E-SEKTIONEN INOM TLTH

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "E-SEKTIONEN INOM TLTH"

Transkript

1 DAGORDNING VT/15 5 DAGORDNING Tid och sätt Datum: 14:e april 2015 När: kl Var: E:B Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt 5 Val av två justeringspersoner 6 Adjungeringar 7 Föredragningslistan 8 Föregående sektionsmötesprotokoll 9 Meddelanden 10 Beslutsuppföljning Bilaga 1 11 Utskottsrapporter Bilaga 2 12 Ekonomisk rapport 13 Val av valberedningens ordförande Bilaga 3 14 Val av funktionärer enligt Reglementet Bilaga 4 15 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilaga 5 16 Bokslut för verksamhetsåret Revisorernas berättelse för (62)

2 DAGORDNING VT/15 18 Frågan om ansvarsfrihet för 2014 a) Funktionär b) Utskott c) Styrelse d) Revisorer e) Valberedning 19 Styrelsen förslag till resultatdisposition 20 Uttag ur sektionens fonder sedan förra terminsmötet 21 Stadgarändringar i andra läsningen Bilaga 6 22 Behandling av motioner a) Upprustning av Edekvatas lokaler Bilaga 7 b) Tillsättande av arbetsgrupp för Edekvatas framtid Bilaga 8 c) Egenkostnader för ideellt arbete på E-sektionen Bilaga 9 d) Hedersmedalj till hedersmedlemmar Bilaga 10 e) Uppdatering av arbetsbeskrivning Likabehandlingsombud Bilaga 11 f) Uppdatering av arbetsbeskrivning Skyddsombud Bilaga 12 g) Inköp av sångbok Bilaga Behandling av propositioner a) Världsmästarens roll och dess placering i reglementet Bilaga 14 b) Utökning av funktionärsposten diod Bilaga 15 c) Ändring av titeln mongomästare Bilaga Övrigt 25 TaFMA 2 (62)

3 DAGORDNING VT/15 I styrelsens tjänst Hanna Nevalainen Ordförande 3 (62)

4 BESLUTSUPPFÖLJNING Bilaga 1 Taget Beslut Tilldelat Notering HT/14 Arbetsgrupp för Edekvata Framtid - Sätta upp en plan och ett mål för hur Edekvata ska användas HT/14 Sångbok för sektionen Henrik Fryklund, Kewin Erichsen, Sebastian Elm Komma med förslag på sångbok, tillverkningsmöjligheter, samt kostnadsförslag HT/14 Inköp av skrivare Macapärerna 2014 och 2015 Att skrivare köpa en ny HT/14 Hur köket skall renoveras Styrelsen och Anders Nilsson för max 5000 kr. Utreda vad som behöver renoveras i köket i Edekvata HT/14 Inköp av nya ölkylar Henrik Felding Att nya ölkylar köps för max kr HT/14 E-wiki - Se över hur E-wiki sidan ska fungera 4 (62)

5 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 UTSKOTTSRAPPORTER STYRELSEN Styrelsen har haft styrelsemöte varje torsdag lunch med några undantag. Vi har även haft två längre diskussionsmöten för att diskutera kring bland annat nollning och motioner. Under våren har det varit KPL, vi har anordnat Skiphtet på Lophtet med UV-färg vilket var väldigt lyckat. Vi har även varit på styrelseutbildning och Tour-De-Styrelse där vi har fått chansen att träffa de andra sektionernas styrelser och stifta bekantskap med dem. Senare under våren hade vi middag med D-styrelsen för att lära känna de bättre och umgås. Henrik Felding har haft en ekonomiutbildning med resten av styrelsen för få en bättre förståelse och insyn i hur ekonomin sköts på sektionen. Alla har även gjort en internbudget för sitt utskott och sina budgetposter. Hanna Nevalainen Ordförande 5 (62)

6 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 FÖRVALTNINGSUTSKOTTET Förvaltningsutskottet har under början av 2015 främst fokuserat på förvaltningen av sektionens ekonomi. Rutiner har setts över och vi samarbetar med sektionens samtliga utskott för att underlätta ekonomihanteringen. Just nu pågår även arbete med att se över hur de lokaler sektionen har tillgång till används och hur de kan utvecklas. Henrik Felding Förvaltningschef 6 (62)

7 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 INFORMATIONSUTSKOTTET Vi är många nya i informationsutskottet och har därför haft en kickoff tillsammans med Nöju, vilket genom en pingisturnering förde oss alla närmare varandra. Jag som kontaktor har fört protokoll på samtliga styrelsemöten hittills och fått nästa alla justerade, vilket har flytit på bra. Redaktionen har jobbat på med vårt nyhetsbrev HeHe och släppt ett nytt nummer varje måndag. En nyhet för i år är det mycket uppskattade segmentet veckans fråga. Redaktionen har även påbörjat ett arbete med att lägga upp gamla nummer av HeHe på hemsidan som inte funnits där tidigare. Arbetet med NollE-guiden har påbörjats i samråd med Phöset. Picasson har jobbat på och gjort många nya planscher och bilder till Tv-skärmarna. De har också designat bilden som sitter på den nya ölkylen. My som är lastgammal har jobbat en del med alumner och arbetar med ett mentorsprogram. Det finns även nu en ny maillista som sammanfogar alumner. Ekiperingsexperterna har gjort en lyckad intresseanmälan för en E-sek hoodie. Intresset för denna var mycket stort med många anmälda. I DDG har arbetet med att byta ut de befintliga datorerna fortsatt. Arbetet på en kommande nollningshemsida har även påbörjats. Det har även gjorts en del arbete med att få igång hotel Diplomat igen. Fotograferna fotograferade oss på Skiphtet och har även hjälp till i arbetet för NollE-guiden. Alexander Najafi Kontaktor 7 (62)

8 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 E-SEKTIONENS NÄRINGSLIVSUTSKOTT Sedan årsskiftet och under våren har ENU arbetat med att starta upp utskottet och få alla representanter att komma in i sina respektive arbetsuppgifter. I år har ENU 3 arbetsgrupper; företagskontakterna som arbetar utåt mot företagen, PR som marknadsför utskottet och event samt eventgruppen som ser till att eventen blir av. Ordförande är ansvarig för PR och företagskontakter medan Vice Ordförande är ansvarig för event. Eventgruppen anordnade tidigt under våren en kick-off för utskottet som blev väldigt lyckat med inslag av bland annat middag, skattjakt och lekar. PR har jobbat för att göra marknadsföring inför bland annat CV-granskningen med Academic Work och håller även på att ta fram en ENU-tröja för att sprida vårt namn på campus. Under Teknikfokus var det 24 medverkande företag, vilket är rekordmånga. Dessutom var det 2 medicintekniska företag närvarande, vilket aldrig tidigare skett heller. Väldigt kul tycker ENU! Företagskontakterna skapade initiala kontakter med alla företag och några nya företag är intresserade av att inleda samarbete med oss studenter på E-sektionen. Hittills under våren har nya samarbeten inletts med ÅF, Region Skåne och Genetec, varav de två sistnämnda har medicinteknisk inriktning. Arbetet för att gynna både E-och BME-studenter fortsätter. Lovisa Lundin ENU-Ordförande 8 (62)

9 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 NÖJESUTSKOTTET NöjU:s mål är att genomföra aktiviteter på sektionen som så många som möjligt av E-sektionens medlemmar kan delta i. En del aktiviteter är frekvent återkommande medan andra endast sker en gång per år. Under årets första tre månader har till exempel idrottsförmännen dragit igång sporta med E som sker tillsammans med K och spelemännen har haft en spelkväll. Målet är att ha minst en spelkväll per läsperiod och att sporta med E fortsätter hela våren och hösten. Det är fyra större evenemang under året: DÖMD, Tandem, Utedischot och Ölresan mars var det DÖMD och i sista stund fick E-sektionen platser vilket resulterade i att åtta personer åkte upp till Linköping på en grym resa. Kön och bilresan arrangerades med F-sektionen. Gällande Tandem så är en tandemgeneral utsedd (Fredrik Peterson) och arbetet inför evenemanget i maj är i full rulle. Utedischot håller vi tillsammans med D-sektionen planeringen är inledd. Just nu sitter vi och kollar av vad som behövs bokas och gör en budget. Under nollningen är målet att hela utskottet ska vara mer aktivt och inte bara Entertainern. Detta för att dra fördel av taggen och entusiasmen som fler personer kan hjälpa till med. För att öka gruppkänslan håller NöjU-tröjor på att beställas in. I övrigt har utskottet haft en kickoff med InfU i Fikafika och framåt planeras evenemang som grillning med F på kvalborg, lunchevenemang på elektrogården och annat kul. De större evenemangen har en tradition av alkohol så alkoholfria aktiviteter diskuteras och planeras. Paintball, filmkvällar och buffelhornet (som är en stor idrottsturnering mellan alla sektioner) är exempel. Med vänliga hälsnigar Emil Nilén Entertainer 9 (62)

10 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 KÄLLARMÄSTERIET Under våren har KM än så länge hållit gille alla fredagar förutom i tentaveckan. Arbetet går framåt, vi känner oss alla säkrare på våra poster och gillena verkar uppskattade. Tyvärr kommer flera fredagar försvinna på grund av den nya läsårsindelningen och helgdagar, men förutom dessa håller vi öppet varje vecka. Vi har en hel del samarbeten med andra utskott som tillexempel E6 och NöjU på pubrundan, NollU på temasläppet och ett samarbete mellan ENU och KM med företagsgille. Vi jobbar på att få ut information till andra sektioner, genom att sätta upp posters, prata med medlemmar på andra sektioner och att uppdatera hemsidan samt facebook. Kan göras bättre och ska göras bättre. Vi har också börjat sopsortera vilket är bra för planetens framtid. Vi har haft en väldigt lyckad kick-off med utskottet där vi var cirka 40 personer. Vi är i princip bara nya jobbare innebär att vi försökt fokusera på att lära ut och ge ansvar till alla, därför har vi länge varit minst två serveringsansvariga på varje gille. Just nu funderar vi mycket över hur vi vill synas i höst till nollningen, vilket är mycket och ungefär på samma sätt som tidigare år. Vi är fortsatt nyfikna och villiga att ta emot idéer om samarbeten och förbättringar. Emma Anzén Krögare 10 (62)

11 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 CAFÉMÄSTERIET Under våren har mycket av arbetet handlat om att utskottets funktionärer ska komma in i sina roller. De centrala delarna av utskottet har haft lunchmöte varje tisdag för att samla utskottet och se vad som händer under veckan. Vi jobbar hårt för att utskottet ska fungera så bra som möjligt. Just nu jobbar vi mycket med att få så många som mjöligt att jobba i caféet samt vidare utveckla och förnya vårt dagliga sortiment. Vi har fått 2st mojtrar att fungera och mojtisarna har börjat på sitt uppdrag att fylla på dem. Jocke jobbar på den tredje. Vi uppmärksammade fettisdagen genom att serverade semlor (hela 200st), vilket var väldigt populärt. Anders Nilsson Cafémästare 11 (62)

12 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 SEXMÄSTERIET Sexmästeriet första uppdrag var att hålla i maten på Skipthet. Därefter hölls buffén på mingelkvällen under Teknikfokus. Det här gjordes med bravur och var väldigt uppskattat av deltagarna. Nästkommande event blir en sittning för Flickor på tekniskt. Det är ett evenemang då tjejer på gymnasiet får komma till LTH. Redan helgen därpå är det Cornelisbalslunch på söndagen. Utöver de här två sittningarna kommer det bland annat hållas i en Sångboksinsjugning och en intersektionell sittning. E6 vita kavajer har kommit och ska tryckas så att E6 kan bli det (ännu mer?) snyggaste sexmästeriet på LTH. Adam Waks Sexmästare 12 (62)

13 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 NOLLEUTSKOTTET Under våren har NollU planerat och förberett Nollningen Phøset har gått utbildningar om värdegrundsfrågor, likabehandling, ledarskap och gruppdynamik som Kåren eller studievägledningen lett. Phøset har även varit iväg och lärt känna de andra phøsen/fösen/stab och vi har lärt oss mycket om de andra sektionernas nollningar och traditioner. Vi har haft intervjuer med phaddrar, uppdragsphaddrar, internationellaphaddrar och phusknollor. Vi är så otroligt glada över att det är så många fantastiska personer som vill engagera sig och skapa årets Nollning. Vi tror att Nollningen kommer att bli utom dess like i år! Vi är fullt upp i planeringen med temasläppet och har spelat in en film till detta. Efter temasläppet kommer det att vara ett gemensamt eftersläpp med flera sektioner för att redan nu stärka banden mellan sektionerna inför nollningen. Phøset har tillsammans med ENU kontaktat företag som kan tänka sig att vara med på samarbete både under och efter nollningen och det ser lovande ut. Tack har vi även infu som hjälper oss med att ta fram en grym nollningshemsida, nolleguide och nollningsmärken. I övrigt har vi helt enkelt planerat nollning med allt vad det innebär. Aktiviteter, sittningar, sittningar med andra sektioner, ekonomi, phøskläder, lunchföreläsningar, spex, nolleuppdrag osv. Planeringen kommer att fortskrida under våren och sommaren och vi ser fram emot den mest underbaraste nollningen någonsin! Henrik Fryklund Øverphøs 13 (62)

14 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 STUDIERÅDET SREs huvudsakliga verksamhet hittills under verksamhetsåret 2015: Vakanta platser i utbildningsnämnder (UN) och institutionsstyrelser (INST) har fyllts. SRE har censurerat de CEQ-enkäter som E och BME fyllt i och har representerat och fört fram åsikterna från respektive klass för respektive kurs vid CEQ-möten. Den 24 februari höll SRE i årets första pluggkväll och bjöd på varm mat från SREs budget. SRE har nominerad två lämpliga lärare till LTHs och senare LUS pedagogiska pris. SREs ordförande har fört fram E-sektionens aktuella studiebevakning under SRX-mötena samt fått samla inspiration från de andra sektionernas studieråd till E-sektionen studieråd. SRE har suttit med på programledningsmöten med PLED E och PLED BME och fört fram studenternas eventuella problem med kurser eller kursupplägg och fått information om programmens aktuella situation, eventuella kurser som tas bort eller ändras, nedskärningar eller en ny hemsida. Diskuterat nollningen 2015 inom SRE och med Phöset 2015 och SVL Diskuterat möjligheter och ändringar med SREs budget och protokollsystem. Sofia Karlén SRE-ordförande 14 (62)

15 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 VALBEREDNINGEN Valberedningen har under våren arbetat med att förbereda och genomföra intervjuer inför vårterminsmötet. Förutom det extra valet av en ny ordförande för valberedningen så har det hittills varit lugnt. Beredningen ser nu fram emot höstens val. Ludvig Nybogård Valberedningens ordförande 15 (62)

16 VAL Bilaga 3 VAL AV VALBEREDNINGENS ORDFÖRANDE VB Valberedningens Ordförande (1) elt11vst Viktor Stevander Ludvig Nybogård Valberedningens ordförande 16 (62)

17 VAL Bilaga 4 VAL CM Mojtis (2-5) ark04rer Rebecka Erntell elt13as1 Adem Saran elt13mas Mansoor Ashrati ENU Teknikfokusansvarig (1) mte13jh1 Jennifer Hagman SRE Kinainriktningsansvarig (1) Va Kant Specialiseringsansvarig (1) noi10tcl Tilda Claeson SRE-ledamot (e.a.) elt12sel Sebastian Elm kin11khe Kristina Hedin noi10tcl Tilda Claeson mte13mgi Mikaela Giegold mte14fbo Frida Börnfors elt14fpe Fredrik Petersson mte14mru Molly Rusk Studiekvällsansvarig (1) Va Kant 17 (62)

18 VAL Bilaga 4 VAL Vice SRE-Ordförande (1) Va Kant Årskurs BME-2 ansvarig (1-2) mte14fbo Frida Börnfors mte14mru Molly Rusk Årskurs BME-3 ansvarig (1-2) mte13ska Sofia Karlén Årskurs E-2 ansvarig (1-2) elt14fpe Fredrik Petersson Årskurs E-3 ansvarig (1-2) bas12vhj Viktor Hjelm Ludvig Nybogård Valberedningens ordförande 18 (62)

19 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 STYRELSEN Verksamhetsåret 2014 har förflutit och styrelsen har haft styrelsemöte i stort sätt varje läsvecka där vi haft många diskussioner. Året började med KPL som sedan följdes av Skiphte för alla funktionärer. I stort sett hela styrelsen har varit med på styrelseutbildning anordnat av kåren. Vi i styrelsen har också haft Tour de Sektionsstyrelse med alla styrelser på LTH samt att vi haft styrelsemiddag med D- sektionen vilket har gjort att vi lärt känna styrelser bättre. Under nollningen var styrelsen med på så mycket det gick och hjälpt till med bland annat att hålla i lekar och laga mat till de nya eleverna. I samband med Nollegasquen hade styrelsen dessutom en sittning med styrelser från KTH, Chalmers och Finland där vi delade med oss av varandras traditioner. Vårterminsmöte, höstterminsmöte och valmöte har anordnats. Ett extrainsatt möte hölls för att kunna få igenom boksluten för 2011, 2012 och 2013 så att de kunde bli ansvarsfria. I samband med valmötet anordnades Expo tillsammans med valberedningen där vi förklarade om våra olika poster som vi har på sektionen. Styrelsen planerade tillsammans med sigillbevararen, Ylva Jonasson, en medaljsittning där alla funktionärer hade förtur till biljetterna. En uppskattad finsittning som vi i styrelsen gärna hade velat ha igen. Alla i styrelsen har skött sina poster utmärkt och har varit engagerade till att driva sektionen framåt och komma fram med förbättringar. Elin Bonnevier Ordförande (62)

20 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 SEXMÄSTERIET E6 har haft ett fullspäckat schema hela året och gjort mer än någonsin! Från det att kavajerna var tryckta i januari har de blivit använda jämt och flitigt. Årets inledande sittning hölls för Elektra och D- Chip och därefter följde Teknikfokus, Sångarstridstackfest och Flickor på Teknis. Innan sommaren höll vi även vår första sittning för E-sektionen, En Asvarm Sittning. Hösten, och med det även nollning, inleddes med Phadderkickoff, och sedan följde sittningar med olika teman i en rasande fart. Välkomstsittning, Sjungboksinsångning och Herr- och Damsittning hölls under de två första inledande veckorna av nollningen. E6 samarbetade även med andra sektioner och både en VEM- och EI-sittning genomfördes. Som en förberedelse inför Nollegasquen hade vi en Vettiquette-sittning, och efter det avslutades nollningen med en legendarisk Nollegasque. Trots att nollningen avslutades tog inte E6 någon vila. Under senhösten fick både ETF s jubileumsbesökare och F1 Röj s spelare mat och underhållning. Som avslutning på året höll E6, tillsammans med W6, pub i Edekvata under årets andra pubrunda har varit ett fantastiskt år på alla sätt och vis, något som beror på alla Sexmästerister som varit med och kämpat och tagit del av alla evenemang under året! Jennifer Hagman Sexmästare (62)

21 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 KÄLLARMÄSTERIET Under verksamhetsåret 2014 har Källarmästeriet främst ägnat sig att hålla gillen i Edekvata. Förutom vanliga fredagsgillen så har KM bland annat arrangerat ett Välkomstgille för de nyantagna studenterna, kläggförsäljning under Utedischot och Regattan samt två ET-gillen. Året avslutades i sedvanlig ordning med E-sektionens årliga julbord, Julgillet. Under året har ett nytt alkoholhanteringssystem börjat användas vilket gör det administrativa arbetet i KM lättare. Arrangemangsrapportsmallarna har uppdaterats för att de ska bli lättare att använda för utskottscheferna som har är ansvariga för arrangemangsredovisningen. Nya ölkylar har införskaffats eftersom de befintliga kylarna kylde alldeles för dåligt. En alkohol- och drogpolicy har tagits fram i samarbete med likabehandlingsombuden. Förhoppningsvis kommer detta dokument att kunna användas vid utbildning av de funktionärer som serverar alkohol. Henrik Felding Krögare (62)

22 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 NÖJESUTSKOTTET Året började med ett tappert lag från E-sektionen åkte till Linköping och deltog i Datas Öppna Mästerskap i Dart. Dessvärre blev det ingen vinst, men en stor förbättring sedan tidigare år i och med att vi inte blev diskvalificerade. Karnevalsmalajen tillsammans med Entertainer lyckades få en vagn i Lundakarnevalens karnevalståg. Tillsammans kunde vi erbjuda sektionens medlemmar att tillsammans bygga och framföra vagnen Bodyshop på Lunds gator. Nöjesutskottet anordnade lite Kvalborgshäng. Det var mysigt. Eftersom Tandem uteblev på grund av futuralkarneval, passade Nöjesutskottet på att reparera och rusta upp sektionens tandemcyklar. Utskottet var mycket aktivt under nollningen. Utöver att tagga nollan hjälpte vi t.ex. till med karaoke under välkomstgillet, umph-meisters som Dj:ade, aktiviteter under spelgillet och anordnade ett UtEDischo tillsammans med Datatekniksektionen. Nästan 2000 personer besökte UtEDischot 2014, vi upplevde eventet som lyckat och att utvecklingen av eventet går åt rätt håll. Efter nollningen anordnade vi tillsammans med F, I och M-sektionen FIME-paintball där ca 200 teknologer från olika sektioner spelade paintball med varandra iklädda ouverall. Trots att ett gäng taggade E-are hade siktat in sig på att finsmaka lite dansk öl, fick vi tyvärr i sista sekund ställa in Ølresan på grund av bristande intresse från en av våra samarbetspartners. I princip varje vecka under läsåret har Sporta med E arrangerats med olika sportaktiviteter för sektionens medlemmar. Under hösten inleddes även ett samarbete med K-sektionen för att skapa större uppslutning och större möjligheter. Dessutom har idrottsförmännen arrangerat så att sektionens medlemmar tillsammans kunnat åka på skidresa till Val Thorens. Sångförmännen framförde två episka bidrag på Sångarstriden där E-sektionen vann obligatoriet! Nöjesutskottet har också samarbetat med Källarmästeriet t.ex. under TLTHs pubrundor, hockeygillet och spelgillet för att erbjuda olika aktiviteter under gillen i Edekvata. Biljard har uppgraderats och kan nu även erbjuda sektionens medlemmar tillgång till pingisbord och brädspel. Ekonomsikt sett har Nöjesutskottet gått som förväntat. UtEDischot gick med vinst och samtliga övriga aktiviteter arrangerades till självkostnadspris för sektionens medlemmar. 22 (62)

23 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 Fredrik Hammar Entertainer (62)

24 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 FÖRVALTNINGSUTSKOTTET Utskottet har sedan årsskiftet sköt det kontinuerliga arbetet med sektionens lokaler och ekonomi. Edekvata har under sommaren målats om och förvaltningsutskottet tackar Johan Westerlund för hans fantastiska arbete med detta. Nedan följer utdrag ur funktionärernas arbete sedan vårterminsmötet. Arkivariena städat och rensat Arkivet, upprättat kontakt med andra arkivarier inom TLTH, införskaffat ytterligare en soffa, publicerat foton från Arkivet, slutarkiverat gammal bokföring på traditionsenligt sätt och en hel hög med annat krafs. Fiskeriintendenterna har skött arkvariet och införskaffat malen Malin som tyvärr valde att svälta sig till döds. Höstterminsmötet klubbade dock igenom att ta bort fiskeriintendent som funktionärspost och lämnade ansvaret för akvariets framtid till styrelsen. Husstyrelserepresentanten har gått på möten med husstyrelsen och förmedlat sektionsrelevant information till styrelsen. Hustomten har skött uthyrning av Edekvata samt en del underhåll och upprustningar som exempelvis bygga en ställning till arkadmattorna. Skattmästaren har tillsammans med förvaltningschefen arbetat med sektionens bokföring. Teknokraterna har hyrt ut ljud och ljus, kontinuerligt städat PA-förrådet, reparerat gamla kablar och slängt onödiga saker. Trivselansvariga har ansvarat för trivseln i Edekvata och julpyntat både LED-café och Edekvata. Linnéa Åsman Förvaltningschef (62)

25 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 E-SEKTIONENS NÄRINGSLIVSUTSKOTT Under året så har ENU varit verksam tillsammans med flera utskott och andra sektioner. Utskottet har även jobbat med en ny arbetsindelning med syfte att bredda verksamheten och få fler i utskottet att deltaga i de olika delarna av verksamheten. Utskottet delades in i 4 olika undergrupper: Nollning, Företagskontakt, Event och PR. Verksamhetsårets inleddes med Teknikfokus. 18 företag ställde ut och programledningarna från både E och D-sektionernas program fanns med för att sprida information. ENU var tillsammans med D- näringsliv på mässan och delade ut information om vad man bör tänka på när man söker sommarjobb. Senare under året anordnades en företagsutbildning tillsammans med D-sektionen. Syftet med utbildningen var att sprida information om hur vi som studentorganisation ser på samarbetet med olika företag samt vad företag bör tänka på när de har kontakt med studenter. Under hela våren samarbetade ENU med NollU för att ta fram olika företagssamarbeten i samband med höstens nollning. ENU hade löpande verksamhet under hela hösten med möten och arrangemang. Hösten började med nollning där det bland annat anordnades två lunchföredrag, ett spelgille och en grillkväll tillsammans med D-sektionen och olika företag. Vårens företagsutbildning återupprepades igen under hösten. Tanken är att eventet ska vara en gång varje höst och att presentera olika diskussionsämnen för de gästande företagen. I november blev ENU inbjudna till Medicon Villages Karriärmässa för att hålla föredrag om Medicin och Teknik. Under dagen hade även ENU en monter där det delades ut information om Medicin och Teknik programmet samt Mastersprogrammet i Medicinsk Teknik för E-programmet. Syftet med detta var att försöka knyta till sig fler företag till sektionen, speciellt inom den medicinsktekniska branschen. Arbetet med arbetsfördelningen inom utskottet har fortsatt under hösten. Företagskontakterna har bland annat hjälpt Teknikfokusprojektgrupp med att kontakta företag. Event har främst jobbat under de olika nollningseventen samt företagsutbildningen. PR har jobbat med att marknadsföra utskottet och E-sektionen mot andra organisationer. PR har bland annat tagit fram en ENU-kavaj som burits vid olika arrangemang. Nollningsgruppen har jobbat med phöset för att ta fram nollnings T-shirts,overaller samt varit med och planerat en del av de arrangemang som anordnades tillsammans med företag. I slutet av verksamhetsåret hade avgående och pågående ENU-ordförande möten med några företag för att kunna planera in verksamheten för 2015 och för att förbättra långsiktigheten i verksamheten. 25 (62)

26 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 William Rosengren ENU ordförande (62)

27 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 CAFÉMÄSTERIET I början av året gick mycket av arbetet ut på att få igång alla och se till att man kom in i sina nya roller i caféet. Under hela året har de centrala delarna av utskottet haft lunchmötet för att se vad som händer under veckan, men även för att få en bättre sammanhållning. Under våren anordnade cafémästeriet på E,M,F,K och D caféfesten. Festen ägde rum i M-gropen och i M-huset och var väldigt lyckad. Mojterna har varit ett stående problem under året då de låter för mycket. De har dock varit igång kortare tider. Första dagen på nollningen gjorde vi lunch till nollorna. Denna gången var det pastasallader istället för ciabatta vilket verkade vara uppskattat. Senare under läsperiod 1 fick vi besök av hälsovårdsmyndigheten. Inspektionen gick bra och vi fick inga anmärkningar. Under läsperiod införde vi läsperiodens jobbare. Detta för att uppmuntra fler till att jobba i LED. Under julen gick frysen sönder, vilket håller på att åtgärdas av den nuvarande cafémästaren. Hanna Nevalainen Cafémästare (62)

28 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 INFORMATIONSUTSKOTTET Under verksamhetsåret 2014 har InfU haft tre utskottsträffar för att föra utskottet närmre. Mötesprotokoll för styrelsemöten och sektionsmöten har kontinuerligt justerats och dokumenterats under årets gång på sektionens hemsida. Under årets gång har InfU bland annat gjort en nollningshemsida, nolleguide, fotograferat sektionsevenemang, medverkat i FpT, hållt i alumnipub, sålt ouveraller, köpt in nya tygmärken, fixat buggar på hemsidan och skött datordriften. Nyhetsbrevet HeHE har skapats och kommer nu ut på en veckobasis med sektionsnyheter och vad som händer inom den närmsta framtiden. Kontakten med andra lärosäten i Sverige har utökats och knutits hårdare. Under våren besökte Styrelsemedlemmar KTH:s vårbal och under Nollegasquen kom gäster från Chalmers, KTH och Finland. Henrik Fryklund Kontaktor (62)

