Internetbanken. öppen alla dagar klockan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se"

Transkript

1 Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24

2 Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens absolut bästa säkerhetslösningar. För att ingen annan ska kunna logga in i din internetbank, använder du en säkerhetsdosa. Den ger dig en ny kod varje gång du ska logga in eller skicka iväg ett bankärende. Säkerhetsdosan är en identitetshandling och ska därmed förvaras som en sådan. All information som skickas mellan dig och banken är krypterad, vilket gör att ingen annan kan se den. Om du är inloggad men inte aktiv, det vill säga inte gör något, så loggas du automatiskt ut efter 15 minuter. Allt för din säkerhet!

3 Välkommen till internetbanken! I internetbanken finns alla dina bankaffärer samlade på ett och samma ställe. Öppen att besöka var du än befinner dig, vilken tid på dygnet som helst. Enkelt, överskådligt och säkert. På de följande sidorna hittar du den information du behöver för att komma igång med internetbanken. Sedan är det bara att prova dig fram till de funktioner som förenklar för just dig i vardagen. Välkommen in. INNAN DU BÖRJAR När du ska besöka internetbanken behöver du: Tillgång till en internetansluten dator med webbläsare (browser), till exempel Internet Explorer eller Firefox. (Internetbanken fungerar för flera webbläsare, se våra rekommendationer på klicka på Våra internettjänster.) Din säkerhetsdosa eller din personliga kod.

4 Hela banken på skrivbordet. I internetbanken kan du sköta det allra mesta som rör din ekonomi, helt på egen hand. När helst det passar dig. Betala räkningar Du kan göra betalningar till bank- och PlusGiro. Dina genomförda betalningar sparas sedan i internetbanken i 18 månader, vilket ger en tydlig överblick. Överföringar I internetbanken kan du både göra engångsöverföringar och registrera regelbundna överföringar, från dina konton till egna eller andras konton i Sparbanken Nord eller i andra svenska banker. Betala till utlandet Du har även möjlighet att göra betalningar till konton i utländska banker. Det kan till exempel vara betalning för semesterboende eller en överföring till någon du känner som bor utomlands. Konton I internetbanken får du en överskådlig bild över alla dina konton. Du ser tillgängligt belopp och gjorda transaktioner tre månader tillbaka i tiden. Lån När det gäller dina lån ser du aktuell skuld, gjorda inbetalningar samt datum och belopp för nästa avisering. Du kan också ansöka om nya lån. Kort Internetbanken visar en översikt över dina kort och ger en god överblick. Här ser du också alla transaktioner på dina kort och din eventuella kortkredit. Spara och placera På en enda sida visas hela ditt sparande: konton, fonder, aktier med mera. Du ser samlat värde samt värdeförändring i procent och kronor för respektive placering och för ditt totala sparande. Härifrån kan du enkelt gå vidare för att förändra sparandet till exempel byta fonder. Säker kommunikation Under Skriv till oss kan du ta emot och skicka meddelanden till oss på banken på ett säkert sätt, när du är inloggad i internetbanken.

5 Bra överblick. I internetbanken ser du alla delar i din ekonomi. En av fördelarna med att göra bankaffärer via internet är överblicken. Du får en fullständig överblick över din ekonomi och kan enkelt gå tillbaka och söka information vid behov. STARTSIDAN Det viktigaste just nu. På startsidan får du en aktuell sammanställning av din ekonomi: tillgängligt belopp på dina konton, meddelanden från banken samt information om eventuella inkomna dokument så som till exempel elektroniska fakturor, elektroniska lönebesked eller låneaviseringar. BEVAKNING Alltid på utsatt tid. Du kan alltid välja att sätta ett bevakningsdatum på dina betalningar och överföringar. Vi bevakar då så att betalningen eller överföringen kommer fram i tid varken för sent eller för tidigt. På så sätt riskerar du inte att missa en förfallodag. HISTORIK AKTUELLA HÄNDELSER Vad har hänt i din ekonomi? Historik för din ekonomi, så som gjorda betalningar och överföringar samt transaktioner till utlandet sparas i 18 månader i internetbanken. Du kan till exempel när som helst gå tillbaka och se vilka räkningar du har betalat. Saker på gång. Aktuella händelser ger en överblick över kommande transaktioner som du har lagt upp, men som ska genomföras med ett framtida datum. Det kan till exempel vara en räkning som ska betalas om ett par dagar eller en överföring som ska göras ett visst datum varje månad. Här kan du också enkelt söka på gjorda bankärenden, till exempel betalda räkningar.

6 Bara i internetbanken: På ett sätt är internetbanken som vilket av våra bankkontor som helst, där du uträttar dina bankärenden. På ett annat sätt är den något helt unikt. Förutom att den alltid är öppen, får du nämligen också tillgång till flera tjänster som du inte kan få tillgång till någon annanstans inom banken. Elektronisk faktura Många företag ger sina kunder möjlighet att få elektronisk faktura. Istället för att få avier hem i brevlådan, skickas räkningen elektroniskt direkt till internetbanken. Datum, belopp och mottagare är redan angivet i den elektroniska fakturan, så det enda du behöver göra är att välja vilket konto pengarna ska dras från och godkänna betalningen. Enkelt, säkert och miljövänligt! Elektroniskt lönebesked Allt fler arbetsgivare erbjuder sina anställda att få lönebeskedet elektroniskt till internetbanken. Anmäl dig direkt i internetbanken, så får du veta om din arbetsgivare erbjuder denna möjlighet. E-sparkonto I internetbanken, och bara där, kan du öppna ett e-sparkonto. Det är ett konto som du sköter helt på egen hand via internetbanken och därför kan vi ge dig högre ränta. Du kan när som helst göra insättningar och uttag utan att det kostar någonting. SPARKONTO MED HÖG RÄNTA!

7 Bank-ID Bank-ID är en tjänst för säker identifiering och elektronisk underskrift på internet. Beställ tjänsten via internetbanken så kan du till exempel deklarera, anmäla vård av sjukt barn eller adressändra på egen hand direkt på internet. E-kort Kopplar du tjänsten e-kort till ditt bank-, betaleller kreditkort hos oss, kan du göra säkra betalningar med kort på internet. Med e-kort skapas ett unikt kortnummer för varje betalning, så att du inte behöver ange ditt riktiga kortnummer. Du beställer e-kort enkelt i internetbanken, på sidan Beställ tjänster.

8

9 Banken + mobilen. En kombination för dig på språng. Genom att kombinera internetbanken med mobilen kan du nå och använda banken på fler enkla sätt. En perfekt kombination för dig på språng! Du anmäler dig till våra mobiltjänster direkt i internetbanken. Banken via mobil Vissa av funktionerna i internetbanken kan du nå direkt från din mobil. Detta kallar vi Banken via mobil. Några exempel på vad du kan göra via mobilen är: Överblicka konton, fonder och lån Se de senaste transaktionerna Flytta pengar mellan egna konton Se kommande låneaviseringar Få information om exempelvis aktuella boräntor och valutakurser Bevakning av viktiga händelser Vill du bli påmind om särskilda händelser som rör din ekonomi, via sms eller e-post? Med Bevakningstjänsten kan du få information om inkomna elektroniska fakturor, elektroniska lönebesked, personliga meddelanden samt om avvisade betalningar. Du beställer bevakning av dessa händelser under Startsida/Egna inställningar. Ladda kontantkort Med internetbanken och tjänsten Ladda kontantkort kan du ladda valfritt kontantkort var du än befinner dig. Har du inte tillgång till en dator kan du istället ladda kontantkortet via telefonbankens självbetjäning (73#).

10 Du identifierar dig med din säkerhetsdosa. För din säkerhet identifierar du dig med hjälp av din säkerhetsdosa och PIN-kod varje gång du besöker internetbanken. Varje gång du ska logga in eller godkänna ett bankärende tar du fram en ny så kallad svarskod. Det finns olika modeller av säkerhetsdosan. Gå in på och läs hur du får fram en svarskod på just din säkerhetsdosa. När du loggar in i internetbanken ska kontrollnumret alltid börja med en 9:a. Var uppmärksam på det det är en extra säkerhetsåtgärd för din skull. Tänk på att dosan är en identitetshandling och förvara den på ett säkert ställe.

11 Logga in i internetbanken. För att kunna göra dina bankärenden i internetbanken loggar du in med säkerhetsdosan. Då får du full tillgång till all information och alla typer av bankärenden. Så här gör du: 1. Gå till och klicka på Logga in längst upp till höger. 2. Skriv ditt personnummer i rutan och välj alternativet Säkerhetsdosa i drop-listan. Klicka på Fortsätt. 3. Kolla att kontrollnumret börjar med siffran 9, för din säkerhets skull. Ta fram en svarskod med hjälp av kontrollnumret och din säkerhetsdosa. Skriv in svarskoden i fältet för svarskod. Klicka på Fortsätt. Nu är du inne i internetbanken och kan gå vidare för att göra dina bankärenden. Logga in med personlig kod För enklare bankärenden, om du till exempel vill kontrollera saldo eller göra överföringar mellan egna konton i Sparbanken Nord, räcker det att du loggar in med en personlig kod. Då väljer du istället Personlig kod som inloggningssätt på inloggningssidan. Du beställer din kod på Startsidan under Tillval/Beställ personlig kod.

12 Välkommen in! När du har loggat in hamnar du på startsidan. Här får du direkt en bra överblick över dina transaktionskonton, meddelanden från banken och eventuella inkomna elektroniska fakturor och lönebesked. Med hjälp av de olika länkarna på sidan kan du snabbt ta dig vidare för att göra de ärenden du vill. 1. Placera de sidor du använder ofta under länken Favoriter i huvudmenyn, så tar du dig vidare extra snabbt. 2. Här ser du inkomna meddelanden från banken. 3. Genom att klicka på rubrikerna i huvudmenyn kommer du till de olika sidorna där du kan göra dina bankärenden. 4. Under Hjälp finns instruktioner till den sida du befinner dig på. 5. Kom ihåg att klicka på Logga ut när du är klar med dina bankärenden.

13 Skicka dina ärenden till banken. De ärenden som ska godkännas med hjälp av säkerhetsdosan samlas i en lista, så att du kan godkänna dem på en och samma gång. Det är först efter att du har godkänt dina ärenden som de genomförs. Så godkänner du med säkerhetsdosan: 1. Klicka på knappen Till godkänna under listan och kontrollera dina ärenden en sista gång. Vill du ta bort eller ändra något i listan över ärenden som ska godkännas, klickar du på ärendet. 2. Ta fram en svarskod med hjälp av säkerhetsdosan och skriv in den i fältet för svarskod. Klicka på Signera. 3. Nu får du se en översiktsbild över de ärenden du just har godkänt. Välj Skriv ut om du vill ha en kvittens. GLÖM INTE ATT LOGGA UT När du är färdig med dina bankärenden avslutar du genom att välja Logga ut längst upp i högra hörnet. Då stängs dina personliga sidor ner. Om du är inloggad men inte är aktiv, det vill säga inte gör något, loggas du automatiskt ut efter 15 minuter.

14 Hjälp i internetbanken. I internetbanken finns flera funktioner som gör det enklare när du gör dina bankärenden. Svar på tekniska frågor. Till internetbankens kundtjänst kan du vända dig med tekniska frågor. När du är inloggad kontaktar du kundtjänst genom att gå till Startsidan/Skriv till oss. Du kan också ringa kundtjänst på , alla dagar klockan Under länken Kontakta oss kommer du direkt till kundtjänsts hemsida. Där hittar du bland annat de vanligaste frågorna och svaren, felsökningshjälp och information om säkerheten i internetbanken. Vid frågor om din ekonomi. På Startsidan/Skriv till oss kan du också kontakta ditt bankkontor eller din rådgivare, i frågor som rör din ekonomi. All dialog sker inom internetbankens säkra sidor. Vill du ha mer information? På hittar du en demo av internetbanken. Här kan du logga in som testperson och prova dig fram bland de flesta av de tjänster och funktioner som finns i internetbanken. På detta sätt kan du se hur det går till att göra ett ärende från början till slut. Fler praktiska hjälpfunktioner Tips: Till höger på många av sidorna i internetbanken hittar du information och tips om det ärende du håller på med. Hjälplänk: För varje ärende finns en tydlig instruktion steg-för-steg. Klicka på Hjälp längst upp till höger på sidan. Felmeddelande: Glömmer du något, eller gör fel, får du direkt ett meddelande om vad du behöver rätta till. Instruktionstext: När du för markören över orangefärgad text, får du upp små instruktionstexter som berättar vad du ska göra vid de olika momenten.

15

16 Vill du veta mer? Kontakta internetbankens kundtjänst på (öppet alla dagar 07-23) Telefon

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24.

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken har öppet när det passar dig Vi vill alltid ge dig bästa tänkbara service. Därför har du möjlighet att besöka banken på det sätt och de tider

Läs mer

Internetbanken. Öppet alla dagar dygnet runt

Internetbanken. Öppet alla dagar dygnet runt Internetbanken Öppet alla dagar dygnet runt Internetbanken för företag är öppen dygnet runt och du når den via alla datorer som har en webbläsare och internetuppkoppling på kontoret, hos konsulten, hemma

Läs mer

Välkommen in. Här är det öppet jämt.

Välkommen in. Här är det öppet jämt. Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. Du kan även besöka oss på swedbank.se/digitalt. Där hittar du fler digitala tjänster och mer info om internetbanken. Observera att vissa

Läs mer

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Telefonbanken Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Det är aldrig långt till goda affärer. Vår målsättning är att ge dig bästa tänkbara service, när du behöver det. Det kan innebära allt från

Läs mer

Telefonbanken. Närmaste vägen till banken.

Telefonbanken. Närmaste vägen till banken. Telefonbanken Närmaste vägen till banken. Det är aldrig långt till goda affärer. Vår målsättning är att ge dig bästa tänkbara service, när du behöver det. Det kan innebära allt från möjligheten att fatta

Läs mer

För dig mellan 13-20!

För dig mellan 13-20! För dig mellan 13-20! Öppna ett e-sparkonto och få 100 kronor insatt på kontot. Ungdomserbjudande! Skaffa ett konto med bankkort Maestro eller Karlshamns-Kortet samt mobil- och internetbanken. Då ingår

Läs mer

Välkommen till Sparportalen.

Välkommen till Sparportalen. FONDSPARA PERSONLIG RÅDGIVNING FINANSIELLA TJÄNSTER OCH FÖRSÄKRINGAR HANDLA MED FONDER ALLT I ETT-KONTO Välkommen till Sparportalen. Hundratals fonder. Alltid personlig rådgivning. www.direct.se Fondspara

Läs mer

LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN. Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank.

LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN. Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank. LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank. Vi hjälper dig byta bank Det är enkelt att bli bankkund hos. Vi hjälper dig med allt det praktiska ser till att löneinsättningar,

Läs mer

Hantering av behörigheter. Instruktion för behörighetsadministratörer

Hantering av behörigheter. Instruktion för behörighetsadministratörer Hantering av behörigheter Instruktion för behörighetsadministratörer Innehåll. Översikt 2. Lägg till behörighet 3. Exempel steg -3 4. Visa och ändra behörighet 5. Bra att veta 6. Tillvalstjänster Välkommen

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

Ta genvägarna till banken

Ta genvägarna till banken Ta genvägarna till banken Mobilbanken för iphone, Android och ipad Swish Internetbanken Telefonbanken Vill du veta mer om genvägarna till banken? Läs mer och se demofilmer på snapphanebygdenssparbank.se/internetbanken

Läs mer

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Att skicka e-fakturor Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Välkommen till bankens e-fakturatjänst Att skicka e-fakturor med bankens fakturaportal är enkelt. Du skapar fakturaunderlaget

Läs mer

Så fungerar ditt kort

Så fungerar ditt kort KORT Så fungerar ditt kort Gäller från 2014-04-15 Innehåll Kreditkort, så fungerar kortet 3 Bankkort, så fungerar kortet 4 Ungdomskort, så fungerar kortet 4 När du använder korten, praktiska saker att

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

?Har du För dig som är ung! koll

?Har du För dig som är ung! koll Har du koll? För dig som är ung! Har du råd att bli vuxen? Alla tonåringar drömmer nog om att bli vuxen. Om att bestämma över sitt eget liv och ta sina egna beslut. Om friheten att tjäna egna pengar och

Läs mer

Mer. en komplett tjänst laddad med mervärden

Mer. en komplett tjänst laddad med mervärden Mer en komplett tjänst laddad med mervärden Välkommen till Mer! Vi är glada för att du har valt att ansluta dig till Mer. Vi hoppas och tror att du kommer att bli ännu gladare när du inser hur mycket

Läs mer

Praktiska och enkla mobila tjänster

Praktiska och enkla mobila tjänster Praktiska och enkla mobila tjänster Appar som underlättar din vardag Ta hjälp av smarta verktyg för att enkelt hantera din ekonomi, när du vill och var du vill. I den här foldern kan du läsa om våra populära

Läs mer

Nya Autogiro. Funktionsbeskrivning och användarhandledning

Nya Autogiro. Funktionsbeskrivning och användarhandledning Nya Autogiro Funktionsbeskrivning och användarhandledning Denna manual gäller fr.o.m. det att Nya Autogiro finns tillgängligt. Manualen för Nya Autogiro kommer att gälla parallellt med manualerna för dagens

Läs mer

Välkommen till eplusgiro!

Välkommen till eplusgiro! Välkommen till eplusgiro! Användarhandledning Privatpersoner gäller från 20 januari 2011. Med eplusgiro kan du göra dina betalningar både inom Sverige och till utlandet direkt från datorn. Med vår säkerhetslösning

Läs mer

Lättläst om Nordea internetbank

Lättläst om Nordea internetbank Lättläst om Nordea internetbank Så här loggar du in till Nordea internetbank: 1. Skriv in www.nordea.fi i adressfältet och tryck på Enter-tangenten. 2. Skriv ditt användar-id och inloggningskoden i fälten.

Läs mer

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och

Läs mer

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2013-12-10 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

Manual till Skanskas Webbfakturaportal

Manual till Skanskas Webbfakturaportal Manual till Skanskas Webbfakturaportal (Husera TSP/TSP Online) Webbfaktura Version 3.0 Manual Version 1.5 Friskrivning Informationen i denna manual är till för att vägleda användarna av webbsystemet och

Läs mer

E-post för nybörjare

E-post för nybörjare E-post för nybörjare Innehåll: Inledning 1 E-post 2 Att skapa ett e-postkonto 3 Skicka och ta emot e-post 5 Övningar 7 1 Inledning Välkommen till steg 4 av Internetkursen för nybörjare! Vid det förra kurstillfället

Läs mer

Välkommen till e-giro privat

Välkommen till e-giro privat Välkommen till e-giro privat Välkommen till e-giro privat! Inledning De svenska internetbankerna växer snabbt. Fler och fler betalar räkningar och fakturor via sin dator och slipper köer, krångel och

Läs mer

Insättningsuppgift via Internet Nya versionen av tjänsten Användarmanual

Insättningsuppgift via Internet Nya versionen av tjänsten Användarmanual 201403 Insättningsuppgift via Internet Nya versionen av tjänsten Användarmanual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion... 4 1.1 Det här dokumentet...

Läs mer

Handla i vår webbshop!

Handla i vår webbshop! Handla i vår webbshop! www.plandent.se Manual Inloggning Börja alltid med att logga in i webbshopen genom att gå till www.plandent.se och klicka på LOGGA IN I WEBBSHOP uppe i högra hörnet. Fyll i ditt

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04 Medlemsregistret Roller och Behörigheter Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt.

Läs mer

Bg Autogiro Användarmanual

Bg Autogiro Användarmanual December 2014 Bg Autogiro Användarmanual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion... 4 1.1 Det här dokumentet... 4 1.2 Vad är Bankgirot?... 4 1.3 Vad

Läs mer