Fastighets egna investeringar budget 2015 och plan Bilaga 4 Dnr Ten 2014/336

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fastighets egna investeringar budget 2015 och plan 2016-2018 Bilaga 4 Dnr Ten 2014/336"

Transkript

1 Fastighets egna investeringar budget 2015 och plan Bilaga 4 Dnr Ten 2014/336 ÄSKANDEN OM FASTIGHETSINVESTERINGAR (TKR) Prio Budget 2015 Plan 2016 Plan 2017 Plan 2018 Total Kommentar Kapital kostnad för Budget 2015 Fastighets egna investeringar Div mindre fastighetsprojekt 1,2, Budget för små projekt (För mindre akuta projekt.) Larmanläggningar Byte av larmanläggningar efter ökade krav från försäkringsbolag. (Nya krav på brandlarm från försäkringsbolag)(ca 100 anl.) Garantianslag(endast budget) 1,2, Efteråtgärder av uppkomna garantifel i avslutade projekt. (För brister som ej omfattas av garantier.) Källsortering Utemiljö Upprustning fönster o fasader Energieffektivisering Brandsäkerhetsåtgärder Låssystem Utbyggnad av soprum för bättre sortering och hantering av sopor bland annat i Vibblabyskolan (Vittra önskar nytt sophus för källsortering och hushållssopor, problem med befintlig transportväg och vändplan.)skälbyskolan, Skälbyförskolan, Olovslundsförskola, Källtorpskolan och Traktor fsk. (Nya lagkrav och ny sopentreprenör ställer stora krav på befintliga soprum och tillgänglighet till soprum.) Förbättring av utomhusbelysningar samt åtgärder efter lekplats besiktningsanmärkningar på 75 skolor och förskolor. Byte till nya energieffektiva fönster och dörrar och tilläggsisolering av gamla fasader. Bland annat på Allmogens förskola, Jakobsbergskolan. I projektet ingår även miljöklassningsåtgärder (Energieffektivisering av ytterskal på hus.) Utredning och genomförande av energieffektiviserande åtgärder i befintliga byggnader. Fjällenskolan, Björkebyskolan, Ulvsättraskolan, Tallbohovskolan, Skälbyskolan, Källtorpskolan, Fastebolskolan, Vibblabyskolan och Barkarbyskolan. (Installation av bervärmeanläggningar, konvertering från uppvärmning med direktverkande el. Luftvärmepumpar samt andra energibesparande åtgärder ) Energieffektiviseringsprogram (BMS platform) för att driftoptimera värme och ventilationssystem i ca 100 anl motsvarande ca 2 mkr årligen. Åtgärder för att förhindra brand och förbättra utrymningssäkerheten i befintliga byggnader (Förbättringar av brandsäkerheten i befintliga byggnader.) Komplett brandskyddsbesiktning av brandkonsult samt åtgärder (ca 100 anl.). Byte till moderna lås och passgesystem i befintliga byggnader. (Förbättade låssytem)

2 96316 F8 renovering/upprustning Ombyggnad av hus 226 blev 1,7 mkr dyrare än planerad pga. mer omfattande renoverings behov. Övriga 500 tkr avser byte av el och avloppsystem i de övriga byggnaderna (Huset behöver en totalrenovering och el och VVS-system i övriga byggnader behöver bytas ut.) Tillgänglighetsåtgärder Tillgänglighetsåtgärder i befintliga byggnader samt anpassning av skolor/förskolor för enskilda elever/föräldrar. (Syftar till att öka tillgängligheten i offentliga lokaler för funktionshindrade.) Renover avlopp/dagvatten/dräne Omläggning och relining av gamla avloppssystem i befintliga fastigheter bland annat Nibbleskolan, Strömvallen, Orgonaförskola, Högbystugan och Aspnässkolan. (Sandvikskolan behöver åtgärder för dagvattenledningarna på en av innergårdarna på skolan har gått sönder på grund av marksättningar. Ledningarna måste grävas upp och läggas om. Samtidigt bör (ska) dräneringen läggas om och markbeläggningen göras om under Uppskattad kostnad är ca 4,3 mkr.) (Många avloppsystem har nått sin tekniska livslängd och behöver bytas ut.) I äldre fastigheter har dagvattensystem satts igen och dräneringar och tätskikt i källarplan behöver göras om. Bland annat Viksjöskolan och Berghemskolan. (Många dagvattensystem och dräneringar har nått sin tekniksa livslängd och behöver bytas ut.) PCB och Asbest-sanering Fettavskiljare i köksavlopp Byte av ventilationsaggregat Sanering av farliga material i befintliga byggnader t ex PCB och Asbest. (PCB-sanering, asbest finns fortsatt i många byggnader.) Installation av fettavskiljare i befintliga byggnader. Askungen, Aspnäsförskola, Bolinderförskola, Fastebolförskola, Fäbodaförskola, Guliversförskola, Gårdförskola, Helikptereförskola, Högbyförskola, Orgonaförskola och Plommonetförskola. (Krav från VA-avdelningen för att minska mängden fett i avloppssystmen.) Byte av gamla ventilationsaggregat till nya energieffektiva med värmeåtervinning. Montering av koldioxidstyrning av ventilation. Skälbyskolan, Sandvikskolan, Olovslundsskolan, Lundskolan, Ulvsättraskolan, Iljansboda och Högbyskolan. Behovstyrning vent i ett flertal fastigheter. (Nya ventilationsaggregat spar energi och ger större luftmängder och bättre vventilation.) Säkerhetshöjande åtg skolor Diverse åtgärder för att minska risker på förskolor och skolor. 40

3 96404 Digitalisering ritningsarkiv Genomgång och digitalisering av Fastighets ritningsarkiv påbörjades Digitaliseringen av ritningar är i huvudsak genomförd genom att ritningsmaterialet har scannats in. Genomgång och kontroll av inscannade ritningar och revidering av dem. Ritningsmaterialet stäms av gentemot verkligheten och rättas. AutoCadning av scannade ritningar. Den mesta autocadningen finansieras i pågående fastighetsprojekt men även andra ritningar behöver auto Caddas Miljöklassning byggnader Reglerings- sanerings fastigh Vård-underhållsplaner Radiatorsyst. mont filter I enlighet med Järfälla Kommuns miljöplan ska det befintliga fastighetsbeståndet miljöklassas. (Kostnader för miljöinventering i cirka 12 byggnader per år fram till 2020.) För upprustning av befintliga vvs- och elanläggningar på kulturbyggnader. Säby och Görväln områden. Bland annat Norra flygeln och södra flgeln. (VVS och el-anläggningar behöver bytas ut.) Vård och underhållsplaner behöver uträttas för ett antal slott och gårdar för att underlätta en långsiktig skötsel och underhåll av våra kulturbyggnader. I flera äldre fastigheter har radiatorsystmen överskridit sin tekniska livslängd och behöver bytas ut. Många system är delvis igensatta och behöver renas och förses med partikelfiler för att uppnå maximal effektivitet. Planeras efter akut behov bland annat Nibbleskolan. (Åtgärderna sparar energi och ger högre värmekonfort.) Elsystem o bullerdämpande åtgä Reinvesteringar storkök Många äldre belysningssystem uppfyller inte dagens krav på belysningsstyrka och energieffektivitet. I flera äldre fastigheter har elsystemen överskridit sin tekniska livslängd vilket utgör en risk för brand och driftstörningar. Bland annat Nibbleskolan, Tallbohovsskolan, Fjällenskolan (ca 3,8 mkr), Vibblabyskolan (ca 1,9 mkr) och Kolarängskolan (ca 2 mkr). Lundskolan kostar ca 4 mkr. (Effektivare belysning bidrar till attraktivare inomhusmiljöeer och sänker förbrukningen av el.) Bullerdämpande åtgärder i befintliga byggnader. Bland annat Fjällenskolan, Vibblabyskolan, Kolarängskolan, Vattmyraskolan, Björkebyskolan, Vattmyraförskolan och Viksjöskolan även 5 till 6 enheter med befarade akustik problem som ska åtgärdas. (För bättre inomhusmiljöer och för att minska risk för störande och skadliga ljud.) Byte och modernisering av storköksutrustning i storkök. Bland annat Nibbleskolan, Lundskolan, Barkarbyskolan och Iljansbodaskolan (Modernisering av storkök.)

4 96436 Underhållsplaner Inventering och framtagning av underhållsplaner. Inventering av alla byggnader och mark för att skapa en Planerat underhållsplan i Xpand, 4 0 eventuellt inkl koppling till K3/Komponentavskrivning. Inventeringen möjliggör att vi kan skapa underhållsplaner på längre sikt. Utförs på 2-4 års sikt Marksaneringar På en del fastigheter finns gamla fyllningsmassor som behöver saneras då de innehåller olika skadliga ämnen. Bland annat forsatt marksanering ca 2 mkr för Jakobsbergskolan (I samband med byggnationer stöter vi iband ovantat på markföroreningar som behöver saneras.) Många fjärrvärmeväxlare är gamla och utnyttjandegraden är inte Byte av fjärrvärmeväxlare optimal. Bland annat Björkebyskolan, Fjällenskolan. (Sänker förbrukningen av fjärrvärme.) Driftutrymmen Modernis av varmvattenberedare Omb. Våtutrymmen Byte av lågflödessystem I gamla fastigheter uppfyller tillfartsvägarna till driftutrymmena inte gällande arbetsmiljölagstiftning. Bland annat Nibleskolan, Tallbohovskolan, Aspnäskolan och Fastebolskolan. Arbetsmiljö och säkerhetsfråga för driftperosnal.) Många beredare är gamla och har passerat sin tekniska livslängd och utgör risker för vattenskador. Planeras efter akut behov (Många varmvattenberedare har nått sin tekniksa livslängd och behöver bytas ut.) Många äldre duschrum är i dåligt skick. Duschblandare, munstycken, golvbrunnar och WC behöver bytas för att nå modern standard. år. Bland annat BT-hallen (Många duschrum i skolor och förskolor har nått sin tekniksa livslängd och behöver bytas ut.) Ombyggnad av värmesystem för bättre styrning av uppvärmningen. Björkebyskolan, Skälbyskolan, Fjällenskolan, Fastebolskolan och Aspnässkolan. (Installation av pumpar ger möjlighet att sektioner uppvärmningen av större byggnader och periodviss hålla lägre temperatur i vissa delar.) Ombyggnad av felaktiga takkonstuktioner o Felaktiga takkonstuktioner i befintliga hus behöver byggas om för att förhindra takläckage. Montering av gångbryggor och snörasskydd för att nå dagens krav i befintlig bebyggelse (Felaktiga konstruktioner byggs bort i samband med att tak läggs om.) Bland annat Källtorpskolan och Askungenförskola som ska åtgärdas Utbyte av skruvhissar Bolindervallen Gamla skruvhissar som har nått sin tekniska livslängd behöver bytas, Gäller bland annat Iljansbodaskolan och Nibbleskolan (Många skruvhissar har nått sin tekniksa livslängd och behöver bytas ut.) Nya kompressorer till isanläggnigen, ombyggnad av omklädnadsbyggnad (Isanläggningen har nått sin tekniksa livslängd och behöver bytas ut.)

5 96475 Görvälnområdet Omläggning av tak på flygelbyggnader, Solbacka, Finvagnslider, Grovvagnslider, Ladugården mm. Nya el och VVS-installationer på ett antal byggnader.( Görvälns Gård Området anl: 2400 behöver LPS systemet pumpar som börjar att bli gamla. Fyra stycken behöver bytas ut samt att anläggningen besiktigas ca 350tkr) Kameraövervakning Nytt kameraövervakningssystem med integretetssäkra värmekameror kring samtliga byggnader för att förebygga bränder, inbrott och skadegörelse. (Ger lägre skadekostnader)(ca 70 anl.) Skälby gård, huvudbyggnad och annex Omläggning av tak, installation av bergvärme 24 Bruket, huvudbyggnad Byte av tak, fönster och fasader. 96 Gamla Stäketskolan, bergvärme Montering av bergvärmeanläggning 24 Säby Gård Huvudbyggnaden och Cafe Görvälns Gård Tallbacken Överordnat larmsystem Anl: (2301 Huvudbyggnaden; Kallmuren på baksidan av byggnaden har börjat rasa, i stort behov restaurering samt att man bör uppföra ett staket där syrenhäcken stått för att förhindra fallolyckor. Uppskattad kostnad ca 1,5 mkr) Anl: (2305 Cafeetsbyggnad är i behov av tillgänglighets anpassning samt av utrymnings åtgärder. Uppskattad kostnad ca 450 tkr) Hela huset är i stort behov renovering, utvändigt, invändigt, elinstallationer samt vvs- installationer. Anl: 2411 Sammankoppling av larm- och passagesystem för centraliserad styrning och övervakning (Ger effektivare hantering av larm, möjligheter till avstängning, kontroll och uppföljning.)(ca 100 anl.) Renovering av Jakobsbergskolan LAM huset. Renovering av fasader, fönster, assbest sanering och tilläggsisolering samt tak isolering (Uppskattad kostnad är 15 mkr) Marksanering av gård och byte av rör och dränering (Uppskattad kostnad är 7 mkr). Avlopp utv (3 utvändiga ledningar inkl brunnar till tomtgräns, gräv, Renovering av Källtorpskolan rörbyte återställning etc.), dränering, fukt i lkällaren, fönsterbyte, taket, Belysning (lägga nya rör dra nytt komplettera och uppgradera befintlig) Renovering av befintlig bygggnad. Omb UC med inkoppl fjärrvärme, byte fönster och fasad, stamrenovering, byte davattenledn, byte el och belysning, ytkiksrenovering inv, byte sanitet och utrustn Olovslundsskolan renovering WC/HWC, (B-del 01). Byte fönster och fasad, stamrenovering, byte dagvattenledn, byte el och belysning, ytkiksrenovering inv, byte sanitet och utrustn WC/HWC (B-del 03) Ulvsättraskolan renovering Renovering av befintlig byggnad. Installation av bergvärme, byte ventilation och fönster i befintlig byggnad. Byte av avloppstammar, omdränining, renovering av hiss. (Skolan byggs till under 2014 och därefter bör den befitnliga byggnaden byggas om till modern standard på de tekniska installationerna.)

6 Miljöklassningsåtgärder Åtgärder efter inventering av byggnader inför miljöklassning som exempel fönsterbyte, åtgärda fuktskador, konstruktion, belysning och termisk klimat. Bland annat Gårdförskola, Högbyförskola, Allmogenförskola(Byte av fönster pga. för högt värmeförlusttal för miljöklassning, ca 60 fönster a 6kkr.) och Traktorförskola. Storköksrenoveringar Strömvallen : (Fjällenskolan: Renovering av kök; utskick, golv, väggar, ventilation mm. uppskattad kostnad är 10 mkr). (Nibbleskolan: Renovering av tillagningsköket, golv, väggar, diskmaskin, ventilation mm ca 10 mkr). (Högbyförskola: Rivning av gammal köksbyggnad samt köksnybyggnad. Inklusive ventilation och installationer upskattad kostnad är ca 20 mkr.) (Skogsbacken: 2 mkr). 2016: (Björkebyskolan: Renovering av köket, utbyggnation av frysrum och kylrum. De behöver bygga om lastkajen och behöver nya utrymmen för källsortering.) Rivning och nybyggnad av byggnad innehållande omklädningsrum, duschar, bastu, toaletter, cafe, a 90 kvm. Tegelbyggnad med underhållsfria ytskikt önskas Rivning av Kanslihuset Rivning och återstälande av marken. (Jakobsbersishalls kanslibyggnad) 618 Total

Fastighet Investeringsbudget 2014 samt planer för 2015-2017

Fastighet Investeringsbudget 2014 samt planer för 2015-2017 Fastighet Investeringsbudget samt planer för - Bilaga 1 Belopp redovisas i tkr 2013-04-04 Byte till nya energieffektiva fönster och dörrar och 96273 Upprustning av fönster och fasadertilläggsisolering

Läs mer

Prognos 2014. Prognotiserad Avvikelse

Prognos 2014. Prognotiserad Avvikelse INVESTERINGSBUDGET - TERTIAL 1 Belopp TKR Bilaga 2 Dnr Ten /339 Projekt -04-30 92032 Div mindre fastighetsprojekt 1 000 810 952 48 1 217 Flerårigt 96060 Larmanläggningar 3 574 229 2 470 1 104 2 470 Flerårigt

Läs mer

Bilaga 2 dnr Ten 2015/327. INVESTERINGSBUDGET - bokslut april 2015 (Belopp tkr) Projekt

Bilaga 2 dnr Ten 2015/327. INVESTERINGSBUDGET - bokslut april 2015 (Belopp tkr) Projekt Bilaga 2 dnr Ten 2015/327 INVESTERINGSBUDGET - bokslut april 2015 (Belopp tkr) Projekt Total Budget Utfall Prognos Prognotiserad Slutkostnad Beräknas Budget 2015 2015-04-30 2015 avvikelse 2015 prognos

Läs mer

Bilaga 2 Dnr Ten 2015/518

Bilaga 2 Dnr Ten 2015/518 2015-09-12 Bilaga 2 Dnr Ten 2015/518 INVESTERINGSBUDGET - bokslut augusti 2015 (Belopp tkr) Projekt Anläggning Total Budget Budget 2015 Utfall jan-aug 2015 Prognos 2015 Prognotiserad avvikelse 2015 Slutkostnad

Läs mer

Tekniska nämnden / Bygg- och miljöförvaltningen /Fastighet

Tekniska nämnden / Bygg- och miljöförvaltningen /Fastighet 2013-01-31 BEGÄRAN OM DISPONERING AV 2012 ÅRS RESULTAT Bilaga 1 Motivering görs i särskild skrivelse Dnr Ten 2013-66 Tekniska nämnden / Bygg- och miljöförvaltningen /Fastighet Verksamhet Kod, text Mnkr

Läs mer

Handling 06.56 PU-plan Trelleborgs lasarett

Handling 06.56 PU-plan Trelleborgs lasarett Handling 6.56 -plan rt T2 871 871 N UTVÄNIGT MRK 2-1-1 16 17 18 19 2 21 22 23.1 sfaltering av ytor utanför lastkaj samt upp mot Frans Malmr T46 Malmrosgatan Värmesystem i byggnad 2-1-1 3 T4241.1 Upprätta

Läs mer

Förslag till ombudgetering per projekt

Förslag till ombudgetering per projekt Förslag till ombudgetering per projekt Ombudgeteras till 2014 Kommunstyrelsen 93099 Utv plan Jkbg centrum 2 500 93103 Översiktsplan 2012-235 93105 Kajer mot det gröna -2 163 93106 Planuppdr Barkabystaden

Läs mer

Delårsrapport INNEHÅLL

Delårsrapport INNEHÅLL Delårsrapport PER AUGUSTI 2010 med prognos TEKNISKA NÄMNDEN Fastighet INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER AUGUSTI 2 VIKTIGA HÄNDELSER 2 UPPFÖLJNING AV MÅL OCH NYCKELTAL 3 KVALITETSARBETE

Läs mer

Bilaga 1. INVESTERINGSBUDGET - BOKSLUT 2013 Dnr Ten 2014/59

Bilaga 1. INVESTERINGSBUDGET - BOKSLUT 2013 Dnr Ten 2014/59 Bilaga 1 INVESTERINGSBUDGET - BOKSLUT 2013 Dnr Ten 2014/59 Projekt Anläggning PL Total Budget Budget 2013 Netto utfall 2013-12-31 Prognotiserad avvikelse Prognos 2014 Slut Kostnad Förslag till ombudgetering

Läs mer

Fastighetsavdelningen

Fastighetsavdelningen 2013-05-15 1 (5) Verksamhetsberättelse och delårsbokslut för första tertialet (januari-april) 2013. Fastighetsavdelningen. Fastighetsavdelningens uppdrag finns fastställt i Järfälla kommuns fastighets-

Läs mer

DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015

DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015 INNEHÅLL DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015 TEKNISKA NÄMNDEN Fastighet Dnr TEN 2015/518 ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL BUDGETUPPFÖLJNING PER AUGUSTI 2 PROGNOS DRIFTBUDGET 3 PROGNOS INVESTERINGSBUDGET 4 VIKTIGA

Läs mer

Statusbesiktningsrapport, samt förslag vid behov av strukturella åtgärder för Wallmovägen, Bångbro

Statusbesiktningsrapport, samt förslag vid behov av strukturella åtgärder för Wallmovägen, Bångbro Statusbesiktningsrapport, samt förslag vid behov av strukturella åtgärder för Wallmovägen, Bångbro Bedömning av byggnadernas byggtekniska skick, renoveringsmöjligheter och behov av underhåll. Samt prioritering

Läs mer

KFUK-KFUM 2011-03-11. Grundläggande okulär besiktning, förslag på nödvändiga reparations och underhållsarbeten.

KFUK-KFUM 2011-03-11. Grundläggande okulär besiktning, förslag på nödvändiga reparations och underhållsarbeten. KFUK-KFUM 2011-03-11 BOX 42034 126 12 STOCKHOLM Objekt: Sjöbo Kurs och lägergårds byggnader Er referens: Hanna Forsén Vår referens: Raoul Eriksson/ Göran Johansson, Anticimex i Nässjö Uppdrag: Grundläggande

Läs mer

Förslag till ombudgetering per projekt

Förslag till ombudgetering per projekt Förslag till ombudgetering per projekt Ombudgeteras Kommunstyrelsen till 2015 92034 Inv/utr info o kommunikation 733 92092 It projekt 1 370 93019 Nya skyltar kommunala anläggni 448 93095 Fördjupad översiksplan

Läs mer

Västerlanda. Underhållsplan

Västerlanda. Underhållsplan Västerlanda Underhållsplan Scouterna Box 420 34 Telefon: +46 8-555 065 00 Webb: www.scouterna.se The Guides and Scouts of Sweden 126 12 Stockholm Fax: +46 8-555 065 99 E-post: info@scouterna.se 1 Innehållsf

Läs mer

Kalkyl reinvestering Stadshuset

Kalkyl reinvestering Stadshuset Kalkyl reinvestering Stadshuset Ombyggnad Stadshuset 2012-11-27 Entreprenadkostnad Planvis Kostnad /Flygel (b,c,d) Inv Arbeten Utv Arbeten Bygg 1 600 000 Bygg 4 800 000 Fönster förbindelsegång 960 000

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00 Plats: Norrmalmskyrkan, Norrtullsgatan 37. Vi har tidigare lovat att hålla ett informationsmöte om kommande renoveringar av tak, fasader

Läs mer

PM - Kostnadsbedömning 1 (7)

PM - Kostnadsbedömning 1 (7) PM - Kostnadsbedömning 1 (7) ABadABACUMBygg+&Fastighetsadministration Kaptensgatan3,70365ÖREBRO Tel0199307330 Mobil07096651918 Rev. Ljusnarshallen, Kopparberg Kostnadsbedömning för om och tillbyggnader

Läs mer

INVESTERINGSBILAGA, Bilaga 1

INVESTERINGSBILAGA, Bilaga 1 2015-04-23 1(7) INVESTERINGSBILAGA, Bilaga 1 Till tjänsteutlåtande avseende Projekt: Nya Hallsta förskola Om- och tillbyggnad av fastighet på Magistervägen i Hallstavik till en förskola med 6 avdelningar.

Läs mer

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms 1 (8) Tak Se separat besiktningsprotokoll på taken avser samtliga tak. 2013 Akuta lagningar 12 000 2014 Bättringsmålning 20 000 gård och gata 63-65 Tak Lilla huset Inga synliga skador Separat syn i samband

Läs mer

TALLMON VÅRDHEM Älvkarleby kommun, Sverige

TALLMON VÅRDHEM Älvkarleby kommun, Sverige TALLMON VÅRDHEM Älvkarleby kommun, Sverige Kund: Älvkarleby kommun Version: Datum: 27 Maj 2015 Utgiven av: Kai Luotsinen WSP Upprättad av: Per Dahlhjelm WSP Teknik Statusbedömning Teknisk Due Diligence

Läs mer

Energisparande påverkan på innemiljön Möjligheter och risker

Energisparande påverkan på innemiljön Möjligheter och risker Energisparande påverkan på innemiljön Möjligheter och risker Svenska Luftvårdsföreningen 2006-04-06 Eva Sikander Energiteknik, Byggnadsfysik Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut Kan man utföra energisnåla

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4 Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014 Innehåll. 1. Objekt 2 2. Syfte och omfattning 3 3. Underlag 3 4. Tidigare renoveringar 4 5. Kortfattad byggnadsbeskrivning 4 6. Underhållsbehov och avsättning

Läs mer

Användning av energi medför en miljöpåverkan! Energi & egenkontroll för fastighetsägare. Infoträff - Energieffektivisering i fastigheter

Användning av energi medför en miljöpåverkan! Energi & egenkontroll för fastighetsägare. Infoträff - Energieffektivisering i fastigheter Infoträff - Energieffektivisering i fastigheter Energi & egenkontroll för fastighetsägare Treårigt projekt, drivs av Miljöförvaltningen i Stockholm Ulrika Persson projektledare Fastighetsägare till flerfamiljshus

Läs mer

Enkel Energikartläggning. Start av inventeringen. Allmänt/Energiledning. Anläggningens namn: När uppfördes byggnaden?

Enkel Energikartläggning. Start av inventeringen. Allmänt/Energiledning. Anläggningens namn: När uppfördes byggnaden? Enkel Energikartläggning Start av inventeringen Inled processen med att lista vilka byggnader som anläggningen innefattar. Gå sedan igenom varje byggnad med ett eget inventeringsprotokoll. Anläggningens

Läs mer

Berviksskolan. Företag: Luleå Kommun Tekniska Förvaltningen. Sida 1 (9) VAP01-2011-09-02 08:50:01

Berviksskolan. Företag: Luleå Kommun Tekniska Förvaltningen. Sida 1 (9) VAP01-2011-09-02 08:50:01 Sida 1 (9) Urval: Dokument.Dokument börjar med 1003 Dokument.Dokumenttyp lika med Ritning 1003.00.01 01 Ritning Situationsplan A03-71-01 Situationsplan 1995-09-22 00:00:00 1003.00.04 01 Ritning 60:01 Situationsplan

Läs mer

Verksamhetsanpassning av förskolan Hamngården

Verksamhetsanpassning av förskolan Hamngården stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Sida 1 (5) 2015-04-02 Handläggare Helén Örtegren Telefon: 08-508 23 051 Till stadsdelsnämnd 2015-04-23 Verksamhetsanpassning av förskolan Hamngården

Läs mer

UnderhållsplanNäktergalen 27

UnderhållsplanNäktergalen 27 UnderhållsplanNäktergalen 27 Fastighetsägare Kvarter Ort Byggnadsår Ombyggnadsår Skapad av UHP skapad UHP uppdaterad Brf näktergalen 27 Näktergalen 27 Stockholm 1923 Pontus Marin 2016-10-24 Omfattning

Läs mer

Projektnamn

Projektnamn 2018-06-25 Projektnamn PÅGÅENDE, BESLUTADE OCH PLANERADE PROJEKT Helsingborg Helsingborg, ny nödkylning till sjukhusområdet i Helsingborg Helsingborg Helsingborg, ny högspänningsstation Helsingborgs lasarett

Läs mer

Brf Sjöviksskogen. Underhållsplan. Kv Årstaberg 4. ÅF-Infrastructure AB Projektledning. Johan Widell. Datum 2013-01-09

Brf Sjöviksskogen. Underhållsplan. Kv Årstaberg 4. ÅF-Infrastructure AB Projektledning. Johan Widell. Datum 2013-01-09 Handläggare Johan Widell Tel +46 (0)10 505 12 44 Mobil +46 (0)76 770 88 43 Fax +46 10 505 00 10 johan.widell@afconsult.com Datum 2013-01-09 Brf Sjöviksskogen Kv Årstaberg 4 Underhållsplan ÅF-Infrastructure

Läs mer

Slutredovisning av underhållsåtgärder (gula listan). KS 2012-296

Slutredovisning av underhållsåtgärder (gula listan). KS 2012-296 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-01-21 16 Slutredovisning av underhållsåtgärder (gula listan). KS 2012-296 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

dr-n, ...inesuggpopx,e.:övs KOMMUY -3mmune4yreisen ic 2011-04-- ESLÖVS KOMMUN 2011-03-29 011e Börring 0413-62 382 Servicenämnden

dr-n, ...inesuggpopx,e.:övs KOMMUY -3mmune4yreisen ic 2011-04-- ESLÖVS KOMMUN 2011-03-29 011e Börring 0413-62 382 Servicenämnden ESLÖVS KOMMUN 011e Börring 0413-62 382 Sor, 2011. 0075 2011-03-29 Servicenämnden Onr dr-n,...inesuggpopx,e.:övs KOMMUY -3mmune4yreisen ic 2011-04-- 80068 VANDRARHEMMET I GÅRDSTANGA - BRANDSKYDDSATGÄRDER

Läs mer

2011-02-03 1/15 2010-12-31

2011-02-03 1/15 2010-12-31 -2-3 1/15 Total budget inkluderar även års budget Bilaga 3 INVESTERINGSBUDGET PROJEKT 9231 Inv/utrustning fastighetsavd 553 714-161 237 tkr avser fastighetssystem, utredning av nytt fastighetssystem, klart.

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

DELSUMMA

DELSUMMA 2017-11-06 TJ Total projektkostnad Före 2018 2018 2019 2020 2021 2022 Proj.beskr datum Igångs. Tillst FSN Projektnamn Förv PÅGÅENDE, BESLUTADE OCH PLANERADE PROJEKT Helsingborg Tvättning samt lagning av

Läs mer

Specificerade åtgärdsförslag :

Specificerade åtgärdsförslag : Specificerade åtgärdsförslag 2016-03-17: Helsingborg, by01 Belysning - Förbättrad belysningstyrning i garage 100 5,1 20 21 800 Helsingborg, by01 Ventilation - Eliminera obalansen per aggregat samt driftoptimera

Läs mer

Energieffektiva företag

Energieffektiva företag Energieffektiva företag Miljösamverkan Energi 4-5 maj 2010 Energi- och klimatrådgivare Ragnar Uppström Verkliga exempel på bristande koll på läget Elvärmeslinga i garagenedfart till en stor nybyggd kontorsfastighet

Läs mer

Verksamhetsplan Teknik- och Samhällsbyggnadsnämnden 2015. Fastighetsverksamheten

Verksamhetsplan Teknik- och Samhällsbyggnadsnämnden 2015. Fastighetsverksamheten Verksamhetsplan Teknik- och Samhällsbyggnadsnämnden 2015 jobbar med förvaltning, drift, underhålls- och investeringsprojekt för fastigheter inom skola, vård/omsorg samt fritid. Verksamheten omfattas numera

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BRIGGEN 1. 1. Objekt

UNDERHÅLLSPLAN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BRIGGEN 1. 1. Objekt 1 (5) BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BRIGGEN 1 UNDERHÅLLSPLAN 1. Objekt Föreningen äger och förvaltar fastigheten Briggen 1, Lidingö Stad. Tomten har en areal av 1 920 kvadratmeter och har förutom byggnaden gräsmattor

Läs mer

Renovering av Söderskolans kök. KS 2014-407

Renovering av Söderskolans kök. KS 2014-407 Beslutsförslag 2014-12-19 Kommunstyrelseförvaltningen Strategienheten Renovering av Söderskolans kök. KS 2014-407 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1 Godkänna genomförande

Läs mer

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24 Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 Version 1.1-2006-03-01 1 Inledning... 1 1.1 Underhåll av planen... 2 2 Kortsiktig teknisk plan plan för innevarande år... 3 3 Långsiktig teknisk plan... 4 3.1

Läs mer

1.1 Teknik Gällande tekniska åtgärdsbehov utgör denna PM en nulägesbedömning av Sweco s tidigare statusutredning.

1.1 Teknik Gällande tekniska åtgärdsbehov utgör denna PM en nulägesbedömning av Sweco s tidigare statusutredning. 2011-01-31, sid 1(5) Byggnad 14 Inventeringsdatum 2010-05-03 1 Förutsättningar Nedanstående beskrivning är framtagen för att ge en översiktlig bild av byggnadens och de åtgärder som kan komma att behöva

Läs mer

Län Västernorrland Gatuadress Steinkjervägen 6 Kommun Sollefteå Storlek 7 rum (5 sovrum) / 208 m² Område Prästbordet Tillträde tidigast

Län Västernorrland Gatuadress Steinkjervägen 6 Kommun Sollefteå Storlek 7 rum (5 sovrum) / 208 m² Område Prästbordet Tillträde tidigast Län Västernorrland Gatuadress Kommun Sollefteå Storlek 7 rum (5 sovrum) / 208 m² Område Prästbordet Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Trivsamt hus för stor familj med ytor för umgänge och matlagning

Läs mer

30 månader mot Miljöer värdiga våra barn

30 månader mot Miljöer värdiga våra barn 30 månader mot Miljöer värdiga våra barn Bakgrund Huvuddelen av beståndet från 1950-1970 talen med stora brister vilka kräver stora reinvesteringar Ett fastighetsbestånd som förlorar i värde Tydlig ansvarsfördelning

Läs mer

Checklista för flerbostadshus

Checklista för flerbostadshus 1 (8) Checklista för flerbostadshus Övergripande frågor om egenkontroll 1 Långsiktlig planering och underhåll av fastigheterna Del A När byggdes fastigheten? Hur länge har ni ägt fastigheten? Har ni fastigheter

Läs mer

Reviderat genomförandebeslut för underhållsarbeten m.m. inom Kv Mjödet 2, Tallkrogen

Reviderat genomförandebeslut för underhållsarbeten m.m. inom Kv Mjödet 2, Tallkrogen Handläggare Jenny Rammo Tel 08-737 22 19 Styrelseärende 2014-03-04 Ärende nr 3 Dnr 2014/0444-3.2.4 Sid 1(5) Reviderat genomförandebeslut för underhållsarbeten m.m. inom Kv Mjödet 2, Tallkrogen Förslag

Läs mer

INVESTERINGSBUDGET Fastighet

INVESTERINGSBUDGET Fastighet -05-16 1/9 INVESTERINGSBUDGET Fastighet Bilaga 2 92032 Anslag för diverse mindre fastighetsprojekt 1 047 122 1 523 1001 Iljansboda 88 2957 Kvarnkontoret 83 3010 Neptuniskolan 99 5032 Inv/Utrustning Fastighetsavd

Läs mer

Förtydligande av ansvarsfördelning i enlighet med stadgar i Bostadsrättsföreningen Sanda Backe i Upplands Väsby

Förtydligande av ansvarsfördelning i enlighet med stadgar i Bostadsrättsföreningen Sanda Backe i Upplands Väsby Lägenheten Fasad Föreningen utvändig målning Medlemmen Entrédörr utvändig målning invändig målning, lås, handtag, invändigt foder, glas, ringklocka, brevinkast Bad /våtrum Kök stammar till lägenheten (ledning

Läs mer

Underhållsplan Brf Kopparsticket

Underhållsplan Brf Kopparsticket Underhållsplan 217-246 Förening Organisationsnummer 769617-237 Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh 1946 58 Antal lokaler 4 Tomtyta, kvm 331 Lägenhetsyta, kvm 3293 Lokalyta, kvm 254 Byggnadstyp

Läs mer

V-F 101 G: Bef. S: Bef. V: Bef väv lagas och målas. T: Bef. Övrigt: byta armatur samt se över tändning. Kopiering/Arkiv 102 G: Bef. V: Bef.

V-F 101 G: Bef. S: Bef. V: Bef väv lagas och målas. T: Bef. Övrigt: byta armatur samt se över tändning. Kopiering/Arkiv 102 G: Bef. V: Bef. Rumsbeskrivning Datum: 2012-11-23 Objekt: BDX Proj.nr: 250 Bolag: Lejontassen fastighets AB Vår ref: Lars-Göran Hedström Tel: 070-5461301 E-post: lars-goran.hedstrom@lulea.galaren.se Förklaringar: G =

Läs mer

Energieffektivisera föreningslokalen

Energieffektivisera föreningslokalen Energieffektivisera föreningslokalen Sol, vind och vatten Ett samarbete mellan Idrott & förening, Miljöförvaltningen och Konsument Göteborg. Värme och el Börja med att se över avtal gällande el och värme

Läs mer

Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Ankarparken

Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Ankarparken Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Ankarparken 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1. Allmänna uppgifter... 3 Uppgifter... 3 Allmän information... 3 Beskrivning underhållsplan...

Läs mer

Kommun. Är byggnaden belägen i ett område där fjärrvärme distribueras eller avses bli distribuerad? Ja Nej. Postnummer. E-post

Kommun. Är byggnaden belägen i ett område där fjärrvärme distribueras eller avses bli distribuerad? Ja Nej. Postnummer. E-post Ansökan lämnas till länsstyrelsen. Läs informationsbladet om investeringsstödet innan du fyller i ansökan. Ansökan om stöd till investeringar i energieffektivisering och konvertering till förnybara energikällor

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 2013-12-31 Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 Underhållsplan 2014 Budget (tkr) Fogning av murar och krön 250 Mossbekämpning av betongkanter på loftgångar och balkonger 50 Nya plåtdörrar i garaget

Läs mer

2010-11-08. Sven-Olof Klasson

2010-11-08. Sven-Olof Klasson Sven-Olof Klasson Espedalen Espedalen Bovärdar Antal Åldersstruktur hyresgäster Espedalen 2010 120 103 100 80 73 60 58 52 50 63 59 51 40 28 20 19 6 0 0-6 7-16 17-19 20-24 25-34 35-44 45-54 55-64 65-74

Läs mer

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING 2017-2020 INFOMÖTE 2017-03-16 AGENDA Varför ombyggnad Vattenskador Föreningens / Boendes ansvar Omfattning Kvarboende Samrådsgrupp Val och tillval Samtycke

Läs mer

Totalmetodiken. Totalmetodiken Kortrapport för Etapp 1 maj 2015

Totalmetodiken. Totalmetodiken Kortrapport för Etapp 1 maj 2015 Fastighet: Kevingeskolan - Jungfrun 2 Fastighetsägare: Danderyds kommun Konsulter: Skanska Teknik Totalmetodiken Etapp 1. Framtagning av åtgärdspaket Fastigheten och dess användning Byggår: 1960-talet

Läs mer

Falkenbergs gymnasieskola. Sammanfattning investeringsbeslut 2014-05-28

Falkenbergs gymnasieskola. Sammanfattning investeringsbeslut 2014-05-28 Falkenbergs gymnasieskola Sammanfattning investeringsbeslut 2014-05-28 Falkenbergs gymnasieskola - Orienteringsritning Hus 7 Hus 1 Hus 2 Hus 1: 5234 m² Hus 2: 4280 m² Hus 3: 6324 m² Hus 5: 3541 m² Hus

Läs mer

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013!

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Till denna kväll kom 27 personer, styrelsen inkluderad. Lars presenterade styrelsen och hur kvällen är upplagd. *Maggan

Läs mer

Underhållsplan Brf. Ulrika

Underhållsplan Brf. Ulrika Underhållsplan Brf. Ulrika Innehållsförteckning 1. Tidigare underhållsplan... 1-3 2. Fastighetsfakta... 6 3. Byggnadstekniska uppgifter... 6 4. Plan 2013 2020... 6-10 1 1. Tidigare underhållsplan Underhållsplan

Läs mer

Bild på fastighet. Tomt area 1184 m²

Bild på fastighet. Tomt area 1184 m² Fastigheten Kv Melonen 2 Brf Melonen Underhållsplan 2018 - Bild på fastighet Tomt area 1184 m² Bostäder Lokaler Totalt 1436 m² 0 m² 1436 m² HUS Bygg Byggnader Trapphus Våningar Antal lägenheter/brf:er

Läs mer

Energieffektivisering i lokaler Energy Performance Contracting

Energieffektivisering i lokaler Energy Performance Contracting Energieffektivisering i lokaler Energy Performance Contracting Bakgrund Landstinget i Östergötland arbetar med energifrågan på många olika sätt. Dels genomförs energiprojekt, både stora och små, dels satsas

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2012

Presentation av Budget och Underhållsplan 2012 2011-12-05 Presentation av Budget och Underhållsplan 2012 Brf. Segelflygaren 1 av 8 Mark Utvändigt Invändig VVS Ventilation Tak Garage Utrustning Underhållsplan 2012 Budget (tkr) Markarbeten innergård

Läs mer

Underhållsplan för Brf Djursborg 2

Underhållsplan för Brf Djursborg 2 Underhållsplan för Brf Djursborg 2 Underhållsplanen har utförts av projektledare från SBC Sveriges BostadsrättsCentrum Projekt-och byggledning. Underhållsplanen kan uppdateras varje år vad avser index

Läs mer

118 Sid 1. 1:1 ENERGI- OCH MILJÖDEKLARATION version 1. 1:2 Grafer med uppgift om PPD-värden (andel otillfredsställda) för olika innemiljöfaktorer

118 Sid 1. 1:1 ENERGI- OCH MILJÖDEKLARATION version 1. 1:2 Grafer med uppgift om PPD-värden (andel otillfredsställda) för olika innemiljöfaktorer 118 Sid 1 BILAGA 1 Uppgifter till förvaltare 1:1 ENERGI- OCH MILJÖDEKLARATION version 1 1:2 Grafer med uppgift om PPD-värden (andel otillfredsställda) för olika innemiljöfaktorer 1:3 Elbalanser och energibalanser

Läs mer

Byte av fönster: - Ett av de viktigaste stegen till energieffektivisering. Sven-Ove Östberg Svenska Fönster

Byte av fönster: - Ett av de viktigaste stegen till energieffektivisering. Sven-Ove Östberg Svenska Fönster Byte av fönster: - Ett av de viktigaste stegen till energieffektivisering Sven-Ove Östberg Svenska Fönster Nya fönster en lönsam investering! Detta ger det Dig: Lägre energikostnader. Bättre inomhusmiljö

Läs mer

Renovering av Söderskolans kök. KS 2014-407

Renovering av Söderskolans kök. KS 2014-407 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 33 Renovering av Söderskolans kök. KS 2014-407 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1 Godkänna genomförande av investeringsprojekt renovering

Läs mer

Underhållsplan för Brf Lyckeby

Underhållsplan för Brf Lyckeby Underhållsplan för 2016 tom 2036-20 år Anders Englund Byggingenjör SBR Perfecta Projektledning VAT: SE556664719301 Fannys väg 5 131 54 Nacka Tel: +46 8 549 038 90 Fax: +46 8 549 038 91 E-post: info@perfecta-projektledning.se

Läs mer

Underhållsplan 2016 till 2021

Underhållsplan 2016 till 2021 Underhållsplan 2016 till 2021 Beslutad av styrelsen 2016-09-21 Zetterlundsvägens Samfällighetsförening Zetterlunds väg 119, 186 54 Vallentuna www.zetterlund.org info@zetterlund.org Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

Län Dalarna Gatuadress Sörnäsgården Sörnäs 105 Kommun Malung Storlek 11 rum (9 sovrum) / 237 m² Område Malung - Sälen. Tillträde tidigast

Län Dalarna Gatuadress Sörnäsgården Sörnäs 105 Kommun Malung Storlek 11 rum (9 sovrum) / 237 m² Område Malung - Sälen. Tillträde tidigast Län Dalarna Gatuadress Kommun Malung Storlek 11 rum (9 sovrum) / 237 m² Område Malung - Sälen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Stort hus att bo i med annex som har 2 st uthyrningslägenheter.

Läs mer

Budget och verksamhetsuppföljning per april 2014 med prognos

Budget och verksamhetsuppföljning per april 2014 med prognos Budget och verksamhetsuppföljning per april 2014 med prognos TEKNISKA NÄMNDEN Fastighet INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER APRIL 2 Periodens resultat 2 Investeringsredovisning 3 PROGNOS

Läs mer

Kortrapport Totalmetodiken Skellefteå Kommun februari 2014. Totalprojekt Etapp 1 Val av energieffektiviserande åtgärder. Fastigheten.

Kortrapport Totalmetodiken Skellefteå Kommun februari 2014. Totalprojekt Etapp 1 Val av energieffektiviserande åtgärder. Fastigheten. Fastighet: Fastighetsägare: Konsulter: Anderstorpskolan Skellefteå Kommun Apoidea AB Totalprojekt Etapp 1 Val av energieffektiviserande åtgärder Fastigheten Byggår: 1976 Area: 19 141 m 2 A temp Verksamhet:

Läs mer

Riskinventering av fastigheter

Riskinventering av fastigheter Malmö stad Miljöförvaltningen er HÄR ÄR ETT EXEMPEL på hur en riskinventering av en fastighet kan genomföras. Notera att detta bara är ett exempel, och inte skall ses som ett komplett underlag för hur

Läs mer

Planerat underhåll 2011, bruttolista/redovisade behov

Planerat underhåll 2011, bruttolista/redovisade behov Planerat underhåll 2011, bruttolista/redovisade behov Anläggning Anl.kategori Åtgärd VP/Budget (tkr) Aspuddens IP Idrottsplats Planerade mindre underhållsprojekt 50 Aspuddens IP Idrottsplats Invändig upprustning

Läs mer

Rapport Inventering Kungshamns Skola

Rapport Inventering Kungshamns Skola Rapport Inventering Kungshamns Skola Upprättad av Sandra Andersson Ramböll Sverige AB Division.Projektledning Lasarettsgatan 4A 452 37 Strömstad Telefon 010-615 60 00 Fax 0526-600 44 www.ramboll.se Organisationsnummer

Läs mer

Energiteknik AB. Krav 1 (5) Byggår: Area: 5404 m 2 A temp Vårdcentral Byggnaden är uppförd. ett styr- och. Töreboda. I byggnaden finns två

Energiteknik AB. Krav 1 (5) Byggår: Area: 5404 m 2 A temp Vårdcentral Byggnaden är uppförd. ett styr- och. Töreboda. I byggnaden finns två Fastighet: Fastighetsägare: Konsulter: Fastigheten Blåklinten 1 Töreboda kommun Wermlandskonsult VVS & Energiteknik AB Totalprojekt Etapp 1 Val av energieffektiviserande åtgärder Byggår: 1970 (tillbyggd

Läs mer

Län Örebro Gatuadress Hagagatan 8 Kommun Hallsberg Storlek 5 rum (4 sovrum) / 187 m² Område Pålsboda Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Örebro Gatuadress Hagagatan 8 Kommun Hallsberg Storlek 5 rum (4 sovrum) / 187 m² Område Pålsboda Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Örebro Gatuadress Kommun Hallsberg Storlek 5 rum (4 sovrum) / 187 m² Område Pålsboda Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Familjevänligt boende med stor trädgårdstomt. Direkt utanför tomten

Läs mer

Underhållsplan 2015 till 2021 Beslutad av styrelsen Reviderad Reviderad

Underhållsplan 2015 till 2021 Beslutad av styrelsen Reviderad Reviderad Underhållsplan 2015 till 2021 Beslutad av styrelsen 2013-10-21 Reviderad 2014-10-14 Reviderad 2015-09-14 Zetterlunds väg 119, 186 54 Vallentuna www.zetterlund.org info@zetterlund.org Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

ÖSTANGÅRD VÅRDHEM Älvkarleby kommun, Sverige

ÖSTANGÅRD VÅRDHEM Älvkarleby kommun, Sverige ÖSTANGÅRD VÅRDHEM Älvkarleby kommun, Sverige Kund: Älvkarleby kommun Version: Datum: 27 Maj 2015 Utgiven av: Kai Luotsinen WSP Upprättad av: Per Dahlhjelm WSP Teknik Statusbedömning Teknisk Due Diligence

Läs mer

ÅTGÄRDER, SAMT KOSTNADSSAMMANSTÄLLNING, GÄLLANDE VILLA SUSSEBO

ÅTGÄRDER, SAMT KOSTNADSSAMMANSTÄLLNING, GÄLLANDE VILLA SUSSEBO Kontoret för samhällsbyggnad Torgny Fredling Datum: 2014-07-28 Projekt nr. Dnr: ÅTGÄRDER, SAMT KOSTNADSSAMMANSTÄLLNING, GÄLLANDE VILLA SUSSEBO Upplands Väsby Vilunda 1:580 INNEHÅLL INLEDNING 3. Byggtekniskt

Läs mer

STAMRENOVERING HSB BRF STORKEN

STAMRENOVERING HSB BRF STORKEN STAMRENOVERING HSB BRF STORKEN BAKGRUND Byggnaderna uppförda 1962 (55 år gamla) Stora åldersavdrag vid försäkringsärenden Agera innan fler vattenskador uppkommer Teoretisk livslängd på byggnadsdelar Vattenrör

Läs mer

Län Stockholm Typ Villa Kommun Värmdö Storlek 60 m2 Område Torsby Tillträde tidigast Gatuadress Torsby Åkerväg 7

Län Stockholm Typ Villa Kommun Värmdö Storlek 60 m2 Område Torsby Tillträde tidigast Gatuadress Torsby Åkerväg 7 Torsby Åkerväg 7 Län Stockholm Typ Villa Kommun Värmdö Storlek 60 m2 Område Torsby Tillträde tidigast Gatuadress Torsby Åkerväg 7 Villa under ombyggnad! Möjlighet att förvärva en villa som är under omfattande

Läs mer

ENERGIBESIKTNINGS- RAPPORT

ENERGIBESIKTNINGS- RAPPORT ENERGIBESIKTNINGS- RAPPORT Sidantal 5 Fastighetsbeteckning: Kungsängens kyrkby 2:292, Upplands Bro Kommun Fastighetsägare: 1 Energibesiktning Inventerad av: GOLFVÄGEN 4B, BOX 512, 182 15 DANDERYD Uppdragsnr:

Läs mer

Braås Ponny- och ridklubb

Braås Ponny- och ridklubb Braås Ponny- och ridklubb Vattenläcka i tak, pumphus Takbyte stall, gammal del, eternittak Uppriktning av fundament på förråd Ombyggnation stall inkl ventilation S:a : Ny kiosk Ny toalettvagn S:a : ca

Läs mer

Kallelse till Bf. Hemfrid s föreningsstämma 2016

Kallelse till Bf. Hemfrid s föreningsstämma 2016 Bostadsföreningen Hemfrid UPA 746000-1584 Personligt meddelande till alla medlemmar i Bostadsföreningen Hemfrid u.p.a. Kallelse till Bf. Hemfrid s föreningsstämma 2016 Datum: Tisdagen den 24 maj 2016 kl.

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN Föreningens namn Lägenhetens adress Lägenhetens nummer Namn innehavare 1 Telefon/Mobil Epost adress Namn innehavare 2 Telefon/Mobil Epost

Läs mer

Åsgatan 26. www.hemverket.se - Sida 1 av 24

Åsgatan 26. www.hemverket.se - Sida 1 av 24 Län Dalarna Gatuadress Kommun Hedemora Storlek 9 rum (5 sovrum) / 280 m² Område Hedemora Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Rymlig villa med stilfullt rustade ytskikt, högt i tak och vacker utsikt.

Läs mer

Energieffektiva lösningar för kulturhistoriska byggnader

Energieffektiva lösningar för kulturhistoriska byggnader Energieffektiva lösningar för kulturhistoriska byggnader Område Energieffektiv avfuktning Detta informationsblad har tagits fram som en del i s och Sustainable Innovations projekt - Energieffektiva lösningar

Läs mer

FÖRSLAG. Landstingsstyrelsens beslut. 3. Landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i uppdrag att genomföra ombyggnaden.

FÖRSLAG. Landstingsstyrelsens beslut. 3. Landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i uppdrag att genomföra ombyggnaden. Landstingsstyrelsen FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2010-09-28 LS-LED10-496 173 VC City. Modernisering av ventilations- och styranläggning Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen godkänner modernisering

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Millegarne 2:36

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Millegarne 2:36 Utgåva 1:1 2013-03-22 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Millegarne 2:36 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Underhållsplan Brf Odin. Brf Odin Östervärngatan Malmö Flerfamiljshus 1 4. Förening. Organisationsnummer

Underhållsplan Brf Odin. Brf Odin Östervärngatan Malmö Flerfamiljshus 1 4. Förening. Organisationsnummer Underhållsplan 2017-2036 Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Tomtyta, kvm Lägenhetsyta, kvm Byggnadstyp Antal huskroppar Antal våningar Östervärngatan

Läs mer

Lunneviskolan Grästorps Kommun Tretec Konsult AB. Totalprojekt Etapp 1 Val av energieffektiviserande åtgärder. Fastigheten 1 (5) Byggår: 1985

Lunneviskolan Grästorps Kommun Tretec Konsult AB. Totalprojekt Etapp 1 Val av energieffektiviserande åtgärder. Fastigheten 1 (5) Byggår: 1985 Fastighet: Fastighetsägare: Konsult: Lunneviskolan Grästorps Kommun Tretec Konsult AB Totalprojekt Etapp 1 Val av energieffektiviserande åtgärder Fastigheten Byggår: 1985 Area: 3055BTA Verksamhet: Förskola,

Läs mer

BESIKTNINGSPROTOKOLL Anticimex Trygghetsavtal

BESIKTNINGSPROTOKOLL Anticimex Trygghetsavtal Fastighetsuppgifter Kundnamn Mischa Katarina Bergqvist Fastighetsadress MALMÖVÄGEN 72 Postnummer 272 61 Fastighetsbeteckning STIBY 14:35 Ort GÄRSNÄS Avtalsuppgifter Besiktningsdatum 2017-07-25 Kundnummer

Läs mer

Brf Signalisten 2 Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår

Brf Signalisten 2 Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Underhållsplan 217-246 Förening Organisationsnummer 76964-3467 Byggnadstekniska uppgifter Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Tomtyta, kvm Lägenhetsyta, kvm Lokalyta, kvm

Läs mer

Samfälligheten Humlens underhållsplan

Samfälligheten Humlens underhållsplan Samfälligheten Humlens underhållsplan Huddinge 2015-01-12; Objekt som förvaltas av samfälligheten, och dess framtida bedömda underhåll. Objekt 1; Ledningar i mark a. VVS 250 000 SEK för nya ledningar Okänd

Läs mer

Besiktning av villorna på Enskedefältets trädgårdsförening

Besiktning av villorna på Enskedefältets trädgårdsförening Detta är en unik besiktningsstrategi framtagen av till Enskedefältets trädgårdsförening Besiktning av villorna på Enskedefältets trädgårdsförening 2017-11-23 Detta är en unik besiktningsstrategi framtagen

Läs mer

Förfrågan via BraByggare Sollentuna Offertförfrågan - Renovering badrum samt ordna eluttag för värmepump

Förfrågan via BraByggare Sollentuna Offertförfrågan - Renovering badrum samt ordna eluttag för värmepump Förfrågan via BraByggare Sollentuna 2017-03-14 Offertförfrågan - Renovering badrum samt ordna eluttag för värmepump Bakgrund: Vi önskar en offert på arbeten enligt nedan beskrivning i vårt fritidhus på

Läs mer

ENERGIBESPARINGAR I BOSTADSBOLAGET KAN MAN VERKLIGEN SPARA ENERGI?

ENERGIBESPARINGAR I BOSTADSBOLAGET KAN MAN VERKLIGEN SPARA ENERGI? ENERGIBESPARINGAR I BOSTADSBOLAGET KAN MAN VERKLIGEN SPARA ENERGI? NÅGRA VIKTIGA SAKER ATT TÄNKA PÅ Uppgör månadsstatistik över inköpt värmeenergi, el och vatten. Allt börjar med detta. Normalårskorrigera

Läs mer

Budget och verksamhetsuppföljning per augusti 2014 med prognos

Budget och verksamhetsuppföljning per augusti 2014 med prognos Budget och verksamhetsuppföljning per augusti 2014 med prognos TEKNISKA NÄMNDEN Fastighet INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER AUGUSTI 2 Periodens resultat 2 Investeringsredovisning

Läs mer