Kvalitetsstjärnans genomförandegrupp, möte i Halmstad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsstjärnans genomförandegrupp, möte i Halmstad 061013"

Transkript

1 Kvalitetsstjärnans genomförandegrupp, möte i Halmstad Närvarande: Bo Ivarsson Sven Söderström Ingrid Andersson Håkan Olsson Carina Carlsson Carina von Elern Eva-Britt Ahlberg Eriksson Peter Eldh Theodora Gouliavera Kenneth Isaksson Olof Strandell Birgitta Karlsson Lars Gidlund Ulrika Andersson Inger Larsson Roland Eriksson VGR SU/Sahlgrenska SU/Sahlgrenska INL INL Karlskoga Karlskoga Malmö INM Norra Sthlm Psykiatrin Psykos rehab teamet Halmstad Psykos rehab teamet Psykos rehab teamet SÄS Borås Skaraborg Skaraborg Landet runt - Karlskoga är inne på sitt tredje år. - Stockholm Skall börja föra in värden i dataprogram. - Vill ha en axel- BMI som finns i ät-stjärnan. IT rådet skall titta på detta. Disk.: Fördjupningsaxel på UKU-screeningen men även livskvalitetsaspekt. Ligger fortfarande på tankestadiet. - Förslag på denna punkt IT-rådet kartlägger situationen och lägger fram förslag till nästkommande möte ang BMI-axel i grafisk presentation. - Skaraborg, igång med att föra in stjärnor, GAF-utbl på gång, november utbildning riktad till dagvården för att de skall göra stjärnor med hjälp av dr Andreas Lessinger. - Malmö Centrum är på gång med tredje stjärnan ungefär 50 stjärnor görs även på LSS-patienter. - (Malmö bägge mottagningarna) denna ant gäller de båda. - Ev samarbete med kommunen. Just nu lite på is. - Lysekil, går bra med skattningarna, halvdag tillsammans och gå igenom och uppdatera stjärnan. Även förslag på hur man kan få in stjärnan-kommentarer i Melior som löpande text. Roland säger att sökord finns med i Melior för

2 stjärnan. Lysekil tycker det är viktigt att man kan använda stjärnan i det praktiska arbetet. - Kommuniceras med IT-rådet på förslag från Bosse. - Det pratas också om att skatta mer än F20 patienter. - Göteborg SU-Sahlgrenska, Man skall få stjärnan som externt program i Melior. Man skall göra en mätning över hur många stjärnor man gjort. Det är beslutat att man skall ha stjärnan som extern länk till Melior. Ständigt pågående arbete med implementering av stjärnan i verksamheterna. - Borås SÄS, Alla kvalitetskattehandledare skall träffas och rapportera hur det går med stjärnan. Stjärnan används och medarbetarna är intresserade. Bosse meddelar: - Österbygruppen ges inom kort info/utbildning hälsar Helen Joelsson - Mjörnviksholm har tagit ställning och skickar folk till utbildning i Stockholm. - Gävle, psykosrehab har nu nästan fattat beslut om deltagande i stjärnan. Sponsring av industrin? Industrin ringde upp Bosse under gårdagen och erbjuder sig stå för avgiften för rättighet, licens att använda PANSS utan förbehåll endast öppet erbjudande. Genom att ställa upp på detta sätt hoppas industrin att det skall underlätta användandet av PANSS. De kan även tänka sig betala för PANSS för SchizofreNY. Bosse stämmer av med Ingmarie Wieselgren. Sponsorsmeddel kanske inte är att förkasta. Går vidare i dialog men förutsätter att om någon del i GGG har betänkligheter att dessa hör av sig. A propos detta; Skall PANSS ersätta symtomskattningen undrar Lars Gidlund (psykos rehab teamet Halmstad). Diskussion kring detta. Kommunal ConSat Kvartetten med Ulf Malm får återkommer nästa år då detta projekt just för närvarande ligger på is pga kommunsidan Förslag från Ulf på anpassning framtaget. Nytt i denna fråga senast februari Analysgruppen MANSA-studien Lars G. Psykos rehab teamet har regelbundet använt MANSAN i ett par år och har således en del information att delge. Resultaten av stjärnan används i Psykos rehab teamets vårdplanering tillsammans med patienterna. Kommunen i Halmstad har visat stort intresse avseende rehabilitering och att använda MANSAn som underlag för detta. Göran Eiman skall nu få ta del av detta material och för validering (MANSA vs VASlivskvalitet). Hur MANSAn förhåller sig till VAS-skalan kommer Göran Eiman att presentera framöver.

3 - Datasammanställningen Bosse förevisar prel sammanställning i ett bildspel. Exemplifierar hur man kan titta på referensmaterialet från övriga lander och jämföra sin egen verksamhet mot andra Förtsa rapportdelen har nu varit ute på betittning hos de inom Analysgruppen som involverats och nu läggs sammanställningen den första delen, grunddata hur olika bakgrundsdata inverkar ut på hemsidan. Det är en uppgradering av föregående års variant. 2 års-materialet har ännu inte skickats ut, Bosse hävdar ork- o tidsbrist. Infobladet beslutspunkt Vad är kvalitetsstjärnan? Efter synpunkter som inkommit har tillagts information om hänvisning till webbsidan samt att lokala ledningen skall stå representerade på den lokala mottagningens arbetsmaterial. 1-2 namn skall stå + typ verksamhetschefen i ur det lokala perspektivet. Disk kring detta i praktiken: Risk finns för att lokala medarbetare plockar ut material från hemsidan som de sedan inte kommer ihåg att lägga in den lokala informationen på. De filer som finns i PDF kan ju inte heller ändras eller läggas till information på av de flesta. Förslag på att man efter vänligen på materialets förstasida lägger till lokal information där kontaktpersonens namn och telefon läggs till. Besluts efter livlig diskussion att denna version för det Patient/Närståenderelaterade arbetet är klart och läggs ut under nästkommande vecka. Informationsbladet för anhöriga kämpar vi vidare med och kommer att tas upp i arbetsgruppen frö Dokumentation som får mandat att knäcka den nöten. IT-rådets punkt Sven önskar GGGs beslut om nästa export. Beslut att Export sker en gång i kvartalet framöver som tidigare beslutats. Dock att nästa export sker den siste (30:e) november. Siktet ställs in på att avrapportering skall kunna ske till mars-april skiftet IT-nätverket kollar av att förutsättningar för export säkras på de flesta håll Feb, maj augusti och november är de månaderna som exportering skall ske framöver. Skellefteå inviteras att leverera material då de ju faktiskt deltagit och skall ha sin rättmätiga plats. Nätverket -nätverksmöte planeras innan detta året är slut. Rapporterar vidare att Göran kommer att gå igenom hur man skall lägga upp det nya programmet. Hur tilläggsskalorna blir. Osäkert i tid när programmet kan tas i bruk. Roland Eriksson, som ingår i Miltonprojektets styrgrupp klargör hur bitarna ser ut ang IT-programmet 1) Ny variant av dataprogrammet. 2) vad som uppstår tillsammans med KPV önskvärt är att dessa båda skall gå i lås ungefär samtidigt. KPV första kontakten är tagen och om hur upplägget skall vara. Provas förhoppningsvis till sommaren på ett par platser i landet. Pontus Norén SU-IT samt Göran Eiman ingår i IT-arbetsgruppen i Miltonprojektet. Sven tar med till IT-rådet frågorna ang BMI-axel samt koppling av stjärnan till Melior.

4 Miltonprojektet KPV/Stjärnor rapport från möte 27/9 IT-delen se ovan. Ej färdiga med några delar av basdatan, försöker komma överens med KPV och BUP ang detta. Brottom. Kravspecningen härvidlag bör vara klar till jul för att programmering etc skall klaras inom projekttiden. Från GGG ingår Bosse Ivarsson, Roland Ericsson, Lars Erdner och Helen Joelsson som representanter i styrgruppen. Programmering under våren är önskvärt detta då man vill testa programmet under hösten och då skall kvalitetsstjärnan ingå i KPVs webbaserade program. Samtidigt skall detta fasas ihop med utvidgningen av SchizofreNY till att även omfatta andra än rent nydebuterade schizofrenier. Erfarenhetskonferens Planering Efter en livlig och öppen diskussion komkluderades att två fora skulle vara lämpliga Kanske finns olika målgrupper och intressen för olika ämnen. 1.En konferensen (till hösten?) för att kunna demonstrera sammanjämkning mellan KPV och stjärnorna. De fyras gäng uppdrogs att kvalitetsstjärnans,del ta upp denna dialog med KPV, en form av lansering. Tänkbara orter ev Halmstad, Malmö eller Göteborg? Om möjligheterna gives kanske Göteborg, som garanti ställer Roland och Inger upp med Skövde. 2. Det finns fortsatt behov enl flera i GGG att enträget ge en erfarenhetsdag kring de senaste årens tema för nytillkomna och relativt nya. Hur man införlivar och använder stjärnan i det dagliga arbetet. Fokus på hur man använder stjärnan. En standardvariant typ Ljungbys/Örebros erfarenhetskonferens. Lämplig ort för maj 2007 Stockholm. Kenneth tar emot stafettpinnen. Efter förankring hemmavid bör den lokala Programkommittén mailas ut tid snarast. Dialogmöjligheterna mellan personal i olika delar av landet är viktig. 3??). En ytterligare infallsvinkel kan vara att erbjuda Schizofreniförbundet att vi tillsammans med dem göra något användbart till en erfarenhetskonferens där personal och brukare möts. Hur kan vi förbättra oss med hjälp av Stjärnan? Ordförandeinformation. Betr denna VAS-skala har vid en verksamhet den lokala brukarorganisationen uttryckt tveksamhet till att Anhörigbörda står i fokus. Förvaltnignens etiska kommitté har där gjort bedömningen att stjärnan är okey etiskt därvidlag. Utbildningsmaterial ev GAF-nyheter? Under förra veckan avhöll man ett seminarium inför Dalagängets disputationen dock är inte Bosse informerad om hur det gick fördom. Ove Sonesson håller i planeringen för ett nästa möte med Analsygruppen som skall handla om GAF. Arbetsgrupp dokumentation synpunkter inför gruppens arbetsdag Arbetsmaterialet på webben, kvalitet? Fr a nu en granskning av det som ligger ute på webben. Förutom innehållsmässiga saker. Är det navigerbart? Har andra svårt att hitta?

5 Roland påpekar att det är Carelink är en domän för landsting och även kommuner. Att det kan vara lite svårt att hitta till Forum detta kan man inte göra något åt, dock håller de på med en förändring av sidans layout. Bosse efterfråga om det finns idéer. GGG var rätt nöjd vargör arbetsgruppen i första varvet kan koncentrera sig på en innehållsmässig genomgång. Bosse undrar om namn, foto, ev telefonnummer på de som medverkar i LGG och GGG kan vara något. Roland påpekar att det måste finnas skriftligt medgivande till att man vill synas ute på webben med bild och telefonnummer till arbetet där man kan nås. Grundutbildningen något ytterligare beträffande förberedelse? Under kontroll enl Kenneth. Man önskar gärna få fler anmälningar till grundutbildningen i Sthlm endast 15 anmälda ännu sprid! Översättningar? En diskussion om användningsgraden. Inte så mycket. Lite problem med de serbiska språket p g a dialekter. Många gör skattningar med hjälp av tolk och väljer då svenskt material. Det är dock bra att möjligheten att välja sitt språk finns avseende jämlik vård. Video ny höjdare på gång? Ljungby hälsar att man är taggade och jobbar på med justering. Nästa möte + lägga ut möten 2007 Hur täta möten behöver vi ha? Nästa möte arrangeras av Karlskoga den 8/12 Mötesschema för 2007 lades preliminärt. Det beslutades att pröva med endast 2 möten under våren (kopplat till nedanst punkt GGGs arbetsformer ). 16 mars 2007 i Västerås ev Falköping om Västerås inte har möjlighet att ta emot 25 maj 2007 i Malmö. GGGs arbetsformer GGG är allas angelägenhet men av olika skäl har inte alla deltagande versamheter mött upp i önskvärd utsträckning. Telefonrundringningen var ett sätt att kompensera för de svårigheter en del haft att närvara. Efter ytterligar diskussion beslöts att de fyra erbjuder sig att åka parvis till alla verksamheter i asnlutninjg till ett av LGG. Övrigt påkommet eller bortkommet?!.fanns det men det hörde hemma i rubriker ovan och lades i dessa fack Vid pennan Birgitta Karlsson Psykos rehab teamet Halmstad

6 /Bo Ivarsson Minnes- och Penna-biträde

Minnesanteckningar Genomförandegrupp Kvalitetsstjärnan 31/1 03, Göteborg, Lillhagsparken

Minnesanteckningar Genomförandegrupp Kvalitetsstjärnan 31/1 03, Göteborg, Lillhagsparken 1(5) Minnesanteckningar Genomförandegrupp Kvalitetsstjärnan 31/1 03, Göteborg, Lillhagsparken 1. Lägesrapport Psykiatri Östra Kvalitetsstjärnan har tidigare använts i en mindre omfattning inom psykossektionen.

Läs mer

Genomförandegrupp Lindesberg 2005-12-09

Genomförandegrupp Lindesberg 2005-12-09 Genomförandegrupp Lindesberg 2005-12-09 Närvarande: Anne Denhov Annika Javinder Bilgen Öz Birgitta Hägg Birgitta Stenborg Molin Bo Ivarsson Elsie Eriksson Elsie Rosenberg Eva-Britt A-Eriksson Gunilla Zakariasson

Läs mer

Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri

Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri 2012-03-01 Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri Rapport för år 2011 Förslag till fortsatta aktiviteter år 2012 från Gemensamma Genomförandegruppen Deltagande verksamheter: Skånereg. Integrerad Närsjukvård,

Läs mer

Kvalitetsstjärnan vid schizofreni Rapport för år 2005 Förslag till fortsatta aktiviteter år 2006

Kvalitetsstjärnan vid schizofreni Rapport för år 2005 Förslag till fortsatta aktiviteter år 2006 2006-02-22 Kvalitetsstjärnan vid schizofreni Rapport för år 2005 Förslag till fortsatta aktiviteter år 2006 från Genomförandegruppen Kvalitetsstjärnan vid schizofreni Deltagande verksamheter: Västra Götalandsregionen:

Läs mer

Kvalitetsstjärnan vid schizofreni som framgent föreslås kallas Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri

Kvalitetsstjärnan vid schizofreni som framgent föreslås kallas Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri 2006-12-19 Kvalitetsstjärnan vid schizofreni som framgent föreslås kallas Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri Rapport för år 2006 Förslag till fortsatta aktiviteter år 2007 från Gemensamma Genomförandegruppen

Läs mer

Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri

Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri 2008-03-17 Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri Rapport för år 2007 Förslag till fortsatta aktiviteter år 2008 från Gemensamma Genomförandegruppen Deltagande verksamheter: Västra Götalandsregionen: Psykiatriska

Läs mer

Sommarrapport 2007 med fokus på Förstagångsskattningar med Kvalitetsstjärnan

Sommarrapport 2007 med fokus på Förstagångsskattningar med Kvalitetsstjärnan Bi070726 Sommarrapport 2007 med fokus på Förstagångsskattningar med Kvalitetsstjärnan Efter kontroll och rensning av insamlade filer finns det nu 3094 stjärnskattningar i databasen. Förstgångsskattningarna

Läs mer

Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri

Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri 2009-03-20 Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri Rapport för år 2008 Förslag till fortsatta aktiviteter år 2009 från Gemensamma Genomförandegruppen Deltagande verksamheter: Skånereg. Integrerad Närsjukvård,

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 20 NOVEMBER 0930-1500 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Minnesanteckningar från Gemensamma Genomförande Gruppen för Q star

Minnesanteckningar från Gemensamma Genomförande Gruppen för Q star Minnesanteckningar från Gemensamma Genomförande Gruppen för Q star Den 24 april 2013 kl 09.30 16.00 Dagordning och minnesanteckning Intro Månadsbrev uppföljning, finns på hemsidan. Förskjöts en månad framåt.

Läs mer

Sammanträde med samverkansgruppen för FoU-U, måndagen den 31 januari 2011 på Tegelbruket. 1. Föregående mötes anteckningar gås igenom och följs upp

Sammanträde med samverkansgruppen för FoU-U, måndagen den 31 januari 2011 på Tegelbruket. 1. Föregående mötes anteckningar gås igenom och följs upp Sammanträde med samverkansgruppen för FoU-U, måndagen den 31 januari 2011 på Tegelbruket. NÄRVARANDE Bo Rylander, ordf Johanna Låstberg, sekr Bengt Ericsson Ulrika Hernant Monika Hellstrand 1. Föregående

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

Datum och tid: 24 november 2017, Plats: Västerbottensrummet Landstingshuset, Umeå (Möjlighet att delta på länk finns.)

Datum och tid: 24 november 2017, Plats: Västerbottensrummet Landstingshuset, Umeå (Möjlighet att delta på länk finns.) 2017 Dagordning Länsgrupp Barn och unga (LBU) Datum och tid: 24 november 2017, 9.00-12.00 Deltagare: Plats: Västerbottensrummet Landstingshuset, Umeå (Möjlighet att delta på länk finns.) Enl kallelse Maria

Läs mer

Nationellt kliniskt kunskapsstöd

Nationellt kliniskt kunskapsstöd Nationellt kliniskt kunskapsstöd Flera år tillbaka inom Landstinget Sörmland har behovet av Sörmland Fakta aktualiserats av främst primärvårdens läkargrupp Beredning har skett genom : PrimUS (Primärvårdens

Läs mer

Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri

Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri 2010-02-18 Kvalitetsstjärnan för Vuxenpsykiatri Rapport för år 2009 Förslag till fortsatta aktiviteter år 2010 från Gemensamma Genomförandegruppen Deltagande verksamheter: Skånereg. Integrerad Närsjukvård,

Läs mer

Minnesanteckningar från NVDB-råd 24 september 2013

Minnesanteckningar från NVDB-råd 24 september 2013 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Fastställt av (i förekommande fall) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [Fastställt av (personlista)] [Ärendenummer] [Projektnummer] Dokumenttitel Minnesanteckningar från NVDB-råd

Läs mer

Minnesanteckningar GGG Kvalitetsstjärnan i Göteborg 2011-12-02

Minnesanteckningar GGG Kvalitetsstjärnan i Göteborg 2011-12-02 Minnesanteckningar GGG Kvalitetsstjärnan i Göteborg 2011-12-02 Närvarande: Stefan Tungström, Håkan Persson, Helene Gustavsson Ljungby, Eva Axelsson Ljungby, Eva Carlsson Stockholm, Kristina Duberg Örebro,

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2011-09-20 Vilgotgruppen 1 ( Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Kvalitetsstjärnan vid schizofreni Rapport för våren 2001 Förslag till fortsatta aktiviteter

Kvalitetsstjärnan vid schizofreni Rapport för våren 2001 Förslag till fortsatta aktiviteter BI/2001-09-13 Kvalitetsstjärnan vid schizofreni Rapport för våren 2001 Förslag till fortsatta aktiviteter från Genomförandegruppen Kvalitetsstjärnan vid schizofreni Deltagande verksamheter: De psykiatriska

Läs mer

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland 1.00 Utgåva (1)6 STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland Maj månads rapport 1.00 Utgåva (2)6 INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 GENOMFÖRDA AKTIVITETER SENASTE MÅNADEN...

Läs mer

Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens.

Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens. Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens. Riktlinjer vid FFFF-konferens 2017-11-29 Innehållsförteckning s 2 Inledning s.3 Förutsättningar s 3 Ansökan s 3 Konferensagent/byrå s 4 Anläggning s 4 Ekonomi

Läs mer

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Uppdrag Den delregionala ledningsgruppens uppdrag är att kontinuerligt och enligt Västbus

Läs mer

Version April 2015. TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag

Version April 2015. TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag Version April 2015 TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag Tryckguide De riktlinjer och råd som vi listar i guiden kan hjälpa dig att spara både arbete och tid. Vi ger dig information om hur du bäst anpassar

Läs mer

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare)

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) AU Telefonmöte 20140425 Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) 1. Justerad Arbetsordning NSPH Skåne Arbetsordningen har justerats enligt

Läs mer

BRF-RESPONS ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING

BRF-RESPONS ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING BRF-RESPONS 2018 50 ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING BRF-RESPONS Säljstöd för er som vänder er till svenska bostadsrättsföreningar. Marknadsföringskampanj med Marknadsrespons För snabbare

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-06-27 Plats och tid Arbetsförmedlingen klockan 13.00-17.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Linda Lund Försäkringskassan Ulf

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg Dokumentation Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Inledning Ny organisation skapar förutsättningar för operativt arbetssätt i samverkan kring patienten.

Läs mer

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda.

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda. ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 19 JANUARI 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Slutrapport Bättre vård i livets slutskede

Slutrapport Bättre vård i livets slutskede Team : Älvsby vårdcentral Agneta Överlind och Eva Boman Syfte med deltagandet i Genombrott Ökad trygghet för palliativa patienter i eget boende Teammedlemar Namn: agneta.overlind@nll.se Namn: eva.boman@nll.se

Läs mer

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Närvarande Anna-Lena Sunesson Birgitta Larsen Christer Aronsson Ewa Jonsson Helena Bucht (via video) Katja Vuollet Carlsson Malin Andersson Margareta Sundsten

Läs mer

Minnesanteckningar - Proaktiv Hälsostyrning Projektledningsgrupp

Minnesanteckningar - Proaktiv Hälsostyrning Projektledningsgrupp Anneli Malmberg, Lednings och verksamhetsstöd, Utv avd/projekt och metodstödsenheten 2012-10-29 Minnesanteckningar - Proaktiv Hälsostyrning Projektledningsgrupp Tid: Måndag den 29 oktober 2012, kl 09.00

Läs mer

Minnesanteckningar Förvaltarträff KLARA SVPL 2016 03 09 Vänerparken, FoU-enheten, Lokal Glöden

Minnesanteckningar Förvaltarträff KLARA SVPL 2016 03 09 Vänerparken, FoU-enheten, Lokal Glöden Minnesanteckningar Förvaltarträff KLARA SVPL 2016 03 09 Vänerparken, FoU-enheten, Lokal Glöden Närvarande: Maria Fredriksson, Carina Johansson, Lena Larsson, Ulla-Britt Broberg, Karin Gustafsson, Maria

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-10-24 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s) Angelo

Läs mer

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, SÄS, Ordförande

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, SÄS, Ordförande Uppdragsgrupp Barn unga vuxna i utsatt situation Datum: 2016-10-24 Tid: 13:30-16:00 Plats: SÄS, Samaritvägen 9 (se karta) Lokal: Konferensrum Källarplan Minnesanteckningar Närvarande: Kay Eriksson Cecilia

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Närvarande:

Läs mer

Projektplan Gruppverksamhet för barn till föräldrar med psykisk ohälsa

Projektplan Gruppverksamhet för barn till föräldrar med psykisk ohälsa Projektplan Gruppverksamhet för barn till föräldrar med psykisk ohälsa Kontaktperson Programchef Anna-Lena Christensson Box 24156 1054 51 Stockholm Telefon; direkt 508 10 317, mobil 070.45 10 317 E-post;

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Sid 1(7) Styrelsemöte 20160121-22 Plats: Stockholm Tid: torsdag lunch fredag 14.00 Närvarande: Carina Folkesson, Ann-Marie Gustafsson, Emma Sjölund- fredag, Urban och, Margareta Nilsson Förhinder: Ann-Katrin

Läs mer

Lägesrapport 2013. 7.1.1 Tillgänglighet första linjen STÖD TILL RIKTADE INSATSER INOM OMRÅDET PSYKISK OHÄLSA 2013 7.

Lägesrapport 2013. 7.1.1 Tillgänglighet första linjen STÖD TILL RIKTADE INSATSER INOM OMRÅDET PSYKISK OHÄLSA 2013 7. STÖD TILL RIKTADE INSATSER INOM OMRÅDET PSYKISK OHÄLSA 2013 Lägesrapport 2013 7.1 BARN OCH UNGA 7.1.1 Tillgänglighet första linjen Mätning första linjen, ett förslag till uppföljning inför år 2014 Med

Läs mer

Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad

Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad Minnesanteckningar Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad Mötesdatum: 2017 11 30 Tid: Kl. 15.00 16.30 Plats: Skype möte Deltagare Marie Elm (ersättare Ulrika Gustafsson), Maritha Bäck, Roland Mattsson,

Läs mer

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Västbus Skaraborg Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Vårdsamverkan Skaraborg är en samverkansgrupp mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg och kommunerna i Skaraborg.

Läs mer

Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009

Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009 Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009 alla medlemmar i styrelsen för FoU Välfärd! Årets första styrelsemöte blev inställt. Därför skickar jag ändå här

Läs mer

Slutrapport Distansmöte IFO

Slutrapport Distansmöte IFO 1.00 Utgåva (1)5 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Distansmöte IFO Godkänt för leverans av: Godkänt av och datum Ann-Charlotte Klarén SSVIT 2016-09-07 Slutrapport Distansmöte IFO 1.00 Utgåva (2)5 Innehållsförteckning

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i kvalitetssäkringsgruppen

Minnesanteckningar från möte i kvalitetssäkringsgruppen 1 HTA-Centrum 2008-01-30 SU/S Minnesanteckningar från möte i kvalitetssäkringsgruppen 080130 Närvarande: Eva Alopaeus Åsa Axelsson Christina Bergh Björn Fagerberg Lennart Jivegård Anders Larsson Ola Samuelsson

Läs mer

Senaste nytt från Biogas Väst Kraftsamling för biogas i Västra Götaland

Senaste nytt från Biogas Väst Kraftsamling för biogas i Västra Götaland Senaste nytt från Kraftsamling för biogas i Västra Götaland Hanna Jönsson, Västra Götalandsregionen Processledare Agenda Introduktion till programmet Vad har hänt sedan 1 mars? Vad är på gång framöver?

Läs mer

Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019

Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019 www.pwc.se Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019 Inledning Från och med 1 januari 2015 skärptes skollagen och det blev tydligare att en kommun löpande

Läs mer

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN 2018-11-09 RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Ej fastställd av Chefsforum 2018-11-09 Innehållsförteckning Inledning... 1 Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård... 1 Den

Läs mer

KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats: VKL, Västerås Lokal: Långsvan

KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats: VKL, Västerås Lokal: Långsvan 2011-11-24 1(1) KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats:, Västerås Lokal: Långsvan 1/ Mötets öppnande. 2/ Förslag till ärendelista. 3/ Uppföljning

Läs mer

1 Planerade utbildningar. 2011-10-15 16 Härnösand Sista anmälningsdatum passerat. 2011-10-22 23 Skövde Sista anmälningsdatum 9/10.

1 Planerade utbildningar. 2011-10-15 16 Härnösand Sista anmälningsdatum passerat. 2011-10-22 23 Skövde Sista anmälningsdatum 9/10. Svenska Cykelförbundets Utbildningskommitté 1 (7) Tidpunkt: 2010-10-08 kl. 10 00 2010-10-09 15 00 Plats: Scandic Väst Gävle Närvarande: Ulf Näslund Bo Lövstrand (Endast två av kommitténs fyra ledamöter

Läs mer

Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson (S) Rolf Edlund (C) Rose-Marie Isaksson (S)

Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson (S) Rolf Edlund (C) Rose-Marie Isaksson (S) - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 9.00-11.00 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson

Läs mer

Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping.

Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Sammanträdesplats Närvarande Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Ledamöter Arne Johansson, ordf E län Boel Andersson Gäre F län Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 Claes Hallert E län, 6-15 Lars Ivar

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Minnesanteckningar från SKYREVs utbildningskommitté 2007-03-06. Tid: 10.00 12.00 Möte med regionombuden 12.00 14.45 Utbildningskommittén

Minnesanteckningar från SKYREVs utbildningskommitté 2007-03-06. Tid: 10.00 12.00 Möte med regionombuden 12.00 14.45 Utbildningskommittén Minnesanteckningar från SKYREVs utbildningskommitté 2007-03-06 Plats: Ernst & Young, Stockholm Tid: 10.00 12.00 Möte med regionombuden 12.00 14.45 Utbildningskommittén Deltagare: Andersson (ordförande),

Läs mer

Utbildningar vintern/våren 2011

Utbildningar vintern/våren 2011 Adobe Creative Suite Utbildningar vintern/våren 2011 Kurser InDesign grunder...2 InDesign fördjupning...3 InDesign nyheter i CS5... 4 Photoshop CS5 Grunder...5 Photoshop CS5 Effektivisering... 6 Photoshop

Läs mer

Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum

Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum 2008 Verksamhetsplanen framtagen den 6 februari 2008 vid Arla Foods i Stockholm. Version 4. 1 Rapportering: Vad har hänt och var står vi idag? Måluppfyllnad : 1.

Läs mer

Utbildningar hösten 2011

Utbildningar hösten 2011 Adobe Creative Suite Utbildningar hösten 2011 Kurser InDesign grunder...2 InDesign fördjupning...3 InDesign nyheter i CS5... 4 Photoshop CS5 1.0...5 Photoshop CS5 Produktion... 6 Digitalkamera och foto/bild...7

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

SPT ; Lokal Närsjukvårdsgrupp psykiatri, missbruk och beroende i Trollhättan

SPT ; Lokal Närsjukvårdsgrupp psykiatri, missbruk och beroende i Trollhättan SPT ; Lokal Närsjukvårdsgrupp psykiatri, missbruk och beroende i Trollhättan 160913 Närvarande: Helena Mårdstam OF, Rasken Andreasson Verdandi, Ulla Arwidsson MAS Trollhättans Stad, Christina Vallgren

Läs mer

Utvärdering piloten MedControl

Utvärdering piloten MedControl Utvärdering piloten MedControl 190828 1 Vilken verksamhet är du verksam inom? Namn Antal % Bollebygds kommun 4 30,8 Borås stad 2 15,4 Medpro VC och Rehab 1 7,7 Nu sjukvården 0 0 Svenljunga kommun 1 7,7

Läs mer

Protokoll 1 (5) 23 maj 2012 kl , Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag

Protokoll 1 (5) 23 maj 2012 kl , Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag Protokoll 1 (5) Länets Handikappråd Tid och plats för Sammanträdet 23 maj 2012 kl. 09.00-12.00, Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag Beslutande Elin Hoffner (V) Björn Hjortling Georg Witthoff Inger

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 12 mars 2015 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 8-17 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 12 mars 2015 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 8-17 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 16.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Utses

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG 131127 Närvarande: Anita Andersson Hagsgård, Falköping Anna-Lena Skatt, Tidaholm Lisbet Sjödin, Skövde Lars Stäring, Mariestad

Läs mer

Ledningssystem för hållbar utveckling

Ledningssystem för hållbar utveckling Ledningssystem för hållbar utveckling Presentation av ett pilotprojekt SKL 4 april 2014 Lars-Anders Larsson, 0733-35 57 77, lars-anders.larsson@actea.se Actea Consulting AB Sida 1 Innehåll Ledningssystem

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

Ärende 1 Allmän information

Ärende 1 Allmän information ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 15 JUNI 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom Roy

Läs mer

Dokumentering och utvä rdering

Dokumentering och utvä rdering Dokumentering och utvä rdering Högskolan Skövde 4 september 2012 Ett samarbete som nu har inletts mellan Västra Götalandsregionen, Skaraborgs kommunalförbund, och Högskolan i Skövde. Fortsättning följer!

Läs mer

Restaurang Example. (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida. Av Kharma Concept

Restaurang Example. (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida. Av Kharma Concept Restaurang Example (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida Av Kharma Concept 1.Översikt: Restaurang XXX har en kreativ hemsida med modern design. Navigering till de olika delarna av hemsidan

Läs mer

Utvecklingsrådet Barn och unga vuxna i utsatt situation

Utvecklingsrådet Barn och unga vuxna i utsatt situation Utvecklingsrådet Barn och unga vuxna i utsatt situation Tid:, kl. 8.30 16.00 Plats: Yxhammarsgården, Borås Omfattning: 1-16/2013 Närvarande: Malin Camper Sjuhärads kommunalförbund Sven Ernstsson Barnpsykiatriska

Läs mer

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Bakgrund Regeringen har den 24 april 2008 träffat en överenskommelse med Sveriges

Läs mer

Minnesanteckningar. Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari 2011 Tid: Kl 8.30 10.30

Minnesanteckningar. Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari 2011 Tid: Kl 8.30 10.30 TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Örebro Läns Landsting, Erik Sjöberg 2012-06-03 VILMERGRUPPEN 1 ( Minnesanteckningar Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m)

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) 1(12) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, kl. 13.00-16.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Birgitta Grafström (c) Linnéa Kihlström (kd)

Läs mer

SVERIGES STÖRSTA FÖRENINGAR! BRF-RESPONS ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING

SVERIGES STÖRSTA FÖRENINGAR! BRF-RESPONS ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING SVERIGES STÖRSTA FÖRENINGAR! BRF-RESPONS 2019 50 ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING BRF-RESPONS Säljstöd för er som vänder er till svenska bostadsrättsföreningar. Marknadsföringskampanj med

Läs mer

Kvalitetsregister i verksamhetsutveckling - Psykiatri Psykos/SU. Zophia Mellgren september 2013

Kvalitetsregister i verksamhetsutveckling - Psykiatri Psykos/SU. Zophia Mellgren september 2013 Kvalitetsregister i verksamhetsutveckling - Psykiatri Psykos/SU Zophia Mellgren september 2013 Ett helhetstänk Krav utifrån/uppifrån/inifrån NR bevis vårdprogram teori och praktik Långsiktig plan, där

Läs mer

DELPROJEKT PROCESSTÖD TILL ARBETSPLATSER

DELPROJEKT PROCESSTÖD TILL ARBETSPLATSER Sidan 1 av 13 Bilaga 2 DELPROJEKT PROCESSTÖD TILL ARBETSPLATSER FÖLJANDE GÄLLER ALLA DELPROJEKT Deltagande arbetsplatser kommer efter genomgången utbildning att kunna tjäna som Goda Exempel för andra arbetsplatser

Läs mer

Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010

Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010 Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010 Ingela Thorell, Primärvården, projektledare Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Metod... 4 Arbetsformer...

Läs mer

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND 1 SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND Protokoll 4/2005 Sammanträdesdag: 9 december 2005 Ledamöter: Inger Ros (s), Stockholm, ordf. Birgitta Sevefjord (v) (p. 6-12) Christer Wennerholm (m) (p.1-4) Åke

Läs mer

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Protokoll Styrelsemöte 8 Tid 2014-11-29 kl. 9.00 Plats Kvänum Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson Monica

Läs mer

Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137

Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137 Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137 Närvarande: Dan Ericsson, Katarina Ramberg, Monica Damell Modin, Ninni Ericsson, Susanne Rehlin,

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 14JUNI 2011 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Stf. 0rdf. Fredrik Edholm, IT-chef Skövde Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare GR

Läs mer

Verksamhetsutvecklingsprojekt

Verksamhetsutvecklingsprojekt Verksamhetsutvecklingsprojekt Habiliteringen Göteborg och Södra Bohuslän Projektplan för Organisering av gruppverksamheten Delprojekt i projektet Utveckling av Vuxenhabiliteringen Projektledare Malin Arby

Läs mer

SFIS konferenslots UTKAST

SFIS konferenslots UTKAST UTKAST IoK Sammanställd av: Revidering xxxx2007 Dokument för konferensarbetet 3 Förväntningar 3 Syfte 3 Framgångsfaktorer 3 Mål 4 Roller i konferenskommittén 4 Aktiviteter 5 2 Dokument för konferensarbetet

Läs mer

Från 2 veckor till 2 minuter med digitala skattningar. BLÅ APPEN Verksamhetschef Linda Welin Verksamhetsutvecklare Annika Nilsson BUP Skåne

Från 2 veckor till 2 minuter med digitala skattningar. BLÅ APPEN Verksamhetschef Linda Welin Verksamhetsutvecklare Annika Nilsson BUP Skåne Från 2 veckor till 2 minuter med digitala skattningar BLÅ APPEN Verksamhetschef Linda Welin Verksamhetsutvecklare Annika Nilsson BUP Skåne Upplägg idag Kort presentation av BUP Skåne Varför har vården

Läs mer

Version Augustii TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag

Version Augustii TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag Version Augustii 2018 TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag För bästa tryck De riktlinjer och råd som vi listar i guiden kan hjälpa dig att spara både arbete och tid. Vi ger dig information om hur du

Läs mer

PROTOKOLL Regionalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Örebro län

PROTOKOLL Regionalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, 2016-09-06 Protokoll Linda Carlsson PROTOKOLL 160902 Regionalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Örebro

Läs mer

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg.

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Närvarande: Helen Larsson, Yvonne Johansson, Ingela Lindgren, Jeanette Sande, Karin Nylander, Glenn J Unger, Ulrika

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa

Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa Tid:, 8.30 12.00 Plats: Solhem, plan 8, lokal Blå rummet Omfattning: p. 60-70/2012 Närvarande: Bertil Martinsson Anneli Svensson Kerstin

Läs mer

BRF-RESPONS st lokala kartläggningar för ökad försäljning

BRF-RESPONS st lokala kartläggningar för ökad försäljning BRF-RESPONS 2016 50 st lokala kartläggningar för ökad försäljning BRF-RESPONS Säljstöd för er som vänder er till svenska bostadsrättsföreningar. Marknadsföringskampanj med Marknadsrespons För snabbare

Läs mer

Tid och plats Fredag den 12 juni 2019, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde. Lokal Vänern och Vättern kl

Tid och plats Fredag den 12 juni 2019, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde. Lokal Vänern och Vättern kl SIDAN 1 AV 5 SIDAN 1 AV 5 SKOL- O C H U T B I L D N I N G S C H E F E R PROTOKOLL Tid och plats Fredag den 12 juni 2019, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde. Lokal Vänern och Vättern kl 8.30 13.30.

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2009-10-08 1(5) Plats och tid: Seglora, hos Jan kl: 18:00 21:00 Beslutande: Jan Vinkvist Sassi Wemmer Tina Yngvesson Utses att justera: Paragraferna: 42 63 Underskrifter: Sekreterare:.. Sassi Wemmer Ordförande:..

Läs mer

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri 2018 Implementering Mål Åtgärd Målgrupp för åtgärd Hur När Ansvar 1) Samverkan och samordning ska leda till upplevd god psykisk och fysisk hälsa samt

Läs mer

TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag

TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag TRYCKGUIDE för bästa digitala underlag VÄLKOMMEN TILL ENVÄRLD AVTRYCK- SAKER! ARKITEKTKOPIA.SE Version Mars 2017 Tryckguide De riktlinjer och råd som vi listar i guiden kan hjälpa dig att spara både arbete

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 170208 1. Inledning Vi hälsar Malin Nilsson välkommen. Malin är från 170220 verksamhetschef för psykiatrin i Skaraborg. Mötets punkter får en annan ordningsföljd än i utsänd dagordning.

Läs mer

Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås

Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås Närvarande: Anna-Lena Sörenson, Östergötland, ordf Agneta Jansson, Västra Götaland Ann Lindman, Gävleborg Cecilia Carpelan, Stockholm

Läs mer

Minnesanteckningar FGS Förvaltningsråd

Minnesanteckningar FGS Förvaltningsråd 1(7) Minnesanteckningar FGS Förvaltningsråd 2016-10-26 Datum: 2016-10-26 Plats: Riksarkivet, Styrelserummet Närvarande: Karin Åström Iko Riksarkivet (riksarkivarie) Peter Sivervall Riksarkivet (Avdelningschef

Läs mer

STRATEGISK PÅVERKAN. Bilaga 3. Grunden. Tre delar leder till målet. Sidan 1 av 6

STRATEGISK PÅVERKAN. Bilaga 3. Grunden. Tre delar leder till målet. Sidan 1 av 6 Sidan 1 av 6 Bilaga 3 STRATEGISK PÅVERKAN Grunden Tillsynsutveckling i Väst har med hjälp av bland annat projektets referensgrupp identifierat ett antal viktiga faktorer för strategiskt påverkansarbete.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-05-28, kl. 14.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer