UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2"

Transkript

1 1(10) Handling till utställning Dnr PLAN :11 Detaljplan för KRISTIANSTAD 4:4 m fl, ÖSTRA CENTRUM Centrala Kristianstad, Kristianstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 En andra utställning av planförslaget har genomförts under tiden till Vid utställningstidens början har underrättelse om utställningen skickats till berörda myndigheter och organisationer, berörda sakägare enligt upprättad fastighetsförteckning samt berörda kommunala nämnder/styrelser och förvaltningar. Planförslaget har under utställningstiden också funnits tillgängligt för allmänheten på Stadsbyggnadskontoret, på Medborgarkontoret i Stadsbiblioteket samt på kommunens hemsida. Tillfälle att ta del av planförslaget har tidigare funnits i samrådsskedet och under utställning 1. A. YTTRANDEN UTAN ERINRAN 1 Länsstyrelsen i Skåne län Polismyndigheten i Skåne Lantmäterimyndigheten i Kristianstads kommun TeliaSonera Scanova Access AB Kristianstad Airport Ksau B. YTTRANDEN MED ERINRAN ELLER ANDRA SYNPUNKTER 1 Skånetrafiken Trafikverket C4 Teknik Kristianstad Blekinge Konsumentförening, Domus Anders Skooghs Byggnad/Brinova Fastigheter AB, Kristianstad 4:44 6 Handelsföreningen i Kristianstad och Fastighetsägarna Syd, Kristianstadsdistriktet 7 Daniel Gustafsson Olle Johansson, Ö Vallgatan Olle Johansson, Ö Vallgatan

2 2(10) REGIONALA OCH STATLIGA INSTANSER 1. Skånetrafiken Vi ser mycket positivt på kommunens satsning på utveckling av centrala Kristianstad. Det aktuella området har ett bra läge i stadskärnan, med ypperliga anslutningar till gångoch cykelnätet och kollektivtrafiken. Kristianstadslänken, som är en förutsättning för att kunna utveckla den södra delen av området, kommer att göra kollektivtrafiken till ett attraktivare alternativ till bilen inte minst för resor till och från Östra Centrum. Det är mycket bra att Södra Kaserngatan väster om området nu reserveras för enbart busstrafik vilket ger goda förutsättningar för en bra framkomlighet för busstrafiken. Synpunkterna är enbart positiva till planförslaget och kommenteras inte. 2. Trafikverket Detaljplanen medger en byggnadshöjd på 38 m vilket kan komma att påverka luftfarten. Berörda flygplatser, i det här fallet Kristianstads flygplats, bör höras som sakägare. Kristianstad Airport har beretts tillfälle att yttra sig och har ingen erinran. KOMMUNALA NÄMNDER OCH BOLAG 3. C4 Teknik 1 samband med utställning av rubricerat detaljplaneförslag har tagits fram ett trafiktekniskt PM daterat PM:et håller inte godtagbar standard. Detta gäller exempelvis redovisade trafikmängder, inkonsekvenser och felaktigheter gällande Kristianstadslänken samt saknas simuleringar för att visa att viktiga korsningar och gator fram till Östra Centrum har tillfredsställande funktion och framkomlighet. Speciellt upplevs cirkulationen vid Kanalgatan-Götgatan-Nya Boulevarden samt Nya Boulevarden med in- och utfarter mot kvarteret som problematisk. Bristerna har påtalats för Stadsbyggnadskontoret och konsulten. C4 Teknik anser att detaljplanens vidare hantering bör avvakta en mer genomarbetad trafikutredning, som visar att god funktion och framkomlighet kan uppnås för både besökande och för distributionstrafiken eller vilka åtgärder som i så fall kan erfordras. C4 Teknik ska ges möjlighet att granska ett reviderat trafiktekniskt PM. Ett mindre U-område krävs för befintlig vattenledning i den östligaste delen av kvartersmarken vid ny bro över Kanalen på Kulturstråket. Trafiktekniskt PM har reviderats i samråd med C4 Teknik. Detta innebär bl.a.: - Att distributionsfordonen till Östra centrum förutsätts vara högst 12 meter långa. - Att fungerande körvägar för distributionsfordonen redovisas till de båda lastintagen. - Att redovisade trafikmängder på olika gatuavsnitt i nuläge, nollalternativ och planförslag har reviderats.

3 3(10) - Att föreslagna in- och utfarter till P-hus och lastintag har omstuderats så att konflikterna med oskyddade trafikanter minskar och så att endast högersväng tillåts ut från P-hus och lastintag. - Att nya kapacitetsberäkningar har gjorts för området vid P-hus/lastintag och korsningarna Nya Boulevarden/Kanalgatan/Götgatan med utgångspunkt ifrån fyra alternativa utformningar av korsningarna. - Att en trafiklösning enligt alternativ 3 förordas. Detta innebär att den tidigare föreslagna rondellen i korsningen Nya Boulevarden/Kanalgatan förstärks med extra körfält på Nya Boulevarden och Kanalgatan mot rondellen och att Götgatan i stället för att ansluta direkt in i rondellen ansluts till Kanalgatan ca 10 meter längre söderut än befintligt läge. Bron över kanalen vid korsningen Nya Boulevarden/Kanalgatan breddas något. Övriga planhandlingar föreslås revideras enligt följande: - Plankartan justeras så att en trafiklösning enligt det nya Trafiktekniska PM:ets alternativ 3 möjliggörs. Detta innebär att planområdet utökas något för att rymma västligaste delen av Götgatan och nordvästra hörnet av kvartersmarken inom fastigheten Uttern 7. Marken inom det utökade planområdet ägs av kommunen. - Plan- och genomförandebeskrivningen, MKB:n med övriga bilagor samt gestaltningsprogrammet revideras utifrån det nya Trafiktekniska PM:et och en trafiklösning enligt alternativ 3. Planförslaget kompletteras med ett u-område för befintlig vattenledning enligt C4 Tekniks önskemål. Med anledning av den diskussion som förts under planarbetet om framkomlighet och trafiksäkerhet för 24-meterslastbilar bör frågan om ett generellt förbud för denna typ av fordon inom stadskärnan utredas av Tekniska nämnden. SAKÄGARE 4. Kristianstad Blekinge Konsumentförening, Domus 1, har skriftligen till Kristianstad kommun och till Steen & Ström framför önskemål på hur Östra Centrum ska utvecklas och hur KBK vill bedriva sin verksamhet i området framdeles. Vi har tänkt oss att via en 3-dimensionell fastighetsbildning behålla nedre plan (plan 0) och försälja övriga delar av Domushuset. Förutsättningar som då måste uppfyllas är bl.a: - Varumottagning/lager hanteras i samma plan som försäljningen äger rum. - Befintliga parkeringar i plan 0 bibehålls liksom nuvarande tillgänglighet till dessa. - En bra kommunikation mellan Coop mat och Östra Boulevarden ska finnas via rulltrappor/band/hissar. Föreliggande planförslag medger inte att ovanstående önskemål kan uppfyllas. Härutöver konstaterar vi att del av den befintliga inlastningsfunktionen lastgatan, som varuförsörjer Domusfastigheten, ligger på parkmark i planförslaget. Befintlig bebyggelse strider därmed mot den nya detaljplanen. Det innebär i klartext att om/när planförslaget vinner laga kraft så kan fastighetsägaren inte påräkna bygglov för att utveckla den befintliga byggnaden. Så länge KBK inte har en skriftlig uppgörelse med Kristianstads kommun och med kommunens utvalda exploatör, Steen & Ström, kring

4 4(10) KBK:s framtida struktur, så kan vi inte godkänna planförslaget. För närvarande föreligger en muntlig överenskommelse med Steen&Ström. Synpunkter på planförslaget i övrigt; Vi förstår inte hur lastbilarna ska klara att angöra inlastningen mot Nya Boulevarden. Den måste sannolikt omarbetas. Kristianstadslänken får stor inverkan på hur bebyggelsen vid Östra Centrum kan utformas. Vi anser att Östra Centrums utformning inte kan låsas innan beslut tagits om Kristianstadslänken. Planförslaget har utformats med utgångspunkt i att KBK får ett nytt läge i galleriabyggnaden. Exploatören avser att träffa en skriftlig överenskommelse med KBK om projektets genomförande innan detaljplanen antas. Stadsbyggnadskontoret instämmer i att inlastningen mot Nya Boulevarden inte fungerar med de förutsättningar som förslaget anger. Se vidare i kommentaren till C4 Tekniks yttrande. Planförslagets utformning bygger helt och hållet på att Kristianstadslänken byggs ut enligt alternativ 10. Stadsbyggnadskontoret instämmer i att det inte bör råda någon tveksamhet om Kristianstadslänkens dragning när detaljplanen för Östra centrum antas. 5. Anders Skooghs Byggnad/Brinova Fastigheter AB, Kristianstad 4:44 Komplement till tidigare inlämnade synpunkter : I enlighet med tidigare presenterade utbyggnadsförslag (samrådshandling daterad ) är vi i grunden positiva till inriktningen och är övertygade om att projektet kommer att förstärka Kristianstad som handelsstad med utökning av nya attraktiva handelsytor i Kristianstad centrum. Man kan dock konstatera att de förändringsförslag som nu föreligger med reviderad utställningshandling daterad blir förslaget än mer otydligt vad gäller konsekvens för befintliga fastigheter avseende inbyggnad, sammanlänkning och successiv utbyggnad i etapper. Av materialet framgår inte hur de m 2 som kan tillkomma verkligen tillskapas och hur det påverkar befintliga bevarade fastigheter. Vidare visar planillustrationen inte hur befintliga fastigheter byggs in och sammanlänkas med de nya handelsytorna. Det borde tydligare framgå vilka nya byggrätter som tillskapas under, bakom och framför vår fastighet och vad det får för konsekvenser avseende in- och tillfartsvägar, parkeringar etc. Sammanfattningsvis kvarstår således dels synpunkterna enligt tidigare brev och dels ovan noterade för att kunna ge vårt godkännande till planförslaget. Planförslaget har utformats med utgångspunkt i att biografen Kosmorama på Kristianstad 4:4 ligger kvar och får ett attraktivt läge i galleriabyggnaden.

5 5(10) Exploatören avser att träffa en skriftlig överenskommelse med Anders Skooghs Byggnad/Brinova Fastigheter AB om projektets genomförande innan detaljplanen antas. INTRESSEORGANISATIONER, FÖRENINGAR 6. Handelsföreningen i Kristianstad och Fastighetsägarna Syd, Kristianstadsdistriktet har i tidigare yttranden beträffande Östra centrum uttalat sig för att stadens ställning som ett regionalt handelscentrum ytterligare kan stärkas genom etablering av en centralt belägen galleria. Men samtidigt varit kritisk mot förslagen till detaljplan; handelsytans storlek, tillgänglighet, trafiklösning etc. Sammanlagt finns idag kvm handelsyta i Kristianstads centrum enligt schablon hämtad från Lantmäteriet. Enligt förslaget tillskapas ytterligare ca kvm inkl. befintliga Domusbyggnaden ( kvm) och Filmstaden (1.250 kvm) eller netto kvm vilket innebär cirka kvm butiksyta. En kraftig avvikelse från det beslut Kommunfullmäktige i Kristianstad tog 2006 på basis av utredningen Handeln i Kristianstad (Nordplan). Redan en galleria på kvm exkl. Domusbyggnaden och biografen bedömdes då skapa svårigheter beträffande parkering och tillgänglighet. Handelsutredning-Kristianstad ( ) kommer till samma resultat. Att föreslå att ytterligare cirka kvm kan disponeras för handel genom att två av parkeringsdäcken nyttjas förefaller svårförklarligt. Tillgänglighet I Handelsutredning-Kristianstad ( ) behandlas också frågan om tillgänglighet och parkering: Kristianstads läge i en region med många invånare som inte bor i stadskärnan gör att god biltillgänglighet är ett viktigt konkurrensmedel och Gångavståndet från bilparkering till butik/restaurang bör inte vara längre än 2-3 minuter, vilket motsvarar max cirka 200 m. Enligt detaljplanen ska parkeringsdäcken fullt utbyggda rymma cirka bilplatser. Det räcker inte för att tillgodose planerade butikers behov som är cirka och till det kommer boendeparkering för cirka lägenheter samt bortfallet av parkeringsplatserna på nuvarande Salutorget och Resecentrum. Enligt förslaget uppfylls parkeringsbehovet med god marginal, enligt Byggnadsnämndens parkeringsnormer vilket visar att dessa behöver ses över. Trafik Klart är att en modern stadskärna behöver god tillgänglighet för alla vanligt förekommande färdmedel. En trygg, trevlig och tillgänglig miljö för gående, cyklande och kollektivresande blir ett krav samtidigt som tillgänglig bilparkering är viktig, heter det vidare i Handelsutredning-Kristianstad ( ). Genom att in- och utfarten till parkeringen i Östra centrum tas bort från korsningen Östra Boulevarden/Södra Kaserngatan minskar problemen med den blandade trafiken bestående av gående, cyklande, bussar och bilar. Men förslaget löser inte problemen och nya uppstår.

6 6(10) In- och utfart till Östra centrum föreslås istället ske endast från Nya Boulevarden, som i andra änden slutar vid det nya resecentrum som planerats vid centralstationen med intensiv trafik som följd. Nya Boulevarden ska också vara tillfart till ett stort lastintag. Ett andra lastintag planeras i samma läge som nuvarande Domusbyggnadens inlastning. 1 korsningen Nya Boulevarden och Kanalgatan, som degraderats till gåendegata, och Götgatan, med stort antal bostäder samt skola årskurs 0-9, planeras en cirkulationsplats. Risken för en trafikinfarkt är uppenbar! Utformning Enligt vad som kan utläsas av gestaltningsprogrammet planeras Östra centrum som ett inåtvänt köpcentrum vilket är tvärtemot utvecklingen av moderna köpcentrum i centrumnära lägen. I förslaget har också den norra entrén mot Nya Boulevarden tagits bort och därmed försvinner det naturliga flödet upp mot Östra och Västra Storgatan. Slutenheten förstärks ytterligare genom att fasaden mot Kanalgatan/Östermalm kommer att upplevas som en 340 m lång mur och att den öst-västliga passagen inte är tillgänglig dygnet runt. Slutord Vi kräver att antagandet av rubricerade detaljplan uppskjuts tills resultatet av kommande konsultrapporter beträffande konsekvenser för centrumhandeln p.g.a. Kristianstadslänken och lösning av parkeringsproblemen på kort och lång sikt redovisats och våra pågående diskussioner med kommunen avslutats. Beräkningar av parkeringsbehov för handel kan ge mycket olika resultat beroende på hur stor andel av kunderna som antas komma med egen bil eller andra färdsätt. Kommunen och exploatören har inte använt samma siffror i sina beräkningar men har ändå kommit fram till samma viktiga slutsats; med ett fullt utbyggt P-hus klarar man att tillgodose behovet av bilplatser för de våningsytor som ingår i utbyggnadsförslaget samt att ersätta de bilplatser som idag finns i området för övriga centrums behov. De ytterligare cirka kvm för handel som kan tillkomma genom att två av parkeringsdäcken nyttjas kan enligt en särskild planbestämmelse bara tillåtas under förutsättning att parkeringsbehovet kan lösas. För övriga kommentarer till planförslagets trafiklösningar se C4 Tekniks yttrande. Planförslaget innehåller en särskild bestämmelse om att butiksentréer ska koncentreras mot Östra Boulevarden, Södra busstorget och Östra entréplatsen. I vissa fall kommer butiker/restauranger att rikta sig både utåt och inåt och några fall enbart inåt det interna galleriastråket. Den norra entrén till gallerian ligger på ungefär samma plats som tidigare mot Östra Boulevarden. Den entré på hörnet Nya Boulevarden/Östra Boulevarden som illustrerades under utställning 1 var en butiksentré. Det är riktigt att galleriabyggnadens fasad mot öster kommer att sakna entréer till butiker och restauranger med undantag av området vid Östra entréplatsen. En del

7 7(10) bostadsentréer kommer att finnas. Med en intressant och tilltalande gestaltning av fasaden bör inte detta bli något problem eftersom denna vänder sig mot en parkmiljö som i sig är tänkt att rymma många aktiviteter och attraktioner. Det är riktigt att den öst-västliga passagen troligen inte kommer att vara öppen nattetid (preliminärt mellan kl ) utan då får de enstaka fotgängare som skulle önskat att passera genom Östra centrum välja en annan väg. Planförslagets utformning bygger helt och hållet på att Kristianstadslänken byggs ut enligt alternativ 10. Stadsbyggnadskontoret instämmer i att det inte bör råda någon tveksamhet om Kristianstadslänkens dragning när detaljplanen för Östra centrum antas. Den diskussion som pågår om att ersätta borttagna parkeringsplatser i samband med en utbyggnaden av Kristianstadslänken bedöms kunna ske oberoende av Östra centrums utbyggnad. Detta eftersom man med ett fullt utbyggt P-hus i Östra centrum klarar att både tillgodose föreslagna våningsytors behov och att ersätta de bilplatser som idag finns i området för övriga centrums behov. KOMMUNINVÅNARE 7. Daniel Gustafsson Jag har skrivit tidigare men påpekar återigen; arkitekturen måste vara i samklang med övriga staden, se på bygganden som har byggts på Lilla Torg där det brann för några år sedan, där har man gjort ett modernt hus, med hänsyn till Kristianstads arkitektur. Kristianstad 4:4 m.fl., ÖSTRA CENTRUM är ett radikalt ingrepp i stadens kärna för flera hundra år. Man MÅSTE ta hänsyn till detta. För det andra, så SKALL folk kunna passera där dygnet runt. Att förvandla allmän mark till privat är helt oförståeligt. Stadsbyggnadskontoret instämmer i att det är synnerligen viktigt att den föreslagna bebyggelsen får en god utformning. Därför har ett särskilt gestaltningsprogram tagits fram redan i detaljplaneskedet som anger principer för byggnadens gestaltning. Utformningen av byggnaden avgörs dock inte genom detaljplanen utan genom bygglov som beslutas av Byggnadsnämnden. Det är riktigt att den öst-västliga passagen troligen inte kommer att vara öppen nattetid (preliminärt mellan kl ) utan då får de enstaka fotgängare som skulle önskat att passera genom Östra centrum välja en annan väg. 8. Olle Johansson Med anledning av det utställda planförslaget, som mycket bristfälligt visar fasadutformningen på tilltänkta byggnader, vill jag framöver ha rätten att yttra mig om det,

8 8(10) vilket även borde gälla alla kommuninvånare, eftersom det är synnerligen viktigt, då denna etablering av Ö. Centrum kommer att vara en stor förändring och påverkan av stadsbilden och kulturmiljön. Det är synnerligen viktigt, att dessa fasader anpassas till övriga byggnader i Kristianstads centrum, så att man inte ännu en gång skall behöva upptäcka efter år, att samma misstag gjorts ännu en gång som hände på 60-talet. Fasaderna bör anpassas till den småskalighet som finns i Kristianstad, vilket gjordes vid ombyggnaden av en huskropp från 60-talet på Ö. Vallgatan 7-19, där fasaden delades upp i olika sektioner, som vid byggandet av denna fastighet var en fasad. Även den nybyggda fastigheten efter branden vid Lilla Torg är ett bra exempel på en ny byggnad, som anpassats efter övriga fastigheter i centrum av Kristianstad. Detta med anledning av att Ö. Centrum kommer att var den största fastigheten i Kristianstads centrum från S. Kaserngatan till Nya Boulevarden, cirka 380 meter. Visserligen i olika huskroppar, men om arkitektstilen, som presenterats vid tidigare presentationer av Ö. Centrum, är av samma snitt blir detta Ö. Centrum för dominant i Kristianstads stadsbild. Jag föreslår en ny utställning där kommuninvånarna har möjlighet att yttra sig om byggnadernas fasader innan bygglov för dessa byggnader I Ö. Centrum beslutas i byggnadsnämnden och kommunalfullmäktige. Det är mycket viktigt med denna anpassning av byggnadernas exteriör i vårt snart 400-åriga renässans centrum I Kristianstad. Stadsbyggnadskontoret instämmer i att det är synnerligen viktigt att den föreslagna bebyggelsen får en god utformning. Därför har ett särskilt gestaltningsprogram tagits fram redan i detaljplaneskedet som anger principer för byggnadens gestaltning. Utformningen av byggnaden avgörs dock inte genom detaljplanen utan genom bygglov som beslutas av Byggnadsnämnden. 9. Olle Johansson Detta yttrande är förkortat. Den fullständiga versionen finns tillgänglig på Stadsbyggnadskontoret. Följande är hämtat från den utställda planens plan- och genomförandebeskrivning: "Södra Busstorget I den södra delen av planområdet utmed Södra Kaserngatan skapas en stor och välfrekventerad hållplats i Kristianstadslänken och en viktig plats för Östra centrum." Med anledning av ovanstående anser jag att vidare hantering av detta föreslagna Södra busstorg undantas från detta planförslag eller måste hela planförslaget stoppas tills vidare, eftersom Kristianstadslänkens dragning genom V. Boulevarden och S. Kaserngatan är tills vidare stoppad för vidare utredning om en ny dragning efter stora protester från stadens handlare och fastighetsägare. Detta med anledning av den

9 9(10) förödande effekt, som borttagande av över 200 P-platser på V. Boulevarden och S. Kaserngatan skulle medföra för verksamheterna i centrum av Kristianstad. Om inte detta görs innan beslut tagits vad gäller Kristianstadslänkens dragning, så är denna nytillsatta vidare utredningen angående Kristianstadslänken, att anse som "ett spel för galleriet" eller rättare sagt skendemokrati. Planförslagets utformning bygger helt och hållet på att Kristianstadslänken byggs ut enligt alternativ 10. Stadsbyggnadskontoret instämmer i att det inte bör råda någon tveksamhet om Kristianstadslänkens dragning när detaljplanen för Östra centrum antas. EJ TILLGODOSEDDA SYNPUNKTER Följande intressenter har under samråd och/eller utställning av detaljplanen framfört synpunkter som inte blivit tillgodosedda och ska därför underrättas när Byggnadsnämnden godkänt planförslaget för antagande i Kommunfullmäktige: Domus 1, Kristianstad Blekinge Konsumentförening Kristianstad 4:44, Anders Skooghs Byggnad/Brinova Fastigheter AB Kristianstad 4:43, Svenska McDonald s AB Jepp Buck 17, Ferramentum AB Länkakulan 6, Förvaltnings AB Länkakulan Därutöver ytterligare intressenter enligt särskild lista. BESVÄRSHÄNVISNING Följande sakägare har under samråd och/eller utställning av detaljplanen framfört synpunkter som inte blivit tillgodosedda och ska därför tillsändas besvärshänvisning efter detaljplanens antagande i Kommunfullmäktige: Domus 1, Kristianstad Blekinge Konsumentförening Kristianstad 4:44, Anders Skooghs Byggnad/Brinova Fastigheter AB Kristianstad 4:43, Svenska McDonald s AB Jepp Buck 17, Ferramentum AB Länkakulan 6, Förvaltnings AB Länkakulan

10 10(10) STÄLLNINGSTAGANDE Med hänvisning till vad ovan anförts föreslås Byggnadsnämnden besluta att -Godkänna de revideringar som skett av Trafiktekniskt PM. Detta innebär bl.a. att distributionsfordonen till Östra centrum förutsätts vara högst 12 meter långa och att en trafiklösning enligt alternativ 3 förordas. Enligt alternativ 3 föreslås den nya rondellen i korsningen Nya Boulevarden/Kanalgatan förstärkas med extra körfält på Nya Boulevarden och Kanalgatan mot rondellen och Götgatan får en anslutning till Kanalgatan ca 10 meter längre söderut än befintligt läge. Bron över kanalen vid korsningen Nya Boulevarden/Kanalgatan breddas något. - Plankartan justeras så att en trafiklösning enligt det nya Trafiktekniska PM:ets alternativ 3 möjliggörs. Detta innebär att planområdet utökas något för att rymma västligaste delen av Götgatan och nordvästra hörnet av kvartersmarken inom fastigheten Uttern 7. - Plan- och genomförandebeskrivningen, MKB:n med övriga bilagor samt gestaltningsprogrammet anpassas redaktionellt till det nya Trafiktekniska PM:et och en trafiklösning enligt alternativ 3. - Planförslaget kompletteras med ett u-område för befintlig vattenledning enligt C4 Tekniks önskemål. - I övrigt göra redaktionella ändringar av planförslaget. - Bemöta inkomna synpunkter i enlighet med Stadsbyggnadskontorets utlåtande samt godkänna planförslaget för antagande i Kommunfullmäktige. STADSBYGGNADSKONTORET Ylva Pershaf stadsarkitekt Stefan Strömbäck t.f. planchef Kristina Mohlin planeringsarkitekt

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 3

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 3 1(7) Antagandehandling 2011-08-19 Dnr PLAN 08-0060:14 Detaljplan för KRISTIANSTAD 4:4 m fl, ÖSTRA CENTRUM Centrala Kristianstad, Kristianstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 3 En tredje utställning

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för. Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun A. YTTRANDEN UTAN ERINRAN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för. Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun A. YTTRANDEN UTAN ERINRAN 1(5) 2014-09-10 BN 2013-8881 Detaljplan för Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd på samråd under tiden den 9 juni

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

DETALJPLAN För Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 i Åre tätort, Åre kommun, Jämtlands län

DETALJPLAN För Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 i Åre tätort, Åre kommun, Jämtlands län Utlåtande, 2016-09-01 DETALJPLAN För Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 i Åre tätort, Åre kommun, Jämtlands län Normalt förfarande GENOMFÖRD GRANSKNING/UTSTÄLLNING Planförslaget, upprättat 2014-08-14,

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 1

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 1 1(15) 2010-02-22 Dnr PLAN 08-0060:8 Detaljplan för KRISTIANSTAD 4:4 m fl, ÖSTRA CENTRUM Centrala Kristianstad, Kristianstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 1 Ärendet handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande.

Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande. 2010-08-31 Dp 5051 Stadsbyggnadsnämnden GODKÄNNANDE av detaljplan för den ÖST-VÄSTLIGA GATAN i Hyllie i Malmö FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att

Läs mer

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun 1 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-11-17 Dnr KS 2005/27 Kommunstyrelsens Strategiutskott Hallsbergs kommun Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun Samråd, om ett förslag

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2013-02-28 Detaljplan för Pumpen 3 m fl del av verksamhetsområde Nord, Höörs kommun, Skåne län Detaljplanen upprättad 2012-11-08 har varit ute på granskning under tiden 2012-11-26-2012-12-18.

Läs mer

Tillägg till PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Tillägg till PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Tillägg till PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till detaljplan för del av Sicklaön 369:32 m fl (del av Dp 4 samt del av dp 75), Nacka kommun Enkelt planförfarande Upprättad på i oktober

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg

Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg enkelt planförfarande Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad 2010-05-04 Antagen av KS 2010-06-08 Laga kraft 2010-07-08 2(5) Dnr KS 2010/65 3(5) Tillägg till

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län 1 (6) Datum Beteckning 2011-03-23 2010.0181.214 Utlåtande tillhörande Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-09-14 DETALJPLAN FÖR flerbostadshus vid Kabinbanevägen och FASTIGHETSBETECKNING Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 ÅRE KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN GENOMFÖRD GRANSKNING Planförslaget,

Läs mer

Kristianstad bygger för framtiden

Kristianstad bygger för framtiden Kristianstad bygger för framtiden Kristianstad behöver bygga och växa Kristianstad växer. Nu är vi nära 80 000 invånare i kommunen. Men de äldre ökar snabbare än de yngre. I praktiken innebär en ökad andel

Läs mer

Antagandehandling Dnr: 2013:261. Granskningsutlåtande. Detaljplan för Götaland 5. Väster, Jönköpings kommun

Antagandehandling Dnr: 2013:261. Granskningsutlåtande. Detaljplan för Götaland 5. Väster, Jönköpings kommun Antagandehandling 2019-01-16 Dnr: 2013:261 Granskningsutlåtande Detaljplan för Götaland 5 Väster, Jönköpings kommun 1 Hur samrådet har bedrivits Ett planförslag upprättades över fastigheten Götaland 5

Läs mer

Detaljplan håby - Lycke FÖRHANDSKOPIA

Detaljplan håby - Lycke FÖRHANDSKOPIA UNITED BY OUR DIFFERENCE Detaljplan håby - Lycke PM - TRAFIK 2013-06-24 FÖRHANDSKOPIA Medverkande Beställare: Stora Blå Fastighets AB Kontakt: Eide Leif Rune Konsult: WSP Samhällsbyggnad, Göteborg Kontakt:

Läs mer

Ändring av detaljplan (ÄDP) del av MAJOREN 2 (tidigare NÄSBY 35:47), Berga förskola i Kristianstad

Ändring av detaljplan (ÄDP) del av MAJOREN 2 (tidigare NÄSBY 35:47), Berga förskola i Kristianstad Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) BN 16-1283 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan (ÄDP) del av MAJOREN 2 (tidigare NÄSBY 35:47), Berga förskola i Kristianstad Ändring

Läs mer

Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad, Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.0534 1/6 2007-11-22 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad, Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.0534 1/6 2007-11-22 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE 1/6 Dnr 2006.0534 2007-11-22 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad, Ulricehamns kommun Västra Götalands län ULRICEHAMNS KOMMUN Miljö- och samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Ändring av detaljplan för Sömmaren 3, Ronneby kommun

Ändring av detaljplan för Sömmaren 3, Ronneby kommun Ändring av detaljplan för Sömmaren 3, Ronneby kommun Blekinge län Läsanvisning Röd text - förslag på ändringar Svart text befintlig text från gamla planbeskrivningen Överstruken text text från gamla planbeskrivningen

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

PM Trafik Kongahälla. Logotypen

PM Trafik Kongahälla. Logotypen Logotypen KUNG_LOGO_4FNEG_BÅRD.EPS/TIF PM Trafik Kongahälla KUNG_LOGO_4FPOS_VÄNSTER.EPS/TIF KUNG_LOGO_4FPOS_CENTR.EPS/TIF KUNG_LOGO_4FPOS_HÖGER.EPS/TIF KUNG_LOGO_SV_VÄNSTER.EPS/TIF KUNG_LOGO_SV_CENTR.EPS/TIF

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fillsta 1:30,1:33 m.fl. Komplettering av bostadsbebyggelse i södra delen av Fillsta Östersunds kommun

Detaljplan för fastigheterna Fillsta 1:30,1:33 m.fl. Komplettering av bostadsbebyggelse i södra delen av Fillsta Östersunds kommun Detaljplan för fastigheterna Fillsta 1:30,1:33 m.fl. Komplettering av bostadsbebyggelse i södra delen av Fillsta Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 2019/2009 Dnr planmodul: P 09/0024 UTLÅTANDE Detaljplanen har

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

förslag FÖRSLAG ÖSTRA CENTRUM KRISTIANSTAD /16 ÖSTRA CENTRUM PROCESSEN

förslag FÖRSLAG ÖSTRA CENTRUM KRISTIANSTAD /16 ÖSTRA CENTRUM PROCESSEN ÖSTRA CENTRUM Uppgiften har varit att ta fram ett förslag på utformningen av Östra Centrum i Kristianstad på uppdrag av Steen & Ström och i samarbete med Kristianstads kommun. Tomten skall innehålla 36-38.000

Läs mer

Antagandehandling 2011-08-19. Detaljplan för. KRISTIANSTAD 4:4 m fl, ÖSTRA CENTRUM PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Dnr PLAN 08-0060:13

Antagandehandling 2011-08-19. Detaljplan för. KRISTIANSTAD 4:4 m fl, ÖSTRA CENTRUM PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Dnr PLAN 08-0060:13 1(41) Antagandehandling 2011-08-19 Dnr PLAN 08-0060:13 Detaljplan för KRISTIANSTAD 4:4 m fl, ÖSTRA CENTRUM centrala Kristianstad, Kristianstads kommun PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Illustration av

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET PM Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret 2013-06-14 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarshusområdet Titel på PM: Status: GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Torp Köpcentrum, norra delen ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Torp Köpcentrum, norra delen ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad 2011-08-30 Senast reviderad 2017-09-21 Antagen 2018-02-14 Laga kraft 2018-03-14 ARKIV NR HE 167 Detaljplan för Torp Köpcentrum, norra delen (Herrestads-Torp 1:39 m fl). Uddevalla

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE Granskningshandling 2015-12-01 Dnr: 2014-0331 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Här redovisas yttranden inkomna under samrådstiden. DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ

DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ Datum Datum Dnr 2015-10-08 KS 0466/14 Samhällsutvecklingsförvaltningen Plan och Bygg DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS

Läs mer

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan PLANBESKRIVNING 2012-06-14 Antagen av BMN: 2012-09-19 Dnr: 11BMN116 Laga kraft: 2012-10-22 Handläggare: Thobias Nilsson Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan Detaljplan för centrum m.m. Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Moje 5:102 (Dooriaparkeringen)

Moje 5:102 (Dooriaparkeringen) 1 (6) Miljö- och byggförvaltningen Detaljplan för Moje 5:102 (Dooriaparkeringen) Gagnefs kommun Plan- och genomförandebeskrivning Planprocessen enkelt/normalt planförfarande Samrådsskede Granskningsskede

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: ÄDP 201 - Kyrkbyn Planförfarande: Standard Dnr: EDP 2016.0436 Datum: 2017-09-19 Handläggare: Patrich Vikström ÄDP 201 - Kyrkbyn Fastigheten Tierps Kyrkby 2:1 Medborgarservice Handläggare

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter PM Trafikutredning Snurrom verksamheter Bakgrund och syfte Planering pågår för nya verksamheter i anslutning till Norra vägen och E22 i norra delen av staden. Trafikutredningen ska undersöka hur området

Läs mer

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SBF 2015/27 Stadsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation Luleå kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-12-18 Bakgrund (ev.) Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle Granskningsutlåtande Detaljplan för Rotvägen, Säffle Ett förslag till detaljplan för Rotvägen (del av Säffle 5:16 och 5:31 m fl) har upprättats. Syftet med planen är att pröva möjligheten att skapa tomter

Läs mer

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2013-00346 ÄDp 5375 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö INLEDNING Då planförslaget

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön 2014-01-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

Parkeringsutredning Detaljplan för Strandbaden 3 m fl

Parkeringsutredning Detaljplan för Strandbaden 3 m fl Beställare: Falkenbergs kommun Box 293 31123 Falkenberg Beställarens representant: Johan Risholm Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson Uppdragsnr: 101 02 38 Filnamn

Läs mer

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut.

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut. Kommunstyrelsen 75 Ärende 8 PROTOKOLLSUTDRAG Sida 1 (1) Sammanträdesdatum 2014-05-08 Dnr KSF 2014/67 78 Upphävande av del av byggnadsplan för delar av Höör 143, 1822, Fogdaröd 26, 48, m.fl. fastigheter

Läs mer

ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001

ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001 ANTAGANDEUPPLAGA JUNI 2001 Antagen av KF 2001-06-11 Laga Kraft 2003-09-24 av parkeringsytan, hörnet Göteborgsvägen Strandvägen, under förutsättning att möjligheterna till framtida

Läs mer

Ekebykorset, del av Bregården 2:90 m.fl. Granskningsutlåtande upprättad

Ekebykorset, del av Bregården 2:90 m.fl. Granskningsutlåtande upprättad GRANSKNINGSUTLÅTANDE SBN 2017.0285 Ekebykorset, del av Bregården 2:90 m.fl. Granskningsutlåtande upprättad 2018-02-02 Granskningen syftar till att samla in information, önskemål och synpunkter som berör

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande 2017-06-05 2017-09-20 Rev. kommentar sid. 5 Dnr SBN 2013/0510 Detaljplan för Härebacka 7:4, Askeslätt etapp 2 Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskning av planhandlingarna

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Detaljplan för Del av Sunnanå 2:7 m fl Melleruds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Samrådshandling daterad 2008-11-27 godkändes för samråd, 246 av Byggnadsnämnden

Läs mer

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun.

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun. SAMRÅDSHANDLING 1 (7) Dnr MSN 2013/65-214 Tillägg till PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun.

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G sid1 (3) Ängelholms kommun B 308 Detaljplan för KV SAMSKOLAN M M i Ängelholms stad P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av: - Plankarta med bestämmelser -

Läs mer

Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län.

Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län. Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län. 1. Förfarande - granskning Miljö- och byggnadsnämnden fick i uppdrag

Läs mer

Tillägg till byggnadsplan för del av Rävsnäs by, del av Rävsnäs 1:9 m.fl. fastigheter Dnr 14-2753.214 Ks 14-2586.214

Tillägg till byggnadsplan för del av Rävsnäs by, del av Rävsnäs 1:9 m.fl. fastigheter Dnr 14-2753.214 Ks 14-2586.214 SÄRSKILT UTLÅTANDE 2015-09-04 Tillägg till byggnadsplan för del av Rävsnäs by, del av Rävsnäs 1:9 m.fl. fastigheter Dnr 14-2753.214 Ks 14-2586.214 SAMRÅDSFÖRFARANDE Planförslaget som upprättats av Kommunstyrelsekontoret,

Läs mer

Prognos 2025 korsningen Västra Boulevarden Nya Boulevarden Tivolibadsgatan

Prognos 2025 korsningen Västra Boulevarden Nya Boulevarden Tivolibadsgatan UPPDRAG Kristianstad UPPDRAGSNUMMER 2211034 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson DATUM Prognos 2025 korsningen Västra Boulevarden Nya Boulevarden Tivolibadsgatan Syfte: För att

Läs mer

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER JÄMTE KOMMENTARER

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER JÄMTE KOMMENTARER UDDEVALLA KOMMUN MILJÖ OCH STADSBYGGNAD Handläggare/telefon Mats Windmark/ 0522 69 73 24 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder inom del av KAPELLE fastigheten Epidemisjukhuset

Läs mer

1. Bakgrund. 2. Syfte. Uppdrag Beställare. PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård. PM nummer

1. Bakgrund. 2. Syfte. Uppdrag Beställare. PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård. PM nummer PM Datum 2016-02-26 Uppdrag Beställare Från Till PM nummer PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård Ramböll Sverige AB Box 5343, Vädursgatan 6 402 27 Göteborg T: +46-10-615

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer