Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken"

Transkript

1 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Eva Lundeborg-Karlsson, Strömbäck Jon Nilsson, Bergsbyn Karin Paulsson, Bjurholm Katrine Ruuth, Umeå Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df Emma Asplund, Salt via Skype 33 Jennifer Dannelöv, Salt via Skype 33 Olle Rosenius, Salt via Skype 33 Johannes Bergner, Salt via Skype 33 Jakob Nordström, Salt via Skype 33 Birgit Hedman, IR 34 Åke Hägglund, IR 34 Kersti Karlsson, IR 34 Inledning och öppnande Val av justerare Dagordning Föregående styrelseprotokoll Bibelsamtal 28 Dagens ordförande Karin Paulsson inleder sammanträdet med att läsa en text om Bebådelsedagen, vi ber tillsammans. Sammanträdet förklaras därefter för öppnat. 29 att välja Jon Nilsson och Rune Hedman att tillsammans med dagens ordförande justera protokollet. 30 Dagordningen fastställs med följande tillägg: - Missionsforum 12-14/8 - Sensus årsmöte 14/4 31 Genomgång av styrelseprotokoll Protokollet läggs till handlingarna. 32 Med utgångspunkt från 2 Kor 5:11-6:2 för styrelsen ett samtal.

2 Samtal med Salt Västerbottens styrelse (Salt) AU 48 Samtal med Internationella rådet (IR) Verksamhetsberättelse 2015 AU Till dagens styrelsesammanträde har Salt Västerbottens styrelse inbjudits där representanterna finns med via Skype. Samtal förs om Verksamhetsplanen för Salt Västerbotten som till vissa delar inte sammanfaller med EFS Västerbottens uppdrag. Konstateras att Salt Västerbotten bör sätta egna delmål i en Verksamhetsplan som för övrigt är densamma som för EFS Västerbotten. Vid Salt Västerbottens årsmöte 2015 fanns en motion om en Israelresa. Saltstyrelsen har arbetat med motionen genom att anordna två träffar i Skellefteå respektive Umeå tillsammans med en inspiratör. Intresset för att åka till Israel är stort men i nuläget behövs en planeringsgrupp och en projektledare som driver arbetet. Ett samtal förs också om det sk Medvandrarprojektet. 34 Till dagens styrelsesammanträde har Internationella rådet inbjudits. Samtalet berör hur EFS-anställdas resa till Addis Abeba tas tillvara av föreningarna och där samtalen får vara strategiska med tydliga teman, i stället för reseberättelser. Andra frågor är hur vi i EFS Västerbotten arbetar med integration. Den 9 april genomförs en dag i Carlskyrkan där vi får dela erfarenheter i integrationsarbetet. IR önskar få en lista på vilka missionsombud som valts i föreningarna. Samtalet kommer också in på hållbarhetsfrågan där Kersti Karlsson återger en artikel om att de fyra benen (bibeln, brödragemenskapen, brödsbrytelsen och bönen) idag mer handlar om: bilen, biffen, bostaden och banken. Hur använder vi våra bönhus hållbart med avseende på uppvärmning och verksamhet? 35 Df redogör för arbetet med EFS Västerbottens verksamhetsberättelse Ansvariga personer har rapporterat från sina verksamhetsområden och utifrån de fem uppdragspunkterna. Styrelsen för ett samtal om innehållet och uppdrar till df att färdigställa dokumentet med föreslagna korrigeringar. Styrelsen föreslår årsmötet att anta verksamhetsberättelsen för EFS Västerbotten 2015 Bokslut 2015 AU 37 ER 5 36 Ek redovisar förslag till EFS Västerbottens balans- och resultaträkningar för Balansomslutningen redovisas till 19,9 miljoner kr. Anläggningstillgångarna har ett bokfört värde på ca 8,5 miljon där de nybyggda tvillingstugorna på Klippengården utgör 3,67 miljoner kr efter årets avskrivning. Omsättningstillgångarna är bokförda till 11,4 miljoner kr och av dessa utgör likvida medel 9,5 miljoner kr. Balanserade resultat inklusive årets resultat är bokfört till drygt 7 miljoner kr, långfristiga skulder till drygt 10 miljoner kr och kortfristiga skulder till drygt 2,6 miljoner kr.

3 Resultatet före bokslutsdispositionerna redovisas till 967 tkr, vilket är ca 660 tkr bättre än budgeterat. Det beror främst på att kretsbemanningen inte varit helt fylld pga större och mindre vakanser under kortare och längre perioder under året, fler riktade bidrag till lägerverksamhet från Stiftet via pastoraten samt ett tillskott från EFS riks för arbetet med årskonferensen. Styrelsen föreslår årsmötet att ett uttag ur Offensiva Fonden görs med 497 tkr att en återföring görs av reserverade medel på 500 tkr att årets resultat 29 tkr balanseras i ny räkning Insamlingsdokument 2016 AU 41 Verksamhetsplan med förslag på delmål 2017 AU 39 Budget 2017 ST 157/2015 AU 40 ER 6 37 Ek föredrar en uppdaterad version av insamlingsdokumentet, där utfallet för 2015 redovisas, samt att dokumentet anpassats till den insamlingsbudget som antagits för år att anta dokumentet Insamlingsstrategi EFS Västerbotten för år Styrelsen har förelagts ett förslag på delmål för år Delmålen har arbetats fram av df och AU. Styrelsen för ett samtal om dokumentet vilket utmynnar i ett antal korrigeringar. Styrelsen föreslår årsmötet att anta föreslagna delmål för 2017 i den antagna verksamhetsplan för åren Ek redovisar tre förslag på EFS Västerbottens budget för Förslagen innebär olika gåvomedelsmål och olika anslagstorlekar samt att avskrivningar tillkommit för tvillingstugorna på Klippengården. Styrelsen för ett samtal om de olika förslagen. Styrelsen enas om gåvomedelsmål, personalbemanning, offensiva satsningar samt uttag ur överlikviditeten. Styrelsens förslag innebär ett gåvomedelsmål på 7,8 miljoner kr ett uttag ur kassakistan med max 1 miljoner kr där kr används till offensiva satsningar en balanserad budget för 2017 Styrelsen föreslår årsmötet att fastställa föreslagen budget.

4 Löner Df redogör för tankar kring kommande lönerevisioner. Nuvarande löneavtal går ut och förutsatt att kommande avtal kommer att se ut ungefär som nuvarande avtal kommer df att arbeta för att höja lönerna utöver avtal. Styrelsen stödjer df s tankar. Missionsforum Som en del av jubileumsåret EFS mission 150 år, planeras det för ett missionsforum, dvs en arbetskonferens med inriktning på EFS internationella mission. Missionssekreterare Erik Johansson inbjuder till detta forum i Uppsala 12-14/8 Så, skörda och så igen. Inbjudan gäller 3-5 personer från varje distrikt där distrikten står för kostnaden. Df s önskemål är att, förutom honom själv, representanter från Salt, styrelsen och Internationella rådet kan åka. Styrelsen tar emot informationen. Beslut om vilka som får åka på missionsforumet kommer att tas vid konstituerande sammanträdet. Styrelsen ger df i uppdrag att utse representanter. Kapitalplaceringspolicy 2017 AU 42 ER 10 Utveckling i EFS Västerbotten ST 24/2015 AU Ekonomirådet har gått igenom dokumentet riktlinjer för EFS Västerbottens kapitalplacering och föreslår styrelsen att dokumentet antas enligt förslaget. att dokumentet riktlinjer för EFS Västerbottens kapitalplacering 2017 fastställs enligt förslaget 43 Df har sedan tidigare ett styrelseuppdrag att i styrelsens arbetsordning lägga in en årlig träff med distriktets utvecklingskonsulent. Då neddragningar gjorts i bemanningsplanen konstaterar AU att distriktet inte längre har någon utvecklingskonsulent. AU föreslår därför att en årlig rapport och samtal om EFS Västerbottens utveckling och framtid ska finnas med i styrelsens arbetsordning, förslagsvis i styrelsens sista sammanträde under kalenderåret. enligt förslaget. EFS riks valberedning 2017 suppleant ST Inför EFS riks årsmöte 2016 skall EFS Västerbotten nominera en ledamot och en suppleant till EFS valberedning Styrelsen har tidigare nominerat Karin Paulsson som ordinarie ledamot. att till EFS riks valberedning 2017 nominera Johannes Bergner som suppleant. 45

5 Distriktskonferens 2017 ST 12 Den 25-27/ kommer Luleå Stift att arrangera en gemensam konferens för Svenska kyrkan och EFS Norrbotten och EFS Västerbotten med anledning av uppmärksammandet av att det är 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina teser i Wittenberg. Kristoffer Hedman sitter med i planeringsgruppen för detta arrangemang. Df har nu fått information om att förutsättningarna ändrats, att konferensen kommer att genomföras i Luleå i stället för Piteå. Styrelsen ger df fortsatt stöd i arbetet med konferensen och uppmanar arbetsgruppen att planera för att ge så många som möjligt goda förutsättningar att mötas i Luleå. Reviderat PM för Offensiva fonden AU 38 Redovisning Offensiva fonden 2015 Mötesplats Mobacken ST 149/ Ek redogör för revideringen av PM för Offensiva fonden där texten förkortats, förenklats och ansökningarna kopplas till innevarande verksamhetsplan. att anta reviderat PM för Offensiva fonden. 47 Ek redogör för hur Offensiva fonden använts under Styrelsen mottar rapporten. 48 För projektet Mötesplats Mobacken har inkommit en rapport från projektgruppen och en rapport från projektledaren. Där återges det arbete som utförs just nu och hur planerna ser ut för framtiden. Projektets mål är att skapa ett levande område på Mobacken, Skellefteå för socialt arbete med kristen värdegrund. Verksamheten är tänkt att på sikt bedrivas i ett socialt företag med EFS-föreningen som huvudman. Projektets mål är att skapa möjligheter för personer som står långt från arbetsmarknaden att komma i arbete, i utbildning eller närmare arbetsmarknaden. För att finansiera projektet har en ansökan om bidrag från Europeiska Sociala Fonden skickats in och beviljats, vilket för Mobackens del innebär bidrag till en 25% tjänst from hösten 2016 och 2,5 år framåt. Ytterligare medel har sökts under våren och fler kommer att sökas under hösten från olika aktörer. Projektet påbörjades under 2015 med förstudier och ett sommarcafé och är fortfarande inne i förstudiefasen med många kontakter och planeringar. Från Offensiva fonden beviljade styrelsen kr till denna satsning för 2015 och för vt 2016 motsvarande 25% tjänst samt materialinköp för 30 tkr. Styrelsen konstaterar utifrån rapporterna att det finns beviljade medel till 25% tjänst men inte ytterligare bidrag beviljade, att det finns oklarheter när det gäller huvudman/ juridisk person, att projektstrukturen är otydlig samt att projektet fortfarande befinner sig i

6 förstudiefasen. att avslå ansökan om fortsatt bidrag ur Offensiva fonden. Styrelsen konstaterar att möjlighet till förnyad ansökan finns när en tydlig struktur för höstens arbete kan presenteras. Rapport Kretsöversikt 49 Ek redogör för uppdaterad kretssammanställning med medlemsantal och föreningar per samt bemanning per dagens datum. Dokumentet ska ses som en ögonblicksbild när det gäller bemanningen. Medlemmar och föreningar vid årsslutet är hämtat från föreningarnas årsrapporter. Nedlagda föreningar under 2015 (andra årsmötesbeslutet): Långed, Nordmalingskretsen, 4 medlemmar (150115) Stöcke-Strömbäck, Teg, 19 medlemmar (150222) Håkmark, Umeå landsförsamling, 11 medlemmar (150222) Strand och Berg, Vännäs, 8 medlemmar (150315). Styrelsen mottar rapporten. Rapport områdesträffar AU 44 AU 96/ Verksamhetsrådet (VR) ser mötesplatser som Storsamlingar speciellt viktiga för små föreningar som inte är med i Växtkraft-projektet och undrar hur styrelsen resonerar om Storsamlingarna. Styrelsen har tidigare (ST 16/2014) konstaterat att Storsamlingarnas betydelse har varierat i de olika grupperna och beslutade därför att istället erbjuda föreningarna att vara med i Växtkraft. I Växtkraft ges små och stora föreningar undervisning och praktiska tips på hur man utvecklar det lokala arbetet för att nå ut. Styrelsen uppdrar till df att se över kretssammanställningen med syftet att se till de mindre föreningarnas behov av områdesträffar eller annan form av stöd (ur ST 120/2015). Df redogör för hur en plan med s.k. områdesträffar skulle kunna se ut, vilket syftet är och vilka resurser och behov som finns. Distriktskonsulent Anna-Maria Niemann-Björk har varit delaktig i planeringen. Df menar att initiativet till områdesträffar ska komma från föreningen. Föreningen presenterar vad de vill prata om så att mötet kan få ett tema och kunna samla fler föreningar i närområdet. Föreningen föreslår datum och vem som kallas till mötet och står för det praktiska runt mötet. En formulerad tanke eller tema lämnas till kansliet som sen ombesörjer en inbjudan till föreningarna i närområdet och ansvarar för vem som kommer till områdesträffen. Styrelsen stöder sättet att arbeta med områdesträffar. Meddelande om 51 Df rapporterar att Mattias Lindqvist sagt upp sin anställning i EFS

7 tjänster Västerbotten. Styrelsen mottar beskedet om att Mattias Lindqvist lämnar sin tjänst i EFS Västerbotten med sista anställningsdag och uttrycker sitt tack för den tid Mattias arbetat som musiker i EFS-kyrkan i Skellefteå. Rapport EFS 52 Df rapporterar om traineeprogram för blivande chefer inom EFS och folkhögskolorna, om mission bland muslimer och om missionsföreståndare Stefan Holmströms tankar om att ta med EFS ledningsgrupp till Indien Upplägget på EFS årskonferens har genom åren diskuterats flera gånger och är nu åter i fokus med avseende på resurser och framtida organisation. Slutligen rapporteras från den nyligen genomförda samarbetskyrkokonferensen i Uppsala där det var god uppslutning från Västerbottens samarbetskyrkor. Styrelsen mottar rapporterna. Rapport gåvor 1602 EFS Västterbotten 53 Ek meddelar att gåvomedelsresultatet för februari 2016 har utfallit med kr varav kr avser enskilda gåvor. Beräknad budget för perioden är kr. På två månader har gåvor inkommit med totalt kr (budget kr). Df rapporterar om beviljat SST-bidrag för integration vid distriktets läger och om pågående arbete med s.k. hållbart konfirmandarbete. Df delar tankar om att kunna utöka gruppen biträdande medarbetare med studenter på Johannelunds teologiutbildning med anknytning till Västerbotten. Andra kanslifrågor är hur df och ph ska jobba med arbetsledarträffar, om de behövs och hur kansliet kan ge rätt stöd. För att uppmuntra anställda att åka på EFS jubileumskonferens i Södertälje har ledningsgruppen beslutat att bidra till resa och uppehälle. Styrelsen mottar rapporterna. Utsända/lämnade handlingar 54 Protokoll: Styrelsen ST Arbetsutskottet AU Ekonomirådet ER Kommunikationsrådet KR Personalprotokoll PP Rapporter: Rapport projekt Mötesplats Mobacken- Maria W Persson Rapport projekt Mötesplats Mobacken- projektgruppen Rapport utfall Offensiva fonden 2015 Rapport gåvor 1602 Rapport Kretsöversikt Övriga handlingar: Förslag bokslut 2015 budget 2017

8 Förslag riktlinjer för kapitalplacering 2016 Förslag verksamhetsberättelse 2015 Förslag verksamhetsmål 2017 i verksamhetsplanen Förslag Insamlingsstrategi 2016 Förslag reviderat PM Offensiva fonden Förhandsinformation Missionsforum Uppsala Anteckningar från samtal med utvecklingskonsulent Ingrid Lundström 55 Sensus årsmöte 14/4 Hans Jakobsson, Ersmark norra, är vald att företräda EFS Västerbotten vid Sensus årsmöte Då mötet är förlagt till Umeå beslutar styrelsen att välja Katrine Ruuth som representant i stället. Avtackning ledamöter Avslutning 56 Mötesordförande tackar avgående styrelseledamöterna Eva Lundeborg- Karlsson och Rune Hedman för allt det arbete som de lagt ned som ledamöter i styrelsen och andra uppdrag kopplade till detta. Dagens sammanträde är deras sista styrelsemöte för denna gång och de avgår formellt vid årsmötet 23/4. 57 Sammanträdet avslutas med bön. Dag som ovan Eva S Bäckström sekreterare Karin Paulsson ordförande Jon Nilsson justerare Rune Hedman justerare

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2017-04-01 EFS Sävar Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

2015-03-22 EFS Ånäset

2015-03-22 EFS Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST 2015-03-22 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, ordförande, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark

Läs mer

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2017-05-06 Kansliet Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans

Läs mer

Frånvarande: Eva Lundeborg-Karlsson, Strömbäck

Frånvarande: Eva Lundeborg-Karlsson, Strömbäck EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2015-11-14 Bergsbyn Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå

Läs mer

EFS Vasakyrkan, Umeå

EFS Vasakyrkan, Umeå EFS Västerbotten Protokoll ST 2018-03-17 EFS Vasakyrkan, Umeå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Hans Jakobsson, ordförande, Ersmark Skellefteå

Läs mer

Frånvarande: Zackarias Liljemark, Umeå. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Zackarias Liljemark, Umeå. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2016-04-23 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken

Läs mer

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2015-06-02 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Frånvarande: Viktoria Holmström Olov Marklund. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek

Frånvarande: Viktoria Holmström Olov Marklund. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2018-04-21 Robertsfors kyrka Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Zakarias Liljemark,

Läs mer

EFS Ånäset

EFS Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST 2017-06-08 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2017-02-11 EFS Lövånger Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2016-06-07 Videosammanträde Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df Johan Holmgren, Klippenstyrelsen, via telefon del av 42

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df Johan Holmgren, Klippenstyrelsen, via telefon del av 42 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2014-03-22 Stöcke bönhus Närvarande: Marianne Berglund, v ordf Rune Hedman Åke Hägglund Hans Jakobsson Roger Lidman Eva Lundeborg-Karlsson Anita Lundqvist 29-36,

Läs mer

2014-06-03 Videosammanträde Umeå, Skellefteå

2014-06-03 Videosammanträde Umeå, Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST 2014-06-03 Videosammanträde Umeå, Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Matts Hägglund, Flarken Åke Hägglund,

Läs mer

2 Styrelsen beslutar Att välja Eva S Bäckström till dagens sekreterare.

2 Styrelsen beslutar Att välja Eva S Bäckström till dagens sekreterare. EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2014-02-15 Bureå Närvarande: Marianne Berglund, v ordf Rune Hedman Hans Jakobsson Eva Lundeborg-Karlsson Anita Lundqvist Peter Marksén Karin Paulsson Astrid Sjöström,

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2016-09-23/24 Solviks folkhögskola Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå 115-128 Matts Hägglund,

Läs mer

Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå

Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Rune Hedman Åke Hägglund Hans Jakobsson Eva Lundeborg

Läs mer

Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2015-09-26/27 Klippengården Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Eva Lundeborg-Karlsson,

Läs mer

EFS Ånäset

EFS Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST 2018-06-07 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Zakarias Liljemark, Umeå Pontus Löfgren, Skellefteå

Läs mer

EFS Västerbottens styrelse 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm

EFS Västerbottens styrelse 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm 1 EFS Västerbottens styrelse Protokoll ST 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm Närvarande: Astrid Sjöström, ordförande Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll

Läs mer

Grisbackakyrkan, Umeå

Grisbackakyrkan, Umeå EFS Västerbotten Protokoll ST 2015-02-14 Grisbackakyrkan, Umeå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, ordförande, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Eva

Läs mer

Distriktsstyrelse kl 15:00-21:00 EFS bönhus, Ånäset

Distriktsstyrelse kl 15:00-21:00 EFS bönhus, Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST Distriktsstyrelse 2011-06-07 kl 15:00-21:00 EFS bönhus, Ånäset Närvarande: Ulf Andersson, dagens ordförande Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Håkan Holmlund Roger Lidman

Läs mer

Frånvarande: Cathrine Eiderhäll, Skellefteå Peter Marksén, Bureå Gunilla Stenberg, Åkullsjön

Frånvarande: Cathrine Eiderhäll, Skellefteå Peter Marksén, Bureå Gunilla Stenberg, Åkullsjön EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsens konstituerande 130427 sammanträde Robertsfors kyrka Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Rune Hedman, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Åke Hägglund, Svarttjärn

Läs mer

Frånvarande: Håkan Holmlund Karin Paulsson. Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Håkan Holmlund Karin Paulsson. Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Distriktsstyrelse 2012-02-11 EFS Skellefteå Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Åke Hägglund Roger Lidman

Läs mer

Adjungerad: Eva S Bäckström, ek

Adjungerad: Eva S Bäckström, ek EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2018-09-28 EFS Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå,

Läs mer

Styrelse Församlingsgården, Robertsfors

Styrelse Församlingsgården, Robertsfors EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-01-26 Församlingsgården, Robertsfors Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson 1-21 Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Åke Hägglund Roger

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Kristoffer Hedman, df. 66 Df förklarar sammanträdet öppnat samt inleder med bön.

Adjungerade: Monica Andersson, pch Kristoffer Hedman, df. 66 Df förklarar sammanträdet öppnat samt inleder med bön. EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsens konstituerande 110512 sammanträde Robertsfors kyrka Närvarande: Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Håkan Holmlund till 66-76 Åke Hägglund Roger

Läs mer

/23 Strömbäcks folkhögskola

/23 Strömbäcks folkhögskola EFS Västerbotten Protokoll ST 2017-09-22/23 Strömbäcks folkhögskola Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Zakarias

Läs mer

EFS-kyrkan Skellefteå

EFS-kyrkan Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST 2018-02-03 EFS-kyrkan Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Ersmarks kyrka, Skellefteå

Ersmarks kyrka, Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST 2014-11-22 Ersmarks kyrka, Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, ordförande, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Protokoll fört vid EFS Västerbottens 104:e årsmöte

Protokoll fört vid EFS Västerbottens 104:e årsmöte Protokoll fört vid EFS Västerbottens 104:e årsmöte i Robertsfors kyrka den 12 maj 2012 Närvarande: 124 röstberättigande ombud från 49 föreningar och ett fyrtiotal övriga. Årsmötets öppnande Val av presidium

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Herbert Lundberg

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Herbert Lundberg EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2012-11-17 EFS Skellefteå Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Ulf Andersson 162-178 Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Håkan Holmlund Roger Lidman

Läs mer

Styrelsen Johannelunds teologiska högskola, Uppsala. Malin Henrysson Nils J Lundgren Charlotta Nordström Robert Strand Simon West

Styrelsen Johannelunds teologiska högskola, Uppsala. Malin Henrysson Nils J Lundgren Charlotta Nordström Robert Strand Simon West Salt barn och unga i EFS Sammanträde Styrelsen 141115-16 Plats Närvarande Frånvarande Adjungerade Johannelunds teologiska högskola, Uppsala Samuel Hellgren Malin Henrysson Nils J Lundgren Charlotta Nordström

Läs mer

Protokoll för Salts årsmöte 2009

Protokoll för Salts årsmöte 2009 Protokoll för Salts årsmöte 2009 Plats: EFS-kyrkan, Skellefteå Tid: 22 maj 2009 Närvarande: 63 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-17 Underskrifter: Lukas Bergner (ordförande) Johanna Lundström (vice ordförande)

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Lars Johansson, rektor på Strömbäck, 138

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Lars Johansson, rektor på Strömbäck, 138 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2012-09-28/29 Strömbäcks folkhögskola Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Ulf Andersson, 139 Marianne Berglund Håkan Holmlund Åke Hägglund Roger Lidman Anita Lundqvist

Läs mer

149 Marianne Berglund, v ordförande, hälsar alla välkomna och Karin läser som inledning några texter om Herren är min herde samt ur Joh.

149 Marianne Berglund, v ordförande, hälsar alla välkomna och Karin läser som inledning några texter om Herren är min herde samt ur Joh. EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-11-16 Ersmarkskyrkan, Umeå Närvarande: Marianne Berglund, v ordf Cathrine Eiderhäll Hans Jakobsson Roger Lidman Eva Lundeborg-Karlsson Anita Lundqvist Karin

Läs mer

Frånvarande: Håkan Holmlund

Frånvarande: Håkan Holmlund EFS Västerbotten Protokoll ST Distriktsstyrelse 2011-09-23/25 Solviks folkhögskola Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Åke Hägglund Roger

Läs mer

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Datum: Plats: löpnummer: 15 maj 2017 Scouternas kansli, Örnsberg / Skype 051-8-2017 Deltagare Närvarande O rd}o'mnde Leelamole r Britta Burreau Gustaf Haag Martin Persson

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 Protokoll årsstämma 2014-12-09 Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 a Årsstämman förklarades öppnad av Sabri Jamal. Mötets öppnande b Kallelsen kom ut 10:e november, 29:e dagar innan stämmans

Läs mer

Protokoll för Salts årsmöte 2015

Protokoll för Salts årsmöte 2015 Protokoll för Salts årsmöte 2015 Plats: Fridhemsgymnasiet, Umeå Datum och tid: 2015-05-15 kl 13.30 17.10 Närvarande: 80 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18 Underskrifter: Lukas Bergner (ordförande)

Läs mer

Protokoll fört vid Vänsterpartiet i Umeås årskonferens

Protokoll fört vid Vänsterpartiet i Umeås årskonferens Närvarande: Se bilaga 1. Protokoll fört vid Vänsterpartiet i Umeås årskonferens 2016-02-28 Årsmötets öppnande 1 Vänsterpartiet Umeås ordförande, Gudrun Nordborg, öppnar mötet. Årsmötets behöriga 2 utlysande

Läs mer

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12)

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) Vad är en ideell förening? En förening kan bildas av ett antal personer med ett gemensamt intresse.

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå 2006-03-17 Samordningsförbundet Umeå, med Länsarbetsnämnden, Försäkringskassan, Landstinget och Umeå kommun som huvudmän bildades 2005-05-01 i enlighet

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Årsmöte 2013. Tid och plats: Söndagen den 21:a april, 13:00. Tingssalen, Gamla tingshuset, Rådhusgatan 40, Östersund.

Årsmöte 2013. Tid och plats: Söndagen den 21:a april, 13:00. Tingssalen, Gamla tingshuset, Rådhusgatan 40, Östersund. Årsmöte 2013 Tid och plats: Söndagen den 21:a april, 13:00. Tingssalen, Gamla tingshuset, Rådhusgatan 40, Östersund. Den gröna markören visar platsen för årsmötet, Rådhusgatan 40 Den lila markören visar

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Plats: Fängelsemuseets konferenslokal (Hamiltongatan 1 Gävle) 1 Mötets öppnande förklarar mötet öppnat klockan 13:11 ÅRSMÖTE 2015 2 Fastställande

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

PROTOKOLL från Svenska Kryssarklubbens Årsmöte 2016 Sammanträdesdatum: lördagen den 19 nov 2016 Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

PROTOKOLL från Svenska Kryssarklubbens Årsmöte 2016 Sammanträdesdatum: lördagen den 19 nov 2016 Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg PROTOKOLL från Svenska Kryssarklubbens Årsmöte 2016 Sammanträdesdatum: lördagen den 19 nov 2016 Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg Ordförande: Kay Wictorin Sekreterare: Annica Hallgren Justerare:

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid 1 (5) 2018-04-14 Sid 1 (5) Plats och tid Ronneby Brunn 14 april 2018 kl 13:30 15:45 Beslutande: Lars-Åke Brincner, ordförande Gert Karlsson, kassör Lisbeth Nygaard Karlsson, sekreterare Peter Olsson Leif Sundahl

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Dessutom närvarande: Eva Danielsson och Gunilla Slätt

Dessutom närvarande: Eva Danielsson och Gunilla Slätt Sveriges Kristna Handikappförbund, SKrH PROTOKOLL fört vid förbundsmöte/årsmöte med Sveriges Kristna Handikappsförbund, SKrH, söndagen den 7 juni 2009 på Vätterbygdens folkhögskola, Jönköping. Närvarande

Läs mer

Möte över Skype: 18:00-20:30 Ämne Verkställs av. 79 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes.

Möte över Skype: 18:00-20:30 Ämne Verkställs av. 79 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 07/12 Datum: 2012-10-22 Närvarande: Mats Hult, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström Möte över Skype: 18:00-20:30 Ämne Verkställs av

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Henrik Näslund, vik utvk, 33

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Henrik Näslund, vik utvk, 33 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-03-23 EFS Västerbottens kansli Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll, 28-46 Håkan Holmlund Roger Lidman Anita

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab.

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab. Förbundsstyrelsen Protokoll nr 2/2016 2016-02-09 Tid: Tisdag 9 februari kl 19.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Telefonmöte Saffet Eraybar Susanne von Sydow Göran Karlsson Lena Tholse Klas Elm Ola

Läs mer

URnära Ideell förening 1 (5)

URnära Ideell förening 1 (5) Ideell förening 1 (5) Protokoll fört vid föreningsstämma för URnära ideell förening Tid: tisdagen den 13 mars 2017 kl. 18.00-20.00 Plats: Ersboda slöjdförening, Umeå Ordförande Enar Jonsson öppnade föreningsstämman.

Läs mer

STADGAR för EFS Västerbotten

STADGAR för EFS Västerbotten STADGAR för EFS Västerbotten antagna 1908 med ändring 1924, 1964, 1969, 1976, 1985, 1988, 1989, 2010 och 2015 1 Grundval och uppgift 1.1 EFS Västerbotten har till mål att på Guds ords och den evangelisk-lutherska

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Tomas Andersson Jonathan Janerheim, Salt Klas Lundström, ordförande Lillemor Persson. Erik Johansson Sofia Svensson, Salt

Tomas Andersson Jonathan Janerheim, Salt Klas Lundström, ordförande Lillemor Persson. Erik Johansson Sofia Svensson, Salt EFS INTERNATIONELLA RÅD PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-03-10 Plats Tid Närvarande ledamöter Frånvarande Adjungerade 10 Inledning och sammanträdets öppnande 11 Sekreterare och justeringsperson 12 Dagordning

Läs mer

STADGAR för EFS Västerbotten

STADGAR för EFS Västerbotten STADGAR för EFS Västerbotten Stadgarna är antagna 1908 med ändring 1924, 1964, 1969, 1976, 1985, 1988, 1989 och 2010. 1 Grundval och uppgift 1.1 EFS Västerbotten har till mål att på Guds ords och den evangelisk-lutherska

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 190121, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Ida Lilja (IL) Birgitta Limnefelt Sundin

Läs mer

Ordförande Daniel Nyman hälsade välkommen och förklarade styrelsesammanträdet öppnat.

Ordförande Daniel Nyman hälsade välkommen och förklarade styrelsesammanträdet öppnat. 1 STYRELSEPROTOKOLL Nr 1/02 Art Konstituerande sammanträde med styrelsen för ÖNBF Dag Lördag 16 februari 2002. Plats Hotel Rica, Skellefteå Närvarande Daniel Nyman Kjell Johansson Barbro Forsman Inger

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Salts årsmöte. Plats: Väggahallen, Karlshamn Tid: 18 maj 2007 Närvarande: 62 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18.

Salts årsmöte. Plats: Väggahallen, Karlshamn Tid: 18 maj 2007 Närvarande: 62 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18. Salts årsmöte Plats: Väggahallen, Karlshamn Tid: 18 maj 2007 Närvarande: 62 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18 Underskrifter: Rebecka Nilsson (ordförande) Josefin Söderstjerna (vice ordförande) Josefin

Läs mer

Tid Tisdagen den 5 oktober 2004

Tid Tisdagen den 5 oktober 2004 Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Kerstin Rosén, Pia Zätterström, Annika Sylvén, Karin Mattsson (tom 7), Lars Edwinson, Börje Sandgren, Jan Olofsson, Leif Bolin och Olle Kristenson, personalrepresentant.

Läs mer

Stadgar för Svenska Pokerförbundet

Stadgar för Svenska Pokerförbundet Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 1 av 10 Stadgar för Svenska Pokerförbundet Dessa stadgar är antagna vid Svenska Pokerförbundets årsmöte 2010-02-13. Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 2 av 10 Kapitel

Läs mer

Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2013

Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2013 Protokoll från det 3:e sammanträdet med :s styrelse 2013 Tid och plats: 11 mars kl 09.30 16.00, s kansli, Uppsala stifts hus, Dragabrunnsgatan 71 i Uppsala, våning 3. Närvarande: Stig Hansson, Folkrörelserådet

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

justerat Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping

justerat Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping 1 Ordförande öppnar mötet Calle Sundstedt förklarade mötet öppnat. 2 Information om årsmötesförhandlingarna Hanna Carr

Läs mer

Arbetsordning för distriktsråd i Fonus. Distriktsrådens arbetsuppgifter

Arbetsordning för distriktsråd i Fonus. Distriktsrådens arbetsuppgifter Förord På Fonus distriktsstämmor utses distriktsråd som ska vara länk mellan den demokratiska och den affärsmässiga organisationen. Distriktsrådens sammansättning och uppgifter regleras av stadgarna och

Läs mer

Protokoll för Salts årsmöte 2014

Protokoll för Salts årsmöte 2014 Protokoll för Salts årsmöte 2014 Plats: Pingstkyrkan, Hässleholm Datum och tid: 2014-05-30 kl 13.30 17.25 Närvarande: 64 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18 Underskrifter: Kristian Tyrberg (ordförande)

Läs mer

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI 2015 Plats Östermalms föreningsråd, Fältöversten, Stockholm Tid kl.17.30 19.30 Bilagor: 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsplan 3. Motion

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE ONSDAGEN DEN 13 JUNI 2008 1 Styrelsen Protokoll 3/2008 06 13 Protokoll från möte med Föreningen Nordens styrelse Datum: Fredagen den 13 juni 2008 Tid:

Läs mer

PROTOKOLL styrelsemöte SAK

PROTOKOLL styrelsemöte SAK PROTOKOLL styrelsemöte SAK Lördag 5 september 2015 kl 14.00-21.00 Söndag 6 september 2015 kl. 08.30-12.00 Plats: Tollare Folkhögskola, Nacka Närvarande: Frånvarande: Freshta Dost suppleant, närvarade tom

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2018 (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGEN FÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2018 1. Sammanfattning

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2015-10-15 Närvarande: Sangeeta Chauhan, Lisa Grettve, Eva Gustvfsson, Julia Lindström, Alexander Ljungqvist, Madeleine Ruuth Adjungerade: Sara Andrersson, Mary Atim,

Läs mer

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013.

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. Kap. 1 Om föreningen 1 Föreningens namn är Barnaktiviteter i Örnsköldsvik. Föreningen ska bedriva sin verksamhet i Örnsköldsviks

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2016-12-01 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer