NyA. Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet. ver

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NyA. Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet. ver"

Transkript

1 NyA Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet ver

2 UPPSALA UNIVERSITET 2 (15) NyA vid Uppsala universitet Har du frågor om hur NyA fungerar eller om ditt användarkonto så kontakta Linda Lundberg på 1927, alt linda.lundberg@uadm.uu.se eller Cecilia Marklund på 7288, alt cecilia.marklund@uadm.uu.se 1 Vad är NyA NyA står för Nytt Antagningsystem och är ett nationellt system som används för antagning till program på grund- och avancerad nivå, kurser på båda nivåerna samt kurser inom program. Systemet används av samtliga universitet och högskolor i Sverige. Tekniska krav Systemet är nätbaserat och kräver stöd av två program för att kunna tas i bruk. Det är en fastställd version av Java (som uppdateras med varje version av NyA) samt Swupki. Mer information om programmen, samt länkar för nerladdning, hittar du på För att kunna se hela programmet rekommenderas en skärm med storleken 20 (LCD) eller 21 (CRT). Gemensamt antagningssystem - gemensamt ansvar NyA är ett gemensamt antagningssystem för hela landet. Användarna har ett ansvar att använda systemet på ett sådant sätt så att utnyttjandet av systemet inte försvåras för andra. Gemensamt system innebär att mycket arbete görs i systemet ända fram till urval, t ex kan nya meriter komma in vilket leder till att nya behörighetskontroller och meritvärderingar måste göras. Tänk på vilken information du ger de sökande och hänvisa till Antagningsenheten om det är frågor du inte säkert kan svara på. Sekretess Dokument i NyA räknas som allmän handling. En allmän handling är som huvudregel offentlig. I vissa undantagsfall kan man sekretessbelägga allmänna handlingar. Det sker inte någon sekretessprövning innan handlingarna görs tillgängliga i NyA. Den sökande kan med anmälan ha bifogat handlingar som vid en eventuell prövning ska sekretessbeläggas. Detta gör att du alltid måste ha i åtanke att de handlingar som finns tillgängliga i NyA vid en eventuell prövning skulle kunna hamna under sekretess och därmed behandla uppgifterna med försiktighet. 2 Användargränssnitt Logga in och ut Nya hittar du på webbadressen tryck på genväg vid NyA expertklient. Du kan kopiera genvägen och lägga på skrivbordet om du använder NyA ofta.

3 UPPSALA UNIVERSITET 3 (15) För att komma in i NyA krävs två användarnamn och två lösenord. Det första lösenordet/användarnamnet är samma för alla användare och byts ut för varje ny version. När lösenordet ändras meddelar Antagningsenheten dig det nya. Bild: Inloggning med gemensamt användarnamn och lösenord Det följande lösenordet är individuellt och förändras inte. Glömmer du ditt lösenord eller blir inaktiverad kan du kontakta antagningsenheten för hjälp. Bild: Inloggning med eget användarnamn och privat lösenord Man når funktionerna i NyA via huvudmenyn, längst upp i gränssnittet. Där hittar du även information om vem du är inloggad som samt om du har valt någon antagningsomgång. Längst ner i gränssnittet hittar du felmeddelande när något gått snett i utsökningar eller handläggning. De funktioner du med din användarbehörighet har tillgång till är svarta. Övriga är utgråade. Byta lösenord Du kan byta lösenord under Arkiv Byt lösenord. Lösenordet måste vara minst 6 tecken, varav ett specialtecken.

4 UPPSALA UNIVERSITET 4 (15) Wild card och sökfunktion När du gör utsökningar i NyA går det att använda en asterisk (*) som wild card. Du kan välja att placera den i början eller slutet av utsökningar. Om du gör en för stor utsökning och får ett resultat som överstiger 100 får du ett felmeddelande i gränssnittets nedre del. Tillsammans med wild-cardfunktionen ovan kan det ofta vid utsökningar vara lämpligt att ta fram en sökfunktion där du ytterligare kan förfina och begränsa din utsökning. Du klickar då på knappen > som ofta finns till höger om ett inmatningsfält Bild: Sök-knapp Tab I inmatningsfälten under ex. personfliken fungerar det att klicka Enter när man fyllt i uppgifterna. I många övriga fält krävs dock att man använder tab-tangenten ( )

5 UPPSALA UNIVERSITET 5 (15) Bild: Sökfunktion med wild-card 3 Att arbeta i NyA 3.1 Funktionen Ärende Hittar du under Handlägga ärende. Funktionen består av fyra flikar: Anmälan, Meriter, Dokument och Beslut. Innan du kan öppna funktionen fullständigt måste du välja antagningsomgång. Det gör du i det fönster som automatiskt öppnas. Du kan välja en aktiv öppen antagningsomgång eller sådana som är stängda. Vill du välja en stängd antagningsomgång måste du markera knappen för välj annan antagningsomgång och därefter skriva in antagningsomgångens namn. En öppen antagningsomgång väljer du genom att markera och därefter klicka OK.

6 UPPSALA UNIVERSITET 6 (15) Bild: välja/byta antagningsomgång Handlägga ärende är den centrala funktionen i NyA. Det är här man beslutar om behörigheter och fyller i meritvärden. Det är också här man kan se detaljerna kring en persons anmälan. Observera att man här ser alla anmälningar en person har gjort i en viss antagningsomgång, alltså anmälningar till lärosäten över hela Sverige. När man har fått fram en person visas de uppgifter som finns på personen i fyra flikar: Anmälan, Meriter, Dokument och Beslut. Under Anmälan ser man den sökandes kontaktuppgifter, hur den har sökt (via webb/pappersanmälan) och om kontrollbesked och antagningsbesked skickats till den sökande. Det framgår även vilka kurser/program som sökts samt vilka meritvärden som genererats. Förkortningarna står för urvalsgrupper. Exempel på urvalsgrupper är BI-IV = betyg från gymnasieskolan eller Komvux, HP = resultat från högskoleprovet, SA = sen anmälan, EA = Efteranmälan. De alternativ som är Uppsala Universitets är gråmarkerade.

7 UPPSALA UNIVERSITET 7 (15) Bild: Fliken anmälan i Handlägga ärende Under Meriter kan man se den sökandes meriter: gymnasie- och komvuxkurser, akademiska poäng, och högskoleprovsresultat. De flesta meriter skickas in av andra datasystem, som BEDA och Ladok. Meriterna hämtas bara om den sökande har en anmälan i en öppen antagningsomgång.

8 UPPSALA UNIVERSITET 8 (15) Bild: Fliken meriter i Handlägga ärende Under Dokument kan man titta på de dokument som en sökande har bifogat sin ansökan. Man tittar på dokumenten genom att välja öppna till höger. Ett öppnat dokument kan hanteras genom att vridas på, förstoras och förminskas samt skrivas ut. Under Beslut kan man se vilka meritvärden personen har och vilka beslut som är fattade angående behörigheter. För att bläddra mellan sökalternativen som finns på en sökande, använder man den s.k. droppmenyn under rubriken sökalternativ. Ett enklare sätt att direkt se behörighetsbeslut och meritvärden är att titta under fliken anmälan. 3.2 Anmälnings och antagningstatistik Anmälnings- och antagningsstatistik tar du fram under Administrera statistik. I denna funktion kan man när som helst ta fram statistik över anmälda och antagna till kurser och program. Välj fliken Framställa statistik direkt. Du tar fram statistik genom att ange anmälningskoden i fältet för anmälningskod och välja anmälningsstatistik eller

9 UPPSALA UNIVERSITET 9 (15) antagningsstatistik och trycka Sök. Resultatet kan skrivas ut eller sparas som PDF alternativt Text-format. Observera att antagningsstatistik inte kan tas fram förrän efter det att ett urval har genomförts Bild: Funktionen Framställa statistik 3.3 Sökandelistor Sökandelistor hittar du under Administrera sökandelistor. Välj sedan fliken Framställa sökandelista. Där kan man på ett enkelt sätt få fram en lista över alla sökande eller antagna, med uppgifter om adresser, meritvärden mm. Sökandelistor kan sökas fram per institution (ange institutionskod) eller per anmälningsalternativ (ange anmälningskod). Du väljer därefter vilka som ska ingå i listan (observera att antagna/reserver endast går att ta fram efter urval) samt vilka uppgifter som ska visas på listan. Tryck därefter Sök. Tänk på att valet endast behöriga sökande är vanskligt att använda före urval, eftersom bedömning av behörighet pågår ända fram till urval.

10 UPPSALA UNIVERSITET 10 (15) Bild: Funktionen Framställa sökandelista

11 UPPSALA UNIVERSITET 11 (15) 4. Lägga in efterantagningstal och stänga alternativ för sen anmälan Efterantagningstal: det antal studenter som ni totalt vill ha på kursen. Gå in i funktionen Administrera Administrera sen anmälan och efterantagning. Vill du enbart söka fram en kurs så fyller du i anmälningskoden och trycker Sök Institutionskod: Vill du leta fram många kurser tillhörande din institution så fyll i din institutionskod (samma som i Uppdok). Tryck enter, så ser du institutionens namn i klartext. Starttermin: Skriv därefter i vilken starttermin du vill administrera. Formatet är 3 tecken och består av H (hösttermin) eller V (vårtermin) samt år. Som exempel står V11 för vårterminen 11. Vill du hantera sommarterminen så ingår den, liksom i Uppdok, i antingen vår- eller höstterminen. Startperiod: Du väljer därefter vilken del av terminen du vill hantera. Du kan välja 1:a halvan eller andra halvan av respektive termin. Du kan även välja att lämna fältet blankt och får då fram hela terminens kurser.

12 UPPSALA UNIVERSITET 12 (15) Utbildningstyp: Du kan välja att hantera kurser/kurspaket eller program. Lämnar du blankt tar du fram både och - om de tillhör samma institution. Enbart öppna för sen anmälan: Det är även möjligt att genom en bock i rutan Enbart öppna för sen anmälan endast hantera vissa alternativ på institutionen, om man sedan tidigare stängt många för sen anmälan. Detta är olika sätt att sortera och filtrera alternativen man får fram i listan på aktuella sökalternativ. För att få fram en träfflista med kurser, tryck Sök

13 UPPSALA UNIVERSITET 13 (15) Markera det alternativ du vill hantera i träfflistan. Lägg in ett efterantagningstal. Det går även att bocka i rutorna Reservplacera alla sena och Stäng för sen anmälan. Om dessa beslut är aktuellt så bocka i rutan och lägg in det datum då alternativet ska stänga för sen anmälan. Ligger datumet efter urval 2 så bör du även fylla i ett efterantagningstal. Tryck Ändra. Resultatet av dina val syns sedan på aktuell kurs i listan.

14 UPPSALA UNIVERSITET 14 (15) Tryck Spara när du ändrat alla alternativ som du önskat

15 UPPSALA UNIVERSITET 15 (15) 4.1 Lägga in e-postadress för kommunicering av nya antagna/reserver Välj fliken kommunicera resultat under Administrera Administrera sen anmälan och efterantagning Välj den institution som du tillhör. Tryck tab. Lägg in önskad e-postadress. Tryck Lägg till. Skriv in ytterligare adresser om ni vill ha resultatet till flera. Tryck lägg till efter varje adress. Välj Spara när ni lagt in önskat antal adresser. Det går att i efterhand lägga till fler adresser. Efterantagningsurval görs ofta (i princip varje dag) kring terminsstarter och ett par gånger i veckan övrig tid. Efterantagna som reservplaceras ska plockas upp i Uppdok och antas på samma sätt som ni gör med reserver i de ordinarie urvalen med hjälp av SA03. Viktigt! Dessa reserver söks ut via urvalsgrupp EA.

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik NyA-webben Användarmanual för Listor och Statistik Innehåll Innehåll... 2 Sekretess... 3 In- och utloggning... 3 Inställningar... 6 Listor... 6 Sökandelistor... 6 Adresslistor... 8 Etikettlistor... 9 E-postlistor...

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande NyA-webben Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande Har du frågor om NyA-webben kontakta: Elin Carlsson på 1926, alt elin.carlsson@uadm.uu.se eller Peter Larsson på 7554, alt peter.larsson@uadm.uu.se

Läs mer

Lathund för bedömning av särskild behörighet och meritvärdering på NyAwebben

Lathund för bedömning av särskild behörighet och meritvärdering på NyAwebben 2013-03-27 Sektion Student och utbildning Antagning Catharina Greiff Lathund för bedömning av särskild behörighet och meritvärdering på NyAwebben Från och med september 2012 finns möjlighet för institutionsanvändare

Läs mer

Utbildning Antagning till senare del av program i NyA-webben

Utbildning Antagning till senare del av program i NyA-webben Utbildning Antagning till senare del av program i NyA-webben KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Kursledare: Katarina Warfvinge & Jenny Brandhill, Antagningsgruppen Agenda Tidplan Tid Introduktion 13:00-13:10

Läs mer

Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4

Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4 Utbildningsenheten Sektionen för antagning Studierektorer Studievägledare Studieadministrativa chefer Studieadministrativ personal vid inst, motsv Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2017 Viktiga datum 17 oktober sista anmälningsdag Oktober & november kontrollbesked skickas ut 1 december sista kompletteringsdag 8 december antagningsbesked

Läs mer

1 Handläggning i NyA, HT 2011

1 Handläggning i NyA, HT 2011 1 (20) 2011-04-29 Mattias Wickberg Byrådirektör Studentavdelningen 1 Handläggning i NyA, HT 2011 I detta dokument finner du information om systemkrav och inloggning samt beskrivning av hur handläggningen

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför HT2016 Viktiga datum 15 april sista anmälningsdag Maj & juni kontrollbesked skickas ut 20 juni sista kompletteringsdag 12 juli antagningsbesked 1 skickas

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2016 Viktiga datum 15 oktober sista anmälningsdag November kontrollbesked skickas ut 9 december antagningsbesked 1 skickas ut OBS! svarskrav! 18 december

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling 1(6) NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling Senast uppdaterad inför NyA-leverans september 2014 2(6) Syftet med dokumentet Syfte med detta dokument är att ge en kort information om de ändringar

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter

Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter 1 (5) 2010-10-22 Åsa Mäki 1:e byråsekreterare Studentavdelningen Sektionen för antagning och högskoleprov Kontaktpersoner enligt sändlista Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter Snabbstatistik

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Ledare 2 (37) Datum 2013-01-09 Version: 1.4 Innehållsförteckni ning ng 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

valbara programkurser (inom

valbara programkurser (inom Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser (inom sjuksköterskeprogrammen) forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process

Läs mer

Ej sökbara kurstillfällen

Ej sökbara kurstillfällen Användarmanual Selma för arbetet med Ej sökbara kurstillfällen forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa Ej sökbara kurstillfällen... 4 Kurser för inresande

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningens hemsida På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

REGISTRERING LADOK NOUVEAU

REGISTRERING LADOK NOUVEAU 2002-02-19 MALMÖ HÖGSKOLA REGISTRERING LADOK NOUVEAU 1. Registrering flera personer på kurs sid 2 2. Registrering av en person sid 5 3. Uppflyttning av terminsreg på program sid 7 4. Registrering på program

Läs mer

Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik

Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Torbjörn Lindquist Statistiker 010-470 03 90 torbjorn.lindquist@uhr.se PM Datum 2015-01-27 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm Besöksadress

Läs mer

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9 Ladok Registrering OBS! Studenten skall själv registrera sig via webb tjänst och det är endast i undantagsfall som administratören ska registrera studenter. RG01 Registrering en person 2 Beskrivning av

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

Aktivitetsstöd Ledare

Aktivitetsstöd Ledare Aktivitetsstöd Ledare Sidan 1 (18) Datum: 2012 01 11 Version 1.0 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 6 1.4 Huvudmeny

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Manual för administration av användare i Postens Kundportaler

Manual för administration av användare i Postens Kundportaler Uppdaterat 2010-09-10 Manual för administration av användare i Postens Kundportaler Innehåll Inledning 3 Begrepp 4 Sök användare 5 Sökområde 5 Hur man söker 5 Skapa ny användare 6 Användarinformation 6

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

NyA. Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet

NyA. Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet NyA Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet UPPSALA UNIVERSITET 2 (17) NyA vid Uppsala universitet Har du frågor om hur NyA fungerar eller om ditt användarkonto så kontakta Cecilia

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Om du inte har gjort det gå tillbaka Komvux hemsida och välj Skaffa inloggningskonto.

Om du inte har gjort det gå tillbaka Komvux hemsida och välj Skaffa inloggningskonto. Så här gör du din digitala ansökan Ansökan gymnasiala kurser Komvux Skaffa dig ett inloggningskonto Komvux Örebro använder nu digital ansökan. Det första du måste göra för att kunna ansöka om att läsa

Läs mer

Bokningslista Handledare

Bokningslista Handledare XXX Bokningslista Handledare Manual v. 5 Bokningslista v. 4, Handledarmanual Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild

Läs mer

Att söka kurser Via webbansökan

Att söka kurser Via webbansökan Att söka kurser Via webbansökan Samt att bifoga betyg, läsa meddelanden och antagningsbesked från Komvux och hur du gör för att bekräfta (tacka ja) till en kurs. Så här gör du för att söka kurser! Gå in

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guiden beskriver hur Räddningstjänsternas kontaktpersoner ska godkänna och prioritera sina anställdas anmälningar till kurser och program som anordnas av

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Frågor och svar om reservantagning

Frågor och svar om reservantagning Frågor och svar om reservantagning 1. Frågor om tekniska problem (att saker inte syns eller att man inte kommer åt vissa funktioner). 1 2. Frågor som gäller strykningar och återbud... 2 3. Frågor som gäller

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen.

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. Version 1.2 maj 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna i VFUportalen.

Läs mer

Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa användarnamn instruktioner. som Information som är viktig för dig

Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa användarnamn instruktioner. som Information som är viktig för dig Ansökan grundläggande kurser på Campus Risbergska Inloggning digital ansökan Länk till digital ansökan finns på orebro.se/komvux. Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (14) 2017-06-14 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 2 Felmeddelanden vid inloggning...

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Att söka kurser Via Webbansökan Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Så här gör du för att söka kurser! Gå in på Eskilstunas hemsida: http://www.eskilstuna.se/ Klicka på Utbildning och

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Slutlig antagning Du ser ditt slutliga antagningsbesked via ansökningswebben. Du kommer till ansökningswebben genom att gå in på www.gymnasievalsjuhärad.se

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar som kommer att följa med på alla sidor när du gör dina val. I dessa

Läs mer

Bokningslista Examinator

Bokningslista Examinator XXX Bokningslista Examinator Manual v. 5 2014-04-23 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild studentgrupp... 8 2.1.3

Läs mer

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT 2017-01-20 / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 Nya processen 2017-01- / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 2 20 Resultatrapportering

Läs mer

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Registrering i Ladok 3 Studiemedel 3 Helårsstudent (HST/HÅS) 3 Kurser

Läs mer

E-tjänster. Innehåll LATHUND FÖR DIG SOM ÄR REKTOR ELLER PROVADMINISTRATÖR

E-tjänster. Innehåll LATHUND FÖR DIG SOM ÄR REKTOR ELLER PROVADMINISTRATÖR LATHUND FÖR DIG SOM ÄR REKTOR ELLER PROVADMINISTRATÖR E-tjänster Innehåll Behörighetssystemet till bedömningsportalen Om behörighetssystemet 1 Logga in i behörighetssystemet 2 Registrera provadministratörer

Läs mer

Anmälan till Automationsingenjör

Anmälan till Automationsingenjör Anmälan till Automationsingenjör Innehåll Support... 2 Registrera dig som ny användare... 2 Logga in i CompetenceTool... 4 Innan du anmäler dig... 4 Anmäl dig till utbildning... 5 Fyll i information om

Läs mer

Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018

Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018 Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018 Vad gör ni i Uppdok idag? Läser endast i Uppdok Var tittar ni? (UT10, mer?) Behörighetskontroller?

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern doktorand utan anställning på MIUN så använder du knappen

Läs mer

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Den här lathunden avser tillfällen som tidigare har beställts direkt från Ladokgruppen. Dessa ska läggas in i UtbildningsGubas för att sedan

Läs mer

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE Vellinge juni-10 Gunilla Andersson INLOGGNING Dubbelklicka på ikonen Logga in med användarnamn och lösenord, för att komma in i Centralen. Till vänster i fönstret finns Navigeringslistorna.

Läs mer

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april.

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Så söker du kurs inom program inför höstterminen 2016 Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Informationen gäller dig som läser: o Förskollärarprogrammet o Grundlärarprogrammet

Läs mer

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen)

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen) TIME CARE POOL WEBB Öppna Time Care Pools webbsida Du kommer till Time Care Pools webbsida genom att skiva in följande adress direkt i webbläsaren: http://timepoolweb.linkoping.se Inloggning Nu ska du

Läs mer

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning 1 MANUAL - AKTIVITETSRAPPORT Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning Observera! Från och med 19 mars så delar vi inte längre ut utökad behörighet. Nu krävs det att du istället skaffar

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2017-2018 Dnr:: 62/2012 Antagningsordningen fastställd av Högskolenämnden 2012-09-12 och reviderad

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Granskad: 2013-08-08 Innehållsförteckning Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2013-09-27 1 (7) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Alströmergatan 12 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Skapad: 2011-08-01 Innehåll Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina studier?... 5

Läs mer

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm 1 (10) Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (dnr 12/522) Fastställd av högskolestyrelsen den 6 november 2012 (7, protokoll

Läs mer

Behörighetsadministration i Meddix SVP

Behörighetsadministration i Meddix SVP 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 150512 Ändrat från Landstinget i Östergötland

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Så här fungerar nya webbföranmälan

Så här fungerar nya webbföranmälan Så här fungerar nya webbföranmälan Du gör din föranmälan lika enkelt och säkert som när du utför dina bankärenden över internet. Du får omedelbar bekräftelse på att din anmälan har kommit till oss och

Läs mer

Annan användare är inloggad

Annan användare är inloggad Instruktion: Logga in i Treserva med tjänste-id eller reservkort När du ska logga in på din arbetsdator ska du använda dig av ditt tjänste-id. Du loggar in på olika sätt beroende på om din dator är avstängd,

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016 1 15 januari 2016 Dnr STYR 2016/55 Institutioner utanför LTH med studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå Student och utbildning Ladokavdelningen Avd chef L Schmidt Registrering av studenter

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Så här gör du ditt gymnasieval Länk till sökwebben finns på www.gymnasieantagningen.nu Inloggningssidan 1. Uppe till vänster på inloggningssidan har du två rullister, Så här gör du & Externa länkar. Du

Läs mer

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Antagning till senare del av Apotekarprogrammet och Receptarieprogrammet för studenter med tidigare högskolestudier Farmaceutiska fakulteten

Läs mer

Webbportal - Lathund LISA

Webbportal - Lathund LISA Webbportal Lathund Uppdaterad av: Datum: Carina Wikstrand 2011-02-22 Webbportal - Lathund LISA Ledningsinformationssystem för analys 1 LISA är ett beslutsstödssystem vid Mittuniversitet som bygger på systemlösningen

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2015/2016

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2015/2016 Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2015/2016 Dnr: 62/12 Reviderad 2015-03-24 och ersätter antagningsordning från 2014-03-26 Innehåll

Läs mer

Instruktioner för bineros webmail.

Instruktioner för bineros webmail. Instruktioner för bineros webmail. För er som skaffat mejladress på civil2.se kommer här instruktioner på vanliga funktioner i bineros webbmejl. 1. Logga in 2. Webbmejlens innehåll 3. Börja mejla 4. Inställningar

Läs mer