Internetbanken. öppen alla dagar klockan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se"

Transkript

1 Internetbanken öppen alla dagar klockan

2 Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens absolut bästa säkerhetslösningar. För att ingen annan ska kunna logga in i din internetbank, använder du en säkerhetsdosa. Den ger dig en ny kod varje gång du ska logga in eller skicka iväg ett bankärende. Säkerhetsdosan är en identitetshandling och ska därmed förvaras som en sådan. All information som skickas mellan dig och banken är krypterad, vilket gör att ingen annan kan se den. Om du är inloggad men inte aktiv, det vill säga inte gör något, så loggas du automatiskt ut efter 15 minuter. Allt för din säkerhet!

3 Välkommen till internetbanken! I internetbanken finns alla dina bankaffärer samlade på ett och samma ställe. Öppen att besöka var du än befinner dig, vilken tid på dygnet som helst. Enkelt, överskådligt och säkert. På de följande sidorna hittar du den information du behöver för att komma igång med internetbanken. Sedan är det bara att prova dig fram till de funktioner som förenklar för just dig i vardagen. Välkommen in. INNAN DU BÖRJAR När du ska besöka internetbanken behöver du: Tillgång till en internetansluten dator med webbläsare (browser), till exempel Internet Explorer eller Firefox. (Internetbanken fungerar för flera webbläsare, se våra rekommendationer på klicka på Våra internettjänster.) Din säkerhetsdosa eller din personliga kod.

4 Hela banken på skrivbordet. I internetbanken kan du sköta det allra mesta som rör din ekonomi, helt på egen hand. När helst det passar dig. Betala räkningar Du kan göra betalningar till bank- och PlusGiro. Dina genomförda betalningar sparas sedan i internetbanken i 18 månader, vilket ger en tydlig överblick. Överföringar I internetbanken kan du både göra engångsöverföringar och registrera regelbundna överföringar, från dina konton till egna eller andras konton i Sparbanken Nord eller i andra svenska banker. Betala till utlandet Du har även möjlighet att göra betalningar till konton i utländska banker. Det kan till exempel vara betalning för semesterboende eller en överföring till någon du känner som bor utomlands. Konton I internetbanken får du en överskådlig bild över alla dina konton. Du ser tillgängligt belopp och gjorda transaktioner tre månader tillbaka i tiden. Lån När det gäller dina lån ser du aktuell skuld, gjorda inbetalningar samt datum och belopp för nästa avisering. Du kan också ansöka om nya lån. Kort Internetbanken visar en översikt över dina kort och ger en god överblick. Här ser du också alla transaktioner på dina kort och din eventuella kortkredit. Spara och placera På en enda sida visas hela ditt sparande: konton, fonder, aktier med mera. Du ser samlat värde samt värdeförändring i procent och kronor för respektive placering och för ditt totala sparande. Härifrån kan du enkelt gå vidare för att förändra sparandet till exempel byta fonder. Säker kommunikation Under Skriv till oss kan du ta emot och skicka meddelanden till oss på banken på ett säkert sätt, när du är inloggad i internetbanken.

5 Bra överblick. I internetbanken ser du alla delar i din ekonomi. En av fördelarna med att göra bankaffärer via internet är överblicken. Du får en fullständig överblick över din ekonomi och kan enkelt gå tillbaka och söka information vid behov. STARTSIDAN Det viktigaste just nu. På startsidan får du en aktuell sammanställning av din ekonomi: tillgängligt belopp på dina konton, meddelanden från banken samt information om eventuella inkomna dokument så som till exempel elektroniska fakturor, elektroniska lönebesked eller låneaviseringar. BEVAKNING Alltid på utsatt tid. Du kan alltid välja att sätta ett bevakningsdatum på dina betalningar och överföringar. Vi bevakar då så att betalningen eller överföringen kommer fram i tid varken för sent eller för tidigt. På så sätt riskerar du inte att missa en förfallodag. HISTORIK AKTUELLA HÄNDELSER Vad har hänt i din ekonomi? Historik för din ekonomi, så som gjorda betalningar och överföringar samt transaktioner till utlandet sparas i 18 månader i internetbanken. Du kan till exempel när som helst gå tillbaka och se vilka räkningar du har betalat. Saker på gång. Aktuella händelser ger en överblick över kommande transaktioner som du har lagt upp, men som ska genomföras med ett framtida datum. Det kan till exempel vara en räkning som ska betalas om ett par dagar eller en överföring som ska göras ett visst datum varje månad. Här kan du också enkelt söka på gjorda bankärenden, till exempel betalda räkningar.

6 Bara i internetbanken: På ett sätt är internetbanken som vilket av våra bankkontor som helst, där du uträttar dina bankärenden. På ett annat sätt är den något helt unikt. Förutom att den alltid är öppen, får du nämligen också tillgång till flera tjänster som du inte kan få tillgång till någon annanstans inom banken. Elektronisk faktura Många företag ger sina kunder möjlighet att få elektronisk faktura. Istället för att få avier hem i brevlådan, skickas räkningen elektroniskt direkt till internetbanken. Datum, belopp och mottagare är redan angivet i den elektroniska fakturan, så det enda du behöver göra är att välja vilket konto pengarna ska dras från och godkänna betalningen. Enkelt, säkert och miljövänligt! Elektroniskt lönebesked Allt fler arbetsgivare erbjuder sina anställda att få lönebeskedet elektroniskt till internetbanken. Anmäl dig direkt i internetbanken, så får du veta om din arbetsgivare erbjuder denna möjlighet. E-sparkonto I internetbanken, och bara där, kan du öppna ett e-sparkonto. Det är ett konto som du sköter helt på egen hand via internetbanken och därför kan vi ge dig högre ränta. Du kan när som helst göra insättningar och uttag utan att det kostar någonting. SPARKONTO MED HÖG RÄNTA!

7 Bank-ID Bank-ID är en tjänst för säker identifiering och elektronisk underskrift på internet. Beställ tjänsten via internetbanken så kan du till exempel deklarera, anmäla vård av sjukt barn eller adressändra på egen hand direkt på internet. E-kort Kopplar du tjänsten e-kort till ditt bank-, betaleller kreditkort hos oss, kan du göra säkra betalningar med kort på internet. Med e-kort skapas ett unikt kortnummer för varje betalning, så att du inte behöver ange ditt riktiga kortnummer. Du beställer e-kort enkelt i internetbanken, på sidan Beställ tjänster.

8

9 Banken + mobilen. En kombination för dig på språng. Genom att kombinera internetbanken med mobilen kan du nå och använda banken på fler enkla sätt. En perfekt kombination för dig på språng! Du anmäler dig till våra mobiltjänster direkt i internetbanken. Banken via mobil Vissa av funktionerna i internetbanken kan du nå direkt från din mobil. Detta kallar vi Banken via mobil. Några exempel på vad du kan göra via mobilen är: Överblicka konton, fonder och lån Se de senaste transaktionerna Flytta pengar mellan egna konton Se kommande låneaviseringar Få information om exempelvis aktuella boräntor och valutakurser Bevakning av viktiga händelser Vill du bli påmind om särskilda händelser som rör din ekonomi, via sms eller e-post? Med Bevakningstjänsten kan du få information om inkomna elektroniska fakturor, elektroniska lönebesked, personliga meddelanden samt om avvisade betalningar. Du beställer bevakning av dessa händelser under Startsida/Egna inställningar. Ladda kontantkort Med internetbanken och tjänsten Ladda kontantkort kan du ladda valfritt kontantkort var du än befinner dig. Har du inte tillgång till en dator kan du istället ladda kontantkortet via telefonbankens självbetjäning (73#).

10 Du identifierar dig med din säkerhetsdosa. För din säkerhet identifierar du dig med hjälp av din säkerhetsdosa och PIN-kod varje gång du besöker internetbanken. Varje gång du ska logga in eller godkänna ett bankärende tar du fram en ny så kallad svarskod. Det finns olika modeller av säkerhetsdosan. Gå in på och läs hur du får fram en svarskod på just din säkerhetsdosa. När du loggar in i internetbanken ska kontrollnumret alltid börja med en 9:a. Var uppmärksam på det det är en extra säkerhetsåtgärd för din skull. Tänk på att dosan är en identitetshandling och förvara den på ett säkert ställe.

11 Logga in i internetbanken. För att kunna göra dina bankärenden i internetbanken loggar du in med säkerhetsdosan. Då får du full tillgång till all information och alla typer av bankärenden. Så här gör du: 1. Gå till och klicka på Logga in längst upp till höger. 2. Skriv ditt personnummer i rutan och välj alternativet Säkerhetsdosa i drop-listan. Klicka på Fortsätt. 3. Kolla att kontrollnumret börjar med siffran 9, för din säkerhets skull. Ta fram en svarskod med hjälp av kontrollnumret och din säkerhetsdosa. Skriv in svarskoden i fältet för svarskod. Klicka på Fortsätt. Nu är du inne i internetbanken och kan gå vidare för att göra dina bankärenden. Logga in med personlig kod För enklare bankärenden, om du till exempel vill kontrollera saldo eller göra överföringar mellan egna konton i Sparbanken Nord, räcker det att du loggar in med en personlig kod. Då väljer du istället Personlig kod som inloggningssätt på inloggningssidan. Du beställer din kod på Startsidan under Tillval/Beställ personlig kod.

12 Välkommen in! När du har loggat in hamnar du på startsidan. Här får du direkt en bra överblick över dina transaktionskonton, meddelanden från banken och eventuella inkomna elektroniska fakturor och lönebesked. Med hjälp av de olika länkarna på sidan kan du snabbt ta dig vidare för att göra de ärenden du vill. 1. Placera de sidor du använder ofta under länken Favoriter i huvudmenyn, så tar du dig vidare extra snabbt. 2. Här ser du inkomna meddelanden från banken. 3. Genom att klicka på rubrikerna i huvudmenyn kommer du till de olika sidorna där du kan göra dina bankärenden. 4. Under Hjälp finns instruktioner till den sida du befinner dig på. 5. Kom ihåg att klicka på Logga ut när du är klar med dina bankärenden.

13 Skicka dina ärenden till banken. De ärenden som ska godkännas med hjälp av säkerhetsdosan samlas i en lista, så att du kan godkänna dem på en och samma gång. Det är först efter att du har godkänt dina ärenden som de genomförs. Så godkänner du med säkerhetsdosan: 1. Klicka på knappen Till godkänna under listan och kontrollera dina ärenden en sista gång. Vill du ta bort eller ändra något i listan över ärenden som ska godkännas, klickar du på ärendet. 2. Ta fram en svarskod med hjälp av säkerhetsdosan och skriv in den i fältet för svarskod. Klicka på Signera. 3. Nu får du se en översiktsbild över de ärenden du just har godkänt. Välj Skriv ut om du vill ha en kvittens. GLÖM INTE ATT LOGGA UT När du är färdig med dina bankärenden avslutar du genom att välja Logga ut längst upp i högra hörnet. Då stängs dina personliga sidor ner. Om du är inloggad men inte är aktiv, det vill säga inte gör något, loggas du automatiskt ut efter 15 minuter.

14 Hjälp i internetbanken. I internetbanken finns flera funktioner som gör det enklare när du gör dina bankärenden. Svar på tekniska frågor. Till internetbankens kundtjänst kan du vända dig med tekniska frågor. När du är inloggad kontaktar du kundtjänst genom att gå till Startsidan/Skriv till oss. Du kan också ringa kundtjänst på , alla dagar klockan Under länken Kontakta oss kommer du direkt till kundtjänsts hemsida. Där hittar du bland annat de vanligaste frågorna och svaren, felsökningshjälp och information om säkerheten i internetbanken. Vid frågor om din ekonomi. På Startsidan/Skriv till oss kan du också kontakta ditt bankkontor eller din rådgivare, i frågor som rör din ekonomi. All dialog sker inom internetbankens säkra sidor. Vill du ha mer information? På hittar du en demo av internetbanken. Här kan du logga in som testperson och prova dig fram bland de flesta av de tjänster och funktioner som finns i internetbanken. På detta sätt kan du se hur det går till att göra ett ärende från början till slut. Fler praktiska hjälpfunktioner Tips: Till höger på många av sidorna i internetbanken hittar du information och tips om det ärende du håller på med. Hjälplänk: För varje ärende finns en tydlig instruktion steg-för-steg. Klicka på Hjälp längst upp till höger på sidan. Felmeddelande: Glömmer du något, eller gör fel, får du direkt ett meddelande om vad du behöver rätta till. Instruktionstext: När du för markören över orangefärgad text, får du upp små instruktionstexter som berättar vad du ska göra vid de olika momenten.

15

16 Vill du veta mer? Kontakta internetbankens kundtjänst på (öppet alla dagar 07-23) Telefon

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24.

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken har öppet när det passar dig Vi vill alltid ge dig bästa tänkbara service. Därför har du möjlighet att besöka banken på det sätt och de tider

Läs mer

Kom igång med e-cm. Så gör du.

Kom igång med e-cm. Så gör du. Kom igång med e-cm. Så gör du. Välkommen till e-cm! Med e-cm får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner som underlättar både det dagliga arbetet

Läs mer

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du.

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Välkommen till internetbanken företag Med internetbanken får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner

Läs mer

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. www.sparbankennord.se Välkommen till internetbanken! Här är det öppet jämt så att du kan göra dina

Läs mer

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se.

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Behöver du hjälp? Ring internetbankens kundtjänst på 0771-97 75 12, alla dagar

Läs mer

Välkommen in. Här är det öppet jämt.

Välkommen in. Här är det öppet jämt. Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. Du kan även besöka oss på swedbank.se/digitalt. Där hittar du fler digitala tjänster och mer info om internetbanken. Observera att vissa

Läs mer

Internetbanken. Öppet alla dagar dygnet runt

Internetbanken. Öppet alla dagar dygnet runt Internetbanken Öppet alla dagar dygnet runt Internetbanken för företag är öppen dygnet runt och du når den via alla datorer som har en webbläsare och internetuppkoppling på kontoret, hos konsulten, hemma

Läs mer

Internetbanken företag. Möjligheternas internetbank

Internetbanken företag. Möjligheternas internetbank Internetbanken företag Möjligheternas internetbank Välkommen till gränslösa affärsmöjligheter Med internetbanken står dörren till banken alltid öppen för dig och företaget. Du når internetbanken via alla

Läs mer

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank Enkla steg-för-steg guider Användarguide Nordeas Mobilbank Varför ska jag välja digitala tjänster? Idag kan nästan allt göras digitalt och vi använder internet för många olika typer av tjänster. Digitala

Läs mer

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Telefonbanken Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Det är aldrig långt till goda affärer. Vår målsättning är att ge dig bästa tänkbara service, när du behöver det. Det kan innebära allt från

Läs mer

För dig mellan 13-20!

För dig mellan 13-20! För dig mellan 13-20! Öppna ett e-sparkonto och få 100 kronor insatt på kontot. Ungdomserbjudande! Skaffa ett konto med bankkort Maestro eller Karlshamns-Kortet samt mobil- och internetbanken. Då ingår

Läs mer

Ta genvägarna till banken

Ta genvägarna till banken Ta genvägarna till banken Mobilbanken för iphone, Android och ipad Swish Internetbanken Telefonbanken Vill du veta mer om genvägarna till banken? Läs mer och se demofilmer på snapphanebygdenssparbank.se/internetbanken

Läs mer

Din guide till en smidig flytt

Din guide till en smidig flytt Privatkund Din guide till en smidig flytt Läs igenom och spara! Mer information om dina nya produkter och tjänster samt öppettider finns på www. sparbankenskane.se/nystart Börja redan idag 9 Fredag Fredagen

Läs mer

Din guide till en smidig flytt

Din guide till en smidig flytt Företagskund Din guide till en smidig flytt Läs igenom och spara! Mer information om dina nya produkter och tjänster samt öppettider finns på www. sparbankenskane.se/nystart Börja redan idag 9 Fredag Fredagen

Läs mer

Praktiska och enkla mobila tjänster

Praktiska och enkla mobila tjänster Praktiska och enkla mobila tjänster Appar som underlättar din vardag Ta hjälp av smarta verktyg för att enkelt hantera din ekonomi, när du vill och var du vill. I den här foldern kan du läsa om våra populära

Läs mer

Telefonbanken. Närmaste vägen till banken.

Telefonbanken. Närmaste vägen till banken. Telefonbanken Närmaste vägen till banken. Det är aldrig långt till goda affärer. Vår målsättning är att ge dig bästa tänkbara service, när du behöver det. Det kan innebära allt från möjligheten att fatta

Läs mer

Hantering av behörigheter. Instruktion för behörighetsadministratörer

Hantering av behörigheter. Instruktion för behörighetsadministratörer Hantering av behörigheter Instruktion för behörighetsadministratörer Innehåll. Översikt 2. Lägg till behörighet 3. Exempel steg -3 4. Visa och ändra behörighet 5. Bra att veta 6. Tillvalstjänster Välkommen

Läs mer

Information från Löne- och Pensionsservice

Information från Löne- och Pensionsservice Information från Löne- och Pensionsservice Information om bankbyte och övergång till e-lönebesked Den 1 juni 2011 byter Östersunds kommun bank till Swedbank. Det innebär att lön kommer att betalas ut via

Läs mer

Lättläst om Nordea internetbank

Lättläst om Nordea internetbank Lättläst om Nordea internetbank Så här loggar du in till Nordea internetbank: 1. Skriv in www.nordea.fi i adressfältet och tryck på Enter-tangenten. 2. Skriv ditt användar-id och inloggningskoden i fälten.

Läs mer

Instruktion för Handelsbankens kortläsare

Instruktion för Handelsbankens kortläsare Instruktion för Handelsbankens kortläsare Kom igång med dina bankärenden Du använder kortläsare och ditt personliga inloggningskort för att logga in på Handelsbankens Internettjänst. Inloggningskortet

Läs mer

Välkommen till Sparportalen.

Välkommen till Sparportalen. FONDSPARA PERSONLIG RÅDGIVNING FINANSIELLA TJÄNSTER OCH FÖRSÄKRINGAR HANDLA MED FONDER ALLT I ETT-KONTO Välkommen till Sparportalen. Hundratals fonder. Alltid personlig rådgivning. www.direct.se Fondspara

Läs mer

LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN. Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank.

LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN. Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank. LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank. Vi hjälper dig byta bank Det är enkelt att bli bankkund hos. Vi hjälper dig med allt det praktiska ser till att löneinsättningar,

Läs mer

Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID samt ansluta dig till våra mobila tjänster

Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID samt ansluta dig till våra mobila tjänster Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID samt ansluta dig till våra mobila tjänster Beställa startkod i Internetbanken och hämta Mobilt BankID Här följer en kort guide för hur du hämtar

Läs mer

Välkommen. Den här guiden visar enkelt hur Kundservice på internet fungerar, hur du hittar och hur du använder olika funktioner.

Välkommen. Den här guiden visar enkelt hur Kundservice på internet fungerar, hur du hittar och hur du använder olika funktioner. Välkommen Kundservice på internet är alltid öppet. Du gör dina GE Money Bank-ärenden när du vill och där du vill; hemma, på jobbet, från sommarstugan. Vi kan också svara på dina frågor som du skickar som

Läs mer

Din guide till Internet och tele fon

Din guide till Internet och tele fon Din guide till Internet och tele fon Det bekväma sättet att sköta bankärenden. Våra banktjänster via Internet och telefon ger dig många möjligheter. Internet ger dig överblicken. Telefonen ger dig rörligheten.

Läs mer

Internetsäkerhet. banktjänster. September 2007

Internetsäkerhet. banktjänster. September 2007 Internetsäkerhet och banktjänster September 2007 Skydda din dator Att använda Internet för att utföra bankärenden är enkelt och bekvämt. Men tänk på att din datormiljö måste vara skyddad och att du aldrig

Läs mer

FÖR DIG MELLAN 13-20!

FÖR DIG MELLAN 13-20! FÖR DIG MELLAN 13-20! Öppna ett e-sparkonto och få 100 kronor insatt på kontot. Ungdomserbjudande! Skaffa ett konto med bankkort Maestro eller Karlshamns-Kortet samt mobil- och internetbanken. Då ingår

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Autogirobetalning Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Läs noga igenom innan du bestämmer dig Villkor för Autogiro Villkor för autogiro Jag medger att uttag får göras från det konto jag har

Läs mer

Digitala Guider Victor Khamo Skaraborg William Lännbjer Värmland 1

Digitala Guider Victor Khamo Skaraborg William Lännbjer Värmland 1 Digitala Guider Victor Khamo William Lännbjer Skaraborg Värmland Bakgrund Digitalisering ett begrepp som används i många sammanhang Högaktuellt inom alla branscher Ny teknik ersätter gamla affärsmodeller

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN. 1.0 / Juni 2015

SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN. 1.0 / Juni 2015 SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN 1.0 / Juni 2015 Hantera behörigheter i internetbanken Nu är det enklare för dig som företagare att administrera olika användares behörigheter i internetbanken.

Läs mer

Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen.

Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen. Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen. Välkommen till en kundägd bank Länsförsäkringar Västerbotten har arbetat för kundernas bästa sedan 1855. Banken ägs av våra kunder, och därför

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Att skicka e-fakturor Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Välkommen till bankens e-fakturatjänst Att skicka e-fakturor med bankens fakturaportal är enkelt. Du skapar fakturaunderlaget

Läs mer

Instruktion för Betanias Kundportal

Instruktion för Betanias Kundportal Instruktion för Betanias Kundportal Att bli användare När er organisation godkänt att bli användare av systemet får du ett välkomstmeddelande första gången vi skickar en rekvisition till dig. Klicka eller

Läs mer

Digipassguiden. Så här använder du din digipass

Digipassguiden. Så här använder du din digipass Digipassguiden Så här använder du din digipass Innehållsförteckning Beskrivning av digipassen 4 Aktivera din digipass 4 Logga in på Internetkontoret 5 Logga ut från Internetkontoret 6 Att navigera digipassens

Läs mer

Guide till mobilbanken och kodappen

Guide till mobilbanken och kodappen Guide till mobilbanken och kodappen Guide till kodappen och mobilbanken Den här guiden hjälper dig att komma igång med Nordeas mobila tjänster. Då du följer anvisningarna i guiden lyckas du även om du

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

Handbok för Energimyndighetens e-tjänster

Handbok för Energimyndighetens e-tjänster Handling Datum 1 (13) Handbok för s e-tjänster EM4500 W-4.0, 2010-11-22 Handling Datum 2 (13) Innehåll 1 Inledning 3 2 Att logga in 4 2.1 Logga in med mobilt BankID... 5 2.2 Logga in med BankID på fil...

Läs mer

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo!

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo! Pappersfri post Användarhandbok Välkommen till din Brevo! I Brevo kan du ta emot och hantera post som du brukar få hem i din vanliga brevlåda. Du kan sortera och spara alla dina dokument och du kommer

Läs mer

Swedbank Kundupplevelse av elektronisk faktura

Swedbank Kundupplevelse av elektronisk faktura Swedbank Kundupplevelse av elektronisk faktura Kundtjänst för Fakturamottagare: Internetbanken 0771-97 75 12 Telefonbanken 0771-22 11 22 Förfallodag = Dag då betalningen är mottagaren tillhanda. Elektroniska

Läs mer

Välkommen till oss på Glocalnet!

Välkommen till oss på Glocalnet! Kom igångguide för Kontantkort Välkommen till oss på Glocalnet Grattis till ett smart och lågt val. Med Glocalnet Kontantkort har du full koll på dina mobilkostnader eftersom du betalar i förväg. Samtidigt

Läs mer

Beskrivning om hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel

Beskrivning om hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel Beskrivning om hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel Bra att veta: Om du ska använda sprutan efter 26 november 2016 måste du ha fått ett beslut från Jordbruksverket

Läs mer

Marknadsföringsmaterial

Marknadsföringsmaterial Instruktionsguide kortläsare Marknadsföringsmaterial Bekanta dig med kortläsaren Du har fått kortläsaren för att bland annat kunna logga in i Handelsbankens Internettjänst. Du använder kortläsaren med

Läs mer

Oanade möjligheter. Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen

Oanade möjligheter.   Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen Oanade möjligheter www.oanade-möjligheter.se Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen En sajt som involverar och väcker nyfikenhet kring digitala

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

Kapitel 7 Betala räkningar

Kapitel 7 Betala räkningar ÖVNINGAR Privatekonomi på enkel svenska Kapitel 7 Betala räkningar Film 1: Inledning En man pratar med sin fru De sitter hemma i vardagsrummet Mannen ska betala räkningar Han tycker att det tar tid Frun

Läs mer

Annan användare är inloggad

Annan användare är inloggad Instruktion: Logga in i Treserva med tjänste-id eller reservkort När du ska logga in på din arbetsdator ska du använda dig av ditt tjänste-id. Du loggar in på olika sätt beroende på om din dator är avstängd,

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Att skaffa PayEx Mobil steg för steg

Att skaffa PayEx Mobil steg för steg Att skaffa PayEx Mobil steg för steg När du ska skaffa PayEx Mobil se till att du har tillgång till din mobiltelefon, en dator med tillgång till internet och din e-post samt din bankdosa. För att kunna

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

3 Skadliga program 26 Virus... Förord...3 Lättläst it...7 Bokens uppbyggnad och nivåer...8 Bokens innehåll på olika nivåer...9

3 Skadliga program 26 Virus... Förord...3 Lättläst it...7 Bokens uppbyggnad och nivåer...8 Bokens innehåll på olika nivåer...9 Carina Frondén Petri Ilmonen 4 Förord...3 Lättläst it...7 Bokens uppbyggnad och nivåer...8 Bokens innehåll på olika nivåer...9 1 Grundläggande datorkunskaper 10 Att starta datorn... Användarnamn och lösenord...

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

SeniorNet Huddinge Öppet Hus

SeniorNet Huddinge Öppet Hus SeniorNet Huddinge Öppet Hus 2017-10-26 Dagens tema: Mobilt Bankid och Internetbetalning E-legitimation / BankID Vad är e-legitimation E-legitimation en personlig elektronisk ID-handling som du använder

Läs mer

Så här använder du. etjänsten. etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit

Så här använder du. etjänsten. etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit Så här använder du etjänsten etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit Så här använder du etjänsten Innehåll Vad är etjänsten?... s. 3 Avtal om etjänsten... s. 4 Saldoförfrågan,

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Oanade möjligheter väntar dig Information och tips som förenklar din vardag.

Oanade möjligheter väntar dig Information och tips som förenklar din vardag. Oanade möjligheter väntar dig Information och tips som förenklar din vardag. Förenkla din vardag med BankID I dag finns det många enkla och säkra tjänster som underlättar för dig när du gör olika vardagsärenden.

Läs mer

Manual Godman Redovisning

Manual Godman Redovisning Installation Sid 2 Avinstallera Sid 4 Installation från CD Sid 6 Uppdateringar Sid 7 Manual Godman Redovisning Sid 8 Skapa huvudman, God man Sid 8 Skapa ditt första räkenskapsår Sid 8 Bankkonton Sid 9

Läs mer

Mobilt. Guide för Telia Refill kontantkort

Mobilt. Guide för Telia Refill kontantkort Mobilt Guide för Telia Refill kontantkort Välkommen till Telia Välkommen till Telia! Här berättar vi hur du sätter i gång ditt Telia Refill kontantkort, hur du laddar det med samtalstid, vilka tjänster

Läs mer

Mobilt. Guide för Telia Mobil Full koll

Mobilt. Guide för Telia Mobil Full koll Mobilt Guide för Telia Mobil Full koll Välkommen till Telia Välkommen till Telia! Här berättar vi hur du sätter i gång ditt Telia Mobil Full koll abonnemang, hur det fungerar, hur du laddar det med extra

Läs mer

?Har du För dig som är ung! koll

?Har du För dig som är ung! koll Har du koll? För dig som är ung! Har du råd att bli vuxen? Alla tonåringar drömmer nog om att bli vuxen. Om att bestämma över sitt eget liv och ta sina egna beslut. Om friheten att tjäna egna pengar och

Läs mer

Smartbudget handbok Sida 1 av 16

Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Introduktion Målet med Smartbudget är att det ska vara enkelt för alla att få koll på sin ekonomi oavsett kunskapsnivå och behov. Allt eftersom Smartbudget växer med funktioner

Läs mer

Express Import system

Express Import system Express Import system Förenklad guide för mottagare TNT s Express Import system TNTs Express Import System gör det enkelt för dig att få dokument, paket eller pallar upphämtade från 168 länder med mottagaren

Läs mer

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network!

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network! Integrerade tjänster Skicka Välkommen till InExchange Network! Innehåll Logga in... 2 Skickade fakturor... 3 Sök efter och ta fram skickade fakturor... 3 Hur sammanställer jag en rapport på skickade fakturor?...

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

I behörigheten registrera ingår att: registrera betalningar, att makulera inrikes betalningar och ändra betalningar.

I behörigheten registrera ingår att: registrera betalningar, att makulera inrikes betalningar och ändra betalningar. Universitetsförvaltningen Ekonomiavdelningen Ilona Hedin Registrera utlägg i GiroVision I första hand ska en kostnad faktureras KI. Om det inte går att få faktura används GiroVision för utbetalning av

Läs mer

Insättningsuppgift via Internet Användarmanual

Insättningsuppgift via Internet Användarmanual Juli 2014 Insättningsuppgift via Internet Användarmanual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion...3 1.1 Det här dokumentet... 3 1.2 Vad är Bankgirot?...

Läs mer

Välkommen till eplusgiro!

Välkommen till eplusgiro! Välkommen till eplusgiro! Användarhandledning Privatpersoner gäller från 20 januari 2011. Med eplusgiro kan du göra dina betalningar både inom Sverige och till utlandet direkt från datorn. Med vår säkerhetslösning

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation

Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation Swedbank AB 1 Kunderbjudande & Produkter/Betalningar Innehåll Innehåll Som privatperson kan du få pengar insatta till ditt konto från din arbetsgivare,

Läs mer

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se Viktig info! Spara denna manual Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se För våra hyresgäster Så här kommer du in på Mina sidor Denna manual

Läs mer

Bankgirots Autogiro en helt elektronisk tjänst

Bankgirots Autogiro en helt elektronisk tjänst Bankgirots Autogiro en helt elektronisk tjänst Bakgrund Har funnits i Sverige sedan 1965 Dagens Autogiro togs i drift 2011 och är helt elektronisk En tjänst där pengarna dras automatiskt från betalarens

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

SeniorNet Säkerhet på nätet Säkerhet på nätet. Om du inte har köpt en lott på nätet, har du inte vunnit något heller.

SeniorNet Säkerhet på nätet Säkerhet på nätet. Om du inte har köpt en lott på nätet, har du inte vunnit något heller. SeniorNet 2018-10-22 Säkerhet på nätet Säkerhet på nätet Om du inte har köpt en lott på nätet, har du inte vunnit något heller. Ingen bank frågar efter ditt kontonummer, de har det ju redan. Om du får

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Nordea Ungdom år

Nordea Ungdom år Nordea Ungdom 11 17 år Full ekonomin Kollkoll påpåpengarna Nordea_BrUngdom_11-17_nov16.indd 1 2016-12-02 08:14 Eget konto Eget kort Internetbank Mobilbank ID-kort Höga avgifter Nordea_BrUngdom_11-17_nov16.indd

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning för sina klienter. En e-tjänst som erbjuder

Läs mer

Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration. Handbok

Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration. Handbok Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration Handbok Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration Handbok 2 Handbok Förenklad administration Telia Jobbmobil Växel Du hittar alltid senaste versionen

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares åtkomst

Läs mer

Lathund. Bankkort Business i Internetbanken Företag

Lathund. Bankkort Business i Internetbanken Företag Lathund Bankkort Business i Internetbanken Företag Innehållsförteckning. Bankkort Business i Internetbanken..... Visa Kortöversikt..... Visa kortransaktioner... 4.3. Ändra uppgifter Företagskort... 4.

Läs mer

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16 Innehåll Börja med Smart... 3 Integration med bokföringen... 3 Hogia-ID... 4 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 5 Startsidan... 8 Guide - Fakturering... 9 Registrera din kund... 12 Registrera

Läs mer

Innehåll Ökad säkerhet i internetbanken för företag och företagare... 3 Mobilt BankID... 3 Så här skaffar du mobilt BankID...

Innehåll Ökad säkerhet i internetbanken för företag och företagare... 3 Mobilt BankID... 3 Så här skaffar du mobilt BankID... Viktig information om internetbankens behörighetssystem, trojaner och virus Den senaste tiden har ett antal svenska bankkunder drabbats av så kallade trojaner i sina datorer. En trojan infekterar datorn

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Användarguide itslearning 3.3 för studenter

Användarguide itslearning 3.3 för studenter Användarguide itslearning 3.3 för studenter - 1 Innehållsförteckning Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 1. Infopanel... 7 2.1 Kursens ingångssida... 9 2.2 Diskussionsforum... 11 2.3 Lämna

Läs mer

Godkänn betalningar Generellt Godkänn betalning vid registrering

Godkänn betalningar Generellt Godkänn betalning vid registrering Generellt För att de betalningar du registrerat (se vägledning Registrera betalning) eller sänt in till banken via fil (se vägledning Filer till banken) ska expedieras måste de godkännas och, om betalningarna

Läs mer

Välkommen till Payson! Det här är en guide som beskriver hur du använder ditt PaysonKonto på bästa sätt. PAYSON AB PAYSON.SE E-POST

Välkommen till Payson! Det här är en guide som beskriver hur du använder ditt PaysonKonto på bästa sätt. PAYSON AB PAYSON.SE E-POST Välkommen till Payson! Det här är en guide som beskriver hur du använder ditt PaysonKonto på bästa sätt. PAYSON AB PAYSON.SE E-POST 08-470 94 00 Innehåll Klicka på en innehållsrubrik nedan för att hoppa

Läs mer

Bankkort och Kreditkort Företag

Bankkort och Kreditkort Företag BANKkort och Kreditkort företag Bankkort och Kreditkort Företag Gäller från 2013-06-01 Så här fungerar Bankkort och Kreditkort Företag Du har nu fått ditt nya kort. Med både Bankkort och Kreditkort Företag

Läs mer

Itslearning introduktion

Itslearning introduktion HÄRNOSANDS KOMMUN Itslearning introduktion Arbetslivsförvaltningen Adam Weinemo 2014-11-20 Innehåll Vad är itslearning... 2 Logga in på itslearning... 2 Glömt lösenord... 2 Infopanel... 3 Kurser... 4 Kursens

Läs mer

eid Support Version 0.1 2011-02-08

eid Support Version 0.1 2011-02-08 eid Support Version 0.1 2011-02-08 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERSIONSHANTERING... 3 2 INLEDNING... 3 3 VAD ÄR EN E-LEGITIMATION?... 3 4 OLIKA TYPER AV E-LEGITIMATION?... 3 4.1 BANKID... 3 4.2 NORDEA... 4

Läs mer

PayEx Mobil FAQ Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil verkligen säkert?

PayEx Mobil FAQ Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil verkligen säkert? PayEx Mobil FAQ Detta dokument svarar på nedanstående frågeställningar. För fler frågor och svar samt supportnummer, se http://payex.se/privat. Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil

Läs mer

Lägg in ett schema i Lärknuten

Lägg in ett schema i Lärknuten Lägg in ett schema i Lärknuten 1. Starta en webbläsare (till exempel Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller Chrome) och gå till www.lärknuten.se eller www.larknuten.se. 2. Välj att logga in som

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer