Manual - Storegate Team

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual - Storegate Team"

Transkript

1 Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag. Du kan dessutom dela mappar och filer externt till kunder, leverantörer, konsulter och andra partners. Att arbeta i Storegate Team Storegate Team innehåller två delar: Gemensamma filer: Här sparas information som ni internt ska ha tillgång till och kunna sätta behörighetsnivåer på. (läs mer under Behörigheter ) Mina filer: Här sparas information som endast du ska ha tillgång till. Bild 1.

2 Kom igång Nedan finner du en snabbguide om hur du kommer igång med tjänsten. 1. Installera Storegate Map Drive (Windows) Om du inte redan har installerat Storegate Map Drive rekommenderar vi att du gör det nu genom att logga in på ditt konto och klicka Nedladdningar. Du kommer då ha en ny enhet i din dator; Storegate (X:) (se bild 2). Bild 2. För Mac-användare finns information under Support hur man ansluter till Storegate via Findern. 2. Skapa mappar I enheten Storegate (X:) på din dator för du över den mappstruktur du vill dela internt med dina kollegor. Om ni inte har någon befintlig mappstruktur så kan du självklart skapa nya mappar. 3. Skapa underanvändare Logga in på ditt konto via och klicka på ikonen (bild 3) för att skapa underanvändare. Bild 3.

3 Efter att du angivit uppgifter kommer dina underanvändare få ett e-postmeddelande där de kan slutföra registreringen av sitt underanvändarkonto. 4. Sätt behörigheter Klicka sedan på Gemensamma filer i webbgränssnittet. För att sätta behörighet: markera en mapp och välj meny Behörigheter, sedan väljer du alternativet Läs/Skriv för de användare som skall kunna läsa och skriva i denna mapp. Nu kan ditt team börja dela filer säkert, läs gärna igenom resten av detta dokument för att få mer information om tjänsten och om din roll som administratör. Behörigheter Genom att sätta behörigheter på mappar kan alla i teamet styra vem som ska få tillgång till informationen (se bild 4). Bild 4 Behörigheter finns endast för mappar under Gemensamma filer och sätts enbart i roten (på så kallad toppnivå, dvs. ej på underliggande mappar). När du skapar en ny mapp på webben kan du samtidigt sätta behörighet på mappen. Om en mapp lagras upp från din lokala dator till Storegate (X:) eller om en mapp kopieras eller flyttas från Mina filer till Gemensamma filer, sätts Ingen behörighet som standard. Detta görs av säkerhetsskäl så att ingen annan än du kan se mappen innan behörigheterna ändrats.

4 Det finns 5 nivåer av behörigheter: Ingen behörighet användare som helt saknar behörighet till en mapp ser inte denna överhuvudtaget, inte på webben, via Storegate (X:) eller i appar. Läs användare kan se mapp och öppna och ladda ner dess innehåll men inte flytta, radera eller ändra mappen eller innehållet. Läs/Skriv användare kan se, läsa, ändra, ta bort, kopiera eller flytta mapp och dess innehåll. Full behörighet Samma behörigheter som Läs/Skriv plus rätt att dela ut behörigheter till de andra. Full behörighet får den som skapar mappen (Administratören har alltid Full behörighet på alla mappar och kan även ta över denna rättighet från en underanvändare). Alla behörigheter på mappar i roten syns i webbgränssnittet (se bild 5). Bild 5 Sätta eller ändra behörigheter på mapp: 1. Gå in under Gemensamma filer på webben 2. Markera mappen som du vill sätta/ändra behörighet på 3. Välj Redigera behörigheter under Behörigheter -menyn 4. I fönstret som kommer upp markerar du vilka behörigheter användarna och/eller grupperna skall ha till mappen 5. Avsluta genom att klicka Ok Bra att veta om behörigheter För enkelhetens skull sätts behörighet endast i rotkatalogen på Gemensamma filer. Detta innebär att en underanvändare som har fått behörighet till denna mapp även har behörighet till dess undermappar. Om man skapar en mapp i sin dator i roten under Gemensamma filer så får den av säkerhetsskäl ingen behörighet. Dvs. det är enbart den användaren som skapat mappen som kan se och arbeta i den. För att göra den tillgänglig till andra i gruppen ändras behörigheten när du är inloggad på webbgränssnittet. Detta gäller enbart mappar i roten.

5 Administratörens roll Som administratör för kontot är det du som lägger upp användare och bestämmer vilka regler som ska gälla för dessa. Exempel på regler kan vara: Om användaren skall ha en reserverad del av lagringsytan och i så fall hur stor denna skall vara Vilka användare som skall kunna se vilka mappar på Gemensamma filer (se stycke Behörigheter ovan) Antal versioner som skall sparas Om Papperskorg skall användas på kontot (rekommendationen är alltid påslagen) Begränsa användare från att skriva i roten på Gemensamma Filer (se stycke nedan) Då det är administratören som står som betalningsansvarig för tjänsten är det endast han/hon som kan uppgradera kontot, både vad gäller antal användare och hur stor den totala lagringsytan skall vara (alla kostnader hamnar på samma faktura). Administratören har även möjlighet att komma åt innehållet på samtliga användares konton genom funktionen Logga in som (se stycke nedan). Lägga till användare: 1. Logga in på kontot och klicka på ikonen Hantera underanvändare (se bild 2.) överst på sidan (det är bara administratören som den är synlig för) 2. Klicka på Skapa ny användare 3. Fyll i namn och mailadress på den som skall bjudas in att dela kontot. 4. Reservera yta Sätt reserverad yta om så önskas, väljer man att sätta 0 GB så fördelas tillgänglig yta dynamiskt mellan användarna. 5. Avancerade inställningar Här kan du ange särskild behörighet för denna användare i rot-mappen på Gemensamma filer. Läs mer under stycket Begränsa användare från att skriva i roten Gemensamma filer. 6. Klicka Spara Personen som du precis har lagt till får nu ett mail med en inbjudan till kontot från dig. Mailet innehåller även en länk för att slutföra registreringen. Vid registreringen behöver användaren endast ange ett användarnamn, ett lösenord samt en lösenordsfråga. När du klickat Spara (punkt 6 ovan) visas en lista på kontots användare och här kan du bland annat se status på dem som du har bjudit in, om de till exempel har slutfört sin registrering. Ändra användarinställningar: 1. Klicka på Konto och välj Användare i högermenyn 2. Klicka på förnamnet på den användare som du vill ändra (alternativt markera i kryssrutan framför namnet och välj sedan Ändra ifrån Hantera -menyn) 3. Du kan nu göra dina ändringar. 4. Välj Spara när du är klar med ändringarna. Grupper Genom att skapa grupper kan du förenkla administrationen av behörigheterna. När en grupp är skapad så listas den överst i listan i Behörighetsfönstret.

6 Skapa grupp: 1. Klicka på Admin -ikonen (övre delen av sidan) och därefter på Grupper i vänsterfältet 2. Välj Skapa ny grupp 3. Ange gruppens namn och avsluta med att spara Lägg till användare i grupp: 1. Klicka på Admin -ikonen (övre delen av sidan) 2. Markera vilka användare i listan som du vill lägga till i en grupp 3. Klicka på Lägg till i grupp i menyraden ovanför 4. Välj vilken grupp som användarna skall ingå i (du kan även skapa en ny grupp med de valda användarna i detta läge) 5. En bekräftelse visas på att de valda användarna är tillagda i gruppen Övrigt Öka lagringsyta/öka antal användare 1. Klicka på Konto högst upp till höger på sidan (bredvid ditt användarnamn) 2. Under Välj tillval, välj ny storlek på lagring och/eller nytt antal användare 3. Klicka bekräfta Översikt lagringsyta Klicka på Konto och därefter Lagringsyta till vänster. Här visas en översikt på hur kontots lagringsyta är disponerat uppdelat på dem som du satt reserverat yta på och dem som delar på den resterande tillgängliga ytan. Logga in som Det kan finnas tillfällen då administratören kan behöva komma åt lagrat material som ligger på medarbetarnas egna lagringsytor. Som en extra säkerhet skickas det automatiskt ett mail till den användare vars konto administratören loggat in på. För att logga in på annan användares konto: 1. Klicka på Admin -ikonen 2. Klicka på förnamnet på den användare som du vill logga in som 3. Du kommer nu till Redigera användare -vyn, här väljer du Hantera i övre menyn och därefter Logga in som. 4. En ny flik öppnas i din webbläsare och du är inloggad som vald användare Begränsa användare från att skriva i roten på Gemensamma filer Du som administratör kan begränsa möjligheten för dina underanvändare att ladda upp filer och skapa mappar i roten på Gemensamma filer. Detta kan göras på hela kontot eller individuellt under varje användare. Hela kontot Detta gör du under Inställningar och Global behörighet i Gemensamma filer, här kan du välja mellan följande alternativ:

7 Läs Med denna inställning kan användaren (via webb och appar) enbart läsa, dvs. ladda ner, filer och mappar under roten i Gemensamma filer. Läs/Skriv (default) Med denna inställning kan användaren läsa och skriva, dvs. ladda ner och upp, filer och mappar under roten i Gemensamma filer. Denna inställning är default så att inte användare börjar synka mappar innan du som Admin har gett behörighet till detta. Sedan kan du som Admin även sätta detta individuellt per användare. Det görs under varje användare, se stycke Ändra användare ovan. Följ kontots inställningar Följer inställning enligt ovan, dvs kontots globala inställning. Läs Med denna inställning kan användaren enbart läsa, dvs. ladda ner, filer och mappar under roten i Gemensamma filer. Läs/Skriv (default) Med denna inställning kan användaren läsa och skriva, dvs. ladda ner och upp, filer och mappar under roten i Gemensamma filer. Versionshantering Här ställer du in hur många versioner av varje fil som skall sparas. 1 innebär att inga extra versioner av filen sparas. Hur många versioner som finns av varje fil syns i en ikon i fillistan. Genom att klicka på ikonen får man upp en dialogbox som gör det möjligt att hantera äldre versioner. Versionshantering finns under Konto/Inställningar. Papperskorg Allt som raderas ifrån ditt och övriga användares konton hamnar i papperskorgen och kan återställas genom att gå in i papperskorgen, markera fil (-er) och/eller mapp(-ar) och välja Återställ ifrån Hantera -menyn. Observera att allting som raderas ifrån Gemensamma filer hamnar i administratörens papperskorg och kan bara återställas ifrån detta konto. Om övriga användare raderar filer/mappar ifrån sina egna lagringsytor (Mina filer) hamnar dessa i respektives egen papperskorg. Papperskorgen är aktiv som standard på alla konton, om du väljer att inaktivera den kommer mappar och filer ifrån alla konton att hädanefter att raderas permanent utan möjlighet till återställning. En inaktivering innebär även att allt som redan finns i samtliga användares papperskorgar raderas permanent. Papperskorgen hanteras under Konto/Inställningar. Support Har du frågor eller funderingar om tjänsten så är du välkommen att kontakta oss på

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28 Doxcentral 6 Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering Användarmanual v.. 0-0-8 Välkommen till Doxcentral! Möt Doxcentral - Sveriges bästa system för samordning av dokument och

Läs mer

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE)

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (11) 2011-03-01 VERSION 0.1 Guide HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) I Live@edu kan du i Internetläsaren med Microsoft Webb Apps skapa, redigera och dela dokument

Läs mer

Användarmanual. Enkät. för uppföljning av åtgärder i miljömålsarbetet. www.relationwise.se. Sid 1

Användarmanual. Enkät. för uppföljning av åtgärder i miljömålsarbetet. www.relationwise.se. Sid 1 Användarmanual Enkät för uppföljning av Relationwise Sverigee www.relationwise.se Sid 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 LOGGA IN... 3 AREBETSYTAN... 4 DESIGN modul 1 VÄLJ RÄTT ENKÄTMALL... 5 REDIGERA/LÄGG

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

NORSTEDTS BYRÅ ANVÄNDARMANUAL

NORSTEDTS BYRÅ ANVÄNDARMANUAL NORSTEDTS BYRÅ ANVÄNDARMANUAL Manual för Norstedts Byrå (1.2) Manual för Norstedts Byrå (1.2)... 1 Ord och begrepp i Byrå... 4 Snabbkommandon... 4 Ställa in moment och kontrollpunkter... 5 Anpassa momenten

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

lokalnytt.se Manual kundadministration

lokalnytt.se Manual kundadministration lokalnytt.se Manual kundadministration version 2.0 2012-08-23 Innehåll Inledning... sidan 2 Rekommendationer... sidan 2 Gemensamma funktioner... sidan 3 Inloggning... sidan 4 Startsida... sidan 5 Objekt...

Läs mer

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått.

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått. Joomla Guide 2.5.11 MENYER Sida 1 av 41 MENYER En meny är centerpunkten på en hemsida. Det är ifrån denna man utgår om man vill navigera på hemsidan. Menyer kan vara vertikala eller horisontella och är

Läs mer

Handbok. Pagero för Danske Bank

Handbok. Pagero för Danske Bank Handbok Pagero för Danske Bank INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA PROGRAMMET 3 Vad är Pagero för Danske Bank? 3 Hjälpsidor 3 Systemkrav 3 INSTALLATION OCH START 3 Installation 3 Efter installationen

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-03-02 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Handbok Pagero Internet för Handelsbanken

Handbok Pagero Internet för Handelsbanken Handbok Pagero Internet för Handelsbanken Med Pagero Internet skickar du enkelt och smidigt betalningar över Internet, direkt från ditt ekonomisystem till banken. 1 Innehåll Läsanvisning 2 Innan ni startar

Läs mer

Webforum Teamwork & Professional Manual

Webforum Teamwork & Professional Manual Webforum Teamwork & Professional Manual Senast uppdaterad: 2015-03-11 Innehåll Inledning... 5 Inloggning... 5 Glömt ditt personliga lösenord?... 6 Webbarbetsplatsens layout... 7 Sidhuvud... 8 Min profil...

Läs mer

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos Talex! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur

Läs mer

Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator

Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator http://www.easylabelcreator.se/customer/lantmannen/ Innehållsförteckning Om tjänsten... 2 Snabbguide... 3 Inloggning... 5 Skapa konto... 5 Glömt användarnamn... 6

Läs mer

SVEMO- OUTLOOK I OFFICE 365

SVEMO- OUTLOOK I OFFICE 365 SVEMO- OUTLOOK I OFFICE 365 Användarmanual & Övningsuppgifter Innehåll Inledning... 2 Inloggning... 3 Inkorgen... 4 Skapa mappar... 4 Skriv ett nytt meddelande... 4 Bifoga fil... 6 Kontakter... 7 Lägg

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Copyright EPiServer AB

Copyright EPiServer AB Innehållsförteckning 3 Innehållsförteckning OM DEN HÄR DOKUMENTATIONEN 6 FÅ ÅTKOMST TILL HJÄLPSYSTEMET I EPISERVER 6 FÖRVÄNTAD KUNSKAP 6 REFERENSER 6 ONLINEANVÄNDARNÄTVERK PÅ EPISERVER WORLD 6 COPYRIGHTMEDDELANDE

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Manual till Skanskas Webbfakturaportal

Manual till Skanskas Webbfakturaportal Manual till Skanskas Webbfakturaportal (Husera TSP/TSP Online) Webbfaktura Version 3.0 Manual Version 1.5 Friskrivning Informationen i denna manual är till för att vägleda användarna av webbsystemet och

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Administration av användarkonton

Administration av användarkonton När man klickat Administration, så kommer man till administrationsverktyget. Denna manual finns även för nedladdning på länken . På denna sida kan du söka efter befintliga

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

LEVDoc för Visma Administration (SPCS) Inläsning / Återsökning av leverantörsfakturor med kontering & attestering till Visma Administration

LEVDoc för Visma Administration (SPCS) Inläsning / Återsökning av leverantörsfakturor med kontering & attestering till Visma Administration LEVDoc för Visma Administration (SPCS) Inläsning / Återsökning av leverantörsfakturor med kontering & attestering till Visma Administration LEVDoc 2.2 För servicefrågor kontakta er Återförsäljare eller

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Detta dokument skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Dokumentet får spridas fritt i

Läs mer

DIKO- manual. 2014-09- 14 Bitte Rydeman

DIKO- manual. 2014-09- 14 Bitte Rydeman DIKO- manual 2014-09- 14 Bitte Rydeman Föreningen Furuboda, 2014. DIKO är en webbtjänst under utveckling. Den som använder tjänsten gör detta på egen risk. Det görs regelbundna backupper av innehållet

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 10 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.1 Sidan 2 av 10 Innehåll Att logga in och byta lösenord... 3 Logga in... 3 Byta lösenord...

Läs mer

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Detta dokument skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Dokumentet får spridas fritt i

Läs mer

Administratörshandbok Online

Administratörshandbok Online Administratörshandbok Online Att använda Administratörshandboken Online EPiServer innehåller en komplett dokumentation och beskrivning av EPiServer i ett pdf-baserat hjälpsystem. Administratörshandboken

Läs mer