UTLÅTANDE Dnr:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214"

Transkript

1 Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) I Köpingebro Ystads kommun, Skåne län GRANSKNINGEN (UTSTÄLLNINGEN) Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola), upprättad , har varit utställd för granskning under tiden 5 januari februari 2013 (enligt Samhällsbyggnadsnämndens beslut , Sambn 178). Myndigheter, sakägare och övriga berörda har beretts tillfälle att yttra sig genom kungörelse. Kungörelsen har även varit uppsatt på kommunens anslagstavla och införd i Ystads Allehanda. Handlingarna har funnits tillgängliga på Plan o Byggs expedition, Ystads stadsbibliotek och Köpingebro bibliotek. YTTRANDEN Inkomna yttranden Under utställningstiden har yttranden inkommit från: - Länsstyrelsen - Skanova - Trafikverket - Skånetrafiken - Eon - Lantmäteriet - Kommunstyrelsens arbetsutskott - Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund - Ystads Pensionärsråd Följande har inte haft något att erinra mot planförslaget: - Skanova - Trafikverket - Skånetrafiken - Eon - Lantmäteriet - Kommunstyrelsens arbetsutskott Inkomna synpunkter sammanfattas nedan. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet. 1(6)

2 Myndigheter, statliga verk m.fl. Länsstyrelsen Syftet med detaljplanen är att möjliggöra en utbyggnad av Köpingebro skola och skolgård samt att förändra ändamålet för befintliga bostäder som tidigare har ingått i det gamla sockerbrukets verksamhet. Gällande detaljplan som i norr gränsar till nu aktuellt planområde medger industri som möjliggör störande verksamhet nästan ända fram till nu aktuell kvartersmark för bostäder. När det gäller risken för störning från denna verksamhet resonerar kommunen om befintlig bebyggelse inom område planlagt för industriändamål som idag fungerar som bostäder. Länsstyrelsen gör dock en annan bedömning angående denna bebyggelse. Eftersom marken är planlagd för industriändamål kan inte störningssituationen jämföras med den mark som nu prövas lämplig för bostäder. Länsstyrelsen förutsätter att planhandlingarna kompletteras med ett resonemang om planförslagets lämplighet oavsett störningsnivån på närliggande bebyggelse. Tillägg från yttrande Köpingebro 14:308 (Kamerala) m.fl. Länsstyrelsen har varit i kontakt med Trafikverket angående skyddsavstånd och buller i samband med järnvägen. Trafikverket säger nu att de vill ha ett skyddsavstånd på 30 meter till nyplanerad bebyggelse pga att järnvägen utgör en trafikled för farligt gods. Läs gärna mer om detta i yttrandet. Det innebär att motsvarande skyddsavstånd på 30 meter även måste hållas mellan järnvägen och skolan i den plan som vi yttrade oss över i början på veckan. Föreslagen bostadsbebyggelse ligger idag inom plan som tillåter kontor, bostäder för tillsyn och bostadskomplement för sockerbruk. Norr om planområdet ligger industriområde avsett för lager och mark som ej får bebyggas, prickmark, vilket förhindrar anläggande av produktionslokaler här. Befintliga bostäder längs Lachmannsväg används redan idag som året-runt bostäder och har gjort så ända sedan de byggdes under talet. Inga olägenheter för de boende är kända och inga klagomål har inkommit. I gällande detaljplan från 2004 gjordes bedömningen att bostäder är lämpliga på platsen. Sedan dess har sockerbruket lagts ned vilket påverkar områdets lämplighet för bostäder positivt. Nya byggnader föreslås placeras på ett lika långt avstånd från industrin som de befintliga bostäderna inom planområdet. Nu föreslagen detaljplan föreslår därmed att ändra bestämmelse för denna mark för att passa befintliga förhållanden. Med dessa aspekter i beaktande anses nu föreslagen plan vara lämplig för bostäder längs Lachmannsväg. Att nu föreslaget område ligger på ett så nära avstånd till tågstation gör att det finns goda möjligheter för de boende att lämna bilen hemma och pendla till exempelvis arbetsplatser i Ystad, Malmö eller Simrishamn. Föreslagen bostadsbebyggelse ligger även i direkt anslutning till skola och service. Planbeskrivningen har kompletterats med text angående motiv för bostadsbebyggelse. Mark som får bebyggas håller avståndet om 30 meter från körbart spår. 2(6)

3 Skånetrafiken Den planerade utbyggnaden av skolområdet ligger precis i anslutningen till tågstationen i Köpingebro. Förutsättningarna för att kunna använda kollektivtrafiken till området är således mycket goda. Skånetrafiken har inget att erinra mot förslaget. Nämnder och styrelser Social omsorg Bebyggelse För nybyggnation inom B finns planbestämmelse om placering av byggnad. I planbeskrivningen står att ny bebyggelse ska stämma väl överens med befintlig bebyggelse. Det bör dock förtydligas att planbestämmelsen inte får hindra att entréerna utförs med ramp om det behövs för tillgänglighet och användbarhet. Parkering Upplysning: Enligt planbestämmelserna ska parkering för bostads- och centrumändamål lösas inom kvartersmark, B och BC. För arbetslokaler och publika lokaler innebär det parkeringsplats för rörelsehindrade, som är minst 3,6 m bred. Om det bara ordnas en plats behöver den totala bredden vara 5,0 m så att bil med sidoramp ska kunna använda parkeringen. Detta kan även anordnas med en 3,6 m bred parkering med jämn körbar friyta intill så att den totala bredden blir 5,0 m. Även för ändamålet skola, S, behövs parkering, för rörelsehindrad personal och besökare till de publika delarna av skolan. Lämpligt antal parkeringsplatser för rörelsehindrade är 5 %. Plats ska kunna ordnas inom 25 meter från entré. Trafik Enligt planen ska det nya skolområdet nås via befintlig angöring. Detta innebär att avståndet till entréer blir långt dvs längre än 25 meter. Det står också att angöringszonerna inte läggs fast i detaljplanen. Att det finns tillräcklig plats för angöring med färdtjänst, helst inte längre än 10 meter från entrén, är av stor betydelse inte minst vid dåligt väder och vintertid. Gång- och cykeltrafik Illustrationen av Lachmannsväg med 9 meters bredd är visserligen bara ett förslag men visar en oacceptabel utformning för fotgängare. Utgångspunkten måste vara att tillämpa regelverket som finns i ALM2 7. Bifogad illustration över hur stor plats fotgängare behöver ger en anvisning om vilka bredder som behövs för att två personer ska kunna gå i bredd utan att behöva gå ut i cykelbanan. Om det inte är möjligt med godtagbar gångbana på två sidor får annan lösning hittas, eventuellt gångbana på en sida. Bilaga: illustration över gång- och cykelväg. Detaljplanen reglerar inte eventuella ramper ej heller utformningen av parkeringsplatser. Detaljplanen förhindrar inte heller angöring inom annan del av planområdet. Angående gång- och cykelväg längs Lachmannsväg har planbeskrivningen kompletterats med ny illustration för vägens utformning. 3(6)

4 Barn- och utbildningsnämnden Bun vidhåller uppfattningen från tidigare yttrande, , om att den yta som reserverats inom skolområdet för ev framtida utbyggnad är positiv ur både miljö och föräldrasynpunkt. Buns synpunkter gällande trafiksituationen gäller fortfarande och vill förstärka behovet av en planfri gång- och cykelväg till och från skolan. En eventuell planfri gång- och cykelväg till och från skolan ligger utanför föreslagen detaljplan. Dock kommer den fördjupade översiktsplanen för Köpingebro, som nyligen varit ute på samråd, att titta närmre på centrumområdet i Köpingebro, bland annat vad gäller stationen och övergången. Kommunförbund m.fl. Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund Räddningstjänsten har tagit del av utskickade handlingar och särskilt den revidering som är gjord av riskanalysen. Räddningstjänsten konstaterar att begärd komplettering är gjord med avseende på en fördubbling av tågtransporter. Riskanalysen beskriver svårigheterna med att förutsäga framtida transportstorlek och räddningstjänsten är av samma ståndpunkt. Räddningstjänsten har inget att erinra vad gäller slutsatserna i riskanalysen. Ledningsrättshavare m.fl. E.ON Elnät Sverige AB E.ON Elnät Sverige AB har tagit del av inkomna handlingar i ovan rubricerat ärende och har följande synpunkter. E.ON Elnät har i tidigare inlämnat yttrande redovisat för våra ledningar inom planområdet. Vi noterar u-området som är utlagt för ny 20 kv jordkabel. E.ON Elnät vill poängtera att innan planen antas måste avtal upprättas mellan exploatören och E.ON Elnät där det framgår de åtgärder som måste vidtas samt att dessa skall bekostas av exploatören. Kan inte överenskommelse träffas så för att säkerställa att luftledningen är förenlig med detaljplanen vill vi yrka på att ett l-område på 20 meter med ledningen i mitten placeras ut i plankartan. Planbestämmelsen till l-området kan förslagsvis skrivas "Inom med l betecknat område får inte byggas anläggning eller bedrivas verksamhet som hindrar bibehållandet av elektriska ledningar, ej heller finnas vegetation, flaggstänger eller dylikt som genom sin höjd kan utgöra fara för ledningen". Texten till bestämmelsen för l-området kan kompletteras med att ''l-området gäller tills dess ny sträckning har erhållits och ledningen byggts om". Om inte överenskommelse kan träffas eller ovan restriktioner inte följs kommer E.ON Elnät bestrida planen. 4(6)

5 För övrigt noterar E.ON Elnät att tidigare anförda synpunkter har blivit tillgodosedda i samrådsredogörelsen. Förutsatt att exploatören följer det tidigare yttrandet samt att man tar hänsyn till ovan restriktioner så har E.ON Elnät inget ytterligare att erinra i ärendet. Planhandlingarna har uppdaterats med text angående l-område enligt E.ON:s yttrande: ''lområdet gäller tills dess ny sträckning har erhållits och ledningen byggts om" och planbestämmelse har infogats i plankartan. SAMMANFATTNING Kvarstående erinringar Från samrådet kvarstår erinringar från: Lena Persson och Mats Persson Från programsamrådet kvarstår erinringar från: Lena Persson Sakägare m.fl., med besvärsrätt, som ej blivit tillgodosedda Lena Persson och Mats Persson Revidering Detaljplan Detaljplanen har efter utställningen ändrats och kompletterats enligt följande: Plankarta - Införande av l-bestämmelse gällande luftledning inom området samt förtydligande om att: ''l-området gäller tills dess ny sträckning har erhållits och ledningen byggts om". - Område för arkeologisk förundersökning har markerats ut på plankarta med text om att Genomförandetiden börjar gälla först efter det att arkeologisk förundersökning, och eventuell slutundersökning, är utförd. Planbeskrivning - Ny illustration och uppdaterad text angående utformning av Lachmannsväg. - Komplettering av text angående arkeologiskt förundersökningsområde enligt UV Syds besked. - Komplettering av text angående motiv för bostadsbebyggelse. - Text om förtydligande avseende luftledning, l-område. Genomförandebeskrivning - Genomförandebeskrivningen har kompletterats med text angående breddning av Lachmannsväg. - Genomförandebeskrivningen har kompletterats med text angående arkeologiskt förundersökningsområde. 5(6)

6 Behovsbedömning av miljöbedömning Inga av de synpunkter som kommit in bedöms beröra behovsbedömning av miljöbedömning. Ändringarna av detaljplanen efter utställning bedöms inte vara av väsentlig karaktär. Ny utställning enligt 5 kap 27 PBL erfordras därför inte. Samlad bedömning Plan o Bygg menar att detaljplan och behovsbedömning av miljöbedömning för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) bör föras till antagande. Antagande föreslås ske i kommunfullmäktige då detaljplanen är av principiell karaktär. Plan o Bygg Anna Möller planchef Sofie Wedin planarkitekt 6(6)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35 Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl. i Löderup tätort Ystads kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl., har varit utställd för granskning under tiden 25 mars - 24 april 2017 (enligt Samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

UTLÅTANDE Dnr:

UTLÅTANDE Dnr: Detaljplan för Grundström 1 m.fl. inom stadsdelen Bellevue i Ystad Ystads kommun, Skåne län UTSTÄLLNINGEN Detaljplan för Grundström 1 m.fl., upprättad 2012-02-02, har varit utställd för granskning under

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 A5014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SAM 2013/193 Områdesbestämmelser för område söder om Österlenvägen samt byarna Hammar, Ingelstorp och Peppinge Ystads kommun, Skåne län GRANSKNINGEN Områdesbestämmelser för område söder om Österlenvägen

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling Datum 2013-10-14 1 (7) Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress

Läs mer

UTLÅTANDE Dnr:

UTLÅTANDE Dnr: Detaljplan för del av Grundström 1 m.fl. i Ystad Ystads kommun, Skåne län UTSTÄLLNING 2 Detaljplan för del av Grundström, upprättad 2012-10-08, har varit utställd på en ny utställning under tiden 27 oktober

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Samråd och granskning

Samråd och granskning Detaljplan för Kvarteret Kokillen 1 och 2 inom stadsdelen Edvinshem Ystads kommun, Skåne län, inklusive ändring av detaljplan. Antagen av: SAMBN 2017-10-18, 184 Laga Kraft: Genomförandetiden slutar: SAMBN

Läs mer

Detaljplan för del av Köpingebro 14:308 m.fl. (Kamerala) i Köpingebro Ystads kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Köpingebro 14:308 m.fl. (Kamerala) i Köpingebro Ystads kommun, Skåne län Detaljplan för del av Köpingebro 14:308 m.fl. (Kamerala) i Köpingebro Ystads kommun, Skåne län SAMRÅDET Förslag till detaljplan för del av Köpingebro 14:308 m fl, 2012-12-07, har varit föremål för samråd

Läs mer

Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 9/7-2015 Dnr: KS 2014/000958 Planförslaget har varit på samråd under tiden 4 maj 25 maj 2015 enligt kommunstyrelsens beslut

Läs mer

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planen är ute på samråd under tiden 2014-08-08 t.o.m. 2014-09-29. Synpunkter på detaljplanen

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station), Simrishamns kommun, Skåne län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station), Simrishamns kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-10-26 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. GRANSKNINGSUTLÅTANDE UPPRÄTTAD ENLIGT PBL 2010:900

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

(för del av fastigheten Lomma 33:49), Lomma kommun. (Parkering på HSB tomten) Tillägg till Detaljplan för del av Lomma 33:20 m.fl. i Lomma HANDLINGAR

(för del av fastigheten Lomma 33:49), Lomma kommun. (Parkering på HSB tomten) Tillägg till Detaljplan för del av Lomma 33:20 m.fl. i Lomma HANDLINGAR PLANBESKRIVNING 2015-11-23 ANTAGANDEHANDLING KS/KF 2013:80.214 Tillägg till DP 07/02 Tillägg till Detaljplan för del av Lomma 33:20 m.fl. i Lomma (för del av fastigheten Lomma 33:49), Lomma kommun (Parkering

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen.

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. 2018-11-05 Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. Lönsboda, Osby kommun, Skåne län Förslag till detaljplan har varit på granskning under tiden 2017-09-01 2017-09-21

Läs mer

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Granskningsutlåtande 1(8) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Tulpanen 18 inom Gamla staden i Norrköping den 11 april 2013 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 Detaljplanen

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(9) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Dnr SBN 2016/163 Uppdragsbeslut

Läs mer

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut.

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut. Kommunstyrelsen 75 Ärende 8 PROTOKOLLSUTDRAG Sida 1 (1) Sammanträdesdatum 2014-05-08 Dnr KSF 2014/67 78 Upphävande av del av byggnadsplan för delar av Höör 143, 1822, Fogdaröd 26, 48, m.fl. fastigheter

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT

Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT 1(5) Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT UTLÅTANDE November 2013 I bifogad sammanställning redovisas samtliga skriftliga synpunkter på planförslaget. Beträffande samrådsskedet upprepas de synpunkter och ställningstaganden

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-05-12 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse med kommunens kommentarer efter samrådets avslutande.

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget vid Skogskyrkogården ca 1 km norr om Kalix

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för del av Bergviken, Studentbostäder Norra Klintbacken

Detaljplan för del av Bergviken, Studentbostäder Norra Klintbacken Kommunstyrelsen 2010-03-15 70 164 Plan- och tillväxtutskottet 2010-02-15 18 35 Dnr 10.91-214 marskf12 Detaljplan för del av Bergviken, Studentbostäder Norra Klintbacken Bilagor: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(10) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

Ballingslöv 2:20 m.fl.

Ballingslöv 2:20 m.fl. Detaljplan för Ballingslöv 2:20 m.fl. Ballingslöv Hässleholms kommun Skåne län Dnr: BN 2017-1473 Detaljplanen har varit på tillgängligt för samråd under tiden 2018-05-28 2018-06-22 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

Antagen av Kf Laga kraft

Antagen av Kf Laga kraft 2002-06-03 1 Rev: A. PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Antagen av Kf 2002-08-27 Laga kraft 2002-09-26 Utdrag ur plankartan ÄNDRING av detaljplan 268 för kv Folkskolan m fl avseende kvarteret BORGAREN i

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Dnr 2017-B0402

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Dnr 2017-B0402 2018-06-25 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Samrådsredogörelse 2018-06-25 2(7) Planprocessen

Läs mer

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplan för Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplanen har varit ute på granskning enligt kommunstyrelsens beslut 7 december 2016 224. Granskningstiden

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-02-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2017-04-04 111 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Cecilia Nerman, 2017-04-26 Vårt Dnr: 00907-2014 Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 Planen hanteras med ett normalt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd Datum Vår bet 2014-09-05 Dnr 2014-77 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN - Samråd Härmed översändes handlingar för: Tillägg till DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) Upprättad

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser (separat karta) denna planbeskrivning

Läs mer

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken.

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. DETALJPLAN FÖR Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 15KS/6 PBL (2010:900) Datum: 2017-10-09 Samhällsbyggnadsavdelningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR Sund 1:15

Läs mer

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Dnr: SBN 2017/229 Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun GRANSKNINGSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av del av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2013-02-28 Detaljplan för Pumpen 3 m fl del av verksamhetsområde Nord, Höörs kommun, Skåne län Detaljplanen upprättad 2012-11-08 har varit ute på granskning under tiden 2012-11-26-2012-12-18.

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: 2013/82 Tillhör revidering

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: 2013/82 Tillhör revidering Detaljplan för Göinge 1 inom stadsdelen Sandskogen Ystads kommun, Skåne län SAMRÅDET Förslag till detaljplan för Göinge 1, upprättat 2013-12-09, har varit föremål för samråd under tiden 11 januari 10 februari

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/754 (f.d )

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/754 (f.d ) Detaljplan för del av Köpingebro 14:308 m.fl. (Kamerala) I Köpingebro Ystads kommun, Skåne län GRANSKNINGEN (UTSTÄLLNINGEN) Detaljplan för del av Köpingebro 14:308, upprättad 2013-12-09 och reviderad 2013-12-17,

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer