Förskolan Sagans informationsbrev mars/april 2013 Hej!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förskolan Sagans informationsbrev mars/april 2013 Hej!"

Transkript

1 Förskolan Sagans informationsbrev mars/april 2013 Hej! Nu är våren här, äntligen! Snön smälter sakta bort på gården och vi upptäcker krokusar under bänkar och i rabatter. Nu plockas hopprep och cyklar fram och det riktigt spritter i benen på barnen (och pedagogerna)! Värmen och ljuset gör verkligen gott för oss alla, om än april kan vara en nyckfull månad. Viktiga datum vt13: APT (arbetsplatsträff): Måndag 25 feb Måndag 25 mars Måndag 22 april Måndag 13maj Vi är tacksamma om ni har möjlighet att hämta era barn innan kl. 16 när vi har APT så att alla pedagoger har möjlighet att delta. Förskolans dag 16 maj: Gårdsfest 15:00-17:00 Planeringsdag 24 maj Förskolan stängd Med reservation för ev. ändring under terminen Telefonnummer till avdelningarna: Lönneberga Bullerbyn Öppningsavdelning Villekulla Saltkråkan Stängningsavdelning Biträdande förskolechef: Yvonne Haldrup Semesterveckor sommaren 2013 I förra informationsbrevet meddelades att stängningsveckorna för förskolorna under sommaren 2013 blir veckorna Ni har även fått en lapp att fylla i vistelsetider för era barn under sommarveckorna. Klart är nu att det blir en förskola i Krusbodaområdet som kommer hålla öppet under Sagans stängningsveckor, för er som har behov av omsorg under ovanstående sommarveckor. Teknikgrytan Vi pedagoger har gått en föreläsning med Hans Persson, Teknikgrytan -Full experimentlust i förskolan! Enkla experiment med enkel utrustning. Vi har fått massor med konkreta exempel på hur man kan man forma arbetet med teknik i förskolan så att det genomsyras av kreativitet och nyfikenhet. Ni kommer nu att märka att era barn kommer att utmanas på olika sätt inom detta område. Vårt uppdrag ur Läroplan för förskolan, Lpfö 98/rev10 Förskolan ska stäva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar, utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap. Vi kommer att delta i årets utställning på biblioteket. Den har tema teknik och kommer att visas 24/4-17/5. Om det förekommer bilder på era barn, visas dessa endast efter ert godkännande. Gå gärna dit och titta tillsammans med ditt/dina barn. Schema Glöm inte att lägga in era barns schema i Hypernet. Det är bra om det alltid finns ett aktuellt schema inlagt så det blir lättare för oss att planera verksamheten. Vi saknar fortfarande scheman på många barn så denna gång bifogar vi hur man lägger in schema i skolportalen.

2 Förskolans dag 16 maj: Gårdsfest klockan 15:00-17:00 Glöm inte bort att vi har Gårdsfest på Sagan torsdagen den 16 maj, då kommer vi att ha olika aktiviteter ute på gården mellan kl 15-17, med efterföljande picnic. Mer information kommer senare. Blivande förskoleklassbarn De barn som kommer att sluta på förskolan Sagan och börja i förskoleklass till hösten, kommer erbjudas avslutningssamtal tillsammans med föräldrar och en pedagog innan sommaren. Tider om detta kommer senare. Information från avdelningarna Lönneberga Gruppen Nu är det varmare ute. Vi är mycket ute. Barnen är intresserade av snön som blir till vatten, de använder hinkar och spadar att utforska den smältande snön med. De utforskar även berget och skogen ute på gården. Inomhus har vi haft påskpyssel som aktivitet, där de barn som velat skapat ägg och kycklingar. Barnen har färglagt mandala, som är olika slags mönster i en slags cirkel. Inuti detta mönster finns olika former som barnen räknar. Vi har använt oss av ris, som barnen har räknat, hällt och mätt i aktivitetsbordet. Barnen tycker om att vara inne i rörelserummet, där de bygger kojor, dansar, går balansgång och rör sig till musik. Nu börjar arbetet utifrån värdegrunden ge frukt. Vi märker på barnen att de nu bättre förstår alla diskussioner, och kan omsätta det i praktiken, om hur man ska vara mot varandra. Intressen Det här är vad barnen ägnar sig mycket åt nu; Måla Räkning, matematik Billekar, bygger banor Musik och dans, rörelse Bygger med kuddar, gör balansgångar och torn Fantasilekar Vad lär och utvecklar barnen just nu inom dessa områden? Den här månaden ska vi planera en del av verksamheten ur en teknikvinkel. Vi har nu gått på föreläsningen Teknikgrytan och är i startgropen att lyfta tekniken ur olika synvinklar och att dyka ner i tekniklådan vi fått. Språk: Sagor, titta, lyssna och diskutera.

3 Matematik: Räkna, sortera och kunna se mönster. Musik: Sång, dans/rytmik, rörelse, instrument. Bygg-Teknik: Bygglek, bilbanor, lego, olika konstruktionsmaterial. Skapande: Rita, måla, tejpa, pärlor, playdoh-lera. Fantasilekar: socialt samspel, hur med man kommunicerar med varandra, utvecklar och stimulerar fantasin Varma kramar, Moa, Anastasia och Annie! Bullerbyn Gruppen Just nu har vi 15 barn i gruppen, och under vecka 15 hälsade vi ytterligare ett barn välkommen till oss, det är en pojke född januari Han började sin inskolning hos oss onsdagen den 10 april. Vi har fått en praktikant hos oss, Savin, hon läser svenska på SFI och kommer att vara hos oss under eftermiddagarna. Våren är nu här, mer eller mindre, och barnen tycker det är skönt att vara ute. Detta innebär att galonbyxorna åker på nu när snön förvandlas till vatten och vid gott väder är vi så klart gärna är ute på eftermiddagarna också. Vi fortsätter hoppas på varmare temperaturer då snön smälter och vi kan ha färre kläder på oss, vilket ger oss större rörelsemöjligheter. Vi märker att barnen trivs med att vara ute och vi kommer även försöka att lägga in några promenader utanför förskolan, så vi får möjlighet att utforska vår närmiljö lite. Gruppen består av härliga, nyfikna barn som har stor lust att upptäcka och lära. Vi övar oss massor i det sociala samspelet och hur man som individ fungerar i en grupp. Viktigt för oss är att alla får synas och att man känner sig som en viktig person i gruppen. Att man får säga och tycka som man vill, att bli respekterad för den man är och att man blir lyssnad på. Ibland blir det konflikter som vi hjälps åt att lösa. Projekt Projektet med dinosaurierna går sakta men säkert framåt. Vi har lyssnat på barnen och försöker se vad de är intresserade av mest, och vilka behov de har. Just nu har vi upptäckt att barnen har ett stort behov av en plats där de kan fördjupa leken med dinosaurierna. Vi har tillsammans med de äldsta barnen tittat på hur dinosaurierna levde, och hur miljön såg ut. Utifrån det har vi tillsammans bestämt att vi ska

4 påbörja arbetet med en dinosaurievärld. Vi har utsett en hörna i stora rummet där vi har ställt ett passande bord, som ska kläs med tyger och barnen har fått göra ett dinosaurieberg av hönsnät, tapetklister och tidningspapper. (papier maché) Det var till en början förvånade, försiktiga barn som kletade med klistret, tills de upptäckte att det var väldigt mysigt med kletet. Vi får se hur vi utvecklar dinosaurievärlden vidare, men näst på tur är att måla berget tillsammans. För övrigt så spelar vi fortfarande spel med olikfärgade dinosaurieägg som ska paras ihop med rätt dinosauriemamma, ställer dinosaurier i storleksordning, sjunger dinosauriesången i samlingen, läser dinosaurieböcker, tittar på dinosaurier på lärplattan osv. Intressen Dinosaurier: böcker, spel Bygg och konstruktion: Tågbanan (Brio) Teknik: ipaden, hur fungerar saker Väskor: plocka i och ur Utklädning: rollekar Musik, rytmik och dans Skapande verksamhet: påskpyssel, måla, klippa, klistra, papier maché Lärande Den här månaden ska vi planera en del av verksamheten ur en teknikvinkel. Vi har nu gått på föreläsningen Teknikgrytan och är i startgropen att lyfta tekniken ur olika synvinklar och att dyka ner i tekniklådan vi fått. Hur kan vi få in olika tekniker och koppla ihop det med barnens övriga intressen, tex dinosaurier, musik och skapande är några av frågorna vi ställer oss. Matematik är något som alltid är aktivt hos oss inne på Bullerbyn, och vi har sett att många av barnen har börjat förstå innebörden av att räkna och talens betydelse. Vi räknar allt från vantar, skor, blöjor, bestick, barn till att fråga om barnen vill ha ett halvt äpple, eller ett helt och hur många Pippipengar de vill ha av bananen. ( slantar vi gör av banan) Vi vill att detta lärande ständigt ska vara levande i verksamheten. Ullis N, Ullis B & Mehtap Villekulla och Saltkråkan Grupperna Vi längtade så efter våren, att vi började hoppa långrep, vilket fortsatt för ett kort snöavbrott. Det är bra att ni ser över extrakläder, då vi är ute mer nu. Nu har vi små-lego på båda våra avdelningar, eftersom barnen har önskat det.

5 Intressen Nytt intresse på Saltkråkan är att göra kulbanor med plaströr, samt att bygga med färgade kaplastavar. På Villekulla leker barnen mycket i blå rummet, som har utökats med bilbana. Skrivhörnorna på våra avdelningar är mycket populära, där finns även korsord för kluriga skrivkunniga barn. Projekt En del av våra äldsta barn (2007), har gjort bilar, provat på teknik alltså. Barnen fick reflektera över vilken bil rullade fortast? och vad kunde det bero på? Klart för tävling-klara-färdiga-åk! Några av de yngre barnen har haft Is-och Färgexperiment, där de reflekterade över vad som hände: Flyter isen? Vad händer med färgen, när den kommer på isen? Snörmålningar har varit en populär aktivitet. Välkomna in och se fler på Saltkråkan. Nu före Påsk har många barn gjort olika Påsk pyssel, vilket vi fortsätter med denna vecka.

6 De äldsta barnen (2007) har haft avslutning i Stimmets idrottshall, då de spelade innebandy. De yngre barnen har haft Miniröris. De yngre barnen har även besökt biblioteket, för att se på film: Alfons och Mulle Meck. Barnen var besvikna på att inte få PopCorn på Bion, det brukar man ju få! Övrigt Nobelmuseet i Stockholm har fått/ska få besök av våra äldsta barn. Saltkråkan & Villekulla

Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej!

Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej! Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej! Nu är våren här, med besked! Det är varmt och skönt ute och allt fler kläder åker av och vi är utomhus så mycket vi bara kan. Nu behöver barnen ha solskyddskräm,

Läs mer

Viktiga datum: Förskolan Sagans informationsbrev april 2014

Viktiga datum: Förskolan Sagans informationsbrev april 2014 Viktiga datum: APT Måndagen 28 april Måndagen 19 maj Måndagen 9 juni Vid dessa tillfällen vädjar vi till er vårdnadshavare att ni, i den mån ni kan, hämtar ert barn senast 16:00. Har ni behov av omsorg

Läs mer

Information från ledningen.

Information från ledningen. Förskolan Sagans informationsbrev september 2013 Information från ledningen. Välkomna till en ny termin på våra förskolor. Jag hoppas ni har haft en skön sommar och vi ser fram emot en ny termin med er

Läs mer

Förskolan Sagans informationsbrev november 2013

Förskolan Sagans informationsbrev november 2013 Viktiga datum HT 13: APT (arbetsplatsträff): Måndag 19 aug Måndag 23 sept Måndag 28 okt Måndag 25 nov Vid dessa tillfällen vädjar vi till er vårdnadshavare att ni i den mån ni kan, hämtar ert barn senast

Läs mer

Västra Harg förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan

Västra Harg förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan Västra Harg förskola Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan 2014/2015 Dokumentation Mål: Vårt mål med dokumentationen är att utveckla verksamheten och ge barnen bästa möjliga förutsättningar i sitt

Läs mer

Västra Harg förskola och Wasa förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan

Västra Harg förskola och Wasa förskola. Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan Västra Harg förskola och Wasa förskola Prioriterade utvecklingsmål Handlingsplan läsåret 2015/2016 Innehåll: Dokumentation sid. 1 Användning av Lärplatta/ Padda sid. 2 Prioriterade utvecklingsområden sid.

Läs mer

Verksamhetsplan Vasa Neon Förskola

Verksamhetsplan Vasa Neon Förskola Verksamhetsplan Vasa Neon Förskola Senast uppdaterad mars 2010 1. Verksamhetsplan för Vasa Neon Förskola 1.1 Normer och värden Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Avdelningen Blåbäret

Avdelningen Blåbäret Avdelningen Blåbäret På avdelningen blåbär så har vi 25 barn 1 5 åringar och fyra pedagoger. Vi har 11 flickor och 12 pojkar. En dag på avdelningen Blåbär Kommer man innan 8.00 på morgonen så går man till

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni

Förskolan Gunghästens informationsbrev feb 15. Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Viktiga datum: APT 16 februari 16 mars 20 april 18 maj 8 juni Planeringsdag. 29 maj 2015 Gårdsfest 27 maj 15-17 Telefonnummer Hästen Hästen 1: 070-169 83 23 Hästen 2: 070-169 83 21 Gungan Utforskarna:

Läs mer

Förskolan Sagans informationsbrev oktober 2013

Förskolan Sagans informationsbrev oktober 2013 Viktiga datum HT 13: Förskolan Sagans informationsbrev oktober 2013 APT (arbetsplatsträff): Måndag 19 aug Måndag 23 sept Måndag 28 okt Måndag 25 nov Pyssel/drop-in-fika 10 dec kl 14:00 Vid dessa tillfällen

Läs mer

Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef 1 Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och

Läs mer

Välkommen till avd Bävern

Välkommen till avd Bävern Välkommen till avd Bävern Bävern är en äldrebarnsavdelning med barn i åldrarna 3-5 år. Vi strävar efter att ge varje barn möjligheter till ett lustfyllt lärande. Förskolan ska sträva efter att varje barn

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 En vanlig vecka på Blomman: Efter frukost delar vi upp barnen antingen inne på avdelningen för fri lek en stund eller så går halva gruppen ut och resten stannar inne.

Läs mer

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS

GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROV-PLANERING VÅRTERMINEN 2013 LILL-MYRAN APRIKOS GROVPLANERING - APRIKOS AVDELNING VT 2013 Vi är fyra pedagoger som arbetar på avdelning Aprikos på Lill-Myran. Vår barngrupp består av ca: 23 barn. Majoriteten

Läs mer

Förskolan Gunghästens informationsbrev september 2015

Förskolan Gunghästens informationsbrev september 2015 Viktiga datum: APT Onsdag 14/10 Tisdag 10/11 Måndag 7/12 Har ni behov av omsorg efter 16:00 ber vi att informera pedagogerna senast 3 dagar innan så vi kan organisera för de kvarvarande barnen. Föräldramöte

Läs mer

Orange Centrals Förskola

Orange Centrals Förskola Orange Orange Centrals Förskola Vi som arbetar på Orange heter Ulrica, Sara, Lisbeth och Hafije. Telefonnumret till avdelningen är 044-13 49 62. Arbetslaget består av två förskollärare, två barnskötare.

Läs mer

Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016

Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016 Arbetsplan för Snöflingan 2015_2016 Gruppens sammansättning Vi har 14 barn. 7 pojkar och 7 flickor. 1 barn födda 14 3 barn födda 13 9 barn födda 12 Personal Heléne Runesson förskollärare 80 % Carina Johansson

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN AVD. Ekorren 2012-2013

VERKSAMHETSPLAN AVD. Ekorren 2012-2013 VERKSAMHETSPLAN AVD. Ekorren 2012-2013 Beskrivning av verksamheten Skogsgläntans förskola ingår i Nättraby rektorsområde och består av tre avdelningar Ekorren (1-2 år), Fjärilen (3-4 år) och Igelkotten

Läs mer

TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010

TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010 TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010 BARNGRUPPEN BESTÅR AV: KANINGRUPPEN: Anki ansvarar för dessa barn. EKORRGRUPPEN: Elisabeth ansvarar för dessa barn. BJÖRNGRUPPEN: Monika ansvarar för dessa barn.

Läs mer

Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang

Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang Verksamhetsplan för förskolan Tångens förskola Verksamhetsplan för förskolorna i Systematiskt kvalitetsarbete Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang Strömstads pedagogiska helhetsidé

Läs mer

Profil. Naturvetenskap och teknik

Profil. Naturvetenskap och teknik Profil Naturvetenskap och teknik Vi på Kompassens förskola sätter naturvetenskap och teknik i fokus. Vi vill uppmuntra barnens nyfikenhet och intresse för olika naturvetenskapliga och tekniska fenomen.

Läs mer

Vår verksamhet under läsåret

Vår verksamhet under läsåret Avdelningsdeklaration 2015/2016 Skåre skolområde Förskola: Skåre Herrgårds Förskola Vision: Genom leken vill vi ge barnen aptit på livet Avdelning: ASPEN Personal: Lotta Linder 100 % förskollärare Cathrina

Läs mer

Information från förskolan Båten februari 2014

Information från förskolan Båten februari 2014 Information från förskolan Båten februari 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

Sjösa förskola. Min tid i Sjösa är 30 % (efter förändring i ledar-resursen)och den tiden är fördelad på tisdagar och del av fredag.

Sjösa förskola. Min tid i Sjösa är 30 % (efter förändring i ledar-resursen)och den tiden är fördelad på tisdagar och del av fredag. Sjösa förskola Informationsbrev september 2016 Välkomna till en ny höst på Sjösa förskola, Vi njuter av ett härligt höstväder tillsammans med era barn och planerar för en höst med nya spännande utmaningar.

Läs mer

Hej Vi vill med denna ruta ge er vårdnadshavare information om vad som händer på våra förskolor i enheten.

Hej Vi vill med denna ruta ge er vårdnadshavare information om vad som händer på våra förskolor i enheten. 1 Viktiga datum APT (arbetsplatsträff): Måndag 20 april Måndag 18 maj Måndag 8 juni Planeringsdagar 2015 Fredagen den 29 maj Förskolan stängd Gårdsfest Onsdagen den 27 maj Telefonnummer till avdelningarna:

Läs mer

Handlingsplan för. Tallåsgårdens förskola 2012/2013

Handlingsplan för. Tallåsgårdens förskola 2012/2013 2012-06-27 Sid 1 (10) Handlingsplan för Tallåsgårdens förskola 2012/2013 I detta dokument kan du som besökare eller vårdnadshavare läsa om hur hela Tallåsgården tillsammans arbetar för att säkerställa

Läs mer

Arbetsplan läsåret 2012-2013

Arbetsplan läsåret 2012-2013 Arbetsplan läsåret 2012-2013 1 ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN BULLERBYN Förskolans mål Vi ger barnen förutsättningar att utveckla ett bra språk, både när det gäller det svenska språket men även andra modersmål.

Läs mer

TUVANS MÅL OCH LOKALA ARBETSPLAN / 2010

TUVANS MÅL OCH LOKALA ARBETSPLAN / 2010 TUVANS MÅL OCH LOKALA ARBETSPLAN / 2010 BARNGRUPPEN BESTÅR AV: KANINGRUPPEN. Anki ansvarar för dessa barn. EKORRGRUPPEN: Elisabeth ansvarar för dessa barn. BJÖRNGRUPPEN: Monika ansvarar för dessa barn.

Läs mer

Lokal arbetsplan för Solstrålen 2013/2014. Vår vision

Lokal arbetsplan för Solstrålen 2013/2014. Vår vision Lokal arbetsplan för Solstrålen 2013/2014 Vår vision På förskolan Solstrålen ska vi arbeta för att få trygga barn som är glada, positiva, har upptäckarglädje och trivs tillsammans med varandra och oss

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 En vanlig vecka på Blomman: Vi går ut varje morgon efter frukost, kl.9.30 äter vi frukt tillsammans ute. Efter detta går vi in i våra grupper och arbetar till 10.45.

Läs mer

Verksamhetsplan. Läsåret Förskolan Lillåsen

Verksamhetsplan. Läsåret Förskolan Lillåsen Förskoleverksamheten Verksamhetsplan Läsåret 2013-2014 Förskolan Lillåsen 1 Inledning Förskolan Lillåsen består av två avdelningar, en grupp med barn i ålder 1-3 år och en grupp med barn i ålder 3-5 år.

Läs mer

Arbetsplan för Korallen 2014_2015

Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Gruppens sammansättning Vi har 17 barn. 10pojkar och 7 flickor. 2 barn födda 13 9 barn födda 12 6 barn födda 11 Personal Heléne Runesson förskollärare 80 % Annelie Quist

Läs mer

Kvalitetsrapport läsåret 15/16. Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B

Kvalitetsrapport läsåret 15/16. Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B Kvalitetsrapport läsåret 15/16 Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B 2 Innehåll NORMER OCH VÄRDEN... 3 SAMMANFATTNING... 3 Mål... 3 Resultat... 3 Analys...

Läs mer

Arbetsplan för Förskolan Vitsippan 2018/2019. Avdelning Månskenet

Arbetsplan för Förskolan Vitsippan 2018/2019. Avdelning Månskenet Arbetsplan för Förskolan Vitsippan 2018/2019 Avdelning Månskenet Välkommen till Månskenet Förskolan ska sträva efter att främja alla barns utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Verksamheten

Läs mer

Handlingsplan för. Nya Lurbergsgården

Handlingsplan för. Nya Lurbergsgården Sid 1 (13) Handlingsplan för Nya Lurbergsgården X X X F Ö R S K O L E E N H E T Tfn 026-178000 (vx), 026-17 (dir) www.gavle.se Sid 2 (13) 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Mål för likabehandlingsarbetet Mål Förskolan

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Läsårsredovisning Läsår: 2014/2015 Organisationsenhet: Forngårdens Förskola User: solarna, Printdate: 2015-09-21 11:02 1 Verksamhetsbeskrivning User: solarna, Printdate: 2015-09-21

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Tra dga rdens fo rskola Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Reviderad: 2018-05-14 Gäller till: 2019-06-30

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

Arbetsbeskrivning för

Arbetsbeskrivning för Arbetsbeskrivning för HT 2011 VT 2012 Arbetsbeskrivning Mästerkatten HT-11 VT-12 Barn: 5 4 3 2 1 Pojkar Flickor 0 2010 2009 2008 2007 2006 Personal: Namn Arbetstid Utbildning Jonas 100 % Förskollärare

Läs mer

I vår verksamhet utgår vi ifrån. Läroplanen. Multipla intelligenser. Tillsammans

I vår verksamhet utgår vi ifrån. Läroplanen. Multipla intelligenser. Tillsammans I vår verksamhet utgår vi ifrån Läroplanen MI Multipla intelligenser Tillsammans Läroplanen Inom svensk förskola har vi en läroplan som kom 1998 men reviderades 2010, det är denna som styr verksamheten

Läs mer

Lärande & utveckling. En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Förskolan Ängen Barn- och utbildningsförvaltningen

Lärande & utveckling. En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Förskolan Ängen Barn- och utbildningsförvaltningen Lärande & utveckling En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Förskolan Ängen Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplansmål (i sammanfattning) Förskolan

Läs mer

Solglimtens verksamhetsplan

Solglimtens verksamhetsplan Solglimtens verksamhetsplan Väderlekens förskola Förskolan skall lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten skall vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan skall erbjuda

Läs mer

GROVPLANERING VIOLEN. Vt 2014. Violens grundverksamhet och grovplanering uti från LPFÖ98/10 samt Helianthus verksamhetsmål.

GROVPLANERING VIOLEN. Vt 2014. Violens grundverksamhet och grovplanering uti från LPFÖ98/10 samt Helianthus verksamhetsmål. GROVPLANERING VIOLEN Vt 2014 Violens grundverksamhet och grovplanering uti från LPFÖ98/10 samt Helianthus verksamhetsmål. GROVPLANERING APRIKOS - VT 2014 Grundverksamhet Avdelningen Violen har 16 barn

Läs mer

Verksamhetsplan ht och vt Inledning:

Verksamhetsplan ht och vt Inledning: Verksamhetsplan ht - 2010 och vt -2011 Avdelning Ekorren, Förskolan Frida Inledning: Verksamheten bygger på fyra mål och riktlinjer ur skriften Läroplan för Förskolan Lpfö 98 1. Normer och värden 2. Utveckling

Läs mer

Verksamhetsplan. Läsåret 2015-2016. Förskolan Lillåsen

Verksamhetsplan. Läsåret 2015-2016. Förskolan Lillåsen Förskoleverksamheten Verksamhetsplan Läsåret 2015-2016 Förskolan Lillåsen 1 Inledning Förskolan Lillåsen består av två avdelningar, en grupp med barn i ålder ca 1-2,5 år med tre personal och en grupp med

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Gruppens sammansättning Vi har 11 barn, 8 flickor och 3 pojkar 2 barn födda 16 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2010/11

LOKAL ARBETSPLAN 2010/11 LOKAL ARBETSPLAN 2010/11 Arbetsplan för Hagens förskola 2010/11 Våra styrdokument är skollagen, läroplan för förskolan, diskrimineringslagen, förskola skolas vision: I vår kommun arbetar vi för att alla

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014

Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014 Fjärilens Arbetsplan HT 2013-VT 2014 Arbetsplan Beskrivning av verksamheten Skogsgläntans förskola ingår i Nättraby rektorsområde och består av tre avdelningar Ekorren (1-2 år), Fjärilen (3-4 år) och Igelkotten

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN TILS FÖRSKOLOR 2014/15

LOKAL ARBETSPLAN TILS FÖRSKOLOR 2014/15 LOKAL ARBETSPLAN TILS FÖRSKOLOR 2014/15 Vår vision Verksamheten i vårt område utgår från en gemensam grundsyn kring det kompetenta barnet, kunskap och lärande Verksamheten skall präglas av glädje, lust

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gnistan

VERKSAMHETSPLAN Gnistan VERKSAMHETSPLAN Gnistan Hösten -09 Våren -10 Sanna Alvén Anna Stengard Ann-Kristin Lilja Marianne Fredriksson En dag på Gnistan 6:30 Förskolan öppnar, öppningsavdelning Gnistan 8:00 Frukost 8:30 lek ute/inne

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

Arbetsplan Violen Ht 2013

Arbetsplan Violen Ht 2013 Arbetsplan Violen Ht 2013 Normer och värden: MÅL VAD GÖRA HUR UTVÄRDERA HUR GICK DET Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar: - öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar - förmåga att ta

Läs mer

Arbetsplan för Peter Lundhs Förskola Avdelning Rödluvan

Arbetsplan för Peter Lundhs Förskola Avdelning Rödluvan Arbetsplan för Peter Lundhs Förskola Avdelning Rödluvan HT 2010 VT 2011 Förutsättningar: Personal: Gunn, Hellevi, Gunilla och Tania (Gunilla är här måndag och fredag, Tania är här tisdag, onsdag och torsdag)

Läs mer

Karlavagnens arbetsplan 2016/2017

Karlavagnens arbetsplan 2016/2017 Karlavagnens arbetsplan 2016/2017 Karlavagnens kommer att ha följande fokusområden detta läsår: Språk / Sångsamling, Rörelse / Skapande, Berta experiment / Matematik, Hälsosamma vanor / Grön flagg / Utflykt,

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14. Förskolan Bullerbyn. Ugglan

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14. Förskolan Bullerbyn. Ugglan Barn och Utbildning Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14 Förskolan Bullerbyn Ugglan Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Nyckelpigan. Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98

Nyckelpigan. Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98 Nyckelpigan Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98 Normer och värden Avsnittet Normer och värden i läroplanen handlar om att vi som personal ska se till att barnen får träna sig i att förstå att man

Läs mer

Kvalitetsarbete. Teman - vårterminen 2015

Kvalitetsarbete. Teman - vårterminen 2015 Kvalitetsarbete Teman - vårterminen 2015 Förskolan Utsiktens kvalitetsredovisning våren 2015 Blåbär Blåbärens kvalitetsredovisning om tema skräp våren 2015 Under några veckor har blåbärsbarnen fått arbeta

Läs mer

Verksamhetsportfolio. Kinnarps förskola. Läsår 2011/2012. Klicka på pilen i verktygsfältet för att fortsätta bildspelet

Verksamhetsportfolio. Kinnarps förskola. Läsår 2011/2012. Klicka på pilen i verktygsfältet för att fortsätta bildspelet Verksamhetsportfolio Kinnarps förskola Läsår 2011/2012 Klicka på pilen i verktygsfältet för att fortsätta bildspelet Matematik Dessa prioriterade mål från läroplanen arbetar Kinnarps förskola med under

Läs mer

2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014

2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014 2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014 Vi som arbetar på Forellen är; Kristina Lindqvist Taban Hama Saeed Elisabet Hammare Mariam Hammoud 35h/v Barngruppen består just nu av 11 barn. Det finns

Läs mer

Slottsvillans pedagogiska inriktning Det utforskande barnet

Slottsvillans pedagogiska inriktning Det utforskande barnet 130422 Slottsvillans pedagogiska inriktning Det utforskande barnet Varje gång du gör något som barnet kan göra själv tar du bort möjligheten för barnet att lära sig lära Det är utvecklande för barnet att

Läs mer

Information från förskolan Båten Augusti 2014

Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker

TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker MUMINDALEN 2015/2016 Förutsättningar Ålder 2år 3år 4år Flickor 4 2 1 Pojkar 2 3 3 Andrine Hultstrand Leg. Förskollärare Emma Larsson Barnskötare Jenny Nilsson Barnskötare Vi

Läs mer

Den lustfyllda resan. Systematisk kvalitetsredovisning 15/16

Den lustfyllda resan. Systematisk kvalitetsredovisning 15/16 Den lustfyllda resan Systematisk kvalitetsredovisning 15/16 Rälsen Är symbolen för vår värdegrund, den är grundpelaren för den lustfyllda resans början. Den är byggd på tanken att ständigt med barnen levandegöra

Läs mer

Brummelisas månadsbrev mars 2015

Brummelisas månadsbrev mars 2015 Brummelisas månadsbrev mars 2015 Nu känns det verkligen som att våren är här även om vi får räkna med ett antal bakslag i vädret framöver. Det märks tydligt att barnen fått ny inspiration till andra aktiviteter

Läs mer

Tranbärets månadsbrev januari 2016

Tranbärets månadsbrev januari 2016 Tranbärets månadsbrev januari 2016 Julen har passerat och det har blivit nytt år. Januari har bjudit på varierat väder. Snö, kyla, sol, regn och blåst. Alla har vi våra åsikter om vilket väder vi helst

Läs mer

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014 Plan för fritidsen 2013-2014 Stockholm International Academy Sulvägen 52 A-B 126 40 Hägersten 08-646 46 98 www.stockholmskolan.se info@stockholmskolan.se Sammanfattning Inför HT 2013 har vi vidtagit en

Läs mer

Förskole-/familjedaghemsenkät 2015

Förskole-/familjedaghemsenkät 2015 Förskole-/familjedaghemsenkät 205 Resultatet från undersökningen kommer att användas för att förbättra kvaliteten på förskolor och familjedaghem i Göteborg. Besvara frågorna utifrån dina upplevelser som

Läs mer

Arbetsplan för Molnet 2015/2016

Arbetsplan för Molnet 2015/2016 Arbetsplan för Molnet 2015/2016 Gruppens sammansättning Vi har 20 barn 3 barn är födda 14 6 barn födda 13 6 barn födda 12 4 barn födda 11 1 barn fött 10 Personal Carina Addén - förskollärare Susanne Evergren

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Peter Lundhs förskola avd. Snövit ht-11/vt-12.

Arbetsbeskrivning för Peter Lundhs förskola avd. Snövit ht-11/vt-12. Arbetsbeskrivning för Peter Lundhs förskola avd. Snövit ht-11/vt-12. barn födda 2006-2010 Ur Lpfö-98, Förskolans uppdrag: Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig,

Läs mer

Information från förskolan Båten Mars april 2015

Information från förskolan Båten Mars april 2015 Med reservation för ev. ändring under terminen Information från förskolan Båten Mars april 2015 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169

Läs mer

Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner

Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner Grovplanering avdelning Rosa VT-13 Tema saga Nalle Phu och hans vänner Avdelningen Rosa avdelning har barn i åldern 1-3 år och ca:18-20 barn. Arbetslaget består av Eivor som är avdelningsansvarig, Melek,

Läs mer

Innehåll. Innehåll. Lpfö98/rev10 och Spana på matavfall

Innehåll. Innehåll. Lpfö98/rev10 och Spana på matavfall Lpfö98/rev10 och Spana på matavfall Årets miljöspanaruppdrag Spana på matavfallet ger många olika möjligheter att arbeta mot förskolans mål och riktlinjer enligt Lpför98/rev10. Nedan följer citat och urklipp

Läs mer

Kvalitetsanalys. Björkhagens förskola

Kvalitetsanalys. Björkhagens förskola Kvalitetsanalys Björkhagens förskola Innehållsförteckning Resultatet av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 6 Arbete i verksamheten... 7 Övriga

Läs mer

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Piratenskolan INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Fritidshemmet BombiBitt Bredarörsvägen 1 27731 Kivik 2016-08-30 Viktig Information I det dagliga arbetet jobbar personalen för

Läs mer

Reviderad i juni 2016 ARBETSPLAN. Förskolan Kullalyckan

Reviderad i juni 2016 ARBETSPLAN. Förskolan Kullalyckan Reviderad i juni 2016 ARBETSPLAN Förskolan Kullalyckan 2(7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förskolans uppdrag 3 Värdegrund 4 Likabehandling 4 Inskolning 4 Föräldrasamverkan 4 Rutinsituationer 4 Barns inflytande

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET

VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET Kvällens agenda: Information om Pluggparadiset Förskoleklass En dag i förskoleklass/verksamheten Skolvalet Viktiga datum Pluggparadiset är en skola där: alla elever ska känna

Läs mer

Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN. Hanemålagårdens förskola 2015-2016

Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN. Hanemålagårdens förskola 2015-2016 Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN Hanemålagårdens förskola 2015-2016 Våra styrdokument på förskolan är: Skollagen Läroplan för förskolan Lpfö 98 Förskole- och skolplan för Nybro kommun Arbetsplan reviderad

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2010/2011. Förskolan Solrosen ALINGSÅS

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2010/2011. Förskolan Solrosen ALINGSÅS LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2010/2011 Förskolan Solrosen ALINGSÅS Telefon: 0322-61 63 50 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdomalingsas.se Beskrivning av verksamheten Telefon: 0322-61 63 50 Fax: 0322-61 63

Läs mer

TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker

TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker MUMINDALEN 2015/2016 Förutsättningar Ålder 2år 3år 4år Flickor 4 2 1 Pojkar 2 3 3 Andrine Hultstrand Leg. Förskolelärare Emma Larsson Barnskötare Jenny Nilsson Barnskötare

Läs mer

Verksamhetsplan. Solfjäderns specialförskola 2012/2013

Verksamhetsplan. Solfjäderns specialförskola 2012/2013 Verksamhetsplan Solfjäderns specialförskola 2012/2013 1 Innehåll Inriktning / Verksamhetsidé Organisation Styrdokument Normer och värden Utveckling och lärande Barn inflytande Förskola och hem Samverkan

Läs mer

Veckobrev v 4 KOM IHÅG

Veckobrev v 4 KOM IHÅG Veckobrev v 4 KOM IHÅG APT på måndag. Förskolan stänger då klockan 16.00. Stjärnan I veckan har barnen bakat. Barnen får själva röra ihop degen och arbeta den. Då vi delade upp degen i mindre bitar fokuserade

Läs mer

Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till

Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till våra lokala mål och beskrivit våra metoder. På förskolan

Läs mer

Arbetsplan för Hanemålagårdens förskola - Rödbetan

Arbetsplan för Hanemålagårdens förskola - Rödbetan Arbetsplan för Hanemålagårdens förskola - Rödbetan Innehållsförteckning 1. Välkommen till Rödbetan 1 2. Våra rutiner 2 2.1 Så här ser en vecka ut 2 3. Verksamhetens mål för 2016-2017.. 3 3.1 Normer och

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning för Solbergaskolans förskoleklasser

Verksamhetsbeskrivning för Solbergaskolans förskoleklasser Verksamhetsbeskrivning för Solbergaskolans förskoleklasser År 2012 När barnet är ca 6 år är det en väldigt spännande tid som börjar. Barnet har blivit så stort att det börjar ta sina första steg mot självständighet.

Läs mer

Grovplanering för Strålsnäs förskola. Hösten 2011

Grovplanering för Strålsnäs förskola. Hösten 2011 Grovplanering för Strålsnäs förskola Utifrån Läroplan för förskolan Lpfö 98 (reviderad 2010) Hösten 2011 Oktober 2011; Anna Bratz, Britt Thudén, Helené Svanström, Maria Lööke, Anita Andersson, Åsa Holm,

Läs mer

Barn med behov av särskilt stöd... 16

Barn med behov av särskilt stöd... 16 Målsättning Innehållsförteckning Verksamhetens innehåll och pedagogiska mål... 3 Normer och värden... 3 Barns utveckling och lärande... 5 Barnens inflytande... 7 Förskola och hem... 9... 15 Barn med behov

Läs mer

Verksamhetsplan. Lillhedens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Lillhedens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument Verksamhetsplan Lillhedens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och åtgärder Dokumentansvarig: Förskolechef Gäller till:

Läs mer

2015 ARBETSPLAN & MÅL

2015 ARBETSPLAN & MÅL 2015 ARBETSPLAN & MÅL FÖRSKOLAN BARNEN I DÖSHULT Frida Rosenström Lena Andersen Maja Månsson 2 Prioriterade mål 2015 SOCIALA UTVECKLINGEN Att barnen lär sig ta hänsyn till andra människor och att utveckla

Läs mer

Arbetsplaner. Förskolan Gläntan, avd Krokodilen läsåret 2013-2014

Arbetsplaner. Förskolan Gläntan, avd Krokodilen läsåret 2013-2014 er Förskolan Gläntan, avd Krokodilen läsåret 2013-2014 Inflytande och ansvar Förskolan Gläntan/ Krokodilen Förskolan ska sträva efter att varje barn ska utveckla sin förmåga att ta ansvar för sina handlingar

Läs mer

Föräldramöte Arbetslaget ska beakta föräldrarnas synpunkter när det gäller planering och genomförande av verksamheten.

Föräldramöte Arbetslaget ska beakta föräldrarnas synpunkter när det gäller planering och genomförande av verksamheten. Arbetsplan Balders Hages Förskola Reviderad 2015 Värdegrund Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sparven

Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sparven Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sparven Barn- och Ungdoms Förvaltningens målbild och huvudprocesser: Förskolan ska sträva efter att varje barn tillägnar sig och nyanserar innebörden i begrepp, ser samband

Läs mer

Kvalitet på Sallerups förskolor

Kvalitet på Sallerups förskolor Kvalitet på Sallerups förskolor Våra förskolor på Sallerups förskolors rektorsområde är, Munkeo förskola, Nunnebo förskola, Jonasbo förskola och Toftabo förskola. Antalet avdelningar är 12 och antalet

Läs mer

Verksamhetsplanering HT-VT

Verksamhetsplanering HT-VT Verksamhetsplanering HT-VT 2017-2018 www.karlavagnen.eu Barngruppen Jasmin -12 Hampus -12 Rasmus -12 Winston -12 Estelle -13 Milo -14 Tindra -14 Nathalie -14 Lisa -14 Atle -14 Folke -14 Lucas -14 Alice

Läs mer

Lokal arbetsplan. för. Föräldrakooperativet Krokodilen

Lokal arbetsplan. för. Föräldrakooperativet Krokodilen Lokal arbetsplan för Föräldrakooperativet Krokodilen vårterminen 2010 Inledning Läroplanen för förskolan, Lpfö -98 All verksamhet utgår från Läroplanen för förskolan, Lpfö -98. Förskolan skall lägga grunden

Läs mer

Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016

Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016 Verksamhetsplan Borgens förskola Avdelning Draken 2015-2016 September 2015 Verksamhetsplan för Borgens förskola, avdelning Draken 2015-2016 Enhet Borgens förskola Draken 1-5 år Förutsättningar 23 barn

Läs mer

Handlingsplan för Logen, Båset och Spiltan

Handlingsplan för Logen, Båset och Spiltan Månsagårdens förskola Handlingsplan för Logen, Båset och Spiltan Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som

Läs mer

Vi arbetar också medvetet med de andra målen i förskolans läroplan som t.ex. barns inflytande, genus och hälsa och livsstil.

Vi arbetar också medvetet med de andra målen i förskolans läroplan som t.ex. barns inflytande, genus och hälsa och livsstil. Arbetsplan 2010/2011 Under läsåret arbetar vi med ett tema som i år är sagan Bockarna Bruse. Den följer med som en röd tråd genom de flesta av våra mål. Vår arbetsplan innefattar mål inom våra prioriterade

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2014/2015

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2014/2015 Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2014/2015 Förskolan Båten Simvägen 37 135 40 Tyresö 070-169 83 98 Arbetsplan 2014/2015 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Välkommen till Fruängens skola

Välkommen till Fruängens skola Välkommen till Fruängens skola Program: Kort presentation av skolan Fritidshemmet Förskoleklassernas verksamhet Planering vt 2017-ht 2017 Besök i förskoleklassernas lokaler 2017-01-26 SIDAN 2 Fruängens

Läs mer