Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering."

Transkript

1 Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering.

2 Det här är Bättre kontroll på samhällets infrastruktur hjälper anläggningsägare att få bättre kontroll över sin infrastruktur. Hittills har drygt 100 kommuner och statliga verksamheter anslutit sig för att sänka sina kostnader och förbättra sin service. ger dem tillgång till bland annat följande: Mottagning och registrering av felanmälningar och synpunkter Insamling av tekniska driftlarm Distribution av ärenden och bevakning av åtgärder Smartare styrning av t.ex. gatubelysning för att spara energi Enkla funktioner för rapportering, uppföljning och analys

3 Det här är En molntjänst är en molntjänst. Det betyder att vi sköter drift och utveckling av systemet och tillhandahåller de funktioner som avtalats i form av en tjänst under avtalstiden. Som medlem behöver man därmed inte investera i ännu ett nytt IT-system som sedan ska driftas, utvecklas och uppgraderas när förutsättningaroch krav förändras. uppgraderas minst3 gångerper år. Alla uppgraderingar ingåri medlemsskapet, vilket betyder att man alltidhar tillgång till en modern och ständigt uppdaterad tjänst. Mobilitet och tillgänglighet Eftersom alla funktioner är tillgängliga via fast eller mobilt internet kan såväl anläggningsägare, drift- och underhållspersonal, invånare samt tekniska installationer nå de funktioner och den information de behöver, var som helst och när som helst. Samlad ärendehantering även för tekniska driftlarm Möjligheten att ansluta och hantera automatiska driftlarm från gatubelysning, trafiksignaler, pumpanläggningar etc. gör unikt. Det gör tjänsten till den enda på marknaden som har en så väl utvecklad och beprövad samlad ärendehantering för felanmälningar, synpunkter och tekniska driftlarm. Styrning Med får man möjlighet att styra anslutna tekniska system på ett enkelt sätt. En överordnad styrning av tekniska installationer som t.ex. gatubelysning innebär att man kan spara stora mängder energi på ett mycket enkelt sätt till en låg investeringskostnad.

4 Det här är Skalbart Det är lätt att börja använda i litenskala, för att sedan utöka omfattning och användningsområden efterförmåga och behov. Många kommuner börjar med att använda tjänsten för hantering avfelanmälningaroch synpunkter, och kompletterar senare med anslutning av tekniska driftlarm. Snabbt och enkelt att komma igång Det är enkelt att konfigurera tjänstens funktioner eftervarje användares behov och förutsättningar. Det tar oftast bara 1-2 månaderfrån beslut tills man är igång och har nytta av tjänsten i verksamheten. Alla funktioner är utformade i nära samarbete med användare och är gjorda för att hanteras av vanliga människor utan krångel. Öppen lösning som är enkel att integrera är byggd på öppen och modern teknik i form av Microsoft.NET, AJAX, WCF, Web Map Service och SQL Server, vilket innebär god skalbarhet och bra integrationsmöjligheter med andra system. Säkert och tillförlitligt körs på säkra servrar i ettdatacenter I Göteborgsområdet. Systemet håller en mycket hög säkerhetsnivå både vad gällerdriftsäkerhet och säkerhet mot intrång. Tjänsten hanterar förnärvarande ca ärenden per dygn och har varit i skarp drift 24 h om dygnet sedan Den har mer än anslutna larmpunkter, 99.9% tillgänglighet med krävande användare som Trafikverket, Swedavia och drygt 100 städer och kommuner.

5 Mottagning av felanmälningar och synpunkter Engagerade medborgare är en av de största tillgångarna en kommun kan ha. Enkla och lätt tillgängliga möjligheter att lämna felanmälningar och synpunkter gör att medborgare känner sig delaktiga i kommunens arbete och att de kan påverka sin närmiljö på ett bättre sätt. Men för att man ska få ett långsiktigt och konstruktivt samarbete måste man ha möjlighet att ta hand om informationen och se till att den gör skillnad. ger en unik möjlighet för kommuner att skapa ett konstruktivt och engagerat samarbete med invånare, företag och driftentreprenörer. Tjänsten kan ta emot felanmälningar och synpunkter på många olika sätt. Information som lämnas av invånare, besökare eller egen personal som t.ex. parkeringsvakter, tas emot, registreras och hanteras av tjänsten.

6 Registrering av kundtjänst Felanmälningar och synpunkter som kommer in till kommunens kundtjänst via telefon eller e-post registreras snabbt och enkelt med hjälp av ett formulär i. Samma formulär kan användas av övrig personal i kommunen, som t.ex. driftpersonal inom en viss förvaltning som upptäcker ett fel någonstans. Ärendet beskrivs, positioneras på en karta och kategoriseras med hjälp av förinställd information. Man kan även bifoga bilder eller andra beskrivningar till ärendet. När ett ärende registreras visas information om andra liknande ärenden i listan längst ned i formuläret, så att man undviker att registrera flera ärenden som egentligen avser samma fel eller synpunkt. Det är också mycket enkelt att komplettera ett befintligt ärende när det kommer in ny information, och att då lägga till fler uppgiftslämnare.

7 Formulär på hemsida Ett vanligt sätt att ge allmänheten en mer tillgänglig och flexibel möjlighet att lämna felanmälningar och synpunkter är med ett formulär på kommunens hemsida. Med s färdiga formulär som kan integreras på den egna hemsidan blir det enklare både för uppgiftslämnaren och för kommunens personal, eftersom informationen struktureras upp så att den direkt passar in i den övriga ärendehanteringen. Det finns möjlighet att presentera alla aktuella ärenden publikt på kommunens hemsida, i en lista och på en karta.

8 App för felanmälan och synpunkter har en egen app för smartphones (iphone, Android, Windows) som gör det enkelt att lämna felanmälningar och synpunkter. Ta ett foto Märk ut platsen på kartan (sker automatiskt om man har en telefon med GPS) Välj kategori och fel Lägg till en beskrivning om det behövs Fyll i kontaktuppgifter (behövs bara första gången) Ange om man vill ha återkoppling via e-post eller SMS Tryck på Skicka Ikon och beskrivning kan anpassas så att din kommun får sin egen app, som görs tillgänglig för allmänheten via resp. operativsystem.

9 Formulär på kommunens Facebooksida Många kommuner använder Facebook som en del av sin kommunikation med medborgarna. Men tyvärr smyger det även sig in felanmälningar i diskussionsflödet, vilket gör det svårt att hantera dessa på ett bra och effektivt sätt. Infracontrol tillhandahåller ett formulär som kan integreras på kommunens Facebooksida, där felanmälningar och synpunkter kan fångas upp och struktureras redan från början. Formuläret är det samma som finns på kommunens hemsida vilket gör att man känner igen sig. Informationen skickas till Infracontrol Online där den hanteras på samma sätt som andra felanmälningar och synpunkter.

10 Distribution av information Till driftentreprenörer Av de felanmälningar och synpunkter som rapporteras in skapas ärenden i Infracontrol Online. Tjänsten distribuerar dessa automatiskt till rätt person för åtgärd. Många kommuner tillåter dock inte en direkt koppling till externa utförare, utan varje ärende måste först godkännas av en handläggare. har enkla och överskådliga funktioner för detta, så att ärendehanteringen kan ske så snabbt och smidigt som möjligt. Ärendena skickas till utförarna via SMS eller e-post. De kan även se alla sina ärenden direkt i via webbläsare eller via den speciella appen för smartphones som är en del av Infracontrol Online.

11 App för hantering av ärenden

12 App för hantering av ärenden distribuerar ärenden till rätt person eller organisation för utförande av åtgärder. Utförarna tar enkelt emot informationen med s app, som innehåller enkla och överskådliga funktioner för hantering av ärenden, vilka bland annat är: Kvittering av ärenden för verifiering att man tagit emot det Mer information om varje ärende Rapportering av åtgärder Bifoga foton som visar före och efter Appen är en del av och finns för iphone och Android.

13 App för hantering av ärenden s app använder Google Maps. Det gör det enkelt att lokalisera varje ärende och gör att man även får tillgång till satellitbilder, gatuvyer och vägbeskrivningar.

14 App för hantering av ärenden s app för smartphones ger tillgång till utförlig information om varje ärende, och det är enkelt att redigera informationen och lämna åtgärdsrapporter direkt på plats.

15 App för hantering av ärenden Till varje ärende i kan man koppla ytterligare information, som i detta fall ett foto som tagits av den som rapporterade felet. Den bifogade informationen kan också utgöras av beskrivningar, ritningar, inscannade brev eller länkar till ytterligare information. Det gör det enkelt för den som ska åtgärda felet att få rätt information direkt, så att åtgärder kan prioriteras och planeras på ett bra sätt.

16 använder Google Maps för att presentera aktuella eller avslutade ärenden. Många kommuner har dock egna GIS-system, varför vi har gjort det möjligt att integrera egna kartor via WMS, Web Map Services. Varje ärende presenteras med position, prioritet och kort översiktlig information om ärendet. Det är enkelt att öppna varje ärende direkt från kartan för att få mer detaljerad information.

17 Med satellitbilder blir det enkelt att se exakt var varje enskilt ärende är lokaliserat.

18 Gatuvyer gör det möjligt att få bättre information om förhållandena på platsen, så att rätt förberedelser kan göras innan man tar sig dit för att åtgärda felet.

19 Åtgärdsrapporter från driftentreprenörer Det är förstås viktigt att varje ärende snabbt och enkelt distribueras till rätt utförare för åtgärdande. Men den stora styrkan med är att det är enkelt för utförarna att rapportera de åtgärder som utförs. Det gör att kommunen får bättre kontroll över vad som händer och så att man kan lämna bättre information till de som hör av sig om ett pågående ärende. Det gör också att kommunens handläggare kan kvalitetssäkra drift- och underhålls-åtgärderna och kontrollera att kraven i de upphandlade kontrakten uppfylls. Här kan t.ex. före och efter -fotografier vara en stor tillgång. hjälper på detta sätt till att säkerställa att man ger bästa möjliga service till invånare och besökare.

20 Ärendeansvariga, driftpersonal, utförare och kommunens kundtjänst har tillgång till enkla och överskådliga sammanställningar över alla aktuella och avslutade ärenden. Varje användare kan endast se de ärenden man har behörighet att se. I denna lista kan man sortera och filtrera efter behov och man kan snabbt och enkelt öppna varje enskilt ärende för att få mer information. Ärenden sorteras enkelt genom att markera den kategori eller det område man är intresserad av.

21 Detta är detaljvyn för ett enskilt ärende. Här kan man se detaljerad information tillsammans med en karta som visar ärendets position. Man kan bifoga information till varje ärende, som i detta fall ett foto som skickats in av den som lämnade felrapporten.

22 Exempel på ett foto som bifogats till ett ärende.

23 För vare ärende finns en händelselogg. Här kan man se varje enskild händelse som skett i ärendet, från det att ärendet registrerades tills dess att det avslutas.

24 Arbetsorder från förvaltare Utöver hanteringen av ärenden som rör felanmälningar och synpunkter, är det även möjligt att använda för att skicka arbetsordrar till personal eller entreprenörer. Det är enkelt och smidigt och det finns stöd för schemaläggning av återkommande aktiviteter som t.ex. underhållsarbeten och inspektioner. En stor fördel med att hantera denna typ av aktiviteter med är att både arbetsordrar och åtgärder dokumenteras för senare uppföljning och kvalitetssäkring.

25 Arbetsordrar hanteras och presenteras på samma sätt som alla andra ärenden i.

26 Precis som för andra typer av ärenden finns detaljerad information om arbetsordrar, med dokumentation över händelser i ärendet och med möjligheten att bifoga ytterligare beskrivningar i form av t.ex. underhållsinstruktioner.

27 Återkommande underhållsinsatser som t.ex. inspektioner, funktionskontroller eller periodiskt underhåll är enkla att schemalägga. skapar automatiskt ärenden i form av arbetsordrar baserade på det inlagda schemat.

28 Driftövervakning av tekniska system och installationer Egentligen bör ju problem och driftstörningar upptäckas redan innan någon märker det. är därför utvecklat för att kunna utbyta information med olika typer av system för tekniska installationer, som t.ex. gatubelysning, VA-anläggningar, biljettautomater eller trafiksignalanläggningar. samlar in driftlarm från dessa system och skapar ärenden som hanteras på samma sätt som övriga ärenden. Det betyder att de distribueras till rätt person för åtgärd och att åtgärderna bevakas för uppföljning och kvalitetssäkring. Anslutningen av tekniska system gör det också möjligt att styra dessa från. Ett exempel på det är styrning av gatubelysning, där automatiska eller manuella styrordrar skickas från tjänsten till de anslutna belysningsanläggningarna.

29 Alla system kan anslutas till Link har en mycket öppen och flexibel arkitektur och har möjlighet att kommunicera med alla typer av tekniska system. Idag är drygt larmpunkter anslutna till tjänsten. Här visar vi några olika typer av tekniska system som är anslutna, allt från enkla larmsändare som skickar sina larm via SMS, till komplexa processystem i t.ex. tunnelanläggningar som är anslutna via fast nätverksförbindelse. Styrenheter Larmsändare PLC-system SCADA-system

30 skapar automatiskt ärenden av driftlarm från tekniska anläggningar, utifrån redan inlagd information om position, prioritet, ärendeansvariga etc. Dessa ärenden presenteras och hanteras på samma sätt som alla andra ärenden.

31 innehåller många enkla och smidiga funktioner för att styra tekniska anläggningar. Här är ett exempel som visar hur en belysningscentral kan styras från en mobiltelefon.

32 Alla tekniska installationer som är anslutna till kan styras, antingen automatiskt eller manuellt. Den automatiska styrningen kan ske baserat på parametrar som t.ex. ljusnivå eller specifika händelser. En annan form av automatisk styrning är schemalagd styrning. Här visas hur belysningsanläggningar kan tändas och släckas baserat på ett i förväg definierat schema.

33 Parkeringsledning ger en snabb överblick över beläggningen på parkeringsplatserna runt om i kommunen. Här finns möjlighet att se parkeringsskyltarnas nuvarande budskap samt eventuella automatlarm. Man kan även ändra skyltars budskap manuellt och ta fram grafer utifrån beläggningshistoriken.

34 Få information om antalet trafikanter, fordonstyp, trafikflöde, hastigheter och riktning m.m. Denna trafikinformation kan fungera som ett underlag för planering av framtida utveckling av trafikutformningar som t.ex. cykelbanor, beläggning och hastighetsbegränsningar.

35 Prenumeration på information och varningsmeddelanden gör det möjligt att snabbt och enkelt distribuera information vid störningar i infrastrukturen. Det kan vara information om trafikstörningar eller mer akuta meddelanden om översvämningar eller liknande. Störningsinformationen kan generaras automatiskt av de anslutna tekniska systemen eller manuellt av kommunens handläggare. De som är intresserade av att ta del av störningsinformation anmäler sig via kommunens hemsida för prenumeration på meddelanden inom ett specifikt område.

36 Ett exempel på störningsmeddelande som skickats till en prenumerant som via SMS får information om när det är risk för översvämning.

37 Kvalitetssäkring genom statistik och analys Vi har nu visat hur felanmälningar, synpunkter, arbetsordrar, driftlarm och störningsinformation hanteras i realtid, så att rätt information når rätt person och fel därmed kan åtgärdas så snabbt och smidigt som möjligt. En minst lika viktig del är förstås uppföljning och analys av hur alla ärenden hanterats. Drift och underhåll av kommunens infrastruktur är oftast utlagd på entreprenad, men ansvaret för kvaliteten, och för att invånare och företag är nöjda, ligger ju fortfarande kvar hos kommunen. Det handlar helt enkelt om att kvalitetssäkra den service till invånare, företag och besökare som kommunen ansvarar för. innehåller enkla och överskådliga funktioner för att följa upp och analysera hur varje enskilt ärende hanterats. Samtidigt skapas en värdefull kunskapsdatabas om infrastrukturens underhållsbehov, som kan ligga till grund för kommande budgetering och upphandlingar av driftoch underhållsavtal.

38 Här visas ett exempel på en grafisk översikt över hur ärenden inom olika kategorier hanterats. Statistiken kan användas för analys, uppföljning och kvalitetssäkring av drift- och underhålls-arbetet, som ofta är utlagt på entreprenad. Det finns stora möjligheter att utforma och ställa samman statistik och hur den presenteras på det sätt man önskar.

39 community Infracontrol Community

40 Infracontrol Online Varför väljer fler och fler att anslutasig?

41 Effektivare drift och underhåll förenklar arbetet genom att ge bättre överblick och kontroll. Med samlad information om både tekniska system och felanmälningar och med ett enkelt stöd för att planera, prioritera och rapportera åtgärder blir arbete effektivare.

42 Kvalitetssäkring mäter och dokumenterar den faktiska och den upplevda kvaliteten på anläggningarnas drift. Tjänsten hjälper till att minimera störningar, kvalitetssäkrar drift- och underhållsarbetet samt säkerställer att man får den kvalitet man avtalat och betalar för.

43 Energibesparing Smarta övergripande styrfunktioner anpassar energiförbrukningen efter det verkliga behovet. Medlemmar har gjort dokumenterade besparingar på upp till 50% enbar med smartare styrfunktioner.

44 Samarbete skapar ett konstruktivt samarbete mellan brukare, anläggningsägare och utförare, där alla parter på ett enkelt sätt kan bidra till ett bättre fungerande samhälle för alla.

45

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering.

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Infracontrol Online Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Infracontrol är en oberoende systemintegratör, specialiserad på IT-lösningar för samhällets infrastruktur. Simplifying

Läs mer

Intelligent Infrastruktur av Infracontrol. Sedan 1993

Intelligent Infrastruktur av Infracontrol. Sedan 1993 Intelligent Infrastruktur av Infracontrol Sedan 1993 Korta fakta om Infracontrol 30 personer 55 MSEK/år Skandinaviska marknaden Kontor: Mölndal Huvudkontor Stockholm Uddevalla Oslo Grundat 1993 Infracontrol

Läs mer

Intelligent Infrastructure by Infracontrol. Since 1993

Intelligent Infrastructure by Infracontrol. Since 1993 Intelligent Infrastructure by Infracontrol Since 1993 Intelligent Infrastruktur Driftövervakning För många tekniska utrustningar lever ensamma Infracontrol Online Korta fakta om Infracontrol 30 personer

Läs mer

Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp

Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 8.1 (utdrag från manual) Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp Välj kategori. Val av kategori påverkar urval av kommande kategorier.

Läs mer

Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 7.9 (utdrag från manual)

Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 7.9 (utdrag från manual) Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 7.9 (utdrag från manual) Trafikmätning Få information om antalet motorfordon, cyklister och/eller gångtrafikanter vid önskade mätpunkter

Läs mer

STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering

STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering UTNYTTJA ARBETSDAGEN MAXIMALT Med ett bra och enkelt system är administrationen redan klar när du parkerar

Läs mer

Nya funktioner i Infracontrol Online (9.3)

Nya funktioner i Infracontrol Online (9.3) 2018-10-20 1 (9) Nya funktioner i Infracontrol Online 2018- 2018-10-20 2 (9) Version 2018-, 20 oktober 2018: Infracontrol City Dashboard se hur kommunen mår:* Instrumentpanel som visar övergripande hur

Läs mer

Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö

Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö Trafikkontoret Administration Handläggare Hélène Rundqvist 08-508 260 72 Bilaga Dnr T2017-02700 2017-10-03 Sida 1 (7) Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö Bakgrund Den 10 maj 2010 beslöt

Läs mer

Workshop Make Cities Talk 2018

Workshop Make Cities Talk 2018 Workshop Make Cities Talk 2018 Under Make Cities Talk 2018 anordnades fyra olika workshops där deltagarna fick möjlighet att framföra sina önskemål och föra en diskussion om hur man arbetar idag och vad

Läs mer

ALLMÄNT OM INFRACONTROLS INFRACONTROL ONLINE

ALLMÄNT OM INFRACONTROLS INFRACONTROL ONLINE Manual Infracontrol Innehållsförteckning 1 ALLMÄNT OM INFRACONTROLS INFRACONTROL ONLINE 3 1.1 på Internet 4 1.2 Lathund för 5 1.3 via wap i mobiltelefonen 7 2 FUNKTIONER FÖR DRIFTENTREPRENÖR 8 2.1 på Internet

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner För iphone & Android SmartPhones Innehållsförteckning LADDA NER ER APP OCH KOM IGÅNG...3 INSTALLATION...3 SKAPA ERT SOFTALARM KONTO I APPEN...3 KOMMA IGÅNG...4

Läs mer

Ta med Idus ut i verkligheten

Ta med Idus ut i verkligheten Funktioner Ta med Idus ut i verkligheten Arbetsorderhantering Material Dokument Bifoga bilder Rondlistor GPS-märkning Online/Offline Autosynk Mindre papper och letande. Ha all information i er hand! Idus

Läs mer

E-förslag med DF RESPONS

E-förslag med DF RESPONS E-förslag med DF RESPONS Beskrivning av lösning och möjligheter utifrån organisationens behov E-förslag är ett fantastiskt digitalt verktyg för att öka medborgarnas inflytande och delaktighet. Digital

Läs mer

CamsWeb Fastighet. computer aided maintenance system. CamsWeb Fastighet. SBA & Säkerhet

CamsWeb Fastighet. computer aided maintenance system. CamsWeb Fastighet. SBA & Säkerhet består av fristående tjänster för felanmälan, SBA-arbetet delas mellan verksamheten och fastighetsägaren. Fastighetsägarens yttersta ansvar kvalitetssäkrar CamsWeb genom att fastighetsägaren tillhandahåller

Läs mer

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt Underhållssystem Så hjälper Rejus Maintenance er till ett bättre underhåll Från avhjälpande till förebyggande underhåll på kortast tid Att säkerställa maximal tillgänglighet och driftsäkerhet på era maskiner

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0 Version 2.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 2.0 Sida 2/12 Innehållsförteckning 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen

Läs mer

Mobil Arbetsorder i Molnet

Mobil Arbetsorder i Molnet Mobil Arbetsorder i Molnet Använd din dator, telefon eller surfplatta! Arbetsverktyg Arbetsorder Positionering Inmail Tidrapport Rapporter Skapa uppdrag via webben och tilldela uppdrag till de anställda.

Läs mer

e-förslag System för ökad medborgardialog

e-förslag System för ökad medborgardialog System för ökad medborgardialog Få medborgarna delaktiga och engagerade i den lokala samhällsutvecklingen Vårt system för ökar medborgardialogen och gör medborgarna delaktiga och engagerade i den lokala

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

DENACODE NUDDIS DIGITALT NÄRVAROSYSTEM. Denacode AB!

DENACODE NUDDIS DIGITALT NÄRVAROSYSTEM. Denacode AB! DENACODE NUDDIS DENACODE NUDDIS Digital närvaroregistrering från denacode AB Denacode AB www.nuddis.nu DIGITALT NÄRVAROSYSTEM Systemet är centralstyrd från en huvud-server och ändringar uppdateras på varje

Läs mer

Platsbesök. Systemkrav

Platsbesök. Systemkrav Systemkrav Systemkrav 2016-15-19 2 (5) Systemkrav Dokumentet beskriver de krav som systemet ställer på maskinvara och programvara i de servrar och klientdatorer som ska användas för systemet. Nedan listade

Läs mer

Övergripande instruktion för ärendehantering

Övergripande instruktion för ärendehantering Övergripande instruktion för ärendehantering Organisationen ORG Tillgängligt i alla kända webbläsare Som används i PC/Mac iphone / Android Ärendelistan (Kundgruppering/Kund) Sök och filtrera ärendelistan,

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7 2014-02-12 Nyheter i Solen ORBIT 6.7 Cartesia GIS AB Nyheter i konceptet Mobila klienter och e-tjänst Till ORBIT finns nu två mobila klienter (HTML5-appar) tillgängliga. En för allmänheten, ORBIT Felanmälan,

Läs mer

Manual för Sweco Piano 1. Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT

Manual för Sweco Piano 1. Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT Manual för Sweco Piano 1 Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT 2016-03-22 Manual för Sweco Piano 2 Innehåll Introduktion... 3 Komma Igång... 4 Skapa din Första Inventering...

Läs mer

Är du ledningsägare med ett stort eller nationellt nät? Då får du säkert många

Är du ledningsägare med ett stort eller nationellt nät? Då får du säkert många L e d n in g sä g a rm o d u le n - e n sm a rt o c h a u to m a tisk tjä n st so m so rte ra r d in a fö rfrå g n in g a r Är du ledningsägare med ett stort eller nationellt nät? Då får du säkert många

Läs mer

Kort version - Google Kalender för KullensPK

Kort version - Google Kalender för KullensPK Kort version - Google Kalender för KullensPK Datum: 2015-03-02 Sammanställt av Peter Ardemalm Innehållsförteckning Kort version - Google Kalender för KullensPK... 1 Så synkar du KullensPK i Google Kalender

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

Kom med i en gemensam, nationell satsning för att etablera en enkel och effektiv e-tjänst!

Kom med i en gemensam, nationell satsning för att etablera en enkel och effektiv e-tjänst! Välkommen att ansluta din kommun till fixamingata.se och låt din kommuns invånare få en effektiv e-tjänst för att enkelt kunna föreslå förbättringar i stadsmiljön! Kom med i en gemensam, nationell satsning

Läs mer

Användarhandbok för administratörer av tjänsten för Mobil och surfplatta

Användarhandbok för administratörer av tjänsten för Mobil och surfplatta Användarhandbok för administratörer av tjänsten för Mobil och surfplatta Ideon Science Park Scheelevägen 17 223 70 Lund, Sweden Innehåll Inledning... 3 Om Handboken... 3 Målgrupp... 3 Översikt av Applikationen...

Läs mer

Manual för Nordic-System APP

Manual för Nordic-System APP Manual för Nordic-System APP Tack för att du valt Nordic-System, systemet som erbjuder smarta hem för alla. Nordic-System Appen ger full tillgång till systemet via en Smartphone/surfplatta. Funktioner

Läs mer

Rutiner för synpunktshanteringen

Rutiner för synpunktshanteringen RUTIN - SYNPUNKTSHANTERING 1(7) Rutiner för synpunktshanteringen Ingen kan bättre än kommuninvånarna bedöma om kommunen gör en bra insats eller inte. Varje individ har rätt till ett bra bemötande, att

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android För Android SmartPhones rev 5 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

Easyroad fordonstjänster från KGK

Easyroad fordonstjänster från KGK Fordonstjänster Easyroad fordonstjänster från KGK Easyroad är samlingsnamnet på fordonstjänster från KGK. Tjänsterna utvecklas och marknadsförs av KGK koncernen. Plattformen klarar av att hantera flera

Läs mer

Ärendehanteringssystem för Solna Stads Kundtjänst

Ärendehanteringssystem för Solna Stads Kundtjänst Ärendehanteringssystem för Solna Stads Kundtjänst Övergripande om kundtjänst Solna Stads kundtjänst ska från 15 januari 2015 vara den huvudsakliga kontaktvägen in till Solna Stad. Kontakt ska kunna tas

Läs mer

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN ETT FLEXIBELT ÖVERVAKNINGSYSTEM MED MÅNGA MÖJLIGHETER Uni-View är ett SCADA system som ger användaren möjlighet att få full kontroll över sina anläggningar.

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning Version 1.56 feb 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter. På de följande sidorna beskrivs hur du som installatör kan använda tjänsten föranmälan.nu för att hantera för- och färdiganmälningar till elnätsägare. Tjänsten är gratis för installatörer och är baserad

Läs mer

Kontoret på fickan. Förbättra likviditeten. Öka lönsamheten. Skippa papperslapparna! En bättre vardag

Kontoret på fickan. Förbättra likviditeten. Öka lönsamheten. Skippa papperslapparna! En bättre vardag Kontoret på fickan Coredination hjälper dig planera och hålla ordning på din mobila verksamhet. Du och dina medarbetare har alltid uppdaterad information om varandra och arbetet ni utför. Oavsett var ni

Läs mer

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR KONE 24/7 CONNECTED SERVICES I samarbete med IBM har KONE gjort hissar och rulltrappor intelligenta. Genom att ansluta dem till molnet kan vi samla in stora mängder data

Läs mer

Välkommen till Studiekanalen.se

Välkommen till Studiekanalen.se Välkommen till Studiekanalen.se Det här produktbladet beskriver besökarens (elevens) väg till utbildningen, hur de matchas mot rätt skola och utbildning. Det beskriver även hur utbildningsanordnaren kan

Läs mer

Enkel webbtjänst ger bättre ledningskoll

Enkel webbtjänst ger bättre ledningskoll Enkel webbtjänst ger bättre ledningskoll Enklare, snabbare, säkrare Att gräva av en ledning är ofta både kostsamt och tidskrävande. Men det finns ett bra sätt att undvika skador och onödigt arbete. Ledningskollen.se

Läs mer

Quick start guide Compare-IT Användarmanual för applikation

Quick start guide Compare-IT Användarmanual för applikation Quick start guide Compare-IT Användarmanual för applikation Utgåva version: 2018/05/24 Ansvarig utgivare: Compare-IT Nordic AB Quick start guide - Kom igång Alternativ 1: Registrera med app My smart house

Läs mer

TILLVAL GRUNDUTBUD NÄRVAROHANTERING PÅGÅENDE ORDER FUKTMÄTNING BOKA ONLINE ENERGIMÄTNING ÖVERVAKA BYGGET STATISTIK PRENUMERERA PÅ PÅGÅENDE ORDER

TILLVAL GRUNDUTBUD NÄRVAROHANTERING PÅGÅENDE ORDER FUKTMÄTNING BOKA ONLINE ENERGIMÄTNING ÖVERVAKA BYGGET STATISTIK PRENUMERERA PÅ PÅGÅENDE ORDER GRUNDUTBUD TILLVAL PÅGÅENDE ORDER NÄRVAROHANTERING FUKTMÄTNING BOKA ONLINE STATISTIK ENERGIMÄTNING TEMPERATUR- MÄTNING ÖVERVAKA BYGGET @ PRENUMERERA PÅ PÅGÅENDE ORDER PERSONLIG SÄKER- HETSINTRODUKTION

Läs mer

Område Indikator Uppfyller helt Uppfyller delvis Uppfyller inte

Område Indikator Uppfyller helt Uppfyller delvis Uppfyller inte Bilaga 1 Resultatet från eblomlådan för de 15 kommuner i Värmland som deltar i "Digitalisering genom samverkan " Område Indikator Uppfyller helt Uppfyller delvis Uppfyller inte Äldre & personer i behov

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Manual Ledningskollen i mobilen

Manual Ledningskollen i mobilen Manualer Peter Thorin Öppen 2017-03-17 D 1( Manual Ledningskollen i mobilen 1 av 21 Manualer Peter Thorin Öppen 2017-03-17 D 2( 1. Distributionslista Dokumentet ska distribueras som leverans till PTS.

Läs mer

Kortmanual Adato Version KARLSKRONA TELEFON TELEFAX

Kortmanual Adato Version KARLSKRONA TELEFON TELEFAX Kortmanual Adato Version 5.7 2011-04-29 371 87 KARLSKRONA TELEFON TELEFAX 0455-33 35 30 0455-128 28 info@miljodata.se www.miljodata.se Rehabsystemet Adato Enligt 22 kap, 3 lagen om allmän försäkring skall

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

Vad är Ledningskollen?

Vad är Ledningskollen? Vad är Ledningskollen? Ledningskollen.se Reducerar antalet grävskador Robustare infrastruktur Undvika störningar Minskade skadekostnader Ledningskollen är lösningen på ett modernt samhällsproblem Vi har

Läs mer

Kortmanual Adato. Version 5.98 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-333530 371 87 Karlskrona Org.nr 556324-4036 www.miljodata.

Kortmanual Adato. Version 5.98 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-333530 371 87 Karlskrona Org.nr 556324-4036 www.miljodata. Kortmanual Adato Version 5.98 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-333530 371 87 Karlskrona Org.nr 556324-4036 www.miljodata.se Rehabsystemet Adato Arbetsgivaren skall i samråd med den anställde

Läs mer

Rev Oct Användarguide Smartsign 9

Rev Oct Användarguide Smartsign 9 Rev Oct 2013 Användarguide Smartsign 9 Innehållsförteckning Inledning... 4 Arkitektur... 5 Smartsign Player... 5 Smartsign Server... 5 Smartsign Publisher Web... 5 Smartsign Media Server... 5 Smartsign

Läs mer

Resledaren Användarguide Android Innehåll

Resledaren Användarguide Android Innehåll Resledaren Användarguide Android Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 16 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa...

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

Användarhandbok. för administratörer av tjänsten för dator. Applied Geomatics Sweden AB Ideon Science Park Scheelevägen 17 223 70 Lund, Sweden

Användarhandbok. för administratörer av tjänsten för dator. Applied Geomatics Sweden AB Ideon Science Park Scheelevägen 17 223 70 Lund, Sweden Användarhandbok för administratörer av tjänsten för dator Ideon Science Park Scheelevägen 17 223 70 Lund, Sweden Innehåll Inledning... 3 Om Handboken... 3 Målgrupp... 3 Översikt av Applikationen... 3 Komma

Läs mer

GATE CARE FRAMTIDENS FASTIGHETSPORTAL. Gate Intelligent Building Support AB

GATE CARE FRAMTIDENS FASTIGHETSPORTAL. Gate Intelligent Building Support AB 2014 GATE CARE FRAMTIDENS FASTIGHETSPORTAL Gate Intelligent Building Support AB Gate Care Framtidens fastighetsportal Gate Aware, Gate Care & Gate Energy bildar tillsammans en ny revolutionerande fastighetstjänst

Läs mer

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil September 2018 Komma igång OBS: Mobil tillgång till en Micro Focus Vibe-webbplats kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibe via mobilgränssnittet

Läs mer

Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för

Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för IT-system och appar Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för externa utförare att förhålla sig till som krav innan man ansöker om att bli utförare av hemtjänst inom Göteborgs

Läs mer

En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier.

En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier. En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier. 08-51 90 90 00 www.vklass.com Inloggningar på kvällar och helger - bästa betyget vi kan få! Tänk dig en lärplattform

Läs mer

Arrigo. Webbportal för enkelt och effektivt fastighetsunderhåll

Arrigo. Webbportal för enkelt och effektivt fastighetsunderhåll Arrigo Webbportal för enkelt och effektivt fastighetsunderhåll Det ultimata fastighetssystemet... Underhållsportal Arrigo är en webbaserad portal för insamling av fastighetsrelaterad data som kan användas

Läs mer

Avtal Standard dator arbetsplats (SLA)

Avtal Standard dator arbetsplats (SLA) Kund Avtalsnummer Diarienummer Giltighetstid Sidan 1 av 8 Innehållsförteckning Avtal Standard dator arbetsplats (SLA) 1. Avtalsparter... 2 2. Kontaktpersoner för avtalet... 2 3. Beskrivning... 2 4. Avtalsform...

Läs mer

AVVIKELSE- & ÄRENDE- HANTERING

AVVIKELSE- & ÄRENDE- HANTERING AVVIKELSE- & ÄRENDE- HANTERING Centuri Avvikelse- och ärendehantering gör det möjligt att rapportera och hantera olika typer av ärenden eller flöden. Centuri Avvikelse- och ärendehantering lever upp till

Läs mer

IVT Anywhere - Snabbguide

IVT Anywhere - Snabbguide VT Anywhere - Snabbguide Smidig fjärrstyrning via smartphone. Med VT Anywhere kan du styra din värmepump var du än är. När du är på semester kan du till exempel sänka värmen och höja den igen lagom till

Läs mer

Att. Vad kan vi hjälpa er med?

Att. Vad kan vi hjälpa er med? especifikation Att Vad kan vi hjälpa er med? Vi vet att man lägger ned mycket tid och energi på sina lönespecifikationer och det vill vi ändra på. Vi vill spara på miljön. Vi vill minska kostnaderna för

Läs mer

FULL KOLL. på mätdatan överallt

FULL KOLL. på mätdatan överallt FULL KOLL. på mätdatan överallt Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Celsicom - systemet Trådlösa radiogivare för t.ex.

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

DIO Webb 2.0, en kort manual. Version

DIO Webb 2.0, en kort manual. Version DIO Webb.0, en kort manual 06-04-8 Innehåll. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Fältens innebörd c. Kartans funktion. Vidarebefordra inkommet meddelande 3. Uppdatera/avsluta meddelande 4. Inställningar

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning LEDNINGSÄGARMODUL Revisionsinformation Rev. Datum Av Kommentar Upprättade revisionsinformationen, lade till information om utökad buffertzon för ärenden skapade i verktyget Ledningskollen i mobilen. Stycke

Läs mer

Malmator Systembeskrivning Sidan 1 av 7 2007-04-12

Malmator Systembeskrivning Sidan 1 av 7 2007-04-12 Malmator Systembeskrivning Sidan 1 av 7 HandSam ver 2.08 System för handläggning och dokumentation av färdtjänstansökningar mm Sammanfattning HandSam utgör ett IT-system för tillståndsprövning mm avseende

Läs mer

SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL

SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL GPS-Spårsändare - NorthTracker En GPS-tracker är en spårsändare som skickar positionen upp i molnet så att du kan se position på kartan telefon, läsplatta och dator. Vi

Läs mer

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna Lathund Ff-torget 2016 Försäkringsinformatörerna Innehåll Inledning... 2 Logga in... 3 Registrera dig... 4 Glömt lösenord... 4 Byta lösenord... 4 Support... 5 Utbildningsversionen... 5 Översikt... 5 Registrera

Läs mer

Föreningsregister. Registrering

Föreningsregister. Registrering Föreningsprocessen Föreningsregister Vårt föreningsregister hittar man via kommunens hemsida. Här hittar du smarta funktioner som länkar till Google och vägbeskrivning etc. direkt ifrån registret. Det

Läs mer

ProMobile PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROMOBILE EN NY APP FÖR SMARTTELEFONER

ProMobile PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROMOBILE EN NY APP FÖR SMARTTELEFONER PROMOBILE EN NY APP FÖR SMARTTELEFONER Med appen kan alla mobila och resande medarbetare registrera närvaro, frånvaro och tid på olika uppgifter i sin mobiltelefon när och var som helst. De kan också se

Läs mer

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du.

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Välkommen till internetbanken företag Med internetbanken får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner

Läs mer

MAKE CITIES TALK. Program

MAKE CITIES TALK. Program MAKE CITIES TALK Program 09:00 09:30 Registrering, kaffe och mingel Make Cities Talk - med Niklas Lennerstad! Intressanta berättelser från verkligheten som ger dig kunskap, erfarenheter och inspiration

Läs mer

Låt datorn prata med mobilen

Låt datorn prata med mobilen DET BÄSTA FRÅN BÅDA VÄRLDARNA Låt datorn prata med mobilen Skicka sms från datorn Med Pushbullet kan du skriva dina sms med datorns tangentbord. Hej Jörgen! Du får ursäkta att det här meddelandet är långt,

Läs mer

Handbok Infracontrol Online Norrköpings kommun

Handbok Infracontrol Online Norrköpings kommun 2018-03-02 Handbok Infracontrol Online Norrköpings kommun Datum för revidering: 2016-02-22, 2016-06-16, 2017-01-07, 2017-01-18, 2017-04-26, 2017-05-16, 2017-11-27, 2018-02-22 Ansvarig: Enhetschef för kundservice,

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Dexter En app för närvaro/frånvaro

Dexter En app för närvaro/frånvaro Dexter En app för närvaro/frånvaro Innehåll Innehåll... 2 Dexter App för iphone och Android... 3 Installation av Dexter App... 3 Android... 3 iphone... 3 Funktioner... 4 Inloggning... 4 Byta roll... 5

Läs mer

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Vad är Meridix Studio? Meridix Studio är ett verktyg som låter er analysera och följa upp er kommunikation via ett enkelt men kraftfullt

Läs mer

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO Med appen ProMobile kan medarbetarna registrera närvaro, frånvaro och tid på olika aktiviteter i sin mobiltelefon oavsett var de arbetar. De

Läs mer

Manual RemoteX Applications 5.0 för iphone & Android. 2011-05-02 RemoteX Technologies AB, 2001-2009. Tel. +46 8 559 23 530. www.remotex.

Manual RemoteX Applications 5.0 för iphone & Android. 2011-05-02 RemoteX Technologies AB, 2001-2009. Tel. +46 8 559 23 530. www.remotex. 00 Manual RemoteX Applications 5.0 för iphone & Android RemoteX for iphone & Android Körs i din mobilbrowser och är precis som en klassisk app tillgänglig även när du inte är ansluten till Internet Kan

Läs mer

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter. På de följande sidorna beskrivs hur du som installatör kan använda tjänsten föranmälan.nu för att hantera för- och färdiganmälningar till elnätsägare. Tjänsten är gratis för installatörer och är baserad

Läs mer

Google Kalender för KullensPK

Google Kalender för KullensPK Google Kalender för KullensPK Datum: 2015-02-25 Sammanställt av Peter Ardemalm Innehållsförteckning Google Kalender för KullensPK... 1 Så synkar du KullensPK i Google Kalender Fördelarna med Google Kalender...

Läs mer

MMK. Intelligent ärende- och inventariehantering

MMK. Intelligent ärende- och inventariehantering MMK Intelligent ärende- och inventariehantering MMK utvecklades av Vendel Data första gången 1997 som ett verktyg för den egna organisationen. Målsättningen var att ge stöd till en arbetsmetodik baserad

Läs mer

Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator

Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator Ärendesamordning och kansli Västra Götalandsregionen 2018-11-27 Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator Ladda ned Sammanträdeshandlingar för nämnder/styrelser kan nås via

Läs mer

Utvecklingen av trafiksystemen. Stefan Knutsson 2012-08-22

Utvecklingen av trafiksystemen. Stefan Knutsson 2012-08-22 Utvecklingen av trafiksystemen Stefan Knutsson 2012-08-22 Snabbare åtgärder, bättre trafikinformation bidrar till nöjdare trafikanter Trafikverket har i uppdrag att: Leverera aktuell trafikinformation

Läs mer

GIS i molnet. GISS After Work, 13 oktober 2011 Roger Hamrén Cartesia GIS AB. -En del av AddNode

GIS i molnet. GISS After Work, 13 oktober 2011 Roger Hamrén Cartesia GIS AB. -En del av AddNode GIS i molnet GISS After Work, 13 oktober 2011 Roger Hamrén Cartesia GIS AB Agenda Så vad menar vi med molnet?» Jo för oss är molnet egentligen en samling servrar som kan nås över Internet eller över ett

Läs mer

TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE

TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE DET HÄR ÄR TEAMENGINE DISTRIBUERA STYRELSEMATERIALET ENKLARE Med TeamEngine styrelseplats får du och övriga styrelsemedlemmar en

Läs mer

CCT Clean City Tracking System

CCT Clean City Tracking System G B O S y s t e m s AB presenterar CCT Clean City Tracking System Copyright 2005-2009 Agenda o Vad gör systemet och vad innehåller det? o Arbetsflödet i systemet o WinDO klienten för kontoret o Statistik

Läs mer

Modulen Anmälaren i BoWebb

Modulen Anmälaren i BoWebb 2016 Modulen Anmälaren i BoWebb BackOffice Webbtjänster Sweden AB 2016-04-27 Introduktion Anmälaren är en av modulerna i Backoffice webbtjänster och är ett verktyg att anmäla in olika händelser som sker

Läs mer

Användarmanual för mycaddie version 2.0

Användarmanual för mycaddie version 2.0 Användarmanual för mycaddie version 2.0 Sida 2 Innehåll Installera och starta mycaddie... 3 Välja positioneringsmetod... 3 Inbyggd GPS (Gäller ej Windows Mobile)... 3 Trådlös GPS (Via bluetooth)... 3 Windows

Läs mer