Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)"

Transkript

1 Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad Ej närvarande Madelene Lidmalm (ML) Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) 1 Mötet öppnas Pontus Axelsson öppnande mötet och hälsade välkommen. 2 Val av mötesordförande Beslutades att välja Pontus Axelsson till mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare Beslutades att välja Johan Wahlberg till mötessekreterare. 4 Val av justerare Beslutades att välja Johan Ringstedt till justerare. 5 Godkännande av dagordning Beslutades att godkänna föreslagen dagordning. 6 Genomgång av föregående protokoll Beslutades att godkänna och lägga protokoll #189 till handlingarna. 7 Uppföljning av verksamheten 7.1 Genomgång av verksamhetsrapport och ekonomisk rapport (KP) Generalsekreteraren redogjorde för utfallet t.o.m. 31 oktober, med bifogad analys och förslag på justeringar, i förhållande till verksamhetsplan och budget. Enligt beslut ansvarar kansliet för att det i möteshandlingarna till styrelsemöten, bifogas statusrapporter enligt mall, från respektive kommitté. Utfallet diskuterades. 1(5)

2 Styrelsen konstaterar att inga större avvikelser fanns att rapportera, undantaget tävlingskommittén som enligt prognos kommer att göra en förlust vid bokslut på -90 tkr mot budget. Beslutades att minska den prognostiserade förlusten till -60 tkr genom att KP meddelar tävlingskommittén att de ej kan genomföra den i budget planerade funktionärsutbildningen Avskrivning av skuld (KP) Förbundet har en fordran på 3 030:- från en person som trots upprepade påminnelser ej blivit betald. På styrelsemöte #184 beslutades att låta kostnaden ligga kvar som en fordran under resten av Fordran bör avskrivas och beslut behöver fattas hur kostnaden ska fördelas. Beslutades att avskriva skulden, KP avgör hur kostnaden ska fördelas Disponering av överskott för 2013 på landslag senior (PA) På styrelsemöte #188 beslutades att be Reino att inkomma med förslag på hur det beräknade överskottet om 20 tkr på landslag senior för 2013 bör disponeras. Förslaget som inkommit innebär ett äskande om 10 tkr för nästkommande seniorvärldscup i Kranj i vilken även kostnader för en sammankomst och informationsmöte i samband med senior-sm och juniorcupen i lead den 7 december ingår. Beslutades att överföra 10 tkr till centrala medel, samt att bifalla äskandet med 10 tkr villkorat att en specificerad budget inkommer med information om vilka som ska åka på världscuptävlingen och syftet med sammankomsten. 7.2 Rapport från verkställande utskott (JR) Verkställande utskottet har inte haft några möte sedan föregående styrelsemöte varför punkten bordlades. 8 Ekonomisk plan (KP) Inför förbundsmötet 2014 ska styrelsen upprätta ett förslag på ekonomisk plan för kommande mandatperiod. Förslaget ska utarbetas tillsammans med och förankras hos kommittéerna. KP redogjorde för arbetet. Beslutades att utse en mindre arbetsgrupp i vilken PA och JR ingår, som tillsammans med KP arbetar vidare med förslaget. 9 Verksamhetsplan (verksamhetsmål) (PA, JR) Inför förbundsmötet 2014 ska styrelsen upprätta ett förslag på verksamhetsplan för kommande mandatperiod. Den 4 november genomfördes ett arbetsmöte där förslag på centrala verksamhetsmål för kommande mandatperiod diskuteras. PA, JR redogjorde för diskussionerna. Förslag på verksamhetsplan kommer att arbetas vidare med under styrelsens kommande arbetsmöten. 10 Stimulansbidrag från RF (KP) Förbundet har blivit tilldelade stimulansbidrag på 350 tkr från RF för att stärka barnoch ungdomsverksamheten. Bakgrund till bidraget är att enbart 37 procent av våra föreningar bedriver barn- och ungdomsverksamhet som leder till aktivitetsstöd. Bidraget ska främst gå till en projektanställning vars syfte är att öka kunskapen om barn- och ungdomsverksamhet i våra föreningar samt hjälpa dem att komma igång och få fart på densamma. Beslutades att kansliet tillsammans med barn- och ungdomskommittén inkommer med en tidsplan till nästa styrelsemöte den 14 december. 2(5)

3 Beslutades att kansliet i samråd med barn- och ungdomskommittén tar fram ett förslag till uppdragsbeskrivning inför styrelsens sammanträde den 8 februari När förslaget godkänts skall tjänsten utlysas av kansliet. 11 Marknads- och kommunikationskommitté (PH) PH har inkommit med ett förslag på upprättande av en marknads- och kommunikationskommitté. Förslaget diskuterades. Beslutades att JP och PH inkommer med ett förslag på uppdragsbeskrivning till nästa styrelsemöte den 14 december. 12 Bergssport.se (JP) På föregående möte beslutades att utse JP till projektledare för bergssport.se samt att tilldela 50 tkr till projektet. JP redogjorde för projektets fortskridande. Beslutades att tillsätta JP som chefredaktör för Bergssport.se. 13 Resetilläggförsäkring (KP) För att underlätta kansliets arbetsbörda kan Folksam ta över administrationen för 40 kr per försäkring. Förbundet säljer ungefär 500 försäkringar om året varav ungefär 50 till personer som inte är medlemmar i någon klubb, vilket är ett krav för att få teckna försäkringen. Eftersom det är så stor andel som inte är klubbanslutna måste kansliet kontrollera alla som ansöker om tilläggsförsäkringen. Detta medför att tidsvinsten uteblir. KP redogjorde för kansliets förslag. Beslutades att kansliet utreder vidare de juridiska och tekniska förutsättningarna för att kunna överlåta administrationen av resetilläggsförsäkringen på Folksam. 14 Tävlingsstimulans och ökad kunskap om tävling på hög höjd för skidalpinister (KP) Skidalpinisternas förbundskapten och medicinska kommittén har inkommit med en ansökan om projektmedel för tävlingsstimulans och ökad kunskap om tävling på hög höjd. Projektet ansöker om tkr. Projektet har två syften. Att med ledning och stöd från SKFs Medicinska kommitté undersöka viktiga faktorer och identifiera relevanta mätpunkter för optimal anpassning för bästa möjliga prestation när svenska skidalpinister tävlar på hög höjd, samt öka intresset bland, framförallt unga åkare, att tävla internationellt och satsa på skidalpinism. Ansökan diskuterades. Styrelsen ser positivt på projektets syften. Beslutade att tillstyrka ansökan och tillföra utrymme i nästa års budget för projektet. I projektet ska ingå en omvärldsanalys av tidigare studier kring prestation på hög höjd. 15 Skidalpinism (KP) KP har inkommit med ett förslag på möte med involverade skidalpinister för att bl.a. stärka förankringen till förbundets centrala verksamheter. Förslaget innebär ett stormöte i samband med SM-i sprint i Umeå 18/1 2014, då många skidalpinister är samlade. KP redogjorde för förslaget. Beslutades att kansliet bjuder in till ett möte med skidalpinister enligt ovan. PA kommer att medverka på träffen. 16 Webbshop (PA) På tidigare styrelsemöte beslutades att ge i uppdrag åt PA att inleda ett upphandlingsförfarande av en webbshop. Vidare skulle PA ta en förnyad kontakt med Sporrong för att avgöra om de kan ingå i en upphandling. PA redogjorde för arbetes fortskridande. 3(5)

4 Beslutades att bordlägga punkten till nästa styrelsemöte. 17 Utvärdering av organisationen (PA) Inga arbetsmöten har genomförts sedan föregående styrelsemöte varför frågan bordläggs. 18 Tränarkonferens 2013 (KP) I slutet på oktober genomfördes tränarkonferens på Bosön. Totalt medverkande 40 tränare från 16 olika klubbar. Bl.a. önskar tränarna stöd för att komma igång med lokala tävlingar för barn och ungdomar. KP redogjorde för utfallet från tränarkonferensen. Beslutades att de förslag som inkommit för att stärka barn- och ungdomsverksamheten bejakas inom ramen för den projektanställning som finansieras av stimulansbidraget från RF, se punkt 10. Kansliet ansvarar för att detta framgår av uppdragsbeskrivningen. 19 Projekt 19.1 Medlemsrekrytering (JR) JR redogjorde för projektets fortskridande. Ett antal utmaningar finns, bl.a. att ett ökat medlemsantal kommer att öka administrationen för våra klubbar Strategisk utvecklingsplan (PA) Ett arbetsmöte har genomförts sedan föregående styrelsemöte. PA redogjorde för utfallet från mötet Kommunala klätteranläggningar och tävlingsväggar (PA, KP) På styrelsemöte #188 hänsköts frågan till kommande arbetsmöte kring verksamhetsmålen. PA, KP redogör för projektet. Beslutades att överflytta projektet till verksamhetsplan Stadgerevision (PA) PA redogjorde för arbetet med stadgerevisionen. Arne Kanth har inkommit med ett utkast på nya stadgar. Beslutades att styrelsen inkommer med ytterligare skriftliga kommentarer till PA under veckan, och att PA därefter återkopplar till Arne Kanth med önskemål om att projektet i samråd med kansliet ber ett antal valda klubbar att inkomma med kommentarer på arbetet Utvecklingsplan (elitplan) (ES) På föregående styrelsemöte konstaterade styrelsen att det finns ett behov av en större arbetsinsats, än vad nuvarande upplägg medger, för att kunna avsluta projektet. Enligt beslut tilldelades projektet 70 tkr. Vidare beslutades att ES kallar till ett arbetsmöte för beslut om nästa steg i projektet, inklusive hur projektet skall disponera den utökade budgeten. ES redogjorde för arbetet med elitplanen. Beslutades att kansliet och ES skriver en rollbeskrivning samt söker efter en projektledare. 20 Åtgärdsliggare (JR) Åtgärdsliggaren följs upp, se bilaga. 4(5)

5 21 Övrigt 21.1 Utbildningskommittén (PA, PH) PH och PA informerade om utfallet från samtal med utbildningskommittén, angående utbildningskommitténs arbete. 22 Ärenden som förs vidare till nästa möte Ekonomisk plan Stimulansbidrag. Marknads- och kommunikationskommitté. Webbshop. Utvärdering av organisationen. 23 Ärenden som förs vidare till verkställande utskott 24 Mötet avslutas Ordförande avslutade mötet och tackade för visat intresse. För protokollet, Johan Wahlberg Sekreterare Pontus Axelsson Ordförande Johan Ringstedt Justerare 5(5)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #191 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 14 december 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #191 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 14 december 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad Ej närvarande

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #188 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 7 september 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #188 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 7 september 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Protokoll ordinarie styrelsemöte #192 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 8 februari 2014)

Protokoll ordinarie styrelsemöte #192 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 8 februari 2014) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad Ej närvarande

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #184 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 2 februari 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #184 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 2 februari 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Mikaela Rydberg (MR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Jonas Paulsson, adjungerad (JP) Ej närvarande Madelene

Läs mer

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012)

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) 14 och 18.3, Mikaela Rydberg (MR) Eleonor Säfsten (ES) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson,

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #186 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 27 april 2013)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #186 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 27 april 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Johan Ringstedt (JR), ej punkt 9.1 Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #179 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 5 maj 2012)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #179 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 5 maj 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Helena Brogren (HB) Peter Hermanson (PH) Madelene Lidmalm (ML) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare,

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #180 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 9 juni 2012)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #180 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 9 juni 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Helena Brogren (HB) Peter Hermanson (PH) Madelene Lidmalm (ML) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #226 Svenska Klätterförbundet (16-17 september 2017, Idrottens Hus)

Protokoll styrelsemöte #226 Svenska Klätterförbundet (16-17 september 2017, Idrottens Hus) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Andreas Atthammar (AA) Cecilia Horak (CH) Frida Heilert (FH) Joel Nyberg (JN) Jenny Råghall (JR) Thomas Winnberg (TW) Karin Persson (KP), generalsekreterare Kl.16

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #176 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 11 februari 2012)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #176 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 11 februari 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Punkt 1-8.1, Madelene Lidmalm (ML) Erik Massih (EM) Mikaela Rydberg (MR) Moa Wall, (MW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #236 Svenska Klätterförbundet (15-16 september, Villa Bro, Brodalen)

Protokoll styrelsemöte #236 Svenska Klätterförbundet (15-16 september, Villa Bro, Brodalen) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Via länk, Adam Herring (AH) Lars Lindwall (LL) Martin Hjälle (MJ) Karin Persson (KP), generalsekreterare

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #238 Svenska Klätterförbundet (8 december 2018, Idrottens Hus)

Protokoll styrelsemöte #238 Svenska Klätterförbundet (8 december 2018, Idrottens Hus) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Adam Herring (AH) Fredrik Örneblad (FÖ) Karin Persson (KP), generalsekreterare Emma Borggrén-Franck,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 200 för Svenska Klätterförbundet (7 mars 2015 kl )

Protokoll styrelsemöte 200 för Svenska Klätterförbundet (7 mars 2015 kl ) Närvarande Jacob Sternius (JS) ordförande Peter Hermanson (PH) Isabel Jantzer (IJ) Per-Ola Nilsson (PON) Lidia Strömsten (LS) Jessica Leander (JL) Andreas Enqvist (EA) adjungerad Johanna Wernqvist (JW)

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 19 maj 2018. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras vid

Läs mer

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje.

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Stockholm 2014-11-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 10/14 Tid och plats Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Protokoll fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen den 17 november på Bosön, Lidingö Närvarande: Förhinder: Vid protokollet: Styrelseledamöter: Torgny Lagerkvist (TL, ordf), Pauli Kuikka (PK), Malin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-12-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-11.40. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Omfattning 14-27 Beslutande Folke Andersson Börje Hansson Karin Ingelhag 14-23 Anna Johannesson Birger Fält Karin Dahl

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 7-16 Tid: Plats: 10-11 november Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Jonas

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm.

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. SCF:s klädleverantör PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. NÄRVARANDE Yvonne Mattsson Bo Sjöberg Tony Pölder Åsa Hermanson Anders Karlsson

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 4/13 Tid och plats Onsdagen den 6 maj klockan 09,35 till 15,35 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-12-12

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-12-12 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Frånvarande Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 12 december 2012, Boställsvägen

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2011 2011-10-08 (10.00-17.30) Hotell Best Western Carlia, Uddevalla Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #235, Svenska Klätterförbundet (19 maj 2018, Idrottens Hus, Stockholm)

Protokoll styrelsemöte #235, Svenska Klätterförbundet (19 maj 2018, Idrottens Hus, Stockholm) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Adam Herring (AH) Lars Lindwall (LL) Thomas Winnberg (TW) Martin Hjälle (MJ) Fredrik Örneblad (FÖ) Karin

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor Årsmötet 2008 Protokoll Tid Lördagen den 29 mars kl. 13.00 16.00 Plats Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor 1 Mötets öppnande Förbundsordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #243 Svenska Klätterförbundet (Visby, Gotland )

Protokoll styrelsemöte #243 Svenska Klätterförbundet (Visby, Gotland ) (Visby, Gotland 2019-05-03 2019-05-05) Närvarande 2019-05-03-05 Truls Neubeck(TN) ordförande Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Adam Herring (AH) Lars Lindwall (LL) Emma Borggren Franck, GS (EBF) Närvarande

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Torsdag 27 februari klockan 09:05 till 15:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm.

Torsdag 27 februari klockan 09:05 till 15:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Stockholm 2014-02-27 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 3/14 Tid och plats Torsdag 27 februari klockan 09:05 till 15:15 på s kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Eje

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 2011-07-30 (10.00) - 2011-07-31 (16.00) SVEMO kansli, Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

Svenska Agilityklubben

Svenska Agilityklubben Svenska Agilityklubben 8-2014 2014-09-25 135-159 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 25 september 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF)

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF) Stadgar SULF:s Professorers Förening (SPF) Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Ombudsmöte 4 Ombudsmöte 4 5 Ombudsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, John Hall, Anders Dahlén och Conny Thunberg 1 21 Martin Carlsson 1-12 Adjungerad:

Läs mer

1 Mötet öppnande Frida Bulukin Wilén hälsade alla välkomna och förklarade mötet för öppnat. godkänna dagordningen med de föreslagna ändringarna

1 Mötet öppnande Frida Bulukin Wilén hälsade alla välkomna och förklarade mötet för öppnat. godkänna dagordningen med de föreslagna ändringarna Protokoll för vid förbundsstyrelsemöte den 1-2 oktober 2016 Förbundskansliet Göteborg Närvarande: Martin Carlsson, Friden Bulukin Wilén, Anders Dahlén och Jonas Colmsjö Adjungerad: Peter Lundmark, förbundskansli

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 2-17 Tid: Plats: 4-5 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Mats

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

Stadgar för SULF:s doktorandförening

Stadgar för SULF:s doktorandförening Stadgar för SULF:s doktorandförening Innehåll Stadgar för SULF:s doktorandförening... 1 Innehåll... 1 Stadgar för SULF:s doktorandförening... 2 Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål... 2 2 Organisation...

Läs mer

Protokoll 5 oktober 2012

Protokoll 5 oktober 2012 Protokoll 5 oktober 2012 Styrelsens sammanträde nr 10/12 Tid och plats Fredagen den 5 oktober klockan 13,00 till 18,15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Plats: Hans Bergström (HB), Stig Pettersson (SP), Andreas Feuk (AF), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Kari Kuneinen (KK), Lisbeth Ellström (LiE) Adj. Bengt

Läs mer

Ordförande öppnade mötet med att hälsa ledamöterna välkomna till dagens möte. Ordförande hälsade revisor Björn Samuelson särskilt välkommen.

Ordförande öppnade mötet med att hälsa ledamöterna välkomna till dagens möte. Ordförande hälsade revisor Björn Samuelson särskilt välkommen. PROTOKOLL STY 2/2007 Sammanträdesdata Tid 2007-03-03 kl 10.00-16.30 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen

Läs mer

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 1 (5) FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 2019-04-26 77-92 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Martin Klabere (MK) Sekreterare Victoria Wikström (VW) Helen Sundström-Hetta (HS) (telefon) Krister

Läs mer

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna.

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 1/2017 Datum söndag den 29:e januari, 2017 Tid Kl. 12.40 17.35 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Helena Hugosson, och Johanna Rydberg, Adjungerade Jonathan

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Stadgar för Svenska Pokerförbundet

Stadgar för Svenska Pokerförbundet Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 1 av 10 Stadgar för Svenska Pokerförbundet Dessa stadgar är antagna vid Svenska Pokerförbundets årsmöte 2010-02-13. Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 2 av 10 Kapitel

Läs mer

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen.

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen. Norra Reals Elevkårs Stadga Med organisationsnummer 802408 7036 Antogs på årsmötet 25 mars 2015 1 Organisationen mom 1 Elevkårens juridiska namn är Norra Reals Elevkår. mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta

Läs mer

Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade:

Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade: Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2014-08-18 till 2014-08-22 Deltagare: Emma Spak Pär Näverskog Jonas Ålebring Sara Lei Maja Weinryb Joanna Ahlkvist David Svaninger (från 15) Ann Abrahamsson

Läs mer

Styrelsemöte i Svenska Downföreningen Protokoll nr 08, 2017

Styrelsemöte i Svenska Downföreningen Protokoll nr 08, 2017 Styrelsemöte i Svenska Downföreningen Protokoll nr 08, 2017 Tid: Lördag 16 september 2017 Plats: Närvarande: Frånvarande Östermalms föreningsråd, Stockholm Ordinarie ledamöter, Lars Oké, Mias Andersson

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för yygården Gårdsförening

Stadgar för yygården Gårdsförening Förslag till stadgar i förening utan andelar Stadgar för yygården Gårdsförening Senast reviderade på föreningsstämma xxxx-xx-xx och extra föreningsstämma xxxx-xx-xx 1. FÖRENINGENS NAMN yygårdens Gårdsförening

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2016-06-21 Närvarande: Eva Gustavfsson, Fredrik Helgesson, Madeleine Ruuth, Nadine Ghawi, Erik Torstensson, Josefi Jönson (från punk 8a) Sekreterare: Fredrik Helgesson

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr att lägga föregående protokoll till handlingarna.

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr att lägga föregående protokoll till handlingarna. Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2015 Måndag 7 december 2015, kl.18.30 Idrottens Hus, Skövde Närvarande Ledamöter Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Fredrika Eriksson Fredrik

Läs mer

Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund

Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund Ändringar antagna av Föreningarna Nordens Förbunds Presidium vid möte i Stockholm 9. April 2013 1 Förbundets medlemmar Föreningarna Nordens Förbund är ett samarbetsorgan

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse.

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Svenska Judoförbundet Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Fastställd av förbundsstyrelsen 2016-04-03 1. INLEDNING Styrelsens uppgifter och arbete i Svenska Judoförbundet regleras av Svenska

Läs mer

SGVF styrelsemöte Göteborg den 20 oktober 2007

SGVF styrelsemöte Göteborg den 20 oktober 2007 SGVF styrelsemöte Göteborg den 20 oktober 2007 Omfattning 45-60 Beslutande Folke Andersson Karin Dahl Börje Hansson, deltog 45-57 Karin Ingelhag Ernst Larsson Christer Svensson, deltog 45-57 Jan-Erik Wettermark

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Kap 1 Allmänna bestämmelser.

Kap 1 Allmänna bestämmelser. Stadgar för Svenska Bouleförbundets (SBF:s) Distriktsförbund Wästgöta Dahls Bouleförbund (WDBF) Fastställda 1994-11-20 Reviderade 1996-12-01. Reviderade 2001-02-18. Reviderade 2008-03-20. Reviderade 2010-03-28.

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 17 oktober 2011 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Ulrika

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING OCH INSTRUKTION FÖR ARBETSFÖRDELNING MELLAN STYRELSEN OCH GENERALSEKRETERAREN OCH ÖVRIGA AV STYRELSEN UTSEDDA ORGAN

STYRELSENS ARBETSORDNING OCH INSTRUKTION FÖR ARBETSFÖRDELNING MELLAN STYRELSEN OCH GENERALSEKRETERAREN OCH ÖVRIGA AV STYRELSEN UTSEDDA ORGAN SHIF/SPK FS-sammanträde Nr 8_2013 Ärende Beslut Arbetsordning Förbundsstyrelsen samt Instruktion för arbetsfördelning Datum 2013-08-16--17 Beredning Anna-Stina Nordmark Nilsson Föredragande Anna-Stina

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 12, 2014 Datum och tid: Lördag 2014-11- 22, kl 11.00 16.32 På Idrottens Hus, Uppsala Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina Pekkola

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Närvarande: Dynamicus PA Gefle PAX i Växjö Pegasus Pelikan Personalvetare i Lund Pub Puls Förbundsstyrelsen Internrevisor 1 Mötets öppnande

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 11 maj 2015 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.35 av styrelsens ordförande Emma Wiesner

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / 2009 132-151 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-04-21 Tid: 19.30 22.45 Närvarande: Ulf Gustafsson, Jan Lund-Jensen, Per Olof Larsson (från punkt 133e), Björn

Läs mer

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 13/09 del 1 den 25 September 2009 i Stockholm, Riksdagen :Tid: kl 18.00-22.30 Närvarande: Ordföranden Kent Härstedt

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot) och (ledamot). 203. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 203.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare

Läs mer

Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm

Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm PROTOKOLL STY 8/2005 1(6) PROTOKOLL STY 8/2005 Sammanträdesdata Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26 Tid. Den 26 februari 2011, kl 13.30 Plats: Släktforskarförbundets lokaler, Solna Närvarande: 25 personer enligt närvarolista, bil 1. 1. Föreningens ordförande Otfried Czaika inledde med att bl a tacka

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer