En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier."

Transkript

1 En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier.

2

3 Inloggningar på kvällar och helger - bästa betyget vi kan få! Tänk dig en lärplattform för elever, lärare, föräldrar och skolledning där eleverna av eget intresse loggar in flera gånger om dagen! Så fungerar Vklass. Men vad är hemligheten? Framgången med Vklass ligger i att erbjuda eleverna ett innehållsrikt community likt det de är vana vid från t.ex. Facebook. Samtidigt hittar lärare och skolledning alla funktioner för individuella utvecklingsplaner (IUP), utbildningsmaterial, rapportering och statistik av närvaro och frånvaro, provresultat, omdömen, klasslistor med bilder, massutskick via SMS och mycket mer. Vklass levereras som tjänst där alla skolor finns i samma system. En lärare eller elev från Trelleborg kan diskutera, skapa samarbeten och dela lektionsmaterial med lärare i Botkyrka, Karlstad etc. Denna öppenhet i Vklass är självklart valfri för alla skolor. På Vklass arbetar vi hårt för att underlätta vardagen för lärare och elever. Elevernas centrala roll i lärplattformen gör den levande, rolig att arbeta med och effektiv som kommunikationsverktyg. Med engagerade användare kan man lita på att informationen når fram, snabbt!

4

5 Över 250 integrationer till innehållsleverantörer och administrativa system 2010 var Vklass en av tre nominerade i Microsofts prestigefyllda pris Microsoft Web Award där vi utmärkte oss för den nya teknik och de omfattande integrationer vi har. Vklass har över 250 olika integrationer till både innehållsleverantörer och administrativa system. I Vklass ingår integration mot elevregister: Procapita, Extens, Alvis och IMS import som är en standard världen över för import av skolinformation och användardata. Våra integrationer stödjer import av elever, personal, föräldrar, undervisningsgrupper, klasser, mentorsgrupper, avdelningar och studieplaner. För schemaläggning stödjer Vklass TimeEdit, NovaSchem och gp- Untis. Vklass hanterar även direktinloggning (Single-Sign-On) till Microsoft Office 365 och Google Apps. Plagieringskontroll kan ske genom Urkund och Ephorus dit elevernas material skickas direkt när det laddas upp i Vklass. I Vklass kan man enkelt söka och använda material från externa innehållsleverantörer. Bland många andra finns stöd för Youtube, Vimeo, Wikipedia, Qwiki, Nationalencyklopedin, Flickr, Länkskafferiet, Facebook, Google video, Skolverket med betygskriterier och kursplaner. Vklass unika integrationer till skolans elevregister hämtar informationen direkt från ert system. Det gör att vi snabbt kan lösa eventuella synkroniseringsproblem och ni slipper hamna mitt emellan två företags supportavdelningar.

6

7 Lätt att använda Vklass har ett vackert gränssnitt som fått beröm för sin enkelhet och mångfald av smarta funktioner som underlättar för såväl lärare, elever och föräldrar runt om i landet. I Vklass arbetar vi mycket med att utveckla en plattform som är användarvänlig och intuitiv. Vid införandet av Vklass får all personal en utbildning i hur man använder Vklass av någon av våra duktiga pedagoger. I utbildningen ingår även material för hur man kan arbeta vidare med elever och föräldrar. Behöver man ytterligare hjälp finns tydliga demonstrationsvideor som beskriver Vklass funktioner. För att Vklass ska vara tillgängligt för alla användare är samtliga filmer textade. Manualer för utskrift eller läsplatta finns för alla användare. Som lärare kan man enkelt ställa en fråga till supportanvändare direkt i Vklass.

8

9 Vårdnadshavare har en självklar plats i Vklass på sina egna villkor Vklass skickar ut automatiska veckobrev till alla vårdnadshavare med en sammanställning över elevens resultat, aktiviteter och närvaro. Frånvarorapporter via SMS och mail kan skickas dagligen. I Vklass kan alla vårdnadshavare få en egen inloggning. Inloggningsuppgifter kan skickas ut automatiskt via Postens ebrev, mail eller delas ut på föräldramöten. Vårdnadshavare kan titta på resultat på prov, läxförhör och inlämningar, närvarostatistik och kommunicera med lärare på skolan. I Vklass kan de ställa in hur de helst vill bli kontaktade, via mail eller SMS. Sammantaget ökar Vklass tillgängligheten till skolinformation för vårdnadshavare och underlättar föräldrakommunikationen för lärare och skolledning. Läraren kan enkelt kommunicera med sin klass vårdnadshavare. Antingen direkt i Vklass eller genom att skicka sms eller mail via färdiga listor som skapas automatiskt.

10

11 Molnet säkert och enkelt Vklass är en molntjänst, hostad på säkra servrar i Softronics egna serverhallar. Inga investeringar i egen infrastruktur behövs. Vklass är en molnlösning, uppdaterad och administrerad av Softronic. Det gör att alla nya uppdateringar och spännande funktioner kommer samtliga kunder till del direkt, utan extra kostnad. Vklass stödjer både enklare inloggning med användarnamn och lösenord, samt säkrare inloggningar anpassade för er organisation. Vklass kan också integreras direkt mot ert AD, så att ni på skolans datorer inte behöver logga in flera gånger. Inloggning via e-legitimation för vårdnadshavare och lärare finns med i Vklass grundutförande. Softronic deltar i arbetet med Skolfederation. För de skolhuvudmän som anslutit sig kommer inloggning via Skolfedarationen till Vklass att fungera direkt.

12 Mobilt Vklass fungerar i alla de stora webbläsarna och på smartphones och surfplattor som använder ios, Windows Phone, eller Android. Vklass är utvecklat med den senaste webbtekniken och fungerar därför i alla moderna webbläsare, oavsett operativsystem. Det gäller även surfplattor såsom ipad och smarta telefoner med Android. Till Vklass finns även appar specialutvecklade för iphone/ipad och Android för att ytterligare underlätta för användarna. Din skola eller organisation kan få en specialutvecklad app med funktionalitet ur Vklass och annan information från er skola/organisation.

13 Anpassat och tillgängligt Vklass strävar efter att alltid följa moderna webbstandarder och tillgänglighetsrekommendationer. Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att ständigt förbättra tillgängligheten i Vklass. Vklass anpassar sig efter olika användare. Benämningar i Vklass ändras, så är du grundskoleelev heter det ämnesgrupp, går du i gymnasiet kallas det kurs och i förskolan har du en avdelning och en grupp. Föräldrar har behörighet att se sina barns resultat tills barnen är 18 år, därefter tas deras konton bort. Vklass strävar efter att vara tillgängligt för skolans alla elever. Vi har stöd för skärmläsare, tangentbordsnavigering och tydlig design som passar även personer med synnedsättning. Designen är avskalad och enkel för att våra användare snabbt ska förstå och kunna använda Vklass.

14 Digitalt lärande Läromedel, studiecoachning, skönlitteratur och eget skapande. Genom unika samarbeten med moderna förlag och distributörer erbjuder vi direktinloggning till digitala läromedel. Dessutom har vi smarta integrationer för att enkelt kunna använda materialet på ett naturligt sätt i Vklass. Studiecoachning online är ett erbjudande om ett extra stöd i studierna för skolans elever, utanför klassrummet. Tryggheten i att veta att man kan få hjälp efter skoltid hjälper många elever i deras studerande. Skolan kan starta studiepass online med sina egna lärare, ideella organisationer eller köpa till studiepass genom Vklass. Studiecoachning ersätter aldrig undervisningen i skolan utan fungerar som ett komplement. Se vår hemsida för en uppdaterad lista över tjänster kring digitalt lärande som erbjuds i Vklass.

15 Inga dolda kostnader Vklass levereras som en molntjänst och betalas per användare. Inga investeringar i egen infrastruktur eller andra startkostnader krävs. All funktionalitet i Vklass ingår alltid, inkl. integrationer till elevregister såsom Procapita/Extens/Alvis och schemaläggningsprogram NovaSchem/TimeEdit/ gp-untis beroende på vad skolan använder. Färdiga integrationer finns dessutom till andra leverantörers tjänster som förbättrar Vklass och kan konfigureras av er själva. Varje skola i Vklass får ett antal personer som kan skicka supportärenden till oss eller ringa oss på vårt supportnummer som har öppet till Supporten ingår i tjänsten. Vklass är en levande produkt, som i samråd med användarna uppdateras löpande med funktionalitet, utan några extra kostnader för er.