29 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 STUDIERÅDET Verksamhetsåret 2014 har varit ett mycket händelserikt år. I samband med Universitetskanslersämbetets rapport så har det skett strategiska satsningar på programmen. Därför har det varit mycket viktigt för studierådet att vara aktiva i processen för att främja studenternas intresse. Resultatet: Det har lagts ner kurser, inrättats nya och vissa periodiseringar av kurser har skett. En institution vid namnet BMT-institutionen har inrättats, vilket kommer att öka BME-studenters inflytande på kursutbudet. Institutionen för elektro & informationsteknik har satt in projekt i kurser från grundblocket så att elektroteknik programmet möter UKÄs riktlinjer. I samband med förändringen så har lärare blivit undervisade i hur de ska utforma sitt lärande i samband med förändringarna och hur de ska få in mer skrivande i grupper, granskningar och redovisningar. Specialiseringarna har blivit mer spetsinriktade. Detta är några av de större förändringarna som har skett, där studierådet har medverkat till att dem gynnar studenterna. Studierådets främsta uppgift är att sköta studiebevakningen och utveckla kvalitén på kurserna inom programmet. Detta har gjorts genom granskning av CEQ-enkäter och att närvara aktivt på CEQmöten, LP-möten och programledningsmöten. Men i samband med UKÄs rapport som nämns ovan så har studierådet kunna trycka på att förändra vissa kurser som har varit mindre ändamålsenliga. Detta har gjort att kurser har förändrats till det bättre eller delats upp i två olika kurser för att tydliggöra målen med kurserna. Dessutom har studierådet medverkat i schemaläggningar av tentamen och inlämningar för att undvika kollisioner i schemat för vissa årskurser. Studierådet är mer känt för att hålla i sina pluggkvällar till studenterna på sektionen. Detta har studierådet försökt uppehålla genom att ordna några pluggkvällar per läsperiod. Framförallt under första läsperioden då nollningen äger rum för att underlätta med studierna för studenterna. Studierådet anordnade dessutom sykvällen under nollningen med syfte att göra reklam för utskottet. Studierådet har närvarat och varit med och anordnat Speak Up Days på LTH. Där studenterna har fått uttrycka sin åsikt om olika frågor angående studierna. Studierådet är vana att agera snabb och att arbeta i motvind. Det har hållits några LP-möten för att snabbt förändra kurser som redan är i rullning där det finns problem som måste korrigeras. Det har skickats ut enkäter till de nya studenterna angående matematikundervisningen på LTH för att försöka anpassa undervisningen efter studenternas behov. 29 (62)

30 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 Vi har haft ett bra år och därför kommer det att bli bra år framöver. Vi har förändrat utbildningen och det är tack vare er studenter som tycker till om er utbildning. Vi har därför infört: Att tårtor skall delas ut till klasserna från E & BME som har högst svarsfrekvens på CEQ-enkäterna. Detta sponsras av programledningarna. Vi kommer att hålla i CEQ-lunchföredrag en gång om året för att se till att alla studenter har rätt förutsättningar för att förändra kvalitén på sin egen utbildning. Vi har redan hållit i vår första och hoppas på att det förblir en tradition. Samarbetet mellan studierådet, programledningen och er studenter har varit mycket bra och därför tackar vi för ett bra verksamhetsår! Sebastian Elm SRE-ordförande (62)

31 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 NOLLNINGSUTSKOTTET Året för nollningsutskottet Våren ägnades åt att planera och förbereda årets nollning. Vi deltog i diverse utbildningar och teambildningsövningar. Allt för att kunna skapa den bästa nollningen någonsin. Vi hade under hela året en nära relation till båda programledningarna samt SVL. Phøset och Øvergudphaddrarna såg till att välja fantastiska phaddrar/uppdragsphaddrar och internationelle phaddrar under våren. Dessa såg sedan till att de nya nollorna kände sig välkomna in i gemenskapen på E-sektionen. Under året hade vi nära samarbete med de andra utskotten och under nollningen bidrog alla med mkt hjälp både innan och under nollningen. Sommaren spenderades med enbart nollning i huvudet. Tid lades på att sy mantlar och kläder för att kunna hålla värmen under den kyligaste nollningen i mannaminne. När nollningen väl drog igång stod vi rustade med en minutiös planering vilket gav oss en fantastisk tid att njuta och luta oss tillbaka på all planering som var gjord. Nollningen var en fantastisk period för phøset. Vi är evigt tacksamma för all den hjälp och support som vi fick från alla. Nollningen avslutades med en fantastisk Gasque som även i år slog rekord i antal sittande. En riktig fest och äntligen var nästan alla nollor äntligen ettor. Hösten nalkades och phøset fortsatte med allt efterarbete. Mycket tid lades på utvärdering och summering av årets nollning. Vi i phøset är väldigt stolta över den nollning som vi åstadkom och hoppas att alla njöt av det lika mycket som vi. Med all erfarenhet och kunskap om vad en nollning innebär testamenterade vi ner våra erfarenheter i ett testamente som våra efterträdare fick ta del av. Vi tackar för ett fantastisk år! Angelica Persson Øverphøs (62)

32 VERKSAMHETSBERÄTTELSER 2014 Bilaga 5 VALBEREDNINGEN Valberedningen har 2014 gjort en massa val, som sig bör. Vi började året med att intervjua och bereda Inspektor, sen kom nollningen, där vi tog in en representant från phøset och en från de nyantagna. Med denna samlade styrka fick vi fram både en styrelse och alla andra funktionärer, vilket vi är väldigt nöjda med. Vi har intervjuat, lärt oss bereda, valt, haft möten, nominerat kandidater, haft orelevanta diskussioner, och framförallt haft kul. Nu hoppas vi att 2015 kommer bli ännu bättre, och klart det kommer bli det! Johan Westerlund Valberedningens Ordförande (62)

33 STADGAÄNDRINGAR I ANDRA LÄSNING Bilaga 6 Konsekvensändring i stadgar efter att ha ändrat mandatperiod för SRE-ordförande I tidigare proposition har SRE ordförandens mandattid ändrats från läsår till kalenderår och detta har ändrats i stadgar i andra läsningen. Det finns några fel som inte infattades i propositionen och som motsäger de ändringar som gjort. Därför yrkar jag på att under paragraf 4:10 i stadgar, Vårterminsmötet, ta bort punkt val av studieråds-ordförande att under paragraf 9:12:2 i stadgar lägga till för utom studierådets ordförande efter För studierådet är mandattiden 1/7-30/6. Elin Bonnevier Ordförande (62)

34 STADGAÄNDRINGAR I ANDRA LÄSNING Bilaga 6 Revidering av stadgar gällande Cafémästeriet Vi har inget café i Edekvata längre därför behöver vi ändra i stadgarna. Därför yrkar vi: att ändra i 9:9 Cafémästeriet, CM i stadgar från: Det åligger Cafémästeriet att i Edekvata tillhanda hålla mojt och caféförsäljning. till: Det åligger Cafémästeriet att sköta caféförsäljning i LED-café samt att i Edekvata tillhandahålla försäljning via mojter. Hanna Nevalainen Cafémästare (62)

35 MOTION Upprustning av Edekvatas lokaler Bilaga 7 Motion Upprustning av Edekvatas lokaler Sedan höstterminsmötet 14 har arbetsgruppen för Edekvatas framtid samlat in information om vad sektionsmedlemmarna på E-sektionen anser bör förbättras med Edekvatas lokaler. Vi har sammanställt denna information och kommit fram till en mängd punkter som vi tycker borde åtgärdas i första hand. Utöver detta har vi sammanställt ett antal punkter som en tillsatt arbetsgrupp får i uppgift att uppfölja. Dessa punkter tillsammans med bakgrundsfakta kring de att-satser som står nedan finns i en bifogad bilaga. Baserat på denna bilaga yrkar Arbetsgruppen för Edekvatas Framtid på att 1500kr avsätts för att trivselansvariga ska köpa in växter för att lokalens intryck ska förbättras att det i reglementet 10:2:E under punkten Trivselansvariga läggs till meningen ansvarar för skötseln av växterna i Edekvata att 7000kr avsätts för inköp av 30 stolar till Vega att det åläggs skyddsombudet att prata med vaktmästaren angående den låga temperaturen, det odämpade ljudet, samt reparation av de lampor som för tillfället är trasiga i lokalerna att skyddsombudet undersöker om det finns möjlighet att rusta upp den närvarande mikroväggen med avseende på att bygga nya hyllor och sätta in ytterligare två mikrovågsugnar att en checklista med instruktioner införs som utskotten följer under sina städveckor att arkivera en stor del av tavlorna för att de inte ska förstöras ytterligare att se över möjligheten att byta ut eller årligen rengöra golvet att bänkar och bord möbeltvättas att måla förrådsdörrarna i unika färger och döpa utrymmena därefter i enlighet med blå dörren. Exempelvis gröna/röda/lila dörren att en av dessa färgkodade dörrar ska vara lila och heta Lilla dörren, förslagsvis den till Ullas rum att de punkter som beslutas här uppföljs på höstterminsmötet (62)

36 MOTION Upprustning av Edekvatas lokaler Bilaga 7 Arbetsgruppen för Edekvatas Framtid via Molly Rusk 36 (62)

37 MOTION Upprustning av Edekvatas lokaler Bilaga 7 Bilaga På HT-mötet 2014 beslutades det att en arbetsgrupp skulle undersöka vad sektionen anser att syftet med Edekvatas lokaler är, lägga fram förbättringsförslag till dessa samt, om behovet uppstod, skriva ihop motioner till VT-mötet Sedan detta möte har information samlats in via onlineundersökningar och baserat på dessa samt samtal med olika poster och utskott har ett antal förslag lagts fram på hur lokalerna kan förbättras. Det budgetförslag som är framlagt för en arbetsgrupp att röra sig med är baserad på de kostnader vi beräknar kommer uppstå för att gruppen ska kunna utföra sitt arbete och följa punkterna nedan. Däribland har vi räknat med inköp av nya möbler samt den utrustning AEF anser nödvändig för att förbättra både trivsel- och arbetsmiljön i Edekvatas lokaler samt med hänsyn till de kostnader som uppkommer i samband med arrangemang av exempelvis ommålning samt allmän upprustning av lokalerna. Belysning Belysningen i Vega anses för tillfället inte vara optimal för studier dels i mån av kvalitén på ljuset men även att lamporna i sig inte är gjorda för en studielokal. I diplomat anser många att belysningen är undermålig samt att några av lamporna i de spotlights som är placerade utmed väggen är trasiga. Även i rummet Edekvata anser många att det skulle vara fördelaktigt med någon bättre form av studiebelysning. Därför föreslår Arbetsgruppen för Edekvatas framtid (AEF) att Individuell belysning över borden installeras för att ge ett klarare och mer studievänligt ljus i Vega En förbättring av den befintliga allmänbelysningen i Vega undersöks för att få ett mer behagligt ljus att studera till Lysrören samt lamporna i punktbelysningen i Diplomat byts ut Lampor bättre anpassad till studier installeras i Edekvata, förslagsvis fäst på väggen med vridbar hals Ljud/Buller i miljön Många anser att arbetsmiljön i Edekvatas lokaler är mindre fördelaktig på grund av buller och högt ljud i lokalen. Större del av ljudet kommer från mikrovågsugnar under lunchen, mojter som låter relativt mycket även då de inte aktivt används, men även från folk som vistas i lokalerna. 37 (62)

38 MOTION Upprustning av Edekvatas lokaler Bilaga 7 AEF föreslår därför att Den tillsatta arbetsgruppen tillsammans med skyddsombudet och huset undersöker möjligheterna att dämpa ljudnivån i Edekvatas lokaler, förslagsvis med ljuddämpande material eller verktyg Ommålning Våra undersökningar tyder på att många upplever lokalens generella färgtema som kal. Även om vitt är E-sektionens färg så är denna inte ideal för en trevlig arbetsmiljö. AEF föreslår därför att Edekvatas lokaler målas om i en varmare vit färg samt med avbrytande segment/fondvägg i enlighet med Biljards färgtema Denna fondvägg målas i enlighet med de gardiner som under sommaren ska sys till lokalens fönster Förrådsdörrarna målas i olika färger och döps därefter i tema med Blå dörren Sittplatser Stolarna i Vega anses varas obekväma och erhölls som arv från F-sektionen då de ville göra sig av med sina stolar i Hilbert café. Ett rimligt pris för inköp av nya stolar som vi räknat med är kr per stol. Vidare har det faktum att bänkarna i Edekvata är obekväma eftersom de är så hårda kommit upp flertalet gånger under våra undersökningar. AEF föreslår därför att Stolarna i Vega köps in för den budget som lags undan för detta ändamål, alternativt att en ny budget undersöks för samma ändamål till höstterminsmötet 2015 Möjligheten för att införskaffa någon form av dynor till bänkarna i Edekvata undersöks Mikrovågsugnarna Mikrovågsugnarna bidrar till lång kö under lunchen som orsaker en bullrig och stökig miljö. Vidare är de hyllorna mikrovågsugnarna för tillfället står på en aning instabila. AEF föreslår därför att ytterligare en rad mikrovågsugnar läggs till där de gamla sitter hyllorna byts ut mot nya förstärka hyllor, förslagsvis i grövre/tjockare träskivor som inte sviktar som de befintliga gjort 38 (62)

39 MOTION Upprustning av Edekvatas lokaler Bilaga 7 Möblering Vegas möblering är enligt vår undersökning inte optimal för studier då borden är så pass långsmala att de inte räcker till för att två personer mittemot varandra ska båda kunna få plats att breda ut sig. Arbetsgruppen för Edekvatas framtid har undersökt brandregler samt testmöblerat om en gång. Generellt sett var reaktionerna till denna gruppering av bord positiva så länge avståndet mellan det yttersta bordet och den beräknade mikrokön översteg 1 m. Diplomats möblering är bra för filmvisning, men under vardaglig användning som exempelvis luncher och annat umgänge så blir grupper lätt utspridda. Vidare är borden inte anpassade för att kunna ställa stolar runt omkring utan att benen slår i bordskanten. Fördelaktigen kan en ommöblering innebära att man enkelt kan ställa i ordning möblerna inför filmvisning/gille. Därför föreslår AEF att Vega möbleras om för bättre anpassning efter mindre grupper Möjligheten att dela upp Diplomats soffa i förslagsvis mindre soffgrupper undersöks 39 (62)

40 MOTION Upprustning av Edekvatas lokaler Bilaga 7 Städinstruktioner Edekvata Tömma sopor Torka av borden Rengöra mikrovågsugnarna Ställa i ordning stolar och bord Kolla så att ingenting ligger på golvet 40 (62)

41 MOTION Upprustning av Edekvatas lokaler Bilaga 7 STYRELSENS SVAR PÅ MOTIONEN Arbetsgruppen har lagt ner mycket energi i sitt arbete att kartlägga Edekvatas behov. Styrelsen håller med om att växter hade gjort det trevligare i Edekvata och att det ska ligga i Trivselansvarigs uppgift att sköta om dessa. En bra idé är att tänka på allergier och att blommorna ska hålla länge (vara tåliga). De stolar som är i Edekvata kan vara i lite dålig skick men det finns fler stolar i EKEA som man kan byta ut med. Styrelsen känner att 7000 kr inte gör att man får bättre stolar än de som redan finns. Lamporna håller på att bytas ut i Edekvata. Vad det gäller temperaturen och ljudet åligger det redan i postbeskrivningen av Skyddsombud att göra detta. När det kommer till mikrovågsugnarna känner Styrelsen inte att det finns plats för två till, dock håller vi med om att det kan ses över om hyllplanen behövs göras mer stabila. Det är dock ej Skyddsombudets uppgift att bygga hyllplan. I dagsläget finns redan en städlista som för de olika utskotten. De saker som inte finns med på den kan läggas till. Tavlorna som hänger i Edekvata är studentkuriosa vilket är trevligt och roligt att se på. Som det ser ut idag städas golvet ordentligt en gång om året. Det kan ses över om det behövs göras fler gånger. Dock ser inte Styrelsen att det finns pengar för att lägga ett nytt golv då det befintliga är relativt är nytt. Vad det gäller möblerna, så borde de uppfräschas. Det vore bra om de olika dörrarna tydligare sa vad det var för rum. Dock tycker Styrelsen att det skulle bli för mycket färg om man skulle måla varje dörr i olika färger. Styrelsen föreslår istället att ha skyltar eller att skriva i en färg vad de olika dörrarna leder, dock ej Ullas rum som ska vara avskilt. De olika namn som dörrarna har är tradition och roligt så Styrelsen finner ingen anledning att byta namn. Styrelsen yrkar därför att bifalla att-sats 1,2 och 12 att ändring yrka att-sats 10 till: att göra skyltar/måla vad som finns innanför dörrarna i Edekvata att avslå resterande att-satser I styrelsens tjänst Hanna Nevalainen Ordförande 41 (62)

42 MOTION Tillsättande av arbetsgrupp för Edekvatas framtid Bilaga 8 Tillsättande av arbetsgrupp för Edekvatas framtid Sedan höstterminsmötet 14 har en arbetsgrupp genom undersökningar tagit fram beslutsunderlag för hur Edekvatas lokaler kan förbättras. För att dessa ska förverkligas krävs det att någon följer upp dess punkter. Därför yrkar vi på att en arbetsgrupp tillsätts av styrelsen vars ansvar det blir att leda upprustningen av Edekvatas lokaler samt ansvara för genomförandet av de beslut som tas på detta möte att denna arbetsgrupp får en budget på maximalt 16500kr för att genomföra detta att denna arbetsgrupp betraktas som funktionärer fram tills vårterminsmötet 2016 att denna grupp under beslutsuppföljning på VT-mötet 2016 redovisar sitt arbete Arbetsgruppen för Edekvatas Framtid via Molly Rusk 42 (62)

43 MOTION Tillsättande av arbetsgrupp för Edekvatas framtid Bilaga 8 STYRELSENS SVAR PÅ MOTIONEN Styrelsen håller med om att en arbetsgrupp bör tillsättas för att verkställa de besluts som tas under detta möte. Dock tycker vi att denna grupp ska göra detta arbete under sommaren innan nollning då det är enda tiden lokalen är helt tom. Redovisning av detta sker på HT15-mötet. Gruppen bör inte klassas som funktionärer då detta går runt reglementet. Budgeten för gruppen bör inte sättas innan man vet man som ska göras. I budgeten ska finnas pengar för mat när gruppen arbetar. Styrelsen yrkar därför att ändra första att-satsen till: en arbetsgrupp tillsätts av styrelsen vars ansvar blir att leda och delta i upprustningen av Edekvata samt ansvara för genomförandet av de beslut som tas på detta möte. Detta innebär, men är ej begränsat till, ommålning av samtliga utrymmen i Edekvata, uppfräschning av möblerna, slänga de trasiga mojterna och bygga upp en permanent vägg istället, slänga akvariet och bygga en permanent vägg istället samt att bygga ett förvaringssystem på den yta i sikrit som uppkommer då de trasiga mojterna slängs att ändra andra att-satsen till: detta projekt belastar utrustningensfonden enligt styrelsens beslut till ett belopp av max 9000kr att stryka att-sats 3 att ändra fjärde att satsen till: detta görs under sommaren innan nollningen och redovisas på HT15- mötet. I styrelsens tjänst Hanna Nevalainen Ordförande 43 (62)

44 MOTION Motion angående egenkostnader för ideellt arbete på Bilaga 9 Motion angående egenkostnader för ideellt arbete på E-sektionen Bakgrund E-sektionen har idag många funktionärer ( som jobbar ideellt. Hur mycket pengar ska man själv behöva lägga ut för att kunna och få ge av sin egen tid och engagemang till sektionen? Vissa poster inom i första hand Källarmästeriet, Sexmästeriet och Cafémästeriet innebär hanterande av mat och tillagning av densamma. Detta kan leda till en viss grad av nedsmutsning av det man har på sig. Samtidigt är det bra om man som gäst på ett gille, på sittning eller i LED-café kan se vilka som jobbar. Av dessa anledningar kan man anse att någon form av arbetskläder skulle kunna vara lämpliga. I nuläget jobbar man i civila kläder inom Källarmästeriet och Cafémästeriet. Detta innebär visserligen ingen kostnad för individen, men med ovanstående anledningar skulle man kunna argumentera för att det skulle kunna vara bra med någon form av arbetskläder. Inom Sexmästeriet är det en norm att man dels har en E6-kavaj och dels att man står för den kostnaden själv. Detta hade vart en bra lösning om man hade kunnat låna en kavaj om man inte vill eller har råd att lägga pengar på att köpa en personlig. Om ens post kräver att man är där en specifik tid och behöver jobba så pass länge att det känns rimligt att man skulle behöva äta under denna tid skulle man kunna anse att sektionen, som man jobbar ideellt för, skulle kunna stå för denna kostnad av mat. Detta för att minimera de ekonomiska kraven på de individer som ger av sin tid till sektionen. Förslag Att E-sektionen köper in E6-kavajer i lämplig stil, som vid varje enskilt tillfälle kan lånas av den sexige som inte vill eller har råd med att köpa sin egen. Dessa kavajer ärvs vidare till nästa års sexmästeri. Att E-sektionen köper in t-shirtar eller motsvarande som vid varje enskilt tillfälle kan lånas utav de som arbetar inom Källarmästeriet. Dessa t-shirts ärvs vidare till nästa års Källarmästeri. Att E-sektionen köper in t-shirtar eller motsvarande som vid varje enskilt tillfälle kan lånas utav de som arbetar inom Cafémästeriet. Dessa t-shirts ärvs vidare till nästa års Cafémästeri. Att E-sektionen avsätter ca 15 kr per funktionär och tillfälle, som på grund av sin posts arbetstider kräver att man rimligtvis behöver äta under sitt arbetspass. Jag yrkar därför på att avsätta 2000 kr från lämplig pengareserv för att köpa in ca st E6-kavjer till Sexmästeriet. 44 (62)

45 MOTION Motion angående egenkostnader för ideellt arbete på Bilaga 9 att avsätta 1000 kr från lämplig pengareserv för att köpa in ca st t-shirts till Källarmästeriet. att avsätta 1000 kr från lämplig pengareserv för att köpa in ca st t-shirts till Cafémästeriet. att E-sektionen ska ha som policy att bjuda på, eller budgetera för, mat till den funktionär som jobbar, om följande kriterier uppfylls: Om funktionären måste göra sitt uppdrag på just denna tid. Funktionären i fråga jobbar så pass länge eller under sådana tider att man kan anse att mat behöver förtäras. Denna bedömning görs av styrelsemedlemmen i respektive utskott. Martin Gemborn Nilsson Köksmästare och Källarmästare 45 (62)

46 MOTION Motion angående egenkostnader för ideellt arbete på Bilaga 9 STYRELSENS SVAR PÅ MOTIONEN Motionen tar endast upp tre utskott som behöver arbetskläder, vilket leder till att man exkludera de andra utskotten. Problem ligger också i att kläder slits, storleken på kläder och vilka som ska tvätta de. I dagsläget kan/har de som jobbar i CM och E6 förkläden som kan användas. I KM finns T-shirts till utlån ifall man inte vill använda sin egen tröja. De ekonomiska underlagen i motionen är undermåliga och det är inte rimligt att E6 skulle få mer pengar än de andra utskotten. Vad det gäller arbetsglädje när man arbetar regleras detta av utskottschefen. Som det ser ut i dagsläget får alla som jobbar i KM och E6 mat när de jobbar sent. Styrelsen yrkar därför att avslå motionen i sin helhet I styrelsens tjänst Hanna Nevalainen Ordförande 46 (62)

47 MOTION Hedersmedalj till hedersmedlemmar Bilaga 10 Hedersmedalj till hedersmedlemmar Hedersmedlemmar är personer som utfört framstående tjänster för sektionen och därför har hedrats med denna titel genom sektionsmötenas godkännande. En hedersmedlem bör därför kunna anses vara väl kvalificerad för en hedersmedalj. Jag yrkar därför på att under 2:3:4 i stadgarna lägga till följande: 'Ett Krusidull-E ska tilldelas vald hedersmedlem vid nästa utdelning av dessa. att under policybeslutet 'Sektionens medaljer och dess utdelning' Krusidull-E göra följande ändring: E-sektionens finaste hedersmedalj som tilldelas de E-sektionsmedlemmar som utöver det vanliga har bidragit med utmärkta insatser för sektionen, och de hedersmedlemmar som utnämnts enligt Stadgarna Ylva Jonasson Sigillbevarare 47 (62)

E-SEKTIONEN INOM TLTH SENA HANDLINGAR

E-SEKTIONEN INOM TLTH SENA HANDLINGAR Motion Ändring av invalsperiod för poster inom SRE Som det är i nuläget väljs studierådets samtliga poster med undantag för SRE-ordföranden på vårterminsmötet och de som väljs sitter det kommande läsåret.

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte S03/16

Protokoll för styrelsemöte S03/16 Protokoll för styrelsemöte S03/16 Närvarande Ordinarie Ordförande Fredrik Peterson E14 Kontaktor Erik Månsson E14 Förvaltningschef Anders Nilsson E13 Närvarande under 7-18 Cafémästare Stephanie Mirsky

Läs mer

E-SEKTIONEN INOM TLTH

E-SEKTIONEN INOM TLTH DAGORDNING HT/15 DAGORDNING Tid och sätt Datum: 17:e november 2015 När: kl 17.10 Var: E:B Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt 5 Val av två justeringspersoner

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte S02/16

Protokoll för styrelsemöte S02/16 Protokoll för styrelsemöte S02/16 Närvarande Ordinarie Ordförande Fredrik Peterson E14 Närvarande under 1-18b Kontaktor Erik Månsson E14 Förvaltningschef Anders Nilsson E13 Cafémästare Stephanie Mirsky

Läs mer

Närvarande. E-sektionen inom TLTH. Styrelse. Medlemmar. Protokoll VT/

Närvarande. E-sektionen inom TLTH. Styrelse. Medlemmar. Protokoll VT/ Närvarande Styrelse Ordförande Hanna Nevalainen E12 Ej närvarande under 23 b) Kontaktor Alexander Najafi E12 Förvaltningschef Henrik Felding E12 Cafémästare Anders Nilsson E13 Øverphøs Henrik Fryklund

Läs mer

Närvarande. E-sektionen inom TLTH. Styrelse. Protokoll HT/

Närvarande. E-sektionen inom TLTH. Styrelse. Protokoll HT/ Närvarande Styrelse Ej närvarande under punkt Ordförande Hanna Nevalainen E12 22 g)- 24 Kontaktor Alexander Najafi E12 Förvaltningschef Henrik Felding E12 Cafémästare Anders Nilsson E13 1-4, 22 c)- 22

Läs mer

ELEKTRA. Höstterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING. 4 Tid och sätt. 7 Föredragningslistan. Föreningen Elektra Höstterminsmöte 2015

ELEKTRA. Höstterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING. 4 Tid och sätt. 7 Föredragningslistan. Föreningen Elektra Höstterminsmöte 2015 ELEKTRA Höstterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING Tid och sätt Datum: 2015-12-08 Tid: kl 17:15 Plats: E:C Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt

Läs mer

Ordförande Hanna Nevalainen förklarade styrelsemötet öppnat 12:12.

Ordförande Hanna Nevalainen förklarade styrelsemötet öppnat 12:12. Närvarande Ordinarie Ordförande Hanna Nevalainen E12 Kontaktor Alexander Najafi E12 Förvaltningschef Henrik Felding E12 Cafémästare Anders Nilsson E13 Øverphøs Henrik Fryklund E13 SRE-ordförande Sofia

Läs mer

ELEKTRA Höstterminsmöte 2016

ELEKTRA Höstterminsmöte 2016 Föreningen Elektra Höstterminsmöte 2016 ELEKTRA Höstterminsmöte 2016 Tid och plats Datum: 2016-12-05 Tid: 17:10 Plats: E:C Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare

Läs mer

E-SEKTIONEN INOM TLTH

E-SEKTIONEN INOM TLTH E-SEKTIONEN INOM TLTH SEN MOTION UTÖKA POSTEN VICE CAFÈMÄSTARE Bilaga 15 SEN MOTION UTÖKA POSTEN VICE CAFÈMÄSTARE Under mitt år som funktionär på E-sektionen har jag både varit Vice Cafémästare samt Cafémästare.

Läs mer

Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet

Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet Vid vårterminsmötet lade styrelsen fram följande proposition om att ändra cafémästeriets mandatperiod. Mötet valde att avslå propositionen och ålade

Läs mer

Kallelse till styrelsemöte S11

Kallelse till styrelsemöte S11 ORDFÖRANDE Styrelsemöte Kallelse till styrelsemöte S11 Tid och plats Tid: Måndagen den 6:e Maj 2013 klockan 17.05 Plats: E:1426 Föredragningslista Ärende Åtgärd Bilaga 1 OFMÖ 2 Tid och sätt Beslut 3 Adjungeringar

Läs mer

E-sektionen inom TLTH Höstterminsmöte, E:

E-sektionen inom TLTH Höstterminsmöte, E: Närvarande Styrelsen Kontaktor Evert Alm E99 Industrimästare Calle Siversson E99 Sexmästare Bibi Sandberg Cafemästare Susanne Truuberg E99 Inquisateur Markus Jansson E99 Ordförande Anneli Andersson E99

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 11/år 2015 Datum: 14/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 11/år 2015 Datum: 14/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

E-SEKTIONEN INOM TLTH

E-SEKTIONEN INOM TLTH DAGORDNING VT/13 DAGORDNING Tid och sätt Datum: 23:e april 2013 När: kl 17 Var: E:B Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt 5 Val av två justeringspersoner

Läs mer

Proposition: Ordförandes tack till funktionärer

Proposition: Ordförandes tack till funktionärer Proposition: Ordförandes tack till funktionärer I dagsläget delar medaljelelekommittén medaljer till funktionärer samt personer som på något sätt hjälpt Datatekniksektionen i dess arbete. Utdelning av

Läs mer

REVISIONSBERÄTTELSE A-SEKTIONEN. inom teknologkåren vid lunds tekniska högskola VERKSAMHETSÅR 2015

REVISIONSBERÄTTELSE A-SEKTIONEN. inom teknologkåren vid lunds tekniska högskola VERKSAMHETSÅR 2015 1 REVISIONSBERÄTTELSE A-SEKTIONEN s e k t i o n e n f ö r a r k i t e k t u r o c h i n d u s t r i d e s i g n inom teknologkåren vid lunds tekniska högskola VERKSAMHETSÅR 2015 INLEDNING I denna revisionsberättelse

Läs mer

Protokoll D-Chip styrelsemöte 2014-03-26

Protokoll D-Chip styrelsemöte 2014-03-26 Protokoll D-Chip styrelsemöte Närvaro: Sofia Siljeholm Lia Karida Amelia Andersson Elise Eborn Sandra Olsson Sara Lindgren Per Ahlbom Lisa Claesson Ella Eriksson Ordförande Sekreterare Vice Ordförande

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-03-28 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Johan Karlelid Tomas Mo Gabriel Larsson Jonas Larsson 84

Läs mer

Handlingar till Vårterminsmötet VT/ :15 i E:B

Handlingar till Vårterminsmötet VT/ :15 i E:B Handlingar till Vårterminsmötet VT/16 17:15 i E:B Innehåll Hälsning från Kontaktorn 3 En kort guide till Sektionsmötena 4 Dagordning 6 Tid och plats.......................................... 6 Föredragningslista.......................................

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6)

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6) Styrelsemöte 2017-09-19 Protokoll 1 Mötet öppnas 17.20 2 Val av mötesordförande Frida Granath 3 Val av mötessekreterare Oliver Ekström 4 Val av en justerare Emmy Göransson 5 Adjungeringar Christoffer Maljanovski

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 3/år 2015 Datum: 16/2 Tid: 12:10(..) Plats: Brunnen, Studiecentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 3/år 2015 Datum: 16/2 Tid: 12:10(..) Plats: Brunnen, Studiecentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 5/år 2015 Datum: 3/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 5/år 2015 Datum: 3/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S05 2011 02 19

Protokoll styrelsemöte S05 2011 02 19 Protokoll styrelsemöte S05 Närvaro: Alexander Nässlander Ordförande Daniel Perván Sekreterare Carl Cristian Arlock Källarmästare Mazdak Farzone Överphös Albin Rosberg Studierådsordförande, t.o.m. 13 Fredrik

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Verksamhetsplan för D-sektionen, 2003

Verksamhetsplan för D-sektionen, 2003 Verksamhetsplan för D-sektionen, 2003 Styrelsen Styrelsens syfte är att agera som ett samarbetsorgan för sektionens olika mästerier och verksamheter, samt att behandla de frågor som av någon anledning

Läs mer

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort.

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort. Styrelsemöte 20140306 1. OFMÖ Klockan 12:12 2. Godkännande av dagordning och tid Dagordning godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Emanuel Mettmann väljs till justeringsperson. 4. Eventuella

Läs mer

HeHE Hent i Hus E. Den tid som förflutit

HeHE Hent i Hus E. Den tid som förflutit HeHE Hent i Hus E Utgiven av E-sektionen inom TLTH Chefredaktör: Olle Oswald BME14 Utrikeskorrespondenter: Hack Stiernblad E11, Tom Johansson E13 Ansvarig Utgivare: Alexander Najafi E12 Nyhetsbrev N26/15

Läs mer

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00.

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 1. OFMÖ Klockan 12:15 2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Elias Friberg väljs till justeringsperson.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 7/år 2015 Datum: 17/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 7/år 2015 Datum: 17/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(7) Reglemente för Ingenjörssektionen. Kapitel 1 Sektionen. 1:1 Teknologia. 1:1:1 Maskotar

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(7) Reglemente för Ingenjörssektionen. Kapitel 1 Sektionen. 1:1 Teknologia. 1:1:1 Maskotar Ingenjörssektionen inom TLTH 1(7) Reglemente för Ingenjörssektionen Kapitel 1 Sektionen 1:1 Teknologia 1:1:1 Maskotar De olika utbildningsprogrammen har egna maskotar enligt nedanstående: Bygg: Elektro:

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(9) Reglemente för Ingenjörssektionen. Kapitel 1 Sektionen. 1:1 Teknologia. 1:1:1 Maskotar

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(9) Reglemente för Ingenjörssektionen. Kapitel 1 Sektionen. 1:1 Teknologia. 1:1:1 Maskotar Ingenjörssektionen inom TLTH 1(9) Reglemente för Ingenjörssektionen Kapitel 1 Sektionen 1:1 Teknologia 1:1:1 Maskotar De olika utbildningsprogrammen har egna maskotar enligt nedanstående: Bygg: Elektro:

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-04-03 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S

Protokoll styrelsemöte S Protokoll styrelsemöte S28 Närvaro: Sofia Mattsson Ordförande Daniel Perván Sekreterare Fredrik Andersson Skattmästare Carl Cristian Arlock Källarmästare Anders Eriksson Cafémästare Mikael Rudner Industrimästare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 13/år 2015 Datum: 28/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 13/år 2015 Datum: 28/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 21/år 2015 Datum: 31/8 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 21/år 2015 Datum: 31/8 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 25/år 2015 Datum: 28/9 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 25/år 2015 Datum: 28/9 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-03-21 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Tomas Mo

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-03-27 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 26/år 2015 Datum: 6/10 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 26/år 2015 Datum: 6/10 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Närvarande: Jonas Bergström, Aktu-ordförande Gustav Nilsson Orviste, Ngm-ordförande Robin Gustavsson, Verkmästare Benjamin Mattsson,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte XV 2015-05-19

Protokoll styrelsemöte XV 2015-05-19 Protokoll styrelsemöte XV 2015-05-19 Tid: Tisdag, 19 maj, 2015, 12.11 Plats: KC:M, KC Närvarande:, Jorunn Cardell,, Ludvig Carlman Bydén, Marie Bergengren, Marika Mourujärvi, Lisa Sandblom, Tom Allen,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 24/år 2015 Datum: 22/9 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 24/år 2015 Datum: 22/9 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl (till 12) AktU-ordförande

Läs mer

Ärende Åtgärd Kom Bilaga

Ärende Åtgärd Kom Bilaga DAGORDNING S9 Kårhuset Lund, 2017-01-21 Karin Dammer, Kårstyrelsens ordförande Dagordning S9, 16/17 Tid: Onsdag, 25 januari, 17.15 Plats: Perstorp, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1 OFMÖ Beslut 2 Tid

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Ordförande Samuel Plönning förklarar mötet öppet kl. 12:10. Mötet beslutar att godkänna Sigrid Skarsgård som protokollförare.

MÖTESPROTOKOLL. Ordförande Samuel Plönning förklarar mötet öppet kl. 12:10. Mötet beslutar att godkänna Sigrid Skarsgård som protokollförare. MÖTESPROTOKOLL Närvarande styrelsemedlemmar: Styrelsemöte: Nr 6, 2017 Datum: 2017-02-28 Tid: Kl. 12:10(..) Plats: Styrelserummet, V-huset Lund Ordförande Informationschef Näringslivsansvarig Skattmästare

Läs mer

E-sektionens mentorsprogram 2017

E-sektionens mentorsprogram 2017 Detta dokument beskriver och behandlar ett mentorsprogram som E-sektionen kommer anordna under höstterminen 2017. Innehåll Förord 2 Bakgrund och syfte 3 Ansvariga för mentorsprogrammets genomförande 4

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 1/år 2015 Datum: 3/2 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, K-Huset, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 1/år 2015 Datum: 3/2 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, K-Huset, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg (t.o.m. 9) Informationschef Niklas Uhlin Cafémästarinna Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte

Maskinsektionens styrelsemöte Maskinsektionens styrelsemöte Protokoll fört onsdagen den 7/5 i Styret Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Viktor Nilsson, Skattmästare Carl-Johan Fredman,

Läs mer

Sekreterare: Johanna Schuhmeier kommer att ta bort mailalias a-ovrig ur maillistan a-styrelsen eftersom den inte används.

Sekreterare: Johanna Schuhmeier kommer att ta bort mailalias a-ovrig ur maillistan a-styrelsen eftersom den inte används. Styrelsemöte 20140221 1. OFMÖ Klockan 12:10 2. Godkännande av dagordning och tid Dagordning godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Lukas Annermarken 4. Eventuella adjungeringar Tobias Lundkvist

Läs mer

Emelie Jeppsson och Carl August Agrell föreslås och väljs till justeringsmän, tillika rösträknare.

Emelie Jeppsson och Carl August Agrell föreslås och väljs till justeringsmän, tillika rösträknare. 1. OFMÖ 2. Val av mötesordförande Axel Andersson, kårordförande, föreslås och väljs till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Miranda Westfelt föreslås och väljs till mötessekreterare. 4. Val av

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Verksamhetsrapport, Vårterminen 2015

Verksamhetsrapport, Vårterminen 2015 Verksamhetsrapport, Vårterminen 2015 Styrelsen Vi som styrelse inledde i februari med att åka iväg på ett styrelseshiphte i en stuga utanför Hörby där vi tillsammans med den gamla styrelsen hade en väldigt

Läs mer

Handlingar till Vårterminsmötet VT/ :15 i E:B

Handlingar till Vårterminsmötet VT/ :15 i E:B Handlingar till Vårterminsmötet VT/17 17:15 i E:B Innehåll En kort guide till Sektionsmötena 3 Dagordning 5 Tid och plats.......................................... 5 Föredragningslista.......................................

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 9/år 2015 Datum: 31/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 9/år 2015 Datum: 31/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson Sid 1(7) MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4 Tid: Måndagen den 20 april 2015, kl. 18:08. Plats: Dragskåpet, Teknikringen 36B. Närvarande Aneri Patel, ordförande Michael Ekström, vice ordförande Daniel Ruotsalainen,

Läs mer

Handlingar till Höstterminsmötet HT/ :15 i E:B

Handlingar till Höstterminsmötet HT/ :15 i E:B Handlingar till Höstterminsmötet HT/16 17:15 i E:B Innehåll En kort guide till Sektionsmötena 3 Dagordning 5 Tid och plats.......................................... 5 Föredragningslista.......................................

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S01 2010 01 15

Protokoll styrelsemöte S01 2010 01 15 Protokoll styrelsemöte S01 Närvaro: Sofia Mattsson Ordförande Tobias Månsson Sekreterare Fredrik Andersson Skattmästare Joakim Andersson Källarmästare Anders Eriksson Cafémästare Mazdak Farzone Sexmästare

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-05-02 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Maja Wilhelmsson Jonas Larsson 130 OFMÖ 131

Läs mer

D-Chips reglemente. 27 mars 2015

D-Chips reglemente. 27 mars 2015 D-Chips reglemente 27 mars 2015 1. Hederomnämnande Hedersmedlemmar Hedersmedlemmar är: Nora Ekdahl (invald 2012) Anu Uus (invald okänt datum) Björn Nilsson (Chip N Dale 2007, 2008) Erik Iveroth (Chip N

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Ordförande Samuel Plönning förklarade mötet öppnat kl. 12:10. Mötet beslöt att godkänna Gary Lai som protokollförare.

MÖTESPROTOKOLL. Ordförande Samuel Plönning förklarade mötet öppnat kl. 12:10. Mötet beslöt att godkänna Gary Lai som protokollförare. MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: Nr 2, 2017 Datum: 2017-01-31 Tid: Kl. 12:10(..) Plats: Styrelserum, V-huset, Lund Närvarande styrelsemedlemmar: Ordförande Informationschef Näringslivsansvarig Skattmästare

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(5)

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(5) Styrelsemöte 2017-04-03 Protokoll Ingenjörssektionen inom TLTH 1(5) 1 Mötet öppnas 17.21 2 Val av mötesordförande Frida Granath 3 Val av mötessekreterare Emmy Göransson 4 Val av en justerare Philip Sjögren

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE A-sektionen verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH

VERKSAMHETSBERÄTTELSE A-sektionen verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH Under verksamhetsåret 2010 har A-sektionen växt och har för första gången sedan den återskapades 2005, lyckats fylla alla styrelseposterna. Under året

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 16/år 2015 Datum: 19/5 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 16/år 2015 Datum: 19/5 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

D-Chips reglemente. 27 mars 2015

D-Chips reglemente. 27 mars 2015 D-Chips reglemente 27 mars 2015 1. Hederomnämnande Hedersmedlemmar Hedersmedlemmar är: Nora Ekdahl (invald 2012) Anu Uus (invald okänt datum) Björn Nilsson (Chip N Dale 2007, 2008) Erik Iveroth (Chip N

Läs mer

E- SEKTIONEN INOM TLTH

E- SEKTIONEN INOM TLTH DAGORDNING HT/13 DAGORDNING Tid och sätt Datum: 12:e november 2013 När: kl 17 Var: E:B Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt 5 Val av två justeringspersoner

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Vårterminsmöte 2016 Datum: 12/4 Tid: 17:15(..) Plats: KC:F, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Vårterminsmöte 2016 Datum: 12/4 Tid: 17:15(..) Plats: KC:F, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Patrik Gustafsson Infochef Carl- Michael Bjälkensäter Cafémästare Klara Egerström Näringslivsansvarig Arvid Widén Studierådsordförande Hanna Järpedal AktU- ordförande Emma

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(15) Reglemente för Ingenjörssektionen Kapitel 1 Sektionen 1:1 Teknologia 1:1:1 Maskotar De olika utbildningsprogrammen har egna maskotar enligt nedanstående: Bygg: Elektro: Data: Kemi: Multimedia: Programvaru:

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-11-28 Tid 12:10 Plats Beslutande BIIF-rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Gabriel

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 4/år 2015 Datum: 25/2 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 4/år 2015 Datum: 25/2 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S01 2011 01 18

Protokoll styrelsemöte S01 2011 01 18 Protokoll styrelsemöte S01 Närvaro: Alexander Nässlander Ordförande Daniel Perván Sekreterare Carl Cristian Arlock Källarmästare Mazdak Farzone Överphös, t.o.m 14 Mikael Rudner Industrimästare Albin Rosberg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 13/år 2016 Datum: 26/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 13/år 2016 Datum: 26/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Patrik Gustafsson Infochef Carl- Michael Bjälkensäter Cafémästare Klara Egerström Näringslivsansvarig Arvid Widén Studierådsordförande Hanna Järpedal AktU- ordförande Emma

Läs mer

Protokoll styrelsemöte IV 2015-02-10

Protokoll styrelsemöte IV 2015-02-10 Protokoll styrelsemöte IV 2015-02-10 Tid: Tisdag, 10 februari, 2015, 17:30 Plats: Marie Curie, KC Närvarande:,, Anisa Zigaf,, Tom Allen, Lisa Sandblom, Ludvig Carlman Bydén, Elin Öhman, Marika Mourujärvi,

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

FUNKTIONÄR PÅ V-SEKTIONEN V-SEKTIONEN VID TLTH

FUNKTIONÄR PÅ V-SEKTIONEN V-SEKTIONEN VID TLTH FUNKTIONÄR PÅ V-SEKTIONEN V-SEKTIONEN VID TLTH VALPROCESSEN PÅ V-SEKTIONEN Den 27/9 kommer länken till nomineringarna att släppas och då kan du nominera dig själv eller en vän till Valberedningen för en

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #6 Fredagen den 12/ , 12:03 å Funq, Tolvan

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #6 Fredagen den 12/ , 12:03 å Funq, Tolvan Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #6 Fredagen den 12/10 2018, 12:03 å Funq, Tolvan 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Jonas Stylbäck öppnar mötet 12:03. 1.2 Val av mötesordförande Mötet väljer

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH

Maskinsektionen inom TLTH Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: Klockan 12.05 (..), ons 22 januari 2014 Plats: Styrelserummet M-huset Närvarande styrelseledamöter: Henrik Håkansson (ordf.), Robin Hjerén (cafémästare),

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6)

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6) Styrelsemöte 2016-11-03 Protokoll Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6) 1 Mötet öppnas 17.21 2 Val av mötesordförande Johanna Björkman 3 Val av mötessekreterare Ylva Larsson 4 Val av en justerare Fredrik Persson

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6)

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6) Styrelsemöte 2016-12-09 Protokoll Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6) 1 Mötet öppnas 17.34 2 Val av mötesordförande Frida Granath 3 Val av mötessekreterare Oliver Ekström 4 Val av en justerare Ylva Larsson

Läs mer

Proposition. angående tack och arbetskostnader

Proposition. angående tack och arbetskostnader Proposition -sektionens styrelse 6 november 2016 Proposition angående tack och arbetskostnader Bakgrund Arbetsgruppen för tack- och arbetskostnader har under en tid sammanställt hur sektionen idag tackar

Läs mer

ELEKTRA. Vårterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING. 4 Tid och sätt. 7 Föredragningslistan. Föreningen Elektra Vårterminsmöte 2015

ELEKTRA. Vårterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING. 4 Tid och sätt. 7 Föredragningslistan. Föreningen Elektra Vårterminsmöte 2015 ELEKTRA Vårterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING Tid och sätt Datum: 2015-05-25 Tid: kl 12:10 Plats: E:B Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt 5

Läs mer

Styrelsemöte #6, HT 2013

Styrelsemöte #6, HT 2013 Styrelsemöte #6, HT 2013 Tid: Onsdagen den 18:e september, kl 12.00 Plats: Styrelserummet, Vasa Närvarande Viktor Sjöstrand Anna Danielsson Daniel Wising Caroline Hansson Caroline Eriksson Henrik Nel Jerkrot

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10 och 12 byter plats i dagordning som sedan fastställs i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10 och 12 byter plats i dagordning som sedan fastställs i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-11-14 Tid: 17:15 Plats: R19 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara

Läs mer

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN FÖRSLAG STADGAR MESKALIN 1 NAMN Föreningens namn är Meskalin, och har sitt säte i Kalmar. Meskalin är en religiöst och partipolitiskt obunden förening. 2 SYFTE Meskalin ska representera och arbeta för

Läs mer

Handlingar till Höstterminsmötet HT/ :15 i E:B

Handlingar till Höstterminsmötet HT/ :15 i E:B Handlingar till Höstterminsmötet HT/17 17:15 i E:B Innehåll En kort guide till Sektionsmötena 3 Dagordning 5 Tid och plats.......................................... 5 Föredragningslista.......................................

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-10-02 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Dea Ternström Pernilla Lindau Johannes Corbee

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte Adress: I E31, Verksamhetsår 2016/2017 Datum: Tid: 18.03 19.48 Närvarande: Nikita (ledamot för näringslivsfrågor), Jacob (ettans), Fanny (ordförande),

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Styrelsemöte Torsdagen den 25/10 å grupprum i E-huset, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Ordf öppnar mötet 17.14! 1.2 Närvaro Närvarande

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(7)

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(7) Styrelsemöte 2016-04-13 Protokoll Ingenjörssektionen inom TLTH 1(7) 1 Mötet öppnas 18.08 2 Val av mötesordförande Johanna Björkman 3 Val av mötessekreterare Ylva Larsson 4 Val av en justerare Carl Kardell

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 18/år 2015 Datum: 2/6 Tid: 13:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 18/år 2015 Datum: 2/6 Tid: 13:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

MaskinsektioneninomTLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 12 nov2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset

MaskinsektioneninomTLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 12 nov2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset MaskinsektioneninomTLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 12 nov2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M-huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Josefin Brannestam, Skmästare Christoffer

Läs mer

Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011

Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011 Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning och tid. Sluttid bestäms till 19:30 3. Beslutsuppföljning. Föregående protokolls beslutslista gås igenom. 4. Val av justeringsperson.

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Elaine besvarar mötets frågor. Resultatrapporten i sin helhet finns att läsa på A-sektionens hemsida.

Elaine besvarar mötets frågor. Resultatrapporten i sin helhet finns att läsa på A-sektionens hemsida. 1. SOFMÖ 2. Val av mötesordförande Rasmus Kjellén, ordförande TLTH, föreslås som mötesordförande. Mötet beslutar att välja Rasmus Kjellén till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Amanda Oskarsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 8/år 2015 Datum: 24/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 8/år 2015 Datum: 24/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer