Så här gör du ditt gymnasieval

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Så här gör du ditt gymnasieval"

Transkript

1 Så här gör du ditt gymnasieval Länk till sökwebben finns på Inloggningssidan 1. Uppe till vänster på inloggningssidan har du två rullister, Så här gör du & Externa länkar. Du behöver inte vara inloggad för att kunna läsa informationen. Däremot så måste du vara inloggad om du vill ändra ditt lösenord. Så här gör du visar information om de olika sidorna i din ansökan. Externa länkar tipsar om olika webbsidor som kan hjälpa dig under ditt gymnasieval. Du kan även klicka på länkarna Om denna sida för närmare information om de olika valsidorna. 2. För att logga in anger du ditt personnummer. Skriv in siffrorna, 12 stycken, i en följd i rutan AnvändarID. Ange lösenordet som du fått i rutan Lösenord. Du måste vara noga med stora och små bokstäver, så det blir exakt som i lösenordsbrevet. Var rädd om dina inloggningsuppgifter, spara dem på ett säkert ställe ändra fram till hösten. Du kommer att behöva använda dem vid flera tillfällen för att göra gymnasievalet men även för att se ditt antagningsbesked och att svara på det. 3. När du fyllt i dessa båda rutor klickar du på knappen Logga in.

2 Välkomstsida 1. På den här sidan finns kortfattad information om vad som är viktigt för dig att tänka på när du gör din ansökan. 2. Klicka på knappen Till valsidan när du vill påbörja din ansökan. 3. Har du redan gjort val och sparat ansökan, så kan du gå direkt till kvittensen via knappen Visa/skriv ut kvittensen. När du är klar med dina val ska du skriva ut kvittensen, den är ditt kvitto på att ansökan är rätt. Du är skyldig att kontrollera att din ansökan är korrekt. För att din ansökan ska vara giltig ska du sedan skriva under kvittensen och lämna den till din studie- och yrkesvägledare. 4. Ändra kontaktuppgifter. Kolla att dina inskickade kontaktuppgifter stämmer. Ange också en giltig e-postadress (inte skolans då den inte är giltig efter skolavslutningen). Om du glömmer ditt lösenord kan du få det mejlat till dig via länken Glömt lösenord på sökwebbens startsida.

3 Programval 1. Du gör urval på minst ett av alternativen Kommun, Önskad skola, Program. Du måste klicka på pilen längst ut på varje rullist för att kunna välja något av alternativen. Klicka sedan på knappen Hämta valalternativ - Gör du urval på en kommun visas den kommunens programutbud. - Gör du urval på en skola kan du se vilka program som finns på just den skolan. - Gör du urval på ett program kan du se i vilka kommuner du kan söka det programmet. 2. Om du nu klickar på pilen i rullisten på Val 1, så kan du se vilka program som finns framlästa inom det urval du gjort. Markera det du önskar som val För resterande val kan du välja att använda samma urval igen och öppna Rullisten på Val 2 eller göra ett nytt urval (se punkt 1) och sedan gå till rullisten. Du kan göra max 9 val, vi rekommenderar att du gör minst Det är viktigt att du tänker på rangordningen. Du ska sätta det program du allra helst vill gå på som Val 1. (Blir du antagen på val 1, kommer du inte att prövas mot något annat av dina val.) Som Val 2 anger du det program du är näst mest intresserad av och fortsätter på samma sätt med resten av dina programval.

4 5. Ovanför valraderna finns texten Mer information om dina valda eller framlästa program finns här! Där hittar du länkar till gymnasieskolornas egna hemsidor, där du kan läsa mer om programmen. 6. Om du vill göra ett val i en kommun utanför samverkansområdet markerar du istället Val utanför Västerbottens län. Kommun, skola och program kan du inte ange förrän du kommer till sista sidan - kvittenssidan. Vill du göra flera val utanför länet så måste du göra ett för varje programval. 7. Om du ångrar de val du har gjort kan du klicka på knappen Rensa valen ovan och börja om. 8. När du är klar med dina val så klickar du på knappen Vidare. Du kan alltid backa senare om det är något du vill ändra på. Du kan även logga ut innan du har kommit till kvittenssidan, men tänk då på att de val du har gjort inte kommer att sparas. OBS! Du kan bara spara din val när du kommer till sista sidan - kvittenssidan.

5 Inriktningsval 1. Du ska i de flesta fall önska inriktning på de program du söker. Vilka inriktningar som finns visas utifrån de program du sökt. Du kan välja Ingen inriktning om du känner dig osäker. Programmets inriktning startar oftast i årskurs 2. Även om du anger inriktning nu kan du ändra dig senare när du börjat på skolan. 2. När du är klar klickar du på knappen Vidare.

6 Kursval 1. För några program finns det möjlighet för dig att göra ett språkval och här anger du vilket/vilka språk du vill läsa. Vad du kan välja beror på om du läst språk på grundskolan eller inte. Systemet känner av detta mot dina betyg. 2. Här kan du också göra andra kursval. Om du vill läsa NIU-Nationellt godkänd Idrottsutbildning, Idrott och hälsa (specialisering). Musikinstrument/sång, profiler eller andra programfördjupningar som gymnasieskolorna erbjuder. 3. När du är klar med dina val klickar du på knappen Vidare.

7 Svenska som andraspråk och modersmål 1. Om du är berättigad till modersmålsundervisning och önskar läsa det på gymnasieskolan så anger du ditt modersmål. 2. Du som har ett annat modersmål än svenska och vill läsa svenska som andraspråk gör det valet här. 3. När du är klar med dina val klickar du på knappen Vidare.

8 Kvittenssidan 1. Under rubriken Personuppgifter kan du ändra ditt telefonnummer hem, lägga till eller ändra mobilnummer och e-postadress. Var noga med att ange ett mobilnummer och en e-post som du verkligen använder dig av. Om du förlorat ditt lösenord kommer du att kunna få det utskickat till din angiva e- post. När skolan har börjat i augusti ringer Gymnasieantagningen reserver i turordning, står du som reserv är det viktigt att du har angett ett mobilnummer där vi snabbt kan nå dig. 2. Kontrollera att dina betyg är rätt. Om du ser att något är fel ska du snarast kontakta din nuvarande skola. 3. Under rubriken Sökt utbildning kan du nu se vilka program du sökt och om du önskat någon inriktning. Har du gjort andra val så finns de listade nedanför.

9 4. Om du har Val utanför Västerbottens län, så ska du under rubriken Sökt utbildning välja vilken kommun du söker till. (När du valt kommun läser systemet in alla gymnasieskolor i den kommunen.) I rullisten Skola kan du nu välja ibland dessa. Det kan förekomma flera skolor med liknande namn (detta är oftast skolenheter inom samma skola) det räcker att välja en av dem. När du har valt gymnasieskola ska du välja rätt program under Hela landets programutbud. Listan över program visar alla utbildningar som finns i hela landet och du måste själv kontrollera att utbildningen finns på aktuell skola. Under Externa länkar längst upp till vänster kan du söka fram antagningskansliet i den kommunen och hemsidan för gymnasieval. Där ser du vilka program deras gymnasieskolor erbjuder. Ta hjälp av din syv om du är osäker. 5. När du är klar med dina val måste du komma ihåg att spara din ansökan. På knappen Spara ansökan för senare utskrift, högst upp på sidan, klickar du om du vill skriva ut kvittensen vid ett senare tillfälle. Har du ingen skrivare kan du få hjälp att skriva ut kvittensen på din skola. 6. På knappen Spara och skriv ut ansökan klickar du när du är klar med dina val och vill skriva ut kvittensen. När du har skrivit ut din kvittens ska du kolla att dina val stämmer och underteckna den med din namnteckning och datum. Skriv med bläckpenna och glöm inte namnförtydligande. Den underskrivna kvittensen ska du lämna till syven på din nuvarande skola. Lycka till med din ansökan!

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar som kommer att följa med på alla sidor när du gör dina val. I dessa

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Läsåret 12/13

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Läsåret 12/13 Så här gör du din gymnasieansökan på webben Läsåret 12/13 1 Inloggningssida http://intagning.nykoping.se 1. Högst upp till vänster har du två boxar som kommer att följa med på alla sidor när du gör dina

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningens hemsida På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information

Läs mer

Sista ansökningsdag 1 februari!

Sista ansökningsdag 1 februari! Hjälp till ansökan via webben! Gymnasieskolan Läsåret 2007/2008 Sista ansökningsdag 1 februari! Allmänt Överst till vänster på samtliga sidor finns två boxar, Information & Hjälp och Gymnasieskolor & Utbildningar.

Läs mer

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben.

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. MITT GYMNASIEVAL Hej Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. På ansökningswebben www.indra2.se hittar du information

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval. på indra2.e

Så här gör du ditt gymnasieval. på indra2.e Så här gör du ditt gymnasieval på indra2.e Hej Så här gör du ditt gymnasieval nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i och går i skola inom Göteborgsregionen kan själv göra ditt

Läs mer

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben.

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. MITT GYMNASIEVAL Hej Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. På ansökningswebben indra2.se hittar du information

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Så här gör du ditt gymnasieval Nu är det dags att söka till gymnasiet! Du som är folkbokförd i Fyrbodals antagningsområde kan själv göra ditt gymnasieval på webben. På ansökningswebben (Indra) fyrbodal.indra2.se

Läs mer

Information till SYV inför antagningen 2019

Information till SYV inför antagningen 2019 Information till SYV inför antagningen 2019 ÖVERGRIPANDE Du kan logga in med din SYV-inloggning under hela antagningsåret. Tidsplanen för antagningsåret finns på vår hemsida under fliken Skolpersonal/Antagningskansli.

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2019

Tidsplan för antagningsprocessen 2019 Tidsplan för antagningsprocessen 2019 December 6 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2016

Information till syvar inför antagningen 2016 Information till syvar inför antagningen 2016 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanen för antagningsåret kommer du också

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2019

Information till syvar inför antagningen 2019 Information till syvar inför antagningen 2019 December-Januari Nytt för i år! Slutligt antagningsbesked skickas inte ut med brev i juni. Eleverna från Västerbotten loggar in på sökwebben för att se och

Läs mer

Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se

Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se Indras startsida Längst ner på sidan visas tidslinjen över viktiga händelser och datum under antagningsåret. Logga in Logga in med ditt

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2018

Information till syvar inför antagningen 2018 Information till syvar inför antagningen 2018 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Uppdaterad: 2015-12-09 Så här gör du ditt gymnasieval Antagning Fyrbodal Box 305 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2 (Riverside) E-post: antagning@fyrbodal.se Tel: 0522-44 08 30, 44 08 50, 44 08

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2017

Information till syvar inför antagningen 2017 Information till syvar inför antagningen 2017 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval 2016-12-29 Så här gör du ditt gymnasieval Antagning Fyrbodal Box 305 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2 (Riverside) E-post: antagning@fyrbodal.se Tel: 0522-44 08 30, 44 08 50, 44 08 70 Innehållsförteckning

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 PM Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2014 Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnas för ansökan Februari April 15 februari sista dag för webbansökan 17 februari

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

2007-01-24 Rev 2011-03-17. Dexter Intag Sökande

2007-01-24 Rev 2011-03-17. Dexter Intag Sökande 2007-01-24 Rev 2011-03-17 Dexter Intag Sökande Inloggning För att sökande ska kunna logga in så krävs det ett användarnamn och lösenord. För sökande finns det följande funktionalitet; Min ansökan I denna

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2018

Tidsplan för antagningsprocessen 2018 Tidsplan för antagningsprocessen 2018 December 8 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Webbansökan. För att göra din ansökan gå in på Klicka på Webbansökan Vuxenutbildningen

Webbansökan. För att göra din ansökan gå in på  Klicka på Webbansökan Vuxenutbildningen Webbansökan För att göra din ansökan gå in på www.sodertalje.se/vuxenutbildningen Klicka på Webbansökan Vuxenutbildningen 1 Studerandekonto För att göra en ansökan behöver du ett studerandekonto. Klicka

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2017

Tidsplan för antagningsprocessen 2017 Tidsplan för antagningsprocessen 2017 December 9 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2015-06-15 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare...

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare... Elevkö 2014-02-05 Innehållsförteckning Att skapa elevkön... 3 Att arbeta med elevkön... 5 Ändra ködatum... 9 Vanliga frågor från vårdnadshavare... 10 2 Att skapa elevkön 1. Innan arbetet med elevkön påbörjas

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Välkommen till DEXTER - antag. 1. Starta din webbläsare

Välkommen till DEXTER - antag. 1. Starta din webbläsare Välkommen till DEXTER - antag 1. Starta din webbläsare 2. Skriv följande adress i adressfältet: http://www.gymnasieregionen.se Här hittar du information om GYMNASIEREGION NORRA KALMAR LÄN. För att komma

Läs mer

Att söka kurser Via webbansökan

Att söka kurser Via webbansökan Att söka kurser Via webbansökan Samt att bifoga betyg, läsa meddelanden och antagningsbesked från Komvux och hur du gör för att bekräfta (tacka ja) till en kurs. Så här gör du för att söka kurser! Gå in

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2019-08-30 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

viktig läsning inför Gymnasievalet

viktig läsning inför Gymnasievalet PM viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnar för ansökan Februari

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guiden beskriver hur Räddningstjänsternas kontaktpersoner ska godkänna och prioritera sina anställdas anmälningar till kurser och program som anordnas av

Läs mer

Logga in. Godkänna. Kolumner. Hantera inflytt och byte. Urval. Direktbyte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen.

Logga in. Godkänna. Kolumner. Hantera inflytt och byte. Urval. Direktbyte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen. 2014-03-28 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015:

Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: 15 januari - 15 februari 2015 - Ansökningswebben är öppen. Du gör din

Läs mer

PROFIXIO MANUAL. STEG 1 Mail med inloggningsuppgifter

PROFIXIO MANUAL. STEG 1 Mail med inloggningsuppgifter PROFIXIO MANUAL Detta är en manual för hur du som domare gör för att använda Profixio som är vårt program för resultatrapportering. I Profixio hittar du även en kalender med dina matcher, dina domarkollegors

Läs mer

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Att söka kurser Via Webbansökan Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Så här gör du för att söka kurser! Gå in på Eskilstunas hemsida: http://www.eskilstuna.se/ Klicka på Utbildning och

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20160201 v 1.2 orebro.se 2

Läs mer

Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa användarnamn instruktioner. som Information som är viktig för dig

Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa användarnamn instruktioner. som Information som är viktig för dig Ansökan grundläggande kurser på Campus Risbergska Inloggning digital ansökan Länk till digital ansökan finns på orebro.se/komvux. Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa

Läs mer

Lathund fritids

Lathund fritids Lathund fritids 2013-01-25 1 Innehåll Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till och ta bort Ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Snabbsök

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

VAKANSFÖRMEDLING - TIMAVLÖNAD

VAKANSFÖRMEDLING - TIMAVLÖNAD Vård- och omsorgsförvaltningen BeSched Britt-Mari Rosenkvist 2017-11-13 VAKANSFÖRMEDLING - TIMAVLÖNAD 2 (8) INNEHÅLL INNEHÅLL... 2 INLOGGNING... 3 ÖNSKA ARBETSPASS... 4 BEMANNINGSGRUPP... 5 LISTOR... 6

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Logga in. Översiktsbild fritids Godkänna. Kolumner. Köhantering. Urval. Placeringar. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Översiktsbild fritids Godkänna. Kolumner. Köhantering. Urval. Placeringar. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2012-10-01 1 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till och ta bort Ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Snabbsök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Version

Version 2 Inloggning i Viltdata För att registrera eller administrera uppgifter i viltdata, navigera till webbplatsen www.viltdata.se På startsidan finns allmän information och nyheter samt kontaktuppgifter till

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Weblogin Innehåll Startsida Språkinställning Efter inloggningen Ändra egna data - Personuppgifter Ändra egna data - Inställningar Ändra egna data - Ange lösenordsfråga Ändra lösenord Lösenordet har ändrats

Läs mer

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2014-03-04 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad för Ansök till förskola/p Dnr Sida 1 Förskola, pedagogisk omsorg och fritidswebben Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad Den här manualen beskriver hur man ansöker till Förskola

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola

E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola Den här manualen visar hur man använder e-tjänsten för förskola, fritidshem och skola. Manualen beskriver hur du gör för att ändra inkomst, lägga till eller

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Om du inte har gjort det gå tillbaka Komvux hemsida och välj Skaffa inloggningskonto.

Om du inte har gjort det gå tillbaka Komvux hemsida och välj Skaffa inloggningskonto. Så här gör du din digitala ansökan Ansökan gymnasiala kurser Komvux Skaffa dig ett inloggningskonto Komvux Örebro använder nu digital ansökan. Det första du måste göra för att kunna ansöka om att läsa

Läs mer

Instruktion webbansökan för Komvux Eskilstuna

Instruktion webbansökan för Komvux Eskilstuna Pernilla Selander 2015-04-21 Sida 1 (11) Instruktion webbansökan för Komvux Eskilstuna Gå till webbadressen: https://eskilstuna.alvis.gotit.se/student/ Om du redan har ett studerandekonto, loggar du in

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

Användarmanual för felanmälan och beställning i Weblord

Användarmanual för felanmälan och beställning i Weblord Användarmanual för felanmälan och beställning i Weblord Användarmanual Weblord 2015-09-02 1 Inledning Anmälan görs i Weblord som arbetar direkt mot Västfastigheters fastighetssystem Landlord. I Weblord

Läs mer

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem 2-31 Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem Innehåll Logga in på Lagets hemsida Truppen administration av spelare Nyheter E postutskick Träningar Aktivitet

Läs mer

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2015-02-05 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Checklista - Arbetsgång... 3 Logga in... 4 Inloggning till systemet, Hypernet... 4 Ändra lösenord... 4 Utskrift sökande

Läs mer

Mina tjänster. på www.vxa.se

Mina tjänster. på www.vxa.se Mina tjänster på www.vxa.se Innehållsförteckning Logga in 3 Mina tjänster 4-5 Lösenord 6-7 Registrera och upp datera e-postadress 8 Avisering via sms och e-post 9 Fullmakter för Instrumentpanelen 10-11

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual. IST AB

Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual. IST AB Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual 1 Innehåll BETYG... 3 Betygsgrupper... 3 Inmatning av betyg... 5 Fälten i betygsinmatningen... 5 Möjliga betyg - grundskola... 5 Möjliga betyg - grundsärskola...

Läs mer

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 -

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Familjewebben Information och manual för föräldrar 2012-09-21 Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Innehållsförteckning 1 Logga in i InfoMentor 3 2 Startsidans innehåll... 4 3

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner)

Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner) Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner) Du får söka till gymnasieskolan till och med det år du fyller 19 år. Om du har slutfört

Läs mer

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN 2017 Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN Innehållsförteckning ANSÖKAN... 2 BEKRÄFTELSE... 3 PANELEN... 4 INLOGGNING... 4 STARTSIDAN... 5 BYTA BEHÖRIGHET ( ROLL )... 5 MIN PROFIL...

Läs mer

Så här fungerar det att använda den elektroniska närvarolistan

Så här fungerar det att använda den elektroniska närvarolistan Så här fungerar det att använda den elektroniska närvarolistan För att logga in använder du hela ditt personnummer som användarnamn och det lösenord som du fått i samband med att du fick inloggningsuppgifterna.

Läs mer

Barnomsorgswebben kortfattad användarhandledning

Barnomsorgswebben kortfattad användarhandledning Barnomsorgswebben kortfattad användarhandledning Dina inloggningsuppgifter har du fått hem i brevlådan i samband med ditt placeringserbjudande. Om du saknar lösenord kontaktar du Falkenbergs kommuns Kontaktcenter

Läs mer

Webb-bidragsansökan Manual

Webb-bidragsansökan Manual sansökan Manual Kontakt: Maria Björk, turist- och fritidskonsulent maria.bjork@bromolla.se 0456-82 22 57 Uppdaterad 2019-09 Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Lösenord 3. Logga in 4. Uppdatera föreningsuppgifter

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 19 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Betyg, meritvärde och urval Lägg

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

Manual till det nya ordersystemet start v Logga in på följande sida och spar som favorit:

Manual till det nya ordersystemet start v Logga in på följande sida och spar som favorit: Manual till det nya ordersystemet start v 32 2017 Logga in på följande sida och spar som favorit: order.tupperware.se E-postadress och password (4 sista sifforna i personnumret) är samma som förra orderportalen:

Läs mer

Version 2.3 2014-07-02

Version 2.3 2014-07-02 Version 2.3 2014-07-02 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Manual. Ansöka kurs eller kurspaket via webbansökan

Manual. Ansöka kurs eller kurspaket via webbansökan Manual Ansöka kurs eller kurspaket via webbansökan Den här manualen beskriver hur man ansöker enstaka kurs och/eller kurspaket hos vuxenutbildningen i Karlshamn via webbansökan För att kunna logga in behöver

Läs mer

Eskilstuna kommuns e-tjänst för grundskola

Eskilstuna kommuns e-tjänst för grundskola Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-04 1 (7) Barn- och utbildningsförvaltningen Barnomsorgsenheten Jessica Palm Mauritz, 016-7105463 Eskilstuna kommuns e-tjänst för grundskola Från den 17 oktober kommer

Läs mer

Söka studiemedel - steg för steg. För dig på komvux eller folkhögskola

Söka studiemedel - steg för steg. För dig på komvux eller folkhögskola Söka studiemedel - steg för steg För dig på komvux eller folkhögskola Beskrivning av de olika stegen i ansökan Här kan du se vilka uppgifter du behöver fylla i när du söker studiemedel. Vi har valt att

Läs mer

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se Allmän Information om Gymnasievalet annika.lind@kunskapsskolan.se Fritt sök Skåne samt Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborgs kommuner i Blekinge har ett gemensamt samverkansavtal om Fritt sök.

Läs mer

Instruktioner för bineros webmail.

Instruktioner för bineros webmail. Instruktioner för bineros webmail. För er som skaffat mejladress på civil2.se kommer här instruktioner på vanliga funktioner i bineros webbmejl. 1. Logga in 2. Webbmejlens innehåll 3. Börja mejla 4. Inställningar

Läs mer

Hur du ansöker på gymnasievalswebben gymnasiestudera.se. Av Bergendahl Moa och Liljebäck Johan VT-2016

Hur du ansöker på gymnasievalswebben gymnasiestudera.se. Av Bergendahl Moa och Liljebäck Johan VT-2016 Hur du ansöker på gymnasievalswebben gymnasiestudera.se Av Bergendahl Moa och Liljebäck Johan VT-2016 Fått hemskickade inloggningsuppgifter och instruktionsbrev (person-nummer och lösen) SPARA! 18 jan-15

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningen i Örebro län På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information om vad

Läs mer