1. NYHETER GEOSECMA KARTA NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DRIFT OCH UNDERHÅLL NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DATA... 6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. NYHETER GEOSECMA KARTA NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DRIFT OCH UNDERHÅLL NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DATA... 6"

Transkript

1 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. NYHETER GEOSECMA KARTA NYTT KOMMUNIKATIONSGRÄNSSNITT FÖR TJÄNSTEBASERAT DATAUTBYTE ADRESSER I BAL SÖKRUTINER ADRESSINFORMATION GÄLLANDE OCH RESERVERADE ADRESSER UPPDATERAD KONFLIKTLÖSARE ADRESSPLATSER NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DRIFT OCH UNDERHÅLL STÖD FÖR ANSVARIG GRUPP SAMT PERSON PÅ ALLA ÄRENDETYPER STÖD FÖR START- OCH SLUTTID FLER FILTRERINGSMÖJLIGHETER NY RAPPORT DRIFTSTÖRNING UPPDATERAD ÅTGÄRDSRAPPORT FÖRENKLAT REGISTRERINGSFLÖDE D&U FRÅN ADRESS TILL GEOMETRI IMPORT AV VIDEOINSPEKTION NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DATA NYHETER PARK OCH GRÖNYTA (DRIFT OCH UNDERHÅLL) STÖD FÖR ANSVARIG GRUPP SAMT PERSON PÅ ALLA ÄRENDETYPER STÖD FÖR START- OCH SLUTTID FLER FILTRERINGSMÖJLIGHETER UPPDATERAD ÅTGÄRDSRAPPORT FÖRENKLAT REGISTRERINGSFLÖDE D&U NYHETER GEOSECMA EDP FUTURE ANLÄGGNINGSINFORMATION NYHETER GEOSECMA RUTTPLANERING... 8 Sida: 1 (9)

2 6.1. RUTTFIL NYHETER GEOSECMA GENERELLT GATUVY PXY-IMPORT HANTERING AV KONSTRUKTIONSKODER... 9 Sida: 2 (9)

3 1. Nyheter GEOSECMA Karta 1.1. Nytt kommunikationsgränssnitt för tjänstebaserat datautbyte Lantmäteriet introducerade den 28 november en förändring av myndighetens kommunikationsgränssnitt för tjänstebaserat datautbyte (BAL). GEOSECMA Karta är nu anpassad för att stödja Lantmäteriets förändring Adresser i BAL GEOSECMA Karta och BAL-funktionaliteten kompletteras med stöd för adresser. Dubbelarbete försvinner och ständigt aktuell information är några av vinsterna. Redan tidigare var det möjligt att leverera information om byggnader till Lantmäteriets grunddatasystem enligt myndighetens lösning för tjänstebaserad uppdatering av BAL (byggnader/adresser/lägenheter). Och nu blir det möjligt att även uppdatera adresser direkt från GEOSECMA, istället för att gå via LINA och ordinarie geometrileveranser (ABT). Fördelar med denna hantering är: Omedelbar synkronisering av ändringar. Inga fler manuella synkroniseringar dagligen eller veckovis alltså. Endast ett system (GEOSECMA) för att registrera uppgifter. Tillgång till senast gällande adress- och byggnadsinformation Sökrutiner adressinformation Modulen kompletteras med sökrutiner för att söka adressuppgifter som registrerats i BALfunktionen. På så sätt är det möjligt att snabbt hitta och lägga till nya adresser och/eller byggnader. Sida: 3 (9)

4 1.4. Gällande och reserverade adresser Det finns nu stöd för att se vilka adresser som är gällande respektive reserverade (d.v.s. adresser som ännu inte har uppdaterats i Fastighetsregistret). Därmed går det snabbt att leta upp de reserverade, så att man kan använda adressen Uppdaterad konfliktlösare Det är nu enklare att visuellt identifiera felaktiga värden samt skillnader i uppgifter mellan BALinformation som registrerats i GEOSECMA kontra motsvarande uppgifter som synkroniseras mot Lantmäteriets BAL-tjänst. Med andra ord kan användaren på ett översiktligt sätt se vilka värden som skiljer sig åt mellan GEOSECMA respektive BAL-tjänsten och/eller vilka värden som är felaktiga Adressplatser Det är nu möjligt att lägga till, ta bort samt redigera adressplatser. 2. Nyheter GEOSECMA Ledning VA drift och underhåll Nyheterna i VA-modulen, som beskrivs nedan, baseras på önskemål från GEOSECMA-användare. Förbättringarna är gjorda i syfte att underlätta arbetsflöden för drift- och underhållspersonal Stöd för ansvarig grupp samt person på alla ärendetyper Det är nu möjligt att ange ansvarig grupp och/eller person för samtliga ärendetyper (felanmälan/driftstörning/åtgärd) inom drift och underhåll. Tidigare fanns denna möjlighet endast på åtgärdsnivån. Exempelvis kan man filtrera ut vilka felanmälningar en särskild avdelning eller person är ansvarig för. Därmed är det möjligt att hålla koll på vem som jobbar med vad i olika skeenden under hela ärendeprocessen, d.v.s. stöd för spårbarhet. Förändringen är gjord för att särskilt tillgodose arbetsflöden som är vanligt förekommande i större VA-organisationer. Sida: 4 (9)

5 2.2. Stöd för start- och sluttid Det är nu möjligt att ange start- och sluttid för samtliga ärendetyper (felanmälan/driftstörning/åtgärd) inom drift och underhåll. Konsekvensen blir att kvalitetsuppföljning underlättas, eftersom det är möjligt att mäta total handläggningstid för ärenden Fler filtreringsmöjligheter Utseendet i översiktsfönstret i webbgränssnittet för GEOSECMA Ledning VA har förändrats. Nu stödjs filtrering av fler attribut på grund av de nya attribut som tillförts (se kapitel 2.1 och 2.2 ovan). På så sätt kan en avdelning välja att skapa sin egen startsida i webben där man på ett enkelt och överskådligt sätt ser alla ärenden som gruppen och/eller personer är ansvariga för. Några exempel på information som enkelt kan sökas fram och åskådliggöras: Filtrera på åtgärdstyp, status, ärende, ansvarig Filtrera ut Mina ärenden, Min arbetsgrupps ärenden eller Alla ärenden. Den sistnämnda används bara av den som arbetsplanerar, vilket innebär att fältpersonal endast kan se de två förstnämnda. Filtrera ut ansvarig person eller arbetsgrupp för felanmälan, driftstörning eller åtgärd. Filtrera på datum (denna vecka, nästa vecka, denna månad, nästa månad, alla, odefinierad, specifikt från till datum) Ny rapport driftstörning Det finns nu stöd för att ta fram rapporter även på driftstörningsnivån. Tidigare var endast åtgärdsrapporter möjliga att generera. Syftet med driftstörningsrapporten är att den som arbetsplanerar får bättre verktyg för planeringsstöd. Rapporten kan även tas fram och skrivas ut som underlag för den som ska åtgärda driftstörningen i fält (om mobilt stöd saknas) Uppdaterad åtgärdsrapport Åtgärdsrapporten har uppdaterats så att den inkluderar de nya attributtyperna (se kapitel 2.1 och 2.2 ovan). Sida: 5 (9)

6 2.6. Förenklat registreringsflöde D&U Olika VA-organisationer arbetar enligt olika arbetsflöden inom drift och underhåll. Vissa arbetar hela vägen från felanmälan till driftstörning till åtgärd. Andra startar i driftstörning och avslutar med åtgärd. Med nedanstående förändring stödjer vi båda arbetsflödena. Registreringsflödet inom drift och underhåll (felanmälan/driftstörning/åtgärd) har harmoniserats avseende rubrik, ärendebeskrivning och inrapporterat av. Nu finns dessa fält tillgängliga på samtliga tre ärendenivåer. Dessutom hänger informationen om vem som rapporterat felanmälan automatiskt med till driftstörning och åtgärd. Det är också möjligt att ändra denna information under ärendeprocessen. På så sätt blir det enklare och tydligare att identifiera vem som eventuellt ska ha feedback Från adress till geometri Det är nu möjligt att ange adress eller fastighet varpå geometrin presenteras, d.v.s. platsen i kartan markeras. Det innebär att du inte längre måste markera en punkt manuellt i kartan, utan kartlokaliseringen sker automatiskt då du definierar adress/fastighet Import av videoinspektion Korrigering har gjorts så att GEOSEMCA Ledning VA nu stödjer korrekt import av videoinspektionsfiler som innehåller flera delsegment. 3. Nyheter GEOSECMA Ledning VA data GEOSECMA Ledning VA data har uppdaterats så att de verksamhetsdata som kan presenteras via Operations Dashboard for ArcGIS även inkluderar de nya attributtyper som beskrivs i kapitel 2.1 och Nyheter Park och grönyta (drift och underhåll) Nyheterna i parkmodulen, som beskrivs nedan, baseras på önskemål från GEOSECMAanvändare. Förbättringarna är gjorda i syfte att underlätta arbetsflöden för drift- och underhållspersonal. Sida: 6 (9)

7 4.1. Stöd för ansvarig grupp samt person på alla ärendetyper Det är nu möjligt att ange ansvarig grupp och/eller person för samtliga ärendetyper (anmärkning/åtgärd/lekplatsbesiktning) inom drift och underhåll. Tidigare fanns denna möjlighet endast på åtgärdsnivån. Exempelvis kan man filtrera ut vilka anmärkningar en särskild avdelning eller person är ansvarig för. Därmed är det möjligt att hålla koll på vem som jobbar med vad i olika skeenden under hela ärendeprocessen, d.v.s. stöd för spårbarhet Stöd för start- och sluttid Det är nu möjligt att ange start- och sluttid för samtliga ärendetyper (anmärkning/åtgärd/lekplatsbesiktning) inom drift och underhåll. Konsekvensen blir att kvalitetsuppföljning underlättas, eftersom det är möjligt att mäta total handläggningstid för ärenden Fler filtreringsmöjligheter Utseendet i översiktsfönstret i webbgränssnittet för GEOSECMA Park och grönyta har förändrats. Nu stödjs filtrering av fler attribut på grund av de nya attribut som tillförts (se kapitel 4.1 och 4.2 ovan). På så sätt kan en avdelning välja att skapa sin egen startsida i webben där man på ett enkelt och överskådligt sätt ser alla ärenden som gruppen och/eller personer är ansvariga för. Några exempel på information som enkelt kan sökas fram och åskådliggöras: Filtrera på åtgärdstyp, status, ärende, ansvarig Filtrera ut Mina ärenden, Min arbetsgrupps ärenden eller Alla ärenden. Den sistnämnda används bara av den som arbetsplanerar, vilket innebär att fältpersonal endast kan se de två förstnämnda. Filtrera ut ansvarig person eller arbetsgrupp för anmärkning/åtgärd/lekplatsbesiktning. Filtrera på datum (denna vecka, nästa vecka, denna månad, nästa månad, alla, odefinierad, specifikt från till datum). Sida: 7 (9)

8 4.4. Uppdaterad åtgärdsrapport Åtgärdsrapporten har uppdaterats så att den inkluderar de nya attributtyperna (se kapitel 4.1 och 4.2 ovan) Förenklat registreringsflöde D&U Olika Park-organisationer arbetar enligt olika arbetsflöden inom drift och underhåll. Vissa arbetar hela vägen från besiktning, anmärkning till åtgärd. Andra arbetar exempelvis bara med åtgärder. Med nedanstående förändring stödjer vi båda arbetsflödena. Registreringsflödet inom drift och underhåll (anmärkning/åtgärd/lekplatsbesiktning) har harmoniserats avseende rubrik, ärendebeskrivning och inrapporterat av. Nu finns dessa fält tillgängliga på samtliga tre ärendenivåer. Dessutom hänger informationen om vem som rapporterat anmärkningen automatiskt med till åtgärd. Det är också möjligt att ändra denna information under ärendeprocessen. På så sätt blir det enklare och tydligare att identifiera vem som eventuellt ska ha feedback. 5. Nyheter GEOSECMA EDP Future 5.1. Anläggningsinformation I enlighet med kundefterfrågan finns nu stöd för att lägga till valfri information om anläggningar. 6. Nyheter GEOSECMA Ruttplanering 6.1. Ruttfil Det finns nu stöd för att lagra ditt ruttunderlag, som skapats direkt i kartan, i filformat för framtida återanvändning. På så sätt förenklas arbetsflödet och dessutom sparar det tid för användaren. Tidigare var det inte möjligt att lagra underlaget, utan det var nödvändigt att skapa ruttunderlaget manuellt. Sida: 8 (9)

9 7. Nyheter GEOSECMA generellt 7.1. Gatuvy Det är nu möjligt att, via WMS-tjänster, presentera snedbilder från BlomURBEX i GEOSECMAwebben. I BlomURBEX finns idag över 1000 städer flygfotograferade med snedbildsteknik. Det innebär att dessa geografiska data kan visas tillsammans med verksamhetsdata i GEOSECMA. Informationen kan vara till nytta inom exempelvis bygglovshantering, gatuplanering, parkförvaltning, trafikplanering och översiktsplanering. Snedbilderna kan exempelvis minska behovet av fysiska kontroller av en plats. En annan fördel är att det går att mäta avstånd och titta på vägar, hus eller andra detaljer från flera olika vinklar PXY-import hantering av konstruktionskoder Vid fältmätning vill man ofta beskriva hur mätta punkter ska användas för att skapa linjer från dessa. Detta kan göras genom att ge en konstruktionskod tillsammans med mätpunkten. I tidigare versioner av PXY-import kunde konstruktionskoden anges tillsammans med punktnumret eller anmärkning. Efter önskemål från våra användare går det från denna version även att ange konstruktionskoden tillsammans med typkoden. Vid importen tas konstruktionskoden bort från typkoden och läggs i ett separat fält redan innan objektklasserna skapas. Det skapas numera inga extra objektklasser beroende på konstruktionskoden, vilket skedde i tidigare versioner Sida: 9 (9)

GEOSECMA LEDNING VA...

GEOSECMA LEDNING VA... 2016-04-01 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. GEOSECMA KARTA... 2 1.1. UTÖKAT STÖD FÖR SAMMANSATTA BYGGNADER... 2 1.2. KONFLIKTHANTERAREN... 2 1.3. PRESTANDA BAL-SYNKRONISERING... 3 2. GEOSECMA LEDNING

Läs mer

GEOSECMA FASTIGHET...

GEOSECMA FASTIGHET... RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 5 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 5 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA BAL... 2 1.1. LÄGENHETSINFORMATION... 2 1.2. BRISTER...

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. NYTT ÖFF-FORMAT (11.40)... 2 1.2.

Läs mer

RELEASE NOTES GEOSECMA for ArcGIS 10.3

RELEASE NOTES GEOSECMA for ArcGIS 10.3 2015-05-28 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. NY ARCGIS-VERSION... 3 2. NYHETER GEOSECMA MANAGER... 3 2.1. DOMÄNHANTERING... 3 2.2. RÄTTIGHETER OCH BEHÖRIGHETSSTYRNING... 4 2.3. INFORMATIONSLAYOUT...

Läs mer

1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML... 2 2. GEOSECMA FASTIGHET...

Läs mer

Tjänstebaserad uppdatering Byggnader Adresser - Lägenheter

Tjänstebaserad uppdatering Byggnader Adresser - Lägenheter Verson 5.4 Tjänstebaserad uppdatering Byggnader Adresser - Lägenheter Division Geodata, Geografisk Information, 2018-11-23 Varför Tjänstebaserad uppdatering Version 5.4 Bidrar till en effektivare insamling

Läs mer

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA GATA GEOSECMA LVDB...

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA GATA GEOSECMA LVDB... NYETER GATURUMMET GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 2016-10-20 NYETER GATURUMMET GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 Innehållsförteckning 1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 2 2. GEOSECMA BELYSNING... 2 2.1. KOPPLING

Läs mer

GEOSECMA FYSISK PLANERING...

GEOSECMA FYSISK PLANERING... RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 2017-09-21 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FYSISK PLANERING... 2 1.1. STÖD FÖR SVENSK STANDARD

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. NY SÄKERHETSLÖSNING FÖR ATT HÄMTA

Läs mer

Tjänstebaserad uppdatering Byggnader Adresser - Lägenheter

Tjänstebaserad uppdatering Byggnader Adresser - Lägenheter Version 5.1 Tjänstebaserad uppdatering Byggnader Adresser - Lägenheter Division Geodata, Geografisk insamling 2016-10-12 Varför Tjänstebaserad uppdatering Version 5.1 Bidrar till en effektivare insamling

Läs mer

Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP

Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Partner Skapad för Version: 10.1 Uppdaterad: 2013-08-13 Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP Denna dokumentation beskriver hur man konfigurerar samt använder kopplingen

Läs mer

GEOSECMA FYSISK PLANERING...

GEOSECMA FYSISK PLANERING... NYHETER FYSISK PLANERING OCH KARTA GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 2017-01-25 NYHETER FYSISK PLANERING OCH KARTA GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FYSISK PLANERING... 2 1.1. STÖD

Läs mer

Gemensam ajourhållning av ett sammanhållet byggnadsobjekt

Gemensam ajourhållning av ett sammanhållet byggnadsobjekt Gemensam ajourhållning av ett sammanhållet byggnadsobjekt Kommunala Lantmäteridagar Göteborg 18-19 maj 2011 Ulrika Johansson, Ulrika Roos 2011-05-20, Kommunala Lantmäteridagar 2011 Gemensam ajourhållning

Läs mer

Agenda Tjänstebaserad uppdatering Avtalsläge ABT (Adress, Byggnad, Övrig Topografi) Svensk geoprocess

Agenda Tjänstebaserad uppdatering Avtalsläge ABT (Adress, Byggnad, Övrig Topografi) Svensk geoprocess Agenda Tjänstebaserad uppdatering Avtalsläge ABT (Adress, Byggnad, Övrig Topografi) Svensk geoprocess Ulrika Roos, Geografisk information, division Geodata Division Geodata, Geografisk Information Tjänstebaserad

Läs mer

Positionera LINA. 1. Introduktion. 2. Samverkan kring BAL över tiden

Positionera LINA. 1. Introduktion. 2. Samverkan kring BAL över tiden POSITIONERA LINA 1(5) Positionera LINA 1. Introduktion Det är angeläget att samsyn råder mellan och kommunerna om hur samverkan kring BAL (byggnads- adress- och lägenhetsinformation) ska bedrivas över

Läs mer

Import av fastighetsfiler

Import av fastighetsfiler Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Fastighet Skapad för Version: 10.5.1 SP1 Skapad: 2018-09-18 Uppdaterad: 2018-09-20 Import av fastighetsfiler I GEOSECMA for ArcGIS version 10.5.1 SP1 så har vi förenklat

Läs mer

Uni-View loggbok är en option till Uni-View med funktionen som bland annat är tänkt att ersätta liggare på skrivbordet i kontrollrummen.

Uni-View loggbok är en option till Uni-View med funktionen som bland annat är tänkt att ersätta liggare på skrivbordet i kontrollrummen. Uni-View loggbok 1 2 Uni-View loggbok Uni-View loggbok är en option till Uni-View med funktionen som bland annat är tänkt att ersätta liggare på skrivbordet i kontrollrummen. Istället för att skriva i

Läs mer

Guide Partnerkopplingen

Guide Partnerkopplingen Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Partner Skapad för Version: 10.4.1 SP3 Skapad: 2018-03-29 Uppdaterad: 2018-04-13 Guide Partnerkopplingen Denna dokumentation beskriver hur man använder kopplingen mellan

Läs mer

Effektiv process Byggnad

Effektiv process Byggnad 1(11) Byggnad 1 Syfte Syftet är att beskriva processflöden där det är hög effektivitet i samverkan mellan kommunen och Lantmäteriet i samband med ajourhållning av byggnad, s.k. Byggnad. 2 Kunder och intressenter

Läs mer

S-GROUP Solutions Annica Lindmark

S-GROUP Solutions Annica Lindmark S-GROUP Solutions Annica Lindmark Vi är S-GROUP Solutions Utveckling Support Utbildning Leverans Produktinformation EN DEL AV KONCERNEN S-GROUP VÅRA KOMMUNALA ANVÄNDARES VARDAG VA-ledning Elledning Bredband

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET ÖFF UPPDATERADE INFORMATIONSLAYOUTER GEOSECMA FASTIGHETSDATA... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET ÖFF UPPDATERADE INFORMATIONSLAYOUTER GEOSECMA FASTIGHETSDATA... 2 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 2 2018-01-29 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. ÖFF 11.20... 2 1.2. UPPDATERADE

Läs mer

Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen

Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Fastighet Skapad för Version: 10.1 Uppdaterad: 2013-08-13 Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen Tips och förslag på hur en webbapplikation kan konfigureras

Läs mer

Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 7.9 (utdrag från manual)

Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 7.9 (utdrag från manual) Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 7.9 (utdrag från manual) Trafikmätning Få information om antalet motorfordon, cyklister och/eller gångtrafikanter vid önskade mätpunkter

Läs mer

GEOSECMA & ArcCadastre Användarkonferens 2015. 4 5 februari, Linköping

GEOSECMA & ArcCadastre Användarkonferens 2015. 4 5 februari, Linköping GEOSECMA & ArcCadastre Användarkonferens 2015 4 5 februari, Linköping 1 VD:N HAR ORDET Det har surrat bakom kulisserna hela hösten och vintern. Några av er har nog hört talas om planbestämmelsedatabasen.

Läs mer

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE download register connect INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning Keeping your car mobile 3 Komma igång 4 Översikt app 5 Dashboard 7 Körjournal 9 Calix bilvärme

Läs mer

Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö

Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö Trafikkontoret Administration Handläggare Hélène Rundqvist 08-508 260 72 Bilaga Dnr T2017-02700 2017-10-03 Sida 1 (7) Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö Bakgrund Den 10 maj 2010 beslöt

Läs mer

GEOSECMA & ArcCadastre Användarkonferens 2015. 4 5 februari, Linköping

GEOSECMA & ArcCadastre Användarkonferens 2015. 4 5 februari, Linköping GEOSECMA & ArcCadastre Användarkonferens 2015 4 5 februari, Linköping VD:N HAR ORDET Det har surrat bakom kulisserna hela hösten och vintern. Några av er har nog hört talas om planbestämmelsedatabasen.

Läs mer

Hypergene 14-1. Beskrivning av nya funktioner

Hypergene 14-1. Beskrivning av nya funktioner Hypergene 14-1 Beskrivning av nya funktioner Hypergene 14-1 Detta dokument sammanfattar de stora nyheterna i Hypergene 14-1, som blir allmänt tillgänglig för befintliga och nya kunder efter sommaren. Utöver

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 Desktop 120248 Åtgärdar problemet med att mäta-verktyget i desktop är långsamt när man har alla programtillägg aktiverade. 117568 GEOSECMA Information stödjer

Läs mer

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 GEOSECMA Klient (systemövergripande) 120248 Åtgärdar problemet med att mäta-verktyget i desktop är långsamt när man har alla programtillägg aktiverade. 117568

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web

Användarmanual för ParaGå Web 1 Användarmanual för ParaGå Web 2014-12-10 jsj stockholm.se 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Webbgränssnittet... 4 Att hitta i systemet... 4 Hjälptexter... 4 Inloggning i webbgränssnittet...

Läs mer

Hjälp för Timmerweb Mobil 3

Hjälp för Timmerweb Mobil 3 1 (8) 2012-11-20 Hjälp för Timmerweb Mobil 3 (ArcPad 10.0) INNEHÅLL Starta och Avsluta... 2 Välj aktivt objekt... 2 Zooma till aktivt objekt... 3 Redigera attribut... 3 Typ av Bakgrundskarta... 3 Redigera

Läs mer

GRUNDKURS WEBBKARTOR G E O S E C M A F O R A R C G I S 1 0. 2. Version 2 2014 Maria Syrén

GRUNDKURS WEBBKARTOR G E O S E C M A F O R A R C G I S 1 0. 2. Version 2 2014 Maria Syrén GRUNDKURS WEBBKARTOR G E O S E C M A F O R A R C G I S 1 0. 2 1 Version 2 2014 Maria Syrén Innehåll Bakgrund Användargränssnitt Grundfunktioner: Zooma, panorera Fastighetssök Identifiera Innehållsförteckning

Läs mer

Att tänka på för dig som arbetar med datainsamling i en kommun

Att tänka på för dig som arbetar med datainsamling i en kommun Geodata för Blåljus Att tänka på för dig som arbetar med datainsamling i en kommun För Sveriges blåljusaktörer är kartan ett viktigt arbetsredskap. Karta och positionering används både hos larmcentral

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Innehåll Inloggning... 3 Skapa ärende... 3 Fylla i schaktformuläret... 4 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för att kunna spara ärendet:... 5 Icke

Läs mer

Nyheter i version 3.2. Landlord. Global Snabbsök utökad funktion

Nyheter i version 3.2. Landlord. Global Snabbsök utökad funktion Landlord Global Snabbsök utökad funktion Möjligheten att söka i hela systemet har nu kompletterats med en funktion att kunna spara en gemensam profil för vilka delar, objekt och fält, som sökningar ska

Läs mer

Snabbguide till ARV-portalen 2

Snabbguide till ARV-portalen 2 Snabbguide till ARV-portalen 2 Version 2.0 Vänligen notera att bilderna i denna guide är tagna från en testmiljö Startsidan Startsidan är den sida som visas efter att du loggat in. Nedan beskrivs de viktigaste

Läs mer

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014.

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. RELEASE 14.3 Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. i andra webbläsare än Internet Explorer I och med denna release har vi migrerat alla de sidor man som kundföretag

Läs mer

Manual Logistikportalen. Anläggning

Manual Logistikportalen. Anläggning 1 Manual Logistikportalen Anläggning 2 FTI Logistikportalen https://logistik.ftiab.se Logistikportalen är uppdelad på ett antal olika menyer. Beroende på vilka funktioner ni har i era entreprenader så

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 4.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 4.0 Version 4.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 4.0 Sida 2/14 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen användare... 4

Läs mer

NYHETER I EVOLUTION. En översikt över nya och förändrade funktioner i Evolution. Mattias Jansson, Utvecklingsansvarig EssVision

NYHETER I EVOLUTION. En översikt över nya och förändrade funktioner i Evolution. Mattias Jansson, Utvecklingsansvarig EssVision NYHETER I EVOLUTION En översikt över nya och förändrade funktioner i Evolution Mattias Jansson, Utvecklingsansvarig EssVision ÖVERSIKT Version Ny funktionalitet Förändrad funktionalitet Rättade buggar

Läs mer

Snabbguide till ARV-portalen 2

Snabbguide till ARV-portalen 2 Snabbguide till ARV-portalen 2 Vänligen notera att systemet är under utveckling och att alla funktioner inte är på plats till informationskvällarna i februari och mars. Startsidan Startsidan är den sida

Läs mer

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7 2014-02-12 Nyheter i Solen ORBIT 6.7 Cartesia GIS AB Nyheter i konceptet Mobila klienter och e-tjänst Till ORBIT finns nu två mobila klienter (HTML5-appar) tillgängliga. En för allmänheten, ORBIT Felanmälan,

Läs mer

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning LEDNINGSÄGARMODUL Revisionsinformation Rev. Datum Av Kommentar Upprättade revisionsinformationen, lade till information om utökad buffertzon för ärenden skapade i verktyget Ledningskollen i mobilen. Stycke

Läs mer

Händelseförlopp felrapportering

Händelseförlopp felrapportering Händelseförlopp felrapportering Ett typiskt händelseförlopp vid felrapportering. Fordonsförare Zenit administratör Verkstad Ett problem med fordonet uppstår Rapporterar felet Beslut om åtgärd ska tas Begär

Läs mer

Växel 090-25 49 00 infofastighet@vitec.se www.vitec.se

Växel 090-25 49 00 infofastighet@vitec.se www.vitec.se Växel 090-25 49 00 infofastighet@vitec.se www.vitec.se Innehåll 1. INLEDNING... 3 2. VITEC PORTAL GENERELLT... 3 2.1 WEBBLÄSARE... 3 3. VITEC PORTAL MARKNAD... 4 3.1 MANUELL POSITIONERING AV OBJEKT...

Läs mer

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt Vad är nytt i Easy Planning 6.58 Detta är en större uppdatering som innehåller ett flertal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version.

Läs mer

PMO- Inskrivningsmanual

PMO- Inskrivningsmanual PMO- Inskrivningsmanual Första kontakten Inskrivning, nyfödd Inskrivning, ej nyfödd Skriva ut Hembesöksunderlag Manual: PMO- Inskrivningsmanual. Version 1.0 Inskrivningsmanual 1.1. Innehållsförteckning

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning Version 1.52 november VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

W3D3. Formpipe kundträff Statliga myndigheter & lärosäten. Henrik Steensland Produktledare W3D

W3D3. Formpipe kundträff Statliga myndigheter & lärosäten. Henrik Steensland Produktledare W3D W3D3 Formpipe kundträff Statliga myndigheter & lärosäten Henrik Steensland Produktledare W3D3 2015-10-09 Vad sades förra gången (2014-10-02) Nyheter W3D3 2014 R1 PDF-konvertering med Document Converter

Läs mer

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt 1 (7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-04-19 1.2 1.3 Produktbeskrivning: Byggnad Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 1 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Områden med nyheter och förbättringar. Avisering av elever. Import av trafikdata. Fönstret Elev. Beslutsguiden. Fönstret Hantera turer

Områden med nyheter och förbättringar. Avisering av elever. Import av trafikdata. Fönstret Elev. Beslutsguiden. Fönstret Hantera turer Nyheter i Solen Skolskjuts 6.8 Områden med nyheter och förbättringar Avisering av elever Import av trafikdata Fönstret Elev Beslutsguiden Fönstret Hantera turer Inställningar/konfigurering Rapporter Övrigt

Läs mer

Inledning SMS funktion ramavtalsbeställningar filtrering av personbokade ärenden.

Inledning SMS funktion ramavtalsbeställningar filtrering av personbokade ärenden. december 2016 Inledning Tomten kommer tidigt i år! Support formulär För att förbättra vår support, så bygger vi nu om supportformuläret. Vi uppdaterar DeDU med massor av små klappar. Listan är på totalt

Läs mer

CTM Release Notes 7.5.4

CTM Release Notes 7.5.4 CTM Release Notes 7.5.4 Page 1 of 13 1 CTM RELEASE NOTES 7.5.4... 3 1.1 SKICKA TILLDELNINGSMEDDELANDE I UPPHANDLING... 3 1.2 ELEKTRONISK SIGNERING AV AVTAL... 4 1.2.1 STEG FÖR STEG INSTRUKTIONER... 4 1.3

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro)

Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro) Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro) 2013-12-18 stockholm.se Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1 Webbgränssnittet... 4 1.1 Att hitta i systemet... 4 1.2 Hjälptexter... 4 1.3 Inloggning

Läs mer

Nyheter i Mikromarc 2.6.1

Nyheter i Mikromarc 2.6.1 Nyheter i Mikromarc 2.6.1 Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, oktober 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Websök... 4 Ämnesord... 4 Flytta lån... 4 Uniform titel... 5 Högertrunkering... 5 Övriga

Läs mer

ESSVISION DEN 25 NOVEMBER VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16

ESSVISION DEN 25 NOVEMBER VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16 ESSVISION DEN 25 NOVEMBER 2015 VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16 SIDAN 2 AV 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING...3 2. VERSION 2.16...3 2.1. NY FUNKTIONALITET...3 2.2. FÖRÄNDRAD FUNKTIONALITET...4

Läs mer

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt 1 (9) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-12-01 1.3 1.5.0 Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner...

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19 Innehåll Skapa användare i systemet... 3 Inloggning... 4 Skapa ärende... 4 Fylla i schaktformuläret... 5 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för

Läs mer

DIO Webb, en kort manual. Version

DIO Webb, en kort manual. Version DIO Webb, en kort manual Version 5.0 2013-12-16 Innehåll 1. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Förklaring av de olika fälten c. Kartans funktion 2. Vidarebefordra inkommet meddelande 3. Uppdatera/avsluta

Läs mer

DIO Webb, en kort manual. Version 2.0 2013-06-24

DIO Webb, en kort manual. Version 2.0 2013-06-24 DIO Webb, en kort manual 2013-06-24 Innehåll 1. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Förklaring av de olika fälten c. Kartans funktion 2. Vidarebefordra inkommet meddelande 3. Uppdatera/avsluta

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP Maj version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Maj version GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 QIP April version GEOSECMA for ArcGIS 10.3

Läs mer

Förändringsdata via DRK-Platsen

Förändringsdata via DRK-Platsen KFF Beskrivning av KFF-handläggningsprocessen 1 (9) Förändringsdata via DRK-Platsen KFF Beskrivning av KFF-handläggningsprocessen 2 (9) Innehållsförteckning 1 Viktiga begrepp i DRK-Platsen och RegisterKarte-GML.

Läs mer

ASSA CLIQ Web Manager

ASSA CLIQ Web Manager Version 5.2 1 ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Innehållsförteckning Vad är nytt i CLIQ Web Manager version 5.2 Systemkrav Övriga programförbättringar Release plan 2 Vad är nytt i

Läs mer

Webforum. Nya funktioner i version 15.2. Senast uppdaterad: 2015-06-26

Webforum. Nya funktioner i version 15.2. Senast uppdaterad: 2015-06-26 Webforum Nya funktioner i version 15.2 Senast uppdaterad: 2015-06-26 Innehåll Om detta dokument... 3 Översikt... 4 Startsida... 5 Ny startsida som visas när man loggat in... 5 Dokument... 6 Tillåt dokument

Läs mer

V2.6 VERSIONSINFORMATION

V2.6 VERSIONSINFORMATION V2.6 VERSIONSINFORMATION Hilti ON!Track Versionsdatum: 10.06.2017 1 Versionens höjdpunkter 2 2 Nya funktioner 3 2.1 Ny design för rapporter i webbapplikationen 3 2.1.1 Översikt över den nya rapportsidan...

Läs mer

Kom igång med LUPP 6.1

Kom igång med LUPP 6.1 Kom igång med LUPP 6.1 Introduktion... 3 Installation... 7 Logga in... 9 Skapa användare... 11 Lägg in organisation, stationer och enheter... 13 Öppna Verksamhetsöversikten... 15 Hjälp i LUPP... 17 1 1.

Läs mer

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering.

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Infracontrol Online Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Infracontrol är en oberoende systemintegratör, specialiserad på IT-lösningar för samhällets infrastruktur. Simplifying

Läs mer

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA FYSISK PLANERING...

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA FYSISK PLANERING... RELEASE NOTES GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 2017-01-25 RELEASE NOTES GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 Innehållsförteckning 1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 3 2. GEOSECMA BELYSNING... 3 2.1. KOPPLING TILL

Läs mer

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 2015-09-18 1 (9) Paratus Release Notes Ver 16.1 PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 xxxxx xxxx IN 5000358-082 2016-01-11 2 (9) Paratus Release Notes Innehållsförteckning 1 Release Notes 17.1... 3 2 Introduktion

Läs mer

Ankomstkontroll För säkrare Lagerhantering och produktion

Ankomstkontroll För säkrare Lagerhantering och produktion Ankomstkontroll För säkrare Lagerhantering och produktion Nyheter Hybron MPS version 4.7 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Ankomstkontroll & Kontrollager...2-3 2.1 Bakgrund...2-3

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning Version x.64 april 2018 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING

EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING 2009-05-14 ExFlow är en tilläggsapplikation för Microsoft Dynamics NAV som effektiviserar och rationaliserar hanteringen av leverantörsfakturor och inköp.

Läs mer

Effektiv process direktuppdaterande flöde

Effektiv process direktuppdaterande flöde 1(11) Effektiv process direktuppdaterande flöde 1 Syfte Syftet är att beskriva processflöden där det är hög effektivitet i samverkan mellan kommunen och Lantmäteriet i samband med av via gränssnitt för

Läs mer

MANUAL: DATAINSAMLING MED MOBILT GIS

MANUAL: DATAINSAMLING MED MOBILT GIS MANUAL: DATAINSAMLING MED MOBILT GIS BAKGRUND Skogsstyrelsens beslut om att sluta registrera nyckelbiotoper i nordvästra Sverige har upprört många. Därför bjuder flera av Naturskyddsföreningens länsförbund

Läs mer

Användarhandbok. för administratörer av tjänsten för dator. Applied Geomatics Sweden AB Ideon Science Park Scheelevägen 17 223 70 Lund, Sweden

Användarhandbok. för administratörer av tjänsten för dator. Applied Geomatics Sweden AB Ideon Science Park Scheelevägen 17 223 70 Lund, Sweden Användarhandbok för administratörer av tjänsten för dator Ideon Science Park Scheelevägen 17 223 70 Lund, Sweden Innehåll Inledning... 3 Om Handboken... 3 Målgrupp... 3 Översikt av Applikationen... 3 Komma

Läs mer

Fortnox koppling i Capego Bokslut

Fortnox koppling i Capego Bokslut i Innehåll i...2 Administration Fortnox integration...2 Personlig koppling...2 Ny klient direkt från Fortnox Digital Byrå...3 Ny klient vid fristående databas/koppla på Fortnox i efterhand...4 Viktigt

Läs mer

Blåljuskollen En checklista för kommunens geodataprocess

Blåljuskollen En checklista för kommunens geodataprocess Blåljuskollen En checklista för kommunens geodataprocess Marie Ljungh, Botkyrka kommun Marie.ljungh@botkyrka.se Blåljuskollen Pilotprojekt Botkyrka Haninge kommuner hösten 2016 Blåljuskollen - varför då?

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.1.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Begränsningar och kända fel 4 Installation och uppgradering 5 Version 18.1.1.0 6 Servicerelease 18.1.0.2 7 Servicerelease

Läs mer

Anmäla fel och serviceärenden via Mina sidor

Anmäla fel och serviceärenden via Mina sidor Anmäla fel och serviceärenden via Mina sidor För att anmäla fel och serviceärenden för lokalen du hyr av oss använder du i första hand vår kundportal https://minasidor.wihlborgs.se. Här kan du också se

Läs mer

Idus APP Manual. För ios och Android

Idus APP Manual. För ios och Android Idus APP Manual För ios och Android Innehållsförteckning Innehåll Konfigurationsvyn... 2 Aktivitetsvyn... 3 Filtervy/sidomeny... 4 Visa underhållsaktivitet... 5 Ändra underhållsaktiviteter... 6 Objektvyn...

Läs mer

Version

Version Version 2.4.3.95 2015-09-30 0 Innehåll Nyheter Renhållning... 2 Rättningar Kund... 2 Rättningar Faktura... 2 Kända fel... 2 Kända fel inrapporterade i version 2.4.2.86... 2 Kända fel inrapporterade före

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-04-13 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2019-05-21 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkentell LVDB-import... 4 NVDB inställningar...

Läs mer

Handbok IST Kundcenter

Handbok IST Kundcenter Handbok IST Kundcenter http://support.ist.com/se Uppdaterad: 2015-03-24/MÅ IST Sverige AB Växjö Arabygatan 82 Stockholm Arenavägen 27, 6 tr Info.se@ist.com 352 46 Växjö 121 77 Johanneshov www.ist.com Tel:

Läs mer

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering.

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Det här är Bättre kontroll på samhällets infrastruktur hjälper anläggningsägare att få bättre kontroll över sin infrastruktur. Hittills

Läs mer

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4 RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4 RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 4 Systemkrav för Visma Connect... 5 Installation av Visma Connect... 5 Uppgradering av Visma Connect...

Läs mer

Kom iga ng med kollektorn

Kom iga ng med kollektorn Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Övrigt Skapad för Version: 10.3 Skapad: 2017-03-21 Uppdaterad: Kom iga ng med kollektorn Använd din surfplatta för att hämta och uppdatera information samtidigt som

Läs mer

Version

Version Version 2.12.2.373 2015-12-22 0 Innehåll Visa faktura... 2 Nyheter Kund... 3 Rättningar Behörigheter... 3 Rättningar Kund... 3 Kända fel... 4 1 Visa faktura Kunddialog, flik Reskontra samt i Faktura>Visa

Läs mer

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Gäller från jan 2015 Innehåll Nu förenklar vi för dig som förening i Nyköping... 3 Kontaktpersoner Nyköpings

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0 Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0 Publicerad 2013-12-10 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Administrera CSN uppgifter Knapparna Spara och Exportera

Läs mer

Information om priopunkter och några kommande nyheter som inte är visningsbara/leveransklara samt några idéer och frågor.

Information om priopunkter och några kommande nyheter som inte är visningsbara/leveransklara samt några idéer och frågor. 1 Information om priopunkter och några kommande nyheter som inte är visningsbara/leveransklara samt några idéer och frågor. Priopunkterna kommer att levereras senast i samband med första uppdatering efter

Läs mer

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas Vad är nytt i Easy Planning 6.61 Detta är en större uppdatering som innehåller ett antal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1.

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26 DIO Webb, en kort manual Version 0.0 05-05-6 Innehåll. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Förklaring av de olika fälten c. Kartans funktion. Vidarebefordra inkommit meddelande 3. Uppdatera/avsluta

Läs mer

MANUAL HSB PORTALEN

MANUAL HSB PORTALEN 2014-03-09 MANUAL HSB PORTALEN INLEDNING Välkommen som användare av HSB Portalen! Manualen vänder sig till dig som är medlem, boende eller bosparare i HSB Stockholm. I den här manualen beskrivs vilken

Läs mer