Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df"

Transkript

1 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen EFS Lövånger Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Zakarias Liljemark, Umeå Jon Nilsson, Bergsbyn Karin Paulsson, Bjurholm Katrine Ruuth, Umeå Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df Inledning och öppnande Val av justerare Dagordning Föregående STprotokoll Ideologiskt samtal: Missionsstrategi del 1 föreläsning ST 148/ Mötesordförande Marianne Berglund hälsar alla välkomna och inleder med en text om bergskedjan som tillitsbärare ur boken Naturens katedral av Hans-Erik Lindström. Vi använder vår böneask och ber tillsammans. Sammanträdet förklaras öppnat. 2 att välja Christina Bjerle-Johansson och Katrine Ruuth att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 3 att fastställa föreslagen dagordning med följande tillägg: - Motion till EFS Västerbottens årsmöte - Bidrag ur Nordmalingsfonden (Berglundska) - Komplettering i arbetsordningen gällande utveckling - Klippengården 4 att lägga protokollet till handlingarna. 5 Styrelsen tar del av en föreläsning om missionsstrategi i Sverige, inspelad av utvecklingskonsulent Martin Alexandersson EFS riks. Några korta reflektioner görs men fortsatt samtal kommer att föras vid styrelsens nästa sammanträde. Val av två ombud till EFS riks årsmöte 5 juni EFS Västerbottens styrelse har att utse två ombud till EFS riks årsmöte 2017 i Alingsås.

2 AU 6 Val av intern valberedning AU 7 att välja Hans Jakobsson till ombud för EFS Västerbotten vid EFS riks årsmöte 2017 att AU får i uppdrag att välja ytterligare ett ombud 7 Styrelsen har att utse ledamöter till en intern valberedning vars arbete består av att föreslå personer till ett flertal olika uppdrag, som sedan fastställs vid styrelsens konstituerande sammanträde. (Se PM för intern valberedning i EFS Västerbotten.) att Zackarias Liljemark, Viktoria Holmström och Matts Hägglund att dela på uppgiften. Matts utses som sammankallande för gruppen. Distriktskonferens 2018 AU 9 EFS organisationsutredning Proposition AU 11 8 att 2018 års distriktskonferens genomförs 24-26/8 i Tegskyrkan, Umeå En arbetsgrupp med representant från styrelsen fastställs i september. 9 EFS har under några år arbetat med en översyn av organisationen på riks- och distriktsnivå. Slutförslaget (daterat ) som EFS styrelse nu presenterat innebär i korthet att skapa förbättrade möjligheter till strategiska och visionära missionssatsningar. Förslaget innebär att distrikten försvinner som juridiska enheter och alla EFS-anställda får en och samma arbetsgivare, men distriktens verksamhet kommer även fortsättningsvis att styras via missionsföreningarna regionalt. I samband med ett rådslag och de informationsträffar som hållits i distriktet om förslaget, har många medlemmar förmedlat en oro om distriktet skulle ansluta sig till föreslagen organisation. Man menar att förändringen för Västerbottens del befaras leda till ett minskat engagemang och mindre delaktighet i arbetet. EFS i Västerbottens styrelse förstår att föreslagen lösning passar för många av EFS distrikt redan idag, varför styrelsen stödjer grundtanken men vill inte föreslå en anslutning av distriktet i nuläget. Till EFS Västerbottens årsmöte Styrelsen föreslår EFS i Västerbottens årsmöte: - att inte genomföra den organisationsövergång inför 2018 som EFS styrelse föreslagit, men vill hålla öppet för möjligheten att ansluta distriktet senare. - att uppdra till EFS i Västerbottens styrelse att arbeta för ett så nära samarbete med EFS som möjligt, både vad gäller verksamhet och tekniska lösningar. att kalla till ett extra årsmöte under hösten om årsmötet beslutar att inte bejaka styrelsens proposition.

3 Föreningskontakt våren 2017 AU Utifrån den genomlysning som gjordes 2011 av EFS Västerbottens organisation och verksamhet framkom bland utvecklingsområdena vikten av att vidareutveckla system med regelbundna möten mellan distrikts- och lokalnivå. Styrelsen konstaterar att det är viktigt att marknadsföra distriktets gemensamma verksamhet som läger, konferens, fortbildning etc och att hitta forum där distrikt och föreningar kan lyssna till varandra. att telefonkontakt tas med ett urval av föreningarna att arbetsfördelningen görs enligt redovisat förslag att samtalen genomförs före 30/4 att vid samtalet noteras det som känns angeläget och skickas till ordförande att en genomgång av föreningarnas synpunkter görs vid styrelsens junisammanträde. Val av kassaförvaltare 11 att befullmäktiga Ewa Höök ( ) för tiden tom , att två i förening utkvittera medel tillhörande EFS i Västerbotten för plusgiro, postkontor, bank, postens serviceenheter eller andra penninginrättningar att befullmäktiga Ewa Höök ( ) att utkvittera rekommenderade brev och paket för tiden tom Denna paragraf förklaras omedelbart justerad. Distriktets årsmöte 6-7/5 ST 152/2016 Verksamhetsberättelse 2016 AU 15 Integrationslotsar i EFS Västerbotten 12 Df rapporterar från planeringen av årshögtiden i Vasakyrkan med årsmöte kl 10.00, musikgudstjänst kl på lördagkväll och söndagsgudstjänst Styrelsen mottar rapporten och noterar att konstitueringen sker direkt efter årsmötet. 13 Df redogör för utkast till verksamhetsberättelse som i stort är utformat på samma sätt som föregående år. Beslut om verksamhetsberättelse 2016 tas vid kommande styrelsesammanträde. 14 En motion från internationella rådet har inkommit. I motionen föreslås att integrationslotsar utses i norra och södra länsdelen, en svensk och en utlandsfödd som arbetar tillsammans.

4 Styrelsen uppdrar till df och AU att samtala med motionären för att tydliggöra intentionerna samt formulera ett förslag till svar som kan fastställas vid styrelsens nästa sammanträde. Nordmalingsfonden (Berglundska) 15 Från EFS missionsförening i Levar har inkommit en förfrågan om bidrag på kr från Nordmalingsfonden (Berglundska) och ett lån på kr till ommålning av bönhuset. EFS i Levar har en viktig och central funktion bland EFS föreningarna i Nordmalingsområdet då antalet bönhus minskat under senare tid. Nordmalingsfondens syfte är att stödja EFS arbete i Nordmalings kommun och förutom avkastning får även kapital utdelas. Df och ek föreslår styrelsen att bevilja kr från Nordmalingsfonden att bevilja EFS i Levar ett bidrag på kr från Nordmalingsfonden (Berglundska). Komplettering av arbetsordning ST 43/2016 Meddelande om tjänster Anders Holmbom AnnaHelena Lindberg Johan Karlemo 16 Df föreslår att en årlig rapport om EFS Västerbottens utveckling och framtid läggs in i styrelsens arbetsordning för septembersammanträdet. enligt förslaget. 17 Df meddelar: att Anders Holmbom, präst i EFS-kyrkan Skellefteå, har gått i pension att AnnaHelena Lindberg, distriktskonsulent på EFS Västerbottens kansli och som de senaste två åren varit tjänstledig för tjänst i EFS London, nu lämnat sin tjänst per att Johan Karlemo, präst i Norrängskyrkan Lycksele, har lämnat sin tjänst per Styrelsen mottar beskedet om att Anders Holmbom, AnnaHelena Lindberg och Johan Karlemo lämnat sina tjänster och uttrycker sitt tack för den tid de arbetat för EFS i Västerbotten. Rapport överenskommelse Sävar EFS och Sävaråkyrkan AU 17 Rapport sammanställning avtal per Df redogör för den överenskommelse som skrivits mellan Sävar EFS och Sävaråkyrkan där även EFS Västerbotten är part. Syftet med överenskommelsen är att tydliggöra vad samarbetet mellan parterna innebär. 19 Df redogör för en sammanställning över EFS Västerbottens samtliga pågående samverkans- och samarbetsavtal. Sammanställningen omfattar nio samarbetsavtal med samarbetskyrkor i Västerbotten och ett tjugotal samverkansavtal.

5 AU 18 Rapport gåvor 2016 AU Ek meddelar att under 2016 har kr inkommit till EFS Västerbottens distriktsarbete. Av summan avser 94% föreningsgåvor och 6% enskilda gåvor. Utfallet är kr lägre än fg år och kr lägre än budget. Rapport inspirationshelg Fri till tro AU Df rapporterar om det pågående arbetet med Luleå Stifts och EFS Norrbottens och EFS Västerbottens inspirationsdagar Fri till tro den 25-27/ i Kulturens hus i Luleå. Dagarna bjuder på en blandning av föreläsare, gudstjänster och olika kulturinslag. Bussar kommer att ordnas från olika håll i Norrbottens och Västerbottens län. Df meddelar att Luleå Stift dubblerat sitt anslag ( kr * 2) till EFS Västerbotten då distriktets egen konferens och insamling utgår. Styrelsen mottar rapporten och gläds åt det ökade anslaget. Rapport från EFS 22 Df redogör för möte med ledningsgrupp och styrelse på riks samt ett besök i EFS London. Rapport från EFS Västerbotten 23 Df redogör för vårens bemanning, Bibelfjäll, Stöcke bönhus, Carlskyrkan/Tomtebo samt Erikshjälpen. Arbetsgrupp dfrekrytering 24 Df meddelar att han kommer att lämna sin tjänst Styrelsen konstaterar att rekryteringsprocessen för en ny distriktsföreståndare bör påbörjas snarast. att tillsätta en arbetsgrupp som ska bestå av Hans Jakobsson, Viktoria Holmström och Eva S Bäckström. Utsända/lämnade handlingar 25 Protokoll: Styrelsen Arbetsutskottet Kommunikationsrådet Verksamhetsrådet ,

6 Salt Västerbottens styrelse Nomineringsprotokoll Solvik 2016, 2017 Personalprotokoll , Klippenkamraternas årsmöte Internationella rådet Rapporter: Rapport gåvor 2016 Övriga handlingar: Utkast på verksamhetsberättelse 2016 Förslag proposition till EFS Västerbottens årsmöte Sammanställning remissvar Västerbotten + bilaga till Vasakyrkan Umeås remissvar Motion till EFS Västerbottens årsmöte Sammanställning samverkans- och samarbetsavtal Program inspirationshelg Fri till tro Överenskommelse Sävar EFS och Sävaråkyrkan Klippengården ST 6/2016 AU 13 Övrigt Avslutning 26 Jon Nilsson rapporterar från två sammanträden med Klippenkamraternas styrelse. Det är viktigt att Klippenkamraternas styrelse och distriktsstyrelsen får träffas och dela visioner och tankar om gården. Df har sedan tidigare ett uppdrag kring detta. 27 Katrine Ruuth meddelar att den 18/2 genomförs en Internationell träff i Älvsbyn. Karin Paulsson meddelar att det fortfarande inte finns något förslag på ledamot från Västerbotten till EFS riks styrelse. 28 Ordförande tackar dagens styrelsevärd Karin Paulsson och df läser från 2 Tim 1:7-10. Sammanträdet avslutas med bön. Dag som ovan Eva S Bäckström sekreterare Marianne Berglund mötesordförande Christina Bjerle-Johansson Katrine Ruuth

7 justerare justerare

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2017-05-06 Kansliet Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans

Läs mer

Frånvarande: Viktoria Holmström Olov Marklund. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek

Frånvarande: Viktoria Holmström Olov Marklund. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2018-04-21 Robertsfors kyrka Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Zakarias Liljemark,

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2017-04-01 EFS Sävar Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Frånvarande: Zackarias Liljemark, Umeå. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Zackarias Liljemark, Umeå. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2016-04-23 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken

Läs mer

EFS Ånäset

EFS Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST 2017-06-08 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2016-06-07 Videosammanträde Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2015-06-02 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Grisbackakyrkan, Umeå

Grisbackakyrkan, Umeå EFS Västerbotten Protokoll ST 2015-02-14 Grisbackakyrkan, Umeå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, ordförande, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Eva

Läs mer

2015-03-22 EFS Ånäset

2015-03-22 EFS Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST 2015-03-22 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, ordförande, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark

Läs mer

/23 Strömbäcks folkhögskola

/23 Strömbäcks folkhögskola EFS Västerbotten Protokoll ST 2017-09-22/23 Strömbäcks folkhögskola Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Zakarias

Läs mer

EFS Vasakyrkan, Umeå

EFS Vasakyrkan, Umeå EFS Västerbotten Protokoll ST 2018-03-17 EFS Vasakyrkan, Umeå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Hans Jakobsson, ordförande, Ersmark Skellefteå

Läs mer

Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå

Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Rune Hedman Åke Hägglund Hans Jakobsson Eva Lundeborg

Läs mer

2014-06-03 Videosammanträde Umeå, Skellefteå

2014-06-03 Videosammanträde Umeå, Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST 2014-06-03 Videosammanträde Umeå, Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Matts Hägglund, Flarken Åke Hägglund,

Läs mer

Adjungerad: Eva S Bäckström, ek

Adjungerad: Eva S Bäckström, ek EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2018-09-28 EFS Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå,

Läs mer

EFS-kyrkan Skellefteå

EFS-kyrkan Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST 2018-02-03 EFS-kyrkan Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

2 Styrelsen beslutar Att välja Eva S Bäckström till dagens sekreterare.

2 Styrelsen beslutar Att välja Eva S Bäckström till dagens sekreterare. EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2014-02-15 Bureå Närvarande: Marianne Berglund, v ordf Rune Hedman Hans Jakobsson Eva Lundeborg-Karlsson Anita Lundqvist Peter Marksén Karin Paulsson Astrid Sjöström,

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2016-09-23/24 Solviks folkhögskola Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå 115-128 Matts Hägglund,

Läs mer

Distriktsstyrelse kl 15:00-21:00 EFS bönhus, Ånäset

Distriktsstyrelse kl 15:00-21:00 EFS bönhus, Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST Distriktsstyrelse 2011-06-07 kl 15:00-21:00 EFS bönhus, Ånäset Närvarande: Ulf Andersson, dagens ordförande Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Håkan Holmlund Roger Lidman

Läs mer

Frånvarande: Cathrine Eiderhäll, Skellefteå Peter Marksén, Bureå Gunilla Stenberg, Åkullsjön

Frånvarande: Cathrine Eiderhäll, Skellefteå Peter Marksén, Bureå Gunilla Stenberg, Åkullsjön EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsens konstituerande 130427 sammanträde Robertsfors kyrka Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Rune Hedman, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Åke Hägglund, Svarttjärn

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Kristoffer Hedman, df. 66 Df förklarar sammanträdet öppnat samt inleder med bön.

Adjungerade: Monica Andersson, pch Kristoffer Hedman, df. 66 Df förklarar sammanträdet öppnat samt inleder med bön. EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsens konstituerande 110512 sammanträde Robertsfors kyrka Närvarande: Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Håkan Holmlund till 66-76 Åke Hägglund Roger

Läs mer

Frånvarande: Eva Lundeborg-Karlsson, Strömbäck

Frånvarande: Eva Lundeborg-Karlsson, Strömbäck EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2015-11-14 Bergsbyn Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå

Läs mer

Styrelse Församlingsgården, Robertsfors

Styrelse Församlingsgården, Robertsfors EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-01-26 Församlingsgården, Robertsfors Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson 1-21 Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Åke Hägglund Roger

Läs mer

Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2015-09-26/27 Klippengården Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Eva Lundeborg-Karlsson,

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df Johan Holmgren, Klippenstyrelsen, via telefon del av 42

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df Johan Holmgren, Klippenstyrelsen, via telefon del av 42 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2014-03-22 Stöcke bönhus Närvarande: Marianne Berglund, v ordf Rune Hedman Åke Hägglund Hans Jakobsson Roger Lidman Eva Lundeborg-Karlsson Anita Lundqvist 29-36,

Läs mer

EFS Ånäset

EFS Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST 2018-06-07 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Zakarias Liljemark, Umeå Pontus Löfgren, Skellefteå

Läs mer

Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken

Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2016-03-19 Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Eva Lundeborg-Karlsson,

Läs mer

EFS Västerbottens styrelse 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm

EFS Västerbottens styrelse 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm 1 EFS Västerbottens styrelse Protokoll ST 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm Närvarande: Astrid Sjöström, ordförande Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll

Läs mer

Frånvarande: Håkan Holmlund Karin Paulsson. Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Håkan Holmlund Karin Paulsson. Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Distriktsstyrelse 2012-02-11 EFS Skellefteå Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Åke Hägglund Roger Lidman

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Herbert Lundberg

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Herbert Lundberg EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2012-11-17 EFS Skellefteå Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Ulf Andersson 162-178 Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Håkan Holmlund Roger Lidman

Läs mer

Ersmarks kyrka, Skellefteå

Ersmarks kyrka, Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST 2014-11-22 Ersmarks kyrka, Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, ordförande, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Frånvarande: Håkan Holmlund

Frånvarande: Håkan Holmlund EFS Västerbotten Protokoll ST Distriktsstyrelse 2011-09-23/25 Solviks folkhögskola Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Åke Hägglund Roger

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör.

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. Folkdansringen i Örebro län Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen och förklarar

Läs mer

Frågor och svar angående ny organisation för EFS

Frågor och svar angående ny organisation för EFS Frågor och svar angående ny organisation för EFS Varför behöver EFS göra en omorganisation? Detta beskrivs utförligare i förslaget till ny organisation men kortfattat handlar det om behovet av en effektivare

Läs mer

149 Marianne Berglund, v ordförande, hälsar alla välkomna och Karin läser som inledning några texter om Herren är min herde samt ur Joh.

149 Marianne Berglund, v ordförande, hälsar alla välkomna och Karin läser som inledning några texter om Herren är min herde samt ur Joh. EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-11-16 Ersmarkskyrkan, Umeå Närvarande: Marianne Berglund, v ordf Cathrine Eiderhäll Hans Jakobsson Roger Lidman Eva Lundeborg-Karlsson Anita Lundqvist Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Plats och tid S:t Mikaelsgården, Lycksele kl 18.30 21.00 2017-05-31 26 ande Holmgren Christina Åkesson Stig Persson Thyra, ersättare för Norlander Karin Lindahl Anders Jonsson

Läs mer

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor Årsmötet 2008 Protokoll Tid Lördagen den 29 mars kl. 13.00 16.00 Plats Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor 1 Mötets öppnande Förbundsordförande

Läs mer

Arbetsfö rslag till ny örganisatiön fö r EFS v

Arbetsfö rslag till ny örganisatiön fö r EFS v Arbetsfö rslag till ny örganisatiön fö r EFS v. 141029 OBS! Detta är inte ett färdigt beslutsförslag utan ett arbetsdokument för diskussion i distrikten och på rådslaget i januari. Område 1 Syfte och vision

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-06-09 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-06-09 1 2011-06-09 1 Pats och tid Ansgarskyrkan kl 18.00 19.00 Beslutande Dan Hammarsten, ordförande Kicki Åkerlind Lena Blom Maria Skoglar Solveig Jendeberg Håkan Jonsson, ersätter Christer Gunnarsson Maja Eveborn,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2014-10-27 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 27 oktober 2014 klockan 19.00-20.50 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Henrik Näslund, vik utvk, 33

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Henrik Näslund, vik utvk, 33 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-03-23 EFS Västerbottens kansli Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll, 28-46 Håkan Holmlund Roger Lidman Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Plats och tid Pastoratsgården Örslösa kl. 19.00 21.15 ande Kerstin Hennersten, ordförande Sture Eliasson Göran Kjörk Christina Fredriksson Inger Nyqvist Urban Sand Lennart

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1 / 2004

PROTOKOLL Nr 1 / 2004 1 ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET PROTOKOLL Nr 1 / 2004 Art Konstituerande sammanträde med styrelsen för ÖNBF Dag Lördag 14 februari 2004 Plats Norsjö Hotell, Norsjö Närvarande: Per Persson Ordförande Barbro

Läs mer

Ordförande Daniel Nyman hälsade välkommen och förklarade styrelsesammanträdet öppnat.

Ordförande Daniel Nyman hälsade välkommen och förklarade styrelsesammanträdet öppnat. 1 STYRELSEPROTOKOLL Nr 1/02 Art Konstituerande sammanträde med styrelsen för ÖNBF Dag Lördag 16 februari 2002. Plats Hotel Rica, Skellefteå Närvarande Daniel Nyman Kjell Johansson Barbro Forsman Inger

Läs mer

Styrelsen Johannelunds teologiska högskola, Uppsala. Malin Henrysson Nils J Lundgren Charlotta Nordström Robert Strand Simon West

Styrelsen Johannelunds teologiska högskola, Uppsala. Malin Henrysson Nils J Lundgren Charlotta Nordström Robert Strand Simon West Salt barn och unga i EFS Sammanträde Styrelsen 141115-16 Plats Närvarande Frånvarande Adjungerade Johannelunds teologiska högskola, Uppsala Samuel Hellgren Malin Henrysson Nils J Lundgren Charlotta Nordström

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte När: 7 februari 2016, klockan 19:00 Plats: Telefonmöte Närvande: Cattlin Marques, Ordförande Jenny Andersson- Mård, sekreterare Mona Fagerbrink, ledamot Suhandan Killic, suppleant

Läs mer

SVENSKA KYRKANS UNGA I SKARA STIFT

SVENSKA KYRKANS UNGA I SKARA STIFT STYRELSEN FÖR PROTOKOLL SVENSKA KYRKANS UNGA I SKARA STIFT 2012-04-15 1(7) TID: Söndag den 15 april 2015 PLATS: Flämslätt : 1-25 KLOCKAN: 13.38 16.16 NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: ADJUNGERADE: Kristian Hjertén

Läs mer

Datum: Öppnande Catharina Håkansson Boman hälsade alla välkomna och förklarade sammanträdet öppnat. 2 Val av protokollsjusterare

Datum: Öppnande Catharina Håkansson Boman hälsade alla välkomna och förklarade sammanträdet öppnat. 2 Val av protokollsjusterare Folkbildningsrådets styrelsesammanträde Diarienr 51, 2019, 021 1 (10) Protokoll 2019:1 Datum: 2019-02-20 Plats: Folkbildningsrådet, Ringvägen 100, Stockholm Närvarande ledamöter: Catharina Håkansson Boman,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

Protokoll fört vid EFS Västerbottens 104:e årsmöte

Protokoll fört vid EFS Västerbottens 104:e årsmöte Protokoll fört vid EFS Västerbottens 104:e årsmöte i Robertsfors kyrka den 12 maj 2012 Närvarande: 124 röstberättigande ombud från 49 föreningar och ett fyrtiotal övriga. Årsmötets öppnande Val av presidium

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2015-02-02 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 2 februari 2015 klockan 19.00 20.20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

Ordförande Kristian Hjertén förklarade sammanträdet öppnat och hälsade de nya ledamöterna välkomna och genomförde en kort presentationsrunda

Ordförande Kristian Hjertén förklarade sammanträdet öppnat och hälsade de nya ledamöterna välkomna och genomförde en kort presentationsrunda STYRELSEN FÖR PROTOKOLL SVENSKA KYRKANS UNGA I SKARA STIFT 2013-04-07 1(8) TID: Söndag den 7 april 2013 PLATS: Flämslätt : 1-25 KLOCKAN: 14.00-16.45 NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: ADJUNGERADE: Kristian Hjertén,

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker.

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker. Stadgar för Reumatikerförbundet Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17 Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. Reumatikerförbundet Org.nr 802002-7838 Box 12851,

Läs mer

STADGAR för EFS Västerbotten

STADGAR för EFS Västerbotten STADGAR för EFS Västerbotten antagna 1908 med ändring 1924, 1964, 1969, 1976, 1985, 1988, 1989, 2010 och 2015 1 Grundval och uppgift 1.1 EFS Västerbotten har till mål att på Guds ords och den evangelisk-lutherska

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

STADGAR för EFS Västerbotten

STADGAR för EFS Västerbotten STADGAR för EFS Västerbotten Stadgarna är antagna 1908 med ändring 1924, 1964, 1969, 1976, 1985, 1988, 1989 och 2010. 1 Grundval och uppgift 1.1 EFS Västerbotten har till mål att på Guds ords och den evangelisk-lutherska

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Lars Johansson, rektor på Strömbäck, 138

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Lars Johansson, rektor på Strömbäck, 138 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2012-09-28/29 Strömbäcks folkhögskola Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Ulf Andersson, 139 Marianne Berglund Håkan Holmlund Åke Hägglund Roger Lidman Anita Lundqvist

Läs mer

Norrbottens Friidrottsförbund

Norrbottens Friidrottsförbund Norrbottens Friidrottsförbund Årsmöte 2014 Protokoll 2014-04-12 Plats Idrottens Hus, Luleå, kl. 12.00 1 Upprop av ombud, godkännande av fullmakter och fastställande av röstlängd Enligt närvarolistan. Inga

Läs mer

1 Grundval och uppgift

1 Grundval och uppgift EFS stadgar antagna vid årsmöte 1874, med åren 1904, 1911, 1921, 1922, 1923, 1942, 1949, 1958, 1962, 1964, 1966, 1968, 1972, 1979, 1982, 1986, 1994, 1997, 2002, 2006, 2008, 2010 och 2012 beslutade ändringar

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL För verksamhetsåret 2015, fört den 21/ Klockargården Tällberg

ÅRSMÖTESPROTOKOLL För verksamhetsåret 2015, fört den 21/ Klockargården Tällberg ÅRSMÖTESPROTOKOLL För verksamhetsåret 2015, fört den 21/2 2016. Klockargården Tällberg STYRELSE Mötesordförande: Eva Eriksson (till 7) Pierre Ellison (fr. 7) Mötessekreterare: Brittmarie Jonsson 1. Årsmötets

Läs mer

Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl ABB Arena Nord Rocklunda Västerås

Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl ABB Arena Nord Rocklunda Västerås Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 18.30 ABB Arena Nord Rocklunda Västerås Ordförande Johan Björklund hälsar årsmötesdeltagarna varmt välkomna till Västmanlands

Läs mer

Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken Ängelholm

Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken Ängelholm PROGRAMFÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring Föreningar Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2014 i Kungälv Gäller fr.o.m. 2015-01-01 Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Protokoll 2 av 2. Årsmötesprotokoll 2 av 2. Micaela Magnusson

Protokoll 2 av 2. Årsmötesprotokoll 2 av 2. Micaela Magnusson Årsmötesprotokoll 2 av 2 SAMMANTRÄDESDATUM 2018-03-26 Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) 2019-03-26 kl. 16.30-17.30, City Conference Center i Stockholm

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Justeringens tid och plats: 2014-10- Övertorneå Församlingsexp. 70-82 BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Justeringens tid och plats: 2014-10- Övertorneå Församlingsexp. 70-82 BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(5) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Församlingsgården, Övertorneå torsdagen den 9 oktober 2014 kl: 09.00-11.00 Kent Alanentalo (t) Helena Haapaniemi (t) Lars Enbuske (t)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Protokoll nr 3/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Steam Hotel, Västerås

Protokoll nr 3/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Steam Hotel, Västerås Protokoll nr 3/2019 22-33, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2019-03-29 30 på Steam Hotel, Västerås Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Åsa Llinares Norlin,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1 / 2006. Konstituerande sammanträde med styrelsen för ÖNBF

PROTOKOLL Nr 1 / 2006. Konstituerande sammanträde med styrelsen för ÖNBF 1 ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET PROTOKOLL Nr 1 / 2006 Art Konstituerande sammanträde med styrelsen för ÖNBF Dag Lördag 18 februari 2006 Plats Polar Hotell, Älvsbyn Närvarande: Kenneth Bergquist Ordförande

Läs mer

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING 1 Ändamål Föreningen, vars namn är Vallda Toråsskolans Föräldraförening (VTFF) har till uppgift inom Toråsskolan och dess förskolor stödja hemmen och skolan

Läs mer

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland Protokoll fört vid Sektion Södra Götalands representantskap 21 mars 2013 på Af Lund Antal deltagare: 37 närvarande medlemmar varav 23 som valda ombud med

Läs mer

som ersätter Sören Jönsson

som ersätter Sören Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn, Kl 19.00 21.30 Beslutande Greger Ulleryd Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof Bårström Gunnar Hjort Sören Pettersson

Läs mer

Siv Palmgren Ordförande

Siv Palmgren Ordförande 1 Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli i Stockholm den 28 april 2006 kl.10 00-15 00 Beslutande Siv Palmgren Ordförande Björn Norell, Kassör Inga-Lill Röhr, Sekreterare Ralph Johannessen Ledamot Åsa

Läs mer

Kallelse till årsstämma för Fiskeläget Härön Samfällighetsförening år Datum: Söndagen den 3 september Tid: 10:00 Plats: Skolan Härön

Kallelse till årsstämma för Fiskeläget Härön Samfällighetsförening år Datum: Söndagen den 3 september Tid: 10:00 Plats: Skolan Härön Kallelse till årsstämma för Fiskeläget Härön Samfällighetsförening år 2016-2017 Datum: Söndagen den 3 september Tid: 10:00 Plats: Skolan Härön Härmed kallas alla fastighetsägare med andel i Fiskeläget

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare. pp , 114, 116

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare. pp , 114, 116 Sid 1 (5) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Anna Arnqvist Anders Berglund Karin Brunnegård Christian Johansson Britt-Marie Lindgren Christina Ljungberg Elin Ljungström Mari Norgren Börje Rehn Ordförande

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll 19 juni 2013

Protokoll 19 juni 2013 Protokoll 19 juni 2013 Styrelsens sammanträde nr 6/13 Tid och plats Onsdagen den 19 juni klockan 09,30 till 14,00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet Datum: 2016-03-12 Tid: Klockan 12:00 Plats: Björkhaga hotell Mullsjö Närvarande: 41 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Val av mötesordförande. 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte 1 FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte Närvarande: Ingvar Persson, Bollnäs, ordförande Kicki Fredriksson, Storuman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Kristian Vramsten (M) (vice ordförande) Solveig Hallin (S) Marie

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Stadgar för LR Göteborgs stad

Stadgar för LR Göteborgs stad 2015-12-10 Stadgar för LR Göteborgs stad 1 LR Göteborgs stad Göteborgs distrikts/kommunförening, kallad LR Göteborgs stad, består av alla LRmedlemmar som har sin arbetsplats inom Göteborgs stad, de som

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 VÄSTRA GÖTALANDS DÖVAS LÄNSFÖRBUND PROTOKOLL Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 Sign: Plats: Kommunfullmäktiges sal, Stadshus i Skövde Närvarande:

Läs mer