Frågor och svar om reservantagning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor och svar om reservantagning"

Transkript

1 Frågor och svar om reservantagning 1. Frågor om tekniska problem (att saker inte syns eller att man inte kommer åt vissa funktioner) Frågor som gäller strykningar och återbud Frågor som gäller antagning av en reserv Frågor om informationen på antagning.se Frågor som vi fick under utbildningspassen Frågor om tekniska problem (att saker inte syns eller att man inte kommer åt vissa funktioner) Jag kan inte välja funktionen Reserver/Antagna på NyA-webben. Vad är det som är fel? Om du inte kan välja funktionen Reserver/Antagna längst upp till vänster, så beror det här på att du saknar korrekt behörighet till NyA-webben. I dessa fall behöver du fylla i och skicka in en behörighetsblankett till. Du hittar blanketten längst ner på den här sidan: Jag kan välja funktionen Reserver/Antagna, men när jag försöker att välja en institution/antagningsomgång/utbildning så finns den inte den med i listan. Vad är det som är fel? Om du inte kan välja en viss institution eller utbildning kan det här bero på att du saknar rätt behörighet. Om du är osäker på vilka institutioner/utbildningar du har behörighet för, kontakta. Om du inte kan välja en viss antagningsomgång kan det här bero på att omgången inte är i rätt tillstånd. Det går bara att välja antagningsomgångar som: 1) har passerat det sista urvalet och 2) inte är avslutade. Observera att vissa program i NyA-webben är angivna som att de tillhör fakulteten, istället för den institution som du arbetar på. Det här betyder att man exempelvis måste välja Fakulteten för utbildningsvetenskaper för att komma åt Ämneslärarprogrammet, trots att det är institutionen som hanterar reservantagningen.

2 Jag kan välja funktionen Reserver/Antagna, men när jag har valt en utbildning så laddas inte sidan och jag kan inte se några uppgifter. Vad är det som är fel? Att sidor inte laddas korrekt är ett problem som tyvärr ibland kan inträffa på NyA-webben. I dessa situationer rekommenderar vi att man provar att göra något av följande: 1) ladda om NyA-webben genom att trycka F5, 2) starta om webbläsaren, 3) rensa historiken i webbläsaren eller 4) byt webbläsare. Om du upplever det här problemet upprepade gånger är det bra om du meddelar. Jag kan välja funktionen Reserver/Antagna och jag kan se alla uppgifter, men jag kommer inte åt själva knapparna för reservantagning. Vad är det som är fel? Om du kommer åt att se uppgifter, men däremot inte kan lägga in några beslut, beror det här sannolikt på att du har tilldelats fel behörighet på NyA-webben. Om du är osäker på vilka institutioner/utbildningar du har behörighet för, kontakta. Jag har antagit en reserv i NyA-webben, men personen syns inte i Uppdok. Varför inte? Det här kan bero på två saker. För det första finns det alltid en fördröjning mellan NyAwebben och Uppdok som gör att det tyvärr kan ta en viss tid innan en reservantagning förs över till Uppdok. Vi hoppas att den här fördröjningen maximalt ska uppgå till en (1) timme, men vi ber er att ha överseende med att det eventuellt kan uppstå enstaka längre fördröjningar. För det andra kan fördröjningen bero på att du har reservantagit en sökande med så kallat F- nummer. De här personerna måste manuellt tilldelas ett så kallat T-nummer av Universitetsoch högskolerådet, vilket gör att fördröjningen kan uppgå till ett (1) dygn. Om du upplever längre fördröjningar än så, eller om det av någon anledning är mycket bråttom att få över personen till Uppdok, ber vi dig att kontakta. 2. Frågor som gäller strykningar och återbud Jag lade in Uteblev/Återbud på flera personer efter urval 2. En av dem hörde av sig och vill läsa utbildningen. Kan jag registrera personen trots att den är struken? Nej, i normala fall ska personen inte registreras. Personen borde istället hänvisas till att göra en återanmälan på antagning.se, för att på så vis kunna bli antagen på nytt med en sen anmälan. Du ska bara lägga in Uteblev/Återbud på personer som faktiskt har förlorat sin utbildningsplats (exempelvis genom att inte registrera sig i tid). Om det fortfarande är okej för personerna att höra av sig och påbörja utbildningen bör de inte strykas.

