SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012"

Transkript

1 tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro LUDVIKA Carlavägen exp

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMRÅDETS BEDRIVANDE INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED PLANERINGSENHETENS KOMMENTARER SAMRÅDSMÖTE ÖVRIGT SLUTSATS FÖRSLAG TILL BESLUT MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN SAMRÅDETS BEDRIVANDE I samband med beslut om uppdrag, den 16 maj , beslutade miljö- och byggnämnden även att erforderligt samråd skulle genomföras. Samrådet genomfördes från den 31 oktober till och med den 13 december Under denna tid gavs allmänheten, sakägare, myndigheter, intresseföreningar, kommunala nämnder med flera, tillfälle att yttra sig över ett förslag till ny detaljplan. Samrådet har kungjorts i lokalpressen. Samrådshandlingar har skickats ut till 34 berörda remissinstanser enligt miljö- och byggkontorets sändlista och fastighetsförteckning. Den 19 november hölls ett samrådsmöte i Folkets hus. Planförslaget har även varit tillgängligt på kommunens hemsida på internet i Ludvika bibliotek (Engelbrektsgatan 3) och på plan 6 i Folkets hus. 14 yttranden har inkommit. 2(9)

3 2 INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLL- NINGSTAGANDEN Av inkomna 14 yttranden var sju med synpunkter och sju utan erinran. Ingen erinran Yttrande m synpunkter Länsstyrelsen S8 x Kommunala nämnder, förvaltningar m fl Kommunstyrelsens arbetsutskott S14 x Kultur- och fritidsnämnden S11 x Räddningstjänsten Västerbergslagen S3 x Sakägare, bostadsrättshavare, hyresgäster och boende i fastigheter gränsande till planområdet Sörvik 27:113 S7 x Sörvik 27:115, Sörvik 27:116 S9 x Sörvik 27:112 S12 x Intresseföreningar och sammanslutningar DHR S4 x Övriga privatpersoner En privatperson S10 x Övriga Bergsstaten S1 x Polismyndigheten Dalarna S2 x Dalarnas museum S5 x Lantmäteriet S6 x (x) Trafikverket S13 x 3 SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED PLANERINGSENHETENS KOMMENTARER S1 Bergsstaten Inkommet yttrande den 6 november Inget att erinra. 3(9)

4 2. Söder-österut finns en skyddszon för bearbetningskoncessionen Håksbergsgruvan K nr 1 och undersökningstillståndet Väsman nr En karta finns bifogad yttrandet, som visar att de äldre delarna av Laggaruddens bebyggelse berörs. S2 Polismyndigheten Dalarna, Polisområde Ludvika och Smedjebacken Inkommet yttrande den 7 november Ur ordnings- och trafiksynpunkt inte någon erinran. S3 Räddningstjänsten Västerbergslagen Inkommet yttrande den 12 november Inget att erinra. S4 DHR Västerbergslagen Inkommet yttrande den 19 november Ingen invändning. S5 Dalarnas museum Inkommet yttrande den 5 december Inte något att erinra. Planen förefaller vara väl genomarbetad. S6 Lantmäteriet Division Fastighetsbildning, Borlänge Inkommet yttrande den 7 december Inga erinringar. 2. Den förklarande texten intill e 2, under utnyttjandegrad bör ändras till av fastighetsarea istället för av fastighet. Texten vid e 1 och e 2 skulle därmed bli enhetlig. 2. Planbestämmelserna ändras så att texten blir enhetlig. S7 Två privatpersoner, Sörvik 27:113 Inkommet yttrande den 10 december Hade ett alternativ med väg från ovansida tomt förts på tal i samband med vår byggnation hade vi placerat huvudbyggnaden närmare sjön för att ha kunnat ha garage nära denna väg. Med nu rådande omständigheter vill vi inte ha en väg mellan vår tomt och de nyplanerade tomterna. 2. För tomterna 27:111-27:112 ser vi positivt på en anslutningsväg genom naturgång mot norra änden av Lilla Laggaruddsvägen som ett bra alternativ. 3. För övriga tomter 27:114-27:116 ser vi positivt på att anslutningsväg(ar) dras mellan de nyplanerade tomterna som stickväg(ar) mot Lilla Laggaruddsvägen. 4(9)

5 Yttrandet inleds med ett långt kapitel; Bakgrund, med historik om bebyggandet av Sörvik 27:113. Sammanfattningsvis handlar det om att bygget försenades på grund av att nya Laggaruddsvägen byggdes sent. Att det var anmärkningsvärt att det inte gick att få besked om vilken höjd Laggaruddsvägen skulle byggas på. Att Laggaruddsvägen placerades så lågt att infart och garage inte kunde byggas som planerat. Kapitlet avslutas med frågan hur man kan kompenseras för de fördyringar på över kr som detta medfört. Yttrandet i sin helhet finns på planeringsenheten. Frågan om kompensation är inte relevant för den här detaljplanen, utan tas upp i annat sammanhang Planeringsenheten har fått i uppdrag att utreda om tillfart från Lilla Laggaruddsvägen kan ordnas. S8 Länsstyrelsen Dalarnas län Inkommet yttrande den 10 december Vad gäller riksintressen, mellankommunal samordning, miljökvalitetsnormer, strandskydd samt hälsa och säkerhet ingen erinran. 2. Det finns 10 gruvhål endast 250 m från planen. Det behöver framgå om dessa är inhägnade. 3. Möjligheten att gå och cykla mellan planområdet och Ludvika centrum bör lyftas fram. 4. Det bör preciseras/exemplifieras vad som avses med tillfälligt buller. 5. Om det även framgår under Planens syfte att byggnader inte ska placeras så att ovanför liggande bebyggelse får sjöutsikten skymd, så får denna aspekt större tyngd vid ett eventuellt överklagande. 6. Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att detaljplanen inte medför betydande miljöpåverkan. 2. De gruvhål som bedöms vara farliga är inhägnade. Övriga är att betrakta som ofarliga gropar. Detta förtydligas i planbeskrivningen. 3. Planbeskrivningen kompletteras med uppgifter om gång- och cykelvägen. 4. Det är fråga om till exempel en moped på Lilla laggaruddsvägen, en motorsåg i den intilliggande skogen, eller en motorbåt på Väsman. Planbeskrivningen kompletteras. 5. Förslaget om att ge sjöutsikten större tyngd ska tas i beaktande. S9 Fyra privatpersoner Sörvik 27:115 och Sörvik 27:116 Inkommet yttrande den 12 december Vi som har fastigheter gränsande till detta område har svårt med tillfart till våra hus under viss tid av året på grund av stora nivåskillnader från Laggaruddsvägen. Vi före- 5(9)

6 slår därför att en tillfartsväg anläggs på det prickade området (utmed våra tomter) för att underlätta tillfart vintertid. Ägaren till Sörvik 27:112 kunde inte skriva under eftersom han är utomlands. Han var med på samrådsmötet och framförde liknande synpunkter. Se även S Planeringsenheten har fått i uppdrag att utreda om tillfart från Lilla Laggaruddsvägen kan ordnas. S10 En privatperson Inkommet yttrande den 12 december Under samrådsmötet anmälde jag mitt intresse för en tomt på Lilla Laggaruddsvägen. I detta brev bifogas karta med önskad tomt markerad. 2. Önskemål framfördes från boende nedanför aktuellt område, om en väg mellan tomterna för att enklare kunna ta sig till garagen under vintern. Detta är OK från min sida bara man åtminstone tar halva vägens bredd från dessa fastigheter. Även gemensamma underjordiska installationer bör flyttas längre västerut (under denna önskade väg) för att öka flexibiliteten (placering av byggnader) på de nya tomterna. 3. Gemensamma underjordiska installationer på önskad tomts norra sida bör kunna dras under tänkt gångväg för att öka flexibiliteten på byggnaders placering. 1. En blankett behöver fyllas i för kommunens tomtkö. 2. De boende som vill ha tillfartsvägen har samma synpunkt om att halva vägens bredd kan gå på deras tomter. Ägaren till Sörvik 27:113 vill dock inte ha någon väg öster om sin tomt. Detta gör att markerat område för underjordiska ledningar inom önskad tomt behövs med tanke på att det är en slänt vid tomtgränsen. Tillfartsväg till Sörvik 27:112 kan komma att dras norr om önskad tomt. Frågan om tillfartsvägar utreds. 3. Observera att norra delen av önskad tomt inte föreslås få någon bestämmelse för underjordiska ledningar. Ledningarna är istället tänkta att kunna dras norr om tomten. Skälet till att marken inom tomten ändå markerats med byggnadsförbud är att utsikten från fastigheter på andra sidan Lilla Laggaruddsvägen inte ska skymmas. Området med byggnadsförbud kan minskas om rätten till utsikt stärks enligt länsstyrelsens förslag, se S8. S11 Kultur- och fritidsnämnden Inkommet yttrande den 13 december Det är bra om barn och ungdomars behov av att bedriva spontanidrott och lek på olika ytor beaktas i detaljplanen. 2. Vid framtida planläggning av området är det bra att beakta det sjönära läget för aktiviteter vid vattnet. 6(9)

7 1. Goda möjligheter till naturlig lek finns i omgivande skogsområden och på de stora tomterna. Inom detaljplanens område NATUR är det möjligt att anlägga någon enklare lekplats. Yttrandet vidarebefordras till GataParkenheten. 2. Området vid vattnet har redan aktuella detaljplaner. Det är inte troligt att dessa kommer att ändras/ersättas inom överskådlig tid. De naturområden som finns vid stranden inom gällande detaljplaner är möjliga att utveckla. Till exempel är det möjligt att anlägga bryggor och någon enklare byggnad inom naturområdet i den norra delen. Tanken är att någon förening av boende ska genomföra detta. Närvarande boende vid samrådsmötet var intresserade av att starta en sådan förening. Även området vid det gamla pumphuset kan utvecklas. Planbeskrivningen kan kompletteras med uppgifter om detta. S12 En privatperson, Sörvik 27:112 Inkommet yttrande den 13 december Denna inlaga ska läsas som ett komplement till den inlaga som inlämnats gemensamt med några andra grannfastigheter. 2. Med anledning av upprepade svårigheter att köra in med fordon vintertid, som en följd av den stora lutningen upp från Laggaruddsvägen, önskar jag att min fastighet ska få en alternativ infart från Lilla Laggaruddsvägen. Min fastighet har en av de största lutningarna varför behovet är stort. En sådan infart kan lösas via en gemensam tillfartsväg, eller via en enskild tillfartsväg vid eller genom det området som markerats Natur gång. Grönområdet torde enkelt kunna utökas i motsvarande grad t ex norrut. 3. Jag föreslår att detaljplanen genomförs via enkelt planförfarande för att minimera handläggningstiden. Detta förutsatt att inga andra viktigare omständigheter eller synpunkter inkommit. Jag har anledning att tro att de andra berörda fastighetsägarna också ställer sig positiva till enklare, mer informella kontakter. 1. Se S9. 2. Frågan om tillfartsväg utreds. Om det blir en separat tillfart ska den hållas tillgänglig för allmän gångtrafik som ska till/från motsvarande naturområde i angränsande detaljplan. Grönområdet behöver inte utökas eftersom det ansluter till skog som inte avses tas i bruk för annat ändamål. 3. Planeringsenheten ser positivt på informella kontakter, men planärendet bör ändå drivas vidare med normalt planförfarande om det blir tillfarter, eftersom andra bör ges möjlighet att inkomma med synpunkter på detta. 7(9)

8 S13 Trafikverket Region Mitt Inkommet yttrande den 13 december Det är positivt att bebyggelsen kompletterar ett befintligt område, vilket gör att underlaget för kollektivtrafik stärks. Området ligger så nära målpunkter i Ludvika att det är möjligt att cykla dit. 2. Kommunen skulle kunna trycka ännu mer på möjligheterna att gå och cykla till och från området. Planen skulle kunna ta upp hur lång tid det tar att cykla in till centrum, att det finns en separerad cykelbana hela vägen in, samt hur de som flyttar in i området på ett säkert sätt ansluter till denna. 3. Det nämns att trafikintensiteten blir låg p g a att det är en återvändsgata och att den därför blir lämplig för flera trafikslag. Gatan är dock relativt lång, drygt 200 m, och rak, vilket kan inbjuda till högre hastigheter. Kommunen kan med medveten utformning förhindra detta. 4. Planen bör kompletteras med viktiga målpunkter som förskola och skola, och hur skolbarn kan ta sig dit på ett trafiksäkert sätt. 2. Planbeskrivningen kompletteras med dessa uppgifter. Enligt beräkningar tar det min att cykla till Ludvika centrum. 3. Siktlinjer bör vara långa för att gatorna ska upplevas som trygga. Särskilt viktigt är detta på återvändsgator. Fastigheterna längst in kan annars bli hårt drabbade av inbrott 1. Hastighetsdämpande åtgärder kan ändå vara lämpligt, men det regleras inte av detaljplanen. Planbeskrivningen kan kompletteras med förslag på detta. Yttrandet vidarebefordras till GataParkenheten. 4. Planbeskrivningen kompletteras med uppgifter om skolvägar. S14 Kommunstyrelsens arbetsutskott Inkommet yttrande den 20 december Kommunledningskontoret har meddelat att yttrandet skulle komma sent. 1. Inget att erinra. 4 SAMRÅDSMÖTE Vid samrådsmötet den 19 november 2012 närvarade åtta personer från allmänhet och sakägare. Främst diskuterades om det är möjligt att ordna med en enkel tillfartsväg från Lilla Laggaruddsvägen till ovansidan av tomterna nedanför planområdet, eftersom tomterna är så branta att det är svårt att komma upp med bil på vintern. Frågan utreds. Övriga frågor och synpunkter som framfördes gällde inte nu aktuellt detaljplaneförslag. 1 Enligt space syntax-forskningen 8(9)

9 5 ÖVRIGT Inom samhällsbyggnadsförvaltningen har föreslagits att det ska göras möjligt att bygga tätare i raden högst upp, till exempel med parhus. 6 SLUTSATS Möjligheten till en enkel tillfartsväg, enligt önskemål från boende sydväst om planområdet, ska utredas. Detaljplanen bör göras så flexibel att det blir möjligt att bygga parhus i översta raden. Frågan om tillfartsvägar gör att ärendet bör fortsätta med normalt planförfarande. 7 FÖRSLAG TILL BESLUT Samhällsbyggnadsnämnden föreslås besluta att ge planeringsenheten i uppdrag att utforma detaljplan i enlighet med samrådshandlingarna och planeringsenhetens kommentarer och slutsatser i denna samrådsredogörelse, samt besluta om granskning. 8 MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Samrådsredogörelsen har upprättats av planeringsenheten. Göran O. Sundell stadsarkitekt Torkel Berg planarkitekt 9(9)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011

UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 Plankartan med två planerade spår enligt Banverkets funktionsutredning Postadress Besöksadress

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 med flera Gång- och cykelbro vid Resecentrum i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i november 2011 Platsen för brons anslutning till

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD GRANSKNINGSHANDLING INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD tillhörande detaljplan för del av Ludvika Gård 8:2 Gräsmossens industriområde i Ludvika Kommun Redogörelsen upprättad i januari 2015 Postadress Besöksadress

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 Vattenverkets byggnader Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011 Den 3D-modell av området som finns på kommunens hemsida Postadress

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(5) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING efter granskning av detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Utlåtandet upprättat i februari 2016 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

UTLÅTANDE. Normalt planförfarande. Upprättad av miljö- och byggkontoret, Ludvika kommun i mars 2012

UTLÅTANDE. Normalt planförfarande. Upprättad av miljö- och byggkontoret, Ludvika kommun i mars 2012 Detaljplanen: Godkänd av miljö- och byggnämnden 2012-04-11 60 Antagen av kommunfullmäktige XXXX-XX-XX XXX Laga kraft XXXX-XX-XX Genomförandetiden är XXXX-XX-XX XXXX-XX-XX UTLÅTANDE Tillhörande detaljplan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012 UNDERRÄTTELSEHANDLING tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012 Magnetgärdets västra del Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg Verksamhetsområde planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING koncept 1(8) Samrådsredogörelse Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE (SAMRÅD 1)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE (SAMRÅD 1) SAMRÅDSHANDLING (SAMRÅD 2) (SAMRÅD 1) tillhörande detaljplan för kvarteren LOKE, TJÄDERN, FRIGGA och JÄRPEN i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i februari 2010 och färdigställd i februari 2012 På den

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan kvarteret Diamanten med flera GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan kvarteret Diamanten med flera GRANSKNINGSHANDLING Verksamhetsområde planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(10) Samrådsredogörelse Detaljplan kvarteret Diamanten med flera Planområdet på ett ortofoto Ludvika kommun

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING efter granskning av detaljplan för Sunnansjö 125:2 m.fl. (Brittsand) i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2017 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING tillhörande detaljplan för Ludvika By 2:18 m.fl Lyviksberget södra i Ludvika Redogörelsen upprättad i april 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

Datum Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen Snöåvägen I Ludvika Upprättad i september 2018

Datum Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen Snöåvägen I Ludvika Upprättad i september 2018 Verksamhetsområde Planering Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(11) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(7) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan Ludvika kommun

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05 2013-11-18 GRANSKNINGSHANDLING Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(9) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan Ludvika kommun Hemsida

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING Upphävandet antagen av SBN 2016-12-19 133 laga kraft 2017 01-12 Tillhörande upphävande av del av detaljplan för Ludvika by 2:10 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016, reviderad oktober 2016 Postadress

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING tillägg till 233 UNDERRÄTTELSEHANDLING Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för kvarteret Svanen i Ludvika enkelt planförfarande upprättat i mars 2011 kompletterat

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande Upphävande av tomtindelningar I Ludvika kommun Upprättad i februari Samrådshandling

Planbeskrivning. Tillhörande Upphävande av tomtindelningar I Ludvika kommun Upprättad i februari Samrådshandling Samrådshandling Diarienummer SBN 2018/1461 Tillhörande I Ludvika kommun Upprättad i februari 2019 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen 24 0240-863 10 exp

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Marina Ziakouli 2019-08-26 PBN 2017-003004 Samrådsredogörelse Upphävande av del av detaljplan för Ärnevi, Funbo Standardförfarande Flygfoto med

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg Verksamhetsområde Planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(12) Granskningsutlåtande Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan

Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan 2015-04-30 MEDBORGARDIALOG - SAMRÅDSHANDLING Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan Samrådshandlingen upprättad i april 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson 2019-05-08 DNR: MSN/2019:77 Planarkitekt Rev Datum Samrådsredogörelse Tillhörande ändring av detaljplan för: Bresshammar 1:1, del av, Stavlund,

Läs mer

Älvdalens kommun Dalarnas län. Upprättat i juni SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Älvdalens kommun Dalarnas län. Upprättat i juni SAMRÅDSREDOGÖRELSE UTSTÄLLNINGSHANDLING 1(5) Detaljplan Idre 11:3 Älvdalens kommun Dalarnas län Upprättat i juni 2011. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur utställningen bedrivits Inkomna yttranden Detaljplanen har varit på samråd i form

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 1(5) Samhällsbyggnad Karin Manner, Kommunarkitekt Karin.manner@arjang.se Datum 2018-06-07 Samrådsredogörelse Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 2012-1227

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan Samrådsredogörelse Sida 1 av 7 Handläggare Christoffer Gissy 010-505 99 25 Diarienummer KS/2015:372 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan I denna

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planen är ute på samråd under tiden 2014-08-08 t.o.m. 2014-09-29. Synpunkter på detaljplanen

Läs mer

Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun. Granskningshandling. Detaljplan för. Samrådsredogörelse

Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun. Granskningshandling. Detaljplan för. Samrådsredogörelse Granskningshandling Detaljplan för Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun Samrådsredogörelse Plan- och byggenheten i Karlsborg dec 2013 Karlsborgs kommun, Byggnadsnämnden, Storgatan 16, 546

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Fredriksborg 1:1 och Kungsberg 6:16, del av, Tosterö

Fredriksborg 1:1 och Kungsberg 6:16, del av, Tosterö STRÄNGNÄS KOMMUN Samhällsbyggnadskontoret Plan- och byggenheten ANTAGANDEHANDLING 1 (4) Marie Jonsson planingenjör HANDLING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fredriksborg 1:1 och Kungsberg 6:16, del av, Tosterö

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD GRANSKNINGSHANDLING UNDER SAMRÅD tillhörande detaljplan för del av kvarteret Magneten i Ludvika Redogörelsen upprättad i oktober 2014 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN 2014-08-04 DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄRENDEHANTERING Kommunstyrelsen beslutade 2011-11-08 226 att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

Detaljplan för Liden 2:3, Lidköpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Liden 2:3, Lidköpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2012-03-01 SBN2011/0113 Detaljplan för Liden 2:3, Lidköpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i januari 2012 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby

Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby SS Datum Diarienummer 2016-12-07 MBR-2015-658 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby Torsby kommun Värmlands län Torbjörn Almroth stadsarkitekt Besöksadress Nya Torget 8, Torsby

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

KUNGÖRELSE OM GRANSKNING (2)

KUNGÖRELSE OM GRANSKNING (2) Handläggare Datum Ärendebeteckning Birgit Endom 1(5) 0480-45 03 68 Enligt utsändningslista KUNGÖRELSE OM GRANSKNING (2) Detaljplan för Fågelsudd 1:123 m.fl. Kalmar kommun Ett förslag till detaljplan, senast

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 ) Datum 2017-04-19 1 (5) Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län Datum Diarienummer 2011-03-04 2010.0859.214 Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län 2 Bakgrund Stadsarkitekt Torbjörn Almroth,

Läs mer

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd.

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd. 2013-06-28 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING En ny förskola ska uppföras i Kulltorp och den äldre ska få ny användning som

Läs mer

Granskningsutlåtande. Ändring genom tillägg av detaljplan 97 för Förslag till ändring av stadsplan för Kv. Grodan m.m.

Granskningsutlåtande. Ändring genom tillägg av detaljplan 97 för Förslag till ändring av stadsplan för Kv. Grodan m.m. Verksamhetsområde planering Joel Lidholm, 0240-861 80 joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(13) Granskningsutlåtande Ändring genom tillägg av detaljplan 97 för Förslag till ändring av stadsplan för

Läs mer

428 Genomförandetiden är 2013-04-19 2023-04-18 Detaljplanen antagen av SBN 2013-03-20 46 laga kraft 2013-04-18

428 Genomförandetiden är 2013-04-19 2023-04-18 Detaljplanen antagen av SBN 2013-03-20 46 laga kraft 2013-04-18 428 Genomförandetiden är 2013-04-19 2023-04-18 Detaljplanen antagen av SBN 2013-03-20 46 laga kraft 2013-04-18 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för Del av Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen

Läs mer

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2017.1866 Antagandehandling 2018-10-22 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är ett granskningsutlåtande? Granskningsskedet Granskningsskedet

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

ÄD194. Planändringen har antagits av kommunfullmäktige och vunnit laga kraft ÄD194

ÄD194. Planändringen har antagits av kommunfullmäktige och vunnit laga kraft ÄD194 ÄD194 Hans-Erik Åslin Planarkitekt Klas Lundgren Förvaltningschef Planändringen har antagits av kommunfullmäktige 2017-02-27 12 och vunnit laga kraft 2017-03-24 ÄD194 Miljö- och byggkontoret Ändring av

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Detaljplan för Björnhovda 3:15

Detaljplan för Björnhovda 3:15 Samrådsredogörelse 1(5) Emelie Bertholdson, 0485-478 46 emelie.bertholdson@morbylanga.se Detaljplan för Björnhovda 3:15 Utlåtande över inkomna skrivelser efter samråd Rubricerade detaljplan handläggs enligt

Läs mer

Yttranden utan erinran Följande instanser har inte framfört några erinringar mot planförslaget:

Yttranden utan erinran Följande instanser har inte framfört några erinringar mot planförslaget: GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Storhaga 7:4 mm Gustafs, Säters kommun, Dalarnas län HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och Byggnämnden beslutade 2012-11-14, 179 att godkänna detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för

Samrådsredogörelse Detaljplan för Stadsbyggnadsförvaltningen Babak Moazzami, planarkitekt Granskningshandling juni, 2019 Dnr KSM 2018 695 Samrådsredogörelse Detaljplan för Strand 1:120 och del av Tavlan 1 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

B e 3 e 4. B e 1 e 2 p 2 II PLANKARTA MARKENS ANORDNANDE UTNYTTJANDEGRAD NATUR LOKALGATA ILLUSTRATIONER. Kvartersmark. Mark och vegetation +180,5

B e 3 e 4. B e 1 e 2 p 2 II PLANKARTA MARKENS ANORDNANDE UTNYTTJANDEGRAD NATUR LOKALGATA ILLUSTRATIONER. Kvartersmark. Mark och vegetation +180,5 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela området. GRÄNSER Detaljplanegräns

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för kvarteren Bävern, Flora och Venus (numera kvarteret Vasalunden) i Ludvika enkelt planförfarande

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station), Simrishamns kommun, Skåne län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station), Simrishamns kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-10-26 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110

Läs mer

DETALJPLAN För Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 i Åre tätort, Åre kommun, Jämtlands län

DETALJPLAN För Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 i Åre tätort, Åre kommun, Jämtlands län Utlåtande, 2016-09-01 DETALJPLAN För Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 i Åre tätort, Åre kommun, Jämtlands län Normalt förfarande GENOMFÖRD GRANSKNING/UTSTÄLLNING Planförslaget, upprättat 2014-08-14,

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle Granskningsutlåtande Detaljplan för Rotvägen, Säffle Ett förslag till detaljplan för Rotvägen (del av Säffle 5:16 och 5:31 m fl) har upprättats. Syftet med planen är att pröva möjligheten att skapa tomter

Läs mer