Manual för Nordic-System APP

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual för Nordic-System APP"

Transkript

1 Manual för Nordic-System APP Tack för att du valt Nordic-System, systemet som erbjuder smarta hem för alla. Nordic-System Appen ger full tillgång till systemet via en Smartphone/surfplatta. Funktioner som Appen erbjuder är styrning, konfiguration, utläsning av konfigurationsdokumentation, användare med olika behörigheter, larmhantering, energimätning och historik (WEBB-002) mm. Appen är intuitiv, kraftfull och flexibel. Appen bygger på ios- och Android-designriktlinjer för att ge användaren en så bekant miljö som möjligt. Med Appen ges full tillgång till alla funktioner i en Nordic-System anläggning. Appen ansluter till en webbserver-produkt som sköter kommunikationen med övriga enheter i systemet. Webbserverprodukten måste konfigureras i det nätverk som den ska sitta, den måste ha en IP-adress och om Nordic-System anläggningen ska styras från internet måste en dynamisk dns konfigureras, detta är specifikt för varje internet-router och vilken dns tjänsteleverantör man väljer. Compare-IT kan för närvarande inte stå till tjänst med konfiguration av dynamisk dns tjänst. Appen fungerar med ios 7.x och Android version Produkten WEBB-001: En server som kopplar ihop Nordic-System komponenter med internet och Smartphone Appar. Dessa Appar finns för gratis nedladdning till ios (APP store) och Android (Google play). Produkten WEBB-002: Identisk med WEBB-001 samt med energimätnings-presentation. Om anläggningen är levererad som en av Compare-ITs smarta el-centraler då innehåller den redan gjorda konfigureringar och texter på knappar, ingångar och utgångar. Bilder och exempel i denna manual är baserade på ios versionen för Apples iphone, principen är lika för Android appen. Sid. 1 (13)

2 Kom igång: Ladda hem appen från APP store eller Google Play (sök på nordic-system). Starta appen. Ett dialogfönster med inloggningsuppgifter visas (serveradress, användarnamn och lösenord). Här anges serverns adress (IP-adress eller URL) samt användaruppgifter (Användarnamn: admin, Lösenord: pass). Tryck logga in. Om appen har kommunikation med webbserverprodukten kommer en ny inloggningsruta där ytterligare ett id och lösenord ska anges, detta behövs endast första gången eller vid förändrade lösenords inställningar. Användare: admin Lösenord: (de fyra sista bokstäverna/siffrorna i MAC id som står på undersidan av webbserverprodukten) Appen startar upp i kontroll vyn med 10st funktionsknappar döpta till SCENE1-10. Beroende på om Nordic-System anläggningen har levererats färdig i våra smarta el-centraler eller som lösa produkter, kan kontroll vyn se annorlunda ut. Det kan finnas programmeringar utförda till de knappar som dyker upp i kontroll vyn och de kan ha andra namn än SCENE1-10. Men principen är densamma. Den vita ramen runt en knapp i kontroll vyn markerar den knapp som senast använts. När systemet startas för första gången finns ingen vit ram. Det är först när man tryckt på någon av knapparna som den vita ramen visas. Sid. 2 (13)

3 Menyer: Klicka på symbolen längst upp till vänster för att komma till menyn. Längst ner i menyrutan visas information om vilken server appen är ansluten och med vilken användare. Kontroll: Aktiverar kontroll vyn, det är här alla funktionsknappar finns. Kontroll vyn är uppbyggd med sektioner. Varje sektion kan innehålla som mest 10st knappar och totalt kan det finnas 10st sektioner. Appen kan hantera upp till 100 knappar. Det är också här administrationen av namn på knappar, nya knappar och sektioner för knappar hanteras. Detta är den vyn som används för att styra Nordic-System anläggningen i normalfallet. Vilka knappar som visas i denna vy styrs av inloggad användares rättigheter. Administratörs inloggning ger full tillgång till samtliga knappar och funktioner i hela appen. Sid. 3 (13)

4 Energimätning (WEBB-002): Om anläggningen har energimätning så visas här den totala energiförbrukningen, totala effektuttaget samt historikdata för senaste timmen, dygnet, veckan, månaden, året och tre senaste åren. Energihistoriken lagras på den interna hårddisken en gång per dygn. Observera att denna vy presenterar anläggningens totala energiförbrukning. Individuell förbrukning per utgång visas under status. Samma historik kan utläsas för varje utgång specifikt, den informationen finns under Status vyn. Momentaneffekt är nuvarande effektförbrukning i enheten watt(w). Genomsnittseffekt presenterar det genomsnittliga effektuttaget den senaste timmen i enheten watt per timme(w/h). Förbrukad energi presenterar den totala energiförbrukningen för samtliga energimätarprodukter i systemet i enheten kilowattimmar (kwh). Elkostnad är ett manuellt inskrivet värde som ligger till grund för alla kostnadsuträkningar i Appen. Detta värde kan ändras genom att klicka på symbolen längst upp till höger (Elpris). Kostnaden anges i kr med 2 decimaler. Momentankostnad är den kostnad som nuvarande effektuttag i systemet genererar och den presenteras i enheten kronor per dygn. Historik(graf): Genom att klicka på historiknappen visas en graf. I den presenteras lagrade historikvärden för den senaste timmen, dygnet, veckan, månaden, året och tre år. Under grafen visas den totala energiförbrukningen (kwh) för visad period samt kostnad. Röd linje = toppvärdet i perioden. Gul linje = genomsnittsvärdet i perioden. Grön linje = lägsta uppmätta värde i perioden. Sid. 4 (13)

5 Status: Här presenteras varje ansluten produkts status. Alla ut- och ingångar presenteras med I/0 (för av/på utgångar samt ingångar) eller 0-100% (för dimmer utgångar). Varje utgång är klickbar och aktiverar en under vy där detaljerad information presenteras: Status: I/0 alt % helgrön ruta med vit text om utgången är till eller > 0 % och vit ruta med grön ram och svart text om utgången är av eller 0 % Här finns ett överstyrningsreglage(server version 1.3 eller senare) detta reglage styr utgången till valt läge. Drifttid: xxh (den totala tid i timmar som utgången varit aktiv) Effekt (endast i WEBB-002): Visar aktuell effekt. Energi (endast i WEBB-002): Visar ackumulerad förbrukning. Aktuell funktion: Här visas den funktion som senast påverkat den specifika utgången. Om utgången har energimätning (endast i WEBB-002) finns det längst ner en Historikknapp, denna aktiveras en under vy med energihistorik (graf) för utgången. Om en utgång är ställd i annat läge än Auto (överstyrd) på produkten indikeras detta genom en orange ruta med texten Hand. Det är då inte möjligt att styra utgången från appen, om det ska vara möjligt måste reglaget för utgången ställas i läge A som är Auto. Sid. 5 (13)

6 Larmlista: Nordic-System erbjuder också larmhantering. Det innebär att ingångar i anläggningen kan väljas som larmingångar med olika prioriteter och om de ska larma vid slutning av kontakten eller när kontakten bryts. Det är vanligt att man använder sådana larm till att indikera vattenläckage, brand, inbrott mm. Larmen skickas inte automatiskt och push-notiser fungerar inte heller för larm i denna server version. För att övervaka larm måste man aktivt gå in i appen och läsa ut larmlistan manuellt. De olika prioriteterna symboliseras av färger enl. endan: prioritet 1 = Röd, prioritet 2 = Orange prioritet 3 = Gul Upp till 20 larm kan programmeras läggas till och dessa presenteras i larmlistan om larm löst ut. En indikeringssymbol uppe i vänstra hörnet visas om det finns okvitterade larm i larmlistan. I menyn visas också hur många okvitterade larm som finns. Larmet är datum och tidsmärkt. Genom att klicka på larmet så kan kvittering ske, larmet ligger kvar i listan så länge det är aktivt i anläggningen. Efter kvittering av ett larm kommer en grön bock på det kvitterade larmet att visas så länge larmet fortfarande är aktivt. Så fort det kvitterade larmet återställts försvinner det från listan. Inga larm försvinner från listan utan att ha blivit kvitterade. Sid. 6 (13)

7 Inställningar: Användare: Här administreras användare. Nya användare, rättigheter för befintliga användare mm. Programmera: Observera att det inte går att ändra administratörsrättigheter, dessa är låsta till full behörighet. Här programmeras funktioner i anläggningen. Välj först om det är en knapp (i kontroll vyn) eller en fysisk ingång (ingång på produkt) till systemet som ska programmeras. Sid. 7 (13)

8 Programmera knapp (knapp i kontroll vyn): Aktiverar undermeny programmera knapp enl. nedan. Välj knappar/ingångar: Bocka för de knappar/ingångar som ska programmeras (minst en måste väljas). Välj knappar/ingångar genom att klicka på dem. När alla knappar/ingångar som ska vara med i programmeringen är valda klicka på tillbaka. Sid. 8 (13)

9 Välj utgångar: Justera en/flera utgångar till det läge som önskas. I bilden ovan visas en produkt med tre dimmerutgångar, utgångar markerade med orange där det står Auto intill kommer inte att programmeras eftersom de inte blivit valda. Det är endast UT2 (grönmarkerad) som kommer att programmeras till 70 %. Reglagen skiljer sig om det är en dimmerutgång eller en av/på utgång. Välj funktion: Endast en funktion per programmering kan väljas. Välj aktuell funktion och klicka tillbaka till sammanfattningen. Sid. 9 (13)

10 Spara programmering: Nu visas en sammanställning på valda ingångar/knappar och utgångar sam till vilken funktion dessa ska programmeras. I exemplet ovan valde vi en ingång men det kunde lika gärna varit en eller flera ingångar/knappar. Det går inte att blanda ingångar och knappar i ett programmeringssteg, det måste göras i två steg ett för knapparna och ett för ingångarna. Om det är någon justering som behöver göras är det bara att klicka på respektive utgång, ingång, funktion eller knapp. Välj spara programmering om allt är korrekt. Programmering utförd Nu är programmeringen enligt sammanställningen utförd. Sid. 10 (13)

11 Dialogruta: Ska du fortsätta programmera med redan valda in och utgångar Ge svar Ja om ytterligare programmering med redan vald utgångar ska utföras. Om ingen mer programmering ska utföras på dessa in och utgångar eller om programmering är klar svara Nej. Denna dialog är till för att förenkla stora funktionsprogrammeringar där många utgångar ska väljas till flera ingångar med olika funktioner. Ett Ja behåller alla utgångars inställning och det är enkelt att ändra ingång och funktion. Programmera ingång (fysisk ingång på produkt): Avancerat: Programmeringsförfarandet för ingångar är identiskt med programmeringsförfarandet för knappar. För detaljer se avsnittet Programmera knapp ovan. Aktiverar undermeny enl. nedan. Radera: Här ges möjlighet att radera specifika ingångar från samtliga utgångar. Utgång från en ingång. Återställa en produkt till fabriksinställning, återställa hela systemet till fabriksinställning. Prioritet och invertering: I systemet finns möjlighet att sätta prioritet på en ingång eller en knapp. Prioritetfunktionen kan stoppa ingångar med lägre prioritet att aktivera en specifik funktion. T.ex. om ett brandlarm är aktivt och belysningen ska tändas upp till 100 % för att förenkla utrymning då sätts ingången från brandlarmet till prioritet 1 och då kan endast ingångar eller knappar med prioritet 1 påverka funktioner så länge brandlarmet är aktivt. Alla ingångar och knappar har från början prioritet 4. Det finns också möjlighet att invertera en ingångs funktion det innebär att om en ingång är sluten så tolkar systemet den som icke sluten och om det är icke sluten tolkar systemet det som att den är sluten. Sid. 11 (13)

12 Logik: OCH-Villkor. Här läggs villkor för en funktion in. Steg 1 när en logik funktion ska göras är att FÖRST programmera funktionen mot ingång/knapp (s.k. Huvudingång/knapp). När funktionen är programmerad och fungerar tillfredställande lägg OCH-Villkoret till ovanpå den befintliga programmeringen (huvudingången/knappen). Hantering av minneskortet: Varje Nordic-System produkt har ett minneskort där all konfiguration är lagrad. Under menyn ges möjlighet att spara/läsa in konfiguration till/från olika platser på kortet. Larm: Här programmeras larmingångar i systemet. Observera att det måste vara fysiska ingångar på en produkt alltså inte en knapp från kontroll vyn. Backup/återställning: Här finns möjlighet att spara undan och läsa in sparade namn på produkter, in- och utgångar. Återställa namnen till fabriksinställning. Läs in programmering (server version 1.2 eller senare): Här presenteras hela anläggningens programmering grupperad per produkt och utgång i listform. Klicka på en produkt i listan med produkter och nästa vy aktiveras. I denna vy presenteras programmeringen per utgång på den valda produkten. Alla namn följer med så om en utgång har döpts till annat än UT1 som är default så kommer detta namnet att visas istället. Längst upp i vyn visas vilken produkt programmeringen avser. Varje del i listan avser en utgångs programmering Utgång: Namnet på utgången Värde: AV/PÅ eller 0-100% beroende på produkt. Ingång: Vilken ingång i systemet aktiverar funktionen. Sid. 12 (13)

13 Funktion: Med vilken funktion aktiveras utgången. Minnesplats: Anger på vilken minnesplats programmeringen finns inlagd. Totalt finns 50 minnesplatser i en produkt (minnesplats 0 49). Om logiska villkor, dimmerhastigheter mm är programmerade så syns dessa också här. Dokumentation och programmering (server version 1.3 eller senare): Här presenteras hela anläggningens programmering grupperad per produkt, utgång eller ingång. Möjlighet att lägga till och ta bort programmering direkt. Se vilka utgångar som är programmerad till en specifik ingång eller vilka ingångar som styr en specifik utgång. Genom att klicka på rutan med programmeringen kan ytterligare ingångar, knappar eller utgångar lätt läggas till. Genom att klicka på symbolen längst upp till höger så kan dokumentation över hela anläggningens konfiguration mailas till önskad mailadress (förutsätter att enheten som kör Appen har ett konfigurerat mailkonto och är ansluten till Internet). I exemplet ovan läses programmeringen in för produkt 07:00.0d:7c:36:00 UT1. Genom att klicka på ett programmeringsfält för UT1 fås möjligheten att lägga till ingång, knapp eller att ta bort programmeringen. Programmeringslistan uppdateras så fort ny programmeringsinformation lästs in från systemet, beroende på antal produkter i systemet tar det olika lång tid att få in ny programmeringslista, normalt är det mellan 5 15 sekunder. Logga ut: Om: Logga ut från servern. Här visas företagets kontaktuppgifter samt APP- och serverversion. Sid. 13 (13)

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5 INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP Ver. 2.5 KOM IGÅNG Kom igång NORDIC-SYSTEM WEBB-001/002 ger dig möjlighet att skapa en mängd olika funktioner, styra och programmera dina

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Logga in... 3. Översikt/Dashboard... 4. Avvikande produkter... 4. Arbeten misslyckades... 4. Senaste gjorda... 4. Systemmeddelanden...

Logga in... 3. Översikt/Dashboard... 4. Avvikande produkter... 4. Arbeten misslyckades... 4. Senaste gjorda... 4. Systemmeddelanden... Innehållsförteckning Logga in... 3 Översikt/Dashboard... 4 Avvikande produkter... 4 Arbeten misslyckades... 4 Senaste gjorda... 4 Systemmeddelanden... 4 Användare... 6 Lägg till ny användare... 6 Redigera/radera

Läs mer

Inloggning i Skola24 Logga in Schema

Inloggning i Skola24 Logga in Schema Inloggning i Skola24 Skriv vimmerby.skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. - Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Efter inloggning

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Motorvärmarsystem. Användarmanual Ver 3.0

Motorvärmarsystem. Användarmanual Ver 3.0 Motorvärmarsystem Användarmanual Ver 3.0 Altero Motorvärmarlösningar Översikt uttagshuv Allmänt Altero Green Tech Motorvärmarsystem kan användas i fyra olika lägen: - Stand alone konstant aktiv - Stand

Läs mer

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES INFORMATION FÖR VERKSAMMA NÄRINGSIDKARE PÅ BYGGARBETSPLATSEN T.EX. UNDERENTREPRENÖRER 1(10) version 0.93 2017-03-27 Information om användande

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Quick start guide Compare-IT Användarmanual för applikation

Quick start guide Compare-IT Användarmanual för applikation Quick start guide Compare-IT Användarmanual för applikation Utgåva version: 2018/05/24 Ansvarig utgivare: Compare-IT Nordic AB Quick start guide - Kom igång Alternativ 1: Registrera med app My smart house

Läs mer

Cloud. Manual. Version

Cloud. Manual. Version Cloud Manual Version 1.0 2016-10-31 Innehållsförteckning Introduktion... 3 Kom igång... 3 Skapa konto... 4 Navigering, vad är det du ser... 5 Användning... 6 Vad ser du när du INTE är ansluten... 6 Anslut

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

Guide till SvD:s. digitala korsord

Guide till SvD:s. digitala korsord Guide till SvD:s digitala korsord Välkommen att prova SvD:s korsord digitalt. Du kan ha ett eller flera korsord i gång samtidigt och om ingen tävling pågår kan du även få ledtrådar och facit direkt på

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Instruktion för applikation Var sitter känslan?

Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 1 (17) Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 2 (17) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt...

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Manual Telecall Remote

Manual Telecall Remote Manual Telecall Remote Per-Martin Hedström Version: 1.1 Datum: 2017-01-11 2 (26) Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Revisionshistorik... 3 1.2 Sammanfattning... 3 2 Konfiguration... 4 2.1 TeleCall inställningar...

Läs mer

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1 Kom igång 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Gå in på Android market och sök på Tidsvar i ett ord. Appen identifieras genom

Läs mer

Lathund till First Class

Lathund till First Class Lathund till First Class Vägga Vuxenutbildning, Karlshamn KARLSHAMNS KOMMUN Senast reviderad: 2013-12-09 Ursprunglig version: 2011-11-29 Författare: Jim Nilsson Prolog Denna lathund är till för de som

Läs mer

Lärarhandledning. Felix börjar skolan

Lärarhandledning. Felix börjar skolan Lärarhandledning för Felix börjar skolan Felixonline är en digital anpassning av barnboksserien Felix börjar skolan utgiven av Bonnier utbildning. Syftet med läromedlet är i första hand att skapa läsupplevelse

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Manual för Flexi Presentity app för Android

Manual för Flexi Presentity app för Android Manual för Flexi Presentity app för Android Datatal har utvecklat en mobilapplikation för din smartphone, med den kan du enkelt sätta hänvisningar, ringa, söka upp kollegor och lyssna av röstmeddelanden.

Läs mer

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning Användarmanual Administratörer www.rebok.se Resursbokning Table of Contents Inloggning...3 Startsida...3 Hantera personal...4 Personalgrupper...5 Station...6 Schema...7 Schemaläggning...8 Veckoschemat...8

Läs mer

Översikt. Ta del av schema, artiklar och planering Göra frånvaroanmälningar

Översikt. Ta del av schema, artiklar och planering Göra frånvaroanmälningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Texttelefoni.se. En förmedlingstjänst från PTS. Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar

Texttelefoni.se. En förmedlingstjänst från PTS. Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar Texttelefoni.se En förmedlingstjänst från PTS Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar Innehåll ALLMÄN INFORMATION Introduktion 3 Mobilapp för smarta telefoner eller surfplatta 3 Ladda ner

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5. Version 1.00 Utgåva 1

BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5. Version 1.00 Utgåva 1 BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5 Version 1.00 Utgåva 1 Revision: 2016-09-29 FAAC Nordic AB BOX 125, SE-284 22 PERSTORP SWEDEN TEL. +46 435 77 95 00 FAX +46 435 77 95 29 www.daab.se Innehåll Allmän information...3

Läs mer

En guide till Hembygdsgilletsgillets intranät.

En guide till Hembygdsgilletsgillets intranät. En guide till Hembygdsgilletsgillets intranät. Hembygdsgillets sajt administreras via ett publiceringssystem som heter WordPress. I princip är det upplagt som sidor som ligger framme för vem som helst,

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Komma i gång manual. Tempus ID06 LITE

Komma i gång manual. Tempus ID06 LITE Komma i gång manual Tempus ID06 LITE 1 Innehållsförteckning Komma igång... 3 Logga in som administrator... 7 Administratormeny... 9 Nya arbetstagare... 10 Närvaro Status... 13 Närvaro... 13 Arbetsgivarelista...

Läs mer

Detta dokument innehåller instruktioner för hur du ska ställa in din ipad (ios 11) för olika ändamål

Detta dokument innehåller instruktioner för hur du ska ställa in din ipad (ios 11) för olika ändamål Innehållsförteckning Läs detta först... 2 Grundläggande inställningar av ipad... 3 Inställning av epost-inställningar... 7 Skapa ett Apple-ID... 8 Skydda din ipad (rekommendation)... 10 Läs detta först

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Manual för webb-sida, GOLDen GATE, Ethernet Från och med programversion 4.00.0

Manual för webb-sida, GOLDen GATE, Ethernet Från och med programversion 4.00.0 Manual för webb-sida, GOLDen GATE, Ethernet Från och med programversion 4.00.0 1. Inloggning GOLDen GATE har en inbyggg webbserver. För att få tillträde till denna krävs en webb-läsare med stöd för java.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN

ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN VER 1.0 ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN 2015-04-20 1 (12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND... 2 1.1 App-version... 2 2 2.1 ANVÄNDARE OCH BESÄTTNING... 2 Inloggning... 2 2.2

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Tillgänglig Weblink Unified 2.0 Användarmanual Version 15.003 MacBook Pro MacBook Pro Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning 3. Inledning

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

Instruktioner för Ethiris Trial

Instruktioner för Ethiris Trial Instruktioner för Ethiris Trial Nedan följer instruktioner för hur man snabbt kommer igång med utvärdering av Ethiris. 1. Sätt i CD:n med Ethiris Trial alternativt kör Setup.exe från installationsmediat.

Läs mer

Manual för Flexi Presentity app för ios

Manual för Flexi Presentity app för ios Manual för Flexi Presentity app för ios Datatal har utvecklat en mobilapplikation för din smartphone, med den kan du enkelt sätta hänvisningar och lyssna av röstmeddelanden. För att ladda ner mobilapplikationen,

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

På de här sidorna hittar du en bruksanvisning till Checkpoint Probe:

På de här sidorna hittar du en bruksanvisning till Checkpoint Probe: Kom igång med Probe Välkommen som CheckPoint Probe-användare! Så här kommer du igång: 1. Sök efter "CheckPoint Probe" i App Store (Apple) eller Google Play (Android) och hämta appen till butikens surfplatta.

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android Så här använder du Legimus app för Android Innehåll Vad är Legimus?... 3 Talsyntes... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 4 Så här söker du en talbok... 5 Ladda

Läs mer

Manual för Readsoft Online- Admin användare

Manual för Readsoft Online- Admin användare Hogia Performance Management AB Manual för Readsoft Online- Admin användare Användarinstruktion för administratörer i Readsoft Online 0 Innehåll Administratör i Readsoft Online... 2 Välkommen till Readsoft

Läs mer

Manual Masterwatch 6 TC

Manual Masterwatch 6 TC Manual Masterwatch 6 TC Q00 Adress Amerikavägen 6 9 6 KALMAR, Sweden Telefon +6(0)80 0 00 Telefax +6(0)80 00 0 Hemsida/ e-post www.qmt.com info@qmt.com Innehållsförteckning Inledning Normalanvändning -6

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

Användarguide Nordea Swish Företag App

Användarguide Nordea Swish Företag App Användarguide Nordea Swish Företag App App, manual version 3.0 Swish Företag och Swish Handel Swish Företag gör det möjligt för företag, föreningar och organisationer att ta emot Swish- betalningar från

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

C 365 UC Communicator Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil...

C 365 UC Communicator Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil... C 365 UC COMMUNICATOR Varje användare får vår desktopapplikation C 365 UC Communicator som laddas ner och installeras på valfri dator. När du är inloggad på din Cellip 365 UC Communicator kan du styra

Läs mer

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Innehållsförteckning WEBBTJÄNSTEN Registrera ny användare 4 Logga in 5 Boka resa 6 Boka resa Bekräftelse 7 Mina resor 8 Mina ombud 9 Favoritresor

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Lathund Elektroniska personalliggaren

Lathund Elektroniska personalliggaren Lathund Elektroniska personalliggaren Version 2.0 av Mattias Blom korrekturläst av Michael Voorhaar Innehåll Start - Ladda ner appen till din enhet... 3 Nedladdning för Android... 3 Nedladdning för iphone...

Läs mer

Kom igång med lånad ipad

Kom igång med lånad ipad Kom igång med lånad ipad Denna instruktionsmanual beskriver hur du: 1. Förbereder och ställer in din ipad innan du kan använda den 2. Rensar din lånade ipad innan du lämnar tillbaka den OBS! Notera att

Läs mer

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem Smart Start Användarguide startpaketet för ditt smarta hem Välkommen hem. Smart Start från Umeå Energi är ett startpaket som gör det möjligt för dig att bygga ditt smarta hem utifrån dina egna behov och

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Hur man ändrar från statisk till automatisk tilldelning av IP i routern.

Hur man ändrar från statisk till automatisk tilldelning av IP i routern. Hur man ändrar från statisk till automatisk tilldelning av IP i routern. Om du ansluter till Internet via en router, behöver du oftast inte ändra några inställningar i din dator, utan det räcker med att

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Dialect Unified MAC-klient

Dialect Unified MAC-klient Dialect Unified MAC-klient Med Dialect Unified MAC-klient når du företagets växelfunktioner. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper och t ex flytta samtal till en kollega du får tillgång

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Installera appen

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Instruktion för applikation Grundbok

Instruktion för applikation Grundbok Instruktion Grundbok 2016-02-25 1 Instruktion för applikation Grundbok Instruktion Grundbok 2016-02-25 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt... 4 Installation... 4 Surfplatta... 4 Dator...

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Manual. Uppdaterad VAKA-CALL Master 4G. Axema Access Control AB Box Stockholm, Sweden

Manual. Uppdaterad VAKA-CALL Master 4G. Axema Access Control AB Box Stockholm, Sweden Manual Uppdaterad 2019-08-20 VAKA-CALL Master 4G Axema Access Control AB Box 90215 120 23 Stockholm, Sweden 08-722 34 40 info@axema.se www.axema.se VAKA-CALL Master 4G Abonnemang 3 Installation och konfiguration

Läs mer

Manual till DIKO 2012-10-19

Manual till DIKO 2012-10-19 Manual till DIKO 2012-10-19 Innehåll Manual till DIKO 2012-10-19... 1 1 Använda DIKO med en dator... 2 1.1 För att logga in i DIKO... 2 1.2 Dag... 3 1.3 Importera bilder... 4 1.4 Redigera bilder i samband

Läs mer

Telia Connect för Windows

Telia Connect för Windows Telia Connect för Windows Version 3.0 Användarguide Updaterad: 3 juli 2007 Innehåll Ansluta till Internet...3 Information som presenteras av Telia Connect...4 Konfiguration av Telia Connect...7 Fliken

Läs mer

Instruktion för applikation remanga

Instruktion för applikation remanga Instruktion remanga 2016-02-25 1 Instruktion för applikation remanga Instruktion remanga 2016-02-25 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt... 3 Installation... 3 Surfplatta... 3 Dator...

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR Inloggning i appen Alla som vill använda webbappen måste börja med att logga in. Öppna webbläsaren i mobilen/datorn och skriv in m.xxx.timeplan.se. xxx byts ut mot företagets inloggningsnamn.

Läs mer

Skola24 för vårdnadshavare

Skola24 för vårdnadshavare 1 av 11 Utbildningsförvaltningen Med start höstterminen 2015 använder Vaxholms stads skolor systemet Skola24 för schemapublicering och frånvarorapportering. Nedan finns information om hur du som vårdnadshavare

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Enklare användarmanual. Kraft-o-meter vs5

Enklare användarmanual. Kraft-o-meter vs5 Enklare användarmanual Kraft-o-meter 20150331vs5 Nedladdning av tjänsten Iphone För att ladda ner appen måste du gå in på App Store (iphone) eller Google Play (Android). Sök på Öresundskraft så får du

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

DENACODE NUDDIS. App för entre- och personalplatta finns på appstore till ios och Andorid. Sök efter Nuddis App. .nuddis.nu KONTO: E-POST: LÖSEN:

DENACODE NUDDIS. App för entre- och personalplatta finns på appstore till ios och Andorid. Sök efter Nuddis App. .nuddis.nu KONTO: E-POST: LÖSEN: Denacode AB DENACODE NUDDIS PERSONAL HANDBOK Nuddis är ett nytt digitalt system som underlätta arbetet på förskola/fritids och ge personalen mer tid över för barnen. En ipad tar emot i entrén där barnen

Läs mer

Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator

Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator Ärendesamordning och kansli Västra Götalandsregionen 2018-11-27 Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator Ladda ned Sammanträdeshandlingar för nämnder/styrelser kan nås via

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

Dina barns närvaro på Hjärntorget

Dina barns närvaro på Hjärntorget Dina barns närvaro på Hjärntorget Från och med vårterminen 2014 har vi fått en ny närvarofunktion på Hjärntorget. Lärarna rapporterar in barnens närvaro direkt på lektionen och du kan själv gå in och se

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart - Nätanmälan. Den är skriven för att kunna användas av alla installatörer. Manualen kan användas

Läs mer

C 365 UC MOBIL APP Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil...

C 365 UC MOBIL APP Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil... C 365 UC MOBIL APP Varje användare kan ladda ner en mobil app C 365 UC Communicator som kan installeras på iphone eller Android. Klienten används för att hantera samtal, profiler, röstbrevlådan, kunna

Läs mer