SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015"

Transkript

1 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro LUDVIKA Carlavägen exp

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMRÅDETS BEDRIVANDE INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED PLANERINGSENHETENS KOMMENTARER SAMRÅDSMÖTE ÖVRIGT SLUTSATS FÖRSLAG TILL BESLUT MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN SAMRÅDETS BEDRIVANDE Den 24 juni , beslutade samhällsbyggnadsnämnden att ge planeringsenheten i uppdrag att upprätta denna detaljplan. I uppdraget ingår att genomföra samråd. Samrådet genomfördes från den 18 oktober till och med den 27 november Under denna tid gavs allmänheten, sakägare, myndigheter, intresseföreningar, kommunala nämnder med flera, tillfälle att yttra sig över ett förslag till ny detaljplan. Samrådet har annonserats i Nya Ludvika Tidning och DalaDemokraten. Kungörelser har satts upp på kommunens anslagstavla i Stadshuset och i 15 trapphus i detaljplanens omgivningar. Samrådshandlingar har skickats ut till 36 berörda remissinstanser enligt miljö och byggkontorets sändlista och fastighetsförteckning. Den 5 november hölls ett samrådsmöte i Marnässkolans matsal. Samma dag hölls två möten med Marnässkolans elever och ett med personalen. Motsvarande möten har även erbjudits Hillängens och Biskopsnäsets förskolor, som tackat nej. Planförslaget har funnits på kommunens hemsida på internet i Ludvika bibliotek (Engelbrektsgatan 3) och på plane 2(7)

3 ringsenhetens kontor (plan 5 i Folkets hus), samt delvis i ett skyltskåp inom planområdet. Nio yttranden har inkommit. 2 INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN Av inkomna nio yttranden var fyra med synpunkter och fem utan erinran. Ingen erinran Yttrande m synpunkter Länsstyrelsen S7 x Kommunala nämnder, förvaltningar m fl Kommunstyrelsens arbetsutskott S5 x Myndighetsnämnden miljö och bygg S6 x Kultur och fritidsnämnden S4 x Räddningstjänsten Västerbergslagen S8 x Sakägare, bostadsrättshavare, hyresgäster och boende inom planområdet Sakägare, bostadsrättshavare, hyresgäster och boende i fastigheter gränsande till planområdet Intresseföreningar och sammanslutningar Övriga privatpersoner Övriga Lantmäteriet S1 x Trafikverket S2 x Polismyndigheten S3 x Skanova S9 x 3(7)

4 3 SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED PLANERINGSENHETENS KOMMENTARER S1 Lantmäteriet Borlänge Inkommet yttrande den 19 oktober Det bör uppmärksammas att åtminstone två av de befintliga detaljplanerna har genomförandetider som fortfarande löper. Detta får dock troligen inga praktiska konsekvenser då inga byggrätter verkar påverkas. 2. Om de träd som omnämns som värdefull är viktiga att spara bör särskilda skyddsbestämmelser övervägas. 3. Planen möjliggör avstyckningar. Fastighetsbildningsärenden prövas av lantmäterimyndigheten efter ansökan från berörd rättsägare/markägare. 1. Planbeskrivningen kompletteras. 2. Se S7 kommentar Planbeskrivningen kompletteras. S2 Trafikverket Region Mitt Inkommet yttrande den 2 november Inget emot detaljplanen. S3 Polismyndigheten Inkommet yttrande den 6 november Inga synpunkter. S4 Kultur och fritidsnämnden Inkommet yttrande den 19 november Kultur och fritidsnämnden ställer sig positiv till samrådshandlingen och alternativ 1, det vill säga ny skola norr om Hillängens förskola och en aktivitetshall där nuvarande skola är belägen. S5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Inkommet yttrande den 23 november Ingen erinran. S6 Myndighetsnämnden miljö och bygg Inkommet yttrande den 24 november Tillstyrker detaljplaneförslaget. 4(7)

5 S7 Länsstyrelsen Dalarnas län Inkommet yttrande den 24 november 2015 Frågor som kan leda till att denna plan överprövas 1. Hälsa och säkerhet Det framgår inte av planen när luftledningen ska ersättas av en jordkabel eller om/hur denna åtgärd ska säkras. Det ska framgå av planen vilka skyddsområden som fordras vid luftledningen respektive jordkabeln för att säkra att inte byggrätter för skola/förskola/bostäder kommer för nära kraftledningarnas förhöjda magnetfält. Tillräckligt skyddsavstånd på båda sidor om luftledning respektive jordkabel ska säkras i planbestämmelser. Övrigt 2. Natur I planbeskrivningen beskrivs några uppvuxna träd som intressanta och värda att bevaras. Dessa bör mätas in och redovisas på plankarta. Om kommunen avser att bevara något/några av dessa träd, exempelvis eken bör den /de säkras med planbestämmelse om att den/de inte får fällas och dessutom skyddas i byggskedet med kraftig inhägnad och viten. 3. Gestaltning Kommunens önskemål om takutformning med utstickande takfot och större takvinkel bör säkras i en planbestämmelse. 4. Kvartersmark för kultur och fritid Det framgår inte av planen hur kvartersmark R avses att användas. 1. Planbeskrivningen kompletteras om genomförandet av markförläggningen. Nya byggnader inom planområdet får inte tas i bruk förrän luftledningen är bortkopplad. Detta kan säkras med en planbestämmelse. Planbestämmelserna kompletteras även med en bestämmelse om på vilket avstånd från byggrätter som jordkabeln får läggas. 2. Detta har övervägts. De flesta av träden bedöms inte ha så högt värde att skyddsbestämmelser behövs, men eken är ett större träd som får en skyddsbestämmelse plankartan kompletteras. Träden var inmätta med handgps i samrådsskedet. De som kan vara aktuella att spara har sedan mätts in noggrannare. Planbeskrivning och plankarta kompletteras. Skydd under byggskedet är en fråga för kommunen som beställare. Kommunens lokalstrateger har informerats om synpunkten. 3. Begäran om en viss takutformning kommer från kommunen som beställare, inte från kommunen som myndighet. 4. Planbeskrivningen kompletteras. 5(7)

6 S8 Räddningstjänsten Västerbergslagen Inkommet yttrande den 26 november Detaljplanen bör ange hur det är tänkt beträffande tillfredsställande framkomlighet för räddningstjänstens fordon, detsamma gäller brandvattenförsörjningen. 1. Planbeskrivningen kompletteras i samråd med räddningstjänsten. S9 TeliaSonera Skanova Access AB Inkommet yttrande den 27 november Skanova har flera markförlagda kablar i området och önskar behålla befintligt nät som passerar genom området enligt (till yttrandet) bifogad karta. Om undanflyttningsåtgärder krävs förutsätter Skanova att den part som initierar åtgärden bekostar den. 2. För övrigt inget att erinra. 1. Plankartan kompletteras med markreservat (uområden) för de allmännyttiga ledningar som passerar genom planområdets kvartersmark. 4 SAMRÅDSMÖTE Vid samrådsmötet den 5 november 2015 närvarade knappt 20 personer från allmänhet och sakägare. En del frågor ställdes men inga synpunkter framfördes. På frågan om de närvarande var positiva till planerna nickade de flesta. 5 ÖVRIGT En privatperson, Ludvika 5:33, lämnade synpunkter per telefon den 4 november Han är positiv till detaljplanen och föreslog att den stig som finns inom området NATUR väster om hans fastighet, används av skolan när man ska till friluftsområdet Biskopsnäset. Stigen behöver röjas och underhållas. Den 5 november hölls även tre möten med Marnässkolans barn och lärare. Barnen hade mycket att berätta och många frågor. De flesta av frågorna handlade mera om skolprojektet än om detaljplanen. Synpunkter: Det är synd att blommorna försvinner, som växer på kullarna där skolan ska byggas. Kommentar: Det blir en kulle kvar längre åt väster på skolgården. Spara så många buskar som möjligt (inte bara träd). Kommentar: Så många träd och buskar som möjligt kommer att sparas. 6(7)

7 Låt skolan bli högstadium också (synpunkt från äldre elever som annars inte får gå i den nya skolan). Kommentar: Detaljplanen reglerar inte om det blir högstadium eller inte. Social och utbildningsnämnden informeras om synpunkten genom denna samrådsredogörelse. Synpunkter från lärarna: 6 SLUTSATS Det finns ett förslag om att göra en enkelriktad väg för att hämta och lämna barn med bil. Får den plats inom ytan för GATA? Kommentar: Plankartans breddning av gatumarken är tillräcklig för den planerade anläggningen för att hämta och lämna barn. Det är olämpligt att bollplanen läggs över underjordiska ledningar, eftersom det är tänkt att bli en multiarena. Det skulle bli dyrt om ledningarna måste grävas upp. Kommentar: Detta regleras inte av detaljplanen. Kommunens lokalstrateger har informerats om synpunkten. Granskning av planhandlingarna kan genomföras efter att justeringar är gjorda enligt kommentarerna i denna samrådsredogörelse. 7 FÖRSLAG TILL BESLUT Samhällsbyggnadsnämnden föreslås besluta att ge planeringsenheten i uppdrag att utforma detaljplan i enlighet med samrådshandlingarna och planeringsenhetens kommentarer och slutsatser i denna samrådsredogörelse, samt besluta om granskning. 8 MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Samrådsredogörelsen har upprättats av planeringsenheten. Emma Johansson tf planeringschef Torkel Berg planarkitekt handläggare 7(7)

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING efter granskning av detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Utlåtandet upprättat i februari 2016 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(5) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan kvarteret Diamanten med flera GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan kvarteret Diamanten med flera GRANSKNINGSHANDLING Verksamhetsområde planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(10) Samrådsredogörelse Detaljplan kvarteret Diamanten med flera Planområdet på ett ortofoto Ludvika kommun

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD GRANSKNINGSHANDLING INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD tillhörande detaljplan för del av Ludvika Gård 8:2 Gräsmossens industriområde i Ludvika Kommun Redogörelsen upprättad i januari 2015 Postadress Besöksadress

Läs mer

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg Verksamhetsområde planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING koncept 1(8) Samrådsredogörelse Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta

Läs mer

UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011

UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 Plankartan med två planerade spår enligt Banverkets funktionsutredning Postadress Besöksadress

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(7) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan Ludvika kommun

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(9) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan Ludvika kommun Hemsida

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012 tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 med flera Gång- och cykelbro vid Resecentrum i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i november 2011 Platsen för brons anslutning till

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING tillhörande detaljplan för Ludvika By 2:18 m.fl Lyviksberget södra i Ludvika Redogörelsen upprättad i april 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg Verksamhetsområde Planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(12) Granskningsutlåtande Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011 Den 3D-modell av området som finns på kommunens hemsida Postadress

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING efter granskning av detaljplan för Sunnansjö 125:2 m.fl. (Brittsand) i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2017 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE (SAMRÅD 1)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE (SAMRÅD 1) SAMRÅDSHANDLING (SAMRÅD 2) (SAMRÅD 1) tillhörande detaljplan för kvarteren LOKE, TJÄDERN, FRIGGA och JÄRPEN i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i februari 2010 och färdigställd i februari 2012 På den

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

Datum Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen Snöåvägen I Ludvika Upprättad i september 2018

Datum Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen Snöåvägen I Ludvika Upprättad i september 2018 Verksamhetsområde Planering Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(11) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle Granskningsutlåtande Detaljplan för Rotvägen, Säffle Ett förslag till detaljplan för Rotvägen (del av Säffle 5:16 och 5:31 m fl) har upprättats. Syftet med planen är att pröva möjligheten att skapa tomter

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD GRANSKNINGSHANDLING UNDER SAMRÅD tillhörande detaljplan för del av kvarteret Magneten i Ludvika Redogörelsen upprättad i oktober 2014 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Sid 1 (5) U T L Å T A N D E. tillhörande. Detaljplan för. Del av ÖSTERMALM 1:1. Östermalm. Finspångs kommun. Samhällsplaneringsenheten

Sid 1 (5) U T L Å T A N D E. tillhörande. Detaljplan för. Del av ÖSTERMALM 1:1. Östermalm. Finspångs kommun. Samhällsplaneringsenheten Sid 1 (5) U T L Å T A N D E tillhörande Detaljplan för Del av ÖSTERMALM 1:1 Östermalm Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten den 24 augusti 2010 Sid 2 (5) Utlåtande Rubricerad detaljplan, daterad 2010-03-25,

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN 2014-08-04 DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄRENDEHANTERING Kommunstyrelsen beslutade 2011-11-08 226 att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2017.1866 Antagandehandling 2018-10-22 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är ett granskningsutlåtande? Granskningsskedet Granskningsskedet

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. GRANSKNINGSUTLÅTANDE UPPRÄTTAD ENLIGT PBL 2010:900

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 Vattenverkets byggnader Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd Datum Vår bet 2014-09-05 Dnr 2014-77 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN - Samråd Härmed översändes handlingar för: Tillägg till DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) Upprättad

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING Handläggare Petra Okanovic 0550-88190, petra.okanovic@kristinehamn.se ANTAGANDEHANDLING Datum 2016-01-19 Diarienummer Ks/2015:181 Sida 1(2) Samrådsredogörelse Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012 UNDERRÄTTELSEHANDLING tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012 Magnetgärdets västra del Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Danderyd 3:177, Ventilationsschakt

Danderyd 3:177, Ventilationsschakt Karin Hallman Samrådsredogörelse 2015-08-11 Dnr 2014-0549 1(10) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Danderyd 3:177, Ventilationsschakt i Danderyd, Danderyds kommun Kommunstyrelsen har i beslut 2014-06-09

Läs mer

A 376. Detaljplan för Stensötan 4, Syrenen 16 och del av Karlshamn 4:1, Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län

A 376. Detaljplan för Stensötan 4, Syrenen 16 och del av Karlshamn 4:1, Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län Sida 1 (1) Dnr:2014/3511 20151022 Granskningshandling A 376 Detaljplan för Stensötan 4, Syrenen 16 och del av 4:1,, s kommun, Blekinge län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Samrådsförfarandet Samråd för detaljplaneförslaget

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Granskningsutlåtande. Ändring genom tillägg av detaljplan 97 för Förslag till ändring av stadsplan för Kv. Grodan m.m.

Granskningsutlåtande. Ändring genom tillägg av detaljplan 97 för Förslag till ändring av stadsplan för Kv. Grodan m.m. Verksamhetsområde planering Joel Lidholm, 0240-861 80 joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(13) Granskningsutlåtande Ändring genom tillägg av detaljplan 97 för Förslag till ändring av stadsplan för

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Dnr: PLAN Granskningshandling Samrådsredogörelse. Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Granskningshandling Samrådsredogörelse. Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2016.2238 Granskningshandling 2017-10-18 Samrådsredogörelse Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet är det första

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Marina Ziakouli 2019-08-26 PBN 2017-003004 Samrådsredogörelse Upphävande av del av detaljplan för Ärnevi, Funbo Standardförfarande Flygfoto med

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING tillägg till 233 UNDERRÄTTELSEHANDLING Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för kvarteret Svanen i Ludvika enkelt planförfarande upprättat i mars 2011 kompletterat

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING Upphävandet antagen av SBN 2016-12-19 133 laga kraft 2017 01-12 Tillhörande upphävande av del av detaljplan för Ludvika by 2:10 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016, reviderad oktober 2016 Postadress

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Diarienummer 499/12-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 (Fårbetet) i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Fastigheten FOGHAMMAR 29:9 m. fl. Östhammars kommun, Uppsala län. Inkomna yttranden - förteckning

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Fastigheten FOGHAMMAR 29:9 m. fl. Östhammars kommun, Uppsala län. Inkomna yttranden - förteckning 2016-03-21 Dnr SBN-2014-383 1 (5) Bygg- och miljöförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Småindustri- och handelsområde i Foghammar, Alunda Fastigheten FOGHAMMAR 29:9 m. fl. Östhammars

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Rev DNR: PBN/2008:32 Johanna Vinterhav LAGA KRAFT Planhandläggare

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Rev DNR: PBN/2008:32 Johanna Vinterhav LAGA KRAFT Planhandläggare Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Johanna Vinterhav Planhandläggare Särskilt utlåtande Tillhörande detaljplan för: Ekhovsgärdet 6 m.fl., Ekhovstorg, Mariefred, Strängnäs kommun Plan- och

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Samrådshandling 2014-11-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Läs mer

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Detaljplan för 2017-04-26 Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Årjängs kommun Värmlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att planlägga de delar av området

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång Dnr KS.2016.0819 Samrådsredogörelse 2018-08-27 1 (5) Detaljplan för Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen för fastigheten Blåduvan 1 och Tättingen

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN KS12.1082 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen Redogörelse för samråd Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2013-03-11 2 Innehåll Hur samrådet har genomförts 4 Inkomna synpunkter

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05 2013-11-18 GRANSKNINGSHANDLING Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRINGAR

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse Datum Er Referens 2017-11-07 Handläggare Vår Referens HK Plan 2009.63 1(5) Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: ÄDP 201 - Kyrkbyn Planförfarande: Standard Dnr: EDP 2016.0436 Datum: 2017-09-19 Handläggare: Patrich Vikström ÄDP 201 - Kyrkbyn Fastigheten Tierps Kyrkby 2:1 Medborgarservice Handläggare

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

ÄD194. Planändringen har antagits av kommunfullmäktige och vunnit laga kraft ÄD194

ÄD194. Planändringen har antagits av kommunfullmäktige och vunnit laga kraft ÄD194 ÄD194 Hans-Erik Åslin Planarkitekt Klas Lundgren Förvaltningschef Planändringen har antagits av kommunfullmäktige 2017-02-27 12 och vunnit laga kraft 2017-03-24 ÄD194 Miljö- och byggkontoret Ändring av

Läs mer