BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a."

Transkript

1 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a. Verksamhetsberättelse 2015 BKV Verksamhetsberättelse (8)

2 MEDLEMMARNA i BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 14 mars 2016 kl Lokal: Ängby IF kansli, Vultejusvägen 14 Årsmötet inleds med tre anföranden: Kristina Lindgren: Aktuellt från flygplatsen Claes Helmers: Hjärtstarter i Bromma Kyrka? Inger Larsson: Bilder från Beckomberga gård. Därefter följer själva årsmötet Årsmötets Dagordning: 1. Årsmötets öppnande 2. Frågan om årsmötet blivit i behörig ordning utlyst 3. Dagordningens fastställande 4. Val av ordförande och sekreterare vid årsmötet 5. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera protokollet från årsmötet 6. Föredragning av verksamhetsberättelsen och bokslut 7. Föredragning av revisorernas berättelse 8. Fastställande av resultat- och balansräkning 9. Beslut om disposition av vinst eller förlust 10. Beslut om ansvarsfrihet för 2015 års förvaltning 11. Beslut om arvoden för år 2016 a) till styrelsen b) till revisorerna 12. Val av a) 3 styrelseledamöter för två år b) 2 suppleanter för ett år c) 2 revisorer för ett år d) 2 revisorssuppleanter för ett år e) Val av ledamöter i valberedningen 13. Beslut om årsavgift för år Förslag: Riksförbundets avgift plus 65 kronor till vår lokala förening. 14. Ändring av föreningens namn, firma och ändamålsparagraf beslut. 15. Övriga frågor BKV Verksamhetsberättelse (8)

3 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING U.P.A. AVSEENDE ÅR 2015 Styrelsen för Bromma Kyrkas Villaägarförening u.p.a. (BKV) får härmed avge berättelse för föreningens verksamhetsår Föreningens årsmöte hölls den 16 mars 2015 i Gröna Paviljongen, Beckomberga.. Styrelse Till styrelseledamöter på två år valdes: Andreas Aly och Per Sahleström (båda omval) Till styrelseledamot på ett år (fyllnadsval) valdes Christian Minnhagen (tidigare suppleant) Som suppleanter på ett år valdes: Inger Larsson (omval) och Linda Johansen (tidigare ledamot) Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning Ordförande Andreas Aly Sekreterare Gunilla Kinnestrand Övriga ledamöter Bengt Kaspár, Per Sahleström och Christian Minnhagen Suppleanter Inger Larsson och Linda Johansen (kassör) Av årsmötet valda revisorer för ett år: Börje Risinggård (omval) och Nils Nestor (omval) Av årsmötet valda revisorssuppleanter för ett år: Lennart Jorfeldt (omval) och Jenny von Arronet (omval) Av årsmötet utsedd valberedning för ett år: Anna-Lena Vestergren (omval) och Ylva Nybäck (nyval) Samtliga val vid årsmötet var enhälliga. Medlemskap BKV har i år liksom tidigare år varit ansluten till Villaägarnas Riksförbund som är den rikstäckande organisationen för landets villaägare. Villaägarna administrerar sedan 2008 föreningens medlemsregister och årsavgifter. Sammanträden Styrelsen har under verksamhetsåret 2015 varit samlad till tio protokollförda möten. Årsmöte Föreningens årsmöte 16 mars 2015 samlade drygt 40 röstberättigade medlemmar. Mötet valde Kristina Lindgren till ordförande och Gunilla Kinnestrand valdes till sekreterare. Till justeringsmän valdes Inger Löf och Bernth Sahlin. BKV Verksamhetsberättelse (8)

4 Årsavgift, medlemsantal och betalning av medlemsavgift Vi beslutade att avgiften för 2015 ska vara det av Villaägarnas kongress beslutade beloppet på 350 kronor plus 65 kronor, tillsammans 415 kronor. Antal betalande medlemmar och andelen av antalet fastigheter (1057) framgår av tabellen. År * Antal medlemmar Procent av totalt antal fastigheter (1057) * Sammangående med Eneby Trädgårdstadsförening förklarar ökning av medlemsantalet samtidigt med procentuell minskning. VERKSAMHET Medlemsvärvning Styrelsen har i september 2015 delat ut ett värvningsbrev till alla fastigheter som inte fanns i medlemsregistret. Tyvärr var resultatet blygsamt med 7 nya medlemmar. Samtidigt har 14 medlemmar antingen lämnat föreningen eller inte betalat avgiften till Villaägarna så att medlemsregistret vid slutet av 2015 visar ett, om än marginellt, lägre antal medlemmar än året tidigare. Bokföring och ekonomisk rapport Föreningens kassör Linda Johansen har skött alla betalningar för föreningens räkning samt bokföringen för år Jämfört med år 2014 hade vi 2015 nästan 30 tkr lägre intäkter, då värvningen av medlemmar inte gav effekt och därmed bidraget från Villaägarnas Riksförbund blev 27 tkr lägre. Eftersom våra kostnader låg på samma nivå år 2015 som 2014 blev resultatet motsvarande lägre, d.v.s. år 2015 ett negativt resultat på 7,7 tkr jämfört med positivt resultat 2014 på 19,8 tkr. I ett ett längre perspektiv är detta inte oroande inte minst med tanke på föreningens kapital. Styrelsen föreslår att årets resultat balanseras i ny räkning. Flygplatsen Vi har haft två möten med Swedavia under året, där man informerade om pågående anpassning av flygplatsen till den tidigare genomförda uppgraderingen till s.k. klass 3C med ny banbelysning, anpassade taxibanor och terminal. Passagerarantalet har med drygt 2,4 milj. passagerare/år nått nytt rekord. Swedavia har nu fram till 2038 satt ett tak vid 3 milj./år och därmed också skalat ner tidigare större utbyggnadsplaner. Starten av det beslutade bygget av en bullerskärm har senarelagts till år Kristina Lindgren har förtjänstfullt bevakat flygplatsfrågorna. BKV beslöt vid årsmötet ett bidrag på 2500 kronor till föreningen Mänskligt flyg på Bromma. Informationsaktiviteter Informationsbladet Styrelsen har under året givit ut fem nummer av Informationsbladet som har delats ut till föreningens medlemmar. Per Sahleström har under året övertagit ansvaret efter Wolf Förster att tillsammans med våra erfarna utdelare genomföra utdelning av Informationsbladet. BKV Verksamhetsberättelse (8)

5 Texterna har skrivits av styrelsen och materialet har före tryckning lämnats till professionell layout. Styrelsen upplever att det skriftliga Informationsbladet välkomnas av medlemmarna och bidrar förutom till informationsspridning till en ökad sammanhållning inom föreningen. Webbplatsen Föreningen har sin hemsida under Villaägarnas Administrationen av hemsidan är krånglig och oflexibel. Styrelsen har beslutat att starta en egen hemsida utanför Villaägarna. För att genomföra detta behöver vi ett domännamn. Detta bör spegla föreningens område Bromma Kyrka och Eneby, vilket förutsätter ett beslut om namnändring av medlemsmöte se extra medlemsmöte. adresser Styrelsens tillgång till adresser har tack våra ständiga påstötningar ökat så att vi nu kan nå glädjande 70 % av medlemmarna. Vi använder denna möjlighet för informationsspridning mellan Infobladen och för påminnelse om händelser och möten. Villaägarna ändrade sitt system för medlemsregistret och utskick, vilket förde med sig att vi under flera veckor hösten 2015 inte kunde skicka några mail alls. Det nya systemet tillåter utskick av bilder, men fortfarande kan vi inte skicka med några bilagor. Facebook Föreningens facebooksida som har fört en tynande tillvaro under några år har reaktiverats och blivit mycket välbesökt. Vår Facebooksida är öppen, d.v.s. tillgänglig för alla, oberoende av medlemskap i BKV. Det är en plats, där styrelsen kan sprida information men också fånga upp diskussioner. Facebook är dock inte en plats för att kontakta styrelsen. Det gör man via styrelsens eller per telefon till enskilda styrelseledamöter. Många boenden har använt sig av vår Facebooksida för att informera om händelser och iakttagelser (se grannsamverkan nedan) samt att söka information om t.ex. hantverkshjälp eller annat. Grannsamverkan och grannstöd Tyvärr har vårt område liksom hela Bromma och övriga Västerort drabbats av en besvärlig inbrottsvåg under sommaren och hösten Vi har haft kontakt med Grannstöd och polisen och har via facebook och underrättat medlemmarna om aktuella händelser och om vikten att vara uppmärksam och informera varandra samt om brottsförebyggande åtgärder. Föreningen sponsrar enl. årsmötesbeslut Grannstöd med 6 kr per medlem. Bokgruppen Föreningens bokgrupp som arbetar med sammanställning av föreningens och våra områdens historia har inriktat sig på att till föreningens hundraårsfirande 2018 ge ut en bok med intressanta kapitel om vårt områdets tillkomst, byggnader, trafikfrågor, företag mm. Skrivandet är redan igång. AKTIVITETER ARRANGERADE AV FÖRENINGEN UNDER 2015 Valborgsmässofirande Valborgsmässoafton firades i god tradition vid Klarbärsvägen i Eneby med ca 300 Eneby- och Bromma Kyrkabor. Vi kunde trots friska vindar tända brasan i motsats till andra, där brandkåren hade satt stopp. Vällingby Sång och Visa sjöng lika vackert som vanligt och Carl-Olof Fägerlind gladde oss, som så många gånger tidigare med ett spirituellt tal. BKV Verksamhetsberättelse (8)

6 Midsommarfirande För andra året i följd firade vi midsommarafton på ängen nedanför Kyrkskolan. Åter samlades drygt ett par hundra deltagare för att dansa kring majstången under ledning av Bromma Folkdansgille som därefter bjöd på folkdansuppvisning. Försäljningen av kaffe, bullar och lotter genomfördes med god åtgång. Lottvinster hade vi som vanligt fått av närliggande företag i området Dlight, ICA Bromma, Galina, Bromma Bistro och Blomsterlandet. För första gången på många år avslutades dock firandet av mörka moln som tornade upp sig och hällde ut en rejäl skur över festdeltagarna. Inom 5 minuter var området folktomt. Ljuskväll Mälarscouterna arrangerade i september, nu för sjunde året i rad, en ljuskväll runt Kyrksjön. Som vanligt blev det många som vandrade runt sjön den kvällen och njöt av detta trevliga och stämningsfulla evenemang med levande ljus och uppträdanden på bland annat stora bryggan. Mälarscouterna får flest nya medlemmar från västra delen av Bromma och det är därför en självklarhet för föreningen att tillsammans med Norra Ängby trädgårdsstadsförening sponsra ljuskvällen. Slyröjning i Enebyskogen Den 11 oktober var vi ett femtontal medlemmar från Eneby och Bromma Kyrka som ställde upp på styrelsens initiativ att röja sly i grönområdet mitt i Eneby. Vi hade också uppskattad hjälp av Hans Erik Jonsson som genomfört ett liknande projekt i Norra Ängby. Vi koncentrerade oss på att göra de igenväxta stigarna framkomliga och några av de större forngravarna väl synliga. Mycket blev gjort på de tre timmarna, men mer återstår att röja. Alla var överens om att fortsätta nästa höst under förutsättning att Stadsdelsförvaltningen även då sköter bortforslingen av riset. Föreningens förråd Den 7 september avsatte styrelsen en tid att städa i föreningens förråd i prästgårdens garagebyggnad. En del gammalt bråte kördes till soptippen. Kvar finns några bord och stolar, högtalaranläggning, kaffetermosar (modell stor), ett parasoll, två vältar och attiraljer till valborg- och midsommarfirande. Tyvärr fick vi konstatera att vår midsommarstång som lagrades utanför förrådet utmed garagets vägg hade städats bort, när församlingen rensade upp på tomten. Årshyran för förrådet är kr. Extra medlemsmöte Styrelsen kallade till extra medlemsmöte den 15 december 2015 I Ängby IFs kansli på Vultejusvägen. 15 medlemmar hörsammade kallelsen och beslöt enhälligt att antaga den av styrelsen föreslagna stadgeändringen av 1 om föreningens ändamål och 2 om föreningens firma: "Bromma Kyrka Eneby Villaförening u.p.a.. För att bli slutgiltigt måste nytt beslut tas vid årsmötet Nyårsfirande 2015 års nyårsfirande med fackeltåg till Klockstapeln på Kråsberget gjordes traditionsenligt med samling framför kyrkan och utdelning av facklor. Nästan 40 nyårsfirare kom för att lyssna till klockringning och till vår medlem John Grubbström som läste Nyårsklockan av lord Alfred Tennyson. Tack Styrelsen uttrycker härmed sitt stora tack till alla medlemmar och anhöriga som har visat sitt engagemang i tid och handling i ovanstående aktiviteter försäljning av lotter, kaffe och bröd, lekledare, brandvakt mm. Utan deras insatser hade vi inte kunnat genomföra dessa av många medlemmar uppskattade evenemang. BKV Verksamhetsberättelse (8)

7 EKONOMISK RAPPORT VERKSAMHETSÅRET 2015 Balansräkning Tillgångar Kortfristiga fordringar PlusGiro Bank, Länsförsäkringar Summa tillgångar Eget kapital och skulder Eget kapital Andelar i föreningen Eget kapital Reservfond Redovisat resultat Summa eget kapital Skulder Leverantörsskulder Summa eget kapital och skulder Resultaträkning Intäkter Medlemsavgifter Bidrag från VillaRiks Medlemsvärvning Uthyrning Bokförsäljning/bokprojekt Intäkter evenemang Summa intäkter Kostnader Lokal- och förrådshyra Div. bidrag Trycksaker Informationsblad Bokprojekt Porton och hemsida Kostnader evenemang Uppvaktningar Bolagsverket, registrering Övriga kostnader Bankkostnader Summa kostnader Resultat Kostnader Ränteintäkt Resultat *Div. bidrag avser 2015 bidrag till Grannstöd, Mälarscouterna och Mänskligt Bromma Flyg. BKV Verksamhetsberättelse (8)

8 Bromma, februari 2016 Andreas Aly Bengt Kaspár Gunilla Kinnestrand Christian Minnhagen Per Sahleström BKV Verksamhetsberättelse (8)

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2016 1 (8) MEDLEMMARNA i BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Onsdagen den 15 mars 2017 kl. 19.00 Lokal: Ängby IF kansli,

Läs mer

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a 1 (9) BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2013 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING U P A 2 (9) MEDLEMMARNA KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE TISDAGEN DEN 1 APRIL 2014 KL. 19.00. Årsmötet inleds

Läs mer

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2007

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2007 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2007 och kallelse till årsmöte onsdag 23 april kl 18.30-21.00 Ängby Slott 1 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING U P A Medlemmarna kallas härmed till

Läs mer

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2010

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2010 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2010 och kallelse till årsmöte måndag 28 mars kl. 19.00-21.00 Sockenstugan Doktor Abrahams väg invid Prästgården. 1 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING

Läs mer

TÖRNSKOGEN. Törnskogens villaägareförenings 83:e föreningsstämma Onsdagen den 20 april 2016, kl FÖRENINGSSTÄMMA

TÖRNSKOGEN. Törnskogens villaägareförenings 83:e föreningsstämma Onsdagen den 20 april 2016, kl FÖRENINGSSTÄMMA TÖRNSKOGEN FÖRENINGSSTÄMMA Törnskogens villaägareförenings 83:e föreningsstämma Onsdagen den 20 april 2016, kl. 19.15 Törnskogens villaägareförenings lokal i Vaxmoraskolan. Ingång mitt emot fotbollsplanen

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 1 Stämmans öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman. 4 Fastställande

Läs mer

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2009

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2009 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2009 och kallelse till årsmöte tisdag 23 mars kl. 19.00-21.00 Sockenstugan Doktor Abrahams väg invid Prästgården. 1 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING

Läs mer

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2008

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2008 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2008 och kallelse till årsmöte onsdag 22 april kl. 19.00-21.00 Sockenstugan Doktor Abrahams väg invid Prästgården. 1 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING

Läs mer

TÖ R N S K O G E N. Ordförande Kjell-Åke Henriksson, Runbergsvägen 10A, tel ,

TÖ R N S K O G E N. Ordförande Kjell-Åke Henriksson, Runbergsvägen 10A, tel , TÖ R N S K O G E N 1 Ordförande Kjell-Åke Henriksson, Runbergsvägen 10A, tel.08-626 56 55, e-mail: kjell-ake.henriksson@minmail.st Föreningens hemsida: www.tornskogen.se Tillbyggnad på Vaxmoraskolan FÖRENINGSSTÄMMA

Läs mer

Verksamhetsåret mars 2011 mars 2012

Verksamhetsåret mars 2011 mars 2012 Verksamhetsåret mars 2011 mars 2012 Dagordning för årsmöte 2012 1 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 2 Fastställande av röstlängd för mötet. 3 Val av rösträknare och protokolljusterare för mötet.

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

TÖ R N S K O G E N. Ordförande Kjell-Åke Henriksson, Runbergsvägen 10A, tel ,

TÖ R N S K O G E N. Ordförande Kjell-Åke Henriksson, Runbergsvägen 10A, tel , TÖ R N S K O G E N 1 Ordförande Kjell-Åke Henriksson, Runbergsvägen 10A, tel.08-626 56 55, e-mail: kjell-ake.henriksson@minmail.st Föreningens hemsida: www. tornskogen.se FÖRENINGSSTÄMMA Törnskogens villaägareförenings

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 2008. Årsmöte äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Torsdagen den 12 mars klockan

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING Dessa stadgar har blivit initialt antagna vid föreningsmöte den 28 mars 1996. Revidering har beslutats och införts vid årsmöte: I. Den 9 mars 2008. II. Den 11 mars

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 28 april 2015

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 28 april 2015 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Tisdag 28 april 2015 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer Ordförande Sekretärare Två protokolljusterare/rösträknare 3. Mötets behöriga utlysande 4.

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 Årsmöte Idrottens Hus Västerås Årsmötes förhandlingar 26 mars 2014 kl. 14.00 Vid årsmötet skall följande ärenden förekomma; 1. Mötets

Läs mer

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum Villaägarna Kronoberg Årsmöte 2015 17 mars 2015, Smålands Museum Agenda 19.00 Årsmöte 19.45 Paus med förtäring 20.00 "Vad betyder Riksbankens minusränta för mig? Föredrag av Kjell-Åke Carlsson, Länsförsäkring

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

För din bostadsrättsförening

För din bostadsrättsförening För din bostadsrättsförening Årsredovisning 2016 Kallelse till stämma för Brf Enavallen i Enköping Enköpings kommun Dag: Torsdagen den 15 juni 2017, kl. 18.00 Plats: Kompassen, Enköping Dagordning: 1.

Läs mer

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening Bosarps Fiber Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens namn är Bosarps Fiber Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan i Viby Herrgård

Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan i Viby Herrgård Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan 19 21 i Viby Herrgård Program Rikard Dahlén, naturvårdschef i Sollentuna kommun, kommer att berätta om skötseln av Järvafältet

Läs mer

Björkhagen Skepparkrokens vägförening

Björkhagen Skepparkrokens vägförening Dagordning 1. Föreningsstämman öppnas (inkl kallelseförfarande) 2. Val av ordförande för stämman Förslag: NN 3. Val av sekreterare för stämman Förslag: Hans-Olov Pettersson 4. Val av två justerare, tillika

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan?

Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan? Bromma 2008-03-14 Till alla föräldrar som har barn i Alviksskolan Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan? För att skapa goda förutsättningar att bidra till utvecklingen

Läs mer

Villastaden Solhem. Solhems villaägarförening inbjuder till årsmöte

Villastaden Solhem. Solhems villaägarförening inbjuder till årsmöte Villastaden Solhem Solhems villaägarförening inbjuder till årsmöte Tisdagen den 4 april kl 19 00-21 30 i Spånga Församlingshus, Värsta Allé 1. 19 00 Årsmötesförhandlingar enligt dagordning på baksidan

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1 Asociación Hispano-Nórdica de NERJA Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl 18.00 Innehållsförteckning Kallelse med dagordning sida 1 Föregående årsmötesprotokoll sida 2 3 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Dagordning. Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019

Dagordning. Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019 Dagordning Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019 1. Årsmötets öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet 4. Upprättande och godkännande av röstlängd 5. Val av två

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte.

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2015 Mötesdatum: Måndagen den 18 maj 2015 Tid: Kl. 19:00 20:00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Bringsalen, Ersta hotell & konferens Kenneth

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 1 Brf Kättingen 26 KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA DAG: Måndagen den 26 maj 2014 klockan 19.30 LOKAL:Gemensamhetslokalen DAGORDNING: 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande

Läs mer

KALLELSE. Medlemmarna i Norra Husbergs Samfällighetsförening kallas till ordinarie årsstämma.

KALLELSE. Medlemmarna i Norra Husbergs Samfällighetsförening kallas till ordinarie årsstämma. SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE Medlemmarna i Norra Husbergs Samfällighetsförening kallas till ordinarie årsstämma. Tid: Måndag 29 mars 2010 kl. 19.00 Plats: Bergvretenskolans matsal Förslag till dagordning:

Läs mer

Villaägarna i Karlskoga

Villaägarna i Karlskoga Villaägarna i Karlskoga Årsmöte med Villaägarna i Karlskoga 2011-03-28 Dagordning 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Fråga om mötets behöriga utlysning. (kallelse den 8 mars per post)

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Årsredovisning. Ulvsunda Villaägareförening Räkenskapsåret. för

Årsredovisning. Ulvsunda Villaägareförening Räkenskapsåret. för Årsredovisning för Ulvsunda Villaägareförening 802003-6268 Räkenskapsåret 2015 UlvsundaVillaägareförening 1(5) Styrelsen för Ulvsunda Vitlaägareförening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsstämmoprotokoll från WED-Förbundet Region Stockholm 2014-03-26

Årsstämmoprotokoll från WED-Förbundet Region Stockholm 2014-03-26 Årsstämmoprotokoll från WED-Förbundet Region Stockholm 2014-03-26 Årsstämman öppnades av WED-Förbundet Region Stockholms ordförande Birgitta Westin. 1. Johnny Karlsson valdes till ordförande för årsstämman.

Läs mer

Tyresö Dyviksudds Tomtägarförening Tyresö Dyviksudds Båtklubb. Årsmöte 2014

Tyresö Dyviksudds Tomtägarförening Tyresö Dyviksudds Båtklubb. Årsmöte 2014 Tyresö Dyviksudds Tomtägarförening Tyresö Dyviksudds Båtklubb Årsmöte 2014 Tyresö Dyviksudds Tomtägarförening Tyresö Dyviksudds Båtklubb Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013-2014 Styrelsens sammansättning

Läs mer

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 Stadgar för: Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 1 Föreningens namn Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening. 2 Föreningens säte Grästorps kommun,

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015

Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015 Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015 Dagordning Val av ordförande för stämman Val av sekreterare för stämman Val av två justeringsmän Fråga om kallelse till stämman utsänts

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Årsbokslut för Västra Ingarö Vägförening Räkenskapsåret

Årsbokslut för Västra Ingarö Vägförening Räkenskapsåret Sida 1 av 6 Årsbokslut för Västra Ingarö Vägförening 717904-9742 Räkenskapsåret 2016-05-01 -- 2017-04-30 Innehåll Sida - verksamhetsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 6 - underskrifter

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 Kl. 15.00 i Tullhuset, Dalarö 1. Upprättande av röstlängd Föreningens ordförande Lennart Preutz förklarade

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

Föreningen Villaägare i Järfälla

Föreningen Villaägare i Järfälla Årsredovisning för Föreningen Villaägare i Järfälla Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Föreningen Villaägare i Järfälla 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Föreningen Villaägare i Järfälla, får

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING. Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014.

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING. Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014. KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KVF Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014. Årsmöte äger rum i Brunns skola, Matsalen, Ingarö Onsdag den 25

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009 Datum: 2009-08-29. Plats: Wisby Rackethall. Närvarande, röstberättigade: Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate Lawergren, Bertil Lawergren, Mattias

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Sida 1 av 8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Sammanställt av Per-Olof Lund Ordförande Samtliga, hos styrelsen arkiverade, originaldokument är underskrivna av utsedda funktionärer. Sida 2 av 8 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Protokoll för Olovslunds trädgårdsstadsförings årsmöte 2010-03-25 kl. 18,30

Protokoll för Olovslunds trädgårdsstadsförings årsmöte 2010-03-25 kl. 18,30 Protokoll för Olovslunds trädgårdsstadsförings årsmöte 2010-03-25 kl. 18,30 1 Årsmötets öppnande Mötesdeltagarna hälsades välkomna av OTF:s ordförande 2 Dagordningens fastställande Mötet fastställde dagordningen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2014. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. Lennart Olofsson gjorde en tillbakablick över vad som hänt under året som gått.

Läs mer

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2015-02-11 Närvarande: ca 25 personer 1 Mötets öppnande Höganäs Brukshundklubbs ordförande Christer Ekendahl hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2 Fastställande

Läs mer

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte DAGORDNING

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte DAGORDNING Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Tid: Lördagen den 13 februari 2010 klockan 10:00 till 14 (cirka) Plats: Stockholm, Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal.

Läs mer

Årsredovisning. BRF Kummelnäs Gård

Årsredovisning. BRF Kummelnäs Gård 1(10) Årsredovisning BRF Kummelnäs Gård Styrelsen för BRF Kummelnäs Gård får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Om inte annat särskilt anges,

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

Verksamhetsberättelse UVÄF 2014

Verksamhetsberättelse UVÄF 2014 Verksamhetsberättelse UVÄF 2014 Styrelsen för Ulvsunda Villaägareförening får härmed avge berättelse för verksamhetsåret 2014. Styrelsen har under året bestått av 6 ordinarie ledamöter och 2 suppleanter.

Läs mer

Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare

Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare 4. Fråga om stämman utlysts i behörig ordning 5. Godkännande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Knivsta Företagarförening

Knivsta Företagarförening Årsredovisning för Knivsta Företagarförening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Knivsta Företagarförening 1(2) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Knivsta Företagarförening, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

www.sjofartskultur.org

www.sjofartskultur.org Protokoll årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap 2014 Årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap DATUM & TID: Torsdag den 8 maj klockan 15.00 PLATS: Katarina Sjöfartsklubb Stockholm Närvarande: Berit Blomqvist Emma

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201

ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren i Nyköping får härmed avge redovisning för föreningens

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

MOLLÖSUNDS 2012-06-16 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

MOLLÖSUNDS 2012-06-16 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING MOLLÖSUNDS 2012-06-16 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: lördagen den 14 juli 2012 kl. 15.00 i Änggården Medlem i föreningen är ägare till fastighet eller därmed

Läs mer

Föreningens ordförande Lars Moberger hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Valdes Lars Moberger till ordförande för årsmötet.

Föreningens ordförande Lars Moberger hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Valdes Lars Moberger till ordförande för årsmötet. PROTOKOLL fört vid årsmöte med Mejeritekniskt Forum Tid 19 mars 2013, kl 13 Plats ClarionWinn Hotel, Gävle Närvarande 48 medlemmar 1 Årsmötets öppnande Föreningens ordförande Lars Moberger hälsade de närvarande

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 2, 2011-06-18 vid Boulebanan 1 Ordföranden Lars Danielsson hälsade de 15 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

STADGAR för Villaföreningen Solbacken

STADGAR för Villaföreningen Solbacken STADGAR för Villaföreningen Solbacken Fastställda av årsmöte 2011-03-03 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaföreningen Solbacken nedan kallad föreningen är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman.

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman. Protokoll fört vid Rönnäs Samfällighetsförenings ordinarie stämma lördagen den 5 maj 2018 i Dämshults skola. 1. Stämmans öppnande. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet Föreningens ordförande

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Föreningsstämma. Sanne Fiber Ekonomisk Förening. Version 1.0 2011-05-11

Föreningsstämma. Sanne Fiber Ekonomisk Förening. Version 1.0 2011-05-11 Föreningsstämma Sanne Fiber Ekonomisk Förening Version 1.0 2011-05-11 AGENDA 1. Val av ordförande och sekreterare vid stämman 2. Godkännande av röstlängden 3. Val av två justeringspersoner 4. Fråga om

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer