Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering."

Transkript

1 Infracontrol Online Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Infracontrol är en oberoende systemintegratör, specialiserad på IT-lösningar för samhällets infrastruktur.

2 Simplifying everyday life. Vår fråga Samhället växer och kraven på tillgänglighet och hållbarhet ökar. Borde man inte kunna lita på den infrastruktur vi alla är beroende av? Vår passion Vi är specialister på styrning, övervakning och informationshantering och älskar att ge våra användare bättre överblick och kontroll. Vår mission Tillsammans med våra kunder inom stat och kommun skapar vi en mer intelligent infrastruktur som förenklar och förbättrar vardagen för oss alla.

3 Infracontrol Online Full kontroll över samhällets infrastruktur Infracontrol Online är vår unika molntjänst som ger full kontroll över samhällets infrastruktur, så att vi alla kan få en enklare och bättre fungerande vardag Hittills har drygt 130 anläggningsägare inom stat och kommun anslutit sig till Infracontrol Online för att förenkla sin förvaltning. Tjänsten hjälper dem att kvalitetssäkra drift- och underhållsarbetet så att de kan sänka sina kostnader och förbättra sin service. Infracontrol Online skapar dessutom en värdefull kunskapsdatabas om infrastrukturens funktion och dess underhållsbehov som kan ligga till grund för planering och genomförande av olika åtgärder. Molntjänsten etablerades 2003 och har varit i oavbruten drift sedan dess.

4 Ärendehantering Full kontroll på ärenden och åtgärder Av alla felanmälningar, synpunkter, driftlarm och arbetsordrar som rapporteras in skapas ärenden i Infracontrol Online, som sedan automatiskt distribueras till rätt person för åtgärd. Ärendena skickas till utförarna via SMS eller e-post. Det är möjligt att ställa in tider för hur och när detta skall göras, och även att ha en kedja av mottagare så att alla ärenden verkligen blir omhändertagna. Varje åtgärd bevakas och varje händelse loggas för uppföljning. Den stora styrkan med Infracontrol Online är att det är enkelt för utförarna att rapportera de åtgärder som utförs. Det gör att kommunen får bättre kontroll över vad som händer och så att man kan lämna bättre information till de som hör av sig om ett pågående ärende.

5 Felanmälan Ta hjälp av engagerade medborgare Enkla och lättillgängliga möjligheter att lämna felanmälningar och synpunkter gör att medborgare känner sig delaktiga i kommunens arbete och att de kan påverka sin närmiljö på ett bättre sätt. Men för att man ska få ett långsiktigt och konstruktivt samarbete måste man ha möjlighet att ta hand om informationen och se till att den gör skillnad. Infracontrol Online ger en unik möjlighet för kommuner att skapa ett konstruktivt och engagerat samarbete med invånare, företag och driftentreprenörer. Tjänsten kan ta emot felanmälningar och synpunkter på många olika sätt: Via formulär som fylls i av kundtjänst, formulär på kommunens hemsida eller Facebook, mobilapp, eller via andra appar och webbtjänster.

6 Driftövervakning Infracontrol Online Link Styrenheter PLC-system Larmsändare SCADA-system Upptäck felen i tid Egentligen bör problem och driftstörningar upptäckas redan innan någon påverkas av dem. Infracontrol Online är därför utvecklat för att kunna utbyta information med olika typer av system för tekniska installationer, som t.ex. gatubelysning, VA-anläggningar, biljettautomater eller trafiksignalanläggningar. Infracontrol Online samlar in driftlarm från dessa system och skapar ärenden som distribueras till rätt person för åtgärd, och åtgärderna bevakas för uppföljning och kvalitetssäkring. Ovan visas några olika typer av tekniska system som är anslutna, allt från enkla larmsändare som skickar sina larm via SMS, till komplexa processystem i t.ex. tunnelanläggningar.

7 Styrning Styr smartare och spar energi Alla tekniska installationer som är anslutna till Infracontrol Online kan också styras, antingen automatiskt eller manuellt. Den manuella styrningen kan vara t.ex. tändning av belysningsanläggningar, återställning av larm eller start av en värmeanläggning. Ovan är ett exempel som visar hur en belysningscentral kan styras från en mobiltelefon. Den automatiska styrningen kan ske baserat på parametrar som t.ex. ljusnivå eller specifika händelser. En annan form av automatisk styrning är schemalagd styrning. Det kan till exempel handla om att släcka ned belysningsanläggningar nattetid.

8 Trafikmätning Driftövervakning Samla viktig trafikdata från olika källor Utvecklingen av olika lösningar för trafikmätning går snabbt och det finns en mängd olika typer av utrustning för mätning. Infracontrol Online kan samla in och presentera data från alla dessa, oavsett typ eller fabrikat. All mätdata överförs trådlöst till Infracontrol Online och är där tillgänglig för utvärdering och analys. Förutom att ge en bra bild över det aktuella trafikläget får man också ett bra beslutsunderlag för planering och uppföljning av olika åtgärder. Mätpunkterna presenteras på en karta och det är enkelt att ta fram statistik över hur trafiken ser ut på olika platser och tider. Förutom att informationen presenteras på ett tydligt sätt får man också möjlighet att kombinera information om antalet trafikanter med t.ex. väderinformation.

9 Störningsinformation Informera enkelt vid störningar Infracontrol Online gör det möjligt att snabbt och enkelt distribuera information vid störningar i samhällets infrastruktur. Det kan t.ex. vara information om trafikstörningar, översvämningar, vattenavstängning, vattenkvalitet på en badplats eller större evenemang som påverkar samhällets normala funktioner. Störningsinformationen kan genereras automatiskt av de tekniska system som är anslutna till Infracontrol Online, eller manuellt av t.ex. driftansvariga på kommun eller en informationscentral. De som är intresserade av att ta del av störningsinformation anmäler sig via anläggningsägarens hemsida för prenumeration på meddelanden inom ett specifikt område. När sedan en störning uppstår distribueras meddelanden automatiskt till prenumeranterna enligt de mallar som lagts in i Infracontrol Online.

10 Parkeringsledning Förbättra framkomlighet och miljö En levande stadskärna både förutsätter och genererar biltrafik. Genom att hjälpa bilister att snabbt och enkelt hitta en ledig plats kan man förbättra både tillgänglighet, framkomlighet och miljö. Samtidigt får man full kontroll på parkeringssituationen och kan styra trafiken dit man vill ha den. Med våra lösningar kan alla typer av skyltar och räknesystem kopplas samman till en fungerande helhet och man får dessutom ett system som är skalbart och som kan anpassas efter förändrade behov. Bilarna räknas med magnetslingor, IR-detektorer, sensorer på varje enskild plats eller kameror vid in- och utfarterna till parkeringshus och utomhusparkeringar. Informationen samlas in via trådlös eller fast kommunikation och bearbetas innan den distribueras till informationsskyltarna. Det är lätt att flytta eller lägga till fler skyltar när behoven ändras.

11 Uppföljning och analys Kvalitetssäkring av kommunens service Anläggningsägare i form av kommuner och statliga verk har ansvar för att skapa förutsättningar för att invånare och företag ska få en fungerande vardag utan störningar. Det praktiska arbetet sköts ofta av ett stort antal inhyrda entreprenörer, och det är inte helt enkelt att hålla koll på att alla nödvändiga insatser genomförs i rätt tid och på rätt sätt. Det är lätt hänt att underhållsinsatser görs för sent eller i värsta fall glöms bort helt. Infracontrol Online mäter och dokumenterar den faktiska och den upplevda kvaliteten på anläggningarnas drift genom att dels samla in driftinformation direkt från anläggningarna, dels genom att ta emot felanmälningar och synpunkter från invånare.

12

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering.

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Det här är Bättre kontroll på samhällets infrastruktur hjälper anläggningsägare att få bättre kontroll över sin infrastruktur. Hittills

Läs mer

Intelligent Infrastruktur av Infracontrol. Sedan 1993

Intelligent Infrastruktur av Infracontrol. Sedan 1993 Intelligent Infrastruktur av Infracontrol Sedan 1993 Korta fakta om Infracontrol 30 personer 55 MSEK/år Skandinaviska marknaden Kontor: Mölndal Huvudkontor Stockholm Uddevalla Oslo Grundat 1993 Infracontrol

Läs mer

Intelligent Infrastructure by Infracontrol. Since 1993

Intelligent Infrastructure by Infracontrol. Since 1993 Intelligent Infrastructure by Infracontrol Since 1993 Intelligent Infrastruktur Driftövervakning För många tekniska utrustningar lever ensamma Infracontrol Online Korta fakta om Infracontrol 30 personer

Läs mer

MAKE CITIES TALK. Program

MAKE CITIES TALK. Program MAKE CITIES TALK Program 09:00 09:30 Registrering, kaffe och mingel Make Cities Talk - med Niklas Lennerstad! Intressanta berättelser från verkligheten som ger dig kunskap, erfarenheter och inspiration

Läs mer

Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 7.9 (utdrag från manual)

Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 7.9 (utdrag från manual) Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 7.9 (utdrag från manual) Trafikmätning Få information om antalet motorfordon, cyklister och/eller gångtrafikanter vid önskade mätpunkter

Läs mer

i framtiden SPECIAL REPORT mycket enklare Intelligent Infrastruktur förenklar vardagen Allt kommer att vara

i framtiden SPECIAL REPORT mycket enklare Intelligent Infrastruktur förenklar vardagen Allt kommer att vara SPECIAL REPORT Infracontrol special report - EXTRA ISSUE - September 2009 FOR FREE Allt kommer att vara mycket enklare i framtiden Intelligent Infrastruktur förenklar vardagen Det bästa med Infracontrols

Läs mer

Workshop Make Cities Talk 2018

Workshop Make Cities Talk 2018 Workshop Make Cities Talk 2018 Under Make Cities Talk 2018 anordnades fyra olika workshops där deltagarna fick möjlighet att framföra sina önskemål och föra en diskussion om hur man arbetar idag och vad

Läs mer

Område Indikator Uppfyller helt Uppfyller delvis Uppfyller inte

Område Indikator Uppfyller helt Uppfyller delvis Uppfyller inte Bilaga 1 Resultatet från eblomlådan för de 15 kommuner i Värmland som deltar i "Digitalisering genom samverkan " Område Indikator Uppfyller helt Uppfyller delvis Uppfyller inte Äldre & personer i behov

Läs mer

Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp

Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 8.1 (utdrag från manual) Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp Välj kategori. Val av kategori påverkar urval av kommande kategorier.

Läs mer

ALLMÄNT OM INFRACONTROLS INFRACONTROL ONLINE

ALLMÄNT OM INFRACONTROLS INFRACONTROL ONLINE Manual Infracontrol Innehållsförteckning 1 ALLMÄNT OM INFRACONTROLS INFRACONTROL ONLINE 3 1.1 på Internet 4 1.2 Lathund för 5 1.3 via wap i mobiltelefonen 7 2 FUNKTIONER FÖR DRIFTENTREPRENÖR 8 2.1 på Internet

Läs mer

PROFORT. Fjärrstyrning och mätning. Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer. multiguard-produktserien

PROFORT. Fjärrstyrning och mätning. Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer. multiguard-produktserien -produktserien Fjärrstyrning och mätning Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer UTVECKLAD FÖR NORDISKA FÖRHÅLLANDEN Serien av -produkter är anpassad för alla behov

Läs mer

FULL KOLL. på mätdatan överallt

FULL KOLL. på mätdatan överallt FULL KOLL. på mätdatan överallt Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Celsicom - systemet Trådlösa radiogivare för t.ex.

Läs mer

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR KONE 24/7 CONNECTED SERVICES I samarbete med IBM har KONE gjort hissar och rulltrappor intelligenta. Genom att ansluta dem till molnet kan vi samla in stora mängder data

Läs mer

Enkel webbtjänst ger bättre ledningskoll

Enkel webbtjänst ger bättre ledningskoll Enkel webbtjänst ger bättre ledningskoll Enklare, snabbare, säkrare Att gräva av en ledning är ofta både kostsamt och tidskrävande. Men det finns ett bra sätt att undvika skador och onödigt arbete. Ledningskollen.se

Läs mer

Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö

Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö Trafikkontoret Administration Handläggare Hélène Rundqvist 08-508 260 72 Bilaga Dnr T2017-02700 2017-10-03 Sida 1 (7) Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö Bakgrund Den 10 maj 2010 beslöt

Läs mer

BLI PROAKTIV MED PÅMINNELSER

BLI PROAKTIV MED PÅMINNELSER PRONOTIFY BLI PROAKTIV MED PÅMINNELSER är modulet som automatisk påminner relevanta personer om saknade registreringar samt oattesterade transaktioner. Detta förenklar administrationen och ger en mer korrekt

Läs mer

Mäter. Övervakar. Larmar. Dokumenterar. Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator

Mäter. Övervakar. Larmar. Dokumenterar. Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Cel s i c o m - s ys t emet Trådlösa radiogivare för t.ex. temperatur och fukt Basstation

Läs mer

MMK. Intelligent ärende- och inventariehantering

MMK. Intelligent ärende- och inventariehantering MMK Intelligent ärende- och inventariehantering MMK utvecklades av Vendel Data första gången 1997 som ett verktyg för den egna organisationen. Målsättningen var att ge stöd till en arbetsmetodik baserad

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

e-sense Motion Trådlös närvarostyrning för aktiva utomhusmiljöer

e-sense Motion Trådlös närvarostyrning för aktiva utomhusmiljöer e-sense Motion e-sense Motion Trådlös närvarostyrning för aktiva utomhusmiljöer Fördelar Snabb och enkel installation Alla funktioner är integrerade i armaturerna med automatisk ljusreglering via sensorer

Läs mer

Smart Plug Installationsmanual. iphone

Smart Plug Installationsmanual. iphone Smart Plug Installationsmanual iphone Innehållsförteckning Före installation Om Smart Plug 3 Steg 1 av 7 Innan du börjar installationen Steg 2 av 7 Skapa ett konto Steg 3 av 7 Ladda ner appen Steg 4 av

Läs mer

Värmesmart - Ett verktyg för dig med fjärrvärme. Hjälper dig att minska kostnader och utsläpp

Värmesmart - Ett verktyg för dig med fjärrvärme. Hjälper dig att minska kostnader och utsläpp Värmesmart - Ett verktyg för dig med fjärrvärme Hjälper dig att minska kostnader och utsläpp Värmesmart Värmesmart optimerar fastighetens uppvärmning och sparar energi! Mätning och analys av fler parametrar

Läs mer

CamsWeb Fastighet. computer aided maintenance system. CamsWeb Fastighet. SBA & Säkerhet

CamsWeb Fastighet. computer aided maintenance system. CamsWeb Fastighet. SBA & Säkerhet består av fristående tjänster för felanmälan, SBA-arbetet delas mellan verksamheten och fastighetsägaren. Fastighetsägarens yttersta ansvar kvalitetssäkrar CamsWeb genom att fastighetsägaren tillhandahåller

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

Behovsanalys för verksamhetsområde Vatten och avlopp

Behovsanalys för verksamhetsområde Vatten och avlopp Behovsanalys för verksamhetsområde Vatten och avlopp Styrprocessen 2017 2016-03-15 Tyresö kommun / 2 (7) Innehållsförteckning 1 Behovsanalys för verksamhetsområde VA... 3 1.1 Slutsatser - Samlad bedömning

Läs mer

TILLVAL GRUNDUTBUD NÄRVAROHANTERING PÅGÅENDE ORDER FUKTMÄTNING BOKA ONLINE ENERGIMÄTNING ÖVERVAKA BYGGET STATISTIK PRENUMERERA PÅ PÅGÅENDE ORDER

TILLVAL GRUNDUTBUD NÄRVAROHANTERING PÅGÅENDE ORDER FUKTMÄTNING BOKA ONLINE ENERGIMÄTNING ÖVERVAKA BYGGET STATISTIK PRENUMERERA PÅ PÅGÅENDE ORDER GRUNDUTBUD TILLVAL PÅGÅENDE ORDER NÄRVAROHANTERING FUKTMÄTNING BOKA ONLINE STATISTIK ENERGIMÄTNING TEMPERATUR- MÄTNING ÖVERVAKA BYGGET @ PRENUMERERA PÅ PÅGÅENDE ORDER PERSONLIG SÄKER- HETSINTRODUKTION

Läs mer

Stockholm världens smartaste stad

Stockholm världens smartaste stad Finansroteln PM IT-satsningar Stockholm världens smartaste stad Mål och första steg 2015-11-04 Hantverkargatan 3D Stadshuset 10535 STOCKHOLM Växel 0850829000 www.stockholm.se Sida 1 (4) Bakgrund och målbild

Läs mer

Det digitala Malmö Malmö stads program för digitalisering Stadskontoret

Det digitala Malmö Malmö stads program för digitalisering Stadskontoret Det digitala Malmö Malmö stads program för digitalisering Stadskontoret Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2016-05-24 1.0 Stadskontoret Stadskontoret Innehållsförteckning Det digitala

Läs mer

Mer trafik Bygga nytt inte alltid bäst IT effektiviserar

Mer trafik Bygga nytt inte alltid bäst IT effektiviserar IT i trafiken Mer trafik Tillgången till effektiva transporter är en viktig fråga för att vårt samhälle ska kunna utvecklas. Och antalet resor och transporter ökar. Trafikökningen innebär tyvärr också

Läs mer

Vad kan ett rullningslager stå till tjänst med? Per-Erik Larsson SKF Industrial Solutions and Service Technologies 2015-02-05

Vad kan ett rullningslager stå till tjänst med? Per-Erik Larsson SKF Industrial Solutions and Service Technologies 2015-02-05 Vad kan ett rullningslager stå till tjänst med? Per-Erik Larsson SKF Industrial Solutions and Service Technologies 2015-02-05 Vad kan ett rullningslager stå till tjänst med? Traditionell användning av

Läs mer

Ingick i projektgruppen för Kundtjänst 2009 Arbetsledare Enhetschef Servicecenterchef

Ingick i projektgruppen för Kundtjänst 2009 Arbetsledare Enhetschef Servicecenterchef Ingick i projektgruppen för Kundtjänst 2009 Arbetsledare Enhetschef Servicecenterchef Servicecenter 250.000 ärenden per år Telefon E-post och webbformulär Fysiska besök Facebook Specialister Socionomer

Läs mer

Total överblick med webbaserad larmservicecentral.

Total överblick med webbaserad larmservicecentral. ALARM COMMUNICATION SERVICES EagleEye Total överblick med webbaserad larmservicecentral. EagleEye är en molnbaserad tjänst som erbjuder en central, modern och kraftfull funktion för övervakning och säker

Läs mer

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt Underhållssystem Så hjälper Rejus Maintenance er till ett bättre underhåll Från avhjälpande till förebyggande underhåll på kortast tid Att säkerställa maximal tillgänglighet och driftsäkerhet på era maskiner

Läs mer

Ny version eblomlådan

Ny version eblomlådan Ny version eblomlådan Malmö 25 maj 2016 Mats Bohman, Ordförande i eblomlådans styrgrupp Nacka Kommun Per-Erik Nyström Projektledare eblomlådan SKL Digitaliseringen anses vara den enskilt starkaste förändringsfaktorn

Läs mer

e-förslag System för ökad medborgardialog

e-förslag System för ökad medborgardialog System för ökad medborgardialog Få medborgarna delaktiga och engagerade i den lokala samhällsutvecklingen Vårt system för ökar medborgardialogen och gör medborgarna delaktiga och engagerade i den lokala

Läs mer

Få total överblick över ditt larmsystem.

Få total överblick över ditt larmsystem. ALARM COMMUNICATION SERVICES EagleEye Få total överblick över ditt larmsystem. Tjänsten EagleEye innebär att du via vår larmservicecentral får total kontroll över din säkerhetsinstallation. Via en app

Läs mer

VÄLKOMNA. TILL MALMÖ STAD Gatubelysning. Johnny Clausen

VÄLKOMNA. TILL MALMÖ STAD Gatubelysning. Johnny Clausen VÄLKOMNA TILL MALMÖ STAD Gatubelysning Johnny Clausen BELYSNINGSPUNKTER CA 53000 ST GATUBELYSNINGS SKÅP 500 ST Antal ljuskällor 1998 48000st Medeleffekt : 114w /ljuskälla Antal ljuskällor 2010 52000st

Läs mer

Funktionskrav elmätare Erfarenheter från Vattenfall Eldistribution. EI seminarium, 16 December 2014 Lars Garpetun

Funktionskrav elmätare Erfarenheter från Vattenfall Eldistribution. EI seminarium, 16 December 2014 Lars Garpetun Funktionskrav elmätare Erfarenheter från Vattenfall Eldistribution EI seminarium, 16 December 2014 Lars Garpetun Presentation Bakgrund Behov och möjligheter Erfarenheter Framtida utveckling Bakgrund Krav

Läs mer

Utökad rapport. Trafikmätning:

Utökad rapport. Trafikmätning: Utökad rapport Trafikmätning: 2014-05-20-2014-05-27 Mätpunktsinformation Punktid: 3135 Trioid: Gata/Väg: Varvsvägen 1, 473 31 Henån, Sverige Beskrivning: Trafikmätning Varvsvägen 1 Riktning: Mätintervall:

Läs mer

Ditt digitala verktyg för kränkande behandling

Ditt digitala verktyg för kränkande behandling Ditt digitala verktyg för kränkande behandling Ett processvertyg i linje med skollagen och GDPR Alla kränkningar i förskola och skola ska anmälas till huvudmannen. Idag sker processen för kränkande behandling

Läs mer

Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga

Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga Projektbevakning = ökad försäljning & nya kunder Bevakning av byggprojekt, upphandlingar och företag kopplade till projekten Som kund hos Byggfakta

Läs mer

Säkerhet, Lönsamhet och Komfort med KNX

Säkerhet, Lönsamhet och Komfort med KNX Säkerhet, Lönsamhet och Komfort med KNX Säkerhet Sov lungt. Res utan bekymmer. Lita på KNX. Trygghet Med inbrotts- och brandlarm kan du känna dig trygg. Vill du att huset skall se bebott ut när du inte

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0 Version 2.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 2.0 Sida 2/12 Innehållsförteckning 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen

Läs mer

Larmet går i bröstfickan

Larmet går i bröstfickan ÖVERFÖRING VIA SMS Larmet går i bröstfickan Med den här lösningen går det snabbt och lätt att skicka information till antingen ett överordnat automationssystem, eller direkt till din mobiltelefon som ett

Läs mer

Energieffektivisering belysning 2008

Energieffektivisering belysning 2008 Vägverket 1 Energieffektivisering belysning 2008 Vägverket Region Stockholm Mats Olsson Vägverket 2 Energieffektivisering belysning Införa tänd- och styrsystem Vägverket 3 Energieffektivisering belysning

Läs mer

ServIT ärendehantering och CRM

ServIT ärendehantering och CRM ServIT ärendehantering och CRM Översikt Detta dokument beskriver ServIT:s ärendehanteringssytem. Detta är centralt i utbudet av kontaktvägar och tjänster i ServIT ehelpdesk plattformen. Här exempel på

Läs mer

Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm

Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm Easy Fit Alarms Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm An ASSA ABLOY Group brand Smartphone Alarm Flexibelt hemlarm, lätt att använda via en app i din smarta mobil Oavsett var du befinner dig måste du

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

Post- och telestyrelsen arbetar för att alla i Sverige ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post.

Post- och telestyrelsen arbetar för att alla i Sverige ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Post- och telestyrelsen arbetar för att alla i Sverige ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Innehåll Inledning Nyheter Rapportering Inställningar Administration Inledning DIO har funnits

Läs mer

IA-systemet för en säkrare och effektivare arbetsplats

IA-systemet för en säkrare och effektivare arbetsplats IA-systemet för en säkrare och effektivare arbetsplats Kostn a för för dsfritt säkra företa de g IA-systemet IA-systemet är ett webbaserat system som ger stöd i det systematiska arbetsmiljö- och förbättringsarbetet.

Läs mer

LARMSYSTEM. TEKNISK RIKTLINJE TR utg C 1/8. NK, Kontrollanläggning DATUM TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA C

LARMSYSTEM. TEKNISK RIKTLINJE TR utg C 1/8. NK, Kontrollanläggning DATUM TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA C SvK4005, v3.3, 2012-08-09 ENHET, VERKSAMHETSOMRÅDE NK, Kontrollanläggning VÅR BETECKNING TR02-08-4 DATUM 1996-11-15 TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA C LARMSYSTEM 1/8 Uppdateringar Utgåva Ändringsnot Datum 96-11-15

Läs mer

Svar på motion Bättre koll på bilköerna

Svar på motion Bättre koll på bilköerna Kommunstyrelsen 2019-02-28 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF 2018:326 Eva Lehto 016-710 54 51 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion Bättre koll på bilköerna Förslag till beslut Förslag

Läs mer

FULL KOLL. på mätdatan överallt

FULL KOLL. på mätdatan överallt FULL KOLL. på mätdatan överallt Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Celsicom - systemet Trådlösa radiogivare för t.ex.

Läs mer

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus.

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Sociala medier De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Dessutom finns Linkedin, där man kan återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor och StayFriends,

Läs mer

Smart alarm för ditt hem

Smart alarm för ditt hem smart Living Yale Alarm Smart alarm för ditt hem An ASSA ABLOY Group brand Den enkla vägen till ett tryggt hem Yale Smart Living Intelligent trygghetssystem som ger dig överblick av ditt hem Oavsett var

Läs mer

Redovisning av nyckeltal för tillträde till Skanovas nätinfrastruktur för Kopparaccess Hel och delad Ledning

Redovisning av nyckeltal för tillträde till Skanovas nätinfrastruktur för Kopparaccess Hel och delad Ledning 1 Redovisning av nyckeltal för tillträde till Skanovas nätinfrastruktur för Kopparaccess Hel och delad Ledning Mätpunkter De följande bilderna visar processkartor med mätpunkter för nyckeltal. Mätpunkterna

Läs mer

Mitt vatten & avlopp Steg, checklistor och tips

Mitt vatten & avlopp Steg, checklistor och tips Mitt vatten & avlopp Steg, checklistor och tips Nu är det dags att sätta sig in arbetet runt anslutningen av din fastighet mot den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Sörfjärden. Med det här materialet

Läs mer

Lomma kommun Digitalisering. Patrik Flensburg

Lomma kommun Digitalisering. Patrik Flensburg Lomma kommun Digitalisering Patrik Flensburg Lomma kommun Lomma kommun har drygt 24 000 invånare. Bjärred: 9 700 invånare Lomma: 10 700 invånare Flädie: 250 invånare. Övriga; Borgeby, Fjelie, Önnerup,

Läs mer

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna.

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. Lagen om elektroniska personalliggare i byggbranschen träder i kraft 2016-01-01. DET HÄR ÄR LAGEN DEN 1 JANUARI 2016 träder

Läs mer

Riktlinjer. Kanalstrategi för Luleå kommun

Riktlinjer. Kanalstrategi för Luleå kommun Riktlinjer Kanalstrategi för Luleå kommun 2017-2020 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Riktlinje Kanalstrategi 2017-05-02 2020-12-31 Dokumentansvarig Senast reviderad Beslutsinstans Dokument

Läs mer

Kontrollera din mobila anläggning!

Kontrollera din mobila anläggning! Kontrollera din mobila anläggning! Mobil Styrning Partners Vår idé Erbjuda en driftad manageringslösning för kundens mobilanläggning vilket ger kontroll, styrning och besparingar Tjänsten köps per användare

Läs mer

Nya funktioner i Infracontrol Online (9.3)

Nya funktioner i Infracontrol Online (9.3) 2018-10-20 1 (9) Nya funktioner i Infracontrol Online 2018- 2018-10-20 2 (9) Version 2018-, 20 oktober 2018: Infracontrol City Dashboard se hur kommunen mår:* Instrumentpanel som visar övergripande hur

Läs mer

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge PUHH HOS OSS AB Att synas vi har verktygen för att komma i rampljuset Marknadsföringsbyrå, Kvidinge ATTRAKTIV Er stadskärna är attraktiv, låt alla se det. Om alla tillsammans hjälps åt att göra stadskärnan

Läs mer

Underhåll och feldetektion av givare på reningsverk. Oscar Samuelsson,

Underhåll och feldetektion av givare på reningsverk. Oscar Samuelsson, Underhåll och feldetektion av givare på reningsverk Oscar Samuelsson, 2014-11-27 Överblick IVL Svenska Miljöinstitutet och processoptimering Drivkrafter för feldetektion på reningsverk Givare på reningsverk

Läs mer

ITS ger dig stöd för resan

ITS ger dig stöd för resan ITS ger dig stöd för resan hela vägen, hela tiden INTELLIGENTA TRANSPORTSYSTEM Viktigt för tillväxten Snabba, säkra och klimatkloka resor och transporter är en viktig förutsättning för en god och hållbar

Läs mer

Intygstjänster

Intygstjänster Intygstjänster 2018-09-26 Vad är Intygstjänster? Navet för hantering av elektroniska intyg mellan vård, myndigheter och invånare. Omfattar en infrastruktur och flera webbapplikationer som vänder sig till

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof 2018-03-06 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (11 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 3 mars

Läs mer

Kammarkollegiets avropstjänst för tolkar

Kammarkollegiets avropstjänst för tolkar Datum Sid 1 (6) Kammarkollegiets avropstjänst för tolkar 1. Bakgrund vid Kammarkollegiet har av regeringen fått uppdrag att utveckla en avropstjänst för tolkar för att underlätta avropsförfarandet inom

Läs mer

När och hur sker övergången till den uppdaterade versionen av WebCare? Informationsmaterial Version 1.2 Uppdaterad

När och hur sker övergången till den uppdaterade versionen av WebCare? Informationsmaterial Version 1.2 Uppdaterad När och hur sker övergången till den uppdaterade versionen av WebCare? Informationsmaterial Version 1.2 Uppdaterad 2018-11-02 Innehåll Detaljerad tidsplan inför och under driftsättning av WebCare, 14-15/11

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

Utökad rapport. Trafikmätning:

Utökad rapport. Trafikmätning: Utökad rapport Trafikmätning: 2013-09-11-2013-09-17 Mätpunktsinformation Punktid: 2266 Trioid: Gata/Väg: Boråsvägen 55D, 447 34 Vårgårda, Sverige Beskrivning: Boråsvägen Riktning: Norrut Mätintervall:

Läs mer

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Vem är Ola Åkesson brottsförebyggande strategen? Vad gör en brottsförebyggande strateg? Mitt huvuduppdrag är att jobba med trygghet och brottsförebyggande

Läs mer

1. NYHETER GEOSECMA KARTA NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DRIFT OCH UNDERHÅLL NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DATA... 6

1. NYHETER GEOSECMA KARTA NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DRIFT OCH UNDERHÅLL NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DATA... 6 2015-12-10 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. NYHETER GEOSECMA KARTA... 3 1.1. NYTT KOMMUNIKATIONSGRÄNSSNITT FÖR TJÄNSTEBASERAT DATAUTBYTE... 3 1.2. ADRESSER I BAL... 3 1.3. SÖKRUTINER ADRESSINFORMATION...

Läs mer

Hur information lägger grunden för smartare verksamhet via analys och insikt

Hur information lägger grunden för smartare verksamhet via analys och insikt Robert Moberg - Specialist Prediktiv Analys 6 maj 2014 Hur information lägger grunden för smartare verksamhet via analys och insikt Document number Let me start with a few of qoutes... "Not everything

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

SÄNKER din elförbrukning på belysning med upp till 35% SÄNKER din elförbrukning på blandade laster med 9-15%

SÄNKER din elförbrukning på belysning med upp till 35% SÄNKER din elförbrukning på blandade laster med 9-15% SÄNKER din elförbrukning på belysning med upp till 35% SÄNKER din elförbrukning på blandade laster med 9-15% SÄNKER dina CO 2 utsläpp med ett ½ kg per sparad kwh SÄNKER dina underhåll/servicekostnader

Läs mer

Dagliga leveranser. Information om Trafik Göteborgs nya digitala kanaler

Dagliga leveranser. Information om Trafik Göteborgs nya digitala kanaler TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2018-03-13 Utfärdat 2018-02-07 Diarienummer 3071/15 Dagliga leveranser Malin Gustafsson Telefon 031-368 24 29 E-post: malin.gustafsson@trafikverket.se Information

Läs mer

STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering

STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering UTNYTTJA ARBETSDAGEN MAXIMALT Med ett bra och enkelt system är administrationen redan klar när du parkerar

Läs mer

Smart Heat Building Smart energitjänst för dig med fjärrvärme

Smart Heat Building Smart energitjänst för dig med fjärrvärme Smart Heat Building Smart energitjänst för dig med fjärrvärme Dagens verklighet Fjärrvärme är en bra investering Politiska beslut och snabb utveckling talat ibland emot stora investeringar Alla vill energieffektivisera,

Läs mer

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem Smart Start Användarguide startpaketet för ditt smarta hem Välkommen hem. Larmtjänst Smart Start från Umeå Energi är ett startpaket som gör det möjligt för dig att bygga ditt smarta hem utifrån dina egna

Läs mer

Larmsändare sip86. Alla inställningar konfigureras enkelt upp med Windowsprogramvaran IP- Scanner. 2 Larmsändare sip22

Larmsändare sip86. Alla inställningar konfigureras enkelt upp med Windowsprogramvaran IP- Scanner. 2 Larmsändare sip22 Snabbhjälp IT sip86 Detta är en hjälpmanual för IT och nätverkstekniker för att snabbt kunna få en överblick på hur sip86 kan användas i olika nätverk. Om Larmsändare sip86 sip86 Generation 2 är nästa

Läs mer

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning LEDNINGSÄGARMODUL Revisionsinformation Rev. Datum Av Kommentar Upprättade revisionsinformationen, lade till information om utökad buffertzon för ärenden skapade i verktyget Ledningskollen i mobilen. Stycke

Läs mer

Smart Kund Installationsmanual. Android

Smart Kund Installationsmanual. Android Smart Kund Installationsmanual Android Innehållsförteckning Före installation Om de olika produkterna 3 Steg 1 av 6 Innan du börjar installationen 4 Steg 2 av 6 Ladda ned appen 5 Steg 3 av 6 Starta appen

Läs mer

Digitaliserad Parkering. Leo Schneede Trafikenheten Helsingborgs stad

Digitaliserad Parkering. Leo Schneede Trafikenheten Helsingborgs stad Digitaliserad Parkering Leo Schneede Trafikenheten Helsingborgs stad Leo Leo Schneede Arbetar för Helsingborgs stads trafikenhet Har jobbat med parkering som funktion sedan 2006 Vurmar för att göra parkering

Läs mer

69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326)

69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-03-26 Sida 1(2) 69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer Stefan

Läs mer

Med 40 års erfarenhet av kommunikation och under affärsidén pålitliga kommunikationslösningar

Med 40 års erfarenhet av kommunikation och under affärsidén pålitliga kommunikationslösningar Med 40 års erfarenhet av kommunikation och under affärsidén pålitliga kommunikationslösningar i tiden levererar Induo AB produkter och tjänster för kommunikation i system med krav på tillgänglighet och

Läs mer

Vägen till förnyelse och höjd kvalitet

Vägen till förnyelse och höjd kvalitet Vägen till förnyelse och höjd kvalitet Nära Enkelt Öppet Marie Larsson Det här är Skellefteå Sveriges till ytan största kustkommun 72 000 invånare - hälften i stan Nya tider Nya utmaningar Nya arbetssätt

Läs mer

Redovisning av nyckeltal för tillträde till Skanovas nätinfrastruktur för Kopparaccess Hel och delad Ledning T 15644-11

Redovisning av nyckeltal för tillträde till Skanovas nätinfrastruktur för Kopparaccess Hel och delad Ledning T 15644-11 Redovisning av nyckeltal för tillträde till s nätinfrastruktur för Kopparaccess Hel och delad Ledning 1 T 15644-11 2 er De följande bilderna visar processkartor med mätpunkter för nyckeltal. erna är illustrerade

Läs mer

Automatisk beställning av förbrukningsmaterial (ASR) Vanliga frågor Kund

Automatisk beställning av förbrukningsmaterial (ASR) Vanliga frågor Kund Automatisk beställning av förbrukningsmaterial (ASR) Vanliga frågor Kund September 2016 Innehåll Om automatisk beställning av förbrukningsmaterial... 2 F1. Vad är ASR?... 2 F2. Hur fungerar ASR?... 2 F3.

Läs mer

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem Smart Start Användarguide startpaketet för ditt smarta hem Välkommen hem. Smart Start från Umeå Energi är ett startpaket som gör det möjligt för dig att bygga ditt smarta hem utifrån dina egna behov och

Läs mer

PRIOS. PRojekt för InformationsSamhällsrelaterade tjänster i Skåneregionen

PRIOS. PRojekt för InformationsSamhällsrelaterade tjänster i Skåneregionen PRIOS PRojekt för InformationsSamhällsrelaterade tjänster i Skåneregionen PRIOS Hörby är projektägare Projektbudget på 14 mkr varav 7 mkr i egen arbetsinsats Ca 300 personer från våra 8 kommuner har hittills

Läs mer

Vår resa. Vi är själva

Vår resa. Vi är själva Vår resa Vi är själva Sportfiske skapar över 800 000 arbetstillfällen i USA och de amerikanska sportfiskarna spenderar över 48 miljarder dollar per år på sitt fiske American Sportfishing Assocation Vem?

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Vattenfall InHouse. Det hållbara sättet att stärka ert varumärke

Vattenfall InHouse. Det hållbara sättet att stärka ert varumärke Vattenfall InHouse Det hållbara sättet att stärka ert varumärke Hållbarhet är det viktigaste för framtiden Idag ställer era kunder krav. De förväntar sig att hotellrummets värme och livsmedelsaffärens

Läs mer

eflex Energistyrningssystemet som ger dig optimalt inomhusklimat och bättre ekonomi.

eflex Energistyrningssystemet som ger dig optimalt inomhusklimat och bättre ekonomi. eflex Energistyrningssystemet som ger dig optimalt inomhusklimat och bättre ekonomi. eflex sänker din elkostnad helt utan kompromiss i komfort. eflex är kompatibelt via en enkel kalendersynkroniseras av

Läs mer

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation Analys & Rapporter Östra kallagret 2014-09-14 till 2014-09-16 Grafisk presentation 2014-09-14 2014-09-15 2014-09-16 Datalogger 1 ( C) Datalogger 2 ( C) Datalogger 3 ( C) Visning i tabellform Larm Alla

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Blomlådor för bättre trafiksäkerhet

Blomlådor för bättre trafiksäkerhet Blomlådor för bättre trafiksäkerhet Här kan du läsa om hur du själv förbättrar trafiksäkerheten på din gata. Blomlådor för bättre trafiksäkerhet Boende har möjlighet att ställa ut blomlådor på sin gata

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer