENT GYMMIX 14 AUGUSTI 2010 GRIMSLÖVS FOLKHÖGSKOLA CONVENT GYMMIX 14 AUGUSTI 2010 GRIMSLÖVS FOLKHÖGSKOLA PROGRAM CONVENT GYMMIX 08.00-09.00 Incheckning kaffe och fralla i matsalen 09.00-09.15 Information presentation i sporthallen Tid 09.30-10.30 1. Kom-igång

Läs mer