16 Ringvägen 100, Stockholm, Softronic AB, Vklass Stockholm, Telefon: ,

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

www.artologik.net Tidredovisningen som användarna gillar för att den är så smart och enkel att hantera!

www.artologik.net Tidredovisningen som användarna gillar för att den är så smart och enkel att hantera! Tidredovisningen som användarna gillar för att den är så smart och enkel att hantera! Projekthantering Tidredovisning Enkäthantering E-posthantering HelpDesk Publiceringsverktyg Bokningssystem www.artologik.net

Läs mer

Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum

Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum Inledning Vi ska utveckla en ny webbplats på www.svenskscenkonst.se. Vårt mål är att ha en ny webbplats färdig att användas fullt

Läs mer

ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition

ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition Nu i specialversion för ESF-projekt inom kompetensutveckling Spara massor av administration - och ge era projektdeltagare bättre service! I samarbete med flera ESF-projekt

Läs mer

Studiehandledning för cirkelledare

Studiehandledning för cirkelledare Alla kan surfa Studiehandledning för cirkelledare 2015 Studieförbundet Vuxenskolan, SV och Demensförbundet Projektledning: Anki Bard-Sandström, SV Författare: Charlotta Olofsson och Petra Hoff Grafisk

Läs mer

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm.

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm. Frågor och svar Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm. Varför behövs en ny skolplattform? Skolans verksamhetssystem behöver förnyas. Dagens system är

Läs mer

Enkät till förskolepersonal

Enkät till förskolepersonal Redovisning av regeringsuppdrag 2013-04-15 Dnr 71-2012:124 Bilaga Enkät till förskolepersonal 1 1. Vilket av följande stämmer bäst med ditt arbete? Jag arbetar i förskolan, framför allt med barn i åldrarna

Läs mer

WebPublish. Sju fördelar med. WebPublish. Faktaproduktion och formgivning i ett - för smidigt arbete och ett lyckat resultat.

WebPublish. Sju fördelar med. WebPublish. Faktaproduktion och formgivning i ett - för smidigt arbete och ett lyckat resultat. WebPublish Faktaproduktion och formgivning i ett - för smidigt arbete och ett lyckat resultat. WebPublish är ett modernt och kraftfullt publiceringsverktyg som anpassas individuellt för varje organisation.

Läs mer

Att leka sig in i skolans värld

Att leka sig in i skolans värld Att leka sig in i skolans värld När förskoleklassen presenterades för oss sas det Det här är förskola med skolinslag och det är precis så det är. Mellan fem till sju år händer det så mycket och på det

Läs mer

Lärplattan, Förskolan & Jag

Lärplattan, Förskolan & Jag Lärplattan, Förskolan & Jag Från omtänk Till nytänk En rapport om arbete med lärplatta i förskolan Erika Olsson September 2012 www.erikaolsson.se Inledning Mitt arbete med lärplatta under våren har varit

Läs mer

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi...

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi... Produktöversikt för Microsoft Dynamics NAV MyWay Innehåll Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3 Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4 Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5 Ekonomi...

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Information ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER och FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

Uppgift 19 Internet och kommunikation

Uppgift 19 Internet och kommunikation Uppgift 19 Internet och kommunikation A Fiktiv kurs Bakgrund Läsåret 11/12 ansvarade jag för en kommunikationsutbildning för särskolans personal i 4 nordupplandkommuner. Kursinnehållet var kommunikationsstrategier

Läs mer

Prislista Leván Media AB 2011-08-01 Version C

Prislista Leván Media AB 2011-08-01 Version C Prislista Leván Media AB 2011-08-01 Version C Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar i materialet 1 WEBBPAKET BASIC PAKETET - DESIGN OCH PROGRAMMERING AV HUVUD TEMA Hemsidans design ska vara professionell

Läs mer

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Du som vårdnadshavare på Solhemsskolan kan logga in i Stockholms Skolwebb och få information om ditt barns skolgång. Stockholm Skolwebb är en e-tjänst som

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTREDNING Projekt: Författare: Version: Elever i behov av särskilt IT-stöd v3.3.017 Förvaltning/avdelning: Godkänd av beställare: Senast ändrad: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

TIME. Sju fördelar med TIME

TIME. Sju fördelar med TIME TIME du enkelt din version till att passa nya förhållanden. Du behöver alltså inte betala för mer än du behöver. Med TIME blir tidrapporteringen en rutin som alla snabbt kan lära sig att använda och uppskatta.

Läs mer

Förfrågningsunderlag. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1 Allmän information 2014-10-20

Förfrågningsunderlag. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1 Allmän information 2014-10-20 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2014-10-20 Upphandlande organisation Lunds kommun Jeanna Linton-Wahlgren Upphandling Digital lösning för Lunds skolor och förskolor KS2014/0297 Symbolförklaring:

Läs mer

Dags att fylla digitaliseringen med innehåll. En miljardsatsning som snabbt kan lyfta skolan

Dags att fylla digitaliseringen med innehåll. En miljardsatsning som snabbt kan lyfta skolan Dags att fylla digitaliseringen med innehåll En miljardsatsning som snabbt kan lyfta skolan 1 Skolan måste digitaliseras Ingen har kunnat undgå att skolan har problem. Ingen har kunnat missa att den svenska

Läs mer

Medie- och IT-policy för sektor Skola 2010-2012

Medie- och IT-policy för sektor Skola 2010-2012 - 1 - Medie- och IT-policy för sektor Skola 2010-2012 Inledning Skolan skall möta de förändringar som sker i samhället när det gäller nya strukturer för information och kommunikation. En viktig uppgift

Läs mer

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet , 2015 Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN gymnasieskola med gamla anor TE Teknikprogrammet EE El- och energiprogrammet Vår historia En modern gymnasieskola med gamla anor är Mikael Elias startade NTI-skolan

Läs mer

Kunskaps- och inlärningstester

Kunskaps- och inlärningstester Kunskaps- och inlärningstester Skapa kunskaps- och inlärningstester Utbilda och utvärdera Ta del av resultat löpande Be the first to know Kunskaps- och inlärningstester estracer är ett funktionellt och

Läs mer

www.artologik.net Enkelt och lättillgängligt du får total kontroll över dina projekt!

www.artologik.net Enkelt och lättillgängligt du får total kontroll över dina projekt! Enkelt och lättillgängligt du får total kontroll över dina projekt! Projekthantering Tidredovisning Enkäthantering E-posthantering HelpDesk Publiceringsverktyg Bokningssystem www.artologik.net »Många av

Läs mer

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Komplett ekonomisystem med säljstöd och webbutik Testvinnende økonomisystem Allt i en lösning Mest för pengarna Enkelt att använda Tillgänglig support

Läs mer

Enkät- och analysverktyg

Enkät- och analysverktyg Enkät- och analysverktyg Be the first to know Skapa undersökningar, anmälningar och blanketter Kombinera webb-, mobil-, pekskärms- och pappersenkäter Analysera och bearbeta enkäter Enkät- och analysverktyg

Läs mer

KommITS. 2012 Nummer 1. Lidköping satsar på surfplattor. Sandviken skaffar ny lärplattform. Uddevalla odlar oberoende

KommITS. 2012 Nummer 1. Lidköping satsar på surfplattor. Sandviken skaffar ny lärplattform. Uddevalla odlar oberoende KommITS 2012 Nummer 1 Kommunal IT-samverkan För IT-ansvariga i offentlig sektor www.kommits.se Lidköping satsar på surfplattor Sandviken skaffar ny lärplattform Uddevalla odlar oberoende KommITS vårkonferens

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Gör livet i föreningen så mycket enklare.

Gör livet i föreningen så mycket enklare. Gör livet i föreningen så mycket enklare. SportAdmin är utvecklat av föreningsmänniskor. För föreningar. Välkommen till SportAdmin. Vi erbjuder ett administrativt, webb-baserat system som gör livet enklare

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer