UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011"

Transkript

1 efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 Plankartan med två planerade spår enligt Banverkets funktionsutredning Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro LUDVIKA Carlavägen exp

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 UTSTÄLLNINGENS BEDRIVANDE INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN SAMMANFATTNING AV INKOMNA SKRIVELSER MED MILJÖ- OCH BYGGKONTORETS KOMMENTARER EJ TILLGODOSEDDA SYNPUNKTER FRÅN SAMRÅDET TIDPLAN SLUTSATS MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN UTSTÄLLNINGENS BEDRIVANDE Miljö- och byggnämnden beslutade den 31 januari 2011 D (delegationsbeslut) att ge miljö- och byggkontoret i uppdrag att genomföra erforderlig utställning. Utställningen genomfördes under tiden den 7 februari till och med den 28 februari Allmänheten, sakägare, myndigheter, intresseföreningar, kommunala nämnder med flera gavs då ytterligare ett tillfälle att yttra sig över den nya detaljplanen. Utställningen kungjordes i lokalpressen och på kommunens anslagstavla den 31 januari Utställningshandlingar har skickats ut till 31 berörda remissinstanser enligt miljö- och byggkontorets sändlista och fastighetsförteckning. Detaljplanen har även varit tillgängligt på kommunens hemsida på internet i Ludvika bibliotek (Engelbrektsgatan 3), i ABB:s personalmatsal Kanelen och på miljö- och byggkontoret (plan 6 i Folkets hus). Nio yttranden har inkommit varav ett efter utställningstidens slut. 2(8)

3 2 INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN Yttranden har avgivits enligt följande: Av inkomna nio yttranden var tre med synpunkter och sex utan erinran. Ingen erinran Yttrande m synpunkter Länsstyrelsen U5 x Kommunala nämnder, förvaltningar m fl Kommunstyrelsens planutskott U6 x Kultur- och fritidsnämnden U3 x Räddningstjänsten U9 x Sakägare, bostadsrättshavare, hyresgäster och boende inom planområdet - Sakägare, bostadsrättshavare, hyresgäster och boende i fastigheter gränsande till planområdet Ludvika Maskinservice U7 x Intresseföreningar och sammanslutningar DHR U2 x Övriga privatpersoner - Övriga Polismyndigheten Dalarna Västra Dalarna U1 x Lantmäteriet U4 x Trafikverket U8 x 3(8)

4 3 SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED MILJÖ- OCH BYGGKONTORETS KOMMENTARER U1 Polismyndigheten Dalarna, Polisområde Ludvika och Smedjebacken Inkommet yttrande Ur ordnings- och trafiksynpunkt ingen erinran. U2 DHR Västerbergslagen Inkommet yttrande Inget att invända U3 Kultur- och fritidsnämnden Inkommet yttrande Inget att erinra U4 Lantmäteriet Division Fastighetsbildning FWBF Inkommet yttrande Inget att erinra U5 Länsstyrelsen Dalarnas län Inkommet yttrande (e-post) (brev) Ur de synpunkter Länsstyrelsen särskilt har att beakta finns följande att erinra. Hälsa och säkerhet 1. Farligt gods Planen ska kompletteras med uppgifter om att behovet av lämpliga riskreducerande åtgärder ska bevakas i byggsamrådet. 2. Förorenad mark Det ska klarläggas i planen vem som genomför saneringen av det förorenade området strax utanför planområdet, vars föroreningar kan påverka planområdet. Miljö- och byggkontorets kommentarer 1-2 Planhandlingarna kompletteras med dessa uppgifter. 4(8)

5 U6 Kommunstyrelsens planutskott Inkommet yttrande (tjänsteskrivelse) (protokollsutdrag från sammanträdet ) 1. Frågor av teknisk och ekonomisk natur relaterade till anläggningsarbeten, planläggning, fastighetsbildning m m kommer att regleras i avtal med ABB. 2. Inga erinringar mot planhandlingarna. U7 Ludvika Maskinservice AB Inkommet yttrande Vi bestrider planförslaget angående vägdragningen förbi Ludvika maskinservice, på grund av ökad trafiktäthet som försvårar in och utfart för oss och omöjliggör lastning och lossning. Miljö- och byggkontorets kommentarer 1. Lastning och lossning är tillåtet på en lokalgata även där det är parkeringsförbud, om inte trafiken hindras. Detaljplanens område för lokalgata är tilltaget med sådan bredd så att gång- och cykelväg, bilväg för långa transporter och eventuella bussfickor ska få plats. I det här fallet kan alltså en bussficka avsedd för lastning och lossning byggas vid Ludvika Maskinservice. U8 Trafikverket Region Mitt Inkommet yttrande Framtida spår 1. Planområdet är inte längre i konflikt med framtida spår. Mer trafik i plankorsningen är inte lämpligt 2. Ytterligare 200 arbetsplatser med huvudsaklig infart vid plankorsning vid väg 50 kommer att ge köbildning på väg 50 samt påverkar plankorsningen negativt. Det är därför viktigt att se till att så många som möjligt av de bilburna använder vägen som går norr om planområdet samt använder parkeringsplatserna som finns på stadssidan. 3. De fysiska åtgärder inom vägområdet som detaljplanen tar upp finns med i infrastrukturplanerna i slutet av planperioden, I väntan på dessa är det av största vikt att ABB och Ludvika kommun arbetar med påverkansarbete så att så många som möjligt av de som kommer att ha sin arbetsplats inom planområdet kan gå, cykla och åka kollektivtrafik till arbetet. Miljö- och Fastighetsfrågor 4. Detaljplanen innebär planläggning av Trafikverkets fastighet. För frågor om försäljning av mark, avtal och servitut ska kontakt tas med Trafikverkets fastighetssektion i Region Mitt. 5(8)

6 5. Trafikverket anser att det är exploatören/kommunen som ska stå för kostnader förknippade med sanering av förorenad mark. Detta ska klargöras i ett avtal innan kommunen antar planen, och innan en eventuell fastighetsförsäljning. I planbestämmelserna och i planbeskrivningen står det att de föroreningar som finns öster om planområdet, innefattande Trafikverkets fastighet Ludvika 7:1 där arrendatorer bedriver verksamhet, måste saneras innan byggnader får uppföras inom planområdet. Ansvarsförhållandet och hur saneringen ska gå till med avseende på de berörda arrendatorerna anser Trafikverket ska vara klarlagt och godkänt av alla berörda parter innan ett antagande av detaljplanen. Det är viktigt att nödvändiga avtal är slutna mellan Trafikverket och Ludvika kommun och att parterna är överens innan kommunen antar planen. Farligt gods - Riskanalys 6. Det är bra att en riskutredning utarbetats för att identifiera risker kopplat till farligt gods på järnväg. Trafikverket anser dock att det i planen ska säkerställas att man bevakar behovet av skyddsåtgärder i byggsamrådsskedet. Övrigt 7. Norr om planområdet finns några kraftledningsstolpar mellan Bergslagsbanan och befintliga Kajvägen. Avståndet mellan Kajvägen och dessa stolpar ser ut att vara mindre än 5 meter. Trafikverket anser att man framöver vid eventuell omläggning av Kajvägen, norr om planområdet, tar hänsyn till de avstånd som krävs mellan väg och elektrifierade spår. Kontaktledningsstolparna står mellan spår och väg -minimiavstånd spårmitt-vägkant : 9 meter Nedan redovisas exempel på organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga aspekter som planförslaget kan ge upphov till. 8. Vid arbeten nära järnvägen, vid exempelvis schaktningsarbeten, kan arbetsbeskrivning med mera behöva vara godkända av Trafikverket. Det är mycket viktigt att utreda förekomsten av kablar. Trafikverket har en kabelanvisningstjänst. Även stabilitetsutredningar kan bli aktuella. För en behovsbedömning och mer information kan kontakt tas med stråkansvarig för Bergslagsbanan. 9. Trafikverket kan behöva delta i projektering och byggskede i de fall åtgärder direkt berör järnvägsanläggningen. I detta fall plankorsningen över industrispår i västra delen av planområdet. 10. Av elsäkerhetsskäl ska allt arbete inom 4 meter ifrån spänningsförande del samordnas med Trafikverket. Miljö- och byggkontorets kommentarer Påpekas skall att när det gäller Staten som myndighet så är det Länsstyrelsens yttrande som gäller. I det här fallet är Trafikverket även sakägare som fastighetsägare. 2. Detaljplanens planbeskrivning redovisar att ABB håller på att bygga ut parkeringen på Magnetgärdet söder om ABB med cirka 200 platser och kan bygga ut 6(8)

7 den ytterligare, vilket mer än väl kompenserar för en ökning med 200 arbetsplatser. Den parkeringen nås via en planskild korsning med järnvägen (Gonäsvägen). Antalet parkeringsplatser vid plankorsningen blir ungefär detsamma som idag, men de flesta flyttas längre ifrån plankorsningen, så att det blir naturligare att åka dit norrifrån via bron över järnvägen vid Lidl. 3. Det känns bra att Trafikverket ger sitt stöd till kommunens och ABB:s arbete för att få fler att gå, cykla eller åka kollektivt. 4-5 Trafikverket ska kontaktas i miljö- och fastighetsfrågor. Yttrandet är vidarebefordrat till kommunens mark- och planeringsenhet, miljöchef och till ABB. 6. Se U5 kommentar Detta är ingen fråga för detaljplanen. Synpunkten har vidarebefordrats till kommunens tekniska kontor Kommunens tekniska kontor och ABB har informerats om dessa synpunkter. U9 Räddningstjänsten Västerbergslagen Inkommet yttrande (sent) 1. Vi har inget nytt att tillägga. 2. Riskutredningen är framtagen och vi har granskat den. 3. Ur brandskyddssynpunkt inget att erinra. 4 EJ TILLGODOSEDDA SYNPUNKTER FRÅN SAMRÅDET De synpunkter som kom in under samrådet betraktas som tillgodosedda. 5 TIDPLAN Detaljplanen beräknas antas av kommunfullmäktige under mars månad SLUTSATS Samrådsyttranden föranledde ändringar i detaljplanen på ett antal punkter inför utställningen. Detta har gjort att antalet synpunkter har minskat i utställningsskedet. Inga avgörande nya synpunkter framkom under utställningstiden. Detaljplanen kan, efter kompletteringar enligt Länsstyrelsens yttrande, lämnas till kommunfullmäktige för antagande. 7(8)

8 7 MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Utlåtandet har upprättats av miljö- och byggkontoret, byggenheten. Göran O. Sundell stadsarkitekt Torkel Berg planarkitekt 8(8)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(5) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 med flera Gång- och cykelbro vid Resecentrum i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i november 2011 Platsen för brons anslutning till

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD GRANSKNINGSHANDLING INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD tillhörande detaljplan för del av Ludvika Gård 8:2 Gräsmossens industriområde i Ludvika Kommun Redogörelsen upprättad i januari 2015 Postadress Besöksadress

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING efter granskning av detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Utlåtandet upprättat i februari 2016 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012 tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen

Läs mer

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg Verksamhetsområde planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING koncept 1(8) Samrådsredogörelse Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011 Den 3D-modell av området som finns på kommunens hemsida Postadress

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012 UNDERRÄTTELSEHANDLING tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012 Magnetgärdets västra del Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING tillhörande detaljplan för Ludvika By 2:18 m.fl Lyviksberget södra i Ludvika Redogörelsen upprättad i april 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan kvarteret Diamanten med flera GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan kvarteret Diamanten med flera GRANSKNINGSHANDLING Verksamhetsområde planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(10) Samrådsredogörelse Detaljplan kvarteret Diamanten med flera Planområdet på ett ortofoto Ludvika kommun

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 Vattenverkets byggnader Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

UTLÅTANDE. Normalt planförfarande. Upprättad av miljö- och byggkontoret, Ludvika kommun i mars 2012

UTLÅTANDE. Normalt planförfarande. Upprättad av miljö- och byggkontoret, Ludvika kommun i mars 2012 Detaljplanen: Godkänd av miljö- och byggnämnden 2012-04-11 60 Antagen av kommunfullmäktige XXXX-XX-XX XXX Laga kraft XXXX-XX-XX Genomförandetiden är XXXX-XX-XX XXXX-XX-XX UTLÅTANDE Tillhörande detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(7) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan Ludvika kommun

Läs mer

Datum Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen Snöåvägen I Ludvika Upprättad i september 2018

Datum Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen Snöåvägen I Ludvika Upprättad i september 2018 Verksamhetsområde Planering Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(11) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE (SAMRÅD 1)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE (SAMRÅD 1) SAMRÅDSHANDLING (SAMRÅD 2) (SAMRÅD 1) tillhörande detaljplan för kvarteren LOKE, TJÄDERN, FRIGGA och JÄRPEN i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i februari 2010 och färdigställd i februari 2012 På den

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING tillägg till 233 UNDERRÄTTELSEHANDLING Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för kvarteret Svanen i Ludvika enkelt planförfarande upprättat i mars 2011 kompletterat

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING efter granskning av detaljplan för Sunnansjö 125:2 m.fl. (Brittsand) i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2017 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(9) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan Ludvika kommun Hemsida

Läs mer

Riskutredning för detaljplan för ABB HVDC vid Bergslagsbanan och industristickspår

Riskutredning för detaljplan för ABB HVDC vid Bergslagsbanan och industristickspår LUDVIKA KOMMUN 2011-03-03 1 (5) Riskutredning för detaljplan för ABB HVDC vid Bergslagsbanan och industristickspår i Ludvika. Bakgrund En detaljplan med syftet att möjliggöra för ABB att bygga ut industrin

Läs mer

Granskningsutlåtande. Ändring genom tillägg av detaljplan 97 för Förslag till ändring av stadsplan för Kv. Grodan m.m.

Granskningsutlåtande. Ändring genom tillägg av detaljplan 97 för Förslag till ändring av stadsplan för Kv. Grodan m.m. Verksamhetsområde planering Joel Lidholm, 0240-861 80 joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(13) Granskningsutlåtande Ändring genom tillägg av detaljplan 97 för Förslag till ändring av stadsplan för

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd Datum Vår bet 2014-09-05 Dnr 2014-77 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN - Samråd Härmed översändes handlingar för: Tillägg till DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) Upprättad

Läs mer

Granskningsutlåtande nr 1

Granskningsutlåtande nr 1 2018-08-27 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 Henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 Froafälle Älmhults kommun 2018-08-27 2(5) Detaljplan för Wallin 1,

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg Verksamhetsområde Planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(12) Granskningsutlåtande Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för kvarteren Bävern, Flora och Venus (numera kvarteret Vasalunden) i Ludvika enkelt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2017.1866 Antagandehandling 2018-10-22 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är ett granskningsutlåtande? Granskningsskedet Granskningsskedet

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Plansamråd SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2009-11-13 Plan. Inbjudan till samråd angående förslag till detaljplan för Kv Vågen 2 i Södertälje

Plansamråd SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2009-11-13 Plan. Inbjudan till samråd angående förslag till detaljplan för Kv Vågen 2 i Södertälje Plansamråd SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2009-11-13 Plan Inbjudan till samråd angående förslag till detaljplan för Kv Vågen 2 i Södertälje Dnr P2009-00061-214 (P 06027) Ett förslag till detaljplan för kv Vågen

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING Upphävandet antagen av SBN 2016-12-19 133 laga kraft 2017 01-12 Tillhörande upphävande av del av detaljplan för Ludvika by 2:10 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016, reviderad oktober 2016 Postadress

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

Plankarta Planbestämmelse om huvudmannaskap tas bort.

Plankarta Planbestämmelse om huvudmannaskap tas bort. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer: KS:2018:530 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR KVARTERET HACKSPETTEN Del av Malmberget 8:17, Robsam 1:1 m.fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för del av Grängshammar 1:2 ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-14 i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1 000, vilken också redovisar

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. Diarienummer 62/13-214.

ANTAGANDEHANDLING. GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. Diarienummer 62/13-214. Diarienummer 62/13-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) tillhörande Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 4

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Diarienummer 499/12-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 (Fårbetet) i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län 2011-01-20 Dnr: 08.806 Projektnummer: D7250 Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SYFTE Syftet med planen är

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, karta i ett blad innehållande detaljplan samt genomförandebeskrivning. PLANENS SYFTE På den för industriändamål

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kråkebacken 7:161-7:193 samt del av 7:138 i Kågeröds samhälle Svalövs kommun, Skåne län. Antagen 2003-08-18 Laga kraft 2003-09-08 Tillägg till PLANBESKRIVNING Planområdet markeras med skraffering

Läs mer

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun 1 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-11-17 Dnr KS 2005/27 Kommunstyrelsens Strategiutskott Hallsbergs kommun Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun Samråd, om ett förslag

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. GRANSKNINGSUTLÅTANDE UPPRÄTTAD ENLIGT PBL 2010:900

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD GRANSKNINGSHANDLING UNDER SAMRÅD tillhörande detaljplan för del av kvarteret Magneten i Ludvika Redogörelsen upprättad i oktober 2014 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

Antagen av Kf Laga kraft

Antagen av Kf Laga kraft 2002-06-03 1 Rev: A. PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Antagen av Kf 2002-08-27 Laga kraft 2002-09-26 Utdrag ur plankartan ÄNDRING av detaljplan 268 för kv Folkskolan m fl avseende kvarteret BORGAREN i

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby

Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby SS Datum Diarienummer 2016-12-07 MBR-2015-658 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby Torsby kommun Värmlands län Torbjörn Almroth stadsarkitekt Besöksadress Nya Torget 8, Torsby

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 03-06-16

ANTAGANDEHANDLING 03-06-16 Detaljplan för del av Ving 10:48 m fl Skolan Upprättad den 23 april 2003 ANTAGANDEHANDLING 03-06-16 ANTAGANDEHANDLING 2003-04-23 2 Detaljplan för del av VING 10:48 m fl Skolan PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

Sid 1 (5) U T L Å T A N D E. tillhörande. Detaljplan för. Del av ÖSTERMALM 1:1. Östermalm. Finspångs kommun. Samhällsplaneringsenheten

Sid 1 (5) U T L Å T A N D E. tillhörande. Detaljplan för. Del av ÖSTERMALM 1:1. Östermalm. Finspångs kommun. Samhällsplaneringsenheten Sid 1 (5) U T L Å T A N D E tillhörande Detaljplan för Del av ÖSTERMALM 1:1 Östermalm Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten den 24 augusti 2010 Sid 2 (5) Utlåtande Rubricerad detaljplan, daterad 2010-03-25,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Tillägg till detaljplan Välsvikens handelsområde Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Tillägg till detaljplan Välsvikens handelsområde Granskningsutlåtande 1 Tillägg till detaljplan Välsvikens handelsområde Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningstiden

Läs mer

UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214

UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214 Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) I Köpingebro Ystads kommun, Skåne län GRANSKNINGEN (UTSTÄLLNINGEN) Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola), upprättad 2012-12-07,

Läs mer

Dnr: PLAN Granskningshandling Samrådsredogörelse. Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Granskningshandling Samrådsredogörelse. Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2016.2238 Granskningshandling 2017-10-18 Samrådsredogörelse Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet är det första

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING Planförslaget har varit utsänt för samråd under tiden 2016-12-12 2017-01-13. Under samrådstiden

Läs mer

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun,

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, 2017-11-13 1 (5) Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, UTLÅTANDE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 26 juni till och med 21 juli 2017 Detaljplan sändes ut på granskning 11 september

Läs mer

Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173

Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173 Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173 Ale kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSHANDLING Standardförfarande 2018-09-28 Handlingar Ändring av detaljplan 474 (denna handling),

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Tillägg till detaljplan för RYD 69:7, 69:8 m fl

ANTAGANDEHANDLING. Tillägg till detaljplan för RYD 69:7, 69:8 m fl 2008-12-03 Dnr: 2007-1019-214 ANTAGANDEHANDLING Planområde Tillägg till detaljplan för RYD 69:7, 69:8 m fl Ändring av detaljplan för RYD 69:7, 69:8 m fl Tingsryds kommun Box 88 362 22 TINGSRYD Besöksadress

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

Ändring genom tillägg till gällande detaljplan för del av kv Rosenberg Fjärdingen 12:5 6.

Ändring genom tillägg till gällande detaljplan för del av kv Rosenberg Fjärdingen 12:5 6. PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Lena Mattsson 2015-06-10 PBN 2014-2595 018-727 46 40 Ändring genom tillägg till gällande detaljplan för del av kv Rosenberg Fjärdingen 12:5 6.

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 ) Datum 2017-04-19 1 (5) Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE UTSTÄLLNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE UTSTÄLLNINGSHANDLING UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Idun, Kasttjärnsparken och kvarteret Merkurius Södra centrum i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i mars 2010 Kasttjärnsparken Postadress Besöksadress

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05 2013-11-18 GRANSKNINGSHANDLING Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter:

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter: 1 Antagandehandling 2014-05-05 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2014-03-26

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FOLIERAREN/FÖRGYLLAREN UTSTÄLLNINGSHANDLING. Ändring av detaljplan för området. i Mora by, Säters kommun, Dalarnas län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FOLIERAREN/FÖRGYLLAREN UTSTÄLLNINGSHANDLING. Ändring av detaljplan för området. i Mora by, Säters kommun, Dalarnas län Ändring av detaljplan för området UTSTÄLLNINGSHANDLING FOLIERAREN/FÖRGYLLAREN i Mora by, Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2006-08-23,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING 2016-06-07 Diarienummer PL-2015-22 DP 212 Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun Standardförfarande GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsutlåtande inkomna

Läs mer

Dnr: PLAN Granskningshandling Samrådsredogörelse

Dnr: PLAN Granskningshandling Samrådsredogörelse Dnr: PLAN.2017.186 Granskningshandling 2017-09-01 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för del av Fredriksdal 10:1 och del av Nättraby Västra 10:3, (nuvarande Västra Nättraby 10:87), Karlskrona kommun

Läs mer

Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde,

Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde, PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Veronica Sjögren 2014-01-15 PBN 2013-342 Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde,

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Väg 84 Hede gång- och cykelväg

Väg 84 Hede gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 84 Hede gång- och cykelväg Härjedalens kommun, Jämtlands län Vägplan 2015-08-28 Projektnummer: 145074 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Box 186, 871

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Förrådet 3 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Förrådet 3 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016 ANTAGANDEHANDLING Upphävande av del av detaljplan för Förrådet 3 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen 24 0240-863

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Mustafa Smajic BMK Detaljplan för förskola intill Kölängsvägen; Knivsta kommun, Uppsala län

Handläggare Datum Diarienummer Mustafa Smajic BMK Detaljplan för förskola intill Kölängsvägen; Knivsta kommun, Uppsala län Handläggare Datum Diarienummer Mustafa Smajic 2016-09-30 BMK 2014-000603 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för förskola intill Kölängsvägen; Knivsta kommun, Uppsala län Detaljplanen har varit utställd för

Läs mer

Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572

Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572 2019-06-19 Diarienr: S-2018-1202 Stadsarkitektkontoret Kjell Jansson Planarkitekt GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572 PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer