Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df"

Transkript

1 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen Videosammanträde Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark N Zakarias Liljemark, Umeå Jon Nilsson, Bergsbyn Karin Paulsson, Bjurholm Katrine Ruuth, Umeå Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df Inledning och öppnande Val av justerare Dagordning Föregående styrelseprotokoll Ideologiskt samtal i november AU Vi presenterar oss för varandra och dagens mötesordförande Marianne Berglund inleder sammanträdet med att läsa en text från Apg 17 Av en enda människa och ur bönboken om Nationaldagen. Vi ber tillsammans. Sammanträdet förklaras därefter öppnat. 91 att välja Katrine Ruuth och Viktoria Holmström att tillsammans med dagens ordförande justera protokollet. 92 Dagordningen fastställs med följande tillägg: - En svensk mystiker Mäster Fritz - Rapport Sensus årsmöte 93 Genomgång av styrelseprotokoll från och Protokollen läggs därefter till handlingarna. 94 Styrelsen för ett samtal om det distriktsgemensamma arbetet, hur mycket resurser vi har och om vi prioriterar rätt. Ska fokus fortsatt vara på barn och unga? Ska mer utrymme ges till integrationsarbete, till diakonalt arbete eller kanske till en större satsning på Klippengården? Vilken efterfrågan finns från föreningarna på det distriktsgemensamma arbetet och vilket stöd behövs från kansliet? att det ideologiska samtalet i november får vara en fortsättning på det samtal som kommer att föras med råden under styrelsedygnet i september.

2 Remiss om förslag på ny EFSorganisation AU EFS riks projektgrupp har sammanställt ett förslag som gått ut på remiss till samtliga anställda och föreningar under maj månad. Hur ska EFS Västerbotten arbeta med materialet? AU menar att alla styrelseledamöter ska vara pålästa genom antingen den skrivna dokumentationen eller se presentationen på EFS-play eller ladda ner EFS powerpointpresentationen via efs.nu. Nära Jesussamlingar AU 68 ST 16/2014 ST 120/2015 Verksamhetsplanens delmål för 2017 : att utse en arbetsgrupp som arbetar med ett remissvar från EFS Västerbottens styrelse att arbetsgruppen består av Jon Nilsson, Viktoria Holmström, Marianne Berglund och Karin Paulsson, Marianne som sammankallande att arbetet presenteras vid styrelsens septembersammanträde att EFS Västerbottens styrelse kallar till ett rådgivande rådslag i Ånäset lördag 21 januari Df skissar på en arbetsplan med remissförfarandet: - Styrelsen har inbjudit till informationsmöten som genomförs under juni månad i norra- och södra länsdelen där föreningar, styrelseledamöter och anställda inbjuds att delta - Remissvar från föreningar och EFS Västerbottens styrelse lämnas till EFS riks före 17 oktober - EFS riks styrelse fastställer förslaget utifrån remissvaren och förmedlar det fastställda förslaget till distrikten i december - EFS Västerbottens styrelse kallar till rådgivande rådslag utifrån det fastställda förslaget, i Ånäset lördag 21 januari kl med fika från 9:30 - EFS Västerbottens styrelse fattar i februari 2017 beslut om man vill lägga fram förslaget på årsmötet eller inte, utifrån rådslagets mening - På EFS Västerbottens årsmöte i maj behandlas förslaget/ eller inte behandlas, enligt rådslagets vilja. 96 Df återger verksamhetsplanens del om distriktsgemensamma verksamhetsmål 2017, där ett heter: Inbjuda till tre Nära Jesusliknande mötesplatser för inspiration och fördjupning. att uppdra till Verksamhetsrådet att tillsammans med föreningar utforma dessa samlingar till Besök av Verksamhetsrådet ST 18/2015 AU 75/2015 AU Under verksamhetsåret har styrelsen inbjudit distriktets olika råd, Saltstyrelsen och Klippenstyrelsen till sina sammanträden. Verksamhetsrådet har haft förhinder vid tidigare inbjudan och kunde inte heller vara med vid dagens styrelsesammanträde. att detta möte med Verksamhetsutskottet utgår och

3 uppmanar istället Verksamhetsrådet att prioritera deltagandet vid styrelsens möte med samtliga råd lördag 24 september. Styrelsedygn 23-24/9 på Solvik AU 70 Styrelse 12/11 Möte med EFS styrelse 11/9 ST 86 Styrelsemöten vt 2017 AU Styrelsen har sin höstupptakt på Solviks folkhögskola den 23-24/9. Lokal är bokad och programförslag finns. Styrelsen har att utse styrelsevärdar för helgen. att styrelsehelgen börjar på fredag kl 17:00 med middag och avslutas på lördag kväll senast att Viktoria Holmström och Jon Nilsson ansvarar för det praktiska med logi, mat och eventuell aktivitet förutom sammanträde och träff med råden att distriktets samtliga råd och Saltstyrelsen och Klippenstyrelsen inbjuds att vara med på lördag 24/9 kl att temat är Strategi för EFS Västerbottens framtidsfrågormissionsuppdrag-prioriteringar och leds av df att df uppdras att kalla samtliga råd, distriktskonsulenter och informatör till denna träff före sommaren. att novembersammanträdet 12/11 förläggs i Ånäset och att styrelsevärd är Katrine Ruuth. EFS styrelse kommer att förlägga sitt sammanträde i september till Umeå och vill träffa EFS Västerbottens styrelseledamöter som tackat ja till en möte söndag 11/9 i Carlskyrkan, Umeå. Vid dagens sammanträde noteras att Marianne Berglund, Christina Bjerle-Johansson, Hans Jakobsson, Jon Nilsson och Zackarias Liljemark troligtvis kan vara med vid mötet. 99 om följande datum och värdar för vt 2017: Lördag 11/2, Lövånger, Karin Paulsson Lördag 1/4, Sävar, Marianne Berglund Lördag 6/5, konstituerande Torsdag 8/6, videosammanträde, Ledningsgruppen att årsmötet 2017 förläggs till lördag 6/5 att df och ek får i uppdrag att jobba vidare med lokalfråga och tankar om en årsmöteshelg 6-7/ Frågor från Verksamhetsrådet- Klippenstyrelsen VR-Klippen 8, Vid Klippenstyrelsens och verksamhetsrådets gemensamma sammanträde den framfördes önskemål: 8 Klippenstyrelsen tycker att konferensen Nära Jesus ligger lite olämpligt i tid då det är en bra helg ur årstidssynpunkt för att ha arrangemang i Klippen t ex en möteshelg.

4 13 EFS Västerbottens uppgift är att använda gården och berätta vad gårdens ska användas till. att df får i uppdrag att svara Verksamhetsrådet och Klippenstyrelsen i båda frågorna. Ägarrepresentant Din Bok i Umeå ST Ägarna i Din Bok i Umeå AB kommer att hålla en extra bolagsstämma den Sedan tidigare är df vald som EFS Västerbottens ägarrepresentant. Df är förhindrar aktuellt datum och föreslår att Torbjörn Arvidsson går in som ägarrepresentant vid detta datum att utse Torbjörn Arvidsson som EFS Västerbottens ägarrepresentant vid den extra bolagsstämman Paragrafen förklaras omedelbart justerad. ST 76 Nomineringskommi ttén Solviks folkhögskola ST 80 Suppleant i samarbetsrådet EFS- Sv kyrkan i Luleå Stift ST 68 Ledamot och styrelseledamot till VR Utvärdering av EFS Västerbottens årsmöte Erikshjälpen 102 att välja Roland Eriksson som ledamot för 1 år i nomineringskommittén för val av styrelsen till Stiftelsen Solvik folkhögskola. att välja Senitha Olsson som suppleant i samarbetsrådet EFS- Svenska kyrkan i Luleå Stift. att välja Malin Eriksson samt styrelseledamot Zackarias Liljemark som ersättare för Katrine Ruuth i verksamhetsutskottet. Kvarstår val av ytterligare ledamot i VR samt ledamot till Stiftelsen Strömbäcks nomineringskommitté. 103 Styrelsen gör en kort summering av årets årsmöte. Det var ett bra årsmöte. Lika många ombud som föregående år men fler föreningar representerade. Önskvärt med utvärdering från ombuden. Gärna fler frågor och diskussioner, blev en diskussion runt verksamhetsplanen och det var bra. Önskvärt med mer engagemang från deltagarna. Bra tempo men ändå utrymme för frågor. Fint med bönestund efter lunchen. Robertsfors bra geografisk plats mitt i distriktet. Trivsamma lokaler för gemenskap. 104 Df föredrar Erikshjälpens plan på etablering av secondhandbutik i Umeå. EFS Västerbottens roll skulle vara infospridning till EFSföreningar och möjlighet att sitta med i ett butiksråd.

5 Styrelsen ställer sig positiv till Erikshjälpens etablering av en secondhandbutik i Umeå i samverkan med Carlskyrkan och uppdrar till df att jobba vidare med kontakterna. Bemanning 2016, 2017 AU Enligt årsmötets beslut sker ingen förändring i omfattningen av bemanningsplanen för 2017 jämfört med innevarande bemanningsplan för Det innebär att inga uppsägningar är aktuella före halvårsskiftet. Df summerar våren och hösten med att utfallet för året ser ut att bli lägre än beräknat. Meddelande om tjänster Torbjörn Arvidsson Lena Jonsson Maria Fjellfeldt Astrid Olofsson Ragnhild Pelo Margita Sundell Ulf Gustafsson 106 Df meddelar att Torbjörn Arvidsson, präst i kretsar runt Umeå, har gått i pension att Lena Jonsson, administratör på kansliet, har gått i pension att Maria Fjellfeldt (fd Andersson), diakoniassisten i Grisbackakyrkan, har lämnat sin tjänst att Astrid Olofsson, konsulent i Mobackenkyrkan, har lämnat sin tjänst att Ragnhild Pelo, diakon i Grisbackakyrkan, har lämnat sin tjänst att Margita Sundell, administratör på kansliet, har gått i pension Styrelsen mottar beskedet om att Torbjörn Arvidsson, Lena Jonsson, Astrid Olofsson, Ragnhild Pelo och Margita Sundell lämnat sina tjänster och uttrycker sitt tack för den tid de arbetat för EFS i Västerbotten. Df meddelar Att Ulf Gustafsson, komminister i Nordmaling/Nyåker och anställd av Svenska kyrkan, gått i pension Styrelsen mottar beskedet om att Ulf Gustafsson lämnat sin tjänst och uttrycker sitt tack för den tid han arbetat i Nordmaling/ Nyåker området. Gåvor Ek meddelar att för perioden har kr samlats in till distriktets gemensamma verksamhet. Från föreningar kr och från enskilda kr. Utfallet för fem månader följer budget. Föreningskontakt 108 Styrelseledamöter har under våren varit i kontakt med ett flertal föreningar för att höra om deras verksamheter. Styrelsen godkänner att

6 underlaget skickas till verksamhetsrådet. Rapport EFS 109 Df redogör för ärenden och samtal i ledningsgruppen på riks. Rapport EFS Västerbotten Utsända/lämnade handlingar Förhandsförfrågan Mäster Fritz 110 Df redogör för aktuella ärenden och möten. 111 Protokoll: Styrelsen ST Arbetsutskottet AU Kommunikationsrådet KR Verksamhetsutskottet VR Personalprotokoll PP , , Verksamhetsrådet VR-Klippenstyrelsen Klippen , Samarbetsrådet EFS-Sv kyrkan i Luleå stift Konferenskommittén , , ,160323, Rapporter: Info Erikshjälpen Rapport gåvor 1605 Övriga handlingar: Diakoni, ett samtalsmaterial Förfrågan om förhandsbeställning av Mäster Fritz Avtal med Erikshjälpen- utkast Rundringning- summering Inbjudan till informationsträffer EFS organisation Sammanträdesschema Till styrelsen har inkommit fråga om intresse av att förhandsbeställa ett antal böcker i en planerad tryckning om en vis man, Fritz Olofsson, som växte upp i Bjurholm. att tacka nej till erbjudandet och uppdrar till df att meddela styrelsens svar. Rapport Sensus regionstämma Avslutning 113 Katrine Ruuth redogör för Sensus regionsstämma i Umeå. 114 Sammanträdet avslutas med bön.

7 Dag som ovan Eva S Bäckström sekreterare Marianne Berglund ordförande Katrine Ruuth justerare Viktoria Holmström justerare

Frånvarande: Zackarias Liljemark, Umeå. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Zackarias Liljemark, Umeå. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2016-04-23 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken

Läs mer

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2017-05-06 Kansliet Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2017-02-11 EFS Lövånger Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

EFS Ånäset

EFS Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST 2017-06-08 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark

Läs mer

Frånvarande: Viktoria Holmström Olov Marklund. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek

Frånvarande: Viktoria Holmström Olov Marklund. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2018-04-21 Robertsfors kyrka Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Zakarias Liljemark,

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2017-04-01 EFS Sävar Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2016-09-23/24 Solviks folkhögskola Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå 115-128 Matts Hägglund,

Läs mer

2014-06-03 Videosammanträde Umeå, Skellefteå

2014-06-03 Videosammanträde Umeå, Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST 2014-06-03 Videosammanträde Umeå, Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Matts Hägglund, Flarken Åke Hägglund,

Läs mer

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2015-06-02 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

2015-03-22 EFS Ånäset

2015-03-22 EFS Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST 2015-03-22 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, ordförande, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Kristoffer Hedman, df. 66 Df förklarar sammanträdet öppnat samt inleder med bön.

Adjungerade: Monica Andersson, pch Kristoffer Hedman, df. 66 Df förklarar sammanträdet öppnat samt inleder med bön. EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsens konstituerande 110512 sammanträde Robertsfors kyrka Närvarande: Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Håkan Holmlund till 66-76 Åke Hägglund Roger

Läs mer

2 Styrelsen beslutar Att välja Eva S Bäckström till dagens sekreterare.

2 Styrelsen beslutar Att välja Eva S Bäckström till dagens sekreterare. EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2014-02-15 Bureå Närvarande: Marianne Berglund, v ordf Rune Hedman Hans Jakobsson Eva Lundeborg-Karlsson Anita Lundqvist Peter Marksén Karin Paulsson Astrid Sjöström,

Läs mer

Distriktsstyrelse kl 15:00-21:00 EFS bönhus, Ånäset

Distriktsstyrelse kl 15:00-21:00 EFS bönhus, Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST Distriktsstyrelse 2011-06-07 kl 15:00-21:00 EFS bönhus, Ånäset Närvarande: Ulf Andersson, dagens ordförande Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Håkan Holmlund Roger Lidman

Läs mer

EFS Ånäset

EFS Ånäset EFS Västerbotten Protokoll ST 2018-06-07 EFS Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Zakarias Liljemark, Umeå Pontus Löfgren, Skellefteå

Läs mer

Frånvarande: Eva Lundeborg-Karlsson, Strömbäck

Frånvarande: Eva Lundeborg-Karlsson, Strömbäck EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2015-11-14 Bergsbyn Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå

Läs mer

Frånvarande: Cathrine Eiderhäll, Skellefteå Peter Marksén, Bureå Gunilla Stenberg, Åkullsjön

Frånvarande: Cathrine Eiderhäll, Skellefteå Peter Marksén, Bureå Gunilla Stenberg, Åkullsjön EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsens konstituerande 130427 sammanträde Robertsfors kyrka Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Rune Hedman, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Åke Hägglund, Svarttjärn

Läs mer

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df Johan Holmgren, Klippenstyrelsen, via telefon del av 42

Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df Johan Holmgren, Klippenstyrelsen, via telefon del av 42 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2014-03-22 Stöcke bönhus Närvarande: Marianne Berglund, v ordf Rune Hedman Åke Hägglund Hans Jakobsson Roger Lidman Eva Lundeborg-Karlsson Anita Lundqvist 29-36,

Läs mer

Styrelse Församlingsgården, Robertsfors

Styrelse Församlingsgården, Robertsfors EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-01-26 Församlingsgården, Robertsfors Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson 1-21 Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Åke Hägglund Roger

Läs mer

Adjungerad: Eva S Bäckström, ek

Adjungerad: Eva S Bäckström, ek EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2018-09-28 EFS Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå,

Läs mer

Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå

Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-05-28 Videosammanträde Umeå/Skellefteå Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Rune Hedman Åke Hägglund Hans Jakobsson Eva Lundeborg

Läs mer

EFS-kyrkan Skellefteå

EFS-kyrkan Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST 2018-02-03 EFS-kyrkan Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

/23 Strömbäcks folkhögskola

/23 Strömbäcks folkhögskola EFS Västerbotten Protokoll ST 2017-09-22/23 Strömbäcks folkhögskola Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Zakarias

Läs mer

EFS Vasakyrkan, Umeå

EFS Vasakyrkan, Umeå EFS Västerbotten Protokoll ST 2018-03-17 EFS Vasakyrkan, Umeå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Hans Jakobsson, ordförande, Ersmark Skellefteå

Läs mer

Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken

Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2016-03-19 Ånäset Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Eva Lundeborg-Karlsson,

Läs mer

Grisbackakyrkan, Umeå

Grisbackakyrkan, Umeå EFS Västerbotten Protokoll ST 2015-02-14 Grisbackakyrkan, Umeå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, ordförande, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Eva

Läs mer

Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Matts Hägglund, Flarken. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelsen 2015-09-26/27 Klippengården Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, Bureå Hans Jakobsson, Ersmark Skellefteå Eva Lundeborg-Karlsson,

Läs mer

EFS Västerbottens styrelse 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm

EFS Västerbottens styrelse 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm 1 EFS Västerbottens styrelse Protokoll ST 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm Närvarande: Astrid Sjöström, ordförande Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll

Läs mer

Ersmarks kyrka, Skellefteå

Ersmarks kyrka, Skellefteå EFS Västerbotten Protokoll ST 2014-11-22 Ersmarks kyrka, Skellefteå Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Rune Hedman, ordförande, Bureå Matts Hägglund, Flarken Hans Jakobsson,

Läs mer

Frånvarande: Håkan Holmlund Karin Paulsson. Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Håkan Holmlund Karin Paulsson. Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Distriktsstyrelse 2012-02-11 EFS Skellefteå Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Åke Hägglund Roger Lidman

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Herbert Lundberg

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Herbert Lundberg EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2012-11-17 EFS Skellefteå Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Ulf Andersson 162-178 Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Håkan Holmlund Roger Lidman

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Lars Johansson, rektor på Strömbäck, 138

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Lars Johansson, rektor på Strömbäck, 138 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2012-09-28/29 Strömbäcks folkhögskola Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Ulf Andersson, 139 Marianne Berglund Håkan Holmlund Åke Hägglund Roger Lidman Anita Lundqvist

Läs mer

Frånvarande: Håkan Holmlund

Frånvarande: Håkan Holmlund EFS Västerbotten Protokoll ST Distriktsstyrelse 2011-09-23/25 Solviks folkhögskola Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll Åke Hägglund Roger

Läs mer

149 Marianne Berglund, v ordförande, hälsar alla välkomna och Karin läser som inledning några texter om Herren är min herde samt ur Joh.

149 Marianne Berglund, v ordförande, hälsar alla välkomna och Karin läser som inledning några texter om Herren är min herde samt ur Joh. EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-11-16 Ersmarkskyrkan, Umeå Närvarande: Marianne Berglund, v ordf Cathrine Eiderhäll Hans Jakobsson Roger Lidman Eva Lundeborg-Karlsson Anita Lundqvist Karin

Läs mer

Anneli Liljemark, deltog ej i och 65 Gustav Fransson Andreas Möller, deltog ej i 69.2 Hani Ghattas Adjungerade: Lasse Svensson, deltog ej i 75

Anneli Liljemark, deltog ej i och 65 Gustav Fransson Andreas Möller, deltog ej i 69.2 Hani Ghattas Adjungerade: Lasse Svensson, deltog ej i 75 Sammanträdesprotokoll 64-81 Plats: Sjöviks folkhögskola Närvarande: Susanne Rodmar, deltog ej i 75 Johan Adolfsson Miriam Carlsson Gunnar Ekström Kerstin Torkelsson Enlund Eva-Lena Gustafsson Torbjörn

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll fört vid EFS Västerbottens 104:e årsmöte

Protokoll fört vid EFS Västerbottens 104:e årsmöte Protokoll fört vid EFS Västerbottens 104:e årsmöte i Robertsfors kyrka den 12 maj 2012 Närvarande: 124 röstberättigande ombud från 49 föreningar och ett fyrtiotal övriga. Årsmötets öppnande Val av presidium

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Plats: Närvarande: Adjungerade: Ordförande: Sekreterare: Justerare:

Sammanträdesprotokoll Plats: Närvarande: Adjungerade: Ordförande: Sekreterare: Justerare: Sammanträdesprotokoll 31-43 Plats: Tånga hed, Vårgårda Närvarande: Tomas Bjöersdorff, ordförande Margareta Larsson Johan Adolfsson Andreas Möller Göran Bondesson Sara Möller Miriam Carlsson, deltog i 32-43

Läs mer

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Henrik Näslund, vik utvk, 33

Adjungerade: Monica Andersson, pch Eva S Bäckström, ech Kristoffer Hedman, df Henrik Näslund, vik utvk, 33 EFS Västerbotten Protokoll ST Styrelse 2013-03-23 EFS Västerbottens kansli Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll, 28-46 Håkan Holmlund Roger Lidman Anita

Läs mer

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab.

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab. Förbundsstyrelsen Protokoll nr 2/2016 2016-02-09 Tid: Tisdag 9 februari kl 19.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Telefonmöte Saffet Eraybar Susanne von Sydow Göran Karlsson Lena Tholse Klas Elm Ola

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED DIAKONIA Tid: 10 juni 2012, kl 13-16 Plats: Fjällstugan, Valhallavägen 40, Jönköping, Svenska Missionskyrkan/GF

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED DIAKONIA Tid: 10 juni 2012, kl 13-16 Plats: Fjällstugan, Valhallavägen 40, Jönköping, Svenska Missionskyrkan/GF PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED DIAKONIA Tid: 10 juni 2012, kl 13-16 Plats: Fjällstugan, Valhallavägen 40, Jönköping, Svenska Missionskyrkan/GF S I D A 1 av (6) Närvarande: Metodistkyrkan Gunilla Ikponmwosa

Läs mer

Protokoll för Salts årsmöte 2014

Protokoll för Salts årsmöte 2014 Protokoll för Salts årsmöte 2014 Plats: Pingstkyrkan, Hässleholm Datum och tid: 2014-05-30 kl 13.30 17.25 Närvarande: 64 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18 Underskrifter: Kristian Tyrberg (ordförande)

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

Salts årsmöte. Plats: Väggahallen, Karlshamn Tid: 18 maj 2007 Närvarande: 62 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18.

Salts årsmöte. Plats: Väggahallen, Karlshamn Tid: 18 maj 2007 Närvarande: 62 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18. Salts årsmöte Plats: Väggahallen, Karlshamn Tid: 18 maj 2007 Närvarande: 62 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18 Underskrifter: Rebecka Nilsson (ordförande) Josefin Söderstjerna (vice ordförande) Josefin

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl ABB Arena Nord Rocklunda Västerås

Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl ABB Arena Nord Rocklunda Västerås Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 18.30 ABB Arena Nord Rocklunda Västerås Ordförande Johan Björklund hälsar årsmötesdeltagarna varmt välkomna till Västmanlands

Läs mer

Protokoll för Salts årsmöte 2015

Protokoll för Salts årsmöte 2015 Protokoll för Salts årsmöte 2015 Plats: Fridhemsgymnasiet, Umeå Datum och tid: 2015-05-15 kl 13.30 17.10 Närvarande: 80 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18 Underskrifter: Lukas Bergner (ordförande)

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör.

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. Folkdansringen i Örebro län Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen och förklarar

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden.

Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden. Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden. Närvarande: Ordf. Ingrid Johansson, Annika Bäckström, Gun-Britt Johansson, Astrid Nilsson,

Läs mer

Direktor, Räddningsmissionen, Göteborg Verksamhetsstrateg, Räddningsmissionen, Göteborg

Direktor, Räddningsmissionen, Göteborg Verksamhetsstrateg, Räddningsmissionen, Göteborg Sammanträdesprotokoll 56 72 Plats: Ekumeniska centret, Alvik Närvarande: Susanne Rodmar, ordförande Johan Adolfsson Miriam Carlsson Gunnar Ekström Gustav Fransson Hani Ghattas Eva-Lena Gustavsson Adjungerade:

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Distriktsstyrelse Solbackakyrkan Holmsund

Distriktsstyrelse Solbackakyrkan Holmsund EFS Västerbotten Protokoll ST Distriktsstyrelse 2011-11-19 Solbackakyrkan Holmsund Närvarande: Astrid Sjöström, ordf Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund, 162-183 Cathrine Eiderhäll Håkan Holmlund

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Tid 17 mars 2018 Plats Närvarande Världskulturmuseet i Göteborg Ordinarie ledamöter: Veronica Magnusson Hallberg Mattias Andersson Anne-Charlotte Lallerman

Läs mer

Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg

Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 9 2009/2010 Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55 Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg Ledamöter:

Läs mer

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum 2013-12-06 1(5) Plats och tid Beslutare Övriga deltagare Vinnova huvudkontor, Stockholm 2013-12-06 kl. 08.30-14.00 Kristina Alsér, ordförande Bengt Benson Agneta Bladh Peter Högberg Eric Sjöström Kjell

Läs mer

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 18 januari 2016, kl Ymergården, Borås.

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 18 januari 2016, kl Ymergården, Borås. Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 1-2016 Måndag 18 januari 2016, kl.18.30 Ymergården, Borås Närvarande Ledamöter Tävlingskommittén Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Morgan Bodin

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-06-09 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-06-09 1 2011-06-09 1 Pats och tid Ansgarskyrkan kl 18.00 19.00 Beslutande Dan Hammarsten, ordförande Kicki Åkerlind Lena Blom Maria Skoglar Solveig Jendeberg Håkan Jonsson, ersätter Christer Gunnarsson Maja Eveborn,

Läs mer

Paragrafer 36-53. Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00

Paragrafer 36-53. Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00 2004-03-26 Nr 4 / 2006 Sid 1 av 8 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00 Paragrafer 36-53 Närvarande ledamöter Håkan

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL För verksamhetsåret 2015, fört den 21/ Klockargården Tällberg

ÅRSMÖTESPROTOKOLL För verksamhetsåret 2015, fört den 21/ Klockargården Tällberg ÅRSMÖTESPROTOKOLL För verksamhetsåret 2015, fört den 21/2 2016. Klockargården Tällberg STYRELSE Mötesordförande: Eva Eriksson (till 7) Pierre Ellison (fr. 7) Mötessekreterare: Brittmarie Jonsson 1. Årsmötets

Läs mer

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr.

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 5. Extra årsmöte Beslutades att ett extra årsmöte om revisionsrapporten hålls söndagen den 24 mars 13.00 14.00 i föreningslokalen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 6. Kansliet stängt måndagar tills vidare Bengt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

URnära Ideell förening 1 (5)

URnära Ideell förening 1 (5) Ideell förening 1 (5) Protokoll fört vid föreningsstämma för URnära ideell förening Tid: tisdagen den 13 mars 2017 kl. 18.00-20.00 Plats: Ersboda slöjdförening, Umeå Ordförande Enar Jonsson öppnade föreningsstämman.

Läs mer

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Dagordningspunkt 11 Riksstämma 2010 Bilaga 1 Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2015-02-11 Närvarande: ca 25 personer 1 Mötets öppnande Höganäs Brukshundklubbs ordförande Christer Ekendahl hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2 Fastställande

Läs mer

6 Redogörelser och planering

6 Redogörelser och planering 1 Styrelseprotokoll, möte #10 Mötesdatum Mötestid (början slut): Norrmalm 2015-02-24 18.00-20.30 1 Mötets öppnande 2 Inbjudna Mötesplats Föreningslokalen, Vanadisplan 3D Närvarande: Beatrice Eriksson (ordf.),

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1 / 2004

PROTOKOLL Nr 1 / 2004 1 ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET PROTOKOLL Nr 1 / 2004 Art Konstituerande sammanträde med styrelsen för ÖNBF Dag Lördag 14 februari 2004 Plats Norsjö Hotell, Norsjö Närvarande: Per Persson Ordförande Barbro

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

1. Sammanträdet öppnas Ordföranden Percy Westerlund förklarade sammanträdet öppnat och läste tänkvärda ord om barns tankar.

1. Sammanträdet öppnas Ordföranden Percy Westerlund förklarade sammanträdet öppnat och läste tänkvärda ord om barns tankar. UPS styrelseprotokoll nr 1 2011 Protokoll fört vid sammanträde med UPS styrelse onsdagen den 2 februari 2011 kl. 9.00-12.00 på Storgatan 11 Närvarande: Percy Westerlund, ordförande Roland Edwardsson Sven-Olov

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

fejhrf Protokoll 4. Justerare 2015-04-25

fejhrf Protokoll 4. Justerare 2015-04-25 1(5) fejhrf Hörselskadades distrikt i Västerbotten Lillgatan 8 919 32 Åsele tel: 0941-102 07 e-post: hrf@kty.asele.se webb: www.hrf.se/vasterbotten Protokoll Art: Tid: Plats: 1. Öppnande/ Parentation 2.

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1 STYRELSEN 2006-11-21 1 Plats och tid Beslutande Kommunbolagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 21 november 2006, klockan 13.45 16.15 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén

Läs mer

Plats och tid: Parlatoriet kl Beslutande:

Plats och tid: Parlatoriet kl Beslutande: [Skriv text] Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(6) Plats och tid: Parlatoriet 2012-03-14 kl. 14.00-16.45 Beslutande: Anmält förhinder: Anne-Sofie Koivisto Jan Viinikainen Susanne Hägglund Berith

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Närvarande. Protokoll Årsmöte 14/15. Samsek Pontus Neander Sekreterare. Datum: Tid: 15:15 Plats: Samvetet

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Närvarande. Protokoll Årsmöte 14/15. Samsek Pontus Neander Sekreterare. Datum: Tid: 15:15 Plats: Samvetet Samsek Pontus Neander Sekreterare Protokoll Årsmöte 14/15 PROTOKOLL ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-27 Tid: 15:15 Plats: Samvetet Närvarande Samsek Filip Åhlander Ordförande Alexandra Eriksson Vice ordförande Pontus

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sal 2061, Mediehuset, Kaserngården (Dalregementet), campus Falun Datum och tid Fredagen den 20 april, kl 10.45 15.30 Närvarande ledamöter Anmält förhinder

Läs mer

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman Protokoll Styrelsemöte nr 5 2016-04-23 Plats: Uddevalla, Studiefrämjandet Tid: Lördag 2016-04-23 Kl.10:00 16:00 Kallade: Styrelsen och Verksamhetsledare Närvarande på hela mötet Erik Eva Lennerstedt Lundell

Läs mer

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Datum: Plats: löpnummer: 15 maj 2017 Scouternas kansli, Örnsberg / Skype 051-8-2017 Deltagare Närvarande O rd}o'mnde Leelamole r Britta Burreau Gustaf Haag Martin Persson

Läs mer

Protokoll fört vid Vänsterpartiet i Umeås årskonferens

Protokoll fört vid Vänsterpartiet i Umeås årskonferens Närvarande: Se bilaga 1. Protokoll fört vid Vänsterpartiet i Umeås årskonferens 2016-02-28 Årsmötets öppnande 1 Vänsterpartiet Umeås ordförande, Gudrun Nordborg, öppnar mötet. Årsmötets behöriga 2 utlysande

Läs mer

Protokoll fort vid ARSMOTE med UPPSALA STIFTS OMBUDSORGANISATION FOR SVENSKA KYRKAN I UTLANDET 2015-04-18

Protokoll fort vid ARSMOTE med UPPSALA STIFTS OMBUDSORGANISATION FOR SVENSKA KYRKAN I UTLANDET 2015-04-18 Protokoll fort vid ARSMOTE med UPPSALA STIFTS OMBUDSORGANISATION FOR SVENSKA KYRKAN I UTLANDET 2015-04-18 Plats: Hotell Winns konferenslokal i Gavle Narvarande: ca 17 deltagare - se narvarolista 1. Radets

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

Närvarande Agneta Malmsten, tjänsteman, ordföranden Försäkringskassan Gun-Marie Daun, (kd), vice ordförande, Kungälvs Kommun

Närvarande Agneta Malmsten, tjänsteman, ordföranden Försäkringskassan Gun-Marie Daun, (kd), vice ordförande, Kungälvs Kommun Datum: Fredagen den 12 juni 2009 Tid: Kl. 12.00 16.00 Plats: Alerummet, Kommunhuset i Alafors Närvarande Ledamöter Agneta Malmsten, tjänsteman, ordföranden Gun-Marie Daun, (kd), vice ordförande, Ersättare:

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Ordförande Kristian Hjertén förklarade sammanträdet öppnat och hälsade de nya ledamöterna välkomna och genomförde en kort presentationsrunda

Ordförande Kristian Hjertén förklarade sammanträdet öppnat och hälsade de nya ledamöterna välkomna och genomförde en kort presentationsrunda STYRELSEN FÖR PROTOKOLL SVENSKA KYRKANS UNGA I SKARA STIFT 2013-04-07 1(8) TID: Söndag den 7 april 2013 PLATS: Flämslätt : 1-25 KLOCKAN: 14.00-16.45 NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: ADJUNGERADE: Kristian Hjertén,

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Region Gävleborgs regionkontor, Gävle, kl 09.30 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordförande Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

PROTOKOLL LAG DALSLAND OCH ÅRJÄNG. Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30

PROTOKOLL LAG DALSLAND OCH ÅRJÄNG. Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30 Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Plats: Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30 Närvarande: LAG, beslutande Kansli Övriga Per Jonsson, ordförande Anne Sörqvist Mats Bergling Bo Carlsson Carina Bohm Kjell-Arne

Läs mer

Beslutades utse Staffan Larsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Beslutades utse Staffan Larsson att jämte ordföranden justera protokollet. FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 8 1999 Tid Plats 23 september Stockholm Närvarande Bo Toresson, ordförande ledamöter Karin Perers, vice ordförande 84-95 Kent Johansson 84-92 Staffan Larsson Leif

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

1. Mötets öppnande Anita Örum hälsar alla varmt välkomna till höstens första medlemsmöte.

1. Mötets öppnande Anita Örum hälsar alla varmt välkomna till höstens första medlemsmöte. FSDB Stockholms och Gotlands Län Protokoll Medlemsmöte 2016 09 21 Närvarande: Anita Örum Rolf Eriksson Ann Jansson Sigrid Enterlöw Pontus Degsell Anette Rosing Britt Marie Nilsson Gurli Wåglund Barbro

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.15 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor ej del av 92 Henry Diab universitetsadjun kt Jonas Granfeldt professor, bitr prefekt Oskar

Läs mer