ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal"

Transkript

1 ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal Har du frågor om om ipad i skolan? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga!

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Frågor om problem Vad händer om personal eller elev tappar bort sin ipad? Om ipaden går sönder vad händer då? Vilka försäkringar gäller? Hur gör man om man inte har trådlöst internet hemma? Får jag ta med mig ipaden hem? Var ska jag förvara ipaden om den inte tas med hem? Vilka risker finns med ipad? Vilka begränsningar finns med ipad? Frågor om Apple Vad är ett Apple ID? Varför behövs ett Apple ID? Får jag som personal logga in på App Store med mitt privata Apple ID? Vad händer när ipadens lagringsutrymme tar slut? Får man köpa ut sin ipad? Vad händer med mitt Apple ID om jag slutar eller byter arbetsplats? Varför har ni valt att köpa in en Apple produkt? Frågor om pedagogik och teknik Varför har ni köpt ipad istället för bärbara datorer? När kan en ipad ersätta en bärbar dator? Används skolans ipad på samma sätt som i hemmet? Ökar användandet av ipads elevernas motivation till att lära? Vilken forskning finns det om undervisning med ipad? Varför ska man lära sig att sortera i information? Varför behöver mina elever lära sig dessa tekniska verktyg? Vad ska mina elever använda dessa tekniska verktyg till och varför? Vilka är fördelarna med att arbeta med digitala verktyg? Till vem ska jag vända mig om jag inte hittar svaret på mina frågor här? Vanliga frågor och svar (FAQ)

3 Allmänna frågor om ipad i skolan Vad händer om personal eller elev tappar bort sin ipad? Det är upp till varje rektor/skolledare att bestämma hur det blir på just din skola. Det kan hända att du eller eleven får låna en annan ipad. Fråga din skolledare så får du mer information. Om ipaden går sönder vad händer då? Lärplattan har ett års garanti för fabrikationsfel. Kontakta Apple vid alla garantiärenden. För att skydda lärplattan bör fodralet sitta på hela tiden. Lärplattan fungerar ofta även om till exempel skärmen spricker. Så länge den fungerar ersätts den inte. Vilka försäkringar gäller? Det finns inga särskilda försäkringar för skolans ipad. Om den går sönder är det enheten/skolan som står för kostnaden. Hemförsäkringen gäller inte för arbetsredskap. Självrisken för kommunens försäkring är högre än värdet av en ipad. Hur gör man om man inte har trådlöst internet hemma? Du kan jobba med din ipad även utan trådlöst Internet. Det går bra att skriva texter, jobba med bilder, göra presentationer, läsa texter med mera. Det går inte att mejla, eller komma åt webbsidor där det inte finns trådlöst internet. Får jag ta med mig ipaden hem? Ja, ipaden är ditt personliga arbetsverktyg. Du får gärna ta med den hem när du ska arbeta hemifrån. Var ska jag förvara ipaden om den inte tas med hem? Skolan ansvarar för att ta fram rutiner för säker förvaring. Vilka risker finns med ipad? ipaden är ett personligt verktyg i ditt arbete. Den kan bli stulen, borttappad eller gå sönder. Det är viktigt att du hanterar den på ett sådant sätt att information från ditt arbete inte kan ses av andra. Jobbrelaterad e post och bilder från verksamheten ska inte kunna ses av obehöriga. Vilka begränsningar finns med ipad? Begränsningarna består främst i vilka appar som Apple har testat och godkänt. Appar som finns till andra surfplattor kanske inte finns hos Apple. Dokument sparas i respektive app och det går inte att nå kommunens lagringssystem på samma sätt som från en dator.

4 ipad i skolan Frågor om Apple Vad är ett Apple-ID? Det är ett användarnamn som består av en e postadress och ett lösenord. Personal måste skapa ett eget Apple ID relaterat till kommunens e postadress. Privata Apple ID ska inte användas i arbetet. Varför behövs ett Apple-ID? Ett Apple ID behövs för att kunna installera nya program (appar) på ipaden. Får jag som personal logga in på App Store med mitt privata Apple-ID? Ja, det får du men första inloggningen som du gör måste vara med det Apple ID som du skapar med din kommun mail som användarnamn. Sedan kan du byta om du vill ta del av dina privata appar via ipad. Vid uppdatering av appar och ipad kommer du att behöva lösenord till de apple ID som har använts på plattan. Vad händer när ipadens lagringsutrymme tar slut? Det finns ett begränsat lagringsutrymme i ipaden. Om du har hämtat appar som tar så mycket plats att skolarbetet inte får plats eller har ett innehåll som strider mot skolans värdegrund så måste de raderas. Får man köpa ut sin ipad? Nej, ipaden hör till skolans utrustning. Om du byter arbetsplats eller slutar så måste du lämna ifrån dig ipaden. Vad händer med mitt Apple-ID om jag sluta eller byter arbetsplats? Ditt Apple ID är personligt och följer med om du slutar. Varför har ni valt att köpa in en Apple-produkt? Utbildningskontoret har valt att investera i ipads eftersom Apple har höga krav och god kontroll över vilka appar som kan laddas ner vilket minskar risk för dålig kvalitet, olämpligt innehåll eller virus. Dessutom har Apple fler appar med pedagogiskt innehåll än andra surfplattor och apparna är både granskade och godkända. Apples betalningssätt lämpar sig för skolverksamheten.

5 ipads i skolan Frågor om pedagogik och teknik Varför har ni köpt ipad istället för bärbara datorer? Linköpings kommun har köpt in ipad till eleverna för att de är prisvärda (billigare än datorer), lätta att bära, enkla att använda och ett bra redskap i undervisningen. När kan en ipad ersätta en bärbar dator? En ipad kan i stort sett alltid ersätta en bärbar dator. Om du till exempel ska söka information på Internet så finns det webbläsare precis som i en dator. Men, ibland kan tangentbord vara bra att ha och i så fall kan skolan köpa in tangentbord. Används skolans ipad på samma sätt som i hemmet? I skolan kallar vi ipads för lärplatta för att betona att plattan används för kunskapsökande, kommunikation, skapande och lärande.plattor i hemmen kan också användas för inlärning, till exempel via pedagogiska appar. Ökar användandet av ipads elevernas motivation till att lära? Undersökningar visar att eleverna blir mer motiverade att göra sitt skolarbete på ipaden eftersom det är både roligare och går snabbare att bearbeta en text med en ipad än att göra det med papper och penna. Det här innebär också att skillnaderna i elevernas handstil försvinner helt och alla har samma förutsättningar att skriva en snygg text. Vilken forskning finns det om undervisning med ipad? De första lärplattorna kom Därför är forskningen något begränsad vad gäller just ipad. Däremot finns det forskning om användandet av datorer i klassrummet. En del av dessa pekar på att motivationen för skolarbete ökar. I forskningsprojektet UnosUno, som gjorts på Örebro universitet ( ), så har forskare följt 11 kommuner som digitaliserat skolorna. Studien visar att det finns utmaningar men att det går att nå vinster i form av högre resultat. I Sverige har Stockholms stad och Falkenbergs kommun gjort studier kring användande av ipads i skolan. Dessa visar på övervägande positiva möjligheter för elevernas kunskapsutveckling. Digitaliseringen för med sig att kommunikationen mellan lärare och elever ökar. Skolor som har ett medvetet förhållningssätt och inte lämnar eleverna ensamma i sitt lärande lyckas bättre.

6 ipads i skolan Varför ska man lära sig att sortera i information? I vårt samhälle behöver vi lära oss vad som är viktigt och hur vi kan göra för att sortera fram det. Det är skolans uppgift att lära eleverna det, Lgr11. Varför behöver mina elever lära sig dessa tekniska verktyg? Det är skolans uppgift att förbereda elever inför deras kommande yrkesliv. Morgondagens arbetsmarknad kräver både goda ämneskunskaper och kunskap om modern teknik. Även om många elever använder digital teknik privat behövs träning i att använda tekniken som ett arbetsverktyg. Vad ska mina elever använda dessa tekniska verktyg till och varför? Dina elever behöver få kunskap om och möjlighet att få öva sig i att använda verktyg som lärplattor och datorer för att kunna vara en del i samhället. Idag finns mycket information på Internet, och eleverna behöver tekniska verktyg för att komma åt den. Därför är digitala verktyg viktig modern pedagogik. Dessa tekniska verktyg behövs också för att till exempel undervisa om hur man använder Internet och sociala medier på ett säkert sätt. Det är skolans uppgift att rusta eleverna inför framtiden och det samhälle vi tillsammans lever i. Vilka är fördelarna med att arbeta med digitala verktyg? tillgång till Internet som informationskälla, t.ex Wikipedia, NE m.fl. träningsmöjligheter via pedagogiska online program, appar m.m. digitala verktyg ger ökad möjlighet till varierat arbetssätt, t.ex. film, interaktivitet, respons. samarbete i gemensamt dokument, t.ex. i Google Docs lättare att publicera sina arbeten, vända sig till verkliga mottagare, t.ex. via en blogg kontakter med omvärlden, via exempelvis Skype, facebookgrupper etc.

7 Till vem ska jag vända mig om jag inte hittar svaret på mina frågor här? Ta i första hand kontakt med IKT pedagog eller ipad ansvarig på din skola och i andra hand någon av kontaktpersonerna nedan: Pedagogiska frågor Margareta Boodh (Östra området) Bengt Stedt (Norra området) Åsa Tåhlin (Södra området) Sofia Kåberg (Västra området) Cecilia Vallin (Enskilda kommunala skolor) Martina Lundström (Enheten för metodstöd) Tekniska frågor Magnus Vahlberg

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ)

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) Vanliga frågor och svar (FAQ) Har du frågor om om? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! Om du inte gör det - kontakta ditt barns lärare eller någon av kontaktpersonerna. Du hittar kontaktuppgifter

Läs mer

Så här kommer du igång med din Chromebook elevdatorn i Årskurs 4

Så här kommer du igång med din Chromebook elevdatorn i Årskurs 4 Så här kommer du igång med din Chromebook elevdatorn i Årskurs 4 Om din utrustning Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet till din lärare/mentor så gör det nu. Datorn är en Acer Chromebook med Touchfunktion.

Läs mer

Så här kommer du igång med din ipad Årskurs 4 och 7 2014. Version 2014-08-13

Så här kommer du igång med din ipad Årskurs 4 och 7 2014. Version 2014-08-13 Så här kommer du igång med din ipad Årskurs 4 och 7 2014 Version 2014-08-13 Lärare/Mentor sköter utdelandet Kontrakt ska vara påskrivet av vårdnadshavare innan din ipad lämnas ut. Kontraktet behålls av

Läs mer

3. Regler för användandet av den personliga datorn

3. Regler för användandet av den personliga datorn Sida 1 av 6 Personlig dator (en till en) till elever i Sollentuna kommunala skolor 1. Bakgrund och syfte Sollentuna kommunala skolor vill skapa goda förutsättningar för en utbildning där modern informations

Läs mer

Kvalitet 2014. Resultat: Ängelholm total

Kvalitet 2014. Resultat: Ängelholm total Kvalitet 2014 Resultat: Ängelholm total 1 Innehåll: 2 INLEDNING 3 Om TÄNK OM KVALITET Denna rapport redovisar resultat från studien TÄNK OM KVALITET 2.0. Studien avser fånga elevers respektive lärares

Läs mer

IT policy för elever vid

IT policy för elever vid IT policy för elever vid 2008/2009 Anvisningar för att få använda datorerna på skolan 1. Det är tillåtet att surfa på Internet när jag besöker sidor som har anknytning till skolarbetet. Förklaring: Att

Läs mer

Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium

Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium För att datoranvändningen på skolan ska fungera är det oundvikligt att etiska krav ställs på användarna. Kraven skiljer sig inte mycket från övriga krav som

Läs mer

Vanliga frågor digitala nämndhandlingar

Vanliga frågor digitala nämndhandlingar Vanliga frågor digitala nämndhandlingar 2013-10-25 Kanslienheten Stöd & Process Upplands Väsby kommun Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna kopplade till din läsplatta och applikationen Netpublicator.

Läs mer

Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan

Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan Datum 2018/2019 Barn- och utbildningsförvaltningen Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan 2018/2019 Tidsperiod: 2018/2019 Vikten av digital kompetens Digital kompetens för elever

Läs mer

IT-Supporten. ipad. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp. Hemknapp

IT-Supporten. ipad. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp. Hemknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. ipad Startknapp Hemknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Stäng av Hitta min ipad 5-10 Inbrott/stölder

Läs mer

Storvretaskolans IT-plan 2017/18

Storvretaskolans IT-plan 2017/18 s IT-plan 2017/18 s vision Vi vill att våra elever ska bli kompetenta barn, med förutsättningar att kunna hantera all information som finns i dagens samhälle. Vi vill att de ska ha kunskap om de etiska

Läs mer

Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4

Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4 Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4 Din utrustning: Dator, laddare, ryggsäck och enkla hörlurar som du får om några dagar Stöldskydd, nummer och namn Datorn är stöldmärkt och har ett nummer.

Läs mer

IKT-plan. Bosgårdsskolan 2015-2016. Upprättad 2012. Senast reviderad 2015-08-11.

IKT-plan. Bosgårdsskolan 2015-2016. Upprättad 2012. Senast reviderad 2015-08-11. IKT-plan Bosgårdsskolan 2015-2016 Upprättad 2012. Senast reviderad 2015-08-11. Innehållsförteckning Bakgrund... 2 Vision... 2 Syfte... 2 Mål... 3 Information... 3 Dokumentation... 3 Kommunikation... 3

Läs mer

Undersökning av digital kompetens i årskurs 7-9

Undersökning av digital kompetens i årskurs 7-9 Undersökning av digital kompetens i årskurs 7-9 2015 Monica Andersson, IT-pedagog 2015-12-29 Jag har kunnat få fler vänner genom att spela hemma, Att lära mig har blivit lättare och roligare, Jag kan ha

Läs mer

Pedagogisk IT handlingsplan för Långsjö och Skansbergsskolan

Pedagogisk IT handlingsplan för Långsjö och Skansbergsskolan PEDAGOGISK IT HANDLINGSPLAN 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Pedagogisk IT handlingsplan för Långsjö och Skansbergsskolan 2017 2018 Vikten av digital kompetens Digital kompetens för elever är förmågan

Läs mer

Hagaskolans IT-plan. Hur jobbar du med kommunikation på dina lektioner?

Hagaskolans IT-plan. Hur jobbar du med kommunikation på dina lektioner? Hagaskolans IT-plan På Hagaskolan är IT ett naturligt inslag i den pedagogiska verksamheten. Eleverna i årskurserna F-5 använder både datorer och ipads för att lära sig läsa och skriva, för att stimulera

Läs mer

Regelverk 1-1. Överenskommelse för lån av ipad. Avtal om lån av studie-ipad med möjlighet att använda den för privat bruk utanför skolans lokaler.

Regelverk 1-1. Överenskommelse för lån av ipad. Avtal om lån av studie-ipad med möjlighet att använda den för privat bruk utanför skolans lokaler. Regelverk 1-1 Överenskommelse för lån av ipad Avtal om lån av studie-ipad med möjlighet att använda den för privat bruk utanför skolans lokaler. Under studietiden kommer du som elev att få tillgång till

Läs mer

IKT, pedagogik och ledarskap. Jenny Edvardsson Skolledarkonferensen Tylösand, 1 oktober 2015

IKT, pedagogik och ledarskap. Jenny Edvardsson Skolledarkonferensen Tylösand, 1 oktober 2015 IKT, pedagogik och ledarskap Jenny Edvardsson Skolledarkonferensen Tylösand, 1 oktober 2015 Vem är jag? Gymnasielärare svenska/historia Förstelärare svenska/språkutveckling/ikt Tidigare arbetat som skolledare

Läs mer

3. Regler för användandet av den personliga datorn

3. Regler för användandet av den personliga datorn Sida 1 av 6 Personlig dator (en till en) till elever i Sollentuna kommunala skolor 1. Bakgrund och syfte Sollentuna kommunala skolor vill skapa goda förutsättningar för en utbildning där modern informations

Läs mer

Låneavtal för personligt digitalt lärverktyg* Strandskolan * Digitalt lärverktyg kan vara PC, Ipad, smartphone och Chromebook förkortas till DLV.

Låneavtal för personligt digitalt lärverktyg* Strandskolan * Digitalt lärverktyg kan vara PC, Ipad, smartphone och Chromebook förkortas till DLV. Låneavtal för personligt digitalt lärverktyg* Strandskolan 1. Bakgrund 2. Handhavande, användning och ansvar 3 Leverans, låneperiod och återlämnande 4 Säkerhetskopiering/lagring 5 Försäkring och garanti

Läs mer

Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6

Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6 Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6 2015 Monica Andersson, IT-pedagog 2016-02-29 Vi försöker lära eleverna att arbeta med GAFE men det är ju mycket svårt då det ej finns datorer/ipads till

Läs mer

Digitala nämndhandlingar

Digitala nämndhandlingar 2014-10-13 Kanslienheten Stöd & Process Upplands Väsby kommun Digitala nämndhandlingar Lathund för användare Inledning Sedan 2013 publiceras alla handlingar till kommunfullmäktige och nämnde digitalt.

Läs mer

Tekniken en djungel. Apple Id, Gmail, Hotmail, Icloud, Appar, Appstore, Itunes, säkerhet, molntjänster, WiFi

Tekniken en djungel. Apple Id, Gmail, Hotmail, Icloud, Appar, Appstore, Itunes, säkerhet, molntjänster, WiFi Tekniken en djungel Apple Id, Gmail, Hotmail, Icloud, Appar, Appstore, Itunes, säkerhet, molntjänster, WiFi Av Linda Kurdve Rödeby skolområde 2015-01-07 Problem vi stöter på med tekniken idag i vår vardag

Läs mer

Atea Skola. Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för lärande

Atea Skola. Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för lärande Atea Skola Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för lärande Inom Atea ser vi tre områden som måste fungera för att det ska bli riktigt bra när man satsar på IKT i skola och förskola, tre områden

Läs mer

Barn och skärmtid inledning!

Barn och skärmtid inledning! BARN OCH SKÄRMTID Barn och skärmtid inledning Undersökningen är gjord på uppdrag av Digitala Livet. Digitala Livet är en satsning inom Aftonbladets partnerstudio, där Aftonbladet tillsammans med sin partner

Läs mer

Storvretaskolans IT-plan 2013/14

Storvretaskolans IT-plan 2013/14 s IT-plan 2013/14 I det moderna samhället blir informationsteknik och datorer allt vanligare. Vi vill skapa förutsättningar för våra elever att lyckas i dagens samhälle och använder oss därför av IT i

Läs mer

Digitala verktyg! Spaning Bölets förskola!

Digitala verktyg! Spaning Bölets förskola! Digitala verktyg Spaning Bölets förskola Vi fick i uppdrag att undersöka hur man använder olika digitala hjälpmedel på vår förskola. På vår förskola är vi fem avdelningar med två yngre avdelningar och

Läs mer

Så här kommer du igång med din ipad 2015

Så här kommer du igång med din ipad 2015 Så här kommer du igång med din ipad 2015 Du får låna en ipad Air med STM-skydd. Hörlurar medföljer till 4:orna (4-6 på Alun) Version 2015-08-11 Lärare/Mentor sköter utdelandet Kontrakt ska vara påskrivet

Läs mer

Kan logga in och ha strategier för att minnas sitt lösenord. Kan ta hand om och hanterar sin enhet. Kan starta och stänga av sin enhet.

Kan logga in och ha strategier för att minnas sitt lösenord. Kan ta hand om och hanterar sin enhet. Kan starta och stänga av sin enhet. Eskilstuna kommun Digitalia Lägg till ELEVEN framför varje fält när du läser planen. Lycka till! Hantering av digitala enheter Fritidshem F 1-3 4-6 7-9 Får lära sig att ladda ner appar till en surfplatta

Läs mer

Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter

Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter IT-riktlinje för användning av lånedator* i skolan Skolarbete och lärande med stöd av modern teknik Skolans uppdrag är att

Läs mer

Handledning i informationssäkerhet Version 2.0

Handledning i informationssäkerhet Version 2.0 Handledning i informationssäkerhet Version 2.0 2013-10-01 Dnr 1-516/2013 (ersätter Dnr 6255/12-060) Informationssäkerhet 6 saker att tänka på! 1. Skydda dina inloggningsuppgifter och lämna aldrig ut dem

Läs mer

Studiecirkeln omfattar 3 x 3 tim inkl fika. Utöver träffarna ingår en liten förberedande uppgift inför träffarna.

Studiecirkeln omfattar 3 x 3 tim inkl fika. Utöver träffarna ingår en liten förberedande uppgift inför träffarna. Kursplan 1 ipad - Kom igång - grundläggande nivå Studiematerialet som kursplanen bygger på finns på Folkbildningsnätets Pedagogiska resurser. Studiematerialet kan användas som en guide/handledning för

Läs mer

Utlåning av personlig dator till elever i Sollentunas kommunala skolor

Utlåning av personlig dator till elever i Sollentunas kommunala skolor Utlåning av personlig dator till elever i Sollentunas kommunala skolor 1. Bakgrund och syfte Sollentuna kommunala skolor vill skapa goda förutsättningar för en utbildning där modern informations- och kommunikationsteknik

Läs mer

Utdelning sker under skoltid på en skola åt gången med beräknad start under början av höstterminen 2016.

Utdelning sker under skoltid på en skola åt gången med beräknad start under början av höstterminen 2016. Elevens namn och klass Utdelning av ipad Under hösten 2016 kommer alla elever från år 7 till 9 få varsin ipad. Modellen är ipad mini 2 med 16 GB lagringsutrymme som levereras i ett fodral tillsammans med

Läs mer

Så här kommer du igång med din Dell Chromebook 11

Så här kommer du igång med din Dell Chromebook 11 Så här kommer du igång med din Dell Chromebook 11 Om din utrustning Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet till din lärare/mentor så gör det nu. Chromebooken är en Dell Chromebook 11. Chromebooken är

Läs mer

Leta reda på din dator!

Leta reda på din dator! Leta reda på din dator! Sätt dig vid den när du hittat den. Öppna och starta INTE datorn än. Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet till din lärare/mentor så gör det nu. Nu är det nära Så här kommer du

Läs mer

Personalenkäten, En elev en dator, gymnasieskolan i Botkyrka kommun, besvaras senast fredagen den 1 februari 2013.

Personalenkäten, En elev en dator, gymnasieskolan i Botkyrka kommun, besvaras senast fredagen den 1 februari 2013. Personalenkäten, En elev en dator, gymnasieskolan i Botkyrka kommun, besvaras senast fredagen den 1 februari 2013. Genom att besvara den här enkäten bidrar du med viktig kunskap om en till en projektet

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

O:MEET 11 augusti. Synligt lärande. Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun.

O:MEET 11 augusti. Synligt lärande. Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. O:MEET 11 augusti Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. Tisdag 11 augusti 2015 Restaurangen Brattebergsskolan Liknande innehåll på förmiddag och eftermiddag för att

Läs mer

6. Kan jag läsa min e-post i Microsoft Outlook eller liknande e-postprogram?

6. Kan jag läsa min e-post i Microsoft Outlook eller liknande e-postprogram? Contents 1. Office 365 FAQ... 2 2. Hur logga in?... 3 3. Hur skicka mail?... 4 4. Hur byta språk och tidszon?... 5 5. Hur aktivera vidarebefordring?... 6 6. Alternativ vid visning av e-postlådan.... 7

Läs mer

Årskurs 1! Nu är det dags...

Årskurs 1! Nu är det dags... Augusti 2017 Årskurs 1! Nu är det dags... Vi är glada att kunna berätta att ditt barn under flera år framöver kommer att få använda en personlig enhet i skolarbetet. Till en början är det en ipad som erbjuds.

Läs mer

IT-Supporten. Chromebook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp

IT-Supporten. Chromebook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Chromebook Startknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Inbrott/stölder 5 Ominstallation 6 Vanligaste

Läs mer

IKT-plan Stocksunds RE

IKT-plan Stocksunds RE IKT-plan Stocksunds RE Läsåret 2018-2019 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för IT 2 Vad är IT och digital kompetens? 2 IT-mål 2 Nationella mål 2 Styrdokument för IT i Danderyds kommun

Läs mer

IT-Policy Vuxenutbildningen

IT-Policy Vuxenutbildningen IT-Policy Vuxenutbildningen För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till kommunkoncernens förhållningssätt och regelverk angående hur du får

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2016/17 myrsjöfolder2016-17.indd 1 2015-11-30 18.53 Jag gillar NO, idrott och slöjd bäst! myrsjöfolder2016-17.indd 2 2015-11-30 18.53 Vår vision Myrsjöskolan ska

Läs mer

I Linköpings inriktningsdokument för IKT-utveckling i grundskola anges följande mål för pedagogerna: 3

I Linköpings inriktningsdokument för IKT-utveckling i grundskola anges följande mål för pedagogerna: 3 IKT-plan för Rosendalsskolan, läsåret 2015-2016 1. Styrdokument och andra riktlinjer Digital kompetens är ett av de övergripande mål som nämns i LGR11: 1 Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången

Läs mer

Dagens innehåll. 1. Hantering av ipad 2. Montera fodralet 3. Uppstart av ipad 4. Skapa Apple-ID

Dagens innehåll. 1. Hantering av ipad 2. Montera fodralet 3. Uppstart av ipad 4. Skapa Apple-ID Dagens innehåll 1. Hantering av ipad 2. Montera fodralet 3. Uppstart av ipad 4. Skapa Apple-ID Hantering av din ipad Laddning ipaden skall vara fulladdad inför varje skoldag Vid laddning skall ipaden placeras

Läs mer

IKT- strategi

IKT- strategi IKT- strategi 2016-18 SKOLAN SKALL GARANTERA ALLA ELEVER EN DIGITAL KOMPETENS. Digital kompetens är färdigheter, kunskap, kreativitet och förhållningssätt som behöv för att kunna nyttja digitala medier

Läs mer

IT-Supporten. HP Probook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp

IT-Supporten. HP Probook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. HP Probook Startknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Inbrott/stölder 5 Ominstallation 6 Vanligaste

Läs mer

För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till. Lärare och Elever har olika krav: Lärare

För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till. Lärare och Elever har olika krav: Lärare För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till. Lärare och Elever har olika krav: Lärare Lösenord lösenordet ska vara minst 8 tecken långt. lösenordet

Läs mer

Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner

Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner utan internetuppkoppling, spelkonsoler och smart-tv.

Läs mer

Utlåning av personlig dator till elever i Sollentunas kommunala skolor

Utlåning av personlig dator till elever i Sollentunas kommunala skolor Barn- och utbildningskontoret Blanketten längs ner i informationen lämna till skolan. Utlåning av personlig dator till elever i Sollentunas kommunala skolor 1. Bakgrund och syfte Sollentuna kommunala skolor

Läs mer

Rapport från satsningen En dator per elev i årskurs 7-9

Rapport från satsningen En dator per elev i årskurs 7-9 KROKOM2500, v1.0, 2012-02-29 Rapport från satsningen En dator per elev i årskurs 7-9 2014 Monica Andersson, IT-pedagog 2014-06-12 Under mina tre år på skolan så har vi nästan aldrig använt datorn. När

Läs mer

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori 2011-12-08 Instruktioner till Schoolsoft För att logga in går du in på denna adress https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori När du loggar in första gången kommer du till denna sida. Det är viktigt

Läs mer

Slutrapport Futurelearn-projektet Den digitala läraren (Institutionen för språkdidaktik)

Slutrapport Futurelearn-projektet Den digitala läraren (Institutionen för språkdidaktik) Slutrapport Futurelearn-projektet Den digitala läraren (Institutionen för språkdidaktik) Mål med projektet Det övergripande målet med projektet var att utifrån redan befintliga digitala kompetenser hos

Läs mer

Elevenkäten, En elev en dator,gymnasieskolan i Botkyrka kommun, besvaras senast fredagen den 1 februari 2013.

Elevenkäten, En elev en dator,gymnasieskolan i Botkyrka kommun, besvaras senast fredagen den 1 februari 2013. Elevenkäten, En elev en dator,gymnasieskolan i Botkyrka kommun, besvaras senast fredagen den 1 februari 2013. Genom att besvara den här enkäten bidrar du med viktig kunskap om en till en projektet och

Läs mer

LIKA, it-tempen för skola och förskola. En presentation baserad på publicerade värderingar i augusti 2017

LIKA, it-tempen för skola och förskola. En presentation baserad på publicerade värderingar i augusti 2017 LIKA, it-tempen för skola och förskola En presentation baserad på publicerade värderingar i augusti 2017 Bakgrund om LIKA LIKA, it-tempen för skola och förskola, lika.skl.se, lanserades 2014 och är är

Läs mer

ipad Lathund Skapad av Christina O. 2012

ipad Lathund Skapad av Christina O. 2012 ipad Lathund Skapad av Christina O. 2012 1 Innehållsförteckning 1. Värt att veta innan du startar Sida 3 2. Knapparna på ramen 3. Knappar på skärmen. Funktionerna på ipaden 6.1 Email/Besöksrapporter.2

Läs mer

Lyckas med digitala verktyg i skolan Pedagogik, struktur, ledarskap

Lyckas med digitala verktyg i skolan Pedagogik, struktur, ledarskap Lyckas med digitala verktyg i skolan Pedagogik, struktur, ledarskap Checklistor från boken, Gothia Fortbildning 2014 Kapitel 2. Pedagogisk grundsyn På en skala från 1 10 (där tio är bäst), hur långt tycker

Läs mer

Varför är kommunen inblandad?

Varför är kommunen inblandad? Varför är kommunen inblandad? Simrishamns kommun arbetar aktivt för att husägare, såväl privatpersoner som företagare, ska koppla upp sig via fiber. Arbetet bedrivs genom en anställd bredbandssamordnare.

Läs mer

IT-Supporten. Macbook Air. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp

IT-Supporten. Macbook Air. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Macbook Air Startknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Inbrott/stölder 5 Ominstallation 6 Vanligaste

Läs mer

Leta reda på din dator!

Leta reda på din dator! Leta reda på din dator! Sätt dig vid den när du hittat den. Öppna och starta INTE datorn än. Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet till din lärare/mentor så gör det nu. Nu är det nära Så här kommer du

Läs mer

instruktionsmanual till föräldrar

instruktionsmanual till föräldrar instruktionsmanual till föräldrar Välkommen till Pluttra! Pluttra är ett digitalt verktyg för dokumentation, kommunikation och information för förskolan. Genom en helhetslösning där skolan genom utbildning,

Läs mer

IT-plan för Förskolan Äventyret

IT-plan för Förskolan Äventyret IT-plan för Förskolan Äventyret 2015-2016 Inledning Idag är multimedia ett självklart verktyg i vardagen, både på arbetet och fritiden, på samma sätt som papper, penna och böcker. Vi använder datorn både

Läs mer

KURSKATALOG HT-15 Med spännande nyheter & gamla favoriter!

KURSKATALOG HT-15 Med spännande nyheter & gamla favoriter! KURSKATALOG HT-15 Med spännande nyheter & gamla favoriter! Genom SIKTAs (Skolans IKT-Arbete i Lund) IKT-fortbildning erbjuds kommunens alla pedagoger och skolledare det senaste inom IKT! Grundtanken med

Läs mer

IT-verktyg på Igelboda skola & förskola - sep 2013

IT-verktyg på Igelboda skola & förskola - sep 2013 IT-verktyg på Igelboda skola & förskola - sep 2013 I detta dokument kan ni läsa om varför vi vill att du som elev/ditt barn ska disponera ett it-verktyg och hur vi tänkt att det ska gå till. Innan du får

Läs mer

Kom igång med din ipad

Kom igång med din ipad Kom igång med din ipad 12 mars 2012 Gunilla Celen 1 Lathund för ipad Lathund för ipad Lite tips så du kommer igång Starta upp: Håll inne den långsmala svarta knappen som sitter på kortsidan. Efter några

Läs mer

Datum Grundskolan. D Utbildningsförvaltningen. Information och riktlinjer för lån av elevdator. Bodens kommun

Datum Grundskolan. D Utbildningsförvaltningen. Information och riktlinjer för lån av elevdator. Bodens kommun D Utbildningsförvaltningen Grundskolan Datum 2015-08-21 Information och riktlinjer för lån av elevdator Bodens kommun Bakgrund Digital kompetens, det vill säga att kunna använda modern teknik i sitt dagliga

Läs mer

INFORMATION TILL VÅRDNADSHAVARE OCH ELEVER. molnet. Skolarbete i. Google Apps for Education i Uddevallas skolor

INFORMATION TILL VÅRDNADSHAVARE OCH ELEVER. molnet. Skolarbete i. Google Apps for Education i Uddevallas skolor INFORMATION TILL VÅRDNADSHAVARE OCH ELEVER molnet Skolarbete i Google Apps for Education i Uddevallas skolor Oändlig potential i de digitala verktygen Uddevalla kommun arbetar aktivt för att säkerställa

Läs mer

GOOGLE APPS FOR EDUCATION

GOOGLE APPS FOR EDUCATION GOOGLE APPS FOR EDUCATION #isjöbo INFORMATION TILL PERSONAL 20150819 Familjeförvaltningen DIGITALISERING #isjöbo Skolans styrdokument, vår läroplan och kursplaner ställer krav på digitalisering och vi

Läs mer

S:t Eskils gymnasium. Avtalsvillkor för lån av dator Överenskommelse mellan elev, vårdnadshavare och skolan. Avtal för lån av dator

S:t Eskils gymnasium. Avtalsvillkor för lån av dator Överenskommelse mellan elev, vårdnadshavare och skolan. Avtal för lån av dator Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-01 Barn- och utbildningsförvaltningen Eskilstuna den stolta Fristaden Avtalsvillkor för lån av dator Överenskommelse mellan elev, vårdnadshavare och skolan 1. Inledning

Läs mer

Datum: 2015-01-18 För revidering ansvarar: Förskolechef May Seffon-Hård Dokumentet gäller för: Förskolan

Datum: 2015-01-18 För revidering ansvarar: Förskolechef May Seffon-Hård Dokumentet gäller för: Förskolan Strategi för lärplattan i förskolan - en strategi för att utveckla pedagogernas förhållningssätt till och användande av lärplattan i förskolorna i Lindesbergs kommun. Datum: 2015-01-18 För revidering ansvarar:

Läs mer

BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT

BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT INTRANÄT BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT TEAMENGINE INTRANÄT JOBBA ÄNNU BÄTTRE TILLSAMMANS I ett företag vill man kunna fokusera på själva arbetet och uppnå stödjer och underlättar den interna kommunikationen

Läs mer

Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009

Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om trådlösa nät 2 Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om trådlösa nät Trådlösa nät för uppkoppling mot Internet är vanliga både

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

LBD4ALL-BRUKSANVISNING E-lärande i LbD4All-verksamhetsmodellen

LBD4ALL-BRUKSANVISNING E-lärande i LbD4All-verksamhetsmodellen Laurea Julkaisut I Laurea Publications Kristina Henriksson, Päivi Mantere & Irma Mänty LBD4ALL-BRUKSANVISNING E-lärande i LbD4All-verksamhetsmodellen Copyright Skribenter och Yrkeshögskolan Laurea 2014

Läs mer

IT Handlingsplan Ankarsviks skola

IT Handlingsplan Ankarsviks skola IT Handlingsplan Ankarsviks skola Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 2.1 Varför behövs en IT- handlingsplan?... 2 2.2 Varför IT i skolan?... 2 2.2.1 Skolans pedagogiska utveckling... 3 2.2.2 En

Läs mer

Digitalisering i skolan och vuxenutbildningen

Digitalisering i skolan och vuxenutbildningen Digitalisering i skolan och vuxenutbildningen 1 Frågeblanketten läses maskinellt. Vi ber dig därför att: Använda bläckpenna Skriva tydliga siffror, så här: Markera dina svar med kryss, så här: Om du svarat

Läs mer

Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter

Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter IT-riktlinje för användning av lånedator* i skolan Skolarbete och lärande med stöd av modern teknik Skolans uppdrag är att

Läs mer

ipads i lärandet 24 aug kl 8-16

ipads i lärandet 24 aug kl 8-16 ipads i lärandet 24 aug kl 8-16 Dagens program Om projektet Erfarenheter Ytterbyns förskola Pedagogiska aspekter av ipads Introduktion på ipaden (teknisk utbildning) Testa några pedagogiska appar Metoden

Läs mer

Kapitel 7 Betala räkningar

Kapitel 7 Betala räkningar ÖVNINGAR Privatekonomi på enkel svenska Kapitel 7 Betala räkningar Film 1: Inledning En man pratar med sin fru De sitter hemma i vardagsrummet Mannen ska betala räkningar Han tycker att det tar tid Frun

Läs mer

Riktlinjer vid lån av surfplatta för förtroendevalda

Riktlinjer vid lån av surfplatta för förtroendevalda Riktlinjer vid lån av surfplatta för förtroendevalda Antagen av kommunstyrelsen 2017-05-24, 110 Namn: Jonna Sanfridsson Datum: 2017-05-30 Sammanfattning I Götene kommun läser förtroendevalda främst de

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

IT-riktlinje för elever

IT-riktlinje för elever Diarienr 2013/2394-BaUN 2013/813-UAN nternati IT-riktlinje för elever inom Västerås stad Skolverksamheter Beslutad av Barn- och ungdomsnämnden 131001 Beslutad av Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Vallhovskolan. IT-handlingsplan för Vallhovskolan

Vallhovskolan. IT-handlingsplan för Vallhovskolan Vallhovskolan IT-handlingsplan för Vallhovskolan Övergripande information Under läsåret 12-13 sker flera förändringar i skolans IT-arbete. First Class systemet Källan som alla elever och lärare använt

Läs mer

IT-handlingsplan. Kyrkmons skola

IT-handlingsplan. Kyrkmons skola IT-handlingsplan Kyrkmons skola Materialet skyddas enligt lag om upphovsrätt och tillhandahålls med licensen Creative Commons Erkännande - Icke kommersiell Dela lika 2015-12-14 1 IT-handlingsplan Kyrkmons

Läs mer

Digitala verktyg och molntjänster

Digitala verktyg och molntjänster Digitala verktyg och molntjänster U tvecklingen inom IT-området går fort. Internets kapacitet ökar hela tiden och nya tjänster erbjuds som kan vara till nytta för arbetet med utbildning och lärande. Utvecklingen

Läs mer

VT-16. Missa inte vårens nyheter eller gamla favoriter!

VT-16. Missa inte vårens nyheter eller gamla favoriter! VT-16 Missa inte vårens nyheter eller gamla favoriter! Genom SIKTAs (Skolans IKT-Arbete i Lund) IKT-fortbildning erbjuds kommunens alla pedagoger och skolledare det senaste inom IKT! Grundtanken med SIKTA

Läs mer

AVTAL 1 (6) 2 Avtalstid Avtalet gäller från och med utdelning till och med den 1 juni 2016.

AVTAL 1 (6) 2 Avtalstid Avtalet gäller från och med utdelning till och med den 1 juni 2016. AVTAL 1 (6) 2015-10-01 Avtal för användning av kommunens dator/ipad i hemmet åk 4 9 Bakgrund Alla användare i Sigtuna kommuns Skolnät ska använda all skolans IT-utrustning på ett ansvarsfullt sätt, oavsett

Läs mer

Sammanfattning av enkäten en till en projektet

Sammanfattning av enkäten en till en projektet Sammanfattning av enkäten en till en projektet Tack för att ni tog er tid att svara på enkäten. Vi på 4-6 har sammanställt resultatet, och även gjort små förklaringar och svar till frågor, eller kommentarer

Läs mer

Användarhandbok Mealman

Användarhandbok Mealman Användarhandbok Mealman Mars 2015 Innehåll 1 Idén bakom Mealman... 2 2 Varför och hur ska Mealman användas?... 3 3 Installation... 4 3.1 Spara Mealman som en app-ikon.... 4 3.1.1 Jag använder Internet

Läs mer

Välkomna till en inspirerande mässa för digitalt lärande i Norrtälje kommunala skolor.

Välkomna till en inspirerande mässa för digitalt lärande i Norrtälje kommunala skolor. Välkomna till en inspirerande mässa för digitalt lärande i Norrtälje kommunala skolor. Plats: Rodengymnasiet Tid: 15 augusti 8.00-16.30 "digital kompetens innefattar säker och kritisk användning av informationssamhällets

Läs mer

Snabbguide Interaktiv bok steg för steg

Snabbguide Interaktiv bok steg för steg Snabbguide Interaktiv bok steg för steg I SAMARBETE MED DIG Gleerups interaktiva böcker utvecklas i samarbete med elever och lärare runtom i Sverige. Det gör att innehåll och funktioner är framtagna för

Läs mer

Lättlästa instruktioner för ipad ios7

Lättlästa instruktioner för ipad ios7 Lättlästa instruktioner för ipad ios7 I samarbete med: Hösten 2014 Med hjälp av de här lättlästa instruktionerna lär du dig att använda en ipad med operativsystemet ios7. Ett operativsystem är det viktigaste

Läs mer

Plan för digitalt lärande Förskolan Kungsgården, Umeå 2014-2015

Plan för digitalt lärande Förskolan Kungsgården, Umeå 2014-2015 Plan för digitalt lärande Förskolan Kungsgården, Umeå 2014-2015 Dokumenttyp Styrdokument Dokumentägare Agneta Forsvik Lundmark Dokumentnamn Verktyg för arbetet med digitalt lärande i Umeå kommuns förskoleverksamheter

Läs mer

ipad strategi i förskolan

ipad strategi i förskolan ipad strategi i förskolan - en strategi för att utveckla pedagogernas förhållningssätt till och användande av ipad i förskolorna i Lindesbergs kommun. Datum: 20131029 För revidering ansvarar: Förskolechef

Läs mer

Skolarbete i molnet. Så här använder vi G Suite i Lidingös skolor. Information till dig som är vårdnadshavare eller elev

Skolarbete i molnet. Så här använder vi G Suite i Lidingös skolor. Information till dig som är vårdnadshavare eller elev Skolarbete i molnet Så här använder vi G Suite i Lidingös skolor Information till dig som är vårdnadshavare eller elev 1 Oändlig potential i de digitala verktygen Lidingö stad arbetar aktivt för att säkerställa

Läs mer

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN Författare:Tove Andersson Innehåll Inledning:... 2 Syfte:... 2 Frågeställningar:...

Läs mer

IKT - handlingsplan Vartoftaenhet 2014-2015

IKT - handlingsplan Vartoftaenhet 2014-2015 IKT - handlingsplan Vartoftaenhet 2014-2015 BAKGRUND OCH NULÄGE Vartoftaenheten arbetar för att integrera och naturalisera användningen av it i skolan och att hitta sätt att fortsätta arbeta framåt med

Läs mer

IT-strategi för bättre lärande. Värdegrund. Utveckling & Lärande. Kompetens & Omvärld

IT-strategi för bättre lärande. Värdegrund. Utveckling & Lärande. Kompetens & Omvärld IT-strategi för bättre lärande Utveckling & Lärande Värdegrund Kompetens & Omvärld PYSSLINGEN SKOLORS IT-STRATEGI FÖR BÄTTRE LÄRANDE 2016 1 BAKGRUND Den svenska skolan och även Pysslingen Skolor står inför

Läs mer