3 Jag skulle behöva kalla reserver före det att sista registreringsdag har passerat. Därför vet jag inte vilka personer som jag kan stryka med Uteblev än. Kan jag kalla reserver utan att stryka någon? Ja, det går bra att kalla reserver även utan att stryka någon person. Däremot ska man försäkra sig om varför man vill göra på det viset, eftersom det påverkar vilka reserver som blir erbjudna en plats. Anledningen till att man vill kalla reserver brukar vara att det faller bort personer alltså att det finns några personer som inte längre är aktuella att läsa utbildningen. Och om man med säkerhet vet om att en person inte ska läsa utbildningen så bör den personen också strykas, eftersom det säkerställer att det verkligen är rätt reserv som kallas. Om man väljer att kalla reserver utan att stryka någon blir det på sätt och vis som att man (åtminstone för tillfället) väljer att höja antagningstalet till den aktuella utbildningen. Detta eftersom alla personer som tidigare blev antagna fortfarande är erbjudna en plats, samt att man dessutom väljer att erbjudna en plats till ett visst antal reserver. Kontakta om du vill diskutera om ni tänker rätt gällande strykningar. Vad är det för skillnad på Återbud och Uteblev? Kan jag ändra mig om jag råkar välja fel? "Återbud" ska läggas in om någon har förlorat sin plats p.g.a. en aktiv handling, d.v.s. meddelat att man inte vill läsa kursen. "Uteblev" ska läggas in om någon har förlorat sin plats p.g.a. en passiv handling, d.v.s. inte dykt upp på upprop eller inte registrerat sig i tid. Den enda skillnaden är egentligen att personerna får annan information på antagning.se gällande varför de har blivit strukna. Om du lägger in fel uppgifter är det här någonting som bara kan åtgärda, och det är tyvärr inte helt oproblematiskt. Kontakta för att se om uppgifterna behöver korrigeras och om det är möjligt att åtgärda.

4 Jag fick idag en anmälan om att göra avbrott på en kurs som började för flera veckor sedan. Reservantagning är avslutad och jag har lagt in ett avbrott på kursen i Uppdok. Måste jag dessutom lägga in ett återbud i NyA-webben på studenten? Nej, det behöver du inte göra. Det är inte felaktigt att lägga in ett återbud även i NyA-webben (eftersom det ju är fint om uppgifterna överensstämmer med det som finns i Uppdok), men däremot är det inte något krav eller rekommendation (eftersom det innebär extraarbete). Om det däremot pågår reservantagning till den aktuella kursen, så behöver man även lägga in ett återbud i NyA. Det här beror på att NyA vid reservantagning måste känna till vilka personer som verkligen är aktuella att läsa kursen, så att den sedan kan föreslå rätt reserver som ska kallas. 3. Frågor som gäller antagning av en reserv Hur räknar systemet ut vilka reserver som blir erbjudna en plats? Systemet använder samma principer som gäller i urval 1 och urval 2 för att avgöra vilka reserver som ska bli erbjudna en plats. I korthet kan man säga att systemet kontrollerar vilka personer som fortfarande är antagna och reserver, och utifrån detta beräknar vilka urvalsgrupper där det först borde antas ytterligare en person (baserat på urvalsreglerna). Utifrån denna beräkning plockar systemet därefter de personer som står först i reservlistan i respektive urvalsgrupper. Om en person hör av sig till institutionen med frågor om urvalsreglerna går det bra att hänvisa personen till. Är det okej att manuellt välja vilka reserver som ska bli kallade, istället för att låta systemet föreslå? Nej, det här är i regel inte någonting vi rekommenderar. Systemet är byggt på så vis att det kallar reserver enligt de urvalsregler som gäller, och därför finns det i normala fall inte någon anledning att manuellt frångå dessa regler. Om du upplever att du har en situation där man manuellt behöver välja en reserv, ber vi dig kontakta för att säkerställa vad som gäller.

5 Jag vill kalla en reserv som redan finns i Uppdok sedan tidigare. Är det okej att direktregistrera personen, utan att lägga in en antagning på NyA-webben? Nej, i normala fall ska personen inte registreras på det här sättet. För att en person ska registreras ska det i regel också finnas ett beslut om antagning, och detta beslut tas genom funktionen i NyA-webben. Det kan finnas enstaka situationer där det är okej att direktregistrera en person, exempelvis när det gäller programstudenter, men kontakta gärna för att säkerställa vad som gäller. 4. Frågor om informationen på antagning.se Jag har noterat att man kan ange Reservantagning startar tidigast och Reservantagning avslutad på NyA-webben. Hur kommuniceras de här uppgifterna ut till studenterna? Informationen kommuniceras enbart ut på så vis att den syns på antagning.se/universityadmissions.se. Studenterna kan få fram informationen om de går till sin anmälan-flik och klickar i att de vill få fram mer information om sin reservplats (man måste vara reservplacerad för att kunna se informationen). När måste jag senast ha angivit uppgifter för att de ska kunna kommuniceras till studenterna? Det finns inget senast datum för när uppgifterna kan anges, utan informationen dyker upp direkt på antagning.se/universityadmissions.se när man anger en uppgift. Ett lämpligt tillfälle att försöka ha angivit uppgifter är i samband med att antagningsbesked 2 publiceras. Antagligen är det vid det här tillfället som studenter går in på antagning.se och tittar närmre på sin reservplats (och har frågor om när det kan bli aktuellt med reservantagning).

6 5. Frågor som vi fick under utbildningspassen Jag vill gärna ha en beskrivning av hur urvalsreglerna fungerar. Vi får ofta frågor om det här på institutionen, och det är svårt för oss att förklara hur reservplatserna egentligen fördelas. Kan ni ge oss någon sådan beskrivning? Urvalsreglerna är i många fall komplicerade och det är därför svårt att ta fram en enkel förklaring som beskriver allt. I det material som finns på medarbetarportalen (och i det här dokumentet) kan man hitta svar på några frågor om hur reservantagningen går till, men i övrigt rekommenderar vi att man hänvisar personer med specifika frågor till. har även tagit med sig frågan om att sammanställa något sorts beskrivningsdokument som stöd för institutionspersonal vid den här typen av frågor. Jag undrar vilket ansvar som en student har att se till att sina kontaktuppgifter på antagning.se är korrekta och uppdaterade. Vad står det på antagning.se om detta? Det är den sökandes ansvar att kontaktuppgifterna på antagning.se stämmer. På antagning.se finns information om hur den sökande själv kan uppdatera sina uppgifter om telefonnummer, e-postadress och tillfällig adress. Jag undrar hur man kan se skillnad på ett återbud som en sökande lämnat och ett som en handläggare lagt in? Den här informationen framgår i fliken "Strukna" på NyA-webben, där man kan se om det är just den sökande själv eller en handläggare som har lagt in återbudet. Jag tycker att det vore önskvärt med ett slutdatum för återbuden på antagning.se, t ex kopplat till start- slutdatum på kursen. Det är inte bra om studenter kan lämna återbud hur sent som helst in på terminen. Är det här möjligt att ordna? Det här önskemålet har framförts till UHR och det är numera (sedan maj 2016) möjligt att lägga in ett slutdatum för återbuden på antagning.se. Det här betyder att ni på institutionen själva kan spärra möjligheten för studenter att lämna återbud genom antagning.se.

7 Jag tycker att det vore bra om man kunde filtrera bland institutionens kurser, så att man bara kan se sina egna kurser istället för hela institutionens. Är det här möjligt att ordna? Det här önskemålet har framförts till UHR. I nuläget fungerar NyA-webben på så vis att man ser alla utbildningar som tillhör den institution man arbetar på. Det vi känner till är att man har pratat om att funktionen Mina sidor skulle få en mer central roll i framtiden, på så vis att valen man gör där även skulle slå igenom i de övriga funktionerna. Exakt när det här skulle kunna bli aktuellt vet vi tyvärr inte. Jag tycker att det vore bra om det går att filtrera filtrera på tjänsteanteckningar och noteringar. Är det här möjligt att ordna? Det går redan idag att sortera på noteringar, det vill säga de arbetsanteckningar som man skriver på NyA-webben. Om det är flera andra som upplever behovet av att sortera även på tjänsteanteckningar vill vi gärna att man hör av sig till. Jag tycker att det vore önskvärt att slippa välja institution och antagningsomgång varje gång man går in och ska jobba. Är det här möjligt att ordna? Vi har framfört önskemålet till UHR, men vet tyvärr inte när det skulle kunna bli aktuellt med någon förändring av det här. Jag skulle vilja få någon ping, t ex via e-post, när det händer något med reserverna/de antagna. T ex om någon lämnar återbud så att man har koll på sin lista. Är det här möjligt att ordna? I nuläget skickas det ut e-postmeddelanden när en antagen student lämnar ett återbud på antagning.se. För att bli mottagare av dessa e-postmeddelanden måste man höra av sig till Uppdok-enheten. Om det är flera andra som upplever behovet av att få e-postmeddelanden även när en reserv lämnar återbud vill vi gärna att man hör av sig till. Jag undrar om systemet skulle kunna föreslå antal reserver som ska kallas till en utbildning, t ex utifrån antal strukna? Systemet kan väl fylla upp antalet platser utifrån antagningstalet eller planeringstalet? Nej, vi ser inte riktigt hur det här skulle kunna genomföras.

8 I dagsläget används planeringstal och antagningstal på varierande sätt. Dels skiljer det sig mellan olika lärosäten, dels skiljer det sig mellan institutioner. Sannolikt är det också helt olika hur många reserver man vill kalla till vissa specifika utbildningar och i många fall spelar antagningstalet och planeringstalet inte någon större roll. Tillsvidare behöver man i alla fall själv ta beslut om hur många reserver som ska kallas. Jag tycker det vore önskvärt att studenternas reservnummer ändrades under reservantagningen. Om det är tio reserver som har tackat nej så borde ju alla andra flyttas fram i listan. Varför fungerar det inte så? Under utvecklingen av systemstödet har två varianter av det här diskuterats: 1) Den sökandes reservnummer förändras beroende på vad som händer med antagna och bättre placerade reserver. 2) Den sökande behåller hela tiden sitt ursprungliga reservnummer, men kan löpande se hur många reserver från motsvarande urvalsgrupp som erbjudits en plats. I nuläget sker inget av det här, men om det visar sig att det finns ett stort behov kan det sannolikt bli aktuellt att göra någon ändring i framtiden. Jag tycker att det vore önskvärt om registrering på kurs skulle spärra möjligheten att lämna återbud på antagning.se. Är det här möjligt att genomföra? Vad vi förstått är en sådan vidareutveckling inte möjlig att genomföra förrän Nya Ladok kommer. Däremot går det indirekt att få till det här beteendet genom att institutionen själv spärrar möjligheten att lämna återbud på antagning.se före det att någon student har blivit registrerad i Uppdok. Jag skulle vilja att man kan se vilka som är registrerade i Uppdok på NyA-webben. Är det här möjligt att ordna? Vad vi förstått är en sådan vidareutveckling inte möjlig att genomföra förrän Nya Ladok kommer. Ett alternativ för att få in den här uppgiften i NyA-webben är att ta ut registreringslistor ur Uppdok, och sedan använda funktionen Hantera flera på NyA-webben. I den funktionen kan man klistra in personnummer från en registreringslista, vilket gör att man snabbt kan skriva en notering på flera personer. Exempelvis kan man skriva en notering om att en person är/inte är registrerad i Uppdok.

9 Jag undrar hur återbud som har lämnats på antagning.se visas upp i Uppdok? Återbud visas i Uppdok på precis samma sätt som det görs idag. Här ska det alltså inte vara någon förändring.

Så fungerar reservantagning i NyA. - för dig som jobbar med reservantagning

Så fungerar reservantagning i NyA. - för dig som jobbar med reservantagning Så fungerar reservantagning i NyA - för dig som jobbar med reservantagning Innehåll Syfte... 4 Bakgrund... 4 Vad är skillnaden från dagens sätt att göra reservantagning?... 5 Överföringar av uppgifter

Läs mer

Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4

Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4 Utbildningsenheten Sektionen för antagning Studierektorer Studievägledare Studieadministrativa chefer Studieadministrativ personal vid inst, motsv Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista

Läs mer

Utbildning Antagning till senare del av program i NyA-webben

Utbildning Antagning till senare del av program i NyA-webben Utbildning Antagning till senare del av program i NyA-webben KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Kursledare: Katarina Warfvinge & Jenny Brandhill, Antagningsgruppen Agenda Tidplan Tid Introduktion 13:00-13:10

Läs mer

Så fungerar reservantagning i NyA. - för dig som jobbar praktiskt med reservantagning

Så fungerar reservantagning i NyA. - för dig som jobbar praktiskt med reservantagning Så fungerar reservantagning i NyA - för dig som jobbar praktiskt med reservantagning Innehåll Bakgrund... 4 Vad är skillnaden från dagens sätt att göra reservantagning?... 5 Överföringar av uppgifter mellan

Läs mer

Antagning och reservantagning. Antagning till kurs och program vid KI

Antagning och reservantagning. Antagning till kurs och program vid KI Antagning och reservantagning Antagning till kurs och program vid KI Anmälan Sökande i de nationella antagningsomgångarna skapar användarkonto och anmäler sig på antagning.se Internationella sökande skapar

Läs mer

Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014

Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014 Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014 Inger Ek Studievägledare Inger.ek@linkoping.se 013-20 70 48 Sista anmälningsdag är 15 april Du gör din webbanmälan på Antagning.se. Från den

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2017 Viktiga datum 17 oktober sista anmälningsdag Oktober & november kontrollbesked skickas ut 1 december sista kompletteringsdag 8 december antagningsbesked

Läs mer

Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter

Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter 1 (5) 2010-10-22 Åsa Mäki 1:e byråsekreterare Studentavdelningen Sektionen för antagning och högskoleprov Kontaktpersoner enligt sändlista Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter Snabbstatistik

Läs mer

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling 1(6) NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling Senast uppdaterad inför NyA-leverans september 2014 2(6) Syftet med dokumentet Syfte med detta dokument är att ge en kort information om de ändringar

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför HT2016 Viktiga datum 15 april sista anmälningsdag Maj & juni kontrollbesked skickas ut 20 juni sista kompletteringsdag 12 juli antagningsbesked 1 skickas

Läs mer

Antagningsordning för Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2013/2014

Antagningsordning för Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2013/2014 1 Antagningsordning för Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2013/2014 Dnr: 62/12 Reviderad 2013-10-28 och ersätter antagningsordning från 2012-09-12 2 Innehåll 1. INLEDNING... 3 2. TILLTRÄDE/BEHÖRIGHET...

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2016 Viktiga datum 15 oktober sista anmälningsdag November kontrollbesked skickas ut 9 december antagningsbesked 1 skickas ut OBS! svarskrav! 18 december

Läs mer

Anmälan mot Karolinska institutet och urvalet till tandläkarprogrammet

Anmälan mot Karolinska institutet och urvalet till tandläkarprogrammet BESLUT 1(8) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Mattias Wande 08-563 087 34 Mattias.Wande@uka.se Karolinska institutet Rektor Anmälan mot Karolinska institutet och urvalet till tandläkarprogrammet

Läs mer

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling 1(6) NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling Uppdaterad inför NyA-leverans februari 2015 2(6) Syftet med dokumentet Syfte med detta dokument är att ge en kort information om de ändringar som gjorts

Läs mer

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE 1 KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE Söka kursplan i KIWAS Sök efter skapade kursplaner genom att klicka på Lista kursplaner i menyn under fliken Kurser. Listan som visas är begränsad till de kursplaner som

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik NyA-webben Användarmanual för Listor och Statistik Innehåll Innehåll... 2 Sekretess... 3 In- och utloggning... 3 Inställningar... 6 Listor... 6 Sökandelistor... 6 Adresslistor... 8 Etikettlistor... 9 E-postlistor...

Läs mer

NyA. Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet. ver

NyA. Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet. ver NyA Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet ver. 111003 UPPSALA UNIVERSITET 2 (15) NyA vid Uppsala universitet Har du frågor om hur NyA fungerar eller om ditt användarkonto så kontakta

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2015/2016

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2015/2016 Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2015/2016 Dnr: 62/12 Reviderad 2015-03-24 och ersätter antagningsordning från 2014-03-26 Innehåll

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen.

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. Version 1.2 maj 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna i VFUportalen.

Läs mer

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april.

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Så söker du kurs inom program inför höstterminen 2016 Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Informationen gäller dig som läser: o Förskollärarprogrammet o Grundlärarprogrammet

Läs mer

Studiedeltagande * övar vi på idag

Studiedeltagande * övar vi på idag Studiedeltagande Studiedeltagande * övar vi på idag Innehåll Begreppen kurs, kurstillfälle och program, programtillfälle Antagningsregler Anta en student på en kurs inom program Återbud/Ta bort förväntat

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte Version 1.2, uppdaterad mars 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2017-2018 Dnr:: 62/2012 Antagningsordningen fastställd av Högskolenämnden 2012-09-12 och reviderad

Läs mer

Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2016/2017

Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2016/2017 Fastställd av högskolestyrelsen 2015-11-30 Dnr: 1.2.3-2015/2936 1 (17) Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2016/2017 2 (17) Innehåll Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2016/2017...

Läs mer

Utbildningsinformation - Studieplaner

Utbildningsinformation - Studieplaner Utbildningsinformation - Studieplaner Innehåll Samspel SISU - Ladok Skapa studieplan på programtillfälle Studieplanen i Ladok Antagningsförfarande i studieplanen Lägg till Ingående delar i studieplanen

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

Lathund för bedömning av särskild behörighet och meritvärdering på NyAwebben

Lathund för bedömning av särskild behörighet och meritvärdering på NyAwebben 2013-03-27 Sektion Student och utbildning Antagning Catharina Greiff Lathund för bedömning av särskild behörighet och meritvärdering på NyAwebben Från och med september 2012 finns möjlighet för institutionsanvändare

Läs mer

Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17

Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17 Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17 Följ de 10 stegen och skicka iväg din ansökan senast 18 april. Förnamn Efternamn Universitetslektor Fakulteten för humaniora och

Läs mer

Till studerande på kandidatprogrammet i historia

Till studerande på kandidatprogrammet i historia Kansli HT Till studerande på kandidatprogrammet i historia Du anmäler dig till kurs inom program via http://www.antagning.se/ (välj Logga in på sidans överkant). I Logga in-fönstret under Är du redan student,

Läs mer

Så här gör du din digitala ansökan till Komvux Örebro- gymnasiala kurser och vård- och omsorgsutbildning

Så här gör du din digitala ansökan till Komvux Örebro- gymnasiala kurser och vård- och omsorgsutbildning Så här gör du din digitala ansökan till Komvux Örebro- gymnasiala kurser och vård- och omsorgsutbildning Inloggning digital ansökan Länk till digital ansökan finns på orebro.se/komvux. Här fyller du i

Läs mer

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet reviderad 2009-02-18, 2009-11-30, 2010-02-18, 2010-12-06, reviderad 2012-02-20 Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet 2/12 INNEHÅLL 1

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-ansvarig på skola

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-ansvarig på skola En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-ansvarig på skola Version 1.2, uppdaterad maj 2013 . Innehåll Behörighet och inloggning... 3 Adressen till VFU-portalen... 3 Inloggning... 3

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen En kort guide till VFU-portalen För dig som har tittbehörighet i portalen Version 1.2, uppdaterad maj 2013 Innehåll Adressen till VFU-portalen... 3 Inloggning... 3 Behörighet... 3 Hur får jag behörighet?...

Läs mer

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ STYRDOKUMENT Dnr V 2014/181 ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Universitetsstyrelsen Utbildningsenheten

Läs mer

Omarbetade funktioner i NyA

Omarbetade funktioner i NyA Omarbetade funktioner i NyA Registrera personuppgifter blir Hantera person Funktionen som hittills har hetat Registrera personuppgifter har bytt namn till Hantera person, och vissa förändringar har gjorts.

Läs mer

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Den här lathunden avser tillfällen som tidigare har beställts direkt från Ladokgruppen. Dessa ska läggas in i UtbildningsGubas för att sedan

Läs mer

Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok)

Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok) Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok) Innehåll. Förväntat deltagande på kurstillfälle -2 2. Förväntat deltagande på kurspaketeringstillfälle

Läs mer

Återbud och reservantagning - SA03

Återbud och reservantagning - SA03 Återbud och reservantagning SA03 1(7) Återbud och reservantagning - SA03 Allmänt om funktionen (Se även Funktionshjälpen som finns under Hjälp i menyraden) Denna funktion används för att anta reserver

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK FÖR VEM?...1

ANVÄNDARHANDBOK FÖR VEM?...1 Innehållsförteckning 1 ANVÄNDARHANDBOK FÖR VEM?...1 2 VAD ÄR STUDERANDERAPPORTERING I MINA TJÄNSTER?...1 3 VAD HÄNDER UNDER EN ÖVERGÅNGSPERIOD?... 2 4 TVÅ OLIKA SÄTT ATT RAPPORTERA STUDERANDEUPPGIFTER

Läs mer

Utbildning för Studievägledare, Program- och Utbildningsnämndshandläggare. Nya Ladok

Utbildning för Studievägledare, Program- och Utbildningsnämndshandläggare. Nya Ladok Utbildning för Studievägledare, Program- och Utbildningsnämndshandläggare Nya Ladok Nyheter och Begrepp Kurspaketering Kan vara ett program på grundnivå och avancerad nivå, utbytesstudier, ämne på forskarnivå

Läs mer

Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön

Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön Arbetsgång 1. Registrera först klart alla löner med utbetalningsdatum under 2010 och se till att dessa är registrerade och uppdaterade. 2. Du måste installera version

Läs mer

Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik

Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Torbjörn Lindquist Statistiker 010-470 03 90 torbjorn.lindquist@uhr.se PM Datum 2015-01-27 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm Besöksadress

Läs mer

Om du inte har gjort det gå tillbaka Komvux hemsida och välj Skaffa inloggningskonto.

Om du inte har gjort det gå tillbaka Komvux hemsida och välj Skaffa inloggningskonto. Så här gör du din digitala ansökan Ansökan gymnasiala kurser Komvux Skaffa dig ett inloggningskonto Komvux Örebro använder nu digital ansökan. Det första du måste göra för att kunna ansöka om att läsa

Läs mer

Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se

Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se Indras startsida Längst ner på sidan visas tidslinjen över viktiga händelser och datum under antagningsåret. Logga in Logga in med ditt

Läs mer

SISU StudieInformation vid Stockholms universitet. Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet

SISU StudieInformation vid Stockholms universitet. Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet SISU StudieInformation vid Stockholms universitet Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet Support Post: Studentavdelningen Sektionen för utbildningsdokumentation Ladokgruppen Epost: ladok@su.se

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Om ansökan, behörighet, meritvärdering och urval LUNDS UNIVERSITET HT 2016

Om ansökan, behörighet, meritvärdering och urval LUNDS UNIVERSITET HT 2016 1 Om ansökan, behörighet, meritvärdering och urval LUNDS UNIVERSITET HT 2016 2 NYA REGLER INFORMATION Nya regler Rutiner för sen anmälan Utbildningsnämnden vid Lunds universitet har beslutat att inför

Läs mer

Lathund: Uppföljning i ladok översikt

Lathund: Uppföljning i ladok översikt KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Lathund: Uppföljning i ladok översikt Version 1.0 190308 Karin Hellmalm Lathundens innehåll Lathunden ger en översikt om vilka delar av ladok som kan användas för att

Läs mer

Selma - Manual Administration

Selma - Manual Administration Selma - Manual Administration Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning Innehåll 1. Inför nytt läsår 3 2. Defaultvärde för sökandewebben 4 3. Administration>Läsår 5 4. Administration>Redigera 7 5. Administration>Katalogdata

Läs mer

Antagningsordning GIH

Antagningsordning GIH Diarienummer: 40-355/11 Datum: 2013-12-05 Beslutad av HS 2013-12-05 Gymnastik- och idrottshögskolan Lidingövägen 1 Box 5626 114 86 Stockholm Tel 08 402 22 00 Fax 08 402 22 80 www.gih.se info@gih.se 2(12)

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra

Läs mer

Information till SYV inför antagningen 2019

Information till SYV inför antagningen 2019 Information till SYV inför antagningen 2019 ÖVERGRIPANDE Du kan logga in med din SYV-inloggning under hela antagningsåret. Tidsplanen för antagningsåret finns på vår hemsida under fliken Skolpersonal/Antagningskansli.

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ 2018-03-13 ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ MARIA EINLER, UTBILDNINGSENHETEN 1 Innehåll Samma slags studentdokumentation... 4 Ladok3 nytt sätt att arbeta... 5 Nya begrepp... 6

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

XXX. Bokningslista. FAQ v. 5. Bokningslista v. 5, FAQ B & IKT, Lunds universitet

XXX. Bokningslista. FAQ v. 5. Bokningslista v. 5, FAQ B & IKT, Lunds universitet XXX Bokningslista FAQ v. 5 1 Frågeställningar... 3 1.1 Allmänt:... 3 1.2 Student:... 3 1.3 Listadministratör:... 4 1 Frågeställningar 1.1 Allmänt: Jag kan inte logga in? Kontrollera om du kan logga in

Läs mer

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016 1 15 januari 2016 Dnr STYR 2016/55 Institutioner utanför LTH med studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå Student och utbildning Ladokavdelningen Avd chef L Schmidt Registrering av studenter

Läs mer

Antagningsordning. Utbildning vid Gymnastik- och idrottshögskolan

Antagningsordning. Utbildning vid Gymnastik- och idrottshögskolan Beslutat av: Högskolestyrelsen Datum: 2008-02-15 Antagningsordning Utbildning vid Gymnastik- och idrottshögskolan Gymnastik- och idrottshögskolan Lidingövägen 1 Box 5626 114 86 Stockholm Tel 08 402 22

Läs mer

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9 Ladok Registrering OBS! Studenten skall själv registrera sig via webb tjänst och det är endast i undantagsfall som administratören ska registrera studenter. RG01 Registrering en person 2 Beskrivning av

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Tillgodoräknande alla nivåer

Tillgodoräknande alla nivåer Tillgodoräknande alla nivåer Till dess att KI tar elektroniska ärendehanteringsdelen i drift så fortsätter hanteringen och beslutsfattandet av tillgodoräknande på blanketter. Ett tillgodoräknande i Ladok

Läs mer

Selma - Manual Programtillfälle

Selma - Manual Programtillfälle Selma - Manual Programtillfälle Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning PROGRAMTILLFÄLLE... 3 SÖK UT PROGRAMTILLFÄLLE... 3 SKAPA NYTT PROGRAMTILLFÄLLE... 4 FLIK 1 NÄRVARHUR... 5 FLIK 2. STUDIEAVGIFTER...

Läs mer

Användarhandledning Stockholms stads Antagningstjänst Söka skola 2017 Fristående skolor skolor

Användarhandledning Stockholms stads Antagningstjänst Söka skola 2017 Fristående skolor skolor Användarhandledning Stockholms stads Antagningstjänst Söka skola 2017 Fristående skolor skolor Senast uppdaterad en 2017-02-15 1 Finns som separat dokument med bättre skärpa! Se EF-sidan för Söka skola

Läs mer

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Lathund: Studieavgifter Innevarande version vid senaste uppdatering:1.9.0

Lathund: Studieavgifter Innevarande version vid senaste uppdatering:1.9.0 Lathund: Studieavgifter Innevarande version vid senaste uppdatering:1.9.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och dess

Läs mer

Det är bättre för rättssäkerheten, effektiviteten, servicen till allmänheten och delvis också för arbetsmiljön för handläggare.

Det är bättre för rättssäkerheten, effektiviteten, servicen till allmänheten och delvis också för arbetsmiljön för handläggare. Gemensam tjänst Inledning varför görs förändringar? I samband med att Ladok-systemet görs om från att ha varit lärosätesunika installationer till att bli ett gemensamt nationellt system (Ladok3), moderniseras

Läs mer

Grupper i Studentportalen

Grupper i Studentportalen Guide Uppdaterad 2014-05-28 Grupper i Studentportalen Studentportalens gruppindelningsfunktion gör det möjligt att dela in studenter på ett kurstillfälle eller ett samläsningstillfälle i olika grupper.

Läs mer

Antagningsordning för Lunds Tekniska Högskola vid Lunds universitet

Antagningsordning för Lunds Tekniska Högskola vid Lunds universitet 2007-06-11 1(9) Dnr: LTH 2007/446 Universitetsstyrelsen Antagningsordning för vid Lunds universitet Enligt bestämmelser i högskoleförordningen (HF 6 kap. 3 ) skall styrelsen för varje universitet och högskola

Läs mer

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2014-03-04 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Regelverk utbytesstudier

Regelverk utbytesstudier Regelverk utbytesstudier 1 World Wide Chalmers har ett antal bilaterala avtal om studerandeutbyten med länder utanför Europa som kallas World Wide. Utbyten inom World Wide är öppna för studenter som läser

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande NyA-webben Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande Har du frågor om NyA-webben kontakta: Elin Carlsson på 1926, alt elin.carlsson@uadm.uu.se eller Peter Larsson på 7554, alt peter.larsson@uadm.uu.se

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare)

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome,

Läs mer

Anmälan till Automationsingenjör

Anmälan till Automationsingenjör Anmälan till Automationsingenjör Innehåll Support... 2 Registrera dig som ny användare... 2 Logga in i CompetenceTool... 4 Innan du anmäler dig... 4 Anmäl dig till utbildning... 5 Fyll i information om

Läs mer

Inloggning i VFU-systemet

Inloggning i VFU-systemet Inloggning i VFU-systemet Öppna en webbläsare. Gå till högskolans startsida, www2.hig.se, och klicka på Lärarutbildningar. Klicka på länken Verksamhetsförlagd utbildning, VFU och därefter på VFU-systemet.

Läs mer

Kravspecifikation EB53 Redovisar reserver som blivit antagna och återbud

Kravspecifikation EB53 Redovisar reserver som blivit antagna och återbud Redovisar reserver som blivit antagna och återbud 2015-09-024 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2015-04-27 PerLindgren Skapad 2015-06-01 Ds Fler listningar enligt önskemål från

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

3-veckorskontroll i itslearning

3-veckorskontroll i itslearning 3-veckorskontroll i itslearning Funktionen fungerar inte i Internet Explorer, använd Firefox, Chrome eller Safari Detta är en funktion som är framtagen för att kunna effektivisera och underlätta arbetet

Läs mer

Handhavandeguide: Studentgränssnittet Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Studentgränssnittet Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Studentgränssnittet Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.17.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Tillbakablick Vår- och hösttermin Totalt antal sökande Första hands sökande (25 728) 7974 (9 185)

Tillbakablick Vår- och hösttermin Totalt antal sökande Första hands sökande (25 728) 7974 (9 185) Tillbakablick 2014 Vår- och hösttermin 2014 Totalt antal sökande Första hands sökande 24 878 (25 728) 7974 (9 185) Siffran inom parentes gäller 2013 Sökande till både program och kurser Antal antagna och

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

Funktionsbeskrivning EB53 Redovisar reserver som blivit antagna och återbud

Funktionsbeskrivning EB53 Redovisar reserver som blivit antagna och återbud Redovisar reserver som blivit antagna och återbud 2015-09-24 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar 2015-05-27 Anna-Carin Wiklund Skapad 2015-09-24 Anna-Carin Wiklund https://jira.its.umu.se/browse/ladok-20216

Läs mer

Till studerande på kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling

Till studerande på kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling Kansli S Till studerande på kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling Studenter som ska läsa termin 1-3 behöver inte anmäla sig till kurser, utan det skötes via s k gruppanmälan.

Läs mer

Handhavandeguide: Studiedeltagande Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Studiedeltagande Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Studiedeltagande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.15.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Instruktioner digital plattform handlare

Instruktioner digital plattform handlare Instruktioner digital plattform handlare Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra det

Läs mer

Ej sökbara kurstillfällen

Ej sökbara kurstillfällen Användarmanual Selma för arbetet med Ej sökbara kurstillfällen forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa Ej sökbara kurstillfällen... 4 Kurser för inresande

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Ledarna från båda lagen lämnar in 2 ex. av sin laguppställning före match. Laguppställningen skall vara ifylld i datorn via Fogis. Är inte detta gjort har ledarna

Läs mer

Stockholms universitets meddelande i ett antagningsärende

Stockholms universitets meddelande i ett antagningsärende Stockholms universitet Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Juridiska avdelningen Anna Sandström BESLUT

Läs mer

Taggad på taggning? mars 2018/Anders Runesson

Taggad på taggning? mars 2018/Anders Runesson Taggad på taggning? 12-13 mars 2018/Anders Runesson Taggad på taggning? Om taggar 12-13 mars 2018/Anders Runesson Taggad på taggning? och sökblock 12-13 mars 2018/Anders Runesson Taggad på taggning? och

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018

Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018 Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018 Vad gör ni i Uppdok idag? Läser endast i Uppdok Var tittar ni? (UT10, mer?) Behörighetskontroller?

Läs mer

Anordnarwebben. Manual

Anordnarwebben. Manual Anordnarwebben Manual sida 1/34 Innehållsförteckning 1 Beskrivning...3 2 Överblick...3 3 E-tjänsten...3 3.1 Information...4 3.2 Beläggning...5 3.3 Kö...6 3.4 Placeringar...8 3.5 Ersättningar... 11 3.6

Läs mer

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (dnr 18/770)

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (dnr 18/770) Antagningsordning för KMH - dnr 18/770 (2018-12-14) 1 (10) Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (dnr 18/770) Fastställd

Läs mer

Fältbeskrivning kurstillfälle

Fältbeskrivning kurstillfälle Fältbeskrivning kurstillfälle Fält Kommentar Kurskod Välj i droplisten vilken kurs (kurskod) du ska skapa tillfället för. Version av kursplan Anmälningskod Studieort Det kan finnas fler versioner av kursplan

Läs mer