Hitta inspiration och styrkan att göra hållbara livsstilsförändringar när du återvänder hem till vardagen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hitta inspiration och styrkan att göra hållbara livsstilsförändringar när du återvänder hem till vardagen."

Transkript

1 Hälso- och Träningsweekend Sälens Högfjällshotell sept Träning, rörelse och näringsriktig god mat, i vacker fjällmiljö. En helg för att öka din hälsa och ditt välbefinnande. Fyll på med ny kunskap och motivation. Nya pass och favoriter från förra årets träningshelg. Obstacle Training, Sportperformance, Löpstyrka och rörlighet. I år har du möjlighet att kombinera din helg med formtoppen eller Salomon trail tour. Avkopplingspaket 2795kr Njut av vacker natur, frisk fjälluft, hitta harmoni och balans (5 lugna pass ingår, yoga, SMR, topptur) Träningspaket 2995kr Bryt gamla vanor, svettas och utmana kroppen fysiskt (alla passen ingår) Boka Frågor om träningspassen ring : I priset ingår del i dubbelrum, helpension

2 Hitta inspiration och styrkan att göra hållbara livsstilsförändringar när du återvänder hem till vardagen. Det spelar ingen roll vilken ålder eller träningsbakgrund du har. Vi hjälper dig anpassa träningen till din nivå för att nå dit du vill. Våra Inspiratörer lever för träning. Maten är lagad från grunden av hotellets kock med riktiga råvaror Det finns luft mellan passen där vi fyller på med ny energi mentalt och i magen. Om du önskar, deltar du på alla passen eller tar en timmas fri tid under dagen. För dig som vill ha en mer avkopplande helg för att samla energi har vi sytt ihop ett paket med bara de lugna passen. Välj om du vill spendera din fria tid på egen hand. Läsa en bok, vandra på fjället eller ett besök på Experium bad och saunavärld. I år har du möjlighet att kombinera din helg med Formtoppen eller Salomon Trail tour. Anmälan och information hittar du på deras respektive hemsida Har du allergi eller andra behov vad gäller maten kontakta oss.

3 Aktivitetsschema Fredag 18/9 Söndag 20/9 Ankomst Topptur-Anna/Cicci (fjället) CrossFit Joel Frukost, utcheckning (Vinterträdgården) Yoga-Cicci (Konferensen) Sportperformance Jonas (Vinterträdgården/fjället) Middag Yoga-Cicci (konferensen) Lördag 19/ Lunch på fjället, avslutning Yoga-Cicci (konferensen) Frukost Obstacle Training Joel (fjället) Egen tid, formtoppen, Salomon Lunch Löpteknik och styrkaanna (fjället) SMR- Self Myofascial Release-Jonas (konferensen)

4 Beskrivning aktiviteter Sport Performance Sport Performance är en träningsform för dig som vill utveckla styrka, snabbhet, rörlighet, balans och koordination. Dessa fysiologiska kvaliteter tränar vi med hjälp av stegar, häckar, TRX, motståndsband, fallskärmar och medicinbollar. För att ge dig som deltagare en rolig och effektiv träning. Passet har sitt ursprung i sportens värld men passar alla individer oavsett ålder och förutsättningar. Obstacle Training Hinderbanetävlingar som Toughest och Tough Viking är en starkt växande tävlingsform. Obstacle Training är Sveriges första träningsform på hinderbana där du tränar med kroppen som vikt, med och utan redskap för att bygga uthållighet samt både fysisk och mental styrka. Under passet kommer vi gå igenom grunderna inom hinderteknik samt säkerhetstänk. Vi kommer att bygga upp en kortare hinderbana på fjället som ni kommer att få köra flera gånger så att ni blir rejält svettiga. Det kommer inte bli några höga hinder eller annat som kan tänkas läskigt. CrossFit Träning för alla. Ständigt varierande, högintensivt och funktionellt naturliga rörelsemönster Styrke och konditionsträning som garanterat får dig svettig. Vi använder oss av egen kroppsvikt och redskap som tex kettlebells och gymnastikringar.

5 Löpstyrka och rörlighet Förebygg skador, bli mer explosiv och få ett starkare löpsteg med styrketräning. Under workshopen delar vi in oss i mindre grupper och kör ett crosstraining pass med olika övningar som tränar de muskler du som löpare har extra nytta av. Därefter avslutar vi med dynamisk rörlighetsträning, även det för minskad skaderisk, snabbare återhämtning och en skön känsla av mjuka muskler. Toppträning Följ med på en fantastisk löp eller gång tur upp till toppen på ett av fjällen med Anna och Cicci i täten. Låt pulsen höjas i takt med lutningen på stigen. Vi glömmer dock inte bort att njuta av utsikt och vacker natur. Tempot anpassas så att alla kan hänga med, oavsett träningsbakgrund. Yoga Bygg upp en stark och rörlig kropp. Minska stress, stärk ditt immunförsvar och arbeta med dig själv i nuet. Vi jobbar med hela kroppen i positioner och flöden. Du lägger passet på din nivå och instruktören visar alternativ beroende på träningsnivå. Vi avslutar med avslappning och du går därifrån med ett lugnt och harmoniskt sinne. Passen har sin grund i Hathayogan, men vi hämtar också inspiration från andra yoga former. SMR Self Myofaschial Release Det här är en kombinerad workshop / träningspass där vi med olika redskap (foamroller, bollar, rullar) kommer att jobba igenom de i vardagen mest utsatta musklerna i syfte att förbättra deras prestanda och på det sättet skapa bättre förutsättningar för prestation och återhämtning samt minska skaderisken och eventuell smärta

6 Helgens Inspiratörer Jonas Lissjanis arbetar som utbildningschef på Exceed Performance AB, han driver även sitt eget företag My Performance AB där han bl.a. utbildar för Svenska ishockeyförbundet samt på Bosöns-, och Lillsveds Idrottsfolkhögskola. Jonas är även engagerad som Strenght and Conditioning Coach för individuella ishockeyspelare på elitnivå och har tidigare varit ansvarig fystränare för Huddinge Hockeys A-lag i 5 säsonger. Anna Lissjanis med rötterna i Jämtlandsfjällen och erfarenhet av både Marathon- och terränglopp, är en frilansande 4-barnsmamma med många järn i elden. Utöver heltidsjobbet som mamma driver hon en av Sveriges största träningsbloggar Trend o träning, jobbar som instruktör mot företag, coachar kunder via PTonlineportalen pto.nu som hon varit med att ta fram. Anna är yogainstruktör, layoutare och illustratör. Träningsendorfiner, kärlek och roliga utmaningar är krutet bakom denna tjej. Joel Krigström driver CrossFt Sälen. Han är licencierad CrossFit level 1 instruktör och lever för träning. Anlitas flitigt som personlig tränare och som instruktör och inspiratör till konferensgrupper och företag i Sälen. Träning och kost är Joels stora passion och att få sprida kunskap och lära ut detta på heltid Tycker han känns helt fantastiskt. Cicci Svall har arbetat som personlig tränare och instruktör i tretton år. Under sin mammaledighet kör hon yoga uppe på Högfjällshotellet i Sälen och hjälper gravida och nyblivna mammor med sin träning. Har ett Diploma of Sport and recreation från Australien. Rehabilitering är ett stort intresse då träningsintresset började med ett ryggskott. Cicci är pilates och yoga instruktör samt kostrådgivare.