1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. GEOSECMA FASTIGHET... 2"

Transkript

1 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS Service Pack 4 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS Service Pack 4 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET NYTT ÖFF-FORMAT (11.40) RÄTTNINGAR INSTRUKTIONER FÖRE/EFTER UPPDATERING För er med version SP 3 databaspatch För er med version SP 2 full installation GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND STÖD FÖR ARBETSPROCESS KRING FÖRLÄNGNING AV ÄRENDEN Summering nytt för handläggaren Summering nytt för sökande KOMPLETT REMISSHANTERING FÖR ALLA ÄRENDETYPER Summering nytt för handläggaren Summering nytt för remissinstansen LOGGNING OCH JURIDISK SPÅRBARHET Summering nytt för handläggaren RÄTTNINGAR GEOSECMA LVDB FÖRBÄTTRING ARBETSFLÖDE RÄTTNINGAR SAMTLIGA RÄTTNINGAR GEOSECMA WEBB GEOSECMA FASTIGHET GEOSECMA LEDNING VA GEOSECMA LVDB GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 8 Sida: 1 (8)

2 1. GEOSECMA Fastighet 1.1. Nytt ÖFF-format (11.40) Som leverantör av GEOSECMA ser vi alltid till att våra lösningar är uppdaterade i enlighet med de senaste förändringarna i regelverk och rekommendationer från myndigheter. Därför innehåller denna version stöd för Lantmäteriets nya överföringsformat ÖFF För att kunna importera aviseringar och engångsuttag enligt ÖFF krävs att ni uppdaterar GEOSECMA Fastighet till detta service pack. Det nya formatet ÖFF innehåller ett antal förändringar i ett flertal tabeller. För detaljerad information om vad som förändras på tabell- och fältnivå, se Lantmäteriets hemsida: information/produktnyheter/fastighetsinformation/forandringar-i-overforingsformatet-off-version / 1.2. Rättningar Åtgärdar problemet med att inställningar för fastighetsimport inte går att spara utifall FTP-inställningar utelämnas. Problemet uppstår när filer hämtas manuellt istället för med automatik av GEOSECMA Fastighet Lagt till validering av lösenord som används vid uppkoppling till Lantmäteriets FTP Lagt till information under Lagfart (översikt) ifall lagfart är vilande eller har erhållit någon form av uppskov Instruktioner före/efter uppdatering På releasehemsidan finns dokumentet Förberedelser före och efter uppdatering som är viktigt att ni tar del av. Sida: 2 (8)

3 För er med version SP 3 databaspatch För er som har GEOSECMA for ArcGIS SP3 installerad i dagsläget så går det bra att uppgradera er fastighetsdatabas till stöd för överföringsformatet ÖFF genom vår förenklade databaspatch. På releasehemsidan finns en kort film som visar hur ni går tillväga för att göra detta på egen hand För er med version SP 2 full installation För er som har GEOSECMA for ArcGIS SP2 installerad i dagsläget, eller tidigare versioner, så krävs en fullständig uppdatering till GEOSECMA for ArcGIS SP4. 2. GEOSECMA Grävtillstånd Modulen GEOSECMA Grävtillstånd, vår IT-lösning för grävtillstånd, markupplåtelse och trafikanordningsplaner, har i denna version kompletterats och förstärkts ytterligare för att stödja våra användares arbetsprocesser. Denna version innehåller stora nyheter såsom ny funktionalitet för arbetsflöden kring: - Förlängning av ärenden - Remisshantering - Loggning och juridisk spårbarhet 2.1. Stöd för arbetsprocess kring förlängning av ärenden Vid ansökan om grävtillstånd eller trafikanordningsplan kan den sökande få avslag eller godkännande av kommunen. Efter ett godkännande kan behov av förlängning av ärendet uppstå. Ett sådant förlängningsförfarande kan liknas vid en egen delprocess som innebär att ärendet återigen handläggs baserat på de nya förutsättningar som anges. Det innebär att ärendet kan kräva en ny remissrunda eller att handläggaren behöver kompletterande uppgifter från den sökande. I denna release inför vi därför specifikt stöd för hantering av förlängningsförfarandet. Den nya funktionaliteten motsvarar den funktionalitet som används under ordinarie ansökningsprocess. Sida: 3 (8)

4 Förändringarna är gjorda för att tillgodose de behov av programvarustöd som kommuner har vid förlängning av grävtillstånd samt trafikanordningsplaner. Ansökan och förlängning av markupplåtelse hanteras däremot av polismyndigheten. Det är nu möjligt att särskilja information som registrerades vid första tillfället då ansökan kom in (så kallad ursprunglig status) och information som registreras när en förlängningsansökan kommer in (så kallad förlängningsstatus). Det innebär att handläggaren har tillgång till all historik i ärendet och kan se vad som gällde både i den ursprungliga ansökan och i förlängningsansökan Summering nytt för handläggaren - Meddelas via e-post när en förfrågan om förlängning finns. - Kan justera föreslagen tidpunkt för förlängning och begära kompletterande information gällande utbredning. - Nytt godkännande-dokument skapas automatiskt när en förlängning godkänns. - Möjligt att söka ut förlängda ärenden. - Komplett tillgång till all historik i såväl ursprunglig ansökan som förlängningsansökan Summering nytt för sökande - Möjligt att ansöka om förlängning av sitt ärende flera gånger Komplett remisshantering för alla ärendetyper Modulen har kompletterats med stöd för remisshantering även för markupplåtelse och trafikanordningsplaner. Det innebär att remisshantering nu kan skötas för alla ärendetyper. Sida: 4 (8)

5 Summering nytt för handläggaren - Det är nu möjligt att skicka ett ärende på remiss till såväl interna som externa aktörer (såsom Polis, Länsstyrelsen eller fastighetsägare). - Dessutom finns stöd för att skicka ärenden på remiss vid fler än ett tillfälle, vilket är viktig vid exempelvis ett förlängningsförfarande när ärendet kan behöva en ny remissrunda på grund av nya omständigheter. - Möjligt att ange datum när man senast vill ha remissvar (kan också förlängas). - Möjligt att styra om remissvar ska infogas i det officiella ärendedokumentet eller inte. - Möjligt att lägga till rubrik och beskrivning i remissförfrågan. - Remisshantering kan användas för alla ärendetyper Summering nytt för remissinstansen - Enkelt för remissinstansen att förstå vad remissen gäller, vad man förväntas svara på och när svar senast ska skickas. - Enklare för remissinstansen att besvara remissfrågan tack vare: o Digitalt formulär där all relevant information är samlad. o Möjlighet att bifoga egna handlingar (dokument och bilder) som kopplas till ärendet Loggning och juridisk spårbarhet I denna version lanseras även komplett stöd för loggning av all information som registrerats i modulen angående grävtillstånd, markupplåtelse och trafikanordningsplaner. Följden blir att all historik, i samtliga ärendetyper, nu är spårbar. Man kan när som helst gå tillbaka för att ta del av exempelvis ansvarig handläggare, ärendeinformation, beslut, remisshantering och kommunikation mellan sökande och handläggare. På så finns stöd för juridisk spårbarhet, vilket är viktigt om dispyter eller tvister om ärenden uppkommer. Det är också möjligt att ladda ned loggningsinformation och koppla den till kommunens övergripande ärendehanteringssystem. Sida: 5 (8)

6 Summering nytt för handläggaren - Komplett stöd för loggningsprocess och export till ärendehanteringssystem. o Loggningen innehåller alla förändringar på ärendet och av vem, t.ex. vem har ändrat vad, när skickades e-post och till vem, remisshantering, förlängning etc. o Nedladdningsbart för att kunna skicka vidare logg till ärendehanteringssystem Rättningar Åtgärdar problemet att vissa ärenden inte går att ladda från översiktsfönstret Lagt till stöd för decimalvärden i kostnad för återställning Åtgärdat problemet med att det varit möjligt som handläggare att välja inaktiva domänvärdet för typ av markupplåtelse Åtgärdat problemet med att filtrering på datumperiod inte inkluderat både vanliga ärenden samt förlängda ärenden. 3. GEOSECMA LVDB 3.1. Förbättring arbetsflöde Modulen har utökats med stöd för att hantera jobb som fått anmärkning efter manuell kontroll av Trafikverket. Det innebär att dessa jobb kan öppnas igen för redigering och därefter skickas för incheckning till NVDB och ny kontroll Rättningar Åtgärdat problemet med att timeout sker för tidigt vid hämtning av filer från Trafikverkets FTP. Uppkommer enbart om man kör via en långsam Internet-förbindelse Åtgärdat problemet med att upphörandedatum saknas på företeelser efter en inkrementell import Åtgärdar problemet med att det inte varit möjligt att dela på en företeelse ifall den närmaste brytpunkten har ett Z= 0. Sida: 6 (8)

7 Åtgärdar problemet med att det inte alltid varit möjligt att knyta ett farthinder till en länk beroende på vilken/vilka länkar som väljs Åtgärdar problemet med att domänvärden inte visats i klartext i den filbaserade geodatabas som skapats via GEOSECMA Manager. 4. Samtliga rättningar Nedan summeras de rättningar som ingår i denna version: 4.1. GEOSECMA Webb Åtgärdat problemet med att datum / tidslag inte formaterats korrekt i ett sökresultat Åtgärdat problemet med att vissa WMS-tjänster från Riksantikvarieämbetet inte kunnat användas i webben GEOSECMA Fastighet Åtgärdar problemet med att inställningar för fastighetsimport inte går att spara utifall FTP-inställningar utelämnas. Problemet uppstår när filer hämtas manuellt istället för med automatik av GEOSECMA Fastighet Lagt till validering av lösenord som används vid uppkoppling till Lantmäteriets FTP Lagt till information under Lagfart (översikt) ifall lagfart är vilande eller har erhållit någon form av uppskov GEOSECMA Ledning VA Åtgärdar problemet med att redan utförda åtgärder visas när man filtrerar på alla aktiva ärenden i översiktsfönstret Lagt till stöd för att uppdatera beräknade fält för vattenledningar (tidigare var detta enbart möjligt för avloppsledningar). Sida: 7 (8)

8 4.4. GEOSECMA LVDB Åtgärdat problemet med att timeout sker för tidigt vid hämtning av filer från Trafikverkets FTP. Uppkommer enbart om man kör via en långsam Internet-förbindelse Åtgärdat problemet med att upphörandedatum saknas på företeelser efter en inkrementell import Åtgärdar problemet med att det inte varit möjligt att dela på en företeelse ifall den närmaste brytpunkten har ett Z= Åtgärdar problemet med att det inte alltid varit möjligt att knyta ett farthinder till en länk beroende på vilken/vilka länkar som väljs Åtgärdar problemet med att domänvärden inte visats i klartext i den filbaserade geodatabas som skapats via GEOSECMA Manager GEOSECMA Grävtillstånd Åtgärdar problemet att vissa ärenden inte går att ladda från översiktsfönstret Lagt till stöd för decimalvärden i kostnad för återställning Åtgärdat problemet med att det varit möjligt som handläggare att välja inaktiva domänvärdet för typ av markupplåtelse Åtgärdat problemet med att filtrering på datumperiod inte inkluderat både vanliga ärenden samt förlängda ärenden. Sida: 8 (8)

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA GATA GEOSECMA LVDB...

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA GATA GEOSECMA LVDB... NYETER GATURUMMET GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 2016-10-20 NYETER GATURUMMET GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 Innehållsförteckning 1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 2 2. GEOSECMA BELYSNING... 2 2.1. KOPPLING

Läs mer

1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML... 2 2. GEOSECMA FASTIGHET...

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. NY SÄKERHETSLÖSNING FÖR ATT HÄMTA

Läs mer

Import av fastighetsfiler

Import av fastighetsfiler Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Fastighet Skapad för Version: 10.5.1 SP1 Skapad: 2018-09-18 Uppdaterad: 2018-09-20 Import av fastighetsfiler I GEOSECMA for ArcGIS version 10.5.1 SP1 så har vi förenklat

Läs mer

GEOSECMA FASTIGHET...

GEOSECMA FASTIGHET... RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 5 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 5 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA BAL... 2 1.1. LÄGENHETSINFORMATION... 2 1.2. BRISTER...

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-04-13 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-02-20 LVDB i GEOSECMA Innehåll Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB inställningar...

Läs mer

1. NYHETER GEOSECMA KARTA NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DRIFT OCH UNDERHÅLL NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DATA... 6

1. NYHETER GEOSECMA KARTA NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DRIFT OCH UNDERHÅLL NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DATA... 6 2015-12-10 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. NYHETER GEOSECMA KARTA... 3 1.1. NYTT KOMMUNIKATIONSGRÄNSSNITT FÖR TJÄNSTEBASERAT DATAUTBYTE... 3 1.2. ADRESSER I BAL... 3 1.3. SÖKRUTINER ADRESSINFORMATION...

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET ÖFF UPPDATERADE INFORMATIONSLAYOUTER GEOSECMA FASTIGHETSDATA... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET ÖFF UPPDATERADE INFORMATIONSLAYOUTER GEOSECMA FASTIGHETSDATA... 2 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 2 2018-01-29 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. ÖFF 11.20... 2 1.2. UPPDATERADE

Läs mer

GEOSECMA FYSISK PLANERING...

GEOSECMA FYSISK PLANERING... RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 2017-09-21 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FYSISK PLANERING... 2 1.1. STÖD FÖR SVENSK STANDARD

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2019-05-21 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkentell LVDB-import... 4 NVDB inställningar...

Läs mer

GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE...

GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE... RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 2017-09-20 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE... 2 1.1. HTTPS FÖR ÖKAD

Läs mer

GEOSECMA LEDNING VA...

GEOSECMA LEDNING VA... 2016-04-01 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. GEOSECMA KARTA... 2 1.1. UTÖKAT STÖD FÖR SAMMANSATTA BYGGNADER... 2 1.2. KONFLIKTHANTERAREN... 2 1.3. PRESTANDA BAL-SYNKRONISERING... 3 2. GEOSECMA LEDNING

Läs mer

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 Desktop 120248 Åtgärdar problemet med att mäta-verktyget i desktop är långsamt när man har alla programtillägg aktiverade. 117568 GEOSECMA Information stödjer

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

Förändringar i v4 SR-4

Förändringar i v4 SR-4 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Windows-delen... 3 Ärendehantering... 3 Jobbhantering... 3 E-post m.m... 3 Inventering... 3 Connections... 3 Användare... 3 Export... 4 Management... 4 Webb-delen...

Läs mer

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 GEOSECMA Klient (systemövergripande) 120248 Åtgärdar problemet med att mäta-verktyget i desktop är långsamt när man har alla programtillägg aktiverade. 117568

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.18

Nytt i NYPS version 2.18 Nytt i NYPS version 2.18 Releasedatum: 2016-05-26 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.18_v1.0.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning LEDNINGSÄGARMODUL Revisionsinformation Rev. Datum Av Kommentar Upprättade revisionsinformationen, lade till information om utökad buffertzon för ärenden skapade i verktyget Ledningskollen i mobilen. Stycke

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Instruktion till Sökande/Ombud

Instruktion till Sökande/Ombud Version 1. 2016-04-20 Instruktion till Sökande/Ombud Trafikskadenämnden, Box 24048, 104 50 Stockholm www.trafikskadenamnden.se Innehåll Beskrivning av ärendets gång... 3 Ansökningsformuläret... 4 Mejl

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

CTM Release Notes 7.4.2

CTM Release Notes 7.4.2 CTM Release Notes 7.4.2 Page 1 of 10 1 CTM RELEASE NOTES 7.4.2... 3 1.1 UTVÄRDERING I UPPHANDLING... 3 1.1.1 UTVÄRDERINGS PER DELKONTRAKT ELLER STEG... 3 1.1.2 SPARA ALLA AUTOMATISKA POÄNG MED EN KNAPPTRYCKNING...

Läs mer

ServIT ärendehantering och CRM

ServIT ärendehantering och CRM ServIT ärendehantering och CRM Översikt Detta dokument beskriver ServIT:s ärendehanteringssytem. Detta är centralt i utbudet av kontaktvägar och tjänster i ServIT ehelpdesk plattformen. Här exempel på

Läs mer

Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP

Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Partner Skapad för Version: 10.1 Uppdaterad: 2013-08-13 Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP Denna dokumentation beskriver hur man konfigurerar samt använder kopplingen

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v6.0

Innehåll. Förändringar i v6.0 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Systemförändringar... 3 Databasen... 3 Import... 3 DuoSTATION Manager... 3 Ärenden... 3 E-post... 3 Dokumenthantering... 3 Utrustningar... 3 Användare...

Läs mer

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 INSTRUKTIONER ENTREPRENÖRER 1 (8) Fastställt av Dokumentdatum Version Lina Nilsson 2012-05-22 1.2 Dokumenttitel Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 1. Innehåll 1. Innehåll... 1 2.

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.0 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner. Kleos Knowledge Center. Choose a building block.

Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner. Kleos Knowledge Center. Choose a building block. Choose a building block. Kleos Knowledge Center Version av det här dokumentet : 1.05 (SW) Datum: 25 februari 2019 Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner Den här sidan visar en översikt över

Läs mer

info@avtalsbevakning.se 08-500 052 20

info@avtalsbevakning.se 08-500 052 20 08-500 052 20 Avtalsbevakning, / / 1 Vad är Avtalsbevakning? Full avtalskontroll till låg kostnad Avtalsbevakning är en webbaserad lösning för elektronisk hantering av ett företags alla avtal. När avtalen

Läs mer

1. PLATTFORMSBYTE FÖRBÄTTRINGAR OCH RÄTTNINGAR TOPOCADASTRE DWG/DXF RAPPORTHANTERING RÄTTNINGAR...

1. PLATTFORMSBYTE FÖRBÄTTRINGAR OCH RÄTTNINGAR TOPOCADASTRE DWG/DXF RAPPORTHANTERING RÄTTNINGAR... 2016-05-31 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. PLATTFORMSBYTE... 2 2. FÖRBÄTTRINGAR OCH RÄTTNINGAR... 2 2.1. TOPOCADASTRE... 2 2.2. DWG/DXF... 2 2.3. RAPPORTHANTERING... 2 2.4. RÄTTNINGAR... 3 3. DATAMODELLÄNDRINGAR...

Läs mer

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll Hur hanterar jag dokument i ekontrakt?... 1 Dokument... 2 Arbetsdokument... 2 Fastställd handling... 3 Skapa dokument utifrån mallar... 4 Vilka mallar

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP Maj version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Maj version GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 QIP April version GEOSECMA for ArcGIS 10.3

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.1 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

Inskrivningsinformation i ny struktur

Inskrivningsinformation i ny struktur L A N T M Ä T E R I E T 1 (16) PM Inskrivningsinformation i ny struktur 2013-10-18 Version 1.2 Inskrivningsinformation i ny struktur Revisionshistoria Datum Version Beskrivning 2012-02-20 0.1 Dokumentet

Läs mer

Version: 1.1 Datum: evry.com. Användardokumentation. Case Portal

Version: 1.1 Datum: evry.com. Användardokumentation. Case Portal Version: 1.1 Datum: 2013-10-24 evry.com Användardokumentation Case Portal Innehållsförteckning 1 Inledande information 3 2 Skapa användare 3 3 Mina aktiva ärenden 4 3.1 Se relaterade ärenden 6 4 Sök 6

Läs mer

Uppdaterad EDP Future Uppdateringsanvisningar från 1.7x. Sida 1

Uppdaterad EDP Future Uppdateringsanvisningar från 1.7x. Sida 1 EDP Future 2.23 Uppdateringsanvisningar från 1.7x Sida 1 Innehåll... 1 Uppdateringsanvisningar EDP Future version 2.23... 3 Tekniska förutsättningar (IT)... 3 EDP Future 2.23... 3 Viktig information om

Läs mer

Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande

Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande Innehållsförteckning Starta systemet...1 Startsidan...2 Hantera ärende...3 Skapa ärende...4 Trafikanordningsplan...5 Redigera ärende...6 Hantera karta...7 Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande

Läs mer

PriComp - vårdgivare. NitCore

PriComp - vårdgivare. NitCore 1 2 Innehållsförteckning Startsida... 3 Nyheter... 3 Inloggning Steg 1... 4 Inloggning Steg 2... 4 Vårdgivarsidan... 5 Senaste registrerade besöksunderlag... 5 Avtal och takinformation... 6 kontaktinformation...

Läs mer

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter. På de följande sidorna beskrivs hur du som installatör kan använda tjänsten föranmälan.nu för att hantera för- och färdiganmälningar till elnätsägare. Tjänsten är gratis för installatörer och är baserad

Läs mer

MoKS Portal. http://portal.moks.se STARTSIDA

MoKS Portal. http://portal.moks.se STARTSIDA MoKS Portal http://portal.moks.se I vår föreningsportal kan du som medlem enkelt rapportera in föreningens medlems- och arrangemangsstatistik, föreningsuppgifter, verksamhetsberättelse, årsmöteshandlingar,

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Greta. Manual för ansökan om TA-planer Information finns på Inloggningsadress Greta:

Greta. Manual för ansökan om TA-planer Information finns på   Inloggningsadress Greta: Greta Manual för ansökan om TA-planer 2019-04-16 Information finns på www.linkoping.se/apv Inloggningsadress Greta: https://greta.linkoping.se Vid frågor kontakta Cecilia Brage, cecilia.e.brage@linkoping.se

Läs mer

Förändringar i v5.2 SR-2

Förändringar i v5.2 SR-2 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 DuoSTATION Manager... 3 Allmänt... 3 Ärenden... 3 Översikt... 3 Organisationer... 3 Inventering... 3 E-post... 3 IT Service Management... 4 Dokumenthantering...

Läs mer

Förändringar i v5 SR-1

Förändringar i v5 SR-1 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 DuoSTATION Manager... 3 Allmänt... 3 Ärendevyn... 3 Ärendefönster... 3 Ärendehändelser... 3 Ärendekategorier... 3 Utrustningar... 3 Användare... 4 Organisationer...

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

Nyheter i version 3.2. Landlord. Global Snabbsök utökad funktion

Nyheter i version 3.2. Landlord. Global Snabbsök utökad funktion Landlord Global Snabbsök utökad funktion Möjligheten att söka i hela systemet har nu kompletterats med en funktion att kunna spara en gemensam profil för vilka delar, objekt och fält, som sökningar ska

Läs mer

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram Sida 1 (9) SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram SBR-Net är en informations- och mötesplats på webben för SBR:s plusmedlemmar och förtroendevalda samt för

Läs mer

W3D3 Formpipe kundträff. Joakim Petersson, Produktspecialist

W3D3 Formpipe kundträff. Joakim Petersson, Produktspecialist W3D3 Formpipe kundträff Joakim Petersson, Produktspecialist 2015-10-09 Vad sades förra gången (2014-10-02) Nyheter W3D3 2014 R1 PDF-konvertering med Document Converter Lättare särskilja handläggare (id,

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.3

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.3 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.3 Allmänt Tekis-FB 7.0.3 innefattar följande komponenter: Tekis-FB Avisering 7.0.3 Officiella vyer och webbtjänster 7.0.3 Tekis-FB Hjälpprogram 7.0.3 Tekis-KID

Läs mer

Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata

Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata PM 1(17) Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata PM 2(17) 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning... 2 2 Inledning... 3 3 Webbformulär för metadata... 3 3.1 Översikt...

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 19 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning Version 1.56 feb 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

W3D3. Formpipe kundträff Statliga myndigheter & lärosäten. Henrik Steensland Produktledare W3D

W3D3. Formpipe kundträff Statliga myndigheter & lärosäten. Henrik Steensland Produktledare W3D W3D3 Formpipe kundträff Statliga myndigheter & lärosäten Henrik Steensland Produktledare W3D3 2015-10-09 Vad sades förra gången (2014-10-02) Nyheter W3D3 2014 R1 PDF-konvertering med Document Converter

Läs mer

Plugboard Guide till WooCommerce. Stöder - WooCommerce 3.x

Plugboard Guide till WooCommerce. Stöder - WooCommerce 3.x Plugboard Guide till WooCommerce Stöder - WooCommerce 3.x Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra

Nyhetsdokument Vitec Hyra Nyhetsdokument Vitec Hyra Version 1.70 mars 2019 Reviderat 2019-03-20 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehållsförteckning Inledning... 3 Inställningar/Grunddata...

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19 Innehåll Skapa användare i systemet... 3 Inloggning... 4 Skapa ärende... 4 Fylla i schaktformuläret... 5 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

ANVÄNDAR HANDLEDNING FÖR ADVITUMS KUNDPORTAL

ANVÄNDAR HANDLEDNING FÖR ADVITUMS KUNDPORTAL ANVÄNDAR HANDLEDNING FÖR ADVITUMS KUNDPORTAL Utfärdad av: Markus Persson Version: 1.1 Datum: 2013-05-31 Innehållsförteckning Område Dokumenttyp Ver.1.1 Advitum Innehållsförteckning... 2 Allmänt... 3 Varför

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 4.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 4.0 Version 4.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 4.0 Sida 2/14 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen användare... 4

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Innehåll Inloggning... 3 Skapa ärende... 3 Fylla i schaktformuläret... 4 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för att kunna spara ärendet:... 5 Icke

Läs mer

UPPDATERA DIN UNICO-ORGELS OPERATIVSYSTEM!

UPPDATERA DIN UNICO-ORGELS OPERATIVSYSTEM! UPPDATERA DIN UNICO-ORGELS OPERATIVSYSTEM! Motorn i din UNICO-orgel är en LINUX-dator med programvara i form av ett operativsystem. Denna programvara förbättras ständigt och du bör därför uppgradera den.

Läs mer

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer Version 1.0 2011-08-17 Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer 2011-07-11 2(8) Gå till http://extranet.torkelson.se. 1. Inloggning 2. Skapa ny reklamation Tryck på Skapa reklamation

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.56 feb 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77

Läs mer

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640 Installation av CW KeyDesign/DoorDesign Detta program görs och underhålls av C/W CadWare AB. CW KeyDesign/Doordesign säljs alltid med underhållsavtal med telefonsupport samt programuppdateringar på websidan:

Läs mer

Uppdateringsinformation

Uppdateringsinformation edwise Vecka 9 Uppdateringsinformation beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i edwise vid uppdateringen torsdagen den 26 februari, 2015. Innehållsförteckning 1 Nyheter och förändringar...

Läs mer

Versionsmeddelande för FB 7.4.2

Versionsmeddelande för FB 7.4.2 Versionsmeddelande för FB 7.4.2 Helen Ekelöf 17.dec. 2018 uppdaterad senast 17 december 2018 SOKIGO Box 315 731 27 Köping +46 (0)8 23 56 00 info@sokigo.com www.sokigo.se Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Handbok för användare

Handbok för användare Handbok för användare Datum: 2018-03-13 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.2 Komplettera ärenden... 7 2.3 Skicka meddelanden...

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Version 1.1, 2016-05-20 Innehåll Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan... 1 Förutsättningar att skapa en utbetalningsansökan... 1 1 Logga in i Min

Läs mer

GEOSECMA FYSISK PLANERING...

GEOSECMA FYSISK PLANERING... NYHETER FYSISK PLANERING OCH KARTA GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 2017-01-25 NYHETER FYSISK PLANERING OCH KARTA GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FYSISK PLANERING... 2 1.1. STÖD

Läs mer

Webforum. Nya funktioner i version 15.2. Senast uppdaterad: 2015-06-26

Webforum. Nya funktioner i version 15.2. Senast uppdaterad: 2015-06-26 Webforum Nya funktioner i version 15.2 Senast uppdaterad: 2015-06-26 Innehåll Om detta dokument... 3 Översikt... 4 Startsida... 5 Ny startsida som visas när man loggat in... 5 Dokument... 6 Tillåt dokument

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Manual - chef grund. (Version 1.0)

Manual - chef grund. (Version 1.0) Manual - chef grund (Version 1.0) Innehållsförteckning Logga in och navigera... 2 Hjälp och inställningar... 3 Ditt skrivbord - förstasidan... 5 Läsa ansökningar... 6 - CV... 8 - Personligt brev... 9 -

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Resurs Login

RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Resurs Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Resurs Login...

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014.

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. RELEASE 14.3 Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. i andra webbläsare än Internet Explorer I och med denna release har vi migrerat alla de sidor man som kundföretag

Läs mer

Release 2009:1 SP2 SolarPlexus

Release 2009:1 SP2 SolarPlexus LEX Release Notes Release 2009:1 SP2 SolarPlexus Innehållsförteckning LEX RELEASE NOTES... 1 RELEASE 2009:1 SP2 SOLARPLEXUS... 1 1 RELEASENS INNEHÅLL... 1 2 NOTERINGAR... 1 3 INSTALLATION KLIENTDATORER...

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Capifast CRM 6.1 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v5.3

Innehåll. Förändringar i v5.3 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 DuoSTATION Manager... 3 Allmänt... 3 Ärenden... 3 Information... 3 Organisationer... 3 Debitering... 3 Utrustningar... 4 Inventering... 4 Metering... 4 IT

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7 2014-02-12 Nyheter i Solen ORBIT 6.7 Cartesia GIS AB Nyheter i konceptet Mobila klienter och e-tjänst Till ORBIT finns nu två mobila klienter (HTML5-appar) tillgängliga. En för allmänheten, ORBIT Felanmälan,

Läs mer

TRAFIKVERKET UNDERRÄTTELSER

TRAFIKVERKET UNDERRÄTTELSER MANUAL TRAFIKVERKET UNDERRÄTTELSER Version.0 av Innehåll Inledning... Underrättelsehantering... 4. Inloggning... 4. Underrättelser... 5.. Föra dialog... 7.. Ladda upp dokument... 8.. Skicka avisering tillbaka...

Läs mer

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad 2012 Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad Adra Match 2012-03-30 CONTENTS Om detta dokumen... 4 Förberedelser... 5 Skapa kontoutdrag från ERP... 5 Exportera / Hämta kontoutdrag från din bank....

Läs mer

Online modulen är en tilläggsmodul som också ger tillgång till Näsgård Mobile.

Online modulen är en tilläggsmodul som också ger tillgång till Näsgård Mobile. Kom igång med Näsgård Mark online Generellt Detta avsnitt visar: Skapar administrator konto Hur du överför data från din lokala dator upp till servern. Skapar inloggningsuppgifter till medarbetare Delar

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns en rad rättningar och små förbättringar. För att se

Läs mer

Vanliga fra gor kring TV-inspektioner

Vanliga fra gor kring TV-inspektioner Produkt: GEOSECMA Modul: Ledning VA Skapad för Version: 10.5.1 Uppdaterad: 2018-05-23 Vanliga fra gor kring TV-inspektioner Innehåll Inledning... 1 Bra att veta om mediakatalog... 2 Var data från.tv3-filer

Läs mer

Användarmanual. Meetings app 1.7

Användarmanual. Meetings app 1.7 Användarmanual Meetings app 1.7 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: Meetings App 1.7 Datum: 2012-12-19 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (27) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 2 FÖRKRAV OCH

Läs mer

Manual - Phonera Online Backup

Manual - Phonera Online Backup Manual - Phonera Online Backup Phonera Online Backup är enkel att installera och använda Först så ska du installera Phonera Online Backup. Du hittar installationsfilerna av backupklienten på adressen nedan:

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Webforum. Nya funktioner i version 14.4. Senast uppdaterad: 2014-12-02

Webforum. Nya funktioner i version 14.4. Senast uppdaterad: 2014-12-02 Webforum Nya funktioner i version 14.4 Senast uppdaterad: 2014-12-02 Innehåll Om detta dokument... 3 Översikt... 4 Generellt och administration... 5 Dokument... 5 Seriell gransknings- och godkännandeflöde...

Läs mer

Förändringar i v4 SR-3

Förändringar i v4 SR-3 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 DuoSTATION Manager... 3 Nya rapportfunktioner... 3 Nya funktioner för diagram... 3 Ärendehantering... 3 Jobbhantering... 3 E-post m.m... 3 Inventering...

Läs mer

Smartair System. TS1000 Version 4.23

Smartair System. TS1000 Version 4.23 Smartair System TS1000 Version 4.23 Denna manual är ett komplement till: 2069-1001 Smartair System Installations och driftsättningsmanual version 4.20A Denna manual beskriver nyheter i Smartair TS1000

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0 Version 2.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 2.0 Sida 2/12 Innehållsförteckning 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer